Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Lokit néznek az mszpsek

2009.09.16. 23:42 | szocdemman | Szólj hozzá!

Címkék: mszp foci török zsolt liverpool debrecen dvsc bl loki puch lászló lamperth monika

Én szeretem a focit. És bár milyen furcsa a Digi Sportot is. Talán a 60-as években fordult utoljára elő az, hogy emberek kert mozikba, kocsmákba ülve különböző technikai csodák előtt lesték focistáink bámulatos mozdulatait. Ahogy a Tv egyre jobban elterjedt a közösségi lét ezen formája teljesen eltűnni látszott, hála a Digi TV-nek vissza tért. A kocsmák megteltek és különböző ineternetes, kivetítős pixelháborús megoldásoktól kezdve a Digi „minőséget” produkáló plazma és digitális tévéken keresztül a Videoton képcsöves kütyűin át az „LL”-t Loki-Liverpool Bl mérkőzést nézték. Nagyszerűen bizserget a város. Egy emberként az egész kocsma: 

Ohhhhh egy-egy debreceni rárúgásnál. A pesti ember nem volt bizakodó: rommá leszünk verve… az első félidő után kulloghatunk haza.

Én jártam a meccsnéző helyeket. Érdekelt, hogy hol mennyien nézték az összecsapást, és az igazat megvallva egy különleges helyre tartottam. A misztikus Jókai utca 6. szám alá. Igen, az egykori szakszervezeti, ma az MSZP országos központjának helyet adó intézménybe. A földszinti nagyterembe óriás kivetítőn, a Loki játékosai néztek farkas szemet a Liverpoolal. Kb. 200 zömében fiatal izgult egy-egy sör mellet a Lokinak, a hangulat elképesztő volt. Nem bízván az Digi sport szakkommentátorában, az MSZP saját kommentátora mikrofonba vitatkozik közvetítővel, és lelkesítette a közönséget „Én vitatkoznék a kommentátorral ez a meccs gyönyörű, hajrá fiú” és a közönség taposol és buzdít.

A tv megjegyzi, hogy -hallják- a loki szurkolok, azt kiabálják, hogy Magyarország, az egész ország a lokinak szurkol, a közönség felkiált: úgy van. A tömegbe szétnézve több MSZP politikus is bármely „B- közepet” megszégyenítő lelkesedéssel szurkol. Lamperth Mónika, Puch László, és Török Zsolt képviselőket látom. A büfében lehet kapni sört meg zsírosdeszkát, meg virslit mustárral. Befizetem magam ezen földi jókra, majd bemegyek és meg próbálok valami ülőhely után nézni. Le se ültem a Liverpool belövi azt a gólt.

Nem baj a második félőben kiegyenlítünk, jól játszanak, többet lövünk kapura, mondja a mellettem üllő társaság hangadója. Oda lesz a tippem így, egy másik társaság… Mint kiderült nem pusztán meccs nézés és sörözés folyik itt, hanem tipp játék is. Az elnöki asztalon, ahol Lendvai Ildikó és Bajnai Gordon tart előadásokat most 3 doboz: Első félidő, második félidő és a meccs eredménye feliratokkal, és mellettük a tipp lap, meg néhány piros toll. Én is leadom a tippem, majd rám szól egy fiatal kislány „az első félidőre már nem ér tippelni” elmosolyodok, pedig most már könnyű felellem. A második félidő kezdődik, a terem egy méhkas, mindenki ért a focihoz most már: „Kapunk egy büntetőt az a Liverpool gyengéje és akkor…” éééÉÉÉÉÉÉÉÉ…. Telik az idő, de az állás csak 0-1… Nem baj szép meccs volt, mondják: megérte.

Ts

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr61387470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása