Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Ingyenes védőoltást kér pedagógusoknak az SZDSZ

2009.09.13. 19:33 | szocdemman | Szólj hozzá!

Címkék: szdsz h1n1 retkes attila új szdsz badacsonyi szabolcs

Ingyenes H1N1-védőoltást kér a pedagógusoknak az új SZDSZ Oktatási és Kulturális Kabinetje

A Szabad Demokraták Szövetsége megalakította Oktatási és Kulturális Kabinetjét. A testület vezetésére a pártelnök Dr. Skaliczky Andreát kérte fel. A kabinet munkájában több liberális szakértő is részt vesz, többek között John Emese, Mikes György, Körmendi Ferenc. A kabinet mellett működő szakpolitikai műhelyben pedig képviseltetik magukat vidéki SZDSZ-tagok, önkormányzati képviselők, valamint az Új Generáció fiataljai is.
Az Oktatási és Kulturális Kabinet első ülését követően azt a javaslatot teszi, hogy az oktatás folyamatossága fenntartásának érdekében, a közelgő H1N1-járványra való tekintettel a pedagógusok - különös tekintettel a közoktatásban dolgozók, de a felsőoktatásban alkalmazásban állók is - kapják meg az új influenzavírus elleni védőoltást.


Az Önkormányzati Kabinettel együttműködve a testület érdeklődéssel várja a költségvetés tervezetét, hogy áttekinthesse és megvitathassa az önkormányzati gazdálkodást érintő megszorításokat, hiszen a jövő évi büdzsé jelentős forráskivonást tartalmazhat a közoktatás, valamint a kultúra-finanszírozás területén is.
*
Megalakult az SZDSZ Társadalompolitikai Kabinetje, amelynek vezetésére Retkes Attila pártelnök Dr. Badacsonyi Szabolcs országos ügyvivőt kérte fel.
A kabinet minden tagja egy területért felelős:

• Dr. Varga Győző - egészségügy
• Geberle Erzsébet - szociálpolitika
• Oláh József - roma és kisebbségi kérdések
• Tóth Róbert - egyházak
A kabinetnek világos elképzelései vannak a roma- és kisebbségi, szociálpolitikai, egészségügyi, illetve az egyházakat érintő kérdésekre. Olyan gyakorlatias liberális válaszokat fog megfogalmazni a testület a következő hetekben, amelyet az új SZDSZ képviselhet.
Dr. Badacsonyi Szabolcs
a Társadalompolitikai Kabinet elnöke
Kommentár:
Gazdagrét nemrég elhunyt, katolikus papja és templomépítője, László atya mondogatta mindig: "Az ember az ellenségeinek köszönheti a legtöbbet. "

Retkes Attila 2009. július 12-ei megválasztásakor óriási lehetőséget kapott és nemcsak azért, mert a megjelent küldöttek döntő többsége mellé állt. Akaratlanul is sokkal többet tettek érte politikai ellenfelei, párton belüli ellendrukkerei, akiknek nagyrésze kivonult az általuk alapított liberális pártból. Azok az emberek, akiknek jelentős része volt Fodor Gábor, korábban pedig Tölgyessy Péter megbuktatásában. Azok az emberek, akik szerették volna fenntartani a párton belüli, ún. nagy öregek által dominált status qou-t és idegenkedtek az 1994-ben elvesztett konzervatív liberálisok megszólításától-egy nemzetibb SZDSZ-től.


Fodor Gábor alulmaradt, összeroppant a velük való harcban-majd lemondott képviselőségéről. Bukásáért és pártja rossz EP-szereplésért a hazai politikai életben egyedülló módon vállalta a felelősséget és nem tartotta meg a képviselői posztot.

Retkes Attilának már nem kellett azokkal az emberekkel megküzdenie, akik Fodort megbuktatták. A saját pártja felörlésében és megosztásában nagymértékben felelős belső ellenzék önként ment el. Sokan emiatt kétségbe estek, mi lesz az SZDSZ-el az alapító atyák és a nagy nevek nélkül? Minden csoda 3 napig tart, a kilépő tagok és vezetők hiába voltak valaha meghatározó politikusai az SZDSZ-nek, ma már senki sem tudná megmondani: kik és miért is mentek el? Ez válságjel, hiszen a magyar társadalmat nem érdekli az SZDSZ, de egyben annak az örök igazságnak bizonyítéka: senki sem pótolhatatlan. Akik anno sértetten otthagyták az SZDSZ-t, azt hitték, hogy csak róluk és csak miattuk erős a párt. Visszaütött hiúságuk, az SZDSZ mint a fenti hírek is bizonyítják, nélkülük is működik.

Az új pártelnök első sajtótájékoztatóján azt mondta, négy dologért is bocsánatot kér a magyar társadalomtól: a korrupciós ügyekért, hogy nem foglalkoztak a magyarság sorskérdéseivel és a határon túli magyarokkal, hogy magára hagyták a vidékieket és beskatulyázták magukat a belvárosi értelmiségi párt szerepébe, illetve a párt egyes vezetőinek arroganciájáért és agressziójáért.

Retkes beszédét a jobboldal megmondóemberei elégedetten fogadták, látszólag megerősítést nyertek SZDSZ-el szembeni vádjaik és összeesküvés-elméleteik. Sokan pedig azt mondták, az új elnök sem fog tudni változtatni a párton. A tények azt mutatják, hogy Retkesnek sikerült azt, ami Tölgyessy óta szinte senkinek sem: áttörni az SZDSZ belső falait, erődítményeit és új erőt, gondolatokat vinni a pártba. Az SZDSZ egy nyár alatt öszeszedte magát és szakmai kabinetek létrehozásával újra foglalkozik a vidéki és határon túli magyarsággal. Programot alkot, szervez, erősödni próbál. Újra szakemberek -közüttük sok fiatal, tehetséges politikus és vidéki önkormányzati képviselő- készítik és képviselik a liberális alternatívát.

Alapítói és szimbolikus nevei közül az SZDSZ-t csak néhányan hagyták el, azonban a tényleges teljesítményeket felmutatni képes liberális vezetők többsége változtalanul kiáll anyapártja mellett. A teljesség igénye nélkül Demszky Gábor, Horn Gábor, Szentiványi István, John Emese, Gulyás József, Gusztos Péter és még sokan mások. Sőt, Retkes korábbi ellenjelöltje: Dr. Badacsonyi Szabolcs konkrét szerepet vállal és kapott a párt megújításában.
Hogy mi lesz azután és sikeres lesz e az új elnök? Nem tudni. Két dolog biztos: az idő a következő választásokig kevés, viszont a radikalizálodó közélet és a felelőtlen osztogatásra, demagógiára berendezkedett Fidesz maguk generálják a társadalmi igényt, egy új és szakértői liberális pártra.

A Fidesz túlnyerte és szövetségeseivel túlnyelte magát, többet már nem bír a magyar politiai tortából kiharapni. Emlékezzünk, annak idején pont a vidéki, nemzeti liberálisok felszippantásával kapott erőre. Ha az SZDSZ képes megerődösödni vidéken-átrendeződhet az egész hazai politikai térkép. Ehhez persze nemcsak az SZDSZ kell, hanem egy szélesebb összefogás mindazon pártokból, akik elutasítják a gyűlöletet, támogatják a gazdaság rendbetételét és egy új, modern Magyarország létrehozását.
SZIP 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr331379541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása