Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Erotika a szendvicsbárban

2009.09.13. 00:36 | vörösbáró | 4 komment

Címkék: multi kritika étterem gyorsétterem gasztró ferencváros subway ferenc körút szendvicsbár

-15 vagy 30 centiset?
Nehezen lehet mit válaszolni egy ilyen nyílt, rögtön a lényegre térő kérdésre, főleg akkor, ha egy szendvics és salátabárban hangzik el. Hedonista ember lévén, nem bírva ellen állni a kísértésnek végül is a 30 centis változat mellett döntöttem. Mármint szendvicsben-mielőtt még valaki rosszra gondolna. Elvégre magyarok vagyunk, szeretünk kirúgni a hámból, nem is beszélve az örök érvényű, kültelki mondásról, miszerint „Csak azt nem vehetik el tőled, amit megeszel!” Hát ezt nem fogják elvenni, az biztos.
a
A fenti kis verbális liezon helye a Subway szendvicsbár nemrég megnyílt Ferenc körúti „egysége”. Már-már gyanúsan szép (mennyibe fog ez kerülni!?), dizájnos, csillogó-villogó helységbe lépek be, minden tiszta, steril, és rém lélektelen. Mint egy labor, keltető, esetleg űrállomás. Szinte már várom a kis zöld emberkéket.

Vannak igényes helyek, kiváló séfekkel és előzékeny kiszolgálókkal és vannak olyan vendéglátóipari egységek, amelyek csak ilyennek szeretnének látszani. Azonban csak áraikban hozzák a luxus szintet. Ezen illúzió-kajáldák -hűen a címben lefektetett hasonlathoz- olyanok, mint amikor a 150 kilós, enyhén bajszos és keléses Irma néni házassági évfordulójukra felerőlteti magára a luxus fehérneműt. A rózsás tanga magában szép, csak ami fel- és kitölti, halálközeli élményt okoz.


A Subway étterem egy nagyon igényes kialakítású, belsőépítészek által megálmodott, villogó fényreklámokkal, látványkonyhával és angol (!) feliratokkal teli... Büfé. Ennyi. Amivel magában nem is lenne gond, mert a létező szocializmus, a Lehel piac és a Balaton parti nyarak óta tudjuk: nincs jobb egy kiadós, szaftos büfénél; de nem aranyáron! Ugyanis itt 1000 forint alatt nem lehet elfogadható mennyiségű ételhez jutni, ennyiért legfeljebb egy fél kifli és a belevaló kétségkívül friss és finom, sokszor pikáns öntetekkel megspékelt zöldség és húsféleség jár. Jóllakni pedig...? Eleve nem lehet szendviccsel, de aki mégis vállalkozik erre, az 2 ezer forintnál kevesebbet ne hozzon magával. Ennyiért viszont már rendes étterembe is lehet menni.

Az egész hely csúcspontja, (rossz) szelleme egyértelműen a pincérfelhozatal. Félreértés ne essék, nem mindegyik Neander-völgyi, de az engem kiszolgáló fiatal szőkeség hangütése erősen a Terror Háza lebilincselő hangulatát idézte emlékezetembe. Na jó, volt benne egy kis Száll a kakukk fészkére is, ugyanis az elhivatott és angyali türelemmel megáldott hölgyeménytől nem lehetett kérdezni. A vendég kussol és rendel. Pedig én csak egyetlen egy kérdést mertem föltenni: „Mennyivel kerül többe egy 30 centis szendvics?” Lehet hogy bizonyos elfojtott freudi asszociációk hatására, de emberünk először döbbenten rám nézett, felháborodottan és lemondóan felsóhajtott, majd rendkívüli segítőkészséggel a körülbelül 7 millió apró betűs adatot és árat tartalmazó táblájukra mutatott: „Ki van írva!”-hangzott a válasz, amely már-már szállóigének, hungarikumnak számít a magyar üzletekben, éttermekben. Ezt követően, az idegileg láthatólag kiborult pincérnő beviharzott a konyhába, ahol érdekes, jógaszerű, feszültséglevezető mozdulatokat tett. Ezt a gyakorlatot a későbbiekben, újabb vendégek (betolakodók) érkezésekor többször is megismételte.

A szendvics maga finom volt, azzal a kitétellel, hogy nagyon kicsi. Jó multi szokás, hogy a szórólapokon és reklámtáblákon gigantikus méretűnek tüntetik fel a szendvicseket, amelyek a gyakorlatban egy növésben lévő kerti törpe fogyasztására vannak méretezve. Aki ezen gyakorlat következményeire kíváncsi, nézze meg az Összeomlást. A Ferenc körútiak pedig imádkozzanak, nehogy egyszer a beppipant Michael Douglas-el hozza őket össze a sors.
Az ebéd megkoronázásaként, hátha így mentő körülményre lelek, rendeltem egy (elvileg) jó feketét.
A sötétbarna folyadékhoz édesítőszert kértem, mire a pincér az önki pultra és az azon lévő citrompótló tablettás dobozra mutatott. Citromos kávé, nincs is annál jobb!

Összefoglalva a Subway olyan, mint az Északi-sark. Jó, decsak messziről nézve.

 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr131378227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T. Bendegúz (törölt) 2009.09.13. 22:00:46

Ha nem tetszett az üzlet légköre, miért maradtál bent?
Ha sokallottad az árakat, miért ettél ott?
Az meg, hogy nem tudod elképzelni, hogy mekkora egy 30 cm-es szendvics, nem az üzlet hibája... Ennél konkrétabban nem tudnak méretre utaló adatot megadni.
Az árak meg minden subway büfében egyértelműen, több helyen, láthatóan fel vannak tüntetve.

Az árak és a méret ismeretében úgy döntöttél, hogy eszel. Utána miért siránkozol ezek miatt? Ez a baloldaliság, az inkorrektség?

Klucksize 2009.09.13. 23:35:33

Nagyon függ melyik étterembe mész a Subwayek közül, például a mára már sajnos a metróépítés miatt megszűnt Móricz Zsigmond körtériben mindig kifogástalan kiszolgálás volt, kedvesek voltak, tudták a dolgukat, és ami a legfontosabb, VIDÁMAK voltak és viccelődtek:)

vidacsm 2009.09.14. 23:25:28

nagy a beled. én egy 30centistől fullon vagyok. de tény h drága

Petting Elek 2009.09.16. 18:07:34

T. Bendegúz!
Azért maradt bennt-ha nem is tetszett neki az üzlet légköre-, mert kíváncsi volt, hogy ha a légkör ilyen SZAR, akkor vajon milyen lehet a kaja. (én is jártam ott, és valóban nagyon kellemetlen ott levegőt venni, olyan érdekes)
Tudod, Ő csak adott még egy esélyt a helynek.
Nem tudnak KONKRÉTABBAN méretre utaló adatot megadni??????
Hát mutasson meg egy akkora szendvicset az a szerencsétlen pultoska, vagy amikor az árakról KELLENE tájékoztatni a kedves vendéget, akkor ne a táblára mutogasson, mint egy értelmi fogyatékos CSIMPÁNZ, hanem MONDJA EL- mert EZ A DOLGA, AZÉRT VAN OTT.
Amúgy meg más Subwayokban van jobb áron is kaja, és még a légkör sem olyan szar, mint az említett helyen.
süti beállítások módosítása