Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A kopaszi gát és a népszavazás

2016.02.28. 11:37 | Brendel Mátyás | 1 komment

A "kopaszi-gát"

Kezdem azzal, hogy Orbán sajtótájékoztatója a kopasz-botrány után tartalmazott pozitív elemeket, meg negatívokat is:

A) Orbán elismerte, hogy a törvények rosszak.

B) Orbán megígérte, hogy ki fogják javítani a törvényeket.

C) Orbán bejelentett egy másik népszavazást a kvótákról.

A)-val kapcsolatban azt ki kéne hangsúlyozni, hogy ez az ő törvényük, tehát elqrták, nem kicsit, nagyon.

B)-t nem kell elhinni, én megvárom, amíg kiderül.

C) ízléstelen, bunkó dolog, ha egyszer elismeri, hogy a népszavazási törvény rossz, akkor addig ne használja! Ez olyan, mintha bejelentette volna, hogy a törvény adócsalásra ad lehetőséget, és egyúttal, hogy ő ezt ki is fogja használni a legközelebbi adóbevallásban, aztán majd utána legfeljebb kijavítják a hibát.

A kvótás népszavazás kérdésfeltevése egyébként népbutító, és uszító jellegű,

"Akarja-e, hogy az Európai Unió az országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

Merthogy nem betelepítésről van szó, hanem áthelyezésről. És mert az Európai Unió határozatainak betartását elfogadtuk a csatlakozáskor, illetve a liszaboni szerződés aláírásakor.


Ez kb olyan, mintha a boltbezárásos népszavazást így tennék fel:

nepszavazasboltbezaras.png

 

A tájékozatlanok nyilván azt gondolják, hogy az NVI-nél annak a népszavazási kérdését fogadják el, aki elsőnek leadja, úgy általában. És, hogy a Kopaszok szimplán nem hagyták Nyakónak leadni a kérdést. A helyzet azonban az, hogy egy bizonyos, előre nem tudható időpont után kellett elsőnek lenni, amikor a bíróság kihirdeti az előző kérdés elmeszelését. Ez 12 órakor jelent meg az interneten. 12 óra után kellett tehát elsőnek lenni. Na most az egyik videó felvételen látszik, hogy Nyakó 12 előtt odamehetett a blokkolóhoz. Ugyanakkor utána hátrament. Nyakó indoklása szerint azért, mert egy bizonyos csík mögé kellett menni, és a kopaszok ott álltak a csíkon, és gátolták. Hát lehet. Aztán lehet, hogy 12-kor meg összezárt a "kopaszi gát". És az is lehet, hogy a kopaszok azért álltak ott, mert előbb jöttek, de az is lehet, hogy azért, mert előbb engedték be őket. Nem tudom, nehéz megállapítani. És az is lehet, hogy a kopaszok és a néni előre tudták a 12 órát. Elég valószínű, hogy leszóltak nekik.

Nekem úgy tűnik, hogy:

1) A törvény mindenképpen rossz. Abból nem lehet tülekedés, meg ilyen botrányos akciózás, hogy népszavazás legyen vagy ne legyen. A tülekedéses botrány rosszabb, mint a bizottság túlterhelésének problémája.

2) A kopaszok lehet, minimum nem voltak fairek a viselkedésükben.

3) Az biztos, hogy a kopaszok és a néni szerepe a dologban nem pozitív. Ugyanis semmiképpen nem pozitívan használták a népszavazás intézményét.

Azt nem tudom tehát, hogy ott a helyszínen történt-e törvénysértés. Van-e a törvényben olyan tényállás, amely itt alkalmazható. Az viszont biztos, hogy az eset gyanúra ad okot. Arra a gyanúra mindenképpen okot ad, hogy a kopaszok igazából megbízás alapján teljesítettek. Például, ha egy csoport embernél ugyanolyan piros dosszié van, akkor az nem véletlen. Ezt sokan meg is fogalmazták. Az NVI-nek tehát ki kellett volna hívnia a rendőrséget. A rendőrségnek  hajnal és 12 óra között ki kellett volna tudnia érni, és minimum igazoltatni az embereket, rögzíteni egy pár tényállást. Az ügyészségnek pedig nyomozást kellett volna indítania. Ezt egyébként még most is kéne, mert a gyanú fennáll, és a médiában elég sok adat megtalálható arról, hogy kik után kéne nyomozni. Ezt az NVI nem tette, a rendőrség nem tette, az ügyészség nem teszi. Ez kérem az illiberális "demokrácia". Amikor nem lehet arról szavazni, amiről akarunk, hanem arról kell, amiről Orbán akar. Amikor a rendőrség, az állami intézmények, az ügyészség egyoldalúan teszi a dolgát. Ez a demokráciának nem olyan vérbe fojtása, mintha Nyakót a helyszínen agyonlőtték volna, ez sunyi elnyomás.

Ja, és egyébként a kvóta elleni népszavazás tavaly még a Fidesz szerint is alkotmányellenes volt.



Idén meg már nem. Ez is az illiberális "demokrácia". Egyébként a tavalyi Fidesznek volt igaza: nem lehet, felesleges arról népszavazást kezdeményezni, ami az EU szerződésekről szól, és amit Orbán Viktor egyébként aláírt.

"teljeskörűen végre kell hajtani az Unión belüli áthelyezési folyamatot" ezt írta alá Orbán február 19-én.

orbanmegvanveszve.png

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr658425476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúnyog 2016.06.29. 18:42:09

Mi van Brendel, beleuntál a szemetelésbe, meg a kommentelők is a szemétszedésbe?
süti beállítások módosítása