Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A cinizmus kopasz csúcsai

2016.02.24. 16:01 | Tucker Dávid | 4 komment

Címkék: mszp fidesz népszavazás nyakó istván

Először akartam írni végre valamit a kockás inges demonstrációról. Pontosabban egy reakciót erre a Mandiner-cikkre, amiben a kormánypárti média egy kormánypárti újságírója kéri számon a tüntető pedagógusokon és diákokon, hogy miért is nincs a kezükben elég eszköz arra, hogy a kormányzatot bármiben is átgondolásra kényszerítsék? Azt akartam volna finoman megírni, hogy ez a cikk a szalonképtelen cinizmus csimborasszója.

Itt tettem volna egy kis kitérőt erre a még inkább kormánypárti Válasz.hu-n megjelent szösszenetre is, aminek az írója felháborodik azon, hogy a Nemzeti Választási Iroda (NVI) épületében bizonyos kigyúrt kopaszok elállták a népszavazást leadni kívánó Nyakó István útját. Majd ő is nagyokat csodálkozik, hogy ezt vajon ki szervezhette így, mert tényleg óriási rejtély. Ehhez képest a másik számottevő jobboldali online médium: a Mandiner egészen kellemesen reagált. (Bár ezután azt is sikerült kihozniuk, hogy valójában az NVI a hibás.) Legfeljebb csak a kommentelők némelyike hisz azon összeesküvés-elméletben, hogy a szocialisták maguk szervezték oda az Sz. Ferenceket, valamint az egykori fideszes polgármester kampányarc feleségét, hiszen ebből az egész történetből a Fidesz jött ki a legrosszabbul, ergo csakis az ellenzék provokációja lehet. (Ezek szerint még szerintük is ciki volna, ha ez valóban a Fidesz műve lenne. Úgy látszik, még nekik is kell egy-két nap az új módszerekre való átálláshoz. Addig is ott a Magyar Idők, ott lehet tájékozódni az aktuális kánonról.)

kopaszok.jpgkép: Index.hu

Ám ekkor megjelent a Fidesz, gyakorlatilag beismerő a közleménye is. Ebben az állampárt (most már minden vicc nélkül nevezhetjük annak) nagyokat kárörvendezik az MSZP-n, hogy milyen bénák már, most sem sikerült leadnia a népszavazási kérdését. Jó előre visszautasítja a vádakat ("- Én?! Milyen tyúkot?"), egyúttal "elítéli a történteket". Hogy konkrétan milyen történteket, az nem derül ki, csak hogy már megint a szocik raktak valami rossz fát a tűzre. Legalább egy olyan kamu-nyilatkozatra vették volna a fáradságot, hogy abszolút értetlenül állnak a dolog előtt, de nyugodjon meg mindenki, majd ők jól kivizsgálják, és végre kiosztják ama bizonyos két pofont. De igaz is: fölösleges hadoválni. Egyszerűbb, ha mindenki azonnal megérti a lényeget. Lehet ezt is cinizmusnak venni, de még félelmetesebb, ha nem.

Persze most még vigyáznak arra, hogy legalább papíron minden szabályosnak tűnjön: a pártőrség minden tagja hivatalosan magánember volt, aki pont akkor akart népszavazási kezdeményezést beadni. Nyakó Istvánnak így már csak a sor vége jutott, a nénit is csupán hajlott korára való tekintettel engedték előre. Persze ez még így is a szabályokkal való súlyos visszaélés, de legalább valamennyi igény most még van odafönt arra, hogy az ököljogon kívül mást is fel tudjanak mutatni. Egyébként a pártközpontban profin csinálják: amikor eszkalálódni kezd egy botrány, rögtön gondoskodnak egy másikról, ami után már az előző teljesen a háttérbe szorul. Ennyit a kockás ingről.

Tehát hogy a Fidesz mit ítél el, azt nem tudtuk meg, de hogy odavezényelt szkinhedek akadályoztak meg ellenzéki politikusokat állampolgári jogaik gyakorlásában, és szolgálták a Fidesz érdekeit egy kellemetlen népszavazási kérdés elhárításával - nos mindez teljesen vállalható, sőt. Aki pedig a továbbiakban hasonló jogaival próbálna élni - magyarul: balhézik - az magára vessen, ha legközelebb is Sz. Ferencékkel találja szemben magát. A lényeg, hogy egyvalaki akarata így is érvényesült, így ez a rendszer remekül működik. Pontosabban: EZ a rendszer ÍGY működik remekül.

 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr728416330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.02.25. 10:45:14

Tovább a lenini úton:
Trockíj jövőképe!
Válasz Lenin Mi a teendő? Brosúrájára! 1903
Ön a pártot a proletáriátus helyébe foglya tenni, aztán a központi bizottságot a párt helyébe, a párt főtitkárát a központi bizottság helyébe, így a proletáriátus nevében egyetlen személy hatalmát fogja elérni!
Ön a FIDESZT az egy párt helyébe foglya tenni, majd a kollégiumi brancsot a párt helyébe, a pártelnököt a kollégiumi brancs helyébe, így a FIDESZ nevében egyetlen személy hatalmát fogja elérni!

Széchenyi aranyköpése: „Az önkény, mint a tapasztalás bizonyítja, rendszerint karöltve jár az ostobasággal!”
Megölték érte, igazsága meg Ferenc Jóskát, Sztálint, proletár diktátorokat! A jelen, jövő diktátorait is megfogja

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.02.28. 10:41:00

@lényeglátó: Széchenyi nem írt, nem mondott ilyet. Látom, teleszemeteled az internetet ezzel az idézettel, 1856, 1857 és 1858-at is írsz dátumként, ez lebuktat téged.

anonymand 2016.06.24. 06:59:33

"EZ a rendszer ÍGY működik remekül." - a kép, amit a posztoló lefestett, hiányos.
Mert a tökéletesen működő rendszerhez az utómunkálatok is hozzátartoznak.
Hogy mi történt, illetve nem történt az események után?
Ki tett és ki nem feljelentést?
Mit tett vagy nem tett a rendőrség, ügyészség?
Hol tart most az átfogó, nagy erőkkel folyó nyomozás?
Megfogalmazták-é már, hogy miért is lehetetlen kideríteni a szervezőket, felbujtókat?
Minimum egy kisdoktorit lehetne összehozni, ha valaki vállalná, hogy szépen sorban leírja, elemzi, értékeli az elmúlt hónapok gazságszolgáltatási tevékenységét.

pandamacicsöcs 2016.10.23. 18:52:24

Ez most miért került be ajánlóba?
süti beállítások módosítása