Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Fizetett aktivistákkal kampányol az LMP

2014.02.04. 00:18 | partizano | 147 komment

Schiffer András nemrég azt vizionálta, hogy akár 10 százalékot is elérhet az LMP. (Pártelnökként ilyet legutóbb Retkes Attila remélt az SZDSZ-MDF-nek.) Hihetnénk Schiffernek, de a 10 százalékos támogatottság azt feltételezné, hogy a pártnak számos aktivistája van. Ehhez képest egy felbukkant hirdetésből úgy tűnik, hogy az ajánlások összeszedése se fog menni a párt önkéntes aktivistáinak. Pedig most jóval kevesebb ajánlást kell összegyűjteni, mint 2010-ben. A korábbi 750 helyett már 500 is elég választókerületenként és ezek száma 176-ról 106-ra csökkent. Tehát kevesebb mint feleannyi aláírást kell gyűjteni ahhoz, hogy mindenütt legyen jelöltjük (132 ezer helyett 53 ezret).

LMP_frakcio_2010_16_fo_fogyatkozas_2014_Schiffer_part_tavozasok.jpgA 2010-es LMP frakcióból idén mindössze ketten indulnak képviselő-jelöltnek Schiffer-pártjában

A hirdetés azt mutatja, hogy az országban mindenütt várják a fizetett aktivistákat. Minden megyeszékhelyen lehet jelentkezni és buszoztatni is fogják a diákmunkásokat. (Korrekt módon az utazás idejét is kifizetik.) Mivel a diákmunkára adókedvezmény jár a hirdetésben ezért csak nappali tagozatos diákokat keresnek. Tehát az LMP kampányában megjelenő sok ifjú arc, nem a párt fiatalok közötti népszerűségét mutatja majd, hanem az ügyes adóoptimalizációt. A fizetett aktivisták egyébként óránként bruttó 620-700 forintot kaphatnak. De minden kiderül a hirdetésből:

LMP_Lehet_mas_a_politika_fizetett_aktivista_diakmunkas_ajanlas_ajanlo_iv_gyujtes_kepviselo_jelolt_orszagos_lista_inditasa_onkentes_valasztas_2014.png


Ha tetszett a poszt lájkold a facebook-oldalunkat.

Korábbi cikkünk:

Közönséges átveréssel gyűjti a lájkolóit a Jobbik

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr375797773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ben2 2014.02.04. 11:12:11

"Schiffer András nemrég azt vizionálta, hogy akár 10 százalékot is elérhet az LMP."

Kb. ugyanolyan alapon vizionálhat Schiffer 10%-os LMP eredményt, mint Mesterházy kormányváltást. Azt még értem, hogy a jobbosok viccelődnek az ellenzéki pártok "fekete lovagot nem lehet legyőzni" mentalitásán, de a balosoknak igazán nem kellene a túlzott magabiztosság kérdését feszegetniük, amikor kb. 20% mínuszban vannak a célként kitűzött kormányváltástól és 10%-ra az "akadályozzuk meg a kétharmadot" minimáltervtől.
Ehhez képest van még kb. két és fél hónap a választásokig, trendfordító kampánytéma meg nincs. A botrányozás és a szardobálás csak a már meglévő hívőket hergeli pro és kontra, a bizonytalanokat meg elriasztja.
A nagy aduászként előadott Paks bővítés is az LMP-t segíti, mert az atomenergia en bloc elutasítása legalább érthető üzenet a "megszavaztuk, de most mégsem akarjuk, illetve akarjuk mi de nem az oroszoktól, illetve mégis az oroszoktól, de nem ennyiért, illetve mégis ennyiért, de majd nyugatról finanszírozva, vagy lehet hogy mégis az oroszoktól, de a lényeg, hogy ne Orbán döntsön, hanem mi" állásponthoz képest.

Lesz még Magyar Köztársaság 2014.02.04. 11:13:24

@Juhász Péter (LMP): "Nagyon az a félelmem, hogy Mesterházyék holdudvarának az elbaszott alkotmány, meg a szétkúrt közbeszerzési kultúra PONT megfelelne így ahogy van."

Ez sajnos így van. Az ellenzék legnagyobb bűne - titeket is beleértve - , hogy nem helyezkedik szembe Orbán rendszerével. Orbánnal igen, de a kiépített rendszerrel nem! Nem hallottam egszer sem Mesterházytól, Bajnaitól, de még Gyurcsánytól sem szándékot -a gyalázatos pártalkotmány eltörlésére, a '89-es demokratikus alkotmány visszahelyezésére. Pedig ez minden rendszerszintű változtatásnak alfája és omgája. Sokan képtelenek megérteni: ha az orbáni Alaptörvény marad, a rendszer is marad - függetlenűl attól, ki kormányoz. Ezzel egy magát igazi demokratának valló ellenzéki politikus még akkor is kampányol, ha nincs reális esély a 2/3 megszerzésére.

Lovag Mihály 2014.02.04. 11:15:35

@Pop40: 2014.02.04. 11:12:04

nem vagyok biztos fideszes szavazó. vacillálok, csak abban vagyok biztos, h kikre nem szavazok.

Pop40 2014.02.04. 11:19:24

@Lovag Mihály:

Teljesen lényegtelen. "nekik nem a gerinc a fontos, hanem a konc." Ezt a mondatot" olyasvalakitől hallani, aki bármilyen körülmények közt, de hajlandó leszavazni a fideszre, minimum röhejes.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.02.04. 11:20:40

@Republic Forever!:

Ez teljesen téves. Nincs különösebb gond az alkotmányal. a 95 %-a teljesen oké, az 5 %-ot meg meg lehet majd lassan változtatni. A lényeg az, hogy ki van kormányon.

Lovag Mihály 2014.02.04. 11:21:51

@Pop40: 2014.02.04. 11:19:24

lehet, de az is lehet, h jól járt a kormány intézkedéseivel és egyetért azokkal.

ben2 2014.02.04. 11:24:13

@Pop40:

"Schifferék pont leszarják, ha marad Orbán, nekik jó ő is. "

Én inkább úgy mondanám, hogy nekik a Mesterházy-Gyurcsány-Bajnai-Fodor koalíció is ugyanolyan szar, mint Orbán. Valójában az LMP mindent elveszíthet, ha beszállna az MSZP összefogásba és semmit sem nyerne, mert az LMP 5%-ával együtt sem lenne meg a kormányváltás.
A ballibek valójában azért hörögnek az LMP-re, mert számukra a választás már a kezdetektől csak a politikai elitjük túléléséről, az ellenzéki pozíciók konzerválásáról és nem a kormányváltásról szól. Az MSZP-nek nyilván jó üzlet lenne bedarálni az LMP-t 2-3 befutó helyért cserébe, mert így a következő ciklusban 100%-ig kétpólusúvá válna a pártpaletta. Ezzel megint el lehetne kerülni a baloldal megújulását és ismét végig lehetne kampányolni 4 évet abban bízva, hogy a végén kellő mennyiségű protest szavazóval ugyanaz a ballib maffia kerülhet kormányra, akik 2002 és 2010 között egyszer már bebizonyították, hogy amit el lehet kúrni, azt el is kúrják.

Pop40 2014.02.04. 11:24:36

@Lovag Mihály:

Ez igaz Simicskától Mészároson keresztül a trafikmaffián át Putyinig és az azeri baltás gyilkosig.

Ettől függetlenül mindegyik szájából elég röhejesen hangozna, mikor nekiállna gerincről, erkölcsről, meg koncról papolni.

Lovag Mihály 2014.02.04. 11:28:44

@Pop40: 2014.02.04. 11:24:36

természetesen nem minden döntés, olyan nincs. az irányvonalak tetszenek. politikusként vicces csak papolni, szavazótól szerintem nem.

Pop40 2014.02.04. 11:30:48

@ben2:

Ezzel azért nem értek egyet, mert az, hogy egy széleskörű összefogás leváltja Orbánt és a rendszerét, az még nem jelenti azt, hogy nekik örök életükre innentől kezdve együtt kell maradni. Az összefogás csak egy kényszerű reakció Orbán önbebetonozó választási rendszerére, semmi több.

"A ballibek valójában azért hörögnek az LMP-re, mert számukra a választás már a kezdetektől csak a politikai elitjük túléléséről, az ellenzéki pozíciók konzerválásáról és nem a kormányváltásról szól."

Engem személy szerint nem igazán érdekel, a "ballibek" miért hörögnek.
Én is hörgök az lmp-re, leírtam fent, miért, pedig:

- én csak a magyar viszonyok között számítok "ballib" szavazónak (szimplán azért, mert Mo-n nincs jobboldal)
- engem abszolút nem érdekel a ballib, azon túl, hogy eltakarítja Orbánt. Ha valaki felajánlaná, hogy eltűnik a fidesz, de vele eltűnik az mszp is, azonnal belegyeznék.

ben2 2014.02.04. 11:31:33

@Republic Forever!:

A jelenlegi alkotmány rendszer szinten minimálisan tér el az előzőtől. "89-es demokratikus alkotmány" meg soha nem is volt. Ha a kipofozott sztálinista alkotmányra gondolsz, azt 89 óta deklaráltan átmeneti szándékkal módosítgatták. A jelenlegi alkotmány pedig simán lehetett volna össznemzeti, ha az ellenzék nem vonul ki az egyeztetésekről pártpolitikai kampányérdekből, de ez legyen az ő bajuk.
Amúgy a helyzet egyszerű: tessék 2/3-al nyerni, aztán lehet alkotmányozni. Persze ha a ballibek követnék a saját elvárásaikat (nem fogják), akkor a ballib alkotmányt minimum két országgyűlésnek kellene elfogadnia minimum 4/5-el ugye.

Pop40 2014.02.04. 11:34:11

@Lovag Mihály:

De, szavazótól is. Akinek a nokiás doboz 20 milliója (amúgy jogosan) bökte a szemét, de a Simicska-Mészáros féle MILLIÁRDOS (tudod, az hány nokiás-doboz?) lenyúlások nem, az ne szónokoljon koncról meg erkölcsről.

Ez tipikusan az az eset, hogy nem gond a lopás, de csak ha a sajátok lopnak.

Ahhoz meg ezúton gratulálok, ha neked ez az irányvonal tetszik. :)

Juhász Péter (LMP) 2014.02.04. 11:36:20

@ben2: Az a helyzet, hogy valójában az összefogás szükségessége is egy ordas nagy hazugság. Képzeljük el, hogy mindenki önállóan indul, X, Y, Z... Ettől még persze jó eséllyel a legerősebb párt a Fidesz lett volna, és megszerezte volna az egyéni körzetek legtöbbjét. Igaz, hogy ennek következtében 50% fölött lett volna a parlamentben, viszont listán és a töredékszavazatokkal sok-sok más párt is lett volna, 5,6,7,8,9,10 százalékokkal. Április 6 másnapján ezek a pártok kiadhattak volna egy kommunikét, hogy tessék megnézni, mennyire köcsög a választási rendszer, hogy az összes választásra jogosult szavazó mindösszesen 18,6 százalékának támogatása mellett jutott kormányzatra a FIDESZ, miközben további 47,5 százalék más pártokra szavazott, és a szavazók harmada meg otthon maradt. Ez talán elég lett volna ahhoz, hogy az emberek felébredjenek, hogy basszameg, nincs is akkora támogatottsága a Viktornak, mint amivel kérkedik, és úgy ül rajtunk, hogy 10 emberből max 2 imádja. Lehet, hogy lett volna egy kis csetepaté, de akkor sem úszhatta volna meg a Fidesz új választások kiírását. Áder lehet, hogy csak felhangosított tévével tudta volna elviselni az estéit, mert 8-10 ezer ember folyamatosan azt követelte volna a Várban, hogy ne adjon felhatalmazást a választás "győztesének". Az MSZP azonban nem merte ezt a forgatókönyvet választani. Egyrészt mert féltek attól, hogy a dobogós második helyüket valaki lenyúlja, másrészt meg mindig is puhák voltak ahhoz, hogy rendszeren kívüli megoldásokkal számoljanak. Határozottan állytom, hogy az Összefogás több ellenzéki választót morzsolt le maguk mellől, mint amennyi összejött volna ha mindenki vállalja önállóan megméretni a kis pofáját.

Pop40 2014.02.04. 11:41:57

@ben2:

"A jelenlegi alkotmány pedig simán lehetett volna össznemzeti, ha az ellenzék nem vonul ki az egyeztetésekről pártpolitikai kampányérdekből, de ez legyen az ő bajuk."

Igen, a jelenlegi gránitszilárdságú alkotmány maga lenne a tökély, egyetlen hibája van, hogy a csúnya ellenzék kivonult az egyeztetésről. :D

Mellesleg nem tudom, ezt a kivonulósdit kitől láthatták, mert ez előtte még soha senkinél nem fordult elő.
A fidesz pl soha nem tett volna olyat, hogy nem jár be a Parlamentbe, ugye. :) (Magába a Parlamentbe dolgozni, nem egy üres elfogadási aktusra.)

Pedig egy kicsivel mintha több eszköze lett volna akkoriban az ellenzéknek, mint mostanában. :)

ob.szerver 2014.02.04. 11:44:15

@Juhász Péter (LMP):

"Lehet, hogy lett volna egy kis csetepaté, de akkor sem úszhatta volna meg a Fidesz új választások kiírását."

Jézusmária. Restellem, de nem tudom, hogy ki vagy és milyen pozíciód van (ha van) az LMP-ben. De ha ez markáns vélemény a párton belül, akkor azonnal érthető a párt konfliktusa Valóság nevű nagybátyánkkal és az ebből eredő helyzetértékelésetek.

Lovag Mihály 2014.02.04. 11:45:27

@Pop40: 2014.02.04. 11:34:11

szelektíven olvasod amit írok és a számba adsz mondatokat amiket nem mondok. városi legendákra (Simicska) meg nem szívesen alapozok társalgást.

Pop40 2014.02.04. 11:46:32

@Juhász Péter (LMP):

"Ez talán elég lett volna ahhoz, hogy az emberek felébredjenek, hogy basszameg, nincs is akkora támogatottsága a Viktornak, mint amivel kérkedik, és úgy ül rajtunk, hogy 10 emberből max 2 imádja. Lehet, hogy lett volna egy kis csetepaté, de akkor sem úszhatta volna meg a Fidesz új választások kiírását."

Igen, a milliárdos lenyúlások, a földmutyik, a szétvert közbeszerzések, felsőoktatás, eügy, a stadionok, Simicska-Nyerges, Paks aláírási módszere, a trafikbalhé, stb stb nem volt elég, hogy felébredjenek, de attól, hogy a fidesz nem 30%-kal nyer, hanem csak 20%-kal, tuti mindenki felháborodott volna, akit az előbbiek hidegen hagytak.

Fölöttébb életszerű.

Meg aztán Orbán is az a gátlásos figura, akit biztosan nagyon zavart volna teljhatalom birtokában, hogy 18%-kal került oda. :DD

Pop40 2014.02.04. 11:47:52

@Lovag Mihály:

Simicska nálad városi legenda?

Akkor nincs is több kérdésem, kösz a beszélgetést.

Juhász Péter (LMP) 2014.02.04. 11:52:00

@ob.szerver: Nyilván nem vérontásra gondoltam. Mondjuk el kellett volna terelni a buszt, és néha lökdösődtek volna a rendőrökkel a tüntetők. Egy kétharmadra bebiztosított szar alkotmány átalakítása sajnos nem megy másként mint a rendszeren kívüli megoldással. Illúzió azt várni, hogy majd mindenki kiábrándul Viktorból, és lesz egy ellenzéki kétharmad, ami cukiságból csinál egy igazságos alkotmányt.
De mondok mást: az alkotmány szétverése után komoly alternatívaként merült fel, nem csak az LMP-ben, hogy bojkottálni kellene a választást. Ugyanis annyira egy irányba lejt a pálya, hogy nagyon kicsi támogatottsággal is bőségesen kétharmad közelébe kerülhet a nyertes (FIDESZ). Ha az ember eszerint a szabályrendszer szerint játszik, akkor elfogadja, hogy nem nyerhet, és elfogadja, hogy a hivatalos eredményre hivatkozva nevesse ki őt a nyertes. Az emberek nem fogják végigszámolni, hogy ez mennyire igazságtalan, csak azt látják, hogy "ők nyertek, akkor biztos van támogatottságuk". Ha viszont van egy bőséges kínálat az ellenzéki oldalon, akkor az sokkal több szavazót hozhat ki a nemszavazók táborából mint ha csak egy Összefogás van, ami inkább kényszerszülte feszkó, semmint reális alternatíva.

Lesz még Magyar Köztársaság 2014.02.04. 11:54:11

@ben2:

"Ha a kipofozott sztálinista alkotmányra gondolsz, azt 89 óta deklaráltan átmeneti szándékkal módosítgatták. "

A módosítgatás szándékos csúsztatás, akkor 1989-ben átformálták teljesen, egy valódi demokratikus jogállamhoz hangolták. Megfelelt minden tekintetben egy demokratikus jogállam alkotmányának.
Ugyan mindvégig átmenetinek tartották - már Horn idejében indultak egyeztetések egy új alkotmány szövegezéséről - de épp' parlamenti konszenzus hiányában buktak el az eddigi tervek.

"A jelenlegi alkotmány pedig simán lehetett volna össznemzeti, ha az ellenzék nem vonul ki az egyeztetésekről"

Egyeztetés? Miről? Arról a borzalmas időket idéző alkotmánynak nevezett jogszabályba öntött orbáni hatalomátmentésről, amelyet Szájer József laptopján írt meg? Persze, kellett volna az ellenzéki biodíszletként hozzá, hogy össznemzetibbnek tűnjön...

ben2 2014.02.04. 11:55:30

@Pop40:

A széleskörű összefogás csak akkor tudná Orbánt leváltani, ha kormányt is tud alakítani. A közös kormányzás pedig bebetonozza a kényszerkoalíciót, lásd: mszp-szdsz viszony. Az LMP-nek pedig nyilván semmi keresnivalója egy olyan kormányban, ahol Bajnai és Gyurcsány a meghatározó figurák.

"Ha valaki felajánlaná, hogy eltűnik a fidesz, de vele eltűnik az mszp is, azonnal belegyeznék."

Tehetsz érte: szavazz az LMP-re vagy a Jobbikra. Ha demokratikus módon és nem "kötéllel" akarod megoldani a kérdést, akkor mindenki számára adott a lehetőség, hogy ne a két nagy pártra szavazzon.
Ami Orbán eltakarítását illeti, mint legfőbb politikai célkitűzés, szvsz baromság. Ugyanezen logika mentén gerjed a jobboldal is, hogy mindegy mit csinál Orbán, csak Gyurcsány ne jöjjön a helyére. Kényelmes önigazolás mindkét fél számára.

Juhász Péter (LMP) 2014.02.04. 11:56:10

@Pop40: Az a helyzet, hogy tényleg más. A milliárdos lenyúlások ellenére sokan gondolják, hogy "minek menjek tüntetni, ennek a pártnak van többségi támogatottsága, kicsi vagyok én ahhoz, hogy tiltakozzak, pedig hát csalók, de ez van, ezt szeretik a többiek". Viszont ha az emberek azzal szembesülnek, hogy basszus, ezeket senki sem szereti, mégis többséginek hazudják magukat, akkor bátrabban mernek kiállni magukért. Szerintem a visszaélésekkel szembeni meg nem mozdulásnak egyik markáns oka, hogy az emberek azt hihetik, hogy többsége van a Fidesznek. Pedig nincs. Még 2010-hez képest is jelentősen csökkent a szavazótáboruk! Csupán a biztos pártválasztók körében vannak jó számaik, amit mindenhol úgy kommunikálnak, hogy egyre többen szeretik őket.

ob.szerver 2014.02.04. 12:00:57

@Juhász Péter (LMP):

Nem szeretnék (sőt nem is fogok) hitvitába bocsátkozni, de egészen halvány esélyetek van arra, hogy bejussatok. A papírforma az, hogy 2-3% körül lesztek.
Természetesen beszélhettek 10%-ról, a Századvég meg a Nézőpont adhatja alátok a lovat, de nem hiszem el, hogy ezzel ne lennétek tisztában (A cáfolattól megkímélnélek, és magamat is.)

A kérdés így a következő: kinek használtok, a rezsimnek, vagy az azt leváltani akaró összefogásnak? A válasz nyilvánvaló, és minden egyéb duma irreleváns.

Lovag Mihály 2014.02.04. 12:01:23

@Pop40: 2014.02.04. 11:47:52

nálam minden városi legenda, amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik. oldaltól függetlenül. az nem elég, ha 1-2 hiszterolibsi ajvékol.

ben2 2014.02.04. 12:03:49

@Pop40:

Ha az ellenzék részt vett volna az alkotmányozásban és a Fidesz lesöpörte volna a javaslatait, akkor valóban elmondhatnák, hogy egypárti alkotmányt erőltettek rá az országra. Még az sem kizárt, hogy pontosan így történt volna.
Ha azonban részt sem vesznek az egyeztetéseken, akkor az egész érvrendszerük kuka.
Az ellenzék nyilvánvalóan arra játszott, hogy ezzel az alkotmány legitimitását fúrják meg, csakhogy az alkotmány legitimitását nem a ballib szurkolókórus jóváhagyása garantálja, hanem az, hogy az állampolgárok miként viszonyulnak hozzá. Márpedig párszáz felhergelt egyetemistán kívül nem nagyon volt tiltakozás az alkotmányozással szemben. Az új alkotmány az állampolgárok egy részének tetszik, a másik (jelentős) részét nem érdekli, mert számukra tök ugyanolyan, mint az előző, a maradék meg pártpolitikai alapon hörög, de ők mindenen rugóznak, amit Orbánék csinálnak, miért pont az alkotmány lenne kivétel.

Juhász Péter (LMP) 2014.02.04. 12:06:45

@ob.szerver: az a helyzet a papírformával, hogy minél kisebb egy párt, annál nagyobb a hibahatár, amivel mérhető. És ismerni kell a felmérést készítők metodológiáját is. Nem csalásra gondolok, sima statisztikai felmérési módszerek praktikus hibáira. Mondok egy érdekes példát: annak idején, mikor még menő volt a Pesti Est, folyton azzal szembesültek, hogy az olvasottságuk szarabb volt mint az elfogyott példányszámuk. Rákérdeztek a kutatócégnél, hogy hogy a faszba lehet ez: kiderült, hogy a flemérés módja az, hogy szabadonválasztott vonalas telefonokat hivogatnak napközben. Már akkoriban is kicsi volt az esélye, hogy a fiatalokat napközben utolérik a) otthon b) vonalas telefonon. Nyugodj meg, hogy a felmérés módszere azóta sem lett feltétlen profibb.... 2010-ben az LMP úgy jutott be a parlamentbe, hogy a közvéleménykutatók a végeredmény felét sem mérték előtte.

Pop40 2014.02.04. 12:10:20

@ben2:

"Az LMP-nek pedig nyilván semmi keresnivalója egy olyan kormányban, ahol Bajnai és Gyurcsány a meghatározó figurák."

Ki mondta, hogy az LMP-nek közösen kell kormányoznia bárkivel?
A Bajnait illető szöveget amúgy nem értem, ő egy dolgot cseszett el baromira: azt, hogy - lévén nem politikus alkat - hagyta mindazt a szemetet magára száradni, amit a fidesz bérencei összehordtak rá.

"Ha demokratikus módon és nem "kötéllel" akarod megoldani a kérdést, akkor mindenki számára adott a lehetőség, hogy ne a két nagy pártra szavazzon."

Ez több okból sem járható.

1, Nekem, az utóbbi 4 év után elsődleges prioritás, hogy Orbán takarodjon, minden egyéb szempont csak ezután jön. És ez a szempont nem tartható sem a jobbikra, sem az lmp-re szavazás esetében sem, mert bármelyikre szavazok, Orbán marad a miniszterelnök.
2, Annyira egyik formáció sem a kedvencem, hogy rájuk szavazzak, sőt.
A jobbikra, a 2006-os vandalizmus egyik felbujtójára, a "lépjünk ki az eu-ból!"- pártra soha nem szavaznék.
Az lmp-ről meg a fenti csoportkép mindent elmond. Akikre én az lmp-ből szavaznék, azok vagy a PM-ben vannak, vagy kigolyózták őket (lásd Vágó.)

Önmagában az, hogy "ők még nem loptak, mert újak", édeskevés.

Liquid_Night 2014.02.04. 12:23:47

@Juhász Péter (LMP): A performanszokról mindent elmond, hogy parlamenti pártként, és hangsúlyosan fiatal-orientáltként még a jelen klímában is fizetett aktivistákat kell keresni. Arcfestés, transzparens, bilincs...mi ez, egy átlagos egyetemista délután töredéke? Törvényjavaslatok? Google keresés "LMP törvényjavaslat" szavakra: tv. az anonimszülésről, tv. a lézerblokkolók ellen, tv. a fakivágásokról...nincs sok politikai érzéketek, ugye?:) Ez a 4 év mérlege? Ki szavaz erre, bocs, mi az érdekes ebben, vagy mi itt a politika? Pedig keresem benne...

A ti dolgotok nem a kétharmaddal takarózni, hanem azt megfúrni. Ha ezt nem értitek és erre nem vagytok képesek, akkor nincs helyetek politikusként és parlamenti ellenzékként. Ezenkívül lehet, hogy egy ilyen látogatottságú fórumon nem durcizni és egomán hisztizni kéne mint a gyereknek, akinek elveszik a jómeleg parlamenti székét. Ettől csak az öncélúságod lesz evidens...

Pedig gondolj bele, ha még így is bejutottatok a múltkor, akkor bentről mire lenne egy olyan társaság képes aki csak egy kicsit is ért hozzá, és szenvedélyből csinálja:)

doktor.dikhed 2014.02.04. 12:25:12

@Brendel Mátyás: az LMP talán az egyetlen mérhető támogatottságú párt, aminek nincs köze a FIESZ-hez és az MSZP-hez. Az első lépés, hogy a két oligarcha pártot kitakarítsuk a politikai életből az, hogy az LMP-t és a hozzá hasonló kis, független és józan pártokat bejuttatjuk a parlamentbe.

Liquid_Night 2014.02.04. 12:26:06

@Juhász Péter (LMP): Tényleg, nem rosszindulatból mondom, hanem a realpolitik szellemében: ennél még a KDNP is többet csinál, önmagában:)

doktor.dikhed 2014.02.04. 12:27:58

@Pop40: Tanulhatnál az elmúlt évtizedekből. Ha az MSZP-vel váltod le Orbánt, akkor a jelenlegi dilettánsokkal és korrupt politikusokkal teli rendszert támogatod, csak a reklámarcokat cseréled le. Kell ez nekünk? Nekem nem.

Orbán maradni fog. A lényeg, hogy ne legyen kétharmad és minél jobban csökkenjen a támogatottsága, sőt ami ennél is fontosabb, hogy független pártok is bejussanak.

Pop40 2014.02.04. 12:32:39

@Juhász Péter (LMP):

A támogatottságot illetően írtakkal egyetértek.

Azt viszont változatlanul nem hiszem, hogy Orbánt egy ilyen eredmény bármiben is zavarná.
Egyrészt tesz ő az ilyesmire, ha amúgy a hatalom az övé, másfelől övé a teljes média, a hatalmi ágak, stb, bármikor összeránthat egy birkamenetet, amit a "közszolgálati" média majd felduzzaszt kétmilliósra, stb stb. Az átlagember, (pláne aki nem követi szorosan az eseményeket) meg ugyanazt látná, amit eddig.

De tegyük fel, hogy mindenki tökéletesen tisztában lenne vele, hogy Orbán legitimációja eltűnt: abban az országban, ahol egy manyuprablás, egy trafikbuli, (stb stb, hadd ne soroljam fel újra a fentieket) pár ezres tüntető tömeget vonz, majd pont egy ilyen sztori visz ki több millió embert?

És ha ki is vinne, már azon megbukna a dolog, amin most is megy a vita: ha Orbán megy, ki jöjjön utána? Ha most nem tudják eldönteni, gondolod, akkor majd el tudnák?

@Lovag Mihály:

"

"nálam minden városi legenda, amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik. "

Mészáros egy gázszerelőből lett 3 év alatt az ország leggazdagabb embere. Simicska Orbán koleszos haverja. Simicska gyakorlatilag 100%-ban nyeri a közbeszerzéseket.

Ez 3 tény. 70-es IQ fölött össze lehet rakni, mi következik belőlük.

"az nem elég, ha 1-2 hiszterolibsi ajvékol."

Gondolom, Ferenc testvér esetében is ennyire aggályosan ügyeltél az ártatlanság vélelmére, ugye?:D

@ben2:

"Ha azonban részt sem vesznek az egyeztetéseken, akkor az egész érvrendszerük kuka."

Nagyon helyesen tették, hogy nem vették részt. Orbán elvtárs színházában a népnek szóló előadáson én sem lettem volna hajlandó statisztálni.
Pláne, hogy utána Orbánék visszahivatkozhatnának arra, hogy " de hisz ti is ott voltatok, és elfogadtátok" - hát egy nagy lóf@szt.

Mondjuk a gránitszilárdságú alkotmány még a legkisebb dolog abból a listából, amit az újkommunisták 4 év alatt összehoztak. Simán ki kell dobni a kukába, és kész.

Kámasuka 2014.02.04. 12:34:36

@doktor.dikhed: Na persze a Jobbiknak meg több van vidéken mint az mszp-nek önmagában.

Juhász Péter (LMP) 2014.02.04. 12:35:51

@Liquid_Night: Önálló törvényjavaslatokra szűrtél, de így a törvényekhez fűzött módosítókra nem látsz rá. Pár példa: ügynöktörvény, földtörvény, államháztartás, közbeszerzés, korrupció-ellenes csomag, oktatási törvény, stb... Kiemelted azokat a törvényeket, amikkel cikizni illik a zöldpártokat, szuper. Nyilván mi is tudjuk, hogy nem az anonímszülés a rendszerváltás utáni dobogós probléma. Azt mondani, hogy csak ebben reprezentálta magát az LMP, az inkább vall rosszindulatra, mint alulinformáltságra. Ha az durcaságnak tűnik, hogy vehemensen rámutatok a leggyakoribb tévhitekre az LMP-vel kapcsolatban, akkor vállalom: durci vagyok. :)

"A ti dolgotok nem a kétharmaddal takarózni, hanem azt megfúrni." - egészen komolyan kérdezem, hogy mi ennek a módja, ha nem az, hogy rendszeres jelenlét és felszólalások a parlamentben és néha egy-egy performansz az inaktívak figyelmének remélt felkeltésére. Vagy kéne ígérni egy még faszább rezsicsökkentést, hogy kifogjuk a szelet a vitorlájukból? :)

doktor.dikhed 2014.02.04. 12:37:42

@Kámasuka: A Jobbik szerintem azonnal lepacsizna a FIDESZ-szel, és az ország jelenlegi helyzetében nem hiszem, hogy a cigányozás és a zsidózás lenne a nagy megoldás mindenre, de tudod mit beadom a derekam, ha a többi nem tetszik...inkább szavazz rájuk, mint a narancsosokra és a szocikra, akik már bizonyították, hogy alkalmatlanok.

Pop40 2014.02.04. 12:38:06

@doktor.dikhed:

"Ha az MSZP-vel váltod le Orbánt, akkor a jelenlegi dilettánsokkal és korrupt politikusokkal teli rendszert támogatod, csak a reklámarcokat cseréled le."

Ez jó szöveg, csak egy igen elterjedt félreértésen alapul: azon, hogy létezik egy tökéletes csodapárt, ami ha majd hatalomra kerül, eljön a kánaán.
Ennek az eljövetelét várhatod, ha neked ez jó, én biztos nem fogom.

Arról nem is szólva, hogy a pártok olyanok, amilyenné teszik őket a választók.
Ha egy milliárdos lenyúlásnál tömegek tüntetnének, és azonnal bukna a kormány, mint a cseheknél, a következő bagázs egyből odafigyelne, mennyire enyves a keze.

Nem a csodás kánaánt kell ölbetett kézzel várni, hanem a regnáló kormányoknak kell kőkeményen rácsapni a kezére, ha rossz helyre téved.

"Orbán maradni fog."

Szerinted. Szerintem meg nem.

"A lényeg, hogy ne legyen kétharmad és minél jobban csökkenjen a támogatottsága, sőt ami ennél is fontosabb, hogy független pártok is bejussanak."

Szerinted ez a lényeg, szerintem nem.

Lovag Mihály 2014.02.04. 12:40:44

@Pop40: 2014.02.04. 12:32:39

"Gondolom, Ferenc testvér esetében is ennyire aggályosan ügyeltél az ártatlanság vélelmére, ugye?"

igen, kivéve azokkal kapcsolatban amiket ő mondott ki saját szájával, saját szavaival. Simicskával sem foglalkozom, amíg a bíróság ki nem mondja, h szar alak.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.02.04. 12:42:49

Az LMP adózottan fizeti az aktivistáit, ellentétben a nagyobb pártok több ezer zsebbe fizetett önkéntesével? Még a végén tényleg lehet más a politika...

Juhász Péter (LMP) 2014.02.04. 12:43:40

@Pop40: Lehet, hogy Orbánt nem zavarná, csak kevés más esély van most. Az Összefogás zsákutca, mondom ezt úgy, hogy egyébként az LMP-nek pont jót tesz, de mivel az is érdekel, hogy mennyire lesz esély leváltani Orbánt, ezért azt kell mondjam, hogy zsákutca. A választási matek miatt. És legitimálja Viktort. Én sem mondom, hogy tuti stratégia egymástól függetlenül sokan megverni Viktort, csak azt állítom, hogy túl hamar le lett söpörve ez a napirendről, és most ott tartunk, hogy van egy Összefogás, aki meg azon kívül van, az szuperjó lesz majd bűnbaknak. Tehát ez egy kiváló MSZP-s önfelmentő forgatókönyv: "mi mindent megtettünk, bejutottunk 50-en, csak hát a különutasok miatt nem nyertünk." Miközben az elmúlt 4 év arról szólt, hogy az LMP-nek a fideszesek hülyesége mellett pont ugyanannyira kellett az MSZP-sek hülyeségeivel is küzdeni. Lásd ÁFA-ügy.

Pop40 2014.02.04. 12:43:59

@Lovag Mihály:

"kivéve azokkal kapcsolatban amiket ő mondott ki saját szájával, saját szavaival."

Nincs túl magas mércéd.
Bárki lophat, csalhat, hazudhat, csak ne mondja ki.
Sőt, ha megereszt egy olyat, hogy "én még soha nem hazudtam", az egy eszményi politikus. :DDDD

"Simicskával sem foglalkozom, amíg a bíróság ki nem mondja, h szar alak."

Mármint Szájerné bírósága?
Ahová Polt Péter, ex-fideszes képviselő legfőbb ügyész kíséri be?

És majd a Metropol, Simicska lapja, meg jól megírja, nem?:)

Szép is a mesevilág :)

doktor.dikhed 2014.02.04. 12:45:11

@Pop40: Meg kellene érteni, hogy ahogy nincsenek csodák. A politikát is kis lépésben lehet kitisztítani. Ha túl nagyot és túl radikálisat lépsz, akkor túl nagy és megkérdőjelezhetetlen hatalmat adsz azok kezébe, akik ezt a lépést végrehajtják ez pedig egyenes út a visszaélésekhez és egy újabb korrupt kormányhoz.

Nem ismerős? A FIDESZ-t azért választották meg elsöprő többséggel, hogy takarítson és változtasson, de az elsöprő többség túl nagy hatalom és mi lett a vége? Szerinted, a történelem nem ismétli majd magát?

Addig is:

index.hu/szarvas/2014/01/29/nem_erdemelnek_tobb_gifet/

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.02.04. 12:45:26

Mi ebben a posztban a megfejtés??
Mindegyik pártnál van fizetett aktivista, nem?

Kámasuka 2014.02.04. 12:46:44

@doktor.dikhed: A Jobbikk lepacsizna a fidesszel, ha a ballereknek is lenne esélye kormányt alakítani. De mivel nincs maradnak ellenzékben.

fvipera 2014.02.04. 12:50:52

@♔batyu♔: az lmp kopogtató céduláit kubatov talpasai gyűjtötték mindenkor. most is így lesz.

"őfelsége ellenzéke"

fvipera 2014.02.04. 12:51:48

@Pop40: mielőtt polt vádat emelne, pintérnek nyomoznia kell. őt kihagytad

Kámasuka 2014.02.04. 12:53:25

@doktor.dikhed: 'Nem ismerős? A FIDESZ-t azért választották meg elsöprő többséggel, hogy takarítson és változtasson, de az elsöprő többség túl nagy hatalom és mi lett a vége?'

Az hogy példa nélkül Európában a mostani mandátumbecsléseken is 2/3-uk lenne. Tehát pontosan azt teszik amit vártak tőlük.

Kivlov 2014.02.04. 12:54:07

az Összefosás hatalmasat fog koppanni áprilisban... :D

fvipera 2014.02.04. 12:56:00

@doktor.dikhed: arról, hogy az lmp bejut vagy sem a parlamentbe, egyedül orbán dönt. ahogy 2010-ben is döntött (akkor kicsinálta az MDF-et az OVB segítségével és az LMP, MSZP, Jobbik támogatásával, felülmérette a házi közvéleménykutatókkal az LMP-t és kubatov összegyűjtötte az LMP-nek a kopogtatócédulát)

figyeld csak meg: mostantól a nézőpont és a századvég végig 4-6 százalék közé méri majd a valóságban nem létező lmp-t.

fvipera 2014.02.04. 12:57:08

@ob.szerver: az LMP 2010-ben elveszítette már az ártatlanságát, amikor részt vett az MDF kicsinálásában.

doktor.dikhed 2014.02.04. 12:57:24

@Kámasuka: Tény, hogy meglepően nagy a támogatottságuk. A narancsosok és a szocik nagy stiklije, hogy jó ideje elhitetik az országgal, hogy csak nagy pártra érdemes szavazni, kicsire nem, mert úgysem nyer. Mi meg benyaljuk. Fanatikus tippmix játékosként a nyerőt akarjuk megrakni, nem azt aki az érdekeinket képviseli.

Amit írtál, az is alátámasztja, hogy csak kis lépésekben lehet változtatni.

Csató 2014.02.04. 12:57:44

Hová fajul ez az ország?!
Az LMP jogviszonyt létesít az aktivistáival, adót és járulékot fizet utánuk, ahelyett hogy zsebbe fizetne kamuvideókért, szavazószállításért, vagy magukért a voksokért?!
Megértem, ha szocik fel vannak háborodva!!!!!!!

doktor.dikhed 2014.02.04. 12:58:59

@fvipera: Igen, ha Orbán úgy látja, hogy ezzel az "ellenzéki" összefogástól vesz el szavazatokat, így lesz.

Aztán remélem, a következő választásokon, ez visszaüt rájuk. :)

Demis Castro 2014.02.04. 13:00:29

@Juhász Péter (LMP): "...egészen komolyan kérdezem, hogy mi ennek a módja, ha nem az, hogy rendszeres jelenlét és felszólalások a parlamentben és néha egy-egy performansz az inaktívak figyelmének remélt felkeltésére. Vagy kéne ígérni egy még faszább rezsicsökkentést, hogy kifogjuk a szelet a vitorlájukból? :) "

Ne vidámkodjál Péter, ez nem annyira vicces. A helyzet az, hogy a pártotok nevében foglaltakkal ellentétben Nem Lehet Más A Politika. Ugyanis EZ A POLITIKA. A mai magyar mezőnyből magasan kiemelkedik a pocakos fodballista, teljesen egyértelmű, hogy ő a legjobb magyar politikus. Ő nem csak hogy tudja, mi a stájsz, de jól is műveli a műfajt. A többiek a fasorban sincsenek hozzá képest. Simán feltörli a konkurrenciával a padlót, veletek is. Talán Gyurcsány az egyetlen, aki egy súlycsoportban van vele.

Az más kérdés, hogy szükség van-e egyáltalán "politikusokra". Magyarország legnagyobb tragédiája, hogy van két ilyen zsenink egyidőben. Ezek ketten simán megvezetik az ország lakosságának 70-80 százalékát, és valamelyik a kettőből megszerzi a hatalmat. Mert ebben nagyok, a hatalom megszerzésében. Aztán hogy mihez kezdenek vele, az már láttuk, látjuk...

A parlamenti demokrácia szabályai szerint nem az vezeti az országot, aki a legjobban tudja vezetni, hanem az, aki megnyeri a választásokat. Ha komolyan akartok valamit, akkor ezzel a problémával kell kezdenetek valamit. Vagy megveritek hazai pályán a "politikusokat", vagy megválaszolod a saját kérdésedet...

fvipera 2014.02.04. 13:01:00

@doktor.dikhed: de akkor most lehet más a politika vagy inkább schiffer "őfelsége ellenzéke"

ben2 2014.02.04. 13:01:27

@Juhász Péter (LMP):

Érdekes amúgy, hogy az MSZP most ugyanazt játssza el, mint amit a Fidesz 2006-ban. Akkor a Fidesz minden politikai irányváltás nélkül akarta megverni az MSZP-t, majd a kudarcot a különutas MDF nyakába varta. Annyiban más talán a helyzet, hogy a Fidesz legalább elmondhatta, hogy az MDF-et a Fidesz a hátán vitte be kétszer is a parlamentbe, az LMP ezzel szemben saját erőből - sőt az MSZP ellen - küzdötte be magát a politikába.
Ha most az LMP felkerülne az Összefogás listájára, az életben nem szabadulnának a szociktól, mert 4 év múlva az MSZP már úgy állítaná be magát, mint az LMP megmentője, azaz hogy ők "adtak" az LMP-nek ingyen képviselő helyeket (a sajátjukból) és nem az LMP az Összefogás listának +5%-ot.

@Pop40:

"Ki mondta, hogy az LMP-nek közösen kell kormányoznia bárkivel?"

Feltéve, de meg nem engedve, hogy az LMP részt vesz az összefogásban, és hogy Mesterházyék megnyerik a választásokat, mi történne?
Lenne 4-5 baloldali ellenzéki kis párt, akik vagy összeállnak kormánykoalícióba, vagy nem.
Ha nem, akkor vagy Orbán kormányoz tovább kisebbségben Jobbik támogatással (esetleg nem Orbán, hanem egy Fideszes stróman, hogy a Jobbik is belemenjen), vagy új választások jönnek.
Ki lenne ekkor a bűnbak? Az, aki a baloldali listáról nem száll be a kormányba.Tehát annyi változna csak, hogy az MSZP-sek nem a választások előtt, hanem a választások után mondogatnák, hogy "az LMP egy Orbán bérenc".
Jah és akkor még nem beszéltünk arról, hogy milyen kormányt is alakíthatnának olyan pártok, akik között alapvető programpontokban nagyobb a szakadék, mint köztük és a Fidesz között.

OftF 2014.02.04. 13:04:46

Szűköl a komcsi horda, helyes!

Juhász Péter (LMP) 2014.02.04. 13:14:46

@Demis Castro: Egy fontos hibájára mutattál rá a mai magyar társadalom politikához való viszonyulásában: "EZ A POLITIKA. A mai magyar mezőnyből magasan kiemelkedik a pocakos fodballista, teljesen egyértelmű, hogy ő a legjobb magyar politikus. Ő nem csak hogy tudja, mi a stájsz, de jól is műveli a műfajt." Azt állítod tehát, hogy a cél szentesíti az eszközt, és ezt nagyon sokan vallják. Mindig is csodálkoztam azokon az ellenzékieken, akik azt mondják, hogy Orbán kiváló stratéga, meg nagyszerű érzéke van az emberekhez. Ezen az alapon kéne ígérni Colosseumokat, ahol ember-állat viadalokat lehet nézni, azt imádják az emberek. Vagy mondok életszerűbb példát: meg kellene ígérni a halálbüntetés bevezetését, meg a biciklizés betiltását. Ezzel kurvasok szavazót szerezhetnénk. Ez lehet, hogy kiváló politika, csak éppen éretlen hozzáállás a dolgokhoz. Attól, hogy milliók imádnak egy fenntarthatatlan, erkölcstelen politika felfogást, attól azt még hadd ne fogadjam el zseniális politikai érzéknek. Lehet, hogy kisebbségben maradunk, hát ez van. Már akkor is kisebbségben voltam, mikor gyerekként a délutáni foci felénél hazamentem leckét írni. Az élet nem mindig olcsó öröm, tudni kell nemet mondani a kényelem kísértésének...

Pop40 2014.02.04. 13:17:31

@Juhász Péter (LMP):

"csak kevés más esély van most."

Csak sajnos erre pedig annyi esély van, mint ha éheznél, és abban reménykednél, hogy jövő hónapban majd lesz mit enned, mert vettél egy lottószelvényt.

Az ellenzéki összefogás esélye viszont bőven reális alternatíva.

"És legitimálja Viktort."

Viktort a hatalom legitimálja, nem az ilyen választási hókuszpókusz. Tegyük fel, nyerne az általad mondottak szerint, gyér legitimációval.
És, akkor mi van? A birkamenetes százezreket ugyanúgy nagytotálban kétmilliónak mutatná a "közszolgálat", a legitimációs részt meg legfeljebb Orbán kihagyná a beszédeiből. Ezt azért valahogy biztosan megoldaná. ;)

"Én sem mondom, hogy tuti stratégia egymástól függetlenül sokan megverni Viktort"

Én sem, sőt: én azt mondom, hogy egymástól függetlenül, sokan indulva tuti NEM veri meg senki Viktort.
Mit gondolsz, miért alkotta meg így a választási rendszert? Hogy az ellenzéknek minél könnyebb legyen leváltani őt? :D

Csak ő azzal számolt, hogy az ellenzék az ellentétei miatt nem fog tudni megegyezni. Benézte, mert ha szedett-vedetten is, de meg tudott.
Innentől kezdve ugyanaz a pálya, ami eddig neki lejtett, már nem neki lejt.

Na EZ az a lehetőség, amivel meg lehet verni, nem pedig az, hogy reménykedünk, hogy az apatikus tömeg a gyenge legitimáció miatt majd jól elzavarja. Ha meg nem, istenem, pechünk volt, majd legközelebb.

Nem szimpi nektek Fletó? Vannak ezzel így egy páran. De senki nem kérte, hogy költözzetek össze vele.
Leváltjátok Orbánt, csináltok egy normális választási rendszert, s abban már úgy indultok, ahogy akartok.

Az áfa-ügytől én is rosszul voltam. Addig szimpi volt Kormos Kata, de ahogy a videón megpróbálta kidumálni, miért nem írja alá az mszp az aláírásgyűjtő ívet, hát az maga volt a tömény hányinger.

Pop40 2014.02.04. 13:22:46

@doktor.dikhed:
Az első bekezdést ne nekem címezd: gyakorlatilag ugyanezt írtam feljebb.

"A FIDESZ-t azért választották meg elsöprő többséggel, hogy takarítson és változtasson,"

Aki a fidesztől ezt várta, az ... khm ... enyhén szólva naiv. (és akkor nagyon finoman fogalmaztam.:D)
Kaya Ibrahimtól Joszip Toton át a "ne mi nyerjünk a legtöbbet"-en keresztül a "nem taggyűlés"-ig, pláne Orbán habitusát ismerve - na ja, ha valaki, ők aztán takarításra és változtatásra születtek.

Bár a változtatás bejött. :DDDDDD

Kámasuka 2014.02.04. 13:25:05

@doktor.dikhed: A fidesz is kis lépésekben érkezett oda, ahova. És nem örökéletü.

De mindenhol nagy pártok uralkodnak, nem kicsik. Ilyen a demokrácia, az ha van 10 kis párt az nem demokrácia hanem a gyakorlatban irányíthatatlan káosz.

Pop40 2014.02.04. 13:26:13

@fvipera:

Elnézést, valóban. :)

Csak Pintért én azért nem venném szorosan ide, mert az azért természetes, hogy a kormányzó párt adja a belügyminisztert, ez máshol is így van.

Az, hogy a főügyészt meg a főbírót is ők adják, az viszont már baromira nem természetes.

Poroszkai Attila 2014.02.04. 13:26:49

gyakorlatilag az LMp nek mára nem maradt működő tagsága. A pár aktív nagyjából mind jelölt lett és egymás vállát veregetik most, hogy milyen ügyesek is voltak. :-) Csakhát a 2% az kőkemény 2%, nem elég a bejutáshoz.

doktor.dikhed 2014.02.04. 13:33:04

@Kámasuka: Igazad van, nem tart örökké a fidesz hatalma, de ha a korábbi hatalomemberekre építkező pártot hívjuk ellenzéknek, akkor csak a sz*rt lapátoljuk az egyik sarokból a másikba. Már elnézést.

www.facebook.com/notes/egyenl%C3%ADt%C5%91-tv/ma-az-alkotm%C3%A1nyba-foglalt%C3%A1k-az-mszmp-b%C5%B1n%C3%B6ss%C3%A9g%C3%A9t-k%C3%B6sz%C3%B6ntj%C3%BCk-a-fideszes-b%C5%B1n%C3%B6s%C3%B6ket/10150498084815116

A narancsosok is ugyanúgy szocik. Megy a harc a nép előtt, de igen nagyok az összefonódások.

"ha van 10 kis párt az nem demokrácia hanem a gyakorlatban irányíthatatlan káosz."

Ez magyar viszonylatban az ismeretlentől való félelem, amiből ki kellene nőnünk.

Liquid_Night 2014.02.04. 13:34:15

@Juhász Péter (LMP): Nem szűrtem semmire, ez kérlek a google "lmp törvényjavaslat" keresésre adott találatok első oldala:) Jó, ottvolt még a tv. a választók utaztatása ellen is, de úgy gondolom, az önmagábam nem tesz nagy különbséget.

Nyilván arról is szó lehet, hogy a médiajelenlétetek (is) a béka ****e alatt van (ezért meg azért is), ha meg mégis megüti az ingerküszöböt, akkor ált. valami tradicionálisan zöld dologról van szó...amivel nincs baj, viszont nem kell politológusnak lenni annak megállapításához, hogy egy "zöld párt" mint olyan, nálunk jelenleg nem versenyképes.

Nézd...kezdésnek van programotok, vagy legalább valami dedikált irányotok? Vannak hangzatos, megfogható koncepciók és ötletek, amiket ki lehet tűzni a zászlóra? Van szavazóbázis, vagy egy olyan réteg legalább, akit meg akartok célzottan szólítani? Van köztetek XY titulusú szakember, aki (legalább) az ő kutatásukkal, szondázásukkal foglalkozik? Vannak ötleteitek olyan átütő törvényekre, amikkel oda lehetne állni a média elé és elindítani egy párbeszédet? Van elképzelésetek az adórendszerről, az állami újraelosztásról, és és és? Rendelkeztek (akár gerilla-jellegű) médiumokkal? Vannak megfontolt, eredeti, reális véleményeitek, és alternatíváitok a közbeszédet meghatározó témákkal kapcsolatban? Hogy kommunikáltok? Mi a stratégia ilyen v olyan téren?:)

És ha vannak, akkor miért nem látunk mi ezekből semmit? Hol a gond? Miért nem szavaznak rátok? Persze mindezt nem itt kell megvitatni, de nehogymár az legyen, hogy politizálás = némi parlamenti rutinmunka, valamint agitálás terén sem kell olyan messzire nézni egy-két iskolapéldához :) Az átlag szavazó azt se tudja, hogy kik vagytok (idenditás)...ti tudjátok egyáltalán?

Pop40 2014.02.04. 13:37:30

@ben2:

Csináljanak akkor új választási rendszert, és írjanak ki új választást, ha ebben nem tudnak megegyezni. Abban már úgy indul mindenki, ahogy jólesik neki.

Mondjuk ezt a kormányra kerülési szöveget, bevallom, nem teljesen értem: úgy emlegeted, hogy az Lmp-nek kormányra "kell" kerülni, mintha azt mondtam volna, hogy az Lmp-nek fel kell oszlatnia magát. Nem az egy párt célja, hogy kormányra kerüljön, mert ott hatékonyabban tudja megvalósítani az elképzeléseit?

Ne mondd már nekem, hogy az Lmp-nek ennyi a végcélja, amit most meg tud tenni, hogy táblákkal tüntet Viktor rendszere ellen a Parlamentben, amin Viktor maximum derül egy jót, Kövér meg kiszab rájuk egy jó kövér bírságot.
Mert ha ennyi az Lmp végcélja, akkor régen rossz.

Amúgy meg nem tudok róla, hogy Gyurcsány kormánytényező lenne majd, de ha az lesz, az Lmp simán mondhatja, hogy vele nem akar közös kormányra lépni.
Azért van némi különbség egy közös kormányalakítás meg egy választásra történő technikai együttműködés között. :DD Előbbi egy kósza numera, utóbbi egy (minimum) 4 éves házasság, ami azért nem ugyanaz.

Silent Bob 2014.02.04. 13:43:30

@Juhász Péter (LMP): Ezért fogok rátok szavazni.Hogy a két komcsi rablóbanda közül melyik van hatalmon, tök mindegy, de a szavazatom legalább értékes helyre megy, tudok majd tükörbe nézni.

Demis Castro 2014.02.04. 13:43:46

@Juhász Péter (LMP): Ez definiciós kérdés :) A klasszikus definíció szerint a politika célja a hatalom megszerzése és megtartása. Ezt jól csinálják. Ha "politikus" akarsz lenni, neked is ezt kell csinálnod. És igen, Colosseumokat, meg a biciklizés betiltását kell igérni. Megismétlem: ez a politika. Ha nem ezt csinálod, akkor nem vagy "politikus" és amit csinálsz az nem "politika". Ha nem teszed meg azt, ami ahhoz kell, hogy a "társadalom" rád szavazzon, akkor nem leszel miniszterelnök.

Én sem akarok miniszterelnök lenni, mert kinek van kedve öltönyben faszkodni a Parlamentben, csinálja ezt az, akinek ehhez van kedve. Ennél sokkal értelmesebb és érdekesebb dolgok is vannak a világban, amivel el lehet tölteni az időt.

Viszont: ha mindenki így áll hozzá, akkor az lesz a miniszterelnök aki AZ AKAR LENNI. Például a pocakos fodballista, vagy a másik idióta. És aztán meg kilopják a szemedet és beleugatnak az életedbe - azon a szellemi színvonalon, amijük van, és azokkal a célokkal a fejükben, amik őket motiválják. Mivel pedig "politikusok", kormányra kerülve is ubgyanaz lesz a céljuk (lásd fentebb a definiciót)....

Tehát ha normális országot akarsz, akkor le kell menned a csatornába, és meg kell verekedned a patkányokkal - és nem sok esélyed van, mert az az ő közegük, ott ők a jobbak. Nézd meg, hogy ők hogy csinálják - a jobbtól nem szégyen tanulni...

Kámasuka 2014.02.04. 13:45:30

@doktor.dikhed: Miről beszélsz? A klasszikus angolszász demokráciák is 2pártiak. Az összes többi európai meg max. 3. A magyar pont olyan mint a többi.

Jelzőket meg lehet aggatni de minek? Senkit sem az érdekel milyen jelzőt aggatnak a politikusokra hanem az hogy mit tettek a múltban. Ilyen értelemben nincs a fidesz vezetésében senki a részt vett volna az átkos irányításában. A lista is hülyeség, rajta szürössel meg pozsgayval, akik soha még mezei tagja sem voltak a fidesznek, ellenben az mszp-nek igen.

Silent Bob 2014.02.04. 13:49:14

@Kámasuka: Klasszikus angolszász demokráciában max. az egyik oldal komcsi, de az se annyira, mint nálunk mindkettő.

doktor.dikhed 2014.02.04. 13:51:29

@Kámasuka:
vastagbor.blog.hu/2013/12/02/elnoki_diszvacsora_pozsgay_imre_80_szuletesnapjara

Nem kell ehhez kommentár.

"Miről beszélsz? A klasszikus angolszász demokráciák is 2pártiak. Az összes többi európai meg max. 3. A magyar pont olyan mint a többi."

Tehát, ahogy írtam, a sok kis pártos demokráciától való félelem, az ismeretlentől való félelem, ősi, ösztönös, le kéne győzni. Egyébként meg magyar viszonylatban írtam, itt duplán igaz :)

Kámasuka 2014.02.04. 13:54:36

@Demis Castro: Ez így van. Egyénileg a legjobb döntés simán meggazdagodni és leszarni mind2(345) oldal fejét, esetleg beoligarchulni.
Akkor susiban is lehet majd faszkodni, nem muszáj öltönyben.

Kámasuka 2014.02.04. 13:58:13

@doktor.dikhed: Na akkor ez hogy jön ahhoz hogy mindkét oldal ugyanúgy komcsi?

Miért is kéne a sok kis pártos demokrácia bárkinek is? Hogy még inkább a pártharcokban merüljön ki azország energiája?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.02.04. 14:10:28

A Fideszben és az MSZP-ben az alap tag alapból egy regisztrált fizetett aláírásgyűjtő, arra bezzeg nem szólsz be.

Kivlov 2014.02.04. 14:17:26

@Pop40:
""A FIDESZ-t azért választották meg elsöprő többséggel, hogy takarítson és változtasson,"

Aki a fidesztől ezt várta, az... khm ... enyhén szólva naiv"

Az Összefosást is ezért választják meg, ha megválasztják. akkor az meg naivitás a négyzeten.
még szerencse, hogy nem fogják megválasztani.

Juhász Péter (LMP) 2014.02.04. 14:22:03

@Liquid_Night: A médiajelenlét egyébként nem is annyira rossz, igazságtalan lenne erre fogni hogy nem vagyunk 25%-on. :) Saját lap, tévé, rádió stb tényleg nincs, nyilván online felületek meg közösségi média megy ezerrel. Nem tökéletes, de működik. Az biztos, hogy az ajtótól ajtóig járásban lemaradása van a pártnak, ez pártszervezési kérdés, itt bátran fejemhez vághatsz bármit, mert egyrészt nem látok rá, másrészt jó eséllyel igazad van.
Szívesen beszélgetek emberekkel, diskurálok fórumokon, blogokban, és ez egy rendre visszatérő vád, hogy " hol a programotok!?". A helyzet az, hogy van program, szinte minden fontos kérdésben határozott és írásban is rögzített programja van az LMP-nek. (Korrupció témában nem tudom, hogy volt-e ennél értelmesebb anyag az elmúlt 20 évben: lehetmas.hu/wp-content/uploads/2012/12/LMP-Antikorrupci%C3%B3s-12-pont.pdf) De ha általában visszakérdezek bárkinél, hogy a legutóbbi választásokon hányszor olvasta el bármelyik párt programját, az alapján döntött-e, illetve akire most tervez szavazni, az ő programjukból mondjon legalább egy jellegzetességet, akkor az van, hogy "hát izé.. a pártok dolga, hogy eljuttassák hozzám az üzeneteiket, és nehogy már én menjek utána!" És ezzel meg is érkeztünk a mostani beszélgetésünkhöz is: láthatóan nagy lelkesedéssel faggatsz a pártunk dolgairól, én meg ugye házhoz megyek a pofonokért, de ha te egy átlagos választó vagy, akkor biztos, hogy semmilyen más módon nem tudnék eljutni hozzád. Az emberek leszarják a politikát, nem vesznek részt semmiben, a fiataloknak ciki a politika, a felnőttek simán csak csalódottak. De ha találkoznak egy politikussal, akkor nagyon szívesen beléjük törlik a lábukat, amiért az nem tesz meg mindent a hatalomra jutásért, és hogy őket képviselhesse.
Nyilván most írhatod, hogy "ha még a Google sem találja az LMP javaslatait, akkor mi a faszt vársz el mégis", és részben igazad is van, egy SEO-brigád siserehadat kellene fenntartani, de azért bátran írd be a Google-be azt is, hogy Fidesz-program, meg MSZP-program, megdöbbentően változatos eredményekre lelsz majd.

Pop40 2014.02.04. 14:23:45

@doktor.dikhed:

A megoldás nem az, hogy jöjjön 223 új párt, és azok marakodjanak, hanem az, hogy azt a 2-3 nagy csoportosulást, amelyik van, kőkeményen számon kérje és ellenőrizze a választó.

Ha Németországban élnék, speciel abszolút nem érdekelne, balos vagy jobbos kormány kerül e hatalomra. A piacbarát, korrupciómentes, stb főbb vonalakban megegyeznek, apró eltérések meg nem érdekesek.

@Kivlov: Ha te mondod... :)

Juhász Péter (LMP) 2014.02.04. 14:26:18

@Demis Castro: Ezzel csupán önmagadat mented fel, hogy miért nem veszel részt közügyekben. Mert az mocskos. De aki változtatni akar, az vállalja el, hogy mocskos lesz. Csak ne neked kelljen. És ezzel meg is válaszoltuk a kérdést, hogy miért mocskos: mert mindig csak az megy le a csatornába, aki már eleve mocskos, és nem fél mocskosnak lenni. vagy az ilyen kis hülyék, mint az LMP, akit aztán felülről is lehet fikázni, hogy "mégis mire számítottál, kis hülye, hogy lent nincs mocsok?" És ez baromi kényelmes érzés, legalább annyira jó, mint mikor azért röhögsz a suliban, mikor a kis szemüvegest verik a nagyok, mert legalább addig sem téged vernek. :)

Demis Castro 2014.02.04. 14:42:06

@Juhász Péter (LMP): 1. Belenyúltál: lemegyek a csatornába. Találkozunk a választáson :)

2. Én arra akartam felhívni a figyelmedet, hogy ez a "fehérkesztyűs" hozzáállás, amit elővezetsz, az nem célszerű. Lásd:

"...lehet, hogy kiváló politika, csak éppen éretlen hozzáállás a dolgokhoz. Attól, hogy milliók imádnak egy fenntarthatatlan, erkölcstelen politika felfogást, attól azt még hadd ne fogadjam el zseniális politikai érzéknek. Lehet, hogy kisebbségben maradunk, hát ez van."

Itt adtátok fel. Meg ott, hogy:

"... hiba a mai magyar társadalom politikához való viszonyulásában..."

Ez van, ez a társadalom. Itt kell választást nyerni :)

Az őseredeti, tiszta és naiv demokrácia-képet már vagy 15 éve elsöpörték az orbánok, szájerek, kubatovok, finkelsteinek. Azok a bizonyos "politikusok", akik mostanában mondják meg, hogy merre hány méter. Ez van, ez a politika - és nem lehet más :)

Demis Castro 2014.02.04. 14:45:25

@Pop40: "A megoldás nem az, hogy jöjjön 223 új párt, és azok marakodjanak, hanem az, hogy azt a 2-3 nagy csoportosulást, amelyik van, kőkeményen számon kérje és ellenőrizze a választó."

Kiráj :) És hogyan akarod ezt elérni???

Juhász Péter (LMP) 2014.02.04. 14:53:17

@Demis Castro: Szerintem zsákutca úgy beszállni, hogy elfogadjuk a szutyokvilág játékszabályait. Annak csak az a vége, hogy egyre nagyobb maflásokat osztanak egymásnak a pártok, és egyre nagyobb sületlenségeket ígérnek a választóknak. De egy másik példa: nyit valaki egy kis éttermet, ahol bazijó kajákat cisnál birkából. Majd odajön egy muki, és azt mondja, hogy "Bazmeg, itt adtad fel: igényes kaják birkából?! Ember, a gyorséttermek korszakát éljük, mit pöcsölsz a snidlinggel, így tönkre fogsz menni!"

Liquid_Night 2014.02.04. 14:53:59

@Juhász Péter (LMP): Álljunk meg egy szóra...amire én kíváncsi vagyok az az, hogy akkor mégis miért nem tudtok eljutni a szavazókig. Aztán erre a válasz nem az inaktivitásban vagy a diszillúzionáltságban van, szerintem. A fidesz eljut egy csomó emberhez a zorbánviktorral meg a jelszavakkal, az mszp egy darabig szintén eljutott hozzájuk...néhai szdsz, kdnp, akár a kétfarkú kutyáék is, a maguk üzenetével, image-ével, szubjektív kommunikációjukkal. Mindegyikben van valami csak őrá jellemző politikai íz, tálalva, és vannak azok akik ezt megszavazzák.

Aztán mielőtt átmennék ezotériába inkább megállok, de tény, a karizma és a "kampány" hiányát csak rációval nem lehet megoldani:) Az általad hozott tények fényében engem is meglep, hogy mégsincs egy olyan szubsztancia a dolgok végén, amire rá tudok nézni (vagy mutatni), és azt mondani, hogy EZ az LMP. Bad marketing?:)

Pop40 2014.02.04. 14:57:20

@Demis Castro:

Ahogy legutóbb a cseheknél.
Volt egy korrupciós botrány, az itteni méreteknek a tizede, és bukott a kormány.

barli 2014.02.04. 15:06:57

@Pop40: mondjuk ezt a gyf cseszte el nagyrészt. Ha 2006ban idöben lemond, most nem lenne ekkora az ingerküszöb..

Juhász Péter (LMP) 2014.02.04. 15:09:47

@Liquid_Night: ahhoz hogy egy jó jelmondat, vagy tömör program szintjére redukáljuk az LMP "üzenetét", ahhoz pont abból a szakértői bonyolultságból kellene feladnia a pártnak, ami legfőbb értéke is: hogy nem a szimpatikus jelmondatok szintjén operál. Persze mindenki tudja, hogy erre szükség lenne, mert egy 40 oldalas pdf-re nem fognak rácuppanni a szavazók milliói, mégsem sikerül ilyet összehozni. Ez gond, ezzel egyetértek.

Pop40 2014.02.04. 15:12:06

@Demis Castro:

"Ez van, ez a politika - és nem lehet más :)"

Ez nem igaz, csak kell hozzá a választói "ráhatás".

Kb ugyanaz a szituáció, mint a kertévék meg a valóságshow-s szenny: A kertévé a nézőre mutogat, azzal, hogy " de hát ez kell a népnek", a néző meg a kertévére, hogy "én csak azért nézem, mert ezt adják".

A politikus nyilván nem fog megváltozni, míg nem kényszerítik rá - Svájcban nem azért van kevesebb korrupt politikus, mert eleve elrendelten becsületesnek születtek, hanem azért, mert mindegyik tudja, ha kiderül róla, hogy közpénzből csak egy gombostűt is elemelt, az ő karrierjének vége. Ezáltal meg sem próbálja.

Pop40 2014.02.04. 15:12:50

@barli:

Nem mondom, hogy ő vétlen a sztoriban. :))

Demis Castro 2014.02.04. 15:14:31

@Juhász Péter (LMP): Ezek nem "játékszabályok", hanem "természeti törvények". Egyébként ez a parlamentáris demokrácia legnagyobb paradoxona - az országot nem az vezeti, aki a legjobban tudja vezetni, hanem az, aki megnyeri a választásokat. De ezt már szerintem mondtam :)

A giroszos történetedre csak annyit reagálnék, hogy tök jó ez a snidlinges kampány, csak közben az önkormányzat eladta a házat az oroszoknak, és eldózerolják az egészet, úgyhogy a birkás éttermednek egy hónap múlva el kell költöznie a XMDCLIII. kerületbe, az autómosó mellé, aztán majd ott sütögethetsz...

Demis Castro 2014.02.04. 15:26:23

@Pop40: A "választói ráhatás" irányítása a politikusok egyik legfontosabb munkaköri kötelessége. Aki ezt jól csinálja, az lesz a választás nyertese :)

A korrupt politikust te nem fogod tudni "rákényszeríteni" semmire. A korrupt politikust legfeljebb el tudod zavarni. De ezt csak akkor teheted meg, ha van helyette valaki más. Ha csak állsz, és azt motyogod, hogy "elküldeném ezeket a picsába, de a másik sem jobb", akkor máris a politikusok nyertek. Biztos lehetsz benne egyébként, hogy az összes politikus azt fogja mondani, hogy "Szavazz rám, mert én kevésbé vagyok korrupt, mint az a másik." És akkor megint csak egy "politikust" állítasz a parancsnoki hídra...

Juhász Péter (LMP) 2014.02.04. 15:28:05

@Demis Castro: Helybenvagyunk! Tehát a McDonalds elleni harc leghatásosabb módja, ha beállok az utca túloldalán levő BurgerKingbe mosogatni? :)

E.Csaba 2014.02.04. 15:34:18

" Helybenvagyunk! Tehát a McDonalds elleni harc leghatásosabb módja, ha beállok az utca túloldalán levő BurgerKingbe mosogatni? :) "
Ha a politikai súlyotok csak ennyit enged meg, akkor igen, mosogatással kell segíteni a BurgerKinget, mert még mindig több ez is, mint a semmi..

Juhász Péter (LMP) 2014.02.04. 15:40:53

@E.Csaba: AZ összes utcai prostituált ezzel a jövőképpel nyomja: pár évig csinálom, aztán abbahagyom ezt az ipart, és nyitok egy kozmetikát. Végül mégsem nyitnak. Elmenni a Burger Kingbe, azzal a reménnyel, hogy majd egyszer rendes éttermem lesz, az pont ugyanez az önámítás. Akkor inkább indít a ember sajátot, legfeljebb tönkremegy, de akkor csak magára haragudhat, és egyenes marad a gerince.

doktor.dikhed 2014.02.04. 15:55:17

@Kámasuka: Hé, hé én a te felvetésedre válaszoltam, amikor azt mondtad, hogy a kis pártos demokrácia biztosan káoszt okoz.
Csak mire alapozod? Azt látjuk, hogy a nagypártos demokrácia itt nálunk káoszba fullad. Sebtében összedobott saláta törvények, elszúrt módosítások stb.

De a kispártosnál csak nincs mire alapoznod a véleményed, csak spekulálsz.

doktor.dikhed 2014.02.04. 16:03:58

@Pop40: Én nem azt mondtam, hogy a kispártos rendszer a megoldás. Azt látjuk, hogy a nagypártos nem működik. Szeretett kormányunk egyetlen változtatást, átalakítást nem tud végigvinni káosz nélkül pedig senkivel nem kell marakodnia.

Nem mondom, hogy kis pártokkal sokkal hatékonyabb lenne a rendszer, de ennél rosszabb nem lehet és mivel nem volt rá még példa, én kipróbálnám.

Sok hasonló erejű pártnál az az előny, hogy kompromisszumokat kell kötni és nem mennek át az olyan szörnyszülött törvényjavaslatok, mint a jelenlegi rendszerben.

E.Csaba 2014.02.04. 16:14:48

@Juhász Péter (LMP): Igen, számítottam valami hasonlóra reakcióra.Szerinted a többi párt merő perverzióból ment be az Összefogásba, és hogy hergelje a szavazóit.Elhiheted, hogy forog néhányunk gyomra és senki sem jókedvében mosogat a BurgerKingben.Egy fentebbi hozzászólásban már felmerült:Ti ugyanabban a disznóólban vagytok, mint a többek, ugyanabból a vályúból esztek.A disznóól tetőtől talpig sza*os és bűzlik.Rendet kellene rakni, de ahhoz össze kellene sza*ozni a kezeket, amire ti nem vagytok hajlandóak.Úgy akartok tisztaságot, hogy ne legyetek koszosak.Más is, csak az nem megy.Ti minden erkölcsi aggály nélkül bent ülnétek 2014 után ugyanabban a disznóólban, tiszta kismalacnak képzelve magatokat a mocskos disznók mellett és fogjátok őket szapulni, a közös vályú mellett, ahelyett, hogy összefognátok kizavarnátok az igénytelen állatokat, a disznóólat rendbe raknátok.De, nem.Ti valószínűleg ki fogtok esni a parlamentből, de mérget veszek rá, hogy ha valami szerencsés csoda folytán az ellenzék 18-ra konszolidálja a helyzetet, ti megint ott fogtok toporzékolni a választási rajtvonalnál, jogot követelve a vályúhoz és szidni a sok mocskos disznót..

Demis Castro 2014.02.04. 16:19:35

Öööö... Mit szívsz? Én is kérek belőle...

Semmi ilyesmit nem mondtam, a hamburgereseket te keverted be a történetbe. Sőt, már a giroszost is.

De nem rossz trükk. Kitől tanultad, a pocakos fodballistától?

Demis Castro 2014.02.04. 16:28:28

@E.Csaba: A többi párt azért ment bele az Összeadásba, mert ők politikusok. És poltiizálnak. Ne pickáld Juhász urat - nincs kivel összefogniuk.

Majd én pickálom - de azért, mert úgy akar politizálni, hogy nem tudja, mi az a politika :)

Demis Castro 2014.02.04. 16:31:13

@Juhász Péter (LMP): @E.Csaba: Bocsánat, az előző két hozzászólásomat elfelejtettem megcímezni - de nektek szólt :)

E.Csaba 2014.02.04. 16:31:36

@Demis Castro: Rendben, nekem nincs hozzá türelmem.Kellemes szellemi párbajt kívánok.Néha majd rátok nézek, hogy mi a "meccs" állása:-)

Juhász Péter (LMP) 2014.02.04. 20:58:36

@E.Csaba: Pedig a türelem az fontos erény, ha valaki politikus akar lenni.
süti beállítások módosítása