Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A Fidesz megveszi az országot kilóra?!

2013.10.18. 07:58 | Rabelais | 141 komment

Címkék: választás baja 2014 szavazatvásárlás

lefizetes.png

Ismeritek a viccet, ugye?

- Julcsi, elkísérhetlek a választásra?!

- Meg hát!

***

Ami a bajai választás kapcsán történt, az tényleg az egész ország baja: rendkívül sok ismert probléma jelent meg, és beteges jelenségek harapóztak el. Haboztam, hogy erről írjak, de most már olyan mennyiségű mocsok gyűlt össze, hogy nem állom meg.

A megfigyelés

Kezdem azzal, hogy a bajai választáson a média, néhány blog is élcelődött azon, hogy megfigyelési bohózattá vált a dolog. Persze van abban sok nevetségesség, ahogy az autók követik egymást, én el tudom képzelni, hogy ezek a megfigyelők meglehetősen hülyék, és vicces, amikor bugyuta manővereket hajtanak végre, amikor teljesen túlzásba visznek dolgokat, arra ugranak, amire nem kéne, miközben arra nem ugranak, amire kellene. Baján a megismételt választáson a 32-es körzetben több volt a megfigyelő, mint a szavazó, akárcsak a híres 51-es körzetben Roswellben, ahol több volt az UFO-hívő, mint az UFO.

De nem ez a bohózat, hanem az, hogy eközben úgy látszik, mégis történtek gyanús dolgok, és ezt a megfigyelők nem nagyon vették észre, nem csináltak ebből igazán nagy hírt, nem tematizálták ezzel a híreket, nem tették igazán a dolgukat. Ugyanis a jelenlegi körülmények között, ahol választási bizottságokban és bíróságokban alig bízhatunk, a sajtó lenne a "negyedik hatalmi ág", amelytől némi kontrollt várhatnánk. Az tehát, hogy a sajtó megfigyelői elárasztják a választást, az nem nevetséges, az rendben van. Az talán az egyetlen reményünk. Az, hogy a sajtó bohóckodik, de normális tényfeltárást nem végez, az nincs rendben.

Nincs rendben, hogy a bajai választásról én most nem igazán tudom eldönteni, hogy a Fidesz megint totál elcsalta, vagy hát ilyenek a szavazók, vagy ilyen ez a körzet, juszt is a Fideszre szavaztak, vagy félnek, vagy mittudomén.

Az ellenzék magyarázkodása

Én analitikus gondolkodású ember vagyok, tehát tőlem nem idegen az olyan összehasonlítás, amilyet Mesterházy, és a többi ellenzéki párt is előadott, hogy "X körzet 2010-ben ennyire Fideszes volt, most már csak ennyire nyertek, akkor ez eredmény, illetve országos szinten akár győzelmet is jelenthet". Ha a bajai választás első "fordulója" csalások nélkül zajlott volna, és az ellenzék így értékelte volna, az rendben lett volna. De a második választás után nincs. Mert az első és a második választás összehasonlítása után, ha a második választáson a Fidesz eggyel többet vert ebben a körzetben az ellenzékre, mint korábban, akkor én több tanulságot, több magyarázatot, több reakciót, több cselekvést várok, és nem azt, hogy találjanak valami önámító propagandaszöveget, amelyet a félhülyék bevesznek. El kéne dönteni, hogy hogy lehet, hogy a Fidesz az ismételt választáson eggyel többel nyert, mint az elsőn?

1) Megint csalt a Fidesz?
2) Vagy az ellenzék valamit elqrt?

És aztán az egyik verzió mellett következetesen letenni a garast, és ezt kommunikálni. Ha megint csaltak, és erre találunk pár jelet, és az ellenzék ilyen irányban is próbálkozik, akkor erőtlenek, mert akkor ezt kellene nyomatni, és nem a magyarázkodást! És akkor bizonyítani kell, feljelenteni, és újabb választást kell követelni! Ha viszont nem csaltak, akkor tessék a kemény konklúziót levonni, és akkor se magyarázkodni, hogy a rosszabb eredmény jó! Akkor tessék arról beszélni, mit fogtok jobban csinálni legközelebb!

Az egyetlen elfogadható indok arra, hogy csalás esetén az ellenzék ne követeljen harmadik fordulót, ha Teket Melinda ezt már nem vállalja. Meg lehetne érteni, ha ő személy szerint már nem akar belemenni ebbe az aljas játszmába. Ez érthető lenne, ez az egyetlen magyarázat, amit elfogadnék, de akkor tessék ezt kommunikálni! Akkor tessék azt kommunikálni, hogy a Fidesz aljas, és Teket Melinda ez ellen az aljasság ellen már nem vállalja a harcot. Teket Melindának ehhez joga van. Az ellenzéki pártoknak nincs, nekik az a dolguk, hogy harcoljanak. Utolsó "kopogtatócéduláig".

Szavazatvásárlás és szerecsenmosdatás

A 444 a második "forduló" után olyan szavazást kezdeményezett, hogy ki mennyiért adja el a szavazatát. Ilyet kérdés és szavazás szintjén sem szabad a választóknak sugallni! Ez egyszerűen disznóság. Nem szabad az ilyeneket sem szerecsenmosdatni, sem pedig bagatellizálni a dolgot. A felháborító szavazásból egyébként annyi kiderült, 2014-ben a Fidesz összesen pár tízmilliárd forintból simán meg tudja venni a győzelmet. Ugyanis fejenként maximum 50ezerért simán lehet 20%-ot venni. És akkor tegyük hozzá, a felmérés nem is reprezentatív, hiszen kézenfekvően az igazán olcsón megvehető 4 millió nagyon szegény nem nagyon szerepel benne. Nincsenek igazán reprezentávla a 10 mázsa fáért, mobiltelefonért, sör-virsliért, löncshúskoznervért megvehető tömegek. Szóval meglehet, megvehető az a választás pár száz millióért is. Mert ez egy ilyen ország. Kit tíz mázsa tűzifáért, kit 500ezer forintért vehető meg, és kevés az, aki nem.

Az ATV a második "forduló" után annyi tényfeltárást végzett, hogy kiment kérdezősködni:

"ATV: Kire szavazott?
Néni: A Fideszre!
ATV: Fát ígértek? megkapta?
Néni: Meg hát, kaptam 10 mázsát, még fogok kapni.
"

Ismeritek a viccet, ugye?

- Julcsi, elkísérhetlek a választásra?!

- Meg hát!

Van elég megvehető ember, és még az ár is elviselhető a Fidesznek, pláne, ha ez is adófizetők pénzéből megy, nem a Fideszes politikusok fizetéséből. Mert ugye nem képzelitek, hogy azt a tíz mázsa fát az Orbán-bányákból hozatták saját pénzen?! Olyan ez, mint amikor a II. világháborúban az SS tisztek az áldozattal ásatták meg a saját sírjukat. Pedig a legtöbb embernek, ha megy az ország a levesbe, akkor az nagyobb veszteség lesz 10 mázsa fánál, de még 500ezer forintnál is.

Ne legyenek illúzióink 2014-re! Ha ezt ezzel az országgal meg lehet csinálni, akkor innen el kell menekülni.

Update: "Lapzárta" után olvastam a HVG cikkét, amelyben ismét videófelvétel van. A videót én személy szerint nem tudom most megnézni, így nincs véleményem arról, mennyire komoly bizonyítékról van szó.

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr825581136

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.18. 12:39:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Egy radikális, liberális és alternatív szervezet emlékére 2013.10.18. 10:42:30

A 168 óra előszedte a FIDESZ egyik szórólapját még 1990-ből, abból az időszakból, amikor szépreményű gimnazistaként átkoztam a fiatalságomat, hogy emiatt még nem mehetek el az akkor még nevével önazonos Fideszre szavazni. Kénytelen vagyok szó szerint i...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kim Jong Un 2013.10.18. 12:20:34

@Az Utolsó Csillagharcos: lofaszt arnyekboksz. Vissza akar lopakodni az a mocsok allat a hatalomba! Ha a baloldal nyerne valahogy valami totalis osszefogassal - hala egnek nem fog persze - az a ganajturo fel even belul mar ott lenne a tetejen. Teljesen mindegy, hogy most mit mond az a rohadek, neki aztan tenyleg SEMMIT sem szabad elhinni.

2013.10.18. 12:24:40

Esetleg az nem jutott az eszedbe kedves blog író, hogy az emberek azért szavaztak többen a FIDESZRE, mert úgy gondolják ez a párt jobban és értük dolgzik. A balliberálisok bebizonyították 8 év alatt, hogy se kedvük, se tehetségük nincs dolgozni az ország érdekében. Még ellenzékben se tudnak összafogni, mert a vezetők egymást jól ismerik és tudják, hogy mindegyik nagyon aljas szemét ember. Jobban félnek egymástól, mint a FIDESZ-től. Emlékezzünk csak a Rákosi korszakra: a kulákokat nagyon megverték az ávósok, de a saját embereiket ls. Szűcs testvérek, azokat szó szerint agyonverték. Ilyen emberek a balliberálisok a kömöket letéő Bauer fia meg a többi jómadár! Szemétre velük!

vadi3 2013.10.18. 12:30:23

@Kim Jong Un: És ha véletlenül visszakerül oda ahova gondolod, mit fogsz tenni. kimégy az utcára őrjöngeni, esetleg a TV székházat is megostromolod. Szólnék, hogy TV elköltözött a Szabadság térről a Kunigundába.
Nem tudnál egy kicsit kevésbé gyűlölködni? Ha pedig más mondanivalód nincs mint a gyűlölködés, akkor inkább húzz el innen.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.10.18. 12:30:54

@barli:

"Ha más, az rasszizmus. Értem, köszönöm! :)"

írtam ilyet?! hol?! Értem. Köszönöm.:)

"ui2: nem lett volna egyszerübb leírni, hogy megveszik a szegény cigányokat a szavazatért?"

nem, mert ha szavazatot vesznek, szerintem népcsoportra való tekintet nélkül veszik.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.10.18. 12:32:34

@Lindalinda: "Esetleg az nem jutott az eszedbe kedves blog író"

nem. mivel szerintem ez tutira nincs így.

teknős 2013.10.18. 12:35:22

2007-ben a mi időközi polgármester választásunkon mi is készítettünk felvételt az akkori szállításról. A miénket elutasították. De ezt a jelenséget már 2002-ben tapasztaltuk. A fidesz eltanulta ezt a csalási technikát az emeszpétől.

Most, hogy a baloldalt érinti kedvezőtlenül a dolog, számomra csak annyi világos, hogy a bírói kar emeszpés, semmi mást.

Bogyó 2 2013.10.18. 12:37:43

@orgoványi erdőjáró: Ezzel csak az a baj, hogy eltévesztetted. A posztbolsi hazaáruló csürhét Fidesznek hívják. Vagy nem tudod értelmezni ezeket a fogalmakat.
Olvass egy kicsit utána, hogy mi jellemez egy bolsevik pártot. A hazaárulás meg nem is kérdés. Az a társaság, amely elfordítja az ország szekerét arról az útról, amelyen évszázadok óta vágyakozunk végigmenni, s követni a skandinávok vagy akár az észtek példáját, a Nyugat-Európához való felzárkózást, ismét a balkáni posványba lökve ezt az országot a komcsi árszabályozásokkal, gigantomán beruházásokkal, az erős emberrel, normális befektetőbarát és jövedelememelő gazdasági környezet megteremtése helyett, a parasztvakító hosszútávon több kárt okozó rezsicsökkentésekkel megvéve a birkanépet, az az ország és a nemzet hosszú távú érdekei ellen cselekszik. A pártelit érdekében a nemzet többsége helyett. Feudális kasztrendszereket kialakítva. Ezt nyugodtan nevezhetjük hazaárulásnak, mert tudatosan teszik.
S erre nem mentség, hogy a véletlenül se bolsi, hanem neoliberális elődeik disznóólat csináltak. Mert azok legalább nyitva hagyták az ajtót. Itt azonban nincs esély a változásra, ebben igazad van. Orbán kihasználja az emberek rövidlátását, s azok tapsolnak a számlájukon megjelenő 1000 forinttal kisebb összegnek, miközben pl. Heves megyében már 20 településen mondta fel a közszolgáltató a hulladékszállítási szerződést, mert veszteségbe taszították, s a pénzügyi önállóságuktól megfosztott önkormányzatok se tudják már azt fedezni nekik! Ez ám a jó politika, nagylelkűnek lenni a más kontójára, rezsit csökkentetni a közszolgáltatókkal, végtörlesztetni a bankokkal, tűzifát adatni az önkormányzatok szállítására, nem kis mértékű saját erejére is támaszkodva, más helyről elvéve a forrást. De a neki befolyó Áfát emelte, a tranzakciós illetéket bevezette. Ne az áram ára legyen kevés, hanem a fogyasztásunk, korszerűsítésekkel és a fizetésünk érje el a svédekét, ezen kellene dolgozni egy normális országban, mert elvileg itten kapitalizmus volna, főleg, ha már elvileg egy konzervatív jobboldali párt kormányoz. De ezek csak elvek. Gyakorlatban nemzeti maszlaggal beöltözött bolsik kormányoznak egy felfeudális-félkommunista országot, lehet tapsolni!

Sírköves Slomó 2013.10.18. 12:40:02

@teknős: Ez így nem igaz, sok vérfideszes bírót ismerek, de ez nem reprezentatív.

Inkább az van, hogy a bírók szívesen gondolják magukról, hogy ők a fékek és ellensúlyok, és akkor valakik, ha kicsit belefolynak döntéseikkel a politikába, persze erről nem beszélhetnek.

Nem is biztos hogy rossz dolog ez.

tobeor 2013.10.18. 12:43:40

A videó bizonyíték a fideszmaffia újabb választási csalására.

Bogyó 2 2013.10.18. 12:47:11

@teknős: Egy ilyen bírói ítélet azért jóval,bonyolultabb, mint az, hogy ha mszp-s elutasítom, ennyire nem hülye egy bíró se, hogy ez elég legyen, mert magát járatja le. Marhára nem mindegy, hogy tényleg volt-e csalás vagy szerettétek volna annak látni, milyen bizonyítékaitok voltak nektek meg amazoknak, hány főre terjedt ki az ügy és így tovább.
Mellesleg nem kellene kihagyni azt az esélyt se, hogy esetleg tényleg a tiszta választás lebegett csak a szemük előtt. Na, meg azt se mondanám, hogy a bírók mszp-sek. A legtöbb bíró inkább normális. Bár tény, aki jogot tanult azt sokkal jobban bánthatja az az ámokfutás, amit pártunk és kormányunk a jogállamiság ellen cselekedett. De igen, nagyon is vannak jobboldali érzelmű bírók, csak nem biztos, hogy hajlandók lemenni kutyába, s egy totál egyértelmű jogsértés mellett elmenni, a kötözködő, belemagyarázó, vagy megalapozott bizonyítékok nélküli esetet meg elfogadni jogsértésnek.

vadi3 2013.10.18. 12:49:22

@tobeor: A video amit említesz nem bizonyíték semmi. A bizonyíték olyan dolog ami miatt valakit-valakiket el lehet ítélni. Lesz felelős, lesz büntetés. Jelenleg van egy video ami alapján választási csalást lehet feltételezni, lehet feljelenteni, lehet bíróságra járni, azonban nem lesz felelős, nem lesz ítélet, nem lesz személyében megbüntetett ember és annak akit megbüntetnének nincsenek elöljárói akiket szintén felelősségre lehetne vonni. Legalábbis az első fordulón való csalás miatt ilyen nem történt és nem is fog ezután sem. Tehát a video amit említesz a közhangulat befolyásolásán kívül semmire sem jó.

Foxtrotty 2013.10.18. 12:51:37

"Én analitikus gondolkodású ember vagyok,"

Akkor egy találós kérdés: ha "A" állítás igaz és "B" állítás igaz, akkor "A"-ból következik a "B"?

Bogyó 2 2013.10.18. 12:55:07

@Lindalinda: Nem, a Fideszre inkább azért szavaznak, amiért Kádárt is simán megválasztották volna 1982-ben egy szabad választáson is.

A Fidesz valódi népszerűségét az mutatná, ha egy viszonylag normális MSZP-kormányzást követően hatalomra kerülés után is megőrizné a népszerűségét úgy, hogy közben nem nyúlt volna a média szabályozásához, a választói rendszerhez, s az emberek jelentős többsége hajlandó is lenne elmenni szavazni.

De nem ez van. Az emberek kiábrándultak. Vészesen nagy tömegek tervezik az otthonmaradást, a fanatikusok, a koncot kapók és a klientúra pedig a kis részvétel mellett behúzza az X-et egy gyenge, erőtlen és tehetségtelen ellenzék mellett. Ez nem túl boldogító állapot.

Ha viszont mégis elmenne a választópolgárok közel két-harmada szavazni, akkor az nem lesz jó a Fidesznek. Pedig ez mutatná az igazi népszerűséget.

Foxtrotty 2013.10.18. 12:55:09

@rabelais:
""A Bourbonok levagtak milliok fejet nyaktiloval? "

természetesen végeztek ki egy csomó embert, speciel nem nyaktilóval. "

Van valami hivatkozásod erről?

Andor333 2013.10.18. 12:57:35

Uram Isten! Itt még mindig arról folyik a vita hogy MSZP vagy FIDESZ? Mint régebben leírtam az emberek olyannyira médiabutított agymosottak lettek, hogy sére sem veszik hogy 4-8 évente forgatják magukat a szarban. Olyanok mint az aranyhalak, 4-8 éves memóriával. Az itt hozzászólók többsége nem lát át a szitán? Komolyan nem látják hogy ezek a moslék politikusok mind a saját zsebüket tömik? Földeket halmoznak fel maguknak, hogy később (jövő májustól) el tudják adni külföldi befektetőknek. Ezt komolyan nem látja senki? Az hogy anno Gyurcsány meg a bérencei eladták a fél országot, most meg a Fidesz a másik felét az nem éedekel senkit? Ezért lesztek hazátlan fotelbetyárok mindig. Nagyon sajnálom őseinket, nagyapáinkat akik harcoltak ezért az országért és akik ha látnak minket most bíztos sírnak bánatukban.

Bogyó 2 2013.10.18. 13:01:48

@Kim Jong Un: Gyurcsány nem teljesen százas, tehetséges a dumában, de csak kevesen vevők erre. Mostanában mindig mond egy nagyot, amit a jobbos sajtó előszeretettel felkap, már engedik nyilatkozni is a híradónak, ő meg élvezi a figyelmet. De ez már lassan Uhrin Benedek esete.
Orbán jóval veszélyesebb, mert nem demokrata, a hívei jelentős része sem az, félfeudális irreális vágyálomkergetők, agresszívek, s kiépítették a hosszútávú berendezkedés feltételeit. Ehhez Gyurcsányéknak nem volt elég eszük. Ők a felelőtlen hülyeségükkel ártottak, emezek a nagyon is jól és okosan átgondolt ártó szándékukkal.
Mert a mai napig a demokratikus országokba menekülnek az emberek, s nem fordítva.

Foxtrotty 2013.10.18. 13:05:08

@teknős:
Most hogy nem ők tudnak osztani, a kommerek sajnálják azt a kis tűzifát a zemberektől. És még ők mondják magukat a szegény nép barátjának

barli 2013.10.18. 13:11:05

@rabelais:
"nem, mert ha szavazatot vesznek, szerintem népcsoportra való tekintet nélkül veszik. "
akkor miért egy cigány volt épp a képen? Na jó, abbahagytama kötözködést.

Foxtrotty 2013.10.18. 13:11:49

@Bogyó 2:
"viszonylag normális MSZP-kormányzást "

Te nagyobb mókamester vagy nálam!

egonkiss 2013.10.18. 13:20:53

A bajai választás megmutatta kicsiben, hogy mi vár ránk 2014-ben sokkal nagyobban.

valamit · http://darwin.freeblog.hu/ 2013.10.18. 13:24:52

@Foxtrotty:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Nyaktiló

tobeor 2013.10.18. 13:25:01

@vadi3: blablabla.
a video tény és bizonyíték. a nő szavai beismerő tanúvallomásnak minősülnek
már az első fordulóban is csaltak, arról már ítélet is van.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.10.18. 13:28:02

@Andor333:

"Itt még mindig arról folyik a vita hogy MSZP vagy FIDESZ? "

2014-ig azon érdemes vitatkozni, hogy Fidesz, MSZP, E14, DK vagy LMP. többieknek esélyük nincs bejutni a parlamentbe. ezek közül ugye sokaknak sok jelöltje közös lesz.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.10.18. 13:28:51

@Foxtrotty: "a kommerek sajnálják azt a kis tűzifát a zemberektől."

nem erről szól a post

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.10.18. 13:30:16

@barli: "akkor miért egy cigány volt épp a képen? "

most nem kérdezed, hogy miért nem cigány van a képen?!

Sírköves Slomó 2013.10.18. 13:31:17

@rabelais: '2014-ig azon érdemes vitatkozni, hogy Fidesz, MSZP, E14, DK vagy LMP. többieknek esélyük nincs bejutni a parlamentbe. ezek közül ugye sokaknak sok jelöltje közös lesz.'

- A Jobbik, az Mszp és a Fidesz pedig be is jut.

putris72 2013.10.18. 13:33:17

Hát akkor még sok meg ismételt választás kell,hogy az Mszp nyerjen!Mert gondolom ez a cél!!Magyarországon ezek szerint akkor van demokrácia ha a baloldal nyer!Ha nem akkor diktatúra van!A baloldal ezt csinálja minden választáskor!Ha ez a baloldali szavazok és politikusok számára elfogadható volt mindig,most mért akadnak ki annyira!A láncszavazás a szavazok utaztatása,sör,virsli,gulyás főzés meg miegymás!Mennyi plusz szavazatot nyertek,most meg háborognak!Ha valaki tisztátalan eszközöket vett be mindig a győzelem érdekébe akkor ne csodálkozzon,hogy vele szemben is alkalmazzák ugyan ezt!A vicces meg az,hogy addig a baloldal politikusai meg,szavazói voltak a cigányság védelmezői!Ami viszont most világos lett sok ember számára az az,hogy ők csak a szavazatuk miatt kelletek mindig!

barli 2013.10.18. 13:33:50

@tobeor:
"a nő szavai beismerő tanúvallomásnak minősülnek"
Ha nem kapott 200 mázsa fát az interjúért.. :)

Andor333 2013.10.18. 13:34:27

@rabelais: Rég nem ezen kéne gondolkodni. Ezért mondom hogy be van szűkülve a látoköre mindenkinek. Azon kéne gondolkodni hogy lehet elzavarni és felelősségre vonni ezeket az embereket akik tönkreteszik az országot. Ott van Izland, ők megtették.Börtönbe kéne zárni mindet vagyonelkobzással, és ha lenne egy normális ország normális emberekkel akkor meg lehetne tenni hogy egy kisebb létszámú parlamentet megszavazni olyan emberekkel akik már bizonyítottak és látszik hogy az emberekért vannak. És vannak ilyen emberek a Fideszben, az Mszp-ben és minden pártban. Olyanok mint pl. Ángyán József. De mondhatnék még. Látszik ki az aki törődik az emberekkel és ki az aki le sem szarja őket.

barli 2013.10.18. 13:35:47

@putris72: lehet, hogy így lesz kikényszerítve a második forduló. Minden második körzetben rájuk húzzák a csalást.

Foxtrotty 2013.10.18. 13:39:13

@rabelais:
Akkor kicsit konkrétabban:
""ATV: Kire szavazott?
Néni: A Fideszre!
ATV: Fát ígértek? megkapta?
Néni: Meg hát, kaptam 10 mázsát, még fogok kapni.""

Mondta a néni, hogy azért kapott fát mert a Fideszre szavazott?

(tehát hogy van-e kapcsolat "A" és "B" között?)

És ha van kapcsolat, akkor "A"-ból következik "B" vagy fordítva? Tehát azért szavazott a fideszre, mert tűzifát kapott (választások nélkül is sok önkormányzat oszt tűzifát), vagy azért kapott tűzifát mert a fideszre szavazott?

Te automatikusan levontad a 4 lehetséges következtetés közül azt, ami megfelel a szájízednek. Ezt én nem nevezném analitikus gondolkodásnak

Sírköves Slomó 2013.10.18. 13:40:06

@putris72: A fidesznek is ugyanarra kellenek a cigányok...:)

Persze azért nekem is furcsa, hogy most hogy az E14 honlapján van kint a cigánykísérgetős flash játék, nem ugrálnak a jogvédő demokraták, TASZosok hogy mekkora cigánygyalázás má ez kéremalássan! Kígyó nem harap a saját farkába...

Szerencsére a kuruc is kitette a magáét, azt majd letiltja a Facebook, az ENSZ meg az EuB...:)

Foxtrotty 2013.10.18. 13:47:52

@rabelais:
"Prior to 1791, under the "Ancien Régime", there existed a variety of means of capital punishment in France, depending on the crime and the status of the condemned person"

Kösz, de ezt eddig is tudtam. A kérdésem nem erre vonatkozott, hanem hogy hány embert végeztettek ki politikai okból a Bourbonok? És speciel a vajszívű XVI Lajos?

Mert ezt kellene összemérni a forradalom több százezernyi politikai kivégzettjeivel

Lesz még Magyar Köztársaság 2013.10.18. 13:48:23

@Andor333: "Olyanok mint pl. Ángyán József."

Ángyán mit bizonyított? 3 éven keresztűl símán megszavazta a Fidesz összes hazaáruló törvényét, mígnem észbekapott. Hú de kell örűlni ennek...

Andor333 2013.10.18. 13:50:31

@Republic Forever!: Igen. Én meg 1 évesen beszartam, azóta nem szarok be képzeld. Egyébként ha kissé szétnézel akkor azért lépett ki a Fideszből mert a földek eladása mellett van. Ha nem vagy tájékozott akkor ne pocskondiázz.

Szúnyog 2013.10.18. 13:51:55

@Doomhammer: Ezzel ugye nem azt akarod mondani, hogy a poszt firkásza bármilyen értelemben is bármilyen elitbe beletartozna?

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.10.18. 13:56:08

@Andor333: "Ott van Izland, ők megtették." Izlandon mindent parlamenti pártok tettek. még új választások sem voltak, igaz, a kormány megbukott. az új elnök szociáldemokrata lett. azaz kb mintha a Fidesz megbukna, és MSZP-s koalíciós kormány alakulna. minden más dolog eme politikai keretek között történt. forradalom nem volt.

Andor333 2013.10.18. 13:57:13

Azaz a földek eladása ellen. Elírtam bocs.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.10.18. 13:57:35

@Foxtrotty: formálisan nem vontam le következtetést. informálisan meg hát jogos a következtetés.

Lesz még Magyar Köztársaság 2013.10.18. 13:58:02

@Andor333: Nagyon jól tudom, hogy miért lépett ki a Fideszből. Ez egy piros pont a sok fekete mellé, de ettől még egy hazaáruló féreg marad.

Foxtrotty 2013.10.18. 13:58:35

@rabelais:
"ne hazudozzál! pár száz legfeljebb ezer volt. "

Csak az 1793-94-es tisztogatások idején 9 hónap alatt 32 ezerre becsülik a kivégzettek és börtöben meghaltak számát, a Vendée-i mészárlás nélkül (utóbbire vonatkozóan vannak tízezres és százezres nagyságrendű becslések is)

"Around 16,000 people (not including deaths in the Vendée, see below) went to the guillotine in the next nine months as the Terror lived up to its name, and around the same again also died as a result, usually in prison."

europeanhistory.about.com/od/thefrenchrevolution/a/hfr7.htm

De egy magadfajta hivatásos forradalmár ilyet sosem fog beismerni egy "haladó" rendszerről

Lesz még Magyar Köztársaság 2013.10.18. 14:00:52

@Andor333: "Én meg 1 évesen beszartam...

Azért van egy "kis" különbség a beszarás és a demokráciát, jogállamot leépítő, kifosztó törvények szolgai módon éveken át tartó megszavazása között.

Foxtrotty 2013.10.18. 14:01:43

@rabelais:
"informálisan meg hát jogos a következtetés. "

Szólás- és következtetésszabadságban élünk. A tiéd is egy vélemény a néhány millió választópolgáréból

Andor333 2013.10.18. 14:02:40

@rabelais: Ha nem haragszol nem fogok itt ülni a gép előtt egész nap és válaszolgatni mindekinek. Úgyis pusztába kiáltott szó minden. A lényegen úgysem változtat, egyáltalán nem is tudom minek szóltam bele. "A virágnak megtiltani nem lehet hogy nyíljon ha jő a szép kikelet" Aki elvakult Fideszes az soha nem fogja beismerni a hibáját aki elvakult MSZP-s az sem, és stb stb. Ezért fog ez az ország szépen lassan teljesen elhülyülni, a képviselők meggazdagodni, az élni akaró gondolkodó magyar kimenekülni, és a földek külföldi kézre kerülni. Magyarország : Game Over!

Andor333 2013.10.18. 14:04:34

@Republic Forever!: Igazad van, de ne essünk át a ló túloldalára. Ha valaki beismeri a hibáját azt fogadjuk el. Így nem jutunk előre soha. Ő legalább kiállt és elmondta többször a véleményét a földtörvényről. Na de ahogy érzed!

Lesz még Magyar Köztársaság 2013.10.18. 14:22:10

@Andor333: "Ha valaki beismeri a hibáját azt fogadjuk el."

Mit ismert be?? Egy dologban - igaz, egy markáns ügyben - összeütközött a pártjával, ennyi. A pártalkotmányért, a mnyp-i vagyon elrablásáért, a gyalázatos egyházügyi törvényért, stb.stb. mikor kér bocsánatot?

Ha már tiszta lappal kíván indulni...

Ángyánnak kurva sokat kellene dolgoznia azért, hogy kifehérítse múltját. De szvsz nem lesz rá lehetősége. Kihullott: állítólag saját pártot kíván alapítani, vagy már van is neki, de a politika nem róla fog szólni.

De ez OFF - csak szúrta a szemem.

nudli123 2013.10.18. 14:26:38

én már elmenekültem. üdv. a boldogabb nyugatról.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.10.18. 14:29:38

"ATV: Kire szavazott?
Néni: A Fideszre!
ATV: Fát ígértek? megkapta?
Néni: Meg hát, kaptam 10 mázsát, még fogok kapni."

"Bedevir: Miből gondoljátok, hogy boszorkány?
Férfi 3: Engem gyíkká változtatott…
Bedevir: Gyíkká?
Férfi 3: De már elmúlt."

luis5 2013.10.18. 14:30:37

@vasmargitt: Maaaaargit!!! Maga megint fordítva ül a lovon és szembemegy az autópályán a forgalommal!

smartdrive 2013.10.18. 14:31:57

focimeccsen is több a néző, mint a játékos

luis5 2013.10.18. 14:33:37

@orgoványi erdőjáró: Nem érted te eztet!
Az mszp-s lejárt szavatosságú száraztészta ejrópai gondolat míg a fideszes tüzifa magából a pokolból jön! :-DD

Lesz még Magyar Köztársaság 2013.10.18. 14:34:47

De hogy a témához is hozzászóljak: 2012.01.01-én életbe lépett az új választójogi tv, de először alkalmazni csak a következő partlamenti választásokon fogják. Tehát eddig az összes időközit - így a bajait is - a régi tv. alapján bonyolították le, a szavazatvásárlást pedig ez alapján hivatalból üldözendő cselekmény. Az új tv. azonban legjobb tudomásom szerint nem szakcionálja se a szavazók szállítását, se az etetésük-iitatását. Ezek mind teljesen megengedett dolgok lesznek.

czjanos 2013.10.18. 14:48:02

Javasolom a "becsület grál lovagjainak", hogy olvassák el a linken található szöveget
hvg.hu/itthon/20131018_baja_valasztasi_csalas_vesztegetes

vasmargitt 2013.10.18. 14:48:21

@luis5: ugyan kistakony, a faramuci dumák kora lejárt. a te ostoba szövegeid csak az agymosott ostoba fideszes birkáknak jó. ostoba kis pöcs vagy

putris72 2013.10.18. 14:49:55

@barli: Kampánycsendsértés,nem választási csalás!Amúgy meg csak a 32 körzet!A megismétel választási forduló előtt meg mind két pártot elmarasztalták többször is,kampánycsendsértés miatt!

belekotty 2013.10.18. 14:52:35

@Kim Jong Un: Kihagytad a libsizést. Jól vagy?

vackor1 2013.10.18. 15:08:42

index.hu/belfold/2013/10/18/penzosztast_bizonyito_video_a_bajai_valasztasrol/

Ha ez nem megrendezett - el tudom képzelni, mert ki az a hülye, hogy hagyja ilyen dolgok közben a videózást -, akkor el vagyok képedve ettől a mocsoktól , ami itt történik egy semmit el nem döntő, semmin nem változtató ici-pici képviselőség miatt..Ha pedig megrendezték, akkor azért, a konkluzió ugyanaz.
Mi lesz még itt emberek?

putris72 2013.10.18. 15:08:58

Még egy észrevétel!Mért nincs a baloldalnak egyetlen egy filmfelvétele a csalásokról!Mért nem filmezték le,hogy bizonyos autók többször is fordultak,hiszen egy baloldali politikus egész nap ott filmezett a szavazó helyiség előtt!Mégsem tudott egyetlen egy olyan felvételt sem bemutatni a baloldal ami igazolta volna az állításait ami itt szerepelnek!Viszont arról volt a megismételt választáson egy felvétel az indexen,hogy egy piros autó többször is fordul a szavazó helyiség és a körzet közt!Hát és nem fideszes volt!Eddig mindig a baloldal tette meg ezeket,most a jobboldal is ugyan ezt teszi!Csalókkal szemben nem lehet tisztességesen játszani!A baj,hogy ennek az ország látja a kárát!Amúgy meg Orbán gyűlöletből nem lesz gazdasági növekedés!A Baloldalt jelenleg nem tartja semmi sem össze csak az Orbán utálata!Ez megy 2002-óta!Meg lehet nézni,hogy hova jutottunk,és honnan indultunk!Hiába léptünk be az unióba!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.10.18. 15:13:36

@vadi3:
"Jelenleg Magyarországon csak a két "királyi" párt között választhatsz így egyáltalán nem jó a hasonlat."

Ez egyaltalan nem igy van. Ma Magyarorszagon az a tet, hogy a magyarok vagy az idegenek kezebe kerulnek-e a letjavak. Tehat a Magyarpart es az Idegenpart kozott folyik a kuzdelem.

Itt fejtik ki reszletesen:
tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2013/09/magyarpart.html

zsg? 2013.10.18. 15:15:51

@putris72:

"Mért nincs a baloldalnak egyetlen egy filmfelvétele a csalásokról?"

Minden kívánságod így teljesüljön öreg!

zsg? 2013.10.18. 15:25:21

@Doomhammer:

"Ma Magyarorszagon az a tet, hogy a magyarok vagy az idegenek kezebe kerulnek-e a letjavak."

Csak érdeklődöm, melyik a jobb megoldás neked:

1) a "létjavak" a Lajos (valamiért ez a név jut az eszembe) kezébe kerülnek, te meg csóró maradsz és a gyerekeid is csórók maradnak, mert nem lesz pénzetek a nemtandíjas egyetemre.
2) a "létjavak" a Günther kezébe kerülnek, te meg csóró maradsz és a gyerekeid is csórók maradnak, mert nem lesz pénzetek a nemtandíjas egyetemre.

Jobban esik a csóróság, ha egy magyar lopja ki a szemedet? De leginkább is, hány Günthert tudsz mondani, aki üzemszerűen a te adóforintjaid ellopására rendezkedett be???? ÉS HÁNY LAJOST???????????????

Konzervatív0 2013.10.18. 15:31:45

@czjanos:
Amit nem értek. Ha valaki birtokába kerül egy ilyen videó, miért nem a rendőrségen tesz feljelentést választás rendje elleni büncselekmény miatt, és miért tolja ki a hvg-re?
Na ez a kérdés., mert ez ami itt be van ,utatva az bűcslekmény.
Elmondom miért nem tesz feljelentést:
1. Mert tisztában van vele hogy egy utólag statisztákkal megrendezett jelent
2. Mert nem ugyan nincs tisztában vele, de erősen vélelmezi.
Érdekes módon a HVG cikk sem utal egy szóval sem ara hogy a feljelentést ez alapján megtették.

Ha ez nem megjátszott felvétel, akkor a felvétel készítője is bűnös és minden szereplő büntetőjogilag bűnös, sőt maga a HVG is mert bűncselekmény jutott a tudtára és nem tette meg a feljelentést.
Ezt támasztja alá az a tény hogy nem lett feljelentés téve.
Ebben az esetben csak egy piszkos kampányfogás.

Véleményem szerint ez egy utólag megjátszott jelenet. Nem lennék meglepődve ha a szereplőknek köze nem lenne bajához, vagy ha bajaiak akkor nem azért kapták a pénzt hogy ez a videót megjátszák.

Véleményem szerint legyen vér a pucában ez alapján megtenni a feljelentést a rendőségen és az ügyészségen, és ha kiderül hogy megjátszott jelenet akkor vállani a felelőséget.
Ha meg nem megjátszott akkor az érintetteknek vállalni a büntetőjogi felelőséget.

Ennyi...

Exxit 2013.10.18. 15:35:29

Először is!

Nemrég, a héten láttam pár plakátot, amin egy szúnyog volt áthúzva, alatta felirat, kiirtjuk az élősködőket! Természetesen a Jobbik propagandájáról van szó!

Tisztelt Jobbik, Nemzeti talpnyaló banda!

Hogy fér meg a lelkivilágotokban, hogy miközben el akarjátok tenni a szúnyogokat láb alól, a közben a másik kezetekkel etetitek őket?????

Mielőtt kapnék a fejemre, mindkét dolgot elítélem! De nem fér a fejembe, Vonaék hogy tudják sztoikus nyugalommal tűrni, hogy a Fidesz a cigányok szavazatit vásárolja meg? Esetleg azért a koncért, hogy a Fidesszel kormányozzanak, még képesek volnának romákat is felvenni soraikba?

czjanos 2013.10.18. 15:37:03

@Konzervatív0: Nem tudom, hogy történt-e feljelentés (remélem, hogy igen!!!), de okos dolognak tartom az ilyetén való nyilvánosságra hozatalát, mert így már nem lehet elmismásolni a hivatali útvesztőben. Szándékosan fogalmaztam általánosan (hivatal), mert nem tudom, hogy feljelentés esetén melyik hatóságnak kell foglalkozni vele.
Abban igazad van, hogy aki sáros ebben az ügyben, annak (azoknak) vállalni kell a felelősséget.

ProsTata 2013.10.18. 15:38:47

Én meg azt gondolom, hogy jó eséllyel a cigányok lépre csalták a fideszes ügyintézőt.
Még azt is el tudom képzelni, hogy a baloldaliakkal előre lezsírozták az ügyet és onnan volt a technika, ezért volt a beszéltetése az "ügyintézőnek". Talán az is közrejátszott, hogy becsapottnak érezték magukat az első forduló után...

Azt nem hiszem, hogy a baloldal statisztákkal eljátszatta a történetet, mert azok arccal szerepelnek, pillanatok alatt kiderülne és sokkal többet veszthetnek vele. Azt el tudom képzelni, hogy a Fidesz csinálta mint politikai gegget és "eljuttatta" a HVG-nek, aztán amikor kiderül, hogy hamisítvány, akkor mindenki rajta és a baloldalon fog röhögni.

Exxit 2013.10.18. 15:38:49

Büntetőfeljelentést? Mond hol élsz?
Polt Peti engedné hogy eljusson a dolog bírósági szakaszba?

Mi volt a dohánymutyis felvételnél? Komoly ügyvédek mondták, hogy a fél kormány (Lézer Jani) nyakába lehetne varrni legalább 3-4 bűncselekményt.

Mi lett abból is: a rendőrség hivatalból vizsgálódik, majd mindenki elfelejti az ügyet!!

zsg? 2013.10.18. 15:39:35

@Konzervatív0:

Egy ilyen felvétel alapján az ügyészségnek hivatalból el kell indítania a nyomozást. Nem kell ahhoz vér meg puca meg feljelentés. Inkább abban próbálj fogadni, hogy a független ügyészség vajon fog-e hivatalból eljárást indítani választás rendje ellen elkövetett bűncselekmény miatt? Hány hétig megy az agyalás, amíg nem? És hányadik egyéni feljelentő anyagát fogják először befogadni, a sok formai hibás, meg illetéktelen egyéni feljelentés után?

Én arra tippelek, hogy két hét nem lesz elég a hivatalból indított eljáráshoz, iletve az első 2-3 magánfeljelentést (amit nyilván a DK meg az Együtt emberei fognak megtenni) elutasítják adminisztratív okból.

Konzervatív0 2013.10.18. 15:40:28

Azért gáz ha ezek a felvételek csak a médiában jelennek meg mert el nem bírom képzelni hogy milyen más szerepe lenne mint a szabvazó lázítása.
Itt van a fórumban x ember és az egyik fele atrról van meggyőződve hogy hamisitvány a méásik fele az igazi mivoltját bizonygatja, de soha senki nem fiogja megtudni az igazságot, mert az ügy itt el is halt hogy feltettük a homelapra.
Elérte a célját?
Igen, ha a szavazó emgerősítés/elbizonytalanitása volt a cél
Nem, ah a váéasztási csalás felfedése volt a cél.

Igen remélem hogy ez alapján a videó alapján valaki megteszi a feljelentést és ha bűcselekmény van rajta a bűnösök meglakolnak, ha pedig megjátszott a videó, akkor csalás, rágalmazás és egyéb bőncselekmények miatt a készitők és a közzétevők is fizetnek.

barli 2013.10.18. 15:41:32

szerintem meg ez egy pepsi reklám vírusvideó :)

Aszongya nyolcvannal nyert a fidesz x 50e = 4 millió. Hát nem tom hogy kinek érte meg.

putris72 2013.10.18. 15:42:18

@zsg?: Nem olyanra gondoltam amin három vagy négy ember beszélget és egy negyedik vagy ötödik meg fől veszi!Mert ilyet bárki tud csinálni!Nem kell nagy ész meg tudás hozzá!Mert ez nem bizonyít semmit!Mert arról még senki nem hozott felvételt,hogy ez meg is történt volna!!De az én véleményem az az,hogy most a Fidesz azt csinálja amit eddig az MSZP csinált!Eddig azért nem volt úgy mert az MSZP volt a haszon elvezője!Most,hogy a vesztese,most már probléma és csalás ugyan az!Bizonygathatjátok ahogy akarjátok a tény az tény,minden választásnál kifogásolták ezeket az MSZP-vel szemben,ott is voltak videók meg minden!Még sem lett semmi soha belőle,mert a választási bizottság nem foglalkozott vele!Lassan úgy is be kell fejezni,mert kezd az egész röhejesé válni!Amúgy meg Gyurcsány,hogy értette azt,hogy azt inkább senki ne firtassa,hogy az MSZP kik támogatták pénzel?

ProsTata 2013.10.18. 15:43:21

@Konzervatív0:
Hát igazából a médiának éppen ez lenne a feladata, a leleplezés...
Nem véres közúti balesetek és bűncselekmények áldozatain történő csámcsogás fél órás blokkokban.

barli 2013.10.18. 15:43:39

Amúgy gyurcsány (?) elöre megmondta, hogy 100000 forintot fizet minden ilyen videóért. Lehet, hgoy csak az kellett nekik.

barli 2013.10.18. 15:46:04

új elméletem van:
mi van, ha a fidesz buktatta le magát, hogy felvigye az ingerküszöböt, hogy ilyen típusú felvételek már ne csapják ki a biztosítékot áprilisban?

ProsTata 2013.10.18. 15:46:54

@Konzervatív0:
Ahogy írták, ilyen esetben az ügyészséget ugyanúgy terheli a kötelezettség:
A tudomására jutáskor el kell indítania a vizsgálatot! A felvétel közzétételének alapvetően ez a célja. Azért nem az ügyészségnek küldték meg, mert az ügyészség nem fizet az ilyen "csemegékért" a sajtó azonban igen, mert az példányszám, online reklámokkal stb szerzi a bevételét.
Én inkább arra leszek kíváncsi, hány másodpercet kap ez a hír a királyi tévében este? Mert a választási eredményekre és ezzel kapcsolatban a baloldal fikázásával 7 percet a hírekben főműsor időben...

ProsTata 2013.10.18. 15:48:21

@barli:
Szerintem más is igért nekik. Pl. at ATV, a HVG. Összejött az egy milla... :-) De tudod mit? Nem baj! Ha ezzel tényleg lépre csalták a pasast, akkor is a megvesztegetést bizonyították...

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.10.18. 15:50:59

Kíváncsi lennék a jobbikosok véleményére, hogy mennyire tetszik nekik a szép új nemzeti unortodoxia, ahol a névlegesen jobboldaliak a putrisorral bartelezik le a voksokat...

Valahogy hiányolom a tiltakozásukat a cigánykérdésről kialakult véleményük tükrében.

zsg? 2013.10.18. 15:52:25

@putris72:

"Bizonygathatjátok ahogy akarjátok..."

Nekem nincs szükségem másra ahhoz, hogy véleményem legyen, egyedül is tudok gondolkozni és véleményt alkotni.

"a tény az tény,minden választásnál kifogásolták ezeket az MSZP-vel szemben,ott is voltak videók meg minden."

Tedd meg lécci, hogy belinkelsz egy videót, ami az MSZP szavazatvásárlását megörökíti.

Konzervatív0 2013.10.18. 15:55:03

@ProsTata: Ha automatikusan meg a feljelentés akkor kiváncsi leszek a fejleményekre.
Én megmondom őszintén azt tartom jó sorrendnek, hogy megteszem a feljelentést, és ha mondjuk pár napon belül nincs lépés akkor megy a sajtóba.
Ha pénzt fizet az ilyen félvételekért a média, akkor gondolom megéri hasolnlót gyártani akár utólag is.

Szeretném tudni az igazságot.
Szeretném ha akkor is hir lenne a HVG homelapján ha véletlenül az derül ki hogy a készitői megrendezték és lecsukják őket, és azt is ha az igazisága hitelt nyer és abból ven levonva a konzekvencia.

Ez szerintem mindannyiunk érdeke.

ProsTata 2013.10.18. 15:55:31

@zsg?:
Csatlakozom a kéréshez.
Annyira szeretem ezt a védekezési módot: "ő is lopott!"

czjanos 2013.10.18. 16:03:32

@Konzervatív0: Pl. azon is el lehetne gondolkozni, hogy a helyi- és a területi választási bizottságnak nem lenne-e feladata az ügy kivizsgáltatása, hiszen az feladatuk a választás rendjének betartása, betartatása.

czjanos 2013.10.18. 16:05:51

@barli: Erre nem tennék fel egy petákot sem.

barli 2013.10.18. 16:06:30

remek lenne egy harmadik forduló a semmiért..

vadi3 2013.10.18. 16:08:58

@Doomhammer: Megnyugodtam, hogy innen veszed az ideológiádat, már azt hittem a Szittyakürt-ből.
De hogy kérdésedre válaszoljak, jobban szeretném, ha a Magyapárt győzne. Annak idején amikor Fityisz megnyerte a választásokat azt reméltem ,hogy megcsinálják amit mondanak, miszerint rendet raknak. Mondj egy példát amiben sikerült nekik. Kezdjük Pintér kijelentésével, hogy két hét alatt rendet tesz... lett rend? Aztán az elszámoltatás... lett elszámoltatás? Majd ha jönnek a választások lesz egy-két kirakatper. Jó példa a gránitszilárdságú ötödszörre módosított tákolmány. Az félévenként változó adórendszerünk. De lett rend pl. a dohányüzletben, az állami földek pályáztatásában....
Nem kispajtás, ha már meglopnak és az orrom alá is dörgölik, hogy te most jól meg vagy lopva és át is vagy verve, akkor azt csinálja csak egy külföldi, mert duplán rosszul esik ha azok vernek át és lopnak meg akikkel együtt jártam egyetemre. Ha lehet választani, akkor olyat választanék aki magyar és nem is ver át, de ilyen 89-óta nem volt, sőt azelőtt sem nagyon.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.10.18. 16:13:57

@Foxtrotty: no akkor a milliónál sokkal lejjebb vagyunk. nem feltétlenül kell megbíznom ebben a weboldalban.

ezek szerint a forradalom meg a Bourbonokra mindenesetre te már hasonló számokat mondasz. haladunk, haladunk..:)

aztán ugye a mai Francia köztársaságban meg már nem guillotine-oznak le senkit. ezt is figyelembe kéne venni, nemcsak az átmenet zavaros időszakát.

toportyánzsóti 2013.10.18. 17:50:54

Fityusznak esélye sincs megvenni az országot,10-ből 8 magyart átqrtak,még a középosztály nagyobbik részét is!Gyakorlatilag azt sem tudják mit csinálnak,mivel semmihez sem értenek,csak káosz jár a nyomukban!Számokkal és a valósággal is harcban állnak,annak is örülnek ha megússzák ép bőrrel a sok tolvajlást!

Foxtrotty 2013.10.18. 21:08:26

@rabelais:
"ezek szerint a forradalom meg a Bourbonokra mindenesetre te már hasonló számokat mondasz"

Te valamit nagyon félreolvastál, vagy túlságosan megbízol a fordítóprogramokban. A Bourbonok közül XVI Lajos aligha végeztetett ki embereket politikai okból, de ha igen akkor az nagyon kevés lehetett. A Bastille-ban egyetlen politikai fogoly sem volt, amikor megrohanta és lerombolta a felhegelt csőcselék

Aztán guiillotine alá küldték a királyi családot, meg sok tízezer, de lehet hogy százezernél is több embert. És ebben nincsenek benne a két évtizedes "forradalmi misszió"-nak nevezett háborúskodás áldozatai, ami együtt már lehet hogy tényleg eléri a milliót

Az, hogy Franciaországban jelenleg nincs halálbüntetés, mit bizonyít szerinted? Mert ugyanúgy nincs például Svédországban, Norvégiában (még Breiviknek se), Hollandiában, UK-ban sem, pedig mindegyik királyság, sőt még Spanyolországban sem, ahol pedig még mindig a Bourbonok uralkodnak

Túlságosan hiszel a forradalmi mitológiának, a történelem ennél sokkal objektívebb hozzáállást követel

Foxtrotty 2013.10.18. 21:15:53

@czjanos:
Zsigórob megtette a büntetőfeljelentést

Kíváncsi vagyok mi sül ki, mert ez így több szempontból is necces

index.hu/belfold/2013/10/18/penzosztast_bizonyito_video_a_bajai_valasztasrol/

czjanos 2013.10.18. 21:21:23

@Foxtrotty: Zsigórob azt mondta, hogy nem ismeri azt a közvetítőt, nem tartozik a bajai Fideszhez. A megfigyelők sem tartoztak a bajai Fideszhez, Szolnokról jöttek. No, meg azt se felejtsük el: legjobb védekezés a támadás. Mint korábban írtam, az a fontos, hogy teljes nyilvánosságra került a video, tehát nem lehet elmismásolni. Feljelentések történtek, a hatóságoknak foglalkozni kell vele. Én a bíróságokban bízom.

czjanos 2013.10.18. 21:23:56

@Foxtrotty: Baja, és a Bourbonok, olyan távol vannak egymástól, mint makó vitéz Jeruzsálemtől. Mellékvágány.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.10.19. 08:00:39

@Foxtrotty:

nem olvastam félre:

"Doomhammer · 2013.10.18. 11:23:55
Tudomanyos forrasok szerint a Bourbonok 34500-34600 embert oltek meg, "

" Foxtrotty 2013.10.18. 13:58:35
Csak az 1793-94-es tisztogatások idején 9 hónap alatt 32 ezerre becsülik a kivégzettek és börtöben meghaltak számát"

igaz, egyik sincs rendesen hivatkozva, Doomhammer egyáltalán nem hivatkozik, te csak egy weboldalra, amely már nem hivatkozik tovább

egyébként fordítóprogram nélkül értek franciául, angolul és németül.

"A Bourbonok közül XVI Lajos aligha végeztetett ki embereket politikai okból"

a dolgot nem Lajos csinálta közvetlenül. volt egy rendszer, volt halálbüntetés, és a lázadásokat, lázadókat leverték. tudod te például, mi az a Frondre, barátocskám?! olvastál már róla?! tisztában vagy a francia történelemmel, vagy csak annyit tudsz belőle, amit magyarul tanultunk, meg amit hozzáolvastál a faszfej jobber propagandában?!

"A Bastille-ban egyetlen politikai fogoly sem volt, amikor megrohanta és lerombolta a felhegelt csőcselék"

de ugye Diderot ott ült a Bastille-ban előtte, és csak azért, mert írni volt bátorsága. ennyiért ülni lehetett az ancien regime-ben.

"Az, hogy Franciaországban jelenleg nincs halálbüntetés, mit bizonyít szerinted?"

szerintem ez egy jó dolog, és egy kis példa arra, miért volt jó a forradalom amellett, hogy persze, terrorral is járt. teccettek volna reformokat csinálni!

"Túlságosan hiszel a forradalmi mitológiának, a történelem ennél sokkal objektívebb hozzáállást követel "

te meg egy abszurd állítást védesz itt az utolsó vérig a jobboldali propagandistáidnak bedőlve. egyébként nem tudom miért, kurvára semmi köze a posthoz.

Foxtrotty 2013.10.19. 14:08:57

@rabelais:
" tudod te például, mi az a Frondre, barátocskám?! olvastál már róla?! "

Bevallom nem. Én csak a Frondéról hallottam, de az korábban volt úgy 150 évvel. Lehet hogy a fondüre gondoltál? Nem a kedvenc ételem

"Diderot ott ült a Bastille-ban előtte, és csak azért, mert írni volt bátorsága. ennyiért ülni lehetett az ancien regime-ben. "

Az új rezsim sokkal kevesebbért is lenyakaztatott embereket, nem kellett hozzá Enciklopédiát írni

De ennek tényleg kevés köze van a mai magyar helyzethez, mert a baloldali forradalmi osztagok valójában agg nénikék és bácsikák, a kommer ancien regime visszatérésére kicsi az esély, legyen így mindörökké, ámen

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.10.19. 23:06:09

@Foxtrotty:

"Bevallom nem. Én csak a Frondéról hallottam, de az korábban volt úgy 150 évvel. "

tehát nem az ancien regime alatt volt, nem egy bourbon, nem egy lajos volt a király?! és mit gondolsz, annak a lázadásnak a leverése után nem végeztek ki pár embert?!

""Diderot ott ült a Bastille-ban előtte, és csak azért, mert írni volt bátorsága. ennyiért ülni lehetett az ancien regime-ben. "

Az új rezsim sokkal kevesebbért is lenyakaztatott embereket, nem kellett hozzá Enciklopédiát írni""

de elvezetett egy olyan köztársasághoz, ahol már nem ülnek ilyenért. és ehhez szükség volt arra a pár forradalomra, mert ezek a kurva bourbonok ezek csak visszajöttek, és ahogy Talleyrand mondta, nem tanultak semmit.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.10.19. 23:08:59

@Foxtrotty:

tudod, úgy is lehetne fogalmazni, hogy miközben a bourbonok nem tanultak semmit, a köztársaság azért tanult a Thermidorból.

de ez csak a dolog egyik fele.

DFK 2013.10.21. 14:00:09

@czjanos: index.hu/belfold/2013/10/21/bajai_csalas/
Szóval, úgy néz ki, a drága, nagyon demokratikus ellenzék áll a videó mögött.

narmer 2013.10.21. 20:53:19

@Bogyó 2: Miután kiderült, hogy valamelyik ellenzéki párt csináltatta a videót most milyen érved van helyette? Nos?

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.10.22. 10:27:18

Én, mint a postban látszik, a HVG-s videót beharangoztam, de óvatosan nem mondtam róla véleményt.

Még most is azt mondanám, kiderülhet arról a videóról még pár dolog.

Minden esetre, ha azt a videót egy pénzéhes ellenzéki kis kalandor politikus csinálta túlbuzgóságból, ez ugye semennyire nem jelenti azt, hogy a Fidesz nem csalt. Az ATV videójáról például senki nem igazolta, hogy megrendezett lenne. Elő lehet kéne venni azt a nénikét is.

DFK 2013.10.22. 12:23:03

@rabelais: Csak reménykedj, de szólok, nyakig ültök a kakiban. Ami még kiderül, az nektek fájni fog. Látszik is Meseházy, Török, Szanyi ábrázatán.
süti beállítások módosítása