Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A tolerancia diktatúrája, vagy keresztényüldözés a 22. századi Európában?

2012.12.02. 13:41 | Brendel Mátyás | Szólj hozzá!

Címkék: vallás kdnp szekularizmus

Mert pont a Rétvári által utált tolerancia diktatúrája az, amely megvédi Európában a rétvári bencéket a boko haramoktól és muszlim testvériségektől. És vice versa. Tanulhatnának már végre abból az istenverte történelemből!

***

A Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ, röviden X.) és a Barankovics Akadémia Alapítvány szombaton konferenciát tartott "Keresztényüldözés a XXI. században" címmel, amelyről néhány újság beszámolt. Elsősorban az Index, mások pedig sokszor csak átvették az ő szövegüket. Az Indexnél a hír, tudósítás és a vélemény általában keveredik, ami szerintem igénytelen, újságíróhoz nem méltó módszer, így kicsit óvatosan kezelem, hogy mi hangzott el a konferencián, de alapvetően csak a közvetett forrásból tudok dolgozni, mivel nem voltam ott (nem vagyok mazochista).

Az X.-nek persze joga van ilyen címmel konferenciát rendezni, ahogy "hülye vagyok" táblával az utcán mászkálni is joguk van. Csak mi meg rámutatunk, hogy mi az ábra (ld. a képet). A jogon kívül abban még igazuk is van, hogy elsősorban Afrikában, elsősorban muszlimok valóban üldöznek sok keresztényt. Ami például Egyiptomban a koptokkal történik, az a vallás őszinte, szomorú arcát tárja elénk. Erről én is sokszor beszámoltam.

"Rétvári Bence parlamenti államtitkár szerint a Nyugat magát is okolhatja azért, hogy a világon minden ötödik percben megölnek egy keresztényt, ugyanis szerinte Európában az elmúlt tíz évben érdekcsoportok miatt bélyegzi iszlamofóbnak a média azt, aki a keresztényüldözésekről beszél". Nos, "kedves" Rétvári Bence! A keresztényüldözésnek erről a valóban létező válfajáról bőven olvashatunk Európában. Szóval erről ennyit.

De a 20. századra szerencsére lezajlott a felvilágosodás, a modernizáció folyamata, amely során (némi túlkapás után) szekuláris államok alakultak ki, és a vallást (majdnem) a helyükre rakták. A kereszténység azért nem képes ma üldözni másokat, mert olyan országokban számít többségi vallásnak, amelyek szekuláris országok, ahol jogállam van, és ahol esetleg a kereszténység valláson belül ha többségben is van, a teljes népességben esetleg nincs.

Az a vicc jut erről eszembe, amely szerint reggel a nácik kizavarták a komcsikat az erdőből, délben a komcsik a nácikat, este meg jött az erdész, és mindenkit kikergetett az erdőből. Most éppen a történelem olyan szakasza van, ahol a keresztények nem tudnak annyira üldözni, és kicsit inkább őket üldözik. De csak ott, ahol szintén nincs még szekularizmus. Itt körbe zavargatják egymást a vallások az erdőben, aztán a Bence kijön, hogy "jajj mama, engem üldöznek". Miért Bence, eddig meg te üldözted őket, ez az vallásüldözés egy ilyen műfaj! Egyszer te b.szogatsz, máskor téged b.szogatnak. Miért mentél bele a gruppenszexbe?! Egyébként Rétvári Bence a KDNP politikusa. Most egy kicsit ízlelgessük a gondolatot, hogy az államtitkár "urat" üldözik! Talán rémálmok, talán hallucinációk, talán szellemek, azok igen.:)

Stágel Bence az európai vértelen üldözésekről beszélt, persze nem egészen kibontva az igazság szálait, és kissé maga felé hajlott a "szent" keze. A nővért például nem kereszténysége miatt akarták kirúgni, hanem mert a kereszt a nyakban biztonsági előírást sértett. Ma már a hittérítők nem mesélhetnek be akármit, mert nem viszonylag tudatlan, őserdei törzsek vagyunk, és mert van Internet.

De leginkább arról nem beszélt, amikor Írországban a katolikus ideológia által meghatározott törvények miatt kellett meghalnia egy indiai nőnek terhesség közben.

Rétvári Bence sok hülyeséget szórt el, az egyik legártatlanabb ez: "Európai Unióban, addig szinte politikai öngyilkosságnak számít, ha egy politikus vállaltan keresztény elvek szerint él és azok mentén politizál.". Úgy az embernek erre leesik az álla, hogy Angela Merkel például ezek szerint nagyon üldözve vagyon a kereszténydemokrata pártjával (CDU)együtt, és nagyon sikertelen politikus. Meg, hogy ennél jóval kevésbé ismeretes olyan politikus, aki nyíltan ateista, nemhogy ateista politikát folytatna, pláne, hogy ateista pártot vezetne.

Ha megnézzük, hogy Rétvári Bence minden nyavalygása ellenére Európában miért nem robbantgat a Boko Haram keresztény templomokat, miért nem irtják a koptokat úgy, mint Egyiptomban, akkor az a kemény és egyébként nyilvánvaló igazság, hogy a Rétvári által olyannyira utált szekuláris állam védi meg őket. Európában pont azért nem égethetik fel a muszlim testvériség képviselői a keresztény templomokat, mert ugyan vannak muszlimok, de a vallásuk magánügy. Nekik ugyanúgy magánügy, mint a keresztényeknek. És ebbe beletartozik, hogy nem szabad emiatt zaklatni őket, és nem üldözhetnek emiatt másokat sem. Vice versa.

Rétvári választhat: vagy magánügy a vallás, és akkor számíthat a jog, az állam védelmére a muszlim testvériségtől, vagy nem magánügy, és akkor lehet, hogy a KDNP bevezeti Magyarországon a keresztény egyházállamot, de ha fordul a kocka, akkor a muszlimok fogják bevezetni a sharia jogot, vagy valamelyik más vallás a más jogot, és akkor lesz aztán igazán keresztényüldözés. Szerintem egyértelmű, hogy a kereszténység is jobban jár, ha a vallás lehetőleg az egész világon magánügynek számít, ha az állam lehetőleg az egész világon szekuláris, semleges. A vicc párhuzamával élve: még mindig jobb, ha az ideológiailag semleges erdész irányítja az erdőt, és a veszekedő gyerekeket rendre utasítja.

Persze értem én, hogy Rétvárinak frankó, ha az ő országában éppen az ő vallása uralkodik, és nem magánügy, és nem kell a "tolerancia diktatúrájának" engedelmeskednie. Pont ebből látszik, hogy a 21. századi Európában a keresztények bár nem nagyon üldöznek még (már) senkit, de ahogy láthatjuk, ahogy a vicc mondja, igény, az lenne rá. Nem a rétvári bencéken múlik, ők mindent megtesznek ennek érdekében. Ők szeretnének többek lenni, mint magánügy. Ők törekednek arra, hogy egyházállam legyünk. Csak azon múlik, lesz-e legalábbis Magyarországon újra keresztény inkvizíció, hogy megengedjük-e nekik.

Persze értem én, hogy Rétvári üldözésnek éli meg, hogy a vallása ma már magánügy, és nem küldhet csak úgy máglyára embereket, nem tehet indexre (nem, nem az Indexre, a zIndex megteszi ezt egyedül is) könyveket, nem zárathat börtönbe embereket, csak, mert kissé szabadgondolkodók. Hát igen, ez aztán tényleg diktatúra, amelyben egy rendes keresztényt már az ilyen alapvető személyiségi jogaitól, a hite ilyen ártatlan kifejezésétől is megfosztják.:)

Értem én, hogy milyen állatias ösztönök vezetik erre, csak nem értem meg, nem fogadom el racionális eszemmel indokoltnak.

Mert pont a Rétvári által utált "tolerancia diktatúrája" az, ami megvédi Európában a rétvári bencéket a boko haramoktól és muszlim testvériségektől; és a protestánsokat, zsidókat, muszlimokat, pogányokat, "eretnekeket", deistákat és ateistákat, a 21. század diderot-it, jeanne d'arc-jait, giordano brunóit, walter milne-it, szervét mihályait a katolikus inkvizíciótól.

Ha most és a jövőben a rétvári bencék jutnak egyre nagyobb hatalomra, akkor lehet, hogy a 21. század Magyarországán nulla keresztény-üldözés lesz, lesz viszont keresztények általi üldözés. És a 22. századi Magyarországon esetleg majd megint fordul a széljárás, és megint keresztény-üldözés lesz. Lehet, hogy Rétvárit ez nem érdekli, mert addigra ő már Semjén Jézus jobbján fog üldögélni, és onnan nézi majd, ahogy a szép, keresztény gyerekeit az iszlám üldözi. Ez már csak érdekli, nem?!

Járhatnak körbe a mókuskerékben, soha nem tanulva a történelemből, mindig csak azt erőltetve, arra törve, ami rövid távon, bután, önző módon nekik éppen jónak látszik. Vagy pedig tanulhatnának már végre abból az "istenverte" történelemből!

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr834942793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása