Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Tündérmese helyett kukázónak látják Magyarországot külföldön?

2012.08.05. 14:04 | partizano | 3 komment

Címkék: gazdaság magyarország tündérmese

A 9gag.com humoros portálnak havonta egymilliárd oldalletöltést gyűjt be a világ minden részéről. A címlapjára az újdonság és a népszerűség alapján kerülnek ki képek. Ha valami itt látható, az erősen árulkodhat az adott ország megítéléséről, mert nem csak a készítő véleményét tükrözik, hanem mindazokét akik címlapra juttatják.

Tegnap a következő kép került ki a címlapra, amely különböző országok jellemzőnek gondolt tulajdonságait mutatta be ikonokon. Magyarországot az utolsó, kukázó emberes kép szimbolizálja. 

Magyarorszag_9gag_Hungary.jpg

Ezek szerint a külföldet (sem) győzte meg Matolcsy lelkesült propagandája, hogy a magyar "tündérmese" sikertörténet. 

Persze nehéz bárkit meggyőzni, hogy egy ország virágzó és sikeres, már akkor is, ha csak annyit tud, hogy a közmunkások bérét havi 47 ezer forintra (168 euró) csökkentik. Kumin Ferenc persze Hugh Grant után a 9gag-nek is írhat tiltakozó levelet. Ő persze megírhatja, hogy nő a jólét, hiszen nőtt a képviselők fizetése és stadionépítésre is több tízmilliárdot "tudunk" költeni...

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr844696680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laci0011 2012.08.05. 17:16:32

A selejt bosszúja az ami ma van tündérországocskánkban...Számolni sem tudó pénzügy,látnoki adottságokkal,szétesett, az összefüggéseket felfogni képtelen agy működéssel.

T.Jani 2012.08.05. 17:57:46

De azért pozitív hogy a 10 legismertebb ország között vagyunk.
A kukázásról meg annyit csak kerüljön az ember egy lakótelepen egyet, és rögtön látja hogy nagy a jólét, és jobban élünk mint 4 éve....
Mert még mindig van mit keresni a kukákban.

/manens 2012.08.05. 19:57:01

@T.Jani: Vannak olyan vélemények, ill. többen úgy gondoljuk, jobb lenne, ha más okok miatt szerepelnénk a legismertebb országok között. A lakótelepi kerülésről annyit, hogy - kis vidéki faluban lakóként - már az is jó program lenne, ha jutna arra, hogy egy városi lakótelepen kerüljek egyet.
süti beállítások módosítása