Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Orbán Viktor és a Magyar Tenger kalózai

2011.11.27. 10:58 | Brendel Mátyás | 5 komment

Címkék: orbán matolcsy gyosnaszád

Visított a fűrész, sírt a Viktor, de nem volt mit tenni, a túlélés egyetlen útja volt.

***

A gyorsnaszád megtépázva ringatózott a Potomac folyó öblében. Hosszú, kacskaringós út vezetett ide a Fűzfői-öböl hajdan nitrogénes szagú kikötőjéből. Itt szentelték fel ugyanis anno - ortodox szertartás szerint - a kis csanakot, melyet Viktor végül 2010-ben vett át korábbi tulajdonosától (illetéket persze nem fizetve), és azonnal átkeresztelte az új szertartás szerint: ikonok százai úszkáltak az öböl vizein, és pátriárkák menekültek csapatostul a mólón. Átfestette az egész hajót, de annyira, hogy nem csak a kormány, de a kompasz, a hajószakács, a mentőcsónak, a fékek, és ellensúlyok, de még az utolsó vécéülőke is narancssárga lett.

Az Ezüsthajó gyorsnaszád azonnal új vitorlát bontott, és keleti szelek szárnyán - régi magyar reflexek alapján - próbálta megsarcolni a nyugat-európai kereskedőhajókat. Mítoszok szerint a strasbourgi csatában egy pár gyors hadmozdulattal megtépázott egy pár hatalmas, birodalmi csatahajtót.

Viktort otthon sokszor látták sötét kis provinciális kocsmákban amint bepólyált szent jobbjában pálinkát tartva iszogatott. Gyakran dicsekedett azzal, hogy pár kokit és sallert sikerült kilőni a nyugati hadihajókra. De mások azt mondják, hogy csúnyán odacsattant a hatalmas oldalukhoz. Amikor pedig megpróbáltak megcsáklyázni  egy ilyen csatahajót, akkor a közelharcban megsérült az a bizonyos jobb keze, akit ő maga csak Gyuri néven becézgetett. Petit, a papagájt meg azóta is karbantartják.

Egyébként régi sérülését akkor szerezte, amikor egy másik hajó kapitányával, Ferivel egy koronán veszekedtek, és a civakodás hevében belefejelt. Azóta baloldalra nem lát.

A magyarok kalandozásai néven elhíresült hadjáratában állítólag szabadságharcot folytatott a hatalmas, multinacionális anyahajók ellen, de a világtenger egyre több vizén lett persona non grata. Sok kikötőből kitiltották, sok parti őrség volt már a nyomában. Kénytelen volt a nyílt vizekre menekülni, ahol viszont az idő viszontagságainak, és a tőzsdecápák támadásainak volt kitéve.

Végül Viktor, kényszerből, mégis a Chesapeake öbölbe menekült. Fehér zászlók alatt vitorlázott be a világ legjobban védett tengeri kikötőjébe. Erősen ráalkonyodott már a hajóra. Ráadásul a szent jobb is elfertőződött. A hajón végül lázadás tört ki, mert Gyuri olyan büdös volt már, hogy a legénység is követelte, hogy szabaduljon meg tőle.

A lenyugvó nap véresen ereszkedett alá a Potomac folyóba, mintegy aláfestvén az elkövetkező műtét hangulatát. Viktort a hajóorvos lekötözte, belenyomtak egy teljes üveg törkölypálinkát, egy másikat pedig kikészítettek fertőtlenítésre. A fűrész kíméletlenül vágott bele a szent jobba, régi, dakota mondás szerint: ahol minősítenek, ott hullik a forgács. Visított a fűrész, sírt a Viktor, de nem volt mit tenni, a túlélés egyetlen útja volt.

Hát, ilyen csúfos véget ért a "legnagyobb" kalandozó magyar, az Ezüsthajó gyorsnaszád unortodox története. Unokáinknak is el fogjuk mesélni, hogy tanuljanak belőle.

· 5 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr553414799

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vérforraló vörös iszap 2011.12.01. 09:35:09

Egy személyes vallomással kezdem. Évek óta nem adományozok, nem adok senkinek semmit (na, jó, ez így nem teljesen igaz, mert az ismeretségi körömben, ha látom, hogy valaki bajban van, ha kell az utolsó gatyám is neki adom. De az más). Miért nem? A ross...

Trackback: Rablóhókuszpókusz a keresőoptimalizálás? 2011.11.30. 11:08:44

Számos weboldalt megvizsgáltunk, az okokat keresve az alacsony vagy nem megfelelő számú látogatottságra.

Trackback: Jön a keresztényi fenyítés, kínzás és megalázás 2011.11.29. 19:34:16

Ez azért így talán túlzás, bár ahogy a mai törvénykezési szokásokat látom, lehet, hogy nemsokára az Alaptörvénybe kerül, a koki és a saller, egyéb fenyítési és megalázási technikákkal egyetemben.Mire is alapozom ezt? Arra, amit egy KDNP-s képviselő Mic...

Trackback: Apolitikus ember nem létezik 2011.11.27. 18:46:22

Ha nem érdekel a politika, idióta vagy. Elmagyarázom....

Trackback: Vigyázó szemetek Esztergomra vessétek 2011.11.27. 11:46:34

Esztergom a Fidesz kísérleti területe. Itt kísérletezi ki, hogy milyen lehet az új Magyarország. Igaz egy kis porszem került a gépezetbe, mert az önkormányzati választásokon a helyi kiskirály megbukott, de láthatóan ez még jobban inspirálja a Fideszt. ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyilkos fűegér 2011.11.27. 14:19:34

Amit Viktorék csinálnak, az tényleg arra emlékeztet, mint amikor a nyáron három beszívott szomáliai egy lepusztult fabárkával megrohamozta az USA egyik cirkálóját...

laci0011 2011.11.27. 16:59:18

Ezüsthajó gyorsnaszád,ez jó nagyon,pár hívő már lemorzsolódott,de akkora az üldözési mánia,hogy nem tudják a helyükön kezelni a dolgokat.

laci0011 2011.11.27. 17:00:44

@gyilkos fűegér: Arra célzol hogy nem mertek nagyot álmodni,a lehetetlent kell megcélozni...

gyilkos fűegér 2011.11.27. 17:44:18

@laci0011:

Benyögés az ÉS-ben: van annyi üzemanyag a gyorsnaszádban, hogy elérjük a jéghegyet?

Bryan élete 2011.11.28. 10:59:36

Unokánknak legfeljebb azt fogjuk mesélni, hogyan kezdte ez a leharcolt félkarú rabló a pályafutását, mert még az ő nyakukon is orbán fog ülni az új választási törvény szerint.
süti beállítások módosítása