Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Az alkotmány asztala: boldogok a lelki szegények, mert övék a NENYIknek országa

2011.08.31. 23:33 | Brendel Mátyás | 15 komment

Címkék: alkotmány

A Nemzeti Összefogás Kormányának Tévedhetetlen Vezére a zOrszág Alaptörvényének hús vét hétfőjén való dicsőséges elfoglalása elfogadása utána, még annak új évi embörfényesítő életbe lépése előtt kívánja a birodalm... zOrszágával megismertetni a Tákol... Alkotmányt, és ennek czéljából elrendeli az Alaptörvény Asztalának felállítását minden polgár-, mesteri és hivatalban.

***

A Bács-Kiskun megyei jegyzők nem sokkal szerdán dél előtt kaptak egy leiratot a megyei kormányhivataltól, mely szerint intézkedniük kell az "Alaptörvény Asztalának" felállításáról. Az emailben mellékelik a területi közigazgatásért felelős államtitkár levelét is, amelyben Szabó Erika részletekbe menően előírja, hogy miként kell az asztalt felállítani. Írja a Hírszerző.

Elkaptuk az e-mailt, így szól:

Az Alaptörvény Asztalának felállításárul

A Nemzeti Összefogás Kormányának Tévedhetetlen Vezére a zOrszág Alaptörvényének hús vét hétfőjén való dicsőséges elfoglalása elfogadása utána, még annak új évi embörfényesítő életbe lépése előtt kívánja a birodalm... zOrszágával megismertetni a Tákol... Alkotmányt, és ennek czéljából elrendeli az Alaptörvény Asztalának felállítását minden polgár-, mesteri és hivatalban.

Az Alkotmány Asztala méltó helyiül pediglen nem szolgálhat más, mint makulátlan tiszta szoba - makulátlan, mint Kedves Vezérünk magasztos fogantatása - mivelhogy tudva lévőileg a zembereknek figyelmét vonják elfele a fődi piszkos dógok azám.

A Szent Irat Asztalának lapját pediglen fényességes üvegburával kelletik lefedni, hogy aztán nehogy a prosztó parasztok odacsulázzanak mermárazhogynéznemánki. Ragyogó borítás fegggye az Alkotmány Asztalát, amilyen fényességesen ragyog a mi Nemzeti Vezérünk alakja a hanyatló nyugati naplementében.

Iratóztassék fel az Alkotmány Asztala irtózatos címmel, miképpen megírják a marhát billoggal ifjú korában, hogy nyoma ne vesszék az élet fertőiben és viharaiban. Hogy az ember, ki ott belép, se felhagy minden reménnyel lássa, hogy az asztal mire szolgál való. Nehogy már még pingezzék vagy pongozzék rajta mán, azé! Arany betűkkel írják meg az asztalt, merthogy arany ember a mi dicsőséges Népnemzeti Vezérünk, Mihály.

Három gyerek, két kerék, négy láb. Négy lába legyen az asztalnak, se nem három, se nem öt. Az asztalnak lába négy legyen, és négy legyen az a szám, mely az asztalnak lábait összegzi. Öt ne legyen az asztal lábainak száma, és az, ki háromlábú asztalt teszen oda, száradjon annak le a bibircsók a füléről!

Írtózatos kötéllel czérnával kötöztessék oda a Szent Írat az Alaptörvénynek Asztalához, nehogy az gonosz, vörös emberek azt eltulajdonítsák. A spárga hossza pediglen két könyöknyi legyen, ahogy éppen két könyökni a Nemzet Tollának két könyöke. Nemzeti színű írószerszámot tétessenek a Szent Írat melléje, hogy az, kinek érdeklődése elvészen, ákomokkal és bákomokkal szórakozhassa magát a Szent Írat tudomámyos tanulmányoztattatása közepette.

Elrendeltetik pediglen, hogy a Szent Bölcsesség Tartójának őrzője legyen. Őrzője legyen a lángnak, mely a hanyatlás sötét évszázadaiban fog világítani hazánk egén, egy új Róma eljövetelének idejéig. Őrzője legyen a szent szellemi pengének, mely átvágta az államadósság és gazdasági növekedés gordiuszi csomóját. Az alá szolgája őrző pedig méltó ruházatban jelenjék meg, hogy díszbe öltöztesse szívét, mellyel a hallatlan feladat elébe néz. Ahogy Szent Ex-Úr-Préri mondotta vala: jól csak a díszmagyarba öltözött szívvel lát az ember.

Rendeltessék el továbbá, hogy egyenes tartással olvastassék a Szent Írat, oly egyenes gerinczel, amilyen egyenes Büszkén Szeretett Vezérünk labda berúgásban edzett czímzetes alakja, melynek tekintetére elolvad asszonyaink lábaiban a tartás.

Az pediglen, aki kéri, az az áldott jó ember, kinek szándéka szerint való, hogy a Nemzeti Alkotmánnyal megismerkedjen, miképpen az Ember megismerte feleségét, Évát, s fogant az méhében... ehh szóval, ha, és amennyiben az  áldott emberben efféle gerjedelmek kelnének, akkor legyen neki segítségére a polgár-, mesteri és hivatalban egy czímzetes madamme, ki segéjjen neki... Segíjjen neki kitölteni az alázatos alkotmánykérői kérvényező és igénylő lapot, merthogy azt úgysemtudjakitöltenimarhabonyolultleszazám. Segéllyen a szegényeknek és rászorulóknak. Hisz megmondattatott vala, hogy boldogok a lelki szegények, mert övék lesz a NENYIknek országa.

Az, ki pedig az Alkotmányos Alkotmányisszimusz Alaptörvényt igényelni kéretik, annak adassék ki annak egy példánya megolvasás céljábul. Mert megmondatott vala, hogy nem csak kenyérrel él az ember, hanem sajnos sajtos csipsszel is, de arra már kivetettünk harminc derest, és egy jó adag adót, szóval letudva. Hófehér papíroson adassék ki a Magasságos Iromány, amilyen hófehér hóbortban született Nemzeti Vezérünk lelke. S Országunk pontosítok, jobb lesz, ha inkább Országházunk legfelsőbb embere karikírozza alája nevét (elkerülendő az múltbéli aláírási kalákat és majkákat) az Alaptörvénynek alája, Kövér, pödört betűkkel, hogy lássék mindenkinek mily sündörödően, mily pöndörödően kacifántosan nagyszerű ez a mink kis talpalatnyi földünk, és annak dicsőséges népnemzeti KÓRmánya.

Íratott azúr 2011., Orbán Viktor második eljövetelének második évében, gazdaszomorító hó, 31. napján

És a blogíró zárógondolata egy verssel:

"Ha majd a jognak asztalánál
Mind egyaránt foglal helyet,
Ha majd a szellem napvilága
Ragyog minden ház ablakán:
Akkor mondhatjuk, hogy megálljunk,
Mert itt van már a Kánaán!"

De ezt Petőfi természetesen nem így gondolta... A bőség kosarát pedig Matolcsy vitte el piknikezni.

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr703194352

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Alaptörvény, mint munkahely-teremtő 2011.09.01. 19:43:21

Nem értem a fanyalgókat. Ez az Alaptörvényezésdi szerintem nagyon jó dolog. Gondoljunk csak bele, amíg világ a világ (és még + 4 évig) minden önkormányzatnál foglalkoztatnak plusz egy főt, aki vigyáz az asztalra, hogy el ne lopják az Alaptörvény mintap...

Trackback: Elválni agytól, asztaltól 2011.09.01. 11:41:28

Kálmán levelét megírá Dr. Szabó Erika asszonynak, ama bizonyos asztal kapcsán....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kelenfke 2011.08.31. 23:53:18

Ha már Petőfi: a bőség kosaráról pedig szó ne essék, válság van!

IGAZ MAGYAR 2011.09.01. 00:20:10

@Kelenfke: Nincs válság csak mondják mert nem tudják hova tűnt a kosár!!!! Valami fejesnek kellett biztos, de lehet hogy Simicska abba hordja el azt a 24 milliárdot amit kapott vagy a fő-fogorvos úr az 1 milliárdot meg még kitudja kinek kell ott fent?

Megdobbent 2011.09.01. 01:26:33

Es az, hogy kover ur dedikalasaval is lehet kerni? Az mar smafu?! A rohadt reakcios kocsognek nem kell bemenni a szent szobaba, otthon is olvashatja, ha van pofaja hozza.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.09.01. 08:42:53

Én azt szeretném, ha az én példányomat a hivatali zalkotmány termében dedikálná a Kötél Laci bácsi személyesen.

márta)) 2011.09.01. 10:25:04

fényességes üvegburával kelletik lefedni,"
Ezért is kell, hogy négy lába legyen az asztalnak, mert még valami tahó" olvasás közben erőteljesebben rákönyököl, véletlenül felborul, és hát akkor összetörhet a ragyogó üveglap, a hófehér lapra kinyomtatott alkotmány még a végén bepiszkítódna).
Nagyon jó! De még isteni szerencse, hogy nem vezetnek nyilvántartást, hogy ki olvasta el.
:)

hegyilány 2011.09.01. 21:11:35

Elsőként a Rogán Antal fideszes országgyűlési képviselő vezette belváros-lipótvárosi önkormányzat közölte, hogy teljesítette a feladatot, a honlapon ezt fényképpel illusztrálták is."

Több sem kellett erre az ismert baloldali botrányhős ügyvédnek. Dániel Péter még aznap fölkereste az önkormányzatot, hogy egy tubus ketchuppal fejezze ki a véleményét a szövegről és a kormány eljárásáról
. A végrehajtást megkönnyítette, hogy az alaptörvényt nem fedte üveglap, csak egy rákötött madzaggal jelezték, hogy a példányt helyben kellene használni"

Dániel Péter, mielőtt ketchupot ragadott volna, az "alaptörvény asztalánál" rövid levelet írt Orbánnak címezve, ezzel a szöveggel: "Tiltakozom ez ellen a gyalázatos és jogsértő pártalkotmány ellen."

www.stop.hu/articles/article.php?id=928797

Hm. Talán mégsem kellett volna.
:)

Megdobbent 2011.09.02. 07:33:46

@hegyilány: Ime egy utasitas be nem tartasanak kovetkezmenye, azaz uveglap nelkul a nep bizony kifejezi velemenyet. Uveglapra pedig ott a gyemant, kristaly gyuru, 30 Ft-os uvegvago, szoval ennel kontraproduktivabb akcioja keves volt MEG ennek a fos kormanynak :> Nade meg csak alig egy evuk volt ra ;) Remeljuk nem lesz meg egyszer ennyi.

hegyilány 2011.09.03. 01:02:43

@Megdobbent:
30 Ft-os uvegvago, "
Hm. No. de. ha ott ült volna a "felvigyázó" alkalmazott, akkor nem tudta volna nevezett használni azt az üvegvágó szerkezetet.
:))

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.09.04. 10:29:49

@Megdobbent: "Es az, hogy kover ur dedikalasaval is lehet kerni?"

ha figyelmesen elolvasod, ez benne van.:)

menőmano 2011.09.04. 12:18:32

"Mit csinál Kövér a következő egy évben?

Számításaink szerint a házelnök a következő fél vagy akár egy évben reggeltől estig írni fog, mégpedig kézzel, a saját nevét. A kormány ugyanis megígérte, hogy aki kéri, annak Kövér László dedikál egy Alaptörvényt is tartalmazó Magyar Közlönyt. "

Hm. Szabadidejében sem fog unatkozni.

oszt.kész.jónapot!!!

:))

menőmano 2011.09.04. 12:20:33

oppá" a link lemaradt. Nehogy azt gondolják már némelyek, hogy csak úgy kitaláltam.

www.fn.hu/belfold/20110903/mit_csinal_kover_kovetkezo/

:)))

menőmano 2011.09.04. 12:24:33

hogy egyenes tartással olvastassék a Szent Írat"

Oszt akkor mi?van?! ha valakinek görbe a háta, nem tud kiegyenesedni?????
Vagy éppen idős és azért nem??

:))))))))))

hegyilány 2011.09.05. 13:55:21

A Népszava birtokába jutott májusi keltezésű levél szerint Kerényi Imre színházigazgató ötlete az "alkotmány asztala", melynek terve a lap szerint már májusban kész volt. "

www.168ora.hu/itthon/kerenyi-imre-fejebol-pattant-ki-az-alkotmany-asztalanak-otlete-81861.html

Hm. Baromi nagy húzás. szerintem a nagybetűs többségét nem is érdekli.

Megdobbent 2011.09.06. 02:52:41

@Brendel Mátyás: Oke, beismerem, hogy kapkodva olvastam, nade erre tudsz-e gombot varrni?

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=467526&referer_id=friss

Az asztal jelenleg csak egy kis konnyu petting :>

Megdobbent 2011.09.06. 02:55:23

@hegyilány: egyelore meg nem all a torvenyben, hogy a felvigyazo gumibottal kell elverje a tiszteletleneket, de gondolom amennyi tek-es van, elobb-utobb mindnek meglesz az szatala, hehe :) Telleg, eddig ahany tek akciot lattam, annyirol derult ki, hogy kurva nagy kamu. Hatastalanitott fegyverek, szomszedhoz betores, el nem rabolt lany, stb... :>>>
süti beállítások módosítása