Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Továbbra is komoly baj van Heves városában

2011.08.27. 08:04 | balközép | Szólj hozzá!

Címkék: fidesz heves

A továbbra is Csáki Zsigmond által vezetett Heves városában tavaly óta mit sem változtak a dolgok. A város csődközeli állapotában javulás nem történt; az oktatásban, egészségügyben, munkavállalásban és a szegregáció csökkentésében sem sikerült eredményeket elérni. És még sorolhatnám mennyi mindenben vallott kudarcot a 2006-ban még a Fidesz színeiben induló, de 2010-re már számukra is kellemetlenné váló és kizárt, jelenleg független polgármester.

Jelenlegi adatok árulkodnak, hogy a város összes kötvényét elköltötték különböző fejlesztésekre, amikből az ott élők ugyan semmit nem tapasztalanak. A körzeti általános iskola, ami korábban a legjobban felszerelt intézmény volt, a rosszul kialakított és egyáltalán nem gazdaságos fűtési rendszere miatt nem üzemel. Jelzem, az épület közelében 40 fokos termálvíz található.

 

Az óvodai nevelés is megváltozott. Az egyetlen nem szegregált óvodát egyházi kézbe adták, a többi óvoda pedig labdába se rúghat az újdonsült ’elit-óvodával’ szemben. Ráadásul pályázni sem tudnak az ’alul maradtak’, mivel egy OM azonosítója van az összes ilyen intézménynek, így a kiesés a több száz millió forintot is eléri.

Sportcsarnok építése időszerű volt a városban. Sajnos ezt sem sikerült megfelelően megépítettni, mivel a meghatározott összegen felül kb. 20évig kell a hitel törlesztőrészleteket fizetnie a város adófizető polgárainak. A működtetést nem tudják ellátni, így az épület nem a város üzemelteti hanem egy cég, bevétel ezáltal nincs belőle, csak a hiteleket törleszti az önkormányzat...

Az egészségügyi ellátás és az idősgondozás is komoly gondokkal küzd a városban. A szakrendelő intézetet az AGIRA Ügyelet Kft. működteti, melyben a polgármester nővére felügyelő- és pénzügyi bizottsági tag. Emellett a háziorvosokat az intézetbe szeretné tömöríteni a fideszes városvezetés, nehezítve ezzel az időseket. Valójában a rendelő mellett működő, Csáki érdekeltségű, patikát szeretnék felfuttatni, amely a moratórium ellenére épült meg.

Az idősek gondozására 2006-ban létrejött otthont egy év után átvett egy cég, Sors 2000 Kht., amely első körben megszüntette a magasabb fizetség fejében igényelgető ’emelt szintű’ szobákat. Persze a különbözetet eszük ágában sem volt visszaadni, így nagyjából 18 millió forinttal lett gazdagabb egy külföldi bankszámla.

A közétkeztetés színvonala is csökkent az utóbbi években. 2006. előtt minden a legnagyobb rendben volt, mikoris a fideszes vezetés átvette a hatalmat és megbízta a Süllő és Süllő Bt.-t. Tömeges elbocsájtások következtek, majd visszavették a dolgozókat próbaidőre, de az étel minősége annyit romlott, hogy aki teheti nem kér ebből…

A város 2006-ban létrehozott egy vagyonkezelő céget is, melynek élére Üszög Lajos ültették-korábbi miskolci Fidesz-frakció tagot-, aki egy új strand megépítésével kezdte karrierjét. A régit természetesen bezáratta. Most a helyzet úgy nézett ki, hogy se új, se régi strand nincsen…de a tervezési díjját (300ezer ft.) és az útiköltséget, mivel Miskolcról jár át,minden hónapban felveszi a várostól.

Heves városában megközelítőleg 3% a roma lakosság. Csáki úr a tavalyi kampányában segített nekik megalapítani a Heves Roma SC-t, illetve egy műfüves pályát is ígért, továbbá bejutást a megyei bajnokságba. Ez azért érdekes, mert korábban a cigánytelepek fallal való körülvételét hangoztatta Csáki.

És persze ne felejtsük el, hogy ez és még sok más hasonló ’akciója’ Heves városának a számláit terhelik… Kérdés: meddig mehet ez így tovább?

A mai testületi ülés ’eredményességét’ mutatja, hogy felkészült egy csődbiztos fogadására a városvezetés. A válasz megérkezett: nem mehet/eddig mehetett ez így tovább…
 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr143182249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása