Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Big Bráner: az MTV reality show-ja

2011.07.08. 12:09 | szocdemman | 121 komment

Címkék: média mtv fidesz

Az tény, hogy az MTV nézettségben igencsak lemaradt a kertévék színes valóság show-kkal is operáló műsorválasztéka mögött.

 

A napokban megrendezett "valódi valóság show" sem arról szólt, hogyan is lehetne a nézőket visszacsalogatni, nem mintha a nézettségi mutatók különösebb irányadó rendező elvek lennének a közpénzen működő állami tévében. A nézők nem szavazhattak, de döntés volt, hogy ki hagyja el örökre (legalább is, amíg a Fidesz van) a stúdiót. Az is kiderült, hogy a Nagy Testvér tényleg figyel.

Szakmailag az MTV-s kirúgások számomra egyszerűen megmagyarázhatatlanok. Az érvek primitívek: olcsóbb, költséghatékonyabb, ne dőzsöljenek a tévések... Még azt is mondhatnám, hogy oké... Csak akkor nem a híradósokat kell kirúgni... mert azt hiszem a híradóban mindig fog ülni hírolvasó...

No, azt meg melyik kereskedelmi TV csinálná meg, hogy költség takarékosság jegyében kirúgja a legismertebb arcait??? Nyilván semelyik, hisz azok hozzák a nézőt... okok, tudom ez nem szempont a eMTéVénél.

Szakmai szempontok alapján egy Krizsó Szilvia kirúgása pont annyira indokolt, mint a Moszkva tér átnevezése.

A Panorámás Benda László eltávolítása pedig szerintem káros is, hiszen Benda kiváló, talán a legjobb kapcsolatokkal rendelkező külpolitikai TV-s volt. Egy háborús övezetbe, pedig nem lehet kiküldeni "Cuncikát" tudósítani... Azaz lehet, de max. csak annyiról fog tudni beszámolni: "ez szörnyű az összes pláza bezárt...."

És most nem szeretnék mindenkit felsorolni.... De az igazi tahó világ, az az volt, hogy a műsorvezetőket nem saját főnökük bocsájtotta el, hanem pl. a majd készülő ifjúsági műsorok főszerkesztője, vagy egy jó képességű HR-es, vagy az ideológiailag biztos semleges vallási műsor főszerkesztője...

Egész esete azon gondolkoztam, hogy a teljes parlamenti stáb elbocsájtását ugyan mivel lehet indokolni. Unalmas az adás?? Kutya nem nézni?? Ez biztos a tévések hibája?? Nagyon nagy TV-s kreativitás oda nem kell: fel áll a képviselő, őt adják, elmondja, leül... ezt rosszul csinálni nem lehet... Vagy az új parlamenti stáb majd hang effekteket fog rá keverni? Ha MSZP-s képviselő beszél húúú... fúúúj... monnyon le... ha pedig Fideszes éljen, jeee, még, még?? Vagy az is lehet, hogy nem lesz közvetítve a parlament... ? Azt nem hiszem... azt még az államszocialista időkben sem csinálták meg.

Egy biztos, ha lenne pénzem én most csinálnék egy hírek tvt. A piacon most rengeteg szakmailag kiváló kollégát lehetne begyűjteni. Hmmm, Piroslap TV... nem is hangzik rosszul... :))) Hát, már csak egy gazdag szponzor kéne...:)

 

Ui.:

Azért kíváncsi lennék arra, hogy Pálffy István Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő vajon bele tud-e még nézni azon kollégái szemébe akiket most elküldtek? Vagy Pálffy Istvánt meghívják esetleg sörözni a volt kollégák, hogyan magyarázza majd meg nekik, hogy te mellettem ültél a híradóban, de szakmailag nem vagy elég jó?!

· 4 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr443050017

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Big Bráner: az MTV reality show-ja 2011.07.08. 21:22:37

Az tény, hogy az MTV nézettségben igencsak lemaradt a kertévék színes valóság show-kkal is operáló műsorválasztéka mögött.

Trackback: Benne legyen a tv-ben! 2011.07.08. 20:56:14

A közmédia, azaz a Magyar Televízió, Duna Televízió, Magyar Rádió és MTI berkeiben végbement átszervezésről és leépítésekről már részben elmondtam sommás véleményeim a facebook regisztrációmon július 7-én, de van

Trackback: Fehér Könyv vs. médiatisztogatás 2011.07.08. 16:02:26

A közmédiában a létszámleépítésnek nyilvánvalóan politikai éle van. A névsorokból látszik, hogy idősebb, nagy tapasztalatú kollégáktól válnak meg (többüktől nyugdíj előtt néhány hónappal). A fiatal, a pozíciójukat kevésbé biztosnak érző kollégák valósz...

Trackback: Az MSZP sem nézi a köztévét 2011.07.08. 15:30:20

Bojkott szerveződik a Facebookon a magyar királyi tévé ellen....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attilahawks · http://goo.gl/M7Tq4i 2011.07.08. 16:27:14

A parlamenti tv kozvetitest nem az mtv kesziti, csak atveszi a parlamenti studio (az mtv-tol fuggetlen parlamenti alkalmazottak dolgoznak ott) altal keszitett anyagot. max az ules elejen egy riporter mond egy par mondatot.

sprenczl 2011.07.08. 16:35:44

Melyik alulfizetettet kellene most sajnálnom? Őket valahogy nem féltem hogy nem tudnak majd nyaralni/telelni menni, ajándékot venni a gyereknek és hajnalban kell BKV-val közlekedni majd nettó 80-130 ezres fizetésekért a gályázóba.

reálisan 2011.07.08. 16:37:03

Ez a kereskedelmi TV hasonlat nagyon rossz fényt vet a poszt írójára. A kereskedelmi TVk, a nyomtatott bulvár sajtóval szoros kapcsolatban összehangoltan rombolják a közizlést és próbálják elfogadottá tenni a másságot és a devianciát! Nem lehet nem észrevenni milyen erőltetten nyomják előre a külföldi származású celebeket (Alekosz, Gomes, Hien, Joshi Bharat, és a fene tudja még kiket). A cél: elfeledtetni, hogy hol élünk, és hogy mi számit normálisnak, mi az igazán fontos az életünkben. Így lesz a nép tökéletesen manipulálható, rávehető bármilyen baromságra! Elég aljas szerep ez, de láthatóan jól megfizetik!

Chicano 2011.07.08. 16:37:37

@Takony_fősámán: Hát, hogy őszinte legyek nem érdekel. Szerintem a Piroslapot se nagyon, csak most ez az aktuális hiszti. Meg úgyis kellett egy poszt az index címlapra. Megvan, ki lehet pipálni.

baliquez 2011.07.08. 16:51:31

Én kérek elnézést, de a szélsőségesen magyargyűlölő Darócziék kiganyézását csak helyeselni tudom. Még akkor is ha kb. ez az összes jócselekedete eddig a narancsbolsevik csürhének. Mészáros Antónia elküldése már akkor borítékolható volt amikor a törpefáraó interjúvolását még be sem fejezte.

Patreides · patreides.blog.hu 2011.07.08. 16:57:34

@igenember: "Az elbocsátottak javarészt 50 év felettiek. A legrugalmatlanabb korban levők..."

Akkor mit mondasz a hatvanasokra?
Mert, ugye, ma Magyarországon az embernek hatvanöt éves koráig kell dolgoznia, a törvény szerint.
Megoldás?
Ötven éves korban kötelező kollektív öngyilkosság? Esetleg hatósági segítséggel?

syklist · http://hanglepel.wordpress.com/ 2011.07.08. 16:58:51

'A napokban megrendezett "valódi valóság show" sem arról szólt, hogyan is lehetne a nézőket visszacsalogatni'

szerintem ezt nem is állította senki. költséghatékonyságról volt szó. Spórolnak? Igen. Bár nem értek egyet én sem sok döntéssel, azzal meg pláne nem, hogy itt a szakmai alapon születtek a döntések, de ez már hosszú idő óta az első olyan ügy, ahol nem sumákolnak. Pontosítok: talán az első ügy, ahol nem sumákolnak (nem úgy mint manyup, a mindenkijóljár-adócsökkentés etc. etc.).

'Hisz azok hozzák a nézőt...'. Hozták a nézőt? Hát nem valószínű, különben nem akkora lenne az MTV nézettsége, amekorra, bármilyen jó műsorvezető is volt pl. Krizsó. Egyszerűen nincs rá igény: a politikusok részéről teljesen érthető ez, nekik is kényelmesebb, ha nem zaklatják őket felkészült riporterek. Az meg, hogy a nézőket nem érdekelte pl. az Este, hanem inkább a 35. vetített zs-kategóriás filmek, na az meg kis hazánkról szegénységi bizonyítvány.

Rúgka Pál 2011.07.08. 17:13:11

Ha egy cég költséghatékonyan akar működni, akkor miért a legjobbjait küldi el? (Krizsó, Mészáros) Mert a legjobb a médiában szinte egy az egyben azt jelenti, hogy független, felkészült és a nyelvét nem a pártember hátsójában kell keresni.
Ha túl sok a fizetése, akkor miért tették parkolópályára 1 évig, miért nem váltak meg tőle azonnal? Ha ez nem politikai tisztogatás lenne, akkor a naplopókat küldenék el, nem a legjobbakat.

syklist · http://hanglepel.wordpress.com/ 2011.07.08. 17:13:38

Túl figyelmetlenül gépeltem, mielőtt bárki belekötne: :)

'nem akkora lenne az MTV nézettsége, mint amekorra'

'35-ször vetített zs-kategóriás'

tomwar 2011.07.08. 17:18:42

@syklist: Nem sumakolnak? TE elhiszed, hogy ezeknek az embereknek a nagy reszet nem politikai okok miatt kuldik el!? Ugyan mar....ha ezt elhiszed....

A 2. resszel egyetertek. Ki az a Meszaros Antonia, aki csak ugy bekerdez a fonoknek? Szerinte meg az operator is kisomfordalt aznap, nehogy koze legyen az interjuhoz, es leepitsek sporolas cimen...

hazug fidesznyik (törölt) 2011.07.08. 17:22:11

@sprenczl: Melyik pártirodából firkálsz ide, genetikai hulladék?

syklist · http://hanglepel.wordpress.com/ 2011.07.08. 17:28:21

Én csak azt mondtam, hogy most egy 'vállalható' magyarázatot adtak: költséghatékonyság. Az volt? Végső soron az. Nem volt mellé olyan mellébeszélés, meg körítés, mint eddig minden elcs.szett döntésükhöz.

Nincsenek nekem sem illúzióim, nyílván politikai alapon hozták a döntést, de ezen nem lepődöm meg, mert az összes eddigi demokratikus kormány ugyanezt csinálta az elmúlt 20 évben, ebből a szempontból a fidesz is a komcsik módszerén szocializálódott. Ennyi idő sem volt elég ahhoz, hogy leszokjanak arról, hogy a közmédiában ellenséget lássanak, mert bele mer mondjuk kérdezni a dolgokba és akkor nem lehet a betanult szöveget mondani.

hazug fidesznyik (törölt) 2011.07.08. 17:30:09

@Chicano:"... úgy tudom az az elvárás a kormány felé hogy spóroljanak. Most azt teszik. Nem fognak felvenni embereket az elbocsájtottak helyére, tehát nem helycseréről van szó."

Rosszul tudod. Nem elvárás, hanem a diktátor utasítása a spórolás. Az emberi sorsokat ő leszarja, ugyanis hősi harcot folytat az államadósság ellen. Ugyan senki nem hatalmazta fel rá, de mindegy...
Embereket már vettek fel jó előre, hiszen valaki éppen rugdossa kifelé a régieket...
Csak egy példa: rákai "kurva anyátok" filip... nem ismerős, Orbán-bolsevik elvtárs?

lyken 2011.07.08. 17:42:00

@Chicano: "Nem értem mire fel van most ez a nagy felháborodás, úgy tudom az az elvárás a kormány felé hogy spóroljanak."

Igen, nyilván spórolni akarnak. Ezér ga(rá)zdálkodik a Szalai Annuska 8 milliárd helyett mostmár 29-ből, ezért kerül kilencszerannyiba egy kilométer fideszes vasútfelújítás(fideszes cég csinálja Viktor személyes jóváhagyására, úgyhogy hívjuk így bátran). Tény, hogy az MTV-nél lehetne még darálni, de hogy a szakmaisághoz nincs közük az tény. Ugyanolyan képmutatók, mint a szocik meg az MDF volt. Be lehetne zárni mind egy arénába.

ursus artos 2011.07.08. 17:52:10

Brendel profibban posztol...

fatia-negra 2011.07.08. 17:53:11

egy qva jó műsort lehetett volna csinálni az elbocsátásokból...

egyik asztal: elbocsátók, másik asztal: közmunka felvétel (gát vagy stadion)

és élőben közvetíteni az arcokat+emberi tragédiákat... aztán majd a legényeket a gáton is...

Pontos 2011.07.08. 17:58:36

Tartalmilag rendben, de ez a szörnyű helyesírás lenullázza az egészet.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.07.08. 17:58:56

Ha engem kérdezel, én is az ismert arcokkal kezdtem volna. Csak azért mert ismert, Obersovszky jó riporter? Vagy Forró Tamás? Vagy Bánó András? Ugyan már!

Ha olyan értékesek seperc alatt találnak munkát.

maim 2011.07.08. 18:08:35

@fatia-negra: Ezen jót röhögtem,csak a baj az,hogy ez a szomorú valóság.

Blogger Géza 2011.07.08. 18:17:18

@loláb: Vágó, Pálffy, Friderikusz is hogy vándorolt a csatornák közt... Ha az "ismert arc" sokat keres, pont hogy rajta lehet spórolni. Sokan azt hiszik, csak ő képesek beolvasni a híreket vagy levezetni egy műsort, aztán csodálkoznak, hogy jön helyettük más... Néha jobb is, mint ők.

menőmano 2011.07.08. 18:17:20

. Egy háborús övezetbe, pedig nem lehet kiküldeni "Cuncikát" tudósítani... Azaz lehet, de max. csak annyiról fog tudni beszámolni: "ez szörnyű az összes pláza bezárt...."

Ez nagyon jó. Már miért ne lehetne kiküldeni.? "jópénzért kimegy") aztán meg visszajön. és kész.

:))))

fatia-negra 2011.07.08. 18:20:03

@maim: tavaly október 5 től számomra az egész közömbös...
akkor már átlépték a rubicont (visszamenőleges jog+jogszabályban felelős+államosítás)

már csak arra kell várni hogy a többség rádöbbenjen mire szavazott... aztán lehet változás, vagy mélyül a mocsár... akkor meg elmegyek kishazánkból...

szóval az alapkérdés hogy mikor mennyi paraszt és polgár van épp...

+
az alapviccem ennél cizelláltabb volt... a kormány megvédi az embereket, a munkát humánusan testre szabja...

munkatapasztalat? dolgozott már (A) gát (B) stadion építésen?
-neeem? hm... akkor evezeni, vagy focizni szeret?....

menőmano 2011.07.08. 18:32:49

Az a nagy probléma, hogy semmit sem kommunikál a kormány. Nincs tájékoztatva a nagybetűs nép semmiről, egyszer csak robban a bomba) megirja a sajtó, vagy nem, mindenkit derült égből villámcsapásként érnek a hirek.
Azt nem olvastam sehol, hogy mennyi is a fizetés a médiában?:) Már ha költségtakarékosságra hivatkozik a kormány, illene ezt is "feltüntetni" (nem név szerint gondoltam) csak egy átlagot.
Mindenkit nagyon rosszul érint. De nem egyedi eset a tömeges létszám leépítés.
Ez az ügy (is) azért ekkora hír, mert a médiatörvénnyel okozott botrány, már igy is kiélezte a kedélyeket, a tömeges kirugás meg már csak hab a tortán:)
Na . és persze, hogy kétharmad birtokában mindent megtehet a kormány.
"A kommunikáció látványos hiánya" okozza a még nagyobb botrányt.

:)

menőmano 2011.07.08. 18:40:33

Nagyon megalázó helyzet, hogy eddig becsületesen dolgozó emberek, "udvaron" várakoznak, és hármasával (azt hiszem azt olvastam) hívják be őket, hogy közöljék a kirúgást.
Én már nem is értek semmit.
:(

menőmano 2011.07.08. 18:42:02

@fatia-negra:

hm. Ne menj el kérlek! Már egyszer, régebben azt irtad, hogy nem mégy el.
Vagy rosszul emlékszem? Esetleg nem Te voltál? Talán összetévesztettelek valakivel?
:))

Patreides · patreides.blog.hu 2011.07.08. 18:56:38

"Úgy értesültünk, hogy megkapta a felmondásról szóló előzetes értesítését Ámon Betti főszerkesztő is, aki 6 éve irányította a stábot, és műsoraikkal számtalan hazai és nemzetközi díjat nyertek, a Kikötő főszerkesztőjeként Kollektív Nívódíjat kapott. De a kulturális stábból minden második emberre ez a sors várt, így elküldték például az összes 50 év feletti munkatársat is. Elküldték a Kikötő szinte teljes stábját..."
index.hu/kultur/media/2011/07/08/lefejeztek_a_duna_tv_vezetoseget/

Szakmai indokok, aha. :)

Patreides · patreides.blog.hu 2011.07.08. 19:04:36

Egyébként a "rugalmatlanság" az itt sokszor egyszerűen csak "a minimális szakmai tisztességet" jelenti. Amit nem tolerálnak az olyan vezetők, akik politikai ukázokat hajtanak végre. Vagy - a kereskedelmi tévék, rádiók esetében - a nézettséget bármi áron növelni kívánó, embereket megalázó, minden addigi színvonaltalan műsort alulmúló produktumokat kívánnak velük létrehozatni.
A gyártás kiszervezése meg jelentheti azt is, hogy haverok, rokonok által gyorsan megalapított cégek "nyerik" majd el a műsorok készítésének lehetőségét, szép pénzért.
Ment ez minden eddigi kormány alatt, a különbség az, hogy az eddigiek ebbe bele is buktak, de most a jelenlegi hatalom láthatólag az egész rendszer megváltoztatásával ennek a jogos bukásnak a lehetőségét igyekszik minden eszközzel megszüntetni, de legalábbis minimalizálni.

Mindfield 2011.07.08. 19:14:22

MTV-s valóságshow. Meg lehetett volna csinálni, hogy a nézők szavazzák ki vagy be a munkatársakat. Az emelt díjas SMS-ekből pedig nem kevés bevétel jött volna. A műsort pedig maga ORbán vagy esetleg Szalai Annamária vezethette volna. Így az emberek jobban megismerték volna saját politikusaikat. Esetleg a volt kollégák utóéletéről is lehetne valami dokumentumfilmet forgatni.

MACISAJT 2011.07.08. 19:31:40

"No, azt meg melyik kereskedelmi TV csinálná meg, hogy költség takarékosság jegyében kirúgja a legismertebb arcait??? Nyilván semelyik"

Hülye.
Vágótól Sváby Andrásig, Friderikusztól Bárdosig...hogy csak a legközismertebb balliberális megmondóembereket említsük, akiket lapátra tettek a kertévéktől...

trifid 2011.07.08. 19:33:23

Erőfitogtatás. Megtehetjük? Meg. Meg is tesszük.
Lecseng? Le. Lesz bármilyen következménye? Nem.
Úgy hajtanak bennünket, mint birkát a vágóhídra, és mi csak
bégetünk türelmesen.

Thrasher 2011.07.08. 19:47:23

ócska fos helyesírásod van, rák se olvassa így el

samer 2011.07.08. 19:47:34

@menőmano: Milyen kedélyeket az enyémet és nagyon sok emberét nem, akiket kirúgnak jó formán senki se ismeri, ha olyan jól dolgoztak volna mindenki ismerné őket.@MACISAJT: Nálad a pont, teljesen igazad van

samer 2011.07.08. 19:50:59

@fatia-negra: ha jó szakemberek majd találnak munkát akkor mitől félnek?

samer 2011.07.08. 19:53:09

@Dallas (a kitiltott): Te ismerted amikor az Mszp küldte el az embereket? És még az ATV is zsebben van.

J. László egy bolsevik (törölt) 2011.07.08. 20:20:29

@samer: Olvastam a blogokon, hogy te egy fideszkomcsi vagy. Nem ég a krokodilbőr a képmásodon?

J. László egy bolsevik (törölt) 2011.07.08. 20:24:00

@samer: "ha olyan jól dolgoztak volna mindenki ismerné őket"

Én jól dolgozom a munkahelyemen, mégsem ismernek az emberek. Idióta.

fatia-negra 2011.07.08. 20:44:49

@samer: volt egy 40 soros hosszú válaszom, de elszállt. így marad a rövid verzió:

anyád

menőmano 2011.07.08. 20:47:23

@samer:
Milyen kedélyeket???!! Hát olyan kedélyeket:) akiket érintenek a kirugások.
Vagy azokat, akik megszenvedték az egykulcsos adót.
Vagy azokét akik félnek attól, hogy holnap esetleg ők lesznek a következők.
Vagy azokét, akik (esetleg) , a "fülkeforradalmárok" voltak, oszt mentek tüntetni, független civilként védeni a sajtószabadságot.
Soroljam még???

Jól dolgoztak, nem jól dolgoztak. Másként kellett volna (végrehajtani) kommunikálni ezt az egész ügyet. gondolom.
oszt.kész.

menőmano 2011.07.08. 20:54:38

@MACISAJT:
Te meg ne "balliberális" emberezzél már!!!
Ne mindig visszafelé nézzél már Te is előre!!!
Ők is dolgozhattak jól, úgy mint a "jobblibb"
oszt akkor mi van????

:)))

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.07.08. 20:57:21

Visszasírjátok az Orosz Józsis, Bános, Aczélos időket, amikor Friderikusz vezette a heti politikai műsort, és Hajós pojácáskodott a népszavazásnál.
Jól van vörösök.

Host 2011.07.08. 20:58:49

Ezt a nézettséget vadidegen arcok is hozzák.

menőmano 2011.07.08. 20:59:39

@samer:

Figyelj már:) Vagy azoknak a kedélyét. Akik azt hitték, hogy kolbászból lesz a kerités.
Mert hiába mondta nekik a Bajnai "ne gondolja senki, hogy ..........
Most meg ők a legcsalódottabbak.

Vagy azokét, akik nem figyelték eléggé a politikát a választások előtt, nem fogták fel, hogy a következő kormánynak nem lesz tul nagy mozgástere - bárki alakitson kormányt - oszt azt hitték, hogy majd az Orbán V. varázspálcával :) járja az országot és jön a jólét.
Így hallottam.?!

:)))))))))))))

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.07.08. 21:02:14

Aljas, sumák, simlis megszokott fideszes lépés. Szarjankók!

Másfél évvel a feloszlató, és negyed évvel a feloszlatást megsemmisítő jogerős bírósági döntés után a párt vezérkara ismét kézbe vette az ügyek intézését, és oszlatott.
Az erről szóló elnökségi határozatot Orbán Viktor pártelnök jegyzi, és Szijjártó Péter elnöki stábvezető aláírása hitelesíti. A levélben arról tájékoztatták a jogaikba és párttagságukba korábban visszahelyezett nagyatádi fideszeseket, hogy új alapokra helyezik a nemzeti-keresztény értékrend képviseletét a Rinya-parti somogyi kisvárosban. Az elnökség szerint formai eljárási hibákra alapozott a bírósági döntés, s nem foglalkozott a tartalmi kérdésekkel. Ezek a problémák – az alapszervezet helyi vezetőinek megosztó, kirekesztő, a pártszervezet jó hírét és választási esélyeket rontó magatartása miatt – továbbra is fennállnak, áll a határozatban.

fatia-negra 2011.07.08. 21:10:15

szerintem a kívánságműsor kirúgott főszerkesztőjének az UTOLSÓ KÍVÁNSÁGA volt... hisz a műsorban is utolsó volt...

comment.blog.hu/2011/07/08/a_dunasok_a_walesi_bardokkal_koszontek_meg_a_kirugasokat?

reálisan 2011.07.08. 21:47:52

Én nem a FIDESZ-t védem, de már régóta az az érzésem, hogy alapvetően rossz szellemiség uralkodik a magyar TV "világban". Uralkodóvá vált a liberális gondolatvilág és ez nem azonos az ország lakosságának gondolatvilágával. A többség gondolatvilágával és izlésével. Általános a nyugat-majmolás, az számit művelt, jólértesült embernek, aki képben van a dekadens, sehova nem vezető liberális nyugat legujabb baromságairól. Pl. mai hír, hogy csődforgatókönyv készült az USA-ban a költségvetési tragédia esetére. És ez az ország mond itéletet más országok felett és indit háborukat világszerte.
De ez csak egy kitérő! A lényeg: a magyar köz TV legyen magyar! Ne a farok csóválja a kutyát! Lassan azt is elfelejtjük, hogy mi az ország neve. Most leírnám: Magyarország - a magyarok országa!

dr kíváncsivagyok 2011.07.08. 22:11:10

@reálisan: Valamit kifelejtettél a Nagy Magyar Nemzeti TV- vel kapcsolatban : a nézőszám a béka segge alatt...
" Uralkodóvá vált a liberális gondolatvilág és ez nem azonos az ország lakosságának gondolatvilágával. A többség gondolatvilágával és izlésével. " Hát mi az anyád kínnya azonos a Te gondolatvilágoddal ? A Népnemzeti ?

potyus 2011.07.08. 22:11:39

@reálisan: Meg tudod e mondani, te nagy Magyar, hány szín tiszta Magyar él e honban? ( a hozzáértők szerint kevés)
Meg tudod e mondani, a Trianoni "béke szerződés" előtt hány százalék Magyar ajkú élt nagy Magyarországban? (segítek 46%)

És egyáltalán meg tudod e mondani, miért szitokszó a liberális?
Meg tudod e mondani, mi a jelentése a liberális szónak?
(én megmondom, SZABADSÁG)
Letudod e fordítani II. Rákóczi Ferenc zászlajára írt jelmondatot?
"Pro Patria et Libertate"........................................

lanyi 2011.07.08. 22:12:05

Nem értem a Fidesz szimpatizánsokat...

Az mitől költséghatékonyság meg spórolás, hogy Szalai Annamária médiaizéjének az állami támogatását 8 milliárdról 29 milliárdra emelték?
Ez 21 milliárd amit az adófizetők pénzéből adnak Annamáriának.
Na most, ezzel a kirúgásos gusztustalansággal,amivel eberek ezreinek okoznak nehézségeket mennyit spórolnak?
Ha és amennyiben 21 milliárdot akkor mi értelme volt az egésznek?

Ja értem! Annamária és tulajdonképpen Orbán kegyeltjei úgy általában, többet érnek egyenként, mint emberek ezrei.

De, most tényleg ezt megmagyarázná valaki nekem?

NA YA! 2011.07.08. 22:15:46

Nemsokára az egész országot kirúgják, aztán legvégül saját magukat. Az utolsónak lámpa lekapcs, ajtó becsuk!;o

potyus 2011.07.08. 22:24:05

Költség megtakarítási szándékot méltányolom.
A legjobb szakemberek eltávolítása dilettantizmus, öngyilkosság.
Az MTV képtelen lesz nézőszámot növelni ismeretlen emberekkel.
Persze kiszivárgott hírek szerint sok sportot szeretnének közvetíteni, de kétlem, hogy ebben fel tudják venni a versenyt a szakmai adókkal, főleg az anyagiakban.
Persze mit lehet tudni. Ha a lecsúszóban lévő Debreceni foci csapat kaphat új stadiont...............
Igazán nem szeretnék ötletet adni, de a szakmai adókat is tönkre lehet tenni.
Ismerek olyant, aki hirdetett valamelyik olyan médiában, ami nem éppen fidesz barát, kapott egy figyelmeztetést, ne hirdessen ott, ha jót akar.
Már nem hirdet, mert nagyon akarja a jót.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.08. 22:26:00

A posztírót meg már régen leépítették, remélem. Majd kaphat melót ha a kommerek visszajönnek, addig marad a komisz kenyér.

menőmano 2011.07.08. 22:30:17

Hát, már csak egy gazdag szponzor kéne...:)"
Az jutott eszembe, hogy kérjél valami pénzes "nagykutyától".
és indithatod a Piroslap TV-t.
hm?

:)))))

protoplanetáris korong 2011.07.08. 22:35:34

Költséghatékonynak nem mondanám, ha 1300 emberből kirúgnak 300-at és marad 1000 úgy, hogy a ker. TV-knél még így is fele annyian dolgoznak.
Az nem kérdés, hogy iszonyat sok pénz folyt el ott, de a végrehajtást orbitálisan elcseszték.
Mint minden mást.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.08. 22:39:14

@protoplanetáris korong: pár éve volt egy anyag a sajtóban, hogy 100nál többen kerestek az MTVnél 1 misi fölött, minden második ember vezető volt...ami nem lenne gáz, ha vki nézte volna őket, de így...nyilván az MTV is kifizetőhely volt a kádereknek.

J. László egy bolsevik (törölt) 2011.07.08. 22:45:21

@lanyi: "Nem értem a Fidesz szimpatizánsokat..."

Akkor nézd meg a Csillagok háborújában a droid hadsereget.

J. László egy bolsevik (törölt) 2011.07.08. 22:53:00

@malacz69 eurofanyalgó: Idetoltad a képed, Orbán-komcsi hulladék? Na mesélj, hány barmot térítettél meg a fidesz vallásra? Egyet mutass legalább, tökorrú...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.08. 22:54:36

"Azért kíváncsi lennék arra, hogy Pálffy István Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő vajon bele tud-e még nézni azon kollégái szemébe akiket most elküldtek? Vagy Pálffy Istvánt meghívják esetleg sörözni a volt kollégák, hogyan magyarázza majd meg nekik, hogy te mellettem ültél a híradóban, de szakmailag nem vagy elég jó?!"

Pálffyt nem hívják meg sörözni, mert sokszor már reggel mattal kezdi a napot.

Nagykovácsiban még vezetni is szokott matt után.

fatia-negra 2011.07.08. 22:56:46

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: bor... pálfi nemzeti tehát bortól részeg...

borvirágos arcát szoliban sütteti egyenletes veresre... láttam párszor Siófokon

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.08. 22:57:25

@lanyi:

"De, most tényleg ezt megmagyarázná valaki nekem?"
-Elmútnyócév
- a 2/3
- Gyurcsány a hibás

J. László egy bolsevik (törölt) 2011.07.08. 22:57:53

@reálisan: "Uralkodóvá vált a liberális gondolatvilág és ez nem azonos az ország lakosságának gondolatvilágával."

Aha, oszt te volnál a lakosság, mi? Értem, a Maunika sót néző lakosságra gondoltál: hát igen, nekik aztán van elképzelésük a liberalizmusról... kb. annyi, mint neked.

Ajánlom, kezdj el olvasni nagyon sokat mielőtt politikáról írnál.

hazug fidesznyik (törölt) 2011.07.08. 23:04:19

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Pálffyt nem hívják meg sörözni, mert sokszor már reggel mattal kezdi a napot."

Minek sakkozik, ha nem tud játszani?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.07.08. 23:05:22

@sixx a bolsevik:

Te nemcsak a céljaim felől vagy végzetesen eltévedve, hanem a saját képességeid felől is. Az a te bajod, h csúnya vagy, aszt túlkompenzálod. Szegény sixx.

menőmano 2011.07.08. 23:08:46

Az tény, hogy az MTV nézettségben igencsak lemaradt a kertévék színes valóság show-kkal is operáló műsorválasztéka mögött."

Mondjuk, én ezeket a müsorokat semmibe sem nézem. Elég szomorú, hogy ilyen nagy igény van rá. Azért lett a kétharmad mert az ország népe inkább ezeket a műsorokat (és hasonlóakat) nézi, mint politikaii téren kicsit tájékozottabb lenne.
És most meg semmi sem jó :)
hm. ilyen ez.
:)))))

Rántott máj (törölt) 2011.07.08. 23:32:41

@sixx a bolsevik: Azert teged mar elegge ismernek az emberek.
Arrol meg, hogy jol dolgozol-e a munkahelyeden - legalabbis, ha az Indexre gondolsz, mint munkahelyre - finoman szolva is erosen megoszlanak a velemenyek.

Kandabula 2011.07.08. 23:52:59

Amennyiben a baloldal milliárdosainak lenne vér a pucájában, ezt a "felszabadult" szellemi és ismertségi kapacitást egy komoly tv és rádió gründolására használnák fel. Már az is szégyen, hogy a Klub rádió csóró hallgatóitól kalapoz. És én itten nem egy ellen-Echo tv-ről beszélek (bár beszélhetnék).

vénkujon 2011.07.09. 00:01:08

@malacz69 eurofanyalgó: az elsődleges cél gondolom az lehet, hogy kihúzd a fejed viktor-lassacskán mindent beborító-valagából.
bmeg 2011et írunk, te meg még mindíg vörösözöl??:) unalmas már ez baszod.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.07.09. 00:09:35

@vénkujon:

A piroslapok blogon vagy, hülyegyerek. Piros és vörös, baszod, nincsen sok agyod.

Kandabula 2011.07.09. 00:27:58

@malacz69 eurofanyalgó: akkor a zászlónk pirosa az ciki? "Baszod".

átlátó 2011.07.09. 01:41:44

@qtics: Hát öcsém, az biztos, hogy nem vagytok egy színvonalon...te mit csinálsz úgy egyébként amikor nem akasztani akarsz? Csak egy-két dolgot, amitől téged lehetne helyette kinevezni, mert akkor elgondolkodok, hogy mit tehetek érted.

Times New Roman 2011.07.09. 02:40:27

Posztoló, egy linket nyomj, hogy a Krizsót elküldték.

Times New Roman 2011.07.09. 02:47:07

amúgy rettenetet a poszt, ilyen stilisztikát kb. 14 évesen produkáltam, helyesírásban, központozásban meg már akkor is jobb voltam... a tartalmat meg hagyjuk...

Patreides · patreides.blog.hu 2011.07.09. 05:58:22

A fő gond az, hogy amíg az igazi közszolgálati tévé és rádió a "közt szolgálja", méghozzá gondosan kidolgozott etikai kódex szerint, az ugyancsak közpénzen fenntartott magyar (úgynevezett) közszolgálati média az elvégzett központosítás, valamint a személycserék után már csak egyetlen dolgot fog szolgálni: a hatalmon lévő politikai erőt.
"Cenzúra? Ugyan már, hiszen nem a komcsi időkben élünk, miről beszélsz? De láttad a kirugott kollégád arcát? Én tettelek a helyére, és ugyanúgy ki is rúghatlak bármikor. Hát ehhez tartsd magad. De cenzúra? Na de kérem!"
Ahogy a vicc mondja, csak kicsit átalakítva:
A Fidesz és a vezetője ismeri a demokráciát. Csak nem szereti.
Ők a zavartalan hatalomgyakorlás lehetőségét szeretik. Amikor senki nem tesz fel zavaró, kellemetlen kérdéseket, és mindenki visszapofa nélkül hajtja végre a parancsokat. Meggyőződésből, hűségből, vagy félelemből... tökéletesen mindegy.
Ez addig nagyon hatákony is tud lenni, amíg valaki mindenben a jó, a problémákat nem megsokszorozó, hanem zseniálisan megoldó intézkedéseket hozza. Így nagyon gyorsan lehet haladni. Amíg a jó irányba megy, ezt még szerethetik is az emberek.
Csak amikor valaki a rossz irányba rohan teljes sebességgel, és már nincs senki és semmi, aki és ami figyelmeztetné, ami megállítaná... Az a katasztrófa.
Az újságírónak a valóságot kell bemutatnia a politikusok mismásoló, a valóságot homályban hagyó, esetleg szándékosan abba burkoló szavai mögött.
Egyik politikusnak sem egy orgazmus olyan riporterrel szemben ülni, aki átlát rajta, és egyenesen rákérdez olyan dolgokra, amelyeket ő szeretett volna kimondatlanul hagyni, elterelni róla a szót.
De csak a pszochopata, beteg lelkű politikus távolíttatja el azt az újságírót, aki nem "alákérdezett", hanem valóban a dolgát végezte, azt, amivel a közt szolgálja.
A politikust a választó ellenőrzi és ítéli meg, de ehhez elengedhetetlen az újságíró - etikus, de nagyon hatékony - közreműködése.
A marionett bábuk szépen mozoghatnak, ha jól mozgatják őket, de ennyi... A profi, szakmájukat értő, a köz érdekeit szolgáló, a demokrácia jó működését segítő, a politikusoknak visszakérdező újságírókat nem helyettesíthetik.
Eszembe jut az olasz tévésorozat, a Polip egyik szereplőjének a neve, az egyik fő maffiavezéré. Úgy hívták, a Bábos.
A Bábos.
Bábosnak lenni nagy karrierr.
Az a nagy hatalom olyan kellemesen legyezgeti a sérült, eltorzult lelket.
Kielégülést okoz.
És ez minden áldozatot megér.
De a legjobb az egészben, hogy az emberi psziché olyan, hogy védi magát, a legnyilvánvalóbb kellemetlen igazságtól is. Így az, aki ezeket teszi, valójában meg van róla győződve, hogy ő ezzel jót cselekszik, és mindez csak mások érdekében van. És nem is érti, miért támadják ezért. Tehát azok, akik nem értenek vele mindenben egyet, és méginkább azok, akik támadják is, azok ellenségek. Az ő ellenségei, tehát minden jó ember ellenségei.
Azután felmerülhet benne a kérdés, hogy mit is érdemel egy ellenség?
Mit érdemel a gonosz, aki velünk, a jókkal szemben áll?
Mit is gondolt ezekről a dolgokról Ronald Reagan... és más valakik még nála is régebben? És sikerül vajon őt követni, és nem azokat a régebbieket?

lazalom 2011.07.09. 06:25:33

Ha valaki szerpel a műsorokban, az ismert lesz, egy hét alatt. Ebből a szempontból nem érzem akkora problémának a kirúgásokat.

futyfurutty 2011.07.09. 06:33:44

Hű de gyenge ez. Ki a fasz írja ezt a fos blogot? Maga Kúrcsány Ferenc?

különvélemény 2011.07.09. 07:19:08

Az nem lehet, hogy azért az 50-esek mennek, mert már túl magas volt a fizetésük?

Én nem tudom, csak kérdezem, mert erről senki sem beszél.
Simán kinézem a tévéből, hogy az "öregek" fizetése már vállalhatatlan volt.

különvélemény 2011.07.09. 07:25:17

@különvélemény:
Ugyebár Charlie Sheen kirúgásában is vastagon benne van, hogy a végén már 2 milla felett kért részenként.

soproni1 2011.07.09. 08:01:51

Egyszer el kell kezdeni az állam leépítését. Folytatni kell a Máv-nál, egészségügyben, önkormányzatoknál, stb. Mindenhol van 50% felesleg. Mindegy, milyen színű a macska, csak fogja meg az egeret !

menőmano 2011.07.09. 08:24:33

@futyfurutty:

fos blogot?" Már elnézést, de akkor minek tetszik ide irogatni?
Ilyen szavakat használni? nahát, nahát! nem olyan nagyon szép dolog, igy kritizálni valakit, valamit!!!
Egyébként az avatarod nagyon "tuti".

:))))))

menőmano 2011.07.09. 08:34:25

@soproni1:

Folytatni kell a Máv-nál, egészségügyben, önkormányzatoknál, stb."

Nagyon szeretném remélni, hogy ezt csak viccnek szántad. Nem kell mindent összemosni.
A "média" és a felsorolt intézmények, messze nem ugyanaz.
Talán valamiféle "képzavar" lépett fel.???? :)
Na és a bérezések, gondolom, hogy ég- meg a föld, akkora távolságban vannak egymástól (média- és más terület amit fel tetszett sorolni).
Gondolkodjunk mánnn!!??

:)))))))))))

regress 2011.07.09. 08:43:57

én szalai-kannásmarit és bandáját küldeném el először.29 milliárd +.minek dőzsöl itt az a ribanc?mindenhol fideszes zombik ülnek,minek őket felügyelni?

menőmano 2011.07.09. 08:51:35

Hát igen, vannak olyan bloggerek is.
Nem vitatja senki el,?! gondolom.

:))))))))))

Times New Roman 2011.07.09. 08:54:57

@menőmano: az írásaid alapján szerintem a CV-dben kisegítő iskola áll

adflexum 2011.07.09. 09:06:08

Végül is nem rossz stratégia a Fidesztől.
A közmédiát pártmédiává züllesztik, majd mikor ennek hatására lezuhan a nézettség/hallgatottság, erre való hivatkozással, politikai tisztogatást tartanak.

fatia-negra 2011.07.09. 09:06:16

mindig is magas színvonalon volt "szórakoztató" a magyar királyi tv
a műsor címe: "Butább vagyok mint egy átlag néző"
avagy "Lövése sincs..."

www.youtube.com/watch?v=_SXK6kFXq20

fecsa 2011.07.09. 09:06:27

Ezért jól látszik egy-két kommentből, hogy "eddig nekem volt szar, most legyen nekik is szar". Igazi keresztényi mentalitás :) Azért arról ne feledkezzünk meg, hogy ezekhez a tv-khez már a választások után felvettek embereket, azt is meg kellene nézni, hogy ezek közül mennyit küldtek el költséghatékonyság címén.
- "Nap, mint nap rúgnak ki embereket, miért nem sírnak miattuk is?" Miattuk sírjanak az ő kollégáik egyrészt, másrészt nem hiszem, hogy ettől akár jobb lenne neki. Ettől függetlenül szerintem egy ekkora országnak nagy az a létszám amivel ez a pár csatorna dolgozott. Olyan embereket is elküldtek akik már letettek valamit az asztalra. Csinálhatták volna ízlésesebben is.

the k0zi · http://k0zi.blogspot.com 2011.07.09. 09:33:55

Azért hasonlítsuk össze, hogy egy nem állami televízió hány emberrel dolgozik (állít elő nagyobb nézettséget). Leépítésre szükség volt.

Azt nem vitatom, hogy a "na most kit rugjunk ki" kérdésre a válaszok legtöbbször politikai alapon történtek (pl a ma reggelben Krizsó Szilvia sokkal nézhetőbb volt, mint a kérdések feltételére is alkalmatlan Obersovszky Péter)

De ez megszokott, a közmédiától mindig az intelligens embereket rugják ki, akik mernek kérdezni és inkább meghagyják a képlékeny, formálható mikrofonállványokat.

miss poppi 2011.07.09. 10:04:13

Miért nem csinálsz inkább egy maszop tv-t???:-DDD Ott kiválóan csillogtathatná őstehetségét Benda Szippantyú László;-)

Times New Roman 2011.07.09. 10:04:34

@teh k0zi: megint egy okoskodó oktondi... újból kérdem, van-e olyan link ami igazolja, hogy Krizsó repült? adjatok és akkor elhiszem

the k0zi · http://k0zi.blogspot.com 2011.07.09. 10:28:28

@Born to be wild: jogos, én csak a postot olvastam, nem tudtam, hogy őt konkrétan kirugták (ezt tényleg csak itt olvastam). De akkor legyen Krizsó helyett Mészáros Antónia, Obersovszky Péternél bármelyik riporter jobb :)

Times New Roman 2011.07.09. 10:29:59

@teh k0zi: Obersovszky jó riporter, te meg csak piszkálódsz

the k0zi · http://k0zi.blogspot.com 2011.07.09. 10:36:36

@Born to be wild: nem piszkálódom, ez a véleményem, szerintem nem jó riporter.

Vendor lock-in 2011.07.09. 12:17:30

Visszakapja ezt még Orbán Viktor.

menőmano 2011.07.09. 14:06:23

@Born to be wild:

Nálad meg az irigység-, a nagy fokú irigység. az van.
Nem érdekel mit írogatsz.!

:)))))

Kandabula 2011.07.09. 16:05:05

Ha tudnánk, hogy mire megy ki a buli, könnyebb lenne állást foglalni. A feladat: figyelni. Viszont bizonyos egyetemek ontják a "kommunikációs szakembereket". Részükre külön TV és rádióadókat kellene létrehozni. Szóval van itt tennivaló.

Kandabula 2011.07.12. 00:16:13

No meg a bölcsészeket. Nekik meg mit is?
süti beállítások módosítása