Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A nap transzparense

2011.05.30. 18:17 | balközép | 9 komment

Címkék: fidesz tüntetés lázár jános

Lázár János szaralak „és annyit is ér.”- olvasható a mai rendőrtüntetés egyik transzparensén. Aki nem tudná elképzelni, annak illusztrálják is egy szép méretes barna fekáliával. Lázár János, országos politikába bekerülésével, nem feltétlenül a demokratikus és szociálisan érzékeny arca domborodott ki… feltéve, ha volt neki. „Akinek nincs semmije az annyit is ér” hangzott el a Lázári filozófia.

Kép forrása: origo.hu

Mely a választások után, a Fidesz ars poeticájának is tűnik, ha csak a leghátrányosabb helyzetűeket kőkeményen sújtó- szinte az összes- döntéseikre gondolunk. De a Hódmezővásárhelyen leközölt szégyenlista is kicsapta a biztosítékot. Illetve az időnként furcsa körülmények között megszületett, alkotmány és egyéb módosító javaslataira sem lehet épp büszke az egykor népszerű polgármester. A rendvédelmi dolgozók „tiszteletét” is ilyen módosító indítványaival sikerült kivívni. Az általa javasolt alkotmánymódosítás szerint: nyugdíjat az kaphat, aki betöltötte az általános öregségi nyugdíjkorhatárt. Ez a módosítás nem csak a rendvédelmi dolgozókat érinti hátrányosan, hanem minden olyan szakmában dolgozót, aki nehezített munkakörülmények miatt munkájuk során komoly egészségre káros terheléseket kell, hogy elviseljen.

Hát ezért van ez a csodás molinó. Lázár János kopik bele szépen ebbe az egészbe. Igazából a kérdés az, hogy megéri–e neki ennyi szemétséget és szennyet felvállalni? Megéri-e neki, hogy ennyi társadalmi csoport megsarcolása köthető az ő nevéhez… és mivel a Fidesz első számú frakcióvezetője, így a pártjához és minden egyes képviselőhöz is.

Az ilyen típusú intézkedéseket, egy normális demokráciában a kormány és nem egy párt terjeszt elő… igaz, akkor szükséges is előtte egy társadalmi egyeztetés. Ezzel így ki lehet kerülni és a kormány makulátlan tud maradni… de ez csak pusztán technokrata trükközés. A lényegen nem változtat.

Lázár János politikai teljesítménye szerintem sem olyan, amely például szolgálhatna, melyre büszkék lehetünk. Nekem is eszembe jutnak róla különböző cifra jelzős szerkezetek. Mely a háton végighúzódó csonthálózat teljes hiányára utalhatnának, esetleg ezt valamilyen apróbb állattal párhuzamba is lehetne hozni. De azt hiszem, ha még ezt is gondolom, nem javítana a közpolitika állapotán, ha kimondanám, leírnám. No pláne, még azt sem érném el, hogy Lázár János álmatlanul forgolódna este az ágyában, hogy vajon miért szűrtem le ezt a következtetést bizony ő róla. Ezért ennek a transzparensnek a születésének okát megértem, de egy picit erősnek érzem, vagy nem az???
 

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr122943959

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hát elkezdődött! 2011.06.04. 18:09:25

 Beindult a diktatúra keményebb üzemmódja. Csak idő kérdése volt, hisz a jelek már régóta erre figyelmeztettek. A kétharmad az kétharmad, ezzel már nyugodtan lehet diktátor az ember. És mint tudvalevő a diktátorok nem szeretik, ha valaki nem fogad...

Trackback: Aki nem alkotmányoz ne is egyék 2011.05.30. 20:49:32

A hír:Mivel a szocialisták és az LMP képviselők nem vettek részt az alkotmányozásban, erre az időszakra nem jár nekik fizetés, így határozott Kövér László, az országgyűlés elnöke. A Nol.hu tájékoztatása szerint a házelnök az "igazolatlan hiányzáso...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gorcsev54 2011.05.30. 19:23:52

Lázár János legalább akkora kupacot tesz a tábla cipelőkre mint amekkorát ők rajzoltak, de nem csak ö hanem a főnöke is.

Motorman 2011.05.31. 06:51:58

Szerintem nem túl erős!
Lázárjanihoz képest finom és nőies...

nemokoska 2011.05.31. 09:20:55

Szerintem egyáltalán nem túlzás! Sőt....Én a föld alá bujnék szégyenembe, ha ilyen anti szociális lenneék. Bőr az van a pofáján. Ja és jól megfizetik ezért.

Kicsi79 2011.06.01. 10:46:04

Leírom én: Gázár János egy utolsó gerinctelen féreg!

turulfioka 2011.06.03. 12:32:36

A háborgó nép érintettjei, a rendvédelmisek stb. egy demokráciában elfogadott, jól bevált módszer szerint próbálják érdekeik védelmét megoldani: tárgyalásos úton.

A valóság az, hogy orbán és seggnyalói egész pályás letámadása ellen ez a módszer nem alkalmazható, hiszen az egyéni indítványokon keresztül megkerülnek minden szükséges egyeztetést.

Az általam javasolt eljárás viszont megoldást jelenthet:
A fityeszes képviselők egyenkénti levadászása több lépésben:
1. lépésben bojkottálni minden magyarnak a képviselőt és minden családtagját, szóba se állni velük, minden pillanatban levegőnek nézni, életüket fizikailag ellehetetleníteni (pl. csekket nem elfogadni a postán, boltban nem kiszolgálni, boltba nem beengedni stb., kreatív ötleteket lehet hozzáfűzni).
2. lépésben (ha az 1. nem hat) egyenként megtalálni őket, kéz és lábtöréssel kórházba segíteni, na akkor szavazzon a gyökér alapú életforma, ha tud.
3. lépésben a sima nyaloncokat elzavarni az országból, az orbán szíjgyártó, lézer, kósa féle főkolomposokat pedig véglegesen megszünteteni.

Na, ez a megoldás!!! :-))

Kicsi79 2011.06.03. 22:07:07

...és úgy néz ki, igazam lesz (már megint): elég nagy az esélye, hogy jön a 16%-os nyugdíjadó.

adflexum 2011.06.04. 07:04:20

@Kicsi79: Ha a rendvédelmiseknek ie tudják nyomni a torkán, a többi már gyerekjáték lesz, hiszen a nyugdíjasoknak általában nincs komoly érdekképviseletük.

Kicsi79 2011.06.04. 09:00:31

@adflexum: Így van. De én ezt már tavaly ilyenkor mondtam, hogy meg fogják adóztatni a nyugdíjakat. Sajnos úgy néz ki, igazan lesz.

Csetepaté márki 2011.06.23. 19:55:23

Egy másik transzparenst is javasolnék a tisztelt tüntetőknek, ha legközelebb is utcára vonulnak:
"Aki 40 évesen nyugdíjba akar menni, és 65 évesek adójából több nyugdíjat kapni, mint azok fizetése, az annyit is ér!"
Persze jó nagy transzparens kell majd hozzá, mert a szarnak is jóval nagyobbnak kellene lenni...
süti beállítások módosítása