Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A Charta-tüntetésről

2011.04.17. 08:24 | ZöldMarci | 4 komment

Címkék: mszp orbán gyurcsány ferenc alkotmány charta tüntetés

A szombat nem volt jó nap az Orbán kormánynak. Délelőtt 15 ezer tűzoltó, rendőr, vámos tüntetett az őket büntető megszorító intézkedések ellen, délután pedig egy szintén komoly méretű tömeg jött össze a Charta-tüntetésen az új "Orbán-alkotmány" ellen.


A szervezők szerint 15-20 ezren voltak, az MTI szerint is három utcasarok hosszan tartott a tömeg a színpaddal szemben.

A tüntetés meglehetősen optimista hangulatú volt. Bauer Tamás kijelentette, hogy a szabadságot a szavazófülkékben vesztettük el, de ott is fogjuk visszaszerezni. Ez persze azt is jelentette, hogy demokratikus eszközökkel kell fellépni az Orbán-rezsim ellen, ahogy egy szónok fogalmazott: egy kukát sem szabad felborogatni.

Gyurcsány beszéde első részében 12 pontba szedte össze Orbán és kormánya hibáit és rosszindulatú tetteit. A legtöbb tudósításból kimaradt, de külön kiemelte, hogy a kormány politikája elleni küzdelem során meg kell őrizni az emberi méltóságot és nem szabad, hogy az indulatok elragadják a demokratákat.

Érdekes volt, hogy a beszédben a baloldal és a teljes demokratikus ellenzék számára is magasra tette a lécet. Azt mondta, hogy bármennyire is megérdemelné a kormány már most a leváltást, jól fel kell készülni a kormányzásra. Először is meg kell szervezni a demokratikus ellenzéket, aztán jó programot készíteni az ország számára és ezt kell megismertetni az emberekkel jól hangzó lózungok helyett. S szerinte csak ezek után kerülhet sor a kormányzásra.

Azt gondolom ez a belső fejlődés valóban szükséges, mert 8 év kormányzás semelyik párt frissességének, tettrekészségének nem tesz jót. S az MSZP-nek is fejlődnie kell az emberekkel, civilekkel való kapcsolatokban és a gyorsan változó világ kihívásira adott válaszokban is. Az ország érdekében ezt akkor sem szabad a pártnak elfelejtenie, ha nap mint nap szembesülünk Fidesz kormányzásának pocsékságaival a forintbedöntéstől és Szalai Annamáriától kezdve a szegényeket sújtó, fűnyíróelvű megszorításokig.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr192832615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.04.17. 09:01:06

"Bauer Tamás kijelentette, hogy a szabadságot a szavazófülkékben vesztettük el, de ott is fogjuk visszaszerezni."

Ha lesznek választások. Orbán végső elkeseredésében eltörölheti őket.

frisk62 2011.04.17. 18:28:28

Nagyon könnyű kiszámolni .12 év MSZP SZDSZ kormányzás alatt mire jutottunk.
Most már minden ami nélkülük történik csak jobb lehet.Nem tartozom egyik párthoz sem .Ez amit a tüntetők művelnek szégyen de nem a kormányra nézve hanem saját magukra.Hát ilyen felelős rendőrségünk van akinek pártatlannak kellene lennie ?Aki a kiváltságoké választotta a szakmát az nem is űzi tiszteségesen.Amikor a népet érte a megszorítás az emelt fővel türte .Ezek meg mindjárt megrogytak .Amikor majd az ország nem lessz ilyen adósságban bizonyára a rendőrök vámosok tüzoltók fizetését is emelik valamint visszaadják a kiváltságaikat is.Bátran ki kell várni spórolni részt vállalni ebben is.
Szégyen hogy ilyen ezközökhöz folyamodtak.Az emberek bizalma elszáll ilyenkor tőlük.

Sine ira et studio... 2011.04.23. 15:51:03

A Piroslap és a baloldali média hatalmas nagy tévedésben vagy inkább önámításban él akkor, amikor úgy gondolkodik, hogy minden tiltakozó hang automatikusan azt jelenti, hogy itt le akarják váltani a kormányt. Ennél döbbenetesebb csak a vakság lehet, amikor azt hiszik, hogy a Fidesszel szemben elégedetlenek, a "csalódottak" majd visszatérnek hozzájuk, kritikátlanul elfogadják az MSZP-t és ők majd maguktól felemelkednek. Hölgyeim és uraim, önök súlyos tévedésben élnek, több okból is:

Először is, szakszervezeti tüntetések mindig is voltak és lesznek, és ezek nem arról szólnak, hogy váltsunk kormányt. Hadd emlékeztessek arra, hogy 2002-2010 között sztrájkoltak a vasutasok, a BKV-sok, a tanárok, a gazdák és még sok mindenki más, és ezt az akkori kormány úgy interpretálta, hogy a békákat nem kell megkérdezni a mocsár lecsapolásakor, illetve, hogy majd megunják, aztán hazamennek. Kérdem én az akkori progresszív politika támogatóit, hogy akkor most mire ez a nagy érzékenység? Most miért nem azt mondják, hogy a politikát ne vigyék az utcára, hogy a kormányt hagyják dolgozni, mikor szemmel láthatóan tizedakkora társadalmi ellenállás sincs, mint mondjuk 5 éve.

Ami pedig a másik felét illeti: vannak fanatikus Orbán-gyűlölők és Gyurcsány-hívők, akiknek elég a buta "nem hagyjuk!" politizálás, akik kritikátlanul az MSZP-ben érzik az ellensúlyát a Fidesznek. A helyzet viszont az, hogy ezek az emberek egyre fogynak, utánpótlásuk nincsen, színvonal pedig a béka segge alatt van. Önök még mindig úgy tesznek, mintha az országban Orbán volna a probléma, mintha az MSZP a nyolc év során a hetedikben nem kényszerült volna egy "szakértő kormány" kinevezésére, mert totális csőd volt, amit művelt.

De a legfőbb probléma a hitelesség: egy MSZP-s szóvivő szájából azt hallani, hogy "bezzeg Audira van pénz", egy, a párthoz tartozó politikustól azt hallani, hogy a romák, a devizahitelesek és még sok más ember élete a Fidesz-kormány alatt vált súlyossá... könyörgöm, ebbe még én is belepirultam!

Az MSZP-nek össze kéne szednie magát, kiszórni a szemetet a pártból, vagy abbahagyni az egészet és új arcokkal valami újat kezdeni, a baloldali eszem nevében. Szekeres Imre, Gyurcsány Ferenc, Szanyi Tibor, Lendvai Ildikó, Kovács László, Szabó Zoltán... ezektől várjunk bármit is? Most komolyan! Nem akarok túl cinikus lenni, de a magyar baloldal örök hibáját ismétli most is, mikor nem képes megszabadulni levitézlett pártkatonáiktól. Önök 2002 óta Orbánon kérik számon a bukását, miközben a párt szürke eminenciásai a dinoszauruszok korából származnak. Ébredjenek fel, kedves Chartás és MSZP-s és mit tudom én, milyen politikusok és húzzanak el a közéletből... ha baloldaliak, akkor ne ártsanak tovább a baloldali eszméknek!

2011.04.29. 02:06:27

Hát köszönöm, de nekem Bauerek és Gyurcsányok - akik annak idején lábbal tiporták a szabadságot - ne aggódjanak a szabadságért, a saját szabadságukért aggódhatnak, mert még mindig nincs egyik sem rács mögött.
süti beállítások módosítása