Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Újabb botrányos pénzosztás Újpesten

2011.01.30. 06:38 | balközép | 6 komment

Címkék: újpest derce 4ker wintermantel

Alig pár napja, hogy kibukott az, hogy Wintermantel polgármester úr előterjesztése alapján, a Fideszes képviselő-testületi többség Derce Tamás korábbi polgármesternek az élete végéig havi 350 ezer forinttal járó díjat alapítana.

Forrás: vastagbor.blog.hu

Ugyanis az időközben már megszavazott díjra, csupán az ex-polgármester felel meg. Derce Tamás nyíltan is Wintermantelt támogatta…. ez mindegy is lenne, de gyakorlatilag munka nélkül kicsapni ennyi pénzt… Külön pofátlanságnak tartom, hogy ezt az „erkölcstelen végkielégítési rendszert” Újpest helyi történetében egy igen meghatározó személyről nevezték el. Semsey Aladár a két világháború között töltötte be Újpesten a polgármesteri hívatást, bár vezetésével a kerületi korábbi arculata megváltozott, neki senki nem alapított díjat… Derce-díjat…

Azonban a vastagbőr díjat Wintermanetel az üggyel kapcsolatban tett nyilatkozata alapján kaphatna: a szocialisták ünneprontók… egy kicsit drága ünnep ez Újpestnek…

De hát itt van az újabb ügy…

Dercét 1994-től folyamatosan támogatta a polgármesteri cím elnyerésében egy titokzatos nevű egyesület az Újpestért Egyesület. 2006-ban már csupán ennek az egyesületnek a színében lett polgármester. 2010-ben ez az egyesület Dercével együtt támogatta Wintermantel megválasztását.

A sajtóból kiderült, hogy tehát a Derce Tamáshoz köthető Újpestért Egyesület vezetője Dr. Kató Balázs az önkormányzattal kötött ügyvédi megbízási szerződése 2010 októberben lejárt volna, azonban azt júniusban további négy évre meghosszabbították és megemelték a díját.

Így 2010. november 1. napjától 2014-ig Kató Balázs irodája havi 600.000 ft+ÁFA összegű megbízási díjat és költségtérítést számlázhat az Újpesti Önkormányzatnak. Ez négy évre 36 millió forint összeget tesz ki.

Kató Balázs

A szerződés módosítását követően az Újpestért Egyesület nevében Dr. Kató Balázs bejelentette, hogy az egyesület Wintermantel Zsoltot támogatja a polgármester-jelöltként.

Szóval a Fideszt támogató személyeknek Újpesten szépen tejel az önkormányzat, az egyiknek 350 ezer a másiknak havi 600 ezer…

Közben, pedig megszüntetik az 1300 újpesti diáknak az ingyenes tankönyvellátást, pont ugyanazon a képviselő testületin, ahol Dercének megszavazta a fideszes többség a pénzt…

Nem akartam számok nélkül minősíteni. Éppen ezért kiszámoltam, hogy ha nem kapna Derce havi 350-et és a Wintermantelt támogató egyesület vezetője nem kapna havi 600 ezret akkor futná az ingyentankönyvre is. Ugyanis a kétféle juttatás együtt a költségtérítéssel kb. 1 millió forint havonta, tehát egy évben 12 millió forint. Ha gyerekenként átlagosan 9200 forintos áron számoljuk a tankönyvtámogatást, akkor az is pont, 1300 gyerekkel számolva, 12 millió…

Anyu, Anyu miért nem kapok tankönyvet? Azért kisfiam mert Wintermantel bácsi az árát „odaadta” Derce bácsinak… mesés.
Haverok, Buli… narancsos cukros üdítő…

 

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr242624133

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Derce pénze 2011.02.03. 13:00:02

Derce Tamás megérdemli az életműdíjat, rászolgált. Nem akármilyen polgármester volt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adflexum 2011.01.30. 07:18:52

Tudjuk, hogy a Fidesz szereti az átállókat, talán a jutalmazásnak üzenetértéke van.
A KDNP tiltakozik, de ez valahogy a jó rendőr-rossz rendőrre emlékeztet.
Aki egyetért a díjjal, a Fidesszel szimpatizál, aki nem, a KDNP-vel.

pirimogyoró 2011.01.30. 11:18:49

Mindenki megkapja a méltó jutalmát, ha lojális a Fideszhez, azaz Orbán Viktorhoz. Emlékszünk még, hogy amikor még az ellenzékben lévő Fidesz látványosan kivonult büfézni, kémnek hátrahagyták Navracsicsot, neki is megérte, pedig éveken át kellett tartania a frontot. Kapott érte egy minisztériumot! Hogy honnan tudom, hogy övé az egész minisztérium? A szóvivőasszony nem átallotta ezt a kifejezést használni. Vagyis Navracsicsnak saját minisztériuma van. Orbánnak is saját országa. Nekünk talán asszisztálni sem kéne mindehhez.
Bárcsak el tudnám zárni azt a kis pénzcsapot, ami az én munkámból kifolyólag is csordogál hozzájuk. Ha ezt sokan megtehetnénk, kevesebb jutna nekik elpazarolni.

hanyasvagy 2011.01.30. 15:38:52

Egy-egy "jókivánság" mindkettőnek,mert onnan pénzt,tőlem pedig ezt:
AMÍG KAPJÁK?AZ UTOLSÓ FILLÉRIG KÖLTSÉK PATIKÁRA!!!!

betyar52 2011.01.30. 16:56:05

Szijjaqrto ugye ez nem pofatlansag? Rohadjon rad a bali gumicsizmad.

WYW 2011.02.03. 08:57:17

Mit szól ehhez Budai Halottlátó Gyula Nemzeti Számonkérő?
süti beállítások módosítása