Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Megszűnhetnek a pesti művészmozik?

2011.01.12. 10:13 | balközép | 218 komment

Címkék: fidesz tarlós művészmozi

Megszületett az első olyan fővárosi költségvetés tervezet melyet már az új fideszes városvezetés alakított ki. Hosszasan lehetne sorolni, hogy mely intézmények mennyivel kevesebb pénzt kapnak. De az unalmas részletek helyett: Tarlós első büdzsé tervezetének egyértelmű vesztese a kultúra és civil szektor.

Ha előjönne a demagóg énem simán a városvezetés fejére olvasnám a Fidesz által az elmúlt nyolc - de ha jó fej szeretnék lenni, csak az elmúlt egy - évben eregetett, mára már kidurrant lufikat. Olyanokat, mint, hogy "nem ismerjük a megszorítást", "senki sem jár rosszabbul" és a többi, és a többi….

Azonban, tegyük ezt most félre! Személy szerint el tudok fogadni egy racionális költség-újragondolást. Azonban ha a jelenlegi költségvetési tervezetet fogja elfogadni a fővárosi Fidesz-többség, akkor a kulturális ágazatok felett fogja kimondani a halálos ítéletet.

Így járhatnak a fogalommá vált pesti művészmozik is. Mindenki tudja, hogy a művészmozik nem tudnak a piacból megélni. Nem populáris filmeket játszanak, és a pláza mozikkal szemben csak az olcsóbb jegyekkel versenyképesek.

Éppen ezért eddig a fővárosi önkormányzat támogatta a művészmozik működését. Ezt a támogatást a Tarlós-kabinet teljes egészében megvonná. Magyarul 0, azaz nulla forintot kapnának az igényes filmeket játszó mozik.

Nem kell programozó-matematikusi logika ahhoz, hogy rájöjjünk: a döntés gyakorlatilag a bezárással, a megszüntetéssel, a felszámolással egyenértékű.

Persze, ha a folyamatot valaki józan paraszti ésszel is végig gondolja, akkor azzal is szembesülhet, hogy ez a döntés kihathat a magyarországi művészfilm készítésre is. Ugyanis, ha nincs olyan mozi amelyik lejátssza a művészfilmet akkor minek azt elkészíteni? Akárhogy is, de ez a magyarországi filmművészet totális csődjéhez vezethet.

Azt is tudjuk, hogy a pláza mozik nem fognak művészfilmeket játszani. Sőt, az amerikai giccsel szemben az egyetlen értékalapú alternatívát a művészmozik jelentették. A kérdés az, hogy ezután, hova menjen aki igényes filmet szeretne nézni és nem elégszik meg a tucatszámra termelt szeméttel?

 

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr672578300

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megszűnhetnek a pesti művészmozik? 2011.01.12. 17:12:02

Megszületett az első olyan fővárosi költségvetés tervezet melyet már az új fideszes városvezetés alakított ki. Hosszasan lehetne sorolni, hogy mely intézmények mennyivel kevesebb pénzt kapnak. De az unalmas részletek helyett: Tarlós első büdzsé tervezetén…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.13. 21:51:55

@Toyotomi Hideyoshi: "De az úgy nem megy, hogy egyfelől teret engedünk a nemzetközi média butító áradatának, másfelől meg siránkozunk, hogy butul a nép."

de megy. igazán bölcs akkor lesz a nép, ha nem azért nem nézi a buta filmeket, mert a kormány nem engedi, hanem akkor, ha megunja, és belátja, hogy miért értéktelenek.

a művészfilmek dotálása ebbe egyébként belefér. hiszen ez csak egy kis ösztönzés, nem holmi szülői tiltás.

a nép akkor fog felnőni, ha felnőttként kezelik. erre már itt az idő.

Toyotomi Hideyoshi 2011.01.13. 21:53:14

@Brendel Mátyás: Megint az almát hasonlítod a körtéhez. A művészmozi nem csak magában katasztrófa, hanem a magyar művészfilm-készítéssel együtt. És folynak bele a nagy lék. Hasznuk: semmi. A Koltay-ügyet nem is akarom behozni a képbe.
Az egyházak nem csak a templomról szólnak. Ja, és mellesleg a Piroslap egyes egyházak állami támogatásáért nagyon harciasan kiállt, pont azokért, melyek közhasznú tevékenységet nem is folytatnak. Most akkor mi is van ezzel a hasznossággal meg minden effélével?

Toyotomi Hideyoshi 2011.01.13. 21:58:59

@Brendel Mátyás: Van gyereked? Légy oly kedves, hatéves korában kezdj már vele úgy bánni, mintha felnőtt lenne. Amint ereje lesz, szarni fog rád nagy ívben. Na, az állampolgárok is ilyen gyerekek. Semmiféle józan belátás nincs bennük arra nézve, hogy egy közösséget és egy országot egyben kéne tartaniuk, illetve, hogy saját egyéni céljaikhoz képest esetleg másokkal időnként jobban kéne törődnie. Ilyen egy tipikus, felnőttként kezelt állampolgár, és persze, felnőttként kezelve ilyen is marad. Csak én, én, mindig csak én járjak jól, olcsó legyen, könnyű legyen, minél kevesebb gondot jelentsen. Megjegyzem, ha már a példánál járunk, sok esetben ez a kulcsa a népességfogyásnak is.
Azzal sem értek egyet, hogy itt lenne az idő, szerintem az állampolgárok tömege mindig is ostoba és manipulálható lesz, de ez az én véleményem.
A művészfilmekkel kapcsolatban sokszor meg nem ösztönöznek, hanem felülről megmondják a frankót, és azt, hogy milyne mucsai vagy, ha neked nem tetszik (lásd Vespa esete). Az urbánus módszerek nem célravezetőek, senkinél nem nyerő, ha úgy kezeled, hogy "milyen hülye vagy, de én majd megmutatom neked a tutit". Nevelni kell, ösztönözni kell, támogatni kell, de ha liberális alapon kezeljük a művelődést, ez nem történhet meg. Magától senki sem fog a nehezebben érthető, nagyobb figyelmet igénylő, nehezebben befogadható dolgok felé fordulni, ezt gondolom te is belátod.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.13. 22:37:34

@Toyotomi Hideyoshi: A Piroslap, ha arra gondolsz, amire én, a kisegyházak esélyegyenlőségéért állt ki. Nekem az a különvéleményem, hogy az egész vallás hülyeség, de ha már, akkor esélyegyenlőség legyen! Ez konzisztens.

A művészetről nem gondolom, hogy hülyeség. A művészetnek látom a funkcióját: kifejezés, önkifejezés. A vallásnak nincs funckiója.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.13. 22:40:36

@Toyotomi Hideyoshi: "hatéves korában kezdj már vele úgy bánni, mintha felnőtt lenne."

ahogy utaltam rá, a magyar társadalom nem 6 éves kisgyerek. És Orbán nem is merne ilyen szónoklattal kiállni a nép elé.

"Azzal sem értek egyet, hogy itt lenne az idő, szerintem az állampolgárok tömege mindig is ostoba és manipulálható lesz, de ez az én véleményem."

Igen, ez a tied. Próbálj meg vele választást nyerni!:)

"nyerő, ha úgy kezeled, hogy "milyen hülye vagy, de én majd megmutatom neked a tutit"."

Pedig a Fidesz kormány pont ezt teszi.

QED. nagyot buktál.

RIDIK 2011.01.13. 22:42:03

@Brendel Mátyás:

Nem tudom hogy MSZPs vagy -e, nem is érdekel. Én a cikk szerkesztőiről jegyeztem meg ezt, mivel egyértelműen minden leírt pontot az MSZP javára próbáltak kisarkítani igazságtól, tényektől függetlenül.

1,2 / örülök hogy egyetértünk

3/ áttanulmányoztam a szövegnek ezt a részét, tényleg nincs benne hogy követnénk őket amit alá leírtam attól még igaz de valóban, nincs ez így a szövegben. (Ami azt illeti leírják hogy milyen nagyon fejlődik kína de hogy ehez nekünk mégis mi közünk van arról nem szól
A hazai piacainkon esetleg hátrébb lökhetjük a kínai kereskedelmet, amivel a sajátunk kerülhet előtérbe, ezt meg lehet és meg kell tenni.

4 / NEM VÍZIÓ hanem gazdaságtan ( ha tudod mitől mukodik xd láthatod hogy az alacsony áraik miatt, ami pedig az iszonyú olcsó munkaerőnek = a kicsi fizetéseknek köszönhető. erre a pontra adott magyarázatom összefügg az előzővel, így a mostani is az ez előttivel: bár várhatóan tényleg ez történik majd kínával, ez minket nem érint a cikk szempontjából valóban nem lényeges

5/ a különadók TÖBBSÉGE átcsoportosítás eredménye= megszűntettek egy adóformát majd más néven hasonló összegű adót vezettek be, max az érintettek köre változik.
az árfolyamokról annyit hogy az euró a fidesz idején 240 - 250 körül tendált,
azóta az MSZP laltt felment szép lassan 310 re majd az utóbbi másfél évben 280 körül volt. ezután a választások körül lenyomták ideiglenesen 250 - 260 körülre ( 1-2 hétre csak) jelenleg pedig 265-270 körül mozog. Akkor mégis milyen árfolyam égbeszökésről beszélünk.? A másik pedig hogy ha a külföldiek érvényesülését csökkentjük hazai piacainkon a magunk javára, az csökkenti a forint értékét az euróhoz képest, nekünk mégis jobb. Harmadrészt pedig attól hogy többe kerül az euró, nem biztos hogy a forint értéktelenedett, mint ahogy a scájci franknál is láthatjuk, ahol pl a frank erősödött az utóbbi időben, nem pedig a forint gyengült
hazudtam vagy tévedtem ? annyira nem érdekel az álláspontod hogy hazudjak a meggyőzésedért

7/ hány embert bocsátottak el a bankok? és hányat tud foglalkoztatni az állam a bankadóból? a 10 től 240% ig terjedő THM -ű hitelek, kölcsönök nem segítik a gazdaságot, mivel nem éri meg felvenni. Nézz körül, aki felvett ilyet az utóbbi időben, az mind szív. akkor kin segít ez.

8/ a magánnyugdíjpénztáraknak semmi közük sincs a gazdagokhoz vagy szegényekhez, az adókedvezményhez meg aztán végképp semmi.

de ha már így felhoztad/ minimálbéres ember kb 10% személyi jövedelemadót fizet a fizetése után, azok akik 300 nál többet keresnek, 36 ot fizettek eddig most asszem lecsökkentették 32% ra
szegények 10 / gazdagok 30 = milyen adókedvezmény ember még mindig érdemesebb szegénynek lenni( vagy a 300 et zsebrevágva minimálbéren bejelentkezni, azért hogy ne nyúlják le a fizetése harmadát, ennek elkerülésére engedtek eből az adóból szemkiszúrós 4% ot asszem.

ADÓZÁS TEKINTETÉBEN MESSZE A SZEGÉNYEK JÁRNAK JOBBAN
rosszul az jár aki/ dolgozik mint állat hogy jól élhessen, napi 12 órát. aki vállalkozna, ezzel munkahelyeket teremtene... stb aki ezáltal többet keresne így relatíve és abszolútértékben is a szegények többszörösét adózná.

1 / a hazugság terjesztése eddig is bűn volt. eddig azonban az adott médium mondhatta azt hogy (bár egyértelmű volt hogy igaztalan a hír) ők is úgy hallották x/y helyről // innentől a médium is felelős azért amit terjeszt

nem akarom leírni az egészet mert hosszadalmas olvasd el te is a médiatörvény tartalmát.
egyetlen kivetnivaló merülhet fel/ létrehoznak egy bizotságot ami megszüntetheti az adott műsort vagy ilyesmit , ha az ellenkezik a médiatörvény valamely pontjával/ amely pont viszont a parlament beleegyezésével léphet csak érvénybe. (tehát nem cenzúrázhatnak kényük kedvük szerint, + ilyen pont nem ellenkezhet az alkotmánnyal sem, (a demokráciát ez is biztosítja) igaz hogy módosítottak az alkotmányon de nem ezen a részén.
Lényeg: nem a bíróság, hanem egy külön hivatal intézi ezeket az ügyeket, de ugyanazon pontok figyelembevételével hozhat csak döntést mint a bíróság= ugyanazt csinálhatja.
Nyugodtan sorold fel a te aggályaidat is ezzel szemben, annyival is tájékozottabb leszek.

10/ egyrészt a fél év, az nem 4 másrészt nem azt ígérte hogy 4 éven elül meglesz az 1millió munkahely hanem azt hogy az ő munkásságuk nyomán jönnek létre. Abban azonban igazad van hogy, azt nem tudhatják hogy mi lesz az ő 4 évük után. = így az egymillió munkahely bár lehetséges, biztosra beígérni a negyedét lehetett volna. a többi nagyon bizonytalan állítás csupán.
6 év múlva fog kiderülni hogy hazudtak e/ de valóban kár volt ilyen nagydolgot beharangozni, mert egyáltalán nem biztos a siker.

11/ ez a mondat tényleg félrebeszélés csupán, de
azért írtam hogy halad az ügy mert tudtam, és tényleg halad is.
(eddig különösebb eredmény nélkül, ebben igazad van) de tényleg mozdult már valami csak annyit tudtam, és a cikked után is csak annyit tudok hogy valamit elkezdtek ennyit írtam mert többet nem tudok biztosan.

12/ nem az a cél hogy gazdagot- szegényt
többnyire dolgosat- többnyire olyan el van- osat
egy életszínvonalra hozzunk
mi jól élünk. mert anyám kidolgozza ezért a belét napi 14 órát dolgozik(jah állandóan) az ő döntése ezt nem kell mindenkinek követnie akinek ez az életszínvonal nem ér ennyit, inkább elvan pl karbantartóként valahol( ami egy közepes "keménységű" munka és csak 8 óra ) annak joga van így élni.
kevesebb pénzből, de több szabadidővel("szegényen")
anyám viszont nem azért dolgozik ennyit hogy elvegyék a 40%át aki meg a könnyebb életet választja az ne panaszkodjon mert mindenki választhat
bár a legtöbb ember képességei miatt nem alkalmas komolyabb megterhelésre

az emberek majd megszavazzák/ majd a szavazáson..... ha valaki kevesli a pézét ki ne keveselné csak hogy ez senkit nem szabad hogy érdekeljen amennyit ér a munkád annyi pénzt kapsz érte, és nem többet ha több pénzt akarsz dolgozz többet.
másrészt a kormány nem növelte a szegények adóit, a gazdagokéval szemben. tehát ez eleve tárgytalan

-- miért vágta volna el a lehetőséget a reformokhoz?
valami indokot élcci hogy miért nem csinálhat innentől reformot

reform/ mond neked az valamit hogy Széchenyi terv ? ha igen akkor nem mondanál ilyet de ha volt vele valami bajod írd le nyugottan.

Jogos hogy egy fontos dolgot nem írtam le/ azokról a multikról beszéltem amik a magyarral azonos területen működnek/ akik elveszik a piacainkat (a hazaiakat is) a nokia az audi Suzuki mercedes nem tartoznak ide pl mivel ezek minket sehonnan nem túrnak ki. ezzel a pontosításoddal egyetértek, hy így gondoltad

az állampapíros dolgod igaz de azt is mérlegelni kell hogy teszemazt meddig áll fenn ez az állapot, amíg az ezt kiváltó rendelkezés meghozza gyümölcsét, ha nem túlzottan sokáig akkor megérheti. pl/ az MSZP nél sem a megszorításokkal volt a baj, hiszen ha jól használják fel a befolyó pénzt, akkor utánna jóbb lett volna a helyzet a baj az volt hogy 8 év szopás/ hitegetés hogy jobb lesz, és azóta kiderült hogy csak rosszabb lett
lehet hogy a fidesszel és az állampapírokkal is így járunk, de ezt leghamarabb 3-4 év mulva tudhatjuk biztosan.

miért nem forintalapúba vették föl a hitelesek az hitelt / jaaa hogy az MSZPnek köszönhetően nem volt más választásuk, az szívás. valamennyit gyengült a forint is, de alapvetően a frank erősödött az euróhoz képest is.

a választások előtt levitték 260 ra ideiglenesen, mint kampányfogás és most az árfolyamok egekbeszökése után mennyi is 270 xd ? az MSZP fénykorában éveken keresztül e fölött volt, most meg a nagy nemzetközi "botrányaink "közepette eddig ment föl? akkor mi lesz ha jó lesz a helyzet? tartós250 ? lehet majd kiderül

az hogy 2 hétre lenyomják az eurót nem jelenti hogy vége a válságnak ez csak egy olyan mérőszám ami alapján sokan ítélnek, és amit ideiglenesen könnyű manipulálni.

RIDIK 2011.01.13. 22:46:12

@Brendel Mátyás: ragaszkodnának e annyian a valláshoz ha nem lenne funkciója, ha legalábbis nem éreznék jobban magukat tőle?

RIDIK 2011.01.13. 22:53:15

@Toyotomi Hideyoshi:

eggyetértek sok olyan dolgot írtál amit az emberek nem szivesen vennének magukra

ettől függetlenül igaz.

nem az a baj hogy mindenki a maga érdekeit nézi, mert ez természetes. a baj ott kezdődik hogy hajlandóak a salyát kicsi érdekeikért is mások életbevágó érdekeit figyelmenkívül hagyni.

Toyotomi Hideyoshi 2011.01.13. 22:57:45

@Brendel Mátyás: Ahogy én utaltam rá, a magyar társadalom hat éves gyerek. Én ugyanis éppen erre utaltam, és azt hiszem, azok az érvek és viselkedésminták, amiket a társadalomból felhoztam, kellőképpen megindokolják ezt. Erre reagálj valamit, és elfogadom, hogy tévedtem.
Másfelől, mint annyiszor kifejtettem már, minden politika bizonyos mértékig az emberek hülyítéséről szól, főleg azért is, mert könnyebb hülyéket jól vezetni, mint okosakat. Nem az a baj a Piroslap és pl. a Vespa alkotójával, hogy hülyének néz másokat: szíve joga. Ahogy Orbánéknak is. De ha én hülyének nézek valakit, és azt akarom, hogy hallgasson rám, vagy rokonszenvezzen velem, nem kezdem el alázni az első adott pillanatban. Úgy is lehet nevelni, oktatni, hogy nem dörgölöm a másik oldalára a saját (egyébként vélt és szubjektív) felsőbbrendűségem.
By the way, a "lesznek tüntetések, majd megunják" ugyanezzel függ össze - a "Zemberek" ezt a mondatot rohadtul megjegyezték, mert igazából úgy lehet lefordítani, hogy "teszek rátok, hülyék vagytok, majd úgyis az lesz, amit én akarok". A két mentalitás sokban összefügg, gondolkodj el ezen.

Toyotomi Hideyoshi 2011.01.13. 22:59:45

@RIDIK: Az a baj, hogy mindenki úgy nézi a saját érdekeit, hogy SOHA, SEMMIKÉPP nem tágítana tőle.

RIDIK 2011.01.13. 22:59:51

@Toyotomi Hideyoshi:

látta egyszer egy TIPIKUS művészfilmet / arról szólt hogy egy házaspár egy szigeten gazdálkodott a tengeren, és az öntözővizet a szárazföldről hordták.
Soha egymáshoz nem szóltak, és nem történt semmi a vízhordáson kívül.
Hanem egyszer elesett az asszony és a hátára kötött nagy kancsó kiborult, mire a férje adott neki egy pofont.

kidobtam az életemből 2 órát ha viszont egy film nem ilsen szar hanem van benne valami fordulat vagy valami amitől érdemes megnézni, akkor lesz rá kereslet a sima plázamozikban is.

ennyi érted ezt azért néztem meg mert kíváncsi voltam egy művészfilmre, azóta láttam párat amikor anyám nézte (miközben olvasott xdxd de elkapcsolni nem szabad ám ) és dettó ugyanez a színvonal

RIDIK 2011.01.13. 23:01:27

@Toyotomi Hideyoshi:

látta egyszer egy TIPIKUS művészfilmet / arról szólt hogy egy házaspár egy szigeten gazdálkodott a tengeren, és az öntözővizet a szárazföldről hordták.
Soha egymáshoz nem szóltak, és nem történt semmi a vízhordáson kívül.
Hanem egyszer elesett az asszony és a hátára kötött nagy kancsó kiborult, mire a férje adott neki egy pofont.

kidobtam az életemből 2 órát ha viszont egy film nem ilsen szar hanem van benne valami fordulat vagy valami amitől érdemes megnézni, akkor lesz rá kereslet a sima plázamozikban is.

ennyi érted ezt azért néztem meg mert kíváncsi voltam egy művészfilmre, azóta láttam párat amikor anyám nézte (miközben olvasott xdxd de elkapcsolni nem szabad ám ) és dettó ugyanez a színvonal

RIDIK 2011.01.13. 23:04:01

@Toyotomi Hideyoshi:

igen mindenki hajlandó egyetlen előrelépéséért 2 másik embert 1-1 lépéssel hátrébb rántani. így senki nem jut sehova a közéletben.

Toyotomi Hideyoshi 2011.01.13. 23:09:55

@RIDIK: A film, amit leírsz, rendelkezik mondanivalóval, és van értelme is, csak éppen annyira elvont, hogy az emberek nagy részét nem ragadja meg. Nem mindenki filozófus. A művészfilm, ha ezt folytatja, olyan lesz, mint amilyen a sci-fi, meg az akciófilm. Azt is csak az nézi meg, aki ehhez vonzódik.
A művészfilmnek olyan mondanivalót kéne nyújtani, ami egy egész társadalmat meg tud érinteni, ami mindenki szépérzékét fejleszti, mint a klasszikus művészet általában. A művészfilmek egyre inkább elmennek abba a kategóriába, hogy elvont dologként jelenjenek meg, arról nem is beszélve, hogy egyesek ezt kihasználva - az a művészetem, amit nem értetek meg - a szart is el akarják adni.
Vevő meg nincs rá.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.13. 23:46:18

@RIDIK:

" Én a cikk szerkesztőiről jegyeztem meg ezt, mivel egyértelműen minden leírt pontot az MSZP javára próbáltak kisarkítani igazságtól, tényektől függetlenül."

1) Én vagyok a cikk szerzője, én nem vagyok MSZP-s. Tehát a cikkben nem az MSZP-sek "kötnek bele" dolgokba. Ez elég egyszerű dolog, ha ez nem megy, bonyolultabbakkal ne foglalkozz!

"szövegben. (Ami azt illeti leírják hogy milyen nagyon fejlődik kína de hogy ehez nekünk mégis mi közünk van arról nem szól
A hazai piacainkon esetleg hátrébb lökhetjük a kínai kereskedelmet, amivel a sajátunk kerülhet előtérbe, ezt meg lehet és meg kell tenni."

a cikk elsősorban arról szól, hogy a neoliberalizmusnak nincs vége. és nincs szükség új rendre. egy kis átszervezésre van szükség, részben tudunk csak versenyképesek lenni. Orbán egyáltalán nem ebbe az irányba megy.

"4 / NEM VÍZIÓ "

vízió. neves közgazdászoktól nem olvastam még ilyen jóslatot.

"5/ a különadók TÖBBSÉGE átcsoportosítás eredménye"

sok százmilliós pluszbevételról számol be a kormány. ez a bevétel az súlytja azt, akit megsarcoltak. ez egyszerű tény, kár vitatnod.

"az árfolyamokról annyit hogy az euró a fidesz idején 240 - 250 körül tendált,
azóta az MSZP laltt felment szép lassan 310 re majd az utóbbi másfél évben 280 körül volt. ezután a választások körül lenyomták ideiglenesen 250 - 260 körülre ( 1-2 hétre csak) jelenleg pedig 265-270 körül mozog. Akkor mégis milyen árfolyam égbeszökésről beszélünk.?"

hazudsz. jelenleg 270-280 el^tte fml mvig 270 körül mozgott, és a választások előtt esett 265-re.

tdcfinancial.ttweb.net/Default.aspx?action=getChartByCommand&chartRequest=id%3dtts-949830%26showChart%3d2%26chartVol%3dNo%26chartStyle%3dline%26chartIndicator%3d%26chartParam%3d%26chartTemplate%3dTDCBigChart%26chartTitle%3doff%26chartCommand%3dmain.nameForTitle%3a%2520%e2%80%a2%2520EUR%252fHUF%2bSpot%3bmain.dateRange%3a3Y%3bmain.period%3aweekly%3bgridPeriod%3amonthly%3berrorImage%3aBigChartError_000.gif%3bappend%3a%40HorizontalAxis%3blocale%3ahu%2cHU%3bmain.ScaleType%3a+linear%3b%26useUnadjustedSymbol%3d0

elég durva grafikon ez Orbánnak.

" A másik pedig hogy ha a külföldiek érvényesülését csökkentjük hazai piacainkon a magunk javára, az csökkenti a forint értékét az euróhoz képest, nekünk mégis jobb."

ez csak fideszes hülye ideológiában jó. és még abban is elég jelentéktelen a káraihoz képest.

" Harmadrészt pedig attól hogy többe kerül az euró, nem biztos hogy a forint értéktelenedett, mint ahogy a scájci franknál is láthatjuk, ahol pl a frank erősödött az utóbbi időben, nem pedig a forint gyengült
hazudtam vagy tévedtem ?"

hülyeségeket mondasz. egy árfolyam van. ha ebben változás van, akkor az egyik erősödött, a másik gyengült.

"7/ hány embert bocsátottak el a bankok?"

jópár százat,

" és hányat tud foglalkoztatni az állam a bankadóból?"

semennyit, nem arra költi, hanem odaadja gazdagoknak adóra. azok meg nem munkahelyet csinálnak belőle, hanem legfeljebb elköltik drága import luxuscikkekre.

"8/ a magánnyugdíjpénztáraknak semmi közük sincs a gazdagokhoz vagy szegényekhez, az adókedvezményhez meg aztán végképp semmi."

de van. a költségvetési hiányt tömik vele. ami az adóbevétel kiesés miatt van.

ennyit se tudsz?!

"ADÓZÁS TEKINTETÉBEN MESSZE A SZEGÉNYEK JÁRNAK JOBBAN"

hazudsz. Orbán is bevallotta, hogy 285 bruttóig nem.

vg.hu/gazdasag/adozas/ki-jar-jol-az-egykulcsos-adoval-kiszamoltuk-330842

"1 / a hazugság terjesztése eddig is bűn volt. eddig azonban az adott médium mondhatta azt hogy (bár egyértelmű volt hogy igaztalan a hír) ők is úgy hallották x/y helyről // innentől a médium is felelős azért amit terjeszt"

az ilyen esetek eldöntésére a BÍRÓSÁG van. ez így helyes. ezt szüntette meg Orbán. ezentúl az ilyen dolgokat is a kormány dönti el. ezért diktatúra.

ha nem érted, hogy ez miért baj, akkor sajnállak.

"Lényeg: nem a bíróság, hanem egy külön hivatal intézi ezeket az ügyeket"

pont ez a baj.

" de ugyanazon pontok figyelembevételével hozhat csak döntést mint a bíróság= ugyanazt csinálhatja."

a baj az, hogy a kormány alatt vannak.

"10/ egyrészt a fél év, az nem 4"

fél év alatt nem látunk terveket sem.

"6 év múlva fog kiderülni hogy hazudtak e"

hülyéknek csak akkor.

"másrészt a kormány nem növelte a szegények adóit, a gazdagokéval szemben"

de növelte.

"-- miért vágta volna el a lehetőséget a reformokhoz?"

4 év propagandával

"valami indokot élcci hogy miért nem csinálhat innentől reformot"

mert lejáratták magát a fogalmat is. meg lehet próbálkozni, de nagyhalál lesz belőle.

"reform/ mond neked az valamit hogy Széchenyi terv ?"

az nem reform, az pénzosztogatás barátoknak.

"Jogos hogy egy fontos dolgot nem írtam le/ azokról a multikról beszéltem amik a magyarral azonos területen működnek/ akik elveszik a piacainkat (a hazaiakat is) a nokia az audi Suzuki mercedes nem tartoznak ide pl mivel ezek minket sehonnan nem túrnak ki. ezzel a pontosításoddal egyetértek, hy így gondoltad"

no de így ugrik a számításod.

"lehet hogy a fidesszel és az állampapírokkal is így járunk, de ezt leghamarabb 3-4 év mulva tudhatjuk biztosan."

én azért nem vagyok ilyen hülye. én most is tudom.

"miért nem forintalapúba vették föl a hitelesek az hitelt / jaaa hogy az MSZPnek köszönhetően nem volt más választásuk"

hazudsz.

"a választások előtt levitték 260 ra ideiglenesen, mint kampányfogás és most az árfolyamok egekbeszökése után mennyi is 270 xd ? az MSZP fénykorában éveken keresztül e fölött volt"

nem. kevesebb ideig volt fölötte, mint alatta a mostani árfolyamnak az euro az MSZP alatt.

", most meg a nagy nemzetközi "botrányaink "közepette eddig ment föl? akkor mi lesz ha jó lesz a helyzet?"

most is jó lenne a helyzet. Orbán baszta el.

"az hogy 2 hétre lenyomják az eurót nem jelenti hogy vége a válságnak ez csak egy olyan mérőszám ami alapján sokan ítélnek, és amit ideiglenesen könnyű manipulálni."

GDP is nőtt, euro is visszament, BUX is jól ment. a Bajnai kormány vége fele minden mérőszám jól mutatott. ezt baszta el Orbán.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.13. 23:49:12

@RIDIK: a legtöbb ember ma már a szórakozásban érzi jól magát. annak ez a funkciója. szerintem a vallási vezetők megharagudnának rád, ha azt mondanád, a vallás funkciója, hogy az emberek jól érezzék magukat. ez végülis egybecseng azzal a hírhedt mondással, hogy a vallás a nép ópiuma.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.13. 23:54:36

@Toyotomi Hideyoshi:

1) egy olyan nagy kérdést, hogy a társadalom vajon 6 éves kisgyerek szintjén van-e kár vitatni, mert nagy kérdés. sok-sok példáyt lehetne hozni, statisztika meg nincs erről. eleve nehéz is volna csinálni, mert hogyan méred?

szerintem nem 6 éves gyerek szintjén van. szerinted igen. megkérdezhetsz pár embert, a többség nem fog egyetérteni. ha nem ért egyet, akkor a választásokon ez nyomós dolog lesz.

2) "De ha én hülyének nézek valakit, és azt akarom, hogy hallgasson rám"

itt pont te nézed hülyének az embereket, nem én. magad ellen beszélsz.

"Úgy is lehet nevelni, oktatni, hogy nem dörgölöm a másik oldalára a saját (egyébként vélt és szubjektív) felsőbbrendűségem."

bizony, és a médiatörvény pont ezt teszi. ez a baj vele.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.13. 23:56:45

@Toyotomi Hideyoshi: egyébként magadnak is ellent mondasz.

"Úgy is lehet nevelni, oktatni, hogy nem dörgölöm a másik oldalára a saját (egyébként vélt és szubjektív) felsőbbrendűségem."

a 6 éves kisgyereket egészen tekintélyelvűen kell nevelni. és szerinted a társadalom 6 éves kisgyerek. szóval ezután ne gyere nekem, hogy felnőttként kell nevelni, ha egyszer te mondod, hogy nem felnőtt!

annyira hülye vagy, ember, úgy belegabalyodsz az érveidbe!

RIDIK 2011.01.14. 00:20:31

@Brendel Mátyás: valóban

csak az derül ki hogy kik nem értenek vele egyet az nem hogy valójában jó vagy rossz szeretem magam eldönteni a tények alapján

aki önállóan nem gondolkodik azt bármivel meg lehet etetni
(igen most alapvetően nem rád gondoltam xdxd hanem csak úgy megjegyeztem álltalánoságban)

Toyotomi Hideyoshi 2011.01.14. 01:11:33

@Brendel Mátyás: Nem tudsz olvasni. Hol mondtam, hogy a társadalmat felnőttként kell nevelni? Amit javasoltam, az oktató célzatú volt, ha az iróniát nem tudod felfogni, a te bajod. Mint mondtam, ha így teszed, a fejedre fog nőni. Ha ebből azt veszed le, hogy én azt tanácsolom, neveld a társadalmat felnőttként... tudod, az olvasás nem mindig betű szerint megy, van értelmező rész is, nálad ez most kimaradt. De persze a hülye ezért is én vagyok. Hát jó, legyen.
Ellentmondasz egy szó.
A tekintélyelvű nevelésben hol van benne, hogy folyton alázzuk a másikat? Szerintem sehol, ellenben a te rátarti stílusodban annál inkább, de erről már beszéltünk párszor. Annyira rohadt okosnak érzed magad, hogy észre sem veszed, mit ír neked a másik, persze nem is érdekel, hiszen annyira meg vagy győződve arról, hogy csakis neked lehet igazad. Na, ez az urbánus tempó - és ebben semmi tekintély nincs, mert azt valahol meg is kéne szerezni. Szóval nem gabalyodtam bele semmibe, egyszerűen funkcionálisan analfabéta vagy. Legközelebb vigyázok, hogy még véletlenül se ironizáljak, mert még a végén azzal gyanúsítasz, hogy komolyan mondom azt, amiről négy elemi után érteni lehet, hogy idézőjelben értendő.
Mátyás, én bizonyos téren hülyének nézem az embereket, valóban, abból a szempontból, hogy politikai szempontból buták. A politika képes őket elvinni olyan utakra, hogy saját érdekeik ellen cselekedjenek, továbbá, a politika arra is képes, hogy személyes érdekeik szem előtt tartásával önző lényt csináljanak belőlük. A társadalom mai ingerküszöbe alapján egy hatéves gyerek, vagy akár egy csecsemő, hiszen az emberek semmi mást nem vesznek észre azon kívül, hogy pénzt adnak nekik, vagy pénzt vesznek el tőlük. Semmi más nem motiválja őket, sem kultúra, sem emberi szolidaritás, sem segítőkészség, sem közös cél, semmi a világon! Sem a múlt, sem a jövő, egyedül a jelen, és az, hogy én, én, mindent én kapjak, én járjak jól (az egyes szám első személy nem az én személyemre értendő, vigyázz, félre ne értsd). Számomra ez olyan, mint amikor egy kisgyerek csak azt veszi tudomásul a világból, hogy éhes, vécére kell mennie és a másik gyerek elvette a homokozóban a lapátját. Szóval, igen, kollektíve hülyének nézem ilyen téren az embereket.
De van köztünk egy hatalmas különbség, kedves Mátyás, éspedig az, hogy ezt a politikai vakságot képes vagyok elvonatkoztatni az emberektől, és személyükben nem nézem őket hülyének. És ez nagy különbség. Attól, mert valaki erre, vagy arra szavaz, avagy mániákusan követ egy politikust, személyében nem válik kevesebbé. Nálad viszont igen, sőt, ezeket az embereket, ahogy engem is, személyükben támadod. Az egyik előttem szólónak például azt írtad, hazudik. A hazugság tudatos rosszakarat, Mátyás, és én nem hiszem, hogy RIDIK bármilyen okból hazudni akarna neked. Engem rendszeresen lehülyézel, mert mások a politikai nézeteim. Látod, ez az, ami zavar benned különösen. Mert én a tömeget, a társadalmat valóban hülyének nézem, hogy a te szavaidnál maradjunk (így hátha megértesz, próbálok segíteni), de te az egyes embereket nézed annak, akikkel beszélsz, és szimplán azért, mert meg vagy róla győződve, hogy neked aztán rohadtul igazad van. Én el tudom választani a politikát a hétköznapi élettől, a politizáló embert a hétköznapi embertől. Te sajnos nem nőttél fel addig a szellemi szintig, hogy képes legyél elvonatkoztatni akár az indulataidtól, akár az előítéleteidtől, akár - saját magadtól. Ennek a blognak és a közszereplésednek az lenne a feladata, hogy a köz ügyeiről valamiféle értelmes párbeszédet nyisson, de az írásaid semmi másra nem jók, mint a személyes támadásokra, a mocskolódásokra, és a vitakultúrád is megragad ezen a szinten. Ja, és tudatosan félreérted a hozzászólókat, köztük engem is, hogy húzd a vitát, és ne kerekedjenek föléd. Az írásaid, mint a múltkor írtad, nem nekem szólnak. Akkor kinek? Az elvakult Orbánfóbiásoknak? Nosza, gyerünk, szaladj, mutasd meg nekik mindegyiket, és kérj rá piros pontot! Vagy Orbánnak? Akkor küldd el neki és örülj, hogy most aztán jól megmutattad neki! Mert másra nagyon nem jók, és ha értelmesebb dolgot akarok kicsikarni belőled, elkezdesz személyeskedni.
Amúgy meg ostoba is vagy, szemellenzős, a világnak csak azt a felét látod, ahol te, porszemnyi Brendel Mátyás, tengeted az életed, és azt hiszed, az a közepe. Ami pedig a társadalom értékelését illeti, vagy demagóg vagy, vagy nem látod be, mennyire jogos az a kritika, amit megfogalmaztam, de akkor kétszer butább vagy annál, ahogy becsültem.
"A vallás a nép ópiuma" - lám, te pedig ebben hiszel. Vagy bizonyítani is tudod? Mert ha nem, te is ópiumszívó vagy, barátocskám.
Legközelebb, kérlek, ne fárassz azzal, hogy ellentmondok önmagammal, unalmas újra és újra elmagyarázni, hogy mit hol értettél félre. És házi feladat: keresd meg az irónia kifejezést az Értelmező Kéziszótárban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.14. 09:35:34

@RIDIK: az totál mindegy, hogy jó, vagy rossz, vagy, hogy szerinted jó, vagy rossz. ha a fidesz nem ért egyet a kormány politikájával, akkor az már égés, és akkor ott nagy a gond, és akkor az a "reform" már megy a levesbe. tehát ennek jó hatása nem lesz.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.14. 09:45:00

@Toyotomi Hideyoshi:

1) Ha neked az a tapasztalatod, hogy ha felnőttként kezeled a felnőtt embereket, akkor a fejedre nőnek, akkor sajnállak. Most így konkrétan, akkor a felnőtt ismerőseid a fejedre nőnek, vagy gyerekként kezeled őket, vagy magányos vagy?

2) Szerinted a társadalom hülye, de az egyes emberek nem. Ez olyan, mint amikor egyenként mindenki Jézust kiabált, de a tömeg Barabást.

3) Arroganciáról igazán nem oktathatsz ki senkit. Ezzel az arccal, amit itt előadsz.

4) Sértegetésből sem. Amiket csak ebben a bejegyzésben leírtál...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.14. 09:51:41

@RIDIK: még egyszer elmagyarázom, mert szerintem elvesztetted a fonalat.

a kérdés az volt, hogy Orbán mit csinál munkahelyek teremtése érdekében. állításom: semmit.

ebben a kérdésben hoztam én magam fel, hogy oké, van ez az oktatási reformterv, de ez sem jó semmire. ennek azért egy elég erős igazolása, hogy még a Fidesz szakpolitikusai sem értenek egyet vele. de ha te olyan makacs vagy, hogy még ezután is azt hiszed, hogy frankó dolog, vagy, hogy neked utána kell nézni, akkor nézz utána! én nem fogok veled belemenni a dzsungelbe.

azért nem, mert irreleváns. ha a fidesz nem ért egyet ezzel a reformmal, és már kritizálják is, akkor ez nem fog megvalósulni, tehát akkor sem teremtene munkahelyeket, ha egyébként teremteni tudna.

Toyotomi Hideyoshi 2011.01.14. 15:56:40

@Brendel Mátyás: Mátyás, arrogancia esetében ne rám mutogass, számtalan alkalommal vitáztunk már, számtalanszor lehülyéztél, és, ha jól emlékszem, ez az első olyan eset, amikor visszakaptad a kölcsönt, nem alaptalanul! A múlt alkalommal azt írtam neked, hogy aki ilyen stílusban beszél velem, azzal nem vagyok hajlandó tegeződni, nem tudom, emlékszel -e rá, miért volt? Szóval ne légy ennyire álszent, ha kérhetem. Legutóbb normális érvekkel próbáltam az ellen harcolni, hogy lehülyéztél, mostanra már elhasználtad - sok évre előre - az ilyen esetekre fenntartott türelmem. Nem adtam elő soha, senkivel szemben semmilyen arcot, a te kivételes esetedben sem akció, hanem reakció volt az a pár bekezdés, amit így írtam, és aminek tartalmát te eddig egyetlen mondattal sem cáfoltad. Kérlek, ha az minden érved, hogy hülye vagyok, akkor ne is próbálkozz meg vele.
Furcsa, hogy nem értesz velem egyet, és olyan példát hozol, ami engem igazol. A Bibiliának azon része, mikor mindenki Jézust kiált, és a tömeg együtt Barabást, kiválóan leírja a tömegpszichózis mechanizmusát. Azt mondtad felnőtt embereket kezeljünk felnőtt emberként - de a társadalom, mint olyan, egyrészt absztrakció, másrészt, ha létezőnek tekintjük, akkor nem az egyén fejlettsége alapján kéne vizsgálni. Szerintem erre a történelem is ékes példa, hogy világhírű tudósok, alkotók, szellemóriások miként tudtak kiállni és majdnem a végsőkig küzdeni a legelmebetegebb ideológiák mellett. A kettő nem tartozik össze, tehát nem "embereket" kell kezelni, hanem a társadalmat. Itt ugye megint értelmezni kéne azt, amit leírtam, és nem szó szerint venni, tudod analóg módon értelmezni valamit, mondjuk a társadalom prioritásait egy felnőtt emberével összehasonlítva. Á, nem magyarázom, reménytelen.

RIDIK 2011.01.14. 15:57:38

@Brendel Mátyás:

1 / nem így van/ önmagában egyéb háttérinfó nélkül/ az hogy vannak akik nem értenek vele egyet, még nem lehet következtetést levonni.

XDXDXD mellesleg a saját álláspontodra sarkítasz:

azt mondod hogy nem jó az oktatási reform, mert a fidesz nem ért egyet vele.
(az általad hozzá nem értőnek, ostobának tartott fidesz véleményére hagyatkozol ? jah akár arra is, ha ez téged igazolhat, mindegy kinek a véleménye csak melletted szóljon, ha meg később nem értesz vele egyet, akkor meg lefikázod, nem rossz módszer xdxd)

ha azt mondod hogy ez azért rossz mert a Fidesz nem ért vele egyet, (hülyeség de legyen) akkor viszont helyeseld a médiatörvényt is amivel egyetértenek XD

"de ha te olyan makacs vagy, hogy még ezután is azt hiszed, hogy frankó dolog"
2/ nem azt mondtam hogy JÓ hanem azt hogy ez NEM BIZONYÍTJA hogy rossz.
most mondjam én is hogy hazudsz xdxdxd.?

3/ "ha a fidesz nem ért egyet ezzel a reformmal, és már kritizálják is, akkor ez nem fog megvalósulni, tehát akkor sem teremtene munkahelyeket, ha egyébként teremteni tudna."
az oktatási reformnak semmi köze sincs a munkahelyteremtéshez, ennek azt kellene szolgálnia hogy:
- a diákok használhatóbb tudást szerezzenek (ne rendszerezetlen információhalmazt aminek nincs értelme(ha nem érted, megértem szólj és kifejtem)
- a tanári munka ellenőrizhetőségének megoldása, (jelenleg azt csinálnak amit akarnak szó szerint)
- illetve a tanárok kontraszelekciójának megszüntetése.
(csak hogy éljek már én is ilyen szakszavakkal XXDXD)

"Orbán mit csinál munkahelyek teremtése érdekében. állításom: semmit."
4/ tegyük fel de ez ügyben nem tehetünk semmit amit tehetünk az annyi hogy szavazunk. szerinted kire kellett volna szavazni.? nem ők jelenleg a (legjobbak, vagyis a legkevésbé rosszak) a kérdésre tényleg válaszodat várom.

RIDIK 2011.01.14. 16:12:27

@Brendel Mátyás:

az egyes emberek gondolkodhatnak tisztán, de onnantól hogy bekerülnek egy "tömegbe" a tömegnyomás hat rájuk, tehát szinte minden egyén vélekedése az ügyről, hajlani fog a tömeg véleményéhez.

És mi határozza meg leginkább a tömeg véleményét az élet nagy dolgairól, A MÉDIA főleg a TV.

Itt arról van szó hogy bár az egyén lehet akár bölcs is, ha nem elég szilárd, akkor befolyásolható-- mint egy gyerek. (aki szintén a családjáéhoz igazítja véleményét, és nem mérlegel hogy az helyes e. )

XDXD mint te amikor véleményekre (sőt csak egyetlen ellenzéki újságcikkre) alapozod az álláspontodat, a véleményedet, anélkül hogy objektív szinezetlen tényekről fogalmad lenne.
Képzelj el sok ilyen embert......... aki nem kérdez csak vallja amit hall a TVben.

RIDIK 2011.01.14. 16:19:19

@Brendel Mátyás:

a felnőtt egyének közül csak kevesen, de a társadalom egésze sok paraméterében 6 éves gyereknek felel meg.

A legtöbb embert szivem szerint szavazni sem engedném (jogokat ismerve eszem szerint igen) mert nem is ők szavaznak hanem a TV ami ott népszerű az nyer.
Nem akarnak gondolkodni az emberek, de jólesik nekik ha időnként valamin felháborodhatnak és kiereszthetik a gőzt. (nem.... megint nem rád gondoltam xd)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.14. 16:21:55

@RIDIK: szóval a médiában dolgozó bölcs emberek félrevezetik a többi bölcs embert, de szerinted senki nem hülye, csak valahogy elbaszódik a dolog.:)

eriggyémá a hülyeségeiddel!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.14. 16:29:57

@RIDIK:

1) az oktatási reformmal nagyon sokan nem értenek egyet, és a Fidesz sem. ha már a Fidesz SEM ért egyet vele, akkor az jelez valamit.

a médiatörvénnyel senki nem ért egyet, csak a fidesz (és a KDNP). tehát közel sem ugyanaz a helyzet.

ennyire hülye vagy, hogy ezt nem bírtad összerakni?!

komolyan mondom, minden 100 feletti IQ-val rendelkező normális, nem elvakult embernek, ha belinkelem, hogy a Fidesz sem ért egyet az oktatási reformmal, akkor szépen elkussol, és nem teszi magát totál nevetségessé, mint te.

2) "az oktatási reformnak semmi köze sincs a munkahelyteremtéshez, "

ha szerinted nincs, akkor sajnállak. nem látsz te semmit a politikából.

de tegyük fel, hogy nincs, akkor ezen kár is vitázni, mert akkor az oktatási reform semmiképpen nem lehet a munkahelyteremtés része. szeritned sem.

akkor ezzel kiesett az utolsó valami, ami esetleg munkahelyteremtő intézkedés volna. igazoltam, és egyet kell, hogy érts, Orbán semmit nem tett az 1 millió munkahelyért, még terv szintjén sem. ez meg fél év után elég durva kampányhazugságot jelent.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.14. 16:36:58

@Toyotomi Hideyoshi:

1) ha visszaadod a kölcsönt, akkor egyúttal nem mutogathatsz. vagy vagy.

2) a Jézusos példa abszurd volt. ha szerinted ez leírja a valóságot, akkor sajnállak

nem az történt, hogy egy csomóan az MSZP-re (LMP-re, MDF-re) akartak szavazni, de a tömegpszichózis hatására Fidesz lett belőle. ha te azt hiszed, ez történt, akkor sajnállak.

RIDIK 2011.01.14. 16:39:32

@Brendel Mátyás:

elmondom neked hogy a médiatörvény hatását sz emberek észre sem vennék ugyanúgy jönnének a hírek meg minden csak kicsit kevesebb a reklám, csak félóránként iktatható be gyakrabban nem, meg innentől lehetne hallgatni a TVRE mert nem mernének hazudni, mivel innentől nem csak a hírforrást, de őket mint továbbítókat is meg baszák érte.

de ha van olyan gond vele ami az embereknek is ROSSZ írd le nyugodtan, annyival is okosabbak leszünk, vagy én vagy te.
.
.
.
és a vallásra/ attól hogy a vallási vezetők LEHET hogy megharagudnának rám, még nem jelenti azt hogy nem igaz amit írtam CSAK AZT JELENTI HOGY FÁJ NEKIK NEM AZT HOGY NEM IGAZ egyébként szerintem a mondásod is igaz. azért fájna nekik mert szerintük nem EZ az egyház funkciója
én azt írtam le hogy (nem szerintem hanem a ) gyakorlatban mit csinál az emberekkel a vallás, (szórakoztat valamilyen vonatkoztatásban, célt ad, motivál) EZ az én funkciójukról szóló elméletem

akár nekünk akár nekik is (mert az övék nem zárja ki a miénket)
A VALLÁSNAK FUNKCIÓJA VAN MINIMUM 1 DE VALÓSZÍNŰ HOGY 2 IS

budahazyj 2011.01.14. 17:08:37

@Brendel Mátyás: Par nap mulva higgadtan elolvasva a kommenteket ujra, ugy tunik, hogy Te ismetelgeted a rogeszmeidet. Ennyit arrol, hogy ki mit tanult az iskolaban.

budahazyj 2011.01.14. 17:15:02

Kedves Brendel Matyas!

Abbahagytam a "hulye" szo szamolasat a hozzaszolasaidban a hetedik minosito jelzod utan. Tudod, ha az autopalyan mindenki szembol jon, akkor lehet, hogy...

budahazyj 2011.01.14. 17:32:46

@Eleskanyar: Tenyleg ez az utolso, de a "jollet" az nem a Jól-lét Index (Well-Being Index, WBI. Bar lehet, hogy csak jatszani akartal a szavakkal. Illetve mit picsogok ekezetek nelkul.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.14. 18:26:57

@RIDIK: a szórakoztatóipar funkciója a szórakoztatás. és nekik nem fáj, bevallják, hogy az a céljuk. tehát tutira jobban csinálják, mint a vallás.

a vallásnak nincs olyan funkciója, amire ne volna valami más, ami kifejezetten arra való. a vallás egy pancser mekmester. azt mondja, mindenfélét tud, de egyikhez sem ért.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.14. 18:30:50

@RIDIK: ha nem érted, hogy mi a baj a médiatörvénnyel, sajnállak, hülye vagy.

Toyotomi Hideyoshi 2011.01.14. 19:27:42

@Brendel Mátyás: Kedves Mátyás! Hadd világosítsalak fel, hogy az egyházi tevékenység nem egyenlő a templomba/gyülekezetbe járással, a legtöbb vallásnál. Amelyiknél igen, annak az esélyegyenlőségéért küzdöttél oly hevesen. Nem tudom, hallottál -e már egyházi iskolákról, mondjuk a líceumokról? Nem tudom, hallottál -e a vallásnak olyan kultúramegőrző szerepéről, amilyet az erdélyi magyarok között végez? Vagy akár a magyarországi magyarok között, ahol egy vallásos kisközösség tevékenysége sok minden másra kiterjedhet. Mondjuk, összefoghatja a közösséget. Én egy faluban élek, ahol egy templom van, katolikus. Kevés a hívő, de Szenteste mégis a falu lakóinak hatalmas része részt vesz az éjféli misén. Ahogy a húsvétvasárnapin és a pünkösdin is. A vallás közösség. És képzeld, lehet szórakoztató funkciója is, képzeld, attól, hogy valahol nem egy vallásos kontextusba nem illő téma van, még lehet szórakozni. Attól, hogy számodra mit jelent a vallás, objektíve még nem lesz olyan. Ezen gondolkodj el.

RIDIK 2011.01.14. 19:58:01

@Brendel Mátyás:

Vallás/ "hülye vagy" és" hazudsz" :) xdxdxdxd
hazánkban a vallás:

- 4millió embernek az életük szerves része (és a művészmozi? gondolkodj)
- a maradék kétharmada válaszol ha vallásáról kérdezik de nem tartja meghatározónak hitét (nem jár rendszeresen templomba pl)

- és csak a maradék az akiknek a szempontjából akár el is lehetne törölni

és a művészmozi? azt hány millióan nézik minden héten legalább egyszer?

nah nézzük a magyarázatodat: xdxdxd

RIDIK 2011.01.14. 20:14:29

@Brendel Mátyás:

2 apróság/

1 / az oktatás megváltoztatásához SE TÖBB SE KEVESEBB EMBER NEM KELL csak ezek végzik máshogy a munkájukat.

a munkahelyek a mezőgazdaságban és az iparban várhatóak
(beszarok hogy ezt le kell írnom)

mert nincs több diák így több tanárnéni se kell csak máshogy tanít a tanárnéni érted?

2/ linkeld be nekem lécci a médiatörvény javaslatainak szövegét

mert jobbra balra hivatkozol hogy ki ért egyet vele ki nem meg melyikből hányan.,

egyszer mondom el/ LESZAROM HOGY KI MIT SZÓL HOZZÁ TÉNYEK ÉS ÖSSZEFÜGGÉSEK ALAPJÁN ELDÖNTÖM HOGY JÓ-E

mert én így alkotom az álláspontomat,

nem idelinkelek valami szöveget amiben semmi nem hangzik el a témáról, csak az hogy ki mit szól hozzá/ ami alapján nem lehet állást foglalni,
legfeljebb elfogadni a másét anélkül hogy tudnám pontosan miről is van szó.

Ha ide tudod linkelni akkor (nem biztos hogy egyetértek veled) DE ELHISZEM HOGY VAN VALAMI FOGALMAD RÓLA HOGY MIRŐL SZÓL. = NEM VAKTÁBAN BESZÉLSZ.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.15. 01:07:09

@RIDIK:

www.origo.hu/itthon/20081008-csokkent-a-vallasosak-aranya-magyarorszagon.html

Magyarországon kb 2 millió ember jár rendszeresen templomba (mindenhétel legalább egyszer). nem 4 millió.

Ez több, mint a művészmoziba járók száma, de kb ilyen arányban is kerül több pénzbe. A templomok kb. ugyanolyan kihasználtságúak, mint a művészmozik.

Egyébként, hülyegyerek, sem a templomok, sem a művészmozik eltörléséről nem volt szó, hanem a támogatás eltörléséről.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.15. 01:08:18

@RIDIK: rajtad kívül meg mindenki más leszarja, hogy mi a véleményed. beleértve engemet is.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.15. 01:31:56

@Toyotomi Hideyoshi: "az egyházi tevékenység nem egyenlő a templomba/gyülekezetbe járással, a legtöbb vallásnál."

a művészet sem egyenlő a művészmoziba járással. de most itt erre szűkült le a kérdés.

Erdélyi példákkal ne gyere, szerencsére nem őket támogatják az adóinkból.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.15. 01:34:28

@Toyotomi Hideyoshi: "Én egy faluban élek, ahol egy templom van, katolikus. Kevés a hívő, de Szenteste mégis a falu lakóinak hatalmas része részt vesz az éjféli misén. Ahogy a húsvétvasárnapin és a pünkösdin is."

namost tudod, hogy ez a luxus mennyibe kerül az adózóknak?! és akkor te sajnálod a művészmozik támogatására szánt kis pénzt?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.15. 14:14:37

@RIDIK:

Hoffmann Rózsát visszaküldték a startvonalra

index.hu/belfold/2011/01/15/hoffmann_rozsat_visszakuldtek_a_startvonalra/

lám-lám. nemhogy szart sem érdekel a véleményed, de szart sem befolyásol. nem tudtad megmenteni a rózsit.

Toyotomi Hideyoshi 2011.01.15. 14:23:58

@Brendel Mátyás: Kedves Mátyás! Abban mi luxus van, hogy egy templomot körülbelül 3 órára kivilágítanak ezer ember kedvéért (jó, legyen csak ötszáz)? Mert elmondom neked, mindenen spórolnak amin lehet, a fűtéstől a miseborig. És ha most nagyon bele akarnék menni a művészmozik és a művészfilmek témakörébe (mert te kollektíve az egész egyházat támadod), akkor elmondható, hogy a filmkészítők két kézzel szórták a lóvét, olyan alkotásokat készítve, amik rohadtul nem érdekeltek senkit. Ezen érdemes lenne elgondolkodni, hogy miért van. És nem az egyházak terén, hanem éppen a filmeseknél volt mostanában hatalmas balhé a lenyúlások miatt, lásd. Koltai Róbert pici fiacskájánál. Nem sajnálom én a pénzt a művészfilmekre, de a cikk amit leközöltetek, úgy ír, mintha itt mindenki a művészfilmek és filmesek ellen esküdne össze, mintha az elmúlt tíz évben nem az jellemezte volna őket, hogy egy hatalmas pénznyelőként működtek, haszon nélkül. Mintha a magyar művészfilmgyártás színvonala (tisztelet a kivételnek, mert az is van!) a legmesszemenőbb támogatások mellett nem a béka segge alatt lenne!
Én nem sajnálom tőlük a pénzt, ahogy az egyházaktól sem, megint azt csinálod, amit RIDIK is írt neked, hogy ha egy helyen megcáfolnak, átlépsz egy másik területre, és onnan vitázol.
Az egyházi példa erdélyi jellege ismét csak marginális volt (pont ezért hoztam magyarországi példákat is, de látom, sikerült megint belekötnöd), a mondandóm lényege az volt, hogy az egyház nem egyenlő a templomba járással. Megint az a fránya értő olvasás. Vagy csak kötekedni akarsz? Állandóan olyasmibe kötsz bele, aminek a mondandómhoz érintőlegesen ha köze van, és erre fűződ fel az újabb érveid. Egyébként kimoderáltátok a tegnap éjjeli hozzászólásom, holott semmi trágár nem volt benne.
Valahol azt írtad, hogy nem vagy részrehajló. Tízmilliók olyan alkotóknak, akiknek a filmjeit talán ezren ha látják, az természetes, az jár. Tízezrek ezer emberért, akik meg akarnak hallgatni egy istentiszteletet, az luxus.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.15. 16:19:18

@Toyotomi Hideyoshi: "Abban mi luxus van, hogy egy templomot körülbelül 3 órára kivilágítanak ezer ember kedvéért (jó, legyen csak ötszáz)? "

no látod, a mozit nem kell kivilágítani.:)

de komolyan. mesélhetsz itt össze-vissza, de az egyházakra tízmilliárdnál is több megy el, a művészmozikra meg százmillió körüli összeg. most itt hiába jössz azzal, hogy az a tízmilliárd nem sok, amikor számszerűleg sokszorosa a művészmozik támogatásának.

hiába csűröd csavarod, az arány kb ugyanaz. ha nem fogod fel, az téged minősít. nem tudom, minek futod itt a hülye köröket magad körül.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.15. 16:20:51

@Brendel Mátyás: egy művészmozira és egy templomra kb ugyanannyi megy el, kb ugyanannyi ember ül benne. az arány ugyanaz.

csak templomból kurva sok van, ezért ott az egész összeg kurvára nagy. ott kellene kezdeni!

Toyotomi Hideyoshi 2011.01.15. 16:38:24

@Brendel Mátyás: "No látod, a mozit nem kell kivilágítani". - A templomba meg nem szükségeltetik mozivászon. Ennek, amit mondasz, semmi értelme. Hadd ne süllyedjek le a te szintedre :) Templomból sok van - hívőből is sok van, ha meg az arány ugyanaz, akkor sem művészmozit, sem templomot nem kell bezárni. Mindkettő kap támogatást, az államtól is, a látogatóitól is. Ja, hogy a művészmozikat baromira nem látogatják?
Amit mondasz, az alapján szerinted az egyház és a művészmozik tevékenysége egyforma fontosságú (szerintem nem, de amit írtál, az alapján te így gondolod). Ezt még meg tudtad indokolni, de az már csak a személyes részrehajlásod, hogy nem az egyháznak, hanem a művészmoziknak akarsz kedvezni. Ezt nem fogod tudni megokolni, futhatod itt a köröket miatta, a lényeg, hogy részrehajló vagy. Nem baj! Legyél is az, szíved joga! De egyszerűbb, ha ezt leírod, mintha szánalmas és értelmetlen magyarázkodásokba kezdesz és olyan szintű magyarázatokig jutsz, hogy a moziba nem kell világítás.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.15. 17:48:32

@Toyotomi Hideyoshi:

"Ja, hogy a művészmozikat baromira nem látogatják?"

a templomokat se. ezt mikor fogod már fel?

"Amit mondasz, az alapján szerinted az egyház és a művészmozik tevékenysége egyforma fontosságú (szerintem nem, de amit írtál, az alapján te így gondolod)."

Nem. Szerintem a templomok tevékenysége kifejezetten káros. Csak van annyi eszem, hogy lássam, az átlagember nézete az kb az, hogy a művészfilm is egy szűk társadalmi rétegnek van, és a templomba is egy szűk társadalmi réteg jár. Kb hasonlóan fontos az átlagembernek, aki semelyik helyre nem jár.

" Ezt még meg tudtad indokolni"

de meg tudtam indokolni, statisztikát hoztam a templomba rendszeren járók arányáról Magyarországon. igen kicsi. 20% alatt van. ez a templomok számához képest igen alacsony. ez azt jelenti, és a tapasztalat is ezt erősíti meg, hogy a templomok üresen konganak.

nincs ellenérved.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.15. 17:51:47

@Toyotomi Hideyoshi: "Ezt nem fogod tudni megokolni, "

megindokoltam. nagyobb összegről van szó. az egyházak támogatása a költségvetéshez képest egy érezhető tétel, a művészmozik támogatása légyfing. ha a fidesz javítani akar a költségvetésen, akkor az egyháznál kezdje, az ér valamit! a művészmozi az semmit nem ér költségvetés szempontjából.

Toyotomi Hideyoshi 2011.01.15. 18:22:28

@Brendel Mátyás: "Ezt még meg tudtad indokolni" - ezt írtam. Erre válasz: "De meg tudtam indokolni.
Még akkor is azt olvasod, hogy cáfollak, mikor elfogadom, amit írsz :) Valahogy az az érzésem, hogy neked mindegy, miért, csak vitatkozhass.
Mégis, szerinted miben káros a templomok tevékenysége? És mi az, ami átvehetné a helyét, hogy jót tegyen? Komolyan, érdekel a véleményed.

RIDIK 2011.01.15. 22:57:19

@Brendel Mátyás:

csak a támogatás csökkentéséről volt szó :)

csak hogy neked se legyen igazad xdxd

RIDIK 2011.01.15. 23:01:18

már hogy "szarná le mindenki a véleményemet"

te is mindenáron meg akarod változtatni nem? XDXDXD

RIDIK 2011.01.15. 23:03:57

de értem egyébként hogy megint csak meg akartál sérteni xdxd

"nevetségesen" XDXD

RIDIK 2011.01.15. 23:20:27

@Toyotomi Hideyoshi:

"de a cikk amit leközöltetek, úgy ír, "

egyetértek ez a baj a magyar médiával és újságírással.

hogy ÚGY ír / hogy egedetlenül érződik rajta a véleménye, a tények (minimum) enyhén torzultak és semmi tárgyilagosság, ami pedig elvárható lenne.
(ennek célja hogy azokat akik nem látják át a tartalmi részt, meggyőzze a saját véleményéről. Akik nem látják a lényeget azok csak az alapján tudnak véleményt alkotni hogy az adott szónok milyen meggyőzően beszél, ujságíró milyen hatással ír.

Ennek a cikknek például mi értelme van? erősen negatív töltete van, mégsem lehetne rendesen összefoglalni belőle egy közlésre méltó lényeget.
"
[origo] címlapon»
A figyelem és a pénz is nehezíti a reformokra készülő kormány dolgátSzorongatott helyzetben kell belevágnia a kormánynak az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett nagyszabású átalakításokba, az új alkotmány elfogadása mellett kell .:
* Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei
* A nagy-magyarországos szőnyeg miatt panaszkodtak EP-képviselők a BBC-nek
* Az ateista szellemiség lesz a potyázó kényszeregyházak veszte
* Amputálták Gábor Zsazsa lábát "

RIDIK 2011.01.15. 23:32:42

@Brendel Mátyás:

Hoffman /

mond el nekem hogy mi volt az értelme annak amit a link után írtál ?

1 / persze hogy semmit nem befolyásol a véleményem (ha tárgyilagos lényegretörő cikkeket tudnál írni akkor a tied sem befolyásolna senkit, csak hogy te manipulatívan írsz.) a te cikkben le nem írott véleményed sem befolyásol semmit, ahogy az enyém sem

ezt eddig is tudtam, nem is volt cél hogy befolyásoljak
( de ügyes vagy hogy ebbe a rövid írásodba is bele tudtál sajtolni egy sértést XDXDXD)

2 / hol mondtam én olyat hogy egyetértek vagy hogy nem értek egyet vele.

segítek : SEHOL
csak annyit mondtam hogy nem ismerem a munkásságának részleteit így nem foglalok állást, = nem fogadom el a te szintén tények nélkül pusztán véleményekből felállított álláspontodat sem

mert én láttatlanban nem döntök semmi felett, veled ellentétben mert neked elég annyi hogy fideszes az nem érdekel hogy pontosan mit is csinált.

RIDIK 2011.01.15. 23:38:36

@Toyotomi Hideyoshi:

egyetértek/ azzal amit írtál

ugye hogy mindig észrevétlenül otthagyja a vesztett témát XDXDXD

RIDIK 2011.01.15. 23:54:35

@Brendel Mátyás:
a templomok üresen konganak"

jah van ilyen nálunk is van több is a környező falvakban.

csak hogy ilyen helyeken nem is tartanak misét= egy büdös fillérbe se kerül mivel nem fűtik és nincs világítás. tehát ahol igazad van és kong ott nem is kerül pénzbe.

másrészt meg gondolkozz el azon a bizonyos " szűk társadalmi rétegen" meg hogy a többi embernek mennyire mindegy/

azért az A TELJES LAKOSSÁG ÖTÖDE az nem olyan jelentéktelenül szűk réteg hogy figyelmen kívül lehetne hagyni.

ezenkívül mindegy hogy mennyi pénzt kap a / művészfilm szakosztály/ ha ellopják elsikkasztják stb.

most annyi változik hogy kevesebb pénzt kapnak de nem engedik hogy elsinkófálják azt. (ma volt a hiradóban hogy egy csomó eljárást indítottak ellenük, azt vizsgálandó hogy évekre visszamenőleg hova tették az állami támogatásokat. /mert eddig csak lökték nekik a pénzt és nem törődtek vele hogy hova tűnik. így sokba került és semmi nem fejlődött

most a legrosszabb esetben/ ugyanígy nem csinálnak semmi említésre méltót a kevesebb pénzből, de azt legalább arra fordítják az eddigiekkel ellentétben.

harmadrészt pedig/ mit mondjon az a jó néhány millió ember akinek van a településén templom, de 40 km es körzetben nincs művészmozi

az mit mondhat hogy hova pazarolják az adóját. ?

RIDIK 2011.01.16. 00:05:26

@Brendel Mátyás:

egy újabb komoly kérdés.

tegyük fel hogy vallás és művészmozi a nézettség arányában kapják a pénzt

melyik mennyire használja jó célokra?

vallás/
- "szórakoztat",
- és sokat jótékonykodik/ a pénz egy részét a rászorulókhoz juttatja,
- ezenkívül összetart egy közösséget ami szintén kapható mások segítésére, illetve tárgyi adományaikat eljuttatja az arra rászorulókhoz

művészfilmesek/
- bár lényegesen olcsóbb, jelentéktelenül kevés embert szórakoztat
(ha ellene akarsz érvelni akkor küldj egy statisztikát hogy a MŰVÉSZ mozikba hány ember jár legalább hetente egyszer )
- a pénz jelentős százalékát eltüntetik, ( mostanában derülnek ki hogy hova xd)

RIDIK 2011.01.16. 00:12:05

@Brendel Mátyás:

köszönöm a vallásosak arányával kapcsolatos statisztikádat, így valóban pontos adatokat ismerhetek. ( bár a lényeg maradt/ tág rétegeket érint a vallás)

DE NE MENEKÜLJ !

nem reagáltál az oktatási törvényről szóló bejegyzésemre.

és nem találtad a médiatörvény szövegét sem.

ezeket is megköszönném/ hiszen mindketten eddig csak hiányos információkkal kóperálhattunk,

RIDIK 2011.01.16. 00:24:56

EZENKÍVÜL várom az építő jellegű javaslatodat hogy szerinted.

MILYEN embereket, és MIÉRT kellene támogatnia inkább sz államnak, a gyors gazdaságnövekedés érdekében.

ezenkívül arra sem tértél ki hogy az embereknek közvetlenül miért lenne rossz a médiatörvény.

+ menj szépen hátra a raktárba és kotord elő azt az igen terjedelmes hozzászólásomat amit kivágtatok innen. amiben leírtam a gazdaság működését.
és érvelj ellene .

EZEKET SZÉPEN ÁTUGROTTAD nézzük mit tudsz mondani rájuk/ tudsz e értelmesen felhozni ellenük valami NEM KITÉRŐ érvet.

vagy nem véletlen ugrottad át őket ? (felteszem erre a költői kérdésre is lesz valami kitérő válaszod)

RIDIK 2011.01.16. 00:32:34

említetted hogy olyan hülye vagyok hogy nem is tudom hogy ha gyenge a forint akkor az állam nem tudja eladni a kötvényeit, csak magas kamattal.

te nem tudod hogy mi az a kötvényeladás/ nem baj beavatlak

egy, az állam által kül-vagy belföldi állampolgároktól felvett hitel, mely a futamidő végén egy összegben kerül visszafizetésre a KAMATTAL együtt.

az állam pénzt kap amit a végén egy összegben, nem törlesztve kell visszafizetnie DE UGYANÚGY A KAMATTAL EGYÜTT

tehát ez voltaképpen az államadósságot növeli/ csak ez a fajta adósság külön fut a külföldi ÁLLAMOKTÓL felvett hitelek adósságterheitől

és NEM. a fidesz nem akar adósság növekedést, épp ellenkezőleg.......

erre mit mondasz ( ne az utolsó két sorbe köss bele, hanem az államkötvény témába.)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.16. 08:16:45

@Toyotomi Hideyoshi: Jajj, nem kell annyira felfújni, hogy elnéztem egy negációt!

Nem fogom megindokolni, hogy mi az egyházban a káros, mert ez nem egy ateista blog. Szóval nem itt kell erről vitázni: ld. math.freeblog.hu. Ott szólj hozzá, ne hozd ide a témát!

Indokom itt merőben praktikus: nagyobb összegről van szó az egyházaknál.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.16. 08:29:01

@RIDIK: a támogatás megszűnéséről van szó:

"fél éve zárolta a kormány az MMKA támogatásait, ami így a korábban aláírt támogatási szerződésekre sem folyósított pénzt, új támogatási szerződéseket sem kötött,"

www.kikk.hu/index.php/en/news/672-az-oesszes-artmozit-csd-fenyegeti

a "zárolás" magyar nyelven nem csökkentést jelent

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.16. 08:31:45

@RIDIK: "te is mindenáron meg akarod változtatni nem?"

nem. te mindenáron akartad, de nem mentem bele. nekem elég volt az a tény, hogy szart sem számít a véleményed, mert a reformot a Fidesz megtorpedózza. és úgy is lett.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.16. 08:37:54

@RIDIK: "csak hogy ilyen helyeken nem is tartanak misét= egy büdös fillérbe se kerül mivel nem fűtik és nincs világítás. tehát ahol igazad van és kong ott nem is kerül pénzbe."

valamire csak elmegy az a tízmilliárd.

"azért az A TELJES LAKOSSÁG ÖTÖDE az nem olyan jelentéktelenül szűk réteg hogy figyelmen kívül lehetne hagyni."

ahogy írtam, ennek megfelelően tízmilliárdról, sokkal nagyobb pénzről is van szó.

az arányok ugyanazok.

"ezenkívül mindegy hogy mennyi pénzt kap a / művészfilm szakosztály/ ha ellopják elsikkasztják stb."

HA ellopják, akkor fel kell jelenteni őket, nem kollektív büntetésben részesíteni. de Tarlós nem ezt tette, nem is ezzel indokolt, szóval ez az érved baromság.

"harmadrészt pedig/ mit mondjon az a jó néhány millió ember akinek van a településén templom, de 40 km es körzetben nincs művészmozi"

mondjuk azt, hogy "művészmozit a faluba, ne templomot!":) de speciel én jobban örülnék, ha azt mondaná, hogy tudományos múzeumot. az még hasznosabb.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.16. 08:43:37

@RIDIK: a templomokat, az egyházi struktúrát azt úgy tervezték, úgy alakult ki, hogy a teljes lakosságra gondoltak, valamikor az újkorban. no és akkoriban az emberek minden héten jártak misére, tán még hétköznap is bejártak a templomba.

az akkori teljes lakosság mondjuk volt vagy 7-8 millió. ennek a 7-8 millió embernek volt megfelelő számú temploma.

azóta a templomba járók száma lecsökkent 2 millió alá, és azok is sokkal ritkábban járnak. mert ne legyenek illúzióid, ebbe benne van az az ember is, aki valójában csak 2 havonta jár be, csak szégyelli bevallani, vagy ezt még rendszeresnek gondolja.

mindezt összetéve, nagy felültervezés van. nos, templomokat alig romboltak le, nem jellemző, hogy másra használnák.

az sem igaz, hogy az üres templom nem kerül semmibe, hiszen a költségek jelentős része fenntartásra, felújításra, és személyek fizetésére megy el. pap bácsinak ott az új audija, miközben a templomba csak Mari néni jár el.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.16. 08:52:44

@RIDIK: szerintem az egyház a pénzét messze rosszabbul használja fel.

nehogy már azzal gyere, hogy jobban szórakoztat, ember! azért vannak még világhíres művészfilmek. és vannak kevésbé híres, de még mindig ismert magyar filmek is. azonban az egyház, és pláne a magyar egyház manapság semmi szórakoztatót nem produkált. az egyház annyira hanyatlásban van, hogy a társadalmi haladást éppen csak, hogy követi, száz éves lemaradással. semmi újat nem produkálnak.

ami meg a pénzek ellopását illeti:

zugugyved.blog.hu/2011/01/11/egyhazalapitas_reklamlevellel?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

index.hu/belfold/2011/01/07/a_volt_konyveloje_is_feljelentette_a_pecsi_puspokot/

index.hu/belfold/2010/11/24/pedofilugyekben_frissitik_a_puspok_emlekezetet/

www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=465492

hirszerzo.hu/belfold/20101027_mayer_mihaly_pecsi_puspok

kicsit nézzél ki a fejedből!

az egyházban mutyizás, lopás, csalás, pedofília folyik, de még akarnak nekik adni 5milliárdot.

álszent barmok ezek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.16. 09:05:27

@RIDIK: te hülye vagy, fel se fogod, hogy működik ez, de magyarázol. Orbánnak kell állampapírt kibocsátani, ha hitelt nem vesz fel, akkor még inkább kell.

index.hu/gazdasag/magyar/2010/07/22/mi_lesz_velunk_imf_hitel_nelkul/

"Legutóbb január elején 2 milliárd dollár értékben bocsátott ki kötvényt az ország"

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=329949&lstparts=0

tehát Orbán ha akar, ha nem akar, kötvényeket kell, hogy kibocsásson, és bocsát is ki. ezt Orbán jelenleg az IMF hitelnél csak drágábban tudja kibocsátani, ez már szívás. a gyenge forint pedig további szívást jelent. az ország leértékelése is szívást jelent.

ha Orbán se az IMF-tól nem kap hitelt, sem a kötvényeket nem tudja eladni, akkor jön az államcsőd, amiről beszélt. tényleg fenyeget, de csak és kizárólag Orbán böszmesége miatt.

Toyotomi Hideyoshi 2011.01.16. 14:20:18

@Brendel Mátyás: Mert szerinted az IMF-hitellel jobban járt volna az ország? Gondolkodj már, ember! Mihez fog kezdeni Románia, amikor vissza kell adnia azt a hatalmas lóvét, amelynek újabb és újabb kereteit hívja le az IMF-től? Miből fogja visszafizetni? Persze, lehet böszmeségnek nevezni, de nem tudom melyik a jobb: 1. megpróbálunk minél inkább a saját lábunkra állni; 2. hitelekből fizetjük vissza a hiteleinket, megjegyzem, ebben sok magyar közgazdásznak már nagy gyakorlata van a nyolcvanas évekből.
Másrészt az IMF nem a magyar kormány két szép szeméért adja a lóvét: azzal együtt jár a piacok liberalizálása (védővám semmi, hazai protekció semmi, ergo a termelő szektor kiszolgáltatottá válik a nemzetközi piac számára), azok a szerkezeti váltások, melyek több tízezer ember munkahelyét érintik iskolától a közigazgatásig. Számon kéred Orbánékon, hogy nem teremtenek munkahelyet, holott a szoci alternatíva a drasztikus csökkentés lett volna, ha lehívják a további kereteket.
Mellesleg, ha van egy kis időd, keress már egy olyan országot, ami jól járt az IMF hitellel! Segítek, akik felvették pl.: Dél-Korea, Etiópia, Chile, akik most játszanak vele pl. Románia. Légy szíves összegezd nekem, hogy mondjuk Dél-Korea mikor és mennyiben járt jól az IMF-hitellel, bár Etiópia példája tanulságosabb.
RIDIK legnagyobb kritikája egyébként megegyezik az enyémmel, két ponton is:
1. Nem ez az első alkalom, hogy tőle és tőlem is kiszedtetek egy hozzászólást - Miért?
2. A legnagyobb probléma az, hogy minden tudományod annyi, hogy a FIDESZ rossz. Tagadni tudsz csak, építő jellegű dolgot nem nagyon hallani tőled.

Amúgy azon még nem gondolkodtál el, hogy a támogatások mostani zárolása valahogy összefügghet a támogatások több éves elsíbolásával? Amit meg az egyházról mondtál (sikkasztók, pedofilok és nem tudom én, még mi), az kb. olyan, mintha a zsidókról azt írnád, hogy kapzsik, erőszakosak, beképzeltek és persze világuralomra törnek Ez kb. ugyanannyira igaz, mint a másik, ja és ezért antiszemitának szokás tartani valakit. Hadd vegyelek téged is velük egy szintre, kirekesztő vagy, előítéletes és persze gyűlölködsz.
És egyre trágárabb vagy, és nem riadsz vissza attól sem, hogy kitöröld, amit írunk. Ezek után egyáltalán te elhiszed, hogy igazad van?

Toyotomi Hideyoshi 2011.01.16. 14:23:42

Amúgy a kedvenc mondatom a cikkben a következő:

"De az unalmas részletek helyett: Tarlós első büdzsé tervezetének egyértelmű vesztese a kultúra és civil szektor."

Tehát hagyjuk az unalmas számadatokat, tényeket, amik alapján tisztán láthatunk, inkább tegyünk általános és előítéletekre vezető, elnagyolt megállapításokat.
Priceless.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.16. 15:54:44

@Toyotomi Hideyoshi:

1) Az IMF hitelt nem kellett volna felvenni, lehetett volna készenléti hitel is. A készenléti hitel is egy fontos dolog, mert például képes arra, hogy a piaci hitelek kamatját lenyomja.

2) Akármennyi hitelt is kell felvennie Orbánnak, azt vagy az IMF-tól vagy a piactól veszi fel. Az IMF olcsóbban adta volna a piacnál, de ha valamiért a piac az olcsóbb, akkor nem kell felvenni.

3) Az IMF olyan elvárásokat fogalmazott meg, amelyek helyesek voltak.

Nem érdemes az anyu ellen lázadni, ha igaza van, csak a lázadás kedvéért. Gyerekes dolog volt.

RIDIK 2011.01.16. 20:42:21

@Brendel Mátyás

"Hosszasan lehetne sorolni, hogy mely intézmények mennyivel kevesebb pénzt kapnak."

Ebből a mondatból következtettem arra hogy nem megszüntetik csak kevesebb pénzt kapnak. idézem: "kevesebb pénzt kapnak"

2/ a zárolás mint olyan az nem egy örökérvényű dolog, hanem pl addig tart amíg kivizsgálják hogy hova tűntek a pénzek. IDEIGLENES JELENSÉG, NEM PEDIG RENDSZERBELI VÁLTOZÁS.

a vallásra meg annyit hogy továbbra is jóbb a felhasznált/ ellopott pénz arányuk.

mindenesetre köszönöm a linket, ennyivel is okosabb lettem. ( annak a néhány pedofil papnak a pénzügyekhez semmi köze....... így ezt az ateista oldaladon tárgyald ki XDXDXD)

RIDIK 2011.01.16. 21:00:41

mit mondjon az az ember"

persze hogy ne múzeumot/

1/ nem te mondtad az előbb hogy az egyes emberek véleménye semmin nem változtat.

2/ nem döntheted el helyettük hogy templomot vagy múzeumot akarjanak/ tudod ez a demokrácia többek közt

+ vered itt magad a szólás szabadsága megsértésével, de azért kitöröltétek a bejegyzéseim felét (pedig semmi olyan nem volt benne ami miatt kellett volna, pl trágár szavak, mint a te bejegyzéseidben átlag 2/ darab "hülye" XDXD)

ja hogy ez egy MSZPs lap ahova nem illett a kontextusba egy az új adórendszer gazdasági hatásait taglaló TÁRGYILAGOS írás?

hát igen ez baj ti nem tartjátok tiszteletben a szólás szabadságát, és azzal van a baj hogy ti mérlegelhetitek az itt megjelenő tartalmakat. mert TI visszaéltek vele.

Toyotomi Hideyoshi 2011.01.16. 21:22:22

@Brendel Mátyás: "Nem érdemes anyu ellen lázadni"

Tudod, anyu jót akar neked, és azt akarja, hogy te járj jól. Az IMF meg magasról leszarja, hogy Magyarországgal mi lesz, mert a saját érdekeit nézi. Ennyire marha te sem lehetsz - már bocsánat - hogy elhiszed, akárki azért ad nekünk kölcsön, mert olyan marhára szeret minket, főleg nem egy világszervezet. Ha ő anyu, akkor nagy szarban vagyunk, mert neki az a legfontosabb érdeke, hogy azokat a pénzalapokat, amiket befektet, visszakapja. Mert ez a kölcsön befektetés. Ha egy ilyen egyszerű logikai sort nem látsz át, akkor szerintem maradj az abakusznál.
Amúgy az idézett mondatból kiérződő mentalitás az, amiért nagyon rühelltem a szoci politikát. "Nem érdemes lázadni" - jaj, csak nehogy olyat csináljunk, amivel felhívjuk magunkra a figyelmet, csak nehogy bárkinek egy rossz szót is kelljen ránk szólni. Beszari banda. Így képviselik a magyarok érdekeit akárhol? És abban reménykednek, hogy ha ezzel a hozzáállással kuncsorognak Brüsszelnek, akkor idejönnek nekik rendet csinálni?
Mátyás, ezzel a hozzáállással mégis miben reménykedsz? Ha nekünk az IMF az anyu, akkor vége, kinyírtak minket, mert nem elég, hogy sokban tényleg a nemzetközi gazdasági világtól függünk, de te még a maradék függetlenségünket, még az önállósági szándékot is feladod, hogy mások döntsenek felettünk!
És lehet, hogy gyerekes dolog "lázadni". De arra megint nem válaszoltál érdemben, hogy "anyu", az IMF segítsége vajon ért -e valamit? Vajon segített -e? Mert a dél-koreai, etiópiai példák azt mutatják, hogy nagyon nem, és Etiópiára mondhatod, hogy szar kis ország (egyébként Etiópia megkezdte anno a saját iparára támaszkodva a felzárkózást, és éppen az IMF volt az, ami, megkövetelve a piacok megnyitását, e felzárkózó etióp gazdaságot a globáltőke prédájává tette!), de Dél-Korea nem az.
Ja, és még valami. Teleríttad itt a Piroslapot, hogy "Orbán ellopja a nyugdíjasok pénzét", a magánnyugdíjpénztáras mizériával. Az IMF Írországgal kötött kölcsönszerződésének egyik lehetséges következménye, hogy az ország valamikor onnan finanszírozza a kölcsön egy részét. Tudniillik, a pénzt onnan veszik el, ahol van. És ha az IMF veszi el, akkor arra keresztet lehet vetni. Ja, és IMF nem anyu, ő magasról leszarja, hogy te most éppen bajban van, ő elveszi, ha jár neki. Mert ezért fekteti be.
És még egy dolog. Azt mondtad, lehet úgy is kölcsönt felvenni, hogy nem hívjuk le. Emlékeztetnélek, hogy Magyarországnak van már egy olyan hitelkerete, amit a Bajnai-kormány kért, és az ország nem kérte le. Akkor most miért is kéne még egy?
Kíváncsian várom a válaszod. Ekkora marhaságokat csak akkor írogathatnál, ha IMF-alkalmazott lennél, akkor meg is érteném.
Gyerekes dolog lázadni. Tudod, 1848-ban is ilyen gyerekes dolog volt lázadni, vagy 1956-ban, egy megszálló világbirodalom ellen. Azokról mi a véleményed? Mielőtt a számba adnád, nem azért, mert Orbánt egy hősnek tartom, és vérfideszes vagyok, pusztán az erőviszonyok hasonlósága miatt.

RIDIK 2011.01.16. 21:24:45

@Brendel Mátyás:

ami külön tetszett hogy egyetlen embert bírtál előásni AZ EGYHÁZ KÁRTÉKONYSÁGÁNAK BIZONYÍTÁSÁRA.

de azért elküldtél róla egy rakás linket hogy soknak tűnjön XDXDXD

( a linkek tartalmát elfogadom. de kevésnek találok egyetlen bűnöst, ahoz hogy azonosítsunk vele egy 2milió embert magábafoglaló szervezetet)

hogy téged "idézzelek" / az ilyen embert meg kell büntetni, de nem szabad /a filmes szakosztályt/ általánosítani vele.

az egyházat sem szabad álltalánosítani egyetlen (valóban ) bűnös emberrel.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.16. 21:38:14

@RIDIK: mivel te egyet se, egyelőre ennyi elég.

Toyotomi Hideyoshi 2011.01.16. 21:45:57

@Brendel Mátyás: Koltai Róbert fia. Te jössz, adós vagy a többivel.

RIDIK 2011.01.16. 21:58:05

@Brendel Mátyás:

(ha újabb szerződést kötünk az IMF el)
"Az biztosította volna továbbgörgetés lehetőségét: szükség szerint újabb lehívásokkal lehetett volna fedezni a lejáró részleteket."

egy apróság kimaradt/ akár újabb ÍMF hitellel, akár államkötvények kibocsátásából fizetjük az (MSZP által is már felvett) hitelünk részleteit,
a HITELBŐL HITELT elv akkor is érvényesül/

vagyis A KAMATUK ÖSSZEADÓDIK mert

- felvettünk 100 ftot 10% ra
- vissza már 110et kellene fizetnünk
- ha a visszafizetéshez újabb hitelt veszünk fel 10% ra ,
- akkor végül már 121 ft ot kell visszafizetnünk.

végülis igen. ez is az adósságnövelés egy formája, Isteni szerencse hogy nem a te, vagy az MSZP kezében van a hatalom, mert akkor ez folytatódna.

te azt írtad hogy muszáj lesz valamilyen formában új hitelt felvenniük az előzőek törlesztésére (növelve a tartozást)

az MSZP is ezt hitte, ezt is tették 8 évig,

AZ MSZP MEGHÁROMSZOROZTA 8 ÉVE ALATT AZ ÁLLAMADÓSSÁGOT
szerinted ők jobban csinálták mint a fidesz ?

erre ne tudsz mit mondani/ tökmindegy hogy kiket hogy támogattak. hogy mit hoztak létre, mindent a mi kontyunkra tettek, a mi jövőnket adták el szám szerint 11 000 MILLIÁRD forintért.

az unokáim is ezt fogják fizetni./ emiatt ha a fidesz kormányoz és MOST SEM
ad el minket, talán megérem a napot amikor elfogynak tartozásaink, és az ország fejlődésnek indul.

ha megint az MSZP kerül hatalomra, akkor ezt a napot nem hogy az unokáim sem érik meg, de egyre távolabb kerül.

www.magyarhirlap.hu/gazdasag/tragikusan_felduzzadt_az_allamadossag.html

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.16. 21:58:41

@Toyotomi Hideyoshi: "neki az a legfontosabb érdeke, hogy azokat a pénzalapokat, amiket befektet, visszakapja."

nekünk is az az érdekünk, hogy vissza tudjuk adni, szóval nem ellenség.

" Mert ez a kölcsön befektetés. Ha egy ilyen egyszerű logikai sort nem látsz át, akkor szerintem maradj az abakusznál."

én úgy látom, hogy neked nem megy a logikai következtetés, pedig ez már majdnem ugyanaz, minthogy közösek az érdekeink.

"És lehet, hogy gyerekes dolog "lázadni". De "

Egy ilyen mondat után már nincs "de".

"arra megint nem válaszoltál érdemben, hogy "anyu", az IMF segítsége vajon ért -e valamit? Vajon segített -e?"

persze. ezt még Orbán is el szokta ismerni a beszédeiben.

"És még egy dolog. Azt mondtad, lehet úgy is kölcsönt felvenni, hogy nem hívjuk le. Emlékeztetnélek, hogy Magyarországnak van már egy olyan hitelkerete, amit a Bajnai-kormány kért, és az ország nem kérte le. Akkor most miért is kéne még egy?"

mert lejár.

"Gyerekes dolog lázadni. Tudod, 1848-ban is ilyen gyerekes dolog volt lázadni, vagy 1956-ban, egy megszálló világbirodalom ellen. Azokról mi a véleményed?"

egyik esetben sem a világbank ellen harcoltunk. 1848 előtt, a refomrkorban Széchenyi volt a legnagyobb magyar. EGyik fő munkájának címe, a hitel.Ezt írta:

"Fő okait előadtam s a tárgyat tehetségem szerint felvilágosítottam, sokat azon szándékbúl ismétlettem is, ami egyébaránt hiba, hogy némely állításom azon számosak elibe is jusson, kik munkámat felette száraz s unalmas léte miatt rendesen nem olvassák, hanem csak itt-amott szemelgetik; s most se mondhatok, s ha vég nélkül terjeszkedném is vizsgálatimban, egyebet: hanem hogy a hitel s pénzbeli rendelkezésink jó lábon nem állnak, jó karban nincsenek – mely pénzünk szűkinek vagy szegénységünknek valódi oka – s hogy éppen azért, mivel egyéb számos intézetink igazán jó karban, erős lábon állnak, éppen azért józanabbat nem tehetünk azon nyilvános és őszinte vallásnál, hogy e részben hátra vagyunk, és szisztémánk nem ér semmit – s így előre lépni s abban javítást tenni kell."

azaz röviden: a szegénység oka a hitelhiány.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.16. 22:01:19

@RIDIK:

"te azt írtad hogy muszáj lesz valamilyen formában új hitelt felvenniük az előzőek törlesztésére (növelve a tartozást)

az MSZP is ezt hitte, ezt is tették 8 évig,"

a Fidesz is. csak a Fidesz drágább hitelt vesz fel.

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=329949&lstparts=0

RIDIK 2011.01.16. 22:01:55

@Brendel Mátyás: én nem de tamás írt egy nevet vagy már azt a bajagyzést is kitöröltétek.?

RIDIK 2011.01.16. 22:09:35

@Brendel Mátyás: nem

drágább lenne a hitel ha akarnának felvenni. de nem ők felfejlesztik a gazdaságot annyira hogy hitel nélkül fizethessük ki a tartozásokat.

(az általam már leírt módon teszik ezt. )

ja hogy már ki is töröltétek, amit 2-3 napja fél este írtam, akkor vagy nézz a kukába vagy sajna hülye maradsz. xdxdxd

ami nem baj hiszen úgysem változtat a te véleményed SE semmit, A FIDESZ ellenedre is megoldja a gazdaság fejlődését MEGINT.

hogy hogy csinálta annó, azt is abban az általatok KICENZÚRÁZOTT bejegyzésemben írtam le.

félsz hogy titeket is megcenzúráznak mi? ahogy ti is teszitek.

RIDIK 2011.01.16. 22:17:49

www.hirado.hu/Hirek/2010/12/13/12/Racsok_mogott_toltheti_a_karacsonyt_Koltai_Robert_fia.aspx

nesze link / táncolj

most te jössz a médiatörvény szövegével :
ott a labda XDXDXD

RIDIK 2011.01.16. 22:40:21

köszönöm az információt, ennyivel is okosabb lettem

az utolsó ember bűnösség szinte vitathatatlan egyetértek

a másik 4 viszont

2 csak gyanú

2 pedig a templomban kihelyezett perselyekbe dobott aprópénzek miatt? XDXD
elárulom hogy a világ összes keresztény templomában van legallább 1 persely ahová a hívek belátásuk szerint adakozhatnak. szabadon

az viszont megérdemelhetne egy vizsgálatot valóban hogy neme ily módon adómentesített pénzt, hogy oda dobálta/ pl ha az derül ki hogy egy 10milliós felújítást féléves perselypénzből finanszírozott akkor egyértelmű a "pénzmosás"(itt csak adómentesítés)

megér egy vizsgálatot, mert gyanús
szólj ha ez kiderül róluk akkor már ők is bűnösök lesznek, addig nem

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.17. 09:29:28

@RIDIK: ahogy utána néztem, Koltai Gábor NEM művészfilmeket csinált. Nehéz is elképzelni egy művészfilmnél 2,3 milliárdos sikkasztást. Ekkora sikkasztás nyilván olyan filmnél lehet, amely nem művészfilm, és nemzetközi nagyközönségnek szánják.

Itt 3D filmekről van szó:

www.delmagyar.hu/belfold_hirek/orizetbe_vettek_koltai_gabor_filmproducert/2193010/

remélem, az állam nem 3D filmek készítésére adott ekkora támogatást, mert az tényleg hülyeség. A 3D filmek azok üzleti vállalkozások, amelyeknek várhatóan óriási sikerük lesz. Szerintem marhaság az egész, de mindegy. Kifejezetten gyenge filmekről van szó tapasztalataim szerint.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.17. 09:32:55

@RIDIK: Koltai Gábor is csak gyanú.

eddig több linket és esetet hoztam ellened.

arra emlékeztetnélek, hogy a magyar egyházak támogatása 56 milliárd fölött van, Semlyén 5 milliárddal akarja növelni.

index.hu/belfold/2010/12/20/direkt_nem_szamoltak_ossze_mennyit_kapnak_az_egyhazak/

én 10 milliárdot emlegettem, de az akkor nagyon régi adat volt.

Toyotomi Hideyoshi 2011.01.17. 14:50:50

@Brendel Mátyás: A szegénység oka a tőkehiány és nem a hitelhiány. Attól nem lesz több pénzed, ha kölcsönkapsz valakitől. Széchenyinek pont azért kellett megírnia a Hitelt (aminek a legnagyobb mozgatórugója az volt, hogy ő nem kapott hitelt), mert nem volt Magyarországon tőkefelhalmozódás, ami lehetővé tette volna a gazdasági tevékenységet. Széchenyi úgy kért hitelt, hogy arra volt fedezete (ami Magyarországnak nincs!), csak ezt az akkori törvények értelmében nem vehették figyelembe, lévén a földbirtok elidegeníthetetlen (ius aviticitatis), így nem szerepelhetett reális fedezetként. Erről szól a Hitel, és nem arról, hogy úgy működtessünk egy államot, hogy egyik hitel kamatait a másikból fizessük, mint a nyolcvanas években, vagy pedig, hogy több milliárdot vegyünk fel a semmire.
Koltaihoz szerintem nincs szükségem linkre, de játszhatod a hülyét, mintha nem hallottál volna róla. Nem hiszem, hogy a linkpárbaj megoldana egy olyan kérdést, ami elsősorban a személyeskedéseidre és a szubjektív előítéleteidre vezethetők vissza, de ha akarod, játszd azzal, aki ebben partner, az én esetemben meg hitesd el magaddal, hogy igazad volt.
Csak ez a hozzászólásom is olyan, mint a többi, hogy mondasz egy baromságot, én reagálok rá, a következőben meg teljesen másról beszélsz.

"Nekünk is az az érdekünk, hogy vissza tudjuk adni" - a kettő nem függ össze abból a szempontból, hogy ha ők megkapják a pénzüket, akkor mi is jól jártunk, mert vissza tudtuk adni. Ha erre esetleg nem lennénk képesek, ők ezerféle módon meg tudják oldani, hogy pénzt kapjanak tőlünk, például az állam tulajdonának privatizálásával, a meglévő állami pénzalapok, megtakarítások nyirbálásával. Vagyis ők mindenképpen jól járnak, nem szorulnak arra, hogy mi is jól járjunk. Szerintem játszod a hülyét amúgy, ennyire sötét te sem lehetsz. Uzsoráról még nem hallottál?
Amúgy az értő olvasás megint nem az erősséged. Az IMF tevékenysége, mint írtam, nem merül ki a hitelek adásában, hanem számos más követelményt is megfogalmaznak, többek között egy programot kényszerítenek az államokra, ami privatizációval, a nemzetközi tőke beengedésével (tehát, hatalomra juttatásával, mert az adott ország, pl. Magyarország gazdasága sem bírja a versenyt a multicégekkel), tehát munkahelycsökkentéssel, a szociális háló szétszabdalásával (kórházprivatizáció, pl.) jár. Amit Orbán elismert az annyi volt, hogy a pénz megmentette az országot az államcsődtől, ami tény. De mint mondtam, az IMF-fel kötött szerződés nem pusztán pénzről szól, és megint azt tudom írni, hogy vagy tájékozatlan vagy, de végletesen, vagy hülyének tetteted magad.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.17. 15:30:55

@Toyotomi Hideyoshi: játszod a hülyét.

már elmondtam, hogy az IMF feltételei szerintem az ország érdekeit szolgálják. uzsorakamtozni meg ne legyen már pofád, amikor Orbán drágábban kapja a hitelt a piacon, mint az IMF-től!

MARHA

Toyotomi Hideyoshi 2011.01.17. 15:46:23

@Brendel Mátyás: 1. Pofád neked van. Erről ne nyissunk vitát. Legfeljebb majd kitörlitek a hozzászólásom (ezt is).
Az IMF feltételei az ország érdekeit szolgálták:
1. Az IMF feltételei között szerepel a piac liberalizálása. Vagyis a multik akadálytalanul bejöhetnek, egyenlő feltételeket kapnak a hazai vállalkozókkal. A KKV szektornak ezzel lőttek, mert nem bírja a versenyt. Vagyis a hazai termelés, a magyar tőke visszaszorul a nemzetközi tőke javára. Ergo, lehet, hogy több pénz lesz Magyarországon, csak az nem magyar lesz. Ezt hívják gyarmatosításnak. Indiában is hatalmas tőkék fordultak meg a gyarmati időkben, csak éppen az indiaiak közben éhen haltak. Ha szerinted a globáltőke (értsd: a globális cégek tőkéje) gyarapodása a magyar kárára hasznos az országnak, akkor légy szíves, gazdasági kérdésekben többször ne szólalj meg.
2. Az IMF feltételei között szerepel a szociális háló megnyirbálása, például privatizálás útján. Nem tudom, hallottál -e a Hospinvestről? Szerintem nem egy sikersztori. Ahogy az sem, hogy a szociális háló résztvevői cégként működnek, tehát profitorientáltan. Márpedig a liberalizáció és privatizáció lényege, hogy a nyereséges cégek maradnak meg. Az egészségügy ritkán nyereséges, tehát ha megpróbálják azzá tenni, mi faragunk rá. Hiába hoz egy ilyesmiben utazó cég olyan színvonalat, ami Svédországban van, ha ennek az árait is Svédországhoz szabja.
3. Az IMF feltételei között szerepel az állami szektor megnyirbálása, ami hatalmas elbocsájtásokat jelent. Ha ez szerinted szintén Magyarország érdekeit szolgálja, akkor a közeljövőben hagyd azt a dumát, hogy "Orbán nem teremt munkahelyeket", mert tőled hazug és kétszínű volna.
És végső soron
4. Az IMF a liberális piacgazdaság egyik fő szervezete. A liberalizmus az erőseknek kedvez. Úgyhogy, légy oly kedves, ha ezt a gazdasági liberalizációt támogatod, akkor a jövőben ne írj olyanokat, hogy "Orbán szegényellenes", meg a "gazdagok számára kedvez", mert tőled - ismételten - hazug és kétszínű volna. A szabadságnál semmi nem kedvezhet jobban az erőseknek, vagy a gazdagoknak.
Látom, kénytelen vagy a "hitel" kapcsán a pénzfelvételtől magától elrugaszkodni, csak én már rég nem erről beszélek. Az IMF-hitelnek más következményei is vannak, többek között az, hogy egy világszervezet napi szinten beleszólást kap a magyar állam gazdaságának irányításába. Itt pedig megint az jön elő, hogy az IMF nem "anyu", magasról leszarja a mi érdekeinket.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.17. 16:18:09

@Toyotomi Hideyoshi: Úgy látom, te elég hülye vagy. Mondtam már neked, hogy nem vagyok MSZP-s, és liberális vagyok. Te ezt nem hiszed el, és elkezdesz győzködni itt, hogy a liberális gazdaságpolitika rossz. Miben reménykedsz? Hogy itt most egy perc alatt megtérek?
Egy biztos, nem látom értelmét, hogy egy ilyen makacs fafejjel, mint te, akinek mindent háromszor kell elmagyarázni mire felfogja, belekezdek egy olyan vitába, amely 3 óráig tart, de vele 3 évig se jutnánk dűlőre.

És ne gyere nekem azzal, hogy nem vagy mélyfideszes! Totálisan a Führer ideológiáját nyomod itt.

Toyotomi Hideyoshi 2011.01.17. 16:49:10

@Brendel Mátyás: "Miben reménykedsz? Hogy itt most egy perc alatt megtérek?"

Nem, Mátyás, nem ebben reménykedem. Abban reménykedem, hogy találok olyan embereket, akikkel érvek mentén el lehet vitázni és szélesíteni lehet a látóköröm. De ha olyannal kerülök össze, mint te, akinek a politikai nézetei és a világnézete a vallásos fanatizmussal mosódik egybe, és az a legfőbb érve, hogy a másik hülye, annál ez újra és újra kudarcot vall. Mondtam már: én vitázni járok ide, nem gyűlölködni meg szidni a másikat. Értsd: attól, hogy olyat mondasz, amivel nem értek egyet, még nem tartalak emberileg kevesebbnek. Te ezt a mércét nem ütöd meg, személyeskedsz, gyalázkodsz, az érveket indulattal pótlod. Ha valakinek más a véleménye, egyből úgy kezeled, mint engem, hogy az illető megtéríteni akar, és személyében támadod, közben nem veszed észre, hogy ezzel a mentalitással te vagy az egyetlen, aki itt téríteni akar. Nem vártam tehát, hogy megtérj, csak annyit, hogy észérvek mentén megvitassunk, de úgy látom, az értelmes kommunikációt is hiába várom.
Mellesleg az IMF-re vonatkozó dolgok nem a Führer ideológiájának, hanem egy Joseph Stiglitz nevű közgazdász művének a részei, aki öt évig volt a Világbank elnöke. Vagy ő is Orbán-hívő?

RIDIK 2011.01.17. 17:46:56

@Brendel Mátyás:

nemzetközi nagyközönségnek szánt filmünk talán a Szabadság szerelem lehetne az elég nagy kaliberű ehez. de mondjuk egyébként értem migen hogy mire gondolsz

azon felesleges vitázni hogy a 3D s filmeket nem lenne e érdemes támogatni mivel /
1 / ha nem teszik meg, nekünk sosem lesznek nemzetközi nagyközönséghez eljutó filmjeink.
2/ nincs meg a megfelelő aparátunk az ilyen jellegű, és az ilyen komoly, nagyszabású filmek elkészítéséhez, így valószínűen költségesebb lenne annál mint amennyit nekünk megér
3/ gazdasági szempontból nem mozgat sok vizet, nagyot nem nyerhet rajta a magyar gazdaság, viszont nagy a sikkasztás veszélye

összegezve/ egyetértek abban hogy jelenleg nem kell támogatni a 3Ds filmeket, ....... szerintem nem is fogják. (nincs kilátásban ilyesmi, a legkissebb gondunk is nagyobb a filmiparnál)

RIDIK 2011.01.17. 17:54:47

@Brendel Mátyás:

egyház/

1/ ha jól olvastam a cikkben.: "Számításaink szerint a költségvetés 2011-re 56–58 milliárd forintot irányzott elő egyházi jellegű kiadásokra."

egy hírlap számításai mennyire megbízhatóak? mer szerintem nem mérvadó

2/ az viszont elég gáz hogy egy hírlap számításaira kell hagyatkoznunk MERT NINCS HIVATALOS ADAT nem értek abban egyet hogy az egész csalás lenne/ nem jobban szerintem mint a művészmozknál
DE mind a kettőt és az összes egyéb ellenőrizetlen területet fel kell deríteni.
az tény hogy amíg nem tudjuk egészen pontosan hogy hova megy a pénz, addig az a minimum hogy nem növeljük a keretet.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.17. 21:11:12

nincs összesített adat. egy cikk, ha összeszámol valamit, akkor az még mindig megbízhatóbb, mint a semmi, vagy a te véleményed. punkt um.

RIDIK 2011.02.11. 18:59:21

dicsák buksii megin fel lett oldva a tiltásomm xdxdxd?
süti beállítások módosítása