Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Milliónyi ember fogja be?

2010.12.09. 06:18 | balközép | 2 komment

Címkék: vendégszerző

Baloldali olvasónk írása a jelenlegi helyzetről.

Mi történt velünk? Velünk, magyarokkal, velünk, demokratákkal, velünk értelmiségiekkel, velünk baloldali érzelmű emberekkel?

Immunissá váltunk a világra, amely körülvesz bennünket. Tiltakozunk párszázan a Kossuth téren, pár ezren a közösségi oldalakon, tiltakozunk otthon, a közös családi vacsora közben, de valami hibádzik.

Valahogy úgy érezzük, hogy az elmúlt nyolc évben sok minden elkúródott, az MSZP-nek mennie kellett a hatalomból, az MSZP és mindenki, aki nem Orbánra szavaz, büntetést érdemel, vagy ha nem is büntetést, de be kell fognia a pofáját. És nézni reménytelenül, tétlenül, tehetetlenül, azt a gazdaság és demokrácia elleni ámokfutást, ami történik.

http://cdn1.beeffco.com/files/poll-images/normal/magyar-szocialista-part_2161.jpg
"Rosszul szavaztak", most szavuk se lehet?

Ha a békát egy vízzel teli edénybe tesszük, és felmelegítjük a vizet, lassan megfő. Ha forró vízbe teszik, megpróbál kiugrani. Mi nem akarunk kiugrani, mert napról-napra végigéltük az elmúlt hét hónapot.

Az Orbántól leginkább félő baloldaliak sem gondolták, hogy „ez is eljöhet még”.

Hogy szétverik a demokratikus intézményrendszert, hogy szalaiannamáriák, lázárjánosok és schmittpálok kerülnek kulcspozíciókba és oktatják ki Sólyom Lászlót. Korlátozzák az Alkotmánybíróságot, megszüntetik az öngondoskodás éppen csírázó hagyományát, nenyit rakatnak ki lassan mindenhová, és közben mellesleg bebizonyítják, hogy alkalmatlanok a kormányzásra. Semmit nem tanultak és semmit nem felejtettek.

Nem az a baj, hogy a FIDESZ kormányoz. A baj az, ahogyan kormányoz, és amilyen cinikus és sajnos hozzá nem értő módon teszi ezt. Mi pedig, akiknek nem tetszik, amit csinálnak, gondolkodhatunk azon, hogy csendben maradunk, vagy elköltözünk ebből az országból. Vagy elfordítjuk tekintetünket a kormányzás „eredményeiről”, és csak mikrokörnyezetünknek élünk. Megszégyenülve, gyáván, süketen, vakon és némán.

Van más lehetőségünk? Amikor az utcán, a munkahelyen, a közösségi portálokon csak azt kapjuk, hogy mi nem magyarok vagyunk, hanem „azok”? És „azok”-ra szavaztunk, és hozzájárultunk az ország tönkretételéhez? Ha szót emelünk a jelenlegi kormány intézkedései ellen, akkor egyből mocskos kommunisták leszünk, így inkább magunkban őrlődünk, behúzzuk fülünket-farkunkat. A közvéleménykutatási adatok alapján a biztos pártválasztók és a teljes szavazókorú népesség többsége továbbra is a FIDESZ-re szavazna. Ez mindent elmond lehetőségeinkről, mi ebben az országban jó ideig akkor is mocskos kommunisták maradunk, ha rendes, dolgozó, adófizető, törvénytisztelő állampolgárok vagyunk, azok csak mellékesen lehetünk, mert szívünk mélyén hazaáruló mocskos kommunisták vagyunk. És persze zsidók és idegenszívűek.

Mi pedig immunissá váltunk szép lassan mindenre. Mert úgy véljük, megérdemeljük a szellemi gettóba zárást, megérdemeljük a szentkoronatanos ÁSZ-vezért, megérdemeljük Matolcsyt, megérdemeljük a lenézést és gyűlöletet, amellyel minket illetnek, mert mi és azok, akikre szavaztunk, csak elkúrtak mindent. 2009-ben már komoly tiltakozás sem volt, amikor

Magyarország, 2010 decembere. El tudtuk képzelni, hogy idáig jutunk? Akár 2002-ben, akár 2004-ben, akár 2006-ban, akár 2008-ban? Hogy több millió ember számkivetettként éljen a hazájában és kuss legyen a neve? Hogy a cinizmuson vagy humoron kívül ne maradjon más fegyvere a kormánypolitika ellen? Mit tesz az MSZP? Nagygyűlést szervez, amire sokan nem mernek elmenni, mert félnek attól, hogy kirúgják őket, ha megtudja a munkaadójuk. Utána a jogsegéllyel nem sokra megy az, aki munka nélkül marad (jó esetben) hónapokra. Meg kellene változtatnunk az országban uralkodó hangulatot.

  1. El kellene fogadtatni az emberekkel, hogy nyolc év alatt történtek itt jó dolgok is, és itt nemcsak az épített utakra, felújított iskolákra kell gondolni. Fejlődtek nem fizikai dolgok is, például lett olyan filmtörvényünk, amely olyan kedvezővé tette a filmkészítést, hogy szinte már nem is meglepő, hogy Angelina Jolie és Brad Pitt hónapokig itt van egy forgatás miatt.
  2. El kellene fogadtatni, hogy és a baloldali emberek is szeretik a hazájukat és részei is annak. És az MSZP-tagok nem eredendően bűnös emberek, hanem ugyanolyan emberek, mint akik nem MSZP-tagok. (Mondom ezt nem MSZP-tagként).
  3. El kellene érnie azt, hogy az emberek ne rettegjenek felvállalni azt, hogy esetleg nem FIDESZ-szimpatizánsok.
  4. Az Országgyűlésben az ellenzéknek minden felszólalást azzal kellene kezdeniük, hogy a kormány felé fordulva kimondják: „Uraim, Önök hazudtak, uraim, uraim, Önök rossz irányba tolják az ország szekerét. Uraim, Önök alkalmatlanok a kormányzásra.” 

Nekem egyelőre ennyi ötletem van. Szerintetek mit lehetne tenni egy józanabbul gondolkodó országért, ahol senki jogát nem vitatják el a véleményéhez?

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr912503545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.12.09. 08:41:08

Semmit nem lehet tenni. Várni kell vagy száz évet és át kell esni addig jó pár forradalmon, polgárháborún is. Más is így csinálta.

Nem az a baj, hogy x, y százalék a program nélküli fideszre szavazott. Szívük joga. Az a baj, hogy másik xy százalék senkire nem szavaz soha. Nem érdekli. Nálunk ha avkit érdekel a politika, az nagy valósznűséggel hülye elfogult barom, aki MINDENKÉPPEN a fideszre, jobbikra, emeszpére szavaz. A tények, adatok nem érdeklik. Nem gondolkodik. Szavaz.

Megdobbent 2010.12.10. 01:05:07

Sajnos ebben az orszagban nincs olyan alternaiva, ami mashogy, mast el ne rontana. Egyszeruen szanalmas. De a legszanalmasabb, es emiatt minden epeszu menekul innen az az, hogy az MSZP miutan igazan koverre dagadt az emult idoszakban, megsem teszi a negyedet sem annak, amit a fidesz tett ellenzekben, es amivel terror alatt tarthatta a kormanyt. Semmit. Ul a gusztustalan modszerekkel megszerzett penzen, es esze agaban nincs arra hasznalni, hogy megfojtsa a fideszt. Ul es nez butan. Na ezert nincs ertelme lazadni, csak szepen kivinni a vagyont, csaladot. Es ez nem az en szegyenem, de nem am.
süti beállítások módosítása