Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Kettős mérce helyett

2010.11.04. 12:14 | balközép | 2 komment

Címkék: blog tüntetés kettős mérce piroslap lmp kettősmérce lehet más magyarinfó

Fordulópont volt az elmúlt másfél hét. Sorra nyilatkoztak azok, akik reményekkel várták a Fidesz nagy parlamenti többségét, hogy most nagyot tud alkotni. Sosem értettük, miért az erőtől várnak sokan eredményt, még a demokratikus táborban is. Miért a kétkedő hangokkal vitatkoztak folyton (a „rettegőkkel”), de sebaj. Most már Elek István is rájött arra, hogy Orbán nem viselkedik demokrata módon. Tavasszal még rájuk szavazott egyéniben, de tegnap az LMP tüntetésén már úgy látta, tévedett. Rendben. (Nem is akajuk ’mi már akkor megmondtuk’ mondatokkal teleírni a blogunkat.)

De az új demokratáknak legalább most hagyniuk kellene korábbi kedvenc átkozódásaikat. Már rájöttek, hogy a jogállamot nem Gyurcsánytól kell félteni, aki mindig elfogadta az Alkotmánybíróság és a népszavazás döntéseit. Már látják, hogy Orbánék fékezhetetlensége jelenti a veszélyt, ami ellen össze kell fogni. Ha mindezt látják, akkor az LMP-vezér Schiffer abbahagyhatná végre a gyurcsányozást, bármennyire is hozzátartozik ez a napi kedélyállapotához.

Jó volt látni tegnap este, hogy a jogállam védelmére az LMP is tud tüntetést szervezni. A korábban performanszokban jeleskedő csapat többszáz embert tudott mozgósítani az Alkotmánybíróság előtti utcaszakaszra. S láttunk tőlük szellemes látványosságot, például Fidesz alkotmány képi paródiáját. Egy dolgot hiányoltunk kicsit (tegnap vagy korábban); annak jelzését, hogy ezt a kis képi poént átvették valahonnan. Konkrétan tőlünk.

 
Az LMP tüntetésen is feltűnt a Piroslap tervezte Fidesz-alkotmány

Tudjuk, az LMP felemásan viszonyul a szellemi termékekhez. Egyfelől joggal büszke időnkénti szellemi teljesítményére, másfelől hirdeti, hogy ő kalózpárt. Értjük persze, hogy ez a kalózkodás menő dolog a szórakoztatóipari multikkal szemben. De a hasonlóan kis halakkal szemben, mindenképpen kínos.

Nem is tennénk ezt szóvá ebben az ünnepi pillanatban, amikor végre annyira egy platformra kerültünk, hogy az LMP a mi Fidesz-ekéző poénunkat használja. De reméljük, hogy a szellemi holtudvarába tartozó blogok is képesek lesznek túllépni a múltbeli hozzáállásukon.

Mert sajnos, épp a (kalózpárti) LMP közeléből vádolták blogunkat „lopással”. Akkor sem értettük, miért lenne lopás az internet világában, ha forrás-megjelöléssel továbbadunk valamit. Most akkor kürtöljük tele a netet? Azzal, hogy aki tolvajt kiált, éppen hogy ő lenne az?

Pedig rendre ez a kettős mérce működött. Nemcsak az LMP-közeli blogtársainknál, hanem a vélemény-szabadságot oly igen hirdető LMP-ben is, amikor az összes bloggerünket kitiltották az LMP Facebook csoportjából. ’Mi kalózkodhatunk, másnak pedig pofabe!’ Pedig úgy gondoltuk, értelmes politikai véleményt meg lehet fogalmazni, az LMP mégsem Fidesz, ahol az egy gondolat elv működik. Tévedtünk.

Így hát csöndben néztük, hogy a Facebook-csoport operátora hivatalos keretek között becsmérelte a Piroslapot, amolyan központi LMP-véleményként. Ezek után értjük, hogy kellemetlen lett volna ránk hivatkozni a Fidesz-alkotmányos képünk esetében, inkább csak sunnyogva … khm … használatba vették. (Mielőtt a komoly hangerővel rendelkező csapat elkezdené kidumálni a „használatbavételt”, itt letölthetővé tesszük a fenti kép eredeti Photoshop verzióját…)

Most, hogy ilyen markánsan megmutatkozott, ki milyen ’elvek’ szerint működik, jó lenne új fejezetet nyitni. Nem várunk el bocsánatkérést, noha beleférne. Nem várjuk el, hogy legyenek nagyvonalúbban egy olyan blog szerkesztői, akik olyan szerencsések: az ő szavuk több helyen bebocsátást nyer (rendre címlapra kerül). Tudjuk, a szerencse forgandó, és haladni kell. Most már, valószínűleg gyakrabban egy irányban. De azt elvárjuk, hogy senki ne alkalmazzon kettős mércét!

Mi is sokszor látjuk, hogy egy-egy gondolatot, melyet mi fogalmaztunk meg elsőnek, mások is átvesznek. előfordult, hogy politológustól hallottuk vissza a blogunk által elsőként megfogalmazott véleményt. Ennek természetesen örültünk, hisz ezért éri meg ezt az egészet csinálni.

A bolgunkról szabad másolni, de lap alján található Creative Commons Licenc alapján: Nevezd meg! – Ezen az alapon dolgozunk, és szeretnénk, ha ezen az alapon jobban megférnénk egymás mellett, itt a blogvilágban.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr672422874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

grin 2010.11.04. 16:33:20

De öööö az nekem még nem világos, hogy az LMP szervezők kezében volt, vagy a tömegben? Mer' nem teljesen scheißegal...

Amúgy a facebook meg a blog készítők többször hangoztatták, hogy ők nem hivatalos fórum. (Persze általában akkor, amikor hülyeséget mondtak.) MOst hogy ez akkor jó-e vagy nem, azt döntsd te magadba...

tcom 2010.11.22. 23:31:16

LMP!

Neeeee! Tényleg muszáj a Fidesz módszereit eltanulni?

Gyurcsányra visszatérve, erősen populista eszköz a bukott miniszterelnököt felhasználni csak azért, mert népszerűtlen és az LMP-nek létkérdés elhatárolódnia az MSZP-től. A népszerűség hajhászás a Fidesz/MSZP-féle zsákutcába, törvényszerű bukáshoz vezet. Miért kell úgy végezni, mint Gyurcsány, vagy 3-7 év múlva Orbán és az egész nemzeti konzultációs galeri?
Ráadásul úgy tűnik Gyurcsány Ferenc tanult a hibájából és megértette, hogy a nagy népi átverősdi a nyugdíjas szavazatokért egyszer befejeződik. Orbánnak fél év alatt sikerült az, ami utoljára Kádárék önkényuralmában. Olyan események részesei a mai LMP-sek, amilyenben utoljára maximum a szülei kerülhettek. Gondolok itt a korlátlan hatalom kialakítására, az Alkotmánybíróság lefokozására, vagy a magántulajdon elkobzására.
Hihetetlen, hogy ilyen időkben magára valamit is adó parlamenti pártban 1 percet is elpazarolnak Gyurcsány Ferencre.

Nem szeretnék csalódni az LMP-ben!
süti beállítások módosítása