Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Viszi az antik bútorokat az esztergomi Fidesz

2010.10.25. 13:46 | Nagymogyoroszag | 3 komment

Címkék: fidesz esztergom meggyes tamás tétényi éva

Esztergom különleges város, ahol a Fidesz polgármestere beszívott egy kétharmados zakót, és a nép elkergette. Kósa Lajos csak annyit jegyzett meg, hogy szerinte nem mennek jól a dolgok Esztergomban.

Rájött a Lajos. Bár, ha itt tartunk, akkor Debrecenben sem mennek jól a dolgok, hisz Kosára 2006-ban kb. 50 ezren szavaztak, 2010-re ez a tábor 30 ezerre csappant. Majd biztos valaki felteszi a kérdést a Fideszben egyszer neki: Te Lajos miért buktad el a szavazóid 40 százalékát, Te Lajos hova tűnt 20 ezer szavazód?

A polgármesteri iroda, szép... biztos olcsó volt...

De mielőtt Lajos megtalálja a fenti kérdésekre a választ, igazat kell, hogy adjak neki: nem mennek a Fidesznél jól a dolgok Esztergomban. A hétvégén szerintem a magyar politika történet egyik legszánalmasabb jelenete játszódót le, a Mária Valéria híd bal szélén. 

A történet azzal kezdődött, hogy Tamás, aki polgármester volt, kikapott a választáson (nem kicsit, hanem nagyon). És Tamásnak volt egy szépen berendezett kis hej'de antik bútoros irodája ott az városházán. Amit nem szeretett volna átadni a megválasztott Tétényi Évának. A Fidesz frakció készített is gyorsan egy előterjesztést, hogy Tamás már nem polgármester ugyan, de országgyűlési képviselő, maradjon már meg neki az irodája.
(Csak zárójelben: az esztergomi választókörzetet korábban Tittmann János képviselete a parlamentben, Dorog MSZP-s polgármestere. Ő idén tavasszal nem indult, Tamás nyert, de senkinek nem jutott eszébe, hogy Tittmann-nak Esztergom biztosítson irodát.)
(És még inkább zárójelben: Nyár elején az ügyészség nagy hírveréssel bűnvádi eljárást indított egy másik szoci képviselő ellen, mert korábban a választókörzetében lévő önkormányzat mobiltelefon-használatot fizetett neki. Vigyázz Tamás, baj lehet még az iroda-használatból, ha az ügyészség elfogulatlan!)

Ám de jött a meglepő fordulat. Lehet valaki megsúgta Tamásnak: rém gáz amit csinál. S ő - gyors fordulattal - azt mondta: nem kell neki az iroda, nem terheli ezzel a várost. Nemes gesztus, jó gondolat.

Igen ám, de a hétvége leple alatt, október 23-a ide vagy oda, Tamás barátai, élettársa és politikus társai kirámolták az antik bútorokat a polgármesteri irodából.

A kiköltözés közben elállta Meggyes Tamás autójának útját Tétényi Éva, a város új polgármestere - legalábbis így mondja el a történteket a helyi Fidesz-frakció elnöke, Steindl Balázs közleményében. Láthatóan számára a közlekedés jogtalan korlátozása a fontos a történetben (már, ha így történt). Pedig az új polgármester láthatóan komolyan vette a Fidesz jelszavát, hogy véget kell vetni a bútorok teherautón közpénzek talicskán történő elhordásának, amikor számon kérte Meggyestől az önkormányzat tulajdonát.


Tétényi Éva az MTI érdeklődésére elmondta, a Fidesz frakció tagjai, élükön Steindl Balázzsal - aki korábban Meggyes sofőrje volt, mondhatni szállítási szakember - bútorokat cipeltek ki a volt városvezető irodájából. Ő lement a portáshoz, és megkérte, állítsa meg az autót, majd megkérdezte a gondnoktól, hogy készült-e leltár. Igenlő válasza után a portás a járművet kiengedte az udvarról, tehát nem felel meg a valóságnak, hogy ő az autót feltartóztatta (ha a történetben a feltartóztatás a fontos).

A polgármester hozzátette, az autót Meggyes Tamás élettársa, Búzásné Zimon Andrea vezette, aki a városszépítési osztály vezetője. (Búzásné nem házas?? Nem fontos a keresztény polgári értékrend, no meg a család? - vagy annak a látszata legalább??)

Szép kis észak-balkáni jelenet, ha valaki látta a Macskajaj-t vagy más Kosturica-filmet: Ott van a hivatalban az osztályvezető asszony, jóval munkaidő után, ezzel a szánalmas (Fidesz-)politikus bagázzsal, és péntek este  viszik a bútorokat.
És az új polgármesternek arra kell figyelnie, mit visznek el a Fideszesek, akik számára a polgári kultúra az antik bútorok szeretetében mutatkozik meg (szeretem, ha itt áll). Pedig lenne más dolga az új polgármesternek.

Papcsák elszámoltatási kormánybiztosnak mag Varga Mihály csontváz-keresőnek nem sikerül olyan velős csontvázat találnia, mint Tétényinek. Pedig ezt a keresést a Fideszes önkormányzatokra is ki kellene terjeszteni. És itt nem szánalmas bútor-ügyekről van szó: Esztergom városnak, ugyanis egy milliárd forintnyi, tehát 100 lakás árának megfelelő közüzemi tartozása van.
A történet Mikszáth-regénybe illő: nem fizetek számlát, de antik bútorokkal berendezett luxus irodám van.

Esztergomban más is történt hétvégén: a képviselő-testületi ülés alatt ment a Fidesz-takarodj. Tömegek jelentek meg, és védték a polgármesterüket. Hisz a képviselő-testületi többség a Fideszé, akik szemmel láthatóan megbuktatnák Tétényit. A pártlogika számít, nem a város ... no pláne nem a befizetetlen esztergomi rezsi tartozás.

Tétényi kétharmaddal nyert, de a megváltozott mandátum-kiosztás miatt a Fidesz 30 százalék körüli átlagos támogatottsággal mégis többséget szerzett a testületben. Bár már sokan megbánták, hogy NEMzeti Együttműködést a valóságban, jelekben sem produkáló pártot támogatták, és egyéni mandátumokhoz juttatták.

Hát, ha így mennek tovább a dolgok, a végén még Esztergom vörös város lesz. Meglátjuk. Mi addig is figyeljük az esztergomi dolgok alakulását. Egyébként, holnap megint képviselő-testületi ülés lesz Esztergomban.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr992397331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megdobbent 2010.10.25. 19:47:45

Naigen, a kiserleti varos (debrecen mar ugye ki lett csinalva), hogy meddig lehet eroszak nelkul elmenni fidesz reszrol. Na vajon mi lett volna, ha a NEM fideszesek huzzak-nyuzzak igy a dolgot fideszes polgarmestert ellehetitlenitve. Nem hazakat gyujtottak volna mar fel, tojast hajigalnanak, mocskosoznanak a joravalo jobb erzesu honpolgaraink? Szep ez az orszag, remek a nagy nemzeti mittomenmicsoda, ami igy ketyeg.

tengobela 2010.10.26. 22:05:25

Hajrá Esztergomiak, ti már rájöttetek mekkora hibát csináltatok, mikor jön rá a többi régió??,

totálandi 2010.10.27. 06:14:51

Hová tűnt 20 ezer szavazó? - ezt a kérdést azonnal a választások után megkapta Kósa Lajos.
basahalom.blog.hu/2010/10/05/hova_tunt_20_ezer_szavazo
Még nem válaszolt...
süti beállítások módosítása