Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Kiflicsücsök-tolvaj őrzi a nyugdíjakat?

2010.10.17. 16:15 | ZöldMarci | 7 komment

Címkék: gazdaság orbán fidesz botrány selmeczi gabriella nyugdíj ügy kifli nagykövet 14 repülőgép megtakarítás befizetés havi lockheed

A Fidesz korábban 14. havi nyugdíjat ígért (természetesen adócsökkentésből). Most 14 havi nyugdíjat vesznek el, az emberek nyugdíjpénztári-befizetéséből.

Elvileg nincs okunk aggódni, mert Matolcsy és Szijjártó is megígérte, hogy senki nem jár rosszul. (Valamiért Orbán még nem ígérte meg. Orbán tavaly nem válaszolt arra nyílt levélre, hogy visszaadná-e a 13. havi nyugdíjat. Most már tudjuk, hogy nem adja vissza.) Készült egy videó is a visszaadás fedezetéről.

A videóban most már Selmeczi Gabriellának kellene szerepelnie, hiszen őt nevezték ki a nyugdíjak őrzésére, hogy (adóforintjainkból) mindenkinek jó legyen, aki visszatér az állami nyugdíjbiztosításba. A képviselőnő az I. Orbán kormány alatt az egészségügy államtitkáraként a magánbiztosítós egészségügy mellett kardoskodott, így nyilván elvszerű gazdája lesz a nyugdíjak visszaállamosításának. Ne feledkezzünk azonban meg élete más nagy pillanatairól.

 

Selmeczi több területen is próbált bizonyítani...

Szintén kínos volt, hogy a Lockheed-ügyben azért lobbizott, hogy egy magáncég képviselője legyen a nagykövet. Lemondása után is érdekes volt, hogy a Miniszterelnöki Hivatalban megtalálták a Fidesz-Lockheed botrány alapjául szolgáló levél eredetijét. Annak ellenére, hogy Selmeczi Gabriella a botrány kirobbanása után úgy nyilatkozott: megsemmisítették azt. Bővebben az ügyről.

A legemlékezetesebb mégis "kiflicsücsök" ügyével vált. A Tesco-beli falatozás után gyorsan változtak a tények a hírekben. Kiderült, hogy csak ismerőse evett, őt csak behívták, de a biztonságiak egyébként is csúnyák voltak. Nos a Tesco titok című, az áruházat sok mindenben leleplező könyv, csak úgy mellékesen ír a történetről:

Biztosan emlékeznek arra az esetre, amikor Selmeczi Gabriella telekürtölte a sajtót azzal, hogy mószerolták a Tescóban a biztonságiak egy szaros sajtos stangli miatt. (A sajtos stangli egyébként nem lehetett szaros, maximum húgyos, de erről majd akkor, amikor a pékségről mesélek.) A történet egyszerű volt: az egyik legjobb barátom, akivel egy közös lakást osztottunk meg akkoriban, odament hozzá, és udvarias hangon figyelmeztette, hogy majd a kasszánál ezt is ki kell fizetni. Selmeczi asszony iszonyatosan felkapta a vizet és közölte, hogy őt itten nem lehet baszogatni, mert neki diplomata útlevele van és mentességet élvez. Úgy látszik, a hölgy nemcsak a mentességet, hanem a stanglit is élvezte, mert mire a biztonságiak odaértek, már egy falat nem volt belőle. Nem erkölcsi szempontból volt érdekes a dolog, mert lopjon mindenki, amit tud. Selmeczi úgy vélte, hogy még a biztonságiaknak kellene szarul érezniük magukat, hogy belekötöttek.

Tesco Titok, p. 12

Selmeczi Gabriella ezek után 2006-os választások előtt a Fidesz szóvivőjeként képviselte, hogy a járulék egyharmados csökkentésével fognak 14. havi nyugdíjat fizetni. Nem is értjük, hogy ezt a forradalmian új ötletet, most miért nem akarja megvalósítani a Fidesz a fogyasztókra áthárítható adóemelések helyett.

Szerettünk volna Selmecz Gabrielláról más, általa fontosnak tartott információkat is közölni, de honlapján sajnos ez fogadott:

 

Nos mindezek után szavazzatok, hogy mennyit látunk vissza az "őrzött" nyugdíjakból:

Aki gondolja csatlakozzon a nyugdíj-megtakarításokat védő facebook-csoporthoz.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr442378702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megdobbent 2010.10.17. 20:07:36

Najo, de gabika pont jo passzban van smitpacanal, aki ugye a magyar adozokkal szamoltatta el a kutyaja tapjat, amikor nagykovet volt. Tehat ok, meg ugye az egesz brancs olyan szepen egyutt van, es annyira motivaltak, hogy a penzemre vigyazzanak (mind az adomra, mind a sajat vagyonomra az arfolyam stabilizalasaval, mint a nyugdijamra, es persze minden mas befizetesemre is), hogy igazan semmi ok az aggodalomra.

"Nincs itt semmi latnivalo, haladjanak tovabb..."
"Kimesz az ajton, balra fordulsz, fogsz egy keresztet..."

angyalföldi partizán 2010.10.18. 07:50:53

Erőt,egészséget elvtársak!Azt hiszem,ha az előző kormány csak kiflicsücsköt nyammogot volna[ kis parizerrel]most nekünk lenne kétharmadunk,és nem kéne szégyelnem a pufidzsekimet.

bierkamp 2010.10.26. 16:45:54

A KÓCOSFUGÚ KIFlI TOLVAJRA BÍZTÁK A MAGÁN NYUGDÍJASOK PÉNZÉT?-----

ej ej..mire tanítja ez a Nemzeti Banda kormány a fiatalokat---LOPJATOK,.. EZ A POLGÁRI, EZ A NEMZETI... hehehehehe
LOPNI CSALNI HAZUDNI...szabad...csak FIDESZ bugyuta legyél ez a lényeg!

Fejétől bűzlik a KORMÁNY!

Secnir 2010.10.27. 15:22:09

b+
innen volt ismerős a neve!
áááááááh
hogy is van a mondás a kápsztával meg a kecskével?

chop 2010.10.27. 18:55:33

"A képviselőnő az I. Orbán kormány alatt az egészségügy államtitkáraként a magánbiztosítós egészségügy mellett kardoskodott, így nyilván elvszerű gazdája lesz a nyugdíjak visszaállamosításának."

Ez ám a pálfordulás!

Dr. Tim Pedersen Dr. (egy L-lel) 2010.10.28. 00:29:43

Kit szophat, hogy már oly régen ott van? Bele se merek gondolni, hogy az összeborzolt fogsorával, hogy fogazhat!

hanyasvagy 2010.11.24. 15:24:49

Igaza van Gabriellának,a Tesco-ban nem lehet b.......ni,de a Parlament az minjárt más.
süti beállítások módosítása