Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A fideszes Búbos Banka Kommandó lecsapott a vörösiszapra

2010.10.07. 15:09 | Nagymogyoroszag | 42 komment

Címkék: fidesz orbán viktor vörösiszap zay andrea

Lenyűgöz a Fidesz kormányzása. Orbán Viktor biztos benne, hogy nem természeti okai voltak a vörösiszap-ömlésnek, hanem műszaki. Ám éppenséggel a gátszakadás előtt két héttel ellenőrizte a környezetvédelmi főfelügyelet a MAL vörösiszaptározóját. Természetesen ennek az intézménynek az élén is elmeszelték az addig ott tevékenykedő vezetőt, és Illés Zoltán fideszes államtitkár személyi titkára került ebbe a felelős beosztásba. Akinek csupán a természeti értékekhez egy köze volt: a Búbos Banka Kör aktivistájaként igyekezett búbos bankákat menteni. Zay Andrea nem csak remekül mentett búbos bankákat, de egy iskolai tanító végzettséggel mély rálátással rendelkezhet a gesztenye és fenyődoboz közötti különbségekre.

Ilyen mély szakmai tapasztalatokkal teljesen világos, hogy a fideszes pártlogika alapján a helye a környezetvédelmi főfelügyelet vezetői székében van.

Nem szeretnék én pálcát törni senki felett, nyilván sejtjük majd a kommünikét, a vizsgálat során nem derülhetett ki mert… tudjuk.

Bár azért a vizsgálat jelentését megnézném: A tározót és környékét alaposan megvizsgáltuk, veszélyben lévő búbos bankát nem találtunk.

De az ügyben nem ez a leggázabb. Az, hogy vélhetőleg kiderülhetett volna a hiba. És miért nem derült ki? Ne mondja már nekem senki, hogy egy kb 15 méter magas, 5 méter széles betontömb 2 hét alatt úgy meg tud repedni, hogy kitörik… Azért ahhoz milyen nyomásnak kéne benne lenni? Nem egy üvegpohárról beszélünk.

 

Ha nem hozzáértő vizsgálta ki, miért nem az tette, ha pedig hozzáértő volt, hogyhogy nem látta, hogy meg van repedve, szakadva, mit tudom én, a beton?

Itt több település több száz, sőt, ezer családjának életét fenyegette ez az észre nem vett hiba.

És a főfelügyelet kompetenciájával, szakmai hozzáértésével a gyanú árnyéka sem merülne fel, ha azt egy kompetens vezető vezetné, nem pedig egy a Fidesz nómenklatúrájából oda ejtőernyőztetett búbos banka szakértő.

Tessék már megérteni, egy ország irányításához nem elég a Fideszhez és Orbán Viktorhoz való lojalitás, vagy a falakra kihelyezni a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát. Biztos baromira fontos dolog. De ha akár egy komcsi, vagy tök mindegy mi jobban ért az adott területhez, bizony neki kellene csinálni. Ha pedig nem, akkor annak egy szörnyű katasztrófa lehet a vége. Vagy, ha tetszik, kontár kormányzás.

Tessék abbahagyni a démonüldözést, és ezt a narancsos retrográd posztszovjet jellegű államszervezést.

Még valami, ha Orbán Viktor mementóként elzárná Kolontár azon részét, melyet elért ez a katasztrófa, javaslom, legyen kifüggesztve a környezetvédelmi hatóság ellenőrzése során készült jegyzőkönyv minden házra. Nem lenne szép, ha elfelejtődne ez a sajátságos személyzeti politika.
 

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr12352210

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A fideszes Búbos Banka Kommandó lecsapott a vörösiszapra 2010.10.08. 11:13:56

Lenyűgöz a Fidesz kormányzása. Orbán Viktor biztos benne, hogy nem természeti okai voltak a vörösiszap-ömlésnek, hanem műszaki. Ám éppenséggel a gátszakadás előtt két héttel ellenőrizte a környezetvédelmi főfelügyelet a MAL vörösiszaptározóját. Piroslap b…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.10.07. 15:50:20

Lenyűgöz a Fidesz kormányzása. Orbán Viktor biztos benne, hogy nem természeti okai voltak a vörösiszap-ömlésnek, hanem emberi. Ám éppenséggel a gátszakadás előtt két héttel ellenőrizte a környezetvédelmi főfelügyelet a MAL vörösiszaptározóját. Természetesen ennek az intézménynek az élén is elmeszelték az addig ott tevékenykedő vezetőt, és Illés Zoltán fideszes államtitkár személyi titkára került ebbe a felelős beosztásba. Akinek csupán a természeti értékekhez egy köze volt: a Búbos Banka Kör aktivistájaként igyekezett búbos bankákat menteni. Zay Andrea nem csak remekül mentett búbos bankákat, de egy iskolai tanító végzettséggel mély rálátással rendelkezhet a gesztenye és fenyődoboz közötti különbségekre.
Ilyen mély szakmai tapasztalatokkal teljesen világos, hogy a fideszes pártlogika alapján a helye a környezetvédelmi főfelügyelet vezetői székében van.

A hülye ellenzék miért nem ugrik rá azonnal!

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.10.07. 16:30:06

a gonosz törpe lehet a végén még a saját csapdájába sétál bele, azt letartóztatják Illés emberét, ugyebár az ő államtitkársága alatt lett kinevezve ez a dilettáns Zay, aminek fényében még vizsgálták is az említett gátat 2 héttel a katasztrófa előtt.

Blogger Géza 2010.10.07. 17:46:12

Sejtettem, hogy az a tény nem lesz a posztban, hogy környezetvédelem, biológia és kémia szakos diplomája is van az illetőnek, nem mellesleg évtizedes környezetvédő múltja. Ennyi erővel Sólyom László se lehetne környezetvédő, mert jogász diplomája van.

Zay Andrea feladata most nyilván az, hogy kivizsgálja, mi okozta a katasztrófát. Ellenőrizze, hogy a konkrét ellenőrzés hogyan zajlott, ki végezte, megfelelő alapossággal stb. és ha kell, a hatóságon belül is eljárjon. Az tározó már időtlen idők óta ott van, aligha ő adta ki rá az engedélyt. Hozzáteszem, a tározó működéért mindenképpen a cég az elsődlegesen felelős, semmiképpen sem a céget ellenőrző hatóság. Ez olyan, mintha egy adócsalásnál nem az adócsalót ítélnénk el, hanem az APEH-et.

Blogger Géza 2010.10.07. 17:54:17

Amúgy irigylem a poszt szerzőjét, mert ő már persze előre tudja, hogy pontosan hol, mikor és miért keletkezett a repedés, mennyire volt feltöltve a tározó, mekkora volt a nyomás és egyáltalán. Vagy hogy mennyiben történt volna mindez másképp, ha Zay Andrea elődje marad ott a főgóré. Akkor kevésbé lett volna lúgos az lötty? Vagy keményebb marad a beton? De ha ennyire tud mindent, azért megoszthatná ezeket a tényeket velünk is. Bár lassan felesleges, mert most hirtelen a 10 millió vörösiszap-szakértő országa lettünk.

Táskás Tóni 2010.10.07. 17:55:06

@Blogger Géza: Mindenkit fel tudtok menteni aki fideszes tök mindegy ,hogy hibázott-e vagy sem . Nem kellett volna olyan kapzsin ráugrani a pozíciókra a kormányoldalnak mennyivel jobban tunának kijönni belőle most.

Blogger Géza 2010.10.07. 18:41:31

@Táskás Tóni: Én nem mentek fel senkit. Ha ez az általam ismeretlen Zay Andrea hibázott, viselje következményeit. Inkább ti tartotok megint olyan Virág elvtárs-féle tárgyalást. Még szinte semmit nem lehet tudni az okokról, de máris megtaláltátok azt a Fideszhez köthető valakit, akinek a fejét követelitek.

Amúgy Illés pont azért nevezett ki ide olyan valakit, akiben személyesen is megbízik, mert ezen a területen disznóságokat gyanított. Lehet, nem is alaptalanul. Kérdés, a cég elvégzett-e minden szükséges környezetvédelmi beruházást, és megtett-e minden elvárható intézkedést. Majd elválik.

gorcsev54 2010.10.07. 18:42:50

@Blogger Géza: Az általad leírtakkal némileg egyet értek csak sajnos ilyenkor a vezető is felelős légyen akármilyen diplomája akármilyen környezetvédő múltja.Biztos nem Zay Andrea mászkált gumicsizmában a tározó gátján de a jelentéseket ö kapta és fogadta el,gondolom nem a minisztériumban posztoló biztonsági őr.Meg nem lett itt senki sem vörös iszap szakértő,de hogy nem egy éjszaka repedt szét az a szaros gát az olyan biztos ,mint hogy holnap is lesz egy nap.És nem csak a mostani Zay Andrea a felelős hanem az elődei is.Számomra teljesen mindegy ,hogy a vezető melyik oldalhoz tartozik.Úgy látszik a biológia kémia szak ehhez kevés!

Blogger Géza 2010.10.07. 18:54:36

@gorcsev54: Én is bízom benne, hogy voltak előjelek, mert ha nem, akkor ennyi erővel bármely hasonló tározó bármikor széteshet. Márpedig csak Mo-on több millió tonna vörösiszapot tárolnak hasonlóképpen. De hozzá kell tennem, amikor jön az árhullám, akkor se tudják előre soha, mikor és melyik gát fog átszakadni.Azt meg lehet saccolni, hol lesz a nagy terhelés, hol kell nyúlgát, de hogy végül hol tör át a folyó (ha áttör), azt mindig csak utólag mondják meg az okosok.

Ha a jelentés azt írta: " minden OK", akkor nem tudom, mit tehetett volna Zay Andrea. Tudom, ki kellett volna költöznie oda sátorban és óránként figyelni, reped-e vmi. :)

Táskás Tóni 2010.10.07. 21:12:21

@Blogger Géza: Biztosan nem lennél ilyen megértő ha még a régi "komcsi" felügyeleti vezető lett volna ott. Amúgy azt sem értem ,hogy Orbán miért koldul a külföldön élő gazdag magyaroknál segítségért , pontosan elég sok oligarcha veszi körül / Csányi Simicska Fellegi/ azokat kellene inkább jótékonykodásra szólitani. Én már többször felemeltem a telefont és hívtam az adományvonalat vajon Smittpalibá és a többiek tettek-e valamit.Ha a gyárban hibáztak akkor a felelősöknek bizony a börtönben a helyük

Blogger Géza 2010.10.07. 23:22:40

@Táskás Tóni: Szerintem a régi "komcsi" felügyelő volt ott, mert nem hiszem, hogy azokat is leváltották akik az ellenőrzést végzik. :) De nekem aztán mindegy, "komcsi" vagy nem, kérdés, hibázott-e. Ma a tévében azt nyilatkozták a miskolci egyetem részéről, hogy valószínűleg konstrukciós-tervezési hiba is kellett hogy legyen, és erre jött rá az elmúlt napok sok esője. Na most ezekért biztos, hogy Zay Andrea a felelős?

elgondolkodo 2010.10.07. 23:37:19

@Táskás Tóni: Namost.
Tegnap a TV-ben, egy ott dolgozó melós azt mondta, hogy a tározó többszörösen túl lett nyomatva.
Gondolom 2 hét, elég hozzá.

elgondolkodo 2010.10.07. 23:44:46

@Táskás Tóni: "Schmitt Pali bá' "
Elárvereztette a szeretett múzeális motorját, és a 6 millió forintot, felajánlotta az árvízkárosultaknak?

Ja, hogy a szennycsatornák nem hozták le?

nem csodálom

Táskás Tóni 2010.10.07. 23:46:42

@Blogger Géza: @elgondolkodo: Most világosodtam meg Gyurcsány a hibás! Ebben biztosan kiegyeztek velem. Már csak azt nem tudom ,hogy hogyan és miért nyomatta túl a tározót Gyurcsány.?

Táskás Tóni 2010.10.07. 23:51:42

@elgondolkodo: Látod ilyen rendesek a régi jó komcsik.

pakesz (törölt) 2010.10.07. 23:53:35

index.hu/bulvar/sin4280/

persze hogy Orban egy SZEMELYBEN felelos!!!
elvegre minden elbaszott lakatert is GYF volt a felelos
ha a cocik nem lennenek beszariak, csinalnanak jo kis Orbanos matricakat es teleplakatolnak a fel falut :)))

nem nem gondolom hogy Orban a hibas, csak hogy amikor ok voltak ellenzekben akkor ok azt ugy allitottak volna be hogy a cocik a hibasak

pakesz (törölt) 2010.10.07. 23:56:32

amugy meghalt egyetlenegy Bubos Banka vagy nem?
a T. poszt iro erre valaszoljon, hagyja a rizsat, az esozest, a beton/betonna szilardult kohosalak viszonyat es hagjuk csak a PH erteket
meghalt egyetlenegy Bubos Banka vagy van?
100% -nak itelheto a Bubos Banka lobbiereje?

pakesz (törölt) 2010.10.08. 00:04:43

index.hu/belfold/hodmbet0407/

"Kovács László orvos-igazgató, a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház orvos-igazgatója februárban egy helyi tüntetésen úgy fogalmazott az egészségügyi reformmal kapcsolatban, hogy "ez népirtás, ez genocídium". A Magyar Igazság és Élet Pártjának elnökhelyettese, a hódmezővásárhelyi MIÉP-elnök a kórház védelmére szervezett tízezres demonstráción szólalt fel, "ha ezt a törvényt Gyurcsány Ferenc, Molnár Lajos miniszter és Horváth Ágnes államtitkár nem vonja vissza, törvény előtt kell felelniük népirtás miatt" - fogalmazott az orvos."

ezzel a szellemmiseggel 4szeresen nepirto a Fidesz kUrmany!!!

elgondolkodo 2010.10.08. 00:14:12

@Táskás Tóni: Mert gyakorlatolag Gy. Ferenc vállalkozó, megkaparintotta az egász alumínium ipart.
Ez a zagy, alumíniumipari melléktermék.

Több köze van Gyurcsányi-nak, ehhez a katasztrófához,
mint Orbánnak, az apja dolomit bányájához.

nem gondolod Toncsi?

elgondolkodo 2010.10.08. 00:16:42

@Táskás Tóni: Nem mindegyik,
csak az árulók.

Táskás Tóni 2010.10.08. 00:19:55

@elgondolkodo: Ne is adj magyarázatot tudom ,hogy lett túlnyomatva. Gyurcsány odament és belepisált. Nemsokára erről az akcióról biztosan képet is fog mutatni Pintér. Neki ugyanis jóvá kell tenni Orbán elótt, hogy megvédte a haverját Gergényit okt.23-al kapcsolatban . Azt mondta ugyanis ,hogy Gergényi nem hibázott.
Szörnyű ami ott történt és szerintem is ki kell vizsgálni és börtönbe csukni a bűnösöket de az azért kicsit tulzás volt Pintér sajtótájékoztatóján , hogy Gyurcsány ismerősei a tualdonosok. Ez volt a legfontosabb Pintér szerint, inkább adakozna ő is ,hiszen minden "volt" cége állami megbízást kapott. Ez biztosan rendben van szerintetek

Táskás Tóni 2010.10.08. 00:23:35

@elgondolkodo: Smittpalibá áruló??? Ha te mondod

elgondolkodo 2010.10.08. 00:28:13

@Táskás Tóni: Hát nem át állt, a magyarokhoz?

elgondolkodo 2010.10.08. 00:29:46

@Táskás Tóni: Ez mindenesetre sokkal gázosabb, mint az "orbánbányák" apukám!

Táskás Tóni 2010.10.08. 00:32:56

@elgondolkodo: Igazad van elég sokan átálltak és így lesz egyre népesebb a boldog magyar nemzet. Nekik még a III/II ill III/III. mivoltuk is meg van bocsátva. Hajrá Mo.

fallen 2010.10.08. 00:43:33

Azért a miskolci árvíz idején habozás nélkül rúgták ki az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség vezetőjét, holott nem ők adták ki az építkezési engedélyeket az áruházaknak, sőt évekkel korábban jelezték, hogy oda nem lenne szabad építkezni. Szóval most napokkal a történtek után már Illésnek is le kellene mondani, amiért nem rúgta ki azonnal Zay Andreát. Arról nem beszélve, hogy egy normális országban Zaynak minimum azonnal be kellett volna adni a felmentési kérelmét, amit legfeljebb nem fogadnak el.
Amúgy, ha már itt tartunk. Ha én egy jó nevű könyvvizsgáló cég tulajdonosa lennék, azonnal kirúgnám azt az ügyvezetőt, aki nem ismeri fel, hogy asszisztensként egy olyan csiszolatlan gyémánt főzi náluk a kávét, aki másnaptól már minisztériumi főosztályvezető. Vagy más olvasatban, ha egy ilyen kvalifikált munkaerő csak asszisztens lehet annál a cégnél, akkor a feletteseiknek minimum félisteni képességekkel kell bírni.

elgondolkodo 2010.10.08. 01:16:14

@Táskás Tóni: "A megtértek, megbocsáttatnak" Jelenések könyve. :)))

elgondolkodo 2010.10.08. 01:20:46

Mindegy akár hogy is, Gyurcsányinak, felelnie kell!

Tényleg ki az a "Gyurcsányi, a nyagy ember, aki majd elsikálja, a dolgokat!" ?!

Panelkuruc · http://piroslapok.blog.hu/ 2010.10.08. 01:29:58

@elgondolkodo: egyértelmű, hogy megvolt nekik is a maguk damaszkuszi útja, a tékozló fiút jobban meg kell jutalmazni még a végig hűségesnél is... nyilvánvaló, hogy semmi önös politikai érdek nem játszik közre :)

Megdobbent 2010.10.08. 03:06:44

A komenyizmus szelleme volt a bunos, nyilvanvalo. Ha ottvan a kossuth teri samanbotos diszjobboldali, akkor ez nem tortenik meg! Bar szethugyoztak volna az egeszet, az igaz, de az megsem lug!

elgondolkodo 2010.10.08. 03:49:02

@Megdobbent: A Kossuth teret, ti hugyoztátok körbe,
mikor oda settenkedtetek leskelődni.
Az ellenetek tüntetők, a mobil árnyékszékeket használták végig.

Igyál mégegyet, azt' fogd rá, a nyuszira.

ismerjük

elgondolkodo 2010.10.08. 03:51:46

A Kosshuth teret ti hugyoztátok körbe, azt' rá fogtátok a tüntetőkre.

A demonstrálók, mobil árnyékszéket használtak.

elgondolkodo 2010.10.08. 03:53:36

A Kosshuth teret ti hugyoztátok körbe, azt' rá fogtátok a tüntetőkre.

A demonstrálók, mobil árnyékszéket használtak.

elgondolkodo 2010.10.08. 03:54:44

A Kosshuth teret ti hugyoztátok körbe, azt' rá fogtátok a tüntetőkre.

A demonstrálók, mobil árnyékszéket használtak.

elgondolkodo 2010.10.08. 03:54:44

A Kosshuth teret ti hugyoztátok körbe, azt' rá fogtátok a tüntetőkre.

A demonstrálók, mobil árnyékszéket használtak.

elgondolkodo 2010.10.08. 03:54:56

A Kosshuth teret ti hugyoztátok körbe, azt' rá fogtátok a tüntetőkre.

A demonstrálók, mobil árnyékszéket használtak.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2010.10.08. 11:25:27

Atyaúristen!

Tudtam, bazz. Amikor gépeltem be az oldal címét, már vihorásztam magamban, hogy biztos lesz egy olyan bejegyzés, amiben a Fidesz a hibás a vörösiszapért. Hát majdnem...

Á, az én hibám hogy ilyen szemetet olvasok.

kisse 2010.10.10. 19:28:02

„Illés szerint nem igazak a cég korábbi állításai, amik szerint a hatóságok is rendszeresen vizsgálták a tározó állapotát. Illés hangsúlyozta, hogy a környezetvédelmi hatóságoknak ez nem feladata, nincs törvényben előírva, hogy a talaj szerkezetét, a töltés állapotát ellenőrizzék az ilyen létesítményeknél.
A szabályozás hiánya nem mentesíti a felelősség alól a Mal Zrt-t, mert a cégnek folyamatosan, saját hatáskörben ellenőrizni kellett volna a tározó falának állapotát.”

és ez így is van, csak elő kellene venni a jogtárat és megnézni mit tartalmaz egy környezetvédelmi ellenörzés!!!

Forrás: index.hu/belfold/2010/10/10/buzgarok_okozhattak_a_katasztrofat/

Pegero 2010.10.12. 20:35:05

Kevés helyen olvasok ennyi értelmes, komoly szakértelemmel rendelkező hozzászólást! A hozzászólók stílusa és nyelvezete külön dicséretet érdemel. Való igaz, nyelvében él a nemzet!!!

űrlakó (törölt) 2010.11.29. 10:12:51

@Blogger Géza: Ne feledd! Zay Andreanak az vált feladatává a társadalmi életében, hogy az MSZMP-ben ,KISZ-ben FELHALMOZOTT ISMERETEIT át kellett örökítenie az MDF-en, MIÉP-en keresztül a Fidesz-be meg a KDNP-be!
A hölgy olyan "ügyes" , ebben a szerepkörben, hogy még az ESZKÖZÖKET is ő választhatta!

nemcsodálokozó (törölt) 2015.07.27. 11:12:25

@pakesz (törölt):
Bubosbanka kétszeres doktornő, a különböző tudományok birtokosa, élvezettel uralja énje képességeit!
Feleslegesen szaporítottátok a róla alkotott véleményeteket!

Ámon Farkas 2015.07.27. 11:48:41

@Megdobbent:
Igaz. A komenyizmus szelleme a bűnös, mert kitermelte a mostani díszjobboldal kormányt, és nekik a lúg az kölni.
Ezért végezte olyan élvezettel az ellenőrzést a környezetvédelmi hatóság!
Tessék csak megnézni a Youtubon a Győri Ítélőtábla vörösiszap per azon részét, ahol Erik Kamarás (?) megvédi a 2010. október 23-án elvégzett ellenörzést!
Nem másat állít, mint azt, hogy ha a MAL Zrt. nem határozta meg, hogy mi legyen abban a jegyzőkönyvben, ...Tehát: a MAL a bünös a hatóság által elvégzett ellenőrzésért!

Bolond lykból bolond szél fú!
süti beállítások módosítása