Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Az LMP-jelöltje vett volna ajánlószelvényt 150 forintért

2010.08.28. 10:30 | partizano | 3 komment

Címkék: vásárlás lmp kopogtatócédula ajánlószelvény

Érdekes hangfelvétel hitelességét ismerte az LMP. A jelöltjük feketemunkában gyűjtetett volna ajánlószelvényt, de kitöltetlen szelvényt is vásárolt volna 150 forintért. Ez választási csalás.  

Érdekes képet és hangfelvételt tett közzé a Jobbik-közeli szélsőséges hírportál (amely hitelességét elismerte az LMP). A minősíthetlen hangnemű kuruc.infós körítés ellenére azonban a kép és a hangfelvétel meglehetősen sokatmondó. A következő hirdetést a Tolna megyei Mezőszilason fényképezték

A felvételen szereplő telefonszám valóban LMP-s, de a nyomtatott lap önmagában még nem sokat bizonyítana. Azonban valaki felhívta a számot és érdekes beszélgetést folyt. Aláírt, de kitöltetlen cédulákért 150 forintot adott volna az LMP-s szervező, igény szerint munkaviszony nélkül, feketén.

 A Tolna megyei LMP valóban nem tűnik túl aktívnak. Tavasszal ötből csak három körzetben tudtak jelöltet állítani. Honlapjuk nincs, blogjukon ez fogadja a látogatót. Ezzel együtt nem ártana több információ a pontos képhez. Az LMP még semmit nem reagált a hírre, annak ellenére, hogy a Jobbik már hivatalos közleményt is kiadott az ügyben. Amennyiben megteszi azt közöljük.

Frissítés: Az Origó felhívta a hirdetésben szereplő telefonszámot. Az LMP-s férfi elismerte, hogy pártflottás a telefonszám, de azt közölte, hogy nem jelölt és nem is gyűjt ajánlót (akkor miért kap pártflottás telefont, Egely Györgyel rejtett energiát küldd a pártnak?). Ő mindössze csak próbát akart tenni.

Ezután azonban ezzel is lebukott, mert az LMP sajtóosztályának körzleménye elismerte, hogy "hibázott az egyik jelöltjük, amikor szabálytalan feltételekkel ajánlott munkát egy ajánlószelvények gyűjtésére jelentkező személynek."

Egy komoly gond azonban fennáll: az illetőnél nemcsak a munkavégzés volt szabálytalan, hanem maga a (kitöltetlen) ajánlószelvény vétel is, ami választási csalás.

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr692252557

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Cetliéhes sáskakommandó 2010.08.28. 13:42:42

Jó fél éve volt hogy komoly vitánk alakult ki baráti körben az LMP kapcsán. Keveset tudtunk róluk, sok fiatalnak szimpatikus volt a magát csak zöldként definiáló párt, és már a neve is vonzó volt a protest szavazók több százezres tömegének. Soka...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Master Yoda 2010.08.28. 19:11:34

na most hol maradnak a felháborodott lmpsek?
elvitte a kuruc.info a nyelvetek? :D
komolyan semmit nem utálok a kuruc.info-nál jobban néha mégis hasznos tud lenni, tavasszal a Kubatov-beszédet hozták le most meg ezt...

Master Yoda 2010.08.28. 19:12:58

na most hol maradnak a felháborodott lmpsek?
elvitte a kuruc.info a nyelvetek? :D
komolyan semmit nem utálok a kuruc.info-nál jobban néha mégis hasznos tud lenni, tavasszal a Kubatov-beszédet hozták le most meg ezt...

Themisz 2010.08.29. 21:37:10

A Szanyis voksturizmusos megvágott felvételnél is ilyen aktívan tetszett támadni az alanyt kétséges hitelességű hangfelvételek miatt? Ugye nem?

A bérezés konkrétan úgy megy, hogy alkalmi munkásoknak 600 ft az óradíj, amit akkor kap meg az ember ha legalább 4 cetlit gyűjt óránként. Magyarán ebbe bele lehet magyarázni, hogy 150 ft/cetli. Más LMP-s jelölteket is felhívtak, nagyon hasonló céllal, 100-ból egy telefonbeszélgetést pedig lehet találni úgy, hogy vágás után megfeleljen egy jó kis összeesküvés-elméletnek.

Amúgy meg ki gondolja azt, hogy ma, amikor a Fidesz lerövidítette a kampányidőszakot és megnövelte a gyűjtendő cédulák számát, akkor komolyan csak 150 ft egy ajánlószelvény? Annak, aki 1000 postaládát tört fel a VIII. kerben ez csak 150.000 ft hasznot jelent, ami a kockázathoz képest elenyésző haszon, még egy betöréssel is jobban jár.
süti beállítások módosítása