Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Durvulnak a szocik: minden közintézménybe Orbán képet!

2010.07.05. 13:57 | ZöldMarci | 3 komment

Címkék: fidesz orbán viktor nyilatkozat nenyi

A Fidesz kormány minden közhivatalba kitetetné a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát (NENYI). Ebből tudhatják meg az emberek, hogy a mit csináltak a szavazófülkékben. Áprilisban amikor az "Itt az Idő" és a "Csak a Fidesz" plakátokat láthattuk, akkor a nemzeti együttműködés rendszerére szavaztak.

„a magyar nemzet 2010 tavaszán újra összegyűjtötte életerejét, és a szavazófülkékben sikeres forradalmat vitt véghez. ... Az Országgy űlés kinyilvánítja, hogy az áprilisi választásokon új társadalmi szerződés született, amellyel a magyarok egy új rendszer, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének megalapításáról döntöttek.”

Erre a "történelmi eseményre" hivatkozva nyújtottak be szoci képviselők egy törvényjavaslatot. Ebben Orbán Viktor képmásának és tömör életrajzának kitételét kérik minden közhivatalban a NENYI mellé. Indoklásuk:

"Előterjesztők úgy gondolják, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének megalapításában Orbán Viktonak elévülhetetlen érdemei vannak, így méltatlan, ha csak a politikai nyilatkozat kötelező kifüggesztéséről rendelkezik a jogalkotó. Azt javasolják ezért, hogy illő és üdvös módon Orbán Viktor fényképét és tömör életútját is el kelljen helyezni valamennyi középületben annak érdekében, hogy a magyar nemzet tagjai szeretetüket, hűségüket és hálájukat megfelelően fejezhessék ki."

http://tasz.hu/files/tasz/imce/egyuttmukodes_3.jpg

http://tasz.hu/files/tasz/imce/egyuttmukodes_9.jpgLáthatóan már a szocik javaslata előtt megvolt az igény a hála kifejezésére (képek: TASZ)

A szocik szerint Orbán maga a "Nemzeti Együttműködést Megtestesítő Személy (a NEMESZ)". Emiatt a portrék illő kezeléséről is gondoskodnának:

(3) Ha az épület sajátosságai azt nem zárják ki, a portrét (életutat) megfelelő módon meg kell világítani.
(4) A szerv vezetője köteles gondoskodni a portré (életút) és a képkeret tisztán tartásáról, szükség esetén cseréjéről, valamint a megvilágításra szolgáló elektromos berendezés rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban tartásáról.

Azonban a szocik nem áltak meg itt, tudták, hogy fontos a portrék védelme is:

"A NEMESZ (Orbán Viktor) portréja (életútja) elleni támadás a "Szavazófülkékben Lezajlott Forradalom Eredményeként Létrejött Nemzeti Együttműködés Rendszere" (SZALEFORELÉNER) elleni támadással egyenértékű, és így veszélyezteti alkotmányos berendezkedésünket. Ezért aki a nyilatkozatot "erőszakkal vagy ezzel fenyegetve megváltoztatja, eltávolítja, vagy annak megismerhetőségét egyéb módon akadályozza, bűntettet követ el, és öt évig terjedő
szabadságvesztéssel büntetendő"

Emellett a szocik azt is javasolták, hogy "a NEMESZ (Orbán Viktor) születésnapját, május 31-ét ünnep- és munkaszüneti nappá" nyilvánítsák, histzen ez "a tisztelet kifejezésének elengedhetetlen eleme". Szerintük ez "az európai nagy uralkodóházak gyakorlatától eltér ugyan, de egységes uniós gyakorlat hiányában a téma tagállami hatáskörben szabályozható."

Ezután már nem mondhatja a Fidesz, hogy az MSZP nem bírja felfogni, hogy ellenzékben van...

 

P.S.

Hoffman Rózsa kedvéért azért idézzük az MSZP frakciójának szombati nyilatkozatát a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatának kifüggesztéséről: "Magyarországon Horthy Miklós és Rákosi Mátyás, Romániában pedig Nicolae Ceausescu élt hasonló módszerekkel. ... Ez a kormányrendelet nem más, mint Orbán Viktor lemondólevele a nyugati civilizációról".

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr802130864

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Éljen sokáig az örök és megbonthatatlan 2010.07.06. 00:43:38

A világért sem akarnánk kimaradni a Nemzeti Együttműködés Rendszere közigazgatási épületekre gyakorolt sorscsapásszerű hatásának körbejárásából, ezért összedobtunk egy (khm...) alternatív nyilatkozatot azok számára, akik igazán komolyan veszik a Nemzet...

Trackback: Mi különböztet meg minket a Balkántól? 2010.07.05. 16:29:11

A Fidesz a középületeket is kormányépületeknek tekinti. Azok dolgozói azonban a köz szolgái, nem pedig a kormány emberei. Az ellenzék hihetetlen felháborodással, a sajtó nagy része pedig gúnnyal fogadta azt a kormányrendeletet, mely előírja, hogy mi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megdobbent 2010.07.06. 02:42:27

Hihi, ezt most lattam a tasz-on, gondolom esetleg ezt is ki lehet fuggeszteni 900x700 cm-en:

lofaszasegged.be/kedves/orban-viktor

Vagy valami, picit enyhitendo a monotoniat :>

wip 2010.07.07. 08:14:40

Követelem, hogy minden közintézmény WC-jébe tegyék ki Naagy Miiniiszterelnökünk 100x100 cm-es képét és bövített életrajzát, különös tekintettel a Seccel való együttműködésre! Követelem, hogy ne az utcán köpködjenek a polgárok! És követelem, hogy DR:ORBÁN VIKTOR és DR.SEMJÉN LÁSZLÓ reggeli miséjével kezdődjön a hivatali munkaidő minden közintézményben, a pedofilimádó mise végeztével közfelkiáltással kezdődjön a munkaidő: ÉLJEN ORBÁN VIKTOR!/kenyéren és vizen!/

hanyasvagy 2010.07.19. 17:19:52

@wip: Én már kitettem, de minap a bevásárló kosárban maradt a papír, hát kénytelen voltam leszabni és összegyűrve felhasználni. Rettenetes élmény volt!
Valami/vagy valaki/ megharapta az aranyeremet, mikor lehúztam, két dülledt szem
nézett rám.Brrrrr. Most a "köteles" Lacikával szemezek. Rágondolni is rossz, mi lesz
ha őt kell használnom!Mit fog művelni a bajusza? Használat elött időpontot kérek az
urulógustól.Én így veszek részt a Viktor " forradalmában", azaz lesz..om.
süti beállítások módosítása