Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Orbán Viktor szupersztár

2010.05.28. 17:50 | partizano | 2 komment

Címkék: fidesz kormány orbán viktor 2010

A parlament az ország egyik legfontosabb szimbóluma. 2000-ben Orbán ezt a helyet választotta a Korona lakhelyéül is. Ehhez képest a Fidesz a parlament lépcsőin akarja tartani a vidám szombat jellegű rendezvényét, ahol a zemberek kifejezhetik, hogy mennyire szeretik és jónak tartják a frissen esküdött Fidesz kormányt. A forgatókönyv is vélhetően csodás showra épít: Viktor felesküszik, megesküszik mindenre, de tényleg, aztán a parlament kék szalonján keresztül lerohan a főlépcsőn, az aulában egy huncut kacsintást tesz a koronára. Viktor jön és a parlament főkapuja nyílik. Becsúszik, és a nép meghallgathatja a csodás beszédet. Mely a nemzeti összefogás fontságáról illetve jövőér illetve születéséről fog szólni. Elmondja, majd, hogy mai nap végleg leváltottuk mi közösen a 20 év átmeneti minden rosszát. És kiépítjük az igazságos családokra és értékekre alapuló nemzeti összefogás „minden szép és jó lesz” rendszerét bla bla bla. Ja azt is elfogja mondani, hogy meg se alakult a kormány, de itt már mennyi minden történt. Nem tudom, hogy lesz-e valami alkalomhoz illő remek nemzeti rock, vagy egy kis nemzeti megasztár, de gondolom megint lesz élő zene, Kósa Lajos pedig ismét elmondja előre megírt poénjait. Erre, pedig nem a legjobb hely egy parlament lépcsőjére ácsolt színpad. Ezen a helyen inkább lehet komoly tiltakozásokat tartani, de egy zenés-táncos örömünnepet, miközben az ország jelentős része árvízkároktól szenved, nem kéne. Még akkor sem, ha Orbán Viktor egy értékelhető kormányprogramnál is jobban szereti az ilyesmit. Csak azt nem tudom, hogy a holnapi történet Fidesz rendezvény vagy állami party?

 


A Piroslap ezzel a kis poénnal kíván „kéz és lábtörést” a Fidesz-kormánynak! Sok sikert!

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr952038457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eml 2010.05.28. 22:28:01

Lehet koronával a fején jön ki integetni?

Komolyra fordítva: több fejlett demokráciában vannak ilyen frissenalakult/választott/beiktatott hagyományok.

USA beiktatási ünnepség. Mexikó elnökjelöltek hagyományosan lóháton érkeznek a kampányzáróra? vagy megválasztás után a parlamentbe? Nem tudom már pontosan.

Svédország, ahol sokáig a miniszterelnök is tudott villamosozni.

Lehet a Viktor is valami ilyesmit próbál teremteni? Mindenesetre jobban szeetem ezeket a dolgokat, ha maguktól alakulnak ki.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2010.05.29. 10:37:47

@eml: Az ilyesmi nem alakul ki magától. Valaki mindig először kitalálja az ilyesmit, aztán szokás lesz belőle, aztán pár évtized után már hagyomány.
süti beállítások módosítása