Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A Fidesz ötlete volt a sorban állós szavazás

2010.04.15. 12:48 | szocdemman | 8 komment

Címkék: budapest fidesz szijjártó 2010 voksturizmus

Egy Facebookon terjedő dokumentum alapján megállapítható, hogy a fideszes  dj  politikus, Nyitrai Zsolt kezdeményezte az, hogy azon településeken, ahol több szavazókör működik csupán egy előre kijelölt szavazókörben lehessen szavazni. A kezdeményezéssel az addigi „minden szavazó körben lehet voksolni” rendszert kívánta megváltoztatni, a véleménye szerint ez egy megnyugtató és biztonságos megoldás. A dokumentumból az is kiderül, hogy az SZDSZ az elektronikus szavazás bevezetését kezdeményezi és az MSZP is ezt tartja a hosszú távú megoldásnak. Bár, ez a tanácskozás a népszavazás előtt volt, így nem láttak valós esélyt arra, hogy a problémát rövid távon lehetne így rendezni. Nem sokszor de most hallgattak a Fideszre és bevezették a voksturizmust és a sorban állós szavazást. Ha lemennék a Fidesz kommunikáció szintjére azt is mondhatnám: Orbán a hibás!:)

(nagyobb képért katt a képre!)

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr71923281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csumpitáz Alfréd 2010.04.15. 18:28:48

Hehe. Ezt eddig miért nem mondta senki? Olyan ostoba az MSZP, hogy ilyen nyilvánvaló labdákat sem bír, amíg létezik, lecsapni. Nem mintha sokat javítana a helyzetén, ha lecsapta volna, de akkor nem menne ez a felesleges okoskodás. Ezek egyszerű dolgok. Ki javasolta a törvénymódosítást? Aztán ki terjesztette be? Kik szavazták meg? Ennyi. Ezek mind dokumentált dolgok. Ehhez úgy látszik ma már civil kurázsi kell.

bobbyWatson 2010.04.15. 20:07:44

Huhh ez a piroslapblog kritikán aluli. Persze lát az ember elfogult blogbejegyzéseket, hülyeségeket is sokan írnak, na de ennyire nívótlanul, még a helyesírással sem törődve, a nyelv logikáját állandóan megerőszakolva azt hittem nem lehet blogot csinálni. Értem én, hogy pirosságukból adódóan gyatra a konkurencia, azt is értem hogy nehéz lehet tasztatúrát is ismerő tehetséges mszp aktivistákat toborozni, na de egy korrektort igazán összeszedhetnének valahonnan - ez talán pártszimpátia nélkül is végezhető munka.

Szóval a tartalmi dolgok:

1. mi az hogy "A kezdeményezés ... (NyZs) véleménye szerint egy megnyugtató és biztonságos megoldás."? A cikkírónak szövegértési problémái vannak, NyZs a kezdeményezését nem mentegetni próbálja, épp ellenkezőleg, a kezdeményezését a "biztonsági szempontok" indokolják! A kezdeményezésnek éppen az lett volna az értelme, hogy a nem helyben szavazók ne csalhassanak, vagyis ne szavazhassanak egyszerre több szavazókörben.

2. nem igazán látom, hogy az miért gátolná a voksturizmust, ha nincs kijelölt szavazókör.

3. és ami a legfontosabb: NyZs felvetése nem a végrehajtásra vonatkozik, hogyan lehetne azt számonkérni rajta? A választások lebonyolítása a kormányzat feladata és felelőssége, ki a csuda gátolta meg őket abban, hogy a kijelölt szavazókörök teljesítményét hozzáigazítsák az előreláthatóan megnövekedő forgalomhoz?

tlvajferi 2010.04.15. 22:23:19

a fidessz ötlete volt

a maszop és a buzeráns szdsz pedig fantáziát látott benne...
megszavazták!!!
mi az hogy!
nagyon is!

a fagyi meg visszanyalt :-))))

eszkep 2010.04.16. 10:33:37

Elképesztő, hogy a buta szocik milyen baromságokat be tudnak szopni... i Mi mindenre képes a FIDESZ ellenzékből mi? A szoci kormány meg az "áldozat"??? Szánalmas...
Erről egyébként az Index-en is megjelent - végre egy értelmes - "Szájbarágó".

eszkep 2010.04.16. 10:39:15

@bobbyWatson: Ne csodálkozz, hogy kritikán aluli, a Fideszfigyelővel egyetemben az MSZP üzemelteti.

tocibacsi 2010.04.16. 13:26:18

- Korábban az átjelentkezők akárhova bemehettek... egymás után több helyre is ... ami csalás... ezért kellett a módosító javaslat.
- Mindeki megszavazta
- Korábban jelezte az OVI, hogy ebből gond lehet a tömeg miatt - nem történt semmi
- Szerited az ellenzék hatásköre a választások lebonyolítása?

Megint segget csinálsz a szádból... bár megszoktuk.

És egy kis adalék: az 1. forduló előtt Szany bíztat az átjelentkezésre...
Cikk itt: index.hu/belfold/2010/valasztas/szanyi_titkos_felvetelen_buzdit_atjelentkezesek_szervezesere/

Tábornok úr 2010.04.20. 11:39:41

@GoodLord:

Tökéletesen igazad van. Azokat a jól bevált médiafogásokat, amiket a fidesz sikerrel alkalmaz, azokat mszp képtelen használni és ez így 2010-ben óriási hátrány, 2014-re illene majd felzárkózni.
süti beállítások módosítása