Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A Kubatov-ügy hatása a Fidesz kétharmadra

2010.04.11. 21:43 | szocdemman | 5 komment

Címkék: mszp fidesz voks10

Mivel nincsenek eredmények elemeztük kicsit a Kubatov-ügyet:

Régóta tudjuk, hogy a szocik nem szoktak választást nyerni, hanem a Fidesz veszíti el nekik. A legutóbb kampányban kifejezetten sok lépést tett ezért: Vizsla, szerver-betörés, „Gyurcsány bemutat”, „Oszt jó napot”, 14. havi nyugdíj (adócsökkentésből), „Rosszabbul élünk”, a felejthetelen Mikola, a nemzet orvosa a szingli hordákkal ... no meg egy vidéki aktivista valami illegális listát szerzett.

Idén a Fidesz csöndben maradt, és dolgozott: összegyűjtött kétmillió kopi-cédulát. A hallgatás nem könnyű, ilyet csak diktatórikus fegyelmezett párt képes tenni egy választási kampány során. Voltak persze megingások, szegény Mádi képviselő mondott valami szakmailag értelmeset a vagyonadóról, el is tűnt a süllyesztőben. Meg is volt az eredménye a „pofa be és dolgozni” taktikának, az elemzők szerint nem kérdés a Fidesz győzelme, csak az, hogy meglesz-e a 2/3.
És ekkor került hajszál a levesbe, a nagy szervező, Kubatov Gábor személyében. Őszintén beszélt: arról, hogy dolgoznak. Listákat is összeállítanak. Talán a kopi-cédula gyűjtés közben is ezt tették.
Lesz-e ennek komoly hatása?
Az MSZP rendesen ráugrott az ügyre, volt némi Fidesz-magyarázkodás – igaz, Szíjjáró módra: a szocik meg a Jobbik pánikol, csapkod. Az OVB is elítélte a dolgot. Igaz, nem egyhangúlag, a Fidesz mellé állt az egyik várhatóan parlamenti párt, az LMP is. (Ez elég meglepő, mert ők emberjogi ügyekben erősen nyomulnak, s most elnéznék a személyi adatok megsértését, de lehet, hogy ez tőlük sima rutintalanság volt.)
Az utolsó napok közvélemény-kutatása azonban nem mutatott komoly változást. Valószínűleg nem volt elég kifutása az ügynek. Profik ezt úgy szivárogtatták volna ki, hogy lehessen róla sokat beszélni, ahogy ez az őszödi beszéddel történt. Így az adatvédelmi biztos vizsgálata sem zárulhat eredménnyel.
De nem biztos, hogy a Fidesz ennyivel megúszta a dolgot. Az utolsó fölmérések is azt mutatták, hogy a szavazók közel tíz százaléka nem döntött még. Az ő véleményüket az utolsó napok impulzusai erősen befolyásolhatták. Lehet, hogy épp most múlik el ezen a kétharmad. Meglátjuk. Ha a Fidesz csak kicsivel marad el tőle, valószínű, hogy ez közrejátszott.
A Fidesz persze kormányt alakít, és jöhetnek hasonló történetek. Látszik, hogy Orbán vigyáz erre, már korábban beszélt arról, hogy az Országgyűlés hetente fog ülésezni. Hát, most jobban kell vigyáznia.

 

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr131913043

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Választási kocsma 2010.04.11. 23:16:31

A pártok nemcsak a mocsokba húztak bele a véghajrában, de humoruknál is voltak az utolsó napokban. Én legviccesebbnek a lelkes szocialistákat találtam, nekik adnám az "Év Felhőtlen Kacagása" díjat. Ők

Trackback: 69% (hivatalosan még nem közöl eredményeket az OVB) még sorban állnak Bp-en 2010.04.11. 22:05:11

69%: 53-20-17-7-2 Fidesz-MSZP-Jobbik-LMP-MDF 69%-os feldolgozottságnál, országos adatok 53,24% Fidesz 19,52% MSZP 16,69% Jobbik 7,08% LMP 2,52

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NoMojito 2010.04.11. 22:55:45

Ez a mindig Fidesz mindig nyerne elméletet nem értem. Gyakorlatilag első alakalommal nyert parlamenti választást.

MiKeyRuLeS 2010.04.11. 23:14:13

Ez az egész adatgyűjtés csak egy felfújt ügy. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy kis millió cég/szervezet nem rendelkezik legalább ennyi adattal, naponta én is legalább 3-4 kéretlen telefonokat kapok mindenféle ajánlattal.

Az adatvédelmi szabályaink meg a biztosaink hozzáállása pedig nagy marhaság. Ezen is kellene változtatni.

iFagyee 2010.04.11. 23:39:40

Az adatgyűjtési ügy nem nagy hír, eddig is tudtuk, hogy ez megy. Nem csak náluk, minden pártnál. Ettől még persze utálom az egészet.

Alikam 2010.04.12. 00:02:48

Ti is mentek a börtönbe...., piroslapos majmok...

ati27 2010.04.12. 00:05:13

Ezt felülirja mai ovb-botrány.. A FIDESZ-nél ráfekszenek arra, hogy Bajnai terjesztette be.. (ezt akár még Ildi néni orra alá is lehet dörgölni) Másrészt lehet mégse, mert együtt szavazták meg ezt a módosítást!
süti beállítások módosítása