Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Lehet más az adatbázis?

2010.04.09. 18:03 | partizano | 12 komment

Címkék: fidesz lmp lehet más kubatov gábor


Kubatov Gábot többszörösen törvénysértő adatbázisgyűjtéséről ma döntött az Országos Választási Bizottság (OVB). A hangfelvétel egyértelmű: "Meg tudom mondani most a városban, hogy kik azok a komcsik, akik egyébként elmennek szavazni és nem a Pávát vagy a Fideszt támogatják"- mondta Kubatov. Holott az, hogy ki megy el szavazni, az nem nyilvános információ és csak a választási jegyzőkönyvek illegális másolásából származhat. Hogy a dolog többi törvénysértő vonatkozásáról ne is beszéljünk

A Fideszesen kívül az összes párt elítélte a dolgot. Kivéve az LMP-t. Szabó Miklós az LMP delegáltja annak ellenére arra szavazott, hogy "nem hiteles a bizonyítékként becsatolt hangfelvétel". Annak ellenére, hogy felvétel eredetiségét maga a Fidesz sem tagadta. (Szabó saját bevallása szerint nem pártpolitikai alapon döntött – LOL).
 
A Fidesz mentegetése az ügyben azért is döbbenetes, mert délelőtt még maguk adtak ki nyilatkozatot, hogy Kubatov-botrány, azt mutatja, "hogy a politikai elit semmilyen eszköztől nem riad vissza, hogy ellenőrizhesse a polgárok véleményét, gondolatait". (Valaki meg ehhez asszisztál ugye).
Délután megkérdeztük a párt hivatalos véleményét az ügyben, ahol megerősítették, hogy a Kubatov-ügy szerintük is "a törvényes keretekre fittyet hányva illetéktelen adatkezelés". Arra a kérdésünkre, hogy delegáltjuk miért úgy szavazott először nem is válaszoltak. Viszont kijelentették: "ügyészségi vizsgálat kellene".
Mindez nagyon szép, csakhogy az LMP delegált szavazata épp azt akadályozta volna meg, hogy az OVB hivatalból jelentsék az ügyet a rendőrségnek. Sőt az LMP delegált még el se akarta tiltani a Fideszt - az LMP szerint is törvénytelen - adatbázis használatától.
Azaz hiába minden félrebeszélés, duma. A konkrét, OVB-ben leadott szavazat szerint az LMP-től a Fidesz vígan használhatná a Kubatov-adatbázisát. Persze szeretik az LMP-sek a jogvédő elveket, de nehogy már a szegény, gyámoltalan Fideszt elítéljék egy olyan felvétel miatt, amit maga sem tagad.
Korábban az LMP politikusai többször nyilatkozták, hogy a következő Fidesz kormánynak konstruktív ellenzéke kívánnak lenni.
 
Ha ilyen a konstruktív ellenzékiség, akkor köszönjük nem kérünk belőle.

 

 

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr671907854

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megszereztük a Fidesz adatbázisát, ilyet csak a Rákosi-rendszerben láthattak 2010.04.09. 23:10:27

A mai napon az Egyenlítő TV birtokába került a Fidesz titkos, törvénytelen adatbázisának használati útmutatója és annak egyes részletei. Az adatbázis létezéséről egy zártkörű megbeszélésről kiszivárgott hangfelvételen beszél Kubatov Gábor, a párt igazg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ostopenko 2010.04.09. 20:04:24

kíváncsi leszek, ha bekerül az lmp, kivel fog összeállni? amúgy ez az ovb határozat csak egy szarnak adott jókora maflás...

loláb 2010.04.09. 20:33:55

"Míg az MSZP a Fidesz pártigazgatójának kiszivárgott hangfelvétele ügyében az OVB-hez fordult, addig saját jelöltje, a Vácon induló Jakab Zoltán kijelentésével kapcsolatban meg sem szólal. A szocialista képviselőjelölt azt mondta korábbi sajtótájékoztatóján: „Az ajánlószelvények átnézésekor sok olyan választó szelvényét találtuk meg, aki korábban bármelyik választási szakaszban, választáskor, európai parlamenti választáskor, népszavazáskor egyéb alkalommal nem fejezte ki még szimpátiáját az MSZP-vel szemben. Én ezt annak tudom be – remélem, nem leszek egy kicsit nagyképű –, hogy a személyemnek szól ez a kopogtató-, ajánlószelvény-átadás.” Jakab Zoltán ezzel elismerte, hogy a MSZP listát készít a szavazókról, és ezt tegnap egy a YouTube-ra felkerült videó is megerősítette. "

www.magyarhirlap.hu/belfold/nem_bizonyit_semmit_sem_a_leleplezo_kubatovbeszed.html

R01 2010.04.09. 23:03:00

Az LMP-s OVB delegált közleménye, csak a tisztánlátás kedvéért:

"a választás előtt pár nappal bármely politikai párt által tett bejelentésekkel kapcsolatban különös óvatossággal kell eljárni. Ebben az esetben nem az OVB hatásköre megítélni a vádak megalapozottságát, a nyomozóhatóságnak hivatalból kell nyomozást indítania az adatvédelmi bűncselekmények gyanúja miatt"

lehetmas.hu/hirek/1665/az-lmp-ovbdelegaltjanak-kozlemenye

Egregor 2010.04.10. 14:03:47

Már csak egy nap, ballibsi pártcsinovnyikok. Már csak egy nap. :)

Egregor 2010.04.10. 15:17:13

@szocdemman: a hozzátok hasonló pirosbögrés pártcsinovnyikoknak leáldozik. Nem lesz több pénz és támogatás a Pártkasszából, mert elvtársaitoknak is alig fog jutni a koncból. :)

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.04.10. 17:22:48

@Egregor: nem elég hogy hülye vagy de még erre büszke is vagy!

Egregor 2010.04.10. 18:32:09

@szocdemman: sipákolj csak bérblogger, leáldozik nektek hamarosan. Holnap az arcotokra fagy majd a vigyor, bögregyűjtő elvtársak. :)

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.04.10. 20:47:42

@Egregor:és tudja tetézni... ne magadból indulj ki...

Egregor 2010.04.10. 22:40:48

@szocdemman: belőletek indultam ki. Áruld már el, mert nagyon kíváncsi vagyok, mi visz rá titeket arra, hogy bár tudjátok, hogy hazudtok és mindenki más is tudja, hogy hazudtok, mégis hazudtok egyvégtében, folyamatosan, megállás nélkül? Ez valami kádárista beidegződés, vagy ballibsi sajátosság? Hazudni mind a vérpadig? Hazudj mindhalálig?

Dezsőke001 2010.04.11. 06:31:13

@szocdemman: hagyd... Jobbikos bér-droid... Szégyenleni fogja még magát, nem sok idő kell hozzá hidd el... Az ilyenek mindig eltűnnek idővel...

@Egregor: te meg takarodj az újfasiszta anyádba, mocskos nyilas geci, szemét antiszemita, hitler-fattyadék.
süti beállítások módosítása