Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Morvai hétezer forintért adta el a Jobbik hitelességét

2010.03.25. 10:11 | KissP | 2 komment

Címkék: jobbik morvai krisztina napi legalja

 A Jobbiktól mást sem hallunk, mint az elmúlt 20 év politikai bűnözőinek felelősségre vonását, a korrupció megszüntetését és a mentelmi jog eltörlését. Persze ez utóbbit biztos nem gondolják komolyan.

Történt ugyanis, hogy Morvai Krisztina EP kéviselő asszony tilosban parkolt. Ez még hagyján, előfordul az ilyen. Ha veled vagy velem esik meg akkor annak rendje és módja szerint, ha megbüntetnek - fizetünk. Nincs más lehetőségünk. 

Ezzel szemben Morvai Krisztina a kiérkező köztereseknek a mentelmi jogát emlegette csak, és azt hogy ő bizony siet. Érthető is. Kampány van, és ilyenkor a Jobbikos képviselő nem engedheti meg magának azt a késedelmet, hogy pár tucat vagy pár száz métert sétáljon az autójától a kisboltig, inkább beáll az elé, majd ha tetten érik, elbújhat a mentelmi jog mögé. Mert neki lehet. Szerinte. Az index információi szerint ráadásul a bírság 7000Ft volt - ami tekintettel egy EP képviselő 7665,31 Eurós bruttó fizetésére (ez ma :2.015.976,53 Ft, azaz HAVI KETTŐ MILLIÓ FORINT), nem volna megterhelő Morvai Krisztina képviselő asszonynak. Azért valljuk be a politika legalja, ha valaki párezer forintos bírságot próbál megúszni a mentelmi jogával.


A Jobbik programjában sok mindenről van szó. A papír sok mindent elbír. Természetesen, a mentelmi jogról, és azzal történő visszaélésről is van a pártnak elképzelése: „Magasztos alkotmányos elvek mentén született a mentelmi jog intézménye évszázadokkal korábban, mára azonban a parlamentarizmusnak nem pillére, hanem épp kiskapuja lett a képviselői felelőtlenség. A törvény előtti egyenlőség kivételei nem erősítik a demokráciát….A képviselői munkát nem lehetetleníti el egy-két peres eljárás, …ráadásul a mentelmi jog nem számítana tettenérés esetén.”- áll a Jobbik PR cikkében, majd a 88 oldalas „mindent megígérünk” programjukban így folyatják: „A politikusok, miközben az ő feladatuk a törvényalkotás, rendre áthágták a törvényeket, saját büntetlenségüket pedig hol az ügyek kölcsönös eltussolásával, hol a média cinkos felhasználásával, hol pedig mentelmi joguk mögé bújva biztosították.”
 

 

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr491867162

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jobbik: a két pofon kiosztva 2010.03.26. 09:47:31

Vona Gáborék most méretnek meg először. Kiderül, hogy valódi politikai erő-e a Jobbik, vagy csak szerencsés hullámlovas. (Fotó: jobbik.hu) A múlt héten új időszámítás kezdődött a Jobbik életében. Elkezdték őket komolyan venni. Ott kezdték el a pártot...

Trackback: Egy rosszul értelmezett Morvai-akció 2010.03.25. 12:45:00

 Kedves barátaim, blogolvasók, kommentezők!   Úgy látom, olvasom, hogy a magyar nép rosszul és teljesen hibásan értelmezeti Morvai Krisztina tegnapi esetét a kerékbilinccsel.  Úgyhogy megint rám vár az a feladat, hogy az széles nagyköz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.logic 2010.03.25. 20:27:13

kuruc.info/r/2/57239/

Ennyit erről, mocskos, tetves, drogos zsIndex.

ZöldMarci 2010.03.25. 23:19:49

@m.logic: Drogos?

Nem az indexes, hanem a jobbikos Király Andrásról kerültek elő "drogos" felvételek..
süti beállítások módosítása