Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Valami bökdösi Kövér bajszát Békésben

2010.02.24. 02:28 | szocdemman | 6 komment

Címkék: kövér lászló békés megye nicolae ceauşescu

Az igazság szerint nem agyaltam még híren annyit, hogy írjak –e róla vagy ne, mint az alábbi témán. Szóval kezdetben úgy gondolat, hogy kár felfújni Kövér László Egyenlítő TV által leközölt mondatait. Mert süt belőlük, hogy baromság. Itt elsősorban, nem az „állam vásárolja meg a szavazatokat”-ra gondolok. Hanem a „Békés megyét el kell árasztani a Tiszával és rezervátummá kell alaktani”-ra. Úgy gondoltam, hogy ez a kijelentés nem érdemel karaktereket ép-agyú ember nem veszi komolyan Kövért. De, négy komoly dilemmát ébresztett bennem ez az elejtett kis tervecske.

Először is Kövér László a Fidesz erős embere, nyilván a pártban sok követője van, akik támogatják és egyetértenek vele. Ha nem így lenne, akkor nem lehetne ott ahol van. Egy olyan pártnak az erős embere, amelyik kétharmados győzelemre készül. Magyarul teljhatalma lenne a parlamentben. Bármit megtehetnek. Kérdés az, hogy ha akkor pattan ki egy ilyen gondolat Kövér fejéből lesz ott valaki, aki a párt meghatározó figurájának nemet mer majd mondani?

Másodszor, amikor Mády László az ingatlanadóval kapcsolatban nem a Fidesz hivatalos álláspontját képviselte egy szakmai konferencián, gondolkodás nélkül visszahívták. Jó pici esélyt láttok arra, hogy a Fidesz hivatalos programja Békés megyében az volna, hogy el kell árasztani vízzel, de ebből azt látom, hogy már nincs olyan erős ember a Fideszben, aki azt tudná mondani Kövérnek, hogy húzzál már el a francba. Sőt Orbán Viktor egy korábbi Kövér elszólás kapcsán azt mondta: a Laci olyan ember, ami a szívén az a száján. Vajon mitől ilyen rossz emlék Kövérnek Békés megye?

Ha már az emlékeknél tartunk… szóval harmadszor, miért pont Békés megyéből legyen rezervátum, és kiket zárnának oda? Miért nem Hajdú-Bihar szúrja a bajuszos politikus szemét? Végig néztem a két megye adatait. Szociológiailag gyakorlatilag megegyeznek. Földrajzilag is, két szomszédos megye mind kettőhöz közel van a Tisza. A megyék GDP-je között sincs hatalmas eltérés. Egy apróság azonban mégis van. A 2006-os országgyűlési választásokon Hajdúban a kilenc választókörzetből hatban, míg Békésben a hét választókörzetben csupán kettőben győzött a Fidesz-KDNP jelöltje. Remélem, a békésieknek nem a 2006-os döntésük miatt lenne ez büntetés és azt is csak remélni tudom, hogy (dakota) indiánok híján nem baloldali szavazók lennének a rezervátum száműzött lakói.

 

És végül a negyedik, ami miatt ezt a megszólalást egy nagy fokú orcátlanságnak, de akár tahóságnak is gondolom. Békés megye határos Romániával. Így ennek a megyének a lakosai testközelből élték meg, Nicolae Ceauşescu szisztematizálási programját. Magyarul a falurombolást. Ennek a "kiváló" programnak a keretében magyar falvakat tettek a földel egyenlővé, volt olyan falu melyet vízzel árasztottak el (Bözödújfalu). Így nincs új a nap alatt. A román diktátor fejéből kipattant ötletet, nem gondoltam volna, hogy egy magyar politikustól fogom 22 évvel a szörnyű események után visszahallani! Remélem csak hallani!

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr1001785745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DartagnanX 2010.02.24. 17:04:31

Helló!
Meg tudnád mondani, hogy ez a kép hol készült pontosan?

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.02.25. 00:08:43

A posztban szerepel, Erdély, Bözödújfalu

DartagnanX 2010.02.25. 17:15:20

Köszi, bevallomm, a postot nem olvastam el. Csak megakadt a szemem a képen.

apc 2010.03.07. 12:43:13

Egy régi dakota közmondás jut eszembe,a zember a rokonait, és harcostársait nem válogathatja meg, csak a barátait.

pandras11 2010.05.07. 15:08:13

Az anyját árassza el.
süti beállítások módosítása