Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Rögös az út az SZDSZ-től a Jobbikig

2010.01.28. 20:16 | szocdemman | 5 komment

Címkék: szdsz jobbik csepel

Egy igazi elvembert indít a Jobbik a főváros XXI. kerületében. Hegedűs Tamás képviselőjelölt a 2010-es parlamenti választások előtt megjárt már jó pár pártot..

„A 90-es években mániákus SZDSZ-es volt, 1993-tól a párt pécsi ügyvivőjeként, 1994-ben az egyik jelölt kampányfőnökeként tevékenykedett az országgyűlési választáson” – mondta Hegedűsről egy ismerőse az atv.hu-nak. Forrásunk szerint a Jobbik jelenlegi reménységének akkoriban lesújtó véleménye volt a neonácikról (akik most "véletlenül" a Jobbik környékén találhatók) .

Hegedűs az MDF 1996-os szakadását követően létrejött Magyar Demokrata Néppárt elnökségi tagja, Szabó Iván „rajongója”, és a párt egyik szervezője lett.
Két évvel később újabb párt, ezúttal a Fidesz környékén tűnt fel: az 1998-as önkormányzati választáson a Fidesz színeiben indult harcba a képviselőségért, ám nem tudott mandátumot szerezni. Ettől függetlenül továbbra is „meggyőződéses fideszes” maradt, így nem meglepő, hogy az Orbán-kormány idején munkanélküli tanárból a Miniszterelnöki Hivatal osztályvezetője lehetett. (Édesapja, Hegedűs Mihály az 1998-2002-es ciklusban kisgazda országgyűlési képviselő volt.) „Egyértelműen politikai állás volt” – mondta lapunknak a már idézett ismerős Hegedűs Tamással kapcsolatban, aki ebben az időszakban rendszerint publikált a Magyar Nemzetben és más jobboldali lapokban.

Forrásunk szerint Hegedűst mindig is a nagypolitikai pálya vonzotta, és minden „pártjával” messzemenően képes volt azonosulni. A Jobbikkal a 2003-as párttá alakulás óta van kapcsolatban, kezdettől fogva segíti szakmai munkájával: a Gazdasági Kabinet tagja, részt vett a Vona Gábor pártelnök melletti stratégiai tanács munkájában is. Két héttel ezelőtt mutatták be mint képviselőjelöltet.

Információink szerint Hegedűs jelenleg is a KPMG nevű multinacionális gazdasági tanácsadó cég munkatársa. A KPMG pedig rendszeresen ad, a (pl.: magyar) adózást kikerülő offshore adótanácsokat (vö.: "nem adózó multik").

Közeli ismerősei szerint munkáltatója kifejezetten tiltja a dolgozóknak a politikai szerepvállalást, ezért is volt meglepetés, hogy a Jobbik parlamenti listáján tűnt fel.

Ami a magánéletét illeti: 1990 körül szülői nyomásra Keszthelyről Pécsre költözött, mert orvos édesapja őt is orvosnak szánta. Hegedűs egy vagy két évet végzett el a pécsi orvosi egyetemen, aztán félbeszakítva ez irányú tanulmányait átiratkozott a tanárképző főiskolára. Később közgazdasági főiskolai végzettséget is szerzett.

http://www.merinews.com/upload/thumbimage/1226815537310_World_Religion_t.gifAz 1990-es évek környékén csatlakozott a pécsi Hit Gyülekezetéhez. Egy, a közösségben megismert lányt vett feleségül, akitől két gyermeke született. Később elváltak, 1996 során Hegedűs elhagyta a Hit gyülekezetét, és a református egyházhoz csatlakozott. Két gyermekét is reformátusnak kereszteltette.

Második házasságát katolikus szertartás szerint kötötte, érdekesség, hogy a vőfély Balog Zoltán, református lelkész, fideszes országgyűlési képviselő volt. Hegedűs egy évvel később második feleségétől is elvált.

Frissítés: Hegedűs lett a Jobbik gazdasági miniszter-jelöltje. Nyilván "széleskörű" tapasztalatai okán..

Jobbikról korábban: Politikusbűnöző a Jobbikban

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr971710827

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mutyiexport 2010.03.04. 15:00:45

Már megint az a kibaszott forgóajtó. Azt hiszi a magyar, amikor azt mondják rá, hogy ugyan később megy be a forgóajtón, de előbb jön ki, az valami pozitív jelentéstartalommal bír. Nos, ez nincs így. Történt, hogy kicsi országunk lett a legfőbb menedé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

latte · http://midterms.blog.hu 2010.01.28. 21:10:31

Sok radikális antikommunista volt az SZDSZ-ben 1990-ben, sokan közülük ma a jobbikra szavaznak.

böhömúr 2010.01.29. 00:50:51

@latte: na jó de nem úgy volt hogy a jobbik nem indít volt szdsz-st?

cyrus01 2010.01.31. 21:43:12

tudod az szdsz kezdetben nem a ma ismert arcát mutatta
ja ás a jobbik az egyetlen hiteles párt magyarországon

ZöldMarci 2010.02.15. 12:37:45

@cyrus01: "ja ás a jobbik az egyetlen hiteles párt magyarországon "
Amint a fentebbi úriember példáján is látszik :-)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.02.26. 18:43:12

@böhömúr: Szerintem a többi ígérgetésüket is ennyire kell majd komolyan venni:-)
süti beállítások módosítása