Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Tízmilliós végkielégítések Debrecenben

2009.12.08. 11:15 | balközép | 7 komment

Címkék: fidesz botrány debrecen vagyonkezelő botrányok kosa lajos

Több tízmilliós végkielégítések. Önkormányzati vállalatoknál. Debrecenben is történtek hasonló kifizetések, de a fideszes városvezetés tagjai, mint valami első áldozós ministráns fiúk szemérmesen próbálják elhallgatni az egészet. Az ország nagyvárosaiban számos példa van arra, hogy az ipari parkok jó működő, nyereséges vállalatok. De Hajdú – Bihar székhelyén más a helyzet. Ugyanis a Debreceni Regionális és Innovációs Ipari Park Kft. az elmúlt évben 600 milliós veszteséget termelt. Szép teljesítmény! S ezt bizony honorálni kell! Legalábbis így gondolja a város vezetése. Ugyanis a cég vezetője menekülvén a süllyedő hajóról közös megegyezéssel odébb állt ahhoz a XANGA cégcsoporthoz, amelyik amúgy fillérekért jutott az Ipari Park 16 és fél hektárjához s azt feldarabolva, most húszszoros áron értékesíti a területeket. Mondjuk, hogy jó, rendben, az ő dolguk, - habár ha árában adták volna el a területet, a veszteség sem lenne ennyi - de az már kevésbé, hogy a távozó vezető lelépési pénze több mint 30 millió forintra rúgott. Vajon miért? A több mint félmilliárdos veszteségért? Vagy tán olyan dolgokról tud, hogy a hallgatását meg kell fizetni? Titoktartási díj? De miféle titkai lehetnek a debreceni adófizetők pénzéből működő önkormányzati cégnek? Ki tudja?

Mindenesetre ehhez még Don Vito Corleonénak sem lett volna képe. Pedig ott aztán működött az Omerta. A hallgatás törvénye. Csak egy kicsit kell odafigyelni, s máris dőlnek ki a csontvázak a szekrényből. Hasonlóképpen közös megegyezéssel és több mint 10 millió forint lelépési pénzzel távozhatott a Csokonai Színház direktora, aki a kirendelt önkormányzati biztos értékelése szerint számviteli és pénzügyi szabálytalanságok egész sorát követte el, s több mint 70 millió forint túlköltekezést okozott Debrecennek. Varga Zoltán szocialista önkormányzati képviselő augusztus 11-i sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Debrecen vezetői ugyan nemrégiben azt nyilatkozták, hogy – ellentétben a nyilvánosságra került esetekkel – a városban nyilvánosak és megtekinthetőek a menedzserszerződések, de a képviselő szerint ez egyszerűen nem igaz. – Az elmúlt hónapokban – folytatta Varga Zoltán – különösebb indoklás és ok nélkül a Vagyonkezelő Zrt. Két tagvállalatának – a DTV Kft-nek. és az Ipari Park Kft-nek – a felügyelő bizottságát megszüntették, ezzel a lehetőségét is kizárva a társaságok pénzügyi és működési ellenőrzésének. Hogy is van ez Kosa úr??

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr911582320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tepsifan · http://kephatas.blog.hu 2009.12.09. 14:56:33

Szia balközép!

Én írom a képhatás blogot, és a legutóbbi posztomhoz (kephatas.blog.hu/2009/12/08/magasvasut_epul_debrecenben) érkezett két trackback a piroslap blogról ez: piroslapok.blog.hu/2009/12/08/tizmillios_vegkielegitesek_debrecenben és ez: piroslapok.blog.hu/2009/12/03/tonkre_mehet_a_tomegkozlekedes_debrecenben.
Le tudnád írni, hogy mi az a trackback mert nekem nem világos.

Köszi, Tepsifan

Wauuu 2010.01.09. 15:31:33

De ez egy cégen belül történt nem? Annak meg mi a szar köze van a fideszes kormányzáshoz?

Istenem. szánalmas keresitek a még legkisebb lehetőséget is valamit sikkasztás keresése inránt a Fideszben.
ÉLJEN az MSZP bázdmeg!

Tepsifan · http://kephatas.blog.hu 2010.01.16. 17:19:19

@Wauuu: Miért szerinted a BKV botránynak mi köze a szadeszes városvezetéshez? A DIIP a vagyonkezelő tagvállalata! Szoktál gondolkodni is két gyűlölködés között? Bár a második mondatodat olvasva úgy látom, csak az indulatból okádás megy. Mikor fogják már egyesek belátni, hogy minden politikus egy mocskos tolvaj, mindegy hogy jobb vagy bal!

cyrus01 2010.01.24. 08:50:22

gyerekek csak a mávnál 1 milliárd a kétes kifizetés tudjátok hogy a milliárd az 1000 millio és akkor lehet bkv-zni vagy a 4 es metró 154 milliárd helyett 600 vagy a 6 os autópálya ott fúrúnk ahol nincs domb vagy a hancook vagy a völgyhíd vagy öszöd vagy stb ja és nem fidesz csak is JOBBIK

pír 2010.01.26. 15:50:02

Tudtommal Kft-ben nem szokás felügyelő bizottságot felállítani (pedig biztos bőkezű a javadalmazás), főleg ha a vagyonkezelő gyakorolja a tulajdonosi jogokat.
Valakiknek elúszott a zsebpénzük?

cogito..sum 2010.04.17. 21:37:53

Debreceni ismerősein mondják Kósa pubi egy csóró gyerek
csak (VOLT!!) Hunvald megbukott, itt jobban fedeznek.
süti beállítások módosítása