Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Búcsú Lengyel Zolitól

2009.11.26. 10:45 | szocdemman | 2 komment

Címkék: fidesz mdf botrány lengyel zoltán sáregres


No, csak a politikától búcsúzott el Lengyel ex-fideszes képviselő úr. Igazából furcsa fazon volt. Képviselősége elején egy a háromszázhatvannyolcból. Majd két cikluson keresztül Sárbogárd ellenzéki képviselője. Semmi érdekes. Politikai pályafutását önkormányzati-képviselőként kezdte. Majd 1994-töl, ugyanannak a pici falunak a Polgármestere lett. Sáregres 2006-ban vált meg tőle, pont akkor amikor a Fidesz mindenütt tarolt. Ki tudja, lehet, hogy pont ezt a vereséget nem tudta feldolgozni a Fidesz vezérkara? Lehet hogy pont emiatt lett Lengyel a botrány képviselő? Tény: botrány ügy hátán, már-már igazi babiloni káosz. A böszmeségek sora végtelen: kezdődőt egy lánchídi csatával a rendőrökkel, majd meztelen képek, mutyi lakás, kivágott tuják, Egy kis független korszak, rövid kisgazda időszak, aztán MDF… de a frakció feloszlik, így megint független. A karrier vége a téboly: Lengyel öngyilkossági kísérlete, nem sikerül. Egy ember, aki 4 év alatt mindent elvesztet. Magasról zuhant mélyre. Talpra áll. De a bíróság elítélte, felfüggesztett szabadság vesztés a summája. Korrekt mód lemond a mandátumáról.

Szóval, mély-zuhanása a 2006-os –számára- kudarcos parlamenti választásoknál kezdődőt. Aztán 2007 tavaszán egy száll fürdőnadrágban vezettet. Biztos meleg volt. De pechjére fecskéjében nem fért el a jogsija, így az sem volt nála. És pont ekkor igazolták a munkában kitikkadt képviselő-urat. Sajnos nem a Siófok és Keszthely között száguldozod strand cuccban, hanem az Budapesten az alagútban. Máig tisztázatlan körülmények között, ez az igazoltatás dulakodásba torkollott. A rendőrök így emlékeznek: „Miután közöltük vele, hogy előállítjuk a kapitányságra, gázt adott, mintha el akarna menekülni, majd amikor a távozásban meg akartuk akadályozni, dulakodás alakult ki és Lengyel megütötte a kollégám”. A rendőrök szerint dulakodás közben Lengyel azt kiabálta, hogy „jól jönnek majd a sérülések, kirúgatlak titeket”. Erre az ominózus éjszakára Lengyel másképp emlékezet: „az MTI-nek elmondta: vasárnap éjjel 11 óra körül állította meg autóját három, a képviselő elmondása szerint azonosító számot nem viselő rendőr az Alagút utcánál. Mivel nem voltak nála papírok, ezért telefonon felhívta egyik közeli hozzátartozóját, vigye a helyszínre iratait. A rendőrök ezután kirángatták autójából, a földre teperték és fojtogatták, majd az I. kerületi rendőrkapitányságra vitték.” Lengyel Zoltán ott tudta magát igazolni a hozzátartozója által bevitt útlevelével.


Még az ügyről le sem pattant a sajtó robbant az újabb bomba: „Sáregres háziorvosa, Lengyel felesége csak rendőri fellépésre volt hajlandó visszaadni az orvosi rendelőt, a szolgálati lakást azonban továbbra sem adja vissza a sáregresi önkormányzatnak” Lengyel Zoltán a település polgármestereként korábban nemhogy nem érezte összeférhetetlennek azt, hogy felesége a település háziorvosa, de a fideszes képviselő is ebbe a lakásba van bejelenve.


És a botrány, nem áll itt meg, jön az újabb balhé: Egy videó szerint Lengyel Zoltán meztelenül pózolt egy feszület előtt. Lengyel tagad. Nem ő van a videón, és beperli a Blikket, meg az Indexet. Majd a videó után képek is előkerülnek, a hobbi nudista képviselőről. Kiderül, hogy még is ő van ezeken a képeken. Méghozzá, a sáregresi lakásukban készültek a képek. Cikki. A fidesz nem tudja elérni Lengyelt. Nem tudjuk, hogy ekkor épp mit csinált. Összeomlott? Majd egy hét múlva: a színfalak mögött egyezségre jutott Lengyel Zoltán képviselő és a Fidesz. A politikai kudarcai miatt kegyvesztetté vált sáregresi ex polgármester ügyvédje útján bejelentette, ősztől már nem lesz tagja a Fidesz parlamenti frakciójának. Mióta Orbán Viktor a nyár elején leváltotta a választókerületi elnöki posztjáról, Lengyel Sáregresre sem jár. Igazából a politikai karrierjének látszólag itt a vége. Persze az eddig baráti hírtv is betámadta: „Rendőrök jelenlétében ordibált polgármester-utódjával a meztelen képei miatt a Fideszbõl kilépett Lengyel Zoltán Sáregresen. A képviselő emberei az egykori bejelentett lakhelyén, a felesége révén kapott körzeti orvosi szolgálati lakás udvarán vágták ki bosszúból a fákat és tujákat, mivel a házat vissza kell szolgáltatniuk az önkormányzatnak.”

Kire számítson az ember ha nem a fideszes barátaira a bajban? Lengyel nagy küzdő hírében állt, nem adta fel. Egy piciny párttal a Független Kisgazda-, Nemzeti Egységpárt (FKNP) színeiben politizált. Ez a korszak nem tartott sokáig, az MDF feloszló frakcióját ő mentette meg. MDF-es politikus lett. Megmenekülni látszott. Bár az MDF frakció mégis megszűnt, de továbbra is együtt politizáltak. Eközben a faluját megosztotta a róla szóló hírek. Sokan a jelenlegi polgármesternőt démonízálják negatív hírek mögé: mondván tart a 18 éven át sikeres polgármester visszatérésétől. Bár nem Ő ültette kocsijába Lengyelt egy-szál… no abba.

Megszületik a döntés esőfokon, ami Lengyelnek nem kedvez: bűnös. A baj nem jár egyedül, rá egy pár hónappal autóbaleset szenved, ezúttal biztos vétlen. 2009 nyarán semmi különös nem történik vele ősszel jön a hír: Azt nem tudjuk, hogy színjáték, vagy emberi tragédia, de Lengyel októberben megpróbál egy öngyilkossági kísérletet elkövetni, sikertelenül. A színjáték verziót erősít, hogy rá pár nappal feltűnik a TV-ben. Lengyel Zoltán a búcsúlevelében azt írta, hogy nem követett el bűncselekményt, szabálysértést viszont igen, amiért vállalja is a felelősséget. "A per viszont nem úgy halad, ahogy kellene. Egyedül állok szemben a rendőrség és ügyészség apparátusával. Olyan tanúk vallanak ellenem, akik ott sem voltak akkor a Lánchídnál, és olyan kifejezéseket, mondatokat adnak a számba, amelyeket soha nem mondtam"
Lengyelt a bíróság 2 év 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte másodfokon. Lengyel lemondott a mandátumáról.


Nem akarom én Lengyel Zoltánt feloldozni, áldozatnak feltüntetni. Nem tudom milyen ember, és nem tudom, hogy jó politikus volt. De többet nem lesz képviselő. És mi lesz vele ki tudja?
Cserben hagyta a Fidesz? Kudarcszéria csupán?

 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr411553504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ratman_ (törölt) 2009.11.30. 18:50:09

"megpróbál egy öngyilkossági kísérletet elkövetni"
hát nem csak megpróbálta, de el is követte az öngyilkossági kísérletet. Helyesen úgy írhattad volna: megpróbál öngyilkosságot elkövetni.

"Eközben a faluját megosztotta a róla szóló hírek" itt meg az alany (hírek) és az állítmány (megosztotta) nincs egyeztetve. Egyik egyes-, másik többesszám.

"Kire számítson az ember ha..." ide meg vessző kell, a 'ha' mellékmondatot vezet be.

Amúgy a poszt tartalmához: érdemtelenül elhallgattad, hogy Lengyel az első hírek szerint nem fürdőgatyában volt a kocsiban, hanem egy szál faszban, és a különös perverziójára tekintettel valószínűleg ez az igaz verzió. Szintén említésre méltó az általa indíított Fasz és Kereszt mozgalom, mely a magyarság és a kereszténység legjobb hagyományaiból táplálkozik, és ahogy maga az alapító guru is mondja, Magyarország még nem érett meg rá, csak igen kevesen képesek felfogni a valódi üzenetét. Erről is kérnénk posztot.

Mitya Ivanov 2009.12.03. 21:36:03

ha nem tévedek, az az MSZP hátországa, fiatal hátországa által írott blog. Megnyugodtam, a színvonal gyenge, sok a helyesírási hiba. Ebből arra következtetek, hogy szarban van az MSZP utánpótlása.
süti beállítások módosítása