Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Az MSZP nélkül nem tud nyerni a Fidesz

2009.10.19. 00:25 | szocdemman | Szólj hozzá!

Címkék: választás pécs orbán fidesz 2010

 

Érdeklődés hiányában elmaradt a mandátumosztás Pécsen. Komolyan sajnálom szerencsétlen Fideszes jelöltetet. Idén már negyedszerre mondták a választok: nincs rá igény. Nem rá, a politikára. A balesetben cselekvőképségét elvesztő Toller László mandátuma most sem töltődőt be. A népszerű politikus hiányát nem lehet könnyen pótolni. A város egy ideje nem a sikereiről híres. A botrányok száma megnőtt, az emberek meg egyre jobban elfordultak a politikától. Főként az MSZP-sek. De látszik, nélkülük még Orbán Viktornak sem megy. A Fidesz és a jobboldal a padolt törölte fel az mszp-vel. És a porig alázást olyan szintre vitte, hogy ma már nem lehet érvényes választást tartani Pécsen. Ugyan is csupán a választók 11 százaléka járult az urnákhoz, 25 százalék helyett. Nem először, hanem negyedszer. A választók röhej tárgyává teszik az egészet. És igen komolyan nemet mondtak a mai politikai légkörre.


A helyzet persze egy demokráciában egyáltalán nem vicces, sőt inkább siralmas. Itt lehetne Fideszezni, és a fejükre lehetne olvasni: aki másnak vermet ás…, meg nem kellet volna tűzet okádni a szocikra, meg minden áron bedarálni őket bla bla. Viszont a nép jó leckét add a politikának. Mesterien okítja a nagy elittett a demokrácia szabályairól. No nép nélkül nem megy. Mert baloldali érzelmű, ha csalódik, nem lesz jobboldali. És ha jobboldali csalódik nem lesz baloldali. Mert a demokráciában el kell fogadni –alapszabály- jobb és baloldal van. A kettő egymás nélkül, ezt az eredményt hozza: nincsen demokrácia. És ha nincs demokrácia nem is lehet választásokat tartani. Így a Fidesznek nem jár a tuti mandátum.
Szóval, túlzásba lett víve a az MSZP lejártása. Talán eljön az az idő, amikor az egyik oldal nem kérdőjelezi meg a másik oldal létjogosultságát. Mert a fenti ábra is mutatja: MSZP nélkül nem megy, még Orbán Viktornak sem.
 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr461459468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása