Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Nyugi, nincs katasztrófa a balliberális oldalon!

2014.05.25. 22:44 | Brendel Mátyás | 206 komment

Címkék: választás 2014 EP

operazaszlo.png

Véleményem szerint az EP választás eredménye nem katasztrofális. Az ellenzéki koalíció most is kb 26 százalékot hozott, mint áprilisban, csak most külön-külön. Kiderült, hogy ennek sokkal nagyobb részét adja a DK és az Együt. Kiderült, hogy amikor a koalíciós tárgyalások voltak, akkor az MSZP alaptalanul volt fölényes a DK-val. Kiderült, hogy Gyurcsány bizony többet hoz, mint amennyit visz, sokkal többet. Kiderült, hogy a Fidesz nem csinálhatja végtelenségig sem a Gyurcsány, sem a Bajnai karakterrombolására épülő kampányt. A Fidesz többet kapott, mint áprilisban, de ez így szokott lenni.

Kiderült, hogy Mesterházy nem alkalmas az MSZP győzelemre vitelére, le kell mondania. Elvesztett egy választást 2010-ben, amelyen nem volt esélye. Jó. De áprilisban elvesztett egy másikat, amelyen ő volt a koalíció közös jelöltje. A közös jelölti poszt nem csak jogokkal jár a miniszterelnöki székre (ha nyernek), hanem felelősséggel is, ha veszítenek. Őneki kell lemondania. Szanyi Tibornak szintén el kellene tűnnie az MSZP-ből, sajnos az élet igazságtalan, mert Brüsszelbe fog eltűnni. Az MSZP-nek fel kell adnia a néppárti törekvéseit, és ehelyett meg kell találnia, mi lehet az ő szerepe a balliberális oldalon. Szerintem az, hogy ők adják a leginkább baloldali szárnyat, amelyik még nem kommunista, de markánsan baloldali. Fel kell fogniuk, hogy vagy a legértelmesebb, legtehetségesebb embereket teszik az élre, vagy mennek a Munkáspárt sorsára. Befogott orral most már nem fognak rájuk szavazni, van más. Korai azonban a halálukról beszélni, versenyben vannak, van bázisuk, ha jól dolgoznak, vissza is térhetnek. 

Az önkormányzati választáson érdemes közösen indulni, igaza volt Bajnainak, meg kellett várni az EP választást ahhoz, hogy erről érdemben tárgyalni lehessen. Higgadt, bölcs viselkedés volt. A budapesti főpolgármester jelöltnek nem Horváth Csaba lesz a neve.

Jó az, hogy ez most derült ki, amikor nincs nagy baj belőle. Ez a választás erre ment el, nem baj. Hosszú távon ez szerintem jó irány. Az MSZP-nek meg kell újulnia. A másik két párt megnyugodhat, nem fognak elveszni. A demokratikus ellenzékben lesz 3 párt, lesz valódi verseny, valódi demokrácia, valódi választás. Nincs katasztrófa, van plurális demokrácia. Kialakult egy olyan helyzet, ahol egy picivel több esély van arra, hogy megérdemelten győzhet a tehetségesebb. 

A három pártnak meg kell tanulnia komolyan, tisztelettel, felnőtt módjára egyeztetnie egymással, a három párt szavazóinak is meg kell tanulnia komolyan, felnőtt módjára, egymás érdekeinek némi különbségét elfogadva elfogadnia a kompromisszumokat, és leszavazni a közös jelöltre, ha az az érdek! A szavazónak meg kell tanulnia, hogy egy demokráciában egy koalíció nem az ördögtől való, hanem ha lehet mondani, még több demokrácia. Abba kell hagyni a féltékenykedést, irigykedést egymásra! Abba kell hagyni, hogy a legnagyobb ellenségnek azt tartsák, aki csak egy kicsit tér el tőlük! Meg kell tanulni a valódi demokráciát! Ez a valódi demokrácia pedig csak a balliberális oldalon lesz jelen. Hosszú távon ennek meg kell térülnie.

Az LMP eredményéről annyit, hogy nem lehetnek büszkék, hogy már megint majd összepisilték magukat izgalmukban, hogy bejutnak-e. Ez nem eredmény. Meddig bírja még a húgyhólyagjuk?!:) Schiffernek le kéne már vonnia a tanulságot: nem ő az ígéretes, új erő. Neki is meg kellett volna tanulnia, hogy ha nem fog össze a legközelebbi hozzáállókkal, akkor mehet a süllyesztőbe. Kár, hogy nem ő megy Brüsszelbe.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr336210131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

graycivil 2014.05.25. 23:25:21

A legérdekesebb az a "számmisztika", amivel a Jobbik ERŐSÖDÉSÉRŐL beszélnek. Áprilisban a Kormányváltók-Jobbik arány 26:21 colt. Most az arány: 28:15.

Ráadásul még a DK is, mint "törpepárt" a "megerősödött" Jobbik eredményének majd' kétharmadát érte el.

tisztapista 2014.05.25. 23:44:25

Nincs katasztrófa a ballib oldalon, csak az MSZP-ben. Ott nagy a bukta.

Most sokan elgondolkodnak azon, hogy az új számok alapján osszák le a lapokat ősszel a választókerületekben. Gyurcsány és Bajnai ezt már le is nyilatkozta.

A tanulásg Mesterházy számára pedig az: Stand up comedy nem fog menni, ahhoz nem elég jó. Marad neki a Stand up!

ben2 2014.05.26. 00:00:25

A mostani baloldali eredmény bizony katasztrofális.
Igaza van a postnak, ha összeadják a százalékokat, akkor hozták az április 6.-i szintet, tehát nem a baloldal összteljesítményével van baj.
A gond az, hogy az alacsony részvétel, azon belül a kimagasló budapesti szavazói aktivitás és a DK szekta fegyelmezettsége torzított képet ad a baloldalon belüli valódi arányokról.
Ez pedig a szövetségkötési bohózat ismétlődéséhez fog vezetni.
Az MSZP megmaradt vidéki bázisa nélkül a baloldal hosszú távon esélytelen, most pedig ez a bázis fog teljesen szétesni az MSZP-vel együtt. Így a baloldal végleg beszorul Budapestre és talán Szegedre. Mire eljönne az ő idejük, nem lesz tagságuk, aktivista hálózatuk és támogatóik vidéken.
Na ez a valódi katasztrófa.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.05.26. 00:02:54

Megdöbbentő, hogy ennyien szavaztak a szemkilövetőre.

Budapesten komoly gond van a fejekben.

Úgy név ki, van fix 15-20% támogatottsága az elkúrásnak, a szemkilövetésnek, a hazaárulásnak, az elmúltnyolcévnek.

Ha a Fidesz is elkúrja (bár eddig jól csinálja), ezek fognak visszajönni.

Szégyellje magát a belvár "értelmiség"!

És azok is, akik nem mentek el szavazni!

Niemandmüllerekkel, Szanyikkal fogjuk égetni magunkat 5 évig az EP-ben.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.05.26. 00:10:50

@libbant:

95 éves a bolsevista párt.

Most az derült ki, hogy nem sikerült áprilisban akkorát odabaszni, hogy a dögkútba essenek.

Sőt.

Már szivárognak is vissza.

Sőt.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.05.26. 00:13:01

gyurcsányi várhatóan lenyúlja az MSZP vagyonát (amit a 3/3 idejéből, a pártállami harácsolásból örökölt), egész alapszervezetek fognak hozzá csapódni. Ismerjük a komcsikat, ilyenek. Csak a hatalom, semmi más nem érdekli őket. És azt mostantól gyurcsányi osztja (ez mondjuk várható volt, de az nem, hogy 1x százalékról).

zobod 2014.05.26. 00:16:18

pont az mszp es a jobbik szavazoi hanyagoltak a valasztast

az e2014-ben es a Dk-ban ennyi volt, ennel tobb szavazojuk osszel sem lesz, dupla ekkora reszvetelnel viszont ez mar nem lesz sok...

Andráska8 2014.05.26. 00:21:57

Nem ábácé sorrend, az Együtt meg sem közelíti a DK-t. (max) Budapesten.

Andráska8 2014.05.26. 00:23:43

@ben2: a DK vidéken is sok helyen második (nagyvárosokban), sok helyen harmadik.

Andráska8 2014.05.26. 00:24:46

@graycivil: Én többet szocira nem szavazok át.

Sexual Harassment Panda 2014.05.26. 00:27:28

@graycivil: igazad van.A lyobbik egyàltalàn nem erősödött, hanem gyengūlt.

blasiusii 2014.05.26. 00:42:12

@Istóczy Győző: Kedves Bértrollkodó!
1) más (nyugati!) országokban jobban odanyúlnak a rendőrök az olyan csőcseléknek, akik tankokat kötnek el, meg TV-székházat foglalnak!
2) mit jelent az elk*rás? --- de ha elhiszi, hogy a fidesz feddhetetlen, akkor maradjon meg a kis naiv növénylétében! (Ajánlom egyébként az Öszödi beszédet teljes terjedelmében elolvasni, ha képes a szövegértelmezésre, rájön egy-két turpisságra.)

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.26. 00:47:29

'Véleményem szerint az EP választás eredménye nem katasztrofális. Az ellenzéki koalíció most is kb 26 százalékot hozott, mint áprilisban, csak most külön-külön.'

Ez valóban nem katasztrófa, hanem ünnep...:)

'Kiderült, hogy amikor a koalíciós tárgyalások voltak, akkor az MSZP alaptalanul volt fölényes a DK-val. Kiderült, hogy Gyurcsány bizony többet hoz, mint amennyit visz, sokkal többet'

Fele részvételnél, tegyük hozzá. Tehát a DK szavazói radikális nyuggerek, akiket könnyü fanatizálni, de 30% részvételnél ebből nem vonnék le komoly következtetéseket.

'A demokratikus ellenzékben lesz 3 párt, lesz valódi verseny, valódi demokrácia, valódi választás.'

Te mi a túróról beszélsz, a választóitok már az Összefosásig sem tudnak visszaemlékezni? Nevetséges.

' Az MSZP-nek fel kell adnia a néppárti törekvéseit, és ehelyett meg kell találnia, mi lehet az ő szerepe a balliberális oldalon. Szerintem az, hogy ők adják a leginkább baloldali szárnyat, amelyik még nem kommunista, de markánsan baloldali.'

Ez nagyon könnyü lesz, lényeg hogy a bankárkormány minden arca maradjon a helyén..:)

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.05.26. 00:50:13

@zobod:

Miért ne lenne több szavazójuk, ne ballibmatematikázzunk már. A nemszavazók ha szavaznak, alig 1-2 százalékot szokott jelenteni. Ezért is faszság mindig a bizonytalanokra számítani.

Visszajött gyurcsányi a csatornából, most már büszkén szavaznak rá azok is, akik eddig szégyellték volna, és máshová húztak (pl. LMP).

A Böszméhez fog pártolni egy rakás szoci is, aki nyerni akar, felmosni a padlót Orbánnal, és nem érdekli az ország egy kicsit sem.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.05.26. 00:52:15

Budapest ismét elárulta a magyar nemzetet.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.26. 00:52:25

@Istóczy Győző: Igy van, biztos, hogy feri lesz a ballib Jézuskrisztus.

Csak azt remélem, hogy Feri a Jobbikkal fog vetélkedni a második helyért.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.05.26. 00:55:46

@Kón Bandit:

A Böszmével az az egy baja volt a hazaárulóknak, hogy lemondott, és veszített a bolsi oldal.

De ha megint nyer, akkor megint szeretni fogják.

És most nagyon szeretik. Budapesten talán a második erő lett karanténból.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.05.26. 01:06:07

Félő, hogy ahogy a MIÉP-pel együtt kicsinálta magát a Fidesz 2002-ben, és az ország nyakára hozta 8 évre a kommunistákat, ugyanezt el fogja a Jobbikkal is játszani.

Ha volt tanulság 2002-ből, akkor ez volt.

Szükség van az érdemi jobboldali ellenzékre!

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.26. 01:07:16

@Istóczy Győző: Felőlem feri zsidó asszonya is lehet főpolgármester bp-en(ha ez kell a pestieknek), végül is régóta zsidó város, mit vártál?

béla a görög (törölt) 2014.05.26. 01:07:25

@Istóczy Győző: Beteg vagy te édesegykomám!
Egyszer már lehazaáruloztatók minket mégegyszer nem lehet.
Fletó szabadkezet kapott, hogy minnél nagyobb pusztitást csináljon a soraitokban.
Pénzt elzárni brüsszelben ti meg éljetek meg az ideológiából.
És nagyon messze vagyok még a nyugdíjtól.
És te vagy hazaáruló te nyomorult retek!
Baloldal meg mindig lesz ez olyan mint az 1x1. Amíg meg ilyen gerinctelen magyarok vannak akik lenyúlják a MANYUP pénzt meg a dohánypiacot és a többit addig pláne.
Rettegtek a piaci versenytől mert herék vagytok - tisztelet a kivétel.

hanta boy 2014.05.26. 01:07:45

Sajna!

Rossz hír!

Ballibsi Katyvasz ---- JOBBIK 28 - 15
(Budapesten 37 - 9)

Több mondandóm nincs....

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.26. 01:18:04

@béla a görög: 'Fletó szabadkezet kapott, hogy minnél nagyobb pusztitást csináljon a soraitokban.
Pénzt elzárni brüsszelben ti meg éljetek meg az ideológiából'

...:DDD lefossuk a bokánkat

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.05.26. 01:54:23

@Kón Bandit:

A zsidóktól ezt vártam.

Ők hozták a nyakunkra a vörös grófot, Kohn Béla csürhéjét (közte Rosenfelddel), majd a kékcédulás választásokat, a háromharmadukat, az '56 utáni megtorlásokat, a 2006-os szemkilövetéseket.

De hol voltak a magyarok?

Budapesten zsidóknak gazsuláltak, vidéken meg basztak elmenni választani?

Blogger Géza 2014.05.26. 02:00:30

@béla a görög: Van egy rossz hírem: Fletó csak az MSZP támogatottságában végzett nagy pusztítást, a jobboldalt csak erősítette. Átvett egy 40-50% körüli pártot, amelyből 2010-re lett 19%-os. 2014-re 11%os (a DK-val együtt is csak 21%-os). És amíg ő ott van a baloldalon, szerintem nem lesz belőlük kormányzóképes alternatíva. Dumálni azt tud, de integrálni, kormányozni - na, azt nem.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.05.26. 02:02:04

Mesterházy, Molnár Zsolt normális figurák, csak karrieristák. És persze utódpártiak. De nem nemzetellenesek, nem hazaárulók.

Jellemző, hogy Molnárnak az volt a bűne, hogy kiderült róla, hogy nem pufajkás volt fiatalkorában, hanem hazafi.

Most majd lesz helyettük Baja, Puch, Jánosi, Lendvai, Steiner és a többi.

Lesz mellettük a Böszme és a libatolvaj.

Újra együtt lesz a Nagy Csapat.

Már csak az SZDSZ hiányzik, bár az eszmeiségük ott van a PM-ben és a DK-ban.

Onnan nem a történelem dögkútja van 1 lépésre, hanem a liberálbolsevik restauráció.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.05.26. 02:05:36

A következő lépés az lesz, hogy átül a rendőrnyugger a DK-sokhoz, a Gabriella meg még egy meg beül a libatolvajékhoz, és lesz az eddigi két liberálbolsevik frakció helyett három, extra EP-képviselőkkel.

Teljesen el vagyok keseredve.

Budapest újra vörös rongyokba öltözött.

turista a saját országában 2014.05.26. 02:09:37

@libbant: "Budapesten sok a kommunizmusból itt maradt harcinyugger."

Így van, sajnos Bp.-en is a Fidesz nyert...

turista a saját országában 2014.05.26. 02:11:54

@Istóczy Győző: "A Böszméhez fog pártolni egy rakás szoci is, aki nyerni akar, felmosni a padlót Orbánnal, és nem érdekli az ország egy kicsit sem."

Dhogyisnem. Csak az ország érdekel minket. Ezért kell Orbánnak mennie.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.05.26. 02:14:55

@turista a saját országában:

Sosem bocsátom meg Antallnak, hogy nem alkalmazott lusztrációt az MSZMP-tagokra, defenesztrációt az MSZMP hivatásos kádereire, valamint hogy nem tiltotta el a vállalkozástól a "proletárokat". Ennyi minimum kijárt volna alanyi jogon a magadfajtáknak.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.05.26. 02:19:01

Antall puhapöcsű volt, és a nyakunkra hozta 12 évre a kommunistákat.

Zsidómentő apja ugyanilyen volt.

Horthy kemény fickó volt, korrektül oda is baszott a vörös csürhének.

Orbánnak döntenie kell: Antall vagy Horthy?

Hefe 2014.05.26. 05:40:18

ki engedte be ide ezt a feherterroristat?

Hefe 2014.05.26. 05:43:18

a bolsevikok megint siman nyertek, de mar korvonalazodik egy eletkepes ellenzek.
Sajnos a fidesz liberalis szabadcsapata megint atcsusszant a lec felett. orbanek megint belenyultak a valasztasokba...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.26. 06:40:27

@ben2:

"Ez pedig a szövetségkötési bohózat ismétlődéséhez fog vezetni."

most valódi választási eredmény van a számokról. neked is meg kell tanulnod, hogy az egyezkedés nem bohózat. te nem érted a demokráciát.

"Az MSZP megmaradt vidéki bázisa nélkül "

az otthon ülő bázis ennyit ér.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.26. 06:42:05

@Istóczy Győző: nem neked szólt a poszt, ne itt rontsd a levegőt! te azon hülye magyarok közé tartozol, aki reménytelen.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.26. 06:42:53

@libbant: nem neked szólt a poszt, ne itt rontsd a levegőt! te azon hülye magyarok közé tartozol, aki reménytelen.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.26. 06:43:43

@Andráska8: amikor azt írtam, még nem lehetett tudni, milyen lesz a DK és EGyütt végeredménye. azóta javítottam.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.26. 06:44:50

@Kón Bandit: nem neked szólt a poszt, ne itt rontsd a levegőt! te azon hülye magyarok közé tartozol, aki reménytelen.

laci0011 2014.05.26. 06:49:44

@Istóczy Győző: @Istóczy Győző: Dögkútból ne dumálj ki,szívjad ott az ájert és nyalogasd a bevonuló német nácikok hátsóját tovább.

Ad Dio 2014.05.26. 07:41:22

"Nyugi, nincs katasztrófa"

Fedélzeti uszodát nyitottunk, a nagy fehér izék a vízben turistalátványosságok, az elsőtiszttel, most elevezünk kicsit a hajótól, de csak hogy szebb képeket csinálhassunk magukról.

:-/

Mo-on a második legnagyobb párt a szélsőjobb. És nincs katasztrófa. Mikor van????

08.szabogabor 2014.05.26. 07:46:12

A ballib oldalon nincs gáz, sőt, végre megkezdődik az emelkedés a két új párttal. Az MSZP lépte át lefelé a pszichológii határt, innentől a maradék szavazói is átállnak már. Ideje volt.

bekerült 2014.05.26. 08:08:20

@ben2:
Van realitása annak amit leírsz ! Egyet viszont elfelejtesz, hogy a DK és a Bajnai féle csapat is pontosan látja a helyzetet. Nem véletlenül visszafogottak az eredmények láttán, miközben persze örülnek is neki. A DK egyértelműen kitört abból a karanténból, ahová igyekeztek beszorítani. Ezt eredményezte a mostani siker és ez a baloldal szempontjából jó ! Azt is jelzi, hogy Gyurcsánynak visszamenőlegesen is igaza van az ellenzéki oldalon, de főleg az MSZP esetében. Az MSZP megújítása elkerülhetetlen és ez nem a Balra Magyart jelenti !
Az ellenzéknek továbbra is együtt KELL működni és az MSZP-nek biztosítani kell, hogy a másik két párt frakciót alakíthasson, hogy tovább tudjanak erősödni ! Az egymás segítése a záloga a FIDESZ elzavarásának !
Most még erre van esély, de, ha az MSZP ezt nem méri fel, akkor tényleg elbukik és a FIDESZ még sokáig a nyakunkon marad.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2014.05.26. 08:11:50

@blasiusii: Nem jön rá. Egybites hívő, kár rá időt pazarolni. :(

♔bаtyu♔ 2014.05.26. 08:13:19

Ballib oldalon sima újrafelosztás történt, ráadásul ez az alacsony részvétel miatt szinte értékelhetetlen.

Amúgy nem nagyon értem, az MSZP az MSZP-s EP politikusaik elmúlt 4 évi szereplése miatt mégis mi a fenét várt? Az összes Mo-t elitélő határozatot ők javasolták és nyilván meg is szavazták.

A Jobbik pedig valójában nem győzte le az MSZP-t, mert Gyurcsányék is annak számítanak.

♔bаtyu♔ 2014.05.26. 08:14:47

@bekerült: Nem törtek ki ezek sehonnan, egyszerűen nagyon kevesen mentek el szavazni.

♔bаtyu♔ 2014.05.26. 08:22:11

@08.szabogabor: Ez egyáltalán nem biztos. Az MSZP mostani szavazóinak jórésze Gyurcsányt esélytelennek és szélsőségesnek tartja és szerintem igazuk is van.

Ott inkább az lesz a gond, hogy ha elkezdene egy nemzetibb, szociáldemokrata jelllegű, az MSZMP-s múltat elutasító (személyileg is elutasító) baloldal kialakulni az MSZP infrastruktúráján, a szélsőséges liberálisok agyonkommunistáznák őket, mielőtt kifejlődnének. Az SZDSZ nem véletlenül nyúlta le a rendszerváltás után az állampárt embereinek adatait.

Viszont ha nem ezt teszi, esélye sincs, mert Gyurcsány és Bajnai továbbra sem áll le.

Hefe 2014.05.26. 08:23:16

@♔bаtyu♔:
ugyan mar, itt senki nem emlekszik az "osszes, Magyarorszagot elitelo nyilatkozat"-ra, mert a fidesz kb. 0 (nulla) szavazatot kapott volna kulonben.

Hefe 2014.05.26. 08:24:19

@♔bаtyu♔:
(♔bаtyu♔ 2014.05.26. 08:14:47
@bekerült: Nem törtek ki ezek sehonnan, egyszerűen nagyon kevesen mentek el szavazni.)

ez volt a fidesz szerencseje, ugyanugy mint aprilisban.

states1 2014.05.26. 08:27:09

Hátha a baloldalon nincs katasztrófa, akkor a Titanicon sem volt, mikor már a hajócsavar már 100 méterrel a vízszint felett volt.

♔bаtyu♔ 2014.05.26. 08:37:24

@Hefe: Hülyítheted magad, végül is a te dolgod, de elhiheted, ha valaki annyira utálja Orbánékat, akkor elmegy és ellenük szavaz. Elhiszem, hogy kényelmes az az álláspont, hogy aki otthon marad az azért teszi, mert nem akar Orbán kormányt, csakhogy ez marhaság.

Az EU-ban Orbánék jók. Ezért akit érdekel ez a dolog elment szavazni és elég jól láthatóan Orbánékra szavazott.

Ráadásul még több szavazatot begyűjthettek volna, hiszen sokan stratégiai okokból szavaztak a Jobbikra (én is), a Jobbik egyszerűen az értékesnek tartott témákban jobban kényszeríti Orbánékat előre, mint a balliberálisok.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.05.26. 08:45:20

"Az MSZP-nek fel kell adnia a néppárti törekvéseit, és ehelyett meg kell találnia, mi lehet az ő szerepe a balliberális oldalon."

Röviden?

Semmi.

Az embereknek megjött végre az esze, és nem fognak politikusokat nulla teljesítménnyel zsíros állásokhoz juttatni, csak azért, mert azok pimaszul a választók képébe röhögve közlik: "Rajtunk kívül itt senkire nem tudsz szavazni"

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.05.26. 08:49:25

@graycivil: "A legérdekesebb az a "számmisztika", amivel a Jobbik ERŐSÖDÉSÉRŐL beszélnek. Áprilisban a Kormányváltók-Jobbik arány 26:21 colt. Most az arány: 28:15."

hehehhe
most legalabb a lyobbik szavazoi is racsodalkozhatnak hogy nemcsak a gyulolt ellensegeik tudnak hazudni hanem a szeretett nyalas buzi vonalat vegigcukiskodo Vona is

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.05.26. 08:51:41

@Istóczy Győző: talan mert a normalis budapesti az RENDparti
idiota fajtad meg dulja fel Debrekent meg egyeb szutyok retek fideszes - jobbikos fellegvarat!
latod en budapestikent akkor nem szolnek semmit hogy par hetes - par honapos barikados jobber dzsemborikat tartana a retardalt buzi fajtad

tisztapista 2014.05.26. 08:51:50

@Istóczy Győző: "Budapest ismét elárulta a magyar nemzetet."

Budapest elárulta a népszabadságot.
Budapest elárulta a hvg-t.
Az orvosod elárulta, hogy nagy a baj a fejedben.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.05.26. 08:54:44

"Az ellenzéki koalíció most is kb 26 százalékot hozott, mint áprilisban, csak most külön-külön."

Ejnye-bejnye, csúsztatgatunk, csúsztatgatunk?

A 8.000.000 szavazásra jugosult közül kb ötszázezer ember tisztelte meg az MSZP-DK-Együtt díszes triumvirátusát a szavazatával. Ez, akárhonnan nézzük, valami 6% körül van. A többiek le se sz.rták a pofájukat.

És ezt az "eredményt" senki ne kenje az alacsony részvételre! A baloldali szavazók azért maradtak százezerszámra otthon, mert még az otthonmaradást is okosabbnak tartották, mint azt, hogy erre a vergődő bandára szavazzanak.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2014.05.26. 08:59:23

Mesterházyról régóta látszott, hogy nem tud vezetni. A szociknak 89 őszén kellett volna bejelenteni a párt feloszlását, az országnak nagy szolgálatot tettek volna. De nem volt vér a pucájukban, akkor sem, azóta sincs. Ahogy Márai írta: bukott eszme haszonélvezői, akik már csak a zsákmányt védték.

A DK egyszemélyes párt és nem is nagyon van kiútjuk ebből a helyzetből.
Az EPM (egyelőre) kétszemélyes, de Bajnai legalább nem tolja magát annyira előre, hogy ne tudjon mellett valaki más felnőni.

Kedves magyar magyar baloldal, ez valóban nem katasztrófa, ez lepra: lassan leszáradnak a végtagok.

---

az eredmény áprilishoz képest egyébként SZÁZALÉKOSAN tényleg nem rossz:

Fidesz 51.5% (április+8)
Jobbik 14.7% (április-6)
MSZP+DK+EPM 27.9 (április+2.2)
LMP 5.0 (április-0.3)

de ezekből a számokból a Jobbik a kellemes meglepetés.

graycivil 2014.05.26. 08:59:30

A FIDESZ hozta a kötelezőt. Egyelőre még 4 évig rombolhatják az országot, "Paksba fojthatják" a nemzeti szuverenitást. Valószínűleg, tovább akarják fojtogatni az ellenzéki médiát is.

Ám most bebizonyosodott, hogy a két (+LMP) demoellenzéki párt internetes aktivitása meghozta számukra az eredményt. Illetve Gyurcsány is sokkal "megfontoltabb", de konzekvens kampányt folytatott.

A legfontosabb, hogy a vidéken egyeduralkodó, ingyenes MinDigTV csomag "kormánymonópóliuma" - (M1, M2, Duna, Duna World, TV2, Kossuth, Petőfi), kiegészítve a "semlegesen poltikamentes" adókkal (RTL, Dankó, Bartók, Chello), illetve lényegében csak külfölddel foglalkozó Euronews csatornákkal - agymosó úthengerét valahogy tompítani kell.

Szerintem a legjobb az lenne, ha egy jobbközép, EU-konform párt (lásd: Tusk-féle) tudna vezető szerephez jutni, és legyőzni Orbánt, (nem megvárva, míg Grazba viszik végleges kényszerkezelésre, mielőtt tönkreteszi az országunkat). Ennek csíráját azonban a Vezér csírájában fojtaná el.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.05.26. 09:04:22

@Istóczy Győző: "Jellemző, hogy Molnárnak az volt a bűne, hogy kiderült róla, hogy nem pufajkás volt fiatalkorában, hanem hazafi."

errol ennyit
szakadt volna anyadba a fejed amikor megellett a vilagra

szerinted egy szkinhed fujjolo tunteto retek az a hazafi, aki eppen nem a fradi-ujpesten allt neki balhezni hanem elment egy UNNEPSEGRE, erted ugye egy ALLAMI UNNEPSEGRE es ott tahoskodott, es akkor rogton hazafi lett

♔bаtyu♔ 2014.05.26. 09:08:45

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Egyetlen politikus sem fogja mondani ha lehet, hogy vesztett.

Ott a ballibsi oldal. Történelmük talán legnagyobb vereségét szenvedték el, hiszen szinte egyenlő arányban szétforgácsolódtak, ráadásul szavazóik száma 4 éve lassan, de folyamatosan csökken.

És mégis mekkora ott az öröm, kivéve MSZP, mert valódi céljuk az volt, hogy a ballib szavazókból a lehető legnagyobb falatot kiharapják és ez nagyjából mindegyiknek sikerült is. A hatalom megragadásának szempontjából viszont már a baloldal főereje is jelentéktelen lett.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.26. 09:12:12

Az eredmény komoly esély az MSZP számára. A baloldalon így szakadás lesz a szoclibek és a hagyományos bal között. Az egyik oldalt a DK képviseli, szerintem eleve a liberális csoporba fognak beülni, nem a szociba. Így az MSZP egyetlen logikus esélye a balra tolódás. Tulajdonképpen pont az MSZP nem eléggé baloldali jellege szokott lenne a fő panasz sok törzsszavazó részéről. Mst kénytelenek lesznek ennek az igénynek megfelelni, ellenkező esetben tovább szivárognak az MSZP-szavazatok a Jobbik felé.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.05.26. 09:15:02

"A szavazónak meg kell tanulnia, hogy egy demokráciában egy koalíció nem az ördögtől való, hanem ha lehet mondani, még több demokrácia."

Tényleg nem érted :)

Ezekből a leharcolt arcokból összefogva se kérnek az emberek, meg különfogva se kérnek az emberek. Mit nem lehet ezen érteni?

Tessék elengedni a székeket, és csendben lehúzni magukat a vécén, mert bizonyossá vált, hogy nincs igény ezekre a százszor is lejáratott arcokra.

graycivil 2014.05.26. 09:18:32

@♔bаtyu♔: "Történelmük talán legnagyobb vereségét szenvedték el, hiszen szinte egyenlő arányban szétforgácsolódtak"

Egyrészt 2010 óta ez volt (százalékosan) a legjobb eredményük. Másrészt, ha a demokratikus sokszínűséget szétforgácsolódásnak nevezzük, akkor igazad van. De arra végre rájöttek, hogy fontos ügyekben össze kell fogni.

Amúgy a FIDESZ "kemény" 15%-kal nyert. Én nem ujjonganék a helyükben, mert még csak most jön a hatása, hogy nincs ellopható megtakarítás, (MANYUP), illetve egyre több "gazdagságra éhes szájat" kell betömniük. A gazdasági trendek pedig lesújtóak. Azt, hogy az EU szegényházává válunk hamarosan, már agymosással sem lehet a végtelenségig elrejteni.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.26. 09:26:43

@polyvinyl:' egy koalíció nem az ördögtől való, hanem ha lehet mondani, még több demokrácia.'

Ez butaság. A koalával eleve azonnal a kukába kerülnek a pártprogramok, és a belső körök döntenek, nem a választók. Igy a koala kényszerpálya, nincs benne semmi demokratikus. Mo-n katasztrófa volt a koalíciós kormányzás.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.26. 09:28:55

@graycivil:' Azt, hogy az EU szegényházává válunk hamarosan, már agymosással sem lehet a végtelenségig elrejteni.'

Hehehe hehehe, 2010 óta az a ballib program, hogy európa szegényháza vagyunk, felváltva a diktatúrázással. Csak így tovább! Nincs itt kérem katasztrófa...:DDD

♔bаtyu♔ 2014.05.26. 09:30:38

@graycivil: Én sem ma jöttem ide, így maradjunk abban, hogy az nem demokratikus sokszínűség, hanem a hatalomért folytatott harc. Ráadásul nagyon előnytelen végeredménnyel, mert ebben Gyurcsány győzött. Holott valójában még mindig az MSZP a legerősebb, csak éppen igazi ereje a nyugdíjasok nem mentek el szavazni.

Te is tudod ezt, különben nem fideszeznél. Ami ráadásul értelmetlen is, hiszen a gazdasági trendek 2010-ben voltak nagyon lesújtóak.

♔bаtyu♔ 2014.05.26. 09:34:26

@Kón Bandit: Az az érdekes, hogy már 4 év eltelt, újabb lesújtó vereséget szenvedtek és ugyanott tartanak, ahol 2010-ben.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.05.26. 09:36:51

@Kón Bandit:

Én is tudom, hogy butaság, nem is én állítottam, hanem a posztoló :)

Szabványok 2014.05.26. 09:39:09

@Istóczy Győző: "Sosem bocsátom meg Antallnak, hogy nem alkalmazott lusztrációt az MSZMP-tagokra, defenesztrációt az MSZMP hivatásos kádereire, valamint hogy nem tiltotta el a vállalkozástól a "proletárokat". Ennyi minimum kijárt volna alanyi jogon a magadfajtáknak."
Tudod jól, ezt miért nem csinálhatta.
Mert akkor (és most is) a 'jobboldal'-nak nevezett helyen ülnek az igazi karrieristák, köpönyegforgatók. Nézd csak meg, hogy az elmúlt 25 évben több volt MSZMP tag ül a jobboldali kormányokban, mint a baloldaliakban! Orbán Győző és hasonlók a tipikus politikai hatalom->gazdasági hatalom átmentők, párttitkárból lett vállalkozók.A keresztény hit- és erkölcstant prédikáló Rózácska karrierizmusból lépett be az MSZMP-be.
Tudod jól, hogy a 3/3-s lista miért nem nyilvános. Mert abban rengeteg jobboldali szerepel és egyetlen MSZMP tag sem (Őket tilos volt beszervezni) Egy-egy Csurkáról, Pokorniról derül ki, hogy besúgó volt.

Ezért nem csinálta a jobboldal, mert saját magát semmisítette volna meg.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.05.26. 09:40:05

@♔bаtyu♔:

" Holott valójában még mindig az MSZP a legerősebb, csak éppen igazi ereje a nyugdíjasok nem mentek el szavazni."

Nagyon helyes, hogy ma már a nyugdíjasokat se lehet kilóra megvenni üres ígérgetésekkel. Áldja meg érte az isten a nyugdíjasokat hülyének néző termékbemutatós cégeket, legalább ennyi hasznunk lett a tevékenységükből :D

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2014.05.26. 09:43:52

@ben2:

"Igaza van a postnak, ha összeadják a százalékokat, akkor hozták az április 6.-i szintet, tehát nem a baloldal összteljesítményével van baj."

Egyetértek, addig szerintem sincs baj, amíg a baloldal összteljesítménye a szavazatok negyedére elég.

Ha azon belül még a 'pluralizmus' is dübörög, az hosszú távú garancia rá, hogy belátható időn belül esélyük se legyen a hatalom közelébe jutni. :D

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2014.05.26. 09:44:44

Mindenki legyen nyugodt az emberek tanulják a demokráciát. Legkevésbé viszont a baloldal megmondóbloggerei.

Egy 30% részvételi arányú, lényegében belpolitikai tét nélküli választás eredményéből SEMMIRE sem lehet következtetni. Meglepetésre "feljött" a DK. Hű ha 2 hely. Legközelebb meglepetésre meg tök más lesz.

Ami 100%, hogy Mátyás akkor is megmondja előtte is és utána is nekünk a frankót.

♔bаtyu♔ 2014.05.26. 09:49:52

@polyvinyl: Sajnos meglehet, csak éppen őket az EU nem érdekli. A nyugdíjas hihetetlenül opportunista.

♔bаtyu♔ 2014.05.26. 09:52:08

@Attitude Adjuster: "Ha azon belül még a 'pluralizmus' is dübörög, az hosszú távú garancia rá, hogy belátható időn belül esélyük se legyen a hatalom közelébe jutni. :D "

Valójában ezért olyan nagy vereség ez nekik.

Szabványok 2014.05.26. 09:55:19

Az eredményből számomra az látszik, amit eddig is tudtam.
Az MSZP nem megfelelő erő a kormányváltók vezetésére. Mesterházy egy senki, az MSZP név többeket taszít, mint Gyurcsány neve, pedig őt 8 éve karaktergyilkolják.

Hülyén csinálják!
2010-ben az MSZP-nek fel kellett volna oszlatnia magát.
4 év alatt létre kellett volna jönnie:
* egy szociáldemokrata pártnak,
* egy (igazi, tory típusú!) konzervatív, jobboldali pártnak és
* egy modern liberális pártnak.
A korszerű politizálás három fő gyűjtőpontjának, minden normális országban ez a három erő verseng. Közöttük mindenki megtalálta volna a számára szimpatikus irányzatot és nagykoalícióban (mint Németországban nem egyszer) romeltakarítottak volna.
De nem ez lett. A fent említett három korszerű irányzatot (szinte) senki nem képviseli.

A fidesz zavaros kommunikációval, viselkedéseivel egyesíti a baloldal legnagyobb faszságait (pl. rezsicsökkentés, kétkezi munka becsülete, stb.) a jelentés nélküli áljobbaloldali lózungokkal (aki nem velünk van, az komcsi, stb.)

Az összefogás Mesterházy vezetésével kiszámíthatatlan, sőt veszélyes, nagyon sokak számára vállalhatatlan konglomerátum.
Aki liberális, az azért nem szavazott rájuk, mert baloldaliak, aki jobboldali, az azért nem szavazott rájuk, mert csak nyomokban tartalmaz jobboldaliságot, akinek az 'utódpárt', a volt komcsik vállalhatatlanok, azok azért nem szavaztak rá, akik igazhitű baloldaliak, azok féltek , a bennük lakozó liberálisoktól, gazdagoktól, szdszesektől.

Ezek után nem csoda, hogy a fasiszták megerősödtek és a nem létező ideológiát képviselő nem létező párt, az LMP is életben maradt.

♔bаtyu♔ 2014.05.26. 09:56:10

@Pascal:

"A Soros Györgyhöz köthető Center for American Progress (CAP) 2011 óta folyamatosan pénzeli a Haza és Haladás Alapítványt. A Heti Válasz még 2012-ben írta meg, hogy a Bajnai Gordon vezette alapítvány Soros György közvetett és közvetlen támogatását élvezi. Az alapítvány ezután hozta nyilvánosságra, hogy 2011-ben 209 ezer eurót, 2012-ben pedig 228 771 dollárt, összességében mintegy 110 millió forintot kapott a CAP-tól, amelynek egyik alapító ötletgazdája a magyar származású üzletember volt. Bajnaiék akkor ígértet tettek rá, hogy folyamatos tájékoztatást fognak adni a jelentősebb támogatók kilétéről. Az mno.hu ezzel kapcsolatban ismét megkereste a pártot, ahol csupán annyit közöltek: közzé fogják tenni a 2013-ban nagyobb összeggel támogató szervezetek és magánszemélyek nevét, valamint e támogatások összegét. Az mno.hu összességében egymilliárd forintnyi támogatása vonatkozó kérésére Bajnaiék azt válaszolták: „ennek az összegnek a töredékét” kapta az alapítvány a CAP-tól."

"Soros pénzeli a kormányellenes civil szervezeteket is

A Heti Válasz derítette ki tavaly, hogy Soros György alapítványai és a befolyása alatt álló úgynevezett Norvég Alap összesen nyolcszázmillió forintot osztott szét a kormányellenes civil szervezeteknek, illetve a Bajnai Gordon köré csoportosuló „független civileknek” – így többek között a Társaság a Szabadságjogokértnak, a Haza és Haladásnak, a Nők a Nőkért az Erőszak Ellen, a Mona nevű feminista szervezeteknek, illetve az Átlátszó.hu-nak."

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.05.26. 10:03:30

Most kiderült, hogy Gyurcsány egymaga majdnem annyit ér, mint a teljes MSZP. Az embereknek vezér kell vagy radikális változás...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.05.26. 10:04:25

@♔bаtyu♔: Utálom Sorost, a rendszerváltáskor is az ő pénzéből lett a sok komcsiból fideszes...

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.05.26. 10:20:20

A Fidesz NÖVELNI tudta a bázisát (az áprilsii 45%-ról 52-re) Most már ugyanolyan erösek mint 4 éve!
A ballib összefosás szétforgácsolodott.

A többi süket duma!!

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.05.26. 10:21:05

Gyurcsótány meg ne örüljön annyira, kapni fogja az ívet rendesen minden nap, reggel, délben, este!!

sas70 2014.05.26. 10:24:12

@♔bаtyu♔: És a birkagyülekezetről tudjuk már, hogy honnan szedték a milliárdokat? Arra is kíváncsi lennék!

vadi3 2014.05.26. 10:38:01

@Benjamin Eisenberger: "A Fidesz NÖVELNI tudta a bázisát"

Bárcsak megtörténne még egyszer, hogy a Fidesz ennyivel tudja növelni bázisát!!!
A következő választáson még 5%sem lenne az eredményük. Ember 1 millióval kevesebb embert tudott elvinni szavazni. Ez Neked milyen növekedés? Már a szimpatizánsok is tesznek rá nagy ívben. Aki most elment az már fanatikus

G. Wolf 2014.05.26. 11:07:42

DK-nak enniy a max DARABRA... ha 2x ennyi a részvétel akkor is darabra ennyi szavazatot kapnak, ha meg fele akkor is... Gyurcsány meg mit örül, mikor az egész baloldal jelenlegi hanyatlása az ő lelkén szárad. Őszöd után nem tudott felállni a helyéről. Teljesen mindeg,y hogy igaza volt-e vagy sem (szerintem korrekt beszéd volt!), hanem az, hogy elhasználódott, leamortizálódott, visszavonhatatlanul bemocskolódott. Ha akkor lemond, és korábban jön valami váltás lehet minden másképp alakul... GYF aminek örülhet hogy szétbaszta az mszp-t (akár revansból is mert kibaszták mint macskát szarni) és csinált magának egy Ferifanpártot.

E14-et nem tudom... Ő bennük lehet potenciál. De ők is lufi, csak most nagyobb.

Viszont ez a két párt inkább egy nagy adag brand intsem valódi párt, nincs szervezet, nincsenek aktivisták, nincs infrastruktúra, nincsenek kormányozni képes emberek, nem lehet apparátust belőlük feltölteni.

vadi3 2014.05.26. 11:23:09

@G. Wolf: "nem lehet apparátust belőlük feltölteni."

A GYF-el kapcsolatos kijelentéseidet nem kommentálom, de az utolsó mondatod érvényes mindegyik pártra Mo-n.
Mutass nekem olyan garnitúrát, akik képesek kormányozni, nem csak párt és saját gazdasági érdekeik mentén.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.05.26. 11:32:42

@G. Wolf:

Lopcsányék 10%-ot sem tudtak elérni és ezt sikernek könyvelik el!! :DDD

Ez már ELMEBETEGSÉG!!

vadi3 2014.05.26. 11:34:19

@Benjamin Eisenberger: Faszfej! Szerinted mi a több 1 191 vagy 2 200e?

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.05.26. 11:38:37

@vadi3:

Kinemcarjale?!

Faszfejkém nézd meg a részvételi arányokat is!! És ehhez hasonlitsdt!

A Fidesz tud mozgositani, a ballibsik nem!

vadi3 2014.05.26. 11:57:39

@Benjamin Eisenberger: Én sem szarom le.
Ha a Fidesz mozgósítani akar, akkor miért nem tette meg? Nem kellett volna demonstrálni, hogy a 2/3 az nem csak 44,5%. Parlamenti demokráciában a 44,5% az nem 2/3-ad, csak fideszországban, fideszalkotmánnyal és fidesztalpnyalókkal

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.05.26. 12:00:31

@vadi3:

Akkor nézd meg Angliát!!

Ha nálunk is olyan lenne a választási rendszer akkor az ellenzék még kisebb arányban ülne a parlamentben!!

Vagyis a mostani magyar rendszer még mindig az ellenzéknek kedvez!

G. Wolf 2014.05.26. 12:04:50

@vadi3: nyugodtan kommetáld :) csak a személyem helyett az állításom legyen a célpont :)

vadi3 2014.05.26. 12:29:56

@Benjamin Eisenberger: Megnézem Angliát.... Jó nézem én, szépen szorgalmasan.
Tudod mit látok? Az a politikus aki felcsinálja a titkárnőjét az megy a süllyesztőbe. Követi őt az összes aki plágiumba, korrupcióba, gazdasági bűncselekménybe esetleg más megkérdőjelezhető ügyletbe keveredett. Viktorisztánt ne mérd Angliához, ahol már 400 éve működik az a demokrácia ami nálunk 25 éve kezdődött el.
Valahogy az angol képviselők jobban képviselik a választópolgárt, mint a pártakaratot.

vadi3 2014.05.26. 12:32:28

@Kón Bandit: Este ásítozz az ágyban az asszony mellet, ha nem jut pénz a kék pirulára.

vajdasagi 2014.05.26. 12:45:50

@Istóczy Győző: Vagy esetleg Budapesten egy kicsit jobban informáltak az emberek. Esetleg átlagban műveltebbek. Árulók inkább az olyanok, akik tudatosan rontják le saját országuk versenyképességét a közoktatás és felsőoktatás tönkretéételével, merthogy birkanépet könnyebb kormányozni.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.05.26. 13:02:26

@vajdasagi:

Jajajaja!! A belpesti ballibák azok aztán nagyon müveltek! Ó hogyne!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.26. 17:56:31

@Ad Dio: jó, ez nem jó, de ez már áprilisban is így volt, csak nem látszott.:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.26. 18:10:55

@polyvinyl: ha így vesszük, akkor a Fideszre se szavaztak sokan. akkor ne menjen Brüsszelbe senki?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.26. 18:13:25

@M. Laci: neked minden párt egy személyes, mert egybites az agyad.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.26. 18:15:44

@polyvinyl: nincs Orbánnál leharcoltabb pártelnök Magyarországon.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.26. 18:32:55

@Kón Bandit: az, hogy a párt sutba vágja-e a programját, az nem a koalíciótól függ. a Fidesz jelenleg program nélkül nyert választást, te hülye!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.26. 18:34:56

@♔bаtyu♔: "em demokratikus sokszínűség, hanem a hatalomért folytatott harc. "

a kettő között nincs ellentmondás, te hülye!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.26. 18:37:55

@Pascal: "Egy 30% részvételi arányú, lényegében belpolitikai tét nélküli választás eredményéből SEMMIRE sem lehet következtetni. "

azért Mesterházy lemondott.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.26. 18:39:44

@Szabványok:

"* egy szociáldemokrata pártnak, "

ilyen van.

"* egy (igazi, tory típusú!) konzervatív, jobboldali pártnak és "

ez nem a balliberális oldalon múlik.

"* egy modern liberális pártnak. "

ilyen is van, a liberálisok hülyék, nem szavaznak rá.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.26. 18:41:12

@♔bаtyu♔: "Soros György alapítványai és a befolyása alatt álló úgynevezett Norvég Alap összesen nyolcszázmillió forintot osztott szét a kormányellenes civil szervezeteknek"

hú bazmeg, a CÖF egyetlen békemenetre ebből többet költ az adózók pénzéből.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.26. 18:43:08

@G. Wolf: "Teljesen mindeg,y hogy igaza volt-e vagy sem (szerintem korrekt beszéd volt!), hanem az, hogy elhasználódott, leamortizálódott, visszavonhatatlanul bemocskolódott."

te meg hülye vagy, mert még magaddal sem értesz egyet.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.26. 18:45:02

@Benjamin Eisenberger:

"Szerinted mi a több, 45, vagy 52%?!"

faszfej, szerintem az 52 százalék százalékra több, de egyébként attól függ, minek a 45 és 52 százaléka.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.26. 18:46:05

@Benjamin Eisenberger: "Akkor nézd meg Angliát!!"

ott a kétharmad nem írhat alkotmányt, te agyhalott!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.26. 18:47:47

@Benjamin Eisenberger: egyébként Angliában jobban széttagoltabb az ország, ezért mindegyik pártnak van területi bázisa. és a liberálisok bizony állandóan reklamálnak, hogy szar a rendszer. és igazuk van.

attól, hogy Angliában szar a rendszer, még nem kéne követni, te húgyagyú!

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.05.26. 18:55:22

@Brendel Mátyás:

Hát pedig az nem Kormányunk hibája hogy a balfasz a ballibsi oldal és nem tudja megszolitani széles-e tömegeket! Főleg nem vidéken!!

Nem a Fidesz karaktergyilkolta le Gyurcsótányt, Libajnait meg Meseházit, hanem saját maguk ilyen szemét bűnözők! Nagy különbség!!

Lopcsány pedig NEM tud hozni több szavazót! Nagyobb részvételnél még 5%-uk se lenne!!

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.05.26. 18:57:42

Az lesz mint Lengyelországban! Van egy polgári konzervativ, keresztény párt (Fidesz-KDNP) meg ellenzéknek ott lesz a dzsobbik!

Ballibsi oldal pedig VÉGLEG eltünik remélem!!

Magyarország NEM KÉR liberális ideológiát! Jó lenne végre erre ráeszmélni!

Nem kérünk liberalizmust és liberálisokat!

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2014.05.26. 21:23:25

@Brendel Mátyás: hmm és annak a lemondásnak vajon mekkora a tényleges súlya ?

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2014.05.26. 21:35:30

@Brendel Mátyás:

Mátyás, mi ez a stílus?

Gyurcsány Ferenc a legtehetségesebb magyar politikus. Szokták ezt Orbánra is mondani, pedig összesen kétszer álltak szemben (Orbán és Gyurcsány), kettőből kétszer Gyurcsány legyőzte Orbánt.

Nem hibátlan - például akkora arca van, hogy ha ő áll legelöl, az összes párttársát eltakarja. Ez egyszerűen tény. Az a csatár, aki annyira imád gólt rúgni, hogy nem tud gólpasszt adni. Nem tud olyan helyzetet teremteni, amiben a munkatársai állnak a rivaldafényben és kapják az ünneplést. Van két DK-s politikus, akinek a nevét tudom még, ebből az egyiket senki más nem ismeri, nekem személyes ismerősöm, a másik meg akkor ugrott be, amikor ma sértődötten lemondott, hogy ja tényleg, ő is DK-s.

Szóval a DK addig él, amíg Gyurcsány bírja szusszal.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2014.05.26. 21:37:12

@Brendel Mátyás:

Mesterházy ma lemondott, de a Zindex is írta, hogy ha elfogadják a lemondását, nagyobb kutyaszorítóba kerül az MSZP, mintha nem fogadják el. Nehéz dolog ez a pártvezetés.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2014.05.26. 21:41:30

@Brendel Mátyás:

a lengyel kormánypárt legfeljebb a lengyel ellenzék (PiS) szemszögéből nézve liberális, egyébként európai liberális szemmel inkább konzervatív. a pártelnök miniszterelnök kasub nemzetiségű, amit (hogy magyarok számára érthetőek legyenek a viszonyok) talán a székelyhez tudnák hasonlítani, lengyelebb a lengyelnél. annyi a különbség, hogy még saját nyelvük is van. itt van lengyelország wiki oldala kasubi nyelven:

csb.wikipedia.org/wiki/P%C3%B2lsk%C3%B4

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.26. 22:58:06

@Pascal: nem tudod, és nem ez volt a kérdés, tehát kár is itt elmélkedni róla. terelsz.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.26. 22:59:24

@M. Laci:

"Van két DK-s politikus, akinek a nevét tudom még"

ez téged jellemez.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.26. 23:00:31

@M. Laci: én nem ismerek az indexben olyan újságírót, akinek 120 felett volna az IQ-ja, szóval nem érv a véleményük.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.26. 23:04:29

@M. Laci: aha, tehát ha Fodor Gábor székely lenne, akkor az MLP konzervatív párt lenne. te hol voltál, amikor észért álltak sorban?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.26. 23:07:21

@M. Laci: " a pártelnök miniszterelnök kasub nemzetiségű, amit (hogy magyarok számára érthetőek legyenek a viszonyok) talán a székelyhez tudnák hasonlítani,"

ő maga a zsidókhoz hasonlította. azok meg tudjuk, hogy Európában mik.:)

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2014.05.26. 23:17:33

@Brendel Mátyás:

évtizedek óta Magyarországon élő lengyeleket kérdeztem, hogy mit gondolnak a kasubokról, gurálokról stb. az átlag lengyelt egyébként nem nagyon lehet elhelyezni a magyar koordinátarendszerben. a PO-támogato, tehát a te értelmezéseden liberális lengyelek két héttel ezelőttig imádták Orbánt (akkor mondott valamit ukrajnáról, amiért most haragszanak).

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.26. 23:57:52

amilyen hülye vagy, azt hiszed, minden lengyel egyforma, és egy párti

"– Kaczyński közelebb áll hozzánk – mondja Csizmadia, a varsói függetlenségi felvonulást pedig – egyfajta lengyel Békemenetet – a hozzá közel álló Gazeta Polska szervezi."
index.hu/belfold/2012/11/10/a_bekemenet_visszaadja_a_lengyel_kolcsont/

G. Wolf 2014.05.27. 01:32:42

@Brendel Mátyás: mégpedig miért is? vádaskodni egyszerű, inkább érvelj!

a mondat két állítása miért lenne ellentmondás?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.27. 06:51:39

@G. Wolf: ha valakinek igaza van, akkor nem jöhetsz azzal, hogy bemocskolódott, álljon félre. mert akkor bemocskolták. akinek igaza van, meg kell engedd, hogy küzdjön az igazáért.

ha mindenki félreállna, akit bemocskolnak, akkor soha nem jutna előre a történelem.

G. Wolf 2014.05.27. 10:54:29

@Brendel Mátyás: megvolt rá a lehetőség: 2006 szept került ki az öszödi beszéd, Gyurcsány pedig mikor is lett eltávolítva (kínnal keservvel)??? Véleményem szerint, ha 2007 tavaszáig, (kb fél év) nem tudta elmagyarázni akkor le kellett volna vonni a konzekvenciát, ez nem megy, veszített. Mindenkinek, országnak és pártnak IS érdeke volt hogy elhagyja a közéletet, de nem sikerült, egyszerűen túlmozgásos Feri ragaszkodik a hatalmához, ahelyett hogy szépen inkább visszamenne vállalkozónak. E helyett ragaszkodott a hatalmához rengeteg kárt okozott, amit a baloldal mai napig nyög.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.27. 11:26:48

@G. Wolf: hülye vagy.

1) ki a fasz vagy, hogy megmondd, ki meddig küzdjön az igazárért? te azt mondtad volna Gandhinak 1930-ban, hogy menjen vissza DÉl-Afrikába ügyvédnek.

2) Gyurcsány lemondott, és pártot alapított. az MSZP-nek lehetősége volt pár évig GYurcsány nélkül dolgozni, nem sikerült javítani a népszerűségükön

3) Most is külön pártja van. A szavazók majdnem 10 százaléka úgy gondolja, hogy rá szavaz. Miért is menne vissza vállalkozónak?! A pártja most majdnem olyan erős, mint az MSZP. Joga van politizálni, 10 százalék, az elég tetemes támogatottság, ki a fasz vagy, hogy el akarod küldeni?! Milyen alapon?! Csak, mert vannak, akik mocskolják?! Nem ő tehet az MSZP kudarcáról. Semmi köze hozzá.

"Mindenkinek, országnak és pártnak IS érdeke volt hogy"

melyik pártnak? melyik országnak?!

G. Wolf 2014.05.27. 11:42:30

@Brendel Mátyás: ne haragudj de én Téged nem minősítelek hanem a véleményed, és ezzel már magad is minősíted! :)

1) pl vagyok egy szavazó, és bele akarok pofázni hogy milyen pártra akarok szavazni, vagy milyen párt tetszett volna annó. Tök más dologról beszélsz... Gandi egymaga kezdte, és saját magát építette fel a mozgalmát, ezzel szemben Gyurcsányt az MSZP segítette hozzá a hatalomhoz, nem ő alapította az MSZP-t egyedül, nem ő belőle áll a párt (ellentétben a DK-val, ott azt csinál amit akar, mert az az ő pártja), és így az MSZP-nek igenis joga van/volt elzavarni, csak mivel ő meg ragaszkodott a hatalmához, ez későn sikerült, ÉS:

2) nem kilépett hanem kínnal keservvel vérrel és verítékkel (és Fideszes népszavazással) meg lett buktatva, és csak utánna lett elkergetve. és igen eltakarodott, de a szennyesét hátra hagyta.

3) ne legyél már éppen Te ennyi butus... Te is tudod hogy a kis pártok szavazói nagyon erősen mozgósíthatók, ez igaz a DK-ra is, ha van egy nagyobb részvétel a DK-nak akkor sincs több darab szavazója, ami meg nem fog 10%-ot érni. És ha ennyire úgy érzi a DK akkor induljon külön az önkormányzatin, semmi baj nincs belőle, sehol nem fog polgármestert adni. Csak annyit ér el hogy megosztja a maradék balos tábort is. mert a maga pár %-át el tudja vinni, csak éppen eredményt nem lehet elérni vele.

Meg ha ennyire fene mód biztos volt benne minek ment bele az összefogásba? Ő állt oda hogy akarja, ahelyett hogy elindult volna külön! Persze tudta, sőt nagyon is jól tudta hogy a kb 300e szavazójával az 5% körüli határértéken inog, és éppen hogy az MSZP segítette őt be a parlamentbe - SAJNOS.

G. Wolf 2014.05.27. 11:43:34

jah és a váge Magyarországnak és az MSZP-nek, ha nem lenne világos...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.27. 13:39:21

@G. Wolf:

" ne haragudj de én Téged nem minősítelek hanem a véleményed, és ezzel már magad is minősíted! :)"

viszont meg akarod mondani Gyurcsánynak, hogy legyen szíves úgy ugrálni, ahogy te szeretnéd, mert.... mert milyen alapon? azon az alapon, hogy egy fasz vagy. ésszerű érveid azok ugyanis nincsenek.

nem tudod megmondani, mi kárt okozott az országnak, az MSZP-nek meg legfeljebb pár évig okozott gondot. az már elmúlt. faszfej Fideszesek és Jobberek azok, akik még mindig ezen rágódnak, ez pont az a bemocskolás, aminek nem volt semmi alapja, ezt te elismered, de beveszed az agymosást.

szóval rosszindulatú, faszfej, beképzelt hülye vagy. miért ne minősítgesselek téged?! nem szeretem az ilyen alakokat, mint te.

"ellentétben a DK-val, ott azt csinál amit akar, mert az az ő pártja"

ez az ;rved akkor ezzel bukott.

"az MSZP-nek igenis joga van/volt elzavarni"

ez nem volt kérdés.

"nem kilépett hanem kínnal keservvel vérrel és verítékkel (és Fideszes népszavazással) meg lett buktatva, és csak utánna lett elkergetve."

a tény az, hogy lemondott és kilépett.

" és igen eltakarodott, de a szennyesét hátra hagyta."

ez nem egy tény, hanem egy faszfej Fideszes vagy Jobbikos agymosott szövege.

"Te is tudod hogy..."

ez spekuláció, nem érv.

"Meg ha ennyire fene mód biztos volt benne minek ment bele az összefogásba?"

Orbán megbuktatása volt a cél.

" Ő állt oda hogy akarja, ahelyett hogy elindult volna külön!"

készen voltak külön is indulni.

semmiféle tényed nincs, csak rosszindulatod, és spekulációd.

az, hogy te utálod Gyurcsányt, egy dolog. csak nem tudom, mi a faszból gondolod, hogy úgy kell ugráljon, ahogy te fütyülsz. te egy szavazó vagy, aki úgyis utálja.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.27. 13:40:10

@G. Wolf: jósolni nheéz, pláne a jövőt. egy olyan hülyének, mint neked, meg pláne. szóval ki a faszt érdekel, mit jósolgatsz?!

DFK 2014.05.27. 14:01:27

Milyen lenne a katasztrófa? 3 db 0 % ?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.27. 14:55:40

@DFK: ha nincs érved, nem kell ám köcsögösködnöd itt!

DFK 2014.05.27. 15:18:08

@Brendel Mátyás: Ha nem tetszik, hogy véleményt írnak a blogodhoz, akkor vagy nem kell blogot írni, vagy olyat kell, ahol nem lehet kommentelni.

G. Wolf 2014.05.27. 15:31:16

@Brendel Mátyás: stílusod eléggé minősít... ilyen a DK? ez a vitakultúra? ez az érv hogy " rosszindulatú, faszfej, beképzelt hülye vagy" - ennyi? ez a DK? nah ez az amiből nem kérek, és éppen ez az amiért nem akarom hogy az MSZP közelébe kerüljön GYF és a hozzád hasoló DK fanok... Csináljátok külön, az MSZP túl fogja élni ha nem lesz önkormányzata, de a kis lufi párt DK nem, legfeljebb jön még X év Fidesz önko. ezzel a mennyiségű szavazóval még az önko listás helyeken se sikerül majd elérni semmit.

Látom tényleg nem érted úgyhogy leírom másképp:

az MSZP túllépet GYF-en, úgyhogy most már GYF is túlléphetne az MSZP-n, hagyja békén,

csak ez nem megy neki.... állandóan vissza megy. maradjon a DK-ba, ősszel se tudott mást csinálni mint széttrollkodni a megemlékezést, volt megállapodás a fölszólalók között fölrugta, ennyi megy, kár volt engedni, nagyon nagy kár...

és iszonyat nagy hiba volt bevinni őt a parlamentbe az MSZP-nek,

Tök mindegy mit mondasz mert csak minősítesz, rágalmazol és nem érvelsz, nagyon remélem hogy nem lesz semmiféle együttműködés ősszel az MSZP és a szélsőséges DK között...

közösperonos átszállás 2014.05.27. 15:59:09

@G. Wolf: Brendel Matyi alapján megítélni a DK-t? Sőt, GYF-et? Nem erős ez egy kicsit?

G. Wolf 2014.05.27. 16:03:48

@közösperonos átszállás: GYF-et nem, őt a korábbi tettei alapján.

de az esetek nagy többségében én ugyanezt tapasztalaom FB-on is meg élőbe is csak talán más a szint, élőben is beképzelt a legtöbb DK-s, FB-n már nagy az arca, itt meg már megy az anyázás... erre nem tudok már mit mondani...

KB minden pártban van több ismerősöm, de ilyen negatív agresszív társaság egy sincs...

És a szélsőséget így értem, senki nem támadja ennyire a másikat a személyében a véleménye helyett, nem kell velem egyet érteni, sőt, pont hogy erről szól a demokrácia, hogy vitázzunk... de velük nem lehet.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.27. 16:19:03

@DFK: ha nem tetszik, hogy kritizálom, hogy óvodás szinten szóltál hozzá, akkor nem kell óvodás szinten hozzászólni!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.27. 16:23:14

@G. Wolf:

"ilyen a DK?"

nem ilyen a DK, nincs kapcsolatom velük, nem szavaztam rájuk.

"az MSZP túllépet GYF-en, úgyhogy most már GYF is túlléphetne az MSZP-n, hagyja békén"

a probléma annyi, és csakis annyi, hogy te nem léptél túl GYF-en. ezen kívül másról szó se volt. szóval talán inkább te lépj túl GYF-en, kisköcsög!

"állandóan vissza megy. "

dehogy ment vissza, hazugkisköcsög.

"volt megállapodás a fölszólalók között fölrugta, ennyi megy, kár volt engedni, nagyon nagy kár..."

ha ez a legnagyobb bajod, akkor sajnállak. pitiáner.

közösperonos átszállás 2014.05.27. 16:23:32

@G. Wolf: Ezt írtad: "ennyi? ez a DK? nah ez az amiből nem kérek, és éppen ez az amiért nem akarom hogy az MSZP közelébe kerüljön GYF és a hozzád hasoló DK fanok.."

Ez alapján de, GYF-et is BM ( :-) ) alapján ítéled meg. Ne tedd, hülyeség. :-)

G. Wolf 2014.05.27. 16:43:16

@közösperonos átszállás: szerintem nem, egyáltalán nem egy ember alapján ítélek meg egy pártot vagy a vezetőjét. BM csupán teljesen jól hozza az korábbi tapasztalataimat DK-sokkal kapcsolatban, esetleg annyi hogy épp itt blogon most eléggé túlagresszívoskodik, de hát szíve joga, stílus maga az ember...

Ha az esetleg döntő többségénél ezt látom/tapasztalom az is jelent valamit egy önként választott közösségről, pártról. Annyiban nem akarok általánosítani hogy biztos van közöttük is higgadt nyugodt párbeszédre képes, csak max még én nem futottam bele. és az ilyen jellegű "párbeszédek" miatt nem akarok sem én, sem az mszp-s ismerőseim DK-sokkal "összefogni", ennyi bőven elég volt.

tudod nem ez lenne az első ilyen "vita" - egyszer van egy ilyen, ok belefér, persze anyázzunk a vita hevében, de a végén azért el lehet válni európai módon is, és nem csak ilyen balkánian "vitázni", és persze közben is inkább igyunk meg egy sört, és akkor nyugiba folytassuk tovább. mindenhol van "falubolondja", én is ismerek olyan mszp-st akivel ordibálni tudnék annyira nem normális, annyira bántó, de ő csak egy a sok közül, a nagy döntő többség korrekt vitapartner.

@Brendel Mátyás: ha nem ment vissza mit keresett a plakáton és a szavazó lapon a DK logó? Tudtommal nagy közös összefogás volt ápr 6-ra... de lehet csak én kaptam másmilyen szavazólapot, meg én láttam egész bp-en olyan plakátokat amin minden balos párt ott vigyorgott... és az őszi önkora is már mondogatják hogy "le lehet ülni tárgyalni" - de nem megy vissza, ugye? :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.27. 18:50:52

@G. Wolf:

összefogás nem = visszament.

úgy nem reklamálhatsz, hogy jajj, a gaz Gyurcsány összefogott az MSZP-vel, ő hibája, mert ugye kettőn áll a vásár. ha ez tényleg nagy hiba volt, akkor az MSZP is elhibázta.

de nem tudhatod, hogy nagy hiba volt-e.

jelenleg úgy néz ki, hogy a dolog 10 százalékot hozott, érdemes volt összefogni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.27. 18:59:07

@G. Wolf:

"BM csupán teljesen jól hozza az korábbi tapasztalataimat DK-sokkal kapcsolatban"

tehát attól függetlenül, hogy itt mit láttál, a DK-ról volt már egy véleményed, amihez képest az, hogy mit láttál logikailag totál irreleváns, semmi köze hozzá.

mégis itt ugráltál, és emlegetted, és kérdezgetted. ugyan, mi a halálnak, logikából hátrányos helyzetű "barátocskám"?!

G. Wolf 2014.05.27. 19:38:06

@Brendel Mátyás: Egy szóval se mondtam, hogy csak GYF hibája, hogy bekerült a nagy összefogásba. Mert kellett hozzá egy olyan MSZP-s vezetés is aki meg beengedte. Valóban ebben egyet értünk, hogy hiba volt és kettőn áll a vásár, és ezt korábban is mondtam már, hogy szerintem nagy hiba volt, de jó esetben kétszer nem lépünk ugyanabba a folyóba...

Viszont az egy téves állítás, hogy 10%-ot hozott 6-án a DK, ugyanis nem azonosak voltak a körülmények, egy EP választást nem tudsz összemérni egy országossal, már csak azt nézd meg hogy most 1db szavazatot lehetett leadni, akkor meg 2-őt. Választás ugyan mindkettő de tök más, teljesen más az emberek viszonya a brüsszeli politikához, mint a hazai országoshoz. Egyáltalán nem állja meg a helyét hogy a mostani 10% az az áprilisi választásokban is 10% lett volna. És épp ezért lenne iszonyat nagy hiba most ez alapján az őszi önkormányzatra bármit is mondani, vagy ez alapján leülni bármit is megtárgyalni - most kicsit függetlenül attól hogy én magát a tárgyalást sem támogatom az MSZP és a DK között. Az őszi választás megint más lesz, teljesen mások a helyi erőviszonyok, helyi ismertségek. (Csak hogy más példát említsek nézd meg Budaörs példáját, 2009ig Wittinghoff Szdsz párttag volt - akkor kilépett - és folyamatosan nyert is, és ilyen pártos múlttal mégis tudott nyerni 2010ben isi, mert helyben elfogadott, jó polgármester, pedig a pártja szétesésig sodródott.)

És ami meg a második hozzászólásod illeti, igen volt/van egy tapasztalatom a DK-sokkal, ami jelen esetben SEM dőlt meg, jelen beszélgetés SEM cáfol rá, hanem pont hogy a korábbi tapasztalatot (negatív és szélsőségesen arrogáns DK stílus) erősíti meg. Hol lenne itt a logikai hiba?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.27. 21:02:30

@G. Wolf:

"Egy szóval se mondtam, hogy csak GYF hibája, hogy bekerült a nagy összefogásba. Mert kellett hozzá egy olyan MSZP-s vezetés is aki meg beengedte."

szüval a DK is hülye, az MSZP is, sőt, az Együtt, a PM és az MLP is. csak te vagy itt a helikopter.

Valóban ebben egyet értünk, hogy hiba volt és kettőn áll a vásár, és ezt korábban is mondtam már, hogy szerintem nagy hiba volt, de jó esetben kétszer nem lépünk ugyanabba a folyóba...

"Viszont az egy téves állítás, hogy 10%-ot hozott 6-án a DK"

becslésnek ez a legjobb és tényen alapul. ezzel szemben neked nincs semmid. és ezen a semmi alapon kritizálod itt a DK-t.

"És ami meg a második hozzászólásod illeti, igen volt/van egy tapasztalatom a DK-sokkal, ami jelen esetben SEM dőlt meg, jelen beszélgetés SEM cáfol rá, hanem pont hogy a korábbi tapasztalatot (negatív és szélsőségesen arrogáns DK stílus) erősíti meg. Hol lenne itt a logikai hiba?"

a jelenlegi tapasztalatodnak semmi köze a DK-hoz, ott a logikai hiba. mondtam már. szerintem a korábbi tapasztalatod is annak köszönhető, hogy sötét vagy, mint a bányató, idegesítettél valakit, aki okosabb volt nálad, és elküldött az anyjába. jogosan.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.27. 21:06:12

@G. Wolf: egyébként a koalíciós egyezkedés leggecibb manőverét az MSZP követte el, amikor azt mondták, a DK jöhet, de a vezetői, par excellence Gyurcsány nem lehet jelölt. ilyen állat nincs. az MSZP nagyon jól sejtette a DK erejét, de megalázóan bunkó követelést tett. ilyen koalíciós ajánlat tudtommal soha nem volt a történelem folyamán.

G. Wolf 2014.05.27. 21:48:15

@Brendel Mátyás: és csak a DK-sokat "idegesítem"? Ha a pártosokkal találkozom miért a DK-sok jelentős túlnyomó többsége az agresszív? Többi párt aktivistái, pártemberei miért nem? Bármelyik párt tagjával ülök le beszélgetni, vitázni, miért kulturáltabb akkor mind mint a DK-sok? Ha fordítva lenne akkor igazad lenne... Ha mindegyik agresszívan viselkedne velem akkor tényleg velem lenne a baj, de szinte kivétel nélkül a DK-sok azok akik agresszívak és negatívak és az embert támadják a véleménye helyett. Az összes többivel lehet beszélni. Mások miért tudnak érvelni valamivel, még ha gyenge lábakon is áll, de legalább élrvelnek ahelyett hogy az embert támadnák? Nem azt mondom hogy soha sehol nincs ilyen, hanem azt hogy a DK-soknál szinte kivétel nélkül CSAK agresszív van és ez a döntő többség, más pártoknál meg ez a kisebbség.

És azt se mondtam hogy a teljes MSZP hülye, hanem azt hogy hozott egy hibás választási koalíciós döntést (meg még jópár más hibásat is de ez nem ide tartozik), nem csak isteníteni és kritika nélkül lehet elfogadni valamit. És az értelmes kritikának van helye. Lehet hogy a DK-nál ez nincs így, ott nem figyelnek oda egy választó szavára, vagy alapból annyit mondanak rá "sötét vagy, mint a bányató" mert ők tudják a tutit de egy normális pártnál odafigyelnek a szavazóik véleményére.

Amúgy meg ha annyira fene okos vagy nyisd ki akármelyik tankönyvet/elemzést és az lesz az első hogy nem hasonlítunk össze különféle választásokat, csak azonost az azonossal. Tököt a tökkel, almát az almával... Hiába eszed meg mind a kettőt, attól még az alma nem lesz rosszabb mert kisebb mint a tök, hanem másmilyen, mások a tulajdonságai, más mércék/tulajdonságok mentén tekinted jónak vagy rossznak egyiket és másikat.

A második részre meg megint csak igen, és vagy úgy kellett volna belemenni, hogy GYF nélkül vagy sehogy, de leginkább sehogy. Mivel évekig szopóágra tette GYF az MSZP-t (és a teljes baloldalt) így teljesen érthető, hogy idegenkedtek tőle, és lehetőleginkább el akarták kerülni hogy újra velük együtt legyen.

Semmit se kell elfogadni, nem kell kinyitni a szemed, nem kell semmi szociológiát/politológiát olvasni, nem kell választás elemzésbe belemenni gondolj amit akarsz. Felesleges minden amit korábban írtak a tankönyvekben, hidd el hogy nagyon okos vagy, örüljél magadnak. Pár hónap és remélem hogy nem lesz kiegyezés a DK-val és DK meg a süllyesztőbe.

Én meg remélem, hogy a hozzád hasonló agresszív, negatív DK-sok miatt nem lesz soha soha többet semmiféle együttműködése a szélsőséges DK-nak az MSZP-vel. Egy is sok volt.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.27. 22:32:04

@G. Wolf: "Ha a pártosokkal találkozom miért a DK-sok jelentős túlnyomó többsége az agresszív?"

szerinted. ez másnak nem érv. és amit utána írtál, az sem. nekem nem ez a tapasztalatom. ennyi.

"egy normális pártnál odafigyelnek a szavazóik véleményére. "

aki ugye nem te vagy.

arra nem válaszoltál, ki a fasznak képzeled magad, hogy azt állítod, a koalíció mindegyik pártja hibázott, és csak neked van igazad?! alapod erre nincs, csak beböfügted. semmi tény nem támasztja alá. véleményben meg látod, igencsak kisebbségben vagy.

"Amúgy meg ha annyira fene okos vagy nyisd ki akármelyik tankönyvet/elemzést és az lesz az első hogy nem hasonlítunk össze különféle választásokat, csak azonost az azonossal. Tököt a tökkel, almát az almával..."

nyiss ki bármelyik érvelés-tankönyvet, és meglátod, az nem érv, hogy másnak a tényeit kritizálod, ha téged semmi nem támaszt alá. nem tudod annyira lehúzni a tényt, hogy a te nullládnál kevesebb legyen.

"teljesen érthető, hogy idegenkedtek tőle"

més idegenkedni valakitől, és más taplónak lenni. az MSZP tapló volt, és elvtelen, mert idegenkedése ellenére azért akart koalíciót.

"Én meg remélem, hogy a hozzád hasonló agresszív, negatív DK-sok"

nem vagyok DK-s. mivel ezt tudtad, nemrég mondtam neked, ezért nyilvánvaló, hogy egy hazug, aljas görény vagy, aki csak mocskolódni akar.

a hazugságodért tiltás jár.

Kovenant 2014.05.28. 14:00:23

"Furcsa érzés lesz ez. Az ellenfél kiírta magát a versenyből. Nem lesznek már nagyívű sajtótájékoztatók, az EP-ben a német, francia vagy spanyol szocialisták elfelejtenek válaszolni az e-mailekre, félrefordítják a fejüket a büfében. Nem őket fogják felhívni a külföldi újságírók a magyar belpolitikai helyzet tisztázásához, a hazai riporterek érdeklődése is megcsappan."

bal-jobb.blogspot.com/2014/05/10-bevegeztetett.html

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.28. 15:08:54

@Babócsa: vagy nem. aki azt hiszi, ezt meg tudja jósolni, az hülye.

William Great (törölt) 2014.05.28. 16:05:37

@graycivil: "A legérdekesebb az a "számmisztika", amivel a Jobbik ERŐSÖDÉSÉRŐL beszélnek. Áprilisban a Kormányváltók-Jobbik arány 26:21 colt. Most az arány: 28:15." Igen de a jobbik ugyanúgy 3 EP képviselőt küld méghozzá a 21-ből,mint négy évvel ezelőtt a 22-ből. "Ráadásul még a DK is, mint "törpepárt" a "megerősödött" Jobbik eredményének majd' kétharmadát érte el." Igen ám de az mszp kárára,ami a jobbiknak mégis csak jól jött.

közösperonos átszállás 2014.05.29. 06:29:02

@Babócsa: 2009-ben 4 MSZP-s képviselő ment az EP-be a 22-ből (14 Fidesz, 3 Jobbik, 1 MDF). Most 2 MSZP-s, 2 DK-s, 1 Együtt-PM-es és 1 LMP-s. A fönti leírás tehát egyértelműen a wishful thinking minősített esete.

William Great (törölt) 2014.05.29. 18:58:24

A cikk számomra túl optimista a baloldalra nézve,ugyanis ha mondjuk megnyerik a választásokat négy év múlva akkor mi van utána,mert tudjuk a Fidesz ellenzékben lesz,és nem csak a Fidesz lesz ellenzéki hanem a Jobbik is és tudjuk jól hogy a Jobbik nem fog megszavazni nekik semmit és még jobban radikalizálódni fognak,de a Fidesz is,és ha így lesz akkor nagy bajok lesznek a baloldalnál,és a Jobbik ebből a helyzetből akár még győztesen is kijöhet.Persze lehet arra spekulálni hogy a Jobbik kiesik ,de ennek igen kicsi a valószínűsége,viszont ahogy a cikkben le van írva az LMP könnyen mehet a süllyesztőbe ahogy anno az MDF.Tehát nagy bajban vannak a balliberálisok,nem kicsit hanem nagyon.

Iremain 2014.05.30. 12:56:23

Nem ertem, hogy miert kell szapulni az LMP-t. Azt tudom, hogy Brendel mester betegesen vonzodik Gyurcsanyhoz, de azert ha felretenne ezt a beteges vonzalmat, akkor azert belathatna, hogy Schiffer meg mindig hitelesebb, mint Gyurcsany, noha szerintem elkurtuk Fleto nem lesz hiteles soha mar.

En peldaul azert szavaztam az LMP-ere, mert szeretnem oket ott latni a parlamentben, mivel ertelmes dolgokat mondtak parlamenti felszollalasokban, nyilatkozatokban. Noha szerintem is pehlysulyuak politikailag, azert nem tudom, hogy miert kell ilyen arroganciaval beszelni roluk.

Brendel Matyas, ezen az oldalon a hulye szot vagy tizszer hasznaltad! Hadd gratulaljak ehhez a merhetetlen intelligenciara utalo teljesitmenyhez!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.31. 06:54:51

@Iremain: nem vonzódok betegszem gyurcsányhoz. ezen a blogon is számos kritikus címlet írtam róla. ne rágalmazz, ha tájékozatlan hülye vagy!

Schiffer betegesen utálja gyurcsányt jobban, mint mesterházyt semmi indoka nincs erre. soha nem indokolta meg. emiatt a betegsége miatt teszi tönkre a pártját, amely a szemétdombra kerül

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.05.31. 06:56:47

@Iremain: a hülye és más szavak használatának semmi közé az intelligenciához, te marha

Szabványok 2014.05.31. 13:03:16

@Brendel Mátyás: "* egy szociáldemokrata pártnak, "
ilyen van.

Igen? Ugye nem az MSZP-re gondolsz? Az egyrészt egyre kevésbé van, másrészt olyan messze van egy szocdem párttól, mint Makó Jeruzsálemtől.
Magyarországon nincs jó/igazi baloldal. Például nincsenek normális szakszervezetek, nincs alulról szerveződő munkásosztályt képviselő csapat.
Az én édesapám szocdem volt, ez volt a nézetrendszere. 20 éven keresztül szavazott a szocdemekre. A kommunistákat utálta. Aztán 40 év kihagyással Petrasovics Annára. Ha ma élne, akkor szerinted kire szavazna 100 évesen?
Az MSZP-re? Na, ne röhögtess! Akik egyszerre kommunista utódpárt, egyszerre liberális, egyszerre az oligarchiák pártja, egyszerre a kisstílű karrieristák pártja?
Befogott orral sem.

"* egy (igazi, tory típusú!) konzervatív, jobboldali pártnak és "
ez nem a balliberális oldalon múlik.
?? Nem mondtam, hogy kin múlik!
Én megállapítottam, hogy hiányzik Magyarországon a nagy politikai irányzatokat hitelese képviselő pártok.
De már az is egy perverz dolog, hogy folyton összemossák a baloldalt és a liberális oldalt. Egyáltalán nem szükségszerű a koalíció ezen két irányzat között. Sőt. Nekem a konzervatív + liberális + jobboldali, de legalábbis antibaloldali eszmék tetszenek. Ezért aztán egy "balliberális" konglomerátum nekem olyan, mint a pacalos palacsinta. A palacsinta finom lenne cukorral, de a pacalt vigyék már innen.

"* egy modern liberális pártnak. "
"ilyen is van, a liberálisok hülyék, nem szavaznak rá. "
Ismét megkérdezem kire is gondolsz? A MoMa-ra gondolsz? Az túl konzervatív egy igazi liberálisnak. (Nekem nem!!!!) Vagy valami annál is kisebb légypiszokra? Vagy az álbaloldalisággal és sötétzöld ostobasággal fertőzött LMP-re?
Hol van itt egy FDP szintű párt, Genscher szintű vezetőkkel?

Szerintem a három nagy irányzatát egyikét sem képviselik ma Magyarországon hitelesen. Ezért aztán az emberek nem elvek mentén szavaznak, hanem arra aki éppen legkevésbé sáros a szardobálásban, aki épp adott neki 5% nyugdíjemelést és rezsicsökkentést.

Andráska8 2014.06.04. 00:17:03

@G. Wolf: Gyurcsány Ferenc le akar ülni tárgyalni, Bajnai nem akar.
index.hu/belfold/2014/06/03/gyurcsany/

Andráska8 2014.06.04. 00:22:54

Illetve ha a hírek igaznak bizonyulnak, Bajnai lelép, szóval nem is lesz tárgyaló pozícióban- ha a pártját nézzük, nincs is országos lefedettségük, leginkább Budapesten látszanak, a szavazatok !3%-át szerezték meg Budapesten:

"
Eszter Sebestyén: ja, figyeljetek! és az a mai informális hír, h bajnainak nem engedik bejelenteni, h befejezte. mit enged még megtenni magával? ez az egyik. a másik pedig, h az együtt bajnai nélkül 0, és bajnaival is csak 7 százalék. na most, ha nem hagyják neki okt-ig, h bejelentse, h már kiszállt, akkor az megint megtévesztés, mivel adja a nevét valamihez, ami már nincs is. vélemények? "

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.06.04. 20:58:42

@Szabványok:

"Ugye nem az MSZP-re gondolsz?"

"Magyarországon nincs jó/igazi baloldal. Például nincsenek normális szakszervezetek, nincs alulról szerveződő munkásosztályt képviselő csapat."

ez nyilván azért nincs, mert nincs rá igény. alulról szerveződő szakszervezetet alulról lehet szervezni, ez nem a pártok hibája.

"De már az is egy perverz dolog, hogy folyton összemossák a baloldalt és a liberális oldalt. Egyáltalán nem szükségszerű a koalíció ezen két irányzat között."

emberjogi értelemben szókségszerű. gazdaságpolitikai értelemben a jobboldalhoz kéne húznia a liberálisoknak. de a közbeszéd számára Magyarországon az emberjogi kérdés a meghatározó. ők azokat veszik egybe, akik buziznak, és azokat, akik nem buziznak.

mint ahogy említetted, nincs is olyan jobboldali párt, amelyhez a liberálisok gazdasági szempontból húzhatnának.

"Ismét megkérdezem kire is gondolsz? A MoMa-ra gondolsz? Az túl konzervatív egy igazi liberálisnak. (Nekem nem!!!!) Vagy valami annál is kisebb légypiszokra? Vagy az álbaloldalisággal és sötétzöld ostobasággal fertőzött LMP-re?
Hol van itt egy FDP szintű párt, Genscher szintű vezetőkkel?"

mivel te nem vagy liberális, ezért szart sem számít, hogy mit gondolsz erről. nem neked kell, hogy tessen a liberális párt.

"Szerintem a három nagy irányzatát egyikét sem képviselik ma Magyarországon hitelesen. "

szerintem meg van Magyarországon képviselete a baloldalnak a liberálisabbtól a kőkeményig. van Magyarországon liberális párt is, ami nincs Magyarországon, az a tisztességes zöld párt, és a jobboldali párt, mert a Fidesz az nemzeti-szocialista, nem jobboldali.

de baloldali és liberális szavazónak van párt, akire szavazhat. a baj az, hogy az emberek hülyék és finnyásak. nem értik meg, hogy ha nem szavaznak, az rosszabb.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.06.04. 21:01:35

@Szabványok:

"Hol van itt egy FDP szintű párt"

volt, az SZDSZ. és az FDP pont ugyanúgy jár, mint az SZDSZ, mert a liberális szavazók Németországban is hülyék.

azt hiszik, ha finnyásan nem szavaznak a liberális pártra, akkor majd más megvédi a liberális értékeket. nem, mások nem védik meg olyan jól. ha nem szavaznak, akkor lassan le fogják darálni a liberális vívmányokat.

Szabványok 2014.06.05. 09:21:33

@Brendel Mátyás: "volt, az SZDSZ."
Igen. '89-ben örömmel léptem be az SzDSz-be, mert eszmetársakra leltem. Kiss János, Tölgyesi, (az akkori!) TGM, (az akkori) Pető, Demszky, stb.
Bár már akkor is éledezett valami baloldaliság, pl. Ottika Szetája, stb.
Aztán amikor a (szerintem nem) elvesztett '90-s választások után nem az elvet vitték tovább, hanem azt nézték, hogyan szerezhetnének több szavazatot, amikor konkrétan elhangzott, hogy szocdem eszmékkel több szavazatot lehetne begyűjteni, otthagytam őket, kiléptem, mert én nem a nyertes párt tagja akartam lenni, hanem egy olyan párté, amelyik az én nézetemet képviseli.

Nem tudom hány van belőlem. Nem tudom, más liberális értékeket vallók kire szavaznak. Én arra szavazok, akik nézetrendszere legközelebb áll az enyémhez. És az SzDSz 20éve nem az, 20 éve nem rájuk szavazok. Sajnálom, hogy szublimáltak, de megérdemelték. Hülyék voltak. Sem nem elvi alapon, eszmei értéket (a szabadságot) képviselve politizáltak, sem nem néppárti, ideológia nélküli, demagógiával szavatmaximáló alapon.

Nem, nem fogok szavazni a baloldalra.
Mert szilárd meggyőződésem, hogy a szabadság győzni fog. Az emberek hosszú távon nem viselik el a korlátokat, tiltásokat. A tömegbutító, paternalista, "nemes", népboldogító eszmék előbb-utóbb nevetségessé válnak, kiürülnek központilag szervezett ünnepségekké válnak, amin mindenki röhög.

Várom az igazi (a szerintem igazi) liberális pártot. Addig meg nem alkuszom. Nem szavazok rezsicsökkentő pártra, akkor is, ha (saját bemondásuk alapján) ők igazságosan csökkentenék a rezsit. Nem szavazok olyan pártra, akik meg akarják menteni a devizahiteleseket. Nem szavazok olyan pártra, amelyik nem akarja felszámolni az állami tulajdont, nem akarja privatizálni a MÁV-ot és az egészségügyet.

Szabványok 2014.06.05. 09:49:30

@Brendel Mátyás: ""Magyarországon nincs jó/igazi baloldal. Például nincsenek normális szakszervezetek, nincs alulról szerveződő munkásosztályt képviselő csapat."

ez nyilván azért nincs, mert nincs rá igény. alulról szerveződő szakszervezetet alulról lehet szervezni, ez nem a pártok hibája."

Nagyon furcsán vitatkozol. Megállapítok valamit és erre elkezdesz vitatkozni, hogy ez kinek a hibája, miért van így és ez nem a (szent) pártok hibája. Ez van. "Történelmileg így alakult." Őszintén remélem ez meg fog változni. Mert előbb-utóbb rájönnek a dolgozók, hogy az érdekeiket csak önmaguk védhetik meg. Hosszú távon kiderül, hogy a mindenféle karrierista, önjelölt, hatalomhoz dörgölődző szakszervezeti vezetőkben nem lehet megbízni.

""De már az is egy perverz dolog, hogy folyton összemossák a baloldalt és a liberális oldalt. Egyáltalán nem szükségszerű a koalíció ezen két irányzat között."
emberjogi értelemben szókségszerű.
Szerintem nem. Én különválasztom a liberális államot, liberális jogrendet, szabad légkört és azt, hogy az emberek saját akaratukból szeretik a hazájukat, templomba járnak, adakoznak, Róbert bácsi konyháját alapítanak, mecénásként támogatják a művészeteket, elmennek Albert Schweizernek a dzsungelbe, stb.
Az állam, a jogrend, a gazdaság legyen (ultra)liberális. Ne tiltsák még a többnejűséget sem, hiszen mit ártanak azzal másoknak? Semmit, tehát nyugodtan lehet valakinek három felesége, elég büntetés neki a három anyós.

" gazdaságpolitikai értelemben a jobboldalhoz kéne húznia a liberálisoknak."
Természetesen. Számomra nem is liberális az, aki rezsicsökkent, piacellenes, "szociális piacgazdaság", harmadik út, emberarcú kapitalizmus című ostobasággal hülyíti az embereket.

"de a közbeszéd számára Magyarországon az emberjogi kérdés a meghatározó."
Nem hiszem. A gazdaság nagyon fontos. Csak épp a liberális, jobboldali gazdaságpolitika hosszú távon a gazdasági fejlődés útján biztosítja a jólétet. Az emberek meg ma akarnak jobban élni. És ma úgy tudnak jobban élni, ha megadóztatják a bankokat, megmentik a devizahiteleseket, rezsicsökkentenek, államosítanak mindent, a 8% hasznot tisztességtelennek nyilvánítják, utálatot keltenek a gazdagok ellen, stb.

" ők azokat veszik egybe, akik buziznak, és azokat, akik nem buziznak."
Ez a buzikérdés túldimenzionált. Épp úgy, mint az antiszemitizmus, feminizmus, nemzetiségi kérdés, stb.
Sok politikus ezzel akar kitűnni, így akar keményet mondani, fanatizálni híveit. Az értelmes ember nem foglalkozik ezzel. Hát nem mindegy, hogy esténként kivel bújik ágyba? Tőlem dughat kecskét is. (Ha a kecskének nem tetszik, alakítson szakszervezetet.) Épp így anakronisztikusnak érzem ezt az egész antiszemitizmust/holokausztot is. Az emberek jó része ma már azt sem tudja, hogy ő maga zsidó vagy antiszemita származású. Semmi jelentősége.

"mivel te nem vagy liberális, ezért szart sem számít, hogy mit gondolsz erről. nem neked kell, hogy tessen a liberális párt."
:-)
Tévedsz. Én liberális vagyok. Sőt ultraliberális. Jobboldali liberális. Konzervatív liberális.
Kedves Mátyás, engem kurvára nem érdekel, hogy Te minek tartasz.
Mindketten egy-egy szavat birtokosai vagyunk. Ennyi befolyásunk van. 2018-ban Te fogsz szavazni, Y-ra és X-re. Én azért fogok X-re szavazni, mert szerintem X képviseli legjobban az én liberális társadalomképemet. Te meg a franc tudja miért Y-ra, de nem is érdekel.

Persze az egy szavazatnál picit több hatásunk van, mert győzködhetünk embereket, hogy X-re, vagy Y-ra szavazzanak. Én győzködöm az embereket, hogy _ne_ szavazzanak a baloldalra, keressék meg az _igazi_ liberálisokat. Te meg győzködheted a haverjaidat, hogy a liberalizmus az, amit Te vallasz, össze kell fogni a baloldallal, sőt akár a komcsikkal is, mert a jobboldal elleni harcban fel lehet áldozni a liberális értékekből.
Szerintem Te butaságot művelsz, szerinted én ostoba és nem liberális vagyok.
Ámen!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.06.07. 07:10:22

@Szabványok: nincs olyan párt, ami neked meg tudna felelni. az FDP se lenne jó neked, csak messze van, nem ismered, tudod idealizálni, tudsz róla álmodozni. idealista, öznő, finnyás hülye vagy. sajnos a liberális szavazők nagy része ilyen. ezért nincsma Magyarországon liberális párt a parlamentben. ezért szoptok. mert hülyék vagytok.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.06.07. 07:17:52

@Szabványok:

"Én azért fogok X-re szavazni, mert szerintem X képviseli legjobban az én liberális társadalomképemet. Te meg a franc tudja miért Y-ra, de nem is érdekel."

én is azért Y-ra.

"Én győzködöm az embereket, hogy _ne_ szavazzanak a baloldalra, keressék meg az _igazi_ liberálisokat."

tehát arra buzdítod az embereket, hogy ne szavazzanak, hiszen te mondtad, hogy szerinted nincs igazi liberális párt.

én szavazok a parlamentbe bejutni pártok közül arra, amelyik a legjobban megfelel nekem.

te meg nem.

a te szavazatod elvész.

ha sokan csinálják ezt, márpedig sokan csinálják, akkor attól szar lesz az ország.

Magyarország szar. ezért is szar, az ilyen idealista, álmodozó, reális kompromiisszumokra nem képes hülyék miatt, mint te.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.06.07. 07:21:20

@Szabványok:

"Az állam, a jogrend, a gazdaság legyen (ultra)liberális. "

a parlamentbe jelenleg bejutni esélyes pártok közül ezt leginkább a DK vagy az Együtt képviseli. szavazhatsz rájuk, vagy lehúzhatod a vécén a szavazatodat az ideális párt örök keresésében. az előbbi hoz neked valamit a konyhára, az utóbbi nem. ha hülye vagy, az utóbbit teszed.

Szabványok 2014.06.09. 10:47:59

@Brendel Mátyás:
Mátyás, Mátyás!
a) Először is nyugi! Menj ki a strandra, nézegesd a lányokat, élvezd az életet, ne stresszeld magad halálra!

b) Gondolkozz! Arra gondolsz, hogy úgy tudod az embereket arra rábírni, hogy a Neked szimpi pártra szavazzanak, hogy lehülyézed őket? Ennyire nem lehet rossz a kommunikációd! Gondold át még egyszer, hogy miként szoktak a zemberek ara reagálni, ha lehülyézik őket!

c) Ki az a "Ti"? Mert rólam még nyilváníthatsz véleményt hozzászólásaim alapján. De ki az a "Ti"? Én és a feleségem? Én és a fidesz-szavazó anyósom? Én nem vagyok tömeg, én én vagyok, van véleményem és nem zavar, hogy ha másnak más a véleménye.

d) Szidhatod a liberális szavazókat, nem fogom megvédeni őket. De magamat igen. Én olyan vagyok, amilyen, az a véleményem, ami és arra szavazok, akire szavazok. Felelősen következményeit viselve. És nem szopok. Jól érzem magam. Mert én - szemben Veled - nem a politikában élek. Rákosi alatt születtem, végigéltem a Kádár-rendszert, az összes érát a rendszerváltás óta. És jól éreztem magam mindben. Mert qrvára nem érdekelt a politika. 1958 óta nézek tévét. De a tévéhíradó egyik szememen be, a másikon ki. (Na jó, '89-ben, egy évig érdemes volt tévét nézni, érdekelt a politika.).
Az én életem, az én boldogságom nincs hozzákötve egyik párthoz sem. Ők a külvilág, épp úgy elfogadom őket, mint azt, hogy ma hány fokos a Balaton. Ha hideg akkor nem fürdök, ha meleg örülök. A politikusokkal is így vagyok.
Természetesen tudom, hogy egy icipicit tudom befolyásolni a politikát és a Balaton vízhőmérsékletét. Belepisilhetek. De sokszor többre becsülöm az erkölcsi tartást, mint azt, hogy egy picivel közelebb legyek a meleg Balatonhoz, a nekem kedves politikához.

Úgyhogy nyugi Mátyás!
A blog címe is e, nyugodj meg, szeretett baloldalad élt, él és élni fog!

Szabványok 2014.06.09. 10:53:47

@Brendel Mátyás:
:-) Jól értem, hogy felelősségre akarsz vonni, hogy miért úgy szavaztam, ahogy szavaztam? Mert Te tudod az egyetlen helyes és igazi viselkedést a szavazáson és aki nem úgy viselkedik az sújtsa a dolgozó nép és Mátyás haragja?
Nem gondolsz egy kicsit túl sokat magadról? Sok embernek okozta a kudarcát, hogy meg volt győződve arról, hogy ő az igazság, ő az élet, ő az út. Ez csak Jézusnak jött be, nem fog bejönni Orbánnak sem, de Neked sem.
Lécci, Te ne gazdálkodj az én szavazatommal! Légy szíves hagyd, hogy én azt mondjam, amit akarok, arra buzdítsam az embereket, amire akarom! (Úgy sem tudsz mást csinálni, csak frusztrálod magad, tele vagy méreggel, dühhel, haraggal.)

Olvasd el a blog címét!
Nyugi! Nincs tragédia!

Szabványok 2014.06.09. 11:02:37

@Brendel Mátyás:
Valamiért Te a tömegmozgalmakban hiszel. Szavazzunk együtt! Én szabad vagyok, ha úgy tartja úri jókedvem, nem megyek el szavazni. És ne hülyézz le emiatt. Vagy hülyézz le emiatt, de akkor viseld következményeit, ami abból fog állni, hogy rossz véleményem lesz Rólad.
Te folyton fenyegetsz, hogy így szenvedek,úgy szenvedek. Fogd már fel, hogy én nem vagyok húsosfazéktól elzavart pártkatona, így nekem - szinte - tökmindegy, k ül a bársonyszékben. Például az egészségügy (mármint az igazi, minőségi) 65 éve fizetős, az egészség üzlet, működik a piac. Működöt Rákosi alatt is, amikor a mamám 2500Ft-ot adott, hogy megfelelő orvosnál szülessek. És így működik ma is.
Közben volt 30 egészségügyminiszter? Na és!
Fogd már fel, hogy én nem szenvedek, nem szopok, mert megtaláltam a boldogulásom mindig. Van saját erkölcsöm, erkölcsi tartásom, van saját nézetrendszerem véleményem. Én eszerint élek és szavazok.
Amúgy most legutoljára a DK-ra szavaztam. Mert úgy éreztem, őket érdemes támogatnom.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.06.14. 07:57:25

@Szabványok:

"Menj ki a strandra, nézegesd a lányokat, élvezd az életet, ne stresszeld magad halálra!"

Először is nyugi! Én egy tó közepén élek egy szigeten. Hülyébb vagy nálam, ne hidd, hogy jótanácsokat tudsz adni az életemre vonatkozóan! Én se adok neked életvezetési tanácsokat, pedig okosabb vagyok nálad, szóval te is vegyél vissza magadból!

"Gondolkozz! Arra gondolsz, hogy úgy tudod az embereket arra rábírni, hogy a Neked szimpi pártra szavazzanak, hogy lehülyézed őket?"

Nem. Akiket lehülyézek, azokat nem lehet meggyőzni. A hülyézés csak a lánynézés melletti szórakozás nekem.

" Ki az a "Ti"? Mert rólam még nyilváníthatsz véleményt hozzászólásaim alapján. "

De. Az emberekről hozzászólásaik alapján lehet véleményt formálni, különösen olyan kérdésekben, ami kapcsolódik a hozzászóláshoz. Így például nem tudom, milyen sapka van rajtad, de azt igen, hogy hülye vagy. a hozzászólásaidból az előbbi nem jön át, az utóbbi igen.

" Szidhatod a liberális szavazókat, nem fogom megvédeni őket. De magamat igen. Én olyan vagyok, amilyen, az a véleményem, ami és arra szavazok, akire szavazok. Felelősen következményeit viselve. És nem szopok."

No látod. Úgyis arra szavazol, akire akarsz, a következményeit felelősen viseled. Az egyik az, hogy hülye vagy, és ezt meg is mondom neked.

" Mert qrvára nem érdekelt a politika."

tudom, azért lebzselsz itt. biztos fizetnek érte.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.06.14. 07:59:05

@Szabványok: itt nem írtál érvet. neked jogod van hülyének lenni, nekem jogom van téged ezért lehülyézni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.06.14. 08:03:41

@Szabványok:

"És ne hülyézz le emiatt. Vagy hülyézz le emiatt, de akkor viseld következményeit, ami abból fog állni, hogy rossz véleményem lesz Rólad."

teljesen természetes, hogy a hülyéknek rossz véleménye van róla. az zavarna, ha jó lenne.

"Amúgy most legutoljára a DK-ra szavaztam. Mert úgy éreztem, őket érdemes támogatnom."

tehát egy baloldali liberális pártra szavaztál, miután szidtad a baloldalt és a liberális oldalt, és azt mondtad, nincs rendes baloldali és liberális párt sem.

gratulálok, te vadtulok! mire volt jó ez a hiszti részedről?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.06.14. 08:13:02

@Szabványok:

egyébként az E14, a DK, LMP-nek, a volt SZDSZ-nek, az MLP-nek és az MSZP-nek, nem az a baja, hogy ezek nem igazi baloldali vagy liberális pártok. ezek a baloldali és liberális skálán mind egy igazi pontot foglalnak el.

ezen pártok közül a baloldali és liberális oldalon bárki választhat egy az ő ideológiájának megfelelő, ideológiailag "igazi" pártot. ennél jobban nem kell lefedni a szavazók ideológiáját, ennél válogatósabb ne legyen a szavazó a spektrumot illetően! nem lehet minden szavazónak külön pártja. a nagyon baloldaliaknak van még munkáspárt is, meg hasonlók. egyébként a jobboldalnak is ott van a Bokros pártja, csak jelentéktelen.

a baj ezekkel a pártokkal, hogy kisebb-nagyobb mértékben hülyékből állnak. de persze a Jobbik és a Fidesz még inkább.

na most ha a neked megfelelő párt kicsit hülye, attól még érdemes rászavazni, mert különben meghal, mint az SZDSZ. ha nagyon hülye, akkor esetleg le lehet szavazni egy kicsit más pártra.

emellett lehet tevékenyen tenni azért, hogy jobb pártok legyenek az étlapon, vagy kevésbé hülyék a pártban.

nem szavazni, és nem tenni semmit viszont hülyeség.

Szabványok 2014.06.17. 11:34:45

@Brendel Mátyás: "Először is nyugi! Én egy tó közepén élek egy szigeten."
Akkor Te vagy Tutajos Tom! Én tó partján élek és nagyon megfelel nekem a kilátos Badacsonyra.

"Hülyébb vagy nálam"
Ezzel nem értek egyet. De vitatkozni egy fórumon, hogy kinek mennyi az IQ-ja, milyen a végzettsége, mit ért el ostobaság lenne. Úgyhogy okos enged, szamár szenved, maradj meg ebben a hitedben.

"" Ki az a "Ti"? Mert rólam még nyilváníthatsz véleményt hozzászólásaim alapján. "
De. Az emberekről hozzászólásaik alapján lehet véleményt formálni,"
Szövegértési nehézségeid vannak. Egy egyszerű kérdésre sem tudsz válaszolni:
"Ki az a "Ti"? Úgy beszélsz rólam, mint valami csoportosulásról, képtelen vagy leírni, hogy kikkel vonsz össze. (Vannak tippjeim, de egyik nagyobb ostobaság, mint a másik. "Ti, szabdkőművesek"? "Ti, zsidók"? "Ti, jobbikosok"? )

" Úgyis arra szavazol, akire akarsz, a következményeit felelősen viseled."
Eddig OK, ezzel így vagyunk mindnyájan.

"Az egyik az, hogy hülye vagy, és ezt meg is mondom neked. "
a) Nem vagyok hülye.
b) Te ostobaságokat beszélsz, hebehurgya vagy.
c) Emberek felett ítélkezel, ami erkölcsileg elítélendő.

"tudom, azért lebzselsz itt. biztos fizetnek érte."
:-) Van nekem a politikától teljesen független szakmám, megélek belőle.
Szórakozásból fórumozok, tanulmányozom az emberi butaságot.

Szabványok 2014.06.17. 11:41:46

@Brendel Mátyás: "tudom, azért lebzselsz itt. biztos fizetnek érte."
Nekem van egy gyanúm, hogy Te miért lebzselsz itt. (Nem pénzért.)

Szabványok 2014.06.17. 11:48:37

@Brendel Mátyás: "tehát egy baloldali liberális pártra szavaztál, miután szidtad a baloldalt és a liberális oldalt, és azt mondtad, nincs rendes baloldali és liberális párt sem.gratulálok, te vadtulok! mire volt jó ez a hiszti részedről?!"
Úgy látom nem erősséged a logika, gondolkozás, szövegértés, emlékezés.

a) A baloldal nem az én oldalam. Egyszerűen én nem vagyok baloldali. (Tudom ez szemedben elég a hülyézésre, mert Te a négy láb jó, két láb rossz egyszerű képletben gondolkodsz.)

b) Tény, hogy a baloldal ma, Magyarországon szét van esve. (Hogy miért az másik kérdés.)

c) Liberális vagyok, tehát őket támogatom. Az másik kérdés, hogy mára mikroszkópikus méretű zsugorodtak.

d) A szavazásnál az ember egyszerre csinál két dolgot:
- Egyrészt kifejezi politikai meggyőződősét, hogy a végén kijőjjön milyen emberekből is áll ez az ország.
- Másrészt igyekszik az elkövetkezendő négy évre a lehető legjobb (=legkevésbé rossz) kormányt választani.
Számomra mindkettőből a DK jött ki.

e) Hiszti? :-)
Mindössze higgadtan, mosolyogva elmondtam véleményemet. Te voltál az, aki erre feltűnően ideges lett, vagdalództál, stb. máig sem értem miért.

Szabványok 2014.06.17. 11:50:33

@Brendel Mátyás: "egyébként az E14, a DK, LMP-nek, a volt SZDSZ-nek, az MLP-nek és az MSZP-nek, nem az a baja, hogy ezek nem igazi baloldali vagy liberális pártok. ezek a baloldali és liberális skálán mind egy igazi pontot foglalnak el."
Ezen a mondaton dolgozz még egy kicsit, mert így nem sok értelme van.
Ami értelmet ki lehet belőle bogarászni, az ortogonális az általam leírtakkal, úgyhogy nem releváns.

Szabványok 2014.06.17. 11:54:34

@Brendel Mátyás: "a baj ezekkel a pártokkal, hogy kisebb-nagyobb mértékben hülyékből állnak. de persze a Jobbik és a Fidesz még inkább.
na most ha a neked megfelelő párt kicsit hülye, attól még érdemes rászavazni, mert különben meghal"
:-))
Előbb még pontosan ezért a magatartásért letulokoztál!
Merthogy ami az első fele, arra azt mondtad, hogy "hisztizek", a második felére, meg azt mondtad, hogy tulok vagyok, hogy olyanra szavazok, akit előbb csepültem. (DK)
Csakhogy rövidke memóriádat felfrissítsem, ez idézet Tőled:
"tehát egy baloldali liberális pártra szavaztál, miután szidtad a baloldalt és a liberális oldalt, és azt mondtad, nincs rendes baloldali és liberális párt sem.
gratulálok, te vadtulok!"

Te biztos valami humán szakmát művelsz, mert a logika nem erősséged.

Szabványok 2014.06.17. 11:59:03

@Brendel Mátyás: "emellett lehet tevékenyen tenni azért, hogy jobb pártok legyenek az étlapon, vagy kevésbé hülyék a pártban."
És Te ezt teszed egy tó közepén? (Gyanítom, hogy nem is Mo.-n van az a tó és Te az itthoniak farkával vered a csalánt, de ez csak egy sejtés.)

"nem szavazni, és nem tenni semmit viszont hülyeség."
Ez egyáltalán nem biztos. Ez is egy stratégia, ha valakinek az ebből következő szituáció elérése a célja, akkor számára nem hülyeség.
Tudod, aki nem ért Veled egyet, az még nem biztos, hogy hülye. Nincs abszolút igazság és különösen nem Te vagy annak a letéteményese. Egyáltalán nem biztos, hogy Te látod jól a dolgokat, a Te jövőképed a "jó".
Én a magam nevében beszélek és a véleményemet mondom el.
Te azt hiszed, hogy mindenki nevében beszélsz és az igazságot mondod.
Ugye érted a különbséget? Vagy magyarázzam meg szájbarágósabban?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.06.17. 20:20:33

@Szabványok:

"Ki az a "Ti"?

értelemszerűen a hozzád hasonló véleménnyel rendelkezők, akik sírnak, hogy nincs rendes párt, és hajlamosak nem elmenni szavazni, de nem csinálnak semmit.

"c) Emberek felett ítélkezel, ami erkölcsileg elítélendő."

nem az. te is csinálod.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.06.17. 20:28:09

@Szabványok: ok, akkor enked végül is majdnem mindegy, hogy van-e rendes baloldali párt

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.06.17. 20:29:34

@Szabványok: sajnálom, ha nem érted, de már megállapítottam, hogy hülye vagy, úgyhogy nem csodálkozok.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.06.17. 20:34:23

@Szabványok:

"Előbb még pontosan ezért a magatartásért letulokoztál!"

nem, én azt gondoltam, te baloldali szavazó lennél, és a DK-ra szavaztál, és nem azért vadtulokoztalak le, mert a DK-ra szavaztál, mert az rendben lett volna, ha baloldali liberális vagy. és még úgy is rendben van, ha liberális vagy. én azért vadtulokoztalak le, mert azt gondoltam, baloldaliként a DK-ra szavaztál, de sírtál, hogy nincs rendes baloldali párt.

"Merthogy ami az első fele, arra azt mondtad, hogy "hisztizek", a második felére, meg azt mondtad, hogy tulok vagyok, hogy olyanra szavazok, akit előbb csepültem. (DK)"

igen, a vadtulokozás leginkább a hisztizésért járt, miután végül is leszavaztál, és továbbra sem világos, hogy mi a bajod.

"Te biztos valami humán szakmát művelsz, mert a logika nem erősséged."
nem talált.

mint mondtam, hülye vagy, ne tippelgess!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.06.17. 20:45:09

@Szabványok:

"És Te ezt teszed egy tó közepén?"

én azt teszem, amit ott lehet: blogolok. egyébként meg nem hisztizek, mint te, hogy nincs rendes baloldali párt. nem írtam, hogy mindenkinek csinálni kell valamit, de ha valaki hisztizik, és nem csinál semmit, az úgy hiteltelen.

" (Gyanítom, hogy nem is Mo.-n van az a tó és Te az itthoniak farkával vered a csalánt, de ez csak egy sejtés.)"

nem verek semmiféle csalánt, a kormány kritikája aligha mondható csalánverésnek. szerintem Orbán nem fog adókat kivetni, mert felkapta a vizet a postomon.

te egyébként kinek a fakával mit versz, ha már ennyire érdekel a téma?!

"Ez egyáltalán nem biztos. Ez is egy stratégia, ha valakinek az ebből következő szituáció elérése a célja, akkor számára nem hülyeség."

az ebből következő szituáció a Fidesz kétharmad. ez nem érdeke azoknak, akikről szó volt.

"Tudod, aki nem ért Veled egyet, az még nem biztos, hogy hülye. Nincs abszolút igazság és különösen nem Te vagy annak a letéteményese."

ezt a szöveget ismerem, hülyék szoktak ilyeneket írni. nem kell abszolút igazság birtokában lennem ahhoz, hogy lehülyézzelek. elég, ha az vagy, és felismerem. ez meg nem olyan nehéz dolog.

"Én a magam nevében beszélek és a véleményemet mondom el.
Te azt hiszed, hogy mindenki nevében beszélsz"

nem hiszem azt, ugyanúgy a magam nevében beszélek, mint te. nem vagyok szóvivő.

" és az igazságot mondod."

én valóban azt gondolom, hogy az igazságot mondom. ha te nem, akkor végeztünk, elismerted, hogy nincs igazad.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.06.17. 20:46:54

@Szabványok:

fontos volna, hogy megerősítsd, hogy te nem hiszed, hogy az igazat mondod, mert akkor egyetértünk, és befejezhetjük a vitát.

Szabványok 2014.06.18. 12:29:04

@Brendel Mátyás: "fontos volna, hogy megerősítsd, hogy te nem hiszed, hogy az igazat mondod, mert akkor egyetértünk, és befejezhetjük a vitát."
Ilyeneket Te viccből írsz vagy komolyan?

Amúgy tényleg érdemes lenne befejezni a vitát. Mert semmi értelme. Azzal, hogy folyamatosan vagdalódzol, lehülyézel, semmit nem tudsz elérni.
Helyesírásod borzalmas, de ennél fontosabb, hogy fogalmazni sem tudsz rendesen. Amit írok azt nem fogod fel. Kérdezem, ki az a "Ti", mellébeszélsz. Aztán megállapítod, hogy jól meg tudod ítélni a hozzászólásból, ki melyik pol. csoporthoz tartozik. Ehhez képest a 20. levelem után jössz rá, hogy nem baloldali vagyok, amit pedig vagy tucatszor leírtam.
Érdemes ezek után Veled vitatkozni?
Egyik füleden be, másikon ki. (Pontosabban egyik szemeden be, másikon ki.)
Az érveid olyanok, hogy: "Nekem van igazam, mert Te hülye vagy!"

Szabványok 2014.06.18. 12:31:24

@Brendel Mátyás: ""c) Emberek felett ítélkezel, ami erkölcsileg elítélendő."
nem az. te is csinálod. "
Nem, én nem emberek felett ítélkezem, hanem cselekedetekről, véleményekről mondom el a véleményemet. Óriási különbség!
Ja, azt mondták már neked az iskolában, hogy mondatot nagybetűvel kezdünk?
Vagy a tanárjaidat is ennyire figyelmetlenül hallgattad?

Szabványok 2014.06.18. 12:37:42

@Brendel Mátyás: "ok, akkor enked végül is majdnem mindegy, hogy van-e rendes baloldali párt"
:-) A valóság mindig bonyolultabb, mint egy ilyen egyszerű kijelentés!
Igen, 'majdnem' mindegy, hogy van-e rendes baloldali párt. De miért csak majdnem?
a) Mert az egészséges politikai légkörhöz hozzátartozik, hogy minden nézetrendszer artikulálva legyen a politikában. Nem szeretnék olyan világban élni, ahol csak egy rendes párt van, még akkor sem, ha annak nézetrendszere egyezik az enyémmel. A nézetrendszereket ütköztetni kell, vitatkozni kell. Tézis-antitézis-szintézis a dialektika alapja. Még a szentté avatáson is van ördög ügyvédje.

b) Kell a konkurencia, a verseny mindenkinek. A legjobb pártnak is, mert ellustul, eltrehányul, ha nincs ellenpólus. Időnként kell egy oldalcsere, baloldali kormányzás is.

c) A dolgozó nép érdekeit is képviselni kell, mert ha nem képviseli senki, akkor előbb-utóbb elegük lesz és barikádot építenek.

d) A baloldaliak, a dolgozó nép is ember és szeretném, ha nekik is jó lenne. Időnként kell egy oldalcsere, baloldali kormányzás is.

e) Pragmatikusan is hasznos, ha van egy erős baloldal, egy erős jobboldal és egy mérleg nyelve liberális oldal.

Szabványok 2014.06.18. 12:42:03

@Brendel Mátyás:
"nem, én azt gondoltam, te baloldali szavazó lennél, és a DK-ra szavaztál, és nem azért vadtulokoztalak le"
Ebből a mondatrészből kristálytisztán látszik, hogy mennyire nem fordítasz figyelmet arra, hogy mit mond a másik, csak tulkozol.

""Te biztos valami humán szakmát művelsz, mert a logika nem erősséged."
nem talált."
Lehet. Mert a humán szakmák művelőinek, jobb a helyesírása, tudnak fogalmazni. Mivel ezek után az értelmiségi szakmákat kizártam, marad Tutajos Tom, a halászattal, vadászattal foglalkozó tavi ember. Talált?

"mint mondtam, hülye vagy, ne tippelgess!"
:-) Valami nem lesz attól igaz, hogy sokszor leírod. És tippelgetek. Miért ne?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.06.18. 21:16:45

@Szabványok:

" "fontos volna, hogy megerősítsd, hogy te nem hiszed, hogy az igazat mondod, mert akkor egyetértünk, és befejezhetjük a vitát."
Ilyeneket Te viccből írsz vagy komolyan?"

nem válaszoltál.

"Kérdezem, ki az a "Ti", mellébeszélsz."

válaszoltam. te viszont itt eggyel fentebb nem válaszoltál egy kérdésre.

" Aztán megállapítod, hogy jól meg tudod ítélni a hozzászólásból, ki melyik pol. csoporthoz tartozik."

nem ezt írtam. azt írtam, jól meg tudom ítélni az embert. ekkor nem a politikai hovatartozádról, hanem az intelligenciádról volt szó.

HAZUDSZ. ha hazudsz arról, hogy mit írtam, ki leszel tiltva. nem fogok olyannal vitázni, aki még arról is hazudik, mit írtam. ennek semmi értelme.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.06.18. 21:27:48

@Szabványok:

"én nem emberek felett ítélkezem, hanem cselekedetekről, véleményekről mondom el a véleményemet. Óriási különbség!"

nincs különbség. te írtad ezt:

"Úgy látom nem erősséged a logika, gondolkozás, szövegértés, emlékezés."

én meg kb ugyanezt írom rólad, csak rövidebben összefoglalom, és erősebb a mősítésem: "hülye vagy".

a "nem erősséged", az az ember jellemzése, az az ember feletti ítélet, nem a cselekedetei és a véleménye feletti.

egyébként is, a cselekedetei és a véleménye minősítik az embert, ha te a cselekedetei és véleménye alapján nem alkotsz ítéletet az emberekről, vagy nem ezek alapján alkotsz, akkor hülye vagy. ja, minő meglepetés, ezt már tudjuk.

"Ja, azt mondták már neked az iskolában, hogy mondatot nagybetűvel kezdünk?"

mondták. meg azt is, hogy hordjak iskolaköpenyt. én azóta felnőttem, te autoriter gyerek maradtál. és még te mondod magad liberálisnak, öregem!:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.06.18. 21:30:17

@Szabványok:

tehát majdnem mindegy, egyetértünk. nem teljesen, abban is egyetértünk, az indokaiddal is egyetértek.

mindenesetre, mivel neked majdnem mindegy, és hülye vagy, érvet se mondtál, ezért ne haragudj, de le se szarom, hogy neked mi lenne a rendes baloldali párt. annyira nem a te véleményed számít!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.06.18. 21:33:50

@Szabványok:

""nem, én azt gondoltam, te baloldali szavazó lennél, és a DK-ra szavaztál, és nem azért vadtulokoztalak le"
Ebből a mondatrészből kristálytisztán látszik, hogy mennyire nem fordítasz figyelmet arra, hogy mit mond a másik, csak tulkozol."

mivel írtam, hogy nem azért tulkoztam, ezért ebből a mondatodból ' kristálytisztán látszik, hogy mennyire nem fordítasz figyelmet arra, hogy mit mond a másik'.

"Lehet. Mert a humán szakmák művelőinek, jobb a helyesírása, tudnak fogalmazni. Mivel ezek után az értelmiségi szakmákat kizártam, marad Tutajos Tom, a halászattal, vadászattal foglalkozó tavi ember. Talált?"

nem talált. mondtam, hogy hülye vagy, ne találgass! csak a hülyeségedet demonstrálod. egyébként 90-es IQ felett egyszer sem találgattál volna, mert utána lehet nézni.

""mint mondtam, hülye vagy, ne tippelgess!"
:-) Valami nem lesz attól igaz, hogy sokszor leírod. És tippelgetek. Miért ne?"

de ha folyton mellétalálsz, és csak nem tanulsz belőle, az azért elég direktben igazolja, hogy hülye vagy.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.06.18. 21:44:20

@Szabványok:

"És tippelgetek. Miért ne?"

okos ember, ha nem tud valamit, és nem muszáj, nem tippelget, mert nem dicsekszik a tudatlanságával. pláne nem tippelget arrogáns kontextusban, mert az már durva tirpákság.

továbbá, okos ember nem tippelget, ha utána lehet nézni.

Szabványok 2014.06.19. 19:17:48

@Brendel Mátyás: "mondták. meg azt is, hogy hordjak iskolaköpenyt. én azóta felnőttem, te autoriter gyerek maradtál. és még te mondod magad liberálisnak, öregem!:)"
Ne téveszd össze a liberálist a hülyével. Én nem azért veszek köpenyt, írok nagybetűt, kötöm be a biztonsági övet, mert "az a parancs". Nem nincs parancs.
(Én eltörölném, hogy kötelező bekötni az övet.) Hanem én saját döntésemből csinálom mindezeket.

Szabványok 2014.06.19. 19:20:36

@Brendel Mátyás: "nem talált. mondtam, hogy hülye vagy, ne találgass! csak a hülyeségedet demonstrálod. egyébként 90-es IQ felett egyszer sem találgattál volna, mert utána lehet nézni."
Mondtad, hogy ne találgassak, de nem vagy a "főnököm", így nincs parancsadási jogod, én javaslataidtól függetlenül azt csinálom, ami nekem tetszik. És ha nekem iq>155-tel az tetszik, hogy találgatok, akkor találgatok.

Szabványok 2014.06.19. 19:26:01

@Brendel Mátyás: "okos ember, ha nem tud valamit, és nem muszáj, nem tippelget, mert nem dicsekszik a tudatlanságával. pláne nem tippelget arrogáns kontextusban, mert az már durva tirpákság."
:-) Mondod ezt Te, aki csak az utolsó hozzászólásaiban 50-szer(!!!) ismételgette a "hülye" szót? Még változatosan szitkozódni sem tudsz, mint egy igazi tirpák.

Szabványok 2014.06.19. 19:29:56

@Brendel Mátyás: "HAZUDSZ. ha hazudsz arról, hogy mit írtam, ki leszel tiltva. nem fogok olyannal vitázni, aki még arról is hazudik, mit írtam. ennek semmi értelme."
:-) A szövegértési nehézségeidnek a megoldása, hogy kitiltasz? Hát ez igazán liberális, demokratikus hozzáállás, asszertív kommunikáció.
Már máskor is figyelmeztettek priviben, hogy vigyázzak Veled, mert nem lehet Veled vitatkozni. Igazuk volt.

No, pá, elmentem, villany leo, mert félek lelki sérülést okozna, ha tiltanod kéne!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.06.19. 20:31:11

@Szabványok: "Hanem én saját döntésemből csinálom mindezeket."

én meg saját döntlsből nem mindig írok nagy kezdőbetűvel egy mondatot. mivel ez egy olyan konvenció, aminek nincs különösebb funkciója, nem okoz szörnyű kárt, ezért jogom van hozzá, és nincs alapod lehülyézni, mert az nem lenne liberális. liberális alapelv, hogy mindent szabad, ami nem okozmásoknak aránytalanul nagy kárt. és nehogy már itt hisztizz, hogy azért fáőj a pocid, mert nem írok nagy kezdőbetűvel egy mondatot!

vagy te egy faszt liberális, hülye vagy te, nem liberális

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.06.19. 20:34:01

@Szabványok: no ez viszont olyan dolog, amihez ugyan jogod van, de ezzel lejáratod magad. ugyanis hülyeként viselkedsz. erre jogosan momdhatom, hogy csinélhatod, de a hülyeségedet demonstrálja, mert az. a mésikmfoglalkozását hülyebaromként és tévesen találgatni, az már kárt okoz. elsősorban a renomédnak

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.06.19. 20:36:16

@Szabványok: igen, csakhogy én igazolható módon nem vagyok vadász, te viszont nem vagy igazolható módon nem hülye. más az, amikor valaki úgy sérteget, hpgy téved, és még hülye is, mert utána nézhetne

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.06.19. 20:40:25

@Szabványok: ki vagy tiltva, mivel nem fogod fel, hogy itt az a szabály, hogy ne hazudj. és, hogy ezzel kárt okozol. mivel az én birtokomon vagyunk, és kárt okozol, ez nem mond ellen a liberalizmusnak. az én birtokomon elsősorban az én szabadságjoaim számítanak, nem a tied. én se megyek hozzád megerőszakolni téged, a feleséged, vagy a gyerekedet, és nem reklamálk,hogy nem vagy liberális, ha ezt nem engeded meg másoknak. te vagy az antiliberális, ha azt hiszed jogod van NÁLUNK hazudoznod. otthon úgy hazudozol, ahogy akarsz, itt nem. hülye kis antiliberáliskám

mondom, kurvára halvány lila fingod nincs a liberalizmusról.
süti beállítások módosítása