Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Nem lesz adócsökkentés

2010.04.21. 11:40 | balközép | 158 komment

Címkék: fidesz orbán viktor 2010

"Azonnali radikális adócsökkentésre van szükség!" Szajkózta négy éven keresztül a demagóg bullshitet a Fidesz összes vezetője. Sőt, azért kell az előre hozott választás, hogy meg tudják lépni. Azt hallgattuk, hogy ha jól lecsökkentik az adókat, az megoldja Magyarország gazdasági problémáit.

Hát itt az idő! A várva várt adócsökkentés meg elmarad. Már bocsánat hogy megkérdezem, de ez nem hazugság? Nem hazudtak bele a képünkbe négy évig a Fidesz politikusai? Nem azt mondták, hogy a szocik népnyúzók, és ezért nem lépik meg ezt az egyszerű lépést?

Hatalmas felhatalmazást kapott a Fidesz. De kedves barátaim, a nép nem felejt, a fejünkbe sulykoltátok az egyszeri radikális adócsökkentés szükségességét. És jóhiszeműen belebambulva a nagyvilágba, bízván a Fideszben és csodálatos leendő miniszterelnökünkben, most úgy érezhetjük magunkat, mint akiket jól átvertek. Bár még nem kezdett el működni a nemzeti kormány, de „Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke szerint az új kormány idén már nem fogja csökkenteni az adókat és járulékokat, a vállalkozók terhei majd a ciklus végére, a munkavállalóké pedig az azt követő két évben mérséklődhetnek.” Tehát túrót azonnali radikális adócsökkentést, majd négy év múlva, de először a vállalkozóknak, talán…

Bár Orbán Viktor, még alig fél éve, tavaly november 10-én az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt ígérte, hogy "lesz 2010-ben egyszeri, nagy arányú adócsökkentés, ha a Fidesz kerül kormányra". Persze Orbán hallgatott arról, hogy hány százalékos lesz a  "nagy arányú" csökkentés, azt azonban kőkeményen beletolta a kamerákba: "minél nagyobb bajban van az ország, annál inkább adót kell csökkenteni”.

Kövér László most már arról vakerál, hogy "ebben az esztendőben nem fog menni, ez teljesen nyilvánvaló, de az az eltökélt szándékunk, elképzelésünk, hogy négy esztendő múltán, a magyar vállalkozók átlagos adóterhelése a versenytársak átlagához igazodjon. Hat esztendő alatt pedig a munkavállalók adóterhelését is szeretnénk erre a szintre szorítani" – érdekes , most, hogy megvan a győzelem, egyből másképp látja a politikus, ezt most kedden egy komlói lakossági fórumon mintegy háromszáz ember képébe mondta bele. Sőt, ezek szerint a Fidesz mégis csak ismeri az ország helyzetét, megnyugtató, hogy nemhiába ültek a parlamentben …

Na, ebből akkor azt következik, hogy ha nulla lesz az adócsökkentés, akkor a szoci kormány jól kezelte a válságot. Vagy, szimplán üres süketelést hallgatunk a Fidesztől nyolc éven keresztül, de ezek szerint valóban nem lehetett meglépni.Pontosabban: idén januártól a Bajnai-kormány csökkentett a munkavállalók terhein, amennyit lehetett.

Majd azért Kövér még hozzátette: "ha úgy zárjuk le ezt az esztendőt, hogy még mindig minden működik, akkor a legnagyobb nehézségen talán túl vagyunk”. Nos, ennyit azoknak, akik hittek nekik, meg hittek a csodában… Ébresztő Magyarország!


Persze ezek után Kövér Laci még eltolt egy kis kampány-mantrát: második forduló eredményén a Fidesz kétharmados parlamenti többségének megszerzése, a "felhatalmazás nagysága" múlik. Tudjátok minél nagyobb a többség annál nagyobb az adócsökkentés…:) Persze ezt ezek után már nem ígérte be, de a Fidesz TERVEI (az adócsökkentés is a tervei között szerepel) között szerepel olyan kétharmados jogszabályok módosítása, mint a választójogi, az önkormányzati, a média- az állampolgársági törvény, továbbá a mentelmi jog kérdésének rendezése is.
 

· 3 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr391939506

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi lesz Orbánból, Megyó vagy Fletó? 2010.04.22. 10:39:36

Orbán útelágazódáshoz érkezett. A tegnap történtek (Kövér elszólása az azonnali adócsökkentés elmaradásáról, és Orbán gyors cáfolata) újra aktuálissá teszi a kérdést: Melyik elődjét követi az új kormányfő? Medgyessy azzal kezdte, hogy betartotta m...

Trackback: Adócsökkentés - lesz/nemlesz? 2010.04.21. 15:43:24

Lesz 2010-ben egyszeri, nagy arányú adócsökkentés, ha a Fidesz kerül kormányra - jelentette ki Orbán Viktor, az ellenzéki párt elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában november 10-én.A politikus akkor arra nem válaszolt, hogy hány százalékos lesz a ...

Trackback: Megvan a radikális adócsökkentés forrása 2010.04.21. 12:49:19

Orbán Viktor a Nemzeti Érzelmű Offshore Vállalkozók Kongresszusán bejelentette, hogy megtalálták az azonnali radikális adócsökkentés forrását. Íme:                 &nb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tilikov (törölt) 2010.04.21. 13:48:47

-ITT AZ IDŐ!

-Az Azonnali Radikális Adócsökkentésre?

-Nem, annak 2016-ban lesz itt az ideje.

-Akkor most minek az ideje van itt?

-A 2/3-adé, irány a szavazófülke, csak a fidesz!

dover 2010.04.21. 13:57:44

APPAKEZDŐŐŐDIKK!!! :D

2010.04.21. 14:03:29

Valahogy nagyon nem fogom hogy mire is van ekkora mellényed bérbloggerkém.
Ha az előtted levő telefossa a vécét, majd otthagyja, akkor időbe telik míg kitakarítod.

devadel 2010.04.21. 14:06:26

most is azért nem csökkentik, mert a szocik népnyúzók. 4 év múlva is azért nem fogják, mert a szocik népnyúzók. mi ebben a bonyolult?

a fideszrajongók meg annyira egyszerűek, hogy ezt simán be is fogják szopni. nem a fidesszel van baj, azok csak teszik, amit megtehetnek.

Dr Kangörény 2010.04.21. 14:07:39

@Equinoxe: Neked tényleg szelektív memóriád van? Nem emlékszel a nyilatkozatokra? AZONNALI adócsökkentés, ezt mantrázták folyamatosan, amikor az mszp kormány megszorító intézkedéseket hozott.

Szó sem volt arról, hogy én személy szerint 6 év múlva kapom meg az azonnali adócsökkentésemet.

énis 2010.04.21. 14:07:44

"Na ebből akkor azt következi, hogy ha nulla lesz az adócsökkentés, akkor a szoci kormány jól kezelte a válságot."
:-DDD

is 2010.04.21. 14:09:41

@Equinoxe: te is most lettél ilyen okos? nem az akérdés, hogy szar van-e, hanem hogy eddig miért hazudták le a csillagot is az égről?

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2010.04.21. 14:10:24

nem is tudtam, hogy már van orbán-kormány, meg új törvényhozásunk és adótörvényeink...

Vitéz Kőbányai Világos 2010.04.21. 14:11:39

@Equinoxe: Tévedsz. Nem neki nagy a mellénye. Neked nagy. A "Vezetőink nem bontották ki az igazság minden szeletét, de ettől még ők az istencsászárok" című magyar poszt-választási népdalt kizárólag a "kioktató nagymellény" nevű népi ruhadarabot viselve lehet előadni.

joszip 2010.04.21. 14:13:13

Akkor ez egy Jobbikos poszt? :)))

Durchzugabwicklungskommandant 2010.04.21. 14:13:42

@devadel: A szocik 8 évig voltak képesek, még a rossz időjárást is a fideszre fogni, "a maszoprajongók meg annyira egyszerűek, hogy ezt simán be is szopták"

pokesz70 2010.04.21. 14:13:58

Kedves Piroslap! Te nem beszélsz fideszül! Javaslom a magyar-fidesz szótár megvásárlását, nekem remekül bevált. Ha meglenne, simán megértenéd Te is, hogy...
...azonnali = 4-6 év múlva
...radikális = fokozatosan
...a kormány veszélyesen korlátlan hatalma = "kutya kötelesség"
...hetente = háromhetente
...interpelláció = kormánypárti képviselő megdícséri a kormányt
...ellenzék (ha fidesz) = nemzet
...ellenzék (ha nem fidesz) = a parlament elmegy nélküle is
...én még sosem hazudtam = fideszül beszélek

eLeMeL (Lehet Máshogy Lopni) 2010.04.21. 14:14:47

2008.10.11.
"Navracsics Tibor megismételte a Fidesz javaslatát, amely szerint a jelenlegi helyzetben új költségvetési törvényre és adótörvényekre, valamint jelentős adócsökkentésre van szükség. Azt mondta, a gazdaságot pénzhez kell juttatni, hogy a pénzügyi válság ne csapjon át reálgazdasági válságba, ne szűnjenek meg a munkahelyek.

Varga Mihály, a Fidesz gazdasági kabinetvezetője is hasonlóan fogalmazott, Magyarország adócsökkentés nélkül nem tud elindulni a növekvő pályán."

Ezek szerint mégiscsak el lehet indulni. Hová lett a lendület fiúk? A kormánykerék közelében mindig elcsendesedtek.

lkjpoi 2010.04.21. 14:14:48

Az a baj, hogy a többséget egyszerű dolgokkal lehet megszólítani, tökéletesen mindegy, hogy kinek mit mondtak, ha aztán jól teszik a dolgukat. Az mszp-vel sem az volt a baj, hogy a jövőre nézve hazudott, hanem hogy meghamisította a tényeket, és rohadtul nem jól tette a dolgát, és még lopott is amennyit csak bírt.
Ha az nektek újdonság, hogy ilyenek a kampányígéretek, akkor jó reggelt, ÉBRESZTŐ! Hol éltetek eddig ?!

Tutajos 2010.04.21. 14:15:51

@Equinoxe: Ez igaz. De akkor nem kell évekig azt óbégatni, hogy a vécé abban a pillanatban tiszta lesz, amint azt a hasmenéses előd elhagyta. Főleg nem, ha az óbégató kezdettől fogva tudja, hogy ez nem igaz. Ez ugyanis közönséges hazugság.

pancsi 2010.04.21. 14:21:53

Majd a térségbeli országok meg a hozzánk türlemetlenül beáramolni akaró tőke - nem beszélve a hazai, türlemetlenül befektetni akaró vállalkozókról - szépen kivárja a 2016-t, amíg mi végre hajlandóak leszünk adót csökkenteni. Majd addig kártyáznak, meg fröccsöznek egyet. Aztán majd együtt megyünk tovább, kéz a kézben. Addig is a legfontosabb a kettős állampolgárság. Elvtársnők, Elvtársak, Barátaim !

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2010.04.21. 14:22:20

@Equinoxe:

A "Bérbloggereket" az MSZP kormányt megdönteni- , az előző nyolc évben a polgáháborút gerjeszteni akarók vetették be. Azok pedig kiscimborám a viktor seggét nyalták/nyalják. Ergo az általad leírtak szerint viktor most maga ellen dolgozik. Viktor szar ember, de ennyire nem hülye.

:)))
Hajrá Magyarország,
hajrá magyarok
:)))
...idióták.

bigthereal 2010.04.21. 14:24:29

"bízván a Fideszbe és csodálatos leendő miniszterelnökünkbe, Orbán Viktorba "

egy ilyen mondat leböfögése után, a helyedben azonnal és radikálisan elgondolkoznék, hogy írjak-e a nyilvánosság számára...

te olyan egyszerű tapló vagy, hogy a magyar helyesírás legalapvetőbb szabályaival sem vagy tisztában, de azért ontod magadból a komenista nómenklatúra érdekeit megkívánó ostobaságokat!

remélem, elég lesz egy-két bögrére...

CyranodeBergerac 2010.04.21. 14:25:03

Drága, hiszékeny (minkétoldali) barátaim. A kasszát szétlopták, ezért azt most nekünk újra fel kell tölteni. Amikor lesz benne újra elég, akkor meglátjuk, hogy mire használják. Ismét csak saját jólétükre fordítják a befolyt összeget, vagy valamit lendítenek az országon is. Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy a történelem ismétli önmagát, akkor a következő választáson a választópolgár is megismétli a "NAGY BÜNTETÉS" nevű választási eredményt. Oszt annyi.

lkjpoi 2010.04.21. 14:26:21

Hopsz, micsoda hazugságra bukkantam:

Az igazságszolgáltatás függetlenségének garanciája a bíróságok függetlensége, az ügyészség az európai országok többségében a kormány alá rendelve működik. A parlament alá rendelt ügyészség a volt szocialista országok a szovjet model átvételéből eredő gyakorlata. Lendvai kérdésünkre, hogy soroljon fel három országot, ahol az ügyészség a parlament alá van rendelve, kirétő választ adott. "Sok ilyen ország van, de a lényeg, hogy sehol sem akarják a kormány alá rendelni az ügyészséget".

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2010.04.21. 14:26:41

egyébként melyik adó csökkentése lenne a legsürgősebb?

- szja
- forgalmi adó
- társasági adó
- a (számomra) tartalmilag adóként funkcionáló járulékok
- kisadók (nem is a mértékük, hanem a darabszámuk)

árnyasbetét 2010.04.21. 14:28:56

azér az kurvaerős következtetés, hogy ha nincs adócsökkentés, akkor az mszp jól kezelte a válságot nem?

jog-ász 2010.04.21. 14:30:12

ahhoz hogy lehessen majd adót csökkenteni előbb a Btk.-ban az adócsalás minimális büntetését öt évre fel kéne emelni, ha valaki megbukik akkor pedig a biroságnak nem szabadna mentesiteni a hátrányos következmények alól(magyarul ne vállalkozhasson az adócsalo ismét)-biztos hogy sok embert elküldenének a vállalkozások, de az adó végre elkezdene csorogni a kasszába és végre lehetne egy két dolgot épiteni is...na abbol lehetne adot is csökkenteni. amig üres a kassza addig csak az állami alkalmazottak béréből vonják az adót, állambácsi egyik zsebből a másikba teszi és nem fogja csökkenteni.

Hix__ · http://hix--.blog.hu 2010.04.21. 14:32:18

Én nem csípem a Fideszt. És nem hittem egy percig sem, hogy nem kamukkal fognak győzni. És nem hittem ezt az MSZP-ről sem 4 évvel ezelőtt (amit most csinálnak, azt inkább ne is firtassuk), róluk is azt gondoltam, hogy annyit hazudnak, amennyit nem szégyellnek. És nem valami szégyenlősek. DE! Ez végre egyenes beszéd, nem maszatolás. És ennek én örülök. Nekem jobb az, ha tudom, hogy hogy lesz szar, mintha azzal hitegetnek, hogy jó lesz és csak várok rá, de nem lesz jó. Ebben bízom azért. Hogy a kampánnyal lezárul az egymás fölé ígérgetés időszaka és talán valami elkezdődik. Pedig nem szeretem a Fideszt, de drukkolok nekik, mert el nem tudom képzelni, hogy most elkezdjék ugyanazt, amit a szocik toltak 8 évig. Ha nem lesz adócsökkentés, hát nem lesz, leszarom. Csak induljon el valami végre.

Szarazinda 2010.04.21. 14:34:21

Én ezeket az Equinox féléket most eléggé sajnálom. A következő időszak nagyon nehéz lesz nekik. A győzelmi mámor most teljesen elveszi az eszüket, de ha bárki kritizálni meri imádott pártjukat és a vezírt, azonnal az elmúlt 8 év szoci elkúrásával jönnek.

Kedves Equinoxka, a következő kérdésre várnám a választ:

1) hol szól a cikk a szocik elmúlt 8 évének elkúrásairól. Tessék a témát kommentelni

2) Hol tagadja a szoci elkúrást a poszt szerzője, vagy bárki a kommentelők között?

3) Miért hazudott az adóról a fidesz?

Amíg ezekre nincs válaszod, addig szánalmas erőlködés,amit csinálsz, de imádd Viktorodat, ha az neked jó. Csak ne hidd, hogy Viktorod és pártjának imádata univerzális jó.

A fidesz szótárt pedig kiegészíteném:

zemberek = populizmusnak bedőlő választási joggal felruházott zomik

esztendő = év (ez utóbbitól kezdek tényleg kiborulni, a Fidesz-modorosság legvisszataszítóbb nyelvi monomániája, hogy láthatóan tudatosan csak az esztendő szót képes használni).

panteon 2010.04.21. 14:36:45

Ha valaki azért szavazott a fideszre mert akkor kolbászból lesz a kerítés is, az tök hülye.
Most tényleg azt várják sokan, hogy adócsökkentés, fizetés emelés, olcsó benzin,ingyen oktatás, ingyen egészségügy?
A maszop nemhogy jó irányba vitte volna az országot, azt sem tudta merre az arra.
Annyit tudtak csinálni, hogy több adót elveszünk attól akitől lehet, és odaadjuk annak aki ránk szavaz.
A fidesz legalább valami irányvonalat tud mutatni, viszont aki nem dolgozik ne is egyék...

2010.04.21. 14:38:56

Bár a ciklus végére elérni kívánt versenyképes szint célkitűzés nem jelenti azt, hogy addig semmi sem fog történni, azért azt is látni kell, hogy mire az új kormány/parlament megalakul, jön a nyári szünet, arra a pár hónapra meg már minek megbonyolítani a rendszert. Ez ugyan irónikusan hangozhat, de aki csinált már maga adóbevallást, az tudja, miről beszélek.

mojszipupi 2010.04.21. 14:39:15

És még volt aki bevette. Sajnos a többség. Megszoktuk már hogy hazugsággal a legkönnyebb hatalmat építeni....

énis 2010.04.21. 14:39:27

én speckó adócsökkentés helyett megtölteném az államkasszát az mszp és tagjai (egyértelműen tőlünk ellopott) magánvagyonával.. máris beljebb lenne az ország kicsit..

sárkányfő 2010.04.21. 14:42:16

Itt valami félreértés van.

Nyugodjon meg mindenki, lesz adócsökkentés! Mit gondoltok, a Fideszben az van, amit a kövér mond? Nem. A Fideszben az van, amit az Orbán mond! És ő mit mondott?:
"Lesz 2010-ben egyszeri, nagy arányú adócsökkentés, ha a Fidesz kerül kormányra"

Szóval nyugi, lesz adócsökkentés! Tuti!

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.04.21. 14:43:00

A helyes kormányzás alapja az erény. Jó régi kínai bölcsesség.
A másik, hogy ha a népnek nincs hite minden kormányzás lehetetlenné válik.
A nép hitét kell visszaadni, a bizalmat a jövöben.
Azután bármi lehetséges.

2010.04.21. 14:43:31

@Equinoxe: inkább te tűnsz bérkommentelőnek, mint itt bárki más bérbloggernek. A tény az, hogy a Fidesz ígért, majd a nulladik napon már vissza is vette amit nem is adott. Szomorú a valóság, de ez van.

gitáros 2010.04.21. 14:43:53

@Hix__:
"DE! Ez végre egyenes beszéd, nem maszatolás"

Aha, az. Ja, hogy a választás UTÁN, előtte meg "azonnali" meg "nagyarányú" adócsökkentés?

És a szép, hogy ez neked rendben van. Grat.

sárkányfő 2010.04.21. 14:44:26

Ja, és új, 5-ös metró is lesz:

"Orbán Viktor hangsúlyozta: a metróra szükség van, "nem csak ezt, más metrót is fogunk építeni". "

www.hirszerzo.hu/cikk.orban_viktor_megint_nagyot_almodott.128311.html

Orbán mondta, szóval 100%....

kulup 2010.04.21. 14:44:57

Arról miért nem beszélnek, hogy az adócsalást kellene visszaszorítani ? Ez egyik pártnál se kampánytéma, vajon miért ?

Vitéz Kőbányai Világos 2010.04.21. 14:44:57

@árnyasbetét: Ez valóban laza túlzás, viszont azt azért lehet állítani, hogy a Bajnai-féle adóátrendezésnél nagyobb léptékű intézkedésre rövid távon nem volt lehetőség. Hosszú távon van, és helyes is lenne, de valszeg ez sem jár együtt a komplett adótömeg csökkenésével, csak átrendez/egyszerüsít. Persze Gipsz Jakabnak nem ez az érdekes, hanem az, hogy ő mennyit fizet, meg főleg, hogy neki mennyi marad. Viszont sajna úgy tűnik, hogy ki lett tűzve a csökkentés fix időpontja: Jövőre!

@jog-ász: A rendpárti baromságokat muszáj olyan nick alatt leírni, hogy úgy tűnjön, mintha értenél hozzá??? Persze, az adócsalókat forgassuk meg forró olajba, és tehénszarba, közvetlen karóba húzás előtt, nem?!
Mi lenne, ha mondjuk olyan adójogszabályokat alkotnánk, amik alapján a - már említett - Gipsz Jakab érettségizet, átlagos értelmű magyar állampolgár mondjuk egy hét alatt el tudja dönteni bármely válallkozásról, hogy szabályosan gazdálkodik-e, avagy nem? Bizti kevesebb adócsaló lenne, ugyanis még a kis büntetést se vállalja be az ember, ha tuti a lebukás. Persze az új kormány se akarná lesitteltetni azokat a snájdig fideszjugend-kosarasfiúkt :)!

gitáros 2010.04.21. 14:45:30

@lxrose:
"arra a pár hónapra"

Az azért nem négy plusz egy-két év, ugye?

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.04.21. 14:45:39

@énis: te vagyonod egyértelmûen tôlem ellopott, kérlek szolgáltasd vissza. De nehogy elvárd hogy bizonyítsam! Egyértelmû.

Magg (törölt) 2010.04.21. 14:45:58

Mit vagytok ezen úgy meglepődve?

Hát, aki elhiszi bármelyik párt bármilyen kampányígéreteit, az tuti nem teljesen normális.

Robusto 2010.04.21. 14:48:36

Azon már senki sem lepődik meg, hogy 2016-os terveik vannak? Elvileg addig még legalább egy választásnak kéne lenni, vagy az alkotmánymódosítás kiterjed majd a ciklusok hosszának meghatározására is (10- 20... év)?

Lord_M_ 2010.04.21. 14:50:05

miért? "mint akiket -pestiesen szólva- jól átbasztak" Ez miért "pesties"?

a manóba, talán Budán, Szegeden, Debrecenben, Győrött, Pécsett, Tatán nem mondanak ilyet?

Az egy dolog, amit írsz, fülvakargatva, és megkötésekkel, de igaz (adócsökkentés mantra vs. háááát talán 2016 körül...) de nemár' hogy az átb*szva pesties legyen... Különösen azért sem, mert a pesti ember sem mind ebben a dialektusban beszélni a magyart...

pestiesen szólva... :S

//elnézést de ez a pestiesen kérdéskör nálam ilyen biztosítékleverős kérdés//

Am. az adócsökkentés jó lenne, de a magyarember is hajlandó elfogadni annak tényét hogy most nem, de akkor produkáljanak olyat a pénzből amivel látszata lesz annak hogy hülyére adózzuk magunkat. Legyenek utak, legyen rendben az egészségügy, egyszerűsödjön a bürokrácia, kezdjen el menni az a szekér...
Csökkenjen az államadósság...

Ha ez sem és az sem... akkor 4 év múlva a Fidesz nézi meg a 15%-ot alulról... oszt akkor lesz felhatalmazása a Jobbik akaratának alávetnie magát...

Dr Kangörény 2010.04.21. 14:50:18

Én egyébként nem bánom, hogy nem fognak belebarmolni a dologba egy valódi, azonnali adócsökkentéssel, de a 4 évet és különösen a 6 évet tartom kibaszott soknak.

Viszont most kiderült, hogy fideszék is hazudoznak, ha nekik úgy tetszik.

Ha nem lesz érezhető változás belátható időn belül, lesz még is orbán takarodj is.
A baj csak az, hogy akkor jön a jobbik akik aztán pillanatok alatt elintézik nekünk azt az államcsődöt, amit éppen csak megúsztunk nemrég.

Silent Bob 2010.04.21. 14:50:54

Talán el kéne végezni az általános iskolát, mielőtt posztolgatunk...

gitáros 2010.04.21. 14:52:15

Vajon mikorra várhatók a "hazug Fidesz" és "monnyonle" vezényszavakra a belvárost szétverő barmok?

2010.04.21. 14:52:35

@Szarazinda: Drága csekély értelmű szarazindácska barátom.

Nem vagyok elvakult viktorfanatikus, csak azért ugatok, mert csípi a szemem az elmúlt nyolc év tükrében a szoc'sta okoskodás. Ha ennyire kurva jól tud a posztíró, a Mesterházy, illetve a komplett baloldal számonkérni, és spanyolviaszt szarni, akkor miért is tartunk itt? Egyáltalán nem állítom hogy most fog eljönni a kánaán, sőt kurva szkeptikus vagyok. Akkor fogom majd kritikával illetni a fideszes vezetést, ha TÉNYLEGESEN fideszes vezetés lesz majd. Egyelőre még nincs.

Sőt igazán alternatíva sincs. Azért vagyok fidesz-szavazó, mert nem látok más alternatívát. Az mszp-szdszt nem feloszlatni, hanem felgyújtani kellene, majd a hamvai közé szarni, és akkor még finom voltam. A jobbik sajnos vállalhatatlanul hülye, az mdf egy vicc, az lmp pedig egy csapat szépreményű hippi, akikből a választói frusztráció csinált pártot.

Ennyit a feltételezett viktorizmusomról.

stratez 2010.04.21. 14:53:14

Húzzatok már el gyerekek, akár lesz adócsökkentés, akár nem, nektek itt már senki nem oszt lapokat, pirosat sem...

Szibarita 2010.04.21. 14:53:38

Bar keves dolog all tolem tavolabb, mint a Fideszt vedeni, de nagyon ostobanak kell ahhoz lenni, hogy valaki azt vesse a Fidesz szemere, hogy valasztasokat akar valaki nyerni a nep hulyere vetelevel, az MSZP oldalarol bekiabalva mindezt.

Az MSZP meg Brusszelnek is hazudott, az mar mas kerdes, hogy anno Brusszel sem hitte el amit mondtak neki, mint ahogy a lakossag eszesebb resze is pontosan tudta, hogy mi folyik igazabol.

Szoval en az MSZP helyeben ezt nem firtatnam ennyire, ok ugyanezt csinaltak korabban, csak sokkal durvabban.

Jaffar 2010.04.21. 14:54:08

Ejj de nem teccik a fidesznyik bérbloggereknek az igazság.

@Kangörény_:

"Viszont most kiderült, hogy fideszék is hazudoznak, ha nekik úgy tetszik."

Te eddig komolyan elhitted, hogy ök a "jófiúk, akik nem hazudnak"? Élükön a Viktorral, akiröl tudvalevö, hogy soha életében nem hazudott. Nem hát :

"...csak arra ügyeljünk, hogy ne mi kapjuk a legtöbb támogatást...."

/omg

pakesz (törölt) 2010.04.21. 14:54:52

"Azt hallgattuk, hogy ha jól lecsökkenti az adókat az megoldja Magyarország összes problémáját."

pontosan kellene idezni!!!
"Amennyiben megvalósul a Fidesz járulékcsökkentési programja és ennek nyomán több százezer új munkahely jön létre, kitűzhetővé válik a 14. havi nyugdíj bevezetésének célja - mondta a volt miniszterelnök a Változás 2006 című országértékelő beszélgetésen."

Szibarita 2010.04.21. 14:55:05

@stratez: Ebben jo nagyot tevedsz. Horn Gyula is bebukott, ok is barmikor visszajohetnek. Arrol nem is beszelve, hogy milyen undorito lesz 4 even keresztul ajtatos szenteskedest hallgatni, jo esellyel ez onmagaban eleg lesz a Fidesz bukasahoz.

Jaffar 2010.04.21. 14:57:03

@stratez:

Kiváncsi leszek a véleményedre 4 év múlva.
Különben meg te is kussolj, mert neked se lett osztva lap-

Manyizga (törölt) 2010.04.21. 14:57:41

@gitáros: "Vajon mikorra várhatók a "hazug Fidesz" és "monnyonle" vezényszavakra a belvárost szétverő barmok?"

Azonnal, amikorra a nyugdíjasokat rá tudja venni erre az MSZP. Lévén gyakorlatilag csak ők maradtak meg neki támogatónak... :)

(Ha nem lenne a nyugdíjasoknak szavazati joga, valószínűleg az 5%-os küszöböt se ugrották volna át! :))

Schaf · http://www.speedcams.hu 2010.04.21. 14:59:25

Ööööö....

"...NEM LESZ GÁZÁÁÁREMELÉÉÉS!"

Emlékszik még valaki?

dzsaszper 2010.04.21. 14:59:37

4 éve még mintha lett volna komoly mozgástér adócsökkentésre... Most 2011 januárjáig szinte semmi, onnantól kezdve szép lassan meg lehet próbálni mozgásteret csinálni.

Dr Kangörény 2010.04.21. 14:59:41

@Jaffar: Tudtam én, hogy hazudoztak korábban is, de ha valaki ilyet mer írni, azt rögtön lekomcsizzák.

Aki a fideszt kritizálni meri az komcsi, nem tudtad?

gitáros 2010.04.21. 15:00:01

@Manyizga:
De miért pont a Fidesz _ellenzékének_ kéne tiltakozni? Nem őket verik át...

Lakle 2010.04.21. 15:03:48

"És jóhiszeműen belebambulva a nagyvilágba, bízván a Fideszbe és csodálatos leendő miniszterelnökünkbe, Orbán Viktorba"

Bízni valamiben vagy valakiben lehet, nem valakibe, vagy valamibe. Benne, nem bele. Tanulj meg magyarul, mielőtt publikálsz, vazze!

Egyébként meg csak a csonthülyék hitték el a fityiszes papgájkommandónak az azonnali radikális adócsökkentéses dumát, akinek egy csöpp esze volt, az tudta, hogy pofátlanul hazudoznak. Nincs ebben semmi meglepő.

Dr Kangörény 2010.04.21. 15:04:04

@Manyizga: Szerinted fidesz szavazók gyújtogattak korábban a belvárosban?
Mert ha rosszul alakulnak a dolgok, akkor nemsokára ugyanazok fognak garázdálkodni, akik 2006-ban is tették.
Azok pedig se nem mszp-sek, se nem fideszesek.

Kitalálod kik lesznek?

Lord_M_ 2010.04.21. 15:04:26

Megnéztem a hírszerzőn a metrós cikket :) Tarlós konkréten úgy néz ki mint a Vissza a jövőbe II-ben a gazdag Biff... ahogy nyuszi vagy McFly-nak meséli, hogy hogyan kapta meg a könyvet...

Jaffar 2010.04.21. 15:06:29

@Kangörény_:
Dehogyisnem. Söt, én büszkén vállalom, hogy "komcsi" vagyok. Inkább az, mint álszent,hazug,pedofilpapáltaltámogatott senkiházi megélhetési-politikust favorizáló szelektív hallású és gondolkodású (max 1bit) személy, aki még a 8 évvel ezelötti TÉNYEKRE sem emlékszik vissza, pedig akkor jobban éltünk (mármint az akkori fideszesek és családjai éltek jobban).

De ugyanakkor kívánom a "nem komcsikank", hogy legyen meg a 2/3-ad, mert abból történelmi bukta lesz. Végre ök is mennek a levesbe a nagy 4-esböl (Fidesz,Mszp,MDF,SZDSZ). Talán 4 év múlva feljön még egy-két kis párt az LMP mellé és akkor megszabadulunk ettöl a bagázstól, akik a mai morális válságért felelösek.

Szibarita 2010.04.21. 15:09:13

@dzsaszper: 4 eve semmi mozgaster nem volt. 7 eve lett volna, de akkor ugyanezt masra hasznaltak, bar abban is van valami, hogy jelentos reszben az is szukseges volt.

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2010.04.21. 15:09:29

@gitáros:

Akkor várhatóak a "monnyonle" és a többi csőcselék a Kossuth térre, ha majd viktor szürke eminenciásai/nagyvállalkozói újra bértüntetőket, pénzért polgárháborút gerjesztőket küldenek az utcára. De ahogy azt már leírtam, viktor szar ember de nem hülye. Az ő idelye alatt nem eshet csorba az ORSZÀG IMÀZSÀN...

:))))
Hajrá Magyarország,
hajrá magyarok,
:))))
...idióták.

Nem vagyok fideszes 2010.04.21. 15:10:21

@Jaffar:

Én sem sírnék a fityiszért egy másodpercig sem, de ha a droidok bennük is csalódnak, a neonácikhoz fognak átmenni, nem az LMP-hez. Azt pedig nem kívánom ennek az országnak.

szvsz 2010.04.21. 15:11:29

@Equinoxe: Iiiigen, igen, igen. Csakhogy berblogger pont azt irta, hogy annak ellenere, hogy nagyon jol tudod, a klotyo nyakig szaros, 4 even keresztul mindenkinek tiszta klotyot igersz es azonnal. Aztan meg jaaaaaa, ha neeeeem. Sajnos kedves emberek, bele kell ulni a szarba.

A jaffarajongoknak jon az elso pofon...Valasztottatok volna inkabb hazait.

Nem vagyok fideszes 2010.04.21. 15:11:51

@Kangörény_:

Persze, ha a fityiszt mered bírálni kommunista vagy, ha a jobbikot, akkor zsidó. Ennyi tellik tőlük.

turwall 2010.04.21. 15:12:00

Aki most csalódik a Fideszben, annak nem túl jó az emlékezete. Az országot a 2002-ig tartó időszakban a Fidesz indította el a lejtőn, tevékenységének meg is lett a "jutalma". (Hogy még rosszabb következett, az a mi pechünk, hiszen nem volt más választás, ahogyan most sem nagyon, így térhet vissza gyakorlatilag ugyanaz a kompánia, ami nyolc évvel ezelőtt egyszer már levitézlett.)
Az Equinoxe-féle indokokat ("Ha az előtted levő telefossa a vécét, majd otthagyja, akkor időbe telik míg kitakarítod") pedig előre borítékolni lehetett. Minden bizonnyal még számtalanszor fogjuk még hallani - ehhez hasonlóan mocskos, vagy kissé cizelláltabb megfogalmazásban - a Fidesz minden egyes ballépése, hazugsága stb.után. Pedig iszonyú gyenge lábakon állnak.

Spekuláns 2010.04.21. 15:12:50

Megmondta a Viktor, akkor úgyis lesz!
Szóval: Gyurcsány, takarodj!
Ha a Szlovákoknak sikerült, Orbánnak is fog!
Csökkentenek, több lesz a bevétel.
Orbán Viktor megmondta, és Orbán derék, becsületes férfiú.

Dike 2010.04.21. 15:13:43

@Szarazinda: "zemberek = populizmusnak bedőlő választási joggal felruházott zomik"

Ez sajnos nem csak a fidesz szótárban van így, az emberek jelentős részére igaz, pláne nálunk.

Emberek! Ha valakinek beteg a kisgyereke, mit mond neki az injekció előtt?
1: Nem fog fájni.
2: Fájni fog, de a te érdekedben, hogy utána jobb legyen.

És aki az elsőt mondja, az vajon mekkora üvöltés közepette cipeli be a gyereket a rendelőbe? Tetszik vagy sem, a magyar választópolgárok nagy része politikai, gazdasági kérdésekben egy gyerek. Aki nyalókát meg vurstlit ígér, arra szavaz.

Alvarez 2010.04.21. 15:13:43

Orbán Viktor azt mondta, hogy ő még sohasem hazudott.

Hát remélem, hogy nem most kezdi el!

szvsz 2010.04.21. 15:14:21

Ezt mar egy parszor hallottuk. A szocionistak szerint azert volt szar vilag mert a fityisz elhanyta a nehezen osszekuporgatott penzt, a fityisz szerint most azert lesz jo sokaig szar, mert a szocionistak talicskaval hordtak el a penzt.
A lenyeg, hogy nekunk szar, ok meg erdekes modon kövérre (Kövér-re, ééérted? Haha, buta szóvicc) hiztak...

lilly.alien 2010.04.21. 15:15:18

Csak egy nagyon rövid hozzászólás:

El nem tudom képzelni, hogy 8 év szarlapátolás után még van olyan csökkent értelmi képességű zigóta, aki ezekre a maffiózókra képes volt szavazni. Valszeg most háborog a szoci rajongótábor, mert nem kapnak majd a húsosfazékból. 8 év elég volt arra, hogy Magyarország már csak papíron létezik, és hogy az a földdel tegyék egyenlővé. Milyen eredményekről beszélnek? Több autópálya? Több iskola? Több vasút? stb. Ezeket nem tudjuk megenni, és ide nem tudunk dolgozni menni. Hadd mondjam el: szégyen az egész. A munkanélküliség az egekben van, a mezőgazdaság, egészségügy tönkrement, a közoktatás borzalmas, és még ezek beszélnek eredményekről? Mire megyünk most több autópályával, ha a benzinért sem tudunk fizetni. 8 éve bizalmat kaptak, alaposan visszaéltek vele. Nem akarják elfogadni a választások eredményeit? Az talán nem jutott eszükbe, hogy azért nem szavazták meg őket, mert az embereknek elegük van? Hogy ez a 8 év csak arra volt elég, hogy a pártkatonák alaposan kiürítsék az államkasszát, hogy megtömjék zsebüket? Hogy itt csak a csókosok kaptak megrendeléseket? Ugyan már, fel kellene már ébredni! Csak sok agyatlan marha képtelen belátni, hogy Mo. tönkrement!

Rövid summázat: hányok az egésztől, és mindenki szégyelheti magát ... főleg a blogger!

Durchzugabwicklungskommandant 2010.04.21. 15:16:07

@Jaffar: "Söt, én büszkén vállalom, hogy "komcsi" vagyok. Inkább az, mint álszent,hazug,pedofilpapáltaltámogatott senkiházi megélhetési-politikust favorizáló szelektív hallású és gondolkodású (max 1bit) személy, aki még a 8 évvel ezelötti TÉNYEKRE sem emlékszik vissza, pedig akkor jobban éltünk (mármint az akkori fideszesek és családjai éltek jobban)."

Ez a mondatod tökéletesen bizonyítja az általad elmondottak ellenkezőjét...

Nem vagyok fideszes 2010.04.21. 15:16:14

@Dike:

Ez az injekciós példa telitalálat. Én sem értettem purdé koromban, hogy miért hazudja a pofámba a doki, hogy "szúnyogcsípés", amikor francot, mert a szuri sokkal fájdalmasabb.

Nem vagyok fideszes 2010.04.21. 15:17:23

@lilly.alien:

NEEEMZEEEETHAAALÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁL!!!!!!!!!!!!!!

wahrheit 2010.04.21. 15:18:05

Hát ez igen 4 év alatt a maradék vállalkozó tönkremegy, 6 év alatt a maradék munkavállaló meg elveszti azt is, ami még megmaradt neki, ezt bármelyik dilletáns jelenlegi parlamenti párt megtudta volna csinálni, na ezt kapják akik nem hittek a Jobbiknak, grat. Fidesz, miért nem ezt mondták az első forduló előtt, remélem ők is úgy járnak 4 év múlva, mint a kizsigerelő komcsi MSZP!

mentira 2010.04.21. 15:20:59

Nyugalom, ez csak az első ígéret, amit nem fogmak betartani. Nemsokára előjön a többi is. Azt hiszem, szerencse, hogy az AB elmeszelte a vagyonadót, mert kiderülne, hogy azt se lehet csak úgy eltörölni. Az MTV-nek is megígérték, hogy visszakapja az elvett 10 Md-ot, utóbb kiderült, hogy ez úgy értendő: összevonják őket másokkal.
Adócsökkentésre legközelebb akkor lesz módja a FIDESZ-nek, amikor jönnek az újabb választások, és be kell etetni a népet. Vagy legalább a saját híveit.
Megjegyzem azért a nem-FIDESZ hívők lehetnének kicsit visszafogottabbak, mert ők viszont mindig azt hangsúlyozták, hogy a költségvetési egyensúly érdekében incs mód az adócsökkentésre.

stratez 2010.04.21. 15:21:33

@Jaffar: Nektek a választók nem osztottak lapokat, nem én, pontosabban osztottak: pirosat. Hogy stílszerű legyek. Amúgy meg hogy 4 év múlva lesz? Mentek a parlamenten kívülre...

énis 2010.04.21. 15:21:56

@szomorutojas: én be tudom bizonyítani, hogy az én vagyonom nem tőled van ellopva...

wahrheit 2010.04.21. 15:22:57

@mentira: A jobbikosok sosem mondták ezt! Nem kell egy kalap alá venni mindenkit, aki nem Fideszes!

wahrheit 2010.04.21. 15:24:48

@mentira: A jobbikosok sosem mondták ezt, nem kellene egy kalap alá venni mindenkit, aki nem Fidesz szavazó!

sanyix 2010.04.21. 15:26:28

"Sőt, azért kell az előre hozott választás, hogy meg tudják lépni"

ez a kulcsmondat! De mivel nem volt előre hozott választás, a vöröscsillagos elvtársak minden forrást elloptak mostanára, így már nem lehet meglépni az adócsökkentést, csak az állam rendbehozása után.

Kedves agyhalott vörös barátaim, gondolkodni kéne :)

Nem vagyok fideszes 2010.04.21. 15:26:32

@stratez:

A választók a kormánynak, meg a maszopnak mutattak piros lapot, nem az itt kommentelőknek. Bármennyire is fáj neked, biza' más véleményt is fogsz hallani/olvasni, kicsi kis nulla vagy te ahhoz, hogy bárkit is elhallgattass. És ha nem tetszik, hát bekaphatod.

Szarazinda 2010.04.21. 15:26:59

@Equinoxe: Értelek én Equinox, csak egyfelől a kérdéseimre nem válaszoltál, másfelől az indulataid odáig fajulnak, hogy most már felgyújtanád az egész szoci bagázst. Gratulákok, érett politizálás. És én vagyok a csekélyértelmű.

Megpróbálom tehát átfogalmazni a mondandómat. Senki nem vitatja, hogy a szocik ölég rendesen elcseszték a dolgokat. Senki nem vitatja el a jogodat arra, hogy a Fideszre szavazz (én sem szavazok a szocikra egyébként), és ami a legfontosabb, senki nem vitatja, hogy racionális dolog a részedről és sokak részéről rájuk szavazni.

Amit nem értek benned és a hozzád hasonló gondolkodásúakban: képtelenek vagytok elfogadni, hogy az elmúlt nyolc évért vastagon felelős a fidesz is. Az nem érv, hogy nem voltak kormányon, ha az ellenzéknek nincs felelőssége, akkor minek van, miért fizetjük? Amit a fidesz poplizmus és demagógia címén művelt, az elképesztő károkat okozott az országnak. Ez nem menti a szocik töketlenségét, de tény.

Ha valaki fel meri vetni, hogy kezd kilógni a lóláb, és homlokegyenest mást fognak csinálni, mint amit 8 évig szajkóztak, hogy üres demagógia volt minden megnyilvánulásuk, hogy az égvilágon semmi más nem vezérelte ezeket a felelős államférfiakat, mint, hogy a kormánynak betegyenek és hatalomra kerüljenek, akkor azt azonnal lerohanjátok, és az ultima ráció a szocik töketlen kormányzása, holott senki nem állítja, hogy a szocik nem voltak töketlenek.

Ezt írod: "akkor fogom majd kritikával illetni a fideszes vezetést, ha TÉNYLEGESEN fideszes vezetés lesz majd. Egyelőre még nincs."

Miért is? Miért nem lehet kritikával illetni a fideszt az ellenzéki tevékenyésgéért, miért nem lehet kritikával illetni azért, amit a hatalom küszöbén csinál?

Ha már szavazásra jogosult voltál 8 évvel ezelőtt, megadtad ugyanezt a szociknak? Ha nem, akkor ez az egész csak hitvita, szereted a fideszt=nem lehet kritizálni. Ha igen, akkor ugyanannyira naiv voltál, mint most.

papamaci1 2010.04.21. 15:27:03

NYOLC ÉV MÚLVA lehet szidni a FIDESZ-t.

Addig a Maszoptól kell visszavenni a pénzt.... Off shore cégek, titkos számlák....

tlantos 2010.04.21. 15:28:42

reszemrol az adorendszeri idei buzeralasat nem tartanam jo otletnek (bar a szoftver majd kiszamolja :)
viszont ha van egy kis eszuk, akkor jelentosen csokkentik mondjuk a bor jovedeki adojat (vagy mondjuk az e85-et, abban ugyis alig van).
Es akkor maris megvolt az adocsokkentes.

Escobar888 2010.04.21. 15:29:12

Majd 4 év múlva, ha újra eljön a számadás napja akkor röfögjetek.
Volt 8 év arra, hogy elnyerjétek az emberek bizalmát. Hogy az ország jó irányba haladjon.

Azért én bízom benne, hogy nem annak drukkoltok, hogy most 4 évig még xarabb legyen.

Én boldog lennék, ha azt mondhatnám, hogy igen tévedtem. És bár egy totál idióta a kormányfő (GY.F), de rendben mennek a dolgok.
Nem így történt, sajnos.
Gyakorlatilag elpazaroltak 8 értékes évet, hogy ez az ország szebb és jobb legyen. Az emberek, nyugodtan és kiszámíthatóan éljenek.

Nem vagyok fideszes 2010.04.21. 15:29:19

@Szarazinda:

Tökéletesen leírtad amit gondolok, pontosan ez a helyzet.

tlantos 2010.04.21. 15:29:55

@Szarazinda: benne voltak pedig nyakig.
kivonulas a parlamentbol, nepszavazas szervezese (tandij, vizitdij). Mar varom, hogy mikor vezetik be ujra.

gpetersz 2010.04.21. 15:30:23

A piroslap egy bérblog? Tudja a f*szom. Baloldali az biztos.

Viszont ez most nekem is betett (na én nem az MSZP-re szavaztam, de nem is gondoltam, hogy a FIDESZ nem hazudik). Mi tett be? A nyílt hazudozás.

Nem arról van szó, hogy lehet-e vagy sem. Arról van szó, hogyha ezt mondta, majd homlokegyenest más csinál mint fletó 2006-ban, akkor miért várjam azt, hogy morálisan, szakértelemben (pl. szakértelmet a politikai elkötelezettség FÖLÉ helyező kinevezési gyakorlatban) illetve BÁRMIBEN is felülmúlja ezt a kormányt. Akár tele van fosva a WC akár nincs. Ha tele van fosva, akkor azt kellett volna mondani, hogy MÉG NEM tudunk radikálisan adót csökkenteni, de majd 4 év alatt kipucoljuk a fost, és utána! Ezt mondták?

LÓSZART MAMA!

degi2004 2010.04.21. 15:31:12

kaya ibrahim rulez !
btw o nem a barcelonaban focizik - vagy keverem valakivel ?

Orbán a magyar nép ópiuma! 2010.04.21. 15:31:18

És a magyarok Istene tűri ezt????

Azonnali, radikális, 3/3-os felhatalmazást Orbán Viktornak!

szamarhegy 2010.04.21. 15:32:03

@wahrheit: A Jobbik mitől hozzáértő, legalább pár sikeres multi vagy nem multi közép-nagy vállalati vezető embert meg tudtak volna nyerni maguknak, de így mit tudnak felmutatni szakértelemben. Ide nem egy-két nemzetközileg is elismert szakértő kell(ene), hanem 15-20 , hogy elinduljon valami. Sajnos a Fidesz is 0-ról indult, ott sincs szinte senki a versenyszférából, meg kell nézni az oktatási elképzeléseiket, messziről ordít, hogy a KDNP-s csaj se látott még gazdaságot közelről. Ez a képzetlenség,a gazdaság és piac ismeret teljes hiánya döbbenetesen általános lett a politikában, az LMP-nél se dolgozott senki komoly cégénél vezető pozícióban. Orbánék előnye, hogy 20 év alatt ragadt rájuk valami, meg vannak élő versenyszféra kapcsolataik, ez nem sok, de a Jobbik egy közepes várost se tudna most elirányítani, mert az nem csak igazságból, meg jóakarásból áll, érteni is kell hozzá.

demagofób 2010.04.21. 15:32:11

Orbán Viktor MONNYON LE!

Orbán a magyar nép ópiuma! 2010.04.21. 15:33:19

Egyébként a fityisz savazói is tudták, hogy ez lesz, tehát túl sok meglepő nincs ebben.
A meglepő az, hogy Orbán és bandája még mindig oligarchaként sajátítja ki a jobboldalt.

demagofób 2010.04.21. 15:34:04

Na jó akkor én elkezdem:
"Orbán Viktor MONNYON LE!"

total eclipse (törölt) 2010.04.21. 15:34:24

Te jó Ég, ugye nem hitted el, csak eljátszod, hogy meglepődtél... egy 8 éves ártatlan kislány sem lehet ilyen naiv...

szvsz 2010.04.21. 15:34:25

@sanyix: az előrehozott választást Fityisz Viktor tudta volna kieszközölni, meglehetősen könnyedén, de ő lapitott még 4 évig mert 2/3-ot akart.
Kedves agyhalott narancssárga barátom, gondolkodni kéne :)

FITYISZ-MASZOP EGY CÉG, KÖZÖS BÜFÉ, KÖZÖS BUDI.

2010.04.21. 15:35:13

@gitáros: Most magyarázzam meg, hogy mit jelent, amit írtam?

"Bár a ciklus végére elérni kívánt versenyképes szint célkitűzés nem jelenti azt, hogy addig semmi sem fog történni"

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.04.21. 15:36:26

Nos, lehet, hogy a választók 53%-a egy-egy nagy balfasz amiért a Fideszre ikszelt. De akkor az a nyomi aki azért aggódik ellendrukkerként, hogy ezek éppen úgy hazudnak, mint az MSzP kormányok, az micsoda? Ultrabalfasz?

mentira 2010.04.21. 15:37:44

@wahrheit: az lehet, de ők szerencsére se az előző ciklusokban, se a jövendőkben nem jelentettek / jelentenek reális kormányzati alternatívát, így bármit könnyen mondhatnak, nem lehet őket szavukon fogni. (remélem én nem fogom kétszer elküldeni)

Durchzugabwicklungskommandant 2010.04.21. 15:38:50

@szamarhegy: Ezzel azt akarod mondani, hogy az MSZP-SZDSZ-ben megvolt ez a szakértelem?

Senkifia 2010.04.21. 15:39:40

@devadel: ....ez eddig is meg volt. csak eddig azt hallgattuk, 8 éven át,hogy ami szar, az azért szar,mert a fidesz nem konstruktív(?) ellenzék... csak szólok: az ellenzék dolga a pofázás,és a számonkérés, a kormánypárté meg a kormányzás. a szocik 8 éven át ,kormányon, kormányzás helyett számonkértek. Ezt szívjuk most. és van pofa ahhoz,hogy most fideszes hazugásgokat kérjetek számon? de édesek vagytok:) Hát ez is olyan,mint az őszödi igazságbeszéd:) vagy a miniszterelnöki vita:" elnök úr,vonja vissza,nem akar igaztalanul nyerni. Vonja vissza hogy mi gyógyszerfelírási díjat akarunk bevezetni".... remember? hát az van,hogy az egyik kutya, a másik eb. reménykedjünk,hogy a fidesz nem lopja úgy szét a maradék országot,ahogy tette a szadesz-maszop... :) ja erre van csekély esél,mert ugye 8 év alatt alig semmit bizonyítottak rá orbánra,meg a fideszre,apropó lenyúlás, vagy meggazdagodás közpénzen. A maszopnak meg van egész fővároi frakciója előzetesben meg szökésben, pedig még ők kormányoznak. Mi lesz még itt(remélhetőleg.... :)

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.04.21. 15:40:36

Nyugi. Még nincs pánik. Még egy-két hét azonban, és azonnali adóEMELÉSRŐL fognak beszélni. Na, az már igaz lesz.

Durchzugabwicklungskommandant 2010.04.21. 15:41:29

@Orbán a magyar nép ópiuma!: Kisajátítani akkor lehet valamit, ha hagyják. Abban a pillanatban, hogy fellép egy alternatívát kínáló mérsékelt jobboldali szervezet (nem, az MDF nem volt az!), már nehezebb dolga lenne Orbánéknak, az "A Jobboldali Párt" pozíció foglalásával.

szamarhegy 2010.04.21. 15:41:31

@Escobar888: Van egy csomó szavazó, aki leszarja, hogy Fidesz, Mszp, Jobbik, viszont ha már az adófizetésnél felnőtt kereső, felelős állampolgárnak nézik, akkor kurvára elvárja, hogy se a kormány, se az ellenzék ne nézze hülyének, mert pont ez a réteg, aki sokat tanult, sokat dolgozott, hogy legyen valamije, tisztában van vele, hogy nincs gyors, azonnali megoldás, csak hosszútávú, tervezett építkezés. Ezek a szavazók ejtették az MSZP-t és elvárják a Fidesztől, hogy adóból eltartott közügyekért felelős politikusként viselkedjen. Pech, hogy kisebbségben vannak ebben az ország és még normális politikai képviseletük sincs.

Escobar888 2010.04.21. 15:41:33

@Senkifia: És még messze nem soroltál fel mindent. Egyetértek.

mojszipupi 2010.04.21. 15:42:18

Szerintem megegyezhetne mindenki abban h MINDEGYIK OLDAL HAZUDIK

De gáz ezt így leírni, annyira reménytelenül hangzik de sajnos igaz.... :(

2010.04.21. 15:44:59

@Szarazinda: Először is elnézést a csekélyértelműzésért, visszavonva.

És abban is igazad van, hogy lehet kritikával illetni a fideszt, sőt kell is. Csak az nem tetszik nekem, hogy ezt egy olyan blogon teszik, ami annyira átlátszóan benne van az mszp ánuszában, hogy a csücske sem lóg ki.

énis 2010.04.21. 15:46:15

@szvsz: végre van valaki, aki megmondja a tutit!
Szdsz-ben lett volna cseppnyi tartás, akkor nem áll a maszop mellé és már régen nem ezen vitáznánk... de az szdsz-nek kellett a hatalom és mivel ők is csak piacgazdaságban tudnak gondolkodni, olyan nagyra is varrták a zsebüket, hogy a csúszópénz belesiklott simán.. valószínűleg annyit, hogy megérte nekik, hogy most eltűntek a föld színéről..

Ezen cselekedetükkel a maszop is és a szadesz is egyértelműen bizonyították, hogy kurvára nem kívánnak demokráciát!

szamarhegy 2010.04.21. 15:46:38

@Durchzugabwicklungskommandant: Az MSZP-t már régen leírtam, (bár nyilván a kormányzás gyakorlása nem hátrány a kormányzó képesség javításában), velük annyi problémám van, hogy most bele se kezdenék. Egy előző hozzászólóra reagáltam, aki a Fidesz kapcsán megjegyezte, hogy ennyi erővel akár a Jobbik is kormányozhatna, mármint ha Fidesznek mégsincs meg a gazdasági csodafegyvere. Az LMP-t pedig a párhuzam

turwall 2010.04.21. 15:48:19

@Szarazinda: örülök, hogy íilyen jól megfogalmaztad. Egyetértek.

Szarazinda 2010.04.21. 15:50:21

Escobar, Senkfia, Equinox és a többiek:

Jól értem, hogy szerintetek a Fidesztől semmit sem lehet elvárni, számonkérni csak azért mert a szocik nyolc éván át loptak, csaltak, hazudtak és elkúrtak??? Ezt ti tényleg komolyan goldoljátok?

Aki mégis el meri várni azt Fidesztől, amit a szociktól hiába vártunk el, az azonnal rohadt komcsi, aki majd 4 év mulva "röfögjön".

Ezt ti tényleg komolyan gondoljátok?

Igen vagy nem?

izlésrendőrség 2010.04.21. 15:52:04

semmi gond barätaim...mind az eddigi tolvaj kommunistäk , mind az uj/regi) zsidocigäny parazitäk, csak egy dolgot hoznak egyre közelebb es közelebb: felkeles...amikor majd ölöge lesz a polgärnak, hogy az ö adoterhe majd csak 4-6 ev mulva kerül sorra , vagy amikor rädöbben hogy toväbbra sem vältozik videken (sem) a közbiztonsäg, majd amikor lämpavason log pär politikus, pärtközeli, nagykutya, rokon, koma-sogor....majd csak akkor remelhet bärki is itt gyökeres vältozäst...mert most csak annyi törtent, hogy az egyik geciläda ätadta a mäsik gecilädänak a mezesbödön kinyaläsi jogät

demagofób 2010.04.21. 15:56:38

@Equinoxe: Mé' mer' piros lap?
25.-ke után sárga lap lesz. Mondjuk narancssárga?

Dr Minimum 2010.04.21. 15:57:39

Mekkora szar vagy te ember XD

kissbergen 2010.04.21. 15:59:09

azért nem tudom a posztíró tisztában van e azzal, hogy adó változásokat mindig év elején csinálnak. nem véletlen. az év közben bekövetkezett változásokat szinte lehetetlen lenne lekönyvelni az év végi zárásnál. aki közgáz téren melózik az pontosan tudja ezt, hogy egy év közbeni apró módosítás is egyenlő a harakirivel.

Escobar888 2010.04.21. 15:59:55

@Szarazinda: Elvárások vannak a Fidesz kormánnyal szemben. Viszont csodát senki nem vár csettintésre.
Illetve biztos vannak ilyenek is. Azok a szavazók akik sajnos csak vannak ,de fingjuk nincs arról, hogy mi van körülöttük.
Általában azt sem tudják, hogy ki kormányoz aktuálisan illetve kik a kormány tagjai.

Halál Bika 2010.04.21. 15:59:59

@mentira: "Megjegyzem azért a nem-FIDESZ hívők lehetnének kicsit visszafogottabbak, mert ők viszont mindig azt hangsúlyozták, hogy a költségvetési egyensúly érdekében incs mód az adócsökkentésre. "

Na várj csak mert nagyon sántít amit mondasz.
Maszop azt mondja hogy nagyobb távot gyorsan csak akkor tudsz lefutni ha ezért megszenvedsz és edzel (adóemelés). Fityisz erre azt mondja, hogy túl kemény az edzés, akkor nőne a teljesítmény ha pihennénk (radikális adócsökkentés). Erről szavazást írna ki és ezt az AB jóváhagyná mivel ez egy "testnevelésen kívüli tétel". Ezek után Maszop beégne és elkergetné a népharag. Majd jönne Fityisz, aki azt mondja hogy "most már sajnos olyan fáradt az ország, hogy ezen a holtponton túl kell esni és tovább edzeni".

Szerintem ehhez a hasonlathoz áll közelebb a téma. Ráadásul a gazdaság nem olyan hogy "mindent elloptak és már nincs semmi", hiszen jövő hónapban is jön bevétel, két hónap múlva is. Ugyanúgy ahogy a kötelezettségek is. Tehát ha adót akarsz csökkenteni, akkor bármikor elkezdheted. De amit a közgazdászok kórusban zengtek, az az, hogy ehhez kiadást is kell csökkenteni.

Na, a kiadáscsökkentés valahogy nem látszik a Fityisz programjából. Helyette a Laffer-görbére hivatkoztak. Hogy nem is kell kiadást csökkenteni mert túladóztatott Magyarország és kisebb kulcsokkal több lenne az adóbevétel. Most meg már nem hivatkoznak a Laffer-görbére a sunyi disznók! A Maszop bebizonyította hogy nem tudja kormányozni ezt az országot (mert a Fityisz blábláblá). Most ugyanezt teszi a Fityisz??? Hogy sajnos a Maszop miatt blábláblá?????

Hülyének nézik ezek az embert?
Ez bizony a csöbörből vödörbe tipikus esete.

2010.04.21. 16:00:12

@izlésrendőrség: Úgy látom, neked is gondot okoz megérteni ezt a mondatot:

"Ebben az esztendőben nem fog menni, ez teljesen nyilvánvaló, de az az eltökélt szándékunk, elképzelésünk, hogy négy esztendő múltán, a ciklus végére a magyar vállalkozók átlagos adóterhelése a közép-európai versenytársak átlagához igazodjon. Hat esztendő alatt pedig a munkavállalók adóterhelését is szeretnénk erre a szintre szorítani"

Escobar888 2010.04.21. 16:01:48

Viszont, hogy jó hír is legyen a vörösöknek.

index.hu/kultur/media/2010/04/21/a_klubradio_kapta_az_utolso_szabad_frekvenciat/

Gyuri bátyátok tovább pöföghet az éterbe.

szamarhegy 2010.04.21. 16:02:27

@izlésrendőrség: Miért mit gondoltál, ha leépítenek 1-200e. közalkalmazottat és így 3,2 millió inaktív munkaképes korú lesz az, majd persze szép lassan, egyéb intézkedések hatására beépülhet ebből, plusz a 3 millióból valamennyi a versenyszférába, az 1-2 év alatt simán átfut? Mennyi fogalmad van az intézkedések átfutási idejéről, ha idén (ősszel?) meghoznak egy jövő évre vonatkozó, jó eséllyel átmeneti költségnövekedéssel járó intézkedést, abból mikor lesz növekedési potenciál, max, 2 év múlva és mivel kicsi a mozgástér, legalább 3-4 ilyen ciklusra van szükség. Tanulni, meg gondolkodni kéne, nem a lámpavasat emlegetni.

gramercy 2010.04.21. 16:03:59

kezdik atvenni a szopoalarcot:D

devadel 2010.04.21. 16:04:07

@Durchzugabwicklungskommandant: maszoprajongók? hol-hol? beszopták? úgy érted nagy tömegben a maszop-ra szavaztak? te nem olvasol híreket? a maszop szégyenletes vereséget szenvedett a választáson. ki szopott be mit? hülye-e vagy?

room_101 2010.04.21. 16:06:52

Most majd Kövér Lacika is mehet a sarokba kukoricára térdepelni a meggondolatlan kibeszélése folytán. De lehet, h. nem is mondott ilyent, csak a bibsi média ferdit má'megin.

szvsz 2010.04.21. 16:06:58

@lxrose: leforditom:

A választók 7%-a hülye.
A választók 17%-a kap 2 pofont.
A választók 19%-a le sem szophat.
A választók 57%-a leszophat, 4 év múlva meg szavazzon újra rám, mert akkorra már lehet hogy megmosom a farkam.

Én igy értettem.

Evil One 2010.04.21. 16:08:10

Kérdezték, miért szavazok fasszal. Haha.

MSZP-re épeszű ember nem szavazhat 2010-ben. Aki megteszi, az teljesen idióta, ez tény.
Jobbikra nem szavaz olyan, aki szeretné, ha egy pártnak lenne programja is a hangzatos ideológiák mellé.
SZDSZ-re nem szavaz EMBER.
MDF-re nem szavaz senki, aki hallotta, hogy az SZDSZ felé kacsingat.

Mint látszik, Fideszre meg nem szavaz olyan, aki új alapokra szeretné helyezni a gazdasági berendezkedést.

No, hát ahol még van második forduló, ott ti is szavazhattok megfelelően.

sanyix 2010.04.21. 16:09:36

@szvsz: érdekes... hogyan? Hányszor is próbálták meg az előrehozott választást megcsinálni? 3-4szer és mind fail lett? Biztos nem akarták akkor...

VME 2010.04.21. 16:12:50

Létezik az MSZP táborban egy olyan legenda, hogy amikor az emberek észreveszik, hogy Orbán sem tud csodát tenni, majd elpártolnak a Fidesztől, és szépen visszatérnek az MSZP-hez. A gond ezzel az, hogy a Fidesz nem a demagógiájával nyer, semmivel sem ígérnek többet mint 4 éve. Csak az MSZP-nek sikerült olyan alacsonyra tenni a lécet, hogy azt már lehetetlen volt leverni.

Nyilván az MSZP-sek a választások után "szembesíteni fogják a kormányt a választási ígéreteikkel", csak olyan szinten veszítették el ők is és a támogatóik is a hitelüket, hogy ezzel nagyon kevés embert tudnak majd megszólítani. Még azt is el tudom képzelni, hogy az MSZP támadások összhatása pozitív lesz. LMP-nek elég jól jött például.

Lúdtalp 2010.04.21. 16:13:37

Eddig csak Megyó tartotta be az igéreteit, majdnem bele is döglöttünk. Inkább róla posztolj, elvtárs.

szvsz 2010.04.21. 16:14:00

@sanyix: húúúúú, de nagyon akarták, te!
"Tegye fel a kezét aki akarja! Senki? A maszoposok nem teszik fel, jaaa, a mi frakciónk meg épp kivonult... Na jól van kisköcsögök, ha nem, hát nem, rajtam nem mult."

izlésrendőrség 2010.04.21. 16:14:29

@szamarhegy:

ez mind valoszinüleg reälis is amit irsz, de sem szep lassanrol, sem majd egyszer-röl nem volt szo...nälam az AZONNAL az most van, egyböl, iden...ugylätszik tenyleg nem figyletem a suliban ezek valos jelenteseröl...de tudod mit, bärcsak igazad lenne, csak sajnos nem lesz...közel 20 eve figyelem a fideszt (is), a nagy akaräsbol nyöges lesz, abbol meg beszaräs...es märis eljutottunk a lämpavashoz..csak idö keredese...persze 3-4 ciklusrol senki ne is älmodjon, 100 x elebb elfogy a cerna

EMP 2010.04.21. 16:14:53

erre csak a kovetkezot tudom reagalni:
muhahahahahahahahaha

kiegeszites a fentiekhez:
hahahahahahahaaaaaaaaa......

a kiegeszits kiegeszitese:
nicsak, megsem lesz bor a vizbol.. hat ez meg hogy lehet??
:)

Durchzugabwicklungskommandant 2010.04.21. 16:15:09

@devadel: 2006-ban azért elég sokan szavaztak a maszopra...

FGSuperman 2010.04.21. 16:15:12

vazzeg
van aki elhitte:-)

Schaf · http://www.speedcams.hu 2010.04.21. 16:17:23

@szamarhegy:

Csak megjegyzem, hogy a körömreszelgető közalkalmazottak felének végkielégítés nélküli elküldése alapból akkora költségvetési pluszt hozna (ebbe belefér még a nekik kifizetett - már ha jár - munkanélküli segély is), hogy egyből lehetne adót csökkenteni.

Az MSZP kormány a "csűnya adócsaló vállalkozó"-kban látta a megkopasztható réteget. Szépen csődöt is jelentett a 2009-es évben a többségük, majd szerintem még az idei évben a maradék.

Na akkor majd meglássuk miből fognak a közalkalmazottaknak (APEH, önkormányzatok), illetve a rendészeti szerveknek plusz a vérkommunista nyugdíjasoknak (hiszen csak az ő nyugdíjuk 6 számjegyű, akik anno kiszolgálták a rendszert) kifizetni prémiumot, megy tizenszázadik havi fizetést és miegymást.
Na meg miből fognak ingyenes oktatást fenntartani stb.-stb...

Imádom az olyan elméleti gazdasági szakembert, aki statisztikailag kiszámolja, hogy mennyire jól megy most az embereknek. Sajnos az MSZ szimpatizánsok még mindig ezt gondolják...

...én pedig azt, hogy a FIDESZ-re szavazók szerint ennél rosszabb már nem lehet. Az MSZP-nél minden jobb.

Svenmester 2010.04.21. 16:17:56

Aztán majd pár hónap múlva, meg ez lesz, hogy - Orbán monjon le!!!!

szamarhegy 2010.04.21. 16:33:53

@izlésrendőrség: Nem választási, hanem gazdasági beavatkozási ciklus, az kb. 2 év, tehát a 6-8 év reális. A lámpavas a vége, helyette annak akit érdekelnek a közügyek, a helyi ügyekkel és az önkormányzatokkal kellene foglalkozni, a jelenlegi helyzetben a gyenge civil szféra is jelentős szerepet játszik. Be kell járni az önkormányzatba, számon kérni, a képviselőn is számon kell kérni ügyeket, stb, az önkormányzati, közigazgatási, jogalkotási rendszeren komoly civil nyomás lenne, ez többet érne a lámpavasnál.

szamarhegy 2010.04.21. 16:37:48

@Schaf: Az állam viselkedjen kiszámíthatóan, ha leépít, azt is tegye jogszerűen, kiszámíthatóan. A 'körömreszelgetők' tudása általában nem konvertálható máshová, tehát segítnei kell nekik, nem tehetnek róla, hogy ilyen felduzzasztott rendszer működött.

2010.04.21. 16:38:47

@szvsz: mit fordítottál le?

Szarazinda 2010.04.21. 16:41:31

Azért álljunk meg egy szóra. A poszt bejegyzés nem arról szól, hogy gazdaságilag mi az indokolt az azonnali adócsökkentés, vagy nem. Többféle megközelítés létezik, szakemberek dolga, hogy ezt megvitassák. Erről sokaknak megvan itt a véleménye, nekem is, de a poszt nem erről szól.

Jaffar 2010.04.21. 16:46:35

@szamarhegy:
Akinek piacképes tudása van az el tud utána is helyezkedni. A sógor-koma-jóbarátokat meg magasról letojom. Nem a zállam feladata eltartani öket. Az összes roki nyugdíjast felülvizsgálni. A szakmunkásképzésbe pénzt tolni, a felsöoktatást fizetössé tenni, ill. normális ösztöndíjrendszert kialakítani, ahol a a ténylegesen szegény, de tehetséges gyerekek is labdába rúghatnak. A cigányokat pedig rávezetni arra, hogy a segély nem megoldás. Inkább fizessen az állam 100-200e Ft-os tanfolyamokat fejenként amiután a cigánynak munkája lesz, mint éveken keresztül sokszorosát adja a semmiért. Ha a 800.000 cigány fele dolgozna, már az nagy elörelépés lenne. Még akkor is, ha betanított munkások lennének.

Jaffar 2010.04.21. 16:47:53

@Szarazinda:
A poszt arról szól, hogy a fidesznyik ugyanúgy hazudik, mint a "komcsi" mszp. Mindkettö egykutya. A dzsobbik, az meg a rüheskutya. Ök még rosszabbak.

2010.04.21. 16:47:57

Lehet kétkedni az igéretek betartásában (ahogy látjuk, lehet is rá ok), de ha valaki egy mondatból nem azt veszi ki, ami benne van, az inkább ne okoskodjon itt.

Deadasfak 2010.04.21. 16:48:46

Komolyan, most milyen létjogosultsága van ennek a blognak?! Amúgy jobb is hogy nem csökkentik az adókat mint valami idióta, teljesítség csak az IMF feltételeit. Majd ha a válság lecseng lehet virgonckodni a gazdaság élénkítésével, de egyelőre kétlem hogy ez célszerű. Hú a fidesz hazudott, gratula ilyen még tényleg nem fordult elő most aztán rajtakapák őket ejha...

szamarhegy 2010.04.21. 16:53:57

@Jaffar: Ez most, hogy jött ide? Egyetértek veled, de nem erről volt szó, hanem hogy ha (esetleg) jönnek az elbocsátások a közszférából, akkor előtte nem lehet adhoc megváltoztatni a törvényt, hogy bocs, de túl sok az elbocsátás mégsincs végkielégítés.

soroslo 2010.04.21. 16:58:41

@szamarhegy: De az azért mégiscsak felháborító, hogy határozott időre kijalölt miniszterek a szerződésük leteltével végkielégítést kapnak.
Nekem ez kicsit sérti az igazságérzetemet, hogy nekem kell azt megtermelnem, amit magukat jól pozícionáló de egyébként tehetségtelen emberek megsegítésére "kell" fordítani, mert "nem tehetnek róla, hogy ilyen felduzzasztott rendszer működött."
Már csak azért is, mert igen is tehetnek róla. Ők duzzasztották fel.
Ez az, amiből lehetne spórolni, mert valószínűleg ez csak a jéghegy csúcsa, amit a médiában látunk. Ki tudja, milyen biztosítékok kerültek még beépítésre különböző intézményekben, hogy a legrosszabb esetre is felkészüljenek az elvtársak.

szamarhegy 2010.04.21. 17:04:31

@Jaffar: A szakképzés területén óriási elmaradás van, 1995 óta járok ki gyártó cégekhez (vállalkozó vagyok 1995 óta...) és azóta 15 év! panaszkodnak, hogy betanított munkás van, mérnök is úgy ahogy (bár általánosságban az IT, műszaki munkaerőben hiány van) , de szakképzett munakerő alig. 15 éve úgy tűnik nekem, hogy valahogy mindenkinek jó az a rendszer, hogy zéró értékű képzésért veszik fel oktatási vállalkozók a lóvét én, az ismeretségi körben is van egy ilyen milliárdossá vált vállalkozó. A fizika, matek, biológia, kémia tanítás kell nyomni, egyetlen viszonylag jó reál érzékű gyereket se szabadna elveszíteni. Ki kell használni az Audit és a Mercedest, Suzukit és köréjük EU csúcsszintű főiskolai szintű szakképző elit intézményeket kellene fejleszteni és a pár elit iskola köré egy országos hálózatot, nem felejtve el a roma többségű részeket. Jelenleg Mo. számára, a cigányság, a szegénység számára nem a diploma, hanem egy CNC, kezelő, programozó, egy logisztikusi, hegesztő, minőségbiztosítási, stb, szakképzettség lehet a kitörési pont. Az állami oktatás egy az egyben feddje le a piaci igényeket, most ez kb. 40% és így kidobott pénz.

gitáros 2010.04.21. 17:08:19

@soroslo:
Izé... egy miniszter munkaviszonya szerintem határozatlan idejű. De lehet, hogy tévedek, és persze nyilván a józan ész szerint sem az.

Azt viszont nem feltétlenül látom be, miért kellene negatívan diszkriminálni őket. Ilyen alapon ráadásul nagyon-nagyon sok embertől el lehetne vonni a végkielégítést (pl. egy rakás önkormányzati arctól), akiknek a kinevezése valamennyire is függ az aktuális politikától. És most nem a csókos semmittevőkre gondolok.
(Egyébként miért is feltétlenül tehetségtelenek?)

soroslo 2010.04.21. 17:08:48

Csak emlékeztetnék rá, hogy Medgyessy Pétert is pont abba buktatták bele elvtársai, hogy betartotta, amit ígért.
Ezek szerint ez egy ilyen szakma: először minél nagyobbat ígérni, majd minél kevesebbet betartani anélkül, hogy meg kellene válni a pozíciótól.
MP megbukott a mestervizsgán.
:)

szamarhegy 2010.04.21. 17:09:19

@soroslo: Nem erről volt szó, olvass már vissza könyörgöm. Jelenleg 800e. állami alkalmazott van, állítólag 500-al simán működhetne egy ekkora ország, elbocsátásuk (ha lesz egyáltalán...) rendszer szerű kérdés, az általad említett, személyes érdekekből lenyúlt milliók meg egy másik.

soroslo 2010.04.21. 17:15:19

@gitáros: A tehetségtelen csak szinonímája a körömreszelgetőnek amit viszont nem én írtam le először.
Arról volt szó, hogy azért kell nekik segíteni, mert nem ők tehetnek róla, hogy a felduzzasztott szervezetben felgyülemlett "tudásukat" nem tudják a munkaerőpiacon értékesíteni. (a komment előzményeiben.)
Az önkormányzatok szakmai területen dolgozó munkatársai, az egy másik téma persze.
De egy miniszter?
Ad abszurdum még az is előfordulhat, hogy valami csoda folytán az új kormányban a régi miniszter ismét tárcát kap. Ilyenkor felveszi a végkielégítését, mikor a régi kormány feloszlik majd ismét beiktatják?

soroslo 2010.04.21. 17:25:13

@szamarhegy: Nem a lenyúlásokról beszéltem én sem, hanem a végkielégítésekről.
Emellett teljesen igaz az, amit gitáros írt, nevezetesen lesz egy csomó közalkalmazott, akit biztosan keményen értint egy ilyen leépítés. De könyörgöm: azt nem úgy kell csinálni, hogy kirúgok 300e embert. Van előnyugdíj, természetes elvándorlás, stb. Nem vagyok egy HR szakember, de ezt néhány multi pl. nagyon profin csinálja. Tessék őket megérdezni kezicsókolom.
A maradéknak persze jár a végkielégítés.
Én az egyértelműen politikai pozíciók végkielégítéséről beszélek. Ezek mintapéldái a határozott idejű megbízásnak, amire abszurdisztánon kívül sehol nem fizetnek végkielégítést.
Mindenki tudja, mikor jár le a mandátum / munkaviszony, fel lehet rá készülni időben.

szamarhegy 2010.04.21. 18:03:31

@soroslo: Igen, én meg a 300e. rendszerszerű elbocsátásáról beszéltem, egy szót sem szóltam arról, hogy azonnal, sőt Schaf kolléga ne sajnáljuk a közalkalmazottakat hozzászólására írtam, hogy ne , de a kiszámítható, tervezhető állam az alap. Az én munkám is érinti a HR menedzserek munkáját tisztában vagyok ennek módjával, de a magyar államnak sokkal kisebb mozgástere van. Az állami alkalmazott egyben fogyasztó, kölcsönfizető és gyerek nevelő is. Ezért írtam pár hozzászólással fentebb, hogy ilyen mértékű leépítés csak 3-4 kb. 2 évs ciklusban 6-8 év alatt kivitelezhető. soroslo, Mégegyszer, kérlek ne futassunk álvitát, tök másról, más megközelítésben beszélünk.

eml 2010.04.21. 21:53:30

@soroslo:
OV meg javítani próbál?

Hazug Fidesz
Hazug MSZP

Kotródjon miondkettő!

2010.04.22. 12:53:35

Azért arra kíváncsi lennék, hogy a nem Fidesz szimpatizánsok annak örülnének-e jobban, ha az országnak a következő 4 évben szarul menne, vagy ha jól, és kiderülne, hogy esetleg a Fidesz jobb, mint az MSZP pl. (A többi pártróll még nincs elég tapasztalat, vagy már nem számít.)
süti beállítások módosítása