Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Gyurcsány kurtán-furcsán zárult plágiumügyének rejtélye

2012.06.04. 18:41 | Brendel Mátyás | 45 komment

Címkék: gyurcsány plágium

Mai hír, hogy feltárulnak Magyaroszág legrégebbi egyetemének, a Pécsi Egyetemnek a középkori romjai. Szarkasztikusan odamondhatnám, hogy talán még Gyurcsány dolgozatát is megtalálják. Persze, ahogy az sokszor megtörténik, a romok feltárása lezárul azzal, hogy bebetonozzák őket egy kiállításhoz, és onnantól már vajmi kis eséllyel tudhatunk meg többet arról, mi van a beton alatt.

***

Gyurcsány Ferenc politikai pályafutásának két olyan nagy botránya van, amelyek jelentősen befolyásolják művének megítélését, és a két nagy botrányban az a nagy, közös vonás, hogy egyikben sem tudjuk az igazságot, és mindkettő kurta-furcsa pattal végződött.

Az őszödi beszédről sokat nem szeretnék írni, csak emlékeztetnék, hogy máig nem tudjuk, ki készítette a felvételeket (legfeljebb erős sejtések vannak). De ami még furcsább, Gyurcsány Ferenc viselkedésében az elejtől a végéig az az érthetetlen, hogy nagyon úgy tűnik, nem tett meg mindent az ügy felderítése érdekében. Nehéz elhinni, hogy miniszterelnökként, pártelnökként ne tudott volna többet, ne tudott volna kideríteni valamit, hogy ne tehetett volna meg lépéseket.

Egy ideig lehetett azt mondani, hogy nem akar az MSZP-ben botrányt okozni, nem árt a saját pártjának, illetve, hogy a saját pártjában fogva tartják, elhallgattatják. De ma már mindez elmúlt, amióta Gyurcsány Ferenc a DK-t megalapította, és most már határozottan elkülönült politikát folytat, elenyésző oka van arra, hogy hallgasson. Megnevezze azokat, akik szerinte a lehallgatást elkövették, elmondja azt, amit ő maga tud. Ha az MSZP tagjai között van a bűnös, akkor egy kicsit a demokratikus ellenzékbeli leendő partnerét esetleg megtámadja, de a saját maga tisztázása ennél sokkal-sokkal fontosabb lenne.

Kezdettől fogva volt olyan összeesküvés-elmélet, hogy az őszödi beszédet maga Gyurcsány szivárogtatta ki, mert a célja a beszéddel az MSZP-beli ellenzék letörése volt, és a szivárogtatással kényszerhelyzetet, zsarolási helyzetet teremtett: vagy bukik minden, vagy kiállnak mellette a végsőkig. Ez egy eszeveszetten őrült hipotézis. Ma sem fogadnék rá, de maga az a tény, hogy Gyurcsány máig nem mondott sokkal többet az őszödi beszédről -holott elemi érdeke volna minden információ közzététele - kicsit megerősíti ezt a hipotézist. Ma sem hiszem el, de kicsit több valószínűséget adnék neki.

Az egészen biztosnak látszik, hogy az őszödi beszédet tekintve ez a patthelyzet, hogy Gyurcsány is "gúzsba kötött lábakkal látszódik táncolni", valamilyen nagyon furcsa zsarolási összefüggésből adódhat. Az MSZP és Gyurcsány, esetleg a Fidesz is, valami nagyon sötét játszmába került, és van itt valami nagy titok.

Nagyon hasonló a helyzet a plágium körül. Aki nem figyelt oda rendesen, esetleg azt gondolná, hogy a plágium ügy szépen lecsendesedett, mert Gyurcsány diplomáját nem találták meg. Ennyi. Ennyi?! Dehogyis ennyi. Hát kapjunk már észhez emberek! Mi történt, mi az, amit tudunk?

Röviden, és csak a releváns tényezőket kiemelve az történt, hogy a HírTV gyanúsította Gyurcsányt, hogy plagizált. Ezt két tényre alapozta, az egyik a Gyurcsány dolgozata és Rozs Szabolcs dolgozata címének egyezése. Ez, mint kiderült, magyarázható lehet azzal, hogy a témavezetők akkoriban újraosztották a témákat, és Gyurcsány egy ilyet húzott. Nem vet ez jó fényt Gyurcsányra, mert azt jelenti, hogy saját kútfőből ő nem talált ki témát, illetve a témának nem talált ki olyan megközelítést, amely más címet eredményezett volna. De ez a dolog még magyarázható.

A másik vád az az, hogy a HírTV szerint Gyurcsány bírálata és Rozs Szabolcs dolgozata nagyon nagy részben megegyezik. Ez pedig több, mint gyanús. Ez elég ok lenne egy hivatalos vizsgálathoz, és magánember szemében tulajdonképpen köznapi értelemben elég igazolás is a a vádhoz.

Igen ám, de ahogy észrevételeztem, a HírTV nem közölt igazán világos részleteket a dolgozatból. Ez furcsa a HírTV-re nézvést. Igen ám, de Gyurcsány mindenkit perelt, vagy azzal fenyegetett. Még a HírTV-t is perelte, de csak a tanítási gyakorlat kérdésében, csak éppen ezért a bizonyos cikkért nem. Magyarul, Gyurcsány mindenféle pert indított, ahol biztosnak érezte igazát, kivétel a fő vádban. Abban nem jelentett fel. Miért? Talán, mert akkor meg kellett volna vizsgálni a dolgozatot. Rozs Szabolcs dolgozatát, amely azóta meglett, de mégsem vizsgálta senki.

Mellesleg Rozs Szabolcs és Beatrix is csendben van szinte a kezdetektől fogva, és senki nem tudott kihúzni belőlük sokkal többet, mint amit a HírTV első riportjából tudunk.

A Pécsi Egyetem vizsgálóbizottsága sem vizsgálta, mert ők a bírálat és a Rozs dolgozat összevetését nem tartották megfelelő módszernek. Talán hivatalosan ez nem is elég bizonyíték, de azért én megnézném. Vajon a HírTV hazudott? Vagy hamisított? vagy tényleg van egyezés?

Én nem tudom. Nekem nincsenek külön kapcsolataim, nincsenek informátoraim, és nincs időm és most lehetőségem sem kikérni Rozs dolgozatát és Gyurcsány bírálatát, és nincs időm összevetni. De az mégis furcsa, hogy ezt senki nem csinálta meg, kivétel a HírTV, de ők is csak állítólag, ők sem publikáltak semmilyen további részletet.

Furcsa az, ahogy a HírTV belendült, majd elhallgatott, és nem folytatódott az oknyomozás. Furcsa, ahogy Gyurcsány ellentámadott, de más fronton, és nem támadott ezen a fronton.

Akárcsak az őszödi beszéd ügyében, itt is megrekedt a folyamat egy bizonyos ponton, és egyik fél sem vitte tovább. Mintha valami zsarolási helyzet, színfalak mögötti megállapodás kötné gúzsba őket. Nagyon furcsa ez. Elképzelhetőnek tartom, hogy mindkét fél fogja a másikat valamivel. De nem tudom, hogy pontosan mivel.

Nem tudom, mert mint mondtam, nincsenek külön információim, "hozott anyagból dolgozok": elolvasom a híreket, és analizálom, elemzem őket. Egy teljesen közönséges ember szerepéből írok, csak ahhoz értek kicsit jobban, hogy a logikai összefüggésekre rákérdezzek.

De ezek alapján mindkét fél fél az igazságtól, és valami nagyon bűzlik Magyarországon, és bizony nem tudok ezentúl jó szívvel Gyurcsányt támogatni, akárhogy is szimpatikus bizonyos ponton a politikája.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr824565312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

graycivil 2012.06.04. 23:17:51

Talán azért nem akart plágium ügyben közvetlenül pert indítani, mert maga sem tudhatta pontosan, hogy mennyi a közös a két munkában, illetve hogy egy vizsgálat milyen szintű egyezést tartana már plágiumnak. Ahogy a HírTV sem tudta bizonyítani "100%-osan" az azonosságot, úgy Gyurcsány sem tudta volna bizonyítani "100%-osan", hogy nem másolt. Tehát "nem akarta hergelni az alvó oroszlánt", illetve a HírTV sem volt biztos a "levadászás" sikerében. Bár sokat mond, hogy a jobboldali média csúnyán melléfogott a plágiumvádhoz kapcsolódó "mellékvádaknál". (És persze a jelenlegi jobboldali médiacsendőrség esetén egy baloldali sokszorosan nagyobb kockázatot vállal megvádolás ügyben.)

Öszöd esetében szintén a "nem bizonyítható" sejtések nyilvánosságra hozása garantált bukás lett volna, hiszen egy nem bizonyított vád még "nyilvánvalósága" ellenére is óriási bukást jelentene. A "lezárt boríték" Mesterházy részére tulajdonképpen egy olyan vizsgálat alapja lehetett volna, amely elmehetett volna a bizonyításig. Az MSZP-re bízta, hogy felvállalja-e ezt a bizonyítási procedúrát.

Persze ettől az "igazság" még lehet a fentiektől jelentősen eltérő is. De azt nehéz elvárni, hogy valaki fejjel menjen a falnak, ha nem lehet biztos abban, hogy a fal milyen kemény.

Andráska8 2012.06.05. 00:21:19

A sajtót, a hírtv kivételével nem engedték kutakodni az egyetemen. Ezt szóvá tette a DK.

Ha most előkerül a Pécsi Egyetemről bármi, az biztosan hamisítvány lesz.
Gyurcsány szerint a hírtv az ő dolgozatából idézett, s nem Rozséból.

Andráska8 2012.06.05. 00:23:35

@graycivil:
Ma nincs per, amit meglehetne nyerni Magyarországon.
Lásd Gojmotorosok pere Gréczy ellen.
Gyurcsánynál nincs meg a saját dolgozat. Így mit bizonyítson?
Szóval nehéz ügy.

Andráska8 2012.06.05. 00:27:27

Ma Gyuricza Péter cáfolta Havas Henriket a Klubrádióban, aki sunyin sejtette, hogy Gyurcsány maga juttatta ki az őszödi beszédet.
Gyuricza volt az, aki a hanganyagot írásban rögzíttette az államtitkárságon.
S most könyvet írt a médiáról.

Andráska8 2012.06.05. 00:28:35

Biztosan zokogni fog Gyurcsány, hogy a Piroslap nem támogatja többé.
Édes istenem:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.06.05. 07:47:47

@graycivil:

"Talán azért nem akart plágium ügyben közvetlenül pert indítani, mert maga sem tudhatta pontosan, hogy mennyi a közös a két munkában, illetve hogy egy vizsgálat milyen szintű egyezést tartana már plágiumnak. "

Hát ettől tartok én is. És ez elég rossz Gyurcsányra nézve. Már az, hogy nem lehetett biztos abban, hogy nincsenek nagy részek, amelyek másoltak. Gyakorlatilag ezzel bevallotta a plágiumot.

"Öszöd esetében szintén a "nem bizonyítható" sejtések nyilvánosságra hozása garantált bukás lett volna, hiszen egy nem bizonyított vád még "nyilvánvalósága" ellenére is óriási bukást jelentene. "

Szerintem pont fordítva. Bevállalhatta volna, akár még a sajtópereket is. A médiabeli nyereséghez ugyanis elég, ha olyat mond, ami tényleg hihető vád.

"A "lezárt boríték" Mesterházy részére tulajdonképpen egy olyan vizsgálat alapja lehetett volna, amely elmehetett volna a bizonyításig. Az MSZP-re bízta, hogy felvállalja-e ezt a bizonyítási procedúrát."

Ez ügyes fogás volt, de nem volt maradandó ereje a kép megváltoztatásához.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.06.05. 07:53:52

@Andráska8:

Gyurcsány speciel most azon zokoghat, hogy a közvélemény-kutatások szerint az a nagyon kevés támogatottságuk is esik, ami volt nekik. Ilyen helyzetben luxus lekezelni potenciális szavazókat..

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.06.05. 08:00:08

@Andráska8: "Gyurcsány szerint a hírtv az ő dolgozatából idézett, s nem Rozséból. "

Ha Gyurcsány ebben mondjuk legalább 80 százalékig biztos, akkor EZÉRT perelje a HírTV-t és akkor ez ki kell, hogy derüljön! Ha meg nem biztos legalább ennyire, akkor ne vádaskodjon!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.06.05. 08:01:23

@Andráska8: "Gyurcsány szerint a hírtv az ő dolgozatából idézett, s nem Rozséból. "

oda lehet menni a Pécsi Egyetemre, ki kell követelni Rozs dolgozatát, és meg kell nézni! Senki nem tette meg. Mindenki fél az igazságtól.

lászló71 2012.06.05. 08:15:43

Feco maga dobta be az öszödi beszédét.Miért? Gondoljatok vissza !Már ő követelte a Fideszt hasonló beszédéhez .
Mai napig büszke is erre a beszédére .Zsarolás?Igen Ő akkor napról napra ÉLT !

vivike1 2012.06.05. 11:10:57

A fidesz-nek még mindig nagy ellenfélnek számít Gyurcsány. Ugyan miért?

gréczyzsolt 2012.06.05. 12:26:12

Brendel úrnak fogalma sincs, milyen perek indultak el... ennyit a színfalak mögötti megállapodásról...

Megfontolt 2012.06.05. 12:38:37

Nem érdemes foglalkozni ezzel az értéktelen ,saját bevallása szerint is folyamatosan hazudozó ,az ország tönkretételében jelentős szerepet játszó ,de már régóta megbukott , rossz emlékű figurával! Egyetlen egy van már csak hátra : a Felelősségre vonás !!!

dr. Szabó Zoltán 2012.06.05. 13:46:51

Kedves Mátyás!

Gyurcsány, mint azt be is jelentette, nem perelte a hírTV szóban forgó adását, hanem büntető feljelentést tett ellene.
Rozs eredeti szakdolgozatát meg nem adja ki az egyetem, de nincs is rá szükség. Ha valaki ezt a Célpont Extrát végignézi, és a megfelelő helyeken kimerevíti a képet, láthatja, hogy a Rozs-féle állítólagos szakdolgozatban sehol sem az van, amit a műsorvezető állít, vagy ha tényleg arról van szó, akkor nem az általa említett oldalon. Ld. például www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=138276&catid=69&Itemid=106&limitstart=1
Si tacuisses, philosophus mansisses.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.06.05. 15:26:03

@gréczyzsolt: tegyük fel, hogy te tudsz valami perről, amely nekem kimaradt. Az egyenes hozzászólás erre az volna, hogy "ez és ez a per indult", sőt, szinte szükségszerűen hivatkozni tudnál egy hírre, amelyben szerepel.

Ehelyett mi a hozzászólás?! Bemondás bizonyíték és konkrétum nélkül, elkenés.

Ez az, amit én nem szeretek, ez az, ami nekem gyanús. Egyébként te sem mentél le Pécsre kikérni Rozs Szabolcs dolgozatát, hanem csak arról írtál, hogy miért nem megy le senki.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.06.05. 16:12:07

@dr. Szabó Zoltán:

Kedves Zoltán!

sajnos ez az ellenérvelés gyenge. Sőt, a Célpont adását újra nézve még erősebbnek látszik az ő érvelésük:

1) Rozs Szabolcs dolgozatában az 1978 után szereplő szórványos adatok lehetnek 1978 és 1980 közöttiek. És akkor nincs ellentmondás. Továbbá, ha Gyurcsány sokat másolt, de azért még tett is hozzá, akkor amellett esetleg pár újabb adatot hozzá tehetett. Mondjuk a HírTV szerint mind a 35 oldal másolt, azzal a hipotézissel egy ilyen hipotézis nem illeszkedik, de mondom, lehetnek 78 és 80 közötti szórványos adatok, és akkor minden konzisztens.

2) A 13. oldalon szereplő csapadékot illetően nem az a fontos kérdés, hogy a bíráló ki tudta-e következtetni a nyári csapadékot az összes adatból. Akkor is leírhatja a bírálatban ezt, ha ki lehet következtetni. A bírálat akkor is jogos. Ugyanis egy diplomamunkának nem az a feladata, hogy kikövetkeztethető adatokat nyitva hagyjon, hanem ha ki lehet, akkor adja meg szépen táblázatban azt is! De nem is a bírálat jogossága itt a fő kérdés, hanem a 13. oldal egyezése. Ez az, ami durva egybeesés.

3) A lírai bekezdés látható a célpont műsorában.

4) Az, hogy Rozs Szabolcsnál a 35 oldalon egy vegyes fejezet kezdődik, és még mindig szó van szőlészetről is, de már borászatról is, nincs ellentmondásban Gyurcsány bírálatával. Ha Gyurcsány ezt a részt már nem másolta ki, ellenben előtte csak szőlészetről van szó, akkor a bírálat illeszkedik a plágium hipotézisre.

5) A 11 és 12 oldalon a mikroklímás részt mutatják. Ez is durva bizonyíték.

Őszintén szólva most, újranézve még erősebb az a Célpont műsor, mint ahogy én arra emlékeztem.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.06.05. 16:13:14

@dr. Szabó Zoltán:

"Gyurcsány, mint azt be is jelentette, nem perelte a hírTV szóban forgó adását, hanem büntető feljelentést tett ellene. "

hol, mikor, miért jelentette fel, hol a hír?

magyi 2012.06.05. 18:21:22

Egészen biztos, hogy Gyurcsány maga szivárogtatta ki az őszödi beszédet, abbéli félelmében, hogy az önkormányzati választások előtti nagygyűlésén a Fidesz lejátsza a hazudtunk éjjel- nappal részt. Pontosabban ezt az infót kapta a titkosszolgálattól.
Hogy ez igaz volt vagy sem, azt Horn Gyula embere tudná megmondani. Mint ahogy a hangfelvételt is valószínűleg a titkosszolgálat készítette, hiszen még a hírek közt is szerepelt, hogy olyan fontos dolgokról fog az MSZP frakció tárgyalni, hogy a titkosszolgálat leárnyékolta az épületet, és mobilozni sem lehetett. A neten két felvétel volt: az egyik a frakcióé (amikor kazettát cseréltek, le-lemaradt egy-egy mondat) és egy profi, egybefüggő szöveg.

magyi 2012.06.05. 18:22:58

és még egy fél mondat: itt volt az ideje, Mátyás, hogy meginogjon Gyurcsányba vetett hite

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.06.05. 18:25:59

@magyi: sajnos így viszont tényleg nincs kire szavazni

dr. Szabó Zoltán 2012.06.05. 20:51:46

@Brendel Mátyás: Hát nem.
1.) Rozs dolgozatában nincsenek és nem is lehetnek 1978 utáni adatok. Ő ugyanis 1980-ban diplomázott, tehát májusban le kellett adnia a szakdolgozatát, azaz 1980 elején kellett elkezdenie írni, még korábban kellett adatot gyűjtenie. Ekkor 1979-es adatai még nem lehettek (a szüret ősszel van, 1980 elejére még újbor sincs, az előző évről KSH adatok csak az év közepére vannak). Gyurcsányéban viszont a bírálat szerint vannak, csak nem elég.
2.) Ha megnézted volna a műsort, láthatnád, hogy a csapadékadatok (Rozsnál) nem táblázatban vannak, hanem fölsorolva. Ha pedig föl van sorolva az őszi, a téli, és a tavaszi csapadék, továbbá az egész éves, akkor a bíráló nem írhatná azt, hogy "a csapadék mennyiségéről nem kaphatunk teljes képet". Ezen kívül Rozs, dolgozatában kifejezetten említést tesz a nyárvégi csapadékszegénység, valamint a hozam és a minőség közötti összefüggésről, amelyet Gyurcsány dolgozatának bírálata hiányol.
Hacsak nem föltételezzük, hogy Gyurcsány lemásolta ugyan a sógora dolgozatát, de szándékosan kihúzta belőle az egész éves csapadékmennyiséget, meg a nyári csapadékszegénység mennyiségi és minőségi következményeit, akkor a bírálat éppen a plágiumgyanút cáfolja.
Annyi marad, hogy Gyurcsány is ír a 13. oldalon csapadékról. Minthogy a témából következően a bevezető után értelemszerűen a vidék domborzati, majd utána éghajlati jellemzőinek kell következniük, ez nem olyan nagy csoda.
3.) Igen, az oldal látszik. Elolvasni belőle - nekem legalábbis - nem sikerült többet, mint hogy ”Nyugatról a Keszthelyi hegység völgyektől szaggatott 400 méter fölé emelkedő egységes tömbje a határ…a Badacsonyörstől Fűzfőig terjedő 1,5-2 km széles felvidéki táj, magába foglalva a Tihanyi félszigetet is…”. Ez pedig nem mondható túlságosan lírainak. Te valami líraibbat is ki tudtál betűzni belőle?
4.) Nem tudjuk, hogy Rozsnál vegyes fejezet kezdődik-e a 35. oldalon. Mindenesetre a 35. oldalon - legalábbis amennyit látunk belőle - szó sincs borászatról, csak szőlőtermesztésről. Ilyenek olvashatóak: „A MÉM adatai szerint 1978-ban Veszprém megye 292797 ha mezőgazdasági területéből 10011 ha a szőlő, s így a szőlőterület 3,4%-ot képvisel. Ez több mint az országos arány, amely szerint a szőlőterület a mezőgazdasági területnek 2.95%-a” Lejjebb, ugyanezen az oldalon adatsort olvashatunk „A megye szőlőterületeinek megoszlása borvidékek szerint” címmel, amely fölsorolja a három megyei borvidéket, ismertetve az ottani szőlőterületek nagyságát és százalékos arányát.
Sőt.
A műsor 12. perc 50. másodpercénél, amikor azt akarják bemutatni, hogy náluk van Rozs dolgozata, végigpörgetik a lapokat, és egy pillanatra óvatlanul megállnak a 40. oldalon. Ott az alábbi töredékek olvashatóak: „területen helyezkedik…mennyiség fokozására irányuló…termelési költségek itt a legalacsonyabbak…az ilyen területeken folyó művelés…(költ)séget figyelembe véve azonban, az ala(csony)…lejtős területek szőlői és borai elma(radnak)…területeken termelt szőlők cukorfoka…”. (A zárójelekben az egyes szavaknak a képről lemaradt, valószínűsíthető eleje, illetve vége olvasható). A 40. oldal tehát még mindig a szőlőművelés kérdéseivel foglalkozik!
Ugyan már, ha Gyurcsány másolt, miért ne másolta volna ki ezt is?
5.) Mégiscsak meg kellett volna nézned azt a műsort alaposabban. Rozs dolgozatának 11. oldalon ugyanis - legalábbis, amennyit megmutatnak belőle - egy árva szó sincs a Balaton mikroklímát befolyásoló hatásáról. Ennyi olvasható ki belőle (legalábbis nekem ennyi sikerült): „A Balaton-felvidék a Dunántúl hegyes-dombos… éghajlati körzetébe tartozik /Bacsó, 1966./…(tulajdon)ságait az alábbiakban foglalhatjuk össze: … egyenlített, a nyár kevéssé forró, a tél kevés(sé hideg)…kisebb a hajlam a késő tavaszi és a kora őszi…A tenyészidőszak hosszú. A szélerősség közepes…” Ez tehát a Balaton-felvidék mikroklímájának általános jellemzése, és nem szól arról, hogyan befolyásolja ezt a Balaton vize.
A következő oldalon, amit megmutatnak, már van szó erről. De honnan tudod, hogy az a 12. oldal? Az oldalszámból csak az "1" számjegy látszik, a második számjegy teljesen olvashatatlan.
Mondhatod persze erre, hogy "de hiszen a 15. perc 50. másodpercében megmutatják nyitva a szakdolgozatot, ott a 11. oldal, akkor az, ami utána következett, csak a 12. lehet." Igen, pontosan ezt akarta a Célpont stábja elhitetni veled. Csakhogy ez szemfényvesztés.
Először is, amikor 12:50 -nél végigpörgetik a szakdolgozatot, akkor látszik, hogy az egyoldalas, vagyis a lapoknak csak az egyik oldalán van szöveg. Ugyanez látható az MTI Hírcentruma által Rozs Elemérnével készített riportban, aki megmutatja a szakdolgozatnak azt a példányát, amit a fia nála hagyott - az is egyoldalas. Namármost. A szakdolgozat 1980-ban készült, akkor még nem használtunk számítógépet, szövegszerkesztőt, csak írógépet. Mennyire életszerű, hogy Rozs kétszer gépeli le a szakdolgozatát, egyszer egy-, egyszer pedig kétoldalas változatban?
DE még ha az a szakdolgozat, amit ott mutogatnak, kétoldalas is lenne: baloldalt látható a 11., jobboldalt pedig az az oldal, amit a műsor a 12.-nek akar bemutatni. Nyiss ki bármilyen könyvet a 11-12. oldalon! Ugye, hogy nem megy? Hiszen minden, könyvszerűen bekötött irományban a 11. és a 12. oldal ugyanannak a lapnak a két oldalán van!
Szóval, nem tudom, hogy az az oldal, amin a Balaton mikroklímát befolyásoló hatása van, csakugyan a tizenkettedik-e. Mindenesetre az a tény, hogy az oldalszámot olvashatatlanná tették, továbbá, hogy ehhez a csaláshoz folyamodtak annak érdekében, hogy valószínűsítsék, ez csakugyan a 12. oldal, kissé gyanússá teszi számomra a dolgot.
Vannak további árulkodó jelek is abban a műsorban, de mindent nem akarok lelőni.
Persze, ha akarsz, te hihetsz továbbra is a hírTV-nek. Ennek, meg a korábban már többször leleplezett csalásainak ellenére is.

graycivil 2012.06.05. 21:06:23

@Brendel Mátyás: "Hát ettől tartok én is. És ez elég rossz Gyurcsányra nézve. Már az, hogy nem lehetett biztos abban, hogy nincsenek nagy részek, amelyek másoltak. Gyakorlatilag ezzel bevallotta a plágiumot."

Látod, te is csak azt látod, amit látni akarsz. Nem véletlen, hogy nem mutatják sehol sem Rozs dolgozatát. Gyurcsány nem tudhatja, hogy mennyi a közös a két dolgozatban, hiszen nem tudhatja, hogy nem közös forrásból dolgoztak-e? Illetve nem lehet tudni, hogy egy esetleges "mélyebbre piszkálás" esetén Rozsnak is nem lenne-e kényelmetlen az ügy. (Na, nem arra gondoltam, hogy Gyurcsányról másolt, de esetleg az ő dolgozata is egy "lusta diák" kreaitivitását tudná csak felmutatni. :-) )

Öszöddel kapcsolatban is csak a "vak (alias bátor) ló" effektust tartod üdvözítőnek. Enyhén szólva is kevés realitásérzék cseng ki a posztból.

Bár azt végképp nem értem, hogy ennyi idő után milyen céllal lehet érdemes ezt az ügyet ismét - bármilyen újabb információ hiányában - ismét elővenni. Te tudod, de nem éppen előremutató gondolkodásra vall.

menőmano 2012.06.05. 21:38:43

Totálisan úgy látom, hogy némelyeknél a Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban, totális tévtan él a fejekben. Hát komolyan, elképesztő!!??
Szerintem.

"nagyongyorsanmondjonleagyurcsányferenc"
Ettől fog majd előre menni a világ.
oszt.kész.ennyi.
:))

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.06.05. 21:39:54

@dr. Szabó Zoltán:

1) Ez nem rossz érvelés, de azért nem bombabiztos, tehát ezen nem bukik meg semmi. Rozs Szabolcs nyugodtan beírhatott 1980 májuséban adatokat. És akkor még ott a mentő lehetőség, hogy Gyurcsány annyit megtett, hogy egy pár ilyen adatot hozzá tett.

2) "Ha pedig föl van sorolva az őszi, a téli, és a tavaszi csapadék, továbbá az egész éves, akkor a bíráló nem írhatná azt, hogy "a csapadék mennyiségéről nem kaphatunk teljes képet". " De írhatta. Sőt, nagyon is valószínű, hogy ebben az esetben ezt írta.

"Ezen kívül Rozs, dolgozatában kifejezetten említést tesz a nyárvégi csapadékszegénység, valamint a hozam és a minőség közötti összefüggésről, amelyet Gyurcsány dolgozatának bírálata hiányol."

Nem hiányolja, csak megemlíti. mno.hu/belfold/bebukta-gyurcsany-ferenc-plagizalt-video-1072270 Ha kifejezetten hiányolná, akkor még mindig fenn álna a lehetőség, hogy Gyurcsány ezt valamiért kihagyta másoláskor. Ugye nem copy paste volt, hanem írógépezés, sok minden előfordulhat.

"Annyi marad, hogy Gyurcsány is ír a 13. oldalon csapadékról. Minthogy a témából következően a bevezető után értelemszerűen a vidék domborzati, majd utána éghajlati jellemzőinek kell következniük, ez nem olyan nagy csoda."

Ez szerintem nagyon durva egybeesés. Két oldalegyezés van, ezt nem lehet véletlennek feltüntetni.

3) Én olyasmit tudok elolvasni, hogy:

"A szólókkel terítettt ... hegyek lankáit a Balaton színesíti napfénytől csillogó .... vízével. " 14:08

mno.hu/belfold/bebukta-gyurcsany-ferenc-plagizalt-video-1072270

ez biza nagyon lírai, és unortodox egy ilyen dolgozatban. Furcsa egybeesés lenne, ha Gyurcsány is lírai bevezetőt írt volna.

4) "Nem tudjuk, hogy Rozsnál vegyes fejezet kezdődik-e a 35. oldalon. Mindenesetre a 35. oldalon "

a HírTV szerint ott egy olyan fejezet kezdődik, amelynek címe:

"A szőlő és BORTERMELÉS fejlesztésének néhány kérdése a három borvidéken"
14:38.

A 35. oldalon kezdődik tehát egy olyan fejezet, amely a borászatról is szól. Ha az előző fejezet csak a szőlőtermelésről szól, és Gyurcsány csak ezt másolta le, akkor a bírálat tökéletesen megfelel ennek. 15:21-nél látható a tartalomjegyzék. Ez megfelel a Gyurcsány kritikájának, amennyiben a 3 borvidékről szóló alfejezetről feltételezzük, hogy még csak a szőlészetről szól.

"Ugyan már, ha Gyurcsány másolt, miért ne másolta volna ki ezt is?"

Azt gondolta, hogy 35 oldal elég. És igaza is volt. Azt ugyanis tudjuk, hogy tényleg csak 35 oldalas dolgozata volt, és elég volt. Nem mondhatod, hogy abszurdum csak 35 oldalt másolni, ha nem abszurdum csak 35 oldalt írni.

"5.) Mégiscsak meg kellett volna nézned azt a műsort alaposabban. Rozs dolgozatának 11. oldalon ugyanis - legalábbis, amennyit megmutatnak belőle - egy árva szó sincs a Balaton mikroklímát befolyásoló hatásáról."

A bemutatott tartalomjegyzék szerint Rozs dolgozatának 10. oldaláén kezdődik az éghajlati viszonyokról szóló fejezet. Ez stimmt.

De a halálos tördöfés: állítsd meg a filmet 15:56-nál. Ott szerepel a mikroklíma szó: a második sor első szava. Így kezdődik a 12. oldal:

"Ezek a hatások tehát a Balatonparton különleges ... mikroklímát alakítanak..."

GAME OVER.

"A következő oldalon, amit megmutatnak, már van szó erről. De honnan tudod, hogy az a 12. oldal? Az oldalszámból csak az "1" számjegy látszik, a második számjegy teljesen olvashatatlan."

Nekem az 12-nek tűnik.

"Először is, amikor 12:50 -nél végigpörgetik a szakdolgozatot, akkor látszik, hogy az egyoldalas, vagyis a lapoknak csak az egyik oldalán van szöveg."

Nem látszik. A baloldali lapokból nagyon kevés látszik, mert ugye függőlegesen vannak a lapok. Az a kevés lehet a margó. Ilyen szögből, ahogy lapozgatják, a baloldali lapokat nem látni rendesen.

" Nyiss ki bármilyen könyvet a 11-12. oldalon! Ugye, hogy nem megy? Hiszen minden, könyvszerűen bekötött irományban a 11. és a 12. oldal ugyanannak a lapnak a két oldalán van!"

Ebből csak az következik, hogy a filmben mutatott dupla oldal nem a 11 és 12. De mivel azt úgy se tudjuk elolvasni, mindegy is.

"Vannak további árulkodó jelek is abban a műsorban, de mindent nem akarok lelőni."

Márpedig én akkor fogok valakinek a javára elhinni valamit, ha meggyőztek. Én ilyen racionális vagyok.

"Persze, ha akarsz, te hihetsz továbbra is a hírTV-nek."

Továbbra sincs eldöntve, kinek hiszek.

De azt gondolom, hogy ha Gyurcsány ártatlan, akkor pereljen, kényszerítse ki a Rozs dolgozat megvizsgálását! Ha ártatlan, én elvárom tőle. Ha nem teszi, az a szememben gyanús.

menőmano 2012.06.05. 21:42:44

oppá le ne maradjon már!! Hát! Már elnézést!! Ne tessenek sivalkodni, a Gyurcsány nem fog eltűnni a politikai süllyesztőben.
osztjónapot!
:))))))

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.06.05. 21:51:53

@graycivil:

". Gyurcsány nem tudhatja, hogy mennyi a közös a két dolgozatban, hiszen nem tudhatja, hogy nem közös forrásból dolgoztak-e?"

dehogynem tudhatja. Ha nem másolt, akkor szinte lehetetlen, hogy a 11. és 12. oldalra, illetve a 13. oldalra pontosan ugyanaz a téma, ugyanolyan kifejezések, ugyanolyan adatok kerüljenek véletlenül.

Ha Gyurcsány tudja, hogy nem másolt, simán bevállalhatja, hogy vessék egybe pontosan, független emberek a Rozs dolgozatot és a Gyurcsány bírálatot.

"Illetve nem lehet tudni, hogy egy esetleges "mélyebbre piszkálás" esetén Rozsnak is nem lenne-e kényelmetlen az ügy. (Na, nem arra gondoltam, hogy Gyurcsányról másolt, de esetleg az ő dolgozata is egy "lusta diák" kreaitivitását tudná csak felmutatni. :-) )"

Ilyen esetben biztos nem vállalnám fel a plágiumvádat egy lusta rokon védelméért. Egyébként meg a dolognak tétje nincs. Rozs diplomáját azon az alapon elvenni, hogy nem is olyan jó, ma már nem lehet. Ennél komolyabb ok kell.

"Öszöddel kapcsolatban is csak a "vak (alias bátor) ló" effektust tartod üdvözítőnek. Enyhén szólva is kevés realitásérzék cseng ki a posztból."

Őszöddel kapcsolatban inkább Gyurcsány viselkedése volt a vak, alias bátor.

"Bár azt végképp nem értem, hogy ennyi idő után milyen céllal lehet érdemes ezt az ügyet ismét - bármilyen újabb információ hiányában - ismét elővenni. Te tudod, de nem éppen előremutató gondolkodásra vall. "

Élő emberek becsületének tisztázása érdekében. Gyurcsány képén sokat javítana, ha arca volna a szivárogtatónak, és lekerülnének a földre a dolgok. Más az, hogy "valaki szivárogtatott, nem tudjuk ki", és más az, hogy "Orbán megbízásából készült" vagy "Szili szivárogtatott Orbánnak, az meg belement a játékba", vagy "Puch szivárogtatott", vagy hasonlók. Nem vádaskodok, nem tudok semmit, csak hipotetikus lehetőségeket sorolok. Mindegyik ilyen esetben előtérbe kerülne egy nagyon aljas ember, és Gyurcsány rossz képéből ez venne el.

Tudod, azért egy sunyi szivárogtató, ha napvilágra kerül, a motivációkkal, az indokokkal, a megbízóval, az azért elég randa egy történet, ami sokat levenne Gyurcsány negatív image-ről. Meg aztán látod, ott van a "Gyurcásny maga szivárogtatott" hipotézis is. Már azért megéri tisztázni Gyurcsánynak magának.

graycivil 2012.06.05. 22:01:22

@Brendel Mátyás: "De azt gondolom, hogy ha Gyurcsány ártatlan, akkor pereljen, kényszerítse ki a Rozs dolgozat megvizsgálását!"

Na neeee! Azért, hogy két évig állandóan "a Gyurcsány plágiumügye" legyen terítéken, függetlenül a végső eredménytől? Ne haragudj, de ez nem tűnik éppen átgondolt véleménynek.

Ha megnézed, a FIDESZ minden erőlködése arra irányul, hogy a "sejtetések és ködösítések hálóját" minél kuszábbra szője az ellenzéki politikusok körül, miközben ők maguk "a nyílt utcán önkielégítenek" az orrunk előtt, saját rendőri védelemmel. Ha nem sikerül a közvéleményben kialakítani a "demokratikus értékítélet" légkörét a középkori "mítoszok és vallási perek" szövevényével szemben, akkor elvesztünk, mint nemzet.

Azért elég furcsa, hogy a nyilvánvalóan és bizonyítottan hamis vádak tucatjai után még képes vagy újra és újra legitimálni a jobbos rémhíripar ámokfutását az ilyen "nekem továbbra is gyanús". attitűddel.

graycivil 2012.06.05. 22:07:25

@Brendel Mátyás: "Ha Gyurcsány tudja, hogy nem másolt,..."

Gyurcsány valószínűleg másolt...de nem Rozs dolgozatáról. Hiszen egy ilyen szakdolgozat célja nem új dolgok kitalálása, hanem fellelhető források ismertetése és értékelése.

De inkább hagyjuk ezt, mert ez a "de nem de igen de nem de..." típusú farokkergetés nem túl eredeti eltöltése a nap hátralevő részének. Jó éjt! :-)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.06.05. 22:53:04

@graycivil:

"Na neeee! Azért, hogy két évig állandóan "a Gyurcsány plágiumügye" legyen terítéken, függetlenül a végső eredménytől? Ne haragudj, de ez nem tűnik éppen átgondolt véleménynek."

két évig az lenne terítéken, hogy Gyurcsány pereli a HírTV-t mert azzal vádolja őket, hogy hamisan rágalmazták. ne feledd, Gyurcsány most is perel, de tudtommal nem azért. az első nyílván sokkal jobban hangzik.

"Ha nem sikerül a közvéleményben kialakítani a "demokratikus értékítélet" légkörét a középkori "mítoszok és vallási perek" szövevényével szemben, akkor elvesztünk, mint nemzet."

na ennek első lépése az, hogy ha valaki ártatlan, van pénze, ráér, rágalmazzák, akkor pereljen! ha nem teszi, akkor vagy nem ártatlan, vagy behódol a nemjogállami rendszernek.

pont ezt csinálta a Fidesz 88-ban: ragaszkodtak a jogállamhoz. és bejött nekik a Kádárista rendszer ellen. hát most is ezt kell csinálni,

"Azért elég furcsa, hogy a nyilvánvalóan és bizonyítottan hamis vádak tucatjai után még képes vagy újra és újra legitimálni a jobbos rémhíripar ámokfutását az ilyen "nekem továbbra is gyanús". attitűddel. "

nem, ez racionális dolog. akármennyire is rossz a véleményem a HírTV-ről, azért a bizonyíték az bizonyíték, és Gyurcsány furcsa viselkedését nem menti a HírTV módszerei. a cikk pont arról szól, hogy lehet mindkét fél sáros. az egyik sárossága nem mossa tisztára a másikat. nekem nem lehet sárdobálással elterelni a figyelmemet. minden olyan érv lepereg róla, hogy:

"a HírTV sokszor csalt, tehát most is". ennél erősebbek a bizonyítékok.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.06.05. 22:58:25

@graycivil:

"Gyurcsány valószínűleg másolt...de nem Rozs dolgozatáról. Hiszen egy ilyen szakdolgozat célja nem új dolgok kitalálása, hanem fellelhető források ismertetése és értékelése."

mint írtam, ha Gyurcsány nem Rozs dolgozatát másolta, akkor nulla az esélye, hogy a Gyurcsány bírálat és a Rozs dolgozat két helyen is megegyező tartalmat mutasson oldalszámra.

ha igaz, hogy a Rozs dolgozatban a 11-12 oldalon csapadék-adatok vannak, és hiányzik a nyári csapadék, a 12, oldalon pedig a mikroklímáról van szó (márpedig a HírTV felvétele ezt elég jól igazolja), akkor ez nem jöhetett úgy össze, hogy Gyurcsány nem Rozsról másolt. ennek valószínűsége gyakorlatilag nulla. közös forrásból sem jön össze egy ilyen egyezés másolás nélkül.

szerintem amit a HírTV letett, az a Schmitt Pálos HVG cikkel azonos erősségű.

márta)) 2012.06.05. 23:14:15

"A Gyurcsány Ferenc volt kormányfő diplomamunkájával kapcsolatos egyetemi vizsgálat lezárultát követően érkezett újabb bejelentés a Baranya Megyei Főügyészségre. Egy szocialista politikus tudományos fokozatának megszerzésével kapcsolatos szabálytalanságokra hívták fel benne a figyelmet.

Az ügy a pécsi rendőrkapitánysághoz került, és feljelentés-kiegészítés készült. Az egyetemről a képzés lebonyolításával és a vizsgákkal kapcsolatos szabályzatok, illetve dokumentumok beszerzése és ellenőrzése során megállapították, hogy nem történt bűncselekmény. A nyomozást ezért elutasították"

Hogy mik vannak??! A vélt plágiumvád" nem állta meg a helyét. Gondolom. Egyébként az általában úgy szokott lenni, történni, hogy vélt vádakkal mennél jobban aláznak valakit. akarnak gyengiteni, egy idő után a forditottja történik.
A Gyurcsányt némelyek mindenféle eszközökkel próbálják gyengiteni, félreállitani, csak nem igazán akar sikerülni.
Magyarul) Leírni a politikai palettáról.

Sikerként könyvelték el a szocialisták, hogy elűzték"? a Gyurcsányt, csak az a probléma, hogy a várt siker elmaradt. Legalább is eddig. Igen.
Nem tudták a társadalom egy hatalmas csoportját megszólitani, Úgy gondolom, hogy nem sikerült kiépiteni az országos hálót. Pedig a Gyurcsány már nincs is ott".
hm??????????
:)

Drága Brendel Úr!

Aki vádol, annak kell bizonyitani.
Amikor Ön megvádolt Engem, hogy itt" egyik posztján ugattam. Nem tudta bizonyitani, illetve nem bizonyitta.
Persze, hogy nem, mert nem ugattam, csak "egy nyitott" blogra, az Ön posztjára a véleményemet írtam. Az, hogy nem tetszett Önnek, egy egészen más dolog.
Bocsánat! De még néhányszor biztosan meg fogom emliteni Önnek.
Egyébként nincs ebből semmi probléma, csak emlékeztettem.
hm??
:(

márta)) 2012.06.05. 23:21:55

"illetve nem bizonyitotta"
Így akartam írni. Úgy látszik ujjat, vagy billentyüt kell cserélnem.
:)

Ja! Aha! Nem tudok írni. "gyurcsányferencmondjonle".

Már lassan úgy néz ki a helyzet, hogy minden történésért csak a GYF. "lehet felelős".
hm???????
:)

hegyilány 2012.06.05. 23:31:16

Felhivom a figyelmet, illetve úgy gondolom, hogy "ez a mondvacsinált" plágium ügy " vagy botrány? a Gyurcsányt már a legkevésbé sem érdekli.
:)

menőmano 2012.06.05. 23:40:29

Hát! pedig a Gyurcsány Ferenc, annyira kereste a szakdolgozatát, hogy még a létráról is majdnem leesett.
Pontositok) azt nyilatkozta. anno)
:)))))))))

Szóval Ő mindent megtett. Persze "azok is" akik Őt meggyanusitották.
Szerintem.

Totális helyzet- és szűrzavar van.
:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.06.06. 07:47:24

@hegyilány: elég nagy baj, mert engem érdekel, sokakat érdekel, és szerintem nagyon sok értelmes ember van úgy azzal, hogy nem igazán akarna egy olyan politikusra szavazni, aki nagyon gyanús, hogy plagizált, és aztán nem is érdekli, hogy tisztázza magát.

graycivil 2012.06.06. 20:53:53

@Brendel Mátyás: "szerintem amit a HírTV letett, az a Schmitt Pálos HVG cikkel azonos erősségű."

Na, ez durva volt! Eltekintve attól a ténytől, hogy a két "dolgozat" relevanciája között ég és föld a különbség (SP esetében a "csúcstelejesítményl", GYF esetében pedig egy "nulladik lépcsős szakdoga" ).De az sem elhanyagolható tény, hogy a HírTV csak "apró foszlányokat" volt hajlandó (mert) nyilvánosságra hozni Rozs dolgozatából (amelynek "strukturális hitelessége" sem 100%), míg SP esetében teljes egyezőség volt fellelhető.

Kötelességemnek tartom, hogy reagáljak reakcióidra. De úgy érzem, hogy Nálad elsődleges a zsigeri előítélet a bizonyítható tények tiszteletével szemben. Ne hidd, hogy a "baloldal belső harcait" ily módon kell megvívni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.06.07. 06:53:36

@graycivil:

""szerintem amit a HírTV letett, az a Schmitt Pálos HVG cikkel azonos erősségű."

Na, ez durva volt! Eltekintve attól a ténytől, hogy a két "dolgozat" relevanciája között ég és föld a különbség (SP esetében a "csúcstelejesítményl", GYF esetében pedig egy "nulladik lépcsős szakdoga" )."

1) már megbocs, de mi a búbánatos logikai köze van a két dolgozat "relevanciájának" ahhoz, hogy a HVG vagy a HírTV mit tett le az asztalra a plágium igazolására?!

2) A két dolgozat nem pont ugyanolyan szinten van, de olyan nagyon nem is tér el. A kisdoktori az pont a következő, legkisebb lépés a diplomához képest. Akkora nagy különbség nincs közöttük, a kisdoktoriban sem kell önálló tudományos eredményt elérni.

3) A plágium szempontjából sem fontos a dolog. A különbség kb akkora, mint hogy valaki egy diplomáshoz vagy egy kisdoktorhoz tör be a lakásba. A betörés attól még betörés.

"De az sem elhanyagolható tény, hogy a HírTV csak "apró foszlányokat" volt hajlandó (mert) nyilvánosságra hozni Rozs dolgozatából"

A HVG sem hozott le többet, mint egy bekezdést.

"míg SP esetében teljes egyezőség volt fellelhető."

Ez sem igaz, SP esetében teljes egyezés azért sem volt lehetséges, mert eleve fordítani kellett, azonkívül maga a HVG is elismerte, hogy voltak benne átírások.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.06.07. 06:58:10

@graycivil: azt is megjegyezném, hogy a HVG lehozott a bolgár szerző és Schmitt Pál dolgozatából egy-egy paragrafust, de azt, hogy ezek tényleg szerepelnek a dolgozatokban, azt az olvasónak el kellett hinnie. Semmiféle fénymásolatot, felvételt nem láttunk a két dolgozatról. Nem hogy kétséges hitelűt, de semmilyent.

A HVG esetében kapásból el kellett hinni, hogy a HVG nem hazudik. Amit el is hitt sok értelmes ember, mert a HVG hiteles újság. A HírTV esetében meg a balliberális oldal nem hiszi el, hogy nem hazudik, aminek van némi alapja, de azért azt akkor sem kéne elfelejteni, hogy a HírTV talán pont ezért, készített felvételeket is.

Andráska8 2012.06.09. 17:59:28

@Brendel Mátyás:
Most az az érdek, hogy essen.
Két százalék alá már nincs pofájuk tuszakolni.
Vadai Ágnes legutóbb szimpatikusan megválaszolta az őt provokáló Rónai Egonnak: nem közvélemény-kutatást akarnak nyerni.

A témához:

galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=142738%3Aa-gyurcsanyhirtv-merkzes-vegeredmenyerl-es-a-hazai-sajtorol&catid=9%3Avendegek&Itemid=66

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.06.13. 16:16:41

@Brendel Mátyás: Schmittnel sem az volt a gond, hogy x evvel azelott plagizalt, hanem hogy meg lemondasa utan sem latta be, hogy hibazott (meg a lepcsozetes hazugsagai, hogy de 35 oldal az enyem stb.

Ami a HVG anyagait illeti, sem a bolgar szerzo konyve, se Schmitt dolgozata nem veszett el, hozzaferheto volt. Nem egy bekezdest, hanem tobb oldalt hoztak nyilvanossagra (nem az elso cikkben, de azt kovetoen). Azt meg remelem nem hiszed, hogy ha a HVG a dolgozatban nem szereplo reszeekt tett volna kozze, vagy a dolgozat kozze nem tett reszei eltertek volna a bolgar anyagatol, nem cafoltak volna azonnal. Ha igen, akkor tenyleg felejtsd el a blogolast, a politikat es foglalkozz a csaladoddal.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.15. 21:52:45

Hümmm, bájos vita ez a gyurcsányisták és a részlegesen kiábrándult gyurcsányista szerző között...
Leginkább arra lennék kíváncsi (rajtad kívül, Mátyás), hogy akad-e valaki Gyurcsány hívei között, aki feltenné az életét Fletó igazmondására.
Mondjuk Dr. Szabó Zoltán? Vagy Graycivil?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.06.16. 10:19:43

@Andráska8: A hülye emberek a kedvezőtlen közvélemény-kutatást mindig csalásnak veszik, a kedvezőt meg kapásból elhiszik.

Én ettől a fajta reakciótól már hányni tudok, annyira szánalom.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.06.16. 10:23:54

@Kuviklacz:

"Schmittnel sem az volt a gond, hogy x evvel azelott plagizalt"

de ez is óriási baj. A magyar társdalom valamiért nagyon nem veszi ezt komolyan. Ha valaki csalt a diplomája, kisdoktorija érdekében, az egy aljas ember. Elfogadhatatlan.

"hanem hogy meg lemondasa utan sem latta be, hogy hibazott"

ez stimmel Gyurcsánynál is.:)

" (meg a lepcsozetes hazugsagai, hogy de 35 oldal az enyem stb."

lépcsőzetesség volt Gyurcsánynál is.

"Azt meg remelem nem hiszed, hogy ha a HVG a dolgozatban nem szereplo reszeekt tett volna kozze"

erről totál részletesen írtam neked, nem tudom, hogy miért kérdezel vissza, mint egy hülyegyerek, vagy mint aki nem olvasta, mit írtam.

Andráska8 2012.07.15. 14:42:35

@Brendel Mátyás:

Nem csalásról beszélt Vadai, csak arról, hogy a DK-t igyekeznek minél inkább jelentéktelenné tenni a közvéleménykutatók (Ez minden oldalról igaz, lásd a szocik kutatója az MSZP szárnyalásáról beszél. Mingyárt egyedül akar nekimenni az MSZP a választásnak.
Kac-kac.
A Dunaújvárosi szavazás bemutatta, hogy míg a DK a parlamenti küszöbön van, az LMP mérhetetlen.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.07.17. 21:22:54

@Andráska8:

"Nem csalásról beszélt Vadai, csak arról, hogy a DK-t igyekeznek minél inkább jelentéktelenné tenni a közvéleménykutatók"

a közvéleménykutatók bemondanak N számot. Ha azt mondod, nem csalás, tehát a számok igazak, akkor miről beszélt Vadai?!

"A Dunaújvárosi szavazás bemutatta, hogy míg a DK a parlamenti küszöbön van, "
ott van küszöb alatt november óta, és nem mozdult egy tapodtat sem. A köszöb alatt meg pont nem elég a bejutáshoz. Nem köszüb közelébe kell lenni, hanem bejutni, ehhez meg mozduélni kéne. De ilyen elqrásokkal, ilyen emberanyaggal, ilyen Gyurcsánnyal nem lehet.
süti beállítások módosítása