Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Fordul a jetibőr köpönyeg: Szélviktor Kínáról és Tibetről

2011.08.01. 09:47 | Brendel Mátyás | 12 komment

Címkék: kína orbán tüntetés tibet balog zoltán szélviktor

 

 

Egyrészt

 

Ki mondta: Balog Zoltán, Fidesz, jelenleg államtitkár

Mit mondott: "Fölszólítjuk a Magyar Országgyűlést és a Magyar Kormányt, hogy amikor jó kapcsolatokra törekszik a Kínai Népköztársasággal (amit támogatunk), közben ne áldozza föl ennek az együttműködésnek az oltárán az emberi jogokat. Sem a tibetiekét, sem a magyarokét. Akkor sem, ha a gyülekezés szabadságáról van szó egy tibeti megemlékezésen. A minket körbevevő kordonok, a kínai nagykövetség megközelíthetetlensége mutatja, hogy a Rendőrség kordonépítésből Budapesten már nagy gyakorlatra tett szert. Van ebben valami jelképes, hogy ide szorítottak bennünket egy templom és egy iskola elé."

Mikor mondta: 2009.03.11

Hol található meg: index.hu  Az index gyűjtésében még nagyon sok idézet található, csak egyet emeltünk ki példának.

Másrészt

 

Ki mondta: Orbán Viktor

Mit mondott: "...A Kínai Népköztársaság és Magyarország szövetségesei lettek egymásnak. Ehhez erős alapokra van szükség, de ezek az alapok már léteznek a két ország közt. Az elmúlt hatvan év  és az, hogy hasonlóan gondolkodunk a jövőről, csak megerősítette ezeket."

Mikor írta:  2011.06.25.

Hol található meg: index.hu

 

Mi több

 

Mi történt: "Ven Csia-pao kínai kormányfő budapesti látogatása idején, illetve azt megelőzően a rendőrség több helyszínen fellépett a tibeti zászlókkal véleményt nyilvánítókkal szemben, közölte az Országgyűlési Biztos Hivatala.

Ugyanerre a napra a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal adategyeztetésre berendelt Magyarországon jogszerűen tartózkodó tibetieket. Az ombudsman szerint a rendelkezésre álló információk alapján nem zárható ki a gyülekezési joggal, a véleménynyilvánítás szabadságával, a hátrányos megkülönböztetés tilalmával, valamint a panasz előterjesztéséhez való joggal összefüggő visszásság.
"

Mikor:  2011.06.27.

Hol található meg: stop.hu

Tehát a Fidesz, mely kormányra kerülés előtt erősen Kína-ellenes és Tibet-párti volt, valamit kritizálta azt, hogy az MSZP-kormány csupán kordonokat mert alkalmazni, amint kormányra került, tökéletesen fordított a véleményén, és nemhogy kordonokat alkalmaztak, hanem eleve megakadályozták a tüntetéseket, ami mélységesen anti-demokratikus lépés.

És végül az ideológiai bebetonozás

Mit mondott: "véget ér a nyugati jóléti és fogyasztói társadalom időszaka"

Mikor mondta: 2011. július 23.

Hol mondta: Tusnádfürdő

Hol található meg: index

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr593019457

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Komám asszony hol a lóvé? 2011.06.28. 19:14:06

 Bruttó államadósság (milliárd Ft): 2010.ápr.30. 19323,1  2011.máj.31. 21116,5 Netto államadósság (milliárd Ft): 2010.ápr.30. 18104,2  2011.máj.31. 20218,4 Itt valami nagy baj (vagy átverés) van, mert a Kedves Vezető már egy jó éve harco...

Trackback: Konzultáció a Bevándorlási Hivatalról 2011.06.28. 11:44:19

Vannak, akik szerint a Bevándorlási Hivatal rendkívüli módon csak azért tartott nyitva szombaton, hogy megkímélje a tibetieket attól, hogy munkaidőben kelljen megjelenniük ott, hogy válaszoljanak a rendkívül fontos és sürgős kérdéseikre. Mások azt mond...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

istvankah 2011.06.27. 20:04:26

Szeretnék valami pozitivat mondani,de ez csak akkor történhet meg,ha ez a patkány-horda utolsó tagja is elhagyta a Magyar Köztársaság trianoni határait is!A tőbbi az cenzura alá kerülne!Szégyen ,hogy megint visszalépés történik,egy régi korba!

adflexum 2011.06.27. 22:17:29

"...A Kínai Népköztársaság és Magyaroszág szövetségesei lettek egymásnak. Ehhez erős alapokra van szükség, de ezek az alapok már léteznek a két ország közt. Az elmúlt hatvan év és az, hogy hasonlóan gondolkodunk a jövőről, csak megerősítette ezeket."
Van, aki ezt elhiszi? '56 után épp Kína volt, az az ország, amely túlságosan enyhének találta a megtorlást.Ha rajtuk múlik Rákosit küldik vissza, és 10 000 embert végeznek ki.Minket emlegettek negatív példaként, az összes helyi lázadást kis-Budapestnek hívták.

hegyilány 2011.06.28. 00:45:19

Orbán V. Kelet felé nyit és a nyugat zászlaja alatt hajózik."

hegyilány 2011.06.28. 00:53:49

Bár a kommunista uralom megmaradt, a refor­mok révén sikerült elérni a gazdaság tartós és rendkívül gyors növekedését. Kínát joggal tartják világgazdaság ébredő óriásának."

Az utóbbi időszakban Kína regionális hatalommá vált: immár közel negyven éve bír nukleáris fegyverekkel, önálló műholdat lőtt fel, ballisztikus rakétái pedig akár Amerikát is elérik."

kina-info.blogspot.com/

"Ébredő óriás" PÁRTÁLLAM

hegyilány 2011.06.28. 00:59:43

Obama és Sarkozy Orbán ellen"

Orbán gazdaságpolitikai tekintetben az IMF és az Unió, azaz Washington és Brüsszel ellen 2010 júniusában arcmentési céllal meghirdetett gazdasági szabadságharcának kitörése óta mindent a "keleti szélre", azaz a magyar állam arab, orosz vagy kínai finanszírozására tett föl. Jelenleg úgy látszik, az utóbbinak van legnagyobb esélye.

Orbán Európa helyett Kínához próbálja kötni a magyarokat; a következmények pillanatnyilag beláthatatlanok. A történelmi tapasztalatok okán az se túl vigasztaló lehetőség, hogy ezen csak Berlin segíthet."

www.stop.hu/articles/article.php?id=896287
.............................................
Bocs. ezt másoltam, nem irtam, mert már fáradt vagyok.

jó éjt.

Secnir 2011.06.28. 07:39:38

mi történt? röviden:
megígérte, hogy kivizsgálja a 2006-os zavargásokat és elítél mindenkit
megígérte, hogy megőrzi a nyugdíjakat és a megtakarításokat
megígérte, hogy csökkentik a vízfejeket a közhivatalokban
megválasztották, felesküdött az alkotmány védelmére
másnap VB-döntőn van közpénzen délafrikában
alkotmányt módosított, hogy a barátai is polgármesterek lehessenek
alkotmányt módosított, hogy a barátai is lehessenek külügyesek
bulgáriai nyaralása alatt küld egy emailt, hogy ki legyen a közt.eln.
felduzzasztotta a hivatalnokok létszámát kb a duplájára
elvette a magánnyugdíjmegtakarításokat
kijelentette hogy nem kell az IMF pénze
megunta a folyamatos alkotmánymódosítást, írt egy újat
átvette az EUtól a stafétabotot, ahol az első nap kiröhögték
arról beszélt, hogy ő az isten (volt a pápánál is), az EU utána megy, nem kell több hitel, és hogy az EU feltekint (le) rá.
BL-döntőre utazik közpénzből
Obama helyett a pápához megy koncertet hallgatni
IMF pénzből megvette a MOL 26%-át
leadtuk a stafétabotot.
másnap tövig benyalt Kínának
Kínától kapunk némi x mrd ejró hitelt.

így hirtelen ennyi. nem tudom, hogy ez beletartozik-e a szélkakas kategóriába - háááát szvsz igen.

adflexum 2011.06.28. 07:51:28

@Secnir: És még van 3 éve. Bele sem merek gondolni, mi kerül még rá addig a listára.

Peripetia 2011.06.28. 09:11:25

A vezéreteknek annyi elve és olyan minőségű, mint a blöki kutyámnak. Ez a vezér!

hegyilány 2011.06.28. 15:26:02

Süddeutsche Zeitung szerint balgaság Magyarország függőségi viszonya Kínától"

Kína nagy mennyiségben akar magyar állampapírokat vásárolni - állapította meg a német napilap gazdasági újságírója, hozzátéve, hogy Orbán szerint Kínának köszönhetően Magyarországnak "nem is kell már gondot csinálnia a pénzügyekből".

"Ekkora bizalom az ázsiai mindenhatóságban naiv és veszélyes - és nem magyarázható kizárólag Orbán politikai ide-oda imbolygásaival..." - írta Alexander Hagelüken.

A szerző rámutatott: a Nyugatra általánosan jellemző egyfajta kétes csodavárás, hogy a gyorsan fejlődő országok megmentik a válságtól. Hatalmasak az elvárások a Brazíliához, Kínához és Indiához hasonló feltörekvő országokkal szemben; az ipari országok úgy gondolják, hogy ezek tartós növekedése saját huzamosabb fejlődésüknek a záloga lehet.

Az újságíró szerint ez a hozzáállás "kockázatos fogadás egy bizonytalan jövőre".

Az Egyesült Államok után, amely régóta a fejlődő országok infúzióján él, most már "Magyarországtól Görögországig az ingadozó EU-tagállamok" is a feltörekvők hatalmas pénztárcájában reménykednek - hangsúlyozta Hagelüken.

A lap munkatársa szerint ezeknek az országoknak balgaság ennyire függőségi viszonyba kerülniük, hiszen végül minden államnak saját magának kell dolgoznia azon, hogy jólétet teremtsen, és megoldja a problémákat."

hvg.hu/vilag/20110628_balgasag_fuggoseg_kina_sz#rss

hm. Világra szóló siker? avagy hogyan lehet a világlapok cimlapjára kerülni?!
:)

lüke 2011.06.28. 21:05:20

delta t

hm. Világra szóló siker? avagy hogyan lehet a világlapok cimlapjára kerülni?!

menőmano 2011.07.03. 21:15:13

Bevándorlók - mellettünk
Karácsony Szandra 2011. június 30., csütörtök
Megnyílt a márkás kínai áruk központja

* Címkék: bevándorlók-mellettünk
* eia
* gazdaság
* kína

"Június 29-én nyílt meg a márkás kínai áruk központja (China Brand Trade Center - CBTC) a budapesti AsiaCenterben. Az üzletben a délkelet-kínai Csöcsiang tartomány 36 cége mutatkozik be: többek között textilipari, gépipari, vegyipari vállalkozások.

Elsősorban Kínában népszerű, de Európában még ismeretlen márkákat kínálnak. A CTBC egyben a tartomány gyártóinak marketingközpontja is lesz, a közép-kelet-európai piacra innen fognak terjeszkedni.

Az üzletközpont megnyitójára számos kínai üzletember ellátogatott, beszédet mondott Luo Csuan-hang, a csöcsiangi kereskedelmi hivatal európai és amerikai főosztályának elnökhelyettese, aki reményét fejezte ki, hogy tovább erősödik a két ország közötti gazdasági együttműködés."

kitekinto.hu/eia/2011/06/30/megnyilt_a_markas_kinai_aruk_kozpontja/

Terveik szerint az AsiaCenter keleti része a kiskereskedelemé marad, míg a 18 ezer négyzetméteres nyugati felét fokozatosan elfoglalja a CTBC és a nagykereskedelem. A márkás áruk központja további bővítése novemberre várható, ekkor újabb cégek vetik meg lábukat Budapesten.

A platform a magyar vállalkozásoknak is lehetőséget nyújt a kapcsolatépítésre: a megnyitót követő napokban mintegy ezer tárgyalásra számítanak a hazai és a kínai üzletfelek között. "

:)

márta)) 2011.08.05. 23:00:05

Elképesztő a kínai érdeklődés hazánk iránt"

"Rengeteg kínai delegációt fogadunk, hetente átlagosan egy érkezik, magas rangú állami vezetőkkel − mondta lapunknak Dobos Erzsébet, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal elnöke.
Jelenleg két kínai céggel folynak tárgyalások Magyarországi befektetésekről. Kedvezőtlen fordulat ugyanakkor, hogy a legjobb külgazdasági szakdiplomatáink többsége nem folytatja munkáját állomáshelyén."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/elkepeszto_a_kinai_erdeklodes_magyarorszag_irant.490570.h

Hm. Nem lesz már semmi probléma??!! Lesz már biztosan több százezer- vagy éppen egymillió munkahely.
Nem kell félni.
:)
süti beállítások módosítása