Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Milyen országban akar Orbán megöregedni?!

2014.03.20. 07:20 | Rabelais | 16 komment

Címkék: orbán viktor

orbanoreg1.jpg

A kép egy "öregítő" szoftverrel készült.

No igen - vetheti fel az olvasó - ha egyáltalán Orbán Magyarországon akar megöregedni. Mert mondjuk az általa tönkretett országból elmenekülhet az annyira rühelt nyugatra, mint azok, akik ekézik a nyugati, modern világot, éljenzik a keleti világot, a természetet, egyszerűséget, vagy netán a létező szocializmust, csak valamiért mégiscsak a modern, nyugati világban ragadnak, nem emigrálnak Észak-Koreába, Nepálba, Szomáliába. Az örök morgók. Orbán is egy örök morgó, de azért több is. Ő azért ezt állami szintre emelte, és azért tetemes kárt okozott ezzel az országnak. És persze, ha Orbán nyugatra menekülne szép vén korára, azzal szembe köpné magát, de az olvasó nyilván máris mondja a helyes riposztot: hát ez a "jóember" hányszor köpte már magát nekifutásból pupillába, nem süllyedne ez már tovább szégyenében ettől sem. Nincs neki olyan.

No és jegyezzük meg, feltettük, hogy Orbán Viktor nem kerül börtönbe. Azért, mert könnyen meglehet, hogy politikusi módon megússza a börtönt, ha esetleg lenne olyan ügy, amelyért elítélhetnék. Másrészt meg azért nem erről írok, mert a börtön enyhén szólva nem ideális lélektani hatásairól nem szükséges blogpostot írnom, tudja azt az olvasó magától is. Tehát tegyük fel, hogy Orbán Viktor szabadlábon, Magyarországon vénül meg.

Nos, hát addigra, mire Orbán nyugdíjba megy, az állami nyugdíjnak sok értéke nem lesz, ő pedig ugyebár világ életében nem dolgozott, csak ingyenélt (ezzel nem mondom, hogy minden állami alkalmazott ingyenélő, ő az), úgyhogy neki csak állami nyugdíja lesz, ha nem fizetett be valamelyik fakultatív magánnyugdíj-pénztárba. Mert ugye a kötelező, az már nincs, azt ő eleinstandolta.

Persze, mondhatjátok, hogy akinek olyan Simicskái és Mészáros Lőrincei vannak, mint Orbánnak, az talán nem fog éhen dögleni. Csak ugye ahogy az idézet szól, "a hála nem politikai kategória", ezek az emberek közel sem biztos, hogy visszaadják azt, amit Orbántól kaptak akkor, amikor Orbán már nem adhat nekik semmit, mert már nem Führer többé az országban. Nem olyan emberek ezek. Ez az idő pedig eljön,ha nem 2014-ben, akkor később. Szerintem Orbán nem lesz olyan diktátor, aki a hatalomból megy a sírba.

De mondjuk valahogy majdcsak megél Orbán, ha legalább a kistafingirozott családja megtámogatja. A teljesen tönkretett egészségügy sem biztos, hogy sújtani fogja, ha lesz pénze drága magánklinikákra, esetleg külföldön.

No jó, akkor ez meg van oldva, gondolhatja Orbán, az anyagiak megvannak, az egészség a korához képest szintén karban lesz tartva, mi kell még?

Hát mondjuk - és ez leginkább Orbán Viktorra igaz, mert hiú ember - az emberek megbecsülése. Márpedig egy bukott miniszterelnököt, aki regnálása idején ilyen dolgokat tett, azt nem fogják az emberek tisztelni. Addigra már a Fideszesek is rühelleni fogják, hiszen ha csak azt nézzük meg, képzeljük el, mit művelt ez az ember a Fideszen belül a kollégáival, hát abban becsülni való nem nagyon van. Az ország népe pedig azért fogja utálni, mert több ciklus idejére is tönkretette ezt az országot. A rezsicsökkentés hatására addigra Orbán Viktor esetleg svábhegyi házába egészen olcsó áron nem fog kapni gázt, vizet és villanyt, mert a cégek tönkrementek, a hálózatokat, a technológiát nem frissítették.

Az ország ellátására hivatott Paks II bővítés vagy megépül, vagy még az sem. Ha megépül, áram tán még lesz, ha lesz a reaktorba urán. Azért ugye fizetni kéne. Az ország meg ugye a 3000 milliárd forintos hitelt fizeti vissza. A gazdasága egyébként teljesen tönkrement, mert aki ebben az országban értelmes volt, az elment innen, aki meg maradt, az nem tudja felemelni az országot. Annál is inkább, mert a hittanon és tönkretett oktatásban felnőtt gyerekek közel sem lesznek olyan versenyképesek, mint akárcsak a mai fiatalok. A birkák lehetnek, hogy békemenetelni fognak tudni, de mást nem nagyon.

Igen, "kedves" Viktor, "Kedves" Vezető, a dolgok visszaütnek. Nem lehet egy tönkretett országban valamiféle enklávéban, istencsászárként élni, a vihar eléri a királyi palotát is. Egy romokban heverő országban hiába gazdag az ember, nem tud a pénzével annyit kezdeni. Aztán meg vannak azok a dolgok, amelyek pénzért nem is vehetők meg, vagy nem is vásárolhatók ki. A szegény emberek megvető pillantása. Az elmaradozó barátok. A fanyalgó ismerősök. Ezek helyett hiába veszel pénzért hostesseket és testőröket.

Mert ugye több dolgok vannak földön és egen, mintsem egy kulturbunkónak maradt jobbágy álmodni képes, és amire törekedni képes. Több dolgok, mint múló hatalom, mint elúszó pénz, és mint státusszimbólum stadionok.

A gyerekek már most repülnek kifelé. Mi marad tehát? Bor, pálinka, Lévai Anikó, ha el nem válik. a Svábhegyen egyébként minek is maradni, Felcsúton sokkal kényelmesebben él egy öreg paraszt. Elbiciklizik a boltba, megveszi a mindennapi kannásbort, aztán hazabiciklizik, és a délutánt azzal tölti. Májbetegésg, cukorbetegség, elhízás. Igazi, falusi, magyar vénség. Nem változtattál ezen semmit, Orbán Viktor, nem tettél semmit életedben.

Az egykulcsos adót visszacsinálják, Matolcsy majd eltűnik a jegybank éléről, az egyetemi oktatást megreformálják, az egészségügyhöz hozzá se nyúltál. A NENYI-re már most ki emlékszik?! A magánnyugdíjpénztárak pénze már nincs meg. Nyugdíjreformot nem csináltál. Az ilyen-olyan intézkedéseidet visszaigazítják. A legnehezebb talán a tákolmány újrafogalmazása lesz, de majd meglesz valahogy. Ha kell, apránként, kormánypártok és valamilyen ellenzéki pártok összefogásával egy-egy paragrafust helyretesznek.

Itt lakik Magyarország volt miniszterelnöke - mondják majd a falusiak - de hogy a felcsúti betondinoszauruszon - ahol a magyar válogatott rendre kikap a Feröer-szigetektől - kívül mi maradt utána, azt nem fogják tudni majd megmondani. Ez pedig - én tudom - fájni fog neked. Keserű lesz a te vén korod, édes öregem!

Én viszont biztos nem szeretnék ilyen országban élni és majd megöregedni (valamivel később, mint Orbán). Nem akarom, hogy minden évben tartani kelljen tőle, hogy tönkremegy-e az állam. Nem akarom, hogy a nyugdíjamnál azt kelljen nézzem, hogy fogok ebből megélni, nem akarok hónapokat várni a műtétemre, nem akarom, hogy akadozzon az áram, a víz és a fűtés. Őszintén szólva azt szeretnám látni, hogy megyen előre fajunk és nemzetünk. Őszintén szólva nagyon örülnék, ha addigra már modern, automatizált lakások lennének. Ha ragyogóan képzett fiatalokat látnék, akik a tudásban, és nem a reménytelen gürcölésben egyik oldalon, vagy a "barátok majd benyomnak egy pozícióba" látják a jövőjüket. Akik a tudománnyal foglalkoznak, és nem az EU utálattal. Akik vasárnap dokumentumfilmet néznek, és nem templomba mennek. Akik már nem "megoldjuk okosba" módon akarnak megélni. Őszintén szólva örülnék, ha a nyugdíjamból utazgatni tudnék, és még mindig az EU-ban lennénk, és nem kéne vízumokért szaladgálni öreg létemre, és a határon nem kéne sorban állni az ellenőrzéskor. Nem kéne pénzt váltani, mert nekem is pont ugyanolyan euróban jönne a nyugdíjam, mint amivel abban az országban fizetnek. Nem kéne azt nézni, hogy mennyi az euro árfolyama, mert valamelyik Fideszes politikus már megint ugatott valamit.

Úgyhogy ezért mindent meg kell tenni, ami lehetséges. Tübbek között április 6-án.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr635866977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lajos Csánó 2014.03.20. 07:59:16

Úgyhogy ezért mindent meg kell tenni, ami lehetséges. Többek között április 6-án.:Úgy legyen!

Pali papa és a negyven rab ló 2014.03.20. 08:15:16

Kazahsztán?
Szép az élet a bakui olaj és gázmezők szélén.
Baku, a „kaszpi Dubai” !

www.sistertravel.hu/sites/default/files/154.jpg

István Tamasi 2014.03.20. 10:05:46

Végre megtudhattuk mutyiviki kormányprogramját is: folytatni szeretné
- a tőzegbányászást magyar természetvédelmi területen /vajon miért nem orosz, kazah vagy azeri területen?/
- hazánk eladósítását
- a szegények számának növelését
- az oktatásügy züllesztését
- a beruházások csökkentését
- a labdakergetők - leánykori nevükön focisták - támogatását itthon és külföldön leginkább a foci körül sürgölődő sunyik anyagi hasznára.

Dezső Németh 2014.03.20. 17:30:48

"...Milyen országban akar Orbán megöregedni?!..."
Mindegy, hogy milyenben, CSAK NE A MIÉNKBEN !!!! HÚZZ ANYÁDBA, TOLVAJ GAZEMBER !!!!!!....

2014.03.20. 20:34:03

Azt nem tudom hogy Orbán mit akar, de én szeretnék egy kibaszott fóka lenni és egész nap aludni és henyélni.

házelnök 2014.03.20. 21:18:33

Az ócsai lakóparkban élje le a hátralevő idejét 47 ezer forintból, és tartson kecskét.

Én, Claudius 2014.03.20. 23:54:31

A cikk tipikus példája annak, amikor köhög a bolha. Azt egyből meg lehet állapítani, hogy a szerzőnek semmilyen közgazdasági képzettsége sincs, az egész firkálmányt
belengi a politikai hovatartozás bája. Vagy undora. Azt, hogy mit mond a Statisztikai Hivatal, és mik a valós mutatók az életszínvonalról, és a foglalkoztatásról, a beruházásokról, a gazdaság valós állapotáról, az nem érdekli egyáltalán, csak ír, és ír, hosszan és unalmasan. Pedig jobb lenne ha néha olvasna is, vagy netalán tán meg is jegyezne abból valamit, amit olvas. Na, de ez nem is lényeges, Orbán itt fog megöregedni, mert a következő kétharmad ezt lehetővé fogja tenni. És igen valószínű, hogy az azt követő ciklusban is. Az emberek ugyanis nem hülyék, szemben Önnel, kedves cikkíró. Szeretném idézni a kedvenc politikusa mondását: "akinek nem tetszik, annak el is lehet innen menni!" - Gyurcsány bohóc mondta ezt 2011-ben. És ezt megszívlelhetnék a kommenteket író pöcsök is, akik csak ocsmányságokat tudnak írni, hál Istennek csak egy pár mondatban. Tehát készítsétek a batyut és menjetek a ........

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2014.03.21. 00:20:55

@Én, Claudius:

"Azt, hogy mit mond a Statisztikai Hivatal, és mik a valós mutatók az életszínvonalról, és a foglalkoztatásról, a beruházásokról, a gazdaság valós állapotáról"

1) duplájára nőtt a nagyon szegények száma. 30 százalék annyira szegény, hogy ÉHEZIK. kajára nem futja.

2) a foglalkoztatottság csökkent a versenyszférában. csak a közmunkával nőtt egy kicsit

3) a beruházások csökkennek

4) a GDP a ciklusban alig nőtt, volt olyan év, amikor csökkent

5) az államadósság 18 éves csúcson van, azaz Gyurcsáény idejében SOHA nem volt ilyen magas

ismerem a valós számokat, ez a cikk nem a számokról szól, de ettől még ismerem őket, mivel a Facebook oldalon napi sok ilyan cikket osztok meg, amely erről szól.

xva4000 2014.03.21. 07:11:46

@rabelais: "5) az államadósság 18 éves csúcson van, azaz Gyurcsáény idejében SOHA nem volt ilyen magas"
Mi ez? A hét magaslabdája?

bankvezér 2014.03.21. 17:04:01

@Diorella Queen:
"...én szeretnék egy kibaszott fóka lenni ..."

Elég közönséges vagy nő létedre.

2014.03.21. 23:04:56

@bankvezér: Ha sérti az arisztokrata szemgolyódat,akkor nem kell olvasni!

2014.03.22. 09:41:39

@bankvezér: Gondolkodtam és igazad van.
Elfelejtettem hogy egy királynőhöz mint én,nem illik a csúnya beszéd.:D

Scriptor. 2014.03.24. 15:37:34

Orbán már teljesen alkalmatlan kormányfőnek, és nem csupán idegrendszeri betegsége, és pszichés problémája miatt, hanem szellemi kapacitásai okán is! Bővebben: koznaplo.blog.hu/2014/03/24/ki_alkalmas_itt_miniszterelnoknek

islander01 2014.06.16. 23:09:25

Miért? Szerinted megéri???

islander01 2014.06.16. 23:15:10

@Én, Claudius:
A Te firkálmányod tipikus példája a szódásló esetének!
Ha nem tudnád : van rajta szemellenző ( csak egy felé tud nézni- amerre a gazdája engedi) és csak arra mehet amerre hajtják !!!
süti beállítások módosítása