Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Eltolcsy megint fényez, méltón régi nagy híréhez

2013.11.29. 07:00 | Brendel Mátyás | 21 komment

Címkék: megszorítás elqrás matolcsy matolcsy györgy matolcsyzmus matolcsyzmus-orbánizmus

matolcsiél.jpg"Matolcsy élt, Matolcsy él, Matolcsy élni fog!"

Victor Ivanov

Sajnos Matolcsy György elvtársat Orbán olyan pozícióba buktatta fel, az MNB élére, ahol továbbra is hasonló károkat tud okozni, mint korábban miniszterként. Az utóbbi napokban pedig ezen felül ismét kiújult Eltolcsy feltűnési viszketegsége, és a tettek mellett ismét szavakban is óriási rombolást visz végre az országban. Sajnos. A forint vesztére. Mert Matolcsy örök, mert Matolcsy elnyűhetetlen. Eltolcsy a guminarancs, Eltolcsy a Magyar Atom. Eltolcsy a magyar szocialista tervgazdálkodás mintaterméke. Íme a produkció videón:

Ha én forint lennék, dőlnék a röhögéstől.:) És viola, a megjegyzéseim:

  1. A Fidesz kormány gyakorlatilag semmiféle strukturális reformot nem vitt végbe. Változtattak, romboltak, de olyat nem tettek, ami a gazdaságnak jót tenne, és strukturális reformnak mondható.
  2. A költségvetési hiány tartása érdekében sok teljesen konvencionális, sokszor fűnyírógép-elven működő, ostobán kivitelezett megszorításokat hajtottak végre. Olyan szektorokon vágtak, mint az oktatás, amivel Magyarország fellendülésének lehetőségét több évtizedre vágták tönkre.
  3. A hiány tartása érdekében valóban unortodox, burden share módszereket vezettek be, ezek a beruházások olyan csökkenését eredményezték, hogy még ha lettek volna is strukturális reformok, tönkre vágták volna őket. Így az országot úgy tette gallyra az egész Fidesz kormányzás, hogy csak úgy nyekkent.
  4. Ami "fellendülés" tapasztalható az elmúlt hónapokban, az annyi, hogy az Orbánizmus-Matolcsyzmus károkozásának hatása elérte a teknő fenekét, és innen egyelőre már nem romlik tovább az ország. A nemzetközi helyzet meg mégiscsak fokozódik, Németország csak fejlődik, az Egyesült Államok meg pláne. A világ megy ki a recesszióból, és hát akármennyire döglődő az Orbánizmus-Matolcsyzmus Magyarországa, még így is pórázon rángatja a világ fejlődése egy kicsit ezt a döglődő magyar gazdaságot.
  5. Magyarországon bőven volt konvencionális megszorítás, voltak Matolcsy csomagok. A Fidesz a politikai támogatottságát ennek ellenére tartotta meg. Ezt csak a stockholm-szindrómás nép hülyeségének köszönheti, amely nép egy jelentős része Orbántól a nemzeti-szabadságharcos mázzal nyakon öntve háromszor annyi megszorítást is vígan bekajál, mint Gyurcsánytól.
  6. A strukturális reformok konvencionális, megszorításos végrehajtásának az a baja, és ezt Matolcsy nem említi, hogy a megszorítás persze csökkenti a fogyasztást. Az, amit Matolcsy mond, hogy a megszorításba a kormányok belebuknak, pártpolitikai szempontból érdekes, de a reform sikeressége szempontjából nem az. A megszorító reformer kormányok sajnos a nép hülyesége miatt legtöbbször buknak, de addigra végigvihetik a reformokat, és akkor ez már elég nagy tett. Ez a pozitív része annak, hogy a kormányok 4 évig gyakorlatilag leválthatatlanok. Ld például Szlovákiában a Dzurinda kormányt, amely megtette a szükséges reformokat, belebukott, és Szlovákia máig ebből fejlődik jobban, mint Magyarország, nem pedig Fico "munkásságának" köszönhetően. Az, hogy Eltolcsy szerint Európában az utóbbi időben 19 kormány bukott, az nem valami rendkívüli dolog. Szoktak lenni választások Európában, szoktak bukni kormányok. Általában azért, mert a nép nem komálja őket, általában azért, amit csináltak.
  7. A magyar államadósság alig csökkent, és az ellopott magánynyugdíjvagyonhoz képest ez nem eredmény. Az nem dicsőség, hogy Józsi ellop egymillió forintot, és ebből százezer forinttal farag az adósságán. A többi hol van?! Mert már alig van belőle, államadósságot meg alig csökkentett.
  8. A magyar foglalkoztatás nagyrészt a közmunka és a kivándorlás miatt bővült. Nem valódi munkahelyteremtéssel. Eltolcsy ezt gyakorlatilag el is ismeri.
  9. Az egykulcsos adóról Eltolcsy elismeri, hogy fogyasztást nem generált, ő azt mondja, munkahelyet teremtett. Ez erős vakítás, ld. 8).
  10. Eltolcsy maga is elismeri, hogy Lettország és Litvánia ortodox módon vitt véghez reformokat. Ezen kívül Németország utoléréséről álmodozik. Németország pedig az ortodox módszerek szószólója volt, és az Eltolcsyzmus legnagyobb kritikusa.
  11. Az, hogy "innen, Hajdúborzasztóról, a kocsmából üzenem, hogy Olli Rehn monnyonle!" szereptévesztés röhögséges.
  12. Japánt Eltolcsy a defláció veszélyeire hozza fel, mint elrettentő példa. Miközben Matolcsy pont eme defláció szélére vitte az országot. Magyarországon tényleg fenyeget a defláció, mégpedig a rezsicsökkentés, és Matolcsy monetáris politikája miatt.
  13. Eltolcsy beruházás-növelő politikát sürget, miközben az Orbánizmus-Matolcsyzmus miatt Magyarországon a beruházások iszonyatos mértékben zuhantak. Belehazudik a pofánkba. Szemrebbenés nélkül. Az alábbi ábrán a beruházás változása látható. Mivel ez 2010 óta negatív, ez nem azt jelenti, hogy 2010 óta stagnál a beruházás, hanem egyre kevesebb.

0531_beru1-20130531.png

Amit ez az ember feltűnési viszketegségből, kényszeres önigazolásból le tud vágni, ez a töménytelen vakítás félelmetes. Azért félelmetes, mert ez az ember nem önveszélyes, hanem sajnos olyan pozícióban van, hogy közveszélyes. Minden hónap, amelyet ebben a pozícióban eltölt, milliárdokba kerül az országnak. Neked is, kedves olvasó!

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr445666330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csak egy néző 2013.11.29. 11:34:17

Korházba vitték Olli Rehn-t és egy tucat vezető elemzőt, mert elolvasták a pöttyös seggű, kuszaszemü, idióta, közGÁZ géniuszunk legújabb felszólítását, hogy "monjanak le és azonnal mínősítsék fel, min AAA osztályba Magyarországot".
E hír hallatán olyan csillapíthatalan röhögő görcsöt kaptak, hogy orvosi kezelésre szorultak és megfontolás tárgyává tették, hogy e derék, kretént felterjesztik unortodox Nobel díjra.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.11.29. 12:16:42

Tegnap mikor meghallottam (a kocsiban) a rádióban Matolcsy szavait, hirtelen bevillant a párhuzam azzal, amikor Magyarország hadat üzent az USÁnak.

Kapott a hiperaktiv hülyegyerekje egy széfet, tele aranyrudakkal, hogy játsszon csak, néha azért apának toljon ki egy-egy rudacskát. Egy darabig elvan magában, behivja a (szintén debil) játszópajtásait, aztán fogja, és az ablakokat elkezdi kidobálni...

Éhes_ló 2013.11.29. 12:58:12

Jót nevettem kuszaszemen.
Azon még nagyobbat nevettem, amikor itt olllibácsit védenétek, aki nem hogy semmire nem ment, de még ötletes sem volt semmire és buktát halmozott buktára.

De a legjobb az a grafikonotok.
Remélem van még olyan, ahol ilyen drámai csökkenést mutattok:
- ÁHT?
- Infláció?
- Közüzemi díjak?
- Bankköltségek versus bankprofit....

Szóval nyomjátok az ipart, lehet az 5%-ból még 9% is!
Húúzzatok bele!

Éhes_ló 2013.11.29. 13:00:22

@Kőmíves Kelemen: az aranyat a surányi haverod eladta. A
széfben csak papír van.
Az meg nekem is van, de másra használom, mert más a mintája.
Az értéke ugyan az.

Szociknak vége 2013.11.29. 14:03:20

Eltolcsy kissé jobb jegybankelnök mint Simor úr.

csak egy néző 2013.11.29. 14:17:40

@Brúsz Pringstein:
Bruce Springsteen viszont sokkal jobban muzsikál, mint te kicsihuszár ecsém.

DezInf 2013.11.29. 15:55:58

@Brúsz Pringstein:

Mennyivel jobb mint Járai?

Esetleg rangsorolhatnád őket a fidexhez való viszonyuk alapján.

Orbán Diktor (törölt) 2013.11.29. 16:21:41

Jó a cikk, Mátyás. Csak az a baj, hogy azok az ostobák, akik a jelenlegi rablóbandára szavaztak, nem értik. Nem is érdekli őket.

no_successful2 2013.11.29. 16:26:54

Azért én azt a grafikont nem nyomtam volna ide.
Meredek és masszív zuhanást csak a 2004-2010 időszakban mutat. most is alulról piszkálja a nullát, de a tendencia (már a csökkenés gyorsulása) úgy tűnik megállt. Vszínű 1-2 éven belül már ezt sem tudjátok kitenni fikázásképp, akkor még nehezebb lesz a dolgotok.
Én a helyetekben fizuemelést kérnék, mert olyan posztokat kell írnotok sorra, ami felér a fingból hálószövéssel.

no_successful2 2013.11.29. 16:32:26

"Csak az a baj, hogy azok az ostobák, akik a jelenlegi rablóbandára szavaztak, nem értik."

Szerintem úgy vagy vele, mint a majom az állatkertben, aszongya "az a sok hülye a rácson túl fel se fogja, hogy be van zárva"

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.11.29. 16:37:56

@no_successful2: Megállt? Hát akárhogy nézem, a grafikon vége lefele mutat.

zobod 2013.11.29. 17:01:36

Az a panel kimaradt, hogy ami eredmény meg van, az a Bokros-csomag hatása.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.29. 17:04:27

@no_successful2: a grafikon a változást mutatja, ha ez negatív, az SZAR. az édeskevés, hogy a szar fixen szar, azaz, hogy a második derivált nem negatív.

ha például 4 évig -5-ön áll a grafikon az majdnem 20 százalékkal kevesebb beruházást jelent. az meg durva.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.11.29. 17:19:00

@Éhes_ló: A bankköltségekről nehéz csökkenő grafikont mutatni, hiszen másfélszeresre nőttek egy év alatt...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.29. 17:36:51

@no_successful2: nincs fizu. a következő ilyen beszólásnál repülsz.

Nyilas Mise 2013.11.29. 17:45:46

alkalmatlan + gerinctelen = HITVÁNY xar embrek ezek mind...

de csoportosan BŰNÖZŐK, mafia, hazaárulók, országrontók, nemzetvesztők !

Éhes_ló 2013.11.29. 21:34:25

@Online Távmunkás: azt hittem egy köszönöm járna érte, ha már jó ötletet adtam.
Nem?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.11.29. 22:40:40

@Brúsz Pringstein: Egyik kutya, másik eb. Egyikre se bíznék száz forintnál többet.

@no_successful2: Fuss neki újra és keresd meg, hogy a grafikon melyik része nagyobb nullánál és melyik része kisebb. Segítek, 2010-2013 között csak csökkenést látsz.

farcsika67 2014.01.28. 11:10:30

most volt a hírtv-ben egy párbeszéd a gazdaságkutatótól Vértes és a kormány nyaló Boros között, aki szerint brutális növekedés lesz, míg a Vértes szerint egy lófaszt lesz, jövő év második felében jó nagy visszaesés, na az lesz. erre az okos Boros köpni nyelni nem tudott, handabandázott egy sort, mert képtelen volt a ritmust felvenni a tényekkel.

wizes1 2014.01.28. 11:11:07

hány évet érdemelnek hűtlen kezelés, hatalommal való visszaélés okán????
süti beállítások módosítása