Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Magyarország nagy, össznemzeti Békemenetelése a keleti szakadékba

2013.11.03. 12:43 | Brendel Mátyás | 485 komment

Címkék: eu keleti szél

negyparttamogatottsag.pngKülönösen nem volt újdonság, de így grafikonként feltéve, három intézet átlagaként, hosszabb időt felölelő tartamban mellbevágó az, amit a közvéleménykutatók felmérései kirajzolnak a portfolio.hu ábrájában: az ellenzék teljesen mozdulatlan stagnálását, és a Fidesz egészen egyértelmű újraerősödését 2012 tavasza óta.

Ami még inkább ledöbbent az az, hogy nem igazán tudok rá olyan magyarázatot mondani, ami olyan egyszerű lenne, mint az ék. Még olyan magyarázatot se tudok rá mondani, hogy "igen, ezt elqrtuk, nem kicsit, nagyon, teljesen egyértelmű, hogy itt és itt qrtuk el". Egyetlen olyan magyarázatom van, amely valami egészen lehangoló, de akkor ezzel az egész országgal baj van, ahogy mindig is baj volt. Nem elírtuk, csak még mindig nem lépett előre ez a kurva ország.

Milyen magyarázati lehetőségek vannak?

1) A közvéleménykutatók rosszul mérnek, illetve az emberek elhallgatják a valós támogatásukatm mert félnek. Ezt nem fogadhatom el magyarázatnak.

  1. A közvéleménykutatók az eddigi választásokon tévedtek ide-oda egy-két százalékot, de itt egy 10 százalékos erősödésről van szó.
  2. Miért pont 2012 tavasza óta lenne ez a trend?
  3. Az elhallgatás az ellenzék támogatásának csökkenését magyarázná, de erről nincs szó. Az ábra szerint világos, hogy 10 százalékkal több Fidesz szavazó van. kb 800ezer ember.

2) A Fidesz tök jó gazdaságpolitikát folytat. Ezt sem fogadhatom el.

  1. Mert ez nem igaz. Ezt nem fogom kifejteni, a fél blog erről szól. Most röhejes volna sorolni.
  2. Sőt, fokoznám a tézist: Gyurcsányt harmad ennyi megszorításért, 300 forintos vizitdíjért küldték el a fenébe.
  3. Csak úgy egy összefoglaló példaképpen hivatkoznék egy indexes cikkre, és az alábbi ábrára.

1385256_684168048262543_968852333_n.png

3) Az ellenzék szétforgácsolódott

  1. Én azt gondolom, hogy normális országban az, hogy több ellenzéki párt van, teljesen normális, és az emberek nem játsszák el a hattyú halálát amiatt, mert köztük is vannak ellentétek.
  2. Az ellenzék nem 2012 tavasza óta forgácsolódott szét. 2012 januárjában volt a tüntetés az Operánál, az egyetlen, amelyre az LMP össze tudott fogni az ellenzékkel. De az LMP előtte és utána is külön állt, a különállás mindig is megvolt. Az E14 nem létezett, a Szolidaritás ugyan egészen összefogáspárti volt, de a DK viszont a megalakulása természete miatt különutas volt, és akkor még nem jutott el a nagy összefogáspártisághoz. 2012 előtt az ellenzék egyáltalán nem fogott össze, azóta meg némi összefogás azért mégiscsak összejött.
  3. Mindezek ellenére, miközben irracionális lehet, meglehet, hogy az ellenzéki szavazók között sok van, akinek kedvét szegi a szavazásnak, ha nincs összefogás. Bármilyen irracionális legyen is ez. A közös egyéni jelölteken kívül, akik azért csak meglesznek, ugyanis az összefogás egyetlen szavazatot sem hoz a választási matematika szerint. A közös lista matematikailag nem hoz semmit.

4) A Fidesz jó propagandát és különösen nacionalista politikát folytat.

  1. Ez a szó bizonyos értelmében igaz. A propaganda persze aljas Einstandolása a médiának.
  2. A "jó" nacionalista politika itt persze idézőjeles. Helyesnek nem helyes, hanem hatásos. Sajnos az emberek beveszik.
  3. Ugyanakkor nem csak szomorú lenne, ha ezzel a buta nacionalizmussal a Fidesz ilyen jól tudna híveket szerezni, és elvakítani a szavazókat a pocsék gazdaságpolitikát illetően, hanem ez is megdöbbentő lenne, és ez így még így sem lenne egészen kerek. Lehet, hogy a buta nacionalizmusnak van sok része a dologban, de ez nem lehet az igazság teljes kibontása.
  4. A Fidesz nem 2012 tavaszán kezdte a nacionalista retorikát, hanem 1995-97-ben. Ebben nincs újdonság. Mi volt az, amit a Fidesz 2012 tavaszán kezdett?

5) A Békemenet.

  1. A Fideszes kormány ugyan kezdettől EU ellenes volt, de a Békemenet volt az első olyan esemény, amikor kifejeződött, hogy mennyi sok hülye magyar képes felzárkózni eme idea mögé.
  2. Nyilvánvalóan nem arról van szó, hogy a Bayer Zsoltot a molinó mögött látva sok ember Fideszes szavazó lett. Bár ilyenek is lehetnek, hanem arról, hogy a kormány ezzel támogatást kapott, megállt az összeroppanás előtt. És valahol mindenképpen kapott minden EU szkeptikus és Fidesz párti egy támogatást, hogy sokan vannak, erősen tartják magukat.
  3. Mellesleg ezzel az EU kritikáit el lehetett hallgatni. Sajnos igaz: Orbán politikája mellett többen tüntettek, mint ellene. Ezzel a magyar szavazók nagyon meggyengítették az EU lehetőségeit. Azóta csak abban szabhatnak határt, amiben az EU miatt technikailag muszáj. Magyarország belügyeibe azóta kevésbé szólhatnak bele, mert Orbán mindig ott lobogtathatja a Békemenetet. Ez pedig a magyar ellenzéki szavazók hibája. Nem mentek ki soha elegen megmutatni, hogy többen vannak. És itt ne tessék nekem buszozgatásra hivatkozni, a saját bőrötökről van szó! Az ellenzéki pártok meg nem lophatnak közpénzt buszoztatásra.
  4. Egyébként mellékesen a menetelés egy roppant mód haszontalan, értelmetlen, ugyanakkor fantasztikusan jól működő tüntetésforma. Fel nem tudom fogni, hogy az ellenzéki oldalon miért nem találták ki a Szolidaritáson kívül. Több embert vonz, kérem! Miért vagytok ilyen loserek?!

6) Rezsicsökkentés.

  1. Ez nyilvánvalóan egy erős propagandafogás volt. Ezt tudtuk. Még a pártok is felfogták, hogy itt valami óriási fegyvert húzott elő a Fidesz.
  2. Ennek a fegyvernek sem kéne működnie, ha a lakosság nem volna végtelenül fogékony a populizmusra.
  3. Önmagában ez nem magyarázza a fordulatot, hiszen a rezsicsökkentést nem 2012 tavaszán csinálták, hanem egy évvel később. Ez legfeljebb a trend stabilizálásának lehet magyarázata. 2013 tavaszán azért van egy kis ugrás.

És akkor itt eljutottam oda, ami már egy valamivel kerekebb magyarázat, és ebben mindegyik félnek lesz hibája. A Fidesz erősödésének oka kissé tömören fogalmazva bizony a kelet felé tartás. Az a helyzet ugyanis, hogy Magyarországról bebizonyosodott, hogy mélyen keleti ország. Elnézést a kivételtől, akik pár százalékot alkotnak.

Mert keleti az a mentalitás, sőt, a kádárizmusból is ered, amely megelégszik azzal, ha a kormány csökkenti a rezsijét. Miközben a kormány politikája miatt az ország gazdasága hanyatlik, ez nem érdekli a stockholm szindrómás magyart, mert amíg a rezsijét csökkentik, addig ő jól van. A nyugati mentalitás az lenne, hogy annak örülök, hogy olyan jól megy a gazdaság, olyan jól megy a vállalkozás, olyan jó fizetést tudok kapni, hogy ki tudom fizetni azt a rezsit, nem kell nekem alamizsnát adni!

Meg ugye a valódi rezsicsökkentés az az lenne, ha korszerűsítenének hálózatokat, ha modern szigetelési és környezetvédelmi programokra adna támogatást a kormány, ha támogatnák a megújuló forrásokból való energiatermelést, ha mondjuk az ócska távfűtési rendszert modernizálnák mérőórák felszerelésével. Ha az elektromos leolvasást is modernizálnák, hogy ne lehessen olyan könnyen lopni az áramot. Ha ki lehetne kapcsolni embereket, akik nem fizetnek. Ha számon tartanák az adósokat, és másik albérletben nem szerződnének velük újra. stb. Ez lenne a modern, nyugatias út. A rezsicsökkentés ezeken mind nem segít, sőt, elvesz ezektől forrásokat.

Ugyanez a sztyeppei magyar nomád felháborodik, amikor háromszáz forintot kellett fizetnie egy szolgáltatásért, amelynek sokkal több az ára. Ez a pusztalakó magyar ez nem tud arra büszke lenni, hogy konkrétan is letesz valamit az asztalra konkrétan azért a vizitért, amelyet konkrétan igénybe vesz, és így konkrétan számon kérhetné a szolgáltatás minőségét. Mellesleg ugye ugyanez a vizitdíj korlátozta volna az "úgyis ingyen van, menjünk csak el az orvosi rendelőbe kicsit trécselni" szintén keleti mentalitását. Ja és ugye azóta legalizálták a hálapénzt, ahol sokkal többet illik fizetni. Na b+, megérte?!

Keleti az a szittyamagyar, akit rá lehet venni egy kalandozó háborúra az EU ellenében, és ki lehet ezzel szúrni a szemét, miközben a kormány olyan gazdaságpolitikát folytat, amely az egész országot a szakadékba viszi. S a sírt, hol nemzet süllyed el, az EU veszi körül. Lassan mindenki leköröz minket a régióban, és minden szempontból.

És keleti a kereszténykedés is. Keletről jött a vallás, keleti rabszolgáknak alakították át a vallást a Római Birodalomban. Lehet, hogy pár száz évig a kereszténység volt a nyugatiság, de ma már nem az. Ma már ócska és elavult. Különösen ez a "semjénizmusos" formája.

De keleti az az egész bolywoodi történet is, amely a Bajagate-ben elénk tárul. Az a bénázás, azok az alakok, akik itt a DK és az MSZP holdudvarában, sőt, magában a pártban is felbukkannak, az hihetetlen. Én még nem mondok ítéletet, hogy ki a nagyobb hunyó, mert még mindig azt várom, hány csontváz esik még ki a szekrényből. De az biztos, hogy maga az, hogy az MSZP-ben ilyen alakok settenkednek, iszonyatosan elkeserítő, és égő, és tényleg, amíg ilyen balkáni módszerek vannak az MSZP-ben is jelen, addig mit várunk a jövőtől?! Szerintem nem az idős, régi garnitúrát kell kirúgni, hanem a hülye garnitúrát, korától függetlenül. De nem csak a baloldal sáros itt, ezek az emberek nem most kerültek az MSZP-be, és nem csak az MSZP-ben vannak. Ugye, kedves olvasó, nem hiszi azt, hogy akkor most kiderült, Baján a Fidesz nem csalt?! A második forduló eleve azért volt, mert kimondták, igen. És számos riportban kiderült azóta is, hogy de igen. És nem, nem itt qrta el az egészet az MSZP, mert ez egy kis dolog az egész országos trendben, de ez is egy tényező.

Keleti és buta az a gondolkodásmód, amikor valaki trükközve akarja csőbe húzni a másikat. Amikor trükközve akar előnyt szerezni. Hogy politikusok ahelyett, hogy Baján Bajáért tennének valamit, videót forgattatnak, meg honlapot hackelgetnek, szavazatot vásároltatnak, meg ilyenek. Miért kell nekünk egy nagy maffiaországban élnünk?!

Keleti természetesen az a mentalitás is, ahol valakinek a szavazatát meg lehet venni tíz mázsa fáért, vagy telefonért. És az is, amikor újságok, emberek arról értekeznek, hogy ők nem süllyednek le ennyire, nekik magasabb az áruk. Nem ötvenezer, hanem ötszázezer. Erről ugye az a vicc jut eszembe, hogy:

- Ötvenezer forintért?! Minek néz maga engem?!

- Hölgyem, azt, hogy maga micsoda, azt már tisztáztuk, most már csak az árról vitázunk.

Tehát sajnálom, keleti itt a magyar újságírás is, amely pártoknak behódol. Az a HVG, amely lehozta a bajai videót azzal a címmel, amellyel lehozta. Minimum egy óvatos megfogalmazás kellett volna. Keletiek ezek a szerkesztőségek azért is, mert tudom, hogy jó cikkek helyett vén alkoholisták cikkeit hozzák le, akik régi motorosok, és nem akarják, hogy éhen haljanak. De így aztán elég szarok lesznek az újságok.

Keleti az olvasó is, aki azt olvassa, amit eléje raknak. Mint a disznó a vájúból, úgy csámcsog az előemésztett híreken. Autókról, meztelen nőkről, celebekről, műbotrányokról és műpéniszekről. Ezotériáról és vallásról. Nincs saját ízlésük, nincs saját RSS olvasójuk. Olyan nem volt a sztyeppén.

És keletiek azok a szavazók is, akik lusták felemelni a "kövér seggüket", hogy kimenjenek olyan számban tüntetni, hogy ebben az országban végre fordulat legyen, hogy Orbánnak a szájára fagyasszák a mosolyt, és például adjanak az EU-nak egy kis muníciót, hogy hát azért mégiscsak nagyobb magabiztossággal kritizálhassák kívülről is ezt a kormányt. Egy jó kirándulást, jó bulit, kávézást a zserbóban, mekizést, tévénézést és videózást nem igaz, hogy nem lehet beáldozni azért, hogy ne menjen már ez az ország a szakadékba!

Orbán Viktor jól ráérzett Magyarország eme keleti mentalitására. Nem mindenkinek tetszően játszott rá erre, de akinek meg nem tetszik, azok meg nem tudják leváltani Orbánt, pont ugyanemiatt a keleti lustaság és butaság  miatt.

Mi a megoldás?! Nem tudok nagy elqrást mondani, legalábbis olyat nem, ami ne lett volna már meg mondjuk 2006-ban is a pártoknál, meg a Fidesznél is. Ezt nem elqrtuk, ez mindig is ilyen volt, csak az a meglepő, hogy még mindig nem másztunk ki belőle. Szerintem az összefogás nem a nagy csodamegoldás. Szerintem a karakteres vezető se kéne, hogy olyan nagy szükség legyen. A karakteres messiásvárás is keleti mentalitás. Aztán meg szerintem Orbán marhára nem karakteres vezető. Parasztos, vidékies, keleties és unalmas gagyi. Valójában nagyon ócska karakter. Gyurcsány simán jobb karakter, csak szétrombolták. Nem mondom viszont azt sem, hogy vissza kéne állítani. Egy normális Magyarországon az embereknek le kéne tudniuk szavazni akár szürke, technokrata pártokra is, ha azok a jobbak. Vagy Bajnainak például szerintem nem az a baja, hogy nem karakteres, hanem, hogy nem erélyes. Nem tudta rendesen megcsinálni.

Nem tudok királyi utat megnevezni. Nincs rövidebb út a kertek alatt. A pártoknak magukat is meg kell tisztítaniuk ezektől a reflexektől, a szavazóknak meg el kell jutniuk odáig, hogy megszabaduljanak tőlük. A reflexektől, nem a pártoktól!:) Ez aprólékos munka. Azzal, hogy a három párt összefog, még nem lesz megoldva, attól még nem szabadulnak meg a holdudvarban ügyeskedőktől. Ehhez egy hosszú harc kell. És ez a harc sem lesz a végső.

Egy egész ország népét lecserélni máról holnapra nem lehet. Nem fognak egy csapásra átalakulni. Ha nekik ehhez még négy év Orbán kell, akkor sajnálom. Igazán kár négy évet odaadni az ország életéből erre, plusz még az a sok év, amíg visszajutunk a 2010-es szintig. És kedves Mesterházy Attila, ha ezt most nem nyered meg, gondolod, 2018-ban te leszel a miniszterelnök-jelölt?! És kedves Gyurcsány Ferenc, tudom, mert mondtad, ha nem jut a DK a parlamentbe, akkor neked ennyi volt a politikai karriered. Tudom, hogy tudod. Tehát még jobban kéne kapkodni magad! És kedves Bajnai Gordon, szerintem neked sincs még egy dobásod! Mindhárman bejuthattok parlamentbe, de ha Orbán marad, akkor ti mit akartok ott tengődni a Parlamentben?! Tényleg ennyi az életcélotok?!

De nem nagyon tudok valami nagy megoldást. Mondjuk ha ennyire messianisztikusan várják az emberek az összefogást, ezt meg kéne adni nekik. Ez nem árt. Aztán kivinni őket nagyobb számban tüntetni nem tudom, hogy lehet. Mondjuk október 23-án jobb plakátokkal, ahol a három pártvezér nagyobb összefogásban mutatkozott volna a plakáton. Olyat lehetett volna. Valószínűleg némi eredménnyel. Nem biztos, hogy elég lett volna. De most az ország egy messiásváró része erre vár.

A lusta szavazót elvinni tüntetni és szavazni, nem tudom, hogyan lehet még jobban. Mondani kell nekik, ostorozni őket. Elfogadom, hogy ez meg a blogok feladata, ezért teszem én is. Mert én inkább megtehetem, mint egy pártvezér, hogy kimondja: a nép is hülye. Az is hülye, aki a Fideszre szavazott, az is, aki most is a Fideszre szavaz, az is, aki nem szavaz senkire, az is, aki soha nem bír kimenni tüntetni, az is, aki nem csinál semmit. Egy pár százezer ember nem hülye. Ennyi. Ebből nehéz főzni.

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr605612513

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magyarország nagy, össznemzeti Békemenetelése a keleti szakadékba 2013.11.04. 14:52:01

Keleti az a mentalitás, sőt, a kádárizmusból is ered, amely megelégszik azzal, ha a kormány csökkenti a rezsijét.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blrad 2013.11.03. 13:12:48

A napokban jutottam arra a következtetésre, h nem feltétlenül kell aggódni: orbánt sokkal kevesebb faxságáért is már egyszer leváltottuk...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 13:23:32

@blrad: a fenti ábra meg ugye kit érdekel, az csak a valóság, ugye?:)

blrad 2013.11.03. 13:34:36

@Brendel Mátyás: muszáj valamiben bízni. Ha mégsem jön be én jót fogok röhögni a hülye magyarokon: én mobilis vagyok, itt hagyom az egész mocskot a picsába

♔batyu♔ 2013.11.03. 15:45:36

Mondják ezt azok, akik 40 évig tartották a keleti szakadékban az országot és az nem a kulturált Japán, Dél-korea és effélék voltak.

Megnézném hol tartana ez a vásárlóerő, ha kimaradtak volna Gyurcsányék sz életünkből.

vasmargitt 2013.11.03. 16:06:30

nekünk orbán kell és mohács.

mert megérdemeljük, nem még négy évre, hanem 10-re.

ha olyan ostoba ország lettünk, hogy tetszik nekünk egy diktátori pereputty milliárdossá válása, a fél ország éhezése, az ország lesüllyedése afrikai szintre és valamennyiünk lesajnálása európában, akkor teljesen megérdemeljük.

az a mi kollektív bűnünk, hogy európa legostobább, legtehetségtelenebb, ámde legmohóbb és az ország sorsát leginkább leszaró politikai osztályt eltűrünk a nyakunkon. sőt, tapsikolunk neki

úgy kell nekünk. azt kapjuk, amit megérdemlünk.

Mária 2013.11.03. 16:08:29

Szó sincs se kelet felé tartásról, se stockholm-szindrómáról.

Van egy erős kormánypártunk, meg egy balfasz, kormánypárti érdekeket kiszolgáló, IQ-negatív balos ellenzékünk, amelyik nyilvánvalóan nem a győzelemre, csupán a párt vezetésének a parlamentbe juttatására játszik.

Ki a fene akar a vesztesek, az erőtlenek, a megalkuvók mögé állni?

Ki a fene akarja EZEKET a parlamentbe juttatni?

neszóljszámnemfájfejem 2013.11.03. 16:10:49

Pontosan, ki a ftrancra lehetne szavazni??? Mondjon már valaki egyett is...

Mária 2013.11.03. 16:18:05

Azért az látszik az első képen, hogy az elmúlt két évben az ÚJ bizonytalan szavazók nagy része a Fidesz mögül állt ki, majd látva az elmúlt két éves ellenzéki produkciót, szépen kezdenek a Fidesz mögé visszaállni.

kela-bá 2013.11.03. 16:21:27

@neszóljszámnemfájfejem: " ki a francra lehetne szavazni ??? Mondjon már valaki egyet is..."

Mondok : mindet be kell X-szelni ! Ennyi. Aztán imádkozzunk , hátha az hasznosabb?

www.logoszvilag.hu ( egy ateista honlapja.)

AndrewBoy 2013.11.03. 16:21:52

Teljesen az az érzésem, hogy a magyar emberek többsége azt szereti, ha szembeköpik, alázzák és marhaságokkal tömik a fejét, megmondják neki, hogy minden a másik hibája, kreálnak neki egy ellenséget, akit lehet köpködni, mert ha az nem lenne, akkor tuti neki sokkal jobb lenne. Mástól várja a gondjai megoldását, aki boldogulni szeretnek magától, az lefikázzák, kiröhögik, de azt elvárják tőle, hogy akkor érte is tegyen valamit. Aki többre viszi, mint ő az csak tolvaj lehet, kesereg, de semmit sem képes azért tenni, hogy neki jobb legyen. És a Fidesz ezt képes mind-mind megerősíteni a fejekben. Ennyi.

homosapiens (törölt) 2013.11.03. 16:22:24

Tudomásul kell vegyük,hogy a többségnek még mindíg diktatúra kell,hogy még mindíg vezér kell, még mindíg ellenségkép kell! Még akkor is ha ez az ellenség a saját szomszédja , kollégája, testvére!Ezek az emberek képtelenek önnálóan gondolkozni, mindíg kell valaki aki megmondja helyettük,hogy mi a helyes és mi a nem. Mi a megoldás, ki vagy kik miatt élünk mi állampolgárok szarul ebben az országban és egyébként is olyan jó tartozni valamihez,vagy valakikhez, ahol lehet szidni,alázni a másikat. Vannak jelszavak, mondatok amiket a vezér után lehet szajkózni,idézni.....Borzasztó és siralmas ami ebben az országban folyik...folyik már több mint húsz éve! Hogy mikor lesz vége...talán akkor amikor valóban csak két oldal lesz,ők akik kormányoznakés Mi akik a másik oldalon vagyunk mindannyian és éberen figyeljük, hogy mire költik el adóforintjainkat és nem engedjük ,hogy minden eszközzel arra törekedjen bármelyik párt is, hogy a magyar magyarnak legyen ellensége! Gyengébbek kedvéért mondom ezt úgy,hogy semmilyen párthoz nem tartozom!!!!! Itt élek ,itt szeretnék dolgozni, gyereket nevelni, boldogulni.Nem ócsárolni szidni, alázni a másikat...

Nzoltan 2013.11.03. 16:41:47

Mindig megmosolyogtatnak a diktatúrázók, pedig a választási lehetőség mindig is a kezükban van, csak hülyék ahhoz, hogy éljenek vele.

[megmondoember] 2013.11.03. 16:58:18

Kiváló poszt. Magam is pontosan így gondolom, csak valószínűleg nem tudtam volna ilyen jól megfogalmazni.

Egyedül a közvéleménykutatásos résszel nem értek egyet, ami szerintem hamis és ami nem csak azért nem hasonlítható a felhozott másik közvéleménykutatásokhoz, mert nem a választások előtt készült, de azért is, mert a mai helyzet sem hasonlítható a korábbi felmérések idején készültekkel. A rendszerváltás óta soha korábban nem kellett ennyire félniük a hétköznapi emberek nagy részének attól, hogy kiderül a pártpreferenciájuk.

A másik, hogy ne felejtsük el azt sem, hogy a választók alig fele szavazott csak a Fideszre 2010-ben is. Tehát ha közvéleménykutatások a valóságot tükröznék is, azok alapján még mindig csak az lenne elmondható, hogy a Fideszt csak a választók kisebbsége támogatja. Ami persze ettől még elméletileg elég lehetne egy győzelemre is - de azért ne állítsuk már be úgy, mint ha a többségi Magyarország a Fideszt akarná újra.

Amitől én ezzel kapcsolatban félek az az, hogy 2014-ben le fogjuk váltani a Fideszt (ami nem lehet kérdés, hogy így lesz), de egy olyan állapot fog létrejönni, mint 2006-2010 között volt. Vagy egy még olyanabb. Ti. amiben a Fidesz sikeresen tud minden nem, hogy reformot, de egyáltalán szükséges gazdasági lépést akadályozni, bénítani. Egyrészt az Országgyűlésén keresztül, másrészt a végtelenül szervilis és gerinctelen pártkatonái révén, akik mostanra ott ülnek az Alkotmánybíróságban, a médiahatóságnál, az ügyészség élén, stb.

Ez a Mária meg lobtómián eshetett át szegény, vagy nem tudom. Pár éve még olyan értelmes posztokat írt, mint ez is. De egy-másfél éve valami nagyon elromlott benne. Azóta csak a hülyeség folyik belőle, de az szertelenül.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.03. 17:01:47

@[megmondoember]:

"Egyrészt az Országgyűlésén keresztül"

Tehát veszteni fog 2014-ben a Fidesz, de az OGY az övé marad?

homosapiens (törölt) 2013.11.03. 17:04:07

@Nzoltan: Látom magadra ismertél,pedig szerintem lövésed sincs róla,hogy miről írtam..sajnálom!

inebhedj - szerintem 2013.11.03. 17:13:30

Jaj, ez a poszt maga a válasz. :)

Sok elmélkedés, meg tévút (rezsicsökkentés, fittyfene), meg a konklúzió, hogy a buta nép nem méltó a... mire is? Pár százaléknyi okos fiára?

Nem, ennél ez sokkal egyszerűbb: az ellenzék programjából egyetlen pont látszik még az ellenzék-párti médiában is (kivétel a Jobbik, amiből a saját sajtóján kívül semmi, az viszont másképp kommunikál pártja programjáról, mint a többi a sajátjáról): Orbánt el kell távolítani!

Ez pedig édes kevés, ti. három kérdés merül fel az buta népben rögtön:

1. Minek?
2. Ki lesz utána?
3. Mit fog csinálni?

Na most mindháromra (bármennyire is mindháromra kellene), ellenzéki oldalon nincs válasz (vagy ha van, a buta néphez nem jut el valamiért).

A Fidesz(-KDNP) a fenti kérdésekre a következőket válaszolja:

1. Nem kell eltávolítani.
2. Ő maga.
3. Amit eddig.

Innentől kezdve teljesen közömbös, hogy mit tesz a Fidesz, mit tesz az ellenzék, az jó-e vagy rossz. Nincs tömegbázisú alternatíva, mert nincs mi mögé állnia a tömegnek. Már pedig a demokrácia a tömeg holt súlya ugye. :)

2013.11.03. 17:14:30

Az ellenzék bemutatta magát az elmúlt két hétben. Marakodó, aljas söpredék, akik nem riadnak vissza semmitől, minden rosszra képesek.

Ki akarná ezek után Orbán Viktort elküldeni? Csak azok aki haszonélvezői voltak a balliberális hatalomnak.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.11.03. 17:17:49

Be van mondva a tévében, hogy jobban teljesítünk, és rezsicsökkentünk. 2002 óta meg kineveltek egy biztos bázist a tájékozatlan átlagemberekből, mert 2002-ben nem volt elég a mindenki hozzon magával még egy embert. 2006-ban radikalizálták ezt a bázist, és most jöjjön egy tabu téma, amit kihagyott a blogger. Az MSZP-SZDSZ egyik alapelve volt, hogy a cigányokat pozitívan kell diszkriminálni. Ez mára teljesen megbukott, és bárhol kerül incidensbe az átlagpolgár a kisebbséggel, a jelenlegi ellenzéket hibáztatja. A baloldali ellenzék számára jelenleg a lakosság igen nagy része elérhetetlen. Miközben a jelenleg sakkban tartott média képtelen tájékoztatni a hibákról, azok egy átlagember számára csak akkor fognak kézzelfoghatóvá válni, amikor azok következményei is jelen lesznek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 17:18:26

@♔batyu♔: Én alig vagyok 40 áves, nem tartottam az országot 40 évig sehol, te fasz.

apika2 2013.11.03. 17:20:19

@AndrewBoy: A zorbánozásra gondolsz? Tök igazad van. Tényleg csak ennyiből áll az az ellenzék, amelyik tizenéve egyetlen célt tud felmutatni... Csakazorbán. Sajnos a primitív fidesznyikeknek is csak a gyurcsánybajnailibaöszödelmúltnyolcév a mantrájuk, de ezt ugye ne vegyuk felmentőnek, én ugyan nem döntöm el, ki kezdte....

...na éppen választási programra egyik félnek se fussa, a ballibnek még a papírboltig se sikerült elmenni jegyzetfüzetért. Így marad a fideszes rezsicsökkentés, ami nagyon hajaz a világ legrövidebb ideig tartó áfacsökkentésére.. (na találd ki, kikövette el, és mennyivel a választások előtt) :)

laci_52 2013.11.03. 17:21:39

@Lindalinda: Így igaz! A Fidesz még mindig a kisebbik rossz a másik oldalhoz képest.

Amazok nemcsak az elmúlt két hétben, hanem előzőleg nyolc évig kormányon is bemutatták magukat.

apika2 2013.11.03. 17:22:01

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Mondjuk elég durva amit a közmédia művel, biza kormányreklámot talán nem kellene sugallni.

baldoc 2013.11.03. 17:24:48

@Lindalinda: Ki akarná OV.-t elküldeni ? " A legrosszabb Gyurcsány is jobb mint a legjobb Orbán " A többség haszonélvezóje volt a szoclibnek a fideszhez képest !

homosapiens (törölt) 2013.11.03. 17:25:48

@inebhedj - szerintem: vagyis,ha nincs jobb maradjon a rossz mert még az is jobb? Ha az ellenzék nem is ,talán a választók ettől okosabbak.

apika2 2013.11.03. 17:26:54

@laci_52: Meg bizony. És nem volt jó. Fényezheti akárki, gyengusz volt. ...és most őket akarják visszahozni. Vicc. Ki a túró fogja elhinni, hogy egy Mesterházy majd egy komplett kormányt fog (önállóan) összeállítani, és működtetni? ...vagy hogy Bajnai abból a harminc értelmiségből, - akik magukkal se értenek teljesen egyet - akik időnként a háttérből támogatják, széles támogatottságú kormányt rak össze?

:)))) Vicc.

inebhedj - szerintem 2013.11.03. 17:27:31

@homosapiens:

A rossz és jó nem önmagában, hanem egymáshoz képest megfogható fogalmak.

Tehát.
Volt a rossz.
Van a rossz.
És lehetne a rossz vagy ő... semmi?

baldoc 2013.11.03. 17:30:52

@apika2: Akkor nevessél öreg , ne fogd vissza a jókedvedet!! Csak időben hagydd abba mert még hülyének néznek !!

profilo 2013.11.03. 17:31:10

Kedves Mátyás!

Ha te sem lennél oly "keleti" és leráznád magadról ezt a világvége hangulatot,akkor talán elgondolkodhatnál egy kicsit és gondolataid végére jutván írhatnál egy bejegyzést arról,hogy mit is cseszett el társadalmunk,mit rontott el politikai elitünk és seggnyaló értelmiségünk,hogy ez van most ami.
Talán akkor kimászhatnál a saját magad által ásott gödörből melynek alján ezt a kőtáblát találtad:

A nép,a szavazópolgár a hibás!Mi mindent jól csináltunk,de 10 millió fasiszta birkából nem lehet a demokrácia gulyáslevesét elkészíteni!

Remélem elolvasod,mielőtt kimoderálnád!
Köszönöm!

Kámasuka 2013.11.03. 17:33:07

@baldoc: 'Ki akarná OV.-t elküldeni ? " A legrosszabb Gyurcsány is jobb mint a legjobb Orbán " A többség haszonélvezóje volt a szoclibnek a fideszhez képest !'

Jaja, akik akkor felvették a fedezetlen hiteleket azok most várják a Mikulást, és sírnak hogy nem növekszik a lakossági fogyasztás.

Ilyenek voltak ezek a haszonélvezők. Majd a gyerekeik megfizetik, meg azoknak a gyerekei is akiknek nem jött be a libernyák gazdpol....:(

Kámasuka 2013.11.03. 17:36:24

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: 'Miközben a jelenleg sakkban tartott média képtelen tájékoztatni a hibákról, azok egy átlagember számára csak akkor fognak kézzelfoghatóvá válni, amikor azok következményei is jelen lesznek.'

Ez az a média és értelmiség aki egy szót sem szólt a lakossági eladósodás idején és az ország eladósodása idején....

Most viszont kevesli a vásárlóerőt, meg a jólétet, meg nem tartja elégségesnek a devizahitelesek érdekében tett lépéseket...kacc kacc kacc

Bár sírnivaló inkább

baldoc 2013.11.03. 17:37:44

@Kámasuka: Nem volt világgazdasági válság !!! Olcsó pénzbőség volt a piacokon ! Miért ne vettek volna fel hiteleket vagy most a sokkal drágább fidesz hitelek csodálatos ellenszer lesz ??

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.11.03. 17:41:11

@♔batyu♔: Batyu, batyu! Nem fejlődsz, nem változol, csak nyomod a narancspropagandát. Mégis miről beszélsz. A fideszbe legalább annyi 40 éve keletre tartó ejtőernyőzött, mint az mszp-be. Egyenesen egy ilyen keletre tartó főnök írta a nagybecsű új alkotmányunkat... bocsánat alaptörvényünket. Mégis miről beszélsz ember?

De írod: kíváncsi vagy, milyen lenne a vásárlóerő, ha nem lett vona Gyurcsány. Én meg azt nézném meg, hogy mi lett volna, ha nem lett volna Gyurcsánynak olyan ellenzéke (tudod, nem volt 2/3), amelyik folymatosan az ország érdekei elé helyezte a sajátját, ásva az árkot, ezzel megakasztva minden reformot, minden kezdeményezést hosszú éveken át pont akkor, amikor az országnak össze kellett volna tartani.

Rohadjon meg az álszent utolsó demagóg pofád.

homosapiens (törölt) 2013.11.03. 17:42:00

@inebhedj - szerintem: Így igaz...ő semmi... ami valami ,az a választók akarata .Na az ami nem lesz semmi!:-)

Kámasuka 2013.11.03. 17:45:26

@mutymurutty: 'Mégis miről beszélsz. A fideszbe legalább annyi 40 éve keletre tartó ejtőernyőzött, mint az mszp-be.'

Igen népszerü frázis. Csak az a baj vele hogy a fideszbe akkor 20-25 éves az Mszmp-ben szerep és tisztség nélküli senkik 'ejtőernyőztek'.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 17:45:42

@neszóljszámnemfájfejem: a 3 demokratikus ellenzéki párt közül valamelyikre. ez nem kérdés.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.11.03. 17:47:03

@Brendel Mátyás: Jó, hát "batyu" az egy kalap alá volnás nagymestere. Akinek más a véleménye az libsibolsi, oszt kész. Más algoritmust nem is tudna feldolgozni, mert nincs agya. Buggyant narancslé lötyög a helyén. Legalább annyi esze lenne, hogy titkolja. De nem, neki kommentelnie kell. Mindig mindenhol. Hülyét csinálni magából ország világ szeme láttára. :-)

Ultracivil 2013.11.03. 17:48:43

@neszóljszámnemfájfejem:

"Pontosan, ki a ftrancra lehetne szavazni??? Mondjon már valaki egyett is.."

Bárkire Cimbora aki nem valami szaros pártot képvisel!

Ha a szomszéd takarítónéni elindul a választáson az biztos, hogy én rá szavazok. Igaz, hogy alacsony az IQ-ja de legalább nem lop nagyban.
De jó esélye van a Kétfarkú Kutyáknak is.

Emlékezz !! A kiváló képességű Chicholinára, akit sikerült beszavaznia a népnek.

Szóval ez a mostani választás nagy vicc lesz!!

profilo 2013.11.03. 17:50:11

@mutymurutty:

És te igyekszel nem lemaradni mögötte!
Megérdemlitek egymást...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.11.03. 17:50:28

@Kámasuka: A tények makacs dolgok. Egyrészt attól, hogy fiatal demokratáknak hívták magukat, még nem voltak kizárólag azok, másrészt szerintem min nevelkedett, és hova jutott volna a sok kis kisztitkár (párttitkár elvártsak fiai), ha a történelem (és az akkori vezetés) nem teszi lehetővé a fideszt?

Kámasuka 2013.11.03. 17:51:10

@Brendel Mátyás: @mutymurutty: Aki bárki olyanra szavaz, aki az Mszp-vel kormányoz(na), az libsibolsi. Ehhez túl nagy fantázia azért nem kell.

Kámasuka 2013.11.03. 17:52:37

@mutymurutty: Sorolhatod a konkrétumokat.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 17:53:25

@[megmondoember]:

"A rendszerváltás óta soha korábban nem kellett ennyire félniük a hétköznapi emberek nagy részének attól, hogy kiderül a pártpreferenciájuk."

Fidesz szavazóból lett +10 százalék. Azok nem félelemből lettek! Olvasd el a cikket rendesen!

"A másik, hogy ne felejtsük el azt sem, hogy a választók alig fele szavazott csak a Fideszre 2010-ben is. Tehát ha közvéleménykutatások a valóságot tükröznék is, azok alapján még mindig csak az lenne elmondható, hogy a Fideszt csak a választók kisebbsége támogatja. Ami persze ettől még elméletileg elég lehetne egy győzelemre is - de azért ne állítsuk már be úgy, mint ha a többségi Magyarország a Fideszt akarná újra."

Nem az a lényeg, hogy csak 50 vagy 30 akarja, ezzel lehet választást nyerni. Ez van.

"Amitől én ezzel kapcsolatban félek az az, hogy 2014-ben le fogjuk váltani a Fideszt (ami nem lehet kérdés, hogy így lesz), de egy olyan állapot fog létrejönni, mint 2006-2010 között volt. Vagy egy még olyanabb."

jobb volt

" Ti. amiben a Fidesz sikeresen tud minden nem, hogy reformot, de egyáltalán szükséges gazdasági lépést akadályozni, bénítani. Egyrészt az Országgyűlésén keresztül, másrészt a végtelenül szervilis és gerinctelen pártkatonái révén, akik mostanra ott ülnek az Alkotmánybíróságban, a médiahatóságnál, az ügyészség élén, stb."

ezzel együtt jobb volt

baldoc 2013.11.03. 17:54:37

@Kámasuka: Aki bárki olyanra szavaz , aki a Fidesz -szel kormányoz(na) , az náci . Ehhez túl nagy fantázia azért nem kell.

drzsivago 2013.11.03. 17:55:03

@mutymurutty: pl. egészségügyi reform (viztidíj stb.) kontra jobbos orvostársadalom (lásd Csiba Gábor), meg a nyáj, aki követte (követi) őket.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 17:55:29

@inebhedj - szerintem:

"mindháromra (bármennyire is mindháromra kellene), ellenzéki oldalon nincs válasz "

van válasz, csak te jól illusztrálod, hogy a "pusztalakó, nomád magyar" az nem tud pártprogramot olvasni, meg nem figyel oda, amikor erről szól a hír.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.11.03. 17:55:35

@Kámasuka: Például így?

Járai Zsigmond – MSZMP-tag
Matolcsy György – MSZMP-tag
Martonyi János – MSZMP-tag
Pintér Sándor – MSZMP-titkár
Schmitt Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban
Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag
Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Fónagy János – MSZMP-tag
Vonza András – MSZMP-tag
Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag
Chikán Attila – MSZMP-tag
Boros Imre – MSZMP-titkár
Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag
Harrach Péter – MSZMP-tag
Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár
Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag
Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár
Boross Péter – MSZMP-tag
Balogh Gyula – MSZMP-tag
A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:
Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár
Varga Mihály – KISZ-titkár
Rogán Antal – KISZ-titkár
Deutsch Tamás – KISZ-titkár

Nem volt nagy meló. Google keresés, első találat. Megteheted te is.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.11.03. 17:56:43

Már a rokkant özvegyeket is lenullázzák

A betegek maguk sem értik, ha már sokadik alkalommal vettek részt a felülvizsgálatokon az elmúlt években, és mindig rokkantsági állapotot vélelmeztek számukra, miért nem elég, csak állapotrosszabbodás esetén az újabb véleményezés? A gyakorlatban úgy néz ki, hogy minden újabb és újabb komplex felülvizsgálat alkalmával, visszaminősítik a betegeket, lecsipegetnek az össz- szervezeti károsodásuk mértékéből. Ezáltal, minél többször rendelik vissza a betegeket, annál látványosabban fogy el az egészségkárosodás százalékos mértéke, amíg a beteg meg nem gyógyul a „papírforma szerint”. Miközben a betegeket lemeztelenítik, lenullázzák, aközben a felesleges felülvizsgálatokra a szakértőknek, és a jogorvoslati út végig viteléhez a munkaügyi bíróknak, igazságügyi szakértőknek, óriási óradíjakat fizetnek ki milliárdokért. Azonban, ez az „üzletág” még így is jónak mondható, mert a kiszolgáltatott betegeknek, csak kb. 30%-a képes a pernyerésre az óriási kormány apparátussal szemben. Na, és milyen áron? Ezt, a törvénykezők és végrehajtók közül mindenki maga döntse el, a saját lelkiismerete szerint.

A rokkant özvegyek arról is panaszkodnak a felülvizsgálatokkal kapcsolatban, hogy, ha visszaminősítik őket 50% alá, akkor nem csak az állandó özvegyi nyugdíjukat veszítik el, hanem a saját jogú rokkantellátásukat is, mert 40-49% mértékű össz- szervezeti károsodásnál, már csak 1-3 éves időtartamú rehabilitációs ellátásra lesznek jogosultak, mely egy segélyszerű pénzellátást nyújt számukra. Ezzel, hatalmas anyagi veszteségeket kell lenyelniük. Így, akár 50-100 ezer Ft/hó anyagi veszteségük keletkezik. Az özvegyek visszaminősítése a felülvizsgálatoknál mindennapos jelenség. Arról panaszkodnak, hogy teljesen lenullázzák, ellehetetlenítik őket. Az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt megözvegyült rokkantakra ez a sors vár. Sokan vannak olyanok is, akik, ha elveszítik a rokkantságukkal együtt az állandó özvegyi nyugdíjukat is, az elhunyt házastárs haláltól számított 10 év feléledési idő pedig hamarabb letelik, mint amikor az özvegy betöltené a folyton emelkedő öregségi korhatárt, akkor a súlyos beteg özvegy élete hátralévő éveiben már nem lesz jogosult nyugdíjas életkorban sem az özvegyi nyugdíjra. Ez nagyon nagy érvágás egy beteg özvegy számára, hiszen egyedül kell viselnie minden rezsi, stb. költséget. Ezt a segélyszerű pénzellátásból képtelenség megoldani.

Egy ilyen „lenullázott” 58 éves rokkant özvegyasszony, aki banktisztviselőként ledolgozott 30 évet, arról panaszkodott, hogy elvették az özvegyi nyugdíját, és felére csökkentették a saját pénzellátását is, így, a megmaradt 44 ezer Ft/hó összegből képtelen fenntartani a lakást, az élelmet és a gyógyszereket beszerezni. Egy falusi házban él, ahol már a tűzrevaló beszerzése is gondot jelent számára. A szántóföldekről a kukoricatörés után otthagyott selejtes kukoricacsutkákat szedi össze zsákokba, és húzza haza betegen, halálosan kimerülve ettől a kínlódástól.

Hát, ilyen özvegyi rokkantsorsok vannak 2013. évben Európa közepén?
Eközben, a kormány-kommunikáció jólétről és óriási sikerekről számol be Európának és a világnak? Magyarország jobban teljesít címmel!

ORBÁN BANDA TAKARODJ

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 17:56:47

@Lindalinda: "Ki akarná ezek után Orbán Viktort elküldeni?"

minden értelmes ember. inkább vitázó ellenzék, mint Orbán.

a politikai vita az nyugaton egy normális dolog. csak a buckalakó keleti paraszt gondolja, hogy világvége.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 17:57:51

@apika2: "választási programra egyik félnek se fussa"

van, csak te analfabéna vagy, hogy elolvasd.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 17:58:53

@laci_52: "A Fidesz még mindig a kisebbik rossz"

a Fidesz csak a Jobbiknál kisebb rossz, de ők szerencsére nem veszélyesek

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 18:00:02

@homosapiens:

"vagyis,ha nincs jobb maradjon a rossz mert még az is jobb? "

így van. egy homosapiensnek fel kéne fogni, hogy a kisebbik rosszat kell választani, mert a nagyobbik rossz az nagyobb szopás.

Kámasuka 2013.11.03. 18:00:32

@mutymurutty: Csupa senki, 'tag'. Meg 'kisz', 18/25 év alatt.

A 2 tisztségviselő Szürös és Pozsgaynak a PB és KB titkárnak meg soha semmi köze nem volt a fideszhez, még tag szinten se, nemhogy a vezetésben.

Ennyit erről, ezért elég vicces amikor a bolsik komcsiznak.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 18:01:06

@apika2: "Bajnai abból a harminc értelmiségből, - akik magukkal se értenek teljesen egyet - akik időnként a háttérből támogatják, széles támogatottságú kormányt rak össze?"

egyszer már volt miniszterelnök

profilo 2013.11.03. 18:01:18

@mutymurutty:

Kibővíthetnéd a többi pártra is,csak hogy lássuk,hogy a Kádár-rendszer haszonélvezőinek örökösei,a volt kommunista söpredék leszármazottai vezetik(félre!) "váltógazdaságban" immár több mint 20 éve az országot.

drzsivago 2013.11.03. 18:03:14

@Kámasuka: "Ennyit erről, ezért elég vicces amikor a bolsik komcsiznak"

Ezzel egyetértek, a FIDESZ más sem tesz, igaz "én ideológiailag nem vagyok elég képzett"

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 18:03:15

@profilo:

"mit is cseszett el társadalmunk,mit rontott el politikai elitünk és seggnyaló értelmiségünk,hogy ez van most ami."

a cikk ezt leírja. csak ugye a diszlexiától meg kéne szabadulni!

"A nép,a szavazópolgár a hibás!Mi mindent jól csináltunk,de 10 millió fasiszta birkából nem lehet a demokrácia gulyáslevesét elkészíteni!"

1) a cikkben kifejezetten szerepelnek olyan dolgok, amelyekért pártok és politikusok hibásak
2) én a nép vagyok, nem a politikus

Kámasuka 2013.11.03. 18:03:31

@Brendel Mátyás: 'minden értelmes ember. inkább vitázó ellenzék, mint Orbán.'

- Nyugi marad Orbán is meg a vitázó ellenzék is.

'a politikai vita az nyugaton egy normális dolog.'

- Nyugaton az a normális dolog hogy a kormány kormányoz az ellenzék meg végignézi.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 18:05:37

@Ultracivil: "Bárkire Cimbora aki nem valami szaros pártot képvisel!"

kár elmenned szavazni

inebhedj - szerintem 2013.11.03. 18:08:03

@Brendel Mátyás:

> csak te jól illusztrálod, hogy a "pusztalakó, nomád magyar" az nem tud pártprogramot olvasni <

Én speciel szoktam.

Ezáltal annyiban térek el a "pusztalakó, nomád magyar"-tól, hogy nem szavazok senkire.

A pártprogramok olvasását akár elfecsérelt időnek is tarthatnám, de valójában szórakozásból teszem, egyfajta abszurd önszatíraként tekintek mindre. :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 18:08:05

@Kámasuka: "Nyugaton az a normális dolog hogy a kormány kormányoz az ellenzék meg végignézi. "

nem. néha nézzél ki a falu végén túl!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 18:09:45

@inebhedj - szerintem:

"Én speciel szoktam."

akkor egyszerűen hazug vagy.

"Ezáltal annyiban térek el a "pusztalakó, nomád magyar"-tól, hogy nem szavazok senkire."

nem, ezzel tartozol közéjük. ez az egyik keleti vonás.

élveteg 2013.11.03. 18:13:10

Namost fogadjuk el hogy itt keleti mindenki Keleti a kormáynzó erő de keleti az elllenzék és keletiek a közömbösek is Akkor azt szeretném megkérdezni hogy : Te mi a fészkes fenét akarsz ?Meg akarod erőszakolni a népet ? Átépíteni erőnek erejével hatalmi szóval átformálni mert Brendel Mátyásnak nem tettszik a nép úgy ahogy van?

nemzeti csótány írtó 2013.11.03. 18:17:17

Ez a nagy pofájú kemény 2/3 úgy fél a Fletótól mind a tűztől! Miért? Mert tudják, hogy alkalmatlanok mindenre! Nem csináltak mást, csak loptak és romba döntötték az országunkat azért hogy nekik jobb legyen. Mit mondott a cigány gyerek? Minél rosszabb az országnak, annál jobb ne nekik. Ezt a sok ostoba ember már elfelejtette. rezsi csökkentés! Elkap a röhögőgörcs, ha ezt hallom. Egy barom sem nézi meg a pénztárcáját, hogy mennyi marad benne a hó végére, csak örül a hülye fejével. Minket nem adóztat meg, csak a bankokat, multikat meg a vállalkozókat. viszont nekik meg szabad kezet adott hogy garázdálkodjanak rajtunk, hogy tudjanak neki fizetni. Elutasítja az EU-tól küldött ügyészeket, azokat akik megvizsgálnák, hova tűnt az a temérdek pénz amit az uniótól kaptunk. Miért!? Mert ők lopták el! Ez az ember már az apjába is geci volt. Most mit várhatunk tőle? Takarodjon el az ország éléről és menjen vissza Indiába a sok százezer fajtársával együtt! oszt jónapot

inebhedj - szerintem 2013.11.03. 18:17:19

@Brendel Mátyás:

Jaj, Te most már bénaságokat írsz, mellébeszélsz, és bénán érvelsz. :)

De nem baj, vélhetően ez is elmúlik idővel, vö. juventus ventus, igyál egy csésze zöld teát, pihentesd a szemed a szemerkélő (zuhogó?) esőben fürdő esti tájon, egy kis nyugalom, egy kis béke, és az embernek újra kicsirázik az izgalomtól elpilledt EQ-ja, ami meg az eszmecsere alapja.

De én most nem beszélgetnék többet, mert már mulatságos lettél, és így nem tudok komolyan belegondolni az esetleges komoly mondataidba se. ;)

christophe 2013.11.03. 18:17:55

El kell huzni M.o -rol !!Egy bolcsode igazgatonoje mondta kb.3ève amikor probàltam a gyerkocot beiratni,''hogy M.o kb.50èvvel le van maradva a nyugati tàrsadalmaktol,de amig Ok egy èvet fejlodnek addig mi egy èvet lèpunk vissza''Igaza van,volt ,1500km ès3èv tàvolsàgbol,teljes mèrtèkben egyetèrtek vele.

profilo 2013.11.03. 18:25:12

@christophe:

Az ellenzéki kommunikációt és elemzéseket olvasva azt mondom,hogy ne tervezz hosszú távra,mert szerintük amint leváltják Orbánt és az alkotmánymódosítás után újra a demokrácia csillaga fénylik majd országunk felett,ti azon nyomban hazatértek.
Hisz csak a gaz orbáni diktatúra miatt hagytátok el hazátokat.
Tehát ne rendezkedj be nagyon,mert mindjárt itt a kikelet,jön Bajnai,Gyurcsány vagy Mesterházy és már jöhettek is haza.

nincs1itt 2013.11.03. 18:25:24

@Brendel Mátyás: Drága Mátyás!
Felhívnám a figyelmedet, az általam kieszelt találós kérdésre:

"Ha szar és fos között kell választanod, mégpedig aszerint, hogy melyiket edd meg, akkor mi lenne a döntésed?!"

Szóval, lehet mellédumálni, meg "el kell menni szavazni" szöveget nyomatni, de 23 év tapasztalatát nem figyelembe venni, hm, több mint botorság!
Az az ország, lánykori nevén Magyarország, mára csak Hátsó Hátasztán, a teljes lakosságával egyetemben retardáltak gyűjtőhelye lett. Ugyanis, amit a rendszerváltástól kezdve "műveltek" a "politikusok" az éppen elég kellene legyen, hogy kitekerjék a nyakukat. Ahogy ezt szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban, pl.: Burundi, Togo, Alsó Maszáj-föld meg is tennék...
Nincs semmi baj, csak a zöm még mindig azt gondolja, hogy majd a "jó vezető" stb, megoldja az akármit is... Nem barátaim, nem oldja meg...
Kellemes további iszap birkózást!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 18:35:53

@Kámasuka: igen, én sokat laktam nyugaton. tudom, hogy nyugaton az ellenzék messze jobban nekiesik a kormánynak, mint Magyarországon. ha te ezt nem tudod, én most itt nem foglak oktatni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 18:37:00

@profilo: kidobtalak, mert hazugságot írtál. én nem vagyok politikus. ennyi. te itt nem fogsz rágalmazni!

J.László 2013.11.03. 18:37:39

A nyugatnak annyi. Miért ne mehetnénk keletre?

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.11.03. 18:37:47

Imádok ilyen elemzéseket olvasni tőletek, köszönöm!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 18:38:02

@élveteg: a válaszd lásd a postban. meg kéne tanulni olvasni!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 18:39:49

@inebhedj - szerintem:

"EQ-ja, ami meg az eszmecsere alapja."

nem, az eszmecsere alapja a logika. az "EQ", az a nőzés-pasizás alapja. pl.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 18:42:56

@nincs_itt:

"Ha szar és fos között kell választanod, mégpedig aszerint, hogy melyiket edd meg, akkor mi lenne a döntésed?!"

nekem is lenne egy kérdésem: ha az egy pofon és a két pofon között kell választanod, akkor te a kettőt választod?! tényleg ilyen hülye vagy?!

a hasonlatod nem jó, mert NEM UGYANOLYAN ROSSZ a két fél. ha ezt máshogy látod, sajnálom, nem vitázok erről, a blog erről szól.

ha nem mész el szavazni, akkor a két pofont választod az egy helyett. az is választás.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 18:44:08

@J.László: menjél Banladeshbe pólót varrni! megérdemled.

J.László 2013.11.03. 18:46:45

@Brendel Mátyás:
A "kelet" nem feltétlenül pólóvarrás "Banladesh"-ben, te Einstein.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2013.11.03. 18:54:51

2006-ig komolyan vettem a szavazásokat, akár parlamenti, akár népszavazás volt. Aztán jött 2006 ősze, és akkor felnyílt a szemem, össznépi bolhacirkusz egyik szereplője vagyok. 2010 erre rátett még egy lapáttal, amikor Budapesten éltem és a XI. kerületben akartam szavazni. Pont ott, ahol a tumultus volt. Azóta nem érdekelnek a szavazások. Ami reménytelen, az reménytelen. Kész. Ha pedig már nagyon szorongatni fognak mindenféle hülyeséggel az éppen hatalmon lévő bugrisok, akkor lelépek külföldre és viszlát bolondok háza!

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.11.03. 18:55:15

@Brendel Mátyás:
Külön öröm amúgy, hogy láthatólag már tisztában vagytok a problémával (a magyar választópolgárok többsége undorodik tőletek, és nem fogtok kormányra kerülni) de ennek valódi okait sosem fogjátok magatok számára őszintén, egyértelműen és világosan kielemezni. Enélkül pedig esélytelen változni, szóval ez az a fajta autoparalizáció, amiért igazán szeretem a mindenkori magyarországi baloldalt. Nyugodtan imádjátok csak tovább a Művelt Nyugatot, meg fitymáljátok a nálatok háromszor támogatottabb politikai ellenfelet, tuti siker lesz érte a jutalom. :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 18:57:46

@J.László: nyugati cégeknél minimum egy tucat, ha nem több indiai, kínai és japán kollégám volt. nyilván katasztrófaturisták, akik a hanyatló nyugatot jöttek megnézni.:)

miért nem Ukrajnába emigrál az a sok magyar, te baromállat?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 19:00:00

@J.László: mondjál nekem egy fejlett, keleti országot!

Japán?Tajvan és Dél-Korea nyugati módon lett fejlett. igazából Kína és India azon része is, amely fejlett.

nincs1itt 2013.11.03. 19:00:52

@Brendel Mátyás: Látom hozod a gyök kettő hozzáállást...
Jó ember, az egy pofon is lehet akkora, mint a kettő együtt.
De Neked hiába magyarázom, hogy legfeljebb szavazni mész, mert VÁLASZTÁSOD nincs!!!
Neked sem magyarázok tovább, mert látom fogalmad sincs a demokráciáról, élhető országról!
Neked éppen megfelel a langyos fos, de a kemény szart is jóízűen rágcsálod!
Kellemes dagonyázást!!
Ja! Kímélj meg a választól!

homosapiens (törölt) 2013.11.03. 19:01:04

Lassan már az egész vita csak arról szól,hogy azért legyen az egyik,hogy ne legyen a másik! A közgépeseket és a trafikosokat még meg is értem , de vajon a többieknek mit adott ez a kormány?Ők lehet,hogy földbirtokosok lettek? Röhögve ülnek a karosszékben és dörzsölik a kezüket, hogy a hithű pártkatonák milyen jól odamondanak a fórumon és védik a mundér becsületét?Miért is....?Esküszöm, fogalmam sincs!

zobod 2013.11.03. 19:04:27

Leginkább azt nem értem, ki az akinek _nem_ kell a fidesz? Segélyesek, állam csecsén lógók, közműcégek és bankok felsővezetői, adójóváírásból és hitelekből teljesítménnyel alá nem támasztott vásárlóerőt szerzők - oké, azt megértem, a mostani kurzus nem róluk szól. De ennyien lennének, hogy még mindig egy összesített 20-25% közti támogatottsága van a baloldalnak?

én már a fény gyermeke vagyok 2013.11.03. 19:10:52

Nem kell ezt túlmagyarázni, Széles Gábor megmondta, hogy őszre kétharmada lesz a fidesznek. Máskor majd teccenek hinni neki. Most már csak abban a tudathasadásos agyfúzióban - vagy mi a neve - kell hinnünk, és ha ezt erősen csináljuk, lesz itt gazdasági fellendülés rohadásig.

drzsivago 2013.11.03. 19:15:47

@zobod: pl., aki élt az "előző 40 évben" és látja ezt az elképszető azonosságot egy bukott, fenntarthatatlan rendszerrel, pártállammal, pártkatonákka,l tapsoló átvert tömegekkel stb.l.

Pelikán: Azért van egy kis rossz érzésem. Miért kell ekkora felhajtást csinálni? Mégiscsak becsaptuk az embereket.
Virág elvtárs: Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, miről van szó. A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön. A széles tömegeket? Azok úgyse esznek se narancsot, se citromot, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek. Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs. Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Pelikán.

homosapiens (törölt) 2013.11.03. 19:19:39

@zobod: Néha tényleg azt hiszem,hogy a föld az univerzum diliháza! Te kedves Zobod meggyőztél róla,hogy ez így is van! ( bocs ez engem minősít és nem téged)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 19:26:16

@nincs_itt: ok, te megérdemled a szar, a langyos fost, és még a két pofont is ráadásnak. és önszántadból választod, te baromarcú.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.11.03. 19:27:21

No,csak nem nyugszik a bal-lib söpredék féreg csorda :))) Értsétek meg,nem azért nem szavaz rátok értelmes ember,mert "félnek a zorbántól",hanem mert ismerjük a söpredék patkány fajtátokat.Az elcsalt 2006-os választás után (amit a féreg gyurcsótány be is vallott ugye öszödön) görcsösen ragaszkodtatok a hatalomhoz,hogy tovább lophassatok.Jogaival élő emberek közé lövettetek 56 után 2006-ban is.Az egész város lekordonoztátok,és ezt még megfejeltétek egy fasza negatív9% gazdasági visszaeséssel.És most ti vagytok a demokraták,és megmondjátok mit hogyan, brühühü :DD Legalja féreg söpredékek :D

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 19:28:12

@zobod:

"ki az akinek _nem_ kell a fidesz? "

nagyjából minden értelmes embernek, aki látja, hogy ha az ország tönkremegy, nem lesz jó.

konkrétan meg annak, aki bruttó 300ezer alatt keres, annak konkrétan adózásban a Fidesz szar. ez meg azért a többség

zobod 2013.11.03. 19:29:37

@homosapiens: érdekes, mert valahogy mégis leginkább a felsorolt rétegeket (+ a szoclib rezsimtibiket, őket kihagytam) látni a ballib oldal támogatói közt.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.11.03. 19:29:58

@zobod: Leginkább a komcsi nyuggerek tolják az mszmp szekerét.Beböfögnek nekik 13. 14. nyugdíjat (amit majd természetesen az adófizető penget ki).Persze vannak még ingyenélő rétegek akik bármit megtennének,csak legyen megint "ingyen" pént.De ennek szerencsére vége :)))

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 19:30:08

@wanker cunt: "negatív9% gazdasági visszaeséssel."

ott volt egy világválság. a hülye Orbánod ezt világválság nélkül is tudja produkálni. ezért szavazol rá, te húgyagyú?!

drzsivago 2013.11.03. 19:30:29

@wanker cunt: Virág elvtárs: Lehet, hogy egy hülyeséget mondok, de mit szólnál például ahhoz, ha – maradna a doboz, de – ürgebőrbe varrva. Talán még hitelesebb lenne.
Tuschinger elvtárs: Nem rossz! Egész jó írói vénád van Virág elvtárs, miért nem írsz?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 19:31:54

@wanker cunt: "csak legyen megint "ingyen" pént.De ennek szerencsére vége "

ja, mert a rezsicsökkentés, az nem a Fidesz "ingyenpénze" akar lenni?! te baromállat. kettőig tudnál számolni!

drzsivago 2013.11.03. 19:31:56

@wanker cunt: "Persze vannak még ingyenélő rétegek akik bármit megtennének,csak legyen megint "ingyen" pént.De ennek szerencsére vége :)))"

Igen leszavazták (300 ft.-os vizitdíj)

zobod 2013.11.03. 19:33:39

@Brendel Mátyás: a 16%-os adókulcs az alacsonyabb, mint a szocik alatti 17%-os legalacsonyabb. Azt meg talán ne várja már el senki, hogy egy hónapban három hetet másra dolgozzak. Ugyanis nem értelmes közcélokra költötték a pofátlanul magas felső SZJA kulcsokkal beszedett pénzt, oktatásra mondjuk, hanem az adójóváírásra.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.11.03. 19:33:44

@drzsivago: Én bizony meghagytam volna az automatákat, aztán a büszke fajtád - aki nyilván sohasem fizetett még TB-t - fizethetne önként. Tetszik?

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.11.03. 19:34:31

@Brendel Mátyás: A világválság,ami azért baszta padlóra az országok ÓRÁK alatt mert az elmebeteg pufajtás haverjaid a gazdaságot kizárólag a németre építették?Kurva nagy ötlet volt :))) Söpredékek

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.11.03. 19:36:17

@drzsivago: Ami leginkább a söpredék pufajkás fajtádnak jelezte,hogy nem kérünk az elmebeteg ötelteiből.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.11.03. 19:38:58

@Brendel Mátyás: Az látom nem zavar,hogy a közmű cégek GARANTÁLT profittal dolgoztak sok-sok évan át,Európában legdrágábban?Arról ne is beszélkünk,hogy a bal-lib söpredék hogyan "privatizálta" (=lopta szét) ezeket a cégeket.
Persze,jöhet a demagóg duma,de ezt már senki sem kajálja be.

guu 2013.11.03. 19:40:12

"Gyurcsány simán jobb karakter, csak szétrombolták."
Politikusként gondolod vagy mókamesterként?
Utóbbiban egyértelműen jobb!

girind1 2013.11.03. 19:40:14

@profilo:
Nem megyek haza egyelőre, megvárom míg orbán elhúz, aztán minden OK lesz.
És akkor megint leszen olyan kánaán.... :) Csak még azt kéne megtudni, mit fognak Bajnaiék tenni? Azt már tudjuk, hogy 2015 végéig német bérek lesznek. De jó lesz. Úgy itthagyom ezeket a korrupt norvégokat, majd sírhatnak :)

barli 2013.11.03. 19:45:19

7) az olyan megmondóemberek miatt, mint Te, kedves Mátyás

8) a zemberek most jöttek rá, hogy bár szar a fidesz, a többiek még sokkal szarabbak.

drzsivago 2013.11.03. 19:47:21

Mi a különbség a "söpredék pufajkás fajta" és az "elmebeteg pufajkás haverok" között?

Advok 2013.11.03. 19:49:26

Szerinted a fél blog a fidesz gazdaságpolitikájának elemzéséről szól? lol. Némelyik link amit be méltóztatsz rakni talán, de te két értelmes mondatot nem tudnál összerakni a gazdaságpolitikáról, ez a blog inkább szól az idegbeteg fröcsögésedről, lásd életedben nem írtál még szöveget személyeskedés nélkül, ja meg a "hogyan néz ki egy népszabadsággal kitömött koponyájú entitás" témában is kiemelt szerepe lenne.
Egyébként pont az a baj, hogy a hülyézés megy a baloldalnak is, csak épp szebben megfogalmazva, értelmes program meg sehol. Pont az ilyen IQ fighterek és ilyen szellemi gyökkettő blogok amik lejáratják a kormánykritikus oldalt, ha a jobboldali szavazók számának exponenciális növelése a célod, akkor jól haladsz, de még az M0-ás körgyűrű is műveltebb nálad.

jpmjpm 2013.11.03. 19:53:49

"Sőt, fokoznám a tézist: Gyurcsányt harmad ennyi megszorításért, 300 forintos vizitdíjért küldték el a fenébe."

nem ezért. te már nem emlékszel miért?

hederg 2013.11.03. 19:55:14

@Lindalinda: Milyen ember vagy?

Linda? Gratulálok, igazán megérdemled!

laci_52 2013.11.03. 20:01:20

"a zemberek most jöttek rá, hogy bár szar a fidesz, a többiek még sokkal szarabbak."

Ott a pont!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.11.03. 20:07:40

@wanker cunt: A komcsi nyuggerek békemenetre járnak.

homosapiens (törölt) 2013.11.03. 20:08:59

Sajnos,már elvesztettem a fonalat..mire ez a nagy indulat uraim? Miért nem tartunk össze,hisz megmondta a nagy gazdasági szakemberünk,hogy csecsemőkorunkban egyformán piros volt a fenekünk! Ennek azt hiszem elégnek kéne lenni !

toportyánzsóti 2013.11.03. 20:26:52

Narancskapszulákat szedsz,a megengedett dózis dupláját,ami már narancsvakságot okoz.Egymilió birka csak rabszolgaszállító hajókon férne be 26-28 000 négyzetméterre,széleselvtársból max 30 000.Benyaltad a narancsmajmok saját maguk valós számai 20-szoros eltúlzását,ami náluk alap ha a birkamenetről van szó!Már mindenki röhögve adja ki magát fityusz szimpatizánsnak,ha pártpreferenciáját firtatják.

homosapiens (törölt) 2013.11.03. 20:40:48

A háború már olyan régóta tartott, hogy senki nem tudta megmondani miért is kezdődött.Csak az elesettek tudták mikor van vége!.....miért nem lehet felnőttek módjára vitázni,érvelni ?Anyázás és személyeskedés nélkül! Csak ennyire futotta a magyarnak? .....jó éjszakát mindenkinek!

pedes75 2013.11.03. 20:43:09

A baloldal demokratikus választásokon ismét vesztésre áll, úgyhogy a magyar az megint keleti, elmaradott, és tudatlan.

A mindenféle brendelmátyások pedig szokás szerint elsiratják ezt a magyar ugart, amelyik annyira csökönyös, hogy világmegváltó Igazságukból nem kér.

Átlagos vasárnap este ...

torró 2013.11.03. 20:52:51

@Brendel Mátyás:
"
"ki az akinek _nem_ kell a fidesz? "

nagyjából minden értelmes embernek, aki látja, hogy ha az ország tönkremegy, nem lesz jó.

konkrétan meg annak, aki bruttó 300ezer alatt keres, annak konkrétan adózásban a Fidesz szar. ez meg azért a többség"
Akkor amikor a tönk szélén álltunk, valóban 2008- n, akkor mi volt a gondolatod kedves Mátyás?
Ezek a mondatok meg teljesen tévesek. Nem tudom miért is megyünk tönkre? Tévedés a 300e alatti keresetű is inkább az Orbánra szavaz. Azt hiszem túl kevés az emberekkel való kapcsolatod. És ahhoz hogy megtudd mit gondolnak az emberek, hát ahhoz olyan viszony kell velük amiben el is merik mondani. Nos a tevékenységemből kifolyólag, szerencsém van, mert nekem el merik mondani. És az nem az amit itt állítasz. Amúgy meg magadat minősíted amikor lehülyézel bárkit aki FIDESZ szavazó. Szóval te vagy a demokrácia védelmezője? És milyené ha szabad érdeklődni. Alapból tisztelni kell az ellenfelet. Ezt tartották régen az igazi úriemberek.
Na mindegy! Szerencsére rád nem sok lesz bízva ezentúl sem.

vincent66 2013.11.03. 20:54:37

"Ugyanez a sztyeppei magyar nomád felháborodik, amikor háromszáz forintot kellett fizetnie egy szolgáltatásért, amelynek sokkal több az ára. Ez a pusztalakó magyar ez nem tud arra büszke lenni, hogy konkrétan is letesz valamit az asztalra konkrétan azért a vizitért, amelyet konkrétan igénybe vesz, és így konkrétan számon kérhetné a szolgáltatás minőségét."

Mekkora hülyeség már ez? Ha a blogger úgy gondolja, hogy ez a 300 ft lett volna a fedezete a szolgáltatásnak, akkor egyszerűen idióta.
Más részről a vizitdíj pedig azért volt álságos, mert csak és kizárólag azok fizették volna, akik amúgy is fizetnek járulékot.
A nyugdíjasoknak például előre beépítettek a nyugdíjukba havi 1 vizitdíjnak megfelelő összeget, amit a meghiúsulás után sem vettek vissza természetesen.

pedes75 2013.11.03. 21:08:05

@torró:

"Azt hiszem túl kevés az emberekkel való kapcsolatod."

Igen, alighanem itt van a kutya elásva. És valószínűleg ez a Fidesz sikerének is a tikta: egy működő párt, országos szervezettel, amelyik képben van arról, mit akar az átlagember - méghozzá szavazóköri szinten.

Hozzájuk képest a baloldal egy vicc, a saját, nagy Igazságaikat ordibáló, önjelölt prófétákkal - például az ilyen brendelmátyásokkal, meg az egyre nyilvánvalóbban ellenzéki, baloldali mandátumokért verekedő, elvtelen, tehetségtelen és töketlen politikusokkal.

A valósággal való kapcsolatuk valahol útközben totálisan elveszett. Felépítettek maguknak egy virtuális valóságot, ahol diktatúra van, ők üldözött és elnyomott hősök, bölcsek, akikhez a halandó, ostoba választópolgár soha nem érhet fel. Akit tudják, hogy a hazugság a szenvedélyes igazságbeszéd, a de facto államcsőd az sikeres válságkezelés, akiknek egy bajai, hamisított videóra annyi szavuk van, hogy "Minimum egy óvatos megfogalmazás kellett volna".

Hamis volt a videó, baszod, hamis! Az elvtársaid a pártházba rendelték be a megvezetett romákat, ők nyomták a kurvafüggetlen Gavra kezébe a pártházban. Hamis az egész kurva baloldalotok, a hamis válságkezelővel, a hamis reformerrel, a hamis stabilizátorral. Gagyi, hamis, hazug.

De a brendelmátyásoknak nem lesz ettől álmatlan éjszakájuk. Habzsolják a szart, mert baloldali, és akkor biztosan nem is szar, hanem csokoládé.

christophe 2013.11.03. 21:09:05

@profilo: tèvedsz,legalàbbis az èn esetben....Ha minden jol megy kètemberolto a minimum,amire Magyarorszàgnak,a magyar tàrsadalomnak szuksège van,hogy èlheto hely legyenaz orszàg,szerintem.Akinek meg tetszik a jelenlegi szituàcio,hàt az èljen boldogan,ès jo egèszsègben minnèl tovàbb!

christophe 2013.11.03. 21:12:27

@nincs_itt: Szerinted valaha is megèrtik,nem hiszek benne.Mindegy,Engem màr nem èrint :-)

christophe 2013.11.03. 21:19:36

@wanker cunt: ''hogy a közmű cégek GARANTÁLT profittal dolgoztak sok-sok évan át,Európában legdrágábban?'' Meg a pèkek,a hentesek,zoldsègesek.....
èljen a kommunizmus,èljen a PàRt,èljen orbàn elvtàrs,felàllni ès vastaps!!!

christophe 2013.11.03. 21:22:27

@torró: ''Nos a tevékenységemből kifolyólag, szerencsém van, mert nekem el merik mondani''
Pap vagy?

toportyánzsóti 2013.11.03. 21:25:37

@Kuruc ezredes: Se neked sem az élő istenednek fogalma nincs mit beszél,értelmi és érzelmi nyomorékok vagytok,magyargyilkos magyargyűlölő állati ösztönökre rájátszó patkányok.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 21:27:45

@zobod:

" a 16%-os adókulcs az alacsonyabb, mint a szocik alatti 17%-os legalacsonyabb."

ettől függetlenül 284600 forint alatt keresők rosszabbul jártak 2010-ben az egykulcsos adóval. az átlagkereset ennél jóval alacsonyabb volt

www.vg.hu/gazdasag/adozas/ki-jar-jol-az-egykulcsos-adoval-kiszamoltuk-330842

oszt rizsázhatsz hülyegyerek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 21:31:28

@wanker cunt: "az elmebeteg pufajtás haverjaid a gazdaságot kizárólag a németre építették"

1) nem azért. a németek például jól bírták a válságot
2) Magyarország Németországgal való gazdasági kapcsolata a régióban átlagos.

mielőtt kinyitod a baromarcű szádat, gondolkozz, meg tájékozódj, te hülye fasz!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 21:32:35

@wanker cunt: egyébként nincs pufajkás haverom, te húgyagyú anyaszomorító

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 21:35:14

@wanker cunt: ezt a közműcéget zavarták el a náci barátaid Pécsről.

www.portfolio.hu/vallalatok/fenntarthatovilag/a_vilag_egyik_legnagyobb_biomassza-eromuvet_epitettek_fel_a_regioban.1.191047.html

a lengyelek nem. ezért náluk van a legnagyobb biomassza erőmű.

te meg feldughatod Orbánt a seggedbe

2013.11.03. 21:35:55

A magyar embereknek kell egy "atyuska" aki megmondja nekik hogy mit csináljanak, hogyan éljenek. Ezt a szerepet most Orbán tölti be, később majd jön más. Demokráciára nincs igény, több pénz az kéne de hát az meg úgysem lesz soha (pl. nyugat-európai életszinvonal). Lassú de biztos hanyatlás, jó esetben vegetálás várható, pláne hogy jelenleg Nyugat-Európa is jelentős gazdasági és társadalmi problémákkal küszködik. A Fidesz látszólag sikeres, mert népszerü, és népszerü, mert populista, de ettől még konkrét eredményeket nem tud felmutatni. Választásokat viszont tudnak nyerni, ebben tehetségesek...

girind1 2013.11.03. 21:36:51

@christophe:
Pár helyen kérdeztem ezt a közmű dolgot. Pl egy bajor kisvárosba jártunk gépekért. Ott a vacsoránál szóba esett a dolog. A gyáros komcsi "tőkés" kiakadt: az ilyen cégeknek: telefon, víz villany gáz a közösség tulajdonában kell lenni. Stadtwerke. Bajorországot a komcsi Orbán vezeti.
A nővérem szerint ha Calgary polgármestere eladná vízszolgáltatást a franciáknak, azon a napon ki lenne belezve.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.11.03. 21:40:01

@toportyánzsóti:
Beírhatod még többször is, de mondtam már az elsőre is, hogy köszi, pontosan erről beszéltem. :)
De azért megint köszi, és a válaszodat megelőlegezve azt is köszi.

kela-bá 2013.11.03. 21:43:38

Jók a szövegek, jól el vagyunk itt Orbán , meg a politika kapcsán, közben a világban sokkal nagyobb gondok vannak. A leggazdagabb országban mondják, nézzék csak :
Youtube PÉNZT és ÉLETET ( Money & Life ) Izgalmas , érdekes, továbbadásra érdemes.
( Ma esti egyik kereskedelm TV kérdezte nézőit : " Szegénynek érzi e magát ? 74 %-k
igent mondott,hogy miért ? Erre is választ kapunk a fent idézett filmben.)

További szép estét !

@christophe: @pedes75: @vincent66: @torró: @Kámasuka: @homosapiens: @Kuruc ezredes: @toportyánzsóti: @girind1: @jpmjpm: @wanker cunt: @dr. Kóser Malac (a legnagyobb demokrata)!: @Brendel Mátyás: @profilo: @Bokány: @Nem hallgatta le Orbánt az USA, birkamenet riadóóó: @mutymurutty: @drzsivago:

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 21:47:44

@girind1: " Csak még azt kéne megtudni, mit fognak Bajnaiék tenni? "

ha annyi IQ-d van, hogy nem tudod megkeresni a programjukat, akkor érthető, hogy Fidesz savazó vagy.:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 21:49:14

@barli: "a zemberek most jöttek rá, hogy bár szar a fidesz, a többiek még sokkal szarabbak. "

erre nem jöhettek rá, ld 2

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 21:50:45

@Advok: "értelmes program meg sehol. "

google it! IQ-negatív.

christophe 2013.11.03. 21:51:22

@girind1: Nàlunk,a vizet leszàmitva tobb szolgàltatobol vàlaszthatsz,ès ez igy van rendjèn az àllam szabàlyozzon ne irànyitson,birtokoljon vàllalatokat.

tass-tass 2013.11.03. 21:53:01

Én csak azt nem értem, hogy az ellenzék miért nem azt a 300.000+ külföldön munkát vállaló embert és környezetét (család, barát) próbálja meggyőzni, akik valószínűleg már megvilágosodtak arról, hogy mit értenek nyugaton demokrácia alatt. És hogy az miért is jó.

Nem kell őket hamis vagy irreális ígéretekkel hazahívni, hiszen az EU-ban ott élhetünk és dolgozhatunk, ahol akarunk (vagy lehetőségünk van).

Inkább éljenek jobb körülmények között és ha lesz még kedvük, akkor magyarországi viszonylatban jómódú nyugdíjasként jöjjenek haza és lendítsék fel a termál és faluturizmust :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 21:58:01

@torró:

"Nem tudom miért is megyünk tönkre?"

nézd meg az utóbbi pár év GDP növekedését, te hülye! és még válság sincs. mi lesz, ha Orbánt egyszer elkapja egy válság?! főbelövi magát?!

"Nos a tevékenységemből kifolyólag, szerencsém van, mert nekem el merik mondani."

mi vagy, ápoló a gyogyóban?!:)

" És az nem az amit itt állítasz. Amúgy meg magadat minősíted amikor lehülyézel bárkit aki FIDESZ szavazó. Szóval te vagy a demokrácia védelmezője? És milyené ha szabad érdeklődni. Alapból tisztelni kell az ellenfelet. Ezt tartották régen az igazi úriemberek."

nem, a demokrácia nem az ellenfél tisztelete, hanem a jogok megadása. no ez hibédzik a Viktatúrában.

Tapossuk A Szabadságjogokat 2013.11.03. 22:02:47

Azért lesz még (legalább) 4 évig Fidesz kormány, mert ők csinálnak valamit. Hogy az ellenzék is csinál? Ja, bocs, nem... én nem kamuvideókra, meg hatalmi egyezkedésekre gondoltam, hanem tudod, olyan kormányzósdira, ahol kitalálnak valamit és azt meg is valósítják. Merthogy ez lenne a dolguk tulajdonképp.
Ja, hogy követnek el hibákat? Hát igen... csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit.

$pi$ 2013.11.03. 22:03:57

@Brendel Mátyás: "a lengyelek nem. ezért náluk van a legnagyobb biomassza erőmű."

Szó sem volt arról, hogy Pécsett biomassza erőművet építettek volna, sőt, igazából tudtommal semmiféle komoly beruházást nem terveztek és soha nem is végeztek. Igazából sokkal valószínűbb, hogy a Pécsett kaszált busás haszonból építenek másutt biomassza erőművet, nyilván azért, mert ott több hasznot remélnek mintha nálunk építettek volna ilyet.

Másrészt viszont kérdéses, hogy a lengyeleknek jó -e, hogy ez a cég náluk biomassza erőművet épít. Nyilván vannak előnyei, munkahelyek meg minden, de nyilván vannak hátrányai is. Elképzelhető, hogy a lengyelek tudtak volna mással is erőművet építtetni és akkor sokkal jobban jártak volna.

Pop40 2013.11.03. 22:08:07

@Kuruc ezredes:

"(a magyar választópolgárok többsége undorodik tőletek, és nem fogtok kormányra kerülni"

Bolsikám, néztél mostanában időközi eredményeket?

Ha nem, segítek kicsit: balos helyeken 20-30%-kal verik sz@rrá a maffiád, jobbos helyeken meg épp, hogy nyertek, ha sikerül összevakarni pár száz lefizethető cigányt. De csak ott. Ahol nem sikerül, ott még jobbos körzetben SEM nyertek, lásd Sopron, vagy Baja cigánymentes részei.

Én elhiszem, hogy az a párt utasítása, hogy szajkózni kell ezt a "kurva erősek vagyunk" meg "a kétharmad áll, mint a cövek" - dumát, csak akkor lesz ám nagy szájtátás, mikor a segghülye híveitek felülnek ennek, és nem mennek el szavazni. :DDD
A birkamenettel meg lehet nyerni az "egyszerre az utcára csődíthető maximális számú retardált zombi"-versenyt, de egy választáshoz sajna kevesen lesztek. :DD

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.11.03. 22:12:33

@Pop40:
Igen, ez a másik zseniális magyarázatotok. :)
Várom már nagyon a jövő áprilist. Nagyon el lesztek kenődve, még a mostaninál is jobban. Én meg azt nagyon szeretem. Sehol nem nyert időközit a Fidesz, kivéve, ahol igen. A szokásos, szép, összetett, koherens ballib logika. :)

Advok 2013.11.03. 22:12:35

@Brendel Mátyás:
1. az mszps hangsúlyok arányáról és kidolgozottságáról szóltam. ha az a felszínes idiótaság amit az együtt 14gyel kiadtak mint program szerinted tényleg az ahhoz nincs mit szólni, tökéletesen jellemzi a szintedet. a fentebb található nácizásról nem is beszélve. hát tanítani kéne komolyan mondom a pártpropaganda ilyen szintű benyelését, sok szar van ma az országban, de ez pont nincs a listán. médiáról beszélsz de jelenleg alig látsz bele viszonyítási alapod meg olyan szinten nincs, hogy amit talán régen láttál is már sikerült elfelejteni, gazdaságról beszélsz, gazdaság nélkül, politikáról meg jaj hát fogjanak össze mert csak szinten. hát még egy tócsa is mélyebb nálad!
2. kösz, hogy sikerült megint ebben a stílusban válaszolni ezzel is megerősítve amit mondtam, igazán segítőkész vagy, egyébként igen, innentől én is ebben fogok reagálni csak a poén kedvéért, legalább én szórakozzak jól ha te mindjárt rohamot kapsz. ;)
3. A fizikális és mentális seggarcod mindig is ilyen szép párhuzamot képeztek, vagy ebben hosszú évtizedek munkája van benne?

torró 2013.11.03. 22:12:53

@Brendel Mátyás:
"mi vagy, ápoló a gyogyóban?!:)"
Ó igen! És szeretettel várlak!
"nem, a demokrácia nem az ellenfél tisztelete, hanem a jogok megadása. no ez hibédzik a Viktatúrában."
No és milyen jogaidban vagy korlátozva?

Pop40 2013.11.03. 22:13:31

@Tapossuk A Szabadságjogokat:

"Ja, hogy követnek el hibákat? Hát igen... csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit."

Gondolom, Fletó alatt is ez volt a véleményed, és még véletlenül sem habzó szájjal nyáladzottál, hogy rohadt elqró, le vele! :)

Amúgy ja, csinálnak valamit: Lopnak, amit csak érnek, hazudnak, amikor csak kinyitják a szájukat, amúgy meg amihez hozzáérnek, elbasszák.
Ezzel a logikával mellesleg leszavazhatnál Oszamára is, ha még élne: ő is csinált valamit.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 22:17:10

@vincent66:

"Ha a blogger úgy gondolja, hogy ez a 300 ft lett volna a fedezete a szolgáltatásnak, akkor egyszerűen idióta."

a blogger kifejezetten írta, hogy nem. de a diszlexiás olvasó ugrál, mint az Órarugó-gerincű felpattanó.:)

"Más részről a vizitdíj pedig azért volt álságos, mert csak és kizárólag azok fizették volna, akik amúgy is fizetnek járulékot.
A nyugdíjasoknak például előre beépítettek a nyugdíjukba havi 1 vizitdíjnak megfelelő összeget, amit a meghiúsulás után sem vettek vissza természetesen. "

hát ha egy nyugdíjas 1 hónapig nem megy orvoshoz, megérdemli.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 22:19:24

@pedes75: a videóról írtam. de a diszlexiás fideszes hülyegyerek ugrál. ennyi a kapcsolatod a valósággal, bazdmeg

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 22:21:24

@pedes75: egyébként nem gondolom, hogy a magyar emberek negatív GDP-re vágynak, meg 300 forintos euróra, és ez csak az MSZP rögeszméje lenne.:)

Pop40 2013.11.03. 22:23:07

@Kuruc ezredes:

"Igen, ez a másik zseniális magyarázatotok."

Nosza, cáfold meg, drága elvtársam.
Nyert a fidesz Sopronban, ami nem egy balos körzet? Upsz, hát nem.
Nyert a fidesz Baján bármely cigánymentes körzetben? Upsz, hát nem.
Szigetszentmiklóson mennyivel is nyert a fidesz? Upsz, hogy szétverték őket egy laza 20-30%-kal? :D
Szólj, ha kifelejtettem valamit. Esetleg hozd elő a nagyon hiteles kvk-kat, amiket az égvilágon semmilyen időközi nem támaszt alá, vagy a 2010-es támogatottsági adatokat, amik kb annyi relevanciával bírnak jelenleg, mintha decemberben hivatkoznál vissza a júliusi hőmérsékleti adatokra. :DDDD

"Várom már nagyon a jövő áprilist."

Én is nagyon várom, bolsikám. Én is nagyon várom. :)

"Sehol nem nyert időközit a Fidesz, kivéve, ahol igen."

Ja, kivéve Baja egy szem szavazókörét az ötből, ahol elég cigányt tudtak lefizetni és elrángatni szavazni. :D

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 22:25:39

@girind1: Bajorországban nyolcmillió telefoncég van

zobod 2013.11.03. 22:26:24

@Pop40: nincsenek már biztos balos helyek. A jelenlegi támogatottsági arányok mellett, újabb 2/3 is lehetséges.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 22:27:18

@tass-tass: "az ellenzék miért nem azt a 300.000+ külföldön munkát vállaló embert és környezetét (család, barát) próbálja meggyőzni"

próbálja

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 22:28:35

@Tapossuk A Szabadságjogokat: a Fidesszel pont az a baj, hogy csinál valamit. ha nem csinálna, jobb volna.

az elelnzék nem kormányzik. tudod, logika. alap fok.

Tapossuk A Szabadságjogokat 2013.11.03. 22:30:05

@Pop40: Eléggé önző módon szoktam megítélni, hogy melyik kormányról mi a véleményem: én és a családom jobban élünk, mint 4 éve? Igen / nem.
Fletó alatt 7%-kal csökkent a nettóm. Orbán alatt 9%-kal nőtt. Mindez az ő döntéseik kapcsán (adótörvények). Sajnos ilyen szarrágó vagyok. Fletóval az elején amúgy semmi bajom nem volt, még annak ellenére sem, hogy megszorított, csak aztán láttam (láttuk), hogy ennek az áldozatvállalásnak sehol nincs eredménye. Na meg aztán el is kezdett hazudni (azóta sem tudta abbahagyni).

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 22:30:09

@$pi$: egy biztos, nálunk nem fognak ilyet építeni, ezt Orbánék elqrták.

ők maguk meg hát nem építenek, mert a környezetvédelem az nekik kurvára nem téma.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 22:34:24

@Advok:

"ha az a felszínes idiótaság amit az együtt 14gyel kiadtak mint program szerinted tényleg az ahhoz nincs mit szólni"

a Fidesz 2010-es programjához képest a WC papíromon jobb program van, lehúzáskor.

" a fentebb található nácizásról nem is beszélve. "

reakció volt. látom, nem fogtad fel

"médiáról beszélsz de jelenleg alig látsz bele"

de belelátok

konkértumot nem mondtál, baszod.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 22:35:29

@Advok: olyan választ kaptál a kommentedre, amilyet érdemeltél. a kommentedben kurvára semmi konkrétum nem volt.

Tapossuk A Szabadságjogokat 2013.11.03. 22:36:33

@Brendel Mátyás: Persze, nyilván jobb volna, ha nem mentene devizahiteleseket, nem folytatna adóreformot, nem csökkentené az államadósságot, stb...
Az ellenzék nem kormányoz, de én ilyet nem is mondtam. Viszont:
1.) Kormányoztak 8 évig (nem történt semmi, semmi jó)
2.) Foglalkozhatnának érdemi kérdésekkel is, annak ellenére, hogy ellenzékben vannak, de az "összefogás" címszó alatt zajló hatalomelosztás (ráadásul nem létező hatalom) túlzottan leköti őket.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.11.03. 22:36:54

@Pop40:
Én is várom. :)
Mátyással vitasd akkor meg, hogy most támogatott-e az MSZP, vagy mégse, én addig gyönyörködök egy jót az összefogásotokban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 22:37:33

@torró:

""mi vagy, ápoló a gyogyóban?!:)"
Ó igen!"

aha, és a betegek vallomásáról hiszed azt, hogy az a valóság. no így már érthető...

"No és milyen jogaidban vagy korlátozva?"

például nem fordulhatok az AB-hoz, hogy szerintem egy törvény alkotmányellenes.

Pop40 2013.11.03. 22:37:46

@zobod:

"nincsenek már biztos balos helyek."

Ha esetleg átaludtad volna az utóbbi 4-5 hónapot, bemásolom neked egy régebbi kommentem, amit pont neked írtam egy másik blogon, de láthatóan vagy elolvasnod, vagy értelmezned nem sikerült.

"Pop40 2013.09.22. 23:59:11
@zobod:

Na akkor fussunk már át rendesen az időközik adatain.
Egyszerűen összeadnám az utóbbi időközik szavazatait:

Nyírbátor:

Mszp-s független: 371
fideszes 174
jobbikos 103

Szigetszentmiklós

MSZP-Együtt-DK 359 szavazat, 52,03 %
Fidesz-KDNP 201, 29,13 %
Jobbik 34, 4,93 %

Vác

fidesz 384,
MSZP - DK 315,
Jobbik 55

Baja

fidesz 467 47%
MSZP, Együtt, DK 406 41 %
Jobbik 8%
pontos számot nem találtam, csak százalékot, de az 79 szavazatra jön ki.

Összeadva:

Bal 371+ 359 + 315 + 406 = 1451
fidesz 174 + 201 + 384 + 467 = 1226
jobbik 103 + 34 + 55 + 79 = 271

fidesz + jobbik 1497, a fidesz plusz jobbik ÖSSZESEN 46 szavazattal kapott többet, mint a bal.

A legutóbbi kvk-k szerint a bizonytalanok (akik időközikre nem járnak, mert leszarják) fele kormányváltást akar, 10% a kormány maradását. Na ez a tömeg zúdul még majd rá erre az időközi törzsszavazói rétegre."

Naki vagyok kerdojel 2013.11.03. 22:38:13

Nem olvastam végig a kommenteket, de egy olyan országban, ahol emberek önként pénzt adnak a Blikkéert meg a Borsért (tetszőleges fostalicska újság ide tartozik), sajnos nincs sok remény. Ennyi a színvonal.

Vérzik a szívem.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 22:40:24

@Tapossuk A Szabadságjogokat:

"Eléggé önző módon szoktam megítélni, hogy melyik kormányról mi a véleményem: én és a családom jobban élünk, mint 4 éve? Igen / nem."

igen, a Simicska is így gondolkodik. a gond az fijjam, hogy ha elsüllyed a hajó, akkor lehetsz te utolsó, jól élő patkány a hajón, de nem sokáig.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 22:42:39

@Tapossuk A Szabadságjogokat:

"Persze, nyilván jobb volna, ha nem mentene devizahiteleseket, nem folytatna adóreformot, nem csökkentené az államadósságot, stb..."

igen, jobb volna.

"Az ellenzék nem kormányoz, de én ilyet nem is mondtam. Viszont:
1.) Kormányoztak 8 évig (nem történt semmi, semmi jó)"

szerintem igen. de ld a 2. pontot. nem fogok egy hülyét arról győzködni, hogy kék az ég és zöld a fű.

"2.) Foglalkozhatnának érdemi kérdésekkel is, annak ellenére, hogy ellenzékben vannak, de az "összefogás" címszó alatt zajló hatalomelosztás (ráadásul nem létező hatalom) túlzottan leköti őket. "

ebben a parlamentben az ellenzéknek nem osztottak érdemi kérdést.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 22:44:15

@Tapossuk A Szabadságjogokat:

"Foglalkozhatnának érdemi kérdésekkel is"

nézd, én nem kárhoztatom az ellenzéket, ha nem nyújt be minden nap valami értelmes javaslatot a parlamentbe, amit a hülye Orbán lesöpör.

érthető, ha feladják. egyébként még mindig csinálnak ilyet a rend kedvéért. csak figyelni kéne ám a híreket, te fasz!

zobod 2013.11.03. 22:50:25

@Pop40: nem tudom, mit akarsz ezekből az országgyűlésinél gyengébb részvétel mellett megtartott, és tét nélküli választásokból kihozni. Azon kívül, hogy próbálsz belőle további hitet nyerni. Az ugyanis, hogy a balliberális oldal elviszi 2014-et, az nem a racionalitás, hanem a hit terepe. Egyrészt vannak mandátumok is, az egyéni olyan, hogy ott elég egyel több szavazót meggyőzni a mandátum megszerzéséhez, mint amennyit a második helyezettnek sikerült. A másodiknak pedig nem jut semmi. A listás eloszlás megtippelésére pedig a posztoló első grafikonja ad némi támpontot.

Nincsen üveggömböm, fogalmam sincsen hogy milyen lesz tavasszal a közhangulat. Természetesen ugyanúgy nem tudod te sem. De a fenti gyűjtésed alapján a balliberális ellenzéki pártszövetség győzelmét prognosztizálni, az egy elég érdekes gondolatmenet.

Tapossuk A Szabadságjogokat 2013.11.03. 22:50:35

@Brendel Mátyás: Én már nagyon sok hajón éltem, ha az egyik elsüllyed, felkapaszkodok egy másikra. Életképesebb vagyok annál, minthogy egy hajótól függjek. Az utalást persze értettem, de megnyugtatlak: akik Magyarország szörnyű végét vizionálják, mert Orbán Viktor, mint a Gonosz, pusztulásba taszít minket, azok tévednek.

Pop40 2013.11.03. 22:52:42

@Tapossuk A Szabadságjogokat:

Ebbe nem kötök bele, ilyen szempontból tökéletesen igazad van. Simicskától sem várnám el, hogy ne a fideszre szavazzon. :)
Onnantól kezdve, hogy te ajándékként kapsz x zsozsót, nem ítélhető el, ha a narancshordára szavazol.

Csak akkor ezt mondd, és ne takarózz azokkal a hülyeségekkel, amikre eredetileg reagáltam. Te ugyanis azért szavazol rájuk, mert több pénzt kapsz tőlük, nem pedig azért, mert olyan fene mód jól kormányoznának, keveset hibáznának, kevesebbet lopnának vagy hazudnának bárkinél, stb stb.

@Kuruc ezredes:

Na. Mégse jön az általam leírtakra a cáfolat?
Nem sorolod fel a fantasztikus fideszes időközi győzelmeket?:DDDDDDDD
Ez így elég halovány, kedves elvtársam. :)
Még a végén egyesek azt hihetik, azért nem érvelsz, mert nincs mivel. :D

@Brendel Mátyás:

Megnéztem. Kvk-k eredményeit mutatja. Na és?
Nem találsz EGYETLEN EGY KÖRZETET SEM, ahol akár csak nagyságrendileg hozta volna a fidesz ezeket az arányokat. Még a legvérjobbosabb körzetben sem.
Innentől kezdve ki nem szarja le a kvk-t?

Eleve, csak a vezetékes telefonnal rendelkezőket kérdezik, akik közt felülreprezentáltak a nyugdíjas birkamenetesek.
Másfelől, felhívnak vadidegen, magukat kutatónak nevező egyének este egy közalkalmazottat. Szerinted minek fogja vallani magát? Nyilván balosnak, ugye?;)

Őszintén, nagyon sajnálom, h engem nem keresnek meg. Akkora narancsbolsinak vallanám magam, hogy még, taknyoljanak csak minél nagyobbat jövőre. :D

Tapossuk A Szabadságjogokat 2013.11.03. 22:56:05

Nyilván én vagyok a fasz és nem az, aki frusztrált és felveszi a személyeskedő stílust. Az igazság az, hogy impotens, hazudozó, szánalmas csoport vagytok és mint ilyen, továbbra is azt mondom, hogy addig jó nekem és Magyarországnak, amíg távol tartjátok magatokat az ország ügyeitől. További kellemes búvalbaszott önmarcangolást kívánok nektek!

Tapossuk A Szabadságjogokat 2013.11.03. 23:00:46

@Pop40: Nyilván nem csak és kizárólag azért szavazok rájuk, mert nekem jobb a megélhetésem a kormányzásuk alatt.
Továbbra is azt gondolom, hogy nem kormányoznak rosszabbul, mint bármelyik másik erő a rendszerváltás után időkből. Nem hibáznak többet, nem lopnak vagy hazudnak többet a korábbi kormányoknál.

Pop40 2013.11.03. 23:02:32

@zobod:

"nem tudom, mit akarsz ezekből az országgyűlésinél gyengébb részvétel mellett megtartott, és tét nélküli választásokból kihozni."

Éppen erről van szó. Ezekre a választásokra a PÁRTHÍVEK mennek el, a bizonytalanok nem.
Jövőre mennek a bizonytalanok is, és körükben még a manipulált kvk-k szerint is finoman szólva sem a narancshorda vezet.

"Egyrészt vannak mandátumok is, az egyéni olyan, hogy ott elég egyel több szavazót meggyőzni a mandátum megszerzéséhez, mint amennyit a második helyezettnek sikerült."

Ezek szerint egyéniben buknak, de listán (ami a fidesznek sosem volt erőssége) majd fényes győzelmet aratnak?
Valószínű, hisz aki egyéniben rühelli őket, az nyilván listán rájuk szavaz majd. :)

" A listás eloszlás megtippelésére pedig a posztoló első grafikonja ad némi támpontot."

Erre olvasd el, amit a posztolónak írtam előbb, nem írom le újra.

"De a fenti gyűjtésed alapján a balliberális ellenzéki pártszövetség győzelmét prognosztizálni, az egy elég érdekes gondolatmenet."

Értem. KONKRÉT SZÁMOKKAL ALÁTÁMASZTVA a balliberális ellenzéki pártszövetség győzelmét prognosztizálni, az egy elég érdekes gondolatmenet.

De egyedül a manipulált kvk-kra alapozva a narancsbolsik győzelmét prognosztizálni, az nyilván tényekkel kőkeményen alátámasztott, abszolút megalapozott gondolatmenet. :DDDDDDD

Ismered ugye a viccet, amiben az ágyban, épp megcsalás közben rajtakapott házastárs megkérdezi a dühöngő párját: Kinek hiszel, drágám, nekem, vagy a szemednek?:DDD

tass-tass 2013.11.03. 23:02:38

@Brendel Mátyás: "próbálja"

Hát nagyon szarul próbálja.

A helyükben a 18-49-es korosztályt bombáznám minden médiacsatornán, hogyha Magyarországon elégedetlen az életminőségével, menjen ki nyugatra és tapasztaljon.

Ha elérnék a 600.000-800.000-es létszámot, akkor lenne egy megkerülhetetlen kritikus tömeg, akiket nehéz lenne nacionalista és vallási érvekkel megszólaltatni (gazdaságival meg nem lehetne).

Egyébként a fideszt jelenleg én is alkalmasabbnak találom a baloldal mai arcainál. Viszont ez a nemzeti meg keresztény meg stb. maszlag a XXI. században tényleg "ócska és elavult."

Úgy látom nem lesz bolondság a mai LMP-t választani, bár gyakorlatilag egyetlen gazdasági programjukkal nem értek egyet. Viszont a kritikájuk számomra hiteles.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 23:16:46

@Tapossuk A Szabadságjogokat: érved nem nagyon volt, legfeljebb, hogy hülye önzőséged mellett könnyedén veszed az országváltást.

de azért biztos vagy benne, hogy olyan mókás dolog emigrálni az országból?!

barátaid nincsenek, akiknek rosszul menne?!

totál antiszociális fasz vagy?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 23:18:17

@Pop40: én jobban bízik 3 kkv-ban, mint 5 időköziben. 5 időközi az annyira esetleges minta.

Pop40 2013.11.03. 23:20:29

@Tapossuk A Szabadságjogokat:

"Nem hibáznak többet, nem lopnak vagy hazudnak többet a korábbi kormányoknál."

Ja, nem. Akkoriban is bevett szokás volt, hogy a miniszterelnök koleszos haverja nyeri az összes lényegesebb közbeszerzést, amin elindul, hogy ez a koleszos haver nevezi ki a nemzeti fejlesztési minisztert (érettségivel. Szakértőnek meg berakják mellé a legnagyobb oligarcha állatorvos öccsét, mert ki értene a fejlesztési pénzekhez, ha nem ő.) Itt mennek el a milliárdok, a kicsiknek meg maradnak a trafik-, föld-, és hasonló ügyek, ahol ugye eljárás az nem indul, Hadházy felvétele ellenére sem, mert minek.

Ez utóbbi összefügg azzal, hogy a "független" intézményekbe sikerült beültetni Polt ex-fideszes képviselőt, mint legfőbb ügyészt, a fideszes főmufti Szájer nejét, mint főbírót, a szintén ex-fideszes főmuftit, mint közt elnök, és akkor a "kisebb" intézményekről, mint Médiahatóság, Alkotmánybíróság, stb megszállásáról már ne is beszéljünk.
Ez ugyanígy volt ám a szocik alatt is, ugye?;)

Hazudni se hazudnak többet, hisz megvédték a manyupokat, a nyomtalanul eltűnt 3000 milliárddal, pont úgy, ahogy ígérték 3 éve. Eltörölték a tandíjat, pont úgy, ahogy ígérték 3 éve, megvalósult a söralátét adóbevallás, és az is bevett választási ígéret volt, hogy mindenre lesz pénz, csak olyan lényegtelen dolgokra nem, mint pl oktatás, vagy egészségügy. Ellenben korlátlan forrás van Vitya hobbijaira, pl stadionra a háza mellé. Az ígértek szerint nyilvánosak az ügynökakták is (amit amúgy az ÖSSZES parlamenti párt támogatna, bizony, az elvileg komcsi szocik is, csak a nagyon polgári fidesz fekszik keresztbe az ügynek.)

Amit meg elkúrtak, inkább fel sem sorolom, mert kiakadna a karakterszámláló.

Csak az egyik legröhejesebb momentum:

index.hu/gazdasag/2013/10/30/igy_utasitsd_vissza_a_kozmunkat/

"Így a „regisztráltak” bárhogy is döntenek, a foglalkoztatási statisztika javulni fog
vagy közmunkásként foglalkoztatottnak számítanak majd, vagy
– mivel kiesnek az adatbázisból – javítják a munkanélküliek arányát."

+, amit itt nem említenek, de szintén óriási poén: a fideszkúrmány beszámolja a munkahellyel rendelkezők közé azokat is, akik KÜLFÖLDÖN találnak melót.
Azért ez mekkora már. :DDDDDDDDDDDDDDDDD Szerencsétlen elmegy külföldre, mert itthon nincs neki lópikula se, s elhelyezkedik kint, azt a narancskomcsi kúrmány jóváírja magának, mint sikeres munkahelyteremtés.

Na, így aztán könnyű kipofozni a statisztikákat. :DDDD

És akkor beruházási ráták, forintárfolyam, stb még szóba sem került.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 23:21:37

@Tapossuk A Szabadságjogokat:

"Nyilván nem csak és kizárólag azért szavazok rájuk, mert nekem jobb a megélhetésem a kormányzásuk alatt."

2013.11.03. 22:30:05-kor kifejezetten azt írtad, hogy de, kizárólag ezért. minden Fidesz szavazó ilyen hazudozós?!

"Továbbra is azt gondolom, hogy nem kormányoznak rosszabbul, mint bármelyik másik erő a rendszerváltás után időkből. Nem hibáznak többet, nem lopnak vagy hazudnak többet a korábbi kormányoknál. "

de. aki ezt nem látja, azt csak hülyének tudom tekinteni, mert a dolog egyértelmű. vitázni viszont ekkora kérdésben nem fogok, itt a fél blog. erről szól.

Amadeus62 2013.11.03. 23:22:34

Attól tartok Para-Kovács Attilának lesz igaza. Ilyen ellenzékkel akik még csak meg sem tudnak egyezni nem lehet választást nyerni a felcsúti tahó ellen. Ez van emberek, megszoksz, vagy megszöksz.
Mi értelme van annak, hogy minél több balos párt jön létre?

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.11.03. 23:23:31

@Pop40:
Nem sorolom, én a rendes, Fideszkétharmados győzelmet várom áprilisban. Addig meg veszekedjetek csak egymást közt, örömmel nézem. :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 23:26:37

@tass-tass:

"A helyükben a 18-49-es korosztályt bombáznám minden médiacsatornán, hogyha Magyarországon elégedetlen az életminőségével, menjen ki nyugatra és tapasztaljon."

szerencsére ilyen hülye propagandát nem csinálnak. ezt nem lehetne vállalni.

"Ha elérnék a 600.000-800.000-es létszámot, akkor lenne egy megkerülhetetlen kritikus tömeg, akiket nehéz lenne nacionalista és vallási érvekkel megszólaltatni (gazdaságival meg nem lehetne).

"Egyébként a fideszt jelenleg én is alkalmasabbnak találom a baloldal mai arcainál. "

merhülyevagy. ez látszik a fenti propagandajavaslatodból is.

"Úgy látom nem lesz bolondság a mai LMP-t választani, bár gyakorlatilag egyetlen gazdasági programjukkal nem értek egyet. Viszont a kritikájuk számomra hiteles. "

meg hát ebből is. Schiffer és a hitelesség!:) egy hülye fasz.

piroslapok.blog.hu/tags/lmp

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 23:27:52

@Amadeus62: lehet megosztott ellenzékkel választást nyerni. nyugaton lehet.

Pop40 2013.11.03. 23:32:46

@Brendel Mátyás:

Ez természetesen szíved joga.

Esetleges minta, az tény, csak én a helyedben pár momentumon azért elgondolkodnék.

1, hogy létezhet az, hogy BÁRMELY időközi eredményét nézed, az köszönőviszonyban sincs a kvk-k adataival? Nem egy időköziről beszélek, az nyilván nem releváns. Na de hogy EGYETLEN EGY olyan körzet nincs, ahol a fidesz hozni tudná a kvk-k arányát?:)

2, Kvk-kra a párthívők mennek el, a bizonytalanok ívben leszarják.
És (még az általad citált kvk-k szerint is) a bizonytalanok finoman sem fideszpártiak.
Innentől kezdve, ha a fidesz már akkor sem tudja hozni a kvk-k eredményeit, mikor a pártzombik szavaznak, mi lesz vele akkor, mikor olyan szavazás lesz, amin már részt vesznek a nem túl kormánypárti bizonytalanok is?

3, Ezt már egyszer írtam fent:
csak a vezetékes telefonnal rendelkezőket kérdezik, akik közt felülreprezentáltak a nyugdíjas birkamenetesek.
Másfelől, felhívnak vadidegen, magukat kutatónak nevező egyének este egy közalkalmazottat. Szerinted minek fogja vallani magát? Nyilván balosnak, ugye?;)

Ennek aztán lesz az eredménye az ilyen utólagos magyarázkodás:

www.gallup.hu/Gallup/release/ppref020408.htm

A kvk-kutatók 2002-es buktáját magyarázza, ebből szemezgetnék pár részletet:

"A közvélemény-kutatás arra alkalmas hogy képet adjon az emberek nyilvánosan vállalt vélekedéseiről. Ha az emberek nagyobb csoportjai valamilyen okból nem vállalják nyilvánosan véleményüket akkor a közvélemény-kutatás módszerei csődöt mondanak.
Nagy valószínűséggel ez történt a mostani választás alkalmával is."

"Az eltérő módszerek és mintanagyságok ellenére valamennyi intézet ugyanarra - a téves - következtetésre jutott.
Erre a rejtélyre a legfontosabb magyarázatot valószínűleg a válaszmegtagadók magas arányában kell keresnünk."

ÉS A LÉNYEG:

"Kézenfekvő magyarázat lehetne hogy talán a cégek vélt pártkötődése miatt az MSZP szavazói nem válaszolnak egyes intézetek kérdezőinek. Azonban például a Szonda-Ipsos vélt pártkötődése alapján ez a feltételezés nem ad ésszerű magyarázatot. Ha ez a mechanizmus érvényesülne akkor miért tagadná meg a választ egy MSZP szavazó a Szonda-Ipsos kérdezőjétől? És miért mért vajon 10 pontosnál nagyobb Fidesz-MDF előnyt a közvélemény által pártokhoz egyáltalán nem kötött Marketing Centrum is?

Úgy tűnik az MSZP szavazóinak egy bizonyos része egyetlen közvélemény-kutatónak sem árulta el azt hogy kire kíván szavazni."

Pop40 2013.11.03. 23:38:26

@Kuruc ezredes:

"Nem sorolom,"

Ja, értem, érved az nincs. Pech, bár nem meglepő. :DD
Akkor ugye elismertnek vehetem, hogy nincs válaszod az általam leírtakra?

"én a rendes, Fideszkétharmados győzelmet várom áprilisban. "

Várd. Pataki Attis az ufók eljövetelét várja, Széles Gabi meg az energiacellát.
Sok narancsagyú csalódni fog a közeljövőben. :D

"Addig meg veszekedjetek csak egymást közt, örömmel nézem."

Keverni tetszik valakivel, elvtársam. Én nem veszekszem senkivel.
Mindössze áprilisban elballagok majd leszavazni arra, aki/ami a tolvaj Vityádnak a legjobban fáj. :)

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.11.03. 23:45:11

@Pop40:
Semmi gond, nyugodtan lehet, aztán nézegetheted, hogy miért lett ilyen kevés.
A magyarországi ballib ellenzékről mindent elmond a tény, hogy az általam eddig olyan nagyon sokra azért nem becsült Brendel Mátyás (bocsánat Mátyás, de ez az igazság) az egyik legjózanabb pontja lett. Ti fantáziáljatok csak nyugodtan a kormányváltásról, ezzel csakis ME Úr óraműpontossággal felépített rendszerének szorgos fogaskerekei lesztek. :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 23:46:28

@Pop40:

"1, hogy létezhet az, hogy BÁRMELY időközi eredményét nézed, az köszönőviszonyban sincs a kvk-k adataival? Nem egy időköziről beszélek, az nyilván nem releváns. Na de hogy EGYETLEN EGY olyan körzet nincs, ahol a fidesz hozni tudná a kvk-k arányát?:)"

mert esetlegesek. véletlen. van ilyen. egyébként meg a Fidesz is nyert időközit.

megfordítanám a kérdést: az hogy lehet, hogy az összes kkv kb ezt a trendet mutatja, és ez a trend több száz felmérés eredménye?!

mi ehhez képest egy pár időközi választás?!

"Másfelől, felhívnak vadidegen, magukat kutatónak nevező egyének este egy közalkalmazottat. Szerinted minek fogja vallani magát? Nyilván balosnak, ugye?;)"

és 2012 tavasza előtt balosnak vallotta magát?! oszt miért?!

"www.gallup.hu/Gallup/release/ppref020408.htm

A kvk-kutatók 2002-es buktáját magyarázza, ebből szemezgetnék pár részletet:"

én is beledörgölném az hülye orrodat egy kurva fontos részletbe, amit kihagytál. 2002-ben a kvk max 5 százalékot tévedtek.

a fenti ábrán 10 százalékos növekedés és előnye van a Fidesznek. érted mekkora különbség,te hülyegyerek?!

ehhez tedd hozzá azt, hogy egy 5 százalékos várható tévedés mellett a 10 százalékos tévedés kurvára valószínűtlen.

"Úgy tűnik az MSZP szavazóinak egy bizonyos része egyetlen közvélemény-kutatónak sem árulta el azt hogy kire kíván szavazni."

már írtam párszor, hogy ilyenból kurvára nem lesz 10 százaléknyi Fidesz szavazó.

mikor fogod már fel te hülye?!

kurva sok energiát fektetsz abba, hogy becsapd magad egy elmélettel. fele ennyi energiából rájönnél, hogy hülye vagy.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 23:48:58

@Pop40:

www.gallup.hu/Gallup/release/ppref020408.htm

még valamit. nézd meg az 1. ábrát. az kurvára bejött. a változás trendje.

na most nézd meg a post első ábráját.

mi a trend te kis tökkelütött?!

Pop40 2013.11.03. 23:53:20

@Kuruc ezredes:

Hadd találgassak, attól lett a legjózanabb pontja, hogy belinkelte azokat a kvk-kat, amiken még Vitya is nagyokat röhög otthon?:D

Rólatok meg a blogotokról amúgy változatlanul nehezen tudom eldönteni, hogy unatkozó balosok parodizálnak segghülye fideszeseket, vagy tényleg utóbbiak írják a blogot... :)
De ez mindegy is, lényeg, hogy érvetek nincs egy szál se, csak a remény.:D

Nem is gond ez, csak reménykedj az enyhe, száraz április-májusban is, hogy ne nagyon ázzatok meg, mikor mentek jövőre hidat foglalni, mint 2002-ben. ;)

zenoe4 2013.11.03. 23:55:07

Kedves Mindenki!

Szerintem jó a cikk. Hozzáteszem, hogy én külföldi magyarként mondom ezt. Amiért érint a dolog, hogy itt élek, és gyorsan írom is, hogy családi okok miatt, mielőtt valaki bekiabálná, hogy akkor kuss :).
Na szóval szerintem jó a cikk, de olvasgatva a kommenteket kicsit fura érzésem van. Hihetetlen, hogy ennyire elbeszél itt mindenki a másik mellett. Döbbenet, hogy mindenkiben mekkora indulatok feszülnek, pedig maga a cikk nem erről szól. Itt mindenki vagy mocsok komcsi, vagy mocskos libsi, vagy mocskos jobboldali és ez gáz. Az alap baj, hogy nem vesszük észre, hogy a demokrácia erről szól: négy évente elmész szavazni oszt jónapot. Majd leszűröd az eredményeket és szavazol újra, de most már az eltelt négy év alapján.Az a baj, hogy ehhez még egyszerűen nem nőttünk fel.Hiányzik az a 40 - 50 év ami a nyugatiaknak megadatott. De én optimista vagyok és mindenki legyen az :). Amíg mindenki elhiszi négyévente az aktuális ígérgetést, nem is változik semmi. Ja és végre fel kéne ébredni, hogy az olyasmi, hogy ingyen, az bizony nem létezik. Mindent meg kell fizetni, talán csak máskor, gondolok itt most elsősorban az olyan jól hangzó dolgokra, hogy rezsicsökkentés.
Szóval, mindenki aki szereti a saját sorsát igazgatni, sokat olvasson, még többet gondolkodjon és ha ott az idő, akkor szavazzon.
Jut eszembe, most hogy már a határon túliak is szavazhatnak, erősen fontolgatom én is a részvétet :) meg persze a baráti köröm aktiválását. Az biztos, hogy egyik rezsim se köszöni meg :)
Szép estét mindenkinek :)
z

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 23:57:39

@zenoe4:

"Hiányzik az a 40 - 50 év ami a nyugatiaknak megadatott. "

az a baj, hogy mire az eljön, legjobb esetben is iszonyat öregek leszünk. én legalábbis.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 23:58:57

@zenoe4:

"Hiányzik az a 40 - 50 év ami a nyugatiaknak megadatott. "

ja és nemcsak, hogy ki tudja, megérjük-e, de muszáj nekünk is szenvedésben leélni az életet abban reménykedve, hogy hátha az unokáinknak már jó lesz? oszt nekik sem...

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.11.03. 23:59:52

@Pop40:
Ő addig a pontig eljutott, hogy a nyilvánvaló tényeket legalább nem tagadja. Ugyan alapvetően másképp vélekedünk ezen tények okairól, de magukat a tényeket már elfogadta. Te, meg a hozzád hasonló MSZP-sek még erre is képtelenek voltak. Ennek én ugyan örülök, de ettől még rettentően szánalmas dolog, megértem, hogy így lenéz titeket. :)

zobod 2013.11.04. 00:05:01

@Pop40: rossz úton jársz. A te mintád az időközi helyhatósági választásokon részt vettek, és az a hipotézised, hogy a teljes sokaság, a országgyűlési választáson részt venni hajlandó összes szavazó pártpreferenciái egyezik azzal, amit te ebben a mintában mértél. Miért gondolod ezt? Komolyan kérdezem, szerinted a közvélemény-kutató cégeknél véletlenszerűen telefonálgatnak a szavazóknak, egyszerűen relatív gyakoriságokat publikálnak, és nem készülnek fel arra kontrollmérésekkel, hogy egy-egy interjúalany átveri őket?

Pop40 2013.11.04. 00:15:29

@Brendel Mátyás:

"mert esetlegesek. véletlen. van ilyen. egyébként meg a Fidesz is nyert időközit."

Ja. Esetlegesek. Mind, egytől egyig. Persze.
Pont sikerült 6-7 olyan helyen megrendezni az időközit, ahol narancskomcsiék közel sem hozták a kvk-k arányait, de nyilván mindenhol, ahol NEM rendeztek időközit, hozná. :DDDDD

"egyébként meg a Fidesz is nyert időközit."

Hú, tényleg? És hol nyert időközit azokkal az arányokkal, amiket a kvk-id mutatnak?
Vagy azzal akarod igazolni a kvk-k 20-30%-os fideszes vezetését, hogy a fidesznek sikerült időközit nyernie?:DDDDDDDDDDDDDDDDD

"és 2012 tavasza előtt balosnak vallotta magát?! oszt miért?!"

Fel sem tűnt, hogy akkoriban vezettek a balosok. De biztos elnéztem valamit. :)

"2002-ben a kvk max 5 százalékot tévedtek."

Igen. 2002-ben a fidesznek nem volt kétharmada, és nem volt igencsak esélyes, hogy megüti a bokáját, aki függ a kormánytól.

Nesze, b+. Ők ezek után is tuti balosnak vallják magukat, mi?

www.ujasz.hu/itthon/5343-biralta-a-ideszest-kidobtak-a-hazi-orvost

index.hu/belfold/2013/07/03/a_bizalmasok_kaszaltak_a_politikai_ugyeket/

Attól, hogy egy jelenség anno "CSAK" 5% arányban mutatkozott meg, MÉGIS MI A FRANCBÓL IS NYILATKOZTATOD KI, HOGY ENNÉL MAGASABB MÁR SOHA NEM LESZ EZ AZ ARÁNY?
Akkor 5%-ot tévedtek. Honnan is tudod te, lángész, hogy ez a MAXIMUM, amivel tévedhetnek?

"mikor fogod már fel te hülye?!
kurva sok energiát fektetsz abba, hogy becsapd magad egy elmélettel. fele ennyi energiából rájönnél, hogy hülye vagy"

Érveléstechnikád igazán lenyűgöző. :D
Ha azt mondom, hülye fasz vagy, aki csont nélkül besz-pja, amit Orbán elérak, ugye nem sértődsz meg?:)

"mi a trend te kis tökkelütött?!"

Az a trend, te kis tökkelütött, hogy a fideszhez visszaszivárog valamennyi szavazó, akiket még rizsacsökkentéssel, populista dumával, stb, meg lehet nyerni. Csak az a gáz, hogy a trend kiindulópontja kurvára nem stimmel.
Az ábrádon ugyanis, még a legnagyobb elpártolás idején is 5%-kal vezetett a fidesz a komplett baloldal ellen. Kár, h ezeket az arányokat még most sem tudja hozni, mikor ugye elvileg ott van a számára kedvező trend.

Alapjában azzal, hogy hülyeségeket beszélsz, nem lenne gond, azzal már inkább, hogy nem fideszes létedre te beszéled tele a tájékozatlanabb ellenzékiek fejét a minden alapot nélkülöző narancspropagandával.

Másképp mondhatnám így is: A fidesz nem megverhető. Kár, hogy jópár szavazó nem hallott erről, elment szavazni, és mégiscsak megverte a nem megverhető fideszt.
Remélem, ők továbbra sem olvassák a hülyeségeidet.

tass-tass 2013.11.04. 00:16:36

@Brendel Mátyás: "szerencsére ilyen hülye propagandát nem csinálnak. ezt nem lehetne vállalni."

Látszik a korlátoltságod. Majd' tíz évvel az EU csatlakozás után, még mindig határokban, blokkokban, tömbökben gondolkodsz. Burkolt nacionalista vagy. Hegyeshalomnál még biztosan rejtegeted az euro-t.

Az EU azt jelenti, hogy nem vagy röghöz kötve. Ha a fiatalok a jobb élet reményében a faluból a városba költöznek, akkor miért is ne mehetnének akár külföldre is? Ja, hogy kell(ene) az adófizető állampolgár? Hát adót fizetnek külföldön is, csak abból a magyar állam nem lát egy vasat sem. Az usa-ban van keleti part és nyugati part. A kettő között gyakorlatilag a puszta van. Meg kétszer annyi állam, mint az eu-ban. Ott nem okoz problémát az államok vagy a két part között költözni, ingázni.

Ma élünk, nem tíz-húsz-harminc évben kell gondolkodni, hogy majd akkor jobb lesz (mondták már ezt 20 évvel ezelőtt is és mi lett belőle). Kinek okozna szomorúságot, ha Magyarország népessége 4 millióra csökkenne, de a magyar szavazók összlétszáma mégis csak megmaradna? De akár asszimilálódhat is más államokban. És akkor? Legfeljebb az mondják, hogy európaiak. Muszáj mindenképpen magyarnak lenni? Az európai megnevezés nem jó?

Ha egy párt becsületes, akkor azt mondja, hogy ma Magyarország lakóinak jelentős része - Magyarországgal ellentétben - külföldön nem csak "létezni", hanem "élni" is tudna.

"Schiffer és a hitelesség!:) egy hülye fasz."

Schiffert (bár nem túlzottan kedvelem, de tisztelem és ezért megér nekem egy szavazatot), szembesítsd már a hülyeségeivel. Ja, hogy bajnait és vele együtt a teljes baloldalt a millával együtt bukásra ítélte? Hát nem Ő parolázott vele, hanem a PM-be menekült tagok.

Pop40 2013.11.04. 00:22:46

@Brendel Mátyás:

Te tényleg hülye vagy.
Azzal cáfolod meg, amit írtam, h idelinkelsz ÁPRILISI időközi eredményeket?:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Nem tudom, feltűnt e, amiket én összeszedtem, azok a legutóbbi időközik eredményei, a legrégebbi is a nyár második feléből van. Már jó, h nem a 2010-es időköziket rakod be annak alátámasztására, hogy mennyivel vezet a fidesz 2013-ban. :D

Esküszöm, mint Vitya, aki 2013-ban hivatkozik a 2010-es 2/3-ára azzal, hogy áll, mint a cövek. :D

Pop40 2013.11.04. 00:28:25

@Kuruc ezredes:

"Te, meg a hozzád hasonló MSZP-sek még erre is képtelenek voltak."

1, Én nem vagyok mszp-s. Ki nem állhatom az mszp-t. Természetesen leszavazok rájuk, ha az kell, hogy takarodjon a hordád, de attól még ki nem állhatom őket.

2, Ja, vagyunk ezzel így egy páran, akik tagadják a semmi által alá nem támasztott "tényeket".
Ők azok, akik a legutóbbi időköziken elküldték a pártod a p#csába, és el fogják (fogjuk) küldeni jövőre is. :D

Pop40 2013.11.04. 00:37:21

@zobod:

"A te mintád az időközi helyhatósági választásokon részt vettek, és az a hipotézised, hogy a teljes sokaság, a országgyűlési választáson részt venni hajlandó összes szavazó pártpreferenciái egyezik azzal, amit te ebben a mintában mértél."

Tévedés. Az összes szavazó pártpreferenciájában sokkal inkább FELÜLREPREZENTÁLT az ellenzék, mint ezekben az időköziken.

És ezt nem én mondom, hanem még a manipulált kvk-k is kénytelenek elismerni.

"index.hu/belfold/2013/06/06/50_szazalek_biztosan_elmenne_szavazni/

Csak minden harmadik válaszadó örülne annak, ha a jövő tavaszi választások után a Fidesz kormányozhatna tovább, ez nagyrészt egybeesik azzal a 31 százaléknyi válaszadóval, akik az Orbán-kormány eddigi munkáját jónak értékelik.
Az emberek nagy többsége, 56 százalék azt szeretné, ha 2014-ben kormányváltás lenne."

Ugyan a cikk még júniusi, de kötve hiszem, hogy azóta Vitya olyan veszettül megnyerte magának a bizonytalanokat. (más kérdés, hogy az ellenzék sem volt túl nyerő azóta.)

"szerinted a közvélemény-kutató cégeknél véletlenszerűen telefonálgatnak a szavazóknak"

nem, azoknak telefonálgatnak, akiknek vonalas telefonjuk van. Vajon melyik ez a korosztály?:)

"és nem készülnek fel arra kontrollmérésekkel, hogy egy-egy interjúalany átveri őket?"

Cö cö cö.
Elhiszed, hogy bármelyik kvk-nak eljátszanám a hithű narancskomcsit, ha felhívna valaha is egy?:D

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.11.04. 00:39:14

@Pop40:

"Én nem vagyok mszp-s. Ki nem állhatom az mszp-t. Természetesen leszavazok rájuk, ha az kell, hogy takarodjon a hordád, de attól még ki nem állhatom őket."

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Most már bevallhatod, hogy csak Mátyást akarod ugratni. Jó, akkor írjuk le azzal a remek fogalommal, amit rezzenéstelenül beírtál a kommentedben: MSZP-s független.

gmower (törölt) 2013.11.04. 01:09:55

Poszt:

Ha a blogger azt hiszi, hogy Gyurcsány megszorítások meg a vizitdíj miatt lett elküldve, akkor nem csoda, hogy semmit sem ért a közvéleménykutatások eredményeiből. Egyszerűen abból indul ki, hogy mindenki olyan mint ő, mindenki Orbán-fóbiás. Hát nem éppen. Akit nem vakít el az Orbán-gyűlölete, az nem sajnálkozik azon, hogy külső erők kevésbé tudnak beleszólni Magyarország belügyeibe. Lehet Orbánt nem szeretni, lehet a kormány munkájával szemben kritikusnak lenni, de demokráciában el szokás fogadni a nép döntését, és nem külföldi beavatkozásban reménykedni, ha az nem egyezik a sajátoddal.

A "demokratikus" ellenzék nem azért nem tud szavazókat maga mellé állítani, mert nem fognak össze. Hanem azért, mert pontosan ugyanazok vannak ott, és ugyanazt mondják, akikre 2010-ben már egyszer nemet mondott a választópolgárok többsége. Mert mit is kapunk, ha összefog a "demokratikus" ellenzék? A 2010 előtti mszp-szdsz brancsot. Ennyi a megoldás, nem túl bonyolult.

Persze ott van még az LMP meg a Jobbik. Ha annyira ki lennének ábrándulva a választópolgárok a jelenlegi kormányból, ha annyira rosszul irányítanák az országot, ha annyira rossz gazdaságpolitikát folytatnának, ha annyira nem lenne demokrácia, mint ahogy az ballib index és bérbloggerei sulykolják, akkor az mszp-től és szétosztódott kis platformjaitól is hányingert kapók itt jelennének meg, vagy bizonytalanként. De ez sem történik. Vajon miért? Talán azért, mert aki eddig is Orbán-fóbiás volt, az eddig sem szavazott a Fideszre, a többiek meg nem érzik magukat annyira rosszul ebben az országban, sőt, továbbmegyek, akár még jobban is, mint a kormányváltás előtt?

Talán azért, mert a ballib oldalból áradó gyűlölet, különösen a magyarsággal szembeni gyűlölet, az állandó "merjünk kicsik lenni" attitűd, a mindenkit lenézés, és az aki nem az én kedvencemre szavaz az hülye hozzáállás konraproduktív? Miért gondolja a blogíró, ha azt írja, hogy mindenki hülye, csak ő helikopter, akkor majd rohannak az ő kedvenceire szavazni?

Hogy lehet lehülyézni valaki, akinek meg akarod szerezni a szavazatát????

Pop40 2013.11.04. 01:20:43

@Kuruc ezredes:

Láthatóan túlbecsültelek, mikor arra merészeltem gondolni, hogy a kétbites (mi <=>ők) világképedbe belefér valami bonyolultabb is. Teszek még egy kísérletet, hogy leegyszerűsítsem a te nyelvedre az írottakat.

- Ha valaki felajánlaná azt a lehetőséget, hogy egyszerre húzhatom le a vécén a fideszt meg a szocikat, már nyomnám is a gombot.
- Amikor azt írom, h leszavazok a szocikra is a narancshordád ellen, az nem azt jelenti , hogy őket (gyk a szocikat) szeretem, hanem azt, h a narancshordádat mindennél jobban utálom.

Próbáld meg ezt így felfogni: adott egy bíró, aki elé odavezetik a bolti tolvajt meg a pedofil gyerekgyilkost. A bíró egyikkel sem fog rokonszenvezni, de értelemszerűen jobban utálja és súlyosabb büntetésre ítéli az utóbbit. Viszont ettől szeretni még a tolvajt sem fogja.

Ha ebből sem sikerül felfognod, amit írtam, akkor sajnálom.

És ha már a személyes preferenciáim érdekelnek, én legszívesebben egy Chikán-Ángyán-Mellár - vonallal kiegészült Bajnai-Oszkó féle pártra szavaznék. Az lenne az a gárda, ahol elmondhatnám, hogy nem kötöttem kompromisszumot. Ha ilyen nincs, akkor a fidesz ellen szavaznék, mikor meg azok szétesnek, majd megnézem, h kire szavaznak a hozzád hasonlók, és leszavazok az ellenkezőjére. :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 01:31:38

@Pop40:

"Fel sem tűnt, hogy akkoriban vezettek a balosok. De biztos elnéztem valamit. :)"

igen, benéztél valamit, te tuskó, a 10 százalékos ingadozást a grafikonban. azt nem tudja megmagyarázni a kibaszott meséd, amivel hülyíted magad.

"Igen. 2002-ben a fidesznek nem volt kétharmada, és nem volt igencsak esélyes, hogy megüti a bokáját, aki függ a kormánytól."

igen, az egyszeri szavazónak a sima Fidesz kormánygépezettől nincs mit félnie, csak a kétharmadtól. ezt rajtad kívül elhiszi valaki, te faszfej?! és a Fidesznek 2012 tavaszán lett kétharmada?! nem? akkor mivel magyarázod azt a 10 százalékos növekedést, te majom?! mert az itt a nagy kurva kérdés.

"Akkor 5%-ot tévedtek. Honnan is tudod te, lángész, hogy ez a MAXIMUM, amivel tévedhetnek?"

tanultál statisztikát? tudod, mi az a normális eloszlás?! ha egy normális eloszlásban a várható értéktől max 5 százalékos eltérés mondjuk 68 százalékos az esélye, akkor mennyi a 10 százalék esélye, te IQ-negatív fasz?!

"Ha azt mondom, hülye fasz vagy, aki csont nélkül besz-pja, amit Orbán elérak, ugye nem sértődsz meg?:)"

nem tudom, felfogtad-e, én vagyok a post szerzője! nézzél körbe a blogon, hogy vajon Orbán fan vagyok, vagy már megint be vagy lőve, te igenhülye, most már a jó kurva anyádat, hogy nem bírsz gondolkodni, te fasz.,

"Az a trend, te kis tökkelütött, hogy a fideszhez visszaszivárog valamennyi szavazó, akiket még rizsacsökkentéssel, populista dumával, stb, meg lehet nyerni."

a rezsicsökkentés 2013-ban volt. és egyébként ha meg lehet őket ezzel nyerni, és ez a trend még folytatódik, akkor az a pár alig megnyert időközi, amit kiválogattál, az is megfordul, te nyavalyás kis hugyhólyag.

" Csak az a gáz, hogy a trend kiindulópontja kurvára nem stimmel.
Az ábrádon ugyanis, még a legnagyobb elpártolás idején is 5%-kal vezetett a fidesz a komplett baloldal ellen. Kár, h ezeket az arányokat még most sem tudja hozni, mikor ugye elvileg ott van a számára kedvező trend."

tudja hozni, csak te amnéziás vadbarom, nem az összes időközit listáztad fel.

"Alapjában azzal, hogy hülyeségeket beszélsz, nem lenne gond, azzal már inkább, hogy nem fideszes létedre te beszéled tele a tájékozatlanabb ellenzékiek fejét a minden alapot nélkülöző narancspropagandával."

a baj az, hogy a teféléd szédítik az ellenzéket, ahelyett hogy felráznánk az ellenzéket. jönnek az ilyen idióta bedrogozott majmok, mint te, és megmagyarázzák, hogy nincs gond.

a jó Orbán valagába, oda menjél ezzel a bedrogozott dumáddal!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 01:35:50

@tass-tass:

"Látszik a korlátoltságod. Majd' tíz évvel az EU csatlakozás után, még mindig határokban, blokkokban, tömbökben gondolkodsz. Burkolt nacionalista vagy. Hegyeshalomnál még biztosan rejtegeted az euro-t."

8 éve külföldön élek, de ne zavarjon, kis tökkelütött.

nem rólam van szó, hanem a magyar szavazókról, te húgyagyú! nekik nem mondhatja egy párt, hogy a fiatalok húzzanak el innen, mert akkor fel is akaszthatják magukat.

"Schiffert (bár nem túlzottan kedvelem, de tisztelem és ezért megér nekem egy szavazatot), szembesítsd már a hülyeségeivel. "

adtam linket.

"Ja, hogy bajnait és vele együtt a teljes baloldalt a millával együtt bukásra ítélte? "

az még hagyján. akkor csak geci volna. de magát is. ezért hülye.

Pop40 2013.11.04. 01:39:16

@gmower:

Ennyi baromságot nem lehetett könnyű összeírnod.
Csak így hirtelenjében a best of:

"az nem sajnálkozik azon, hogy külső erők kevésbé tudnak beleszólni Magyarország belügyeibe."

Ezt miben is nyilvánul meg? Hogy az eu bármely füttyentésére Vitya rohan csontig benyalni nekik? (tudod, ne azt nézzék, amit mondok, hanem amit teszek.)
Vagy abban, hogy a komplett Kelet, a ruszkiktól a kínaiakon át az azeriekig rajtunk röhög, mert Vitya körbetarhált már mindenkit egy kis alamizsnáért? Az azeriek egyet füttyentettek, s rohant kiengedni a baltás gyilkost, amire anno Fletó kerek perec nemet mondott.
Tényleg, még jó, hogy kevésbé szólnak bele a belügyeinkbe, mi lenne, ha jobban beleszólnának. :DDDDDDDDDD
De elismerem, hülye birkamenetesek plakátjain jól mutat a szlogen, hogy valóságtartalma nincs, az meg ott úgysem zavar senkit, lényeg, hogy lehessen rá bégetni. :))

"mert pontosan ugyanazok vannak ott, és ugyanazt mondják, akikre 2010-ben már egyszer nemet mondott a választópolgárok többsége."

Ez valóban igaz.
De nézzük csak meg, kik is vannak a fideszben?
Csak nem azok, akikre KÉTSZER (2002, 2006) nemet mondott a választópolgárok többsége?
Ja, de. Gondolom, ott már nem zavarja azt a rohadt nagy igényességedet. :DDD (és ezzel a kettővel még csak a 2000 utáni időpontokat említettem.)

De gondolom, ez úgy természetes nálad, hogy Vitya meg a maffiája örökbérlettel ül a parlamentben, a baloldalnak viszont kutya kötelessége kicserélődni miniszterelnöktől a portásig, ha egyszer kikapnak.

"Persze ott van még az LMP meg a Jobbik."

Ott, igen.
A Jobbikra azért nem szavaznak, mert senki nem hiszi, hogy képesek lennének elkormányozni egy országot, az LMP meg sikeresen világgá küldte magától a szavazói zömét. Azzal ugyanis, hogy kinyilvánította, h nem érdekli, lesz e kormányváltás, mindenkit elhajtott, aki kormányváltást akar. Innentől kezdve a kormánypárti leszavaz a fideszre, a kormányváltást akaró meg az ellenzékre. A kvk-k (melyeket az lmp esetében az időközik eredményei IS alátámasztanak) meg jövőre nagy valószínűséggel elköszön a parlamenttől, és noha bizonyos fokig sajnálni fogom ezt, mert szükség lenne rájuk, soha nem bocsátom meg Schiffernek, hogy keresztbe feküdt a kormányváltásnak.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 01:43:27

@Pop40:

"Azzal cáfolod meg, amit írtam, h idelinkelsz ÁPRILISI időközi eredményeket?:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Nem tudom, feltűnt e, amiket én összeszedtem, azok a legutóbbi időközik eredményei, a legrégebbi is a nyár második feléből van."

az imént ismerted el, hogy az ábra trendje igaz. ha igaz, akkor az időközik eredményei vannak össze-vissza, mert ellent mondanak a trendnek. ha viszont össze-vissza vannak, akkor nem érnek sokat, és nem kéne ezzel jönni.

fentebb ismerted el, hogy 2012 tavasza óta szivárognak vissza a Fidesz szavazók, ennek ellent mondanak az időközik trendjei, mivel már elismerted, hogy a kvk--k trendje igaz, meg nem tudsz rájuk mit mondani, kénytelen leszel az időköziket feldugni magadnak, te köcsög.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 01:47:02

@Pop40:

kis matematika feladat kis hülyéknek, mint te.

ha
1) a Fidesz áprilisban és júniusban sorra nyerte az időköziket. igazoltam linkekkel

2) azóta a Fidesz egyértelműen erősödött vagy 5 százalékot az ellenzékhez képest. (a trendet elismerted, meg nincs is rá kifogásod, de paraszt)

3) akkor most ki nyeri az időközi választást?

és ha mégsem így van, akkor mit mond ez a kibaszott időközi választásaid megbízhatóságáról?!

mi lenne, ha belátnád, hogy szart sem érnek?! hogy nem az időközikből kell okoskodni?! mi lenne, ha abbahagynád a magad és mások szédítését, te drogos marha?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 01:50:16

@Pop40:

"azoknak telefonálgatnak, akiknek vonalas telefonjuk van. Vajon melyik ez a korosztály?:)"

olyanról hallottál már, hogy a mintavételezést statisztikailag korrigálják, te IQ-negatív, drogfüggő baromállat?!

ezzel szemben te az időközi választásoknál nem tudsz ilyen statisztikai korrekciót csinálni, betontuskókám. úgyhogy feldughatod magadnak őket.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 01:55:28

@gmower:

"pontosan ugyanazok vannak ott, és ugyanazt mondják, akikre 2010-ben már egyszer nemet mondott a választópolgárok többsége."

Orbánra már kétszer mondott nemet a választók többsége, mégis ott van még mindig az a hülye.

" Mert mit is kapunk, ha összefog a "demokratikus" ellenzék? A 2010 előtti mszp-szdsz brancsot. Ennyi a megoldás, nem túl bonyolult."

Fideszes egyneuronos aggyal ez kb így néz ki. ez igaz.

", ha annyira nem lenne demokrácia, mint ahogy az ballib index és bérbloggerei sulykolják, akkor az mszp-től és szétosztódott kis platformjaitól is hányingert kapók itt jelennének meg, vagy bizonytalanként. De ez sem történik. Vajon miért?"

erre próbálok válaszolni a cikkben. egyébként a nincs demokrácia, az az indoklás része. ha nincs demokrácia, az nem feltétlenól hajtja az ellenzékhez a szavazókat.

"Talán azért, mert aki eddig is Orbán-fóbiás volt, az eddig sem szavazott a Fideszre, a többiek meg nem érzik magukat annyira rosszul ebben az országban, sőt, továbbmegyek, akár még jobban is, mint a kormányváltás előtt?"

tény, hogy ez nem igaz. az összes ilyen mutató romlott, és a többség szerint rossz irányba mennek a dolgok. és ez is felmérés, és ez is igen határozott többség. még nagyobb is, mint a Fidesz többsége a kkv-knál.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2013.11.04. 01:57:03

@Brendel Mátyás: Mibe döglök bele?

Szerintem kies hazánkban túl komolyan vesszük a politikusainkat, túl sokat gondolunk rájuk, pedig egy jól működő államban nem ugrálnak ennyit a paprikajancsik, hanem normálisan teszik a dolgukat.
Amit 2006 óta művelnek az már kritikán aluli. Értelmes ember ennyire mélyre már nem követi ezeket az alakokat. Aki meg igen, nos, annak már minden mindegy.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 02:03:06

@Gamma Leonis: abba döglesz bele, ha az ország tönkremegy, és lezárják a határokat. például, mert 2 milliónyian akarnak emigrálni, és az EU ezt nem bírja.

azért mégiscsak egyszerűbb lenne elmenni szavazni, te kis butus.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2013.11.04. 02:07:27

@Brendel Mátyás: Tudom, hogy vannak, akiknek a gyomra mindent bevesz, sőt, szeretik a romlott kaját, de kösz, én több mocskot nem óhajtok önként és dalolva lenyelni a politikusainktól. Nyugi, még a vég előtt lelépek. :-)
A politikusainkat se izgatja az ország sorsa, a saját zsebük sokkal inkább.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2013.11.04. 02:09:50

Ui.: Az ország garantáltan tönkremegy, kb. két parlamenti ciklus, és the end.

fehérfarkas 2013.11.04. 02:13:14

@Mária: "Szó sincs se kelet felé tartásról, se stockholm-szindrómáról.
Van egy erős kormánypártunk, meg egy balfasz, kormánypárti érdekeket kiszolgáló, IQ-negatív balos ellenzékünk, amelyik nyilvánvalóan nem a győzelemre, csupán a párt vezetésének a parlamentbe juttatására játszik.
Ki a fene akar a vesztesek, az erőtlenek, a megalkuvók mögé állni?
Ki a fene akarja EZEKET a parlamentbe juttatni?"

Abban igazad van, hoyg keletre nyitásról szó sincsen. Csupán arról van szó, hogy az EU-val és a nyugati országokkal való összeveszés, és a multi ellenes politika miatt Orbánnak most a keleti országoktól kell pénzt kunyerálnia - mivel a gazdaságunkat a padlóra küldte. A keleti politikája annyira "sikeres", hogy sorra küldik el mindenhonnan. Ugyanis Keleten nemcsak a vallást, hanem az üzletet is ott találták fel. Az üzletet: ha valamit akarsz, akkor valami értéket kínálj érte cserébe. Érteket pedig Orbán nem tud senkinek sem kínálni - így viszont a semmiért Keletről sem kap pénzt.

A másik dollogban nem értek egyet veled. A mostani ellenzék közül páran már bizonyítottak korábban kormányon. Csodát nem csináltak, de normális mértékben növekedett a gazdaság, minden évben jöttek a multik munkahelyeket teremteni, 30-cal kevesebb adóból és kisebb ÁFÁ-val tudták finanszírozni az országot, igazságosabb volt az SZJA, olcsóbb volt a benzin, és rezsicsökkentés nélkül is olcsóbb volt a rezsi, olcsóbb volt az élelmiszer is, épültek az autópályák, 190ezer panellakást újítottak fel (ez az igazi rezsicsökkentés és energiatakarékosság), új motorvonatokat vásárolt a MÁV, 1/3-dal több volt a felsőoktatás finanszírozása; ha valaki munkanélküli lett, akkor tovább kapott és nagyobb összegben segélyt (ne felejtsük el, hogy a munkanélküliek többsége nem azért munkanélküli mert nem akar, hanem mert nincs hol dolgozni, főleg a vidéki falvakban és kisvárosokban drámai a helyzet); erősebb volt a forint, és emiatt a devizahitelek törlesztőrészletei is alacsonyabbak voltak (nem is kellett akkorban devizahitelmentő-csomag); stb...
Ja, és nem tartották ellenségnek a máshogy gondolkodókat és másra szavazókat.

Nagyon jól emlékszem miért ábrándultam ki belőlük a 8 éves kormányzásuk végére. Azt gondoltam naívan, hogy majd a Fidesz tanul a szocik hibájából, és majd jobban fogja kormányozni az országot. Hatalmasat tévedtem. A szakadék felé viszik az országot. Szegényen, (egy hatalmi klikk által) kizsákmányoltan, tönkretetten is lehet élni, ahogy azt néhány ázsiai, afrikai, latin-amerikai ország példája is mutatja. Csak Európa közepén én inkább a nyugati életszínvonbalat és mentalitást kívánom. Vagy, ha mindenáron keletről akarunk példát venni, akkor Japán, Dél-Korea, Szingapúr, Malajzia, Emirátusok. Vagy Európa és Ázsia határán meg Törökország. Mindegyiktől egyre jobban távolodunk - hátrafelé.

gmower (törölt) 2013.11.04. 02:22:40

@Brendel Mátyás: @Pop40: Bullshit parádé a köbön :) Folytassátok csak...

tass-tass 2013.11.04. 02:24:01

@Brendel Mátyás: "8 éve külföldön élek, de ne zavarjon, kis tökkelütött."

Na, mégsem vagy akkora barom, mint amilyennek a stílusod alapján mutatod magad :) Tehát te is érzed lelked mélyén, lenne létjogosultsága egy ilyen pártnak, amely azt mondja, hogy Magyarországon kívül is van élet és ha teheted élj a lehetőséggel.

"nem mondhatja egy párt, hogy a fiatalok húzzanak el innen, mert akkor fel is akaszthatják magukat."

Van már kétfarkú kutyapárt (?), van már kalóz párt, mindenféle különc választási programokkal, miért ne lehetne nálunk egy "Húzz el innen, amíg megteheted" párt? Miért ne lehetne sikeres?

Csomó érvet fel lehet sorolni, amiért érdemes lehet elhagyni az országot és nem lehetne vele vitatkozni. Akár anyagilag is ösztönözni a külföldi munkavállalást, mint itthon tartani valakit közmunkán, segélyen.

Arról pedig mit gondolsz, hogyha Magyarországon az egy főre jutó gdp arány a közeljövőben valami csoda folytán jóval meghaladná a szomszédos országok átlagát, akkor ezen országok polgárai hol keresnének munkát?

Vagy tőlük már védenéd a magyar munkaerőpiacot?

"[Schiffer] csak geci volna".

A PM tagjai olyat ígértek bajnainak, aminek nem voltak a birtokában. Erről pedig nem Schiffer tehet. Szavazás volt, vesztettek. Demokráciában van ilyen...

fehérfarkas 2013.11.04. 02:31:51

@zobod: "Szó sincs se kelet felé tartásról, se stockholm-szindrómáról.
Van egy erős kormánypártunk, meg egy balfasz, kormánypárti érdekeket kiszolgáló, IQ-negatív balos ellenzékünk, amelyik nyilvánvalóan nem a győzelemre, csupán a párt vezetésének a parlamentbe juttatására játszik.
Ki a fene akar a vesztesek, az erőtlenek, a megalkuvók mögé állni?
Ki a fene akarja EZEKET a parlamentbe juttatni?"

Most 30-cal több adónemet kell fizetni, és a vásárlásnál az ÁFA is magasabb (nemcsak 2%-kkal, hanem a kedvezményes ÁFA kulcsot is eltörölték, pl. az alapvető élelmiszereknél, és a gyógyszerek többségénél), és a banki átutalásaid után is adózól a számlán tartott már leadózott pénzedből.
Persze az, akinek az SZJA kulcs annyival több nettót hagyott a zsebében, hogy ezeket bőven kompenzálja, azoknak jó a mostani SZJA rendszer - csakhogy ők a bérből élők 10%-át adják. A teljes lakosságnak meg kb 3%-át. Mindenki más rosszabbúl járt.

fehérfarkas 2013.11.04. 02:37:55

@wanker cunt: "A világválság,ami azért baszta padlóra az országok ÓRÁK alatt mert az elmebeteg pufajtás haverjaid a gazdaságot kizárólag a németre építették?Kurva nagy ötlet volt :))) Söpredékek "

A világgazdasági válság nemcsak Németországot érintte és emiatt minket, hanem az USÁ-t, Angliát, Franciaországot, Emirátusokat, Csehországot, Szlovániát, Görögországot, Olaszországot, Spanyolországot, Törökországot, stb...
Csakhogy ezek azóta kimásztak a válságból, mi pedig egyre mélyebbre sűlyedünk (ne csak a GDP-t nézd, hanem az életszínvonalat, munkaheleket, megélhetési lehetőségeket, stb-t).
Sőt, Bajnai már újra növekedő gazdaságot, és újra erősödő forinto adott át Orbánnak 2010 tavaszán. Akarod, hogy tényadatokkal támasszam alá?

fehérfarkas 2013.11.04. 02:47:51

@gmower: "Akit nem vakít el az Orbán-gyűlölete, az nem sajnálkozik azon, hogy külső erők kevésbé tudnak beleszólni Magyarország belügyeibe. Lehet Orbánt nem szeretni, lehet a kormány munkájával szemben kritikusnak lenni, de demokráciában el szokás fogadni a nép döntését, és nem külföldi beavatkozásban reménykedni, ha az nem egyezik a sajátoddal."

Ezek a külső erők pont az az EU, amelyikhez csatllakoztunk és elfogadtuk a tagság szabályait, és amelyiknek a pénzén épül az ország. Ha megnézed, szinte minden ami épül EU-s pénzből épül, és szinte minden hivatal, iskola, kórház, városháza, főtér, sétálóutca, játszótér EU-s pénzból újúl és szépül meg.
Úggy látszik a pénzük kell nekünk, de a szabályaikat betartani már nem akarjuk. Hogy is nevezik az ilyen viselkedést? Ugye tudod jól?

fehérfarkas 2013.11.04. 02:49:30

@Pop40: "És ha már a személyes preferenciáim érdekelnek, én legszívesebben egy Chikán-Ángyán-Mellár - vonallal kiegészült Bajnai-Oszkó féle pártra szavaznék."

Ez nem lenne rossz, és úgy hívnák, hogy szakértői kormány :)

Pop40 2013.11.04. 02:55:22

@Brendel Mátyás:

Nehéz eldönteni tényleg, melyikünk a hülyébb. Te, vagy én, hogy azzal baszom el az időm, hogy egy idiótának próbálom kinyitni a szemét. Uccsó, és megyek aludni, gyanítom, már ezért is kár.

"igen, benéztél valamit, te tuskó, a 10 százalékos ingadozást a grafikonban."

Erre már írtam, h vegyük a grafikonod fidesz számára LEGKEDVEZŐBB pontját. Még ennek a legkedvezőbb pontnak az arányát SEM tudja hozni a fidesz most, mikor elvileg a trend miatt annál már sokkal jobban kéne állnia.
Innentől kezdve feldughatod a seggedbe a grafikonod, te ostobenkó.
Arról nem is szólva, hogy az ábrád (ha már statisztikáról nyümörögsz nekem) egy ÁTLAG, a különféle intézetek méréseinek átlaga. Innentől kezdve, ha csak a fideszes intézet többet mér a valóságosnál a narancskomcsiknak, az már helyből torzítja bizonyos arányban az átlagot, s így a grafikont.

Van egy sokaság, (a fidesz vezetése a baloldalhoz képest időköziken) ahol -20-tól +10-ig szórnak az értékek. A te nyomorék adataid ehhez képest ugyanerre a sokaságra +20, +30%-okat magyaráznak ÁTLAGBAN. -20-tól +10-ig terjedő halmazt elég nehéz úgy átlagolni, hogy +25 jöjjön ki belőle, hülegyerek.

Elmeséled nekem, hogy milyen normális eloszlás az, aminek a legszélsőségesebb (fidesz számára legkedvezőbb) értéke SEM éri el a te citált kvk-dnak a fidesz számára legkedvezőtlenebb pontját, amin elvileg a trend miatt mostanra rég túljutott???????????????????????????????????????????????????????????????

Ja, de, úgy eléri, ha behozod a féléves, egyéves, százéves időköziket, és azokra hivatkozol, amik aztán rohadtul relevánsak ám mostanra. :D

"igen, az egyszeri szavazónak a sima Fidesz kormánygépezettől nincs mit félnie, csak a kétharmadtól. ezt rajtad kívül elhiszi valaki, te faszfej?!"

Elég, ha az elhiszi, te húgyagyú, akit este egy azonosítatlan hívó megkeres a telefonban, és teszem azt, az illető köztisztviselő, vagy kormányzati beszállító, aki etetni akarja a gyerekét holnap is.
Ő szerinted, meg a hozzád hasonló elmebeteg faszok szerint majd jól bevallja, ha balos. Szerintem meg nem.
A linkekre, amik veszett módon bátoríthatják ám az ellenzékieket, h bevallják a meggyőződésüket, látom sikerült elegánsan nem reagálnod.

"és a Fidesznek 2012 tavaszán lett kétharmada?! nem? akkor mivel magyarázod azt a 10 százalékos növekedést, te majom?! mert az itt a nagy kurva kérdés."

Nem, itt az a kurva nagy kérdés, te hülye segg, hogy azt mivel magyarázod, hogy a fidesz még a kibaszott görbéd MÉLYPONTJÁT sem képes hozni sehol, bárhol is választanak. NEMHOGY A 10% NÖVEKEDÉSEDET, DE MÉG A KIBASZOTT MÉLYPONTOT SEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"tanultál statisztikát? tudod, mi az a normális eloszlás?! ha egy normális eloszlásban a várható értéktől max 5 százalékos eltérés mondjuk 68 százalékos az esélye, akkor mennyi a 10 százalék esélye, te IQ-negatív fasz?!"

Igen, tanultam, cirka 3 féléven át. Rögtön első órán azzal kezdte a tanár, (szerencsére több esze volt, mint neked) hogy statisztikával azt lehet alátámasztani, amit csak akarsz, mert az output adat nagyban függ az input adattól.
Azt meg, hogy "a várható értéktől max 5 százalékos eltérés mondjuk 68 százalékos az esélye", nem tudom, miből, honnan veszed. (Gondolom, onnan, ahonnan az eddigieket: a hasadra csaptál.)

Eddig egyszer volt, EGYETLEN EGY ALKALOMMAL egy 5% eltérés.

Már csak halkan kérdem meg, egy hozzád hasonló gyengeelméjűtől:

1, hogy akarsz normális eloszlással, (egyáltalán statisztikai módszerrel) elemezni egy olyan "sokaságot" ami EGYETLEN elemből áll???????????????????????????????????
2, Te mégis honnan a francból tudod, hogy egy ilyen eltérésnek mennyi az esélye? Ja, hogy a hasadra csapsz? 68%? Miért, mert te azt mondod? Miért nem 5%, vagy 90??
És ha jövőre 15% lesz az altérés (ami a kvk-k eredményeiből simán kinéz)? Akkor mit csinálsz, te balfasz?
Nekiállsz elemezni a két elemből álló sokaságod eloszlásfüggvényét?:DDDDDDDDD

Eddig annyit tudunk, hogy a kvk-k egyszer már tévedtek egy masszívat, akkor 5%-ot.

Ebből csak az jelenthető ki 100% valószínűséggel, hogy a kv-kutatók NEM tévedhetetlenek.
Azt viszont baromira nem lehet megmondani, hogy mekkora a lehetséges MAXIMÁLIS eltérés az előrejelzésük és a valóság között.

folyt köv következő hsz-ben, kifogyott a karakterszám

Pop40 2013.11.04. 03:15:39

@Brendel Mátyás:

"nem tudom, felfogtad-e, én vagyok a post szerzője! nézzél körbe a blogon, hogy vajon Orbán fan vagyok"

Láttam, h nem vagy Orbán fan, sőt, írtam is fent. (ehhez persze nem ártana, ha tudnál olvasni is.) Ugyanis a hsz-edben BE IS LINKELTED, AHOL LEÍRTAM. (gyk: "azzal már inkább, hogy nem fideszes létedre te beszéled tele a tájékozatlanabb ellenzékiek fejét") - a "nem fideszes létedre" szókapcsolat a magadfajta hülye számára azt jelenti, hogy ORbánfannak gondollak? Édes istenem....

Erre írtam azt, h annál szégyenletesebb, hogy minden alapot nélkülöző narancsbolsi propagandával mosod az erre fogékony ellenzékiek agyát.
Nincs reményed a fidesz ellen? Akkor ülj be a klotyóra, zárd magadra az ajtót, és húzd le magad a wc-n, ha neked nincs reményed a világtörténelem legidiótább és legkorruptabb kormánya ellen.

"a rezsicsökkentés 2013-ban volt."

Nem mondod. Most milyen évet is írunk, segíts már ki, 2040-et?
Amúgy tudod mi volt nov elsején?
És tudod, h ezt szajkózza már hónapok óta a narancskomcsi média?
Szerinted ez nem magyarázhatja a nyomorék 10%-odat, ami persze közel nem 10%, annyit tudni róla, hogy valamekkora növekmény?

"az a pár alig megnyert időközi, amit kiválogattál, az is megfordul, te nyavalyás kis hugyhólyag."

Júliustól kezdve az ÖSSZES időközit felsoroltam, te eszetlen fasz. Az ÖSSZESET.
Igen, az áprilisiakat nem. Meg a tavalyiakat sem. Meg az 1993-asakat sem, pedig ezek biztosan rohadtul relevánsak 2013 novemberben.

"a baj az, hogy a teféléd szédítik az ellenzéket, ahelyett hogy felráznánk az ellenzéket. jönnek az ilyen idióta bedrogozott majmok, mint te, és megmagyarázzák, hogy nincs gond."

Megpróbálom leírni úgy, hogy egy magadfajta féleszű is megértse:
Én EGY SZÓVAL NEM MONDTAM, H NINCS GOND. Az ellenzék teljesítménye siralmas, és igen, fel kell rázni őket (nem tudom amúgy, hol írtam az ellenkezőjét, légy szíves, ne hazudozz össze olyan dolgokat, amiket egy szóval nem írtam, kösz.)

Az eredményeket viszont nem lenne baj, ha nem tagadnád le, az időközik eredményei ugyanis TÉNYEK, és nem csak statisztikák légváraiban létező kimutatások, amikkel te siránkozod tele az étert.
A baloldal SOKKAL JOBBAN SZEREPELT AZ IDŐKÖZIK ALAPJÁN, MINT A KVK-K ALAPJÁN VÁRHATÓ LETT VOLNA. Ez TÉNY, és attól még tény is marad, hogy az ellenzék rengeteg mindent elbaszott és javulnia kell.
Ezzel szemben te csak az idióta görbéd mutogatod, amit mindenki számára hasznosabb lenne, ha feldugnál a seggedbe.

A vérjobbos Baján, ahol a fidesz 2010-ben a háromszorosát kapta, mint az ellenzék, most 5 szavazókörből 3-ban nyert az ellenzék, egyben alig pár szavazattal a fidesz, és egyedül az vitte el a választást, hogy egyetlen körben általuk is bevallottan a cigányok elmentek tüzifáért a fideszre szavazni. És ez EGYETLEN SZAVAZÓKÖR AZ ÖTBŐL, abban a városban, ahol a fidesz 3 éve még 30-40%-ot vert a baloldalra.
Na EZT magyarázd meg a nyomorék görbéddel, te ütődött.

"az imént ismerted el, hogy az ábra trendje igaz. ha igaz, akkor az időközik eredményei vannak össze-vissza, mert ellent mondanak a trendnek. ha viszont össze-vissza vannak, akkor nem érnek sokat, és nem kéne ezzel jönni."

Milyen trendnek, te hugyagyú? Annak, amit kvk-k valóságban sosem realizálódott eredményeiből képeztek? Ne röhögtess már.
Ha a valóság ellentmond a csak a statisztikában létező adataidnak, akkor nosza, negligáljuk a valóságot? Neked zárt osztályon lenne a helyed, te seggfej.
Az időközik eredménye meg annyira "össze-vissza", hogy júliustól az ÖSSZES időközi szerepel benne. Ja, hogy a valóság nem támasztja alá az agymenésedet? Szüntessük meg gyorsan a rohadt valóságot.
Te épp olyan hülye vagy, b+, mint egy fideszes.

"mivel már elismerted, hogy a kvk--k trendje igaz, meg nem tudsz rájuk mit mondani, kénytelen leszel az időköziket feldugni magadnak, te köcsög."

Ezt is leírtam már egyszer, kár, h nem tudtad ezt (sem) értelmezni.
A trend hiába igaz, ha maga a kiindulópont nem igaz. A trended ugyanis az ábrán onnan INDUL, hogy a fidesz 5%-kal vezet a baloldal előtt.
Ezt az eredmények még MOST, A TREND VÉGÉN sem támasztják alá, nemhogy akkor, amikor indult a trend. (leírom példával gyk: ha felfűtöd a lakásod 10 fokkal, az így is, úgy is 10 fok. De nagyon nem mindegy, hogy mikor elkezdted felfűteni, a lakásodban 5 fok volt, vagy 20. Első esetben még most is fázni fogsz, másodikban kinyúlsz a melegtől.) - Baszhatod a trendedet, ha a trend kiindulópontja hamis.

Pop40 2013.11.04. 03:29:52

@Brendel Mátyás:

"kis matematika feladat kis hülyéknek, mint te.
ha
1) a Fidesz áprilisban és júniusban sorra nyerte az időköziket. igazoltam linkekkel
2) azóta a Fidesz egyértelműen erősödött vagy 5 százalékot az ellenzékhez képest. (a trendet elismerted, meg nincs is rá kifogásod, de paraszt)
3) akkor most ki nyeri az időközi választást?
és ha mégsem így van, akkor mit mond ez a kibaszott időközi választásaid megbízhatóságáról?!
mi lenne, ha belátnád, hogy szart sem érnek?! hogy nem az időközikből kell okoskodni?! mi lenne, ha abbahagynád a magad és mások szédítését, te drogos marha?!"

Te tényleg hallucinálsz, vagy valami nem stimmel veled.
Leírom megint, csak megérted egyszer:

1) a Fidesz áprilisban és júniusban sorra nyerte az időköziket.
2, azóta a Fidesz A KVK-K SZERINT egyértelműen erősödött vagy 5 százalékot az ellenzékhez képest.
3, Július óta a fidesz alig nyer időközit. Ahol nyer, vérjobbos helyeken, ott hót nyögvenyelősen nyer, ahol veszít, ott 20%-okkal picsázzák el.

Ebből egy dolog nyilvánvaló: az, hogy a kvk-id SZART SEM ÉRNEK. TÉNYEK, ADATOK, VÁLASZTÁSI EREDMÉNYEK CÁFOLJÁK UGYANIS ŐKET.
Nem egy helyen, több helyen. Nem csak balos helyen, sőt. Balos, jobbos helyeken vegyesen. A fidesz nemhogy 20% győzelmet nem tud felmutatni, de alig tud győzni ott is, ahol 3 éve 30-40%-kal nyert.
Nemhogy az ÁTLAG 20% vezetést nem hozza, de EGYETLEN HELY sincs, ahol képes lenne EGYSZER (S NEM ÁTLAGBAN) elérni ezt a 20% előnyt.
Ellenben vannak helyek, ahol 20%-kal verik el.
És ezek csak időközik, ahol párthívek szavaznak. Erre jövőre rájön majd a bizonytalanok finoman szólva sem kormányhívő tömege.

Még egyszer: Ezek TÉNYEK.

Ezzel áll szemben a te kvk-s eredményed, amik részben fizetett fideszes intézetek telefonos megkérdezéseiből származnak.
Szerinted melyik relevánsabb, te degenerált, a jópár helyen megnyilvánult választói akarat, vagy a kormánypárti intézetek által torzított kvk-k telefonos megkérdezései?

Igen, neked, mint hétmérföldes marhának nyilván az utóbbi.

Pop40 2013.11.04. 03:35:33

@Brendel Mátyás:

"te az időközi választásoknál nem tudsz ilyen statisztikai korrekciót csinálni, betontuskókám. úgyhogy feldughatod magadnak őket."

Szűzanyám, mekkora egy kapitális barom vagy te. De, tudok. Időköziken ugyanis a párthívek szavaznak. Ennyi párthíve maradt a fidesznek, ami erre az eredményre elég.

Erre jönnek jövőre pluszban a bizonytalanok. Nézd majd meg, mit írnak az Isten szavaként tisztelt kvk-id a bizonytalanok pártpreferenciáiról.

Segítek, ezt:

index.hu/belfold/2013/06/06/50_szazalek_biztosan_elmenne_szavazni/

Csak minden harmadik válaszadó örülne annak, ha a jövő tavaszi választások után a Fidesz kormányozhatna tovább, ez nagyrészt egybeesik azzal a 31 százaléknyi válaszadóval, akik az Orbán-kormány eddigi munkáját jónak értékelik.
Az emberek nagy többsége, 56 százalék azt szeretné, ha 2014-ben kormányváltás lenne.

De te csak nyálazd a Századvég és társai trendjeit, te istenbarma.
Jövő áprilisban meg majd olvasgathatod az újabb mentegetőzést, h miért tévedtek most jóval nagyobbat, mint 2002-ben.
Gondolom, akkor meg majd arra nyáladzol majd, hogy te aztán mindig tudtad, és már évek óta mondtad, hogy a kvk-k hülyeséget irkálnak. :DDDDDDDDDDD

Pop40 2013.11.04. 03:39:50

@gmower:

Neked is írtam egy hsz-t, arra is reagálhatnál valamit.
Tudod, arra, amiben arról hallucináltál, hogy külső erők kevésbé tudnak beleszólni Magyarország belügyeibe.

Különösen érdekelne az, hogy miért nem zavar az, hogy a csak 2000 óta már kétszer bukott Vitya még nem szedte a sleppjét, és húzott el a vérbe, miközben ugyanezt nagyon elvárnád a baloldaltól, aki EGYSZER kapott ki 2000 óta.

Pop40 2013.11.04. 03:43:28

@fehérfarkas:

Pontosan. Jobb helyeken általában ilyenekkel dolgoznak, nem véletlenül ez a nevük.:)
Bizonyos boldogabb országokban előfordulnak olyan nonszensz dolgok, hogy egy adott illető nem azért kap meg egy adott pozíciót, mert a miniszterelnök koleszos haverja, samesza, lekötelezettje, vagy együtt szotyiznak meccs alatt, hanem azért, mert urambocsá' ért ahhoz a területhez, aminek az élére kinevezik.

Na de ezek az országok nem is teljesítenek ám olyan jól, mint mi. ;)

belgabela 2013.11.04. 04:21:09

A bolsikkal már utolsók lennénk. Iylen előzmények után nem kétséges:

A hiba ott volt, hogy hagytuk uralkodni a bolsikat negyven+ tizenkét éven át. Ahol nem ők uralkodtak (Olaszország, Írország, Finnország és folytathatnám), ott ma három-négyszeresét keresik a prolik, mint itt. (A segélyük is annak megfelelő, ergó a nyomor, ami magyarországi szintű, nem, vagy alig-alig ismert mára.) Pedig 1938-ban (utolsó békeévünk) még itt kerestek többet, mint az említettek.

lazarus.elte.hu/hun/dolgozo/jesus/otka0810/peldak.htm

A rendszerváltáskor is három-négyszeres volt ez előnyük az olasz proliknak fizetésben (sorolhatnék még egy pár országot), pedig '38-ban még előttük voltunk.

A rendszerváltás óta is a bolsi vezetés alatt előztek meg a környező államok, kivéve a legszarabb helyzetben élő oláhokat és bolgárokat. A tót GDP 2003-ban 1.410 dollárral (cca. 25%-kal) volt alacsonyabb, mint a magyar, 2010-ben viszont már több volt. A lengyelek 1.100 dollárral voltak lemaradva, a lettek majd 2.000-rel és folytathatnám. 2010-ben ezek mind előttünk voltak. Köszönjük ezt is (meg az előző negyven évet is), a Kommunisták Magyarországi Pártja jogutódjának!

Nem furcsa, hogy mindig akkor kezdenek a magyarok lemaradni azoktól akik előtt voltak, amikor a Magyar Kommunista Párt és jogutódai uralkodnak? Pedig ők állítólag a prolikért, a bérmunkásokért élnek, mégis a legnagyobb hátrányt ők okozzák nekik, méghozzá folyamatosan. Hát így inkább nem segítsenek rajtuk!

Most meg:

2013 első negyedéves GDP növekedésünk bronzérmes Európában.

Az Eurostat közlése szerint a legmagasabb GDP-arányos hiány Spanyolországban (10,6 százalék) és Görögországban (10,0) volt, míg a legalacsonyabb Észtországban (0,3 százalék) és Svédországban (0,5 százalék). Az adósság a legmagasabb Görögországban (156,9 százalék) és Olaszországban (127,0 százalék), míg a legalacsonyabb Észtországban (10,1 százalék) és Bulgáriában (18,5 százalék) volt.

A magyar államadósság így a GDP 79,2 százalékán állt 2012 végén, alacsonyabb szinten az egy évvel korábbi 81,4 százaléknál. Az unió egészében 85,3 százalékon állt tavaly a GDP-arányos adósságmutató, magasabban a 2011. év végi 82,5 százaléknál.

gerdo 2013.11.04. 04:36:20

A helyes valasz szerintem a 4 pont kornyeken van. Az lehet, hogy mar 1997ben elkezdtek a fiuk, de egyreszt idobe telt, mig kineveltek egy paranoias reteget, masreszt ehhez a viszonylag gyors valtozashoz arra is szukseg volt, hogy a hazai ellenzek mellett az EU es a kapitalista-demokratikus berendezkedes alapjait is sikeresen elidegenitse ettol a retegtol.

Onnantol kezdve viszont, hogy a demokracia es a piacgazdasag megkerdojelezodott mint “magyar ut”, Orban azt csinal amit akar. Minel nagyobb a kaosz, annal inkabb szukseg van az eros kezre, akinek torveny a szava (mutyi: ok, ha ok csinaljak). A fent emlitett szereplok (EU/ellenzek/penz) fellepese - foleg az egyuttes - pedig csak megerositi a hiveket.

Ezt hivjak ugy, hogy atbillent: a holtponton tul van, megallitani mar nem lehet, azt nem tudjuk csak meg, mikor csattan. De anelkul ez nem fog helyreallni...

felcsutisuttyo 2013.11.04. 06:06:11

MÁR A VÁLASZTÓKERÜLET átírásával megalapozta a Fidesz Szervezett bűnszövetkezeti kormány a VÁLASZTÁSI CSALÁST!!!!! ELCSALJÁK 2014 BEN a választást Ez biztos! EZÉRT VAN BESZARVA A NEMZETI ROHADÉK SUTTYÓ GAZEMBER HÜVELYKMUTYI---és ezért "mozgósított", okt.23 án, hogy keszűljetek seggnyalók, mert POLGÁRHÁBORÚ LESZ...
IGEN POLGÁRHÁBORÚ LESZ , MEGKAPJÁTOK NEMZETI TÖRPE !!!! NEMCSAK A SEGGNYALÓKAT "mozgósítottad" Te rohadék, hanem a 4.5 milló megbántott embereket is, akik érvénytelennek nyílvánítják majd a Fidesz csalású 2014 es választást. ÉS JÖN A LESZÁMOLÁS!

azallamenvagyok 2013.11.04. 06:23:21

istenem, ez a poszt:(
A baloldal azért stagnál, mert már annak a látszatát sem próbálja fenntartani, hogy foglalkozik a szavazókkal. Mit akar egy politikai csoport egy demokráciában, aki potenciális homofóbnak, nőverőnek, rasszistának állítja be a többségi társadalmat? Baloldaliként mondom: remélem, mihamarabb felmorzsolódik a jelenlegi gárda a jobbik és a fidesz között, mert ez már nem baloldaliság, hanem dilettantizmus. Amikor a dolgozó, csak élni akaró emberek képébe havonta az van törölve, hogy az első cigányozás, zsidózás akármi miatt együtt az utcára mennek azok, akik az ország érdekében képtelenek leülni egy asztalhoz, miközben azt látjuk, hogy teljesen érdektelen a kisember nyomora, azoké, akik egy-egy lokális apokalipszisben próbálnak élni, termelni, mit vártok?

Ha mindenki csak meg akar baszni, akkor azt választjuk, aki legalább néha hoz egy kibaszott rózsát és van egy kedves szava, nem azt, aki a maga intellektüel modorában naponta szarba vesz.

új nick hozzáadása (törölt) 2013.11.04. 06:24:58

Arról nem lehet szó, hogy a Fidesz belekezdett olyan átalakításokba, amit a tutyi-mutyi, cigányokat-nyuggereket megvásárló MSZP soha nem mert volna? Ráadásul az a sok hiteles, fiatal politikus, aki jelölésre került a következő ciklusra.

Vagy már ha itt tartunk, Gúr Nándor kisfia, aki már 27 évesen főosztályvezető volt és most EU képviselő lesz.
Miért ne gondolnánk, hogy a baloldal korrupt, tehetetlen senkiházi tolvajok pompázatos gyűjtőhelye, akik még egy választási csalást sem tudnak rendesen megszavazni?

új nick hozzáadása (törölt) 2013.11.04. 06:26:27

azallamenvagyok 2013.11.04. 06:23:21

Ez is mennyire igaz!

midnight coder 2013.11.04. 06:27:08

@fehérfarkas: Az átlagpolgár nem él sokkal rosszabbul mint 4 éve. Az ország nem adósodik el jobban mint 4 éve. Azaz nem jobb ugyan a helyzet, de nem is rosszabb mint 4 éve. Az utak most is teli vannak autókkal, a plázákban egy tűt nem lehet leejteni.

A kleptokratikus ellenzék pedig töketlen. Nem kicsit, de nagyon. Épeszű ember ezeknek a kezébe egy trágyásszekér irányítását sem adná, nem az országét.

Ráadásul össze-vissza kommunikálnak. Egyrészt megy a sírás, hogy jaj, mennek ki az emberek külföldre - méghozzá leginkább a nyelveket beszélő, használható diplomával rendelkező emberek - ugyanakkor pont ők a többkulcsos SZJA élharcosai - márpedig ezzel pont ezt a réteget üldözik el akik amúgy is tömegesen hagyják el az országot. A legtöbb ember esetén ugyanis nem a Klubrádió hiánya a motivációs tényező a külföldre távozásra, sőt még csak nem is az, hogy a francia cég helyett állami tulajdonú közművállaltnak fizeti a vízdíjat, hanem az hogy kinn négyszer annyit keres mint idehaza.

Ennek a négyszer annyinak pedig nem az az oka, hogy az amit most az EU-s országok csinálnak annyira jó lenne - legalább olyan tempóban masírozik az EU is a szakadék felé mint mi - hanem az, hogy ők hála az előző évszázadok politikailag nem annyira korrekt, és mai szemmel nézve meglehetősen unortodox gazdaság, szociál, és külpolitikájának jól megszedték magukat, ráadásul sikerrel hagyták ki a 40 év cuculizmust is. Ezért aztán még pár évtizedig jó eséllyel sokkal jobb lesz ott a helyzet mint itt - legalábbis az optimista forgatókönyv szerint.

midnight coder 2013.11.04. 06:41:42

@belgabela: Pontosan. Megyó még 2002-ben is 2006-os magyar euróról gagyogott, de még 2003-ban is 2010 előtt volt a jóslat. Most pedig úgy néz ki, hogy jó eséllyel soha nem lesz eurónk - előbb szűnik az meg mint hogy mi teljesíteni tudjuk a követelményeket.

Amúgy pedig, eleve hülyeség bármit is várni a baloldaltól. Országot baloldali fordulat szarból még nemigen húzott ki, pláne ekkorából. Ehhez jobboldali fordulat kellene.

Amúgy a FIDESZ-szel is pont az a baj, hogy baloldali. Gyakorlatilag ugyanazt csinálják mint az MSZP, csak nemzetiszínben, és pár nagyobb hülyeségét próbálnak elhagyni, cserébe csinálnak más hülyeségeket (nemzeti dohánybolt, kamarák, stadionok)

kutya vacsorája 2013.11.04. 07:13:33

ezt kifejtedéd részletesebben? kik a vénpiások? melyik "jó cikkek" maradtak ki az érdekükben? konkrét melyek "az újságok" (szarok)? mind?
Tehát sajnálom, keleti itt a magyar újságírás is, amely pártoknak behódol. Az a HVG, amely lehozta a bajai videót azzal a címmel, amellyel lehozta. Minimum egy óvatos megfogalmazás kellett volna. Keletiek ezek a szerkesztőségek azért is, mert tudom, hogy jó cikkek helyett vén alkoholisták cikkeit hozzák le, akik régi motorosok, és nem akarják, hogy éhen haljanak. De így aztán elég szarok lesznek az újságok.

mindenki felelős/hibás azért,mert ov népszerű maradt, csak az ellenzéki politikusok nem??? ezt azért át kellene gondolni még1x szerintem.

kisQtya 2013.11.04. 07:44:13

Az ellenzéknek pedig nagyon-nagyon el kéne gondolkodni azon, hogy ilyen kormányzati teljesítmény mellett vajon miért áll így a kormánypártok támogatottsága.

Túl kellene lépni azon, hogy "az agymosottfideszdroidzombik olyan hülyék, hogy a diktatúrára szavaznak".

Ha én odakozmálom az ebédet, nem a családot hibáztatom, ha nem ízlik nekik.

kisQtya 2013.11.04. 07:47:28

@kutya vacsorája: Én mindig élvezettel olvasom, ha egy külföldi, mértéktartó és független lap ír elemzést hazánk politikai helyzetéről, mert utána sokkal világosabban látom a dolgokat. A magyar sajtó egyik fele a fidesz seggéből, a másik fele meg az ellenzék seggéből kandikál ki, a szakmaiságukról pedig már beszélni sem érdemes....

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 07:49:11

@girind1: kicsit művelődj, barátocskám!

www.portfolio.hu/vallalatok/energia/berlinben_is_kiszorithatjak_a_kulfoldi_energiaszolgaltatot.191199.html

1) magánkézben van az energia szolgáltatás

2) bizonyos szervezetek környezetvédő erőművet akarnak

3) népszavazást tartanak róla.

ez megy nyugaton

ez nincs Magyarországon, egyik sem

a 17 éves Parker Schnabel 2013.11.04. 07:55:46

@kisQtya:

Ha odakozmálod az ebédet, és a családod kutyaszart eszeget a járdáról, akkor mit tudsz erre mondani ?

A családnak van izlése ?

a 17 éves Parker Schnabel 2013.11.04. 07:58:22

@midnight coder:

Megvolt a jobboldali fordulat.

2010-ben megcsináltátok.

Ennyit tudtok.

Montenegrót még lenyomjátok idén.

Eino81 2013.11.04. 08:09:33

Nem tudok már semmi jót mondani ebben a témában, mert 1. nincs kire szavazni 2. úgyse lehet az embereket meggyőzni, hogy most rossz nekik (mert, mint fentebb írták, lekenyerezik őket, morzsákat szórnak eléjük, elhúzzák a mézesmadzagot...). Tényleg kelet felé tartunk, csak az nem látja ezt, aki vak. Ha Nyugatra akarunk menni, egy megoldás van: ki kell vándorolni. Aki megelégszik azzal, hogy minek neki a nyelvtudás, az maradjon keleten (bár az igazi Keleten is több nyelvet tudnak, mint nálunk), akinek meg fontos, az tanuljon. És ha lehetősége van, húzzon Nyugatra. Jön a kérdés, mi lesz akkor szeretett hazánkkal. Kit érdekel? Ha az embereket most sem érdekli, akkor kit érdekel? Elcsépelt dolog, de Viktor egymillió új munkahelyet ígért, csak azt nem mondta, hogy az külföldön van. Csak úgy széppé tenni a statisztikákat, hogy a közmunkásokat és a külföldön dolgozó és oda adózó magyarokat is a hazai dolgozók közé számítani finoman szólva is szemfényvesztés (már majdnem a görög úton vagyunk). Akinek van esze, az 1. külföldre megy, 2. megpróbál összehozni végre egy normális pártot (de ez nehéz, mert M.o. alapvetően kétpártrendszerben tud igazán csak gondolkodni, a Jó és a Rossz). Bocsánat, hogy ennyire migrációpárti vagyok, de sajnos napi szinten felhúzom az agyam azon, hogy mi folyik odahaza. Meg a mentalitás. A magyar olyan, tudom, mert bennem is megvan/megvolt, hogy irigy, ha nekem nem jó, ne legyen jó a másiknak se. Iszonyúan nagyok a különbségek a társadalomban, ez tovább táplálja ezt. Nem mondom, hogy Nyugaton minden fasza, mert nem, sok itt a probléma. Csak valahogy nem basztatnak annyit, hagynak dolgozni.

2013.11.04. 08:19:46

@Tapossuk A Szabadságjogokat: Azt magyarázd már el, kedves barátom, hogy hogyan lehet az, hogy jobban élünk, mint 4 éve, és mégis, minden adat azt mutatja, hogy kevesebb a pénz? Hogy a vásárlóerőben csúszunk lefelé. A gazdaság romlik. Hogy eladhatatlanok az ingatlanok. Attól félek, nem látsz az orrodnál tovább....
Egyébként is, nem azt vártuk az Orbán kormánytól, hogy üsse meg a Gyurcsány szintjét. Azt vártuk, hogy legyen jobb!
Vagy Gyurcsány az origó?
Mijafasz!
Téged meg nagyon sajnállak, hogy üveggyönggyel ki lehet szúrni a szemed. Akármelyik hajóra is fogsz felkapaszkodni, ott mindig csak patkányként fognak kezelni.

Eino81 2013.11.04. 08:25:58

@a 17 éves Parker Schnabel: Hidd el, amint lesz szavazás, és sikerül végre valahogy regisztrálnom, akárhol is élek, leszavazom azt a kis narancsost... Nézd, vagy itt nyugtatom az idegeim, vagy odahaza jelentek egy extra terhet mindenki (de főképp a szüleim) számára.

pánpéter 2013.11.04. 08:41:18

öröm nézni, amikor a balliberális blogger századjára is leírja ugyan azokat az ostobaságokat, hogy "rohadtszemét orbán fujjfujjfujj", közben meg nem veszi észre, hogy ami a baloldalon történik hónapok óta, az nem más, mint a totális tanácstalanság, az egymás fúrása faragása a koncért, nem válogatva ezen harcban a legaljasabb eszközökben sem...

nem orbánt, és a választókat kell hibáztatnod, hanem azokat az ökröket, akik a szémodra oly szimpatikus balliberális pártokat vezetik.
szarból nem lesz vajaskenyér töki, ezt már megtanulhattad volna.

a 17 éves Parker Schnabel 2013.11.04. 08:50:03

@pánpéter:

Miért kéne a baloldalt hibáztatni ?

Orbán kormányoz, az alaptörvényétől kezdve minden feltételt maga írt magának,

azt csinál, amit akar.

Az ország meg nagy erőkkel támogatja.

Ha az egész ország egy éhenkórász cigánytábor, amelyik fáért szavaz a gazdájára, akkor azért ki a felelős ?

A kormányzó.

Hogy ilyen cselédnépet csinált a forradalmi ellenállókból 4 év alatt.

gmower (törölt) 2013.11.04. 08:50:32

@Pop40:

"Neked is írtam egy hsz-t, arra is reagálhatnál valamit.
Tudod, arra, amiben arról hallucináltál, hogy külső erők kevésbé tudnak beleszólni Magyarország belügyeibe."

Posztolótól kérdezd, ő állította: 5. pont hármas alpont. Én csak erre írtam, hogy az ország jelentős többségében nem kelt szimpátiát, ha külföldi beavatkozást szeretne valaki, rossz történelmi tapasztalatok okán.

"Különösen érdekelne az, hogy miért nem zavar az, hogy a csak 2000 óta már kétszer bukott Vitya még nem szedte a sleppjét, és húzott el a vérbe, miközben ugyanezt nagyon elvárnád a baloldaltól, aki EGYSZER kapott ki 2000 óta. "

Megint olyat adsz a számba, amit nem mondtam. Csupán annyit állítottam, hogy az szavazópolgárok jelentős része nem fog egy olyan megújúlt baloldali összefogásra szavazni, ami egy az egyben ugyanaz, mint akiket - Horn Gábort idézve - melegebb éghajlatra küldtek. Semmilyen elvárásomat nem fejeztem ki. Csak próbálom a cikk által felvetett kérdést objektíven megválaszolni, mert ez a szerzőnek láthatóan nem megy. Nem érti. Mert elvakult hit buzog benne.

A baloldalon jelenleg az egyetlen vállalható, erkölcsileg nem a béka segge alatt lévő párt az LMP. Egyben az utolsó esély arra, hogy Magyarországon egyszer lesz egy normális baloldal. Sajnos valószínűleg igény nincs rá, és ki fognak esni a parlamentből.

Fax 2013.11.04. 08:51:17

"Gyurcsányt harmad ennyi megszorításért, 300 forintos vizitdíjért küldték el a fenébe."
---

Már hazudsz bazdmeg. Nem ezért küldték a fenébe te szerencsétlen valósághamisító balfék. Azért bazdmeg, mert a hatalomban maradás érdekében hagyta meg két és félszereződni az államadósságot és 10%-ig felfutni a hiányt. Ezeket ill. ezek problémás voltát elhazudta, majd ezt mondta:
"Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk, és ti is tudtátok, hogyha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt. "

Szóvl ezért te tények ellen beoltott szegény hülye blogoló. Meg még 20 más dologért is, csak ezek a legnagyobbak.

2013.11.04. 08:53:18

@a 17 éves Parker Schnabel: Viszont az se jó, ha itthonmarad, és veszi fel a segélyt, mert nem kap munkát. Az is a te pénzed! Ha kényszermunkán van, akkor is te fizeted! Szóval nem ez a megoldás, és nem ez a jó válasz.

nemigenértem 2013.11.04. 08:53:26

@Könnyen elkaptuk, uram!: A vásárló erőben nem csúszunk visszafelé. Nő a reál kereset.
Valamit félre olvastál talán.

Fax 2013.11.04. 08:55:01

Hihetetlen, hogy baloldalon még mindig a kognitív disszonancia szépíti Gyurcsányt és még mindig nem az igazat írjátok Gyurcsány tevékenységéről, hanem szépítő kontextusokban hazudtok róla. Elképesztő. A baloldal permanensen hazuduik önmagának is. A baloldali ember tényleg csak a "Nácik haza" hisztérikus és teljesen felesleges üvöltésében képes magát tejessé tenni, de még ekkor is hazudik, mert MO-on kb. nincsenek nácik. A jobbik se az. A magyar baloldal agyhalottak gyülekezete élükön olyan szerencsétlen senkikkel mint Meseházy meg Bajnai.

Fax 2013.11.04. 08:58:14

"Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit."

Advok 2013.11.04. 09:06:36

@Brendel Mátyás:
Khm konkrétumot vársz egy reakciótól ami csak annyit hivatott kifejezni, hogy egy önálló írásban te nem vagy képes konkrétumokat boncolgatni, legfeljebb trivialitásokban gondolkozni, méghozzá rosszul (lásd: te mit bírsz hiányolni a balos kommunikációból? na mit? a hülyézést, pontosan. hát ilyen egy érett válasz egy beteg embertől!), illetve csak pofátlan módon személyeskedni (gondolom biztos túl sokat vert a fater).
Azért ebben még te is érzel némi iróniát és izzadtságszagot, nem?
(Azért majd méltóztatok konkrétumokkal is reagálni erre az... erre, csak most abban a helyzetben vagyok, mint az apuka akinek a gyereke tökéletesen tudja az abct, csak éppen visszafele. na most hol kezdjem?)

pánpéter 2013.11.04. 09:09:31

@a 17 éves Parker Schnabel:
félreértetted. a blogger nem érti, miért nő a fidesz előnye. erre reagáltam. a bukott baloldal levitézlett panoptikuma sosem lesz alkalmas megfelelő alternatívát mutatni. ezt látjuk most kicsúcsosodni.
többet ártanak egymásnak, a nagy összefogás közepette, mint bármikor eddig. a kormányzóképesség legkisebb látszata is hiányzik ezekből az emberekből. egy normális október 23-át nem tudnak megszervezni, hogy akarnak országot vezetni? jah, mondjuk ezt láttuk, 2002-2010 között.
megduplázott államadósság, IMF hitel, csőd, káosz, anarchia. ezt tudják csinálni. semmi mást. és ezt látják a választópolgárok is.

Advok 2013.11.04. 09:13:41

@Brendel Mátyás:
a pártprogramhoz meg annyit, hogy ha 3 évre előre megnyerte neked a választást az ellenfél akkor valóban el lehet lébecolni csak a szokásos mottókkal is, de könyörgöm. most nyerésre állnak? akkor meg? Valaki ültesse már le ezeket és kösse ki, hogy írjanak úgy fél oldalt, hogy nincs benne a :"fasiszta, rasszista, elnyomó, diktátor, náci, horthysta, szélsőjobbos, maradona, stadion" lista. Jelenleg az össznépi mszps kommunikáció ezekből a szavakból állnak amiket mindig bedobálnak egy bullshit-generátorba oszt' hadd szóljon.

"reakció volt. látom, nem fogtad fel"
szánalmas közhely volt látom nem fogtad fel

"de belelátok"
olyannyira, hogy már két bejegyzéssel lejjebb is abból állt az érvrendszered, hogy 'jaj hát te nem néztél tvt régen meg amit láttál se emlékszel már rá, de hát csak nem lehetett rosszabb, mint most.' Egyébként rengeteg jobbos lapot is olvasol nem? mert elvileg az a médiában való elmerülés közéleti téren, amikor azt is elemezgeted amiből már egyébként jó előre tudod, hogy baromságnak fogod tartani.

Orbán Diktor (törölt) 2013.11.04. 09:14:08

@Brendel Mátyás: Gratulálok! Nagyon jó írás.

@Fax: "Nem ezért küldték a fenébe te szerencsétlen valósághamisító balfék. Azért bazdmeg, mert a hatalomban maradás érdekében hagyta meg két és félszereződni az államadósságot és 10%-ig felfutni a hiányt. "

Ostoba fasz. Jó, ha ebben az országban kétszázezer ember tudja, hogy mi az az államadósság. Fletó nem az államadósság miatt lett elküldve, de ezt most nem részletezném neked, gyökér. Dugd vissza a fejed a Viktorod seggébe, mert baromi sötét vagy.

nemigenértem 2013.11.04. 09:17:41

Azért ez a baloldal vége.

Az a végső érvetek, hogy hülye a nép?

Igazi szellemi nyomor. Egy épkézláb mondatot nem tudtok leírni amellett, hogy miért szavazzunk a baloldal bármelyik marakodó pártjára.
De ha a Fideszre szavazunk, hülyék vagyunk.....

Vazze!
HÜLYE VAGY TE!

Fax 2013.11.04. 09:20:02

@Orbán Diktor:
No akkor gyökérkém: hiába no, annyi aggyal ami neked lehet inkább kéne lepkeszárnyat hámoznod mint politikába beleártani magad. Nyilvánvaló, hogy a politikai primer diskurzus szintjén az akkori ellenzék (segítek faszjanikám: Fidesz) nem feltétlenül csak a makroökönómiai fogalmakkal operálva kommunikált, hanem szekunder és tercier szinten jelenítette meg azt amiről írtam, hogy az olyan hülyék is mint tenmagad is értsék a valóságot. Ennek a folyamatnak a részleteit egy ilyen szaros kis szennyes, hazug blogon nem fogom kifejteni, ezért nem is tettem, gondoltam aki nem hülye az el tud vonatkoztatni a részletektől, de a dolog gyökere mégis csak az volt, hogy Gyurcsány elhazudta MO makro-helyzetének alakulását és minden ebből volt levezethető, minden ebből következett. Ezért írtam azt amit, nem levezetve a konklúzómat teljes részleteiben a már említett okokból.

Barbaarb 2013.11.04. 09:27:04

Gyurcsányt nem küldték el, lemondott, elmenekült.
Ha elküldték volna sem a vizitdíj miatt küldték volna el.
A vizitdíj lényege nem a 300 Ft, amit fizetni kell, hanem hogy mi dolgozók fizetünk azért, hogy ellátást kapjunk, minek fizessünk még egyszer, miközben az aki egyébként nem fizet TB-t, rászorulóként kedvezményt, mentességet kapna?

A poszt többi része is gáz, de számomra ez a legfelháborítóbb része.

Orbán Diktor (törölt) 2013.11.04. 09:27:51

@pánpéter: "öröm nézni, amikor a balliberális blogger századjára is leírja ugyan azokat az ostobaságokat"

Aham, és akkor századjára is előjön ugyanaz a néhány ostoba Orbán-troll, és nyomja itt ugyanazokat a sablonokat, bár olyan kevesen vannak, hogy némelyik több néven is futtatja magát. Na pont ezért tudom, hogy nem nektek van igazatok.
Minden hasonló írásra rámentek, mint tyúk a takonyra, mert ezt a feladatot adta nektek a Párt. Rákosi elvtársnak sem voltak jobb agitátorai. Ha tudnád, hogy ez mit jelent, akkor nem lennél kiszolgálója egy bolsevik rendszernek, te ökör.
Elmehetsz anyádba.

nemigenértem 2013.11.04. 09:31:21

@a 17 éves Parker Schnabel:
"Ha az egész ország egy éhenkórász cigánytábor, amelyik fáért szavaz a gazdájára, akkor azért ki a felelős ?"

A rendező? A fővilágosító? A rendező munkatársa? A sporttagozati filmstudió?
A filmhamisító szocialista párt, vagy DK vagy bánja a fene melyik bukott baloldali ?

Nincs veszteni valója a baloldalnak. A reményt is elvesztették már.

Most váltak veszélyessé. Rombolnak, rombolnak, rombolnak.
Tudják, hogy a botrány politizálással nem szereznek híveket, de talán mindent be lehet sározni!

Veszen minden, ha ők már elbuktak!
Külföldön jobb munkát végeznek a hazaárulók.
Itthon már ismerő őket a nép.

a 17 éves Parker Schnabel 2013.11.04. 09:32:21

@pánpéter:

A fidesz még 20 emberes kispártként azzal váltotta le Horn Gyulát, hogy

- ha unod a banánt, válaszd a narancsot -

Dajcstomika beteg kis fejére is rászavaztak, meg Torgyán pocakjára is.

Kurvára senkit nem érdekel az ellenzék minősége, ha egy kormány nem tetszik nekik,

mer akkor leváltják.

Ha ezt a cigánytábort nem váltják le, az azért van, mert szeretik a fekasegg allatt éldegélni az életkéjüket.

Ilyen cselédek.

Fax 2013.11.04. 09:32:25

A baloldal teljes szellemi mélyrepülésben van, ezt nem csak a Fidesz erősödésére megkísérelt magyarázataik bénasága bizonyítja, hanem az itt megszólaló orbán-gyűlölő senkik. A baloldali ember ab ovo hülye sajnos, ez van. Képetlen a "nácik haza" rigmusánál összetettebb politikai megnyilvánulásokat helyesen értelmezni, ezért sajnos alkalmatlan arra, hogy a politika egészéről helyes megáálapításokat tegyen. Állandóan sötétben tapogatóznak s hamis szellemi alapvetéseken nyugvó mezsgyéken tántorogva hőbörögnek mint a részeg félnótások. Sajnálom őket na, szánnivaló hülyék..

Orbán Diktor (törölt) 2013.11.04. 09:35:35

@Fax: "Ennek a folyamatnak a részleteit egy ilyen szaros kis szennyes, hazug blogon nem fogom kifejteni"

Akkor mit keresel itt, szarházi? Térítesz? Nem vagy te pap, bazmeg... ahhoz hülye vagy. Ráadásul, ahhoz egyenes gerinc is kellene, ami neked nincs.

" Gyurcsány elhazudta"

Értem, nyilván ezért nem szavaztál rá. Akkor meg mi a gondod? Attól függetlenül, feldughatod magadnak az összes makrót, mert a magyar nép ezt a kifejezést sem ismeri, te idióta.

grani 2013.11.04. 09:36:17

Talán az a baj az ellenzékkel, hogy nem értik ezt a keleti, szittya magyar népet? Talán mert Budapesten szocializálódtak? Ugyanis egy budapesti mentalitás nagyon messze van a kiskunsági mentalitástól. Az országban tízmillióan élnek, Budapesten valamivel kevesebben mint kétmillió. Kb, 2O% az ellenzék támogatottsága.
Ha viszont az ellenzék nem érti az országot, akkor miért politizál? Miért hangoztat olyan elveket, ideológiákat, amelyiket a vidéki MO nem tud és nem akar elfogadni? Kapitalizmusban élünk, a megrendelő igényeit kell kielégíteni. Márpedig a politikában a kliens a nép többsége. Egyszerű ez, lehet persze hangzatosan jogállamról, demokráciáról stb. beszélni, úri huncutság mondaná a nép, de a rezsicsökkentés itt és most az valódi.

a 17 éves Parker Schnabel 2013.11.04. 09:37:09

@nemigenértem:

Tényleg rombolnak a baloldalon ?

Ha nem lennél egy aranyhal, akkor emlékeznél, hogy égett a város, mert Orbán nem kapott bizalmat 2006-ban.

Gyűléseztek egész évben a tereken meg a hidakon meg a kereszteződésekben és főleg mindenhol az út közepén.

Égett a tévészékház, az autók, a rendőrautók, a kukák meg dobálták a molotovkoktélt, akire sikerült.

Na, .... az .... tombolás volt.

Most nincs semmise.

Fax 2013.11.04. 09:37:37

@Orbán Diktor:
Nem, ez is a te saját sötétséged bizonyítéka. El sem tudod képzelni mi te kis nyomorult nímand, hogy valaki nem pártkérvényre szól hozzá a marhaságaitokhoz.
Én csak véletlenül olvastam bele a blog eljébe, láttam mekkora faszság és egy-két mondata kinyitotta a bicskát a zsebemben és nem bírtam ellenálni, hogy röviden ne próbáljak fényt gyújtani abban a sötét veremben amit van pofátok az agyatoknak nevezni. Ennyi, nem a Fidesz kért rá te majom... Jobb ha elhiszed.

nemigenértem 2013.11.04. 09:39:33

@Orbán Diktor: Azért nincs igazunk, mert szerinted kevesebben vagyunk.
A választáskor többen voltunk. A blog írója szerint most is többen vagyunk.
(asszem ő nem Fideszes, bár amiket ír....)

Szóval, hogy van ez?

Fax 2013.11.04. 09:39:45

@Orbán Diktor:
Istenem, de szépen bizonyítod minden szavaddal a balodali ember éthoszának teljes hiányát... Istenem de mélységesen buta kis faszfej vagy öregem...

luis5 2013.11.04. 09:40:48

Gratula a posztírónak! Ő maga bemutatja miért is fog a fidesz győzni jövőre. Mert azt hallom aki a fideszre szavaz az csakis:
-zombi
-korrupt
-hülye
-kilóra megvett haszonélvező
stb lehet csak. Na ezzel a hozzállással 0 szavazatot szereztek a jobboldalról.
Itt van a ti nagy tévedésetek, az erőszakos hittérítés és népboldogítás.
Mellesleg meg a posztíró szellemi elődei kezdték el keletre nyomni erőszakkal és vérrel ezt az országot 45-48-ban. Ma is emlékezünk nov 4-re!!!
Amúgy meg gazdasági növekedés, a globális gazdaság centruma egyre inkább keletre megy, az Európa (benne az EU) napjai történelmi mértékkel meg vannak számlálva. További jó gyűlölködést.

a 17 éves Parker Schnabel 2013.11.04. 09:40:59

@Fax: Magadtól böfögöd fel a Szijjártót, mert olyan sokszor hallottad, hogy sikerült megjegyezned.

A sorozatok szignálja is biztos nagyon megy.

nemigenértem 2013.11.04. 09:43:55

@a 17 éves Parker Schnabel: Te akkor 10 éves voltál....
Gyurcsány Ferenc beszéde miatt lett balhé, csak nem tudod, mert éppen a háromszög szerkesztését tanultad a suliban.

A Fideszes cigány banda része az a börtönviselt DK tag is, aki hamisított egy videót?

:)

Fax 2013.11.04. 09:44:18

@a 17 éves Parker Schnabel:
:)) Az utolsó mondatod jó poén, el kell ismerni. Ezt díjazom... De egyszerűbb ha elhiszed, hogy nem Szíjjártót böfögök fel, hanem önálló véleményemet mondom el ami tényeken alapul nem Szíjjártó ilyen-olyan nyilatkozatán.

pánpéter 2013.11.04. 09:44:42

@Orbán Diktor: látod töki, még megnyilvánulni sem tudsz normálisan, csak anyázva van, meg az ellenségkép keresés.
tipikus baloldali magatartás. gondolom most majd az jön, hogy náci is vagyok, meg fasiszta, meg antiszemita.
ezért nem haladtok egyről a kettőre, ezért van az, hogy a balliberális erők népszerűsége a béka segge alatt. ezek a pártok egymással is ezt csinálják. csak az anyázás, csak a pocskondiázás. jövőkép nélkül, érdemi mondanivaló nélkül, tartalom nélkül.
te meg csak anyázz tovább. minden egyes anyázós hozzászólásod a jobboldalt erősíti. ehhez kívánok neked jó munkát, erőt és kitartást. csak így tovább, és talán újra meglesz a 2/3. előre proletár.

Fax 2013.11.04. 09:46:16

@luis5:
Így van...:) Azért annyira nyilvánvaló, hogy értelmes, tényszerű hozzászólások mindig jobbról születnek... A jobb és baloldal szellemi megokoltsága között tetten érhető különbség van a jobboldal javára. Tudom, ez durván hangzik, de sajnos igaz...

pánpéter 2013.11.04. 09:46:49

@a 17 éves Parker Schnabel: ehhez meg csak gratulálni tudok. aki nem úgy gondolja mint te, az cseléd, meg náci, fasiszta, antiszemita. igazi baloldali beszéd. és csodálkozol?

Fax 2013.11.04. 09:47:31

@Fax:
Hát öreg nézz szét és vedd észre, hogy itt többen is megmondták már mit érsz...

Orbán Diktor (törölt) 2013.11.04. 09:49:48

@Fax: " véletlenül olvastam bele a blog eljébe"

Hazudsz.

"szépen bizonyítod minden szavaddal a balodali ember éthoszának teljes hiányát"

VÁLASZTÓ vagyok, nem baloldali, te nagyon hülye. Viszont inkább lennék baloldali, mint Orbán-bolsevik. Na húzz a retkesbe, nincs időm troll majmokra.

@grani: "az a baj az ellenzékkel, hogy nem értik ezt a keleti, szittya magyar népet? "

Nem szittya, a szittyák nem voltak magyarok.

@nemigenértem: Igen, látom hogy nem érted. Húzd le magad...

grani 2013.11.04. 09:51:13

@a 17 éves Parker Schnabel: Na ja, pont mint az egész ország, a blogoló véleménye szerint. Ha viszont az egész ország egy szittya-cigány banda, akkor miért is várják el, hogy az úri-értelmiségi fehér bandára szavazzanak?

grani 2013.11.04. 09:52:57

@Orbán Diktor: azt nem lehet tudni. Valszeg a vér bennük van. A szittya magyar egyébként egy meghatározás, semmi köze a szittyákhoz, akikről nagyjából annyit tudunk, mint a hunokról.

pánpéter 2013.11.04. 09:57:36

@a 17 éves Parker Schnabel: nyomd csak tovább a lenéző retorikát. mondom, minden ilyen hozzászólásoddal a jelenleg kormányzó pártnak teszel szívességet.

Orbán Diktor (törölt) 2013.11.04. 09:57:54

@luis5: " Mert azt hallom aki a fideszre szavaz az csakis:
-zombi
-korrupt
-hülye
-kilóra megvett haszonélvező
stb lehet csak. Na ezzel a hozzállással 0 szavazatot szereztek a jobboldalról.
Itt van a ti nagy tévedésetek, az erőszakos hittérítés és népboldogítás."

Jól hallod, mert úgy is van. Normális értékrendű ember nem szavaz bolsevik pártra. Annyira el vagy tévedve, hogy "jobboldalnak" nevezed a pártodat, pedig az soha nem volt és nem is lesz jobboldali. Ezért nem kell a hozzád hasonlók szavazata (egyébként sem szavaznátok máshova, ti már meg vagytok térítve rendesen).
:)

béla a görög (törölt) 2013.11.04. 09:58:51

Szerintem buta a magyar és nem éhes még eléggé.
Majd ha éhes lesz, mert nem jön be a pénz akkor majd hajlandó lesz racionálisan cselekedni.

Fax 2013.11.04. 10:00:02

@Orbán Diktor:
Nem, nem hazudok. Tényleg véletlenül olvastam bele a blog elejébe. Miért hazudnék ezügyben? Minden szavaddal bizonyítod ismét, hogy a magyar baloldali ember nagyjából olyan ostoba mint egy faék... Az a tapasztalatom, hogy veletek ÉRDEMI vitát lehetetlen folytatni, egyszerűen nem lehetséges, mert képtelenek vagytok mérlegelve, arányosan, a tényeket súlyozva gondolkodni és helyes következtetéseket levonni. Részben a fasizmus állandóan felsejlő rémképére és hasonló, jelenleg erősen anakronisztikus motívumokra valamint a valósággal részben vagy legkevésbé sem összefüggésbe hozható ankedotikus marhaságokra alapítjátok az érveléseteket. Olyan az agyatok mint egy szétcsúszott mátrix...

Orbán Diktor (törölt) 2013.11.04. 10:01:14

@grani: " Valszeg a vér bennük van. "

Ja. Akad még rendesen hasonló vér bennünk, átment itt kun, tatár, török, román, orosz, cigány, arab, néger... A zsidót majdnem kifelejtettem.

grani 2013.11.04. 10:03:26

@Orbán Diktor: A svábokat miért hagytad ki? A germán-teutonok több kárt okoztak itt, mint akárki más.

a 17 éves Parker Schnabel 2013.11.04. 10:03:56

@grani: Nem találsz más lehetőséget az életedben. A cselédek mind így vannak vele.

grani 2013.11.04. 10:05:24

@a 17 éves Parker Schnabel: És te? Neked van más lehetőséged?

a 17 éves Parker Schnabel 2013.11.04. 10:05:54

@pánpéter: A jelenlegi kormányzópárt is tehet nekem egy szivességet.

Orbán Diktor (törölt) 2013.11.04. 10:07:51

@Orbán Diktor: " Az a tapasztalatom, hogy veletek ÉRDEMI vitát lehetetlen folytatni"

Mégis itt vagy. Hát már ez is felér egy hazugsággal. Ha ilyen piszok jó tapasztalatod van, miért nem tolod el a bringát? Akkor vagy téríteni jöttél, vagy nem mondasz igazat. Sőt, az alapján akarsz "vitatkozni", hogy elolvastad a blog elejét? Menj ki Borsodba, vitatkozz ott (ha lesz annyi időd, mielőtt beléd állítják a csákányt).
:)

a 17 éves Parker Schnabel 2013.11.04. 10:07:52

@grani: Beszélgessünk rólatok, mert ti vagytok többen.

Kétharmados szupertömeg a kis tejjel-mézzel folyó kánaánjában.

Orbán Diktor (törölt) 2013.11.04. 10:09:12

A fenti a "fax" nevű faszkalapnak szólt.

grani 2013.11.04. 10:14:10

@a 17 éves Parker Schnabel: Rólunk nincs mit. Nekünk ez jó. Nektek nem. Szóval beszélgessünk inkább rólatok! Ti kinek a hátsó felét nyalogatnátok szívesebben?

Orbán Diktor (törölt) 2013.11.04. 10:15:24

@grani: "A germán-teutonok több kárt okoztak itt, mint akárki más."

Hát az ő vérfrissítésüket inkább tartom szerencsésnek, mint a többit. Azt meg nyilván te is tudod, hogy Árpád népe ázsiai vágott szemű volt, mint a kutyafejű tatárok. Franco Nero hülye választás volt a szerephez. Igaz, hogy később kifehéredtünk, de mentalitásban ázsiaiak maradtunk. Nobel.díjakat is csak zsidók tudtak hozni nekünk.

Fax 2013.11.04. 10:20:40

@Orbán Diktor:
Na jó hagyjuk. Erről beszéltem. Azt írtam, hogy ÉRDEMI vitát nem lehet folytatni. Nem hazudtam, mert tényleg nem folytatunk érdemi vitát. Ostoba vagy. Végletesen és visszavonhatatlanul.

a 17 éves Parker Schnabel 2013.11.04. 10:24:45

@grani:

A világképedben mindig kell neked egy központi segg.
Na, ezért vagytok felcsúti cselédség.

conmorientes 2013.11.04. 10:25:15

@Fax:

Tarthatatlan és valótlan álláspontodra "örökéletű" Hofi Géza egyik mondatával szükséges válaszolni.
Magyarországon analfabéta NINCS.... összeírva....

Ezzel együtt egy látens nemzetszocialistától természetesen megértem ha tiltakozik bizonyos fogalmakkal szemben és annak valamilyen bőnyálú magyarázatával próbálja elmismásolni a gondolatai jellegét. A gyűlölet ugyanis minden rendszerben utat talál magának, mindegy hogy az pontosan minek neveződik....

Ódor Richárd · https://www.facebook.com/odorric 2013.11.04. 10:27:22

Bocs, lehet, hogy leírták már előttem, de nincs energiám, és főleg időm újraolvasni több száz hsz-t. De nézzük csak meg azt a statisztikát az elején, menyi a nem szavazók aránya? Még így is 40%, több, mint akár a fidesz támogatottsága. Az 30% körüli, 10 emberből 3. Tátong a magyar politikában egy hatalmas, betöltetlen űr, amit egyik tehetségtelenségtől burjánzó ellenzéki párt sem képes betölteni. És azok a polgárok, akik talán kicsit "nyugatiak" a cikk megfogalmazása szerint, egyszerűen képtelenek szavazni, mert csak "keletre" szavazhatnának. (Nincs nekem gondom a kelettel, Japán is jócskán kelet, de sajnos nem arra tartunk.)

Nem tudnám megmondani, pontosan mi is képezi ennek az űrnek a legnagyobb részét. Talán az kilátástalanság és a várakozás közösen. Kilátástalanság a jelenlegi politika miatt és várakozás, remény, hogy lesz ez még jobb is. És többségükben ez talán nem is tudatos, csak amolyan sejtés-féle, vagy megrögzött ragaszkodás valami tudatalatti elvekhez. Ugyanis a szavazóképes polgárok tetemes, sőt, nagyobbik része keleten és nyugaton is túl ostoba ahhoz, hogy mérvadóan döntsön egy nemzet sorsáról, egyszerűen nyugaton (és északon) már hozzászoktak egy régebb óta fennálló rendszerhez, módszerhez, minthogy az jól működni látszott. Az egész demokrácia folyása és működése megszokások kérdése. Itthon még nincs ez a megszokás.

Talán a "messiás-várás" is keleti, de ha nem is egy személyben, de egy értelmes, hiteles középpárt személyében el kell jönnie, hogy a jelenlegi helyzet megváltozzon. Fel kell ölelnie, karolnia a szavazni nem tudók jó részét. Addig nem fog itt semmi érdemleges sem történni. Abszurd a kép, fölöslegesen várunk rá? Akkor miért nem fogja magát senki, akinek van rá lehetősége, és próbálja megcsinálni?

grani 2013.11.04. 10:28:34

@a 17 éves Parker Schnabel: Neked nem kell? Vagy te egyszerre több fenékben is turkálsz a nyelveddel? Szereted a változatosságot? Vagy azt szeretnéd, hogy a te fenekedet nyalogassák?

szonár 2013.11.04. 10:31:11

Valóban, nekünk négy év Orbán kell még - legalább. Ez az ellenzék éretlen ahhoz, hogy Orbát leváltsa. El tetszenek tudni képzelni, ahogy Mesterházy vagy Bajnai Merkellel tárgyal? Frau Merkel 5 perc alatt zsebrevágja ezeket.

De a valódi baj, hogy az ellenzék még mindig képtelen szembenézni magával: a hibát mindig másban keresi (a "hülye" "kövér seggű" szavazókban, akik "keletiek" (ez itt a barbár szinonímája lenne), meg persze Orbánban, aki "einstandolta a médiát", "a saját képére formálta a választási rendszert", "populista és demagóg"). Miközben még azt sem értik (még mindig nem), mi a baj Gyurcsánnyal...

grani 2013.11.04. 10:35:09

@Orbán Diktor: Hát ebben tévedsz. Mármint a vágott szemű tatárokéban. Látszik, hogy nem láttál még élő tatárt.
A germánokat valamiért jobban utálom, mint a tatárokat. Persze, gondolom benned sok germán vér folyhat, akár egyenes ágon, akár fattyú ágon, ha ennyire oda vagy értük.
Azt persze te nem tudod, hogy a kazár birodalomban, ahova a magyarok is tartoztak, a zsidó volt az államvallás. Azt sem tudhatod, hogy az askenázi zsidók nagy része bizony nem szemita, hanem kaukázusi. A bejövő magyarok között bizony sok lehetett a zsidó és böszörmény vallású személy. A népesség is szépen kevert volt. Germán azonban aligha volt közöttük. Az első germán félvér a hazaáruló, nemzetrontó István (Vajk) volt.

burakefendi 2013.11.04. 10:35:11

Nem olvastam végig, de szerintem viszonylag egyszerű az oka: kommunikáció. A fidesz mesélőemberei jobban kommunikálnak, mint az ellenzék. Ez utóbbiak csak a kompetencia teljes hiányát tudják kommunikálni. Képtelenek a forming-storming szakaszból továbblépni. És még csak elmesélni sem tudják jól a saját történetüket

a 17 éves Parker Schnabel 2013.11.04. 10:54:09

@szonár:

Jahát, biztos nagy lenne az igény egy olyan ellenzékre, amelyik a saját hibáit sorolja.

Tuti, hogy arra már rászavazna Orbán békemenetes népe.

- Még-még hibákat akarunk hallani, sokat, és jó sok Gyurcsányozást, mer Orbán nem Gyurcsányozik eleget nekünk !

... így képzeled ?

MarbleC 2013.11.04. 10:58:09

Elgondolkodtató poszt és igen csak szenvedélyes, talán ezért maradt ki a keleties mentalitás felsorolásánál, hogy azért a HVG-nél megtörtént az egyetlen lehetséges nyugatias döntés.

Amikor kezdett összeállni a kép, mondtam egy barátomnak, hogy itt az egyetlen megoldás ha a HVG főszerkesztője lemond. Az ő hibája volt az egész, hiszen nem ellenőrizte a forrást. Pár napra rá lemondott.

Kár, hogy a parlamentben nagyon ritkán (szinte soha) nem látunk ilyen mértékű felelősség vállalást.

a 17 éves Parker Schnabel 2013.11.04. 10:58:31

@Ódor Richárd:

Nem az a keleti, amit mondasz. Az a keleti, hogy nem hajtják el a gazdijukat, inkább leélik az életüket egy munkatáborban.

A nyugati elhajtja a zsarnokait , a keletinek meg nem sok az ezer éves dinasztia sem.

MarbleC 2013.11.04. 11:01:45

@grani: Mivel István volt az államalapítónk, így elég nehéz elképzelni hazaárulónak, mivel előtte még nem is voltunk egységes nemzet, csak törzsek gyülekezete.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 11:02:03

@Gamma Leonis:

"én több mocskot nem óhajtok önként és dalolva lenyelni a politikusainktól."

önként és dalolva nyeled a mocskot, hiszen nem szavazol ellene. a kisebb mocsokra szavazással legalább azt eléred, hogy tettél egy kis lépést az emberiségnek és magadnak. ehelyett nem teszel semmit, és azzal áltatod magad, hogy most aztán kurvára ellenáélltál.

otthon maradni nem ellenállás, hanem iganis az, hogy feladod, hogy elfogadod, hogy mások nyomják le a torkodon a mocskot. mások döntenek helyetted, te szánalom!

irógép 2013.11.04. 11:10:39

GYurcsányék harmad annyi megszorításának lett az eredménye az elszálló hiány és államadósság. Ha maradnak kormányon, nekik is több megszorítást kellett volna még csinálniuk, főleg, hogy ők tuti nem adóztatják meg így a bankokat és multikat.
Amúgy ez a kormány is fasz sok mindenben ez igaz, de az ellenzék akkora nulla és annyira teljesíthetetlen ígéreteik vannak nekik is, hogy a ballib hívőkön kívül nem hoz már senkit lázban, ezért marad valszeg a kormány.

Advok 2013.11.04. 11:17:43

@Brendel Mátyás: az kicsit se zavarjon hogy a rendszerváltás óta minden ellenzéki erő a "kisebbik rossz"dicső jelszava alatt lengette a zászlaját. akkor majd négyévente cserélgetünk és hirtelen rendbe fog jönni a gazdaság nem? az usának is milyen jól bejön ez a taktika...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 11:45:11

@tass-tass:

"Tehát te is érzed lelked mélyén, lenne létjogosultsága egy ilyen pártnak, amely azt mondja, hogy Magyarországon kívül is van élet és ha teheted élj a lehetőséggel."

nem tudom, miért nem bírod felfogni, hogy más az, hogy szabad küldföldre menni, jó, hogy külföldre lehet menni, egyes emberek mehetnek külföldre, de egy párt nem kampányolhat azzal, hogy mindenki menjen külföldre.

abból, hogy én mit döntök, nem következik, hogy mindenkinek ezt kell csinálnia.

"Van már kétfarkú kutyapárt (?), van már kalóz párt, mindenféle különc választási programokkal, miért ne lehetne nálunk egy "Húzz el innen, amíg megteheted" párt? Miért ne lehetne sikeres?"

szóljál, ha a KKP többet ér el a választáson, vagy a kkv-knál, mint az MSZP! mert addig az MSZP-nek ezt ajánlani ugyebár nem pozitív perspektíva. ennél még az is értelmesebb, hogy az MSZP miért nem hírdeti a kommunizmust, láma munkáspárt is hogy szárnyal!:)

"Csomó érvet fel lehet sorolni, amiért érdemes lehet elhagyni az országot és nem lehetne vele vitatkozni. Akár anyagilag is ösztönözni a külföldi munkavállalást, mint itthon tartani valakit közmunkán, segélyen."

viszonylag kevés munkanélkülit lehet ellapátolni külföldre.

"A PM tagjai olyat ígértek bajnainak, aminek nem voltak a birtokában. Erről pedig nem Schiffer tehet. Szavazás volt, vesztettek. Demokráciában van ilyen..."

Schiffer tehet arról, ami a véleménye és terve. és ez hülyeség. de nem baj, mennek a levesbe. nem sok szavazó veszik velük oda.

százhuszat verő gumibot 2013.11.04. 11:51:09

Az első grafikon, amelyiken a Fidesz támogatottsága duplája az MSZP-nek, nemsokára már elérhetetlen vágyálom lesz a szocik számára, ha így haladnak tovább a szakadék felé

Nagyot koppan, aztán elhallgat

Hátha jön majd utánuk egy igazai baloldali érdekképviseletet felvállaló, ugyanakkor a magyar nemzeti érdekeket is tisztelő párt

fehérfarkas 2013.11.04. 11:53:11

@Pop40: "Pontosan. Jobb helyeken általában ilyenekkel dolgoznak, nem véletlenül ez a nevük.:)
Bizonyos boldogabb országokban előfordulnak olyan nonszensz dolgok, hogy egy adott illető nem azért kap meg egy adott pozíciót, mert a miniszterelnök koleszos haverja, samesza, lekötelezettje, vagy együtt szotyiznak meccs alatt, hanem azért, mert urambocsá' ért ahhoz a területhez, aminek az élére kinevezik.
Na de ezek az országok nem is teljesítenek ám olyan jól, mint mi. ;) "

Én nagyon sajnálom szegény nyugati embereket, hogy nekik évek óta válságban kell élniük, és a nyugat kormányok nem tudják a válsságot kezelni, míg mi milyen jól kezeljük és sikert sikerre halmozunk :D :D :D
Csak kár, hogy 300ezer ember mégis abba a válságos nyugatra ment ki megélni és dolgozni az itteni sikerből. Ki érti őket? Talán nem néztek elég köztévét meg Hír TV-t? Vagy nem olvastak elég Magyar Nemzetet meg Heti Választ? Vagy talán nem hisznek a Századvég és Nézőpont Inézetek statisztikáinak?
:D :D :D

százhuszat verő gumibot 2013.11.04. 11:58:18

@szonár:
"El tetszenek tudni képzelni, ahogy Mesterházy vagy Bajnai Merkellel tárgyal? Frau Merkel 5 perc alatt zsebrevágja ezeket. "

Az még hagyján, mert Merkelnek jó zsebei vannak, de emlékszünk például a Meciar-Bajnai találkozóra, ahol Meciar - egy alig létező miniállamocska vezetője - szó szerint leiskolázta, nyilvánosan megszégyenítette Bajnait, nem hatotta meg a szánalmas pislogása

Akkor azt mondtam hogy soha többé, remélem nem is lesz rá alkalma

Gazdagréti Jack Bauer 2013.11.04. 11:58:25

>A nyugati mentalitás az lenne, hogy annak örülök, hogy olyan jól megy a gazdaság, olyan jól megy a vállalkozás, olyan jó fizetést tudok kapni, hogy ki tudom fizetni azt a rezsit, nem kell nekem alamizsnát adni!

Ez nagyon igaz, kár, hogy ez itt Magyarország, magyar munkaadókkal, akiknek ha jobban megy, akkor vesznek a kisebbik purdénak még egy ML-Mercedest, hogy a hét minden napjára legyen más színű, esetleg egy újabb házat horvátban, de a fizetésemelés az csak a szükséges rossz a rabszolgáknak, amit csak és kizárólag akkor lehet adni, ha minden más lehetőség elfogyott. Nem véletlenül söpörte le a 300 forintos vizitdíjat a komenistákkal együtt "népharag", hanem azért mert az semmit nem oldott volna meg. Képzeld el, hogy jön a szakorvos és mondja, hogy Marika néni, szerencséje van, a héten volt minden a műtéthez, fecskendő is, tű is, személyzet is, maga is jól van, akkor kéne egy kicsit beszélgetnünk. Te meg lobogtatod neki a 300 forintos díjról a fecnit. A jobbik eset, hogy kiröhög és sose mehetsz többet hozzá. A 300 forintos vizitdíj SEMMIRE nem volt jó, csak arra, hogy a nyugger öregasszonyok ne a rendelőbe járjanak pletykálni, ha ellátást akartál fizettél szokás szerint. Én megértem azokat, akik ezt nem akarták, PLUSZBAN. Amíg a munkaadók többsége baszik rendesen fizetni(mindegy, hogy gonosz multi vagy még gonoszabb magyar kisvállalkozó) az alkalmazottainak, addig a rezsicsökkentés tényező marad. Ha majd egy butikos eladólány itt is 1100 eurót keres, mint a Lajtán túl, akkor nem lesz tényező.Olyat viszont azoktól se várhatunk, akiknek a seggét fényesre nyalod minden posztban.

tass-tass 2013.11.04. 12:31:21

@Brendel Mátyás: "az MSZP-nek ezt ajánlani ugyebár nem pozitív perspektíva."

Ki beszélt neked az MSZP-ről?

Mára kiderült az LMP és a Milla példáját alapul véve, hogy nem elképzelhetetlen néhány hónap alatt létrehozni egy fiatalos, elkötelezett, ütőképes szervezetet a mai web 2.0-ás világban. A gond ezek esetében az volt, hogy hamar megjelentek körülöttük a pénzes pártok, és vezetőiket megvették kilóra (már akit lehetett).

Mint írtad a mai pártoknak nem érdeke, hogy az ütőképes munkaerő kiáramoljon az országból. Tehát egy olyan szerveződést, pártot biztosan messzire elkerülnének, aki azt tűzi ki célul, hogy a fiataloknak azt mondja, hogy ma élsz, ne várj 20-30 évig a csodára várva. Tehát akinek nem életcélja, hogy közmunkán, segélyen, gyártósoron élje élete nagy részét, az húzzon az ebből országból és ehhez mindenfajta segítséget megad.

Persze azt mondják majd, hogy nemzetellenes meg mi egyéb, de elég nagy fogékonyság lenne a közvélemény kutatók szerint egy ilyen pártra.

444.hu/2013/10/28/a-magyar-szulok-fele-arra-szamit-hogy-gyermekuk-kulfoldre-megy-dolgozni/

Leonard Zelig 2013.11.04. 12:32:41

Iparosítási program van, lehaggyuk Németországot és Csehországot, ma megmondta a Vezír. Nem kicsit elmebeteg az ember, hanem nagyon.

fehérfarkas 2013.11.04. 12:36:15

@midnight coder: "Az átlagpolgár nem él sokkal rosszabbul mint 4 éve. Az ország nem adósodik el jobban mint 4 éve. Azaz nem jobb ugyan a helyzet, de nem is rosszabb mint 4 éve. Az utak most is teli vannak autókkal, a plázákban egy tűt nem lehet leejteni."

Sokkal még nem él rosszabbul, csupán kicsivel. De még 4 év unortodox gazdaság és társadalompolitika után már sokkal rosszabbúl fog élni.
A nagy központok plázái valóban teli vannak, közben meg a vidéki városok üzletei, vagy akár fővárosban a nagykörút és környékének az üzletei is sorra zárnak be. És a minőségi termékek helyett egyre inkább az olcsó gagyit veszik az emberek.

Orbán Diktor (törölt) 2013.11.04. 12:38:50

@grani: " A bejövő magyarok között bizony sok lehetett a zsidó és böszörmény vallású személy. A népesség is szépen kevert volt. Germán azonban aligha volt közöttük. Az első germán félvér a hazaáruló, nemzetrontó István (Vajk) volt. "

Azt hiszem, hogy te agyilag halmozottan sérült vagy. Én a letelepedés (honfoglalásnak álcázott földrablás) utáni időkről beszélek, nem azokról, amikor még az ázsiai sztyeppét szarták szét. Akkor nem is lehetett közötük germán, te idióta. Vajk pedig nem volt germán félvér, hanem államalapító. Az első áruló Koppány volt, aki a törzsi keresztbe kúrást akarta fenntartani. Ezt a te családfádon aránylag sikerült is fenntartani.

fehérfarkas 2013.11.04. 12:47:18

@belgabela:

Hol csökkent az államadósság? Vagy akár stagnál? A valóságban az államadósság a kormányváltás óta 3000 milliárd forinttal nőtt.

Na, akkor nézzük konkrét számokkal:

A kormányváltás évének, vagyis a 2010 évi államadósság adatok havi bontásban:
1.: 19,393.7
2.: 19,515.4
3.: 19,411.2
4.: 19,323.1
5.: 19,933.4
6.: 20,470.5
7.: 20,408.9
8.: 20,449.8
9.: 20,053.1
10.: 19,895.7
11.: 20,464.8
12.: 20,041.0
ÉS ez nőtt tovább, és most nézzük az idei évet:
2013. március végén: 23,340 mrd Ft

most nézzük meg százalékosan - és jól látszik a gazdasági világválságnál ugrik meg drasztikusan az érték (amiben a felvett, de el nem költött IMF biztonsági tartalék hitele is benne van; ezt majd az Orbán-kormány költi el):
2000 54.555%
2001 51.914%
2002 55.39%
2003 58.226%
2004 59.017%
2005 61.821%
2006 65.708%
2007 66.082%
2008 72.314%
2009 78.384%
2010 80.197%
És most nézzük az idei első negyedévet:
2013. Q1 82,35%

Hol van itt az államadósság csökkenés az Orbán-kormány alatt?
Arról nem is beszélve, hogy a szocik alatti értékben benne volt a lehívott, de el nem költött 3 milliárd euró IMF hitel is az államadósságban. Az hivatalosan beszámít az államadósságba, de rendelkezésre állt, ha Orbán akarta volna, egy gombnyomással visszaadhatta volna az IMF-nek, ha nem költi el. Ehelyett MOL részvényre, E.on 2 leánycégének a megvételre meg Közgép megrendelésekre fordította. És most nyáron piaci hitelből (vagyis drágább kamatozásúval) fizette vissza (pontosabban ezt úgy nevezik, hogy az alacsonyabb kamatozású hitelt lecserélte egy magasabb kamatozásura).

Valóban emelkedett a szocik alatt az államadósság.
De közben épültek autópályák, jöttek új motorvonatok (23 db Siemens DESIRO, 10 db Bombardier TALENT, 60 db Stadler FLIRT), vasúti szakaszokat villamosítottak, Combino villamosok a nagykörúton, a panelprogramban 190.000 lakás újult meg, stb...

A fideszesek által ócsárolt "elmúlt8évben" több autópálya épült ment előtte 4 évtized alatt.
1964-2002: 571km
2002-2010: 719km
És megépült az M0 északi hídja, meg a dunaújvárosi híd is.

Autópályák hossza időszakokra lebontva:
1963: 0km
1998: 534km
2002: 571km
2008: 1119km
2010: 1290 km
2013: 1355 km ("érdemi" 65km növekedés 3 év alatt vs. 719 km a szocik alatt, amikor megduplázódott az autópályák hossza)

Egy dolgot magyarázz meg, ha most kb. 3000 mrd Ft-tal több az államadósságunk mint 2010-ben a kormányváltáskor (19,323 mrd-ról 22,474 mrd-ra nőtt; perze a rekord az idén márciusban volt: 23,340 mrd Ft), a GDP pedig csak 0,2%-kal nőtt 2010-hez képest (hiszen tavaly pl. -1,7%-kal csökkent), akkor mégis hogyan jön ki az, hogy a GDP arányos államadosság csökken?

Akkor most nézzük a Fidesz propagandával szemben a tények a GDP növekedésről és az ipari termelés növeedéséről:

Magyarország GDP növekedése 2002-2010 között:
GDP növekedés %-ban (éves átlag)
2002: 4.3
2003: 4.1
2004: 4.6
2005: 4.3
2006: 4.2
2007: 1.1
2008: 0.4
2009: -6.5
2010: +1,2
2011: +1,3
2012: -1,7
2013 I. negyedév: -0,9 (az idei évben még csak ez áll rendelkezsre)

Ipari termelés növekedése (%) :
2002: 2.8
2003: 5.9
2004: 8.3
2005: 7.3
2006: 10.1
2007: 8.1
2008: 0.0
2009: -17.7
2010: 10.7
2011: 5,4
2012: -1,4
2013: (itt csak havi adatok vannak, éves még nincsen: jan: -1,7; feb: -1,1; márc: -0,7; ápr: +2,9; máj: -2,1)
www.akk.hu/object.6066a3b1-4c6d-4b97-84c5-cd883126b2ec.ivy

Aztán jött 2010-ben a kormányváltás, ahol Orbán 1,2%-os GDP növekedést 2 év alatt az unortodox gazdaságpolitikájával -1,7%-ra levitte (2012-es évi adat).
A nagy sikerpropaganda csupán arról szól, hogy az idei első negyedévben (Q1) 0,9%-kal csökkent a GDP az előző év azonos időszakához képest, a második negyedévben (Q2) pedig 0,1%-kal nőtt az előző év azonos idő szakához viszonyítva.
Az ipar hozzáadott értéke pedig 0,8%-kal csökkent (ebből a feldolgozóipar 0,6%-kal csökkent).
A Q2 GDP növekedése és az ipari termelés visszaesése csak azért ilyen "jó adatok", mert a kecskeméti Mercedes gyár (ami ugye még a szoci kormány alatt jött ide, de a gyár felépítése és a termelés beindítása már a választások után fejeződött be) idén beindított tömegtermelése húzta fel az ország ipari/gazdasági adatait. Illetve emellett a mezőgazdaságunk szerepelt kiemelkedően jól - csak kár, hogy ez időszaki eredmény, és a Q4-ben már nem fogja éreztetni a hatását.

fehérfarkas 2013.11.04. 12:48:39

@fehérfarkas:

Most nézzükk meg mennyire vagyunk éllovasok, és rajtunk mások hogyan állnak (a főbb exportpartnereinkkel hasonlítom össze a mi adatainkat).
Az adatokban a 2008/2009 év a világgazdasági válság éve.
Most nézzük meg Magyarország és legfontosabb exportpartnereink 2009-es gazdasági világválság adatait, meg a tavalyi évit:

2009 GDP változás (zárójelben 2012-es adatok):
Oroszország: -7,8% (+3,4%)
USA: -3,1% (+2,2%)
Szlovákia: -4,5% (+2,0%)
Lengyelország: +1,6% (+1,9%)
Ausztria: -3,8% (+0,8%)
Németország: -5,1% (+0,7%)
Románia: -6,6% (+0,7%)
Nagy-Britannia: -4,0% (+0,3%)
Franciaország: -3,2% (0,0%)
Csehország: -4,5% (-1,3%)
Magyarország: -6,5% (-1,7%)
Horvátország: -7,0% (-2,0%)
Szlovénia: -8,0% (-2,3%)
Olaszország: -5,5% (-2,4%)

Most a nagy fideszes sikerpropagandát megcáfolva jól látszik, semmilyen éllovasok nem vagyunk. Sőt inkább sereghajtók vagyunk.
Ráadásul jól látszik a 2009-es és a 2012-es gazdasági környezet közti különbség is.
2009-ban a fenti országok közül 1 kivételével mindegyikben csökkent a GDP, 2010-ben pedig rajtunk kívül 4-ben csökkent, egyben stagnált, 8-ban pedig növekedett.
Az országokat a 2012-es. vagyis a tavalyi éves GDP változás alapján tettem sorrendbe. Ebből jól látszik hol is volt tavaly Magyarország a sorrendben.
Na ennyit az éllovasságról. Ráadásul a világgazdasági válság mélypontjának számító 2009-cel ellentétben tavaly sokkal jobb volt a gazdasági környezet, de mi mégis a sereghajtók között voltunk.

torró 2013.11.04. 12:54:58

@Gazdagréti Jack Bauer:
Na ez a nagy probléma valóban! A minimálbéren kívüli emelés szinte elképzelhetetlen. És a multi sem nagyon ad többet, mert a Magyar ehhez van szokva.De had mondjam el, hogy ez így volt a Kádár világban is. Amikor felvetettem, akkor, hogy miért van az, hogy a szakember fele annyit kap mint egy tehenész, mi volt a válasz? Ha magának az tetszik menjen tehenésznek. Egyébként a német ismerőseim mindig azt kérdezték, hogyan tudtok ti, nyugati termék árakkal, és ilyen kevés pénzből, mégis megélni? Mondtam neki, mert mi találékonyak vagyunk. Persze gyorsan tegyük hozzá, hogy itt a vállalkozó is le van ám tejeltetve az állam felől rendesen. A mi elvonási rendszerünk nagyon ütős. Persze egy jól prosperáló vállalkozás azért tudna több fizetést is adni, csak ahogy írtad, nem akarnak. Mert így is ott marad a melós, mert nem nagyon tud váűlogatni munkahely tekintetében.

jag3 2013.11.04. 13:39:18

Már megint valaki sir a baloldalról, hogy "ezek miért nem hajlandóak rohanni, hogy nekünk adhassák a hatalmat?"

Gyurcsány szerint: "Ő (Mesterházy) egy hagyományos politikusi mentalitást képviselt, kétféle értelemben is. Ne akarjuk megváltoztatni a világot (…) alkukat kell kötni, lehetőség szerint a láthatatlan mezőben, és nagyon tudatos személyi, hatalmi építkezéssel kell biztosítani a mindenkori hatalmi bázist. Engedni kell, hogy a status quo fennmaradjon, mert az azzal való szembemenetel a politikai túlélés egyik legnagyobb kockázata.”

Habár ezt Gy. irja, de amit leir az tipikus tucatpolitikusi gondolkozás, és pontosan megfelel Metserházy eddigi politikai "taktikájának".

Ez talán megadja a választ T, siránkozó "baloldali" (emeszpés, de az ugye álbaloldal) bloggernek is.

Ti, tisztelt emeszpések tesztek a választóitok fejére és egy olyan politikust ültettek az emeszpé élére, akinek jó a status quo. Hát a választóitoknak nem.

Ugyhogy elégedjetek meg a hűségszavazatokkal. Ameddig ki nem hal mellőletek a fanatikushad. Oszt annyi.

DFK 2013.11.04. 13:43:28

@Nem hallgatta le Orbánt az USA, birkamenet riadóóó: Tudod abból sejtem, hogy a sztori hazugság, hogy egy banktisztviselőként 30 évet "lehúzott" valakinek bezony a nagy fizuja után nagy a nyugdíja. Tudom, a családban van ilyen.

Spacecake 2013.11.04. 13:45:30

bennem a szocikrol tobbek kozott az maradt meg,h amikor hatalmon voltak,tenyleg volt hogy elteltek hetek-honapok siman ugy,h 1 szajbabaszott hir is megjelent volna arrol h mit csinalnak...v hogy csinalnak e vmit.

barli 2013.11.04. 13:53:18

@jag3:

"Már megint valaki sir a baloldalról, hogy "ezek miért nem hajlandóak rohanni, hogy nekünk adhassák a hatalmat?""

Nem ezt írja! Azt írja, hogy ezek az undotító mocsadék félázsiai parasztok miért nem hajlandóak a nyugati demokratikus haladó ellenzékre szavazni, az állatok.
Pont ezért a stílusért nem (sem).

DFK 2013.11.04. 13:53:54

@Brendel Mátyás: Az jó volt, hogy az SZJA 90 %-t az adózók 10 %-a fizette? Gy.k. akik igazán rosszul jártak az egykulcsossal, azok akik eddig praktice nem járultak hozzá a közöshöz. Ami meglehetősen igazságtalan volt.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.11.04. 14:01:14

@Spacecake: Én nem is akarok hallani róluk. Ne sztárkodjanak, dolgozzanak. 4 évente akarok hallani róluk, amikor összefoglalják, hogy mi volt, én elgondolkozom, hogy jobb lett-e nekem és szűk környezetemnek, aztán döntök, hogy megveszem-e őket még négy évre.
A mai viszonyokat ismertve abszurdnak hangozhat.

Vahakomb 2013.11.04. 14:06:41

"Ami még inkább ledöbbent az az, hogy nem igazán tudok rá olyan magyarázatot mondani, ami olyan egyszerű lenne, mint az ék."

Pedig nagyon egyszerű: Orbán Viktor nagyon jól vezeti az országot. Erre nem gondoltál?

Lencsés István 2013.11.04. 14:06:41

" .... Nekünk még 4 év Orbán kell? .... " . Igen . " .... Magyarország nagy, össznemzeti Békemenetelése a keleti szakadékba. .... " . Kelet az nem szakadék .

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2013.11.04. 14:11:00

@Brendel Mátyás: Látom, nem érted, hogy 2006 óta nincs egyetlen egy párt vagy politikus, akire szavazhatnék. Nem, nem opció, hogy O.V. fóbiától gyötörten szavazzak valamelyik másik kutyaütő csapatra, mert az jobb mint a patás O.V... Egy nagy f.t.!
Szerencsére tágas a világ, plusz megvannak a saját köreim, így nem érdekel a bolhacirkusz. Ezt fel tudod fogni? Igen, vannak emberek, akiknek semmit sem jelent a belterjes, mocskos hatalmi biznisz. Zabálják meg egymást, és #&@ meg. Kb. ez a tömör véleményem. És komolyan, ha bármelyik bepofátlankodna a privát szférámba, mint bűnözőt, kártevőt kezelném és nem etetném a rohadékot. Ennyi.

randomuser1 2013.11.04. 14:19:06

nemtom minek kellett ennek a tökeccerű grafikonynak ilyen hosszú feneket keríteni, az emberek fele nem szavaz egyik posztkomcsi bohóccsordára se.
ha így megy még egy kicsit, tényleg eljön a rencerváltás idehaza :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 14:24:02

@Pop40:

"Még ennek a legkedvezőbb pontnak az arányát SEM tudja hozni a fidesz most"

és ebből az egyetlen logikus következtetés, hogy feldughatod az időközi választásaidat magadnak. mert az lehet véletlen, a 3 kkv sok hónapnyi, ismételt felmérése nem lehet, mert kurvára sokkal nagyobb adattömeg, te egyneuronos!

"Innentől kezdve feldughatod a seggedbe a grafikonod, te ostobenkó."

a grafikon nagyságrendekkel több adatról szól, mint a kibaszott időközid, ember! tök nyilvánvaló, hogy neked kell feldugnod az időköziket.

"Arról nem is szólva, hogy az ábrád (ha már statisztikáról nyümörögsz nekem) egy ÁTLAG, a különféle intézetek méréseinek átlaga."

a 2014-es választás összeredménye is egy átlag lesz. egy országos átlag.

" Innentől kezdve, ha csak a fideszes intézet többet mér a valóságosnál"

megnézheted külön az intézeteket, faszágot hazudsz már megint. nincs olyan intézet, ahol ez a 10 százalék körüli visszanövekedés ne jelenne meg.

már hazudsz is faszfej?!

"Elég, ha az elhiszi, te húgyagyú, akit este egy azonosítatlan hívó megkeres a telefonban"

jó, de ők nem olyan hülyék mint te, aki három szórásnyival az országos átlag alatt vagy.

" teszem azt, az illető köztisztviselő, vagy kormányzati beszállító, aki etetni akarja a gyerekét holnap is."

és 2012 tavasza előtt nem akarta. bazdmeg ebbe hányszor kell még beleverni az orrodat, te rinocérosz?!

"Nem, itt az a kurva nagy kérdés, te hülye segg, hogy azt mivel magyarázod, hogy a fidesz még a kibaszott görbéd MÉLYPONTJÁT sem képes hozni sehol, bárhol is választanak."

páér hónapja pár választáson ez történt., a magyarázat: véletlen. ez kisebb véletlen, mint amivel te akarod etetni a hozzád hasonló hülyéket. hogy 2012 tavasza óta az összes kvk félremér. ez kurvára sokkal nagyobb adattömeg, te fasz!

"Igen, tanultam, cirka 3 féléven át. Rögtön első órán azzal kezdte a tanár, (szerencsére több esze volt, mint neked) hogy statisztikával azt lehet alátámasztani, amit csak akarsz, mert az output adat nagyban függ az input adattól. "

lózungok helyett próbálj meg érvelni te fasz. a te "érved" is statsisztika, csak sokkal szarabb, mint a kvk-k statisztikája, mert kisebb a minta. bődületesen kisebb. és bődületesen nem reprezentatív.

" hogy akarsz normális eloszlással, (egyáltalán statisztikai módszerrel) elemezni egy olyan "sokaságot" ami EGYETLEN elemből áll???????????????????????????????????"

mióta áll neked egy választás egy szavazatból te fasz?! egy választás pont N mérés átlagából áll. ha tanultál volna statisztikát, és nem lógtál volna a suliból, akkor tudnád, hogy ez az, amit normális meloszlással lehet modellezni. pontosan ez.

de hülye vagy, naggy a pofád, tudatlan vagy, és ugrálsz, mint egy pincsikutya, és vered a fejed a plafonba te tökkelütött.

"2, Te mégis honnan a francból tudod, hogy egy ilyen eltérésnek mennyi az esélye? Ja, hogy a hasadra csapsz? 68%? Miért, mert te azt mondod? Miért nem 5%, vagy 90?? "

a kérdés ahhoz a köztudomású tényhez akart kilyukadni, hogy kétszer akkora eltérésnek egy normális eloszlásban kurvára sokkal kisebb az esélye. az arány lett volna a fontos, nem a számok. egyébként ha statisztikát tanultál volna, tudtad volna, hogy ez az egyszeres szóráshoz tartozó valószínűség, de te ezt nem tudod, te aludtál órán.

"Eddig annyit tudunk, hogy a kvk-k egyszer már tévedtek egy masszívat, akkor 5%-ot."

és én arra akartalak rávezetni, hogy ez alapján 10 százalékos tévedést jósolni, egetverő baromság. mert kurva kicsi az esélye.

randomuser1 2013.11.04. 14:26:51

@Lencsés István: így igaz, kelet egy csodálatos világ...

barli 2013.11.04. 14:28:58

@Brendel Mátyás:
mind a ketten hülyeséget állítotok / igazatok van, na :) Az igazság valahol félúton van

@Emmanuel Goldstein:
a felének a fele meg még életében nem szavazott, és nem is fog.

randomuser1 2013.11.04. 14:30:27

@barli: mert nincs kire, perpill a nem szavazók aránya növexik :)

jag3 2013.11.04. 14:37:21

@Brendel Mátyás:
14:24:02

és gondolom azt sem érted, hogy a stilus az ember, bárki, aki elolvassa amit irsz, rögtön megundorodik a baloldaltól. nem vagyte valami fidesz ügynök? mert akkor jól csinálod.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 14:39:56

@Pop40:

"Láttam, h nem vagy Orbán fan, sőt, írtam is fent."

és az ellenkezőjét is. no de hát ezt várjuk egy olyan tökkelütöttől, mint te. ha letagadod, azonnal tiltalak, nem ofgsz hazudni arról, hogy mit írtál.

"Erre írtam azt, h annál szégyenletesebb, hogy minden alapot nélkülöző narancsbolsi propagandával mosod az erre fogékony ellenzékiek agyát.
Nincs reményed a fidesz ellen? Akkor ülj be a klotyóra, zárd magadra az ajtót, és húzd le magad a wc-n, ha neked nincs reményed a világtörténelem legidiótább és legkorruptabb kormánya ellen."

olyanról hallottál már, hogy valaki fel akarja rázni a szavazótábort?! tekintve, hogy te altatni akarod, te zárhatod magadra a klotyót, faszfejbaromállat.

"Szerinted ez nem magyarázhatja a nyomorék 10%-odat, ami persze közel nem 10%, annyit tudni róla, hogy valamekkora növekmény?"

nem. mert az 2012 tavasszal kezdődött. nálunk, az elmegyogyón kívül a 2012 tavasszal kezdődő trendet nem magyarázza a 2013 januári.

"Az ellenzék teljesítménye siralmas, és igen, fel kell rázni őket"

akkor ne altasd őket a fantazmagóriáiddal, te fasz!

"az időközik eredményei ugyanis TÉNYEK, és nem csak statisztikák légváraiban létező kimutatások"

az időköziben összesen pár ezer embert kérdeztek meg. a 3kvk 2012 áprilisa óta sok tízezret, sőt akár százezret..

de te hülye, szalmaagyú baromállat az előbbit tartod erősebbnek.

nem a kevesebb adatból magyarázzuk meg a többet te lüke, hanem a több adat alapján keresünk magyarázatot a kevesebbre. ez meg az, hogy az időközik véletlenül úgy sikerültek.

persze vannak olyan ostoba balfgaszok, mint te, akik a jóval kevesebb adatban hisznek.

"Milyen trendnek, te hugyagyú?"

amit már elismertél, te fasz. ne tagadd, mert kidoblak, mint macskát szarni!

"Ha a valóság ellentmond a csak a statisztikában létező adataidnak, akkor nosza, negligáljuk a valóságot?"

a te adatod is csak statisztika te fasz. ugyanúgy megkérdeztek N embert, csak nálad az N jóval kisebb, te szarcsimbók.

"Ezt is leírtam már egyszer, kár, h nem tudtad ezt (sem) értelmezni.
A trend hiába igaz, ha maga a kiindulópont nem igaz. A trended ugyanis az ábrán onnan INDUL, hogy a fidesz 5%-kal vezet a baloldal előtt.
Ezt az eredmények még MOST, A TREND VÉGÉN sem támasztják alá"

de 2013-ban alátámasztják még az idpközi választások is. azokkal mit kaezdesz, te IQ-tapír?! a 2013 tavaszi időköziket is letagadod, te fasz?!

és ne gyere azzal, hogy azok ma már nem relevánsak, 2013 tavaszán a 2013 tavaszi időközik relevánsak voltak?! igen. akkor fogadd el, hogy a Fidesz már akkor is vezetett. azóta meg növekedett a különbség.

"Baszhatod a trendedet, ha a trend kiindulópontja hamis."

a trend igaz 2013 tavaszán. a számodra szent idpközik alapján igaz.

tökön szúrhatod magad a saját időközi-választás mániáddal, de még idpközi adatok is szólnak ellened.

azt modnhatod, hogy 2013 tavaszán az időközi adatok hamisak voltak, de most nyáron és ősszel igazak voltak, csak akkor már ki a fasz hisz eln neked bármit is?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 14:42:34

@Pop40:

el kell döntened, hogy a te pár időközi választásod mutatja a helyes erőviszonyokat 2013 nyrán telén

vagy ezzel szemben ott van majd 2 év összes közvéleménykutatás eredménye, plusz még a 2013 tavaszán lezajlott iőközik.

sokkal több és többféle adat szól ellened. még idpközi választások adatai is.

az, hogy te csak a 2013 nyári-őszi időközijeiben hiszel minden más adat ellenében, az őrültség. menjél gyoogyóba, faszfej!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 14:46:57

@Pop40:

1) lehetséges-e, hogy 2013 tavaszán az időközik nem a valóságot tökrüzték?!

szerinted nem lehetséges, hiszen az időközi választások szentek. tévedhetetlenek.

2) ebből következik, hogy a Fidesz 2013 tavaszán vezetett.,

3) a kvk-k szerint is.

4) a kvk-k szerint 2013 tavasza óta a Fidesz erősödött. mivel a trendet elismerted, ezt is elismerted.

namos 2+4= A Fidesz most is vezet. és a kvk eredményei ezt is alátámasztják.

ehehz a sok adathoz és logikához képest akarsz te a nyomorult 5 kis időköziddel harcolni, bazdmeg?! elment neked a jó büös nénikéd otthonról?!

Exploiter 2013.11.04. 14:49:31

@Brendel Mátyás:

Az a baj ezzel, hogy nekem spec az életszemléletem nem engedi, hogy ilyen esetben az egy pofonra szavazzak. Inkább szétverem a fejét annak, aki ilyen választás elé állít.

Ha a többiek is így gondolkoznának, akkor nem is beszélnénk itt ilyen hülyeségekről, de ti csak pofoztassátok magatokat.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 14:51:01

@Pop40:

"2, azóta a Fidesz A KVK-K SZERINT egyértelműen erősödött vagy 5 százalékot az ellenzékhez képest."

ezt te is elismerted, ne szíved vissza, ne hazudozz, mert kidoblak, mint macskát szarni, ha még azt is letagadod, amit írtál.

"Ebből egy dolog nyilvánvaló: az, hogy a kvk-id SZART SEM ÉRNEK. TÉNYEK, ADATOK, VÁLASZTÁSI EREDMÉNYEK CÁFOLJÁK UGYANIS ŐKET."

a kvk SOKKAL TÖBB TÉNY ÉS ADAT, mint a szaros pár időközöd, faszfej.

az összes idpközid nem ér fel a kvk-k egy hónapnyi adatával. ezzel akarsz villogni, te teveszar?!

"Még egyszer: Ezek TÉNYEK."

semennyivbel nem tényebbek, mint a kvk-k. VISZONT KEVESEBB TÉNYEK.

"Szerinted melyik relevánsabb"

A KVK-K. A HÜLYE IS LÁTJA. KURVÁRA SOKKAL TÖBB ADATRÓL VAN SZÓ.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 14:53:12

@Pop40:

TE PÁREZER MÉRÉSSEL AKARSZ CÁFOLNI SOK SZÁZEZER MÉRÉST.

MIT ÉGETED MAGAD, TE HÜLYE?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 14:58:05

@Pop40:

"Szűzanyám, mekkora egy kapitális barom vagy te. De, tudok."

nem tudsz. nincs adatod a szavazók neméről, foglalkozásáról, koráról. lakóhelyéről van, de azzal nem csináltál korrekciót.

nem azt írtam, hogy ismételd el a hülye rögeszméidet, hanem csinálj korrekciót nemre, életkorra, lakhelyre, foglalkozásra.

aztán ha megvan, akkor gyere vissza, te papírmajom!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 15:02:18

@azallamenvagyok:

"homofóbnak, nőverőnek, rasszistának állítja be a többségi társadalmat? Baloldaliként mondom"

faszt vagy te baloldali.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 15:07:10

@azallamenvagyok: te vagy olyan hülye, hogy észre se veszed, a Fidesz naponta seggbekúr, és arról panaszkodsz, hogy az MSZP nem hozott rózsát.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 15:11:40

@új nick hozzáadása:

"a Fidesz belekezdett olyan átalakításokba, amit"

értelmes ember pozitívnak nem gondolhat

"Vagy már ha itt tartunk, Gúr Nándor kisfia, aki már 27 évesen főosztályvezető volt és most EU képviselő lesz."

Vitézy DÁvidhoz nem fogható:

hu.wikipedia.org/wiki/Vit%C3%A9zy_D%C3%A1vid

Gúr Roland meg azért mégiscsak letett valamit az asztalra:

hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%BAr_Roland

őssze lehet hasonlítani

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 15:15:58

@új nick hozzáadása: azon kívül Gúr Nándor háromszor értelmesebb, mint bármelyik FIdesszes politikus. ha a fia csak fele olyan intelligens, akkor már jobb, ha ő van bármelyik pozícióban, mint bármelyik Fideszes.

azallamenvagyok 2013.11.04. 15:30:01

@Advok: igenigen, ez kimaradt:) van még mit tanulni, azoktól, akik nem gyűlölködnek, na...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 15:39:28

@kutya vacsorája: mind. HVG, Népszabadság, Népszava, Magyar Narancs,...

"mindenki felelős/hibás azért,mert ov népszerű maradt, csak az ellenzéki politikusok nem???"

a postban kifejezetten nem ezt írtam. el is kéne olvasni, nem?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 15:42:29

@kisQtya: "Ha én odakozmálom az ebédet, nem a családot hibáztatom, ha nem ízlik nekik." és ha a családod inkább a szart eszi, mint a kicsit odaégett kajádat, akkor kit szidsz, te hülye?!

Advok 2013.11.04. 15:46:29

@Brendel Mátyás: megint csak magamat, mert annyira oda sikerült égetni az ebédet, hogy a kutyám alomtálnak nézte.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 15:48:56

@Advok:

"te mit bírsz hiányolni a balos kommunikációból? na mit? a hülyézést, pontosan."

mit hazdudozol összevissza, parasztkám?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 15:56:27

@Advok:

"ha 3 évre előre megnyerte neked a választást az ellenfél akkor valóban el lehet lébecolni csak a szokásos mottókkal is"

ja, hogy te ilyen igénytelen fasz vagy?

"könyörgöm. most nyerésre állnak?"

jó, akkor most körbenforgó lett az érvelésed. a cikk kérdése, hogy miért nem állnak nyerésre. te erre mondod a pártprogram hiányát, ami geci kis hazugság volt részedről. aztán amikor beleverem az orrodat, mondod, nem elég jó, mondom a FIdesznek sem volt elég jó, erre visszatérsz ahhoz, ami a cikk kérdése.

szoktál a magad farka után tekeregni magad körül, te hülye?!

no tisztázzuk: a pártprogram ebben a krédésben gyakorlatilag kurvára irreleváns. gyele le a falvédőről, te hülye?!

" akkor meg? Valaki ültesse már le ezeket és kösse ki, hogy írjanak úgy fél oldalt, hogy nincs benne a :"fasiszta, rasszista, elnyomó, diktátor, náci, horthysta, szélsőjobbos, maradona, stadion" lista. Jelenleg az össznépi mszps kommunikáció ezekből a szavakból állnak amiket mindig bedobálnak egy bullshit-generátorba oszt' hadd szóljon."

www.egyutt2014.hu/az_egyutt_2014-rol_hirek/bizalom_a_jo_kormanyzas_gazdasagpolitikaja.html

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=632035&referer_id=friss

dkp.hu/documents/10327/411194/DK+program

az, hogy te a Magyar Nemzetből Magyar Hírlapból, HírrTV-ből, Blikkből és a CKM-ből tájékozódsz, az nem a pártok hibája, hanem téged minősít.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 15:58:45

@nemigenértem: nézd, ha hülye vagy, akkor nem mondhatok mást, mint, hogy az vagy. mondja neked az ápólónő, hogy okos kisfiú vagy!:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 16:00:51

@Barbaarb:

"mi dolgozók fizetünk azért, hogy ellátást kapjunk, minek fizessünk még egyszer"

azért, mert:

1) amit fizetünk az egészségügyért, abból elég szart lehet csak cisnálni
2) a 300 forintnak kontroll szerepe lett volna.

de ezt egy ázsiai birkapásztro nem fogja fel

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 16:04:53

@Fax: "Képetlen a "nácik haza" rigmusánál összetettebb politikai megnyilvánulásokat helyesen értelmezni,"

a postban nincs ilyen. csak ugye ha nem ez van benne, akkor a diszlexiás hülye fejed már nem képes elolvasni. FIdesz szavazók díszpéldánya.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 16:06:26

@grani: ha az ország a vidéki parasztság után megy, akkor mondom, az a keleti szakadék.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 16:08:09

@luis5:

"-zombi
-korrupt
-hülye
-kilóra megvett haszonélvező
stb lehet csak. Na ezzel a hozzállással 0 szavazatot szereztek a jobboldalról."

hát azért hátha Magyarország többsége nem ezekbe a kategóriákba tartozik.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 16:09:24

@nemigenértem: már nem DK tag. a Fideszben viszont még ott vannak az ilyenek.

Advok 2013.11.04. 16:09:38

@Brendel Mátyás:
1. ez nem cikk, ez bejegyzés
2. valóban, a bullshitet mint kategóriát kihagytam a listából így az ilyen 'a bizalom helyreállítása, a stabilitás megteremtése,..., örök élet, ingyen sör' linket még mondjuk elfogadom. Illetve elfogadnám ha első körben nem az lett volna a válaszod arra a feltevésemre,( hogy ez az anyag 90% nettó bullshit, ami meg marad pont azt nem emelik ki), hogy de hát a fidesznek se volt. Akkor ez itt most mi és minek? Most én is linkeljem be a fidesz, kdnp, lmp, jobbik és társai programját amiről meg te állapítod meg, hogy egy szalvétára elfért a programjuk?

Si tacuisses, philosophus mansisses.

Egyébként meg a pártprogram és jövőkép mint olyanok adhatnak erőt egy pártnak, értsd, a fidesznek nulla volt a programja 10-ben de időben belőtték a jövőkép gyártást a "rosszabbul élünk mint valaha" mantra helyett. Az mszp jelenleg pont az utóbbit vitelezi ki, ez a tapasztaltak alapján igen "bölcs" stratégia.

És igen, a fent említettekből tájékozódom, ezeken felül az ATVből a Népszabadságból, HVGből, indexből, origóból és Népszavából is. Mert az ellentmondó féligazságokkal mégis könnyebb dolga van az embernek, mint az egyoldalú cafatokból amikből te táplálkozol, kedves barátom!

Advok 2013.11.04. 16:14:27

@Brendel Mátyás: kicsit se zavarjon hogy ez immáron a második olyan 'volt Dk-s-már nem Dk-s' alkotás amely az Mszp ostorozására hivatott. Azért nem volt olyan rég az az "Öszödi szivárogtatók" botrány se, a pártpénzes performanszról nem is beszélve amit maga gyf adott elő. Neked ez komolyan nem tűnik fel? :D:D

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 16:15:48

@Ódor Richárd:

"És azok a polgárok, akik talán kicsit "nyugatiak" a cikk megfogalmazása szerint, egyszerűen képtelenek szavazni, mert csak "keletre" szavazhatnának."

a legnyugatibbra kell szavazni. ha ezt nem érted, akkor távol-keleti vagy.

Advok 2013.11.04. 16:17:32

@Brendel Mátyás: De az jelenleg az lmp. vagy pártfinanszírozásra érted?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 16:19:04

@szonár:

"El tetszenek tudni képzelni, ahogy Mesterházy vagy Bajnai Merkellel tárgyal? "

el. és azt is tudjuk, hogy Orbán kibaszatta magát Merkelnél, tehát annál csak jobb lehet.

mivel olyan elmeroggyant vagy, hogy ennyit nem fogsz fel, a hozzászólásod maradékáról is elég annyit mondani, hogy ekkora baromság.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 16:20:35

@burakefendi: "A fidesz mesélőemberei jobban kommunikálnak"

igen, a Szijjártó, meg a Selmeczi. ja, csak ez lehet a megoldás.

sötét barom

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 16:22:05

@MarbleC: ez igaz, az MSZP-ben is lemondott a kommunikációs igazgató vagy mi. és a DK-ból is kiszórták azt, aki a videót készítette

Pop40 2013.11.04. 17:07:34

@Brendel Mátyás:

"feldughatod az időközi választásaidat magadnak. mert az lehet véletlen, a 3 kkv sok hónapnyi, ismételt felmérése nem lehet, mert kurvára sokkal nagyobb adattömeg, te egyneuronos!"
"a grafikon nagyságrendekkel több adatról szól, mint a kibaszott időközid, ember! tök nyilvánvaló, hogy neked kell feldugnod az időköziket."

Jézus, de gyenge felfogású vagy. Fogd már fel, te féleszű, hiába szól a kurva kvk-d több adatról, ha a kvk TELEFONOS ADATFELVÉTEL eredménye, az időközi viszont egy TÉNYLEGESEN MEGNYILVÁNULT VÁLASZTÓI AKARAT eredménye!!!!!!
Hogy hasonlítod már össze az almát a körtével, te félkegyelmű?!?!

Még egyszer, nagyon gyk: Engem a te nyomorék kvk-d FIDESZESKÉNT jelenítene meg, ha felhívnának. MErt ziher, h annak vallanám magam (bukjanak csak minél nagyobbat jövőre) és légy erős, kontrollkérdések ide vagy oda, el is hitetném magamról, hogy az vagyok.
Amikor viszont elmennék egy időközin TÉNYLEGESEN SZAVAZNI, ott nyilván a saját, valódi preferenciám ikszelném be. Tehát az, ami a te kamu kvk-idban fideszes szavazatként szerepel, a valóságban baloldali szavazatként realizálódna.

De azért te csak hasonlítgasd össze az almát a körtével, te kretén.

"a 2014-es választás összeredménye is egy átlag lesz. egy országos átlag."

Nem mondod.
Innentől kezdve már csak ezt válaszold meg, te húgyagyú: (egyszer kérdeztem már, de persze válasz az nem jött:)

A vérjobbos Baján, ahol a fidesz 2010-ben a háromszorosát kapta, mint az ellenzék, most 5 szavazókörből 3-ban nyert az ellenzék, egyben alig pár szavazattal a fidesz, és egyedül az vitte el a választást, hogy egyetlen körben általuk is bevallottan a cigányok elmentek tüzifáért a fideszre szavazni. És ez EGYETLEN SZAVAZÓKÖR AZ ÖTBŐL, abban a városban, ahol a fidesz 3 éve még 30-40%-ot vert a baloldalra.

Ha a KŐJOBBOS körzetben ez az eredmény, szerinted az ÁTLAG, amit te is irkálsz, és amiben vegyesen vannak a balos és jobbos körzetek, jobbosabb eredményt hoz majd, mint a tisztán jobbos körzet?????????????????????

Akkor, mikor ehhez az átlaghoz majd csatlakoznak a bizonytalanok is, akik körében messze vezet az ellenzék, még a fos kvk-id szerint is????????????????

"nincs olyan intézet, ahol ez a 10 százalék körüli visszanövekedés ne jelenne meg."

Hagyjál már a visszanövekedéseiddel, bazmeg. FALS A KIINDULÓPONTOD, fogd már fel!!!!!!!!!!!!!!! Onnantól kezdve baszhatod a visszanövekedésed.

"jó, de ők nem olyan hülyék mint te, aki három szórásnyival az országos átlag alatt vagy."

Hú, bazdmeg, ezt érvnek szántad?:DDD
Elismerem, kitűnő érv, jól megcáfoltad vele azt, hogy xy közalkalmazott nem fogja bevallani a valós meggyőződését.

"és 2012 tavasza előtt nem akarta. bazdmeg ebbe hányszor kell még beleverni az orrodat, te rinocérosz?!"

Te még hülyének is nagyon egybites vagy. Az idővonalad látom lineáris, ami most úgy van, az mindig úgy volt, ami most nincs úgy, az sose volt úgy. Jól mutatja ezt, mikor rég lejárt időközikre hivatkozol.
Ez tudod úgy működik, hogy volt a fideszkúrmánnyal szemben egy nagy társadalmi várakozás. Ennek nem feleltek meg, elkezdtek sorban jönni az ilyen-olyan ügyek, (mint pl a fenti két linkem, amire persze fosol válaszolni, mert érved nincs egy deka se) és mikor az átlag választó értesül az ilyen hírekről, mint a fenti két linken szereplő, szép lassan, FOKOZATOSAN elkezd nőni a hamisan válaszolók aránya.
Bármilyen hihetetlen is neked, a magad beszűkült agyával, az, hogy most X a hamisan válaszolók száma, baromira nem jelenti azt, hogy másfél, két, három éve is X volt ez a szám.

"páér hónapja pár választáson ez történt."

Igen, bazmeg, igen. Fél éve volt olyan választás, amin a görbéd MÉLYPONTJÁT sikerült elérnie a fidesznek. Sőt, 3 éve volt olyan is, amin nem is csak a mélypontját. Ez tényleg baszott releváns 2013 novemberben.
Az meg már csak külön röhej kategória, hogy leszarod a 3 hetes időközit, de a FÉL - EGY ÉVES időközikre úgy hivatkozol vissza, hogy az aztán mindent üt. Igen, a te pállott agyadban úgy néz ki, minél régebbi egy választási eredmény, annál relevánsabb a jelenre.

" ez kurvára sokkal nagyobb adattömeg, te fasz!"

Még egyszer, te hígagyú gyökér: A választási eredmény NEM adattömeg, az választási eredmény, amin emberek a fülke magányában beikszelik a meggyőződésüket.

A kvk az az adattömeg, amire egy kv-kutató érdeklődésére a választó mond VALAMIT. Közel sem biztos, hogy azt, amit majd később ikszel.
Alma meg a körte, amit hasonlítgatsz, te hülye gyökér.

Azt már meg sem kérdem, szerinted melyik mutatja relevánsabban a választói akaratot: a TÉNYLEGESEN MEGVALÓSULT szavazás eredménye, vagy egy telefonos kvk eredménye, ahol xy mond valamit a kv-kutatónak?????????????
Bár ahogy elnézem, te még a választási eredményt is kétségbe vonnád, mert a kvk ugye mennyivel jobban mutatja a választói akaratot, mint maga a választás. :DDDDDDDDDDD

folyt köv

randomuser1 2013.11.04. 17:50:56

@Lencsés István: csak nyugaton, itt unortodoksziában olyan betű, amit a főnök akar, oksza?
szokogassad csak, kis barátom :)

Pop40 2013.11.04. 18:02:51

@Brendel Mátyás:

"csak sokkal szarabb, mint a kvk-k statisztikája, mert kisebb a minta."

Ez akkor lenne igaz, szokás szerint, ha almát hasonlítanál almához.
Pech, hogy az egyik egy választói VÁLASZT mutat, a másik pedig a TÉNYLEGES választói akaratot. Innentől kezdve baszhatod a kisebb mintád, tudod, melyik ér többet, az 5 oroszlán vagy a 20 nyúl. Ja, kinek melyik, mert összehasonlítani ugyanazon elvek alapján kissé bajos lesz őket.

"mióta áll neked egy választás egy szavazatból te fasz?! egy választás pont N mérés átlagából áll."

Szokás szerint olvasási gondod akadt. Talán olvass vissza, én ezt NEM a választásra írtam, hanem arra, hogy eddig 1 olyan eset volt, mikor a kvk-k tévedtek, mit ad isten, pont fideszes kormány után, s mit ad isten, helyből öt százalékkal. És MINDEGYIK. Bizony, mindegyik, nem csak a fideszes intézet. És úgy tévedtek már akkor 5%-kal, h akkoriban ugyan nem voltak még olyan esetek, amiket fent belinkeltem, és basztál lereagálni.

És te ebből az egyetlen esetből akartál normális eloszlást modellezni, mer há' az nem fordulhat elő, hogy 5%-nál nagyobbat tévedjenek, miért, há' mer nem. Mer ugye normális eloszlásnál annak mennyi az esélye. Hogy EGY KIBASZOTT ESEMÉNYBŐL, ÉS A HOZZÁ TARTOZÓ EGY KIBASZOTT SZÁZALÉKBÓL hogy számolsz normális eloszlást, tökmindegy, lényeg, hogy te, azzal a rengeteg eszeddel képes vagy erre is.

"kétszer akkora eltérésnek egy normális eloszlásban kurvára sokkal kisebb az esélye."

Tényleg, te gyökér? És (ismét, újra és újra) egy EGYSZER MEGNYILVÁNULT eseményre hogy is számolsz normális eloszlást, te nemnormális?????

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 18:17:24

@MarbleC: "mivel előtte még nem is voltunk egységes nemzet, csak törzsek gyülekezete."

az hol van megírva, hogy egy fejedelemség nem lehet nemzet?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 18:18:39

@irógép: "főleg, hogy ők tuti nem adóztatják meg így a bankokat és multikat."

a bankadó Gyurcsány ötlete volt először Magyarországon. igaz, nem ilyen mértékben. a robin hood adó is.

ha nem vagy tájékozott, ne okokskodj!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 18:24:18

@Advok: "akkor majd négyévente cserélgetünk és hirtelen rendbe fog jönni a gazdaság nem? az usának is milyen jól bejön ez a taktika..."

nem hirtelen, de biztos nem attól javul meg, ha nem csinálunk semmit. az evolúció is így működik, te kis tudatlan. kis lépésekben. ki a kicsit nem becsüli...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 18:26:22

@szonár:

"El tetszenek tudni képzelni, ahogy Mesterházy vagy Bajnai Merkellel tárgyal? Frau Merkel 5 perc alatt zsebrevágja ezeket. "

arra ugye emlékszel, hogy Orbán 5 perc alatt elásta magát Merkelnél?! és ez nem képzelgés, ez tény. és kurvára a lehető legrosszabb, amit ez a hülye tenni tudott.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 18:29:54

@Gazdagréti Jack Bauer:

"a fizetésemelés az csak a szükséges rossz a rabszolgáknak, amit csak és kizárólag akkor lehet adni, ha minden más lehetőség elfogyott."

namost az is keleti mentalitás, hogy ezt így nézed. van eladható tudásod? tudsz másik céghez menni?! akkor bemész a fúnükhöz kérsz emelést, ha nem adsz, mész oda, ahol adnak.

"A 300 forintos vizitdíj SEMMIRE nem volt jó, csak arra, hogy a nyugger öregasszonyok ne a rendelőbe járjanak pletykálni, ha ellátást akartál fizettél szokás szerint."

ha csak erre lett volna jó, már több, mint amit Orbán egyáltalán elképzelni tud. mi a faszt csinált Orbán ehelyett az egészségügyben?! kurvára kibaszott nagy semmit.

Morgan kapitány (törölt) 2013.11.04. 18:29:55

Határozottan szórakoztató kampány elé nézünk.

Advok 2013.11.04. 18:30:09

@Brendel Mátyás: körbe-körbe rotálni az milyen fejlődés szerinted? plusz az evolúciónak nincs magához hasonlatos vetélytársa, vagy működik, vagy kihal a delikvens, a magyar gazdaságnak igen tehát kicsit bonyolultabb a dolog, kis tudatlan. de gondolom te a 2010-14es korszakot is akkor egy fejlődési fázisként értelmezed :D:D egyre gagyibbak a példáid, csak szólok.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 18:33:58

@tass-tass:

""az MSZP-nek ezt ajánlani ugyebár nem pozitív perspektíva."

Ki beszélt neked az MSZP-ről?"

másik pártnak sem perspektíva.

"Mára kiderült az LMP és a Milla példáját alapul véve, hogy nem elképzelhetetlen néhány hónap alatt létrehozni egy fiatalos, elkötelezett, ütőképes szervezetet a mai web 2.0-ás világban."

mennyi az LMP támogatottsága a kvk-knál?:) a Milláról nem is beszélve... lehet, hog ykimegy százezer ember Juhász Péterezni a Szabadsághídra, de ezer ember se szavazna Juhász Péterre.

" A gond ezek esetében az volt, hogy hamar megjelentek körülöttük a pénzes pártok, és vezetőiket megvették kilóra (már akit lehetett)."

ha meg nem veszik meg őket kilóra, akkor sem szavaz rájuk senki.

"Mint írtad a mai pártoknak nem érdeke, hogy az ütőképes munkaerő kiáramoljon az országból."

senkinek nem érdeke, kivétel annak, aki kimegy. tehát erre semmiféle pártot nem lehet alapítani. mert aki kimegy, annak nem kell mondani. aki nem, az viszont anyázna egy ilyen pártot. mi a faszért nem bírod ezt felfogni, te szánalom?!

" Tehát egy olyan szerveződést, pártot biztosan messzire elkerülnének, aki azt tűzi ki célul, hogy a fiataloknak azt mondja, hogy ma élsz, ne várj 20-30 évig a csodára várva. Tehát akinek nem életcélja, hogy közmunkán, segélyen, gyártósoron élje élete nagy részét, az húzzon az ebből országból és ehhez mindenfajta segítséget megad."

így van. tehát minek ajánlgatsz olyat, amiről magad is látod, hogy baromság?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 18:35:11

@Orbán Diktor: "Vajk pedig nem volt germán félvér, hanem államalapító. "

nem volt államalapító. előtte is volt magyar állam. fejedelemség volt az államformája.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 18:37:26

@jag3: "Ti, tisztelt emeszpések tesztek a választóitok fejére és egy olyan politikust ültettek az emeszpé élére, akinek jó a status quo. Hát a választóitoknak nem."

ott van a bibi kisfiam, hogy az ellenzéknél ennek a pártnak van a legnagyobb támogatottsága.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 18:38:43

@Spacecake:

"a szocikrol tobbek kozott az maradt meg,h amikor hatalmon voltak,tenyleg volt hogy elteltek hetek-honapok siman ugy,h 1 szajbabaszott hir is megjelent volna arrol h mit csinalnak...v hogy csinalnak e vmit."

nekem meg a Fideszről az marad meg, hogy nincs olyan nap, hogy ne jelenne meg hír, hogy "na bazdmeg, már megint agymenése van Orbánnak, Matolcsynak, Hoffmann Rózsának vagy valamelyik másik hülyének."

Pop40 2013.11.04. 18:39:31

@Brendel Mátyás:

"és ne gyere azzal, hogy azok ma már nem relevánsak"

De jövök, mert ez tény. Vagy tán relevánsak? Akkor ne álljunk meg 2013 áprilisnál, baszod! Linkeld be gyorsan a 2012 áprilisit is, meg a 2010 áprilisit, meg az 1991-es áprilisit! Gondolom, azok is relevánsak nálad, vagy ha nem, mégis, hol is az a határ, ami még releváns, és ami már nem?
Vagy nálad csak az új nem releváns, minden régi igen???

"a trend igaz 2013 tavaszán. a számodra szent idpközik alapján igaz."

Ez így, szokásod szerint hülyeség, kitalálsz valamit, amit semmi nem támaszt alá.
2013 tavaszán vezetett a fidesz, ennyi. MOST pedig nem vezet, ez is ennyi.
Hogy a te kvk-id ezt hogy támasztják alá, ívben leszarom. Sehogy? Akkor vagy a választói megnyilvánulással van gond, vagy a görbéiddel.
Azt már a morzsányi agyaddal is leszűrheted, melyik valószínűbb.

"de még idpközi adatok is szólnak ellened.
2013 tavaszán az időközi adatok hamisak voltak, de most nyáron és ősszel igazak voltak,"

Szóval nem mondtam ilyet, te segg. Az is igaz volt, ez is. Akkor az időközik még valamennyire alátámasztották a kvk-t, most meg nem. ennyi.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 18:39:47

@barli: "Pont ezért a stílusért nem"

feldughatod magadnak a stílusodat, badzmeg. azt fogod a tejbe aprítani?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 18:40:48

@DFK: szerintem az egykulcos az igazságtalan. mondom úgy, hogy én jóval 300000 felett keresek

Advok 2013.11.04. 18:44:40

@Brendel Mátyás: te barátom egy evolúciós zsákutca vagy így valóban nehéz elvárni tőled olyan alapértékeket, mint erkölcs, kommunikációs készség és képesség, stílus, tájékozottság, szerénység, vagy bárminemű eredmény.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 18:44:45

@Gamma Leonis:

1) ha nem látod, hogy bármelyik demokratikus ellenzéki párt jobb, mint Orbán, akkor hülye vagy

2) ha nem tudsz a kisebbik rosszra szavazni, akkor megérdemled a nagyobbik szart, te hülye.

itt nincs kifogása te baromállat, ha nem mész szavazni, akkor a rosszabbra szavaztál.

Pop40 2013.11.04. 18:48:20

@Brendel Mátyás:

"el kell döntened, hogy a te pár időközi választásod mutatja a helyes erőviszonyokat 2013 nyrán telén
vagy ezzel szemben ott van majd 2 év összes közvéleménykutatás eredménye, plusz még a 2013 tavaszán lezajlott iőközik."

Nem lehet könnyű neked, ugyanazt a baromságot hajtogatni, mint a papagáj.
De ja, tökigazad van. 2013 nyarán - telén nem a 2013 nyarán - telén rendezett időközik mutatják az erőviszonyokat, nem, dehogy, hanem a 2013 áprilisi időközik, meg a tavalyi időközik, meg a torz kvk-k, amikkel az életben meg nem magyarázod pl a bajai eredményt.

"az, hogy te csak a 2013 nyári-őszi időközijeiben hiszel minden más adat ellenében, az őrültség. menjél gyoogyóba, faszfej!"

Látom, ennyi jutott el a mondandómból az agy nélküli fejedbe, te gyökér.
Nem, nem a 2013 nyári-őszi időközijeiben hiszek. Hanem mindig a LEGFRISSEBB időközik TRENDJEIBEN hiszek.

Ha azok majd azt mutatják, hogy a fidesz 20-30%-kal nyer jobbos körzetben, és ha pár %-kal is, de lazán hozza a balos körzetet, akkor, DE CSAK AKKOR, majd elfogadom a zagyva kvk-idat, MERT AKKOR MÁR LESZ ADAT, AMI ALÁ IS TÁMASZTJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jelenleg azonban az a helyzet, ha fideszt 20-30%kal ELPICSÁZZÁK a balos körzetben, és alig nyögvenyelősen tud hozni jobbos körzetet.

De tudom, ez neked nem releváns, mert fél éve az időközin még nyert a fidesz, meg a telefonos megkérdezés mást mond, ami nyilván sokkal lényegesebb, mint a fülke magányában leadott szavazat.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 18:50:49

@jag3: "a stilus az ember" ezt is feldughatod magadnak. az egyik legnagyobb köcsög divatmondás

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 18:52:27

@Exploiter:

"Az a baj ezzel, hogy nekem spec az életszemléletem nem engedi, hogy ilyen esetben az egy pofonra szavazzak. Inkább szétverem a fejét annak, aki ilyen választás elé állít. "

ez az opció nem lehetséges. nem fogod felszedni az utcaköveket. szóval ne kamuzzál itt, hanem adjál egy normális választ, nézz szembe a tényekkel, te gyáva!

"Ha a többiek is így gondolkoznának"

ha a nagymamámnak kereke lenne.

nem álmodozni kéne te hülye, hanem a realitások keretében cselekedni!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 18:54:34

@Advok:

"megint csak magamat, mert annyira oda sikerült égetni az ebédet, hogy a kutyám alomtálnak nézte."

és bocs, de hogy oldja meg ez azt a problémádat, hogy a hülye családod miatt az odakozmált ebéd helyett most szart kell enned?!

vagy ebbe te beletörődsz?!

Advok 2013.11.04. 18:56:17

@Brendel Mátyás: a te megoldásod az lenne, hogy a nagy csalódottságban a család leül a wc csészéhez ebédelni, csupán erre mutatnék rá.

Pop40 2013.11.04. 18:57:37

@Brendel Mátyás:

"TE PÁREZER MÉRÉSSEL AKARSZ CÁFOLNI SOK SZÁZEZER MÉRÉST."

A maradék 3 hsz-ben ugyanazt szajkózod pepitában, almát a körtével, ismét, de nekem elfogyott a türelmem, hogy fogyatékosakat oktassak nyilvánvaló tényekről. Leírtam most is ezer féle változatban, ha felfogod, oké, ha nem, így jártunk, teszek rá.

A végére még egy kis színes, csak neked:

www.hirlista.hu/gazdasag

Itt ez a gazdasági oldal, rendszeresen szavaztatnak politikai témáról. Pár hete feldobták a kérdést, h Ön bevallaná e tényleges politikai meggyőződését egy kvk-nak. Az arány kb FELE-FELE volt az igenek és a nemek között. (sajnos nem mentettem le a képet.)

Na képzeld el lángész, ha ennek az attitűdnek csak a TIZEDE (tényleg ne legyen több, csak a tizede) ténylegesen realizálódik a valóságban, az mekkora torzulást okoz a te nyomorék kvk-idban, amik neked szentek és sérthetetlenek.

Erre már számolgathatsz normális eloszlást is, érdekes eredményeket kapsz majd.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 19:00:10

@Advok:

"Most én is linkeljem be a fidesz, kdnp, lmp, jobbik és társai programját amiről meg te állapítod meg, hogy egy szalvétára elfért a programjuk?"

ha program tekintetében ki akarsz egyezni velem egy döntetlenben, akkor kis fekete lovagkám, még mindig te szívtál, mert ez akart volna a nyerő érved lenni, és jól elúszott.

az én véleményem az, hogyy a program gyakorlatilag tökindegy. és ezt igazolja is az, hogy döntetlenért rimánkodsz.

"Egyébként meg a pártprogram és jövőkép mint olyanok adhatnak erőt egy pártnak, értsd, a fidesznek nulla volt a programja 10-ben de időben belőtték a jövőkép gyártást"

nem volt programja, és nem volt jövőképe. hülyeségeket mantrázol itt. a FIdesz szavazóknak fogalmuk nem volt, mire szavaznak, csak a "GYurcsány takarodj"-ra szavaztak. ennyi volt az a kibaszott jövőkép.

no ennyi jövőképe a mostani ellenzéknek is százszorosan megvan.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 19:01:20

@Advok: nincs időm összeesküvéselméletekre. nem érdekel.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 19:02:24

@Advok: ha szerinted az lmp, akkor arra. ha valaki azt mpondja, az lmp-re szavaz, akkor nem akkora hülye, mint aki nem szavaz.

Pop40 2013.11.04. 19:03:36

@Brendel Mátyás:

Közben megtaláltam a régebbi szavazások eredményét.

Ön elmondaná-e valódi véleményét egy politikai közvélemény kutatás résztvevőjeként?
igen - 57.58%

nem - 42.42%

Összes szavazat:
1412
Szavazás időtartama:
2013. szeptember 09. 00:00 -
2013. szeptember 15. 23:59

Nyilván nem reprezentatív, de ha a netet használó réteg körében ennyi az arány, akkor a netet nem használó, kevésbé "felvilágosultak" körében sem lehet sokkal kevesebb.

42,42. A megkérdezettek ekkora százaléka mondana mást.

Na dobd fel ennek az értéknek csak a negyedére a kurva normális eloszlásod, hogy egy ilyen eltérés mekkora kilengést okoz a nyomorék kvk-id eredményében.
Baromira várom az eredményt. Aztán utána majd dumálhatunk trendekről.

Advok02 2013.11.04. 19:07:31

@Brendel Mátyás:
"nem volt programja, és nem volt jövőképe. hülyeségeket mantrázol itt. a FIdesz szavazóknak fogalmuk nem volt, mire szavaznak, csak a "GYurcsány takarodj"-ra szavaztak. ennyi volt az a kibaszott jövőkép."

Csak épp a baloldal olyan szinten elásta magát, hogy ez elég volt. Tudod nem csak egy, vagy két elem jelenhet meg nagy súllyal egy győzelemben. Elsőre is ezt írtam, rajtad kívül már mindenki felfogta. Vagyis ha most a fidesz csinál valami morális tekintetben kapitális baromságot, amilyen 2006ban történt akkor nem kell program a győzelemhez, lehetnek a pártok igénytelenek. Ma itt nem erről van szó. Akkor ha ez az előny nincs meg talán nem ártana más irányból közelíteni nem? Ha nincs világvége hangulat akkor nem ártana a másik irányba, a szebb jövő felől megközelíteni a kérdést. a 06os választás során sem volt világvége hangulat és minden az mszp elkergetésére ment ki. bevált? nem.
az hogy lekontrázom a 'nekünk van programunk, nekik nincs' érvedet szerinted döntetlen, hát ez jó :D:D

Advok02 2013.11.04. 19:11:17

@Brendel Mátyás: nem, neked olyan mocskolódásra van csak időd ami még egy disznóketrecben is szélsőséges lenne.
egyébként meg három könnyen a dk-val összeköthető botrány rövid időn belül szerinted összeesküvés elmélet. ebben hol az elmélet? három dk-s is keresztbe tett immáron az mszpnek, abból egyik a pártelnök. ez nem elmélet, ez tény.

Advok02 2013.11.04. 19:15:28

@Brendel Mátyás: A választástól való is egy legitim tiltakozási forma, ha emögé betársul egy valóban civil összefogás (na nem úgy mint a milla és társai, mindkét oldalon egyébként) Ezzel együtt a gondolat másik fele a 'ha lmp akkor lmp' az első általam értékelhetőnek tartott megjegyzésed eddig, pacsi

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 19:25:36

@Pop40:

"a kvk TELEFONOS ADATFELVÉTEL eredménye, az időközi viszont egy TÉNYLEGESEN MEGNYILVÁNULT VÁLASZTÓI AKARAT eredménye!!!!!!"

ez kis különbség ahhoz képest, hogy a telefonos nagyságrendekkel nagyobb adat.

" a te nyomorék kvk-d FIDESZESKÉNT jelenítene meg, ha felhívnának. MErt ziher, h annak vallanám magam"

eddig is tudtam, hogy nagy marha vagy, de most be is vallod. az egy dolog, hogy ugye az ilyen baromkodás olcsó játék hülyegyerekeknek. de a csúcs az, hogy te itt órákat anyázol, hogy én itt el akarom venni az ellenzéktől a reményt a nyerésre, oszt bevallod, te magad aaktívan, vígan és táncolva vennél részt az ellenzéki remény átbaszásában.

nem semmi görény vagy te, "ember".

de abból, hogy te görény vagy, nem következik, hogy mindenki az.

és még ha mindenki is görény volna, még mindig nem értem, miért pont 2014 tavasza óta görényültek volna úgy el az emberek, mint te.

"Ha a KŐJOBBOS körzetben ez az eredmény, szerinted az ÁTLAG, amit te is irkálsz, és amiben vegyesen vannak a balos és jobbos körzetek, jobbosabb eredményt hoz majd, mint a tisztán jobbos körzet?????????????????????"

annyira felbasztad az agyad, hogy már értelmesen írni se tudsz. fogalmam nincs, mi a kérdésed.

"Hagyjál már a visszanövekedéseiddel, bazmeg. FALS A KIINDULÓPONTOD, fogd már fel!!!!!!!!!!!!!!! Onnantól kezdve baszhatod a visszanövekedésed."

a kiindulópontot, azaz a 2013 tavaszi Fideszes előnyt viszont időközi választások is megerősítik. azelőtt meg te úgy borulsz le, mint muszlim az imaszőnyegre, úgyjhogy KUSS, szádat befogd, nem égeted magad tovább!

"Ez tudod úgy működik, hogy volt a fideszkúrmánnyal szemben egy nagy társadalmi várakozás. Ennek nem feleltek meg, elkezdtek sorban jönni az ilyen-olyan ügyek, (mint pl a fenti két linkem, amire persze fosol válaszolni, mert érved nincs egy deka se) és mikor az átlag választó értesül az ilyen hírekről, mint a fenti két linken szereplő, szép lassan, FOKOZATOSAN elkezd nőni a hamisan válaszolók aránya."

aha, kurva logikus. 2010-től 2012-ig az elégedetlen magyarok elkezdenek elpártolni a Fidesztől, a csalósdás miatt. aztán 2012 tavaszától ugyanezen szavazók, ugyanúgy csalódottságból elkezdenek nem elpártolni a FIdesztől, hanem hamisan a Fideszre szavazni.

csak egy bilibe lógó kezű elmezakkant tud ilyen mesét kitalálni.

"Bármilyen hihetetlen is neked, a magad beszűkült agyával, az, hogy most X a hamisan válaszolók száma, baromira nem jelenti azt, hogy másfél, két, három éve is X volt ez a szám."

nyilvánvalóan nem volt ez a szám. a te meséd szerint. csak ugye pont ezt nem tudod megmondani, hogy az elégedetlen Fideszellenes 2 éve miért mondta azt, hogy nem szavaz, most meg miért mondja azt, hogy a Fideszre szavaz. mi a faszért változtatott volna minenki stratégiát, amikor nem változott semmi?!

"Az meg már csak külön röhej kategória, hogy leszarod a 3 hetes időközit, de a FÉL - EGY ÉVES időközikre úgy hivatkozol vissza, hogy az aztán mindent üt."

1) én azért szarhatom le az egyik időközit, mert a másik időközi mellett még ott van a kkv

2) te viszont úgy szarod le a másik odőközit, hogy csak nem felel meg a hülye víziódnak. semmi nem támasztja alá, miért a másik időközit veted el.

"Még egyszer, te hígagyú gyökér: A választási eredmény NEM adattömeg"

de adattömeg te húgyagyú gyökér.

"Azt már meg sem kérdem, szerinted melyik mutatja relevánsabban a választói akaratot: a TÉNYLEGESEN MEGVALÓSULT szavazás eredménye, vagy egy telefonos kvk eredménye, ahol xy mond valamit a kv-kutatónak?"

ha az utóbbi tízszer nagyobb, akkor az utóbbi. akkor az utóbbi. azt is a szünyeg alás üprüd, hogy a kkv sokkal reprezentatívabb, mint az időközi, mert jobban szóródik az ország területén.

bazdmeg, te egy Hajdúborzasztói felmérés alapján akarod felmérni, hogy hány sípálya van Magyarországon. kurvára NEM REPREZENTATÍV. oszt jühetsz nekem itt azzal, hogy de nagyon komolyan körbenéztél Hajdúborzasztón, mert nem néztél jól körbe az országban.

összefoglalom:

1) az időközi előnye, hogy komolyságában a tényleges választáshoz hasonló

2) a kkv előnye, hogy kurvára több nagyságrendekkel több embert kérdeztek meg, és jobban szétszóródva az országban

2 simán üti 1-et. és akkor még ott van az is, hogy neked még idpközi választásokat is le kell tagadnod a drogos álmodozásodhoz. saját magadat kell tönön szúrnod.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 19:34:04

@Pop40:

"az egyik egy választói VÁLASZT mutat, a másik pedig a TÉNYLEGES választói akaratot."

ennek nem sok jelentősége van akkor, ha az egyik tízszer annyi, mint a másik, és sokkal reprezentatívabb.

és főleg akkor nincs jelentősége, ha még időközik is vannak az én oldalmon.

tudod a körtéid fele itt van az én oldalamon, és még ahhoz jönnek az almák. te hülye dinnye!:)

" Innentől kezdve baszhatod a kisebb mintád, tudod, melyik ér többet, az 5 oroszlán vagy a 20 nyúl."

sok lúd disznót győz.

"eddig 1 olyan eset volt, mikor a kvk-k tévedtek"

1) a kvk-k 2002-ben nem annyira tévedtek, minnt inkább az előre jelzett trend az utolsó napokban hozta azt az 5 százalékot.

2) a kvk-k fél tucat másik alkalommal jól jósoltak

3) a trendet még 2002-ben is jól jósolták

4) most 10 százaléknyi külnbség van, és a trend növekedés

ennyi érv ellen nem tudsz megküözdeni te fasz. lehetsz akármilyen oroszlánszagú.

" akkoriban ugyan nem voltak még olyan esetek, amiket fent belinkeltem"

voltak. a politikai alapú tisztogatás mindig is volt, legfeljebb neked akkoriban nem csak a kezed lógott a bilibe, hanem fejed búbjáig benne voltál.

"És te ebből az egyetlen esetből akartál normális eloszlást modellezni"

én úgy tudom, hogy volt már vagy fél tucat választás. a többiről megfeledkeztél, mert cáfolnak téged. és akkor letagadod, hazudozol össze vissza, mint valami Szijjártó Péter.

"Tényleg, te gyökér? És (ismét, újra és újra) egy EGYSZER MEGNYILVÁNULT eseményre hogy is számolsz normális eloszlást, te nemnormális?????"

hány választás volt 1990 óta te anyaszomorító?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 19:40:16

@Advok:

"körbe-körbe rotálni az milyen fejlődés szerinted?"

ha mindig a kicsivel jobbra szavazol, azzal ugye legalábbis megadod az esélyét annak, hogy ne körbe rotálódjon a dolog.

tudod az evolúció pont így működik. de te gondolom, egy hülye kreacionista paraszt vagy.

a senkire nem szavazol egyhelyben állása az bármilyen körben rotálásnál nem jobb. a körbe rotálásnál viszont megadod a lehetőséget arra, hogy egy emelkedő spirál legyen.

" plusz az evolúciónak nincs magához hasonlatos vetélytársa, vagy működik, vagy kihal a delikvens, a magyar gazdaságnak igen tehát kicsit bonyolultabb a dolog, kis tudatlan."

egyed - párt
ország - faj
evolúció - Föld

bár annak nincs a vitánk szempontjából jelentősége, hogy hány szintje van az evolúciónak.

"de gondolom te a 2010-14es korszakot is akkor egy fejlődési fázisként értelmezed"

nem, mert szerintem a szavazók akkor hülyék voltak, tehát ott éppen kontraszelekció történt.

és pont ez a baj Magyarországon, hogy sokszor sok helyen kontraszelekciós folyamatok vannak. vagy nulla szelekciós otthon punnyadás. mint például amit te csinálsz.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2013.11.04. 19:41:26

@Brendel Mátyás: Szerintem mind egyformán szar. :-D TE, nagyon ÁLLAT. Figyi, vetésforgóban forog a szar 1990 óta. Akkor még gyerek voltam. 98'ban szavazhattam először, fidesz-szdsz volt a választottam (párt-egyéni képviselő), jött 2002, itt pártnak az szdsz-t, képviselőnek a fideszest választottam. Aztán jött 2006, gondoltam adjunk még 4 évet az mszp-nek, hát ha több idő elég lesz a terveik végrehajtásához. Oké, erre jött rá a kaotikus ősz, és minden egyéb. 2010-re már kissé ideges voltam, de gondoltam, adok még egy esélyt a parlamenti demokráciának, és a lmp-re szavazok párt és képviselő egyaránt, de nem jutottam el az urnáig. Másnap a munka várt, nem értem rá a tömegben ácsorogni. Ez van.
A továbbiakban nem érdekel a szar vetésforgója.
Látom, nem érted, hogy én már soha többé nem fogok az mszp-re és annak ivadékaira szavazni! Arra várok, hogy a fidesz is felmorzsolja magát, mert a belső harcok előbb-utóbb szétviszik az utolsó "rendszerváltó" pártot is.
Ja, hogy még van a jobbik és az lmp. A jobbik a fidesz ivadéka, számomra már ezért is taszító. Az lmp pedig még önmagával sem bírt, hogyan is lehetne komoly párt? Most már érted, hogy miért írom folyamatosan, hogy nincs kire szavaznom? És NEM, ismétlem kurvára nem ÉRV, hogy le kell váltani O.V.-t! Elegem van ebből a retardált, négy évenkénti, váltsuk le az aktuális mumust előadásból!!! O.V.-t majd elviszi egy természetes halál ok, pl. agyvérzés, aztán kész. Semmilyen szempontból nem fontos. Lehet, hogy annak látszik, de nem az.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 19:48:56

@Pop40:

"De ja, tökigazad van. 2013 nyarán - telén nem a 2013 nyarán - telén rendezett időközik mutatják az erőviszonyokat, nem, dehogy, hanem a 2013 áprilisi időközik"

az április időközik az április viszonyokat mutatják, kifejezetten hangsúlyoztam. kifejezetten írtam, hogy ne gyere ezzel a gagyi "érvvel".

amit te nem tudsz megmagyarázni, hogy ha a 2013 áprisi időközi választások a FIdesz előnyét mutatták, márpedig ezt nem tagadhatod, mert az időközi neked a szent tehén, azóta meg a kvk-k a Fidesz erősödését mutatták, akkor mindennel jöhetsz csak azzal nem, hogy a kvk-k alapja rossz.

a kvk-k alapja 2013 áprilisában jók voltak. az azóta eltelt időszak trendjét meg már elismerted, hogy igaz.

innentől csak egy egyszerű logikai dedukció, hogy ha 2013-ban a Fidesz vezetett (időközi bizonyítja, kuss!), azóta meg erősödött (elismerted, kuss!), akkor mi most az állás.

" meg a tavalyi időközik, meg a torz kvk-k, amikkel az életben meg nem magyarázod pl a bajai eredményt."

én a bajai eredményt mondhatom véletlennek. egéybként ugye a FIdesz nyert. nekem csak egy véletlent kell feltételeznem.

te az egy véletlen elkerülése inkább kettőt feltételezel. bazdmeg nálad gondolom tudok úgy váltani, hogy adok egy ezrest, te meg visszaadsz kettőt.

te vagy ennyire sötét, ahogy itt igazoltad számtalanszor.

"Látom, ennyi jutott el a mondandómból az agy nélküli fejedbe, te gyökér.
Nem, nem a 2013 nyári-őszi időközijeiben hiszek. Hanem mindig a LEGFRISSEBB időközik TRENDJEIBEN hiszek."

és 2013 áprilisában hitted a legfirssebb időközik alapján, hogy a Fidesz vezet?! mert ha hitted, akkor nem hiheted, hogy további erősödéssel most vesztésre áll.

ha nem hitted, akkor meg hazug görény vagy.

"Ha azok majd azt mutatják, hogy a fidesz 20-30%-kal nyer jobbos körzetben, és ha pár %-kal is, de lazán hozza a balos körzetet, akkor, DE CSAK AKKOR, majd elfogadom a zagyva kvk-idat, MERT AKKOR MÁR LESZ ADAT, AMI ALÁ IS TÁMASZTJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

tehát te az időközik hullámzása alapján, mert ugye tény, hogy 2013 áprilisában tök más tmutattak, össze-vissza hiszel mindenféle zagyvaságot.

Advok02 2013.11.04. 19:50:43

@Brendel Mátyás: ki mondta hogy otthon punnyadok? 'nehazudozzábüdösostobaparaszt' hogy a te kultúrszintedet idézzem meg egy pillanatra.
"ha mindig a kicsivel jobbra szavazol" és ki dönti el melyik a kicsivel jobb? mert elméletileg pont erről a gondolatról nem más szól mint maga a választás intézménye, ennyi a lényege egy mondatban, mindenki a szerinte kicsivel jobbra szavaz. akkor te milyen alapon hülyézed a másikat? gondold ezt, persze, de mi lenne ha nem böfögnéd föl ilyen jóízűen?

"egyed - párt
ország - faj
evolúció - Föld"
na ez meg egy új példa aminek annyi köze van az előzőhöz, hogy ugyanúgy az evolúcióhoz hasonlítja a politikát és a gazdaságot. de ebben az esetben mivel a csőlátásodnak köszönhetően szánalmasan beszűkíted a lehetőségek halmazát éppen te vagy kontraproduktív mert képtelen vagy mérlegelni a döntéseket, először van véleményed és aztán értékelsz.

Amúgy is a kontraszelekciós cselekvés speciel nem pont az amikor én egy másik faj fejlődéséhez kezdek hozzájárulni egy ekkora evolúciós versenyben, holott az előző faj egyede vagyok?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 19:50:47

@Advok:

"a te megoldásod az lenne, hogy a nagy csalódottságban a család leül a wc csészéhez ebédelni, csupán erre mutatnék rá."

nem, az én megoldásom, hogy a család megeszi az odakozmált ebédedet.

a te megoldásod az, hogy a család odamegy a vécécsészéhez ebédelni, és meg se mukkansz, hogy hülyék, mert hát a család. továbbá az állam szabályai szerint te is mész a vécécsészéhez ebédelni, mert hát azt szavazták meg, te meg nem szavaztál, mert egy loser kis féreg vagy.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.04. 19:52:02

@Brendel Mátyás:

Érdekes poszt, és érdekes gondolatmenet. Érdekes baloldali gondolatmenet.

Ha kíváncsi vagy egy jobboldali gondolatmenetre ugyanebben a témában:
nivo.blog.hu/2012/04/21/verhetetlen_part_a_fidesz

Így utólag visszaolvasva sok dologba beletrafáltam a jövőt illetően másfél évvel ezelőtt.

Amit szerintem figyelmen kívül hagysz, nem nem kellő súllyal veszel figyelembe, hogy az emberek teljesen jogosan és érthető módon a gazdaságpolitikát a saját pénztárcájukon keresztül ítélik meg.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 19:54:31

@Pop40: értem, tehát telefonos kvk-kban nem hiszel, de internetes kvk-kra felteszed az életedet is.:) te hülye.

egyébként meg:

1) máskor valami olyasmit linkelj, ami igazol is valamit, nem pedig az, hogy "ezen a linken láttam egy unikornist, esküszöm".

2) a felmérés nem mondja azt, még ha igaz is lenne, hogy HAZUDNÁNAK.

3) továbbra sincs magyarázatod arra, miért éppen 2012 tavaszán kezdtek el egyre többen egyenesen hazudni. miért 2012 tavasza óta hazudja magát mára már 10 százalék Fideszesnek, miért nem korábban?!

mi a fasz esett ezekbe az emberekbe pont 2012 tavaszán, hogy kitalálták, hogy na, mostantól kell hazudni?!

Advok02 2013.11.04. 19:55:06

@Brendel Mátyás: még egyszer: az csak a te egyneuronos népszabadság galacsinodban merült fel, hogy nem megyek el szavazni, nem is olyan rég beszéltük ki kire fogok és hogy szerinted ez még mindig jobb mint a semmi, kis alzheimer is bejátszik a lúzer féregnek?

az meg, hogy a másik nagypárt ilyen mértékben meghaladja a jelenleg regnáló minőségét épp a kisebbség fejében van így. akkor ez hol mérvadó? ja persze, könnyebb mindenki mást hülyének tartani, mint elismerni, hogy te basztad el és a szar helyett nyeled a szart. hú micsoda változatosság

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 19:55:34

@Pop40: nincs link, nem igazol semmit. én is be tudok írni ide olyan számokat, amelyek engem igazolnak.

Advok02 2013.11.04. 19:59:47

@Brendel Mátyás: a szerkezetet amit keresel googlenek hívják.
www.hirlista.hu/szavazasok

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 20:03:40

@Pop40: nincs link, nem igazol semmit. én is be tudok írni ide olyan számokat, amelyek engem igazolnak.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 20:10:42

@Advok02:

"Csak épp a baloldal olyan szinten elásta magát, hogy ez elég volt."

no akkor csak beismertyed, hog ynincs igazad. ha a nép azt gondolja, hogy egy kormány rosszul kormányoz, akkor nem a program a lényeg.

ma a nép azt gondolja, hogy a Fidesz rosszul kormányoz. nem a programon múlik, hogy leváltják-e a kormányt 2010-ben sem azon múlott.

2010-ben, Magyarországon igenis működött a protestszavazatos választásnyerés. 2014-ben is működhetne. a nagy rejtély, miért nem működik.

nem a programok miatt.

"Vagyis ha most a fidesz csinál valami morális tekintetben kapitális baromságot, amilyen 2006ban történt akkor nem kell program a győzelemhez"

ha nem csinál, akkor meg nem segít semmit a program.

amely ismétlem, van.

"lehetnek a pártok igénytelenek."

a pártok mindenképpen lehetnek, mert a szavazók igénytelenek. ez is a keleti szél része.

"Ha nincs világvége hangulat akkor nem ártana a másik irányba, a szebb jövő felől megközelíteni a kérdést."

nem lehet a választóknak olyan szebb jövőt ígérni, amely nem a választók átverése.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 20:13:18

@Advok02: "három dk-s is keresztbe tett immáron az mszpnek, abból egyik a pártelnök. ez nem elmélet, ez tény."

ha most láttam három fekete kutyát, akkor minden kutya fekete. ez nem elmélet, ez tény.

azért sem foglalkozom ezzel, mert ebből semmi fontos dolog nem vonható le konklúziónak számomra. attól én nem fogok Orbánra szavazni, hogy a DK és az MSZP egymás ellen harcol.

én nem vagyok olyan hülyék, mint ti.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 20:15:00

@Advok02:

"A választástól való is egy legitim tiltakozási forma, ha emögé betársul egy valóban civil összefogás"

1) Magyarországon civil összefogásban hinni?! hülye-e vagy?!

2) de sehol a világon nem ért el soha senki semmit a választástól való távolmaradással

ha nagyopn sokan nem szavaznak, annyit értek el, hogy a Fideszt kis részvételi aránnyal, nagyobb támogatottsággal fogják úrjaválasztani.

ehetitek a dupla szarburgert.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 20:16:25

@Gamma Leonis:

"Szerintem mind egyformán szar. "

ez az a pont, amikor reményterlen hülyének nyilvánítalak, úgyse tudlak meggyőzni az elkövetkező X órban, vagy napban, szóval erről ennyit.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 20:21:39

@Advok02:

"ki mondta hogy otthon punnyadok?"

ha elmész szavazni, akkor mit vitázol velem, aki azt mondja, mindenki menjen el szavazni?!

"és ki dönti el melyik a kicsivel jobb?"

a szavazó maga. ha rosszul dönti el, az már egy másik kérdés.

" mert elméletileg pont erről a gondolatról nem más szól mint maga a választás intézménye, ennyi a lényege egy mondatban, mindenki a szerinte kicsivel jobbra szavaz. akkor te milyen alapon hülyézed a másikat?"

én lehülyézem

1) aki nem megy el szavazni a kicsivel jobbra.
2) aki tévesen ítéli meg, ki a kicsivel jobb

a kettő két külön kérdés, és két külön alap a lehülyézésre.

"na ez meg egy új példa aminek annyi köze van az előzőhöz, hogy ugyanúgy az evolúcióhoz hasonlítja a politikát és a gazdaságot. de ebben az esetben mivel a csőlátásodnak köszönhetően szánalmasan beszűkíted a lehetőségek halmazát éppen te vagy kontraproduktív mert képtelen vagy mérlegelni a döntéseket, először van véleményed és aztán értékelsz."

ez egy annyire értelmezhetetlen, értékelhetetlen, empirikusan megfoghatatlan rizsa, hogy akár egy Heidegger könyv bevezetőpjében is szerepelhetne.:)

"Amúgy is a kontraszelekciós cselekvés speciel nem pont az amikor én egy másik faj fejlődéséhez kezdek hozzájárulni egy ekkora evolúciós versenyben, holott az előző faj egyede vagyok?"

a párhuzam ott már nem áll, hogy az emberek tudnak országot váltani. próbálj meg témánál maradni, és nem terelni!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 20:22:43

@ccactus: "az emberek teljesen jogosan és érthető módon a gazdaságpolitikát a saját pénztárcájukon keresztül ítélik meg."

a többség rosszabbul él, mint 2010-ben. te nem veszed figyelembe

Advok03 2013.11.04. 20:23:49

@Brendel Mátyás: "no akkor csak beismertyed, hog ynincs igazad. ha a nép azt gondolja, hogy egy kormány rosszul kormányoz, akkor nem a program a lényeg."

Ha egy nép szélsőséges mértékben így gondolja. Ma ez nincs így, pont a te drága közvélemény kutatásaid a jó példák erre. Tényleg olyan bonyolult a többtényezős döntésmodell, hogy ne fogd fel? (igen) de legalább úgy csinálhatnál mintha értenéd, vagy valami, hívj oda valaki értelmeset a monitorhoz, hívd fel az ismerőseid, bármi.
Ja és gépelni se tudsz...

" nagy rejtély, miért nem működik."
mivel ma a többség nem akarja minden áron orbánékat az anyjuk körülbelüli tájékára küldeni (a minden áron részen van a hangsúly)
10-ben ez az elem volt a plusz az mszp ellen.

"amely ismétlem, van."
amely ismétlem gagyi, ezt te magad is elismerted, hiszen az első reakciód abban merült ki ,hogy 'a fidesznek se volt 10-ben'

"a szavazók igénytelenek" elfelejtetted a forrásmegjelölést: tükör

"nem lehet a választóknak olyan szebb jövőt ígérni, amely nem a választók átverése."

Tehát tulajdonképpen mindkét oldal teljességgel inkompetens. Akkor milyen fejlődési folyamatról is beszélünk?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 20:24:35

@Advok02:

"nem is olyan rég beszéltük ki kire fogok és hogy szerinted ez még mindig jobb mint a semmi"

akkor ebben kiegyezhetünk. mit vitázol, kis alzheimeres?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 20:26:18

@Advok02: minek dolgozzak Pop helyett, ha te is tudsz dolgozni helyette?:)

Advok03 2013.11.04. 20:30:21

@Brendel Mátyás:
"én nem vagyok olyan hülyék'"
én csak nem beszélni magyar?
ennyire intelligensnek lenni? (ez csak poén, nehogy komolyan vedd)

"1) Magyarországon civil összefogásban hinni?! hülye-e vagy?!

2) de sehol a világon nem ért el soha senki semmit a választástól való távolmaradással"

Az egyház csillagászati tündöklésének korában a geocentrikus világkép körül forgott a Föld (szó szerint) és ennek köze nem volt a gömb(geoid) formához. akkor ezen a téren nem is lehet semmit elérni nem? Aztán persze jött egy Galilei nevű csóka és még sokan mások.

Első gondolatként a kis minta bizonytalanságát használod érvnek a következőben meg egy kis mintát, ezúton gratulálok.

"ha elmész szavazni, akkor mit vitázol velem, aki azt mondja, mindenki menjen el szavazni?!"
Ha csak ezt mondanád nem lenne közöttünk vita, ezt már kifejtettem feljebb, csak épp te ennél sokkal többet (valójában értékben kevesebbet) mondasz.

"a párhuzam ott már nem áll, hogy az emberek tudnak országot váltani. próbálj meg témánál maradni, és nem terelni!"
Hazát és szülőföldet viszont nem és ráadásul megint a saját modelled próbáltad keresztbe áthúzni, szép munka.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 20:33:49

@Advok03:

"Ha egy nép szélsőséges mértékben így gondolja. Ma ez nincs így, pont a te drága közvélemény kutatásaid a jó példák erre. "

de, ma ezt í nép így gondolja. az erről szóló felmérések egyértelműen ezt támasztják alá. tehát amikor közvetlenül ezt kérdezik.

ennek elégnek kéne lennie. a post arról szól, hogy vajon miért nem elég. és a válasz sokadjára is, nem a kibaszott programod.

"mivel ma a többség nem akarja minden áron orbánékat az anyjuk körülbelüli tájékára küldeni "

a kérdés, hogy miért nem, ha egyszer úgy gondolják, hogy rosszul mennek a dolgok.

"amely ismétlem gagyi, ezt te magad is elismerted, hiszen az első reakciód abban merült ki ,hogy 'a fidesznek se volt 10-ben'"

nem ismertem el, ez a könnyebbik érvelési út volt. szerintem nem gagyi. csak egy olyan hülyével, mint veled igen nehéz erről vitázni. egyszerűbb dolgok se mennek neked.

most komolyan, ab ovo tudom, hogy azt képzeled, hogy a pártok választási programja az fontos tényező lehet Magyarországon egy választáson. innen tudom, hogy reality check erroros zakkant vagy. komolyan azt hiszed, ezek után meglep, hogy nem tudsz egy programot értékelni?!

""a szavazók igénytelenek" elfelejtetted a forrásmegjelölést: tükör"

nem, nekem fontos a választási program. csak én nem vagyok olyan, hogy azt higgyem, mindenki olyan, mint én. látom, hogy nem. te viszont a tükörbe nézel, és azt hiszed, mindenki olyan, mint te.

""nem lehet a választóknak olyan szebb jövőt ígérni, amely nem a választók átverése."
Tehát tulajdonképpen mindkét oldal teljességgel inkompetens. Akkor milyen fejlődési folyamatról is beszélünk?"

nem, ezt se sikerült felfogni. a jelenlegi helyzetben nincs olyan út, amely hírtelen szebb jövőbe vezetne. nem azért, mert mindegyik párt gazdasági garnitúrája hülye, hanem azért, mert nincs. a béka segge alatt vagyunk, nem lehet kánaánt ígérni.

lehet:

A) Hazudni, mint a Fidesz 2010-ben

B) őszintének lenni

csak B-vel nem lehet ebben az országban nyerni, mert ez egy ázsiai ország.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 20:39:09

@Advok03:

"Ha csak ezt mondanád nem lenne közöttünk vita, ezt már kifejtettem feljebb, csak épp te ennél sokkal többet (valójában értékben kevesebbet) mondasz."

továbbra sem értem, miféle szellemekkel vitázol.

én úgy tekintem, megegyeztünk abban, hogy mindenki menjen el szavazni az általa kisebbik rossznak gondolt pártra, és nem kívánok veled vitába szállni, ha azt mondod, ez az lmp, mert egyre kevesebb kedvem van olyan hülyével vitázni, mint te, ez egy kurva nagy krédés lenne, másrészt ez nem katasztrófális.

majd ha kitalálod, hogy ezen túl mit vitatsz, szóljál!

""a párhuzam ott már nem áll, hogy az emberek tudnak országot váltani. próbálj meg témánál maradni, és nem terelni!"
Hazát és szülőföldet viszont nem és ráadásul megint a saját modelled próbáltad keresztbe áthúzni, szép munka."

ez sem szerepelt a párhuzamban.

minek játszol olyan hülyeséget, hogy egy párhuzamban olyasmibe kötsz bele, ami nem volt a párhuzam része?! olcsó játék hülyegyerekeknek.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.04. 20:44:38

@Brendel Mátyás:

"a többség rosszabbul él, mint 2010-ben. te nem veszed figyelembe"

Biztos vagy ebben? Ez még 2012 tavaszán igaz lehetett, de ma már egyáltalán nem olyan biztos. 2014 tavaszán meg egészen biztosan nem lesz igaz. (Lásd: egészségügyisek, tanárok, gyerekesek, nyugdíjasok, devizahitelesek, diplomások, versenyszférában dolgozók többsége, közmunkások...)

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2013.11.04. 20:45:08

@Brendel Mátyás: Ha nem lenne folyton utánérzésem az általad jelenleg tolt "menj el szavazni" dumával kapcsolatban, talán megérintene, hogy lehülyéztél. Azonban megélve négy szavazást, sem a 2014-es választásnak, sem a te véleményednek nincs jelentősége az életemben.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.04. 20:49:25

@Brendel Mátyás:

"a többség rosszabbul él, mint 2010-ben. te nem veszed figyelembe"

A Fidesz már elbukott egy választást 2006-ban a 'rosszabbul élünk mint 4 éve' kampánnyal. Lehet, hogy a baloldal most ugyanebbe a pocsolyába készül belelépni?

Megspékelve olyan hihetetlennek tűnő dolgokkal, hogy Orbán szobordöntögetni való diktátor, meg vége a demokráciának, vége a szabad médiának, vége a sajtószabadságnak, vége a független bíróságoknak, vége a független jegybanknak, félni kell, hallgatni kell... stb. Szerintem ez nem fog sehova vezetni. Pozitív kampány kellene. Jövőkép, valós, támogatható alternatíva felmutatása. Bajnai így kezdte egy évvel ezelőtt, de valahol nagyon elszúrta.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.04. 20:50:32

@Brendel Mátyás:

"(Lásd: egészségügyisek, tanárok, gyerekesek, nyugdíjasok, devizahitelesek, diplomások, versenyszférában dolgozók többsége, közmunkások...)"

És kihagytam még a gazdákat.

waze 2013.11.04. 20:55:26

Ez a felméréses dolog is érdekes. Nem tudom ki mennyire ismeri. 1000 fős mintából dolgoznak, próbálnak vegyesen beletenni mindenkit(értelmiségi, városi, vidéki, stb) majd ezekkel a számokkal osztanak szoroznak és kijön a reprezentatív minta alapján számolt érték. A bibi ott jön be h ezt azonnal névhez lehet kötni. Apám önkormányzati cégnél melózik, felhívták ilyen faszsággal, hálisten volt annyi esze h dicshimnuszokat zengett a kormánypártról...haverom többek között önkormányzatnak is szolgáltat, ott is ue....kisfőnököm felesége tanár, ha meghallja a fidesz szót beokádik de ő is vigyázz állásban szépen felmondta a leckét...ha engem felhívnának én is ezekre a faszikra mondanék igent a telefonban mert árgus szemekkel figyelnek mindenhol, tisztára mint a kurva 50-es évek...sztem ez megy a telefonok harmadánál kb....hogy a szavazófülkében mi történik az más dolog csakhogy valójában nincs kire szavazni...ilyen bajai piti lófaszkodás után meg pláne.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.04. 20:57:18

@Brendel Mátyás:

Meg a 40 év szolgálati idővel rendelkező nőket. Meg a kismamákat. Mag az első lakásra áhítozó fiatalokat.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.04. 21:04:24

@waze:

Lehet, hogy annyira félnek ezek az emberek, hogy majd a fülkében is a Fideszre szavaznak. Sose lehet tudni. :))

Viccet félretéve, szerintem aki úgy gondolkodik, ahogy te, azok a nem tudja/nem árulja el kategóriába tartoznak.

Az ezer fős minta dunszt elég. Ez tudományos tény. Nekem az a tapasztalatom, hogy például egy online szavazáson már 100-200 szavazat után beáll egy olyan szavazatarány, ami aztán nem sokat változik, hiába érkezik még több ezer szavazat.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 21:32:49

@waze: és ez 2012 tavaszán kezdődött el?! előtte nem féltek az emberek?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 21:35:07

@ccactus:

"A Fidesz már elbukott egy választást 2006-ban a 'rosszabbul élünk mint 4 éve' kampánnyal. Lehet, hogy a baloldal most ugyanebbe a pocsolyába készül belelépni?"

akkor ez kurva látványosan nem volt igaz. a kérdés egyébként nem az volt, hogy az ellenzék mivel kampányoljon, ne terelj!

próbálj meg a kérdésre válaszolni!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 21:36:27

@waze: igen, ott a pont. a félő embereknek bőven elég a "nem tudom" kategória. nehogy már azért kirúgják!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.04. 22:08:04

@Brendel Mátyás:

"ne terelj!

próbálj meg a kérdésre válaszolni!"

OK! Bocsánat. Bár szerintem él a párhuzam.

Akkor kicsit árnyalom a dolgot. Lehet, hogy a többség nem él jobban, mint 2010-ben, de annyian egészen biztosan (az előbb már felsoroltam, hogy mely csoportokra gondolok), amennyivel választást lehet nyerni, illetve vezetni lehet egy közvélemény kutatáson.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.04. 22:09:27

@Brendel Mátyás:

A javuló tendencia pedig mutathatja azt is, hogy egyre több ember él jobban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 22:22:21

@ccactus: így lehet, csak ez meg bizonyítvány az országnak: a rosszabbul élő többség nem védi meg magát

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 22:23:22

@ccactus: ezzel megint nem értek egyet. 2012 tavasza óta sem megy az országnak jobban

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.04. 22:26:12

@Brendel Mátyás:

Egyik kormányt sem a szavazópolgárok többsége választotta meg. Csupán a szavazók többsége, ergó a szavazópolgárok kisebbsége. Ez nem magyar sajátosság. Szerte a világon általában így van.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.04. 22:30:01

@Brendel Mátyás:

"2012 tavasza óta sem megy az országnak jobban"

Igen, de mint már jeleztem fentebb, az emberek teljesen jogosan és érthető módon a gazdaságpolitikát a saját pénztárcájukon keresztül ítélik meg.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.04. 22:36:26

@Brendel Mátyás:

"2012 tavasza óta sem megy az országnak jobban"

Axiómaként kezelsz bizonyos dolgokat. 2012 tavasza mélypont volt. Az simán lehet, hogy azóta egyre több ember életszínvonala indult felfelé. Pl. 2012 tavaszán indult az árfolyamgát.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 22:48:02

@ccactus: de hogy egy kormány kifejezetten megéljen azzal, hogy a többséggel kitol, az nincs rendben, és nincs is mindenhol így.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 22:51:04

@ccactus: hvg.hu/gazdasag/20130208_Az_erintettek_26_szazaleka_vette_igenybe

120 ember vette igénybe 2013-ig. ez nem elég több száz ezer új szavazóhoz. azóta meg pláne nem.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 22:53:29

@ccactus: egyébként az érdekes, hogy tényleg akkor indult el

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.04. 22:59:22

@Brendel Mátyás:

"de hogy egy kormány kifejezetten megéljen azzal, hogy a többséggel kitol, az nincs rendben"

No igen! Érdekes ponthoz érkeztünk. A Fidesz csupán a legkisebb rossz?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.04. 23:02:02

@Brendel Mátyás:

"120 ember vette igénybe 2013-ig. ez nem elég több száz ezer új szavazóhoz"

Ez a februári állapot. Azóta 160 ezer körül járunk. És az nem ember, hanem hitel. Egy hitel általában két ember.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 23:07:09

@ccactus: a Fidesz a második legnagyobb rossz. az emberek nem azért nem váltják le, hanem mert ld. a cikket

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.04. 23:08:06

@Brendel Mátyás:

"egyébként az érdekes, hogy tényleg akkor indult el"

Aztán ott van még az egyre fokozódó rezsicsökkentés.

És még nincs vége. Jövőre a 3 gyerekes kiskeresetűek nettója növekszik lórúgásszerűen:

Bruttó 200e Ft havi családi jövedelem esetén +34e/hó
Bruttó 300e Ft havi családi jövedelem esetén +51e/hó
Bruttó 400e Ft havi családi jövedelem esetén (ami még mindig átlag alatti) +35e/hó

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.04. 23:10:05

@ccactus:

folyt:
Két minimálbér esetén +35e/hó

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.04. 23:14:55

@Brendel Mátyás:

"a Fidesz a második legnagyobb rossz. az emberek nem azért nem váltják le"

Nem értek egyet! Egyrészt megint vitán felül álló axiómával érvelsz, másrészt az emberek az általuk legjobbnak tartott pártra szavaznak. Ha ilyen nincs, akkor vagy nem szavaznak, vagy az általuk legkisebb rossznak vélt pártra szavaznak elkerülendő a még rosszabbat.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.04. 23:16:08

@Brendel Mátyás:

mármint vitán felül álló axiómaként kezelt állítással érvelsz.

grani 2013.11.04. 23:32:17

@Brendel Mátyás: Én másképpen gondolom. Keleten nincs szakadék. A szakadék nyugaton van. Aztán meg miért is menne az ország a Bpesti lumpen értelmiség után? Az Bpesti értelmiség érdekei, céljai egyáltalán nem esnek egybe a vidék érdekeivel. A többség dönt. Persze, ha nem tetszik, ki lehet vándorolni. Ki nyugatra, ki keletre.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 23:38:58

@ccactus: "vagy az általuk legkisebb rossznak vélt pártra szavaznak elkerülendő a még rosszabbat. "

sajnos nem

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.04. 23:40:10

@grani: "Keleten nincs szakadék" menjél Bangladeshbe textilüzembe dolgozni, te hülye! Vidékre, te paraszt!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.04. 23:45:36

@grani:

Szögezzük le! Nyugat felé tartani jobb, mint kelet felé.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.04. 23:47:03

@Brendel Mátyás:

Mondjuk én sem gondolom, hogy ez tömeges jelenség lenne.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.04. 23:51:05

@Brendel Mátyás:

"de hogy egy kormány kifejezetten megéljen azzal, hogy a többséggel kitol, az nincs rendben, és nincs is mindenhol így."

Oszd meg és uralkodj! Régi taktika.

Úgy is mondhatjuk, hogy aki megosztott, azt legyőzik. És erre még a demokrácia sem kínált megoldást. Vagy igen?

fehérfarkas 2013.11.05. 00:03:53

@Spacecake: "bennem a szocikrol tobbek kozott az maradt meg,h amikor hatalmon voltak,tenyleg volt hogy elteltek hetek-honapok siman ugy,h 1 szajbabaszott hir is megjelent volna arrol h mit csinalnak...v hogy csinalnak e vmit."

És ez így helyes. Egy kormány ugyanis nem tud minden héten új dolgot csinálni. Sőt, nem is jó az, amikor hetente csinál valami újat a kormány. Ilyenkor joggal lehet gyanakodni arra, hogy vagy valami PR dologról van szó, vagy valami látszatintézkedésről (ami ugye a PR dolog egyik speciális esete), vagy következetlenek, és ad-hoc kapkodnak össze-vissza.

Gyurcsánynál is az tett be sokaknak, amikor rájött a hetente új program bejelentése. Ezzel nagyon gyorsan hiteltelenné tette magát sok szoci szimpatizáns szemében is. Ha kevesebbet és kevesebbszer beszél, akkor azzal többet ért volna el.

Spacecake 2013.11.05. 00:11:24

@fehérfarkas: ja hogy az a jó a senki nem csinál semmit..most már értem:-)

Spacecake 2013.11.05. 00:16:19

de hát tavasszal lehet szavazni....kizárásos alapon kire is???:-)

ha a Jobbik ügyes,még az is lehet h lenyomja az MSZP és társait....

akkor a 4/5 FIDESZ mellé lesz 1 szélsőjobb ellenzék,akkor aztán érdemes lesz blogokon hőbörögni:-)

Spacecake 2013.11.05. 00:20:06

ja és visszahozzák a királyságot,jobb ha tőlem tudod..........
persze csak formálisan...:-)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.05. 00:22:06

@ccactus: " És erre még a demokrácia sem kínált megoldást. Vagy igen? "

el kell menni szavazni. ennyi. a demokrácia nyilván ne segít azoknak, akik szavazni se képesek

Spacecake 2013.11.05. 00:22:30

PEACE!!!!:-)

dolgozz sokat,keress sok pénzt,és akkor szarhatsz az egészre,és jobban élhetsz,mint BÁRHOL a világon.ez alap.

fehérfarkas 2013.11.05. 00:51:06

@Spacecake: "ja hogy az a jó a senki nem csinál semmit..most már értem:-)"

Nem az a jó, ha a kormány nem csinál semmit. Csak éppen hetente meg havonta új dolgokat nehéz csinálni.
Az "elmúlt8évben" a szoci kormány alatt megpült 719km autópálya, ami több mint amennyi előtte 4 évtized alatt összesen épült. 93 új modern motorvonattal gazdagodott a MÁV. Budapest agglomerációjában elindult a MÁV elővárosi közlekedése, és létrejött az is, hogy közös bérlettel lehessen a MÁV elővárosi és a BKV járatait használni. 190ezer panellakás újult meg és vált korszerűbbé a szigetelése és fűtési rendszere. Az SZJA fokozatosan csökkent le a 2002-es 40%-30%-20% kulcsokról a 2010-es 32%-17%-0% kulcsokra (a 0% a minimálbér összegéig levő részre vonatkozott). A GDP a 2008/2009-es gazdasági világválságig éves átlagban 4% körül növekedett. Az ipari termelés indexe 5-10% között növekedett évente. Az infláció évi 4-5% között ingadozott. Az Euró 270 Ft alatt volt, a Svájci Frank 170 Ft alatt, a Dollár pedig 190 Ft alatt. A benzin 250-300 Ft/l között ingadozott. Évente jött be legalább egy nagy multi gyárat létrehozni (a mostani kormány nagy sikerprogandával felavatott kecskeméti Mercedes gyárral a szerződést még a Gyurcsány-kormány kötötte, de már a Bajnai-kormény idején tették le az alapkövet). Jelenleg a GDP-t a 3 autógyár húzza, ebből egyik sem Orbánék idején jött ide (az Audi és Suzuki az Antall-kormány idején; a Mercedes meg a Gyurcsány-kormány idején), ahogyan a szoci kormányok idején jöttek a nagy autóipari beszállító multik is (Denso a Horn-kormány idején, Hankook a Gyurcsány-kormány idején, stb). És még lehetne hosszan sorolni, de én ezeket tartom lényegesnek, amelyeknek kormányokon átívelő hosszú távú hatásaik vannak.

fehérfarkas 2013.11.05. 01:06:02

@fehérfarkas:

Nem ezekkel volt a baj, hanem a korrupcióval és az elmaradt nagy ágazati reformokkal (= államigazgatási és egészségügyi reform).

De ezeket nagy reformokat a Fidesz sem csinálja meg, pedig most nekik 2/3-uk van hozzá, és nincsen a reformok ellen népszavaztató ellenzéke sem.
Ehelyett inkább a kádári szocializmus szintjére süllyesztik vissza a bürokráciát és az egészségügyet. Ahelyett, hogy valóban megreformálnák modernné és működőképessé, fenntarthatóvá.
A gazdaságban meg az "unortodox szabadságharcos" gazdaságpolitikájukkal a 3 év alatt 0,2%-ot nőtt csak a GDP (a tavalyi évben -1,7%-ot csökkent), nem jönnek be újabb multik - hanem inkább elmennek vagy leépítenek (tiszetelet az 1-2 ritka kivételnek, amelyik mégis fejleszti az itteni gyárát). A magyar vállalkozások közül a csdőbement cégek száma tavaly és idén soha korábban a rendszerváltás óta eltelt 23 év alatt nem látott rekordmértéket öltött (még a 2008/2009-es világgazdasági válságban is jóval kevsebb magyar cég ment csődbe). A Forint drasztiusan meggyengült (a devizahitelesek problmája is az emiatti törlesztőrészletek emelkedéséből adódik), a benzin pedig 400 Ft/l felett van.
Valamint 3000 milliárd forint értékben csinált megszortást a Fidesz (ez messze nagyobb mint a sokat szidott és mumusnak megtett Bokros-csomag), és 30 új adót vezetett be, és Európa legmagasabb ÁFÁ-ja nálunk van (amit szintén ők emeltek meg erre). Valamint államosítottak 3000 milliárd forintnyi magánynyugdíj-megtaartást. És a megszorítások meg a manyup államosítása ellenére mégis 3000 milliárd forinttal nőtt az államadósság a 3,5 évben.
A tények magukért beszélnek (korábban tettem már be konkrét tényadatokat ezekkel kapcsolatban)

grani 2013.11.05. 06:02:17

@Brendel Mátyás: Hülye sváb gyerek, te meg menjél Londonba a paki negyedbe kutyaszarszedőnek.

grani 2013.11.05. 06:03:26

@ccactus: Ne szögezzük le. Szerintem Kelet felé tartani jobb.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.05. 06:19:20

@grani: jobb Londonban kutyaszarszedőnek lenni, mint Daccában textilüzemben dolgozni. nem véletlen, hogy Londonba többen emigrálnak, mint Daccába.

nekem persze nem kell kutyaszart szednem, mert eladható tudásom van

tass-tass 2013.11.05. 10:19:45

@Brendel Mátyás:
"Tehát egy olyan szerveződést, pártot biztosan messzire elkerülnének,"

"tehát minek ajánlgatsz olyat, amiről magad is látod, hogy baromság?! "

Bocsi, rosszul fogalmaztam. Tehát a pénzes pártok kerülnék el messzire azt a pártot, amelyik arra buzdít, hogy hagyd itt ezt a marakodó-élősködő bagázst és élj a mának ott, ahol lehet értelmesen is élni, nem csak létezni.

Az nem üzenet, hogy 4 éve rosszabbul éltünk, mint előtte 4 éve, most rosszabbul élünk, mint 4 éve és 4 év múlva rosszabbul fogunk élni, mint most.

Az is hülye álláspont, hogy azért szavazok az egyikre, mert a másikat utálom.

Úgy látszik, sokaknak nehéz felfogni, hogyha odébb költözne néhány száz vagy ezer kilométert, akkor olyan életminőséghez juthatna, amit itthon soha nem fog megélni közmunkásként, minimálbéren bejelentve, segélyen, betanított munkásként egy gyártósoron, stb.

A társadalomban már elfogadott tény, hogy valamely családtag vagy ismerős külföldön próbálja vagy fogja megpróbálni az életét jobbá tenni. Miért is ne képviselhetné ezt a társadalmi igényt egy párt.

Medgyessy Péter is megígérte az ingyenes jogosítványt, miért ne ígérhetne egy "Jobban jársz, ha elhúzol még ma" párt ingyenes nyelvvizsgát, egyszeri ingyenes csak odafelé szóló repülő-, vonatjegyet, stb.

Megnézném, hogyan reagálnának a mai pártok. Kampányolhatnának azzal, hogy "Maradj itthon! Két diplomás közmunkásként előtted a jövő!" (index.hu/gazdasag/2013/10/30/igy_utasitsd_vissza_a_kozmunkat/) vagy "Adózz itthon! A 30% mégiscsak több, mint a 16%!" (www.origo.hu/gazdasag/20130218-az-egyutt-2014-ketkulcsos-adot-es-visszahozott-adojovairast-tervez-gazdasagi.html)

Ja, el ne felejtsem: tulok vagy :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.05. 13:25:06

@tass-tass:

"Tehát a pénzes pártok kerülnék el messzire azt a pártot, amelyik arra buzdít, hogy hagyd itt ezt a marakodó-élősködő bagázst és élj a mának ott, ahol lehet értelmesen is élni, nem csak létezni."

mindenki elkerülné ezt a pártot. kivétel esetleg azt, aki kivándorolt, de annak sincs sok értelme pont ehhez a párthoz kötődni.

ez kb olyan baromság, mint a kéjgyilkosságra buzdító párt. a társadalom megveti, a kéjgyilkosoknak meg nem kell buzdítás.

"Az is hülye álláspont, hogy azért szavazok az egyikre, mert a másikat utálom."

nem. ha indokolt, márpedig indokolt.

"Úgy látszik, sokaknak nehéz felfogni, hogyha odébb költözne néhány száz vagy ezer kilométert, akkor olyan életminőséghez juthatna, amit itthon soha nem fog megélni közmunkásként, minimálbéren bejelentve, segélyen, betanított munkásként egy gyártósoron, stb."

nézd, te bugyuta

1) nyugat nem paradicsom annak, akinek nincs eladható tudása
2) nem olyan könnyű ám kifizetni egy albérletre a kauciót és a közvetítői díjat. kell a nyugati induláéshoz pár ezer euró

"A társadalomban már elfogadott tény, hogy valamely családtag vagy ismerős külföldön próbálja vagy fogja megpróbálni az életét jobbá tenni. Miért is ne képviselhetné ezt a társadalmi igényt egy párt."

amiért egy párt nem képviselheti a hajrá abortusz! elvét.

te ezt nem fogod fel, egyszerűen reality check erroros hülye vagy.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2013.11.05. 13:26:24

@tass-tass: A felvetésed teljesen jogos. Ez egy izgalmas kampány téma lehetne. De persze agyhalott, megélhetésüket féltő politikusaink inkább a jól megszokott "köpjük egymást le" taktikát alkalmazzák és nem gondolkoznak. Mióta is húzódik a bajai videó gumicsont? Totál agyhalál...

tass-tass 2013.11.05. 14:55:29

@Brendel Mátyás:
"1) nyugat nem paradicsom annak, akinek nincs eladható tudása "

Úgy látom, hogy te nagyon el vagy tévedve a munkavilágában. Szerinted külföldön nincs szükség olyan munkaerőre, mint az itthon foglalkoztatott közmunkások? Hólapátolás, parkgondozás, szemétszedés, ároktisztítás, fűkaszálás, erdészet, mezőgazdaság, állatgondozás, stb. napi 6 órában 37 ezerért? Ez kb. havi 120 euró.

"2) nem olyan könnyű ám kifizetni egy albérletre a kauciót és a közvetítői díjat. kell a nyugati induláéshoz pár ezer euró"

Diákhitelt is adnak, miért ne adhatnának erre is hitelt?

Korlátolt vagy. Az EU-ban élünk, van 28 tagállam, szabad a munkaerő-áramlás, ebből 10-ben lényegesen magasabb életszínvonalon tudna megélni mindenki, még ha közmunkásmelót is kellene végeznie.

" A nagy világon e kívűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell."

Minden nemzeti ünnepen eljátsszák a Szózatot, de nem hiszem, hogy a XXI. században ezeket a sorokat még komolyan kellene vennünk. Nem kell itt élnünk és halnunk.

Egyébként meg ha olyan szuper lesz a hazai helyzet, akkor majd vissza fog áramlani a külföldre ment munkaerő, persze majd más országok munkavállalóival együtt.

Ha valaki végigolvassa kedélyes díszkurzusunkat és gondolkodna egy ilyen párt létrehozásán, akkor annyi ötletet meríthetne belőle, hogy lassan összetudna állítani egy teljes választási programot.

Úgyhogy hajrá "Húzz a búsba" párt, világosítsd fel nemzeted elégedetlen polgárait.

Ja, és lüke vagy és gyere haza közmunkásnak, mert nagy kereslete van a külföldi munkatapasztalatokkal rendelkező, eladható tudású munkaerőnek. Majd eladnak tehenész legénynek 47.000-ért :)

tass-tass 2013.11.05. 15:36:43

Még eszembe jutott egy ok, hogy miért lenne szükség egy ilyen "Elég volt, mi elmentünk" pártra. Az itthon maradókat segíthetné azzal, hogy az LMP-hez hasonlóan egyik párttal sem fogna össze, ellenben ha sikeres lenne, akkor talán nagy koalícióra kényszeríthetné a jobb meg a baloldalt. A nagykoalíció kényszere viszont mindkét oldalt gyökeresen megújíthatná.

És lőn békesség...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.05. 16:42:15

@tass-tass:

"Szerinted külföldön nincs szükség olyan munkaerőre, mint az itthon foglalkoztatott közmunkások? Hólapátolás, parkgondozás, szemétszedés, ároktisztítás, fűkaszálás, erdészet, mezőgazdaság, állatgondozás, stb. napi 6 órában 37 ezerért? Ez kb. havi 120 euró."

Ahogy itt körbenézek, valóban sok ilyen magyar van itt, de

1) ehhez is kell nyelvtudás
2) nem igazán zökkenőmentes ez a karrier sem. értsd folyton látok munkát keresőt is ebben a kategóriában
3) mint mondtam, nem mindenki tud kijönni
4) ez a munkaerőpiac nem tud felszívni sok millió magyart, az már túlzás lenne, és gond is lenne belőle. azzal például gond van Németországban, hogy mennyi képzetlen román munkaerő özönlik be

"Diákhitelt is adnak, miért ne adhatnának erre is hitelt?"

külföldre távozó személynek hitelt adni?! ezt nem gondoltad meg, ember!

"Ha valaki végigolvassa kedélyes díszkurzusunkat és gondolkodna egy ilyen párt létrehozásán"

tudod mit?! alapíts! nézd meg, hogy milyen népszerű lesz!
süti beállítások módosítása