Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Ha így folytatjuk, Magyarország következő miniszterelnöke Orbán Viktor lesz

2013.03.18. 22:26 | Brendel Mátyás | 57 komment

Címkék: kampány választás facebook március 15 összefogás milla 2014 együtt 2014

6439_578816425464373_1362412783_n.pngHa így folytatjuk , akkor Magyarország következő miniszterelnökét nem Bajnai Gordonnak, nem Mesterházy Attilának, hanem Orbán Viktornak fogják nevezni. Gyurcsány évértékelő beszéde élete második legjobb szónoklata volt.

Egy könyörtelen logikával végig vitt kritika. Nagyon tömören úgy tudnám összefoglalni, hogy a jövőre nézve három lehetőség van:

  1. 2014-ben megint a Fidesz nyer (A Jobbikról Gyurcsány nem beszélt, de most mindegy is).
  2. 2014-ben az ellenzék gyengén nyer, majd elég hamar bukik, és visszajön a Fidesz.
  3. 2014-ben az ellenzék elég erősen nyer ahhoz, hogy ne bukjon bele az utána következő nehézségekbe.

Ami a C esetet illeti, B-hez képest nem csak nagy arányú győzelemre van szükség, hanem arra is, hogy az összehozott koalíció ne essen szét, ne bénázgasson és ne haljon meg minden a belső feszültségeken. Nemcsak választást kell nyerni, hanem kormányozni is tudni kell. Gyurcsány szerint B rosszabb, mint A. Felvázolja, hogy az Orbán által bebetonozott emberek, Orbán bebetonozott Tákolmánya hogyan lehetetlenítené el ezt a helyzetet. Ebben nagyjából igaza van. Kicsit túldramatizál. A végső konklúzióban nem  nem értek egyet vele, de kétségtelenül nehéz dilemma, B kétségtelenül nem elég jó verzió. Viszont a C esetet nagyon nehéz elérni, iszonyatosan fel kell kötni hozzá a gatyánkat. Mert az A és B eset - ismétlem - katasztrofális, és Magyarországot évtizedekre tönkre vágja. Ez azt jelenti, hogy eltekintve a legfiatalabb olvasóktól, az aktív életünkben már nem lesz jobb. Ez azt jelenti, hogy egy jó Magyarországot mi már soha nem fogunk igazán élvezni tudni. Magyarul: erqurtuk, nem kicsit, nagyon, és az egész életünket.

Gyurcsány igazságát mi sem jelzi jobban, mint a ma kihozott közvélemény-kutatás, amely a Fidesz erősödését mutatta ki. Azok, akik itt csalásról, tévedésről beszélnek, áltatják magukat. Akkora torzítás nem lehet a felmérésekben, és erre nem lehet egy kampányt alapozni. Ilyen emberekkel választást nem lehet nyerni!

A március 15-e először sajnos hókáoszt hozott, aztán jogos népharagot. Érzékelni lehetett a nagyobb érdeklődést az Interneten, az aktivitást. Az előbb említett felmérésbe ez még nincs benne, de olyan sokat nem hozhat ez a konyhára, legfeljebb enyhíti a Fidesz szerzett előnyét.

Mi sem mutatja ezt jobban, mint az, hogy a póttüntetés végül is vérszegény lett. Nemcsak pót volt, nemcsak hideg volt, nemcsak arról volt szó, hogy az emberek nyilván belefáradtak a hókáoszba. Arról is, hogy a népharagot végül is nem sikerült a tüntetésbe csatornázni. És persze az emberek nagy része lusta és buta.

Vonjuk le a tanulságokat: a Milla kimúlt! Egyre kisebb tüntetéseket tudnak csak összehozni. Teljesen értelmetlen már rájuk bízni a tüntetést azzal, hogy ők civilek, ők középen állnak, ők több embert tudnak kivinni. A szavazni hajlandó emberek letették a pártok mellé a garast. A pártfóbiások meg nem szavaznak, velük nem lehet választást nyerni.

Vérszegény volt a tüntetés a szónokaikkal, TGM bénázásával. Mi a fenének kell ezt a rögeszmés, vén bolondot a színpadra hívni?! Miért kell egy elvben Orbán leváltásáról szóló összefogás keretében, a tüntetésen  olyan butaságokat hallgatni, hogy bojkottáljuk a választásokat?! Csak azért, mert a neve ismert valamennyire, és Orbánt éppen ő se szereti?! Csak azért, mert mutyiba meghívták?! Ez azért kevés. Ilyen emberrel nem lehet választást nyerni!

Bajnai aztán besétált a TV2-be, és elmesélte szokásos dumáját az összefogásról. Ezzel most már nem lehet áttörést elérni, ennél több kell. Többet kell tudni mondani a nézőnek. Ilyen emberrel nem lehet választást nyerni!

Közben az Együtt 2014 Facebook oldalán hülye plakátok jelennek meg. Kékes-szürkék, furcsák. Tömegről szólnak, és két embert ábrázolnak. Bakancsos alak van a "csatlakozz!" felirat alatt, mintha a gárdához csatlakozást reklámoznák. De az admin nyomja a rossz plakátot, ha nem tetszik, nyomja még egyszer. Ilyen hülye adminnal, designerrel nem lehet választásokat nyerni. Jellemző, hogy különféle politikai csoportosulások nem nézik meg az adminjukat. A DK sem különb, ott se szeretik a jóindulatú, konstruktív kritikát. Gyurcsány beszédéből meg egy dolog hiányzott: a DK kritikája. Van egy két százalékos pártja, és ezt senki más nem qrta el neki, erről ő maga tehet. Például a hülye Facebook admin miatt. És Bajnai az ő hülye FB adminjáról tehet. Pedig ha mondjuk Bajnai nem tud egy értelmes admint kinevezni, akkor miért bíznék abban, hogy minisztereket ki fog tudni?! Ilyen emberekkel nem lehet választást nyerni! Ma már értelmes FB admin nélkül nem lehet választást nyerni.

És hogy mondjak kritikát az MSZP-ről is: az MSZP nem hívhatja meg Victor Pontát, csak azért, mert szocialista, miközben nem csupán keresztnevében hasonlít Orbán Viktorra, hanem az önkényes, diktatórikus politizálásban. Ha az MSZP kritizálja Orbánt, akkor nem hívhatja meg Pontát. Akkor sem, ha a mi kutyánk kölke. Elvszerű pártot, elvszerű kormányzást! Ilyen emberekkel nem lehet választást nyerni!

Ilyen emberekkel nem lehet választást nyerni: szenilis TGM-ekkel, paranoiás Juhász Péterekkel, fóbiás civilekkel, tutyi-mutyi Bajnaival, lusta tüntetőkkel. "Ha így folytatjuk , akkor Magyarország következő miniszterelnökét nem Bajnai Gordonnak, nem Mesterházy Attilának, hanem Orbán Viktornak fogják nevezni." Ha így folytatja Bajnai, ha így folytatja Juhász Péter, ha így folytatják a fotelben ülők, ha így folytatják a bizonytalanok, ha így folytatja Mesterházy, ha így folytatja Gyurcsány.

És hogy mondjak valami konstruktívat is, mit kéne tenni?! Sok mindent, de mondjuk egy marhára fontos dolog: Bajnainak oda kellene végre mondania Juhász Péternek: "Ide figyelj, Péter, hagyjuk a francba a pártfóbiádat, kifulladt az ideológiád, beszélni fogok a legközelebbi nemzeti ünnepen, és ugyanarra a színpadra felhívjuk Mesterházyt és Gyurcsányt is. Le van szarva, hogy a Fidesz propagandája ebből mit csinál, mert sokkal fontosabb, hogy a saját szavazóinknak végre tényleg megmutassunk azt a bizonyos összefogást, amiről dumálunk, csak éppen a színpadon nem látni sosem."

bajnaijuhasz.jpg

Mert mondjuk Bajnai Mesterházyval és Gyurcsánnyal abban egyetértenek, hogy össze kéne fogni, hogy meg kéne nyerni, és nem bojkottálni kéne a választást, el kell küldeni Orbánt a jó fészkes Felcsútra havat lapátolni. Ez meg mégiscsak az alap. Aztán, mert az emberek mégse egy Tamás vagy Gáspár vagy Miklós bénázását szeretnék hallani, hanem profi szónokokat, elsősorban Ferencet, Attilát és Gordont. Az emberek produkciót, erőt, odamondást várnak, az emberek bizonyos emberek véleményét és odaállását várják, az emberek a vezéregyéniségek szónoklatát várják.

Hát valahogy így, szerintem ez az egyetlen módja, ahogy meg lehet nyerni azt a választást. Ha így sem, akkor ennek az országnak annyi, és meg is érdemli.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr95144226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2013.03.19. 03:34:09

A gyökerek:Barankovics István naplójában így írt: Rákosiról "...megismertem azt a sajátos kommunista észjárást és sajátos kommunista relativista etikát, mely a látszatot valóságnak, a valóságot látszatnak, az erényt bűnnek, a bűnt erénynek, a jót rossznak, a rosszat jónak mondja, sőt látja és hiszi, és amely – a valóságtól teljesen elidegenedve – az »objektív tények« és a »szubjektív tények« önkényes fogalmával dolgozik."

farcsika67 2013.03.19. 07:16:56

egyetértek. de egyben nem. valóban igaza van tgm-nek. az orbánék választási törvényével itt senki nem nyer, mert ha nyerne is, elcsalnák, és ne higgyük hogy orbán nem lenne képes egy jó adag csalásra. MNB, EU-S pénzek vagonszámra. szerinted erről ők majd lemondanak? vicces lenne. ezzel egy életre megveszik az országot kilóra és vége. game over. jó lenne ezt már agyilag feldolgozni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.03.19. 07:49:25

@farcsika67: nem adjuk fel, és nem hagyjuk nyitva a kocsiajtót a tolvajnak azzal, hogy úgyis betörné az ajtót. megvárjuk, hogy betörje, és akkor cselekszünk! jó lenne ezt feldoglozni agyilag! kb 10 éves tudásszint.

toportyánzsóti 2013.03.19. 08:10:32

A múlt hétvégi dupla narancsbukta is eztet mutassa,a DK is alig kimutatható és legutóbbi időközin 20%-ot kapott.Az ellenzéknek még bőven van ideje,csak a megmarhult narancsmaffia miatt óriási az elvárás az irányukba.Amit anyagiak hiányában nem tudnak kielégíteni.Milla tüntin bőven az elvárható felett voltak,ahhoz képest hogy a zombikok 3-500-an voltak Pontát elzavarni,itt 5000 lelkes ember volt!

toportyánzsóti 2013.03.19. 08:14:11

@farcsika67: Orbánkát pont bele kell szorítani a választási csalásba,amilyen ostoba talpasai vannak,meg is csinálják!Akkor elveszíti minden legitimitását a sosem volt kétharmadával együtt,HAHA!

toportyánzsóti 2013.03.19. 08:21:29

Gyurcsány magához vehetné az összes miszotos csürhetársat és elhúzhatna velük egyetemben a közéletből!

fanus 2013.03.19. 09:10:29

berentei blogíró..
Ha a libásbajnai meghívja mesterházi és csurcsótány elvtársait magamellé a pódiumra ...mi fog történni ? (neked ez a megoldás )
mindegyik elmondja a szokásos fújjj fideszt...
ami az emberek könyökén jön már ki!
Ráadásul meglátják újra a pátok "régi" tagjait: szekerest, lampertet,molnárt,kókát,azaz a régi "bölényelet" akik látványa nem igazán kormányváltó erő - inkább a kiábrándulás és a taszítás erejével fog hatni!!!
Ez van ezekkel nem szabad a E 14-nek összefogni ! ezért hívták meg TGM-et inkább (jól érzi ezt libajnai is..) Nem jött össze..
ezek a politikusok akik megválthatják a nemzetet? inkább lehúzzák a pártokat a mocsárba! Ilyen ingatag állapotban van ez az általad ismertetett összefogás és kormányváltás. Az emberek pedig nem lusták és csak ülnek a foteljukban, hanem ezekkel nem akarnak közösséget vállalni !!!
üdv

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.03.19. 09:22:18

@fanus: a post nem neked szólt. a vita veled felesleges

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.03.19. 09:25:17

@fanus: azon mélységesen ledöbbentem, hogy a Mesterházyt majdnem helyesen a nevén emlegetted, és nem találtál rá szitokszót. felháborító ez a diszkrimináció!:)

fanus 2013.03.19. 09:36:11

Kedves berentei iván et.
hasonlítotok a régi könyvben is megformált magyar embertipushoz!
Te is összefognál mindenkivel akivel az megéri... hátha jól jössz ki belőle !
kedves iván én is ülök a fotelban , te meg erőlködsz ...
"a post nem neked szól.." írod, miféle blogíró az ilyen - csak libajnaiéknak irogat, a magyarokk többsége meg le van sz @ rva. Egoista f @ sz

toportyánzsóti 2013.03.19. 09:46:45

@fanus: Hogy izlett a múlt hétvégi dupla narancsbukta,HAHA?!

szárny 2013.03.19. 09:57:35

Tetszik a kép.
Éppen olyan, mint egy Ludas Matyi-karikatúra az ötvenes évek végéről. Mind a pofák, mind a szituáció, mind a szöveg.
Ami nem csoda, mert mindhárom a föntemlített objektum elsőgenerációs leszármazottja.
Szinte látom az ugyanilyen ívású célközönséget a kocsmában, ahogy magyarázzák egymásnak: "Ééééérted!! a Bajnai aszongya hogy össze kő fognyi! Józsikám még két fél császárkörtét" :-))

arpi62 2013.03.19. 09:59:05

A baloldalnak nincs meghatározó egyéniségű vezetője:
- Gyurcsány erodálódott, de nagyon, ideológusnak jó, vezetőnek csapnivaló
- Juhász képzetlen és képtelen, csak vagdalkozni tud, nincs rendszerszemlélete, semmire sem jó
-Bajnai lagymatag, nincs karizmája, enyhén erodálódott
- Mesterházi kompromisszum képtelen, magától elszállt, fejlődőképes, még van mit tanulnia, talán egyszer kész lesz a feladatra, de később és nem 2014-re

Ami meg a lényeget illeti: a magyarnak mindegy ki "lopja" el az országot: a jobboldal vagy a baloldal. Már kipróbálta mindkettőt, de Viktort még csak 4 évig hagyta uralkodni. A "bölcs" nép most neki fog adni még egy 4 évet. Ez sajnos a baloldalnak be kell nyelni és túl kell élni.

Mára már a nép, az istenadta nép a felmérések szerint megelégelte a politikai vetésforgót.

szárny 2013.03.19. 10:03:46

@Brendel Mátyás: "@fanus: a post nem neked szólt. a vita veled felesleges ".
Mint mindenkivel, aki nem hajlandó az internacionalita bagázsnak pucsítani.
Kicsit, mint Brendel, vagy nagyot, mint Szily... Apropó, Szily: mit szólnak a tisztelt libsybolsi elvtársak a mocskos jobboldali, rasszista, fasizta Heti Világgazdaság Online cikkéhez?

hvg.hu/itthon/20130318_Orban_Viktornak_csak_szerencseje_volt__m#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_3_18

Hein?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.03.19. 11:22:09

@arpi62:

" a magyarnak mindegy ki "lopja" el az országot: a jobboldal vagy a baloldal. "

1) tegyük fel, hogy szeritned a jobb és a baloldal ugyanolyan mennyiségben lop. ehhez már elég hülyének kell lenned
2) tegyük fel, hogy azt hiszed, a jobb és a baloldal ugyanolyan rossz gazdaságpolitikát folytat. ehhez megint hülyének kell lenned

3) de ha azt nem látod, hogy a baloldal legalább szabadon hagyott élni, és neked ez is mindegy, akkor már háromszorosan vagy IQ-negatív.

ha ezt is vállalod, akkor nincs értelme veled tovább viáznom, szerintem ez a 3 érv elég kellene, hogy legyen.

Fekete Mamba 2013.03.19. 11:26:12

Nem lehetséges esetleg, hogy azért fog nyerni a nemzeti antikapitalizmus programja, mert a relatív többség (jobbára a rendszerváltás vesztesei) valóban ezt támogatja?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.03.19. 11:32:49

@Fekete Mamba: Nem valószínű.

1) A többségnek rossz volt az egykulcsos adó, mert adónövekedés volt
2) A többségnek nem jó a forintot gyengító politika
3) A többségnek nem jó a gazdasági hanyatlás

hozzáteszem, hogy még hangsúlyosabban, a többségnek még rosszabb lesz a gazdasági hanyatlás hosszú távon

4) A többségnek rövid távon jó a rezsicsökkentés
5) De hosszú távon ez sem lesz jó, mert ugye az ára megvan, és a közművek szolgáltatása fog csökkenni

tehát még rövid távon se látom, hogy a többségnek ez hogy lenne jó. hosszú távon pláne nem. nagyon nagyon nagy agymosással, és nagyon hülye embereket feltételezve lehet azt elképzelni, hogy a többség pont azt akarja, ami rossz neki.

akkor persze lehet, és akkor megérdelmi ezt az ország. ezzel is zártam a cikkem. akkor ezt az országot el kell hagyni, és soha vissza nem térni.

fanus 2013.03.19. 11:37:38

@Brendel Mátyás:
te meg a szerencsétlen társaid meg az 1/3 vagytok !
Micsoda jövőkép...hihetetlen perspektíva!

szárny 2013.03.19. 11:38:05

@Fekete Mamba: Ez kizárt. Hát nem olvasol te újságot, mi?
Itt a "bal"oldal van többségben. Amelynek legeklatánsabb :-) példája volt a 2010-es választások EGYÉNI eredménye. Amelyben 1, azaz EGY angyalföldi komcsi elsöprő többsége nyomta le a 175 Fidesz-KDNP befutó elenyésző kisebbségét.
Amúgy népakaratilag.
Hogy ezeknek még mindig van pofájuk itt hinteni a port - ahelyett, hogy Gyurcsány apjuk vagy árulójuk vagy kijük tanácsát követve elhúznának délre, mint a vadliba - hát ez egészen elképesztő.

farcsika67 2013.03.19. 11:50:59

@Brendel Mátyás: cselekszünk? ez mit jelent? kimegy pár ellenzéki, elszónokol valami rusnyát, utána hazamegy. ennyi az ellenzéki összefogás. ettől még a gyalázatos megteszi, amit a vére diktál.

nepszava.com/2013/03/velemeny/bartus-laszlo-zsenik.html

nepszava.com/2013/03/velemeny/bartus-laszlo-marciusi-szep-uzenet.html

és a többi...

farcsika67 2013.03.19. 11:51:54

@toportyánzsóti: és a csalás hogyan derül ki mókuskám?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.03.19. 11:54:50

@farcsika67: "cselekszünk? ez mit jelent? kimegy pár ellenzéki, elszónokol valami rusnyát, utána hazamegy."

a választási csalás után már nem csupán ezt jelenti. de csak UTÁNA. előtte nem lehet lecsukni a csalót, csak, ha megtörtént a csalás.

Fekete Mamba 2013.03.19. 12:04:50

@Brendel Mátyás: az elég világos, hogy a gondok csak súlyosbodni fognak. De nem ez a kérdés. Sokan egyszerűen utálják a kapitalizmust, a versenyt, és nem bírják a bonyolult okfejtéseket. Még egyszer: nem lehet, hogy a magyar "jobboldal" pont azt kínálja, amit a zemberek szeretnének?

PS.
Amúgy a sokat ócsárolt egykulcsos volt szinte az egyetlen kapitalista logikával is értelmezhető intézkedés, nem véletlenül ezt a magyarok többsége, pártállásra tekintet nélkül, elutasítja.

toportyánzsóti 2013.03.19. 12:08:27

@farcsika67: Buta hazug ember mindig elárulja magát,szép példa rá a pávatáncos.Annyira büszke volt magára,hogy kibökte,a nemzet féleszű jelekből olvasója.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.03.19. 12:12:10

@Fekete Mamba: ha az emberek jobban utálják a kapitalizmust, mint az éhenhalást, akkor menjenek Észak-Koreába! Ha nem, akkor buktassák meg Orbánt, mert ővele oda tartunk. A GDP csökkenés oda fog vezetni.

antiforradalmár 2013.03.19. 12:31:03

"Gyurcsány igazságát mi sem jelzi jobban, mint a ma kihozott közvélemény-kutatás, amely a Fidesz erősödését mutatta ki. Azok, akik itt csalásról, tévedésről beszélnek, áltatják magukat. Akkora torzítás nem lehet a felmérésekben, és erre nem lehet egy kampányt alapozni. Ilyen emberekkel választást nem lehet nyerni!"

A közvélemény kutatást - nem fidesznyikes, fülkeforradalmároktól hemzsegő választókerületben kell megcsinálni. Ennyi. Amúgy ha máshol végeznék el jó ha lenne nekik 10%.

Fekete Mamba 2013.03.19. 12:37:08

@Brendel Mátyás: nem kötözködni akarok, de a legvalószínűbb szerintem nem az észak-koreai éhezés, hanem valami oligarchikus félkapitalizmus, ami Ukrajnában van: néhány, szigorúan nemzeti tőkéscsoport kezében van lényegében minden: ipar, média és az egész államszervezet. A dolgozóknak jut dotált áram, gáz, stb., cserébe ők készségesen elhiszik, hogy meg kell őket védeni a Nyugattól, vagy az oroszoktól, aszerint, hogy épp melyik oligarchacsoport van uralmon.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.03.19. 12:45:51

@antiforradalmár: "Azok, akik itt csalásról, tévedésről beszélnek, áltatják magukat. Akkora torzítás nem lehet a felmérésekben, és erre nem lehet egy kampányt alapozni. Ilyen emberekkel választást nem lehet nyerni!"

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.03.19. 12:48:01

@Fekete Mamba: ez az út Észak-Koreába vezet. a létező szocializmussal már kipróbáltuk. egyszer már döntöttünk úgy, hogy kösz, nem. ha Magyarország mégegyszer ki akarja próbálni, akkor mondom, akkor nagyon hülye az ország, ebből az országból menekülni kell!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.03.19. 12:51:49

@Fekete Mamba: a "kicsit megyünk Észak-Korea felé, de nem teljesen" dolog szintén nem működik. az oligarchák folyton rakoncátlankodnak, néha gazdagabbak, és hatalmasabbak, mint a mininiszterelnök, megbuktatják, megpuccsolják, összevesznek, egymást buktatják meg, stb. nem stabil a rendszer. a szocializmus egyértelműen gazdaságilag fenntarthatatlan volt. az oligarchikus félszocializmus meg isntabil.

netnepper 2013.03.19. 12:56:24

Így jártatok balfékek.
A nyócévben esetleg normálisan kellett volna tenni a dolgaitokat és akkor most nem így állna a helyzet.
Nem baj, majd olyan 2050 körül újra találkozunk.
Igaz addigra már úgysem éltek.
Arra meg bizonyára még ti sem gondolhattok komolyan, hogy a drogos Juhásszal, vagy az élelmiszer állomány-javítóval a magyar paraszt szívébe lopjátok magatokat...:-)))).
Ennyi volt, siessetek gyorsan kanadai vízumért amíg még lehet .
A kolompárok és kalányosok ott már úgyis szeretettel várnak rátok.
Jók lesztek nekik csicskának:-)))).

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.03.19. 13:05:49

@netnepper: ok, mi elmegyünk, maradnak a nepperek. rátok rohad az ország. jó lesz nektek.:) azért azon még Matolcsy is aggódott, hogy 500ezren már kivándoroltak az utóbbi években, és többségében dolgozó, adózó, tehetséges emberek

antiforradalmár 2013.03.19. 13:06:16

netnepperke!

Látszik, hogy az agyad helyén narancs van!. Az "nyócév"-ből már három a tietek. De ez a három év felér annak a bizonyos "nyócév" puszításának az ötszörösével! Te is csak egy kis szerencsétlen fülkeforradalmár vagy, semmi több, akit simán meg lehet vezetni!

szárny 2013.03.19. 13:21:22

@antiforradalmár: Lásd a mai híreket Ciprusról.
Gondolom, most ott szeretnél betétes lenni, és nem itt Orbanisztánban.
Csak egyet nem tudok. Hogy mi tart itt ebben a csődtömegben. Hacsak az nem, hogy hazudsz, mint atyáid, Rákositól Marxon keresztül a hazugság ősatyjáig. Akit Marx versekben imádott.

nemigenértem 2013.03.19. 13:25:10

Milyen furcsa, hogy a Szonda szerint aktivizálódtak a választók. Sok rejtőzködő színt vallott.

Láss csodát, a többsége Fideszes.
Ismét nőtt a Fidesz előnye.....

Kipukkant egy újabb lufitok.
2014 a Fidesz éve. Újból.
Szerencsére.

nzk 2013.03.19. 13:26:17

annyira jellemző... most is csak egymásra kiabáltok, amíg, akinek 1 kis esze van, pakol és lelép, mert nem a médiából tájékozódik, csak él, illetve élni próbál a mindennapokban, látja, érzi, tapasztalja, mi folyik körülötte, és tudja, hogy itt - vagyis nekem most már ott - nincs tovább. teljesen mindegy, melyik párt, melyik oldal van hatalmon. sehol sincs 1 hozzáértő szakember, aki tényleg az országa és népe érdekeit tartaná szem előtt, csak rosszarcú, kapzsi, korrupt szarháziak vannak mindenhol, akik gátlástalanul tömik a zsebüket, amíg csak tehetik. hányinger az egész ország, a népe meg 1 balf*sz massza. :S

azértezszánalmas 2013.03.19. 13:46:53

Nagyon durva gondolat, hogy az emberek Ferencet, Attilát, Gordont akarják.....
:)))))

Nem is a Holdon élsz, hanem a Plutón.

Aki szereti Gordont utálja Fletót és megtűri vagy lenézi Mesterházyt.
Aki Mesterházy rajongó az alig várta Fletó eltakarodsát, Gordont pedig ellenfélként látják.
Aki Fletót szereti az...őőő az... az egy barom.

Az utolsó gondolatoddal egyetértek. Az ország megérdemli, hogy újra Orbán vezesse 4 évig.
Sokan imádkozunk érte.

antiforradalmár 2013.03.19. 13:50:47

@azértezszánalmas: "Az ország megérdemli, hogy újra Orbán vezesse 4 évig.
Sokan imádkozunk érte."

Hm! Azért ez szánalmas! :d

prognosys 2013.03.19. 16:51:57

Ezekkel az emberekkel valóban nem lehet választást nyerni! De talán még parlamentbe jutni se! Az MSZP 1989 óta egymaga tetszelgett baloldali szerepben. Igyekezett becsatornázni a baloldal szereplöit, így az MSZP 2010-es látványos veresége egyszer s mind a baloldal vereségévé vált. Pláne, hogy ugyanabból az MSZP-ből vált ki szinte valamennyi kormányváltásra ácsingózó baloldali
Gyurcsány Ferenc ostoba vezető, de kiváló szónok. A többi viszont még szónoknak is szánalmas!
De talán az a legrosszabb, hogy a magyar társadalom súlyos problémáira nincs érdemi javaslatuk...vagy ha mégis, akkor azt senki sem hiszi el, hogy komolyan gondolják!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.03.19. 17:03:44

@azértezszánalmas:

"Az ország megérdemli, hogy újra Orbán vezesse 4 évig.
Sokan imádkozunk érte."

te simán megérdemelsz egy 20 órás autóban halálrafagyást.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.03.19. 17:04:21

@prognosys: te is simán megérdemelsz egy 20 órás autóban halálrafagyást.

prognosys 2013.03.19. 17:13:51

@Brendel Mátyás: Ezt most hogy értsem? Ezzel akarod cáfolni a véleményemet? Vagy egyetértesz? A személyeskedésből és a rossz kívánalmakból nem értek!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.03.19. 17:33:25

@prognosys: azt, hogy nem kívánok veled vitázni, viszont te megérdemled, amit közösen szenvednek el Orbán alatt az emberek. te nem vagy ártatlan.

prognosys 2013.03.19. 17:56:15

@Brendel Mátyás: Igazad van! Hülyékkel nem érdemes vitázni! Így legalább nem süllyedek le a szintedre ;)

helyhej 2013.03.19. 19:58:14

Remélem a próféta beszél Gyurcsányból, és marad Orbán. Ha nem, ismét tönkremegyünk, azt várhatunk, mikor húzza ki valaki az országot. Ezt megjósóltam 2002-ben is sajnos így is lett, csak arra nem számítottam, hogy még 4 évet rátesznek, és még tovább süllyed az ország. Ügyes Gyurcsány, most is az, dumálni jól tud. Sajnos meg van az esélye, hogy vissza kerül a vezetésbe.

menőmano 2013.03.19. 20:41:23

Hát! Nekem totálisan a magyar reménysugár, a politikai palettán, a Bajnai Gordon.
osztjónapot!

zgabi 2013.03.19. 21:51:26

Már késő. Ha minden baloldali vagy ahhoz közel álló párt most rögtön összefogna, jövőre akkor is Orbán nyer. Lehet, csak éppenhogy, de ő lesz a miniszterelnök 2014-2018 között. S ha a Fidesz csak 51 %-ot szerez jövőre az sokkal nagyobb baj, mint ha 2 / 3-ot szerezne. Mert ugyan 51 % esetén is tud Orbán kormányozni, de alkotmányt módosítani már nem. Ahhoz szüksége lenne a Jobbikra, akik készséggel állnának rendelkezésre, de nyilván alaposan megkérnék az árát. És Orbán megadná nekik amit kérnek csak, hogy továbbra is királyt játszhasson. Még akkor is ezt tenné, ha ezzel végképp kiírná az országot Európából. Mert a hatalom fontosabb, sőt, igazából csak az az egy fontos. Mert ahol a hatalom, ott a nagy pénz és fordítva. Még a normálisan működő demokratikus- kapitalizmusban is szinte csak a pénz számít, az autoriter vadkapitalizmusban pedig kizárólag. Nincs esély jövőre leváltani Orbánt. Én már fel is adtam, ha tehetném úgy elhúznék innen, mint a vadlibák dél felé. S tavasszal sem jönnék vissza. Aki tud, fusson! Amíg teheti. Mert a Schengeni Egyezmény sem tart már sokáig, mind a két oldalról sokan szívesen lezárnák már most is, és nem adok neki 10 évet, ismét nagy perspektíva lesz határőrnek lenni.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.03.19. 22:24:54

@szárny: Itt egy év alatt annyival csökkent a megtakarítások értéke az infláció miatt, mint amennyit ott egyszer leszednek róla.
Megint hülyeséget mondtak a pártirodán.

netnepper 2013.03.19. 22:26:29

@Brendel Mátyás: Miért rohadna, most is működik az ország, ráadásul rendre lepattannak a külső erőtér fenegyerekei. Akikre ti voksolnátok, azokra viszont valóban rárohadt az ország, csak hát a nemzetközi bolsevizmus ugyebár szolidális.
Mármint magyar emberek utolsó fityigjéig...
Ha pedig az emlékezetem nem csal, mintha éppen egy Gy.F. nevezetű köztörvényes figura biztatgatta volna a jónépet a mielőbbi távozásra...:-))))

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.03.19. 22:44:04

@netnepper:

rosszul emlékszel, és nem nézel utána, mert hülye vagy.

fn.hir24.hu/itthon/2006/06/15/gyurcsany_el_lehet_menni_magyarorszagrol

1) A munkáltatóknak mondta

2) A szövegösszefüggés és a hangnem alapján nem javaslat volt, hanem provokatív felvetés, amire a várt válasz az, hogy nem mennek el

www.youtube.com/watch?v=-tEXu8roJEQ

3) nem mentek el

Magyarországról az emberek és a befektetők is Orbán alatt kezdtek el csapatostul elmenekülni

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.03.19. 22:45:23

@netnepper: "most is működik az ország"

a negatív növekedés is növekedés?:)

netnepper 2013.03.19. 23:09:11

@Brendel Mátyás: Hozom a rossz hírt, bizony a hazai munkaadók egy része pontosan a Gy.F.-féle biztatásra vette a kalapját és cégestől távozott az országból.
Magam is beszéltem ilyen cégtulajdonosokkal és nem a balos médiából veszem az infót.
Egyébként pedig miért baj, ha mobilisabbak az emberek?
Nyelveket tanulnak, megmérettetik magukat a nagyvilágban.
Mindez egyáltalán nem válik ennek az amúgy is nehezen elindulni akaró országnak a hátrányára, mint ahogy az sem, hogy végre rászánták magukat az emberek arra, hogy nem az eget nézik csodára várva, hanem inkább tesznek valamit a sorsukért.
Itt egyébként eddig még mindig azok baltáztak rá, akik utóbb visszajöttek...
A gazdaság tényleg nem az erős oldala ennek a kurzusnak és ha eltolják a sanszukat, akkor ezen a vonalon fognak elcsúszni...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.03.20. 18:16:04

@netnepper:

"bizony a hazai munkaadók egy része pontosan a Gy.F.-féle biztatásra vette a kalapját és cégestől távozott az országból."

a befektetések igazolhatóan Orbánnál estek le óriásit, nem Gyurcsánynál.

"Egyébként pedig miért baj, ha mobilisabbak az emberek?"

kérdezd a röghözkötő Fideszt! az ellenzék szerint nem baj, csak jöjjenek vissza. de Orbánisztánba nem megyünk vissza!
süti beállítások módosítása