Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Orbán Viktor a Nyenyec Autonóm Körzet kormányzója akar lenni?!

2012.07.03. 10:46 | Brendel Mátyás | 10 komment

Címkék: orbán történelem kivándorlás elqrás

A kérdés persze csupán egy provokatív cím, amely rá akar mutatni Orbán Viktor meglepően silány történelem-ismeretére. Bár valószínűbb, hogy Viktor nem annyira nem ismeri a Honfoglalás tényét, mint inkább bután megfeledkezett róla, vagy igénytelenül nem törődött vele, amikor tegnap felszólalt a Parlamentben.

A Figyelőnet tudósítása szerint ugyanis ez a mondat sült el a Kárpátok Géniusza fejéből:  „Ha az elődeink elszaladtak volna, amikor nehézséget tapasztaltak, üresen maradt volna az ország”.

Nos, "kedves" Viktor! Ha az őseink nem vándoroltak volna el soha, méghozzá csapatostul, sőt, nagy többségükben a hazájukból, akkor nem vándoroltak volna el az Uráltól keletre fekvő szálláshelyükről nyugatra, majd onnan Etelközbe, majd onnan a Kárpát-medencébe. Akkor "kedves" Viktor, a Kárpát-medencét ma valószínűleg szlávok, románok, esetleg osztrákok laknák, vagy osztoznának rajta. Akkor "kedves" Viktor, "országunk" valahol az Uráltól keletre feküdne, és te, "kedves" Viktor, legfeljebb a Nyenyec vagy Hanti-Manysi Autonóm Körzet melletti Magyar Autonóm Körzet kormányzója lehetnél. Persze, amennyiben egyáltalán van értelme ilyen "mi lett volna ha" kérdésekről beszélni, ugyanis az is lehet, hogy nem lenne már magyarság.

Persze, lehetne viccelődni azon, hogy ez a burkolt, tudatalatti "nyenyeckedés" a kelet felé nyitás része, illetve jól illik ebbe az is, hogy legutóbbi hírek szerint Orbán lovat tartana. De nyilván nem erről van szó, csak arról, hogy Orbán már megint hihetetlen felszínes, műveletlen, meggondolatlan butaságokat pufogtat, ami mindig is jellemző volt erre a szerencsétlen emberre. Sajnos ennyiből áll az ő politikai tehetsége, és sajnos ez az, amire a szavazók 52 százaléka kétharmadot adott. Ennyire silány embert még nem emeltünk választással ilyen magasra.

A kérdés komolyabbik, érdemi részére fordítva a szót. Igenis figyelemreméltó dolog az a magyar történelemből, hogy őseink elvándoroltak. Kezdetben talán csak jobb szállásterületeket kerestek, később - mi azt tanultuk - a keletről jövő népvándorlás kényszerítette tovább őket. Valószínű tehát, hogy a jobb élet reményében is tettek ilyet, de az is, hogy külső kényszer hatására is. Nem valószínű, hogy a magyarok valamelyik vezérük elrontott gazdaságpolitikája miatt vándoroltak volna el.

De ma már nincs mód az új honfoglalásra, nincsenek elfoglalható üres területek a Földön. Azonban Orbán egy másik nagy kivándorlási hullámról is megfeledkezett, és ennek sokkal több tanulsága van a mai állapotokra nézve.

Frank Tibor, az MTA doktora így fogalmazott erről:

"A nagy kivándorlási hullám 1880 után indult el és az I. világháborúig tartott. A hazai szegénységtől menekülő, Ellis Islanden partraszálló egyszerű emberek zömükben nem kivándorlók, hanem vendégmunkások voltak, akik százezrével, sőt bizonyos években (1904, 1907, 1910, 1913) kétszázezrével hagyták el magyar hazájukat a biztosabb állás, s a jobb kereset reményében."

Ez pedig, "kedves" Viktor nem egy lekezelendő történelmi emlék. Ugyanis ma nagyon hasonló a helyzet, és bár ma is sokan indulhatnak el csupán egy jobb állás, csupán pénzszerzés reményében, csupán ideiglenes tervekkel, de a vége ma is lehet az, hogy egész járások lesznek gyakorlatilag néptelenné.

És Viktor, ismétlem, a Honfoglalást tudtunkkal nem a magyar vezetés elhibázott politikája okozta. A 20. század elején a kivándorlást talán már inkább egy elhibázott gazdaságpolitika okozta. A mostani kivándorlási hullámot viszont egész biztosan te okozod. Erre pedig nem szabad legyinteni, ezt egy ilyen buta állítással, mint amelyet tettél, nem szabad elintézni. Nem elég, hogy rosszul kormányzol, még pofátlan is vagy az emberekkel.

A végén tényleg egy kihalt, afféle Nyenyec Autonóm Körzet szintjén lévő ország "büszke" vezére leszel. Mind fejlettségre, mind népsűrűségre nézve. Mondjuk nekik több ásványkincsük van, mint nekünk, szebb jövő elé néznek, ha nem választanak maguknak egy Orbánt kormányzónak. Szóval mi még rosszabbul is járhatunk a végén, és akkor Viktor, körbenézhetsz, és elmondhatod: "ezt mind én csináltam."

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr1004625587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bryan élete 2012.07.03. 14:51:23

Szomorú dolog tényleg,hogy eddig is primitív sületlenségekkel szerezte és kígyóbűvölte meg rajongótáborát.
De a legszomoróbb számomra az, hogy ezek még csak nem is saját gondolatai, hanem a mindenkori ügyeletes habonyárpi adja bele a szájába a baromságokat. És ő ki is mondja. Gondolkodás nélkül.
Ugyanígy járunk a kretén tündérkirályfival, matolcsival is - aki nélkül - mint most már ezt is megtudtuk, göröghöz hasonló csőd fenyegetné mo-t. Amit persze a fidesz idézett elő már rögtön az első héten és most dicsekszik annak a problémának a megoldásával, amit teljes egészében maga idézett elő. Hát ilyen gyerek ez a mi Viktorunk.

joseph1970 2012.07.03. 17:08:29

@Spániel: Gratula!Minden szavad igaz,és még vissza van két év.Vagy ki tudja mennyi még.

puhosh 2012.07.03. 23:11:44

szomoru ,hogy ez a silany iras nyilvanossagot lat, es a fenntihez hasonlo magyartalan szerzok ostobasagukbol acsolt pulpitusukon poffeszkednek.
nem orbanrol van szo,nem is a kivandorlo magyatrok tomegeirol,hanem a helytelen logikarol es ninden aron valo mocdkolodasrol.
kedves hazaarulo baratom,huzd le magad a wc-be ,vagy vandorolj ki izraelbe,az ilyen hulyeket londonban csak utscasepronek veszik fel...

pirimogyoró 2012.07.03. 23:39:30

@puhosh: Hogy állapítottad meg, hogy hazaáruló és még amellett zsidó is? Na, az ilyen büdösszájú mocskolódókat utálja mindenki, mint amilyennek te láttatod magad. Csak azért nem hülyézlek le, mert az neked dicséret lenne.
Aztán vicsorogjál ám egész éjjel :)

Emilke mesél 2012.07.04. 09:20:10

Hát sajnos, mi emeltük egy tollvonással magasra ezt a szerencsétlenséget.
Mi is fogjuk egy csapással kidobni, mert az ország egy pont után nem hagyja megalázni magát.

foton öv 2012.07.04. 10:28:07

@puhosh:Ez a fajta hozzáállás és vélemény már nagyon ciki! Hidd el!! Az írás pedig pontos és jó.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.07.04. 13:24:04

@puhosh: az nem zavar, hogy Párizsban már 3 kutatóintézetbe vettek fel egymás után tudományos kutatónak?:)

tényleg nem értem az ilyet, akiből ész nélkül ömlik a cián.:)

Emilke mesél 2012.07.04. 14:15:47

@puhosh: Persze te még ott is csak munkanélküli kennél,

progresszív 2012.07.14. 21:46:08

Nem csodálkozom, hogy mindenki menekül. Ami itt Székesfehérváron is megy az alszóvívő úr CSPA vezetésével az több mint gyomorforgató. Az a szép emlékű 50-es éveket idézi:
feherenfeketen.blog.hu/2009/11/30/kozlekedes_szekesfehervaron
süti beállítások módosítása