Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Matolcsy bevallotta, hogy legalább 300 milliárdos kárt okozott az országnak

2012.07.02. 11:55 | Brendel Mátyás | 5 komment

Címkék: gazdaságpolitika imf elqrás matolcsy

No persze nem explicit módon vallotta be, nem állt a kamerák, mikrofonok elé, nem mondta a szemünkbe. De mondott olyat, ami ezzel logikailag egyenértékű. Bizonyára ezt sem örömében mondta, csak a 300 milliárdos lyuk betömésére már a sok hülye ötleten túl nagyon nem jutott eszébe semmi. Kénytelen volt tehát azt mondani, hogy az IMF-tárgyalások hasznot hoznak az országnak. Közben bizonyára a körmét rágta: "jajj, most már meg melyik ujjamba harapjak bele"?

Amit Matolcsy mondott, az egész pontosan az origo így tolmácsolja:

" Matolcsy reményei szerint már az IMF-tárgyalások elkezdésének közelsége is óriási hozamcsökkenést eredményez, kevesebb kamatkiadása lesz az államnak, mint ahogyan eddig gondolták, ezen pedig jövőre 150 milliárd forintot spórol a kormány. "


Ha pedig még Eltolcsy szerint is, csak a kamatkiadásokkal évi 150 milliárdot lehet spórolni az IMF tárgyalásokkal egy év alatt, akkor ez két év alatt 300 milliárd. És ez csak a tárgyalások elkezdése. Az IMF elzavarása ennél bizonyára nagyobb kárt okozott. Ugye, ha elzavarom a feleségem, aztán megbocsáátok neki, akkor a bizalom nem áll helyre teljesen, a második lépés haszna kisebb, mint az első lépés kára. Ehhez jön még plusszba az, hogy egy sikeres tárgyalás még több haszonnal járt volna. És akkor azt nem számoltuk, hogy a Matolcsyzmus egyéb elqrásai milyen károkat okoztak.

De vannak, akik ezt összesíteni próbálták, különféle becslések jöttek ki, vélhetően azért is, mert különféle dolgokat számoltak még bele:

Ki mondta Mennyi veszteséget mondott 2 évre számítva Hivatkozás
Matolcsy >300 milliárd Origo
Jávor Benedek több 100 milliárd (csak az IMF elleni harc) Origo
Vértes András, Róna Péter 810-1080 milliárd (nem csak a költségvetés kárát számolják) Figyelőnet
LMP 2359 milliárd ebből az IMF megállapodás hiánya 400 milliárd Index
DK 300 milliárd (évi 150) Népszava
MSZP 728-832 (heti 7-8 milliárd) HVG

Ha ezeket összevetjük, akkor csak az IMF elleni harcot, és csak a kamatterhek vesztesét nézve valóban az a 300 milliárd a reális minimum. Érdekes módon Matolcsy pontosan a DK adatát ismételte meg, tán pont azt vette alapul?

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr734623512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lbm · http://nertars.blog.hu 2012.07.02. 17:55:42

És ilyenkor mért nem szakad le az ég? Megint az jutott eszembe, hogy 300 ft-os vizitdíjért tömeghisztéria alakult ki, most meg csak mindenki csóvája a fejét, de nem történik semmi. És akkor még a 3000 milliárd nyugdíjpénz is elveszett, a rokkantak 28 000 ft-ból éhen halnak, a közmunkások 35 000-ért művelik egy-két politikus földjét. Közben pedig Matolcsyék 300 milliárdos szabadságharcának köszönhetően családok kerültek az utcára mert a törlesztőket már nem bírták fizetni, és ezt ilyen egyszerűen fogalmazza meg a pénzügy feje! hát ez tök jó...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.07.02. 18:37:38

@lbm: a vizitdíjról még fogok írni, ha lesz időm.

hogy miért nem szakad le az ég? erre is van egy elméletem. lehet, hogy majd erről is írok. sajnos nincs sok időm rá.

lbm · http://nertars.blog.hu 2012.07.02. 19:55:36

@Brendel Mátyás: pedig az utóbbira nagyon kíváncsi lennék. Ennyire elfásultunk? Félünk? Mégis ha voltak akik székházat romboltak, autókat gyújtogattak pár éve, fele ennyi tettekért, akkor most hogy lehet, hogy most csak pampogunk, de nem történik semmi? Hol vannak a traktoros gazdák? Most kerül műkörmösök kezébe a földjük... Hol vannak a Morvai Krisztinácskák? Kipusztítják a rokkantakat... Hol vannak a tüntetők? Elvették a nyugdíj megtakarításunkat, és még csak fogalmunk sincs róla, most mennyi, hogy gyarapodott, pedig névre szóló elkülönítéseket ígértek... És annyi mindent sorolhatnánk.

todi666 2012.07.03. 11:30:59

Kertész Ákosnak teljesen igaza volt.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.07.07. 10:52:38

@lbm:

Nem áll egy népvezér az emberek mögött, aki kihasználná csalódottságukat a hatalomba vezető úton, és ezért képes lenne heccelni őket.

Megítélésem szerint ez veszélyesebb, mert ha a tömeg, ami már megvan, spontán robban, akkor még karhatalmilag sem lehet leverni. (Lásd Egyiptom, Líbia, Románia, stb..)

Ugyanis a karhatalmi embernek is van minimum egy rokona, aki egyre nehezebben fizeti ki a számláit.
süti beállítások módosítása