Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Matolcsy a CNN-nek: megnyerjük a foci Európa-bajnokságot (+videó)

2012.06.08. 20:53 | Brendel Mátyás | 3 komment

Címkék: gazdaság foci cnn matolcsy unortodox

Matolcsy György: Ahhoz, hogy felfejlesszük a magyar labdarúgást, egy csomó unortodox módszeret használtunk. Az Európa Ligában először alkalmaztuk a saját kapura támadás taktikáját, az előretolt kapust, a szögletrúgásból indított hazaadást, stb. stb. De nemrég megvertük a cseheket, szóval definíció szerint jól állunk. Vége van, a magyar labdarúgás válságának vége van.

 

Richard Quest: De megint nem jutottak ki az Európa Bajnokságra, ahogy már régóta nem jutottak ki sehova.

Matolcsy: Igen, de ha megnézi, az írek ellen döntetlent értünk el otthon. Tehát ez egy átmeneti állapot a magyar labdarugásnak. Meg fogjuk, hogy is fogalmazzak, lazán meg fogjuk nyerni az Európa bajnokságot. Egy kicsit kockázatos, igaza van, de meg fogjuk.

Quest: Bármit is olvasok az EB-ről, az a magyar csapatot meg sem említi. Mindenki kritizálja a magyar labdarúgást, ismeri ezeket a kritikákat. Miért nincs igazuk?

Matolcsy: Teljesen igaza van, mindenki kritizál minket, az unortodox edzésmódunk miatt. De kényszerben voltunk, hogy újítsunk, mert a szokásos szabályok szerint szart sem érünk.

Quest: Túl innovatívak, túl "kreatívak". A szakértők szerint a magyar labdarúgás rossz fele halad.

Matolcsy: Bizonyos szempontból igen, de megvertük az albánokat, ember! Azt ne mondja, hogy ez semmi! Persze, igaza van, kétszáz kilométerperórás hátszéllel, lerúgtuk az összes játékosukat, és lefizettük a bírót. De Európában mindenki ezt csinálja.

Quest: Tehát amikor szakértők azt mondják, Magyarország nem fogja megnyerni az EB-t, akkor azt mondja, hogy súlyosan tévednek?

Matolcsy: Teljesen. Nonszensz. Magyarország meg fogja nyerni az EB-t. A magyar tündérmese valósággá fog válni.

Quest: De az nem zavarja, hogy ki se jutottak?!

Matolcsy: Igen, most úgy néz ki, mintha ki se jutottunk volna. De az éremnek van másik oldala: nem kaphatunk ki.

Quest: De mindenképpen fel kell hagyniuk a bírók lefizetésével, különben le fognak bukni. Előbb vagy utóbb.

Matolcsy: Igaz, Richard, az a helyzet, hogy nem fizetjük le a bírókat, definíció szerint nem teszünk ilyet.

Quest: Vannak, akik nem értenek egyet önnel.

Matolcsy: De szerintem nem fizetjük le őket, és ha szerintem nem, akkor az definíció szerint valóság. De ha mégis, akkor is abba fogjuk hagyni június végére.

Quest: Hadd kérdezzem, miben látja a magyar labdarúgás erősségét az EB-n?

Matolcsy: Hadd fogalmazzak úgy, hogy ha valaki nem akar Németországgal játszani, mert ahhoz gyenge, és Albániát még meg tudja verni, akkor pont Magyarországgal érdemes játszania, mi éppen közöttük vagyunk, minket még meg lehet verni. Mi leszünk a jövő homokzsákja.

Egy figyelemreméltó kis finomság: Matolcsy lerichardozza Questet, amivel azt a látszatot akarta kelteni, hogy ilyen befolyásos emberekkel van baráti viszonyban. Richard Quest válaszul csak miniszternek szólítja Matolcsyt, még csak nem is a vezetéknevén.

gy.k. ez ferdítés, nem fordítás. Matolcsy valójában nem ezt mondta, de amit mondott, az talán még ennél is viccesebb volt.

A ferdítés ötlete Csikár N. egy kommentje alapján jutott eszembe.

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr404574277

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.06.09. 00:43:51

"Bizonyos szempontból igen, de megvertük az albánokat, ember! Azt ne mondd, hogy ez semmi! Persze, igaza van, kétszáz kilométerperórás hátszéllel, lerúgtuk az összes játékosukat, és lefizettük a bírót. De Európában mindenki ezt csinálja."

Matyika, úgy kacagok, mint egy eszelős, fantasztikus humorod van. Miért nem ebből élsz?

Komolyra fordítva a szót...
"A ferdítés ötlete Csikár N. egy kommentje alapján jutott eszembe."

Inkább ne jutott volna. Ez a "humoros" cikk nagyjából egyenértékű a németek válaszviccével:
www.youtube.com/watch?v=8gpjk_MaCGM

Nádasi Balázs 2012.06.09. 11:20:31

Ez az interjú szerintem nekünk a világban fantasztikus lehetőségeket nyitott meg. Csoportosan fognak turisták jönni, és rácsodálkozni az 1950-ben ragadt magyar valóságra. Efféle kormányzati kommunikációt 2012-ben csak Türkmenisztánban láthattak volna, de az messze van és veszélyes, inkább fognak jönni Budapestre csodálkozni. Attól se kell féljenek, hogy fizikai bántódás éri őket, mint az arab nagymestert Szegeden, mert Budapesten vigyázni fog rájuk Bruce Willis.

dr. Bubó 2012.06.09. 22:03:26

:)))))

a felcsúti csodacsatár meg azt találta mondani az afrikai vb döntő hejszínén, hogy a következő

VB döntő magyar-magyar meccs lesz

természetesen a játékvezető is magyar lesz, a szentkétharmad jelöl főbírót...
süti beállítások módosítása