Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A szélsőjobbosok azt se tudják, hogy mi bajuk

2012.02.02. 16:02 | ZöldMarci | Szólj hozzá!

Címkék: kultúra pályázat szélsőjobb márta istván dörner györgy új színház

A HVG.hu videósa beszélgetni próbált Új Színháznál hőbörgő szélsőjobbos ellentüntetőkkel. A szittya ellentüntetők nem nagyon tudták elmondani, hogy mi bajuk volt az eddigi színházzal és miért lesz jó Dörner. Volt, aki a színház eddigi jellegének megőrzéséről beszélt (eszerint nem kellett volna kirúgni Márta István eddigi igazgatót:).


"Ne akarja maga itt felmérni a műveltségemet, hogy mit ismerek és mit nem."

Persze nagyobb a baj annál, minthogy olyanok is hőbörögnek és füttykoncerteznek, akik nem ismerik se az Új Színház, se Dörner György munkásságát. Dörner György ugyanis színvonaltalan pályázatában hazudott, olyanok együttműködését is beírta, akikkel nem is beszélt. Míg Márta István az eddigi igazgató több külföldi és határon túli magyar színházzal valódi együttműködésről tárgyalt. Dörner silány és Márta István szakmailag megalapozott pályázatát az index alaposan összehasonlította: Csak egy blöff Dörner pályázata cikkében, ebből egy rövid részlet:

Dörner pályázata mindössze 18 oldalas, míg Márta Istváné 110 oldal hosszú. Dörner nem foglalkozik a színház és a társulat jelenlegi helyzetével, ahogy pénzügyi tervében számok sem szerepelnek, míg a jelenlegi igazgató költségvetési tervet, és az eddigi szakmai munka folytatását is részletesen ecseteli. Dörner több olyan lehetséges partnert említ pályázatában, akik később jelezték, hogy velük nem is egyeztetett, míg Márta támogatói nyilatkozatokat csatolt pályázatához.

Márta István alatt is számos jó magyar darab ment a színházban így ezek számonkérése is ostobaság. (Jómagam is láttam jó előadást az Új Színházban, ismerőseim pedig még többet, nemcsak a szakma véleménye alapján tartom jónak eddigi munkájukat).

Végezetül. Nagyon beszédes, hogy se Tarlós, se Dörner nem ment el az országgyűlés kulturális albizottságnak ülésére, ahol elmondhatták volna érveiket. Az ülésről készült alábbi videóban 3.05-től a pályázat egyik bírálója tételesen elmondja, hogy milyen hibák voltak Dörner pályázatában. Legalább ezt tudhatnák azok, akik szerda este ordibálni mentek Dörner mellett.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr654051113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása