Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Nagyot zuhant a sajtó szabadsága, papírunk van róla

2012.01.25. 22:18 | Brendel Mátyás | 10 komment

Címkék: diktatúra sajtószabadság médiatörvény

Ma akadtam rá a Reporters Sans Frontiers felmérésére a sajtószabadságról a 2011/2012 évben. Ez a szervezet világviszonylatban pontozza a sajtó szabadságát minden évben. Azt nem tudom, hogy ez a kettős év mit jelent, hiszen a 2012-es év még alig kezdődött el. De nem is fontos, az a lényeg, hogy fel lehet lelni az adatokat sok évre visszamenőlegesen, és ezeket egy grafikonra gyűjtöttem ki. Fontos megjegyezni, hogy minél nagyobb az index, annál rosszabb a sajtószabadság. Olyan országok, ahol igazán szabad a sajtó, negatív pontszámokkal szerepelnek.

Az eredmény tökéletesen igazolja, hogy a Médiatörvénnyel baj van, illetve, hogy az Orbán rezsim igen nagy visszaesést jelent a sajtó szabadságában.Az is látszik, hogy az MSZP-SZDSZ kormányzás alatt jelentősen jobb volt az index.

A jelentés indoklása szerint:

"Hungary fell 17 rungs to 40th place after adopting a law giving the ruling party direct control over the media and amending its constitution in December. The precedent set by this legislation, adopted with little comment from other EU member states, has further dented the European model’s credibility."

Azaz:

Magyarország 17 helyet esett vissza a 40. helyre, miután olyan törvényt hozott, amely az uralkodó pártnak ellenőrzést ad a média felett, és módosította alkotmányát Decemberben. Ezen törvénykezés által előállt precedens, amely kevés megjegyzést kapott az EU tagállamoktól, tovább csökkentette az európai modell hitelét.

Ezt nyilván a legutóbbi európai Canossajárás előtt fogalmazták meg, ugyanakkor az továbbra is igaz, hogy a médiatörvényt és a Tákolmányt végül is nem érte olyan erős kritika az EU részéről, mint amilyet megérdemel. Nem számíthatunk arra, hogy az Eu mindenben megfékezi Orbánt, illetve, hogy mindenben szigorú megálljt parancsol neki. Nem fogják nekünk jó állapotban megtartani az országot.

Úgyhogy magunknak kell ismét kivívnunk a sajtó szabadságát, és a cenzúra eltörlését.

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr273785042

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Matolcsy Györgyöt megsütötte a nap 2012.01.26. 18:46:37

 Csalóka ez a napsütés így télvíz idején. Az ember ücsörög a parlamentben, dolgozik az unortodox gazdaságpolitikán, aztán meggondolatlanul kimegy egy kicsit a szabad levegőre szalmakalap vagy napernyő nélkül, és már meg is történik a baj. Ez törté...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsvadász 2012.01.26. 09:16:45

Ti ilyeneknek hisztek? Kik ezek? S a legfontosabb, honnan kapják a fizetésüket?

zsvadász 2012.01.26. 09:22:00

Bár, lehet,hogy van valami benne, mert gyurcsány, hagyó és a többiek "jó" üzleteiről csak kormányváltás után értesülhettünk, pedig biztos volt olyan aki tudott róla! Csak mintha a grafikonban összecserélték volna az évszámokat!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.01.26. 12:54:33

@zsvadász: sok külföldi, nemzetközi intézet, amely több éve végez felméréseket, kimutatta, hogy Orbán alatt nő a korrupció, csökken a sajtószabadség, csökken a demokrácia.

mi okuk ezeknek mindnek csakni Magyarország ellen?

ezzel szemben mit tudsz felhozni, azt, hogy Orbán kinyilatkozza, hogy de nem? Orbán kitpl kapja a fizetését? "magátol". szóval "kicsit" nevetséges vagy.

zsvadász 2012.01.26. 22:32:47

Ne félj majd ha aláírjuk az imf hitelt és megkapjuk a zsidóporázt akkor már nem fognak ilyet írni! De ne feledjétek a hitelt és kamatait mindenképp fizetni kell vagy eladni valamit az országból amire szükségük van!

VillonG 2012.01.27. 10:50:20

A listán elfoglalt helyünk értékét emeli, hogy az USA még mindig hátrébb van hét hellyel, mint mi... :) Nem tudom mit hisztiztek...Vagy talán Amerikában is DIKTATÚÚÚÚÚÚÚÚRAAAAAA van? :)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.01.28. 02:41:11

@VillonG:

Engem nem a helyezésünk aggaszt, hanem az évek óta folyó tendencia.

centenárium 2012.01.28. 18:08:46

Zuhant?? Hát a ti mocskaitokkal rakják tele hírportálokat.
Egyébként meg be vagytok szarva.

centenárium 2012.02.02. 16:22:33

Igen dilis papír az van nektek. Meg BÉKAMENET a segge alá ballibek.

centenárium 2012.02.02. 16:24:07

@Dr Karl Friedrich Drais der Freiherr v. Sauerbronn: Igen dilis papír az van nektek. Meg BÉKAMENET a segge alá ballibek.

Bértollnok mester
süti beállítások módosítása