Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Megint Cohn-Bendit Orbán csata az Európa Parlamentben

2012.01.19. 11:21 | Brendel Mátyás | 56 komment

Címkék: orbán alkotmány cohn bendit ep

Cohn-Bendit ma az Európa Parlamentben megtartotta a szokásos ragyogó és szenvedélyes beszédét Orbán Viktort ellen. Ragyogónak mondom, mert egyrészt kiderül a beszédből, hogy relatíve egész jól informált a magyar ügyekről. Törődik az itteni eseményekkel. Nyilvánvalóan jó kapcsolatai vannak (tudjuk is, hogy kikkel). A beszédben két elem van, amely nagyon frappánsan oszt ki két sallert Orbánnak és a jobboldalnak, két rögeszméjüket rakja helyre.

1) Az állítólagos balliberális összeesküvés kapcsán arra mutat rá, hogy nyilvánvalóan abszurdum az, hogy Juppé, Merkel és Clinton balliberális volna, vagy, hogy a balliberális pártok őket bábuként irányítanák. Hozzátehetjük egyébként magát Barrosot is, és persze a sok-sok nemzetközi újságot, mely közül tudtommal a Le Monde, a Washington Post és  a FAZ minimum nem balliberális.

2) Ami még frappánsabb, az pedig az állítólagos sztálinista alkotmány, mellyel kapcsolatban Cohn-Bendit rámutat, hogy hogy a jó fenében lehetséges, hogy Magyarországot ezzel a "sztálinista" alkotmánnyal fölvették az EU-ba, és a jobboldali néppárt egy szóval sem tiltakozott, hogy nem kéne. Ezzel a sztálinista alkotmányos rögeszme elég nagyot bukott, érdemes ezt a jobberek képébe vágni, ha ezzel jönnek.

A haláli ezután az, hogy Orbán még erre is bólogat. Van pofája a bolondnak a pofájukba hazudni, hogy tényleg egy sztálinista alkotmánnyal vettek fel egy országot az EU-ba.

Érdemes megnézni a beszédet eredetiben, már, ha valaki ért franciául. Most lusta vagyok lefordítani, hiszen itt van a hangalámondás.

Orbán Viktor a maga beszédében három nagy hazugsággal indokolta a Tákolmány bevezetésének szükségességét:

1) A Paramilitáris szervezetek felszámolása. Magyarul a Magyar Gárda. Mint arra emlékszünk, a Magyar Gárdát azt nem Orbán Viktor tiltotta be, hanem még az MSZP kormány. És ehhez nem kellett a Tákolmány.

2) Az államadósság csökkentése. Mint tudjuk, Orbán Viktor kormánya is növelte az államadósságot, még úgy is, hogy a manyup pénzeket is eltapsikolta erre. Sem az nem igaz tehát, hogy Orbán csökkentette az államadósságot, az meg pláne nem, hogy ehhez kellett a Tákolmány.

3) Orbán azt is állítja, hogy magát az alaptörvényt nem érte kritika az EU részéről. Ez is hazugság. Mert a Velencei Bizottság bizony kifogásolta, méghozzá magát az alaptörvényt.

Az való igaz, hogy a Tákolmányt még mindig méltatlanul kevés kritika érte. Megérdemel az sokkal többet is, annál is inkább, mert Orbán, mint most is mondta, büszke rá. Hát mutassuk már meg neki minél többen, minél többször, hogy micsoda trehányságra büszke!

Orbán a sajtótájékoztatón kajánul dicsekedett azzal, hogy ő ismeri az alaptörvényt, és a külföld nem mindig ismer minden részletet, igaza lehet abban, hogy a külföld sokszor nem egészen pontosan ismeri a magyarországi részleteket. De sokan nagyon is sokmindent ismernek nagyon is részletesen. Nemrég egy egész órás francia műsort láttam, ahol több szakértő, akik közül többen Magyarországon élnek olyan részletektől is beszámoltak az RTL Klub kapcsán, melyekről én magam lemaradtam. Nem szoktam nézni, de a sajtót figyelem. Dicséretes, hogy ennyire tájékozottak voltak.

De nyilván sok tájékozatlan ember is van külföldön, és ezt a jobboldali média ki is használja. Emiatt fontos az, hogy mi magunk, mi magyarok is megmutassuk, hogy a belső ellenzék, a belső kritika is jelentős. Mert ránk Orbán nehezebben mondhatja, hogy nem ismerjük az országot. A Fidesz pedig egyelőre lefitymálja az ellenzéki tüntetéseket, és még mindig azt hiszi, hogy jelentős többsége van.

Egy kis nevetséges közjátékként visszautalnék arra, hogy Áder János megpróbálta elsütni, hogy az EU-nak azért van gondja Szájer József feleségével a kúria élén, mert diszkriminatívak, és kérjenek bocsánatot ezért. A párbeszéd váltakozása folytán úgy adódott, hogy egy nő válaszolt a felvetésére, aki elég hitelesen mondhatta azt, hogy a felvetés nem sérti a nőket, és ha Szájer egy férfivel élne együtt, a dolog akkor is aggasztó volna. Nem értem, hogy az ilyen Áder féléket egyáltalán miért engedi a Fidesz a mikrofonhoz. Az ilyen kamuzást, amikor megpróbál elsütni valamilyen csúsztatáson alapuló riposztot, lehet, hogy beveszik a leghűségesebb hívek, de az EP-ben ez mégiscsak égés.

Végezetül, engedjetek meg még egy megjegyzést. Orbán viszontválaszában kifejtette, hogy bár Európa nem keresztény, de Európában helye van a keresztény gondolkodásnak is. Ez eddig igaz. Csakhogy ezt kifejezetten az alkotmány kapcsán mondta. Ezzel tulajdonképpen elismerte azt, ami az egyik legfőbb baja, hogy egy keresztény alkotmány. Az pedig már NEM európai, hogy egy országban egy vallást alkotmányos szintre emeljenek, különösen, ha az ország jelentős része (már) nem hisz a keresztény hitben. Cohn-Bendit a második beszédében utalt is erre: a zsidók, buddhisták, muszlimok, pogányok, ki tudja még milyen vallásúak és ateisták egy ilyen országban nem érezik jól magukat. Ez egy kirekesztő alkotmány.

Sajnálatos dolog egyébként az, hogy az EU ezzel tényleg nem foglalkozik érdemben. Való igaz, hogy még nem zúdult elég kritika magára a Tákolmányra. Ezért kell nekünk megmutatni minél nagyobb tüntetéseken, hogy mennyi embernek nem tetszik a rendszer, illetve ezért kell majd leváltanunk Orbán Viktort, és kétharmados ellenzéki összefogást teremteni ellene.

Egy kis momentumot hadd említsek még. Cohn-Benditben azt is szeretem, hogy sokszor hallhatom franciául beszélni, máskor németül. Tegnap este például az ARTE csatornán volt egy műsor, melyen részt vett. Ez ugyebár egy német és francia adás. Sok francia és német szakértővel vitázott. Elkezdett franciául beszélni, megkérték, hogy németül beszéljen, és gond nélkül váltott át németbe. A műsor kedvéért francia emberrel vitázva németül szólalt meg. Hát haláli.:) Azt is tudjuk, hogy emellett angolul is beszél. Nos, hát én is pont ezeket a nyelveket beszélem. Ezzel szemben a sajtótájékoztatón jól lehetett látni, hogy Orbán az angol kérdéshez is felrakta a fülhallgatót, igényelte a fordítást. Orbán beszél angolul valamelyest, de úgy látszik, nem igazán bízik az értésében.

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr853589474

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Daniel Cohn-Bendit igazi arca 2012.02.06. 18:06:20

Először is azt a kérdést kell fölvetnünk, hogy létezik-e olyan, hogy Daniel Cohn-Bendit igazi arca? Az először Vörös Daninak nevezett, az 1968-as események során, természetesen messze tőlünk hírnévre szert tevő politikusnak zsidó felmenői voltak, édesa...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bryan élete 2012.01.19. 14:07:48

Bendit egy sokoldalú, sokszínű és intelligens , tapasztalt Politikus, orbán meg....
Ennél már csak egy képviselőasszony válasza volt frappánsabb. Szegény Szájer , minek nyitotta ki a száját. Ezután szállóige lesz, hogy védjen meg téged az Áder János. Szerintem még mindig ezen röhög az EU parlament. Meg mi itthon. Köszönjük Szájer, köszönjük Áder. Bearanyoztátok a napomat.

VillonG 2012.01.19. 14:34:24

Pár észrevétel:

Bendit az ominózus vita előtt még úgy nyilatkozott, hogy az alkotmánybírák (!) nyugdíjkorhatárának csökkentése az elkaszált törvények miatti büntetés. Nos, ugye az alkotmánybírák nem a bírói rendszer részei, így őket nem érinti a "büntetés", speciel nem is értem, amikor az ellenzék pont elfogultsággal és puhasággal vádolta amúgy is az AB-t. Ennyit a Tájékozottságról...

A három "hazugságról":
1. A Gyurcsány-, majd a Bajnai-kormány sem szakadt meg, hogy konkrét lépéseket tegyen a Gárdák ügyében, és bár most sincs megnyugtatóan rendezve a dolog, de a jelenlegi kormány mégis jobban kezeli az ügyeket ezzel kapcsolatban.
2. Államadósság: arányaiban csökkent (persze, tudom, minek rontotta a forint értékét a kormány), és tekintve, hogy milyen a világgazdasági helyzet, még mindig kisebb mértékű a növekedés, mint a pannon puma, és a szárnyaló gazdaság idejében! :)
3. A Velencei Bizottság nem EU-szerv... :)

"Az pedig már NEM európai, hogy egy országban egy vallást alkotmányos szintre emeljenek, különösen, ha az ország jelentős része (már) nem hisz a keresztény hitben." Hmm...Más tagállamokban hivatalos államvallás is van (Belgiumban pedig 6, Olaszországban 8 az elismert egyházak száma).

De természetesen megértem, ha ezek ellenére a piroslapok.blog isteníti (bocs a keresztényi áthallásért) Cohn-Benditet. Nagy arc, bevallom. A baj csak, hogy rossz értelemben... :(

Bryan élete 2012.01.19. 14:49:40

@VillonG: ez egy kurva nagy csúsztatás: Gyurcsány hozott rendeletet gárdaügyben, másrészt "a jelenlegi kormány jobban kezeli az ügyeket", hát hogy a brébe mennének ki már orbán ellen garázdálkodni, amikor eddig is érte harcoltak, mint faltörő kos, amit a fidesz a jóhire /úristen mit is írtam/ miatt nem tett meg. Nem kell kezelni azt, ami nincs.

miskabá 2012.01.19. 15:01:12

Cohn-Benditnek egy macskakőből emelt barikádot kéne beállítani az Európa Parlamentbe, hogy onnan kedve szerint szónokolhasson az aktuális ellenség ellen. Persze amíg ilyen figurák viszik a szót, addig nem lehet csodálkozni azon, hogy Európa lépésről lépésre elveszíti a történelmi pozícióját. Egyre inkább Kína, Oroszország és az arab olajsejkek pénzén képes csak fenntartani azt a rendszert, aminek szerves része az a cirkusz, amit tegnap láthattunk.

chronometere 2012.01.19. 15:33:27

@miskabá: miskabá neked elég lenne egy hordó:D

Peripetia 2012.01.19. 16:49:21

Kíváncsi lennék egy pár tisztességes, konzervatív gondolkodású emberr véleményére, hogy mit szóltak, na egyszer finoman írom, orbán csúsztatásaihoz az eu parlamentben. Én végig néztem a közvetítést és szégyelltem magam, pláne amikor a sztálinista alkotmányról beszélt. Sólyom Laci bá vajon nézte, és ha igen köpdöste-e a tévét?

centenárium 2012.01.19. 17:03:50

Mit keres ott az a szar???? a képen.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.01.19. 17:45:17

@VillonG: Cohn-Bendit összekeverte az AB-t és abíróságot. Nem az EP-ben, hanem egy nyilatkozatban. Na bumm. Ez nem menti Orbánt sehol. Arra utaltam, hogy nem feltétlenül mindenben tájékozott tökéletesen a külföld. De ezzel nem lehet elütni mindert, és nem lehet elütni azokat a belföldi kritikákat, amelyek igenis tájékozottak.

1) A Gyurcsány és a Bajnai kormány tette a Gárda ellen egyedül lépéseket. Orbán nem tett semmi újat.

2) Az lehet, de azzal nem lehet a Tákolmányt indokolni, hogy "mert a Gyurcsányék még rosszabbak voltak". Ami nem igaz, mert ők nem vették el a manyup pénzeket. Mindenesetre ezzel indokolni a Tákolmányt eszement dolog.

3) "The European Commission for Democracy through Law, better known as the Venice Commission, is the Council of Europe's advisory body on constitutional matters. " Én nem vagyok olyan hülye, minnt Orbán. Ellenörzöm az adataimat.

"Más tagállamokban hivatalos államvallás is van (Belgiumban pedig 6, Olaszországban 8 az elismert egyházak száma)."

Az nem menti fel Orbánt, hogy a szomszéd gyereke is ezt csinálja. Egyébként sem egészen ugyanolyan rossz a helyzet Belgiumban. de mindegy, mert ott sem ideális, ez igaz.

laci0011 2012.01.19. 21:04:09

Pofázhat viktorbán bármit a pénzét sok magyar inkább a labancokkal őrizteti!Ők biztos rá szavaznak legközelebb is!

VillonG 2012.01.19. 22:17:53

@Brendel Mátyás:

Kedves Mátyás, én értem, hogy ellenőrzöd az adataidat, de akkor a kedvemért tedd meg még egyszer, és hidd el nekem, hogy ha nem is vagy olyan hülye, mint Orbán, úgy tűnik olyan okos sem... :)

Nem segítek, remélem holnapra megtalálod a megoldást. Fuss neki még egyszer: a Velencei-bizottság nem EU szerv!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.01.20. 01:07:53

@VillonG: www.youtube.com/watch?v=JNdKwlWIQbw&feature=related

Orbán:
"idáig a magyar alkotmány egyetlen szakaszát sem vonta senki, semmilyen természetű jogi kétely alá"

ha tehát egész pontosan vesszük Orbán állítását, akkor már akkor is tévedett, ha Józsi bácsi a budiban szidta jogi szempontból a Tákolmányt. tudjuk, hogy a senkinél jőval többen vonták kétségbe, és a Velencei Bizottság is, amely az EU-hoz tartozik.

most, hogy szerv. vagy nem szerv, az tulajdonképpen mindegy is, mert Orbán egy eléggé szétcsúszó állítást tett.

citromfiu 2012.01.20. 05:24:01

Egyébként 7 hazugsága vol a székháztolvajnak:

1. alkotmány nem sztálini, ő is benne volt a teljes átírásban,
2. államadóság nem csökkent hanem nőtt, majd 10%-al,
3. nem támadták az taknyolmányt: több témában is támadták,
4. 3 millió adózó van, - sokkal több.
5. most aszondta Parlamentben van a demokrácia helye. ő maga 8 évig megtagadta ellenzékben, 3 évig nem járt be, aztán szinte nem szólalt fel és utcára vitte a politikát,
6. összeomlott gazdaságot vett át: a mérőszáma a CDS felár ami 3szosára nőtt tehát még igen sokat ártottak.
7. felszámolták a paramilitáris egységeket, ő hozta létre és még virulnak is.

Megdobbent 2012.01.20. 07:19:04

... es mit vet a kis szarjanko az elozo kormany szemere, amikor az o vezetesevel a kartekony, vilag altal ilyet meg nem latott destruktivitassal operalo ellenzek MINDENRE NEMET MONDOTT?!

Szoval kedves jobberek, a "miert nem tett ellene Gurcsany/Bajnai" hoborgesek pontosan ott allnak meg, hogy 2/3 hijan _ilyen_ destruktiv ellenzek mellett az a csoda, hogy barmit meg tudtak szavazni, nemhogy reformalni lettek volna kepesek.

VillonG 2012.01.20. 09:13:57

@Brendel Mátyás:

Kedves Mátyás!

Nem arról van szó, hogy szerv-e vagy sem! :) Könyörgöm, kérlek, nézd már át az "adataidat" mielőtt teljesen hülyét csinálsz magadból! Nem gondollak téged rossz gyereknek, de ha kötöd az ebet a karóhoz, hogy a Velencei Bizottság képében az EU dorgált, akkor nagy bakot lősz.... :S

Üdv

VillonG 2012.01.20. 09:36:23

@citromfiu:

1. Az alkotmány sztálini. A németek is, nem átírták a vh-ig érvényben lévő alkotmányt, hanem újat írtak.

2. Az államadósság 19,9e Mrd forint volt a Bajnaiék lelépésekor, most pedig 20,9e Mrd. Igaz, növekedett, de ez a forint gyengülése miatt van, és nem 10%, hanem 5%.

3. Az alkotmányt tuti nem támadták, mert Alaptörvény :) De ha ezt elhanyagoljuk, a több témában, és az hogy kik már fontosabb. Ezekről a témákról folyamatos egyeztetés folyik, nem annyira tűnik rugalmatlannak a kormány a változtatásokban.

4. 2010-ben 3,49 millió ember fizetett adót. Nem sokkal több. És sajnos a minimálbéresek száma iszonyatosan magas.

5. Ez egy régi polémia a ballibek és a konzervatívok között. Nézd, te örülsz annak, hogy a Jobbik például a parlamentben van és a legtöbbször szólalnak fel? Utcára vitte a poltikát minden politikai párt is. De egy tüntetést máshol nem is lehet csinálni :) A demokrácia szerve továbbra is a parlament.

6. A CDS nem a gazdaság mérőszáma, legalábbis nem közvetlenül. Bajnai idején azért volt olyan alacsony, mert felvettük az IMF-hitelt. Megnyugszol, ha most megkapjuk és egy nap alatt a harmadára csökken? Szerinted ez azt jelenti, hogy egy nap alatt 3x olyan jó lett a gazdaság? :)

7. Ő hozta létre????? Ezt te sem gondolod komolyan...Remélem.... :) Paramilitáris? Gondolom a Gárdára gondoslz, amit én is örülök, hogy betiltottak, de hogy félkatonai szervezet lenne az badarság. Alapból fegyvertelenek voltak. Megfélelmítésre így is alkalmas volt a megjelenésük, de ez nem jelenti azt, hogy paramilitáris egységnek kellene őket aposztrofálnod. Amúgy a legnagyobb hazugság az volt az EP-ben, hogy félnek a zsidó családok, a hajléktalanok Magyarországon, félnek az emberek az új alkotmány szellemiségétől. Nap, mint nap, ellenzéki oldalról csak gyűlöletről hallani, nem félelemről. :(

szárny 2012.01.20. 09:40:50

Köszönöm a nyitóképet Cohn-Benditről. Ott van rajta az egész cikk "igazságtartalma".
Egy habzó szájú, fröcsögő nyálú, tájékozatlanságát ordítással és hitleri handabandázással ellensúlyozó; a túltenyésztettségtől, a féktelen és perverz szexualitástól súlyosan aberrált embert látok a képen.
A helyzet az, amit szerdán délután tisztán lehetett látni. Hogy az ilyen "nagyságok" már attól semmivé válnak, ha egy államférfi megjelenik a strasbourgi ülésteremben. Orbánnak akár meg sem kellett volna szólalnia.

kurtipista 2012.01.20. 21:50:54

"zsidók, buddhisták, muszlimok, pogányok, ki tudja még milyen vallásúak és ateisták egy ilyen országban nem érezik jól magukat. Ez egy kirekesztő alkotmány." Ez nem nagy baj! A zsidoknak izraelben, budhistáknak ázsiában, muszlimoknak meg az arab félszigeten a helyük! Nem hiszem hogy nekünk kéne itt Magyarországon alkalmazkodni, hanem azoknak akik idejönnek! Ez fordítva is így működik! És így helyes! Itt már van minaret! Hány keresztény templom van az arab-félszigeten? Egy sem! nem is fogják engedni! Itt sem kéne!

kurtipista 2012.01.20. 21:58:43

@Brendel Mátyás:" Az nem menti fel Orbánt, hogy a szomszéd gyereke is ezt csinálja." hmmm. van akinek mindent szabad, valakinek nem? Éljen az eu-s demokrácia! :-(

kurtipista 2012.01.20. 22:01:47

A néppárt védte Orbánt, azokról nem írtatok! Tudom az a fele bizos hülye! :-D
A kutyából nem lesz szalonna, a komcsi komcsi marad!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.01.21. 11:00:41

@VillonG:

"1. Az alkotmány sztálini. A németek is, nem átírták a vh-ig érvényben lévő alkotmányt, hanem újat írtak."

Olvasd el a cikket, nézd meg a videót, ne irkálj baromságokat! Egy alkotmány nem attól lesz sztálini, hogy a törvénynek mi a számozása, hanem a tartalma miatt. 1989-ben nagyrészt átírták az alkotmányt. Marhára nem sztálini.

"2. Az államadósság 19,9e Mrd forint volt a Bajnaiék lelépésekor, most pedig 20,9e Mrd. Igaz, növekedett, de ez a forint gyengülése miatt van, és nem 10%, hanem 5%."

a) Bajnai és Gyurcsány viszont nem lopta el a manyup pénzeket. Vondd csak le a számokból a lopott pénzt!

b) Bajnai és Gyurcsány nem szónokolt az államadósság csökkentésről nagyokat. Azért az kisebb bukás, ha az ember nem is indul a versenyen. Orbán benevezett a versenyre, nagyban döngette a mellét, és úgy bukott.

c) Bajnai és Gyurcsány alatt jóval durvább válság jött kívülről.

d) Bajnai és Gyurcsány nem erőltetett ránk egy bornírt tákolmányt ilyen hülye "indoklással".

"3. Az alkotmányt tuti nem támadták, mert Alaptörvény :)"

Tehát azt mondod, ma Magyarország nem egy alkotmányos demokrácia?:)

" De ha ezt elhanyagoljuk, a több témában, és az hogy kik már fontosabb. Ezekről a témákról folyamatos egyeztetés folyik, nem annyira tűnik rugalmatlannak a kormány a változtatásokban."

Orbán hazudott. ezt nem menti az, hogy közben a gerince olyan, mint a takony.

"6. A CDS nem a gazdaság mérőszáma, legalábbis nem közvetlenül. Bajnai idején azért volt olyan alacsony, mert felvettük az IMF-hitelt. Megnyugszol, ha most megkapjuk és egy nap alatt a harmadára csökken? Szerinted ez azt jelenti, hogy egy nap alatt 3x olyan jó lett a gazdaság? :)"

Azt jelenti, hogy jobb irányba állt. Meg lehet majd nézni, hogy mennyire más lesz az irány, mert az őrült Orbánt és Matolcsyt kicsit kényszerzubbonyba zárják. Ettől bizony már 3 nap alatt messze jobb lesz az irány.

De egyébként a GDP is csökkent.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.01.21. 11:01:49

@kurtipista: Nem valakinek minden szabad, valakinek meg nem. De attól, hogy a szomszéd gyereket nem csukják le, nem lesz a betörés európai norma. Akárhogy is állítja Orbán.

Sanko13 2012.01.21. 11:03:43

@kurtipista: Az ilyen mentalitás vezetett a 2. világháborúhoz. Egy Einstein idézetet juttatsz eszembe: "Nem tudom, hogy miféle fegyverekkel harcolnak majd a harmadik világháborúban, de ezt tudom, hogy mivel a negyedikben: kövekkel és botokkal"
Gratulálok, te már elérted ezt a szintet!
A különbözőség akkor okoz konfliktust, ha a butasággal párosul...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.01.21. 11:03:48

@VillonG:

1) Orbán azt állította, hogy SENKI nem kritizálta az alkotmányt. Ez HAZUGSÁG.

2) A Velencei Bizottság neve:

"European Commission for Democracy through Law, better known as the Venice Commission, is the Council of Europe's advisory body "

nehéz lenne azt mondani, hogy nem az EU kritizálta az alkotmányt.

én értem, hogy te a legnagyobb hazugság árán is véded a Vezért, de szánalom.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.01.21. 11:06:45

@kurtipista: a néppárt párthűségből, kényszeredetten részben védte Orbánt. csak részben, mert Merkel, és Barroso és Juppe is a néppárti oldalhoz tartozik.

Cohn-Bendit erre szépen rá is mutatott, nem tudom, hogy nem fogtad ezt fel.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.01.21. 11:11:18

@kurtipista:

1) A totális integráció nem európai norma
2) Az ideológiai integráció egyáltalán nem európai norma.
3) A származási alapon való megkülönböztetés nem európai norma. Ha valaki magyar állampolgár, akkor totál mindegy, hogy honnan jött, ugyanolyan joga kell, hogy legyen katoliksunak, vagy muszlimnak lennie
4) a buddhisták nagy része nem ázsiából jött Magyarországra, hanem száramzásuk szerint is "ősmagyarok"

5) az ateistákat meg úgy felejtetted el, mintha számodra az nem is volna elképzelhető. nagyon sok magyar ateista van. több, mint ahány ember jelenleg a Fideszt támogatja.

anonymand 2012.01.21. 17:11:02

@VillonG:

Tisztelt VillonG!

"Nem arról van szó, hogy szerv-e vagy sem! :) Könyörgöm, kérlek, nézd már át az "adataidat" mielőtt teljesen hülyét csinálsz magadból! Nem gondollak téged rossz gyereknek, de ha kötöd az ebet a karóhoz, hogy a Velencei Bizottság képében az EU dorgált, akkor nagy bakot lősz.... :S" - ha ő bakot lőtt, az csak nyuszi. Te viszont nagyvadra mentél.

"Joggal a Demokráciáért Európai Bizottság" - ez a megnevezés Neked mit takar?
Venice Comission.

"Húsz éves a Velencei Bizottság - Az Európa Tanács tanácsadó testülete június 5-én ünnepelte születésnapját"
www.jogiforum.hu/hirek/23228

"Strasbourg, 2011. március 28.
Opinion no. 614/2011
614/2011. sz. állásfoglalás
CDL-AD(2011)001
CDL-AD(2011)001
Or.Engl.
Eredeti: angol
EUROPEAN COMMISSION FOR DEMOCRACY THROUGH LAW (VENICE COMMISSION)
JOGGAL A DEMOKRÁCIÁÉRT EURÓPAI BIZOTTSÁG (VELENCEI BIZOTTSÁG)
OPINION ON THREE LEGAL QUESTIONS ARISING IN THE PROCESS OF DRAFTING THE NEW CONSTITUTION OF HUNGARY
ÁLLÁSFOGLALÁS A MAGYARORSZÁGI ALKOTMÁNYOZÁSI FOLYAMAT SORÁN FELMERÜLT HÁROM JOGI KÉRDÉSRŐL
Adopted by the Venice Commission at its 86th Plenary Session (Venice, 25-26 March 2011)
A Velencei Bizottság az állásfoglalást 2011. március 25–26-án Velencében tartott 86. plenáris ülésén fogadta el Strasbourg, 2011. március 28."
tasz.hu/files/tasz/imce/2011/opinion_on_hungarian_constitutional_questions_enhu_0.pdf

Na most még egyet, Martonyi levelének lábjegyzete:
"A Velencei Bizottság különösen üdvözli azt a tényt, hogy az új Alaptörvény a demokrácia, a jogállamiság, valamint az alapvető jogok védelmének elvein alapuló alkotmányos rendet hoz létre. Különös erőfeszítés történt az emberi jogokról szóló európai egyezmény és – bizonyos mértékben – az EU Charta módszerének és tartalmának szoros követésére.” Joggal a Demokráciáért Európai Bizottság (Velencei Bizottság), Vélemény Magyarország Új Alaptörvényéről, A Velencei Bizottság a véleményt 2011. június 17-18-án Velencében tartott 87. plenáris ülésén fogadta el."
karpataljalap.net/cikkek/2012-01-20/martonyi-janos-levele-az-eu-biztosainak.php

Tisztelettel:
anonymand

anonymand 2012.01.21. 17:17:11

@VillonG:

Tisztelt VillonG!

Ha már szó esett róla:
"Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke, aki egyúttal a Velencei Bizottság alelnöke." - ez is bak(i) lenne?

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: megjegyzem lehet, hogy mégis neked van igazad. Ha a taggyűlés lehet nem taggyűlés, akkor az EU Tanács egyik testülete lehet nem EU-s testület....

VillonG 2012.01.21. 19:42:17

@anonymand:
@Brendel Mátyás:

Hát úgy látom, bennetek nem lobog a tudásiránti vágy... :) Elárulom hát a titkot:

A Velencei Bizottság az Európa Tanács szerve!

Az Európa Tanács nem az EU szerve.

Az EU szerve az Európai Unió Tanácsa!

Hagytam pár napot nektek, de hogy ennyi idő után sem jöttetek rá a megoldásra ez titeket minősít és a hozzáállásotokat!

Azt hiszem ebből a blogból ennyi elég is, tekintve a hozzáértéseteket!

Szép baloldali napfelkeltét! :)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.01.21. 20:37:35

@szárny: Marha vagy. Alulfejlettségedre nincsen szalonképes kifejezés.

@kurtipista: Márpedig ha én holnap fel akarom venni a muszlim vallást, mert abban hiszek, akkor szerinted ezt én se tehessem meg a Hazámban?
Terjesszük ki a tilalmakat pártokra is! Határozzuk meg az elismert pártok számát is!

Egypártrendszert és álamvallást!!!!!

Komolyan kérdezem:Miért nem húztok vissza Etelközbe és basszátok a rezet (nem akartam azt írni, hogy az anyátokat) egy jurtában, és hagyjátok az embert Európában európai módon élni?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.01.21. 20:40:11

@kurtipista: "A néppárt védte Orbánt,"

Védte, mert orbán engedett. Ha nem engedett volna, a néppárt is kihátrált volna mögüle.
Rengeteg cikk jelent meg nyugton, hogy miért adnák nekünk az ottani adófizetők pénzét, mikor itt azokat az értékeket, melyek ott alapvető normák, lábbal tiporja a kormány.

kurtipista 2012.01.22. 01:29:37

@Dr Karl Friedrich Drais der Freiherr v. Sauerbronn: Vedd fel a muszlim vallást és húzz az arabokhoz! Ez Magyarország és 1000 éve keresztény! Nehogy már pár pöcs akarja megváltoztatni! De próbáld meg a zsidó vallást felvenni! Öket gondolom nem fogod szidni ha nem engedik! Azon sem csodálkoznék ha te is az lennél! Azért nem megyünk vissza mert ez a hazánk és nem az! Aki nem akar magyar lenni annak nem kötelező itt lenni! A nép szavazott, hogy ez pár kretének nem tetszik az kit érdekel? A mai béke menetben úgye többen voltak mint az opera elött? :-D ez mindent elárul!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.01.22. 03:58:10

@kurtipista:

Hülye úr, gondolom nem vagy vele tisztában, hogy muszlimok itt is élnek nagyobb tömegekben, mindössze 300 kilométerre Pécstől. És nem arabok.

Kevered továbbá egy vallás felvételét, valamint egy országba való bevándorlás feltételeit.

"A nép szavazott."
Szavazott 2003 április 12-én is. hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9pszavaz%C3%A1s_Magyarorsz%C3%A1g_EU-tags%C3%A1g%C3%A1r%C3%B3l#Eredm.C3.A9nyek
Borzasztó! Az EU csatlakozást többen támogatták, mint a jelenlegi kormányt!
Namármost kis barátom, seggfej bertalan, innentől te nem vagy más,mint egy szánalmas agyatlan primitív kissebbség a keresztényi államvallás ideáddal, ugyanis az EU-ban vallásszabadság van, azaz olyan vallást veszek fel, amilyet akarok. És mivel többen tettük le voksunkat az EU értékei mellett, ezért ha ez neked és a fideszhívő neohorthysta kirekesztő bandádnak nem tetszik, akkor húzzatok el ti.

Tetszik, nem tetszik, ez van:
sdt.sulinet.hu/Player/Default.aspx?g=db989d36-653a-474c-b78b-763014e6009e&cid=dca5c01a-2c32-4e7b-a2d3-e726e0af47da

Az Európai Egyezmény a vallásszabadságról9. Cikk . Gondolat-, lelkiismeret- és vallásszabadság 1. Mindenkinek joga van a gondolat-, a lelkiismeret- és vallásszabadsághoz; ez a jog magában foglalja a vallás vagy meggyőződés megváltoztatásának szabadságát, valamint a vallásnak vagy meggyőződésnek mind egyénileg, mind együttesen, mind a nyilvánosság előtt, mind a magánéletben istentisztelet, oktatás és szertartások végzése útján való kifejezésre juttatásának jogát.2. A vallás vagy meggyőződés kifejezésre juttatásának szabadságát csak a törvényben meghatározott, olyan korlátozásoknak lehet alávetni, amelyek egy demokratikus társadalomban a közbiztonság, a közrend, közegészség vagy az erkölcsök, illetőleg mások jogainak és szabadságainak védelme érdekében szükségesek.[…]14. Cikk . Megkülönböztetés tilalmaA jelen Egyezményben meghatározott jogok és szabadságok élvezetét minden megkülönböztetés, például nem, faj, szín, nyelv, vallás, politikai vagy egyéb vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, nemzeti kisebbséghez tartozás, vagyoni helyzet, születés szerinti vagy egyéb helyzet alapján történő megkülönböztetés nélkül kell biztosítani.(Egyezmény az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről)

anonymand 2012.01.22. 05:39:33

@VillonG:

Tisztelt VillonG!

Itt és most beismerem, hogy tévedtem. Az Európai Tanács valóban nem azonos az Európa Tanáccsal.
Az Európa Tanács nem az Európai Unió intézménye.

Tisztelettel:
anonymand

kurtipista 2012.01.22. 11:14:26

@Dr Karl Friedrich Drais der Freiherr v. Sauerbronn: Tölem aztán olyan vallást veszel fel amilyet akarsz! De az legyen a te magánügyed! A valásod gyakorlásához ne mástól kérj támogatást! Európa keresztény, az is marad! Nyilván való a 95%-t támogatják a maradék 5% oldja meg magának! Semmi bajom velük csak tudják, hogy nekük kell alkalmazkodni!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.01.22. 11:22:37

@kurtipista:

olyan vallást veszel fel amilyet akarsz! De az legyen a te magánügyed! A valásod gyakorlásához ne mástól kérj támogatást!

kurtipista 2012.01.22. 12:38:19

@Dr Karl Friedrich Drais der Freiherr v. Sauerbronn: A többség nem is kér, hisz az ő általuk befizetett adóból finanszírozzák!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.01.22. 18:51:38

@kurtipista:

Az adóból finanszírozás ugyanolyan támogatás. Sokkal tisztességesebb lenne, ha a vallások eltartanák önmagukat. És a pártok is.

Fentebb belinkeltem miért, ha egy vallás kap állami pénzt, akkor mindegyiknek kell kapnia. Nem döntheti el az állam, mi számít vallásnak.

Ha nem lenne támogatás, akkor nem lennének bizniszegyházak se.

kurtipista 2012.01.22. 20:24:26

1, had döntse el a többség melyik egyházat támogatja az adójából!
2, Pártok? Akkor csak azok nyerhetnének akiket a rabló zsidó támogat! Nem hiszem hogy ez igazságos lenne!
Bizniszegyház? Nincs sok hívője ezért támogatni sem kell!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.01.22. 22:32:19

@kurtipista:

Csak éppen azt nem tudod, hogy az adód elköltésébe nem ugathatsz ble, mert azt a kormány költi el nem te.

kurtipista 2012.01.22. 23:15:08

Ez így van! Az utobbi 8 évben sem szólhattam bele! Vagy te igen?

anonymand 2012.01.23. 05:47:24

@kurtipista:

kurtipista!

1. a többség helyesen fogalmaztál, döntse el nyugodtan, hogy milyen egyházat támogat adójából.
A saját adójából, és nem máséból!

2.
"Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják,

hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén,

mint egy kis itt felejtett középkor.

Látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni,

zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk, rögtön sietünk felkortyantani

bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják,

hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament,

nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk.

Mi lesz ennek a vége, szeretett úri véreim? Mert magam is ősmagyar volnék,

s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit, aki különb, mint ti.

A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen, mintha itt sem lettünk

volna."
(Ady Endre, 1902.)

Mindenféle tisztelet nélkül:
anonymand

zsvadász 2012.01.23. 08:51:43

@anonymand: kurtipista vagyok! Mi van nem engedtek irni! Látom itt is megy a kis mini elnyomás! Aki nem ért veletek egyet azt "likvidálni" kell! Ez is igazi vörös mentalitás! Itt is megvalósul a ti szólásszabadságotok! Ti lennétek csak az igazi diktátorok! Biztos vagyok benne az ágyad fölött ott a sztálin kép! Remélem a következő tüntetéseteken jönnek a gumilövedékek!

anonymand 2012.01.23. 09:07:10

@zsvadász:

zsvadász!

"Biztos vagyok benne az ágyad fölött ott a sztálin kép!" - szívesen lecserélem Bonsai Duce zanzájára.

anonymand

zsvadász 2012.01.23. 16:18:32

@anonymand: Csak maradjon a példa képed a falon, hogy legyen kihez fohászkodnod! De ahogy elnézem a képed, fidel sem áll töled messze! Rokonok vagytok?

zsvadász 2012.01.23. 16:20:25

Ahogy elnézem fenn a képen cohn-buzi képét, lehet, hogy szivott is egy kicsit, elég bizar feje van!

anonymand 2012.01.23. 17:21:42

@zsvadász:

zsvadász!

Meggondoltam.
Cserélni fogom.
Nem fohászkodni fogok hozzá, hanem hintáztatom majd.
Ha már hantáztatni nem fogom tudni....

anonymand

Ps.: Lombroso szindrómád van?

zsvadász 2012.01.23. 23:15:37

Csak szeretnéd cserélni! Égetné az a kezed, vörös kutya!

zsvadász 2012.01.23. 23:26:51

"Bajnai és Gyurcsány nem erőltetett ránk egy bornírt tákolmányt ilyen hülye "indoklással".
1 Ez csak a baloldali kisebbség szerint szar!
2, Nem volt rá lehetőségük, soha nem volt 2/3-k!

"Bajnai és Gyurcsány alatt jóval durvább válság jött kívülről."
Gyurcsány alatt nem volt válság! Csak a fejében!

Az államadoságról: 2002-ben kb. a GDP 52% volt 2010.ben már kb a GDP 82 %-a
Bal kormány = PLUSSZ 30% ADÓSSÁG! Gratulálok a baloldalnak! Ehhez sok ész nem kell! Innen indult a jobb 2010-ben, nagy mozgástere nincs hála a gúnárnyakúnak és BŰNbandájának!

anonymand 2012.01.24. 04:21:21

@zsvadász:

zsvadász!

Még mielőtt elhinnéd azt a sok marhaságot amit leírtál, szíves tájékoztatásul közlöm veled, amit már mindenki más tud, rajtad kívül:

1. egy konszenzusos alkotmány mindenkié kell, hogy legyen. Az Alaptörvény csak a tietek (olyan is)
2. 1994-1998 között is 2/3-os kormánytöbbség volt.
A gazdasági világválságot 2008-2009-es válságnak szokás nevezni, mármint azoknak, akiknek nem rossz a hosszútávú memóriája.
Az államadósságról: "A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint 2011 harmadik negyedévének végére az államadósság GDP arányosan elérte a 82,6 százalékot"...
És még hozzá, hogy jobban lássad:
www.akk.hu/ktgvetesadossag.ivy
Benne a manyup-pénzekkel.
Gratulálok a Fidesz-nek!

anonymand

Ps.: a mellékelt képen láthatod, nem vörös, inkább kopasz vagyok. Több tévedésed nem volt....

zsvadász 2012.01.24. 08:41:53

@anonymand: Remélem tudsz grafikont olvasni!

dls.hu/dls/hirek/az-allamadossag-alakulasa-2000-es-2010-kozott----20110209

Fura, nekem úgy tűnik, most is válság van!

anonymand 2012.01.24. 08:56:12

@zsvadász:

zsvadász!

Nagyon kedves vagy, hogy megadod a linket, mert ez nálatok nem szokás.
Az viszont Neked nem tűnik fel, hogy a grafikon, mint az a címben, "Az államadósság alakulása 2000 és 2010 között 2011.02.09." is szerepel, csak 2010-ig, a harmadik negyedévig mutatja a változásokat.
Sebaj!
Remélem nem haragszol meg, ha egy kicsit frissebb adattal szolgálok:
"MNB: közel 83 százalékra nőtt az államadósság"
hvg.hu/gazdasag/20120102_allamadossag826

Amiben egyetértünk: válság van most is.

anonymand

zsvadász 2012.01.24. 12:18:09

Én csak a+ 30% akartam rámutatni! Ami nagyon sok! Ezt kéne úgy megmagyarázni, hogy hihető legyen! Miért mit hittél a fidesz másfél év alatt megfékezi a folyamatot! Adjunk neki is 8 évet!
süti beállítások módosítása