Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Heller és Morvai az EU-Parlamentben a 2006-os, őszi zavargásokról

2011.03.04. 10:58 | Brendel Mátyás | 620 komment

Címkék: 2006 zavargások morvai krisztina heller ágnes

Az egészben az a szomorú, hogy az EU-Parlamentben ott van egy Morvai Krisztina, aki állandó jelleggel lejáratja magát. Ő az egyik politikus, aki képviseli az országunkat, és így képviseli. Iszonyatosan alacsony szinten képviseli, és joggal röhögik körbe az ottani képviselők.

A másik szomorú dolog, hogy ezek után jön a kortárs filozófia egyik legismertebb alakja, és leereszkedik az ő szintjére, ő is lejáratja magát. Kiderül, hogy Heller Ágnes semennyivel nem meggondoltabb, nem precízebb, nem pontosabb. Pedig filozófus. Az egyik leginkább elismert magyar filozófust láttuk Morvai Krisztina szintjén. Hát kérem, ez a szégyen. 

***

Heller Ágnessel nem az a baj, hogy balliberális, nem az, hogy csalt pályázaton (nem állítom, hogy csalt), nem az, hogy filozófus. A baj pont az, hogy balliberális, és az, hogy "filozófus is, meg nem is". Pontosan fogalmazva: szakmájára nézvést filozófus, de nem viselkedik filozófushoz méltóan. És balliberális, de árt a balliberális ellenzéknek. Meggondolatlanul ad nyilatkozatokat, és ezekben a nyilatkozatokban időnként nagyon meggondolatlanul szólja el magát.

Egy korábbi példa volt, amikor az MTV-ben, az Estében, egy riportban azt mondta, hogy "Engem nem érdekel, hogy mit gondolnak a nézők, a nézők nem tudnak számolni." Ugyanebben a riportban egyébként tévesen megvádolta a Szöllősi Györgyit, műsorvezetőt is azzal, hogy "maga a bevezető szövegben mondta, hogy liberálisok kapták". És ez nem volt igaz, meg lehet nézni, nem mondta. Heller sokszor nem a tényekkel vitázik. Az EU-Parlamentben azt mondta (ld. a videót lentebb), hogy "show me a fact", ugyanakkor ő maga nem emlékszik pontosan, nem néz utána pontosan annak, amit állít, hanem az alapján beszél, hogy mi hogy maradt meg benne, mi milyen benyomást keltett benne. Ez az, amit egy filozófus esetében egyenesen szégyen. Ugyebár ő elvben pontos idézetekkel és hivatkozásokkal kellene, hogy dolgozzon a szakmai kódex szerint. Úgy volna helyes, ha a filozófus felkészülten nyilatkozik, ésszerűen érvel, meggondolja a szavait.

Lehetett gyanítani, hogy nem lesz ez jó. Ha Heller Ágnes ennyire sokat nyilatkozik, ennyire harcosan "kapja fel a vizet", és ennyire felindultan, érzelem-ittasan beszél, az végül rosszul fog elsülni.

Ilyen előzmények után Heller Ágnes felszólalt az EU Parlamentben a Zöld-frakció által a médiatörvényről rendezett vitanapon. És szembe találkozott Morvai Krisztinával. Milyen jó vicckezdet lenne, de sajnos nem vicc.

Elnézést, de egy Jobbikos videót tettem be ide, mert Morvai kérdését is meg szeretném mutatni.

Ezen a napon ugyanis Morvai Krisztina is felszólalt, és botrányt okozott kérdéseivel. Ha Heller Ágnes egy bölcs filozófus lenne, akkor szépen hátra dőlt volna, és végignézte volna, ahogy Morvai nevetségessé teszi magát, majd annyit válaszolt volna, hogy "a 2006-os zavargások kérdése nem tartozik ide". Ezt Heller Ágnes válasza végén mondta is, csak előtte elkövetett egy pár olyan szarvashibát, melyeket nem kellett volna elkövetnie, ha meggondolt, ha nem érzelmileg felindultan szólal meg, ha filozófushoz méltóan precízen gondolkodik, és pontosan fogalmaz.

Morvai Krisztina kérdésében felvetette, hogy 2006-ban emberekre lőttek ("shoot at Hungarians"). Heller válasza az volt: "senkire nem lőttek" ("no one was shot"). Ha Heller nem Morvai kérdésére válaszolt volna, még magyarázkodhatott volna, hogy a "shot" igét "lelövés" értelemben használta, csakhogy Morvai kérdésében megadta az ige értelmezésének kontextusát: "shoot at". (A shot prepozíció nélkül lelövést és meglövést is jelenthet: "He was shot six times by a man on the run, and she couldn't find how to push through.") Ha Heller igazán precízen akart volna fogalmazni, akkor mondhatta volna, hogy "no one was killed". És akkor a jobboldal nem köthetett volna bele. Bár még egy ilyen választ is kihasználtak volna. Manipulálni lehetett volna vele embereket.

Nem tudom, hogy Heller azért mondta-e, amit mondott, mert nem fogalmazott pontosan, vagy azért, mert nem emlékszik pontosan, vagy esetleg nem tudja, hogy bizony, voltak rendőri visszaélések, melyek során lőttek meg embereket.

Heller azt is mondta, hogy "még a Fidesz nem állítja, hogy bárkit is meglőttek vagy megkínoztak." ("not even the Fidesz claims that ... people were shot, that people were tortured" ) És ebben sincs igaza. Bizony, a Fidesz reklamált kínzások ügyében, és kár volna tagadni, hogy a 2006-os zavargások során történtek ilyen visszaélések is.

Hozzá kell tenni, Morvainak nagyon nincs igaza 2006 ügyében általában, de erről írtam már eleget. A 2006-os zavargások alapvetően a zavargók hibája volt, alapvetően törvénytelen zavargókat oszlattak fel, és ezek során történtek visszaélések, többek között történtek lövések is, de azt Morvai nem hangsúlyozta, hogy gumilövedékekkel. A jobboldal, és sajnos a média, a zemberek közül sokan ezekkel a visszaélésekkel foglalkoznak, és a zavargó csőcselékkel, az okozott károkkal, a zavargók által elkövetett törvénytelenséggel nem. A Fidesz szerepével pedig a legkevésbé, pedig a Fidesz szerepe - mint a zavargások egyik szítója - igen nagy.

De Morvai az EU Parlamentben, ebben a kérdésében is igen magas labdákat adott fel, hiszen például azt állította, a "Miért kellett a balliberális koalíció kormányának lőnie a magyarokra?" ("Why did the liberal-socialist coalition-government had to shoot at Hungarians?"). Így, mintha a kormány lövöldözött volna, mintha a kormány úgy egyáltalán "szokna" lövöldözni. Azt állítja, hogy mindezt 2002 és 2010 között folyamatosan és folyamatosan ("on and on and on") tették.

Vagy egy még szimplább hazugság: "minden ellenzéki tüntetést fel kellett oszlatniuk " ("every single anti-government demonstration had to be dissolved"). Ezzel szemben 2006 őszén nem oszlatták fel a Fideszes nagygyűlést, pedig rossz helyen szervezték meg (mint bebizonyosodott), és tudtommal a legtöbb tüntetést nem oszlatták fel. Egyetlen "dolgot" oszlattak fel tudomásom szerint: a Parlament előtt immár egy hónapja folyó problémás, és nem engedélyezett kitelepülést, és "gyepvizeldét" akarták törvényesen feloszlatni. Továbbá feloszlattak még barikádok mögött randalírozó huligánokat. Na, ha Heller le akart volna csapni valamire,  erre kellett volna lecsapni.

De talán inkább bölcsebb lett volna hagyni az egészet, mert ugye semmi köze a médiatörvényhez. Az egész csak Morvai kommunikációs trükkje, hogy a kedvenc kis témáját mindenhova becsempéssze, ahova csak lehet. Mert ugye őneki ez a rögeszméje, ő ebben a kérdésben érzi nagynak magát. Kár, hogy Heller ebben a bohózatban eleve részt vett.

Mert az egészben az a legszomorúbb, hogy az EU-Parlamentben ott van egy Morvai Krisztina, aki állandó jelleggel lejáratja magát. Ő az egyik politikus, aki képviseli az országunkat, és így képviseli. Joggal röhögik körbe az ottani képviselők.

A másik szomorú dolog, hogy ezek után jön a kortárs filozófia egyik legismertebb alakja, és leereszkedik az ő szintjére, lejáratja magát. Kiderül, hogy Heller Ágnes semennyivel nem meggondoltabb, nem precízebb, nem pontosabb. Pedig filozófus. Az egyik leginkább elismert magyar filozófust láttuk Morvai Krisztina szintjén vitázni. Hát kérem, ez a szégyen.

A harmadik dolog, hogy a médiatörvényről szóló vitája a Fidesz kritikája helyett ezzel Heller és Morvai vitájába torkollott. Később azért még vissza fogok térni erre.

Ez nem a balliberálisok szégyene, és nem is a filozófusok szégyene. De valami ebben az országban, ebben a rendszerben, talán ebben a világban "el van rontva", ha ilyen emberek képviselnek minket, ilyen emberek lesznek a leginkább elismert filozófusaink.

Természetesen a rendszerre igen, de a balliberális oldalra nem mond semmit Heller Ágnes leszereplése. A filozófusokra nézve annyit vet fel, hogy vajon miért is néznek ennyire fel Heller Ágnesre azok, akik felnéznek?!

A jobboldalon viszont ettől függetlenül sokan fogják általánosítani, sokan fogják lobogtatni ezt az ügyet. És ezért a balliberálisoknak és filozófusoknak ez bizony nehéz helyzetet teremt. Köszönjük, Heller Ágnes!

Heller Ágnes most már vagy egy hónapja minden lehetséges fórumon arról panaszkodik, hogy őt politikai támadás érte. Azóta minden lehetséges fórumon mindent megtesz azért, hogy minél több tápot adjon ehhez a politikai támadáshoz. Most már egy olyan precedenst is adott ellenségei kezébe, amelyben éppen nekik van igazuk. Kár volt ennyire magas labdát feladnia.

Mint ahogy azt korábban már megfogalmaztam, minden vitában érdemes olyan frontot tartani, amelyik igaz és tartható. A filozófusperben ez az álláspont az, hogy a filozófusok valószínűleg nem követtek el sikkasztást (ők tudják, hogy ez igaz-e), hogy a témaválasztás és teljesítés területén lehet kritikával élni, de az igazán nagy hiba a rendszerben van, és más pályázatok bizonyára sokkal inkább kifogásolhatóak, és jelentősebb mértékben. A rendszer megjavítását kellene megcélozni, és Budaiék eljárása ezt egyáltalán nem segíti elő.

A 2006-os zavargások ügyében a tartható álláspont az, hogy történtek rendőri visszaélések, de a zavargók részéről még inkább, és a törvénytelenségek, visszaélések területén a zavargókat kell, hogy nagyobb kritika illesse.

A médiatörvény kérdésében bizonyára nincs vita közöttünk, vitánk a Fideszesekkel van. Egyértelmű, hogy a médiatörvény ügyében nekünk azt az álláspontot kell tartani, hogy rossz, túl nagy hatalmat ad a hatalom kezébe. És ez még az EU által kért korrekciókkal sincs megoldva. Még nincs vége az ügynek. No de erről majd egy és későbbi postban...

· 5 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr212709378

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán beáldozza a jövő nemzedéket? 2011.03.05. 11:37:29

Még Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkárt is meglepte, hogy Orbán Viktor nem hagyja eltántorítani magát a tankötelezettség korhatárának 15 évre csökkentésétől. A pedagógus szakszervezetek attól tartanak, hogy fiatalok tömegei fognak túl korán,...

Trackback: Társadalmon kívüli értelmiség, kolonizált társadalom 2011.03.04. 23:06:02

Heller Ágnes megmondta, hogy is nem volt ez. Különös véletlen, hogy épp nagyívű és igazi episztemológiai tisztaságú megnyilvánulása előtt éjjel linkeltem egy témába vágó, 2009-es szöveget. Amit ezúttal egyszerűen be is másolok. (A szerző nem emel kifog...

Trackback: 2006-ban nem lőttek a tömegbe 2011.03.04. 19:20:31

Rendszeresen visszatérő vád jobboldali kommentelők, újságírók, sőt politikusok részéről, hogy 2006-ban a rendőrök (naná, hogy Gyurcsány parancsára...) a tömegbe lőttek, sőt az is elhangzott már, hogy sortűz volt. Morvai Krisztina rendszeresen ezt szajk...

Trackback: Morvai Krisztina hazugságai és ami ráépül 2011.03.04. 11:38:05

Morvai Krisztina elképesztő hazugságsorozatot nyomott le kedden Brüsszelben. A Mandiner fideszes szerzője mégis csak annak kiragadásával foglalkozott, hogy Heller Ágnes mit válaszolt Morvai egyik - hazug - felvetésére. Ezt, mint az eset tanulságát a v...

Trackback: Morvai Krisztina hazugságai és ami ráépül 2011.03.04. 11:37:58

Morvai Krisztina elképesztő hazugságsorozatot nyomott le kedden Brüsszelben. A Mandiner fideszes szerzője mégis csak annak kiragadásával foglalkozott, hogy Heller Ágnes mit válaszolt Morvai egyik - hazug - felvetésére. Ezt, mint az eset tanulságát a v...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WAdam 2011.03.04. 12:31:47

Kíváncsi vagyok, hogy az ilyenek, mint Heller Ágnes, miben hisznek. Mert tény, hogy Morvai lejáratja magát sokszor, de legalább van egy értékrendje. Ezeknek a Heller-féle filozófus-izéknek még az sincs.

tollas 2011.03.04. 12:33:30

Morvai botrányt okozott kérdéseivel? ?????

A kérdés volt a botrány, nem az hogy lőttek 2006-ban és Heller ezt tagadja?

dúlidúliaréten 2011.03.04. 12:36:11

és ez az egész tényleg fontos?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 12:36:27

@WAdam: Hellernek van értékrendje. A filozófus-izét meg kikérem a magam nevében is.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 12:37:27

@tollas: A kérdés is botrány volt. Mert nem tartozott oda, mert Morvai ott makacskodott, és szánalmasan viselkedett. És mert a kérdésben is hangoztak el hazugságok.

csillámpóni 2011.03.04. 12:40:01

Én már a Tillás fotóknál megmondtam, hogy Hellernél itt az ideje az ajakfeltöltésének, és CKM-címlapjának. Plusz érdemes lenne beiskolázni a TV2 Akadémiára, az Sarka Katát is képbe hozta, pedig ő legalább olyan mértékű ellenbeavatásban részesült, mint Ágica.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2011.03.04. 12:40:41

kedves emberek, halkan megjegyzem, bár tudom rám fogtok uszulni, de, a "shot at" azt jelenti ángliusul: rálőni, vagyis people were shot at - emberekre lőttek (rá!), a "to shoot someone" azt jelenti hogy valakit lelőnek, vagyis agyonlőnek.
a vita tehát szinkronizálva úgy hangzik: emberekre rálőttek (tény), ellenben embereket nem lőttek le (agyon, tudtommal ez is tény).
remélem, nem kell túlragozni a dolgot.

bőrmók 2011.03.04. 12:40:55

Egy filozófus valótlanságokat állított? Egy FILOZÓFUS??? Te jó ég, hova jutottunk???
fosposzt.

TIN modell (törölt) 2011.03.04. 12:47:04

Te sem emlékszel jól barátom, mert miért is törvénytelenek a Fidesz megemlékezésről hazafelé indulók? Hiszen rájuk támadtatok állatias módon, alig néhány 10 másodperccel a megemlékezés vége után. Te is egy szintre kerülsz Hellerékkel.

TIN modell (törölt) 2011.03.04. 12:48:40

@WAdam: Filozófus, peeeeersze. Ballib megélhetési megmondóember. Fő megmondóember.

oscar dirlewanger 2011.03.04. 12:50:09

heller nyanyának az nem tetszik, hogy a dicső szdsz-ét a magyar nép lehuzta a klotyón..amugy meg szálasi alatt nem volt ilyen nagy pofája ezeknek....

puszinyuszi 2011.03.04. 12:52:19

Heller A. inkabb D. Cohn-Bendit szintjere sulyedt le. Annal meg aligha van alabb...

felvilágosító 2011.03.04. 12:58:00

@oscar dirlewanger: Talán a te pofád nagy volt a Kádár korszak alatt? Ha egyáltalán éltél akkor.

levvente 2011.03.04. 12:58:28

Szánalmas ez a mosdatás... (shoot at, vagy shot) A "No one was tortured"-nél meg nyilván a "senkit nem mérgeztek tortával" dologra gondolt... hiszen Bölcs Heller Asszony nem hazudhat...

Hát megmutatta Ágnes asszony egész Európának hogy mit ér Ő is és az életműve is.
Úgyhogy moshatja tovább a szavait a patakban: a hitelességnek már csak foszlányai maradtak a kezében, s lassan azt is elragadja a víz.

puszinyuszi 2011.03.04. 12:59:04

Neha eljatszom a gondolattal, hogyha a 2006 oszi esemenyek ellenkezo elojellel tortentek volna meg, akkor mik lettek vona a kovetkezmenyek? Vilagmeretu felhordules Tel-avivtol Washingtonig? Mo. mint paria orszag? Nemzetkozi szankciok? Minimum egy, az Ausztriat 2000-ben sujto unios kikozositeshez hasonlo hosszantarto politikai elutasitas, cordon sanitaire?

Ja, hogy ez nem tartozik a temahoz? Bocs...

Cateran 2011.03.04. 13:00:48

En ugyan nem voltam ott,az adott lovoldozesnel,de szeretnem megkerdezni: Volt mar a jelenlevok kozul valaki tomegverekedesben (focimeccsen mondjuk vagy kocsmaban vagy ilyesmi) Aki igen,az tudja,nincs ido lacafacazni,hogy ki az aki tamad es ki az aki eppen bambul bele a vakvilagba..Masik kerdes: Megtamadtak a rendoroket? Amennyire tudom meg...innentol kezdve nincs mirol beszelni..aki olyan hulye, hogy randalirozo nepseg mellet nez ki butan a fejebol es azt hiszi,csak mert o tudja,hogy nem vesz reszt benne,akkor ezt mar mindenki mas is tudja..nos az ilyen jobb,ha meghal..az ilyen ne orokitse tovabb a genkeszletet...Azt biztosan tudom,ha en rendor lennek,hasonlo szituban laposra vernek/lonek mindenkit akit erek...
Nem mintha nagyon rajonganek a magyar rendorokert,de van 1 hatar,amin tul bizony igazuk van ha eroszakosan lepnek fel...

levvente 2011.03.04. 13:05:35

@Cateran: az a peched, hogy nem 1 és nem 2 bíróság itélt meg több tízmilliónyi kártérítést az áldozatoknak, és erre nem került volna sor, ha a rendőri fellépés jogos és arányos.
ÉS ráadásul... HellerFletó Ágica TÉNYállításban H A Z U D I K. Nem arról filozofál, hogy "mi lett volna helyes"......

gergel 2011.03.04. 13:05:36

A teljes ülést hol lehet megtalálni?
Jó lenne egészében látni mi is történt. Sajnos csak ennyit találtam egyelőre:
egyenlito.blog.hu/2011/03/04/morvai_krisztina_hazugsagai_es_ami_raepul?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

Metal_Storm 2011.03.04. 13:05:38

@Cateran: remélem majd te is belekerülsz önhibádon kívül és akkor megtudod, milyen ártatlanul kinézni a fejedből egy ilyen szituációban...

OkoskaTo:rp 2011.03.04. 13:08:16

Ezt nyugodtan beküldhetitek a LeiterJakabba, már ha égetni akarjátok magatokat. Ha jól tudom, a "shoot at" a RÁlövés (szándék), a "no one was shot" azt jelenti, hogy senki sem volt LElőve (eredmény), ráadásul Ámerikában leginkább az éleslőszeres találatot jelentve.

Silent Bob 2011.03.04. 13:09:28

@Cateran:
Azért volt ott megbilincselt emberek összerugdosása, megbilincselt emberek ujjának eltörése is. Vendéglátó helyen ülők kiráncigálása és szarráverése, nyugatinál villamosra várók begyűjtése, "leesett azonosítók", "nem volt vipera" stb...
Nehéz erre ráhúzni a stresszhelyzetet.

kivisziat 2011.03.04. 13:12:13

Végülis mi történt? A "független" folozófusból előtört a doktríner balliba gágogása, miután a jobbliba ügyesen (saját színvonala fölött teljesítve) jégre vitte. És mindezek tetejébe az üvöltözős pedofil, amint pisszeg... Elqrta a professzor asszony, a legjobb balliba hagyományok szerint. MoshaSSátok (sic)!

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2011.03.04. 13:12:59

Heller lehet idős, lehet nő, lehet filozófus, attól még egy ostoba gyökér.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 13:13:53

@TIN modell: Olvasd el, amit erről írtam. Nem adtak ki olyan parancsot, hogy a Fideszről hazaindulókra rá kell támadni, szervezett módon ilyen nem történt. A Fidesz megemlékezésnek 17:45-kor vége volt, a rendőrség 19 óra után érkezett az Astoriára. AKi akkor ott volt, az nem indult haza.

oscar dirlewanger 2011.03.04. 13:14:36

@felvilágosító: éltem akkor, 37 vagyok, és még kádár alatt is nyugatról becsempészet nyilas szamizdat újságokat olvastam, meg nagypofám volt a komcsik, cigányok, heller félék ellen!!!

felvilágosító 2011.03.04. 13:14:49

@Metal_Storm: Hallottál már arról, hogy egy ilyen akció során a rendőrség az egész területet "műveleti területté nyilvánítja, és még az oszlatás előtt megafonokon felszólítják a jelenlévőket a távozásra, illetve arra, hogy az ottartózkodás, a felszólítást követően jogtalan? Minden jóhiszemű távozhat, vagy ennek esetleges lehetetlensége esetén bármelyik határos épületben biztonságban kivárhatja az akció végét.

ben2 2011.03.04. 13:15:16

@Brendel Mátyás:

1. Morvai kérdése azt firtatta, hogy ha Heller Ágnes szerint a magyarok vakon követik a hatalmat, akkor miért kellett rájuk lőni 2006-ban? - ez nagyon is a tárgyhoz tartozik, elvégre Heller Ágnes mondataira reagált
2. A kérdése azon része is aktuális, hogy ha a liberálisoknak a médiatörvénnyel a magyar demokráciára gyakorolt hatásai miatt vannak problémái, akkor miért nem aggódtak a magyar demokráciáért akkor, amikor elvbarátaik tüntetőkre lövöldöztek? Vagy a demokráciával csak akkor van baj, ha a kormány a médiát szabályozza, ha pedig véresre veri a vele szembenállókat, akkor nem?
3. Milyen liberalizmus az olyan, ahol kérdezni sem szabad?

Ezek nagyon is jogos kérdések, ha Morvai ezekkel lejáratja magát, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy kik előtt járatódik le és tényleg akarunk-e abba a társaságba tartozni.

shamir 2011.03.04. 13:15:37

@Cateran: Afelett azért nagyvonalúan elsiklasz, hogy miért is mentek az emberek az utcára, miért álltak szembe a rendőrökkel, és hogy végül miért lett összecsapás a vége. Mert hajtotta őket az igazságérzet, és ott akkor a hatalmat a rendőrség személyesítette meg. Nem úri huncutságból, passzióból kockázatták a testi épségüket.

levvente 2011.03.04. 13:15:50

@Brendel Mátyás: akkor hallgassuk picit tovább ezt az Igazmondót...

"Its YOU story, its YOU fiction".... világosan hallható, hogy YOU-t mond, nem pedig YOUR-t.
Aki ezt a két szót sem tudja helyesen használni, az ne bújjon amögé, hogy "shoot" vagy "shoot at"....

Ilyen ország tényleg nincs.

Kalmár 2011.03.04. 13:15:58

Szép példája a rohadó "modern" világnak, ahogy a tolvaj politikai rabszolga és a pedofil akasztófavirág egymást erősítve hazudoznak az "igazság nevében.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 13:16:15

@puszinyuszi: "Neha eljatszom a gondolattal, hogyha a 2006 oszi esemenyek ellenkezo elojellel tortentek volna meg,"

mit tett volna Orbán baloldali és huligán csőcselékkel? Jó kérdés. Szerintem hamarabb lövette volna őket. Orbán már a tévészékháznál lövetett volna. Éles lőszerrel.

gergel 2011.03.04. 13:18:33

@oscar dirlewanger:
Hellernek inkább az nem tetszik, hogy az SZDSZ nem tudott független maradni és kiállni az elvei mellett és beállt az MSZP mögé, ahogy végső soron Heller maga is...
Ahogy elkövette ezt a cionizmussal is már 50 éve.
Nehéz dolog, az ember a saját kárán tanul legjobban, ezt szokták mondani, de kurvára nem állja meg a helyét sokszor...
Én jobboldali szavazóként gondolom, hogy Hellernek mégis maximálisan igaza van, de ebből következik, hogy sem az MSZP sem a FIDESZ sem a Jobbik többé nem hiteles párt,talán ebben a sorrendben...
Az egyetlen hiteles pártnak a Munkáspártot gondolom, Thürmer mindvégig kiállt évtizedes elvei mellett, azon elvek alapján újraalakíthatta volna a gazdaságot egy szocio-kapitalisztikus rendszerbe, de mint tudjuk mindig durván elbukott. Az embereknek demagógiára és a populizmusra van szüksége éheznek a semmis ígéretekre, reménykednek és hisznek az irreális változásokban, még ha tudják is , hogy nem lesz ez sem jobb sokkal mint az ezt megelőző 4.
Most meg olyan változások közepén vagyunk, melyeket nagyon nehéz megítélni. 1-2 év múlva biztosan okosabbak leszünk. Azért reménykedjünk.

NewWay 2011.03.04. 13:19:12

@Silent Bob:
"Azért volt ott megbilincselt emberek összerugdosása, megbilincselt emberek ujjának eltörése is. Vendéglátó helyen ülők kiráncigálása és szarráverése, nyugatinál villamosra várók begyűjtése, "leesett azonosítók", "nem volt vipera" stb... "

Igen, de mi ebben a szokatlan?

Ilyenek megtörténnek Egyiptomban, Líbiában és Tunéziában is napjainkban. Nincs ebben semmi különös.

levvente 2011.03.04. 13:22:26

@Brendel Mátyás:

"Orbán már a tévészékháznál lövetett volna. Éles lőszerrel."

Mátyás... Ágica nagyon beégett....

és kezdesz Te is.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 13:22:31

@ben2:

"1. Morvai kérdése azt firtatta, hogy ha Heller Ágnes szerint a magyarok vakon követik a hatalmat, akkor miért kellett rájuk lőni 2006-ban? - ez nagyon is a tárgyhoz tartozik, elvégre Heller Ágnes mondataira reagált"

Nem minden reakció tartozik a tárgyhoz. Egy idő után a reakciók már túl messzire vezetnek, és már eltérnek a tárgytól. Ez történt.

"2. A kérdése azon része is aktuális, hogy ha a liberálisoknak a médiatörvénnyel a magyar demokráciára gyakorolt hatásai miatt vannak problémái, akkor miért nem aggódtak a magyar demokráciáért akkor, amikor elvbarátaik tüntetőkre lövöldöztek?"

Ez is eltérés a tárgytól. Nem tartozik a tárgyhoz előjönni minden demokráciát érintő kérdéssel a médiatörvény kapcsán. Ráadásul erre megvan a ballib válasz, és kialakul egy végtelen vita, és nem vezet sehova.

"3. Milyen liberalizmus az olyan, ahol kérdezni sem szabad?"

Szabadni szabad. Csak el lehet intézni azzal, hogy nem tartozik a tárgyhoz. Mert egy liberalizmusban válaszolni sem kötelező. Pláne, ha indokod van rá.

A liberalizmus nem egyenlő az anarchiával.

felvilágosító 2011.03.04. 13:25:17

@oscar dirlewanger: Tizenöt évesen nagy" bölcsességre" vall. Bizonyára a történelem tantárgyban mindíg élenjáró és kiváló voltál. Vagy a büszkeséged tárgyain kívül efféle olvasmány már felesleges?

levvente 2011.03.04. 13:25:20

@Brendel Mátyás: ez nem kiejtés. You-t mond (júúúúúú)
nem pedig yourt (jor)
Ha "u" vagy "o" lenne csak a baki, az lehetne kiejtés.
De nincs "r" a végén így sem.
és az pedig ott lenne mind2 esetben..... mégsincs.

ivrilider 2011.03.04. 13:25:24

fasiszták a kommentelők, sebaj. a posztban fölvetett témára a válasz, hogy magam sem mindig értem, miért olyan kultikus heller á., de szakmai körökben bizonyára a szakmai teljesítménye miatt, amit én alig ismerek (amit olvastam belőle, az jó volt, bár nem hidaltam le tőle, de sokat tanultam). Ettől függetlenül viszont szerintem ő egyáltalán nem jófej és nem tud jól beszélni sem, türelmetlen, egocentrikus stb., mint elég sokan, s mint ahogy szabad is, mert elég szar lenne, ha még ezt is betiltanák - szóval hibázik rengeteget, de ez az ő személyének az ügye. akármilyen idegesítő, csak nem engedhetjük, hogy aljasan rágalmazzák, nem?! amúgy én úgy tudom, a Vajda Mihályt jelentősebb filozófusnak tartják - ha már nézzük, ki kinek a számára ikon. ja, és még annyi, hogy én a morvai krisztinát is sokkal árnyaltabban jellemezném, nagyon érdekes személyiség ő is, csak most rosszabb évei vannak..

Sz. magister 2011.03.04. 13:25:34

Kedves Gergel

Egyetértek, de azon elgondolkodtam, hogy vajon miért tartjuk azt jónak, ha valaki kiáll a rossz elvei mellett? Az ember nem változhat? Van ez a mondás: aki 20 évesen nem kommunista, annak nincs szíve, aki 30 évesen az, annak meg nincsen esze. A gyereket is azért járatjuk iskolába, hogy változtassa meg az elveit és ne taknyos arccal brümmögjön a homokozóban. Szerintem a szellemi innováció nem káros, csak tudjuk megmagyarázni, illetve vállaljuk a múltat. Igen, kommunista voltam genya, most már más szeretnék lenni. OK. leülöd a pár évet, visszaadod a lopott pénzt, és nincsen harag.

ben2 2011.03.04. 13:25:34

@felvilágosító:

"Hallottál már arról, hogy egy ilyen akció során a rendőrség az egész területet "műveleti területté nyilvánítja, és még az oszlatás előtt megafonokon felszólítják a jelenlévőket a távozásra, illetve arra, hogy az ottartózkodás, a felszólítást követően jogtalan?"

A "műveleti területté nyilvánítás" nem jogi fogalom, az az akkori rendőrség szómágiája volt, annak semilyen jogszabályi háttere nem volt, arra való hivatkozással nem lehet ártatlan embereket véresre verni, ezt a legfelsőbb bíróság határozatban ki is mondta.

"Minden jóhiszemű távozhat"

A jóhiszeműek távozása nem volt biztosítva, ugyanis a rendőrség az embereket lezárt mellékutcákba terelte, ahol aztán megverték és rabosították pont azokat, akik el akarták hagyni a helyszínt - Révész Máriusz is egy ilyen mellékutcai kordonnál akarta igazolni magát a képviselői igazolványával, melyre válaszul eszméletlenre verték

"vagy ennek esetleges lehetetlensége esetén bármelyik határos épületben biztonságban kivárhatja az akció végét"

Több olyan eset is előfordult, hogy a rendőrök a kapualjban bámészkodókra is rárontottak, egyeseket követtek a lakásukig, onnan rángattak ki őket az utcára, megverték, megkötözték őket és onnan vitték előzetesbe, ahol aztán nem az intézkedő rendőrök, hanem az ügyeletes irodista írta le, hogy szerinte az illetők rátámadtak a rendőrökre - kb. ez volt a rendőrség módszere a jóhiszeműekkel szemben

Kalmár 2011.03.04. 13:26:34

@felvilágosító: Lehet műveleti terület egy vendéglátó hely is?
Egy fehérbotos vak fiút kirángatni innen, megverni és közvetlen közelről nyakon lőni gumilövedékkel az frankó?
Ha igazolja magát egy képviselő attól még a műveleti területen megszünik a mentelmi joga?
Ha nem áll ellen valaki, akkor nem kizavarni kellene a műveleti területről ?
(persze mókásabb agyonverni)
Ha valaki 60 éves enyhén túlsúlyos asszonyság akkor tuti, hogy a szakszerű eljárás, ha gumibottal véresre verjük, megbilincseljük és a földön húzzuk végig?
Esetleg, ha a férje egy még idősebb bácsi odarohan védeni a feleségét akkor demokratikus módszer hatóság elleni erőszak miatt elítélni?

Az a 20 fegyveres védőruhás kommandós biztosan veszélyben érezte magát...

Van baj bőven.

levvente 2011.03.04. 13:28:05

@ivrilider: fasiszták.... mert Hellert támadják?

hazudott, nyugodj meg. Te pedig finomat utalgatsz itt Heller származására, lééci ne zsidózz.... nem elegáns.

Metal_Storm 2011.03.04. 13:28:47

@felvilágosító: nincs olyan a rendőrségnél, hogy műveleti terület... ezt te is bebuktat, mint annak idején a "Görényi". Olyan kifejezés csak a hadseregnél van.

Ha közben zárják le, míg te bent vagy, biztos, hogy ki tudsz menni. Mindenki akkora örömmel nyitja ki neked a társasház bejárati ajtaját. Ne légy már naiv.

Az országgyűlési képviseli igazolványát lóbáló képviselőt is azért verték össze (látszik a videón is) mert a rendőrökre támadt?

Köszönöm, leülhetsz, a teljesítményed 1-es, de a házidat jól megtanultad...

levvente 2011.03.04. 13:29:55

"fasiszták a kommentelők"

szánalmas kis bérblogger vagy, szinte már sajnállak.

kispestipeti 2011.03.04. 13:31:28

Mielőtt bármelyik képviselőnk pártjára állnék (nehéz volna választanom) a legfontosabb, és komoly indulatkeltő tényezőt említeném, hogy a két eléggé gyenge angolsággal előadott felszólalás FÉLRE VAN FORDÍTVA! Nagyon fontos kulcsszavak lettek félreértelmezve. Korábban az előttem írók egyike már megadta a helyes megoldást. Evvel az egész polémia okafogyottá váli, mert nem ugyanarról beszélnek. Egyébként pedig egyik felszólalásnak sem volt végeredményben semmi értelme. Nem kell különösebben szégyenkeznünk a képviselőink miatt, hiszen a többi nemzet fia-lánya is tud kínosan, ostobán provokálóan viselkedni. Nem tudom más országokból hogyan kerülnek ki politikusnak látszó személyek az EU parlamentbe, de nálunk tudjuk ki, vélelmezhetően miért jut oda. A két hölgy erre nagyon jó példa. Maradjanak is ott, szólalkozzanak össze minél többet, addig sem zavarják az itthoni remek hangulatot.

Silent Bob 2011.03.04. 13:31:39

@Brendel Mátyás: "Csak el lehet intézni azzal, hogy nem tartozik a tárgyhoz."

Ehhez képest Heller inkább hazudott egy elég erőset.

ROBERTO 2011.03.04. 13:31:45

@Brendel Mátyás: Van neki, jó sok pályázati pénz elsíbolása mutatja. Van neki értékrendje, ami a saját zsebecskéjéd duzzasztja :-( Sittre vele.

atila68 (törölt) 2011.03.04. 13:31:52

Heller Ágnesnek nem kellett ereszkednie sehova.
Kérem kapcsolja ki!

ben2 2011.03.04. 13:33:04

"Nem minden reakció tartozik a tárgyhoz."

Ebben az esetben Heller Ágnes magyarokat érintő, általánosító kijelentése tért el a tárgytól, akkor viszont ő járatta le magát és nem Morvai.

"Nem tartozik a tárgyhoz előjönni minden demokráciát érintő kérdéssel a médiatörvény kapcsán."

Ellenben a médiatörvény kapcsán Orbánt féhérorosz diktátorhoz hasonlítani a tárgyhoz tartozik? Az ülés szervezői ugyanis ezt tették.

"Szabadni szabad. Csak el lehet intézni azzal, hogy nem tartozik a tárgyhoz. Mert egy liberalizmusban válaszolni sem kötelező. Pláne, ha indokod van rá."

Kínos kérdéseket nyilván el lehet kerülni, de akkor megint csak előjön az a felvetés, hogy tulajdonképpen ki is járatja le magát?

ROBERTO 2011.03.04. 13:35:28

@ben2: Ez tipikus gestapós módszer, és ezek után van még pofája az ilyen ballibsi féléknek fasisztázni másokat?

levvente 2011.03.04. 13:37:31

@ben2: Heller járatta le magát....

és még bután is. Ugyanis, ha a szerinte "fiction"-t a Jobbikhoz kötné, akkor nem tőle tudná meg Európa, hogy ezúttal a FIDESZ mond igazat.

Isten nem ver bottal......

Feanor 2011.03.04. 13:39:23

Kedves blogírók, Jobbikosok, filozófusok: tanuljatok meg angolul mielőtt angol szövegekkel foglalkoztok.

no one was shot =/= senkire nem lőttek

Köszönöm.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 13:39:36

@ivrilider: 1) Azért írtam, hogy "egyik leginkább elismert", hogy ilyenből ne legyen vita.

2) Morvai kétség kívül "érdekes":) Szerintem neki most már végleg rosszabb évei lesznek.:)

ivrilider 2011.03.04. 13:39:53

@levvente: édes pofám! olvasd el a kommenteket, azokra írtam, hogy fasiszták, ami azokban foglaltatik! nem a tárgy teszi a fasizmust, hanem a nyelv... balfaszkám

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2011.03.04. 13:39:55

a filozófusok szemében ezek szerint csak az éleslövedék lövedék, a gumigolyó nem az.
miért kell neki hűségesnek lennie amúgy egy eszme helyett néhány emberhez? filozófusként nem látja a különbséget? nem kell összemosni az akkor regnáló hatalom embereit a liberális szocializmussal, vagy bármi mással.

soniq 2011.03.04. 13:40:50

@Brendel Mátyás: "Hellernek van értékrendje." Heller ezzel kb a holokauszt-tagadók szintjére került, lehet hogy e mögött van értékrend, de akkor az olyan szinten torz hogy az ijesztő. Lehet vitatkozni azon hogy pontosan mit mondott (mivel az angolja egy átlag társalgási szintet üt meg maximum, erre csak következtetni lehet), de ez így egyben ha meghallgatod, ez gyász. A szégyen, hogy tudományos fokozata van neki, ehhez képest alapvető összefüggésekkel és következtetésekkel vannak problémái.

Az már egy másik probléma, hogy neked láthatóan a legnagyobb félelmed az, hogy ezt a "jobboldalon" kihasználhatják, és hivatkozási alap lesz. A te értékrendeddel sincs minden rendben.

ivrilider 2011.03.04. 13:40:59

@Brendel Mátyás: (2.-ra) én nagyon bízom benne, hogy nem, és ezt is kívánom. sőt kissé meg is vagyok győződve róla, hogy ez a periódus véget fog érni.

Goompah 2011.03.04. 13:41:02

"csakhogy Morvai kérdésében megadta az ige értelmezésének kontextusát: "shoot at"."

Egy frászt. Prepozíció nélkül használva más az ige jelentése, függetlenül attól, Morvai Krisztina korábban prepozícióval használta. Ha azt mondja, hogy no one was shot, akkor az egyértelműen azt jelenti, hogy senkit nem lőttek le. Fölösleges a szerecsenmosdatás.

Heller vagy nem tud jól angolul, ami szomorú, vagy szándékosan manipulált a nyelvvel, ami még sokkal szomorúbb. Szerintem az utóbbi.

levvente 2011.03.04. 13:41:33

@ivrilider: régen az volt a fasiszta, aki nem szeretett titeket.

ma az a fasiszta, akit TI nem szerettek.

és ha lehet, még a f@szból sem kell a bal. Ebben az országban semmiképp.

kotyomfitty 2011.03.04. 13:42:12

Ize, a mi kis magyar logikaju agyunknak lehet, hogy lelovest, agyonlovest jelent, de a fegyverbuzi amerikaiaknal a "shot" csak annyi, hogy meglottek, eltalaltak lovessel.
Ugyan ugy, ha eltalaltak barmivel, akkor "hit".
Agyonlottek az "shot dead" parasztosan "down".

Ezt persze egysegsugaru EP kepviselo nem tudhatja, de azert ne tessek mar hulyesegre tanitani a nepet.

Munlajt sedoban szerintetek talan hatszor lelottek a faszit vagy mi?
Benne volt a napirajzba is hogy "shot six times by a man on the run", nem figyeltek, gyerekek.

Mert mindenkinek azon jar az esze, milyen lenne, ha inkabb iszapbirkozassal vezetnek le a lanyok a feszultseget, azert.

DFK 2011.03.04. 13:42:52

Brendel Mátyás: sajnos maga hazudik. Olvassa el a Pap jelentést (www.police.hu/friss/orf_070723_03.html?query=orfk), abból kiderül, hogy a rendezvény befejezése után 50 másodpercel adták ki az oszlatási parancsot. Egyszerű hazugság, hogy a rendőrség 19 órakor ért oda. Minek hazudni, ha egyszer hozzáférhető a jelentés, ha egyszer több tízezer tanú van a történtekre. Én speciel személyesen éltem át a történteket. Akkor jöttem rá, hogy a balkodaliak erkölcsi hullák, mert bizony törvénytelen erőszakot helyeselnek, vagy hazudnak el. Azóta se találkoztam olyan balossal, aki ki tudta volna mondani, hogy ami ott történt az rossz volt, eggyel se.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 13:43:41

@ROBERTO: ez egyelőre legfeljebb Budai meggyőződése lehet, nem tény.

ivrilider 2011.03.04. 13:44:16

@levvente: a fasiszta az, akinek ilyen szövege van, mint neked. és ez nem az én definícióm, hanem az általános. nem tudom, kik vagyunk mi, de végül is mindegy. csao.

Joebacsi70 2011.03.04. 13:44:44

Aki akart, az szépen hazaballagott a gyűlésről. Aki maradt, az a balhét kereste vagy kíváncsi volt. Aki pedig kíváncsi, az nemcsak hamar megöregszik....
Révész Máriusz pedig be akart fordult egy mellékutcába, csak sajna nem volt utca és lefejelte a házfalat. Majd legközelebb jobban körülnéz.
Ki szelet vet.......
Nem tudom sajnálni. Sőt, egyik politikust sem tudom sajnálni. Akkor sem, ha majd börtönben rohad az összes, pártállástól függetlenül.

levvente 2011.03.04. 13:45:09

@ivrilider: remélem a kommentpénzt a képességeidhez mérten kapod.

felvilágosító 2011.03.04. 13:45:47

@Metal_Storm: Kalmár 2011.03.04. 13:26:34
Szerintetek egy Francia, Olasz, vagy Német akcióban ahol a "békés" tüntetők - kocsikat, kukákat gyujtanak, kirakatokat törnek felszedett utcakövekkel dobálóznak, és még sorolhatnám- a rendőrök szép sorba elbeszélgetnek azokkal akikkel szembe találják magukat? Azok az égő kocsik felborított autók, betört kirakatok kukák stb. a tüntetők területén váltak romhalmazzá, vagy nem? Vagy szerintetek ezek a "békés" tüntetés velejárói? Na- ná hogy intézkedtek még a kocsmában is ha a kis gyáva gyujtogató oda menekül félelmében.

Goompah 2011.03.04. 13:47:08

@Brendel Mátyás: "Orbán már a tévészékháznál lövetett volna. Éles lőszerrel."

Hú, de vicces vagy. Kitalálsz valamit, ami meg sem történt, majd ezért rögtön elítéled Orbánt. Szánalmas vagy. Tudsz ennél még lejjebb menni? Sztem ennél már nincs lejjebb.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.03.04. 13:47:09

"megvádolta a Krizsó Szilviát, műsorvezetőt"

OSTOBASÁG! Az SZÖLLŐSI GYÖRGYI VOLT! Krizsó már rég nem volt akkor az Estében.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 13:48:12

@ben2: "Ebben az esetben Heller Ágnes magyarokat érintő, általánosító kijelentése tért el a tárgytól, akkor viszont ő járatta le magát és nem Morvai."

Morvai ez esetben is lejáratta magát, mert érdemben reagált a tárgytól való eltérésre. Heller is azzal járatta le magát, hogy érdemben reagált Morvai eltérésére. Ha legalább egyikük értelmes lett volna, akkor nem fajult volna el a dolog.

"Ellenben a médiatörvény kapcsán Orbánt féhérorosz diktátorhoz hasonlítani a tárgyhoz tartozik? Az ülés szervezői ugyanis ezt tették."

Ez annyiban tartozik, hogy Lukasenko diktatúrájának lényege a média elnyomása. Ott nem a pártok vannak betiltva, hanem a média van ellehetetlenítve, és ezáltal a pártok. Ez eléggé a témához tartozik.

"Kínos kérdéseket nyilván el lehet kerülni, de akkor megint csak előjön az a felvetés, hogy tulajdonképpen ki is járatja le magát?"

Én elhiszem, hogy teneked 2006-ról más a véleményed, de nem fogok veled itt erről mély vitába menni.

ampelmann 2011.03.04. 13:48:25

@dúlidúliaréten: az! Te szemedet nem lőtték ki, másét igen!

Heller meg menjen az anyjába vissza és maradjon ott!

kaliban01 2011.03.04. 13:49:45

TASZ: Jogtalanul használták a gumilövedéket

Hatásvizsgálat és rendszerbeállítási engedély nélkül, tehát a jogszabályi előírásokat megsértve vetett be gumilövedéket a rendőrség tavaly október 23-án, állítja a Társaság a Szabadságjogokért egy gumilövedékkel arcba és hátba lőtt férfi ügyében lezajlott nyomozásban napvilágra került adatokra hivatkozva. Az igazságügyi fegyverszakértői jelentés szerint a rendőrség által alkalmazott gumilövedékekkel csak olyan közelre lehet pontosan célozni, ahol már életveszélyes sérülést okoznak. Tovább »

forrás: Index.hu

"Ahogy ellépett a faltól, az egyik rendőr, aki a volt Metró Klub irányában állt, felé fordult, és felszólítás nélkül, fejmagasságban leadott rá egy lövést. A gumilövedék a bal szeme külső sarkánál találta el, azonnal elkezdett dőlni a vér a szeméből."

Fejbe lőtték, majd menekülés közben ötször hátba

Munkája végeztével haza akart jutni a VI. kerületből egy férfi október 23-án, ezért tanácsot kért a rendőröktől, merre mehet biztonságosan haza. Talán nem kellett volna rájuk hallgatnia, mert amikor a Síp utca felé került, bár egyedül volt, a rendőrök felszólítás nélkül fejbe lőtték egy gumilövedékkel. Tovább »

forrás: Index.hu

"K. K. jelenleg is kórházi kezelés alatt áll, október 30. környékén engedik haza. Az orvosok közölték vele, hogy a bal szeme maradandó károsodást szenvedett, a látáscsökkenés mértékét csak később tudják megállapítani."

levvente 2011.03.04. 13:50:33

@Brendel Mátyás: nem azzal van baj, hogy ki és mit gondol erről vagy arról.
Azzal van baj, ha valaki tényállításban hazudik, és Heller ezt tette. Ezen még a valóban tiszteletreméltó kitartásod sem változtat.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 13:50:40

@levvente: "nem tőle tudná meg Európa, hogy ezúttal a FIDESZ mond igazat."

ezt nem mondta. a Fidesz véleményre is azt mondta, hogy problémás. a Fidesz, mint nyilvánvalóan nem ballib példa szerepelt: "még a Fidesz sem állítja, hogy...."

de azt nem mondja Heller, hogy amit a Fidesz állít, az igaz. aztán meg ugye, amit a Fideszről Heller állít, hogymit nem állít, az sem igaz.:)

ampelmann 2011.03.04. 13:51:21

@Brendel Mátyás: hát persze sőt, szerintem még tankokat és grippeneket is bevetett volna! nyomorult bérblogger vagy te is!!!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 13:51:37

@Feanor: "no one was shot =/= senkire nem lőttek"

ez nem egyértelmű.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.03.04. 13:52:06

"A 2006-os zavargások alapvetően a zavargók hibája volt"

Nénikédet, kedves készületlen posztoló!

A 2006-os események a lemondásra nem hajlandó gyurcsány hibája.
Minden más ehhez képest csak másod- vagy harmadlagos.
Gyurcsány hatalomhoz ragaszkodása az alfa.

Az ő helyzetében bármely européer politikus lemondott volna, és akkor sem zavargás, sem MTV ostrom, sem semmi sincs.
Az az ostoba ripacs annyit sem tudott belátni, mint a másik ripacs, Hajós.

Metal_Storm 2011.03.04. 13:52:13

@felvilágosító: hogy kerül ide a: "...Szerintetek egy Francia, Olasz, vagy Német akcióban ahol a "békés" tüntetők - kocsikat, kukákat gyujtanak, kirakatokat törnek felszedett utcakövekkel dobálóznak, és még sorolhatnám"...

DE AJÁNLOM A TE FIGYELMEDBE IS:
www.police.hu/friss/orf_070723_03.html?query=orfk

A 8. oldalt tanulmányozd. Ha magyarázatot tudsz adni, hogy hogy lehet bárhonnan bárhová menni egy rendezvényen 51 másodperc után, akkor elfogadom, hogy mindenki balfasz volt, csak a rendőrök voltak törvényesek AZONOSÍTÓ SZÁM nélkül. (ami ugye kell az egyenruhához, különben nem számít rendőrnek) Ebben az összefüggésben nem is támadtak a rendőrökre, mert a hiányosságok miatt nem számítanak annak.

oscar dirlewanger 2011.03.04. 13:53:05

pár napja olvastam, mikor bevitték a zsaruk párizsban a zsidózo divattervezőt, hogy a frankoknál antiszemita kijelelentésekért fél év börtönt lehet kapni, szóval szidhatod a svédek, hondurasziakat, görögöket, semmi retorzió, viszont ha zsidózol lecsuknak...hát ez förtelmes...ez a rohadt nagy eu-s demokrácia!!hep-hep!!!!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 13:53:48

@soniq: kicsit merészen következtetsz.:) Abból, hogy Heller nem tud rendesen angolul, vagy, hogy kritizálható tudományos fokozata, nem következik, hogy nincs értékrendje.

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2011.03.04. 13:53:58

Heller nevű dolognak sok szeretettel:
www.youtube.com/watch?v=CE7r9FGQsdc

tessék megnézni a többi részt is!

levvente 2011.03.04. 13:54:27

@oscar dirlewanger: igen, ez a Heller-félék liberalizmusa. Én szégyellem magam helyettük is.

ampelmann 2011.03.04. 13:54:32

@Feanor: hogy fordítanád le akkor magyarra?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 13:54:59

@soniq: "neked láthatóan a legnagyobb félelmed az, hogy ezt a "jobboldalon" kihasználhatják, és hivatkozási alap lesz."

nem tudom, hogy ez-e a legnagyobb félelmem. még nem rangsoroltam. lehet, nem is fogom. de ez kétségkívül egy létező veszély.

rockjano_ 2011.03.04. 13:55:02

Nagyon jó poszt gratulálok hozzá.

Igen sajnos nehéz jól reagálni a Morvai és az egyébb jobbos vagy szélsőjobbos vádakra.
Heller remek ember és nagy koponya de nem politikus és valszeg nem elég ügyes ahoz hogy egy ilyen helyzetben jól szerepeljen.

kaliban01 2011.03.04. 13:56:21

@rockjano_:
Egen.
Hazugsággal és a tények tagadásával télleg nehéz jól reagálni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 13:56:45

@Goompah: "Ha azt mondja, hogy no one was shot, akkor az egyértelműen azt jelenti, hogy senkit nem lőttek le."

Nem egyértelműen.

" Fölösleges a szerecsenmosdatás."

Fölöslegesen kerülsz önellentmondásba. Ha ugyanis igazad lenne, akkor Hellert nem kell mosdatni.

levvente 2011.03.04. 13:58:08

@rockjano_: én nem vártam ennél többet Lukács György legjobb tanítványától.

de vígasztal, hogy ma már Ő sajnálja az egészet a legjobban, mert pontosan tudja, hogy a saját munkásságának többet ártott mint bármilyen Magyar Nemzet- cikk...

és én már csak egy kávét kérek...........

tölgyes 2011.03.04. 13:58:13

Szegény anyósom emlékezetvesztéssel kűzd (időskori agyérelmeszesedés), ezért sehová nem engedjülk el egyedül és az ismerősök is tudják, hogy sajnos a megfelelő onkontroll hiánya miatt nem lehet komolyan vbenni amit mond. A betegsége miatt a szakorvosok ki is mondták, hogy elveszítette cselekvőképességét.
Én azt gondolom, hogy Helleelr hasonló eset trötént.

Ha ép elmével mondta volna azt amit mondott, akkor a helyzet sokkal súlyosabb lenne reá és az őt támogatókra nézve. Visszamenőleg is rossz fényt vetítene az életműre.

rockjano_ 2011.03.04. 13:58:35

@kaliban01: Az éleslövedékek használatáról mondta hogy hazugság és az az is.

Morvai szándékossan mondja úgy angolul hogy az éleslövedéknek hangozzék

Egyébként itt jól elmagyarázza ha valakit érdekel az igazság és nem csak a jobboldali agymosás:

atv.hu/videotar/20110304_heller_kontra_fidesz_vita_brusszelben

Attól hogy egy hazugságot elismétel valaki 100 X az még nem lesz igaz.

felvilágosító 2011.03.04. 14:00:23

@Metal_Storm: Hát úgy kerül ide, hogy nálun ugyan az történt mint a felsoroltakban. Észre sem vetted? A mieinkről beszéltem! Ezek nálunk történtek! Látom a kérdés lényege elkerülte a figyelmedet ezért újból felteszem. " szerintetek a rendőrök szép sorban elbeszélgetnek azokkal akikkel szembe találják magukat? Azok az égő kocsik felborított autók, betört kirakatok kukák stb. a tüntetők területén váltak romhalmazzá, vagy nem? Vagy szerintetek ezek a "békés" tüntetés velejárói? Na- ná hogy intézkedtek még a kocsmában is ha a kis gyáva gyujtogató oda menekül félelmében.

rockjano_ 2011.03.04. 14:02:26

@tölgyes:Heller még bőven nem szenilis (bár én lennék majd ilyen tiszta ennyi időssen) hallgasd meg az interjúit kristály tiszta.

Amit mondott félreérthető volt de egy szándékosan csúsztatott kérdésre válaszolt úgy. Csak az érti ezt félre aki nagyon akarja azaz ti jobbos barátaim.

Abba kéne hagyni ezt a hisztit!!!!!

levvente 2011.03.04. 14:03:40

Igazmondó Ferenc Igazmondó Ágiját Igazmondó posztokban magyarázzák, mindezt az igazmondás jegyében.

rockjano_ 2011.03.04. 14:04:08

@levvente: Az ő munkássága messze felette van ennél a bornírt hétköznapi hisztinél ami itt megy.

Magy Hírlapot meg csak a WC-ben használunk :-)))

Naidefigyeljenekemberek 2011.03.04. 14:04:16

Helyreállt a világ!
A szélsőségesek harca (Morvai Krisztina kontra Heller Ágnes):

egy itthon is, külföldön is kiközösített rasszistának nevezett csapat,

meg egy hatalmas külföldi támogatást élvező liberális csapat,
akik mellékesen tömeggyilkost (Lukács Györgyöt) dicsőítenek.

Helyből bizonyítják, hogy a nemzeti közép (a mai kormány) a mértéktartó,
elfogadható irányzat!
.

tomtyi 2011.03.04. 14:06:08

@Brendel Mátyás:
Tuti, hogy 7 előtt már volt balhé az Astoriánál. Mi 7kor már bőven otthon voltunk (Déli Pu mellett), de előtte az Stadiontól metróztunk, és az Astoriánál már nem állt meg a metró, és könnygáz-szag volt.

tölgyes 2011.03.04. 14:07:57

Más oldalról nézve azonban van logika, méghozzá ÁRTÓ SZÁNDÉKÚ LOGIKA abban, amit HHa Heller elismeri, hogy 2006-ban erőszakosan és a törvényeket semmibe véve lépett fel a rendőrség, amiért az éppen kormányon lévő MSZP-SZDSZ is felelősséggel tartozik, akkor abból sok minden következik.
1./ Akkor Ő mint etikus, etikával foglalkozó, az emberi szabadásgjogok lehetséges megsértéséért kűzdő értelmiség, filozófus miért hallgatott? (Ezért volt jogos és helyén Morvai szájalása, még ha sokaknak ez nem is tetszik)
2./ Ha 2006-ban tombolt az utcán a kormányzati és szélsőjobbos erőszak, akkor érthetővé a VILÁG ELŐTT IS ELISMERÉSRE MÉLTÓVÁ VÁLIK MAGYAROK DEMOKRÁCIA ITRÁNTI ELKÖTELEZETTSÉGE ÉS Orbán elsöprő győzelme A VÁLASZTÁSOKON. Ráadásul bizonyítást nyer, hogy a magyar
a./ nem birka;
b./ Orbán nem diktátor?
c./ Heller hazudott.

kaliban01 2011.03.04. 14:08:13

@rockjano_:
Tudod nekem édesmindegy, hogy éleslőszerrel, avagy gumilővedékkel lövik ki a szemem és gondolom neked is.

Vitéz Kőbányai Világos 2011.03.04. 14:09:39

@DFK: Az általad linkelt jelentésből:
"Október 23-án 19.35 órakor a tömegoszlató kötelék a vízágyúval a Rákóczi út –
Astoria kereszteződéséhez érkezik."
Ez ugye este fél8, vagy tévedek talán????
@tomtyi: Az egyébként igaz, hogy voltak összecsapások a Károly körút-Dohány utca környékén már este fél6tól, de ez nem jelenti azt, hogy a fidesznyikeket akkor már ütötték volna. Továbbá az Astoriától sem a Ferenciek tere, sem a Kálvin tér irányában nincsen nyoma rendőri beavatkozásnak a fenti időpont előtt.
Ettől persze még lehetett könnygáz szag, hujujj!

Metal_Storm 2011.03.04. 14:09:48

@felvilágosító: a neved magadra utal akkor. Téged nem lehet kibírni személyeskedés nélkül. HA olvastad a 8. oldalt, akkor láthattad, hogy esélyt sem adtak, hogy távozzanak. Nem is akartak beszélgetni. Ha végzik a jogszabályban foglalt kötelezettségeiket, akkor nincsen semmi ilyen. DE törvénytelenül oszlattak, olyanok, akiken nem volt azonosító szám, tehát rendőrök se voltak. Esetleg te olyan ember vagy, aki mindenkinek elhisz mindent?

AKIKNEK A TÖRVÉNY BETARTATÁSA A FELADATA SZÁNDÉKOSAN TÖRVÉNYT SÉRT, MENNYIRE LEHET RELEVÁNS AZ ÁLLÍTÁSA?

Én veled befejeztem, mert látom, hogy kellően korlátolt és szűk látókörű vagy ahhoz, hogy bármit is beláss.

Válaszolok a kérdésedre:
- Biztos, hogy nem az a dolguk, hogy mindenkit összeverjenek, akik szembejönnek velük.

StirlitZ 2011.03.04. 14:10:41

Miért kell ezzel a két hülyével foglalkozni? Nincs elég bajunk?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 14:11:36

@Naidefigyeljenekemberek: abból, hogy két szélsőség kritizálja a kormányt, nem következik, hogy a kormány elfogadható. Hellert nem mondanám szélsőségnek.

egyébként aki Lukácsot dicsőíti, az eleve nem liberális.

levvente 2011.03.04. 14:13:02

@Brendel Mátyás:
Heller szerint a "magyarok szolgalelküek".
Innentől neki 2 lehetősége van ( mert elfogadom a nagy bölcs logikáját):
1. vagy Ő is szolgalelkű,
2. vagy nem magyar.

Segíts picit Mátyás, mi lehet az igazság?

tomtyi 2011.03.04. 14:13:19

@gergel:
Nem TUDOTT!!! HAHAHAHA!

tölgyes 2011.03.04. 14:13:28

@rockjano_:
kEDVES R.!

Sajnos itt most nem vélemény formálódott és fogalmazott meg Heller ajkain, hanem egy TÉNYÁLLÍTÁS. eZEKET A TÉNYEKET MAGYARÁZHATTA VOLNA hELLER ÍGY IS, ÚGY IS..DE AZT ÁLLÍTANI, HOGY NEM VOLT KORMÁNYZATI ERŐSZAK NEM LEHET.KÜLÖNÖSEN NEM LEHET EGY OLYAN EMBERNEK, AKI AHOGY ÖN MONDJA ÁRNYALTAN ÉS ÉRTHETŐEN TUD FOGALMAZNI.
Az történt itt amit fenti hozzászólásomban leírtam:

"Más oldalról nézve azonban van logika, méghozzá ÁRTÓ SZÁNDÉKÚ LOGIKA abban, amit Ha Heller elismeri, hogy 2006-ban erőszakosan és a törvényeket semmibe véve lépett fel a rendőrség, amiért az éppen kormányon lévő MSZP-SZDSZ is felelősséggel tartozik, akkor abból sok minden következik.
1./ Akkor Ő mint etikus, etikával foglalkozó, az emberi szabadásgjogok lehetséges megsértéséért kűzdő értelmiség, filozófus miért hallgatott? (Ezért volt jogos és helyén való Morvai szájalása, még ha sokaknak ez nem is tetszik)
2./ Ha 2006-ban tombolt az utcán a kormányzati és szélsőjobbos erőszak, akkor érthetővé a VILÁG ELŐTT IS ELISMERÉSRE MÉLTÓVÁ VÁLIK MAGYAROK DEMOKRÁCIA ITRÁNTI ELKÖTELEZETTSÉGE ÉS Orbán elsöprő győzelme A VÁLASZTÁSOKON. Ráadásul bizonyítást nyer, hogy a magyar
a./ nem birka;
b./ Orbán nem diktátor;
c./ Heller hazudott(dik).

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 14:13:34

@kaliban01: "Tudod nekem édesmindegy, hogy éleslőszerrel, avagy gumilővedékkel lövik ki a szemem és gondolom neked is."

nekem egyáltalán nem. az éles lőszerrel történő szemkilövésnél legtöbbször meghalnak az emberek.

tomtyi 2011.03.04. 14:14:40

@Brendel Mátyás:
"Astoria

A rendőrök az Astoria irányába szorították tovább a tüntetőket, akik összekeveredtek a távozóban lévő Fideszes gyűlés résztvevőivel (az index.hu tudósítójának becslése szerint kb. 8000 emberrel). Fél hét körül a rendőrség már az Astoriára lőtt ki könnygázgránátokat, a Fidesz nagygyűlés technikai berendezéseiben súlyos károkat okozva."
Erre gondoltál?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 14:15:25

@levvente: nem írtam sehol, hogy Hellernek ebben igaza van.

kamuszutra 2011.03.04. 14:16:44

87-ben az osztálytársamra lőttem. köpőcsővel, nyálas papírgalacsinnal. már nem emlékszem, hogy melyik rendszer oldalán harcoltam ezzel.

tomtyi 2011.03.04. 14:16:50

@Vitéz Kőbányai Világos:
No, akkor olvasd el, amit BM ajánlott az egyik hsz-ben:

hu.wikipedia.org/wiki/Zavarg%C3%A1sok_az_1956-os_forradalom_50._%C3%A9vfordul%C3%B3j%C3%A1n

"Astoria

A rendőrök az Astoria irányába szorították tovább a tüntetőket, akik összekeveredtek a távozóban lévő Fideszes gyűlés résztvevőivel (az index.hu tudósítójának becslése szerint kb. 8000 emberrel). Fél hét körül a rendőrség már az Astoriára lőtt ki könnygázgránátokat, a Fidesz nagygyűlés technikai berendezéseiben súlyos károkat okozva."

levvente 2011.03.04. 14:16:55

@Brendel Mátyás: ez tény. Ezért vagyok kiváncsi a véleményedre.
Szerinted?

atommaki2 2011.03.04. 14:17:11

Nem azon kell vitatkozni, hogy kivel mit csináltak, szemenlőtték vagy hátrabilincselt kezén eltörték az ujját stb... eleve, hogy fordulhat elő, hogy rendfenntartókat azonosító nélkül küdenek ki az utcára, vagyis avval az üzenettel: bármit csinálhattok, tomboljatok, nem lesz következménye!!! Kedves Ágnesnek is be kellene látnia, ez a mentalitás semmiben nem különbözik a náci barnaingesek mentalitásától, mindegy ki az elkövető, ezt fasizmusnak hívják. Ez akkor is emberiség elleni bűn, ha zsidókkal, magyarokkal vagy akárki mással szemben követik el. Még szerencse, hogy nem tizedeltek... bár az inkább saját bajtársakkal szemben divat....ööööö volt 1919-ben...ööö... ki is...?? Ja ki lett magyarázva, mint AliG in the house című filmben a ló leszopása....

shamir 2011.03.04. 14:17:22

@Brendel Mátyás: Neked érdekeltséged van Hellerben, hogy ennyire mosdatod?

kaliban01 2011.03.04. 14:17:47

@Brendel Mátyás:
Szemkilövésről volt szó, nem az esetleges "mellékhatásokról".
Szövegértés egyes, vagy csúsztatsz ?

ROBERTO 2011.03.04. 14:18:28

@Brendel Mátyás: Filozófusokat a kutatás-fejlesztési pénzek közelébe sem lett volna szabad engedni. Az hogy ott pályázati pénzeket nyerhettek, csak visszaéléssel lehetséges, és félmilliárd elég nagy pénz, hogy minden érintett csücsüljön néhány évet az elsíbolásáért, plusz vagyonelkobzás.

is 2011.03.04. 14:18:30

@TIN modell: "Hiszen rájuk támadtatok állatias módon, alig néhány 10 másodperccel a megemlékezés vége után."

Elmondták 50-szer, le van írva senki által meg nem kérdőjelezett jegyzőkönyvekben, hogy a FIDESZ gyűlésnek fél hat után nem sokkal vége volt, a rendőrsorfal pedig bőven 6 óra után ért az Astoria közelébe. Kb. 40 perc. Mindenkinek tragédia, ami történt, de sajnos tényszerűen nem támadták meg a tüntetésről távozókat. A tüntetésről távozók egy rendőrsorfalat látva meg akarták kerülni, mellette elmenni és hasonlók. Bölcsődében kell tanítani: ha rendőrsorfalat látsz, azonnal, gondolkodás nélkül a másik irányba kell menni. Nem nézelődni, nem húzódni be sehová, nem kérdezni. Az ellenkező iránybe menni, jó sokat.

felvilágosító 2011.03.04. 14:18:48

@Metal_Storm: Jellemző! Ha nincs megfelelő érv akkor majd személyeskedés következik. Nem az azonosító jelre kérdeztem Óvodás, hanem erre: "Azok az égő kocsik felborított autók, betört kirakatok kukák stb. a tüntetők területén váltak romhalmazzá, vagy nem? Vagy szerintetek ezek a "békés" tüntetés velejárói?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 14:18:48

@tomtyi: 1) aki fél hétkor volt az Astoián, az se indult haza 17:45-kor

2) Nem tudom, hogy az "ártatlan emberekre történő véletlen könnygázkilövés, mint collateral damage" mekkora bűnnek számít. Szerintem ez egy bíróságon megalapozhatatlan vád. De nem értek hozzá, mindenesetre kis dolog.

Goompah 2011.03.04. 14:19:52

@Brendel Mátyás: Sajnos egyértelmű. Te ott tévedsz, hogy azt hiszed, a lelőni egyenlő azzal, hogy agyonlőni, pedig dehogy. Az angolban is van, hogy he was shot, meg hogy he was shot dead. A he was shot jelentheti azt, hogy agyonlőtték, de azt is, hogy meglőtték, lelőtték, de nem halt meg. Ezért amit Heller állított, hogy no one was shot - ez hazugság a javából.

Vitéz Kőbányai Világos 2011.03.04. 14:20:32

@tomtyi: A könnygáz gránát mennyiben akadályozza a távozást? Az iménti állításokban (amelyekre válaszoltam) az állt, hogy már jóval 7 előtt nem lehetett távozni az Astoriáról, merthogy ottan a rendőrök éppen közvetlen közelről, viperák végére tűzött kiélezett gumilövedékekkel törték el toloszékes, túlsúlyos vak nyugdíjasok ujjait.
Mindösszesen erre írtam, hogy nem igaz, ráadásul pont az egyik mártír linkelt rá arra a hivatalos jelentésre, amelyik szerint nem igaz.

rockjano_ 2011.03.04. 14:21:43

@kaliban01: Ja és annak a rendőrnek akit fejbe dobnak egy kockakővél és ettől szörnyethal annak is mindegy nem???

Melyiket szeretnéd kovkakövet fejedre és halál vagy inkább gumilövedékkel szemet ki???

Én inkább bevállalnám a gumilövedéket.

Ne felejtsük el hogy néhányan a rendőrökkel szemben oly mértékben engedték el magukat hogy az nem volt piskóta én láttam. A potenciális rendőrgyilkosokat amerikában nem gumilövedékkel lövik hanem élessel.

Egyébként a rendőrség béna és felkészületlen volt és nem professzionális.

Sokat tanultak belölle ha még emlékeztek rá a késöbbi tüntetéseket sokkal profibban kezelték.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 14:22:00

@levvente: szerintem, az "X nép jelző" típusú mondatok általában pontatlan sztereotípiák. Statisztikus értelemben meg nem tudom igazolni, lehet valami igazság abban, hogy a magyarok jobban hajlanak a hatalom követésére, mint egyes individualistább, nyugati nemzetek. De valószínűleg kevésbé, mint egyes keleti nemzetek. Továbbá, ha csak hajlamról van szó, akkor bőven vannak kivételek is.

is 2011.03.04. 14:22:01

@tomtyi: eggyel feljebb, a FIDESZ-gyűlés az Astoriánál:

"A tüntetőket fokozatosan az Astoriához szorították; a Fidesz-naggyűlés tagjainak ezalatt mintegy háromnegyed óra állt rendelkezésére a helyszín elhagyására."

A Deák tér egy bazi husszú tér. Van neki egyik vége a JózsefAttila utcánál (fél hat), meg egy másik vége a Zsinagógánál (fél hét). Hogy a József Attila utcánál mit csináltak fél hatkor, az az Astoriától még igen messze van. Ebbe belekeveredni, ahhoz oda kellett menni. Nem szándékosan, tudatlanságból. Ez a tudatlanság a tragédia.

kotyomfitty 2011.03.04. 14:22:18

@DFK:
En "balos" vagyok, tehat baloldali erzelmu (es eppen ezert gyulolom is a cinikus nagytokes mszp-t), es ami akkor tortent, az rossz volt. A rendorseg bena volt, felkeszuletlen, es feleslegesen durva az artalmatlan civilekkel is.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 14:23:03

@shamir: ha tudsz olvasni, akkor láthatod, hogy nem mosdatom.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 14:23:56

@kaliban01: érdemes figyelembe venni a valószínű mellékhatásokat.:)

levvente 2011.03.04. 14:23:57

@Brendel Mátyás: ha a magyarokról van szó, akkor "pontatlan sztereotípiák"

ha le sem merem írni kikről, akkor pedig: kirekesztés, fajgyűlölet, stb, stb.

ez az én problémám a nagy logikátokkal.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.04. 14:25:15

Nem hinném, hogy egy Heller lenne az első filozófus, aki konfrontál a politikusokkal.
Ha van véleménye, csak mondja.
Attól, hogy nem tudja bebizonyítan, az még nem hazugság.
Lehet, hogy a hatalom verziója a hazugság.

Orbán pert is nyert - Schiffer András védte - ebben a témában.
Volt egy verziója, hogy a rendőrök bűnösök.
A rendőrség beperelte hitelrontásért.

Orbán pedig megnyerte a pert, hogy ugyanis - joga van ezt mondani, mert véleményszabadság van.

És bizonyítani meg sem próbálta.
Akkor, ha neki joga volt ezt hirdetni, akkor Heller miért ne hirdethetné a maga verzióját ?

Hogy mi hazugság és mi igaz, azt nem kell vizsgálni, mert a média már Orbáné és a bűnösök megnevezését is egymaga szokta...
Szóval az igaz-hazug kérdés nem vizsgálható szabadon.

rockjano_ 2011.03.04. 14:25:29

@tölgyes: Heller reakciója nem volt jó volt rendőri erőszak és volt tüntetői erőszak is.

Ebben a sztoriban senki nem volt bűntelen

Bűnös a
-rendőrség amely felkészületlen volt és túlreagált
-a tüntetők egy része amely olyan dolgokat tett amit a világon sehol nem lehet demokráciákban
-a kormány mert nem volt ura a helyzetnek
-az ellenzék mert oda szervezte a gyűlését ahova nem kellett volna plussz szerintem a fidesz igenis támogatta a szélsőségeseket mert a hatalomért mindig mindent mindenáron.

Aki azt hiszi hogy csak az egyik oldal követtet el hibákat és a másik oldal tökéletes volt az HÜLYE.

kaliban01 2011.03.04. 14:26:03

@rockjano_:
Egyiket sem szeretném.
Rendőrt sem gyilkoltak meg.
A rendőrök nem profi idiotizmusában egyetértünk.

Zalai Béla 2011.03.04. 14:27:56

Heller magához képest meglepően higgadtan válaszolt. Ennél sokkal erősebb kirohanásai szoktak lenni bagatell témákban is. Szerintem kár meglepődni azon, amit csinált - járatta le magát már ennél sokkal jobban is.

Aki ellenben az angolságát kifogásolja, annak bátortalanul megjegyzem, hogy miután évtizedeket élt és tanított egyetemi szinten angolszász területen, kötve hiszem, hogy sokan vannak a kommentelők között, akiknek jobb az angoljuk az övénél. Ne keverjük a nyelvtudást a kiejtéssel; egy született liverpoolinak vagy egy közép-afrikai feketének botrányos a kiejtése, attól még anyanyelvi szinten beszél.

rockjano_ 2011.03.04. 14:29:44

@kaliban01: Csak a véletlenen múlt hogy rendőr nem halt meg...simán megtörténhetett volna. Simán... Több rendőr sérült meg állítólag mint tüntető..nyílt lábtörések stb...

Aki egy 6-8 kilós kockakövet eldob 20-30méterre az olyan erővel csapódik be hogy simán lehet halálos még védőfelszerelésen kerszetül is.

Erre az erőszakra egy felkészületlen rendőr nem tud máshogy reagálni mint eltúlzott erőszakkal.

Mitha nagyon könnyen elfelejtenénk hogy az utcai erőszakoskodók miket csináltak, brutálisak voltak de nagyon

Metal_Storm 2011.03.04. 14:29:50

@rockjano_: javaslom nézd meg Amerikában (A demokrácia fellegvárában, a görögöknél, a bölcsőben) mik történnek egy egy tüntetés során vagy a franciáknál. Aztán rájössz, hogy nálunk teadélután volt.

A sündőrségnek az a dolga, azért fizetik, hogy felkészült legyen, és tudja az arányos kényszerítő erő alkalmazását. Ja, hogy trafizás közben nem lehet elsajátítani azt?

Az ellenzék szervezett egy két megemlékezést, amit a RENDŐRSÉG ENGEDÉLYEZETT. Tehát tudta, hogy ott van, de arra terelte a tüntetőket. Akkor megint nem az ellenzék a hibás.

rockjano_ 2011.03.04. 14:32:00

@Metal_Storm: Szerintem a szándékos rendőrségi odaterelés összesküvéselmélete úgy HÜLYESÉG ahogy van.

Sokkal inkább a szélsőjobb akart rácsatlakozni az egyébként nagyon hülye helyen rendezett Fidesz gyűlésre. Erre vannak hangfelvételek...

www.konyvline.hu · http://konyvline.hu 2011.03.04. 14:32:43

Morvai is elég gáz, de ez a Heller is úgy hazudik, mintha könyvből olvasná :(

Kun András 2011.03.04. 14:33:50

Heller Ágnes kb. annyira elismert, mint amennyire magyar. :)
"röhögik körbe az ottani képviselők" És azok kik? Az analfabéta román pásztor, a pedofil narkós Kohn Bandi, vagy melyik léhűtő, sikkasztó, pitiáner csaló?

tomtyi 2011.03.04. 14:34:07

@Vitéz Kőbányai Világos: és

"Október 23-án 17.45 órakor a FIDESZ-MPSZ rendezvény rendőri biztosításának
parancsnoka – Erzsébetváros 01 – jelentette, hogy a FIDESZ rendezvény befejeződött.

Október 23-án 17.45:51’ órakor a Hungária 705-ös továbbítja a Rendező 01-es
utasítását a tömegoszlató kötelék parancsnokának, hogy „kezdjétek meg a tömeg elleni támadást vízcsapásokkal, könnygázgránát csapásokkal, mert a FIDESZ nagygyűlés befejeződött, és a Kálvin tér irányába menne el a normális, és tisztességes emberek”.

Október 23-án 17.46:47’ órakor a Hungária 100-as az oszlatóköteléknek kiadja a
parancsot az oszlatásra, és a kényszerítő eszközök alkalmazására. A Hungária 300-as is utasítást ad állományának a megindulásra.

Október 23-án 17.48 órakor a lovas alcsoport a tömeg irányába a Károly körúton
lovasrohamot hajt végre a Dohány utca torkolatáig, majd visszafordul, és újra beáll a tömegoszlató kötelék mögé. A lovasroham során az alosztályvezető saját elhatározása alapján kardlapot alkalmaznak kényszerítő eszközként. A lovasrohamot kihasználva a tömegoszlató kötelék gyorsított ütemben megindult az Astoria irányába a tömeget oszlatni."

Ez a hivatalos jelentésből a részlet. Azaz 3 azaz HÁROM perccel azután, hogy
"a FIDESZ-MPSZ rendezvény rendőri biztosításának parancsnoka – Erzsébetváros 01 – jelentette, hogy a FIDESZ rendezvény befejeződött"..., "A lovasrohamot kihasználva a tömegoszlató kötelék gyorsított ütemben megindult az Astoria irányába a tömeget oszlatni." A Dohány utca torkolatától. Alig hiszem, hogy egy óra kellett volna nekik, míg odaértek.

kaliban01 2011.03.04. 14:34:46

@rockjano_:

Hehe :D
Remélem nem minden dobálódzó volt súlylökő világbajnok :)))

"...Súlylökés, atlétikai versenyág, amelynél a versenyzők 213,5 cm. átmérőjű körből egy 7,4 kg-os, (nők 4 kg-os) vasgolyót előrelökött karral dobnak el.

Világrekordját az amerikai Jack Torrance tartja (17,40 m). A legjobb magyar eredményeket Darányi József érte el; ő egyben a kétkezes súlydobás világrekordere (jobb kézzel 15,77 m, balkézzel 13,69 m-t dobott)..."

tomtyi 2011.03.04. 14:34:52

@tomtyi:
és után Brendel Mátyás kimaradt. :)

levvente 2011.03.04. 14:34:55

@rockjano_: amikor valaki 150 méterről szemmagasságban lő, az nem a kockakövektől fél.
Szeretnék én olyan erős lenni, hogy ilyen távolságból is úgy oda tudjak dobni egy kockakövet, hogy az felszerelésen keresztül is valós sérülést okoz.

A Fidesz= szélsőséges felbújtás pedig közönséges hazugság. A széljobbról pont ezzel támadnak, hogy a Fidesz miatt nem lett előrehozott választás, mert belenyugodtak hogy 2010ig nem kell új kormány, az alkotmányos stabilitás miatt.

Sólyom Tomi 2011.03.04. 14:37:06

@Kun András: Kun Andrásnál egy hangyafasznyit ismertebb. Ráadásul _Kun_ András sem magyarabb nála.

hattyú 2011.03.04. 14:37:39

Ez egy nagyon korrekt blogbejegyzés, gratulálok a szerzőnek, rég olvastam ennyire átgondolt blogbejegyzést!

titkom 2011.03.04. 14:37:53

...lövések voltak, de a rendőrök célzott lövéseket adtak le?
(((amúgy nem értem, hogy miért nem csak vaktölténnyel lőttek...)))

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 14:38:11

@levvente: bocs, de a sztereotípia és a fajgyűlölet között tényleg van különbség, és ez az, hogy mi a sztereotípia tárgya.

ha valakinek az a sztereotípiája, hogy a franciák csigazablók, akkor ennek ugye belátod, nincs akkora tétje, mint annak, hogy X nép mondjuk butább, vag bűnözésre hajlamos, vagy ilyenek.

Sólyom Tomi 2011.03.04. 14:40:56

@titkom: Csak mikor csíp, vagy amikor trolloknak válaszolok.

levvente 2011.03.04. 14:41:24

@Brendel Mátyás: én nem a két fogalom között húztam egyenlőségjelet, csak finoman jeleztem, hogy amikor pl. Zagyva Gy zsidózik egy orbitálisat (igen helytelenül), akkor nem azt hallom róla hogy "pontatlan sztereotípiákat mond" hanem azt hogy gyűlölködő, rasszista, antiszemita.
Én speciel Hellert tartom gyűlölködőnek, nagyon gyűlöli a magyarságot. Kár érte, ennél valóban jobban indult.

Sólyom Tomi 2011.03.04. 14:42:57

@levvente: Arra célzol, hogy amíg balról bírálta a marxistákat, addig jobban tetszett?

Metal_Storm 2011.03.04. 14:43:07

@rockjano_: adott egy állampolgár, aki bejelenti a rendőrségnek (jogkövető magatartást tanúsítva) a szándékát az adott helyre, hogy megemlékezne. A rendőrség ebben nem akadályozza. Az állampolgár joga, hogy megvédjék ilyen rendezvényen, a rendőr ott is van. De valahogy az oszlatandó és törvénytelen agresszív tüntetők oda akarnak menni és oda is tudnak menni. A rendőrség meg sem próbálta akadályozni, hogy oda tudjanak menni. Ezek után nekem magyarázhatsz, hogy összeesküvés elmélet az, hogy odaterelték. Ott voltak? OTT. Ki segédkezett abban, hogy ott legyenek, akár úgy is ,hogy nem akadályozta meg? a RENDŐRSÉG? Ezek után nincs több kérdésem és remélem látod, hogy nem is érdemes ezt feszegetni tovább.

Nem az az autós a hülye, felelőtlen, aki minden szabályt betartva balesetet szenved, mert egy szabálytalankodó összeütközött vele.

titkom 2011.03.04. 14:43:25

@Sólyom Tomi: ok... csak nem illett hozzád...

rockjano_ 2011.03.04. 14:43:58

@Metal_Storm: Baszki iylen erőszak az utcán 56 óta nem volt..hogy a túróba lett volan a rendőrség erre felkészülve??????? Hogy a jó francba.

Másutt rendszeresen vannak ilyenek. De szerintem ha a görögöknél kezdene el valaki kockakövet dobálni a rendőrökre ott is lehetám hogy gyorsan lelőnék vagy nagyon elkapnék.

Amerikában nincs kérdés ott elöbb lőnek és utána kérdeznek.

Láttam hogy autó kis sebeséggel el akart ütni egy sheriffet .. úgy lőtték le a söfőrt ahogy volt...

levvente 2011.03.04. 14:44:04

@levvente: a tárgyban pedig tévedsz, mert az ÁLTALÁNOSÍTÁS vezet az egyes ember igaztalan elítélésére, és nem az általánosítás mellé tett fogalom lehetséges hatása.
Az Általánosítás, roppant szánalmas dolog, régen az ilyen Heller-féle általánosítók pakoltak embereket marhavagonokba.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 14:44:30

@tomtyi: azt tudod, hogy az a bizonyos tank pont 17:45-kor indult el? Ergo a rendőrség még jó pár percig el sem indulhatott. Ha megnézed azt a tömeget, ami ott volt, akkor pedig tarthatott egy óráig az Astóriához érkezni.

titkom 2011.03.04. 14:44:44

...nem lelem, hogy ez a Heller mit keresett ezen az ülésen, s hogy szólalhatott fel???

levvente 2011.03.04. 14:44:51

@levvente: ez Mátyásnak szól, természetesen.... csak elütöttem.

Sólyom Tomi 2011.03.04. 14:44:59

@titkom: És most udvarolni akarsz? Gyere át privi csatra, itt kommentelés megy.

levvente 2011.03.04. 14:45:58

@Sólyom Tomi: nem, nem tetszett jobban... de ahhoz képest ma mást mond, mert igazi napraforgóember (elnézést kérek a derék növénytől).

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 14:46:42

@hattyú: láthatóan nehezére is esik a kommentelőknek, hova sorolni. :)

tölgyes 2011.03.04. 14:47:11

@rockjano_:
BAJ VAN AZ ÉRVEIVEL!
1./ Maga Szilvássy jelentette ki egy 80 évre titkosított, majd mostanában nyilvánosságra hozott jegyzőkönyv szerint, hogy SE AZ MSZP SE A FIDESZ NEM VOLT ÉRDEKELT ÉS NEM IS VETT RÉSZT AZ "ESEMÉNYEK " ELŐKÉSZÍTÉSÉBEN.
2./ A gyülekezési szabadság természete már csak olyan, hogy ha a fidesz kéri a nagygyűlés megtartását, akkor azt engedélyezni kell.. és az államnak az a dolga, hogy a gyűlést biztosítsa.ALKOTMÁNYOS ALAPJOGRÓL VAN SZÓ!!! A fidesz nem tartott rossz helyen semmilyen nagygyűlést... vagy ha igen erre a rendőrségnek kellett vona őket figyelmeztetni, neki kellett volna őket az erőszaktól megkímélni. NEM EZ TRÖTÉNT!!
3. A világ már csak olyan, HOGY A RENDŐRNEK AKKOR IS A TÖRVÉNY SZERINT KELL ELJÁRNIA, HA AZ ÁLLAMPOLGÁR RENDETLENKEDIK. Miért??? MERT A Z ÁLLAM KEZÉBEN VAN AZ ERŐSZAK MONOPOLIUMA!!ŐT ERRE TÖRVÉNYEK KÖTELEZIK!!

Ha ugyanis az állampolgár nem sért törvényt, akkor a rendőrnek nincsen semmi!!!DE SEMMI JOGA A FELLPÉSRE. Ha tehát én békésen sétálok egy utcán, akkor engem nem lehet megverni. Ha ülök bent egy vendéglőbe, akkor nem lehet onan engem kirángatni. Nem lehet velem szemben viperát alkalmazni még akkor sem ha rosszalkodok, mert Ezt a rendőrségi szabályok kizárják.

AZONBAN HELLER ENNÉL NAGYOBB BUTASÁGOT CSINÁLT. Ő NEM A VÉLEMÉNYÉT MONDTA (MINDENKINEK, MÉG EGY OKOS ASSZONYNAK IS JOGA VAN AHHOZ, HOGY HÜLYE LEGYEN), HENM VALÓTLAN TÉNYT ÁLLÍTOTT.Ezt azonban nem lehet neki, még akkor se, ha egyébként egy okos asszony VOLT!!!

Sólyom Tomi 2011.03.04. 14:47:47

@levvente: Szerintem csak agyára ment az üldöztetés... Vagy az üldöztetés kényszerképzete - ezt majd a történészek eldöntik. És ez nem most kezdődött nála.

levvente 2011.03.04. 14:47:47

@Sólyom Tomi: arra gondolok, amikor a 80as évek elején Heller "galád árulásnak" (perdify) tartotta azt egy Londoni konferencián, hogy az amcsik nem avatkoztak be 56-ban.

ma már erről is másképp nyilatkozna.

nemecsek ernő áruló 2011.03.04. 14:48:12

@WAdam: Gyurcsánynak is van értékrendje. Akkor Gyurcsány nagy ember?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 14:48:15

@levvente: ha a két fogalom közé nem teszel egyenlőségjelet, akkor miért reklamálsz, hogy nem az egyiket használják a másik helyett?!

kaliban01 2011.03.04. 14:48:23

@Brendel Mátyás:

No ?
Ma mindenki szembe jön az autópályán ? :)

NewWay 2011.03.04. 14:48:50

@rockjano_:
"Aki egy 6-8 kilós kockakövet eldob 20-30méterre az olyan erővel csapódik be hogy simán lehet halálos még védőfelszerelésen kerszetül is."

Csodálkoznék, ha Magyarországon lenne olyan ember, aki ilyenféle olimpiai teljesítményre képes.

8 kilót 20-30 méterre dobni??? Egy ember? Még katapulttal csak-csak...

rockjano_ 2011.03.04. 14:49:05

@Metal_Storm: Könnyű erről így utólag filózni.

A fidesznek felelötlen barom döntése volt az hogy oda szervezte és akkor (még ha valóban törvényes is)

Én nem voltam ott de lehet hogy a rendőrök nem tudták megakadályozni hogy a csőcselék ráakaszkodjon a fidesz gyűlésre. Sok vidéki redőr volt a várost sem ismerték persze biztos hibáztak is.

Egyébként okos ember a fidesz gyűlésre sem megy el ilyen vérzivataros időben.
Persze könnyű azt pofázni hogy miért nem védenek meg a rendőrök amikor ők meg tankot elkötő barmokkal vannak elfoglalva.

Jégesőben is kiállhatsz vagy eltalál valami vagy nem.

levvente 2011.03.04. 14:49:16

@Sólyom Tomi: igen, sajnos paranoiásak,, de ez nem igazolja sem a hazudozást, sem pedig a véres magyargyűlöletet.
Szar lehet egy idegrángásként leélni az életet.

rockjano_ 2011.03.04. 14:49:48

@NewWay: Bazdmeg akkor 2-3 kilós..nem mindegy..érted a lényeget nem??? Vagy nem????

Metal_Storm 2011.03.04. 14:49:57

@rockjano_: te nem szoktál TV-t nézni.
Nem volt ilyen erőszak? Akkor a Fradi-UTE meccsek környékén nem vonul fel annyi rendőr, mint szurkoló ugye? onnan már lehetett volna rutint szerezni.

Tüntetésekről van szó...

A görögöknél molotov koktélokkal is dobálták a rendőröket, a IMF hitelezések utáni megszorítások miatt.

Amerikában amikor feketét öltek a fehér rendőrök? Senki nem mert fegyverrel kimenni a fehérek közül mert sok zabos fekete volt és égett a fél város. Talán Los Angeles volt, de ebben nem vagyok biztos.

Utolsó lehetőség :)

val 2011.03.04. 14:49:59

"A 2006-os zavargások alapvetően a zavargók hibája volt, alapvetően törvénytelen zavargókat oszlattak fel, és ezek során történtek visszaélések, többek között történtek lövések is, de azt Morvai nem hangsúlyozta, hogy gumilövedékekkel."

1956-ban is a zavargók hibája volt minden, Horn Gyuszi és a pufajkásai pedig a törvényes rendet védték, meg azok is akik a sortüzet vezényelték. Így van ez a vörösöknél. Az aradi 13-at ma pedig terrorizmus vádjával illetnénk.

Nem mellesleg természetesen Morvai a hibás, mert a múmiátok még gondolkodni sem tud: "Morvai nem hangsúlyozta, hogy gumilövedékekkel."

A logikátok szerint pedig, ugye, ha egy társaság bankot rabol, akkor a legegyszerűbb a bankrablókkal és a túszokkal együtt az egész épületet a levegőbe repíteni, hiszen a csőcselék ép bankot rabol. Sőt a 2006-os számarányokat nézve, 4 bankrabló miatt akkor inkább az egész kerületet kéne felperzselni. Szép. Mondhatom.

levvente 2011.03.04. 14:50:36

@Brendel Mátyás: mert ugyanazt a jelenséget nevezitek két, eltérő jelentőségű fogalommal esetfüggően.

Mátyás, ennél azért okosabb vagy............

tölgyes 2011.03.04. 14:51:02

@titkom: SZÁMOS FELVÉTEL BIZONYÍTJA, HOGY CÉLZOTT LÖVÉST ADTAK LE...Nem lehet ugyanis fejmagasságban csak úgy, kedvünk szerint a tömgbe lőni:(

Sólyom Tomi 2011.03.04. 14:52:00

@levvente: Nyilván nem igazolja, csak magyarázza... Diagnózis, nem pedig bűnbocsánat.

tölgyes 2011.03.04. 14:52:53

@val: Képtelenek felfogni: HA AZ ÁLLAMPOLGÁR KÖVETI A TÖRVÉNYT, AKKOR A RENDŐRNEK NINCSEN DOLGA. HA TÖRVÉNYT SZEG AZ ÁLLAPOLGÁR, AKKOR A RENDŐR A TÖRVÉNY SZERINT JÁR EL!! HA NEM EZT TESZI, AKKOR JÖNNEK A Horn féle esetek.

rockjano_ 2011.03.04. 14:53:17

Ja emlékszünk még DEBILRE???? Ne felejtsük már el a jóembert.
Ezek a szánalmas sötét barmok szervezték a bulit, kaptak néhány nap hírnevet nem tudom most hol bujkálnak. (mondjuk Budaháziról tudom hol bujkál érdekes hogy még mindig bent van nem???)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 14:54:03

@levvente: nem ugyanazt a jelenséget. össze-vissza beszélsz. egyenlőségjelet is teszel a kté fogalom közé, meg tagadod is.

nem tudom, hogy ennél okosabb vagy-e, de nem tűnsz annak.:)

Metal_Storm 2011.03.04. 14:54:05

@rockjano_: ez most magyarázkodás? Nagyon olyan szaga van.

Neked is ajánlom a következő linket olvasásra. Nem én találtam ki, hanem hivatalosan le van írva, tehát valószínű, hogy úgy van.

http://www.police.hu/data/cms473003/papp_jelentes_nevekkel.pdfú

8. oldal. Olvass figyelmesen.

@tölgyes: a sünökről ua a véleményünk :)

tölgyes 2011.03.04. 14:54:53

A lényeg itt mostan nem az, hogy azt boncoljuk, hogy mit tett és nem tett a rendőrség és a felvonulók. ITT A LÉNYEG AU, HOGY EZT A KONFLIKTUST HELLER TAGADTA!!!VAGYIS SZIMPLÁN ÉS SANDÁN HAZUDOTT... VAGY CSAK ELMENT AZ ESZE.

rockjano_ 2011.03.04. 14:56:28

@Metal_Storm: Nincs mit magyarázkodni. Itt mindenki hülye volt. Hogy mennyire abban sokan soha nem fognak egyetérteni.

Igazi magyar abszúrd.

levvente 2011.03.04. 14:56:28

@Brendel Mátyás: még mindig nem mondtad el a véleményed a "magyarok szolgalelkűek" kérdéskörben, csak azt, hogy nem értesz egyet az állítással.
Szerinted Heller szolgalelkű, vagy nem magyar?
Segíts Mátyás, mindig kibújsz, ha a kínos a szitu......

kotyomfitty 2011.03.04. 14:57:06

@Zalai Béla:
Nyilvan eszembe sem jutna vitaba szallni vele a filozofiai antropologia vagy a klasszika tarnyisznahordologia szaknyelvenek fordulatairol, de nem hiszem, hogy sokan lennenek a kommentelok kozul, akik kevesebb akciofilmet neztek angolul, mint o :-)

Minden masodik vicces-lovoldozos filmben elsutik azt a poent, hogy "you shot me!" Asutin powerstol az Expendables-ig. (haha, elsutik, ertik, marhogy a poent, ertik ugye, elsutik!)

De ez nem a neni angoltudasanak a fikazasa, en is hiaba elek amerikaban, ettol meg az ezerbol jo ha 3 fele hajovitorla nevet tudom angolul.

Metal_Storm 2011.03.04. 14:57:41

@rockjano_: miért lennék én hülye, ha valaki csak úgy összever az utcán, úgy, hogy nem csináltam semmit?

tölgyes 2011.03.04. 14:58:20

@rockjano_: BUDAHÁZI ESETÉBEN INKÁBB AZ AZ ÉRDEKES, HOGY IDŐBEN NEM GYŰJTÖTTÉK BE.Ez lehetett hozzánemértés vagy sandaság miatt.

rockjano_ 2011.03.04. 14:59:16

@Metal_Storm: Nem, nem vagy hülye akkor :-))))

-vagy rossz helyen voltál rossz időben (megesik)
-vagy nem bújtál el időben (olyan is van)

kútásó 2011.03.04. 14:59:26

A klasszikus baloldali ertek azert szepen kifittyen a posztbol is meg nehany kommentbol is,ti. h nem a cel erdekeben torteno hazugsaggal van a baj, hanem azzal, hogy a hazugsag nyilvanvalo es igy nem erhet celt. Hellernek nem az a bune h hazudik, hanem h rosszul hazudik. Heller rossz katona. Gulagra vele.

rockjano_ 2011.03.04. 15:00:37

@tölgyes: vagy csak ezért mert nem találták, vagy nagyon a hívei körében volt és nem akartak nagy balhét..vagy akármi...nem tudom. De a fidesz sem engedi ki...tehát valami csak lehet a füle mögött vagy nem???

midnight coder 2011.03.04. 15:02:01

Ez az egész anno füstfüggöny volt. A szocik mindenképp kínos helyzetben voltak az 50. évfordulón - ha nem ünneplik meg az gáz, ha meg megünneplik az pláne gáz, elvégre 50 évvel ezelőtt pont ők hívták be az orosz tankokat. Így aztán megszervezték azt a jó kis meccset a TV székház elé, ami aztán alapot adott a beavatkozásra, legalábbis az egybites ex-munkásőr szavazóbázis szemében.

Amúgy meg tökmindegy ki mit mond az EU-ban. 10 év múlva már nemigen lesz EU. De ma sem nagyon számítanak már semmit. A passzátszelet még valamennyire az USA fújja, de egyre inkább Kína. Az EU pedig már rég nem nagyhatalom sem politikailag sem gazdaságilag.

Melee 2011.03.04. 15:02:52

Morvai az egész mondandóját olyan köntösbe burkolta, mintha 2006-ban is ugyanaz történt volna, mint 1956-ban. Ez ordas nagy hazugság, és az ország lejáratása az EP előtt - nem csak az akkori kormányé. Ha az ország érdekeit is nézte volna, nem csak a sajátját, akkor ezt nem így teríti.

tölgyes 2011.03.04. 15:02:59

@rockjano_: Házi őrizetben volt mert hetek óta... és a tartózkodási helyéről is tudtak. Tehát amit állít nem igaz.Ráadásul azért mert Budainak vaj van a füle mögött, még az öttusázó olimpikont nem kell agyonverni, viperával ütni és a földön fekvőt rugdosni.

Metal_Storm 2011.03.04. 15:03:02

@rockjano_: ez a magyar jogban is a legnagyobb probléma.
Nem szeretem Amerikát, de a magántulajdon és az élet védelem (szigorúan csak az USA-ban) mindenek előtt van.

Ha én jogkövető magatartást folytatok, akkor nem lehetek rossz helyen rossz időben, és nem kell elbújnom.

Ez nem kocsma, ahol ha rossz helyre álltam, kapok egy pofont és egy sörrel elintézzük.

Itt egy törvényes erőszakszervezet törvénytelenül járt el. Ez a baj.

Bada Bing 2011.03.04. 15:03:34

Heller azt mondta, "senkit sem lőttek le, senkit sem kínoztak meg".

Morvai valóban azt mondta, "magyarokra lőttek kétezer és hatban [...] miért kellett őket a börtönben megkínozniuk [...], miért kellett ezt újra meg újra megcsinálniuk kétezer és hat illetve kétezer és tíz között"

Milyen szép lenne, ha nem csak mi, otthon ülő honpolgárok tudnánk angolul, ha nem csak mi tudnánk adekvátan fogalmazni, és otthonról megmondani, hogyan kellett volna ezt csinálnia azoknak, akiket ezért fizetnek.

Milyen jó lenne, ha nem kellene mindenféle nyilatkozatokat és kijelentéseket jobbra-balra ferdítgetni ahhoz, hogy véleményt mondhassunk és cikket írhassunk róla. Ha nem kellene állandóan abból kiindulni, hogy ezt mondta, de így értette, erre célzott, de arra gondolt.

ketyosz 2011.03.04. 15:03:44

Nos, azt azért meg kell érteni, hogy nehéz egy politikával aktívan nem foglalkozó emberek kezelni és feldolgozni azt, ha olyanokkal szembesítik, amihez semmi köze nincs.
Ez emberi dolog. Minden másban igazad van.

2011.03.04. 15:04:00

@levvente: A pontosság kedvéért, ha alaposan meghallgatod, kiderül, hogy "icc júr fiksön"-t mondott. (ami ugyan helytelen kiejtés) Azt gondolom, hogy 3 hónap angoltanulás után sem mond senki you-t a your helyett...
A 'lelőtték' vs. 'lőttek rájuk' kérdéskörhöz: még a google translate is 'lelőtték'-et hoz a 'he was shot'-ra ( goo.gl/Fsu7t )
Az egy más kérdés, hogy a Morvai kategórikusan 'shoot at'-eket használt, tehát nem is állította, hogy valakit lelőttek volna.
De jelen esetben az egy kicsit másként hangzott volna, hogy "Heller nem a kérdésre válaszolt", minthogy "Heller tagadja, hogy emberekre lőttek volna"; apró, de nem elhanyagolható különbség.

rockjano_ 2011.03.04. 15:06:33

@tölgyes: Ez igaz...de mint mondatam senki nem állítja hogy a rendőrök nem voltak bénák és felkészületlenek és nem követtek el elítélhető dolgokat...nem mindegyik persze.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 15:06:34

@kútásó: "Hellernek nem az a bune h hazudik, hanem h rosszul hazudik." sem a postban nem szerepel ez az állítás, sem máshol nem írtam ezt, vagy olyat, amiből ez következik. másokért nem vállalok felelősséget.

Joebacsi70 2011.03.04. 15:07:51

Minek túlragozni a dolgokat. Mindkét oldal tudja, miben sáros, de egyik sem fogja beismerni.
A FIDESZ szándékosan szervezte oda gyűlését, lesz ami lesz alapon. Sőt, inkább kívánva magatartásának következményét, de abba biztosan belenyugodva. Tehát, hogy gondatlan vagy szándékos, a végeredmény szempntjából mindegy.
Legfeljebb csak kicsit mocskok és aljasok, nem nagyon.
Az MSZP pedig biztos ami biztos alapon sikeresen vegyítette azt is, aki nem akart elegyedni. Legfeljebb jobban "elkúrták", mint akarták.
Mindkét oldal balhét akart, megkapták. Aki részt vett benne, annak nagyrésze nem érdemtelenül kapott egy-két pofont, lövést, gumibotot. Sajnos nagy volt a szórás, így más is részesült a "jóból".

Nem menteném fel egyik oldalt sem a felelősség kérdésében.
Mi a különbség aközött aki beismeri, hogy hazudott, mint aki a világ minden kincséért sem tenné ezt, mikor egyértelmű a dolog.

Undorító, ingyenélő banda.

Szívféreg 2011.03.04. 15:08:15

Ezen az egyébként vérlázító bejegyzésen csak azért nem háborodok fel, mert kommunista blogon vagyok. És hát ugye a malis vituperari laus est...

rockjano_ 2011.03.04. 15:09:55

@Metal_Storm: Egy törvénytelen és erőszakos tüntetésre nem adtak jó választ és közben minkét oldal részéről történtek törvénytelen tettek.

Senki nem volt bűntelen és tökéletes.
Hiába folytatsz törvényes magatartást kerülhetsz rossz időben rossz helyre.

Akármikor elüthet az autó és kerülhetsz véletlenül egy utcai lövöldözésbe.

DE én nem megyk este veszélyes környékre, kerülöm az olyan házakat amelyeknek rossz állapotban vannak az erkélyei stb... Lehet kerülni a veszélyes helyzeteket ha akarja az ember.

DFK 2011.03.04. 15:10:10

@Brendel Mátyás: Hm, azér a wiki nem egy abszolut forrás, csak úgy mondom. Talán a rendőrség saját jelentését nézd meg, már adtam linket. Meg inkább azokra hallgass, akik ott voltak, látták, és nem csak olvasták valahol, ahol szelektíven írták meg a dolgokat.
Továbbra is tartom a véleményem, miszerint ennyi forrás esetén bizony hazudsz.

Tudod, pont olyan vagy, mint a buta holokauszt tagadó nácik, akik a túlélők szemébe is belemondják, hogy nem is volt olyan. Én ott voltam, nem hét órakor támadtak a rendőrök.

Még valami: én el fogom mesélni a fiamnak, mit éltem át, mi történt és megtanítom őket, hogy ők is mondják majd el gyemekeinek. Azért, hogy a brendelmátyások ne hazudhassák el később se a vért a kezükről.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 15:11:49

@h_m: "még a google translate is 'lelőtték'-et hoz a 'he was shot'-ra"

a Google Transaltion kénytelen a két jelentésből egyet kiválasztani. Ez nem igazolja, hogy a másik jelentés nem létezik.

Ha pedig valaki egy olyan kérdésre válaszol, ahol a másik jelentést használják, akkor nem merész feltételezés az, hogy maga is abban a jelentésben használja.

Vitéz Kőbányai Világos 2011.03.04. 15:13:40

@DFK: Papa, kezdődik!
Néhány jobber sudribunkó, aki életében először került a gumibot rossz végére (magyarországon naponta követ el hasonlókat a rendőrség, csak a nagyplgári seggetek általában védve van) már immáron gázkamrákban is járt. Gratulálok, bazd meg!
Mellesleg a saját magad által adott rendőrségi linknek mondasz ellen ismét, de ez gondolom nem zavar, hiszen téged szemét nácik tereltek a vágóhídra!

BKV - Önnek megyünk 2011.03.04. 15:14:57

hát gyerekek! egy teljesen korrekt post a piroson! ilyet en meg nem lattam de ezentul gyakrabban benezek majd. ha meg valahogy esetleg megemlitodot volna a teljes magyarsagra megfogalmazott "szolgalelkuseg" akkor az mar a csucsok csucsa lett volna de azert igy is szep...

chess44 2011.03.04. 15:15:05

www.greenmediabox.eu/archive/2011/03/01/agnesheller/

Itt ATV és egyéb hazudozások nélkül meg lehet nézni Cohn Banditától Hankiss Ágnesig...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 15:15:35

@DFK: "Talán a rendőrség saját jelentését nézd meg, már adtam linket."

még idéztél is belőle. nem cáfoltál semmit.

"Még valami: én el fogom mesélni a fiamnak, mit éltem át, mi történt és megtanítom őket, hogy ők is mondják majd el gyemekeinek. "

így születik a legenda a csodaszarvasról.:)

tölgyes 2011.03.04. 15:16:10

@Bada Bing:
Leginkább nem kellene a szavakon lovagolni, ha a szándék tiszta és őszinte lenne. Mert ugye Heller egyszerre lehetne felháborodva amiatt ami 2006-ban történt és amiatt hogy Orbán törvénymódosításai esetleg, majd egyszer jogtipráshoz vezethetnek.Ha Heller nem lenne sanda, akkor most még én is elhinném neki, hogy a demokráciát félti. De sajnos sanda és ez most ki is derült.Méghozzá feketén-fehéren.Akkor amikor embereket vertek hallgatott, sőt még azt is mondja, hogy az nem is történt meg..de kiáltozik amiatt, ami még tényleg nem történt meg.

Heller nem tiltakozott a demokrácia megtiprása, az erőszak, újságírók megveretése,a lehallgatások miatt. Most pedig azért indított kampányt mert lehet, hogy majd egyszer esetleg ilyet bekövetkezhet.

DFK 2011.03.04. 15:17:32

@rockjano_: Az astoriánál nem törvénytelen tüntetés volt, hanem egy törvényesen megtartott megemlékezés, aminek a vége után 50 másodperccel adták ki az oszlatási parancsot. Tehát helyesen: törvényesen eljáró, a törvényt betartó állampolgárok nagyméretű tömegére törvénytelenül, tulajdonképpen nem is rendőrnek azonosítható alakulatok (mert nem volt rajtuk azonosító) szocialista megrendelésre törvénytelenül támadtak.

tölgyes 2011.03.04. 15:17:57

@rockjano_: Bénák is voltak és a jogot is lábbal tiporták és ezt Heller letagadja. Ez a baj. Letagadja ami megtörtént és hisztizik amiatt, ami nem történt meg, ráadásul úgy tesz mintha megtörtént volna.

tölgyes 2011.03.04. 15:18:53

@DFK: Sajnos amit mond az pontos.

Amatőr 2011.03.04. 15:19:20

A féligazság is hazugság. Tetszik, nem tetszik, a tömegbe fegyverrel lőttek, a sérülések pedig igen súlyosak voltak. Aki mást mond, az hazudik. Brüsszel messze van, onnan nem volt látható, hogy itt mi történt. Ott ihatják Heller szavait, itt meg...

Aki vét a törvény ellen, az kapja meg a büntetését, ki-ki érdeme szerint, úgy a zavargó, mint a rendőr. De ez csak vágyálom, mert ha csak egyszer is megkapja a rendőr is a büntetését, akkor többé nem lehet ráuszítani a tömegre.

Végül, de nem utolsó sorban: mindig a történet végén derül ki, hogy forradalmárokról, pesti srácokról, fasiszta csőcselékről, elégedetlenkedőkről, félrevezetett tömegekről, stb. beszélünk. Egy ideig. Mert a múlt kurzusváltásonként változik ( egyik kutya, másik eb). És mi, a sok tátott szájú birka csak nézünk ki a fejünkből...

tölgyes 2011.03.04. 15:21:11

@DFK: Pontosan azt írja, ami történt.

Metal_Storm 2011.03.04. 15:21:25

@tölgyes: @DFK: srácok nincs értelme. Felvilágosítóval is feladtam. Csak a saját igazát szajkózza.

Kellemes hétvégét mindenkinek!

@rockjano_: van olyan helyzet, amit nem lehet kellő körültekintéssel elkerülni, de akkor abban nem leszek hibás. Az zavar, hogy sokan hibásnak állítják be az áldozatokat.

igyugyaz 2011.03.04. 15:21:32

@kaliban01:

"Tudod nekem édesmindegy, hogy éleslőszerrel, avagy gumilővedékkel lövik ki a szemem és gondolom neked is."

Öööö, bár egyiket se szeretném, de azért azt választanám amelyikbe nem halok bele, ha éles lőszerrel szemen lőnek akkor az a tarkódon távozik.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 15:22:21

@DFK: "aminek a vége után 50 másodperccel adták ki az oszlatási parancsot"

nem az Astoriára adták ki. nem ott tartózkodtak a rendőrök. és ha megnézed ezt a videót, amelt 17:45-kor készült:

www.youtube.com/watch?v=_zndUB0zOdU

akkor nyilvánvaló, hogy a rendőrök a Deákról az Astóriára sokáig nem érhettek oda, és az Astróriáról aki akart, úgy ment el, ahogy akart. persze nem a körúton át.

DFK 2011.03.04. 15:22:30

@Brendel Mátyás: Mondom, pont egy kategóriában vagy a buta holokauszt tagadó nácival. Értsd már meg, ott voltam, tudom, mi történt. Nem legendagyártás. Az igazság. Az az igazság, ami titeket túl fog élni. Az az igazság, ami mindig rátok fog mutatni: ott a véreskezű. Még ha nem is te lőttél, véded őket, így tettestárs vagy.

Ráadásul hozzátenném, mivel a rendőrökön szándékosan nem volt azonosító, így a rendőrségi törvény értelmében még intézkedni sem lett volna joguk. De mivel tudták, hogy törvénytelen akcióra készülnek, levették az azonosítókat.

DFK 2011.03.04. 15:23:31

@Metal_Storm: Nem szabad feladni, mert akkor az ő hazugságuk marad meg!

DFK 2011.03.04. 15:26:07

@Brendel Mátyás: De, az Astoriára adták ki. Nem igaz, hogy az ment el onnan, aki akart.

Tényleg nem szégyenled magad, amikor egy szemtanú szemébe hazudsz bele?

tölgyes 2011.03.04. 15:27:17

@Amatőr: 1956 után kész ideológi épült arra, hogy a fasiszta csőcselék rárontott az ártatlan kommunistákra. Heller lényegében most ugyanezt az álláspontot képviseli.Nem volt rendőri erőszak, a csőcselék renitenskedett. Ezért gondolom, hogy az időskori agyérelmeszesedés eluralkodott rajta. Ha ép elmével állítana ilyeneket akkor azt volnék kénytelen mondani, hogy nagyon nem rendes ember...

Persze az egész eseményben az a legszebb, hogy néhány magát ma liberálisnak tartó, hajdan azonban szélsőbalos, maoista-polpotista hallgatta és tapsolta áhítattal.

Shirkan8 2011.03.04. 15:27:55

"A 2006-os zavargások alapvetően a zavargók hibája volt,..."
te barom vagy? hogy lehet ilyet leírni???????!!!!!!!

hát ezért volt:

Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt, mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?

nehogy már egy okozatot nevezzünk ki az oknak!!!!!!!!

Kalmár 2011.03.04. 15:34:12

@Brendel Mátyás: Ejnye matyi nem unod még ezt a baromságot?
A rendőröknek a 2 rendezvény KÖZÉ kellett folna felsorakozni.
Tök mindegy ki hol van, ha békésen sétál, vagy presszóban ül, akkor nem verjük félholtra, nem lőjük fejbe.
Kicsit sem kapisgálod??
Szándékosan összeverték a Fidesz megemlékezésen résztvevőket.
Hiába fényesíted, hiába csókolgatosd a szar, az szar marad.

majomkutya 2011.03.04. 15:34:14

Értem én, hogy 2006 nem tartozik szorosan a tárgyhoz.
DE 2006-BAN A DEMOKRÁCIÁT FÉLTŐ ELEMEK, A ZÖLDEK ÉS A LIBERÁLISOK HOL VOLTAK? AKKOR MIÉRT NEM HÍVTAK ÖSSZE GYŰLÉST.
2006-BAN SEM VOLT DEMOKRÁCIA ÉS MOST SINCS!

tölgyes 2011.03.04. 15:35:35

@Brendel Mátyás:
A lényeg nem az amit ír: A lényeg az, hogy a rendőrök meg nem engedett eszközökkel és módszerekkel erőszakot alkalmaztak békés emberekkel szemben, a rendőrségen velük szemben durva erőszakot alkalmaztak és ezt Heller letagadta.
A baj továbbá az volt, hogy a renitenskedőket, akik az Alkotmány utca felől érkeztek rászorították az Astoriánál lévő békés ünneplőkre.(Megletett volna őket állítani már az Arany János utcai metrónál is) Pedeig csak annyit kellett volna tennük, hogy elállva az utjukat az Andrásy útra szorítják őket... ha már egyszer ott voltak a Deák téren a rendőrök

Ráadásul topográfiai ismeretei hiányosa. A Deák térről kényelmes sétával 3 perc az Astória.. de tekintettel arra, hogy a tömeg egy része a kiskörúton volt, be kellett volna őket irányatani a Dob-Dohány stb. utcába.

blah 2011.03.04. 15:37:43

@Shirkan8: hát akinek ez új volt, hogy a politikusok hazudnak és emiatt kiment randalírozni az meg is érdemelte...

pannonfunk 2011.03.04. 15:40:12

Ahhoz képest, hogy a piroslap a basahalom szintje körül szokott lenni, ez most egy egészen értelmes írás.

KenSentMe 2011.03.04. 15:42:27

Azért felhívnám a figyelmet, hogy ez éppen azoknak a blogja, akik a tömegbe lövetnek.. jó reggelt, ez egy MSZP-s blog.. lehet, hogy figelemelterelés gyanánt kicsit ekézik az ő érdekeltségi körükbe tartozó Heller Ágnest, de attól ez a blog azoknak az embereknek a játszótere, akikhez Morva Krisztina intézte kérdését.

tölgyes 2011.03.04. 15:46:46

@pannonfunk: Leszámítva azt, hogy szinte mindenben téved acikk szerzője!. Pl abban is hogy ha a filozófusok támogatást kapnak, akkor mentesülnének az elszámolási kötelezettség és a törvények betartása alól..Márpedig ha nem mentesülnek, akkor azt sem kifogásolhatják, hogy vizsgálják őket. Ráadásul, ha a tudomány helyett a politikára adja egy filozófus a fejét, akkor politikusként fognak vele bánni.
Ez még akkor is így van, ha a pályázati rendszer nem jó.

tölgyes 2011.03.04. 15:48:33

@VRbagoly: Nincsenek kisajátítható játszóterek. Ők legfeljebb azt hiszik, hogy eza tér az övék...Én azonban itt is azt írom, amit gondolok:)Nem változtatok véleményt a kedvükért.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 15:49:00

@DFK: tényleg nem szégyelled magad, amikor egy videó cáfol?

kék madár 2011.03.04. 15:50:22

@Zalai Béla: igen gyermetegen es hibasan fejezte ki magat, azert erre az angol tudasra ne legyen buszke, egy ev utan is szebben kene tudni. Az akcentusa az meg valoban magas labda

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 15:52:25

@Shirkan8:

1) Az őszödi beszédről nyilván eltér a véleményünk
2) Akármi is a véleményed, az őszödi beszéd nem indok a tévészékház ostromra, nem ok a zavargásokra, nem ok a barikád emelésre, nem ok arra, hogy ha a tüntetéseket ne jelentsék be, és nem ok arra, hogy ha a rendőrség oszlásra ad ki parancsot, akkor ne engedelmeskedjenek.

természetesen mondhatod, hogy azért verted agyon az asszonyt, mert elsózta a bablevest, csak ez nem elégséges indok.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 15:53:47

@Kalmár: "A rendőröknek a 2 rendezvény KÖZÉ kellett folna felsorakozni."

lehet, hogy ez jobb megoldás lett volna, de ha nem ezt tették, az nem bűn, és nem mentesít senkit.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 15:55:23

@Kalmár: "Szándékosan összeverték a Fidesz megemlékezésen résztvevőket."

hazudsz. történtek visszaélések, de a dolognak semmi köze a Fidesz nagygyűléshez.

tomtyi 2011.03.04. 15:56:02

@Brendel Mátyás:
Akkor még egyszer:
"Október 23-án 17.48 órakor a lovas alcsoport a tömeg irányába a Károly körúton
lovasrohamot hajt végre a Dohány utca torkolatáig, majd visszafordul, és újra beáll a
tömegoszlató kötelék mögé...A lovasrohamot kihasználva a tömegoszlató
kötelék gyorsított ütemben megindult az Astoria irányába a tömeget oszlatni." Ők már rég túl voltak a Városház téren.

De különben is:

"Október 23-án 17.34 órakor a kiállított T-34-es harckocsit beindítják, és 17.38
órakor az oszlatósorfal elé fordul a Deák téren. A harckocsi rövid előremozgás után megáll, melyre könnygázgránátot és gumilövedéket lőnek ki, a búvónyíláson keresztül a harckocsi küzdőterébe könnygázgránátot dobnak, majd kiemelő alcsoport alkalmazásával a harckocsi vezetőjét 17.42 órakor elfogják. Az oszlatósorfal ekkor előremozog a megállított harckocsi vonaláig."

Azt tudtad, hogy 3 perc alatt egy több százezres tömeg nem tud eloszolni, hacsak nem á la Hirosima? És azt, hogy a Dohány u. 150 méterre van az Astiriától, egy több százezres tömeg pedig nem csak a kereszteződést tölti meg? Ahogy az a nagygyűlés közveítésén látszott?

Egyáltalán, a rendőrsorfal miért nem a Kiskörút és a Dohány u. sarkán volt, megakadélyozandó, hogy a két tömeg keveredjen? Mert nem ez volt az érdek?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 15:57:48

@majomkutya: 2006-ban volt.

volt AB, és rendesen működött is
volt népszavazás 2007-ben
volt költségvetési tanács
a köztársasági elnök nem mszp-s volt és nem is szdsz-es
voltak fékek és ellensűllyok
a médiatanács vegyes volt
nem einstandolták a nyugdíjunkat

és például egy csomó Fideszes naggyúlés volt.

parlamentarista 2011.03.04. 15:59:04

@parlamentarista:
mármint minden oldalon. a helyzet az, hogy ezt senki sem tette meg, vagy ha megtette, akkor nem azonnal. szóval nincs ma magyarországon egy ember se, aki a politkában eléggé erkölcsös, vagy tisztességes lenne, de nekem erős a gyanúm, hogy aki a politikát az erkölccsel összekeveri az maga sem tisztességes. innentől kezdve azt gondolom, hogy minden kormányváltásnál húzni kellene egy vonalat, és hagyni kellene ezt az egészet. ha béna a kormány, akkor kergessük el, ha meg béna, akkor meg maradjanak a színen.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 15:59:43

@tölgyes: "A Deák térről kényelmes sétával 3 perc az Astória.. de tekintettel arra, hogy a tömeg egy része a kiskörúton volt,"

csakhogy a kiskörót tele volt oszlatandó tömeggel, az nem 3 perc! a rendőrüknek nem sétálniuk, hanem "szemetet szedniük" kellett.

Vitéz Kőbányai Világos 2011.03.04. 16:00:28

@tomtyi: Akkor mégegyszer:
"Október 23-án 19.35 órakor a tömegoszlató kötelék a vízágyúval a Rákóczi út –
Astoria kereszteződéséhez érkezik."
A kötelék este 17:45 és 19:36 között marha lassan haladt az Astoria felé, ám jól látható volt. A fenti jelentésben nyoma sincs annak, hogy az Astoriától akár a Kálvin tér, akár a Ferenciek tere felé történt volna bármilyen műveleti cselekmény. Ergó, aki az Astorián állt az:
- Láthatta a köteléket
- És volt lehetősége a másik irányba távozni.
Nyomatékosan megkérlek, hogy a jövőben mártírkodás helyett olvasd végig a jelentést, amiből idézel, mert így sajna kiderül, hogy egy politikailag motivált balfasz vagy!
Kösz, hogy segíthettem!

DFK 2011.03.04. 16:00:59

Én itt befejezem, mert látom, aki balos, az biz holtig hazudni fog, még akkor is ha nyilvánvaló a hazugság.
Mindig megdöbbenek, amikor valaki azt akarja nekem bemesélni, amit láttam, az nem is volt.
Igen,és ezt is megtanítom majd a fiaimnak: sose hidd el, amit egy baloldali mond.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 16:01:02

@VRbagoly: "jó reggelt, ez egy MSZP-s blog." nem az. nem vagyok MSZP-s

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 16:03:42

@tölgyes:

"Ráadásul, ha a tudomány helyett a politikára adja egy filozófus a fejét, akkor politikusként fognak vele bánni."

akkor Budaiék esetleg Hellert vegzálhatnák politikai támadásként, de sok vegzált nem adta politikára a fejét.

"Ez még akkor is így van, ha a pályázati rendszer nem jó. "

akárhogy is van, az nem mentseíti azt, hogy a rendszer nem jó, és az a fő baj, és ezzel a Fidesz semmit nem tesz. a fő problémát nem is akarja megoldani.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 16:09:20

@tomtyi:

""az Astoria irányába a tömeget oszlatni." Ők már rég túl voltak a Városház téren."

de sehol nincsenek az Astoriánál. megjegyzem, mivel 17:45-kor kötötték el a tankot, iszonyatosan nagy tuskó lehet az, aki kifogásolja az oszlatási parancsot a Városháza téren. ehhez totál hülyének kell lenni.

"Azt tudtad, hogy 3 perc alatt egy több százezres tömeg nem tud eloszolni, hacsak nem á la Hirosima? És azt, hogy a Dohány u. 150 méterre van az Astiriától, egy több százezres tömeg pedig nem csak a kereszteződést tölti meg? Ahogy az a nagygyűlés közveítésén látszott?"

ne haragudjál már, de ha egyszer elkötötték a tankot, akkor hogy a jó büdös fenébe kifogásolhatod, hogy ott oszlattak, ahol elkötötték a tankot?

mi a fene keresnivalója volt a többszázezres tömegnek a Városháza téren? előtte hányszor szólították fel őket már oszlatásra? mire kellett volna még várni a tank elkötése után? atombomba elkötésére, vagy mi?! észnél vagy, ember?!

val 2011.03.04. 16:14:52

@DFK: Jó reggelt kívánok! A baloldali általában látens bolsi vagy liberális, olyannyira, hogy még a saját hovatartozását is tagadja: "nem vagyok MSZP-s"

kaliban01 2011.03.04. 16:24:12

@Brendel Mátyás:
A rendszer problémáira ez az eset világított rá.
A probléma már elég régóta fennállt és érdekes módon senki nem nézett utána, jó, avagy nem jó ez a rendszer.

kaliban01 2011.03.04. 16:25:46

@val:
Ez az alap :)
Csak jobboldaliak vannak (látens nácik) és független véleményformálók/elemzők, ma magyarországon egyetlen baloldali sincsen :)

tollas 2011.03.04. 16:33:36

Az MSZP többek között a 2006 októberi viselkedése miatt vesztette el a 2010-es választást. A nép döntött, nem vitás , hogy Gyurcsány a magyrr népbe lövetett.

A többi itteni Heller féle mentegetőzés most már egyszerűen röhejes.
Bár akiknek a szemét kilőtték, azok bizonyára nem nevetnek rajta.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 16:42:13

@kaliban01: "A rendszer problémáira ez az eset világított rá."

a fenét! tudták ezt azelőtt is.

"A probléma már elég régóta fennállt és érdekes módon senki nem nézett utána, jó, avagy nem jó ez a rendszer. "

a probléma régóta fennáll, és most sem csinált a Fidesz semmit, csak kihasználta a problémát egy politikai támadásra.

kaliban01 2011.03.04. 16:47:15

A "régen-t" kifejezéssel arra próbáltam rámutatni, hogy 8-éven keresztül így volt és kissé álszent dolog a Fityesz hibáját felhánytorgatni elsődlegesen (nyilván neki is van bőven).

Melee 2011.03.04. 16:49:49

@tollas: Az MSZP az őszödi beszéd esett ilyen mélyre (megérdemelten).
Gumilövedéket az EU-ban mindenhol használnak ahol utcakövekkel dobálóznak.
A vádak voltak röhejesek, Heller elkövette azt a hibát, hogy lement a szintjükre ahelyett, hogy lepöckölte volna őket mint a légypiszkot - mert azok is voltak.
Morvai vagy nem jött rá, hogy ezzel az országot járatja le, és nem az akkori kormányt, vagy nem érdekelte, de mindkét esetben száraz kukoricán kellene térdepelnie egy nyilvános bűnbánat alatt.

Amatőr 2011.03.04. 16:52:38

@rockjano_:
"DE én nem megyk este veszélyes környékre, kerülöm az olyan házakat amelyeknek rossz állapotban vannak az erkélyei stb... Lehet kerülni a veszélyes helyzeteket ha akarja az ember."
Bocsánat, de akire Te gondolsz, az a svábbogár; fal mellett surran, észrevétlenül.

kaliban01 2011.03.04. 16:52:48

@Melee:
Csak emlékeztetőül:

"...Fejbe lőtték, majd menekülés közben ötször hátba

Munkája végeztével haza akart jutni a VI. kerületből egy férfi október 23-án, ezért tanácsot kért a rendőröktől, merre mehet biztonságosan haza. Talán nem kellett volna rájuk hallgatnia, mert amikor a Síp utca felé került, bár egyedül volt, a rendőrök felszólítás nélkül fejbe lőtték egy gumilövedékkel. Tovább »

forrás: Index.hu
..."

tomtyi 2011.03.04. 17:02:55

@Vitéz Kőbányai Világos:
De azt azért megértetted, hogy 3 perccel a gyűlés vége után már a Dohány u. sarkánál fordult vissza a lovascsapat, amely előrenyomulását kihasználva "A lovasrohamot kihasználva a tömegoszlató kötelék gyorsított ütemben megindult az Astoria irányába a tömeget oszlatni."
Tudom, fáj, hogy nem pártunk és vezérünk mondja meg a tutit. Az a vonat már elment.
A személyeskedés miatt pedig egy normális blogról már régen kitiltottak volna.
Elfogytak az érvek? Ütni én is tudok, jó nagyot, hidd el, ha idejössz, és kapni akarsz. Ne a neten legyél bátorÍ!

@tollas
+1
@Brendel Mátyás
Őlvasd el, még csak másodjára idézem:"Október 23-án 17.34 órakor a kiállított T-34-es harckocsit beindítják, és 17.38 órakor az oszlatósorfal elé fordul a Deák téren. A harckocsi rövid előremozgás után megáll, melyre könnygázgránátot és gumilövedéket lőnek ki, a búvónyíláson keresztül a harckocsi küzdőterébe könnygázgránátot dobnak, majd kiemelő alcsoport alkalmazásával a harckocsi vezetőjét 17.42 órakor elfogják. Az oszlatósorfal ekkor előremozog a megállított harckocs vonaláig."

17.42-kor már elfoglalták.
De kevered a szezont a fazonnal.Több százezres tömeg az Astoriánél volt, addig pedig egy jóval kisebb tömeget kísértek az Alkotmány utcától a Városház térig, ott meg elkezdtek oszlatni. De fura mód

levvente 2011.03.04. 17:06:40

@bellissima: 10/10

"Tombol a bosszú népe"

De nincs szerencséjük: A Zemberek kiismerték ezt a logikát, hát most rohangálhatnak fel s alá, mérgezni már nem sok mindenkit fognak.

pokesz70 2011.03.04. 17:06:50

Biztos leírták már előttem, de itt baromira nem az igeidő (shoot vs shot), hanem a prepozíció a lényeg. Shoot at = valakire rálőni. To be shot = meglőve lenni. Vagyis Morvai szerint magyarokra lövöldöztek (ez igaz, bár nem éles tölténnyel, ami azért nem mellékes körülmény), Heller szerint viszont senkit sem lőttek meg/le (gondolom úgy érti, hogy éles lőszerrel lelőni nem lőttek le senkit).

Morvai még régebben volt valami műsor vendége, ott két perc sem telt el két egymásnak tök ellentmondó gondolata között. Először kifejtette, hogy a rendőrség rátolta a fideszgyűlésre a tüntetőket, majd miután megkérdezték tőle, hogy az Alkotmány utcából miért nem a Nyugati tér felé mentek a tüntetők az Astoria helyett, akkor kackiáson közölte, hogy Magyarországon arra mennek az emberek, amerre csak akarnak. Egyébként ha 90 éves lennék és az utóbbi hónapok csak arról szólnának, hogy országom kormánya megvádol, szakmailag ellehetetlenít, a jobboldali közvélemény lezsidóz, lelibsiz, lekomcsiz és ezek után találnám magam szembe Morvai művésznővel, lehet, hogy nálam is elszakadna a cérna.

Vitéz Kőbányai Világos 2011.03.04. 17:09:01

@tomtyi: Szükséges elismételnem, hogy az imént hivatkozott jelentés szerint a kötelék 18:30 és 19:35 között a Dob utca és aa Rákoczi út között volt, továbba a szöveg alapján az is egyértelmű, hogy a lovasroham a Deák tér felől tartott a dohány utca torkolatáig? Ergó az Astorián állóknak közel két óra állt rendelkezésre távozni.
Egyébként érvek helyett fenyegetőzni eléggé gáz, de a te dolgod, magadat minősíted.

Amatőr 2011.03.04. 17:11:30

@pokesz70: Lőfegyvert használtak, nem vízipuskát, sérülést okozó lőszerrel és nem vaktöltényel lőttek. A többi meg "rizsa".

pokesz70 2011.03.04. 17:17:20

@Amatőr:

Szerintem nyugodtan kérdezz meg bárkit, akit eltaláltak 2006 őszén (akár a fél szemére megvakult szerencsétlent is), hogy vajon tényleg mindegy-e, hogy gumilövedékkel vagy éles tölténnyel lövöldöztek a rendőrök. De lehet, hogy igazad van, és legközelebb, ha többszáz ember tör-zúz a városban, tankot kötnek el és hajtanak emberek közé, ha mindezt akkor teszik, amikor 50 ország legfelső vezetése teszi tiszteletét a városban, hogy megünnepeljék velünk 1956-ot (és akik nyílván a legszigorúbb őrizetet kell, hogy kapják), szóval ilyen esetekben legközelebb remélem a rendőrség vizipisztolyokkal rak majd rendet.

Brigadur 2011.03.04. 17:18:47

Nagyon kár hogy egy Jobbikos propagandafilm lett idetéve, sajnos túlságosan elárasztják a Youtube-t, de nyilván nem volt más.
Szörnyű volt nézni ahogy Morvai lejáratta és nevetségessé tette magát.
Remélem megtalálom Heller Ágnes felszólalását valahol. Jobb lett volna ha itt nem állt volna szóba Morvaival. A cikk egyébként jó, nagyjából egyetértek vele.

pokesz70 2011.03.04. 17:23:19

Én azokat sajnálom, akiknek nincs más, amire büszkék lehetnének, mint egy velük született állapot: az állampolgárságuk.

levvente 2011.03.04. 17:26:00

@pokesz70: egyre szánalmasabb vagy....

De tudom, hogy a Te szempontodból a "magyar mivolt" maximum az állampolgárság lehet.

wowerman 2011.03.04. 17:26:14

2006-ról csak annyit, hogy ahogy mondani szokták, aki kurvának áll az ne csodálkozzon ha seggbe k*****. Érdekes nekem nem lőtték ki a szemem. Mert otthon voltam Gödöllőn :)

Vincenzo90 2011.03.04. 17:27:51

Még az a szerencse, hogy a baloldalnál jobban már senki nem tudja kinevettetni és lejárattatni magát. A másik szerencse meg, hogy legalább ül ott olyan, aki minket akar képviselni, nem a Francia zöldek szavazóit, vagy valamelyik szocialista tolvaj gittegyletet.

pokesz70 2011.03.04. 17:30:25

@levvente:
nem igazán értem, de bárhogy is éled meg a "magyar mivoltodat", mégiscsak veledszületett állapot, nem? Bravó, nagy teljesítmény, igazán ügyes vagy, gondolom sok tanulás, tehetség és szorgalom kellett hozzá.

levvente 2011.03.04. 17:31:44

@pokesz70: hát aki csak annyit lát ebből mint Te, hogy mi az állampolgárságunkra vagyunk büszkék... hát azt nem irigylem.
Nem, nem az állampolgárságomra vagyok büszke.
De nem is szégyellem magam miatta.

kaliban01 2011.03.04. 17:33:33

@wowerman:
Neked is küldöm:

Csak emlékeztetőül:

"...Fejbe lőtték, majd menekülés közben ötször hátba

Munkája végeztével haza akart jutni a VI. kerületből egy férfi október 23-án, ezért tanácsot kért a rendőröktől, merre mehet biztonságosan haza. Talán nem kellett volna rájuk hallgatnia, mert amikor a Síp utca felé került, bár egyedül volt, a rendőrök felszólítás nélkül fejbe lőtték egy gumilövedékkel. Tovább »

forrás: Index.hu

pokesz70 2011.03.04. 17:34:24

@levvente:

hanem mire? Én sem a magyarságomat szégyellem, hanem a sok tufát, aki azt hiszi, jobb ember, mint más csak mert a Föld egy bizonyos pontjára ejtette a gólya.

tomtyi 2011.03.04. 17:34:25

@wowerman:
Én meg egy börzsönyi kirándulásról hazafelé tartva kerülhettem volna szarba, ha le tudok szállni az Astoriánál a metróról, és 78-as busszal akartam volna menni Budára. Akkor mi is van?

Amatőr 2011.03.04. 17:35:06

@pokesz70: Én azért nagyon remélem, hogy a harmadik évezredben már nem akad egyetlen emberi hulladék sem széphazánkban, aki a "tömegbe" lövet éles lőszerrel.

pokesz70 2011.03.04. 17:37:08

@Amatőr:

Én is abban reménykedem, hogy ilyen sosem lesz, de 2006 őszén sem volt. Sőt, ha jól tudom, 1956 óta ilyen nem történt Magyarországon.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.03.04. 17:38:26

@wowerman: valahogy én is így vagyok ezzel.

meg nyilván az ártatlan tüntetők ellőtte virággal kedveskedtek a rendőröknek, s a nagy semmiből támadták rájuk, nyilván. a garázdálkodó csürhét amúgy meg minden országban fel szokták oszlatni. az, hogy ez a szerencsétlen hazai jobboldal öt éven után is ezen vinnyog, az valószínűleg azért van, mert kényelmetlen lenne a jelenről vitázni, mikor is magántulajdonokat államosítanak és utána a pofánkba tolják, hogy megvédtük azt amit elloptunk.

pannonfunk 2011.03.04. 17:41:23

@tölgyes: jó, jó, mondom, hogy relatívan kell érteni. Ennél sokkal tenyérbemászóbb szokott lenni az átlagposzt itt. Most legalább nem nyalják Heller fenekét. Hogy emellé még belejön egy kis odaszólás a jobbiknak, a filozófiai intézet mentegetése, stb., nos, az csak a szokásos...

Amatőr 2011.03.04. 17:42:10

@pokesz70: Akkor pedig megismétlem:
Amatőr 2011.03.04. 17:11:30
@pokesz70: Lőfegyvert használtak, nem vízipuskát, sérülést okozó lőszerrel és nem vaktöltényel lőttek. A többi meg "rizsa".

öcsi55 2011.03.04. 17:44:06

@lanyi: keményen fogalmaztál,de nagyon igazad van!

pokesz70 2011.03.04. 17:48:22

@Amatőr:

jól értem, hogy szerinted "a tömegbe lövetés éles lőszerrel" az ugyanaz, mint "lőfegyvert használni, nem vízipuskát, sérülést okozó lőszerrel és nem vaktöltényel lőni" (sic!)? Mert szerintem a kettő között uszkve 100-120 hullányi különbség van az előbbi javára (mint láthatjuk most Líbiában), ha csak a 2006 októberi eseményeket nézzük.

tölgyes 2011.03.04. 17:51:14

@pannonfunk: Önnek bizonyára igaza van. Én nem ismerem, nem figyelem őket. Én csak rátévedtem a beszélgetésre. :)
Kösz!

pokesz70 2011.03.04. 17:55:32

@levvente:

Látom magam előtt, ahogy Heller Ágnes a szociktól kapott pénzből vásárolt yachtján szivarozik azon morfondírozva, vajon hol kéne még felszólalnia, hogy a helikopter is kijöjjön belőle. Gyurcsány meg dörzsöli a tenyerét, hogy "ugyan kissé költséges nekünk az Ágika, de akkora kárt tud okozni egy-egy megszólalásával, hogy lassan beleroppan az ország és az nekem milyen jó lesz!"

Szergej55 2011.03.04. 17:55:58

Otthon is maradhatott volna mindenki.

levvente 2011.03.04. 17:57:29

@pokesz70: hát ami a ferikét illeti, Ő 10ből 10szer az államcsődre szavzna, hátha visszajöhet egyszer.
Nem fog.
Egészen máshova fog menni, nem a Miniszterelnöki dolgozószobába.

Amatőr 2011.03.04. 17:58:51

@pokesz70: Sajnos félre értesz! Az én olvasatomban nem alternatíva az éleslőszer vagy gumilövedék! És egyetlen "demokráciában" sem az!
Csak, mondjuk Líbiában. Vagy Nálad.

tölgyes 2011.03.04. 17:59:04

@Brendel Mátyás: Valóban a fidesz nem oldotta meg annak a pályázatnak a problémáit amelyiknek a beadási határideje 2005 volt.. az elszámolási határideje pedig 2007.. A fidesz csak annyit csinált, hogy a legkirívóbb ügyeket megnézte. Helyes. Sok munkát okoz 8 év piszkának eltakarítása.
A vegzáltakat pedig nem politikai ügyek, hanem szabálytalanságok miatt vegzálják. Egyébként mindazok, akik költségvetési pénzt használnak fel, azok ki vannak téve az ellenőrzésnek. A szabálytalanságokra már az ÁSZ 2007-08-as vizsgálata is felhívta a figyelmet, csak éppen Hiller Piszti nem csinálta a dolgát. Már akkor sem.
Mégis sokak pl. Heller is sír amiatt, hogy őt politikai táadások is érik. Igen, mert ő is politizál.. akkor pedig politikai támadások érik.:( Még ha ezt Ön nem is akarja érteni.

pokesz70 2011.03.04. 17:59:38

@levvente:

2010 áprilisa óta semmi szükség Gyurcsányra ahhoz, hogy becsődöljön az ország. Menni fog az nélküle (és HÁ nélkül) is.

Lépes Elek 2011.03.04. 17:59:41

Az lett volna poen, ha valaki onvedelembol lelo rendes lovedekkel egy kekegyenruhas, simaszkos, gumilovedekkel lovoldozo azonosito nelkuli utcai orjongot es a birosag felmentette volna jogos onvedelemre hivatkozva.

Hol volt ott rendorseg? Annnak latszo csoportosan garazdalkodo bandak voltak.

Und Tschüß!

tölgyes 2011.03.04. 18:01:49

@parlamentarista: Ön nagyon téved. Minden szóba jöhet fórumon tiltakoztam.

pokesz70 2011.03.04. 18:02:22

@Amatőr:

"Nem alternatíva" = ugyanaz? Csak hogy pontosan értsem...

Magyarul, tudnál "igen"-nel vagy "nem"-mel válaszolni a korábbi kérdésemre:

szerinted "a tömegbe lövetés éles lőszerrel" az ugyanaz, mint "lőfegyvert használni, nem vízipuskát, sérülést okozó lőszerrel és nem vaktöltényel lőni" (sic!)?

tölgyes 2011.03.04. 18:04:12

@Brendel Mátyás: Tekintettel arra, hogy a rendőrök tudták, hogy békés tünteők vannak a kiskörúton.. nem kellett a Szabadságtérről kiszorítottakat oda terelni.

anyátok 2011.03.04. 18:04:26

@lanyi: örülök, hogy meg tudod itélni, ki milyen filozófus.
Talán bizony Te is filozófus vagy?
Akkor ne azzal érvelj, hogy Heller öreg, és nem a VV-ből ugrasztott celebliba, hanem csúnya is már, mint a Te nagymamád, ha él még, vagy az enyém volna, ha élne. Te se leszel szebb az ő korában. Csak sokkal butább.
És a Morvai, sajnos, amióta ott van, rongálja hazád hírnevét.
Őt vajon ki fizeti? Csak nem én magam, az adómból?

pokesz70 2011.03.04. 18:06:39

@levvente:

nyílván nem vetted észre, de magyar vagyok, Magyarországon élek. Milyen előnyöm származhatna egy országcsődből, hogy reménykednem kellene benne? Mennyire torz és paranoid ember az, aki ekkora hülyeséget egyáltalán képes gondolatbafoglalni?

G.Gambino 2011.03.04. 18:07:28

Ennyi helyesírási hibát és értelmetlen mondatot már régen olvastam egy cikkben. Nem csak az oldal dizájnja, hanem a cikkek minősége és helyesírása is hajaz a Tanácsköztársaság röpirataira. A Morvait gyalázó Brendel úrnak üzenem, hogy a sokat kritizált Barikád.hu honlapon értelmesebben és helyesírási hibáktól mentesen fogalmazzák meg a gondolataikat az ott publikálók.
Heller pedig egy szót sem érdemel. A szakmáját tekintve nem filozófus,hanem egy igazi "megélhetési" liberális. Abban meg egyetértek a cikkíróval, hogy valóban jót tett a jobboldallal ez a ronda és gyökértelen vénasszony, hogy egy ilyen ostoba tettre szánta el magát mint ez a felszólalás. :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 18:08:21

@kaliban01: nézd, az egy dolog, hogy van egy rossz rendszer, és nem javítják ki. de az már pofátlanság, hogy van egy rossz rendszer, és elszámoltatási biztos kezd el sündörögni, de észrevenni, hogy a rendszer a rossz, és azt kéne megjavítani, azt nem. helyette csinának egyedi, politikai koncepciós pereket. na ez mindennek a teteje.

levvente 2011.03.04. 18:09:20

@pokesz70: nem sokkal hülyébb, mint aki azt írja, hogy most haladunk az államcsőd felé.

Amatőr 2011.03.04. 18:11:17

@pokesz70: Nem, nem ugyanaz. De Veled ellentétben én fel sem tételezem, hogy a XXI. században M.o-n előfordulhat éles lőszer bevetése tömeg ellen. Semmilyen okot nem tudok elképzelni arra, hogy a regnáló hatalom a saját honfitársaira lövessen!

stratez 2011.03.04. 18:11:36

Ez a filozófusbanya kiírta magát a demokraták közül már akkor, amikor elvtársaival együtt lapított, mint szar a fűben 2006 őszén, vagy mint, Kuncze, aki teli szájjal röhögött és gúnyolódott a félholtra vert képviselőtársán, tehát már akkor kiírták magukat a polgári demokráciából, Heller a mostani uniós őrjöngéséve, aki látta videót, amivel tele van a net, az tudja miről beszélek, csak feltette az i-re a pontot, és végképp hiteltelenné tette a manifeszt hazugságával mindazt, amit ők liberalizmusnak hívnak. Ami még ennél is nagyobb gáz, hogy hiteltelen az úgynevezett sajtószabadságharcuk, meg egyáltalán a kormánykritikájuk is. Azzal pedig, hogy egy egész népet leszolgalelkűzött, kiírta magát a magyar nemzetből is...

pokesz70 2011.03.04. 18:13:07

@levvente:

najó, ennek tényleg semmi értelme nincs. Mivel érvekkel nem nagyon traktálsz engem, én sem foglak. De, igenis sokkal sokkal hülyébb. És kész.

Viszlát, megyek egy kicsit szörnyülködni, hogy ezt a nagymúltú, gazdag kulturális örökséggel és értékekkel megrakott kis országot, ahová engem is pottyantott a gólya, milyen emberek lakják manapság.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 18:14:14

@tomtyi: "De kevered a szezont a fazonnal.Több százezres tömeg az Astoriánél volt, addig pedig egy jóval kisebb tömeget kísértek az Alkotmány utcától a Városház térig"

ez a te kicsi tömeged:

www.youtube.com/watch?v=_zndUB0zOdU

el vagy te veszve. és ahogy te mondtad, ez a tömeg nem oszolhatott el pár perc alatt, pár tucat perc alatt, tehát a rendőrök NEM LEHETTEK az Astoriánál fél hét előtt.

kaliban01 2011.03.04. 18:14:48

@Brendel Mátyás:
Nyilván.
Ez viszont már politika.
Sajna ez ez most így van és erősen kétlem, hogy ha az ellenkező felállásban történnek a dolgok (azaz 8-év Fityesz regnálás és most netán az MSZP) akkor másképp történnek az események.
Emlékezzünk ugye anno, Keller kormánybiztosra.
Nincs új a nap alatt.

levvente 2011.03.04. 18:15:04

@pokesz70: lejárt a bérblogger munkaidő? tegnap is 6kor végeztetek. Vuvuzelanénit üdvözlöm ha még nem indult haza, és remélem már megtanult írni.

G.Gambino 2011.03.04. 18:17:40

@Brendel Mátyás: Ez szintén egy remek és főként könnyen értelmezhető okfejtés volt a részedről. :)) Szerintem mielőtt ismét tollat ragadsz menj el egy helyesírási kurzusra, mert ilyen szintű analfabetizmussal amivel rendelkezel csak még mélyebbre lököd a jelenleg alig 10%-os támogatással bíró hazaáruló pártodat. :)

anyátok 2011.03.04. 18:18:27

@Brendel Mátyás:
Ott voltam az Astoriánál. Gond nélkül haza lehetett menni.

Amatőr 2011.03.04. 18:20:06

@G.Gambino: Sajnálom, de a fröcsögésed hiteltelenné teszi a mondandódat. Heller Ágnes világhírű, kiváló filozófus, kinek munkái mérföldkövet jelentenek a filozófia-történetben. A brüsszeli szereplése egy egészen más kérdés, de a kettőt összemosni hiba.

levvvvente 2011.03.04. 18:24:43

Lejárt a bérblogger munkaidő? tegnap is 6kor végeztetek. Vuvuzelanénit üdvözlöm ha még nem indult haza, és remélem már megtanult írni.

Ez az a mondat, ami óta nem kommentelhetek.

Szánalmas kis bolsevik szemetek vagytok.

De legalább ne ismernétek be ezt a kitiltásommal.

G.Gambino 2011.03.04. 18:25:32

@Amatőr: Mérföldkőnek valóban mérföldkő, de nem olyan vonatkozásban ahogyan azt Te gondolod. :) Az öreg boszorkánynak csak annyi a titka, hogy jó történelmi pillanatban volt jó helyen.

Naidefigyeljenekemberek 2011.03.04. 18:26:20

Tisztelt Brendel Úr!

Megkaptam a válaszát. Önnel lehet beszélgetni, illetve vitatkozni!

Elismerem, hogy ha két szélsőséges csoport két oldalról kritizálja a kormányt, attól lehet még lehet a kormány is rossz.
Csak az én véleményem az,
hogy a háromból a legjobbnak a mai kormányt tartom.

De azért van egy jó matematikai-fizikai-pszichológiai hasonlatom.
Egy torony különféle irányból nézve látszólag mindig másfelé dől.
Vagyis egyenes!

Hogy a fogalmakkal (baloldali, liberális stb.) sokan csúsztatnak, azt vallom.
Hogy Helleréket liberálisnak mondják, az tény.
Hogy Lukács György tömeggyilkos (is) volt, az is tény.
Hogy Hellerék az ő talaján állnak, az is tény.

Miről van még vita köztünk?

K.G.
Szeged

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 18:26:32

@tölgyes: "A fidesz csak annyit csinált, hogy a legkirívóbb ügyeket megnézte. "

dehogyis. a Fidesz a politikailag maga számára legérdekesebb pályázatokat előkapta. ennyi. ez meg szánalmas, ártalmas, eljárás. ha egy pályázati rendszerben csak politikai alapon ellenőriznek, akkor az a rendszer ROSSZABB lesz.

Vitéz Kőbányai Világos 2011.03.04. 18:26:39

@kaliban01: Hülyézés helyett esetleg válaszolhatsz is, bár tudom, hogy ez nálatok nem szokás. Esetleg alkothatnál csoprotot tomtyival, ő is ilyen, élvezni fogjátok egymás társaságát.

Heyd Richard 2011.03.04. 18:27:08

@levvvvente: ne írj igazat, mert kitiltanak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:))))

Ennyit tudnak.

De a Heti Hetesre is sokat költött sok-sok milla sem tudta megakadályozni VIKTOR 2/3-át, ez sem segít rajtatok RETTEGŐCSKÉK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

anyátok 2011.03.04. 18:28:51

@G.Gambino: "ronda és gyökértelen vénasszony"

Semmivel sem rondább, mint Te leszel az ő korában. Imádott Csuda-krisztinátok pedig kancsal, noha fiatalabb - de nem ezért szeretitek.

Ezek aztán az érvek...

Naidefigyeljenekemberek 2011.03.04. 18:29:23

@anyátok:

Haza tudtál menni az Astoriától! Nahát! Pedig azt hittem eddig, hogy mind a
100 000 embert letartóztatták és megverték!
:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 18:29:55

@tölgyes: "a rendőrök tudták, hogy békés tünteők vannak a kiskörúton.. nem kellett a Szabadságtérről kiszorítottakat oda terelni. "

1) igazold, hogy békés tüntetők voltak
2) igazold, hogy oda terelték őket, és nem maguktól fordultak arra!
3) ha én békés tüntető vagyok a Városháza téren, és rámtolnak a rendőrök nem békés tüntetőket, akkor vagy azonnal hazamegyek, vagy a magam felelősségére maradok

konkrétan személyesen ismerek valakit, aki így tett, a maga felelősségére addig maradt, amíg jónak látta. értelmes ember volt, semmi baja nem esett.

anyátok 2011.03.04. 18:33:53

@Heyd Richard: VIKTOR 2/3-át,
- azóta vihogok rajta, amióta hangoztatjátok.
Az ország népének alig több mint fele tartotta érdemesnek, hogy egyáltalán szavazni menjen egy vasárnap délelőtt. Annak kétharmada - mennyi is?

Legitim, de nem reális.

Lefetyke 2011.03.04. 18:35:06

Hmm, hmm... a cikk nagyja-egésze korrekt, de a cikkíró is a saját, szubjektív véleményét mondta el 2006. október 23-ról. Sok állításával nem értek egyet, és ezt sokkal indulatosabban/felháborodottabban/fröcsögőbben is jelezhetném - amivel csak reprodukálnánk a fent említett Morvai-Heller vitát. Maradjunk annyiban, hogy a higgadt, tényekhez ragaszkodó viselkedés számonkérése közben nem kellene tényszerű kijelentéseket tenni valamiről, ami nem objektív tény. Minimum a "szerintem" sűrű hangoztatása ajánlatos.

Az viszont biztos, hogy HellerÁgnes ezzel teljesen elásta magát. Az egészről teljesen véletlenül szereztem tudomást, a tévét kapcsolgatva felkeltette a figyelmemet a HírTV bejátszása. Csak annyit csináltak, hogy kettészedték a képernyőt, és amíg az egyik oldalon Heller Ágnes felindultan nyilatkozott arról, hogy senkire se lőttek, senkit se kínoztak stb., addig a másik oldalon lejátszották azokat a képsorokat, amik az egész világot bejárták. Ennél többre nem is volt szükség.

anyátok 2011.03.04. 18:39:40

@Naidefigyeljenekemberek:" Hogy Lukács György tömeggyilkos (is) volt, az is tény."

Erről nem tudtam.
Filozófiával gyilkolt, vagy élessel?
Dokument jeszt?

levvvvente 2011.03.04. 18:41:05

"Lejárt a bérblogger munkaidő? tegnap is 6kor végeztetek. Vuvuzelanénit üdvözlöm ha még nem indult haza, és remélem már megtanult írni."

Ez az a mondat, ami óta nem kommentelhetek.

Szánalmas kis bolsevik szemetek vagytok.

De legalább ne ismernétek be ezt a kitiltásommal.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 18:42:52

@Naidefigyeljenekemberek: Nagyon egyszerű. Szerintem a Fidesz-kormánynál tényleg csak egy Jobbikos kormány rosszabb. A liberális, az MSZP-SZDSZ kormány is jobb volt. Heller persze nem alkalmas politikusnak, de még akár ő is jobb lenne bizonyos pozíciókba, mint nléhány Fideszes.

Ez az én véleményem, az a tied, ez messzire vezetne, felesleges ezen itt most vitázni. A cikkbeli történetből erre érvet nem tudunk hozni, és vice versa.

G.Gambino 2011.03.04. 18:47:28

@anyátok: "1919-ben, a Magyarországi Tanácsköztársaság idején helyettes közoktatásügyi népbiztos, április 3-ától a Forradalmi Kormányzótanács népbiztosa, május–júniusban pedig a Vörös Hadsereg politikai biztosa volt; e tisztségében a tiszafüredi vereség után Poroszlón tizedeléskor nyolc embert főbe lövetett." Wikipedia
Ennyit lukácsról. Szégyen, hogy erre az emberre ma még pozitívan hivatkozhatnak egyesek.

Amatőr 2011.03.04. 18:47:37

@G.Gambino: Én tisztelem és elismerem Heller Ágnest, mint filozófust. Érdemeit elvitatni fölösleges. Mint mondtam; nem ez a vita tárgya, tehát értelmetlen munkásságát kérdőjelezni.

Elkúrtuk,vincent. 2011.03.04. 18:54:27

@G.Gambino: egész életükben hazudtak, jelenleg is ebből élnek.

Lucernaböde 2011.03.04. 18:55:58

"Morvai Krisztina elképesztő hazugságsorozatot nyomott le kedden Brüsszelben."

Aha, persze, ugyanúgy hazudsz mint Gyurcsány és Heller. Undorodom az ilyenektől mint te akinek van pofája még egy orbitális, kaoutális nyilvánvaló hazugsággal megfejelni az egész ügyet.

A MAGYAR BALLIB ALAPVETŐEN HAZUG. EZÉRT UNDORODUNK TŐLE EGYRE TÖBBEN.

Lucernaböde 2011.03.04. 19:01:02

SOHA EGYETLÉEN MAGYAR BALLIB POLITIKUSNAK EGYETLEN BALLIBHEZ KÖTŐDŐ "ÉRTELMISÉGINEK" NE HIGGYETEK EL SEMMIT.

Mindenki másnak adjatok esélyt, magyar ballibesnek ne !

bummneki 2011.03.04. 19:03:00

Heller Ágnes egy filozófusnak nevezett, idős hölgy aki belekeseredett abba a nyomásba hogy fogalma sincs a filozófiáról. Megtanulta, de nem érti. Régebben amikor még nem volt demens talán pontosan tudott idézni is. Mostmár csupán az emlékeiben kutat valami után, és kétségbeesetten kapaszkodik a jelen elismeréseiért hátha visszamenőleg hitelesíti azt a semmit amiről titkon Ő is tudja hogy súlytalan.
Kedves idős néni sok érdekes, egyre színesebb sztorival.
A filozófiához a sztoikus, békés, objektív hozzáállás elengedhetetlen. Ezek az ismérvei. Akiből ez hiányzik (és még kitudja mennyi minden) az csak filozófia kedvelő ember, de nem filozófus.
Olyan ez mint mindent tudni Mozartról, ismerni az összes művét, idézni minden mondását, tudni a művek keletkezésének körülményeit és motívumat, eldúdolni egyes melódiákat tőle (vagy akár mindet), ám ettől még nem leszünk Mozart.
Olyan ez mint a modern fotósok többsége. Mindent tudnak a gépekről, technikai részletekről. Ismerik hogy mitől jobb ez vagy az a gép, és mit éri meg vásárolni. Fotózni csak nem tudnak. Megy a kötelező szabályok szerinti képalkotás, de nincs benne lélek.
Ez hiányzik Ági néniből is. A spontán filozófia, a hiteles saját gondolatok.
Javíts ki ha tévedek... Nekem is szabad (akárcsak a vélemény) :)

emem 2011.03.04. 19:06:44

Ha az öszödi beszéden azok háborodtak volna föl, akik az MSZP-re szavaztak, az rendben lett volna. Azok mondhatták volna, hogy becsapták őket, szavaztak valakikre, és lám, mi derült ki róluk. (Ehhez is kellett volna némi hülyeség, de ezt most hagyjuk.) Ezzel szemben az öszödi beszéden azok háborodtak föl, akik soha nem szavaztak az MSZP-re. Ők milyen alapon háborodtak föl? Vagyis az egész dolog kamu, műfelháborodás. Az egész szitok-kampány, a Fidesz kivonulgatása a Parlamentből a "hazug" Gyurcsány Ferenc miatt, az egész hangulatkeltés egy jól kiszámított, a magyarok ostobaságára épített etetés volt, amivel végül a Fidesznek sikerült megakadályozni a kormány (és az ország) működését.
Pedig nem sok fantázia kell azt is elképzelni, hogy milyen beszélgetések hangzottak-hangzanak el belsőbb Fidesz körökben, legfeljebb azokat a beszélgetéseket nem lopja el senki. Pedig érdekes lehetett például, amikor megbeszélték a gazdasági hatalmuk kiépítését, Kaja Ibrahimot, a székházeladást és egyebeket, de még inkább azt, amikor megbeszélték az "arculatváltást": gyerekek, ez a fiatal liberális szarakodás nem jön be, legyünk holnaptól vallásosak, meg konzervatívok, mik is? ja, polgárok...
Ami pedig a rendőri túlkapásokat illeti, azzal nehéz lenne vitatkozni, hogy a magyar rendőrség (függetlenül attól, milyen színű a kormány és ki a belügyminiszter) szakmailag és erkölcsileg is alkalmatlan a feladata ellátására, ráadásul az egész attitűdje elképesztően ostoba és káros. De én a TV-ben nem azt láttam, hogy "magyarok" szenvednek a rendőri brutalitástól, én azt láttam, hogy csőcselék randalírozik a városban. Ha egy normális országban macskaköveket vágnak a rendőr fejéhez, lehet, hogy ott nem gumilővedékkel lőnek vissza. Én mindenesetre elvárom a rendőrségtől, hogy ne hagyja az utcán randalírozni a csőcseléket.
Ennyi, most el lehet kezdeni felháborodni.

Naidefigyeljenekemberek 2011.03.04. 19:11:27

Tisztelt Brendel Úr!

Lukács Györgyöt "gyilkos" jelzővel illettem. Az Ön válasza volt:

"Erről nem tudtam. Filozófiával gyilkolt, vagy élessel? Dokument jeszt?"

Da, dokument jeszt. Például már a sima Wikipédia is:
"a tiszafüredi vereség után Poroszlón tizedeléskor nyolc embert főbe lövetett".

Egyéb témában a véleménykülönbség egészen biztosan megmarad köztünk.
Köszönöm a gyors válaszait.

marhagyurcsany 2011.03.04. 19:12:34

@Amatőr: Én tisztelem és elismerem Heller Ágnest, mint filozófust. Érdemeit elvitatni fölösleges.

EZEK UTÁN ÉRDEMRŐL BESZÉLNI OSTOBASÁG.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 19:21:37

@Naidefigyeljenekemberek: összetévesztesz valakivel. Nem velem vitázol Lukácsról. Én nem védem Lukácsot.

Seregbontó 2011.03.04. 19:29:23

Egy szinten van a kettő, csak más oldalon. Hülyék na.

subbidubbi 2011.03.04. 19:35:43

Szándékosan fordították félre az Európai Parlamentben elmondott beszédet? stop.hu/articles/article.php?id=835549

Amatőr 2011.03.04. 19:36:44

@marhagyurcsany: Miért?
Novák Dezsőről kiderült, hogy besúgó volt. Ez egy dolog. A másik az, hogy ő volt az elmúlt 50 év legzseniálisabb magyar jobbhátvédje. Bár besúgó volt.
Tehát a kettő nem zárja ki egymást. Legalább is szerintem.

decens 2011.03.04. 19:38:54

@Vitéz Kőbányai Világos:
Én akkor (23.-án) 15 órától 19ó 50 percig ott álltam az Asztória előtt a járda szélén (Kossuth Lajos u. - Magyar u. sarkán) és részt vettem a Fidesz ünnepségén. Aztán pedig nem "oszlottam", csak álltam és figyeltem, hogy mire képes Gyurcsány leállatiasodot rendőrsége. Igenis jogom volt ott állni, mert nem követtem el bűncselekményt, és mások sem a környezetemben. Ennek ellenére kaptunk könnygázt, a gumi lövedékek elől behúzódtam a sarokba és a jeleneteket felvettem videóra, hogy legyen emlékem e szégyenteljes eseményről.
Aztán a rendőrsorfal átrohant rajtam, és én a hátukba kerültem....
Szerencsém volt, mert engem nem kaptak el.
Hiába firkálja ide a sok libsi a marhaságait, én ott voltam és nem csak hallottam az eseményekről és főleg nem a Népszabadságból tájékozódtam.

Mily érdekes, hogy az Orbán kormány(ok) eddigi pályafutása alatt bármely nemzeti ünnepen szabadon lehetett ünnepelni! Nem kell kordonozni, nincsen"randalírozó csőcselék"! (Még a végén azt kapom válaszul a libsikéktől, hogy azért mert a csőcselék ünnepén a csőcselék nem randalírozik....)

Egyébként meg lehet szabad országban élünk! Szabadon lehet rikácsolni még a filozófusoknak is. A végén a független bíróság majd eldönti, hogy a komplett maszopot, vagy csak a felét vágják sittre.

a megmondóember 2011.03.04. 19:39:54

@emem: "Ezzel szemben az öszödi beszéden azok háborodtak föl, akik soha nem szavaztak az MSZP-re. Ők milyen alapon háborodtak föl? Vagyis az egész dolog kamu, műfelháborodás."

akkor hogy lett az mszp majdnem 50%-ból 17% 4 év alatt te nagyonbuta? az az 1 millió ember akkor min háborodott fel te tökfilkó? a kayaibrahimon meg a koronaúsztatáson?

donkanyar · http://www.falanszter.blog.hu 2011.03.04. 19:41:36

Már azt sem lehet leírni, hogy rossz filozófus Heller? Már működik a médiatörvény?

magyar ember teli szájjal 2011.03.04. 19:49:10

Ha a kilőtt szemekre az elvtársnő azt válaszolja hogy no one was killed akkor azért nem annyira kiforgatás ha elküldik a mattériába.

UKMUKfuck2 (törölt) 2011.03.04. 19:49:19

@Brendel Mátyás:

Nézd csak, a beírásaid azt hozzák ki belőlem, hogy az úgy érvelők számára mint te, a legértelmesebb ellenérv megütni őket. Azért tudniillik, mert láthatóan így is úgyis konokul tagadsz, a tények közömbösek neked. Lehet persze semmibe is venni téged, ha az ember dühe lecsillapodik. Azt az egyet értékelem, hogy saját neveddel vagy gennyes, nem vagy gyáva. (Hacsak nem samir fölvetése a helytálló, mert akkor persze minden más.) De más értelemben erkölcstelen attól még igen. Példát vehetnél pedig a szintén balos posztolótól akinek nem értek ugyan minden álláspontjával egyet, de nagyon, nagyon bíztató dolognak tartom, hogy a lényeggel szembenéz. Ez az a módszer amiből ha a másik úgynevezett oldalon is akadnak tükörképei, egyszer még normális nemzeti egység féle kerekedhet ki újból. Te nem ezt szolgálod a védhetetlen görcsös védésével.

Ezt olyan mondja neked, aki nagyon megveti Morvait.

anyátok 2011.03.04. 19:51:22

@bummneki: "A spontán filozófia, a hiteles saját gondolatok"...stb.

Te csak tudod.

tölgyes 2011.03.04. 19:51:39

@Brendel Mátyás: Ezt Ön bizonyára onnan tudja, hogy ismeri az összes pályázatot. és az összes szabálytalanságot. Politikai viszhangja pedig annak van amiből azt csinálnak. Hellerék felértékelték magukat: most legalább alapos vizsgálatban lesz részük és így helyes. Orbán szidalmazása még kevés ok a visszaélések elengedéséhez.

tölgyes 2011.03.04. 19:57:12

@Brendel Mátyás: Én igazoljam?? A rendőrségi jelentések igazolják. Olvassa el őket. A randalírozók a Szabadság térrről jöttek láthatta a TV-ben, ha éppen nem volt épp ittas:)
A rendőrség az Alkotmány utcából nem a Váci út felé, hanem az utat lezárva a belváros felé nyomta őket. még három útszakasz volt, ahol ezt meg lehetett volna gátolni (ezt is láthatta a TV-ben) Olvassa el a jelentéseket
Hová megy ha arról tolják, ahová Önnek mennie kell? És mit ccsinál, ha bemegy egy kávéházba, majd a rendőr kirángatja az utcára.?

UKMUKfuck2 (törölt) 2011.03.04. 20:00:05

@Brendel Mátyás:

„konkrétan személyesen ismerek valakit, aki így tett, a maga felelősségére addig maradt, amíg jónak látta. értelmes ember volt, semmi baja nem esett. ”

Ez a logika, ugyanolyan mint azoké, akik szerint nem is volt Auschwitz, ami abból derül ki, hogy hát nem hazajött Kovács néni?

Ide süllyedtetek az állítólagos liberalizmusotokban.

anyátok 2011.03.04. 20:00:17

@don-kanyar: "Már azt sem lehet leírni, hogy rossz filozófus Heller?" - dehogynem, le lehet írni.

Érdeklődöm: filozófiából van PhD-d?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 20:04:42

@subbidubbi: Heller tovább magyarázkodik. Egy csomó helyen nem igaz, amit mond, és erre itt vannak a bizonyítékok ezen az oldalon.

1) Morvai nem azt mondta, hogy "lelőttek embereket"
2) Heller nem azt mondta, hogy "éles lőszerrel"
3) A Fidesz reklamált kínzások ügyében

anyátok 2011.03.04. 20:07:29

@don-kanyar:" Már azt sem lehet leírni, hogy rossz filozófus Heller?"

Dehogyisnem, le lehet írni.
Neked, persze, filozófiából van PhD-d.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 20:09:06

@decens:

"Én akkor (23.-án) 15 órától 19ó 50 percig ott álltam az Asztória előtt a járda szélén (Kossuth Lajos u. - Magyar u. sarkán) és részt vettem a Fidesz ünnepségén."

Amelnynek 17:45-kor vége volt.

" Aztán pedig nem "oszlottam""
ami már törvénysértés volt ott és akkor. legalábbis amint meghallottad az oszlásra való felszólítást. kellett, hogy halljad.

"Igenis jogom volt ott állni"

nem volt. ha oszolni kell, akkor oszolnod kell. a rendőri utasításnak egy jogállamban engedelmeskedni kell.

"Mily érdekes, hogy az Orbán kormány(ok) eddigi pályafutása alatt bármely nemzeti ünnepen szabadon lehetett ünnepelni! Nem kell kordonozni, nincsen"randalírozó csőcselék"!"

bizony. a ballib oldalon nincs.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 20:11:18

@a megmondóember: ""Ezzel szemben az öszödi beszéden azok háborodtak föl, akik soha nem szavaztak az MSZP-re. Ők milyen alapon háborodtak föl? Vagyis az egész dolog kamu, műfelháborodás."

akkor hogy lett az mszp majdnem 50%-ból 17% 4 év alatt te nagyonbuta? "

vedd észre, amit te mondasz, nem cáfol, inkább igazolja a fentit. logikából nagyon gyenge vagy.

UKMUKfuck2 (törölt) 2011.03.04. 20:14:59

@anyátok:

Nem tök mindegy az adott összefüggésben, hogy milyen filozófus? Az számít, hogy a tényeket próbálta hazugul letagadni és ezzel tálcán kínálta a rohadék Morvainak magával szemben az erkölcsi fölény látszatát, sőt ami konkrét helyzetet illeti, magát az erkölcsi fölényt. Lélegzetelállító. Félek, hogy nem csak őt jellemzi, hanem a közegét is. SAJNOS.

Egyébként láttam én őt már hamis dolgokkal jönni tíz évvel vagy többel ezelőtt is a „jó ügy” érdekében. Nem tudom már mi volt az, régen elfelejtettem. De már akkor világos volt, hogy sehol sincsen, ami a tények, illetve az igazság tiszteletét illeti.

UKMUKfuck2 (törölt) 2011.03.04. 20:20:04

@Brendel Mátyás:

Nektek (a többes nem morvai értelemben) a fasiszta állam a jogállam, föltéve, hogy közületek kerülnek ki a vezetői.

UKMUKfuck2 (törölt) 2011.03.04. 20:20:56

Na, elég ebből, csaósztok.

soproni1 2011.03.04. 20:21:37

Baló György forog a sírjában...

anyátok 2011.03.04. 20:22:30

@levvente: "Én speciel Hellert tartom gyűlölködőnek, nagyon gyűlöli a magyarságot."

Nem csodálkoznék azon, ha így lenne, mert ebben az országban olyan rendszer még nem volt, ami ne üldözte volna.
De nem valószínű. Magyar az anyanyelve, Arany Jánoson és Ady Enfrén nőtt fel. (Talán Te is ismered névről ezeket az urakat.)

soproni1 2011.03.04. 20:27:06

Ha külföldiként szeretném elfoglalni Magyarországot, akkor megfizetnék egy kormánypárti és egy ellenzéki politikust, hogy ugorjanak össze. Azokat követné a szavazó bázis összecsapása, aztán a zsíros hajúak,majd a redbullos kopaszokkal szétveretném a belvárost, felgyújtatnám a tv-t, rádiót.
Aztán leülnék kávézni . Még tankokra sincs szükség, a magyarok elintézik egymást.

gpetersz 2011.03.04. 20:28:35

@UKMUKfuck: "ezzel tálcán kínálta a rohadék Morvainak magával szemben az erkölcsi fölény látszatát"

1. Erkölcsi fölényed láthatóan neked sincs, gyerekszobád sem volt. (rohadék?)
2. Látszatát? Heller - hazudott. Morvai - nem. Kié a fölény? Vagy ez csak látszat? Heller csak úgy nézett ki mintha hazudna, Morvai me csak úgy mintha igazat mondana, de valójában nem?

Brigadur 2011.03.04. 20:30:42

Itt van a vita videófelvétele teljes egészében (angol tudás szükséges, bár van magyar feszólalás is):
www.greenmediabox.eu/archive/2011/03/01/agnesheller/

Vonja le mindenki a saját következtetését.

UKMUKfuck2 (törölt) 2011.03.04. 20:31:19

TE JÓ ISTEN!

ÉN Brendelnek mondtam, hogy példát vehetne a posztolóról és közben ő az? Ez Helleri szintű öngól tőlem. Ekkorát tévedni!

Hát mindegy, a látszat ezúttal is csalt. A beírásaiból egész más derült ki számomra, mint magából a posztból. Nem is értem. Na mindegy, a megütést persze akkor helyes visszavonnom. Pedig olyan jót álmodoztam.

UKMUKfuck2 (törölt) 2011.03.04. 20:35:41

@gpetersz:

Mellékkörülmény, hogy volt-e gyerekszobám. Morvait általában tartom rohadéknak, az adott esetben kétségtelenül igaza volt. A látszatot arra értettem, hogy ebből általánosságban véve is azt lehet gondolni, hogy M. erkölcsi fölényben van, amit nem mondanék róla.

glad az egyetlen 2011.03.04. 20:40:37

Kicsit off, de örökös félreértés van a filozófus fogalom körül.
Fontos tudni, hogy:
1, Filozófus nem úgy lesz valaki, hogy elvégez xy iskolát.
2, Filozófus nem egyenlő okos, értelmes, következetes, racionális, szociálisan moderált ember....sajnos.

Nyugodtan végig lehet nézni világtörténelmük filozófusának kikiáltott egyes példányait.
Lesz példa bőven.

Üdv,
glad a filozófus :)

anyátok 2011.03.04. 20:47:02

@gpetersz:" Heller - hazudott. Morvai - nem"

Szerintem Morvai nagyobbat hazudott.

És ő nem hivatkozhat arra, hogy elkapta az indulat, mert "profi politikus" - annak tudnia kellene, hogy tényeket felnagyítani talán lehet, de egyenesbe hazudni több, mint bűn. Hiba.

glad az egyetlen 2011.03.04. 20:49:31

@gpetersz:

hazudott...ó bocsánat túlzott Morvai és Heller meg nem volt elég pontos szabados.

Az a nagy igazság, hogy tőlünk nyugatabbra és civilizáltabb helyen se akad ki azon bárki (mert ott is megesik időnként) ha tömeget gumilövedékkel oszlatnak vagy időnkén megesnek túlkapások, ami azért marhára nem egyenlő a szisztematikus előre eltervezett kínzásokkal.

A gumi lövedékre szimplán a vk. lőni kontextusban használni, illetve a rendőri spontán túlkapásokra kínzás szót használni kb olyan szándékos ferdítés, mintha itt bárkiről megírná az újság januárban, hogy bulin vett részt és ott engedély nélküli robbantások történtek amin Ő is részt vett (petárda) és ott tiltott robbanószerrel való vissza élések is történtek. Ráadásul a buli résztvevőik már évek óta visszaeső törvénysértő emberek. Névvel címmel újságba lehozni.
Lényegében nem hazudok csak túlzok, de marhára messze fogok esni az igazságtól.

UKMUKfuck2 (törölt) 2011.03.04. 20:51:41

@anyátok:

Ugyan már! Morvaival rengetek hiba van, de abban amit ezen a videón lehet látni tőle, semmi. A valóságot mondja, csak azt.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.03.04. 21:03:53

"Nagy hiba volt" - Feketepénz a fideszes képviselő zsebébe!!!

Törvénytelen módon vett fel több százezer forint közpénzt Zsiga Marcell fideszes országgyűlési képviselő. A honatya azzal védekezik, hogy elfeledkezett a "hibáról".

Zsiga az Országgyűléstől havi 473 ezer forintos választókerületi pótlékot és havi 115 ezer forintos lakhatási támogatást kap. Ehhez képest a vagyonnyilatkozatában az is szerepel, hogy havi 111 ezer forint költségtérítést felvesz Miskolc alpolgármestereként is - állítja a Blikk. Csakhogy az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény tiltja, hogy egy honatya egyszerre két helyről is költségtérítést kapjon.

A kormánypárti képviselő azzal védekezik, hogy elfeledkezett róla, hogy egyszerre két helyről is kap költségtérítést.

"Éppen a múlt héten beszélgettem egy kollégámmal és hirtelen eszembe jutott, hogy alpolgármesterként az önkormányzattól és képviselőként az Országgyűléstől is kapok költségtérítést" - mesélte a politikus a napilapnak. Ezután - mint mondta - első dolga volt, hogy a parlamentben jelezze a "hibát".

"Intézkedem, hogy a jövőben levonják a parlamenti pénzemből a miskolci költségtérítés összegét, Miskolcon pedig a havi fizetésemből kezdjék el levonni azt a pénzt, amelyet már átutaltak, pedig nem szabadott volna" - tette hozzá Zsiga Marcell.

Ilyenek ezek, csak a papírkétharmad mögé bújnak.

glad az egyetlen 2011.03.04. 21:12:19

@Húsleves:

na igen erről értekeztem 20:40:37 magasságában...

protoplanetáris korong 2011.03.04. 21:26:37

Heller ugyanolyan hazaáruló féreg, mint Mohácsi. Börtönben kéne ülniük.

este ráérek 2011.03.04. 21:31:51

A kurva életbe Tripoliban is törvénytelen zavargók vannak az utcán, hogy rohadjanak meg. Majd ha lesz törvény, bassza meg, hogy zavaroghatnak, na majd akkor zavarogjanak az isten bassza telibe őket. Addig meg kuss.

KG2000 2011.03.04. 21:46:49

Abban igaza van a Piroslapnak, hogy Heller hülye, de többi dologban nincs. Először is, Gyurcsánynak azonnal le kellett volna mondania szept. 18-án. Aki nem ezt mondja, nem demokrata. EHETI TÖRTÉNET, HOGY A NÉMET HONVÉDELMI MINISZTERNEK LE KELLETT MONDANIA? MERT HAMISÍTOTT A DOKTORI DISSZERTÁCIÓJÁBAN. MI AZ A GYURCSÁNYI BŰNÉHEZ KÉPEST????????????????

Ezen az indexes cikken meg halálra rhögtem megem, és egyben csókoltatom Gyurcsányit, a Proslap főnökét:

"Nem ellenőrizheti a Médiatanács az írott sajtót

* Index

2011. március 4., péntek 15:54

A kiegyensúlyozott, objektív tájékoztatás követelménye kizárólag a televíziók és a rádiók hír- és közéleti műsoraira vonatkozik, ezért azt a médiatanács egyetlen sajtótermék esetében sem vizsgálhatja sem most, sem a jövőben - közölte a médiatanács szóvivői irodája pénteken.

Az állásfoglalást azután hozták, hogy Molnár Zsolt, az MSZP fővárosi szervezetének ügyvezető alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján azonnali vizsgálat elrendelésére kérte fel a médiahatóság elnökét a fővárosi önkormányzati lapok ügyében.

Molnár a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság épülete előtt azt mondta, hogy a Fidesz a kerületi önkormányzati lapokat propagandaújságokká zülleszti vagy meg is szünteti.

A panasszal kapcsolatban hangsúlyozták, hogy a kiegyensúlyozott, tájékoztatás követelménye az írott sajtóra nem vonatkozik, ráadásul a médiatanács az új törvény alapján csak július 1-jétől vizsgálhat majd írott sajtótermékekben megjelent tartalmakat, és csak olyan fontos alapjogokra vonatkozóan, mint az emberi méltóság tiszteletben tartása, a gyűlöletkeltés tilalma vagy a kiskorúak védelme.

"A médiatanács továbbra is elkötelezett a sajtó- és a véleménynyilvánítás szabadságának alkotmányos alapértékei mellett, és a hatáskörébe tartozó ügyekben mindent megtesz azok érvényre juttatásáért" - zárul a reagálás."

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 21:55:16

@gpetersz: "Heller - hazudott. Morvai - nem. Kié a fölény?"

mindkettő hazudott. nincs fölény.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.03.04. 21:56:23

@Népszavazást az alkotmányról, jönnek a tüntetések!: A rohadék.
Észreveszi a hibát, amit vélhetőleg senki soha fel se fedezett volna, majd felajánlja, hogy a többlet összeget amit megkapott vonják le a fizetéséből.
Hát nem szemét az ilyen.
Ahelyett hogy kussolna, és nokiásdobozban hordaná haza a pénzt, mint az elmúlt 8 év prominensei.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.03.04. 22:01:37

@Brendel Mátyás: Te azt kérded milyen alapon háborodnak fel azok, akik megtudják személyesen a miniszterelnöküktől, hogy hazudott reggel, délben meg este, és mad beledöglött hogy másfél évig úgy csinált mintha kormányozna ?

Jó kérdés. Ezt én se értem.

Mint ahogy az is mindennapos, hogy határontúli testvéreiket ingeynélő tolvjanak állítják be miniszterelnökök kampányszerűen, vagy teszem azt ellenzéki tüntetőket, képviselőket vernek rommá.
Ez egy ilyen világ, hülye aki nem érti.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 22:07:24

@glad az egyetlen: "Filozófus nem egyenlő okos, értelmes, következetes, racionális, szociálisan moderált ember....sajnos."

a filozófus elvben a bölcsességet szerető ember, tehát elvben igenis ezzel kellene, hogy egyenlő legyen. ha nem az, akkor ott baj van, a kritika jogos.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 22:12:46

@Trompf: "Te azt kérded milyen alapon háborodnak fel azok, akik megtudják személyesen a miniszterelnöküktől, hogy"

nem ezt nem kérdeztem. felháborodni szabad jogosan is, jogtalanul is. még tüntetni is szabad. törvényesen. amit nem szabad: tévészékházat ostromolni, barikádokat emelni, autókat gyújtogatni, tankot elkötni, és a rendőri felszólításnak ellent mondani. azt nem szabad.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.03.04. 22:16:32

@Brendel Mátyás: Nekem ez a meghatározás tetszik a legjobban:
"A filozófiai vizsgálatnak minden alávethető ami különbözik a semmitől."

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.03.04. 22:19:05

@Brendel Mátyás: Mint utólag kiderült, jogerős bírósági ítélet formájában, törvényesen tüntettek a Kossuth tériek, és jogellenesen zavarták el őket.

És ha azt nézzük hogy az egész történet mozgatórugója ez a mozzanat volt, akkor kb meg is van, hogy kinek köszönhetjük az autók borogatásától, a szemek kilövésén keresztül, az EU parlamenti felszólalásokig a dolgokat.

Köszönjük Ferenc!

Kandabula 2011.03.04. 22:33:46

Heller Ágnesnek van lövése. Morvai eltúlzott hazugságai ellenében ez csak egy füllentés volt.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 22:45:33

@Trompf: "A felülvizsgálati döntés szerint az aznap délutáni Alkotmány utcai rendőri oszlatás ugyanakkor már jogszerű volt."

www.jogiforum.hu/hirek/23801#axzz1Ffa1meoN

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 22:46:55

@Trompf: "Amikor az állami ünnepség után, aznap 15.00 óra körül a demonstrálók vissza akartak jönni a Kossuth térre, ismét oszlatás következett és az Alkotmány utcából a Bajcsy-Zsilinszky úton keresztül, részben a Deák tér felé tolták az egyre dühödtebb demonstrálókat, akik végül összekeveredtek az Astoriánál lezajlott Fidesz-nagygyűlés résztvevőivel.

A Fővárosi Bíróság korábbi elsőfokú, jogerős ítéletével teljes egészében elutasította a tüntetők keresetét, azzal az indoklással, hogy a rendőrség jogszerűen döntött, hiszen a demonstráció résztvevői fel voltak fegyverkezve, s így az elvesztette békés jellegét."

Tovább: www.jogiforum.hu/hirek/23801#ixzz1FfahkrON

UKMUKfuck2 (törölt) 2011.03.04. 22:47:39

@Trompf:

Pontosan. Ez a lényeg. A TV székház ügy meg eltereleő hadművelet volt, ami pontosn bevált. Mindenki (barátaim is, akikkel őrjöngtem és lassanként belátták) fölültek a Kossuth tériek = székházfoglalók alap hazugságnak.

Erről (ilyesmiről) volt egy nagyon jó írás:

futyi.transindex.ro/?cikk=68

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.03.04. 23:07:00

@Brendel Mátyás:
Foglaljuk össze.

Kiindulási pont:
"Jogellenesen oszlatta fel a rendőrség 2006. október 23-án hajnalban a Kossuth téri demonstrációt"

A tüntetők ezen törvénytelenség okán felháborodtak, de elmentek a térről.
Látszólag megeggyeztek a rendőrökkel akik ígéretet tettek hogy visszamehetnek délután a Kossuth térre, amit nem engedtek meg nekik később mégse.

Itt kezdődött a Kossuth tériek rendbontó tevékenysége ezek után, miután törvénytelenül elhajtották, majd becsapták őket.

Ezek után, mivel már a Kossuth téri megmozdulás "elvesztette békés jellegét", így jogosan oszlatták őket.

És ekkor mit ad isten 8 különböző irányt remekül lezár előlük a rendőrség, de az Astória fele vezető utat nem.

Ezek odamennek, majd lovasroham rendőratac 40 ezer ünneplő emberre.
Majd mit ad isten ez is elveszti békés jellegét.

Rendőreink "Mocskos fideszes" felkiálltások közben ütlegelik Révész Máriuszt, lőnek ki szemeket stbb..

Fogdában térdepeltetnek, rugdosnak meztelenre vetkőztetnek embereket....

De ez a kiindulási ponton mit sem változtat, és az események sorozatán sem.

Köszönjük Ferenc!

Decadurabolin 2011.03.04. 23:18:04

Brendel Mátyás: megmondom őszintén ritka szar embernek gondollak az írásaid alapján, aztán most ezt elkezdtem olvasni és kétszer megnéztem közben, hogy kiírta, de azért sikerült elcseszned a végére ( mondjuk az elejével sem értek egyet, de az legalább vállalható volt ).

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 23:22:18

@Trompf: A lényeg az, amit mondtam:

1) Ha a rendőrség valamit törvénytelenül csinál, akkor is engedelmeskedni kell, utólag lehet perelni.

2) Délutántól alapvetően törvényes volt az oszlatás.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 23:31:49

@Decadurabolin: én nem szoktam olvasni "szar emberek" írásait.:)

Decadurabolin 2011.03.04. 23:32:48

@Brendel Mátyás: Tudni kell, hogy az " ellenség " mit ír:)

Mikrobi 2011.03.04. 23:45:38

Ezután a válasz után nem érdekel, hogy Heller csalt-e a filozófuspályázaton. Ez a némber tagadja, hogy 2006-ban bárkire rálőttek volna, bárkit megkínoztak volna, de még azt is, hogy a Fidesz a szemkilövések, ujjelltörések, indokolatlan előzetes bebörtönzések miatt tiltakozott volna!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.03.04. 23:46:44

Hát kb ennyi.

Ez a poszt egy korrekt posztkomcsi ferdítésgyűjtemény. (Mondjuk indokolatlanul hosszú.) Mintha Heller kritikájáról szólna, pedig valójában ugye Morvait gyalázza, illetve a jobboldalt.

Erre nem volt képes Heller.

Mikrobi 2011.03.04. 23:50:51

@glad az egyetlen: spontán rendőri túlkapás???? Többezer spontán túlkapás néhány nap alatt?! Nem sül ki a szemed?!

sóhegy049 2011.03.04. 23:51:05

@levvvvente:
Most is itt vagy másik nick-el. Másodszorra idézed önmagad. Esetleg nézd meg, hogy van-e internetkapcsolatod. Ez a jobboldal üldözési máriája? Jajveszékeltek, hogy innen-onnan kitiltottak. Ti szoktatok a fórumokon nyígni a polimodiknak, jó reggelt kiáltok! :-)

emem 2011.03.04. 23:52:17

@a megmondóember: Nem felháborodtak, nagy arc, hanem beleette magát az agyuk helyébe a naponta folyamatosan ismételt szöveg, hogy bármit csinál a kormány, az a Fidesz szerint szar. Annak a részletezése ugyan elmaradt, hogy miért szar, és főleg az, hogy a Fidesz szerint ugyan mit kellene csinálni, legyen elég annyi, hogy szar. És bármit csinált volna a kormány, annak a Fidesz legott keresztbe tett. Aztán lehetett mondani, hogy tehetetlen a kormány. A Fidesznek egy volt fontos, hogy semmi ne sikerüljön. Hogy ebből az országnak mi kára származik, az mellékes. Most a Fidesz lassan lenyomja a nép torkán azt, amit az előző kormány is megcsinált volna, de az "disznóság" lett volna akkor, most meg az egyedül helyes cselekedet. A jelzőidről csak annyit, szólj anyádnak hogy neveljen rajtad még egy kicsit, rád férne.

UKMUKfuck2 (törölt) 2011.03.04. 23:52:42

@TaTa86.:

Rosszul teszed, hogy így fogod föl. A cikk maga tisztességes. Lásd be, nagy dolog ebből a táborból, hogy ennyit elismerjen valaki. Ha Heller maga így közelítette volna meg a dolgokat, nem volna a poszt.

sóhegy049 2011.03.04. 23:52:54

@Lucernaböde:
Pszt!
Ne kiabálj! Felkelnek a gyerekek! :D

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.04. 23:58:42

@TaTa86.: "Mintha Heller kritikájáról szólna, pedig valójában ugye Morvait gyalázza, illetve a jobboldalt. "

a cí1mben mindkét név szerepel, és mindkettőt kritizálom. tudom, ez egyszerű emberek világképébe nem fér bele. nehezen tudod elhelyezni a bináris világodban. muszáj valahova beerőltetni. ha már ilyen piros, ez a blog, akkor biztos a Morvai ellen vagyok, és igazából nem a Heller ellen.

olyan neuronod nincs, amelyik a harmadik esetet kódolja. nem futotta...

glad az egyetlen 2011.03.05. 00:01:24

@Mikrobi:

A tömegoszlatás és a roham rendőr nem sebészkés.
Ha attak van akkor BÁRHOL a világon emberek sérülnek meg. Ez egy ilyen műfaj.

Itt sajna bejátszott az, hogy a székházas beégés után kissé frusztrált volt az állomány.
Nem kérdéses hogy helytelen volt, de borítékolható is.
Ennek ellenére ez nem valami szervezetten eltervezett és kivitelezett kínzás volt csak amolyan "haragszomrád, nem bánnak veled kesztyűs kézzel" eljárás, ami hangsúlyozom HELYTELEN volt, de azért nem kínzás, amink Morvai próbálja beállítani.
Ugyan úgy ahogy a petárdázós példámban az meg nem robbantás.

glad az egyetlen 2011.03.05. 00:06:13

@Brendel Mátyás:

Te akkor nem sok filozófust ismersz mi? :)
Talán kezd ott hogy rákeresel az un életfilzófistákra, ott volt néhány elborult elme, de akár emlegethetném Rousseau-t is aki írt egy szakkönyvet a gyereknevelésről miközben a saját gyerekeit lelenc házba zárta. :)
És hidd el a lista baromi hosszú még

sóhegy049 2011.03.05. 00:06:18

@glad az egyetlen:
Annyit hozzáteszek, hogy arra Nyugatabbra, ha egy focimeccs után megy a zizi-ropi, akkor ugyanúgy előkerül a könnygáz és a gumilövedék is, ha kell. Igaz arrafelé van új és puhább, nem lejárt és kőkemény. Aki az oszlatás ellenére vállalta, hogy ott maradt, az vagy futott, vagy kapott. Én ott voltam, szabad akaratból és egyben jöttem haza. Erről ennyit. ja... Nem dobáltam senkit, csak videóztam...

sóhegy049 2011.03.05. 00:18:25

Végigfutva a hsz-okat...
Én értelmezetem szerint a poszt Morvai-elakadt lemeze vs. Heller-eszakadt cérnája című összetűzésről szólt.
DE már itt van egyből Fletó, államadósság, Fidesz és minden, ami 2006 óta történt és az elmaradhatatlan "liberális kommenyista is"! Értem... :-)

thinker_ 2011.03.05. 00:21:14

@Brendel Mátyás: persze. sőt, Orbán maga a sátán, aki atomot dobatott volna a tömegre. az ilyen kijelentésektől válik hiteltelenné az egész ballib oldal. csúsztatások, hazugságok és besározások. ezek vagytok ti.

UKMUKfuck2 (törölt) 2011.03.05. 00:26:53

@thinker_:

És viszont, sajnos.

Brendel egészen elfogadható cikket írt az ügyről, a maga táborábhoz mérten kiugróan korrektet. Kár, hogy a hozzászólásai nem tükrözik ugyanazt az átgondoltságot/tárgyilagosságot. Nem mintha az enyémekre annyira büszke lehetnék éppen, mint tudjuk. Más szempontból.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.03.05. 00:33:18

@Brendel Mátyás: Hej, primitív személyeskedésért te sem mész a bó'tba! :D
A posztod olyan okos volt, nem hiszem hogy nem tudsz jobbat a "huje vagy!"-nál. Valami személyesebbet, ami fáj, és nem csak simán röhögök rajta!

@UKMUKfuck: A poszt immorális, ferdít, gyűlöletet kelt, démonizál. Nem tisztességes nagyon nem. Viszont ügyes. Miért kéne ennek örülnöm?
A szerzőt mellesleg nem Heller lehetetlen álláspontja zavarja, hanem hogy rosszul fejtette ki, és ennek például ő, és az őt tábora issza a levét.

Pszt! 2011.03.05. 00:34:09

Én éleslőszert használtam volna a fidess által pénzelt és bujtogatott csőcselék ellen!

sóhegy049 2011.03.05. 00:35:41

@este ráérek: Te aztán megaszondtad!!! :-D

preston 2011.03.05. 00:36:54

@Naidefigyeljenekemberek: én nem vagyok történész és nem érzem magam hivatottnak Lukácsot megvédeni. De nekem ilyen ügyben ne hivatkozz a Wikipediára,
mert oda bárki beszerkeszthet akármit.Ez egy. Lukács annak a Tanácsköztársaságnak volt a népbiztosa, amely történelmünkben egyedül áll azzal, hogy megkisérelte fegyverrel megvédeni Magyarország határait. Ennek érdekében katonákat soroztak, egy hosszú és véres háború után nem sokan akartak harcolni. Nem lehetnek kivégzések a sorozás megtagadásával kapcsolatos vegyveres ellenállás eredményei, ha ilyen kivégzések ott és akkor voltak és kapcsolatosak voltak Lukács esetleges
hozzájárulásával, aláirásával.

sóhegy049 2011.03.05. 00:39:29

@TaTa86.:
Akkor egy felvetés? Nem beleugatás, csak beszélgetünk.

Feltételes mód. Mondjuk, ha fordított a felállás, azaz, mint meccsen, a félidő előtt, az I. félidőben, mikor a térfelek fordítva vannak. Szóval átrakva 2011-et, 2006-ra, akkor biztos vagy benne, hogy csak "ennyi" sérült lett volna? Én ezt nem játszanám meg a tippmixen.

glad az egyetlen 2011.03.05. 00:43:27

@preston:
OFF

Helyre igazítás vitától független:
"...ne hivatkozz a Wikipediára, mert oda bárki beszerkeszthet akármit..."

Ez régen így volt, de ma már nem! Az igaz, hogy beírhatsz bármit, de az addig nem jelenik meg mások számára amíg a wiki egyik munkatársa jóvá nem hagyta, aki ráadásul (tudtommal) olyan személy aki nem egy troll 8 általánossal.
Ez amúgy már régi célja volt a wikinek világszinten is.

Csak azért tartom fontosnak megjegyezni, mert van egy régi beidegződés ami már nem igaz.
ON

Lucky Larry Silverstein 2011.03.05. 00:50:27

@glad az egyetlen: Ez régen így volt, de ma már nem! Az igaz, hogy beírhatsz bármit, de az addig nem jelenik meg mások számára amíg a wiki egyik munkatársa jóvá nem hagyta, aki ráadásul (tudtommal) olyan személy aki nem egy troll 8 általánossal.
Ez amúgy már régi célja volt a wikinek világszinten is.

Ahhoz sok ész nem kell, hogybelássuk: A WIKI ingyenes. Hogy miből és, kérdés, de biztosan pénzből. Én nem tudom kiéből, de nyilván annak a jóváhagyása kell, hogy mit lehet meg hogy. Mintha TV-d lenne. Csak ez jobb mert sokan azt hiszik hogy ami ott van az a tuti. A TVk hazugságait már megszoktuk, azt hisszük ez másmilyen, de nem.

sóhegy049 2011.03.05. 00:58:15

@Bathory:
"szerkesztettem" én is a wiki-n és semmi cenzúra nem történt. Mondjuk nem, kell Istenként éltetni valamelyik diktátort, stb... valóság és az működik.

preston 2011.03.05. 01:01:23

@glad az egyetlen: azt válaszolom, hogy ez bizonyára igy van, de nem biztos, hogy a Wikipedia a történelmi viták legjobb szinhelye.Például egyszer egy vita hevében elolvastam a Horthy kormányosról irott W/cikket és meglehetősen laposnak, egyoldalú
nak találtam. Végül is ki dönti el, hogy valakiről ir valamit.Az akinek ez érdeke, tudományos politikai stb okból.
Másrészt mindjárt adtam egy lehetséges magyarázatot is. Persze a részletek ismerete nélkül nem lehet vitázni. Hány ezer embert végeztek ki főbűnnek számitó parancsmegtagadás vagy sorozás megtagadása miatt az első világháborúban?
Volt azért ott más is, bár mostanában csak véres gyilkosságok jutnak valakik eszébe a 134 vagy hány nap kapcsán.

UKMUKfuck2 (törölt) 2011.03.05. 01:03:21

@TaTa86.:

Mellékszálon lehet igaz a démonizálás (a gyepvizelde megközelítéstől én sem vagyok enyhén szólva lelkes), de mégsem az a cikk lényege. És ha igaz is, hogy olyasmik vezetik Heller bírálatában amit mondsz, azért ilyen körökből ez is jelentős lépés. Én úgy nézem, hogy nem egymás agyoncsapkodása a cél, hanem az ellentétek oldása, egy Magyarország visszaállítása a hasadt helyébe. És valahol el kell kezdeni. Namost ez a cikk lépés a helyes irányba. Ha nem is akkora mint szeretnéd (vagy én), azért csak olyasmi, nem? Lehet akkor hasonlóval viszonozni, hogy szűnjön meg magyar magyar által pusztítása.

Lucky Larry Silverstein 2011.03.05. 01:06:28

@preston: Ha megnézed mátyás királyt románul, akkor kiderül, hogy román volt. Ha megnézed Erdélyt, kiderül, hogy mindig a románoké volt. Vagy megnézheted szlovákia(sic) történetét a középkorban. Ennyit a wikiről, Izraelnek saját kormányhivatala van, amelyik a wikit hekkeli a palesztin helyzettel kapcsolatban....mindjárt linkelem!

glad az egyetlen 2011.03.05. 01:06:39

@Bathory:

Te nagyon nem vagy képbe, ami nem baj, hisz mindenkinek vannak hiányoságai bizonyos témában, de akkor ne tegyél kijelentéseket.

A wiki az (számomra már iritálóan) független mániás, ami azt jelenti, hogy nem hogy reklámokat nem hajlandó megjelentetni, de semmilyen(!) szervezettől vagy cégtől nem fogad el pénz, semmilyen körülmények között, pedig anno a google megkötések nélkül adott volna.
A fentartás szigorúan névtelen kisemberek adományából történik.

Ez a mentalitás, amúgy szerintem túlzás, de ez tény.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.03.05. 01:08:13

@sóhegy049: Én igen.
És remélem igazam van, mert ha a Fidesz is elqrja, és nem akarják visszaadni a hatalmat, én megint az utcán leszek.

glad az egyetlen 2011.03.05. 01:12:24

@Bathory:
Ez azért van, mert a helyi wikit helyi emberek szerkesztik, de lássuk be ez a könyvekkel és az enciklopédiákkal sincs másképp, hiszen hivatalosan Ukrajna 300.000 éves múltra tekint vissza és a japán II vh kínai vérengzése csak egy szerencsétlen incidens volt a most hivatalos japán történelem könyvek szerint, bár a 350ezer halott kínai és a több millió meghurcolt ezt máskép gondolja.

Lucky Larry Silverstein 2011.03.05. 01:13:21

@glad az egyetlen: szigorúan névtelen kisemberek adományából történik

Hehehe, a kezdeményezője milliárdos, de ettől még hidd el nyugodtan, én is olvastam a wikin...hehehe

Van aki azt is hiszi hogy a Facebook ingyenes. Kezdetttől fogva egy hatalmas adathalász cég, ingyen épitik a céges adatbázist a gyengeelméjü felhasználóik!

Ki csinál bármit ingyen? Kapjál az agyadhoz, egy ilyen projekt nagyon drága! És zseniális, aki megcsinálta.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.03.05. 01:13:21

@UKMUKfuck: Nem tudom, hogyan állhatnék egy oldalra olyannal, aki teljesen normálisnak tartja ártatlan emberek szétverését, megalázását, démonizálását csak azért mert nem az ő oldalán állnak?

Van egy bizonyos emberi minimum amit elvárok.

sóhegy049 2011.03.05. 01:15:10

@Bathory:
...hát kik is mások? Miért nem lepődtem meg?

sóhegy049 2011.03.05. 01:18:17

@TaTa86.:
Nem akarok jósolni, képességeim sincsennek hozzá, de valahogy az eddig megett út rászorulna egy ici-pici "újratervezés"-re! :-)

Lucky Larry Silverstein 2011.03.05. 01:22:12

A wikipedia egy hatalmas marketing-csatorna, de ettől még nem rossz.

Ha a zsidók meg tudják csinálni, nekünk is ezt kéne.

Nagymagyarország volt itt kérem 89ig, ezt nyomni orrba-szájba minden hullámhosszon, mekispoháron, filmekben, pólókon, wikin mindenhol...akkor kapnánk amerikai támogatást a restitúcióhoz. Mivel az amerikai közvélemény agya töküres, kiválóan mosható bármivel, nehogy már ezt csak a cionisták használják ki!

Ez sem lenne nagyobb hazugság mint a Holocaust.

sóhegy049 2011.03.05. 01:22:22

@UKMUKfuck:
"Én úgy nézem, hogy nem egymás agyoncsapkodása a cél, hanem az ellentétek oldása, egy Magyarország visszaállítása a hasadt helyébe. És valahol el kell kezdeni"

2002-ben ibdult a kokárdával és azóta tart. Tehát ez 9 év szennyese, amit a Fidesz mocskolt be. Ott kellene elkezdeni a "mosást". De még mindíg onnan jön a gyűlölet, úgy jobbról.

preston 2011.03.05. 01:26:05

@Brendel Mátyás: meghallgattam többször a vitát. persze komikus, hogy angolul szólt a vita és mi itt vitatkozunk, pedig az egész szöveget kevesen hallgatják meg, mint az öszödi beszéd esetében és kevesen tudunk egy ilyen angol szöveget érteni is.
Morvai többször emliti a lőttek szót, egyszer biztos csak shot formájában és ez számomra , valamint az egész morvai megnyilatkozás kontextusában lelőttek jelentéssel bir, bár máshol rálőttek is lehet az értelme.Itt egy sor nyilvánvaló hülye hazugság is elhangzott a kommunista-liberális-stb kormány kapcsán.A kinzás is ilyen, hiszen nyilvánvalóan nem kinoztak senkit, hogy kivegyék belőle titkait vagy szadista módon elvezzék a folyamatot.Itt maximum megverés , megrugdosás vagy hasonló frusztrációt levezető - korántsem elfogadható - testgyakorlat történhetett. Heller röviden válaszolt, válaszának az volt, hogy nem löttek le senkit és nem kinoztak meg senkit, mert ennek tényét nem állitotta a fidesz sem.
Nem semmi az sem, hogy azt irod, hogy Heller csalt, bár ezt te nem állitod.
A korrekt az lett volna, hogy Hellert csalással vádolják, de te ezt nem állitod.
A helyzet az, hogy a Budai által összehordott vádak közül még semmi sem jutott el a vádemelésig sem, nemhogy egy zuschlag ügyhöz hasonló valamennyire túlzottnak tűnő itéletig.Heller azért nem foglalkozott sokat a Morvai féle vádakkal
nem is ezért hivták meg.

UKMUKfuck2 (törölt) 2011.03.05. 01:26:39

@TaTa86.:

Akkor meggyőződéseink meg nem alkuvó védelmében verjük szét az országot? Megalkudni persze én sem akarok, de a megértés keresése legyen cél. Gondolj az állampolgárság ügyre. Tudjuk, hogy viselkedtek, mára másképp látja nagy részük. Még ezt is beláthatják. Addig is, ne keressük az ellenségeskedést. Nem érdeke a hazának!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.03.05. 01:27:46

@sóhegy049: Én is ettől félek...
Csak egyelőre nincs alternatíva.

von Mangalitz 2011.03.05. 01:28:32

Az indextől csak ilyen irományok várhatók.

sóhegy049 2011.03.05. 01:32:46

@TaTa86.:
Hááááát??? Na ez az! :-(

Értelmes emberek nekifuthatnának, de valami meggyőző érvekkel és természetesen igazolt szakmai hozzáértéssel-gyakorlattal a gazdaság és más ágazatok területén. Gyanítom, hogy akadna itt 50 ilyen ember?!

von Mangalitz 2011.03.05. 01:34:12

A zsiráfok lehetetlenné tették a vitát.
Nem az lesz a megoldás.

glad az egyetlen 2011.03.05. 01:34:51

@Bathory:
Amúgy még az mellett ki kell hogy álljak hogy "kicsinál bármit ingyen".

Valóban sokkal több dolog mellet húzódik anyagi érdek mint az gondolná az ember elsőre és sok helyen bújtatott módon történik a pénzszerzés, de igen is vannak jó szándékú, profit mentes kezdeményezések.
Én szeretek utazni így most két ilyen példa:
www.couchsurfing.org/ ami illetve magyaros verzióban a www.vendegszeretet.hu/
Ezek bizony jó példák arra, hogy nem csak Önös érdekből üzemelhet valami, de számtalan területen számtalan más hasonló kezdeményezés van.

UKMUKfuck2 (törölt) 2011.03.05. 01:37:59

@sóhegy049:

Hm. És ha akkor nem azon vádaskodik a bal stáb, hogy így kisajátítás, meg úgy, hanem úgy reagál, hogy „Szép hazafias gondolat! Kérjük támogatóinkat, hogy szintén tartsák magukon a kokárdáikat a választásig”, akkor mi lett volna? Ha tényleg a kisajátítás zavarta őket, ez lett volna a nagyon kézenfekvő, ésszerű válasz.

Elmegyek addig, hogy az egész cirkuszt előre megbeszélhették egymás közt. Bizonyítani nem tudom, nem voltam ott, de a jelek nagyon valószínűsítik. Emellett az összképbe, hogy mi folyik húsz éve, ez tökéletesen beleillik. A választóvonalak, nem függőlegesen vannak valójában, amiről mindenki beszél, hanem vízszintesen. Remélem követhető vagyok.

a megmondóember 2011.03.05. 01:43:03

@Brendel Mátyás: "Ezzel szemben az öszödi beszéden azok háborodtak föl, akik soha nem szavaztak az MSZP-re. Ők milyen alapon háborodtak föl? Vagyis az egész dolog kamu, műfelháborodás."

akkor hogy lett az mszp majdnem 50%-ból 17% 4 év alatt te nagyonbuta? "

vedd észre, amit te mondasz, nem cáfol, inkább igazolja a fentit. logikából nagyon gyenge vagy.

aha! szóval 2006 ban majdnem 50% szavazott az mszpre, de azt állítja hogy ezek az emberek nem háborodtak fel az öszödi beszéden. 4 év alatt több mint 1 millió embert veszített el az mszp szavazótáborából, na most akkor ők min háborodtak fel? szerinted az hogy az mszp 50% ról 17%ra redukálta magát pontosan azt igazolja, hogy a korábbi mszp szavazók nem háborodtak fel a kormány ténykedésén? és még te nevezel engem gyenge logikájúnak? te elmebeteg vagy vagy csak egy buta talpnyaló?

(olyan dolgokról meg aztán ne is beszéljünk, hogy egy nem kormánypárti szavazónak van e joga felháborodni a miniszterelnök kijelentésein. úgy tűnik szerintetek nincs, ez esetben nem tudom miért dumáltok bele a dolgokba... újra és újra szemen köpitek magatokat ezzel a kettős mércével és még büszkék is vagytok rá... furcsa)

glad az egyetlen 2011.03.05. 01:47:12

Na mentem aludni!
Jó'ccakát mindenkinek! :)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.03.05. 01:54:04

@UKMUKfuck: "Tudjuk, hogy viselkedtek, mára másképp látja nagy részük. Még ezt is beláthatják. "
Akibe egy hangyányi moralitás és ész szorult, az már belátta. Én nem keresek ellenséget, semmilyen módon nem akarom megbélyegezni azokat, akiket megvezettek, de rájöttek hogy rosszul döntöttek.
De idiótákkal és sovinisztákkal nem látom értelmét az együttműködésnek. Egyébként oldalfüggetlenül.

Lucky Larry Silverstein 2011.03.05. 01:55:59

@glad az egyetlen: Nenm hiszem hogy a Facebookba a nagy üzlet a reklámfelület!

Tudok jobbat! Ha csak +1000 emberről tudnám, mi a foglalkozása, mivel tölti a szabadidejét, milyen jövedelemosztály stb. sok millióval nőne a vállalkozásom értéke. És nagyon sok (százmilliók) ezt tökingyen, önként kitálalják a Fb-on!

ungaro 2011.03.05. 03:57:35

heller mocskos állat.....

tiborc2008 2011.03.05. 04:56:37

Liberálisok világszerte az emberi jogok szószólói, a hatalom brutalitásának elítélői.
Kivételek kis hazánk úgynevezett liberálisai, akik valami egészen mást védenek.
Én csak magukat liberálisnak hazudóknak hívom őket.

tiborc2008 2011.03.05. 05:00:54

Heller és szemkilövöldöztető ocsmánycsótány két jóbarát.

tomtyi 2011.03.05. 07:01:33

@Brendel Mátyás:
De te sem érted: egy önmagában nam kicsi, de az astoriainál jelentősen kisebb tömeget rátoltak az astoriaira. Ez a rátolás már 17.48-kor megvolt.

"Október 23-án 17.45:51’ órakor a Hungária 705-ös továbbítja a Rendező 01-es
utasítását a tömegoszlató kötelék parancsnokának, hogy „kezdjétek meg a tömeg elleni támadást vízcsapásokkal, könnygázgránát csapásokkal, mert a FIDESZ nagygyűlés befejeződött, és a Kálvin tér irányába menne el a normális, és tisztességes emberek”.

Október 23-án 17.46:47’ órakor a Hungária 100-as az oszlatóköteléknek kiadja a
parancsot az oszlatásra, és a kényszerítő eszközök alkalmazására. A Hungária 300-as is utasítást ad állományának a megindulásra."

"17.45:51’ órakor a Kálvin tér irányába menne el a normális, és tisztességes emberek.">Szerinted mennyi idő alatt oszolhat el mondjuk 300000 ember? Úgy, hogy helyet adjon az utánuk következő pár tízezernek? 3 perc?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 07:37:58

@glad az egyetlen: "Te akkor nem sok filozófust ismersz mi? :)"

sokat ismerek.

"Talán kezd ott hogy rákeresel az un életfilzófistákra, ott volt néhány elborult elme, de akár emlegethetném Rousseau-t is aki írt egy szakkönyvet a gyereknevelésről miközben a saját gyerekeit lelenc házba zárta. :)
És hidd el a lista baromi hosszú még "

egy alapvető hibát követsz el. én azt írtam, hogy a filozófusnak milyennek kellene lennie, te meg arra nyomod a példát, hogy valójában milyen. nem cáfolsz engem.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 07:40:41

@TaTa86.: "A szerzőt mellesleg nem Heller lehetetlen álláspontja zavarja"

de, a szerzőt Heller lehetetlen álláspontja zavarja. olvasd el még egyszer a cikket!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 07:52:39

@preston: "Nem semmi az sem, hogy azt irod, hogy Heller csalt, bár ezt te nem állitod."

Nem írtam azt, hogy Heller csalt.

Nos, mivel te még arra sem vagy képes, hogy helyesen felidézd, hogy ebben a cikkben én mit írtam, nem csoda, hogy abban is sorozatban tévedsz, hogy Morvai és Heller mit mondott, és a Fidesz miért reklamált.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 07:57:25

@Bathory: "Ki csinál bármit ingyen? "

te összetéveszted azt, hogy valaki valamit ingyen csinál azzal, hogy van vele valami érdeke, illetve van valami terve egy hosszú távon hasznot húzni belőle.

érdek nélkül természetesen senki nem csinál semmit. de ettől még mondhatjuk, hogy bizonyos emberek bizonyos dolgokat ingyen csinálnak. én például ezért a blogért és a kommentelésért nem kapok pénzt.

az érdekeim is nagyon elvontak, mivelhogy igazából magamra haragítottam pár Heller-közeli filozófust vele.

xenuka 2011.03.05. 08:10:21

Heller nem filozófus, mivel nincs azon a szinten - mindegy milyen címeket adnak neki zsidó cimborái

Heller csak egy ocsmányfejű öreg zsidó, akit azért tart és futtat, sztárol a többi zsidó, hogy a nem zsidók érveit Heller professzori címére és imidzsére hivatkozva le- vagy félresöpörhessék

xenuka 2011.03.05. 08:13:55

@tiborc2008:
"Liberálisok világszerte az emberi jogok szószólói, a hatalom brutalitásának elítélői."

PONTOSÍTOK!

zsidó liberálisok mikor emeltek szót izraeli brutalitások és emberi jogok megsérése ellen?

egyébként meg:

A liberalizmus bűn.

xenuka 2011.03.05. 08:18:01

Mi a liberalizmus:

Liberális elvek:
az egyed fensége és teljes függetlensége Istentől s az ő tekintélyétől;

a társadalom fensége és teljes függetlensége mindattól, ami nem tőle származik;

a nemzeti fenség, vagyis a népnek törvényhozási és önkormányzati joga, valamint teljes függetlensége minden olyan kritériumtól, amely nem az ő saját akaratának az általános szavazás s azután a parlamentáris szám­többség által kifejezett megnyilvánulása,

a politikai, erkölcsi és vallási téren minden fék nélküli szabadgondolkozás;

a föltétlen, vagy nem eléggé korlátozott sajtószabadság s ugyanilyen terjedelmű társulási szabadság.

vkaresz6 2011.03.05. 08:18:16

Végighallgattam a videót és röhejes. Egyébként köszönet érte feldobta a reggelemet.:)) Azon nem kezdenék el ujra vitatkozni mi történ okt.23 án fentebb pár postal említettek egy 10e fős rátolt tömeget ami már elfogadható (annak idelyén ugyanezeken a fórumokon 50-60 randalírozóról beszéltünk aki fégigkergetett budapest utcáin 100e békés tüntetőt). Csak egy kérdésre válaszoljatok akik szerint tulzott volt a rendőri brutalitás. Ha te vagy ott mint rohamrendőr és mondjuk egy 2 gyerekes családapa és bedobnak egy alaphangon 100e fős tömegbe hogy oszlasd fel ezredmagaddal te a gyerekeidre gondolva a tüntetők buksiját símogatva plüssbilincsbe vezeted el őket vagy úgy lövöd meg gumipuskával hogy ma már ne okozzon több problémát?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 08:21:27

@preston: azért ami a kínzásokat illeti.

ha egy rendőr a letartóztatott vagy fogva tartott embert fizikai erőszaknak teszi ki (pl. rugdossa), az definitive kínzás.

hogy ezt mi célból teszi, az itt lényegtelen. kínzás történt. tagadni hazugság.

persze nem Gyurcsány parancsára történt, és a kormánynak nincs ebben felelőssége. ilyen szarságok fordulnak elő ebben a magyar társadalomban, ebben a magyar rendőrségben. Orbán rendőrségében ugyanilyen szarságok fordulnak elő.

xenuka 2011.03.05. 08:22:53

"liberálisnak lenni nagyobb bűn, mint a káromkodás, rablás, házasságtörés, gyilkosság vagy bármi más, amit az Isten törvénye tilt, és az isteni igazságosság büntet."

xenuka 2011.03.05. 08:25:32

@vkaresz6:

ha te rendőr vagy
1. ne legyél beszari - nem ezért fizetnek
2. CSAK akkor használhatod a gumipuskád, amikor parancsot kaptál rá és CSAK TÖRVÉNYESEN

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 08:27:51

@a megmondóember: "szóval 2006 ban majdnem 50% szavazott az mszpre, de azt állítja hogy ezek az emberek nem háborodtak fel az öszödi beszéden."

nem ezt állította. ő azt állította, hogy olyanok háborodtak fel, akik nem szavaztak, és ez irracionális. mert őket nem csapták be.

hogy az mszp szavazók közül kik mire háborodtak fel, és mikor, az más kérdés. a következő választásokig még sok egyéb okból is elhagyhatták az mszp-t egyébként.

" 4 év alatt több mint 1 millió embert veszített el az mszp szavazótáborából, na most akkor ők min háborodtak fel?"

lehet, hogy az őszödi beszéden is, de még sok más dolog is történt, amin sok ember felháborodhatott éppenséggel jogosan vagy jogtalanul.

" szerinted az hogy az mszp 50% ról 17%ra redukálta magát pontosan azt igazolja, hogy a korábbi mszp szavazók nem háborodtak fel a kormány ténykedésén?"

ez azt igazolja, hogy valamin felháborodtak. a kormánynak sok ténykedése volt.

"olyan dolgokról meg aztán ne is beszéljünk, hogy egy nem kormánypárti szavazónak van e joga felháborodni a miniszterelnök kijelentésein."

olyan értelemben nincs túl sok logikai alapja, hogy azt nem mondhatja, hogy őt becsapták. más értelemben felháborodhat, ezt elismerem. de azt nem mondhatja, hogy őt becsapták.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 08:32:42

@tomtyi: a kérés az volt, hogy volt-e a Fidesz gyűlés résztvevőinek lehetőségük hazamenni, mielőtt a rendőrök oszlatásával fizikailag találkoztak volna.

VOLT. sok idejük volt, mert az Astoriára a rendőrök jóval később érkeztek oda.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 08:36:48

@tomtyi:

"Szerinted mennyi idő alatt oszolhat el mondjuk 300000 ember? Úgy, hogy helyet adjon az utánuk következő pár tízezernek? 3 perc? "

szerintem egy tíz perc alatt. de ennél sokkal többet kaptak. ugyanis amikor 17:45-kor a rendőrök a Deákon megkapták a parancsot az oszlatásra, akkor a Deákon oszlattak. az Astóriát ez nagyon sokáig még nem érintette. az Astórián lévőknek sok idejük volt távozni. sokáig nem érintették őket az események.

én nem értem, mi a bajod azzal, hogy miközben a tisztességes emberek 17:45-kor az Astóriáról oszolnak, aközben a rendőrök sok száz méterrel arrébb elkezdenek tisztességtelen embereket oszlatni. a tank után már muszáj volt, nem is lehetett nem oszlatni. az oszlatás nagyon sokáig semmilyen hatással nem volt az Astoriára.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.03.05. 08:49:17

@vkaresz6: A kérdés jó.
Csak semmi köze a 2006-os eseményekhez.

Ott kb egy 1-5.000 fős társaságot kiebrudaltak törvényellenesen a Kossuth térről, majd mikor nem engedték vissza őket nekikeztek rendbontani.

Ezt a nehányezer fős társaság továbbjutását 8 irányban tökéletesen megakadályozták, ilyenformán az Astoria fele terelték őket.

Aholis mínimum 40-100.000 ember ünnepelt (nem tüntetett).

Ezidőtájt semmilyen közlekedési eszköz nem állt meg az Astoriánál, és a rendezvény vége után pár perccel megindultak az első rendőratackok.

Ezen a békés ünneplő tömegből is felbaszta magát néhány ezer tag, és beszállt a rendbontásba.

De szügezzük le a Kossuth térieket is a rendőrök kezdték provokálni, mint kiderült törvénytelenül, az elzavarásukkal, és az Astórián levőket is, a Kossuth tériek rájuk terelésével, és betámadásokkal.

donkanyar · http://www.falanszter.blog.hu 2011.03.05. 08:54:14

@anyátok: van. Wittgenstein és a fasizmus-nácizmus kapcsolatából írtam

lüke 2011.03.05. 08:56:24

logikai alapon:
" 2006-os zavargások alapvetően a zavargók hibája volt"
s a lövetés a lövetőké
bravó

sárkányfő 2011.03.05. 09:03:15

sziasztok,

kicsit gyenge az angolom, megmondaná valaki, hogy a "shoot at" kifejezés melyik része is zárja ki pontosan azt a hazugságot, hogy éles lőszerrel lőttek éveken át minden békés felvonulóra? kösz...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.03.05. 09:07:10

@sárkányfő: A "shoot" jelentése lehet sokféle, meglő, lelő, megöl stb..
De jelen esetben Heller Morvainak a 2006-os események kapcsán elhangzott gumilövedékkel való llövöldözésre adta válaszul (hazudta), hogy senkit nem lőttek meg.
Magyarul a szó jelentését erősen befolyásolja, hogy milyen kérdésre ad ezen szó használata segedelmével választ.

sárkányfő 2011.03.05. 09:12:04

@Trompf:
nem sikerült értelmezned amit írtam, de sebaj, szép napunk van, segítek neked:

Mivel Morvai a gumigolyókat egy szóval sem említette, ezért egy külfödi, aki nem ismeri az eseményeket, csak úgy érthette a kérdésében foglalt állítást, hogy itt 8 éven át újra és újra a normálisan demontsráló tömegbe lőttek újra és újra éles lőszerekkel.
Mivel tudom, hogy aki ezt cáfolja, az azonnal megkapja a mocskos hazug stigmát, ezért inkább egyetértek...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.03.05. 09:19:05

@sárkányfő: Mivel Európában mindenhol gumilövedéket használnak a rendőrök tömegoszlatás alkalmával, így kétlem, hogy az Európai politikusok krémje ne lett volna tisztában ezzel.

sárkányfő 2011.03.05. 09:28:59

@Trompf:

Szóval ha Morvai hazudik egy ordasat, akkor az azért van rendben mert mind helyben, mind a közvetítéseken keresztül egész Európa lakossága tudja hogy hogy kell érteni azt hogy lőttek, közvetlenül 1956, a kínzások és börtönök megemlítése mellett?
És amelett, hogy pl. tavaly a görög zavargások azzal kezdődtek, hogy egy rendőr éles lőszerrel lelőtt egy fiatalembert?

És ezt te el is hiszed magadnak?

Kotkodus 2011.03.05. 09:29:55

@este ráérek: ha úgy érzed olyan nálunk a helyzet mint líbiában (vagy rosszabb), hát senki sem tart fel! menj oda és vívjad ott a szabadságharcodat!
a fidesz 1 éve hatalmon van, semmit sem csinált (vagy amit igen az demokratikusan erősen megkérdőjelezhető), te meg itt szídod a 2006-os kormányt (amúgy teljes joggal, de ebben az ügyben a fidesz belügyminisztere is a rendőröket támogatja; tudod joga nem csak a tüntetőnek van)...
megtörtént az áhított kormányváltás...
miért nem jobb a helyzet most, szerinted?

Kotkodus 2011.03.05. 09:35:40

@nazer: elfelejted megemlíteni, hogy kocsikat borítottak lángba, kirakatokat törtek be és megpróbáltal erőszakosan betörni egy állami intézménybe... ja ez nem fontos?
szerinted miért nem ítélte el a rendőri intézkedéseket pintés sándor?

kíváncsi vagyok, hogy majd amikor a nyugdíjasokat és svájcifrankhiteleseket a maszop az utcára hívja (mivel a kormány hazudott nekik ez a következő lépés...) és törnek-zúznak, akkor mi lesz a véleményed... hagyni kell őket törni-zúzni?

balvik 2011.03.05. 09:41:10

Sztem a holokauszt tagadáshoz hasonlóan büntessük azokat is akik tagadják 2006-ot. Heller a többi elmebeteggel együtt elmehetne végre a ...csába

sárkányfő 2011.03.05. 09:44:09

Tényleg csak az érdekesség kedvéért: tud itt bárki olyan esetről, hogy akár csak egy fideszes is kifejezte volna rosszallását a 2006-ban elkövetett tömeges gyilkossági kísérletek miatt? Vagy csak a gumilövedék fáj, de élő emberekre épületet rágyújtani, élő embereket több kilós kövekkel fejbedobni, rájuk molotov-koktélokat dobálni az okés? Hány embret ítéltek el eddig gyilkossági kísérlet miatt?

Kotkodus 2011.03.05. 09:45:42

az egészben az a legkínosabb, hogy képtelenek vagyunk a szennyesünket itthon kimosni... szégyenszemre az ep-ben mossuk a szennyesünket... dehát nálunk ezeket a fórumokat a 2/3-os többség megszüntette...

múlkor egy külföldi kollégám kérdezte, hogy mi folyik nálunk, borzasztó dolgokat olvas... nem akarta elhinni, hogy a magyarok többsége elhiszi a "nemzetközi bolsevik-liberális összeesküvés" elméletét... mondta, dehát washington post, financial times; mondtam bolsevik-liberális gecik (a többség szerint)... kinevetett minket... igaza volt...

Kotkodus 2011.03.05. 09:47:55

@balvik: "Sztem a holokauszt tagadáshoz hasonlóan büntessük azokat is akik tagadják 2006-ot. Heller a többi elmebeteggel együtt elmehetne végre a ...csába"

elmagyaráznád nekem a párhuzamot? nem értem... tényleg...

mukki.schmiede 2011.03.05. 09:48:19

helleragnes tudatosan hazudik, mert egy fereg.
ennyi.

banyika 2011.03.05. 09:49:14

a shot azt jelenti, hogy lelőtték. nyomorult egy poszt ez valami angolul itthon tanult szerencsétlentől. szégyen az index főoldal. ménnyél inkább utcát söpörni brendel. senkiházi.

balvik 2011.03.05. 09:49:54

Beleirhatná mindenki az alkotmányvéleméyező kérdőívbe, hogy aki hülyét csinál a magyarokból, az automatikusan távozzon a közéletből :) Vagy valami hasonlót.

mukki.schmiede 2011.03.05. 09:50:41

@Kotkodus:

azert nevetett ki, mert ö nem tudja. te talan igen.

külföldi kollegad nem okosabb ab start, mert "külföldi".
nevesd ki te öt, vagy magyarazd el neki.

Kotkodus 2011.03.05. 09:52:11

@sárkányfő: nem. emlékeim szerint a fidesz soha nem határolódott el az utcai erőszaktól, soha nem búzdította a népet arra, hogy nugodjon le...
a wikileaks szerint, még a rendbontás szervezésében is komolyan rész vett - persze elég okosan (sunyin?) ahhoz, hogy ne lehessen bizonyítani...
ilyen a politika... ha a maszop megtehetné ugyanezt tenné...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 09:54:43

@Trompf: "az Astoria fele terelték őket.

Aholis mínimum 40-100.000 ember ünnepelt (nem tüntetett)."

egy tank elkötésével ünnepelt. ja.

Kotkodus 2011.03.05. 09:56:22

@mukki.schmiede: nem furcsa, hogy ezt a nemzetközi bolsevik-liberális összeesküvés dumát csak magyarországon hiszik el?
biztos, hogy mi innen jobban látjuk, mint mások kívülről?
tudod, attól, hogy a fidesz mond valamit, még nem biztos, hogy igaz...

lásd:
- felkészültünk a kormányzásra...
- a nyugdíjak értékét tartani fogjuk, sőt...
- nem lesznek megszorítások...
a kormányfőnknek annyi büszkesége sincs, hogy az ország elé álljon az igazsággal... semmivel sem jobb mint gyurcsány volt (aki legalább egyszer dokumentáltan igazat mondot...)

fg56 2011.03.05. 09:56:32

Heller hülye volt - kárt okozott az ellenzéki gondolkodóknak és a liberálisoknak. Ha nincs képben valamivel kapcsolatban, akkor tegyen lakatot a szájára! Morvaitól pedig nem várhatunk többet. Ez a színvonal az övé - nem tudjuk elvenni tőle. Egy ócska provokátor.

Kotkodus 2011.03.05. 09:59:03

@mukki.schmiede: "helleragnes tudatosan hazudik, mert egy fereg.
ennyi."
a fidesz is tudatosan hazudik, ergo...

az'szem végül is egyetértünk...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 09:59:17

@sárkányfő: "Mivel Morvai a gumigolyókat egy szóval sem említette"

ez így igaz. ő is manipulált

,"ezért egy külfödi, aki nem ismeri az eseményeket, csak úgy érthette a kérdésében foglalt állítást, hogy itt 8 éven át újra és újra a normálisan demontsráló tömegbe lőttek újra és újra éles lőszerekkel."

nem kellett, hogy így értse.

Morvai a "shoot at" kifejezést használta, ami rálövést jelent. erre Heller válaszolt: "no one was shot". Ha Heller Morvaira válaszolt, akkor Heller itt azt mondta, hogy "senkire sem lőttek rá". ez hazugság.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 10:01:38

@banyika: "a shot azt jelenti, hogy lelőtték"

nem csak azt jelenti.

nem csak Magyarországon tanultam angolt. minden nap angolul kommunikálok. angol cikkeket írok. ezek után nem is tudom, ki a nyomorult.

mukki.schmiede 2011.03.05. 10:02:50

@Kotkodus:

bar parttalan vita, de egyszer valaszolok.

- Nem csak Magyarorszagon hiszik el. Talan lepd at a hatart es beszelgess sürübben külföldiekkel. De ne csak magadfajta agymosott szerencsetlenekkel.

- Ha neked nem jobb OV, mint gyurcsany, az a te bajod. Olvass, tanulj, gondolkozz!

- Gyurcsany nem "igazat mondott", hanem az elvtarsakat baszta le a sajat szennesük miatt, mert beszart, es pont lebukott. Ezt allitja be az a nyomorult igazsagbeszednek, te meg beveszed.

Többet nem irkalok veled, mert nem egy ligaban focizunk es unnam.

tollas 2011.03.05. 10:03:46

@glad az egyetlen:
Miért kellett tömeget oszlatni október23 -án, nemzeti ünnepünkön, amikor az emberek tömegesen vonulnak, ünnepelnek?

tollas 2011.03.05. 10:05:12

@mukki.schmiede:
Jézusom! Azért az agymosottságnak is lehetne határa.

Kotkodus 2011.03.05. 10:06:15

@banyika: "a shot azt jelenti, hogy lelőtték. nyomorult egy poszt ez valami angolul itthon tanult szerencsétlentől. szégyen az index főoldal. ménnyél inkább utcát söpörni brendel. senkiházi."

nem értem...
a shot szerintem is azt jelenti, hogy lelőtték...
kár volt hellernek ilyet nyilatkozni (bár eben konkrétan igaza volt), mert ez egy csúsztatás (még ha igaz is).
a hazugság úgy hangzott volna: "no one was shot at"

nem értem banyikának mi a gondja ezzel...

tollas 2011.03.05. 10:07:49

@Brendel Mátyás:
Lőttek, vagy nem lőttek?
Méghozzá szemmagasságban, célzottan.

Heller nem azt mondta, hogy csak gumilövedékkel lőttek, hanem azt, hogy nem lőttek.

Tehát hazudott! Mit lehet ezen szépíteni?

sárkányfő 2011.03.05. 10:13:16

@Brendel Mátyás:
szép amit írsz, csak azt felejtetted el megindokolni, hogy: "nem kellett, hogy így értse."
ugyan miért nem? hagyjuk már a söket dumát, mert kezdem felhúzni magam.

BÁRMELYIK ember, te is, én is, bárki a világon, ha azt hallja, hogy egy kormány rendszeres tömegbelövet, kínoz és bebörtönöz, akkor automatikusan éles lőszerre gondol. Ha megemlítik hozzá az egyetlen világszerte ismert magyar eseményt, 1956-ot, ami köztudottan éles lőszerekkel ment, akkor meg pláne.
Ha te azt hallod, hogy Peruban / Grúziában / Nepálban a rendőrésg tömegbe lő és kínos, te mire gondolsz?
hagyjuk már a képmutatást, oké? mielőtt te is elhsized amit mondasz... Morvai egy velejéig hazug képet festett le, féligazságok és nettó hazugságok keverékéből épített fel egy teljesen hamis állítást, és ezt cáfolta Heller, de ez senkit sem érdekel, lehet jól kontextusából kiforgatni, a kérdés nélkül értelmezni a választ, oszt hajrá...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 10:14:40

@mukki.schmiede: "Gyurcsany nem "igazat mondott", hanem az elvtarsakat baszta le a sajat szennesük miatt, mert beszart, es pont lebukott. Ezt allitja be az a nyomorult igazsagbeszednek, te meg beveszed. "

Gyurcsány igazat mondott. Te csak leírod, hogy szerinted miért, amiben lehet igazság, de nem cáfolja, hogy igazat mondott.

Kotkodus 2011.03.05. 10:15:03

@mukki.schmiede: tudom, hogy nem fogsz válaszolni, mert tényleg nem egy ligában játszunk... én ugyanis egyik oldal felé sem érzem magamat elkötelezve (mindkettőt utálom mint a szart azért amit együtt az országom ellen tettek: ennek te vagy a legjobb példája: nem akarsz szóba állni velem, mert mást gondolok... szerinted ez kit minősít?)

"- Nem csak Magyarorszagon hiszik el. Talan lepd at a hatart es beszelgess sürübben külföldiekkel. De ne csak magadfajta agymosott szerencsetlenekkel."
FORRÁST KÉREK!!! ez így nagyon üres... (én adtam nemzetközi referenciákat, biztos, hogy te is tudsz ilyet?...)

"- Ha neked nem jobb OV, mint gyurcsany, az a te bajod. Olvass, tanulj, gondolkozz!" OLVASNI NEKED KELL MEGTANULNI!!! én azt írtam "semmivel sem job", szerinetd ez mit jelent? olvass, gondolkozz...

"- Gyurcsany nem "igazat mondott", hanem az elvtarsakat baszta le a sajat szennesük miatt, mert beszart, es pont lebukott. Ezt allitja be az a nyomorult igazsagbeszednek, te meg beveszed." bárhogy is állítod be ez volt az első eset, hogy hittem magyar politikusnak... úgy látom te sok minden mást elhiszel...
szerinted ov tévedett megyszorítás ügyben, vagy hazudott? (ismétlem: nem igénylem a válaszodat...)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 10:15:46

@tollas: "Miért kellett tömeget oszlatni október23 -án, nemzeti ünnepünkön, amikor az emberek tömegesen vonulnak, ünnepelnek? "

mert engedély nélkül tüntettek, mert károkat okoztak, mert elkötöttek egy tankot. bárhol a világon feloszlatnak egy tömeget, amely elköt egy tankot.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 10:17:03

@tollas: "Heller nem azt mondta, hogy csak gumilövedékkel lőttek, hanem azt, hogy nem lőttek.

Tehát hazudott! "

ha elolvasod a cikket, látod, hogy én is ezt mondom. mit lehet azon vitázni, amikor valamiben egyetértünk?

Kotkodus 2011.03.05. 10:18:05

@sárkányfő: @tollas: mindketten csúsztattak és ti (meg én is) most ezzel basszuk el az időnket... szerencsétlenek vagyunk, mint ők...

TamasGM 2011.03.05. 10:19:40

Nem akarom Hellert mentegetni, de "no one was shot" azt jelenti, hogy senkit se lőttek le.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 10:19:45

@sárkányfő:" "szép amit írsz, csak azt felejtetted el megindokolni, hogy: "nem kellett, hogy így értse."
ugyan miért nem?"

mert másféle értelmezése is legalább annyira jogos.

"BÁRMELYIK ember, te is, én is, bárki a világon, ha azt hallja, hogy egy kormány rendszeres tömegbelövet, kínoz és bebörtönöz, akkor automatikusan éles lőszerre gondol. "

én nem. ha magadból indulsz ki, és ezt érvnek tekinted, az elég szegényes.

és Heller sem gondolhatott erre. hiszen Hellernek tudnia kellett a gumilövedékről. ő tényleg nem gondolhatott erre. és te sem, és én sem.

Kotkodus 2011.03.05. 10:23:06

@Brendel Mátyás: mit kell ezen ennyit pampogni...

a csajok csúsztatnak az ep-ben, ezzel mégjobban lejáratva az egész országot... szégyelljék magukat mindketten!!!

Lumieres 2011.03.05. 10:31:09

Ez oké, de akkor miért van Budaházy még mindig börtönben Kedves Krisztina ha nincs már nincs "elnyomás" az országban?

sárkányfő 2011.03.05. 10:32:18

@Brendel Mátyás:
"én nem."

aha.

Szóval te azt állítod, azt mondod, hogy ha te egy távoli kis országról hallasz, egy olyan országról, amiről egyébként életeben alig hallottál, (pl. Peru, Nepál, stb.) és azt hallod hogy a rendőrség tömegbe lő, olyan kontextusban, hogy a lövések mellett százakat kínoz meg és börtönöz be a rendőrség, megemlítve azon ország legvéresebb XX. századi forradalmát is, akkor benned felmerül, hogy talán csak gumilövedékekkel lőttek.

köszönöm a beszélgetsét. részemről befejeztem.

Kotkodus 2011.03.05. 10:38:36

@sárkányfő: @Brendel Mátyás: @TamasGM: tényleg azon vitatkoztok, hogy melyik csúsztatás áll közelebb az igazsághoz?

legyen már eszetek!
mindkét némber politikai haszonszerzés érdekében csúsztat!

szerintetek erre ki kiváncsi az ep-ben?

világszégyenei vagyunk...

inkább gyakoroljunk együtt nyomást a belpolitikánkra, hogy az itthoni fórumokon oldjuk meg a kisstílű ügyeinket...

Kotkodus 2011.03.05. 10:40:25

@Kotkodus: persze gondolom az egész csak figyelemelterelés az orbán-csomagról... egész jól csinálják a kis arrogáns parasztfiúk!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 10:43:54

@sárkányfő:

figyusz. sem Morvai Krisztina, sem Heller Ágnes, sem te, sem én nem egy távoli kis országról, nem Peruról hallottunk, hanem Magyarországról. mi tudjuk, hogy gumilövedékkel lőttek. bár Heller lehet, hogy nem tudja, de tegyük fel először azt, hogy tudta.

mi tehát, ha Morvai azt mondja, hogy "shoot at Hungarians", akkor nekünk eszünkbe jut, hogy "ja igen, gumilövedékkel rájuk lőttek", mi tehát erre nem válaszolhatjuk azt, hogy "no one was shot", mert részünkről ez hazugság.

Heller Ágnes mondhatta volna azt, hogy "there were pople shoot at with rubber bullets, but no one was killed" a precízség, és a peruiak kedvéért.
meg mondjuk azért, mert egy meggondolt, precíz filozófus. de ezt sem tette. Heller hazudott (ha tudott a gumilövedékekről). nem is meggondolt, és nem precíz filozófus.

Heller nem válaszolhat Morvai kérdésére úgy, mintha ő maga perui lenne, és peruiként értené félre a kérdését. mert Heller nem perui.

sárkányfő 2011.03.05. 10:51:25

@Brendel Mátyás:
áruld már el nekem miért teszel úgy, mintha ez egy heller-morvai magánbeszélgetés lett volna, nem pedig egy európai nyilvánosság előtt lezajlott mocskolódás és annak cáfolása? ki mondta hogy heller perui? már az én szavaim is kiforgatod? nem tűnt föl, hogy egész európa előtt hangzott el ez? nem tűnt fel, hogy egy spanyol, egy svéd vagy egy francia, stb. kb. annyit tud a magyar 2006-ról, mint egy perui eseményről? és hogy ezért houztam fel ezt példának? nem vagy képes nem magadból kiindulni, hanbem az EP-ben szituációból, és az ott ülő közönség nézőpontjából, illetve mindazon népek nézőpontjából, akik ezt tévén nézték? tényleg nem akarod megérteni a példám?

ha ez itthon lett volna teljesen más lett volna, mert itt mindenki ponrtosan tudja hogy nem volt éles lőszer, de ott ezt pont ellenkezőleg, senki sem tudhatja, vagy csak kivételesen pár ember.

na dé tényleg befejezem, csaó. aki nem akarja az úgyse érti meg.

Kotkodus 2011.03.05. 10:52:32

@Brendel Mátyás: te magyar vagy és mindent tudsz... de ez egy nk fórumon hangzott el, ahol a luxemburgi v. portugál képviselők lehet hogy szartak arra ami 2006-ban nálunk történt...
ergo morvai csúsztatott az események beáálításánál (nem mondta el, hogy az utcán romboló tömegről volt szó - zömében) és erre (angolul - szerintem - helyesen) csúsztatással válaszolt heller, amikor azt mondta senkit sem lőttek le...

szerintem mindkettő igazat mondott, de egyik sem mondta el a teljes igazságot...

a ciki az továbbra is az, hogy ez a mi imidzsünk az ep-ben...

köszönjük lányok!

Naidefigyeljenekemberek 2011.03.05. 10:53:38

Üdv! @preston:

Természetesen én is tudom a Wikipédia korlátait.
Csak hirtelen leakasztottam egy minimum "gyanút ébresztő" jelzést
Lukács György "tanácsköztársasági" ténykedéséről.

Komoly kutatók alapos elemzése volt már a kezemben, ami jóval többet bizonyít.
Az előkeresése időt vesz igénybe.

Természetesen azt is tudom, hogy akik valamiben hinni akarnak,
azoknak bármilyen bizonyíték hamis.

Nagy tömegek dicsőítik ma is például Sztálint.

sárkányfő 2011.03.05. 10:58:12

@Kotkodus:
abban igazad van, hogy kb semmi értelme erről vitatkozni, mert láthatóan aki nem akar tisztességesen hozzáállni, annak kár a szóért.

de azt is látni kell, hogy amíg ez az ország nem bír közmegyegyezésre jutni azokban a kérdésekben, amelyek most leginkább megosztják, addig mindig a múltba fog fordulni, őrlődni fog, és folytatni a hideg polgárháborút. pl. a fidesz az antikommunizmusára építete fel egész elmúlt 20 évét, és mégsem hajlandó nyilvánosságra hozni az ügynökaktákat, ellenben sorban fogadja tagjai közé a legócskább vén komcsikat, hogy ne is említsem a pártállami módszerek sokaságát, pl. államosítás, cenzúrahivatal, stb. érdekelt a fdiesz és zombiserege erről igaza beszélni? nyilván nem. fog folytatódni a hazudozás? naná.

na látod, ezért ténfereg ez az ország a szarban, és ez így is fog maradni mindaddig, amíg az emberek magukat és egymást hülyítik (lásd itt is), és nem hajlandók a saját elgondolásaikat cáfoló tényeket figyelmbe venni, vagy kiforgatják a szavak, a mondatok értelmét, a szituációk kontextusát csak azért, hogy kihozzák a saját igazukat.
szar ország, hülye nép, csak magának köszönheti, nem kár érte.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 10:58:23

@sárkányfő: nem fogod fel a dolgot.

1) Heller Ágnes válaszolhatott volna bővebben, kimerítőbben, pontosabban azok kedvéért, akik nem tudnak eleget a dologról

2) De Heller Ágnes nem válaszolhatott úgy, mintha ő maga nem tudna a részletekről

márpedig Heller Ágnes az utóbbit tette, ami hazugság.

ha Józsi bácsi azt mondja, hogy "nem csaltam meg a feleségem", és valójában megcsalta, akkor az hazugság. függetlenül attól, hogy a spanyolok tudnak.-e róla.

ha Morvai Krisztina megkérdezi Józsi bácsit, hogy "ugyan miért csalta meg a feleségét", és az igazság az, hogy Józsi bácsi nem feküdt le senkivel, csak orális szexet kapott, akkor Józsi bácsi válaszolhatja azt, hogy nem feküdt le senkivel, csak orális szexet kapott, de azt nem, hogy nem csalta meg a feleségét. függetlenül attól, hogy a spanyolok mit képzelnek el Morvai kérdéséről.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 10:59:57

@Kotkodus:

"ergo morvai csúsztatott az események beáálításánál"

ez igaz. én is ezt írtam.

" (nem mondta el, hogy az utcán romboló tömegről volt szó - zömében) és erre (angolul - szerintem - helyesen) csúsztatással válaszolt heller, amikor azt mondta senkit sem lőttek le..."

csúsztatásra nem helyes csősztatással válaszolni. Morvai csúsztatása nem menti Heller hazugságát.

Atisz 2011.03.05. 11:00:52

Elgondolkoztató poszt, rávilágít arra, hogy mi a gusztustalanabb - Heller anyót mentegetni, avagy 20-adjára, vérző fejjel megpróbálni bizonygatni, hogy 2006. okt 23-án nem vertek össze békés tüntetőket és járókelőket, megvadult, azonosító nélküli rendőrök, felső utasításra. Kár hogy az szarkasztikus él hiányzik a cikkből, ezért egyes elborult elméjű emberek akár komolyan is vehetik.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 11:03:25

@sárkányfő: Hellernek Morvai kérdésére a saját tudása szerint kell válaszolnia. Hellernek nem arra kell válaszolnia, amit a spanyolok képzelnek el Morvai kérdésére. kitérhet arra is, de előtte nem válaszolhat Morvai kérdésére olyan módon, ami az ő saját, és a mi magyarok tudása alapján hazugság.

a spanyolok felvilágosítása csak azután történhet meg, hogy Morvai krédésére nem hazudik

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 11:06:11

@sárkányfő: a másik dolog, hogy a világot azért kicsit körbejárták azok a képek és videók is, amik rögzítik a gumilövedékes lövéseket, tehát a spanyolok közül is lehetnek tisztában azzal, hogy voltak ilyen lövések.

harmadrészt pedig a Jobbik gondoskodni fog arról, hogy ilyen képek még többet járják körbe a világot ezután, és Heller ezzel simán égni fog. tehát ilyen szempontból is roppant buta válasz volt.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.03.05. 11:07:23

Valóban szégyen egy olyan pártnak a tagjának lenni amely elérte egy röpke év alatt a következőket:

Orbán Viktor megzsarolt 3 millió embert,nemes egyszerűséggel elvette ( állami segédlettel, lopást elkövetve) a magánnyugdíj megtakarításukat

Orbán Viktor az ország nyakába hűltette a helyesírási bajnok,Schmidt Pált,a cenzor Szalai Anamáriát,visszahozta a rossz emlékű Polt Pétert,Rendőrtábornokot csinált a személyes testőréből,Mindenféle lovagrendből szalajtott vazallust ültet a szakma pozíciókba(például kormányhivatalok,közintézmények)

Csökkentette a saját maga, képviselő és politikusi bandájának, a leggazdagabbaknak a kivételével a nettó béreket.

Elérte és eltűrte hogy hű emberei (Kósa és bűntársai) több alkalommal bedöntsék a forintot (amivel megtöltötték a párt kaszát, mivel kiderült hogy érdekes módon az adott időben mindig shortolásra játszottak a Fidesz közeli pénzemberek,vazallusok) több tízezer forintot véve ki a devizahitelesek zsebéből.

Orbán Viktor eltürte és hallgatólagossan támogatta a pofátlanul magas pénzek felvételét,hivalkodó luxus gyakorlását hű párt katonáinak. Elég csak megemlíteni Szíjártó Péter,Papcsák Ferenc,Lázár János nevét,hogy a többi,naponta kiderülő személyről ne is beszéljünk.

Eltűrte és támogatta a Vezető pozíciókba a párt szimpatizánsok és családtagok elhelyezését,jó pénzért. Nem emlegetném de muszáj,Kontrát,Pintér,Schmidt,Vitézi, persze a fiókpárt se marad le Semjén bandájával.

Orbán Viktor és a Fidesz egymásnak ugrasztotta az oszd meg és uralkodj elv alapján a nyugdíjasokat a fiatalokkal,a fegyveres és rendvédelmi szervek dolgozóit a fizikai dolgozókkal,a közalkalmazottakat és köztisztviselőket mindenki mással hogy a média megosztásáról és elfoglalásáról ne is beszéljünk, ami csak arra volt jó hogy lehessen csepegtetett információkkal hergelni egymás ellen a társadalmi csoportokat.

Végül,csak a terjedelmi korlátok miatt említem röviden a Külpolitikai lebőgést, Orbán búlaként elhíresült NYENYI-t,ami közröhej tárgya lett jó sok pénzért,Orbán alkotmány erőltetését,élelmiszer,üzemanyag,közüzemi díjak elszabadulását, közbiztonság állapotát és nem utolsó sorban a polgárokat irritáló megalomániás repülőgép terveket,Nándorfehérvári terembe költözést, minden napra jutó újabb fideszes pénzlenyúlások kiderülését.

Valóban én is szégyellnék egy ilyen velejéig korrupt,arrogáns párt tagja lenni,érdekében egyáltalán megszólalni.

Atisz 2011.03.05. 11:08:57

@Brendel Mátyás: Nos ez már ez pozitívabb felfogás, lehet, hogy ilyen hangvételben kellett volna a cikket is megírni.
Heller az utóbbi hónapokban teljesen lejáratta magát, kár mellette kiállni, mert ezzel csak tovább romlik a balliberális oldal presztízse.

Flea 2011.03.05. 11:11:47

Ha a hírekben azt hallanám, hogy mondjuk Iránban tüntetőket lőttek le, börtönöztek be és kínoztak meg, nem arra gondolok, ami Magyarországon történt, hanem arra, ami pl Líbiában folyik. A különbség pedig nyilvánvaló.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 11:13:23

@sárkányfő: trükkös, manipulatív kérdésre nem hazugsággal kell válaszolni, hanem megfelelően részletezett, pontos, körültekintő módon. egy filozófustól ez már csak nem nagy elvárás, nem?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 11:14:57

@Flea: "tüntetőket lőttek le" Morvai nem mondta, hogy tüntetőket lőttek le.

sóhegy049 2011.03.05. 12:23:54

@UKMUKfuck:
Én azért nem tartottam magamon kokárdát, mert azt senki ne sajátítsa ki. Ne kelljen a hazámban magyarként, magyarnak hírdetni magam. Ez nem szolidarítás, ez elmebaj. Az, hogy a vonalak párhuzamosak? Érdekekből. Persze, hogy azok!

sóhegy049 2011.03.05. 12:26:00

@xenuka:
Ezt hol olv astad? Avagy kinek hitted el? :-) Félelmeteseket tud néha valaki írni. És el is hiszitek, eszerint éltek? Dráma!

tundrazuzmo (törölt) 2011.03.05. 12:30:35

Morvai ismeri a tényeket, és az alapján ravaszul torzít. A lövöldözés igaz, a kínzás igaz, csak nem úgy.

Heller ismerheti a tényeket, de tagadja őket.

Most döntsem el, hogy melyik hazudik nagyobbat? Nehéz.

Mindenesetre "szakmailag" Hellernek kellene tájékozottabnak lenni, tőle várna az ember a tényekhez közeli álláspontot. Morvai csak egy politikus, a politikus pedig mindig torzítja a tényeket. Ezek szerint Heller is politikus, amit alátámaszt a Magyar Bálinttól kapott kutatási "eb-bér". A rohadt gyilkos komcsi lukács gy. munkásságát fényezgetni pedig ugyanolyan erkölcsi kategória szerintem, mint aki hitler "munkásságát" fényezi.

Úgyhogy egykutya a kettő, sajnos.

hunnihurri 2011.03.05. 12:38:06

ajajajaj , Magyarok nagy a baj, valóban az.
Minél több érték a lelki , kulturális, gazdasági tarisznyánkban , mosoly az ajkunkon annál inkább megtudunk küzdeni a gazokkal akik körülvesznek minket.
Ne gyűlölködjünk mert közös hazánkról van szó tehetséges nép vagyunk a Viszkis rablótól, Oláh Ibolyán át , Heller Ágnes -ig. Sok sok hibával természetesen Szeretett nélkül ez nem megy , oszoljunk fel , ma erre is van lehetőség.
Viktoréknak adok még 8 évet , de ha utána sem lesz eredmény akkor , megyek a temetőbe.

UKMUKfuck2 (törölt) 2011.03.05. 12:52:14

@sóhegy049:

Úgy nézem nem érted. Ha valakit az zavar, hogy más ki akarja előle sajátítani, akkor azt a szándékot azon az úton semlegesíti, aminek a lehetőségét mondtam neked. Józan eszű ember nem az asztalt veri vérvörösen ordítva, hogy nem enged kisajátítani, hnem köp vért eltorzult arccal, nem vádaskodik, hanem azáltal nem engedi, hogy értelmetlennél teszi azt, kihúzza a dolog méregfogát. Csakhogy pont azt nem akarták, a probléma álprobláma volt.

Talán így könnyebb lesz:

Amikor a németek a háború alatt megszállták Dániát, elrendelték a zsidók számára sárga csillag viselését. Másnap a király sárga csillaggal a kabátján jelent meg a szokásos napi kilovagolásán, általában a dánokon ott volt a sárga csillag. A németek viszavonták az intézkedést.

Körülmetélt Rajherceg 2011.03.05. 13:00:41

juppi zsidó köpedelem. Fáj, mi? El lehet takarodni az őshazába.

átlátó 2011.03.05. 13:03:29

Megmondom én az őszinteségemet...nekem például az eleve gyanús, ha valaki Heller néven filozofálgat...elejét veszem a kérdezősködést, hogy miért, azzal, hogy azt válaszolom: csak.
@UKMUKfuck: mondjuk a dán király azzal is észszerű döntést hozott, hogy uszkve 4 órán belül aláírta a kapitulációt a bátor vikingek nevében. Tehát megismétlem, észszerű döntést hozott.

sóhegy049 2011.03.05. 13:03:30

@UKMUKfuck:
Akkor a gyökerekhez. Ez volt az a pont, amivel ketté lett szakítva a társadalom és erről van szó. Ezt akartam röviden és mindenféle megmagyarázás nélkül. Mert ezen igazából el lehet csámcsogni. Ugyanúgy mint a poszton. Ott két politikai irányvonal csapott össze és hazai pálya vitáját kivitték az EP-be. Az angol szöveg, meg lássuk be, hogy alapszöveg. Heller, ha megfontoltan és nem indulatból válaszol, hanem kifejti bővebben a mondandót, akkor egy Morvainak nem lett volna szabad így felülnie, felsűlnie. Na! :-)

UKMUKfuck2 (törölt) 2011.03.05. 13:04:54

@hunnihurri:

Ez a helyes szellem. Kivéve a temetőt. Szót érteni egymással sokkal célravezetőbb.

Sokan Magyarországon úgy gyűlölködnek, harcolnak sokszor a semmin, mintha élveznék. Többnyire nem is valóságos dolgokról, csak jelképekről folyik a kölcsönös öldöklés. Tébolyda.

Ajánlott irodalom:

Szathmári Sándor: Kazohinia.

UKMUKfuck2 (törölt) 2011.03.05. 13:14:26

@sóhegy049:

Ez volt az a pont, igen, amikor a szakadás egyértelművé vált. De már régen formálódott. A pártok ezen munkálkodtak, már megalakulásuk óta.

A lényeges dolog az esettel kapcsolatban az, hogy kettő kellett a szakadáshoz. Tépj el egy cérnát aminek a végét fogod, anélkül, hogy valaki megfogná a másikat (vagy más módon rögzíted)! Nem csak a Fidesz ötletén múlt. Ugyanakkora a felelőssége annak aki gyerekesen ügyet csinált abból a tulajdonképpen jeletéktelen dologból aminek üggyé válását símán elkerülhetette volna, ha akarja elkerülni. Együtt fáradoztak a szakadás elérésén. Ezt jó tudni annak is aki balra húz, annak is, aki jobb felé.

UKMUKfuck2 (törölt) 2011.03.05. 13:15:41

@átlátó:

Nem nagyon tudom mit akarsz mondani. Bajom nincs vele, csak nem látom.

sóhegy049 2011.03.05. 13:22:37

@UKMUKfuck:
Én a hazai politikától első perctől kezdve undorodom. Nem is tartozom sehová, mert logikátlan lenne. Egyet értek abban, hogy mindkét oldal a maga malmára hajtja a vizet és egyre mélyebben süllyed le, hogy az eszközöket megtalálja. Na ez a szomorú. Itt írják sokan, hogy egy összefogás lenne szükséges. Ez egyértelmű. Véleményem szerint erre a mai napig a bal nyitott és a jobb tovább keresi a széthúzás eszközeit. Hitelt egyiknek sem előlegezek.
De ez már igencsak OFF lett! :-)

átlátó 2011.03.05. 13:25:46

@UKMUKfuck: Nem a te hibád. :) Semmit nem akartam vele mondani, csak azt, hogy a dán király észszerű döntést hozott, hogy 4 órán belül kapitulált. Ismereteim szerint a német csapatok úgy hajnali 4-kor átlépték a határt. Gondolom a Jean fölébresztette a királyt úgy negyed 5 körül és torokköszörülés, meg meghajlás után közölte a hírt. A király meg a dunyha alól kiszólt, hogy akkó jól van, háromnegyed 8-ra legyen kész az írás, de hamár korán kelek utána kimegyek vadászni.

UKMUKfuck2 (törölt) 2011.03.05. 13:26:31

@sóhegy049:

Egyetértünk, kivéve a bal és jobb megkülönböztetését. Fönt: összedolgoznak. Lent: mindkét táborban vannak kommunikációra nem kapható elborultak. És vannak mindenhol félreértések is, látszatok, tévedések, elkerülhetetlenül.

sóhegy049 2011.03.05. 13:30:41

@UKMUKfuck:
Tévedések, azok sokaságával és elborultak sem csekély számban. Egyszer ezt ki kellene egy közös nevezőn verni a társadalomból és másképp mehetne minden? Talán, de ehhez valami politikai alternativát kellene találni. Ami ugye nincs.

preston 2011.03.05. 13:43:41

@Brendel Mátyás: a következőket irtad:
Heller Ágnessel nem az a baj, hogy balliberális, nem az, hogy csalt pályázaton (nem állítom, hogy csalt), nem az, hogy filozófus. A baj pont az, hogy balliberális, és az, hogy "filozófus is, meg nem is".
Három dolgot soroltál fel, amivel szerinted nincs baj: balliberális, csalt és filozófus.
Emlited a csalást, de nyitva hagyod, csak magadat határolod el a kijelentéstől. Az ember nehezen tudja a saját szövegét más szemével olvasni, ötödszörre is azt olvassa, amit gondolt eredetileg.
Számomra fontos, hogy egy köziró ilyen kontextusban ne hagyja nyitva ezt a kérdést, hiszen az egész ügy kabátlopás esete. Én nem vagyok közirő, de azt irtam volna, ha nem akarok prejudikalni, hogy állitolagosan csalt ( de ezt én nem állitom)
Ezek után megtisztelhenél, ha megirnád, hogy mivel nem értesz egyet kommentáromban.

UKMUKfuck2 (törölt) 2011.03.05. 13:45:41

@sóhegy049:

Csak azon a szálon tudom elképzelni a kivezető utat, hogy valahogy rájönnek a népek, hogy nem oldalak győzelmén át lehet a dolgokra megoldást keresni, hanem úgy, hogy az ilyesmi kikapcsolásával a konkrét kérdésekben konkrét megoldásokat keresnek együtt, azt tartva csak szem előtt, hogy az a valami, hogyan működhetne jól. Nem kétlem, ha arra sikerülne átállni (most azt ne kérdezd, akármilyen jogos, hogy hogyan), kiderülne, hogy a legtöbb ember kb. ugyanazt akarja.

A pártok, a nevükben vitatkozás, a rájuk mindenáron az ember jobb meggyőződése ellenére is szavazás, vagyis a szavazés kényszer érzése csapda. Nem demokratikus keretek között álpártokra a szavazésnak rtelme nincs, csak elméylíti, egyre jobban a válságot, logikusan csak az ország fölszámolására vezethet a folyamat. El kell felejteni a hamis reményt, hogy majd a következő választástól kezdve jobb lesz. Nem lesz. Ha az ember arzént kever ciánnal, mindegy milyen arányban keveri.

este ráérek 2011.03.05. 13:47:02

@Kotkodus: Látszik csak abban tudsz gondolkodni, hogy jobb vagy bal, miközben ez az mszp-fidesz kombót nyögjük már mióta. Egy épp eszű embernek a mai politikában elég csak egy dolgot látnia, hogy átlássa milyen velejéig romlott rendszer ez.Mégpedig azt, hogy az előző kormány lopásait vizsgáló biztos egy ugyanolyan korrupt tolvaj. Ezek után szavazhatsz demokratikusan még 120 éven keresztül, de ugyan azt a mocskot kapod.

márki26 2011.03.05. 13:59:50

Ez a Heller egy filozófusnak mondott rosszindulatú, szikkadt fejű bajkeverő. Mitől világhírű filozófus? Mert azt terjesztették róla? 20 éve azt se tudták róla itthon, hogy a világon van. Világhírű Arisztitelész, Schopenhauer, Kant stb. De Heller? Ne vicceljünk már.
Ennyi erővel Morvai is van ugyanolyan híres büntetőjogász-tudós.

preston 2011.03.05. 14:26:25

@Brendel Mátyás: ne haragudj, de amit emlitesz, az definitive brutalitás és nem kinzás.persze lehet, hogy sok naiv ember mártirnak érezte magát , mert követte vezére sugalmazását és ellenállt az ,,illegitim ,, hatalomnak. Ezek nem a ködobáló csőcselék, ezek a passzivan ellenállók, ők lehettek többen és számukra ez szenvedés volt.

UKMUKfuck2 (törölt) 2011.03.05. 15:03:06

@preston:

Voltak kínzások. Pl. olyasmik, hogy nem engedték leülni a bevitteket fél napokig és effélék. Nem csak a villany a faszba számít kínzásnak, ez is. Meg hát a letartoztatás után szándékosan eltört ujjat nem tudom hova máshova lehet sorolni. Abból is voltak esetek.

anyátok 2011.03.05. 15:52:54

@márki26: " azt se tudták róla itthon, hogy a világon van"

Rubik Ernőről sem.

A magyar celebek a VV-ből kerülnek a köztudatba, nem az ELTE-BTK filozófiai Tanszékéről.

tolsztoj 2011.03.05. 16:19:40

"Ezen a napon ugyanis Morvai Krisztina is felszólalt, és botrányt okozott kérdéseivel. "

Ezen jót röhöghetnék, ha az egész nem volna annyira szomorú.
A botrány az, hogyan viselkednek ezek a vörös vagy zöld - vagy isten tudja milyen színű liberálbolsevikok, akik merik osztani azt az észt, aminek nincsenek is birtokában, ők , ezek a senkik mernek inkvizíciós ülést tartani Magyarország felett - na ez aztán a pofátlanság netovábbja!
Egy pedofil állat nemhogy ülhet ebben a beteg európai parlamentben, de még ki is nyithatja rohadt pofáját.
Nos jól állunk drága Európa!
Hogy Morvai Krisztina a nevetséges? - el vagy egy kicsit tájolva liberálbolsevik apuskám - ti liberálbolsevikok vagytok a legnevetségesebbek, a legrohadtabb társaság, amely ezen a világon valaha is létezett - mert alattomosak vagytok - ebben igazi bajnokokká fejlesztettétek magatokat.
Az a vén banya meg a "filozófus" megjelölést nem érdemli meg, az a hülye aki ezt a hazudozó némbert filozófusnak meri nevezni.
És hogy ő ereszkedett le Morvai Krisztina szintjére? - az a tragikus, hogy ez a nyamvadt EU mindenre szarik, amik valóban fontos lenne - az a tragikus, hogy Morvainak ilyen kérdéseket kell feltenni ebben a gittegyletben, amely azt sem tudja mi történt, mi történik Európában - elképesztő, hogy egy "tisztes" európai forumon így lehet szabadon HAZUDNI, ahogy ezt Heller tette - a mellette ülő hibbant liba pedig azt sem sejti miről van szó.
Szép kis "európai", igazi idióta, hamis, buggyant, öntelt társáság - szégyellném magam ezek között a pszeudoemberek között ülni....

sóhegy049 2011.03.05. 16:23:56

@tolsztoj:
Mindenki "liberálbolsevik"? :-)
Akkor egy "önjellemrajz" és egy hovatartozás? Kérhető tőled? :-)

vizesnyolcas 2011.03.05. 17:12:34

@tollas:
"Miért kellett tömeget oszlatni október23 -án, nemzeti ünnepünkön, amikor az emberek tömegesen vonulnak, ünnepelnek?"

Garutulálok! Ez a kérdés a tökéletes válasz egy sor idióta troll hozzászólására.

Sine ira et studio... 2011.03.05. 19:02:55

Kedves hozzászóló társaim!

Úgy látom, hogy a több, mint 500 kommentben sikerült elég sok dolgot összeszedni, amelyek elég messzire vezetnek Heller Ágnestől. Lehet azon rugózni, hogy a shot kifejezést hogy értette, meg hogy nem értette, de amikor azt mondja, hogy itt senkit nem kínoztak meg, mindennemű dolog, amit Morvai Krisztina állított, az fikció, az bizony arra enged következtetni, hogy szerinte semmi rendkívüli nem történt, nem voltak pl. szemkilövetések, (ahogy Gyurcsány Ferenc is megkérdezte Kiskunfélegyházán) és egészében véve a rendőrség normálisan járt el. Tudjuk jól nem így volt.

Abba kár belemenni, hogy voltak -e égő kukák, randalírozások, tv-székház ostrom, mert voltak. Volt csőcselék is. De rájuk hivatkozva normálisnak nevezni mindenféle rendőri szabálytalanságot, túlkapást, az szerintem pofátlanság. És joggal kérik számon sokan, hogy a Fidesztől rettegők, a demokrácia féltői miért nem háborodtak fel azon, amikor azonosíthatatlan rendőrök állatként viselkedtek ártatlan civilekkel szemben, olyan fegyvereket bevetve, ami nem volt szabályos. Az Astoriánál történtekbe nem akarok belemenni, itt úgy látom, elvesztünk a technikai részletekben. De az TÉNY, hogy az azonosítók "leestek", hogy felvételeken viperával ütik a népet, és hogy a gumilövedékek fejre mentek. Mindez megengedhető volt a tv-székház ostrománál, de ezzel nem lehet pl. megmagyarázni azt, amikor a Blaha sörözőnél vertek szarrá embereket - mert éppen arra jártak. Szóval a jogvédők ekkor nem jajgattak sehol a polgárok jogaiért, az meg külön pofátlanság volt, hogy a politikusok is fordítva ültek a lovon, és ilyeneket nyilatkozgattak kormánykörökből, hogy "minek jártak arra", vagy kiröhögték Révész Máriuszt (Mártíriusz, ugye emlékszünk?), akit szintén szarrá vertek a rendőrök.

Nem szaporítanám tovább a szót, mert csak ismételem sok előttem hozzászólót. Mindössze annyit akarok hozzátenni, hogy én is úgy gondolom, minden oldalon vannak vétkesek, csak azért a polgári szabályszegést hadd ne vegyük már egy szintre a rendőri szabálysértéssel, amelyek, minden valószínűség szerint tudatosak voltak, de ez a későbbi pökhendi és pofátlan nyilatkozatokból is egyértelműen kiderül (úgymint: "a vipera egy veszélyes állat" és "leestek az azonosítók"). A polgár felett a rendőrségnek joga van számon kérni a törvénysértéseket, és én úgy gondolom, ezzel a joggal, az erőszak hatalmával megvan az a kötelessége is, hogy az ő szabálysértései többszörös súllyal essenek latba. Itt pedig súlyos szabálysértések voltak. És joggal lehet azon is felháborodni, miért beszélünk erről 2011 tavaszán? De akkor azon is tessenek felháborodni, hogy 2006. október 23 után a rendőrségi vezetőket a nyilvánvaló szabálysértések ellenére miért kezelték úgy, mint akik tették rendesen a dolgukat, miért kaptak kitüntetést? Lehet azon felháborodni, hogy sokan arról beszélnek, hogy Gyurcsányék verették meg a tüntetőket, és hogy ez mekkora blőd összeesküvés-elmélet. De akkor gondolkodjunk el ezeken a dolgokon is, ahol visszaköszön ismét az a pofátlanság, ami nagyon sok sáros szoci ügyben megvan.
Heller Ágnes meg lehet nagy filozófus, nem ismerem a munkásságát, én csak a politikai nyilatkozatait ismerem, amik elfogultak, elvakultak, és számomra roppant nem szimpatikus, hogy mélységesen lenéz mindenkit, köztük engem is, aki a híradóban hallgatom őt.

Amatőr 2011.03.05. 19:35:32

@Brendel Mátyás: Másrészt Heller szájából igen rosszul hangzott volna, hogy "csak gumilövedékkel lőttek"!

Kandabula 2011.03.05. 19:36:37

Eljátszom a gondolattal, mi történt volna a várossal, ha nincs semmiféle rendőrség. Egyszerűen nincs.

sóhegy049 2011.03.05. 20:16:34

@Kandabula:
...ég a város, ég a ház is, nem is egy ház, hanem száz is?

decens 2011.03.05. 21:14:07

@sóhegy049:
Ha nincs semmiféle rendőrség. Egyszerűen nincs, akkor nem ég a város, nem ég a ház is, nem is száz ház nem ég hanem egy sem?
Mindenki békésen ünnepelt volna.

UKMUKfuck2 (törölt) 2011.03.05. 21:29:05

@Sine ira et studio...:

Jóváhagyva. Így néz ki egy normális komment.

UKMUKfuck2 (törölt) 2011.03.05. 21:35:17

@decens:

Igen, főként ha, amint meggondolandó, a Toroczkai féle úgy 40-50 provokátort a rendőrséghez tartozónak vesszük. Ha nem, akkor az bonyolította volna a helyzetet, és az is volt a szándék. (v. ö. égő Reichstag, Gliwice.)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 22:36:01

@preston: "Emlited a csalást, de nyitva hagyod"

ami ebben a helyzetben a legtisztességesebb eljárás.

"Számomra fontos, hogy egy köziró ilyen kontextusban ne hagyja nyitva ezt a kérdést"

szerintem meg kötelessége nyitva hagyni, ha egyszer nem tud semmit.

" állitolagosan csalt ( de ezt én nem állitom)"

ez redundáns. ha nem állítom, akkor nyilván mások állítják. tehát állítólagosan csalt. benne van.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 22:39:31

@preston: "amit emlitesz, az definitive brutalitás és nem kinzás."

definitíve kinzás. a kínzás olyan brutalitás, amelyet fogva tartott emberen követnek el. amiről szó van, az ez. te nem tudsz magyarul.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 22:47:39

@preston: "...any act by which severe pain or suffering, whether physical or mental, is intentionally inflicted on a person for such purposes as obtaining from him, or a third person, information or a confession, punishing him for an act he or a third person has committed or is suspected of having committed, or intimidating or coercing him or a third person, or for any reason based on discrimination of any kind, when such pain or suffering is inflicted by or at the instigation of or with the consent or acquiescence of a public official or other person acting in an official capacity"

en.wikipedia.org/wiki/Torture

namost itt a célok között szerepel az intimidating, punishing és a coerce, ami gyakorlatilag mindig jelen van akkor, amikor egy rendőr szándékosan erőszakot alkalmaz egy fogva tartottal szemben. tehát gyakorlatilag minden fogvatartott emberen elkövetett erőszak kínzás.

aztán meg a fene se tudja, lehet, hogy ki is akartak szedni belőlük valamit.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 22:49:19

@preston: még valamit, van olyan, hogy állatkínzás. az biztosan nem azért van, hogy beszéljen az állat.:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 22:59:09

@tolsztoj:

Morvai szintjéhez elég annyit megnézni, hogy:

1) Milyen arrogáns, tuskó, fejrázós metakommunikációval adja elő a kérdését.

2) Hogy rikácsol, amikor megvonják tőle a szót.

3) Szavakban "össze-visssza" csapkod, nem tud egy helyben maradni. Kb három embert akar egyszerre kiosztani, mindenbe beleköt. Értelmes ember nem csapkod össze-vissza, egyszerre egy dologra fókuszál.

4) Hazudozott össze-vissza. Hogy miről, az benne van a cikkben.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 23:08:03

@Sine ira et studio...:

"a polgári szabályszegést hadd ne vegyük már egy szintre a rendőri szabálysértéssel"

ha egy polgár nekimegy a rendőrnek, az ugyanolyan súlyos, mint ha a rendőr nekimegy az ártatlan embernek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 23:11:38

@Sine ira et studio...: "a demokrácia féltői miért nem háborodtak fel azon, amikor azonosíthatatlan rendőrök állatként viselkedtek ártatlan civilekkel szemben, olyan fegyvereket bevetve, ami nem volt szabályos. "

valószínűleg azért, mert:

1) a jobboldal úgyis felháborodott, tehát felháborodásban nem volt hiány

2) a dolgot a vis mayor helyzetben elkövetett alacsonyabb szinten elkövetett hibának értékelték (helyesen), és nem a kormány részéről szándékosan elkövetett szisztematikus demokrácia-rombolásának.

Orbán Viktor viszont kormány szintről és szisztematikusan rombolja a demokráciát, hosszú távon, állandó jelleggel.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 23:13:32

@Amatőr: hát, tudod, az első dolog az, hogy az igazat mondja az ember (főleg a filozófus), a második szempont lehet az, hogy ez hogy hangzik. ha tud jobb megfogalmazást, mondja azt, ha nem tud, akkor mondja a rosszul hangzót, vagy halhasson. de hazugságot azt ne mondjon!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 23:14:25

@decens: "Ha nincs semmiféle rendőrség. Egyszerűen nincs, akkor nem ég a város, nem ég a ház is, nem is száz ház nem ég hanem egy sem?
Mindenki békésen ünnepelt volna. "

a tévészékháznál nem a rendőrség kezdte.

UKMUKfuck2 (törölt) 2011.03.05. 23:23:03

@Brendel Mátyás:

Nem. Itt vagy nagyon eltévedve. Ezért hívtalak ismételten fasiszta mentalitásúnak. Ugyanis egy demokráciában a rendőr magát az államot árulja el, ellene fordul, ha az ártatlan állampolgárt megtámadja. Ez vissaálés a részéről a megbizatásval. Pontosaon azért létezik, az a munkája, hogy védje. Aki azt támadhja meg akit hivatalból kötelssége védeni, annak a vétke nem is hasonlítható össze súlyosságban az őrá akármiért támadó civilével. Tisztességes, és általam kellően értékelt megnyilvánulásaid közben úgy érzem a fegyveres hatalom szolgalelkű tiszteletének bűvöletében élsz, ennyiben vagy fasiszta. De ez nagyon komoly, és gondold át, ha javasolhatom.

UKMUKfuck2 (törölt) 2011.03.05. 23:30:36

@Brendel Mátyás:

Hanem az állam. Toroczkai, félreérthetetlenül megbízásból vitt át oda a Kossuth térről egy elenyésző kisebbséget – tudod! – ezt varrták aljasul az ártatlan békés tüntetők ezreinek a nyakába, az volt maga a terv, hogy ezt tegyék.

UKMUKfuck2 (törölt) 2011.03.05. 23:36:31

@Brendel Mátyás:

És ugye emlékszel, hogy az általad elmarasztalt tüntetők mentették meg az autójukban égéstől az állam által magára hagyott rendőröket?

Nézz szembe ezzel:

A demokrácia maszkjában megjelenő Gyurcsány kormány semmivel sem volt kevésbé népellenes, mint magát népi demokratikusnak hívó szerves elődje.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 23:40:09

@UKMUKfuck: "Ugyanis egy demokráciában a rendőr magát az államot árulja el, ellene fordul, ha az ártatlan állampolgárt megtámadja."

és a civil is magát az államot árulja el, ha a rendőr ellen fordul.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.05. 23:43:07

@UKMUKfuck: "És ugye emlékszel, hogy az általad elmarasztalt tüntetők mentették meg az autójukban égéstől az állam által magára hagyott rendőröket?"

előtte meg felgyújtottak más autókat, és a bejáratot.

a tévészékháznál ugyan voltak rendőrök, de még mielőtt bármit is csináltak volna, a tüntetők felgyújtották a székházat és az autókat. ebből látszik, hogy a zavargás nem a rendőrök miatt tört ki.

"A demokrácia maszkjában megjelenő Gyurcsány kormány semmivel sem volt kevésbé népellenes, mint magát népi demokratikusnak hívó szerves elődje. "

nem volt népellenes.

Sine ira et studio... 2011.03.05. 23:54:41

@Brendel Mátyás: UKMUKfuck gyakorlatilag megerősítette, amit írtam erről, és én magam is megindokoltam. A rendőrnek joga van erőszakot alkalmazni, a polgárnak soha nincs. De a rendőrnek e többletjogért többlet kötelességei is vannak, ha máshogy nem, hát szigorúbb szabályok révén, hogy visszatartsák őt a visszaéléstől. Ha a két fél egy megítélés alá esne, az majdnem a farkastörvényekkel állna egy szinten, akié az erő, azé lenne a hatalom, a másik felett. Mellesleg szigorúbban büntetik, ha a polgár nekimegy bármilyen közfeladatot betöltő személynek, nagyon helyesen. Pont azért, mert elvileg a rendőr értünk van. Na most, ha egy rendőr azonosító nélkül ártatlanokat kardlapoz a Blaha sörözőben, az nem hiszem, hogy ezt a jó kapcsolatot erősítené, és ha rendőrvezető lennék, tuti megtorolnám, nem pedig kitüntetéseket osztogatnék az eset után. Magyarországon sajnos az utóbbi történt, és ha a túlkapásokat alacsonyabb szinten elkövetett hibának könyveled el, ezt akkor sem tarthatod annak. Mert ez a gesztus valahol azt jelképezi, hogy a kitüntetést adományozók elsiklottak ezek felett a hibák felett, megengedhetőnek tartották, ez pedig nem hiszem, hogy akár a demokráciát, akár bármilyen közösséget építene, sokkal inkább rombolja azt.
Ami pedig a "rettegőket" illeti: azt mondod, a jobboldal tiltakozott eleget, ezzel Te magad is párthoz kötöd azokat, akiknek a hangját én hiányolom. Ami nem baj. A baj az, hogy a megállapításaikat nem baloldaliként, hanem "függetlenként" teszik, az már egy más kérdés. Az általad végzett pártokra osztás ugyanakkor azt is tükrözi, hogy ezeket a nyilvánvalóan immorális tetteket politikai okokból a baloldal még ma sem hajlandó elítélni, pedig volna mit. Függetlenként meg különösen. És igaza van annak az előttem hozzászólónak, hogy aki fél a médiatörvény MAJDANI esetleges negatív következményeitől, aki fél az alkotmánybíróság jogkörének szűkítéséből következő JÖVŐBELI esetleges káros hatásaitól, az legyen kritikus a MÚLT nyilvánvaló jogsértéseivel szemben is. Aki ennyire félti a demokráciát a jövőben, az igenis ítélje el, ami akkor történt a fővárosban, és legyen oly kedves, ne próbálja meg összemosni a tv-székházat ostromló futballhuligánokat az ártatlanul behurcolt egyetemista lányokkal és összevert idős emberekkel. Ahogy a hatalomnak sem kellett volna legitimálni utólag a nyilvánvaló disznóságokat Gergényi kitüntetésével, mert ez nem azt sugározta, hogy alsóbb szintű hibákat ismert el akár a kormány, akár a főváros, hanem hogy egyetértett a fellépéssel. Ha viszont ez így van, az tényleg a demokrácia rombolása.

Sine ira et studio... 2011.03.05. 23:58:23

@Brendel Mátyás: A civilt súlyosabban is büntetik ezért! A rendőrt pedig büntessék még annyival súlyosabban, mert neki joga van a civillel szemben, és ezzel vissza is élhet. Ahogy vissza is élt számos esetben, az általunk tárgyalt időszakban. Senki nem a tv-székházat ostromlók tetteit akarja mentegetni, kár erre terelni a témát. Az pedig megint tény, hogy a rendőrség szeptember 18-án magára hagyott rendőröket égő autókban, akiket tüntetők szabadítottak ki.

sóhegy049 2011.03.06. 00:02:04

@decens:
Biztos? Ezt sem tenném meg a tippmixen! Biztos ott voltál? Akkor biztos láttad mindkét oldalt. Nem a rendőrt védem, de a törő-zúzó idiótákat sem.

UKMUKfuck2 (törölt) 2011.03.06. 00:06:57

@Brendel Mátyás:

Az, hogy a civil az államot elárulja ha a rendőr ellen fordul, közönséges hülyeség.

Nem sértegetésből hangsúlyozom, hogy fasisztaként gondolkozol, mint egyébként a teljes Kuczeiánus balbanda, hanem egy nyilvánvaló dolog kimondása, leszögezése érdekében. Legfínomabb megközelítésben tekintélyelvűként. Akármiként is, semmiképpen sem demokrataként. Demokráciában azt aminek hangot adtál nem lehet értelmezni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.06. 00:07:20

@Sine ira et studio...:

"Ha a két fél egy megítélés alá esne, az majdnem a farkastörvényekkel állna egy szinten, akié az erő, azé lenne a hatalom, a másik felett."

nem a két felet tettem azonos megítélés alá. ha egy rendőr báétn egy ártatlan civilt, az nem ugyanaz, mint ha egy civil bánt egy civilt.

ugyanakkor, ha egy civil egy rendőrnek nem engedelmeskedik, az az állam alapját kérdőjelezi meg, ezért súlyos.

egy ártatlan civil bántalmazása az "csak" a demokráciát sérti. a rendőr bántalmazása az az államot, mint olyat sérti. alapvetőbb dolgot sért.

nem véletlen, hogy a rendőrgyilkosság súlyosabb, mint egy sima gyilkosság. a törvény is igazat ad nekem. kár vitáznod.

" Mellesleg szigorúbban büntetik, ha a polgár nekimegy bármilyen közfeladatot betöltő személynek, nagyon helyesen."

na látod. pont azért, mert súlyosabb dolog.

" nem pedig kitüntetéseket osztogatnék az eset után. Magyarországon sajnos az utóbbi történt, és ha a túlkapásokat alacsonyabb szinten elkövetett hibának könyveled el, ezt akkor sem tarthatod annak."

a kitüntetés lehet, hogy kormány szintű hiba volt. de ez már egy másik kérdés.

"Az általad végzett pártokra osztás ugyanakkor azt is tükrözi, hogy ezeket a nyilvánvalóan immorális tetteket politikai okokból a baloldal még ma sem hajlandó elítélni"

nem tükrözi. arra céloz, hogy volt egy érthető ugrási sorrend. ennyi. sőt, a jobboldal kapásból ugrott, idő előtt.

"hozzászólónak, hogy aki fél a médiatörvény MAJDANI esetleges negatív következményeitől, aki fél az alkotmánybíróság jogkörének szűkítéséből következő JÖVŐBELI esetleges káros hatásaitól, az legyen kritikus a MÚLT nyilvánvaló jogsértéseivel szemben is."

nincs a kettő egy szinten. nem a kormány hibázott az oszlatáskor. akik hibáztak, azok nem tudják a demokráciát felszámolni. Orbán viszont tudja és teszi.

" Aki ennyire félti a demokráciát a jövőben, az igenis ítélje el, ami akkor történt a fővárosban"

a demokrácia nem forgott különösebben veszélyben.

" Ahogy a hatalomnak sem kellett volna legitimálni utólag a nyilvánvaló disznóságokat Gergényi kitüntetésével, mert ez nem azt sugározta, hogy alsóbb szintű hibákat ismert el akár a kormány, akár a főváros, hanem hogy egyetértett a fellépéssel. Ha viszont ez így van, az tényleg a demokrácia rombolása. "

ez egy hiba volt, amely a demokráciának nem különösebben ártott. a dolog nem torkollott abba, hogy utána minden rendőr mindenféle szinten elkezdett volna egyre többet és többet hibázni. ilyen veszély nem is nagyon állt fenn.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.06. 00:08:26

@Sine ira et studio...:

"A civilt súlyosabban is büntetik ezért!"

ezzel elismered, hogy súlyosabb bűn. vitának vége.

UKMUKfuck2 (törölt) 2011.03.06. 00:11:04

@Sine ira et studio...:

A legnagyobb tisztelettel minden szavad iránt értek ismét és mélyen egyet.

Most viszont alvás idő nálam. Már egy ideje.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.06. 00:11:41

@UKMUKfuck:

"Az, hogy a civil az államot elárulja ha a rendőr ellen fordul, közönséges hülyeség."

pedig de. az állam, a társadalmi szerződés lényege, hogy az állampolgárok elismerik, hogy az államnak van három hatalmi ága: a törvényhozó, a kormányzó és a végrehajtó ág. Montesquieu, tudod. a rendőrség a végrehajtás alá tartozik. az állam fogalmának lényege, hogy a rendőrnek engedelmeskedik az állampolgár, mert elismeri az államot.

ha nem, azzal az államot árulja el.

"fasisztaként gondolkozol"

az egy új megközelítés, hogy Rousseau fasiszta lett volna.:)

UKMUKfuck2 (törölt) 2011.03.06. 00:21:47

@Brendel Mátyás:

MONDOM, hogy tekintélyelvű vagy, Mindegy. Ezzel:

2011.03.06. 00:08:26

betetted náam a kaput. Eddig tartottalak korrektnek. Már nem.

UKMUKfuck2 (törölt) 2011.03.06. 00:23:26

@Sine ira et studio...:

Kösz, és tényleg húzok el. Jó volt látni, hogy van aki nemcsak tudja miről beszél, de nagyon jó szinten is.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.06. 00:34:02

@UKMUKfuck: 1) a tekintélyelvűség és a fasizmus két külön dolog

2) Egyik sem vagyok.

Sine ira et studio... 2011.03.06. 00:35:39

@Brendel Mátyás: A társadalmi szerződést soha, sehol, senki nem kötötte meg, különösen nem olyan nagy tételben, mint mondjuk amilyen a nemzet. Eleve a társadalmi egyezmény nem a hatalmi ágak szétválasztásáról, hanem a jogok átadományozásáról szól, de a szarva közt fogod meg a dolog tőgyét, ha az elméletből közelítesz a gyakorlat felé. De ha már itt tartunk, akkor a hatalmi ágak szétválasztása 2006 őszén súlyosan sérült akkor, amikor a jogtalan rendőri eljárás után a bíróságokon jogtalan, és később visszavont ítéletek születtek, mert a két hatalmi ág érdekes módon ugyanazt a hibát követte el.
Ha pedig a társadalmi szerződésnél tartunk, az elvileg önkéntes dolog volt. Na most, az ilyen jellegű dolgoknál nagyon rosszul veszi ki magát, hogy ha a jogai egy részéről lemondó polgárt az e jogokat megkapó bármelyik hatalmi ág jogtalanul vegzálja. Az államot ugyanis nem a misztikus társadalmi szerződés tartja össze, hanem a társadalom gyakorlati kohéziója, amit súlyosan roncsol az, ha mondjuk a rendőrség visszaél a hatalmával.

Sine ira et studio... 2011.03.06. 00:42:57

@Brendel Mátyás: Ukkmukknak igaza van abban, hogy tekintélyelvű vagy, mert a rendőr-civil kapcsolatot egyik oldalról a feltétlen engedelmesség jegyében képzeled el, azon a jogon, hogy a rendőr az államot képviseli. A rendőr a törvényességet képviseli, nem az államot, utóbbit szokták rendőrállamnak nevezni. Az állam ugyanis az állam vezetését jelenti (tehát ebben a kontextusban: Orbán rendőrsége, Gyurcsány rendőrsége), a törvény pedig azokat a szabályokat, melyeket jobb esetben egy alkotmány kritériumai foglalnak keretbe. Egy rendőr nehezen lehet a törvény őre anélkül, hogy a törvényeket ő maga betartaná, és ha nem ezt teszi, akkor nem várhatja el az engedelmességet sem. Ha Te mégis úgy gondolod, hogy igen (és a 2006. október 23-i fellépés számos helyen lépte túl a törvényes kereteket, nem ismétlem el újra őket), akkor tekintélyelvű vagy.
A fasizmus is tekintélyelvű abból a szempontból, hogy a főhatalom felé feltétlen engedelmességet vár el, aminek a rendvédelmi szervek a legfőbb kifejezői. Nem látok ellentmondást.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.06. 00:53:02

@Sine ira et studio...: "A társadalmi szerződést soha, sehol, senki nem kötötte meg"

de. a személyi, az átlevél átvételekor, a választáskor ráutaló magatartással. van ilyen szerződéskötés.

"De ha már itt tartunk, akkor a hatalmi ágak szétválasztása 2006 őszén súlyosan sérült akkor, amikor a jogtalan rendőri eljárás után a bíróságokon jogtalan, és később visszavont ítéletek születtek, mert a két hatalmi ág érdekes módon ugyanazt a hibát követte el."

ez akkor lenne igaz, ha tudnád bizonyítani, hogy a kormány megrendelésére történtek. a Fidesz, amikor visszavonta az ítéleteket, ott bizony sérült a hatalmi ágak szétválasztása.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.06. 00:57:30

@Sine ira et studio...:

"Ukkmukknak igaza van abban, hogy tekintélyelvű vagy, mert a rendőr-civil kapcsolatot egyik oldalról a feltétlen engedelmesség jegyében képzeled el, azon a jogon, hogy a rendőr az államot képviseli."

egy szerződés betartása nem tekintélyelvűség, hanem tisztesség.

" A rendőr a törvényességet képviseli, nem az államot"

a rendőr az állam végrehajtó szervének része.

" Egy rendőr nehezen lehet a törvény őre anélkül, hogy a törvényeket ő maga betartaná, és ha nem ezt teszi, akkor nem várhatja el az engedelmességet sem."

ez nem igaz. a rendőrnek akkor is engedelmeskedni kell, ha nem törvényesen jár el. legfeljebb utána be kell perelni.

" Ha Te mégis úgy gondolod, hogy igen (és a 2006. október 23-i fellépés számos helyen lépte túl a törvényes kereteket, nem ismétlem el újra őket), akkor tekintélyelvű vagy."

a rendőrnek nem engedelmeskedés megelőzte a törvénytelenségeket. ráadásul olyan rendőröknek sem engedelmeskedtek, akik nem csináltak semmi törvényelleneset.

ez egy nagyon durva, kamu érvelés volt részedről.

"A fasizmus is tekintélyelvű abból a szempontból, hogy a főhatalom felé feltétlen engedelmességet vár el"

de nem minden tekintélyelvűség fasizmus. tehát nem ugyanaz.

Sine ira et studio... 2011.03.06. 01:02:33

@Brendel Mátyás: Ha jól tudom, a végrehajtói és a bíráskodó hatalom két külön ág. Azt pedig hadd ne kelljen citálnom, hány esetben születtek a jogtalan rendőri intézkedést követően elmarasztaló bírói ítéletek. Az, hogy a kormánynak volt -e szerepe benne, nem szükséges annak a megállapításához, hogy két, külön hatalmi ág jogszerűtlenül működött együtt.
Más téma, de a hatalmi ágak szétválasztására mondjuk az UD Zrt. kapcsán előkerült hangfelvételek sem okozhatnak illuziót, ahogy az sem, amikor mondjuk kokót akartak elrejteni a HírTv-seknél, vagy amikor Hunvald György segítséget akart eszközölni magának Szilvásynál (és erre talált is embert), hogy valahogy sikálják el a körülötte folyó nyomozást. De ha csak a felső példánál maradunk, és maradjunk csak annál, ott sem választódtak szét az ágak, igencsak együttműködtek, ami mondjuk a törvény betartásánál nem is lett volna probléma.

Sine ira et studio... 2011.03.06. 01:12:19

@Brendel Mátyás: Mátyás, ne vigyük el ezt a dolgot az elméletek világába, maradjunk a hétköznapi életnél, és a gyakorlatnál. Felejtsük már el azt a szerződést, kár ezeken a szavakon lovagolni, a lényeg az, hogy tisztelni kell a törvényt. A rendőr is állampolgár, neki is tisztelni kell ezt a törvényt, plusz azt, ami rendőrként vonatkozik rá.
Ismét megpróbálod elvinni a vitát a valóban randalírozók felé, de már ezerszer megmondtam, hogy nem róluk akarok beszélni. Mellesleg, nagyon nehéz úgy egy rendőrrel szemben törvénytisztelő állampolgárnak lennem, ha válogatás nélkül kardlapoztat, vagy hazafelé menet szarrá ver a kapualjban, vagy közvetlen közelről fejbe lő gumilövedékkel. Az pedig, hogy kell -e, vagy sem, szerintem irreleváns: a rendőrnél fegyver van, nálam, törvénytisztelő polgárként nincs, de nem használhatom, felesleges ezt is az elvek terére elvinni, engedelmeskedem, mert ő az erősebb. Tényleg maradjunk a gyakorlatnál, ne jussunk már le addig a szintig, amikor el kell magyarázni, mitől rendőr a rendőr és mitől civil a civil.
A rendőrnek engedelmeskedem, mert erősebb nálam. Ennyi az egész. Ha nem teszem, ha jogosan, ha jogtalanul jár el, hatalma lesz felettem, és ha szembeszállok vele, azt törvénytelen eszközökkel tehetem. Ha úgy tetszik, ki vagyok neki szolgáltatva. Ez a természetes állapot. De azt mondani, hogy nekem ilyen esetben kötelességem is engedelmeskedni, és nekem el "kell" tűrnöm, hogy ő jogtalanul lép fel velem szemben, az kicsit erős. Nem tudok tenni ellene, tehát a vége ugyanaz, de hogy ez így normális állapot legyen, az tényleg erős. A gyakorlatban nincs különbsége annak, amit te és én mondunk. Csak a szavaidból ijesztő dolgok következnek, mert eszerint a rendőr megtehet velem bármit, legfeljebb majd utólag keresek jogorvoslatot - ha nem ásnak el egy meszesgödörbe.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.06. 07:54:58

@Sine ira et studio...: Egyetlen érvet nem írtál a nézeted alátámasztására. Ez mind terelés.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.06. 07:59:40

@Sine ira et studio...: Nézd, ha a gyakorlatnál maradunk, akkor neked ez a véleményed. Nekem meg az, hogy tisztelned kell a rendőrt, és engedelmeskedned kell.

Nem elméleti szinten nem lehet vitázni, mert mit kezdesz az eltérő véleményekkel?

Az elmélet engem támaszt alá. Téged meg semmi.

"a rendőr megtehet velem bármit, legfeljebb majd utólag keresek jogorvoslatot"

Egyébként ez így sok esetben civilekre is igaz. Például, ha valaki bejelenti, hogy a most megjelent könyvedet lemásolja, és publikálja a saját nevén, akkor aligha lőheted le, aligha akadályozhatod meg. Meg kell várnod, hogy ezt tegye, és utólag perelheted.

Ez van. Ez a jogállam. Sajnos nektek nincs jogállami jogérzéketek. Nektek keleties jogérzéketek van.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.06. 08:07:07

@Sine ira et studio...: Még valamit. Azért kell engedelmeskedned a rendőrnek, mert a rendőr a végrehajtó hatalom része. Mint ilyen, ő illetékes első fokon megítélni bizonyos törvényességi dolgokat.

Nem övé az utolsó szó ebben, de ő illetékes. Te viszont nem vagy illetékes. Nem te mondod meg, mi a törvényes. A te véleményed ebben a kérdésben irreleváns, amíg bíróságon nem erősítik meg.

Például: tegyük fel, hogy az Egyesült Államokban vagyunk, ott élethűbb a példám, és extrémebb módon tudok rámutatni a dologra.

Tegyük fel, hogy gyorsan hajtasz az autópályán. Utolér egy rendőrkocsi, és megállásra szólít fel. Mindegy, hogy neked mi a véleményed arról, hogy gyorsan hajtottál-e, neked meg kell állnod, neked engedelmeskedned kell a rendőrnek.

Ugyanis az, hogy az emberek fittyet hánynak a rendőrökre, nagyobb káoszt csinál, mint az, hogy egy-egy rendőr tévesen intézkedik.

Ha te nem állsz meg, akkor az Egyesólt Államokban elkezdenek üldözni, és szerintem még ki is lőhetik a kocsidat a végén.

Ha te nem hajtottál gyorsan, akkor is meg kell állnod, engedelmeskedni a rendőrnek, és majd utólag perelhetsz a jogaidért.

A rendőrnek nem engedelmeskedni kb olyan, mint a bíróságnak azt mondani, hogy "bekaphatják, nincs igazuk". Ez az állam elleni szabotázs.

Sine ira et studio... 2011.03.06. 11:16:25

@Brendel Mátyás:

Továbbá úgy tüntetsz fel, mintha ellened vitáznék, és akármit is meg kellene érvelnem. Szó sincs róla, és ha megfigyelted, azt írtam, hogy az eltérő véleményünknek a gyakorlatban nincs jelentősége. A gond ott kezdődik, ha a végtelenségig lecsupaszított elméletedet elkezded a gyakorlati eseményekre rávezetni. Amely elméletről egyébként számos helyen leírtam, miért nem helytálló. Olvass vissza, de egy érvet hadd hozzak: legfőképp azért tévedsz, mert a rendőr nem az ÁLLAM, hanem a TÖRVÉNY őre kell legyen, az államot ugyanis a hadsereg védi más államoktól; elég para lenne, ha a rendőrség az államot védené az állampolgáraitól. Azt mondod, nekem van keleties gondolkodásom, mégsem jut soha eszembe, hogy a rendőr az államot védené, de mondok még valamit, még etimológiai szempontból sem. Nem államőr ugyanis, hanem REND-őr, a rend pedig nem az állam, hanem a benne élő emberek számára fontos (ezért léteznek ugyanis államok, emberi közösségek).

Az a baj veled, hogy végtelen államközpontú vagy. Mindent, a legvégletesebb módon az ÁLLAM-ig vezetsz vissza, holott a valós életben minden fordítva van. Ezért is értelmetlen elvekről, eszmékről, Montesqieu-ról, vagy Rousseau-ról vitatkoznunk, mert fordítva ülsz a lovon. Az államot az ember azért hozta létre, hogy biztonságos keretek között élhessen, még a történelem hajnalán. Ezért vannak közösségek, ezért vannak szabályai az együttélésnek, a törvénynek, és ezeket kell óvni a rendőrnek, nem az államot magát. Az október 23-i tüntetéseken a rendőröknek az emberek és azok javai biztonságában kellett (volna) beavatkozni, mert ezért vannak, és súlyos hibát követtek el akkor, amikor nem ezt tették. Az pedig még súlyosabb hiba, hogy te, meg mindenki más, normálisnak akarja beállítani, és ilyen zagyvaságokkal jössz, hogy a rendőr az államot védi. Szerintem ez elég érthető, de ha másként gondolod, akkor ne csodálkozz, ha Ukkmukk és én is azt mondjuk rád, hogy fasiszta vagy, mert amit mondasz, abból egyenesen következik az, hogy a hatalom lényegében bármit megtehet veled, aztán utólag vagy kárpótolnak, vagy nem. A fasiszta modellben áll mindenek felett az állam (de mondhatnánk más diktatúrát is), ahol a rendőrség legfőbb feladata a legfőbb hatalom kiszolgálása. Ez következik abból, ha szerinted október 23-án a rendőrök jogszerűen cselekedtek, és belefért az is, hogy ártatlan civilek is kardlap, tonfa, vagy gumilövedék elé kerültek. Még egyszer mondom, ne a tv-székház ostromát vegyük, és az ellentmondásosság miatt az Astoriát sem; de így is van szép számmal olyan eset, amikor ártatlanok kerültek brutális rendőrök, sőt, olykor bíróság elé (én is ismerek ilyen embert). Ha te ezt normálisnak, és apró hibának tartod, és úgy gondolod, belefér, akkor tényleg fasiszta vagy.

Erről indult egyébként a vita, én nem állítottam többet, minden mást te kevertél bele a dologba. Az állításom annyi volt, hogy fasiszta vagy és tekintélyelvű (amit tagadtál), és minél jobban magyarázod, hogy a rendőrséget feltétlen engedelmesség illeti meg, ez annál inkább. Még egyszer mondom, a gyakorlatban nincs különbség kettőnk véleménye között - de Te a véleményeddel legitimálni akarsz olyan eseteket, melyek nyilvánvalóan súlyosan megsértették úgy a jogállami kereteket, mint a társadalmi együttélés legfőbb szabályait. Ezt a mundért kár mosnod, de ha továbbra is folytatod, és szerinted mindez jogos volt, akkor továbbra is fasisztának fogunk tartani.

Hogy értsd: a rendőrnek LEHETŐSÉGE van erőszakot alkalmazni veled szemben ártatlanul is, mert ő az erősebb. De a te szavaidból az jön ki, hogy SZABADSÁGA is van erre, ami alapján nem hinném, hogy az én jogérzékem keleties.

UKMUKfuck2 (törölt) 2011.03.06. 11:23:58

@Brendel Mátyás:

A tekintélyelvűség és fasizmus két összetartozó dolog. Ilyen értelemben is használtam, hiába tetteted, hogy nem érted. (Sőt, látom meg is magyarázták neked közben.) Érted, de nemtelen eszközökkel operálsz időnként, így akarsz látszatra „nyerni”. Eredmény: hülyeségeket beszélsz. Tekintélyelvűség nélkül nincs fasizmus.

Azt tudom, hogy nem akarsz fasiszta lenni. De a nevtséges, mert oda nem tartozó, nagynak elfogadott nevet pajzsként magad elé toló Rousseau dumád megmutatta a tekintélyevűségedet, az érvelésed, illetve a rendes érvelés hiányát nálad (időnként). Az adott összefüggésben ez olyan gyönge volt, annyira önlejárató, hogy az ember nem tudja sírjon, vagy nevessen. Szóval tekintélyevűséggel dolgozol, van amikor dolhgozol, tény. A mentalitásod fasiszta elemeit már kimutattam. Nem szándékozol elvben az lenni, de az vagy. Éppen úgy, ahogy egy halom jobboldaliként föllépő ember mostanában nem veszi észre, hogy marxista, a gondolkádásának az elemei marxisták. A te gondolkodásod meg legfőképpen zavaros, vagy átgondolatlan. Föltűnő ebből a szempontból, ahogyan összazagyválod, vagy tányleg magadban is, vagy csak méltatlan eszközként, látszatra, hogy ezzel összezavarj másokat, a törvényes értelmes rendőri intézkedést, a rendőri önkénnyel, hatalommal visszaéléssel, erőszakkal. Aki így imádja az egyenruhából áradó fönnséget, az minimum nagyon tekintélyelvű, többé-kevésbé fasiszta mentalitású, totál mindegy hányszor és hogyan tagadod le.

De nekem ebből már elegem van, mert nem ad nekem semmit a társalgás, és más is van a világon.

Garantáltan ez volt itt az utolsó hozzászólásom. (Ezzel úgy élsz vissza, vagy nem, ahogyan jólesik.)

De szerintem te nem vagy gonosz ember, csak (még?) tévelyegsz.

Amatőr 2011.03.06. 15:32:03

@Brendel Mátyás: Igen, a jobban hangzót mondta, nem az igazat.

Amatőr 2011.03.06. 15:43:43

@Brendel Mátyás: Ha a tömeg elsöpöri a rendőrt és a kormányt, akkor az forradalom, ha nem sikerül, mert behívják az oroszokat, akkor az a csőcselék ellenforradalma. Ha meg jön a kurzusváltás, akkor le kell cserélni az utcanévtáblákat.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.07. 00:00:21

@Sine ira et studio...:

"Továbbá úgy tüntetsz fel, mintha ellened vitáznék"

igen, nekem úgy tűnik, vitázol. például ideírsz fél oldalnyi szöveget, amely nagyon olyan, mintha érvnek szántad volna őket. az más kérdés, hogy gyengék. ha nem vitázol, akkor tényleg ne vitázz! ha vitázol, ne tagadd! legalább ennyire ne legyél hülye!

"a rendőr nem az ÁLLAM, hanem a TÖRVÉNY őre kell legyen"

1) nem írtam azt, hogy a rendőr az államot és nem a törvényt védi
2) nem látom, hogy ez megkülönböztethető lenne
3) nem látom, hogy ez releváns lenne, szóval ezt a terelést is hagyd abba!

"Ezért is értelmetlen elvekről, eszmékről, Montesqieu-ról, vagy Rousseau-ról vitatkoznunk, mert fordítva ülsz a lovon. Az államot az ember azért hozta létre, hogy biztonságos keretek között élhessen, még a történelem hajnalán."

érdekes, hogy miután kifogásolod Rousseau-t pont azt mondod, amit ő. igazolsz engem, nem cáfolsz.

" Ezért vannak közösségek, ezért vannak szabályai az együttélésnek, a törvénynek, és ezeket kell óvni a rendőrnek, nem az államot magát."

ha az államot azért hoztuk létre, hogy rendezetten együtt éljünk, akkor ez a kettő ugyanaz.

" Az október 23-i tüntetéseken a rendőröknek az emberek és azok javai biztonságában kellett (volna) beavatkozni, mert ezért vannak, és súlyos hibát követtek el akkor, amikor nem ezt tették."

azt tették.

"Ukkmukk és én is azt mondjuk rád, hogy fasiszta vagy, mert amit mondasz, abból egyenesen következik az, hogy a hatalom lényegében bármit megtehet veled, aztán utólag vagy kárpótolnak, vagy nem."

nem. azután kárpótolnak, és büntetnek. ez pedig azt jelenti, hogy nem tehetnek meg akármit veled következmények nélkül. egyébként meg egyetlen állam sem tudja igazán hatékonyan megakadályozni, hogy ha te akarod, megöljed a szomszédod. ettől még nem fasiszta az állam.

a diktatúrában az állam valóban szinte bármit megtehet veled, és a különbség az, hogy ott ennek nincs következménye. a demokrácia nem attól demokrácia, hogy ott valaki ténylegesen nem tehet meg sok mindent, hanem az, hogy ennek következménye van.

a fasizmus az meg még a diktatúrának is egy speciaális formája, ami egy tök más téma.

az a baj veled, hogy annyira nem vagy tisztában semmivel, hogy félelmetes. egy hatéves kisgyerek szintjén vannak az állampolgársági ismereteid.

"Ez következik abból, ha szerinted október 23-án a rendőrök jogszerűen cselekedtek, és belefért az is, hogy ártatlan civilek is kardlap, tonfa, vagy gumilövedék elé kerültek."

rágalmazol. nem írtam, hogy belefér, és ezért sehol nem vagyok fasiszta. azért jössz ezzel a fasizmussal, mert amnéziás vagy. egyáltalán nem emlékszel arra, mit írtam.

" Ha te ezt normálisnak, és apró hibának tartod, és úgy gondolod, belefér, akkor tényleg fasiszta vagy."

de mivel nem tartom normálisnak, és nem gondolom, hogy belefér, és sehol sem írtam, ezért csak rémálmaiddal hadakozol.

"véleményeddel legitimálni akarsz olyan eseteket, melyek nyilvánvalóan súlyosan megsértették úgy a jogállami kereteket, mint a társadalmi együttélés legfőbb szabályait. "

akarja legitimálni a halál. te hülye vagy, rémeket látsz. fogalmad nincs, mit írtam.

decens 2011.03.07. 00:05:41

@Brendel Mátyás:
Nem bizony! Hanem gyurcsány provokátorai kezdték!
Nem véletlenül hagyták a közelben várakozó kommandósok, hogy a felkészítetlen rendőröket megtámadják. Gyurcsány vért akart, hogy legyen hivatkozási alapja a rendkívüli állapot bevezetésének.

decens 2011.03.07. 00:11:52

@sóhegy049:
Annyira biztos, hogy ott voltam, hogy végig videóztam ahogy a rendőrök (ha egyáltalán azok voltak) megtámadtak, lőttek könnygázzal, gumilövedékkel, ütöttek vertek. Szerencsém volt, mert behúzódtam egy sarokba, és a rendőrök elrohantak előttem.
Az Asztóriánál voltam és ott nem volt a tömeg részéről semmiféle támadás. Minket támadtak meg az ÁVÓsok!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.07. 00:17:20

@UKMUKfuck: "A tekintélyelvűség és fasizmus két összetartozó dolog. Ilyen értelemben is használtam"

értem, szóval te ilyen lazán, pontatlanul használod a fogalmakat.

de igazad akkor sincs, tekintélyelvű sem vagyok.

"Tekintélyelvűség nélkül nincs fasizmus." viszont van tekintélyelvűség fasizmus nélkül. de mindegy, egyik sem vagyok.

" Rousseau dumád megmutatta a tekintélyevűségedet"

Rousseau nem csak fasiszta nem volt, de tekintélyelvű sem.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.07. 00:18:26

@Amatőr: 2006-ban nem sodorta el, nem jöttek az oroszok, nem jött kormányváltás. az egy sima zavargás volt.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.07. 00:19:37

@decens: delíriumos összeesküvés-elméletekkel nem vitázok. nem vagyok pszichiáter.

Amatőr 2011.03.07. 09:52:52

@Brendel Mátyás: A választóképes honpolgár négyévente hozhatja "törvényes keretek között" a regnáló hatalom tudtára elégedettségét vagy elégedetlenségét. Ez orcátlanul kevés! Beszélhetünk még képviseleti szervezetekről és olvasói levelekről, stb, de ezek súlytalanok. A süket fülű hatalomra csak az utcára vonuló tömeg tud hatni. Azt ugyanis látja!

Amikor a birka tömegnek elege lesz az aktuális hatalom tevékenységéből, akkor kimegy és ezt egy többé-kevésbé demokratikusan működő hatalom megpróbálja tudomásul venni és a helyén kezelni, mert a tüntetés egyben leeresztő szelep is!
Persze a komcsil diktatúrában vagy a tehetségtelen és amatőr Antall-bagázs idején bizony a dolgok nem így működtek.

Minden relatív. Ami Észak-Afrikában zajlik, az az egyiknek a csőcselék zavargása, míg a másiknak forradalom. Az NDK még ma is létezne, ha eléggé "törvénytisztelők" a berliniek. Ezért kénytelen vagy tudomásul venni, hogy nem állunk mindannyian egyazon az oldalon. Volt már ugyan olyan is, de abból köszönöm, de nem kérek. Még Tőled sem! Ezzel az áruval hiába házalsz, a szavatossága lejárt és egyre többen olvassák az apró betűt is!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.07. 11:05:55

@Amatőr: "A választóképes honpolgár négyévente hozhatja "törvényes keretek között" a regnáló hatalom tudtára elégedettségét vagy elégedetlenségét. Ez orcátlanul kevés!"

1) Ez nem tarotzik ide. És nem fogok veled ilyenről vitát kezdeni.
2) Nem értek egyet ezzel.
3) Pedig rohadtul Fidesz-ellenes vagyok, és mégis azt gondolom, hogy ha a zemberek ilyen hülyeséget csináltak, most négy évig szívjanak emiatt bizonyos keretek között. A problémám csak azzal van, ha leépítik azt a demokráciát, amely 4 év műlva lehetővé tenné a leváltásukat.

4) 2006-2010 között nem történt ilyen, és lehetővé is vált a váltás

"A süket fülű hatalomra csak az utcára vonuló tömeg tud hatni. Azt ugyanis látja!"

Tüntetni lehet, adott esetben kell. Forradalmat csinálni csak akkor, ha a 4 év műlva esedékes szabad választások vannak veszélyben.

2006-ben nem ez történt, mert a demokrácia nem volt veszélyben. És nem is volt forradalom. Ha az lett volna, győzött volna. A csőcseléknek nem volt igazi támogatottsága, és nem tartott ki. Ez mutatja, hogy nem volt mögötte igazi támogatás.

" Ami Észak-Afrikában zajlik, az az egyiknek a csőcselék zavargása, míg a másiknak forradalom."

Ha egy megmozdulás mögött társadalmi támogatás van, akkor az nyer, mint Észak-Afrikában, vagy úgy kell leverni külső erőkkel, mint 1956-ot vagy 1848-at. 2006-ban nem ez volt. Az zavargás volt. Nem állt melléje az ország.

tomtyi 2011.03.07. 14:20:22

@Brendel Mátyás:
4) 2006-2010 között nem történt ilyen, és lehetővé is vált a váltás
A Gyurcsány (MSZP) > Bajnai (független? szakértő? hahaha) kormányok közötti váltás erősen felvetette az alkotmányosság kérdését. De pofátlanság volt, akkor is, azóta is. A demokrácia nem veszélyben volt akkor, hanem 2006 óta figyelmen kívül volt hagyva.A germániknál egy diplomamunka plágium vádja elég, hpgy egy miniszter lemondjon, ezeknek (NEKTEK!!!) meg az őszödi-beszéd is igazságbeszéd. Csak az a baj, hogy "kiszivárgott", a kiszivárogtató személyének kiderítése céljából pedig feljelentés történt.

tomtyi 2011.03.07. 14:22:51

Az alapsztorihoz:
en.wikipedia.org/wiki/%C3%81gnes_Heller
"At the time (and ever since), she did not understand the philosophical terminology." Lehet, hogy az angolt sem érti tökéletesen az angol nyelvészek között? Lehet, hogy feleslegesen folyik itt a vita napok óta?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.07. 15:24:30

@tomtyi: 2010-ben volt váltás? Akkor meg?

Hogy ki miért mondjon le, az már vitatható kérdés. Clinton szembehazudta a világot, és nem mondott le. Orbán szembehazudja aMagyarországot, és nem mond le.

Amatőr 2011.03.07. 20:39:59

„Ez nem tartozik ide. És nem fogok veled ilyenről vitát kezdeni.”
Kemény szavak, de tudomásul veszem.

„Nem értek egyet ezzel.”
Lelked rajta.

„Pedig rohadtul Fidesz-ellenes vagyok, és mégis azt gondolom, hogy ha a zemberek ilyen hülyeséget csináltak, most négy évig szívjanak emiatt bizonyos keretek között. A problémám csak azzal van, ha leépítik azt a demokráciát, amely 4 év múlva lehetővé tenné a leváltásukat.”
Ezzel azért vitáznék! Ha a cseppben a tenger, akkor egy plasztikus példával világítanám meg mondandód valóságtól elrugaszkodott voltát.
Ha Te egy tehetős ember lennél, aki a rengeteg pénzét több vállalkozásba is befektette, vélhetően szerződést kötsz kellő számú hozzáértő emberrel a cégeid vezetésére. Mondjuk épp négy-négy esztendőre. De amikor kiderül, hogy az egyik megbízottad pár hónap alatt elverte a cég vagyonának jó részét, kirúgta a bevált munkatársakat és azokat a saját rokonaira cserélte, lenullázta a termelést, stb, akkor minden bizonnyal jó gazda módjára azonnal kidobod, feljelented ahol tudod és esetleg a lelket is kivereted belőle, ha a pénzedet nem tudod visszaszerezni. Már ha nyitott szemmel jársz a világban.
Persze lehet, hogy a Te köreidben másképp gondolkodnak és tesznek. Ez esetben javasolnám hazánk elismerten legnépszerűbb baloldali írójának Moldova Györgynek Az élet sűrűje c. novelláját tanmesének.

„Tüntetni lehet, adott esetben kell. Forradalmat csinálni csak akkor, ha a 4 év múlva esedékes szabad választások vannak veszélyben.”

...és hogy ezek a feltételek mikor állnak fenn, majd Te , vagy egy hozzád hasonló jószemű szakember eldönti és alkalomadtán megosztja a birka tömeggel. Nos, azért erre ne vegyél mérget!

„Ha egy megmozdulás mögött társadalmi támogatás van, akkor az nyer, mint Észak-Afrikában, vagy úgy kell leverni külső erőkkel, mint 1956-ot vagy 1848-at. 2006-ban nem ez volt. Az zavargás volt. Nem állt melléje az ország.”

...nyer, mármint előbb-utóbb, csak győzd kivárni, amíg a megmondó emberek azt eldöntik, hogy mekkora a társadalmi támogatás.

„...sok igazság van még a filozófiában...” de nem tévedhetetlen a művelője. Rengeteg a selejt, ami egyre kevésbé kelendő.
Indulj kin Magadból, én is ezt teszem.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.07. 21:50:54

@Amatőr: "Ha Te egy tehetős ember lennél, aki a rengeteg pénzét több vállalkozásba is befektette, vélhetően szerződést kötsz kellő számú hozzáértő emberrel a cégeid vezetésére. Mondjuk épp négy-négy esztendőre. De amikor kiderül, hogy az egyik megbízottad pár hónap alatt elverte a cég vagyonának jó részét, kirúgta a bevált munkatársakat és azokat a saját rokonaira cserélte, lenullázta a termelést, stb, akkor minden bizonnyal jó gazda módjára azonnal kidobod, feljelented ahol tudod és esetleg a lelket is kivereted belőle, ha a pénzedet nem tudod visszaszerezni."

ha 4 évig szerződtél, és rá bíztad a dolgokat, akkor nem rughatod ki. az állásinterjúnál kell óvatosabbnak lenni.

a többiben egyszerűen hülye és értetlen vagy.

tomtyi 2011.03.08. 09:44:53

"ha 4 évig szerződtél, és rá bíztad a dolgokat, akkor nem rughatod ki.">Ez nagy tévedés. Nyilván a szerződésnek nem csak olyan pontja lenne, hogy 2011. jan. 1-től 2014. dec. 31-ig szól a munkaviszony, hanem olyan is, hogy ezen meg ezen (emberi, pénzügyi, ügyviteli, nyereségességi, akármi) elvárásoknak KELL megfeleni, ha ezek sérülnek, akkor ilyen meg olyan retorzió alkalmazható, adott esetben rendkívüli, azonnali felmondás. Utána lehet munkaügyi per az "alkalmazott", büntetőfeljelentés az alkalmazó részéről.

tomtyi 2011.03.08. 09:48:24

@Brendel Mátyás:
Vagy ha Te úgy vezetnéd a céged, ahogy itt leírtad, akkor
1. megérdemled
2. nem véletlenül vagy balos. Így tettek 40+12 évig, annak reményében, hogy nem lesz számonkérés. Mert "megbízást kaptak". '49-ben a "proletariátustól", '94-ben és 2002-ben pedig szabad választások útján.
Tényleg, emlékeztek még a szocialista demokráciára, aminek a legmeghatározóbb eleme a proletárdiktatúra volt?

Amatőr 2011.03.08. 10:22:18

@Brendel Mátyás: " a többiben egyszerűen hülye és értetlen vagy."
A stílus maga az ember. Sajnállak.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.09. 08:43:38

@tomtyi: de ez az, ami a politikában nincs, és nem is lehet. nem lehet számszerűsíteni, hogy egy politikus mikor jó. ugyanis egy ország nem csupán egy vállalat.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.03.09. 08:49:39

@tomtyi: konkrétan. egy vállalat-vezetőnél sem szokták a szerződésben leírni, hogy mennyi az elvárt profit, amit teljesítenie kell, mert a körülményektől függ. még egy vállalat-vezetőnél is utólag értékelik, hogy megfelelően futtatta-e fel a vállalatot.

egy miniszterelnöknél előírni, hogy legyen 3 százalék a GDP, ne legyen 3 százalék felett a hiány, még nagyobb butaság lenne, mert attól függ.

továbbá. ahhoz, hogy ez megtörténhessen, az embereknek ezt konkrétan meg kéne szavazniuk. és mit tudnak az emberek erről?

és aztán jön egy gazdasági válság, és bukik a miniszerelnök? és az új fog jobbat csinálni? nem.

továbbá, a hiányt le lehet faragni jól is, rosszul is. ezek a számok nem mondanak sokat az emberek jólétéről. a politika nem csak gazdasági növekedésről szól.

továbbá. ha a miniszterelnököt így buktatnád is, a 123. parlamenti képviselőnek ugyan mit írnál elő? neki igazán nem tudod számszerűsíteni a feladatát, egyetlen olyan dolog nincs, ami rajta múlna leginkább.

ezért hajmeresztő képtelenség ez az ötlet.

tomtyi 2011.03.09. 14:56:32

@Brendel Mátyás:
Nyilván a szerződés pontjait nem konkrétan értettem. De nem is arról szól, hogy "Nesze, b+, itt a kúcs meg a bankszámlaszám, én most elmegyek 4 évre. De aztán semmi rosszat ne tegyél, mert nem hosszabítok szerződést." Attól, hogy fix idejű munkaszerődés van, még van felelősségég, számonkérhetőség. Pusztán annyit írtam, hogy ha te nem így gondolod, akkor értem, miért gondoljátok jónak a 2002-10 közötti 8 évet.

"egy miniszterelnöknél előírni">A fene akar előírni bármit. 2006-ban sem írtak elő neki semmit, de az "iGazságbeszéd" nyilvánosságra kerülése után minimum elvárható volt a gyors lemondás. A valódi demokratikus elveket valló politikusoknak valódi demokráciában ez nem is kérdés. Fletó meg tovább táncolt, majd lepasszolta a kormányt a független?-szakértő? Bajnainak, ifjúkori barátjának és elvtársi harcostársának. Ez az ember félti a demokráciát? Aki '89-es demokrataként :DDD a szintén ősdemokrata Bauer Tamás oldalán harcol, akinek apja az ÁVO legbrutálisabb kihallgatótisztje volt, önmaga meg '66-tól már MSZMP tag volt? Na, de ez már messzire visz, sőt, még messzebb. Egy biztos: kutyából nem lesz szalonna. Jelen két ember esetében különösen szalonna nem lesz.

tomtyi 2011.03.10. 05:47:23

Egy kicsit trollkodom:
Először nem értettem, miért nem lehet észrevenni, hogy az előző két ciklus kormányzati politikájából, gyakorlatából teljes mértékben hiányzott a baloldaliság, leegyszerűsítve (és a "klasszikus" szóhasználattal élve) az imperialista nagytőke érdekében folyt szinte minden tevékenység. De rájöttem, hogy ez normális a baloldaliaknál, kommunistáknál, hiszen a mai komcsi ideológia alapvetői sem csórók voltak, kettejük közül legalább az egyik gyáros volt, családilag.

De ha már:
Pár dolgot írjatok már le, ami az előző 8 évben lett, épült, keletkezett, és nem növelte az államadósságot! Ezen túl hol van a Bajnai által fennen hangoztatott 8000 milliárd forintnyi EU-s támogatás? Ki, hol és hogyan vette igénybe, és ha nem, akkor miért nem? Ez is az alapvető elszámolás része.
De mindegy is, nektek úgyis "minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagytok elégedve", amikor a vezéreitek vezérkednek.

No, pá!

tomtyi 2011.03.10. 06:26:17

Még annyit az "elszámoltatás"ról:
az azért remélem feltűnt mindenkinek a baloldalon is, hogy az elszámoltatás már pár éve elindult! Bp-i kerületi szinten néhány elv és számlatárs már hűvösön volt a választásokkor, Hagyó és haverjai sem áprilisban hagyta el a posztját. Úgy látszik, már jóval korábban beindult a "patkányok és a süllyedő hajó" esete.

2011.03.10. 09:33:01

Először is, Nekem nem nehéz elképzelnem, hogy csalt a pályázaton, de teszem hozzá ezzel nincs egyedül, ezt ne kössük oldalhoz, de ez legyen a nyomozóhatóságok és az igazságszolgáltatás feladata. Másodszor a "filozófus" az maradjon a filozófiánál, bár ma már igazi filozófusok nincsenek, hiszen Arisztotelész, Marx vagy Nietsche tanult vagy kutatott filozófiát? Egyik sem volt filozófus mégis a legnagyobb elmék közé soroljuk őket - a hozzájuk kapcsolódó, vagy nekik tulajdonított politikai mozgalmakat hagyjuk -. Harmadszor az, hogy baloldali vagy balliberális ez még önmagában nem bűn. Attól még, hogy valaki balos még nem rossz ember. Ez viszont magánügy, és ezzel kapcsolatos álláspontját kifejtheti 4 évente az ember a szavazófülkében, vagy írhat könyvet, cikket stb. Viszont állást foglalni egy kormány, nem túl népszerű lépései mellett, sőt egyenesen tagadni azt, pofátlan, arcátlan és gerinctelen dolog. Nézzen már meg felvételeket. Nem az a baj, hogy a rendőrség fenntartotta a rendet, ennek megvannak a törvényes formái, a törvény jól behatárolja a rendőrség milyen intézkedéseket tehet és milyen eszközöket vethet be. Vagyis földön fekvő embert nem rugdoshat, tiltott eszközt - vipera - nem alkalmazhat, közintézmény - MR - területén embereket nem térdepeltethet, nem verhet félholtra és véresre, nem lövetheti ki az emberek szemét, az alkotmány - jelenlegi - kimondja senkit sem lehet kínzásnak embertelen bánásmódnak kitenni. Embereket le lehet fogni, és elő lehet állítani, de kínozni megalázni MÉG A RENDŐRÖKNEK SEM LEHET!

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2011.03.12. 18:27:21

"A Fidesz szerepével pedig a legkevésbé, pedig a Fidesz szerepe - mint a zavargások egyik szítója - igen nagy."

Megszokott, Brenner Mátyás féle orbitális hazugság. Az azóta a nyolcvan éves titkosítás alól feloldott nemzetbiztonsági bizottsági jegyzőkönyvekből:

"Szilvásy megállapítása szerint a tévészékháznál lévő „agresszorok” jelentős részének nem politikai, pusztán károkozási szándéka volt. „Egyszer és mindenkorra leszögezem: ez a csőcselék – nemcsak idézőjelben, hanem valóságosan is – nem a Fidesz vagy az MSZP politikai céljait követte” – mondta a miniszter."

Ez volt ugye nyolcvan éves titkosítsás alatt. Nyilvánosan meg ezt hazudta Szilvássy elvtársad a tévéostrom másnapján:

" „Az elmúlt napok zavargásainak előkészítésében a nem engedélyezett tüntetés előkészítésében egy olyan szélsőjobboldali hálózat alakult ki, amely felhasznált politikai kapcsolatokat a legálisan működő pártokkal, MIÉP-pel, Jobbikkal, egyes fideszes helyi szervezetekkel. Illetve azt is bemutatom a bizottsági ülésen, hogy néhány fideszes személyiség is kapcsolódik a hálóhoz” – mondta Szilvásy György"

Úgyhogy lehet ismételgetni a lejárt szavatosságú hazugságokat, még csak azt sem lehet rá mondani, hogy elhiteltelenítené az ilyen brendelmátyásokat, mert ugyan miféle hitelüket veszíthetnék már el ?

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2011.03.12. 18:46:13

"Egyetlen "dolgot" oszlattak fel tudomásom szerint: a Parlament előtt immár egy hónapja folyó problémás, és nem engedélyezett kitelepülést, és "gyepvizeldét" akarták törvényesen feloszlatni. "

Másik orbitális hazugság, a Parlament előtt a folyamatos tüntetésre a tüntetőknek érvényes területfoglalási engedélyük volt, nem is tudták törvényesen feloszlati, csak törvénytelenül, amit a Legfelsőbb Bíróság ítéletében kis is mondott.

Spiritmonger 2011.03.15. 23:52:38

brendel mátyás, a kurva anyád!
ennyit csúsztatni, mint ebben a cikkben, csak a legszarabbak tudtak, gratulálok, sikerült odaérned!
süti beállítások módosítása