Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Hogyan osztja ki a zöldek frakcióvezére Orbánt? (+magyar feliratos teljes videó)

2011.01.19. 23:39 | Brendel Mátyás | 421 komment

Címkék: eu orbán viktor zöldek médiatörvény ep

Ma (tegnap) az EU Parlamentben Orbán Viktor bemutatta a magyar EU-elnökség programját. A programot magát nem sokan kritizálták, de Mindannyiunk Viktátora kemény támadásokat kapott a médiatörvény kapcsán.

Az egyik leglátványosabb sortüzet Daniel Cohn-Bendit, az Európai Zöld Párt (csókolom, nem komcsi!) adta le a Volksgemeinde Nemzeti Egység Kormányának fejére (majdnem szó szerint).

Daniel Cohn-Bendit francia-német politikus, és a sajnos nem a német, hanem a francia nyelvet választotta. No nem baj, mert beszédét számomra is meglepő módon, mégis szinte teljesen megértettem, és nagyjából le is fordítottam. Egy feliratos youtube videón nézhetitek meg. Én mondom, élmény. Utána a beszéd szövege is olvasható.


 Fordította Brendel Mátyás.

"Elnök Úr, először is egy dolog, hogy mindnyájunknak tisztázzuk. A Zöldek, és én személyesen is, szeretjük Magyarországot. Sírtam, amikor Magyarország 1954-ben elvesztette a VB-t. Az első tüntetésem 1956-ban volt a bátyámmal, a budapesti szovjet beavatkozás ellen. Sok értelmiségi, sok író csatlakozott hozzánk ezekben az évben.

Orbán Viktor mellett voltam, amikor a kommunista diktatúra ellen harcolt a nyolcvanas évek végétől 91-ig. Orbán Viktor mellett voltam, amikor azt kérte, hogy az Európai Liberális Pártból zárják ki Jörg Haider pártját. Ez egy olyan Viktor Orbán volt, aki számomra tiszteletreméltó politikus volt. Most, Orbán Viktor, Ön úton van afelé, hogy egy európai Chavezzé váljon, egy populáris nacionalistává, aki nem érti a demokrácia lényegét és stuktúráját.


És mondok önnek egy egyszerű dolgot, Orbán Úr. A kiegyensúlyozott tájékoztatás nem létezik. Azt gondolja, hogy Mr. Nixon a Watergate-ügy tájékoztatását kiegyensúlyozottnak találta?! Nyilván nem. És mit gondol, hogy Mr. Bush kiegyensúlyozottnak találta a tájékoztatást az Abu Graibh ügyről?! Egészen biztosan nem. Ismer-e egyetlen fontos politikai ügyet, ahol a tájékoztatás kiegyensúlyozott volt? Például, vajon ismer-e valakit, aki kiegyensúlyozottnak tartotta a kutatásokat Berlusconi életéről, politikájáról?! Bizonyára nem. A tájékoztatásnak bosszantania kell a politikát. És minket is, és ez néha rosszul esik.

És ez az Orbán Úr, amiért az Ön törvénye ma nem felel meg az EU értékeinek. Azt mondja Orbán Úr, hogy egy erős Európát akar. Egy erős Európának hitelesnek kell lennie. Hogy lehetünk hitelesek, ha elfogadunk egy olyan törvényt, amelyet kritizálni fogunk Lukasenkonál és Kínánál? Ők is kiegyensúlyozott tájékoztatást akarnak!

Felfogja-e Orbán Úr, hogy mi, az EU a totalitarizmus ellen születtünk meg?! A demokrácia, a szabadság alapja pedig egyszerűen a véleményszabadság. Egyetlen demokrácia sem halt még meg a túl nagy szabadság miatt. A demokráciák a szabadság elfojtásakor halnak meg. Ezt azelőtt tudta, térjen vissza azokhoz a gondolatokhoz!

Már csak egy dolgot mondok Orbán Úr, és befejezem. Ha a világon a kereszténységért akar harcolni, Önnel vagyunk. Máig arról álmodom, hogy Ön a Tunéziai forradalmat éljenezze, amely ugyanaz a rendszerváltás, mint amit Ön is átélt: felszabadítani egy diktatúrát. De nem talált egyetlen szót sem a tunéziaiaknak.

A világ keresztényeiért Önnel vagyunk, remélem Ön is velünk lesz a világ diktatúráinak megfékezésében. Legyen szó Fehéroroszországról, Tunéziáról, Algériáról, Egyiptomról, Kínáról, Oroszországról."

Megjegyzés: a kereszténység védelmében én személy szerint nem értek egyet Daniel Cohn-Bendit úrral, de ez most másodlagos, és belefér a szólásszabadságba.

· 9 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr902599164

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szabadság.info 2011.01.24. 16:01:04

Előre le szeretném szögezni, hogy ez az írás nem az új média-törvényről szól; írtak arról már elegen az elmúlt hónapokban. Ez az írás a szólásszabadságról szól. Arról az értékről, mely az egyik legszentebb érték egy liberálisnak, melyért ezrek haltak m...

Trackback: Szabadság.info 2011.01.24. 16:00:20

Előre le szeretném szögezni, hogy ez az írás nem az új média-törvényről szól; írtak arról már elegen az elmúlt hónapokban. Ez az írás a szólásszabadságról szól. Arról az értékről, mely az egyik legszentebb érték egy liberálisnak, melyért ezrek haltak m...

Trackback: Daniel Cohn-Bendit támogatja Orbánt 2011.01.23. 08:33:29

Az Eu Parlamentben Daniel Cohn-Bendit Orbán Viktor fejére olvasta a vatikáni mutyit. Még akkor is, ha támogatólag hangzott el a következő; "Ha a világon a kereszténységért akar harcolni, Önnel vagyunk." Kereszténységért küzdeni nekem és sokak...

Trackback: Bukás, vagy siker? Mit nevezne a bal oldal sikernek ha nem ezt? 2011.01.20. 15:33:01

 Orbán kiállt, az Európai parlament elé és megtörtént az ami amitől a baloldali értelmiség a legjobban rettegett. Orbán szépen helyt állt, erőt mutatott, voltak érvei és egy erős vezető látszatát keltette nem csak magyarországi szavazói szemében, ...

Trackback: Hamis hang 2011.01.20. 15:20:03

„Les verts et moi personellement, nous aimons la Hongrie.” Azaz: „A Zöldek és jómagam is szeretjük Magyarországot.” Ezt mondta Cohn-Bendit. És vagyunk még pár millióan, aki hasonlóan érzünk. Vagyunk még, akik szeretjük...

Trackback: EU népesség 2011.01.20. 14:31:48

Magyarország soros EU-elnökségével kapcsolatban sokféle véleményt leírtak már. Saját vélemény helyett álljon itt egy animált térkép arról, hogyan viszonyul hazánk népessége az EU össznépességéhez.  

Trackback: Egy sértetlen disznó nyílt levele 2011.01.20. 12:05:40

Miniszterelnök úr!Feltételezem, hogy Ön ma az Európai Parlamentben egész Magyarországot óhajtotta képviselni, ahogy hazánk választott kormányfőjeként ez illendő volna. Ennek ellenére meg kell kérnem, hogy ne nyilatkozzon a nevemben!Gondolok itt arra, h...

Trackback: Szavazatok külföldről: Kövér megerősítette Semjén lázálmát 2011.01.20. 11:08:06

Miközben Strassbourgban a miniszterelnök magyarázta a bizonyítványát a médiatörvénnyel kapcsolatban, Kövér László házelnök egyértelművé tette a Fidesz szándékát: a kormányzó pártkonglomerátum a következő választások kedvező eredményét a határon túli ma...

Trackback: Attól függ honnan nézzük! Demokrácia 1. 2011.01.20. 09:51:08

 A kétharmad diszkrét és demokratikus bája.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tita nick 2011.01.20. 09:56:49

Közel volt a szívinfarktushoz. Nem Orbánra gondolok. Nyugi-nyugi-nyugika, a hosszú élet titka.

Tita nick 2011.01.20. 09:57:48

Ja. Tartják a kezekben a Magyar Nemzetet is. FINGJUK SINCS az itteni helyzetről.

Az évek meg a rutin 2011.01.20. 09:58:15

Elfolyás és elfojtás között van különbség. Még a helyesírásban is.

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2011.01.20. 09:59:39

Kellemes européer stílusa van Kohn-Banditnak! A zOrbán tanulhatna tőle! :-)

Sátán meg a Jocó 2011.01.20. 10:02:49

Legyen bár kommunista és pedofil állat, akkor is csak jó fej lehet, mert beszól a ennek Kénkőszagú Patásorbánnak.

Gratulálok.

Tunézia felemlegetése külön csemege, én is hiányoltam Zorbán Viktor személyes felelősségének firtatását ez ügyben (is)!!!

:D

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 10:04:07

@Az évek meg a rutin: Kösz, idővel korrigálom. A blog.hu hülyesége miatt nem tudm lementeni a videós bejegyzést.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 10:05:11

@Tita nick: A sajtószabadság védelmében kicsit ferde lett volna, ha nincs ott minden jelentősebb újság. Még, ha szar is.:)

azAttis 2011.01.20. 10:05:31

Kéjjel kéne nézni ahogy hazánkat megpróbálják valami harmadik világbeli diktatúraként kezelni? Nektek semmi sem drága.

lehet más a handa-banda 2011.01.20. 10:06:41

Nem könnyű megírni az ilyen színes ember sírfelíratát, de teszek rá egy javaslatot:

Itt nyugszik a Vörös Dani
Ak a kockakő alól mászott ki
Mire kitoloncolták volna
Színt váltott azonnyomba

Zöld most már az istenadta
De ugyanazt a szöveget nyomja

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 10:08:17

@azAttis: El kéne gondolkodni, hogy miért kezelik Magyarországot harmadik világbeli diktatúraként!

2011.01.20. 10:13:46

Vajon a Magyar Nemzet tisztában vele, hogy ezek a senkiházi leragasztott szájú hisztizők az ő egyik példányszámukkal együtt hüppögnek?

Brendel úr!

Ennél sokkal több dolog történt tegnap ezen az eseményen, de öntől nem számítok politikai kiegyensúlyozásra....

Pffff....

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 10:14:30

@azAttis: "Kéjjel kéne nézni" nézheted szomorúan is. a lényeg, hogy gondolkozz!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 10:16:32

@johnnymoore: nem vagyunk hírportál. nem vagyunk hírlap. nem törekszünk kiegyensúlyozottságra. mi a fékek és ellensúlyok utolsó morzsái vagyunk.

kopp 2011.01.20. 10:18:21

Nekem a "fénykorát" élő Torgyán papa jutott róla eszembe, h szerepeljek a semmivel, mer ott vok! :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 10:18:49

@Tita nick: btw. eljöhet még a Magyar nemzet cenzúrázása is. Az SA-t is felszámolták. Nehogy azt gondoljátok, hogy a végén ti se járnátok rosszul! A "forradalom" felfalja gyerekeit.

Nádasi Balázs 2011.01.20. 10:19:19

Isteni kommentek, neve és származása miatt rögtön lekommunistázni valakit, aki világéletében zöldpolitikus volt. Remek, magyar színvonal.

Egyébként nem véletlenül választhatta a francia nyelvet. Mai napig a franciákat tartják a világ legjobban szabadságszerető népének...

Mindenesetre valóban úgy osztotta ki, ahogy kell, ez a temperamentum hiányzik pl. Schifferből...

JohnHenry 2011.01.20. 10:19:52

tizenvalahány éve francia a sógornőm, eleinte kifejezetten idegesített, hogy a franciák a leghétköznapibb beszélgetés közben is kidagadt nyakkal "üvöltenek", mostanra már rájöttem, hogy ez a nyelv ezt "követeli".

aki már látott franciát vagy valakit franciául beszélni, annak ezen szeme se rebbent.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 10:22:21

Kikerült a cikk az Indexre, s lám, hogy tódul a liberális szemetet olvasó, a média által vezetett ál-konzervatívok csürhéje.:) (akinek nem inge, annak gatyája!)

Steppenwolf 2011.01.20. 10:24:17

@Brendel Mátyás: El kéne gondolkozni azon, hogy miért pártpolitikai alapon kezelik csak Magyarországot diktatúraként.
És hogy miért kussoltak, amikor valóban konvergáltunk egy harmadik világbeli diktatúra felé. Tudod, mikor ellenzéki politikusokat vertek félholtra a nyílt utcán, és ha tüntetni mertél jobb esetben kordonfalakba ütköztél, rosszabb esetben kaptál egy jó kis testüregi motozást, még rosszabb esetben lövettek. És mennyire volt rendben a sajtószabadság, amikor tényfeltáró újságírókat akartak eltenni láb alól, vagy amikor az ellenzéki médiát kitiltották a sajtónyilvános eseményekről, és a miniszterelnök ellenzék napilapokat tiltatott le az állami intézményekben.

Link Elek 2011.01.20. 10:24:40

a LMPsekenk fel kene noniuk Daniel Cohn-Bendit vitastilusara.
ilyenre Mo-n is szukseg van.
maximalisan igaza volt a mondanivalojat tekintve, es ilyen fontos ugyekben szukseges ez a stilus.

Orbannak tenyleg fingja nincs mi az a demokracia. az, hogy 23 evig diktatorikusan vezetett egy partot azert nyomot hagy az emberben.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 10:24:47

@JohnHenry: A másik, hogy amint az közismert, francia hivatalban, étteremben, boltban, akárhol, ha el akarsz érni, akkor le kell ordítanod a másik ember fejét. Úgyhogy persze, hogy leordította Orbán fejét.

Orbán meg látszik, hogy elég szarul érzi magát, mert nincs ahhoz hozzászokva, hogy nem ő a falu bikája.

Link Elek 2011.01.20. 10:25:30

a fideszes droidoknak meg el kene gondolkodniuk, hogy milyen orszagban akarnak elni. diktaturaban, vagy demokraciaban.

silverwol 2011.01.20. 10:25:37

Azért az ilyen beszédek után el kellene gondolkodni, hogy valójában nem a gonosz vörösök koholmánya az egész ellenvetés (európai és világ szinten), hanem ez valóban ez nagyon rossz lépés a demokráció ellen. Persze lehet továbbra is nyomni a süket rizsát, de akkor mi kell hozzá, hogy egyesek gondolkodni kezdjenek?

lolperec 2011.01.20. 10:29:28

engem is idegelne, ha ilyen idétlen nyelven beszélnék :)
"say it in god's language.. english" XD
aránylag jól megmondta, itthon milyen töketlen ellenzék van már, látszik, hogy le vannak osztva a lapok..

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 10:30:02

@Steppenwolf: "El kéne gondolkozni azon, hogy miért pártpolitikai alapon kezelik csak Magyarországot diktatúraként."

a ZÖLD Párt frakcióvezetőjének beszédét hallottad. A francia JOBBOLDALI kormány, a Német JOBBOLDALI kormány, Orbán saját Néppártja is kritizálta.

wwww.mandiner.hu/cikk/20101223_merkel_megis_beszolt

nol.hu/kulfold/a_francia_kormany_a_magyar_mediatorveny_modositasat_keri

mi kell még neked, ember?!

h-ősmagyar99 2011.01.20. 10:31:36

Igen ,tényleg ilyen egy igaza európai politikus, mint ez a cohn-bendit. úgy ordibált mint hitler. ettől tényleg lehet tanulni................ csak mit????

Link Elek 2011.01.20. 10:33:37

@bontottcsirke:
ha vegignezted a videot/elolvastad akkor erdemben valaszolj az erveire.

mindig megdobbent milyen mennyisegu náci van Mo-n.
az, hogy ki akarod irtani a zsidokat/ciganyokat az nem fog menni.
meg akkor sem ha Orbanbol Hitler lesz.

Link Elek 2011.01.20. 10:34:20

@h-ősmagyar99:
erted amit mondott? kepes vagy elolvasni?

B79 2011.01.20. 10:35:31

A választ hol lehet megnézni?

lehet más a handa-banda 2011.01.20. 10:36:02

@Brendel Mátyás:
"miért nem jelentkeztél irodalmi ig nobel díjra? "

ahhoz születni kell

GlennMiller 2011.01.20. 10:37:07

2014-re gondolva,jó volna ha addig a fiatalabb generációnk megérne és leváltaná az utóbbi 20 év hiteltelen politikusait. A tegnapi média-vita kapcsán legalább is felcsillant bennem ez a remény. Most már kevésbé tartom valószínűnek,hogy egy alkotmánymódosítással 8 évre tolnák ki a választásokat.

h-ősmagyar99 2011.01.20. 10:37:12

@Link Elek:
a stílus maga az ember. hallottad ezt már???

Pistie 2011.01.20. 10:37:45

Szerintem ez egy jó politikusi hozzászólás volt Cohn-tól, nekem tetszett.

Steppenwolf 2011.01.20. 10:39:01

@Brendel Mátyás: Tedd hozzá, hogy mindezt azelőtt, hogy olvashattak volna bármit is a médiatörvény eredeti hiteles fordításából. Ráadásul a francia kormányszóvivő 2 napra rá visszakozott.

A Zöldek pedig az EP-ben mindig a szocialistákkal és a liberálisokkal szavaznak, semmi új nem volt a nap alatt tegnap.

Csak hogy kibontsuk az igazság minden részletét ; az Európai Néppárt frakciója a kezdetektől fogva támogatásáról biztosította a magyar kormányt. Mellesleg tegnap kétszer kapott vastapsot tőlük Orbán.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 10:39:38

@B79: gondolom, a Reichkanzlei majd lehozza.:)

BGy · http://babosi.blog.hu 2011.01.20. 10:40:47

És vajon ki a tököm hergelte fel őket ennyire? Ennyire be tud pöccenni egy német a magyar médiatörvény miatt? Azt sem tudja, hol vagyunk. Szerintem ők voltak szánalmasok.

fingerbangs 2011.01.20. 10:41:25

hát igen, ilyen amikor egy politikus beszél, orbán meg vágja a pofákat
sokat kell még tanulnunk európától, mindannyiunknak

Steppenwolf 2011.01.20. 10:41:34

@Brendel Mátyás: Lehet, hogy nem hülye, de egy vitában többnyire az ordibál, aki tudja, hogy nincs igaza.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 10:43:47

@Steppenwolf: "olvashattak volna bármit is a médiatörvény eredeti hiteles fordításából."

azt mondod, hogy amit a kormány kiküldött, az nem volt hiteles?:) tényleg, abból kimaradt pár durva rész.

"Csak hogy kibontsuk az igazság minden részletét ; az Európai Néppárt frakciója a kezdetektől fogva támogatásáról biztosította a magyar kormányt. Mellesleg tegnap kétszer kapott vastapsot tőlük Orbán. "

van ilyen. és ez tényleg politikai alapon van.

de amikor már túl sok párt jön szembe, és a zöldek is, meg a német és a francia kormány is, és a Spiegel, FAZ, Washington Post, meg egy csomó külföldi újság, akkor el lehet gondolkodni.

no mindegy, mert az EU megvizsgálja a törvényt, és megnyirbálja. Orbán meg megígérte, hogy módosítják. persze ott is lehet még trükkök százaihoz folyamodni, de a pofon az pofon, és elcsattant. már a második nagy pofon, amibe Orbán beleszédült.

gorcsev54 2011.01.20. 10:44:08

@Brendel Mátyás: Én csak egyet nem értek, aki egy kicsit is egyetért a kritikával ami Orbánt éri (vagy legalább is talál kivetni valót a ténykedésében ) az miért liberális csürhe?Akkor azok akik ezt mondják mik?

B79 2011.01.20. 10:45:20

@Brendel Mátyás:
Ja elnézést, hogy meg mertem kérdezni! További jó fröcsögést!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 10:45:25

@gorcsev54: én nem liberális csürhéztem le senkit. olvass pontosabban!

h-ősmagyar99 2011.01.20. 10:46:48

Ez az okos, higgadt zöld politikus egy vele készült interjúban ezt mondta:

Úgy látja, ezzel nem gyakorol politikai nyomást ezekre az államokra?

Persze, hogy politikai nyomásgyakorlás. Olyan szavazásokat akarok, amelyeknek vannak következményei. Minden népnek joga van kiválnia Európából.

Lehet, hogy a nemmel szavazók csupán egy másik EU-t szeretnének.

De ezt a többség dönti el. Az egyhangú döntés a demokrácia vége, azért akarom a szerződésmódosítást, hogy erős többség kelljen a döntésekhez

Vagyis a TÖBBSÉG dönti el hogy mi történik. Nálunk az ország 2/3 így döntött. Ha tényleg demokrata (amit én kétlek) akkor tiszteletben tartaná!

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2011.01.20. 10:47:05

@BGy: "Ennyire be tud pöccenni egy német a magyar médiatörvény miatt?"
Röviden: igen.
Hosszabban: EU-tag vagyunk. Úgyhogy igen.

B79 2011.01.20. 10:47:32

@fingerbangs: Mégis mit? A fenti előadói stílust?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 10:47:59

@BGy: "És vajon ki a tököm hergelte fel őket ennyire?" a budapesti civil tüntetések.

gauche caviar 2011.01.20. 10:48:39

nem éreztem, hogy az országomat sértegették volna, csak orbán viktor politikájáról beszéltek.
de biztos hazaáruló vagyok.

vörös dan beszéde érdekes volt, de nem különösebben átütő.
a méltetlankodóknak talán azért lehetett szokatlan mert ugye egyrészt a hazai parlamenti életben nem tapasztaltunk szenvedélyes szónoklatokat csak halkan mormogó alákérdezős mantrákat és diszkrét horkolást a sorok között, valamint, hogy a helyi gazdaság meg gyurcsány viselt dolgainál kicsit nagyobb kitekintéssel kezelte az EP egyik résztvevője annak a szervezetnek a funkcióját melynek tagja. ez bizonyára szoktalan lehetett a magyar tyúkperekhez szokottaknak.

orbán viktor tegnapi preformansza nem volt ortó nagy lebőgés, csak egy fölöslegesen elpuskázott lehetőség.
nyilván kurva fontos votl ezzel a buta médiatörvénnyel elkúrni a soros elnökség niytányát, nem ért volna még rá mondjuk egy fél évet ez a cucc (bár, akkro lehet élesebben kritizálták volna a sajtóban orbánt. vagy ennek elkerülése lett volna a cél...?)
az biztos, hogy orbán tegnapi beszédét a hazai droidok és elismerésre vágyók úgy érelmezik, hogy hű de jól megmondta, mások meg úgy, hogy nem volt túlzó az az ősemberes karikatura.
közben az egész csak egy entertainment show volt, hiszen orbán már a bevonulás előtt kapitulált és átegnedte a kontrollt az EB-nek.
és a beszéde 100%-ban itthonra szólt, nem európának.
ami nem gond, csak éppen speciel most pont ő az eu soros vezíre. érdekes egy vezír aki szkeptikus a saját szervezetével szemben...

lifelike 2011.01.20. 10:49:15

@h-ősmagyar99: a szavazók 2/3-át nem keverném össze a lakosság 2/3-ával
a kettő nem ugyanaz... és főleg nem többség :)

nemecsek ernő áruló 2011.01.20. 10:49:52

@h-ősmagyar99: Nem. Közelében nem járt. Ordított, az tény. De fontos volt, amit mondott. Egy pillanatra sem torpant meg, és egy fél mondat hazugság sem volt benne.

Ellenben a drága szeretett miniszterelnökünkkel, aki '86-osnak hazudta a most felváltott sajtótörvényt, holott az '96-os. De akkor, és ott azok számára, akiknek nincs helyismeretük, a '86 meggyőző érvnek tűnhet. Drága szeretett miniszterelnökünk, ő szépen beszélt. Összehúzott szemöldök, néhol összeszoruló, lefelé görbölő ajkak. Düh. Rajta igazán látszott a düh, és a sértettség. Cohn-Bendit csak szenvedélyesen beszélt.

4t3x 2011.01.20. 10:51:25

@h-ősmagyar99: hát ne haragudj, de a szóban forgó médiatörvényt senki sem látta a választások előtt, úgyhogy ez egy elég erős csúsztatás, hogy 2/3 ezt akarná... :P Ugyanez igaz a magánnyugdíjpénztárakra, az alkotmánybíróság csorbítására a költségvetési tanács megszüntetésére...

h-ősmagyar99 2011.01.20. 10:51:50

@lifelike:

Ne keverd, de mivel MO-n választás alapján alakul meg a parlament, ezért ez van.

Steppenwolf 2011.01.20. 10:51:56

@Brendel Mátyás: "azt mondod, hogy amit a kormány kiküldött, az nem volt hiteles?:) tényleg, abból kimaradt pár durva rész."

Nem azt mondtam, azt a "14 oldalas kivonatolt törvényt" mondom, amiiről a német külügyminiszter beszélt és hivatkozott. Ezt nem a kormány küldte.
Milyen durva részek? Idéznéd, hogy mik? Segítek, technikai részek maradtak ki, ami tulajdonképpen hazugság, hogy kimaradtak volna, csak éppen nem végeztek a teljes fordítással és 72 órán belül megkapták azokat a részeket is lefordítva.

"van ilyen. és ez tényleg politikai alapon van."

Tehát elismered, hogy hazudtál abban, hogy a Néppárt nem állt ki Orbán mellett. Köszi. :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 10:53:04

@h-ősmagyar99: "Nálunk az ország 2/3 így döntött."

static.fidesz.hu/download/481/nemzeti_ugyek_politikaja_8481.pdf

itt a Fidesz program. semmiféle médiatörvényről egy kurva szó nincs benne.NEM ERRE SZAVAZOTT AZ ORSZÁG. Orbán már nyolcról túl ment azon, amire felhatalmazása van. se a nyugdíjak einstandolására, se alkotmányra, se médiatörvényre, sem a KT felszámolására, se az AB jogainak csökkentésére NEM szavazott az, aki a Fideszre szavazott.

Steppenwolf 2011.01.20. 10:53:20

@Brendel Mátyás: Mi köze a pszichológiához a felméréseknek? :)

dögölj meg 2011.01.20. 10:53:50

Magyarázza már el,miért nem ért egyet a zsidóság védelmével ???

h-ősmagyar99 2011.01.20. 10:54:05

@4t3x:
Ezek szerint minden választás előtt minden pártnak le kell írniai, hogy mit fog tenni a következő 4 évben?????????

Nem tudom én nem olvastam az mszpnél 2006ban, hogy hazudni fog reggel, délben ill este!:)

okostojgli (törölt) 2011.01.20. 10:54:51

@azAttis:
Orbánt, te istenbarma, nem Magyarországot.

Vagy, ha Orbit azért basztatják mert magyar, akkor simán lenáciztad a fél világot.

Hülye fidesznyik.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 10:55:01

@Steppenwolf: "a Néppárt nem állt ki Orbán mellett. Köszi. :) " a néppárt ki is állt meg kritizálta is. a kiállás érthető. a kritizálás viszont elég kellene, hogy legyen ahhoz, hogy Orbán elgondolkodjon.

aztán ott voltak a civil tüntetések, amelyekről kifejezetten kitiltottak minden polititkust. Budapesten.

ez a pártpolitikai támadásos védekezés elég szánalmas. megbukott.

dögölj meg 2011.01.20. 10:56:03

@Brendel Mátyás: Miért, a 13.havi nyugdíj eltörlését megszavaztuk,amikor Fletó
bandájára szavaztunk ?

h-ősmagyar99 2011.01.20. 10:56:12

@okostojgli:

Lazíts!!! Ha így folytatod, simán beléphetsz zöld pártba:)

ビンセント・ベガ 2011.01.20. 10:56:37

@Tita nick: Alapvetően a Magyar Nemzet, Magyar Hírlap meg a többiek cenzúrázása kezdődött meg legelőször. Nem is kell hozzá törvény, elég ha leszólnak a központból a szerkesztőségnek vagy a tulajdonosnak. Attól még hogy esetleg az ottaniak 90%-ban az égvilágon mindennel egyetértenek igaz szívvel (így szerintem sokkal elfogadhatóbb a dolog) ugyanúgy nem írhatják meg azt amikor mégsem. Alapvetően a véleményszabadság mellett álltak ki az értelmezésem szerint. Az meg nem csak a törvényről hanem az ország egész légköréről meg a kormány a témához való hozzáállásától függ.

És nem csak minket, de az olaszokat ugyanúgy szokták támadni; pedig ott nem törvényi eszközökkel hanem egyéb módokon igyekeznek ezt kontrollálni. A hozzáállás számít - ezért feszegeti végig Orbán személyes elkötelezettségét.

Steppenwolf 2011.01.20. 10:56:43

@Brendel Mátyás: Mit izgulsz, Te úgysem a Fideszre szavaztál. :)

bumbó 2011.01.20. 10:56:51

@Nádasi Balázs: Danika szélsőbalos és anarchista volt. Ebből nem lehetett megélni.Most éppen zöld. Ebből lehet. Ennyit róla.

BGy · http://babosi.blog.hu 2011.01.20. 10:59:10

Három hete érvényben van a médiatörvény, de ugyanúgy lehet anyázni a kormányt. Akkor mi a baj?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 11:00:03

@Steppenwolf: "Már Angela Merkel pártjának, a kereszténydemokrata CDU-nak az egyik vezetője is beállt azok sorába, akik követelik a magyar kormánytól a médiatörvény visszavonását"

hvg.hu/vilag/20110115_orban_kormany_mediatorveny

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.01.20. 11:00:20

Ha jó a médiatörvény, akkor gondolkozzon el mindenki saját belátása szerint, hogy szeretne-e ekkora hatalmat adni a szocialisták, vagy a jobbikosok kezébe mondjuk 9 év múlva.

Renbene lenne egy egy csak kommancsokból álló médiatanács? És az ő büntetései mondjuk az Echo TV-re? Mert Bayer műsorai után (csak a mocskolódásokra gondolok!) alkalmanként ki lehetne szabni bírságot. Az írásai utána meg az azt közlő újságra.

Ha valaki azt akarná, és kellően romlott lelkülettel akarná, ennek a törvénynek az alapján simán kicsinálhatna bárkit is. Tehát mégegyszer: mi van egy csupa kisgazdából álló médiatanáccsal?

Nem vagyok fideszes 2011.01.20. 11:00:23

@bumbó:

Hja, ahogy a Szeretett Vezetőnk ultraliberális volt, most meg éppen ókonzerv, legalábbis azt mondja magáról. Liberálisként nem tudott hatalomra jutni, konzervként igen. Ennyit róla.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 11:01:11

@BGy: a zsidókat sem azonnal vitték millió számra a táborokba. egy rossz törvény időzített bomba, nem feltétlenül azonnal robban.

Steppenwolf 2011.01.20. 11:03:40

@Brendel Mátyás: Ennyit a "civil" pártpolitikától mentes ellenállásról:

"A tegnapi Népszabadság vezércikke civilként aposztrofálta az ismert balliberális kötődésű közéleti személyek (Bródy János, Bakács Tibor „Settenkedő”) fellépésével tarkított pénteki, Parlament előtti médiatörvény-ellenes tüntetést, ám a megmozdulás egyik szervezője, Fölkel Róbert internetes kapcsolatrendszere is erős balliberális beállítottságot sejtet.

Az egyik közösségi portálon Fölkel ismerősei között található a Lehet Más a Politika (LMP), a Tilos Rádió, a Magyar Narancs és a „Hócipő olvasók klubja” is. Adatlapján azt írja magáról: színesfémgyűjtéssel foglalkozik, amikor pedig nem dolgozik, akkor „Karády Katalin-dalokat énekelek a Parlament előtt félmeztelenül egy fémrúdon csúszkálva”. A 36 éves „civilt” tegnap a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában Betlen János műsorvezető azzal a – tüntetésen elhangzott – kijelentésével szembesítette, miszerint Magyarországon megszűnt a sajtó- és szólásszabadság, miközben ott beszélhetett a Kossuth téren, kihangosítva."

h-ősmagyar99 2011.01.20. 11:04:14

@Brendel Mátyás:
koppányt meg négyfelé vágatták.
mi köze van a média törvénynek a zsidósághoz????????

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 11:04:52

@h-ősmagyar99: "Ezek szerint minden választás előtt minden pártnak le kell írniai, hogy mit fog tenni a következő 4 évben?????????"

igen, ezt nevezik választási programnak. jó reggelt! persze a Fidesz programja az egy gyenge kis fércmunka volt, amiben alig írtak le valamit.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 11:05:46

@h-ősmagyar99: egy ellenpélda volt egy érvre. cáfolat. tanultál logikát?

JohnHenry 2011.01.20. 11:05:59

a kommenteket olvasva megint odajutottam, hogy ez az ország továbbra se fog eljutni "európába".

BGy · http://babosi.blog.hu 2011.01.20. 11:06:11

@Brendel Mátyás: Uh! A szokásos érvelési technika, ellenszerem nincs.

strappa 2011.01.20. 11:06:53

A szerzőt és ezt az elmebeteget óbégatót se zavarja, hogy a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelménye már az előző, Hornék alkotta médiatörvénynek is része volt.

h-ősmagyar99 2011.01.20. 11:08:44

@Brendel Mátyás:
Az mszp programját meg felülírta a világválság, ugye?:)

h-ősmagyar99 2011.01.20. 11:10:17

@Brendel Mátyás: A logikát max fejleszteni lehet. Olvass czeizelt, rád fér.

2011.01.20. 11:10:30

D. C - B csak nemrégiben lett zöld.
Azelőtt, már a 68-as francia anarchista lázongásoktól, volt ő már sok minden...
(De öregségére azért jól esik egy hely, ahonnan jó költségtérítést, stb. lehet kapni és még cirkuszolni is lehet - mert azt sűrűn szokott...)

ampelmann 2011.01.20. 11:12:17

aha. sírt 54ben, akkor 9 éves volt és tüntetett 56ban 11 évesen. rózsikám...

szanalmas 2011.01.20. 11:13:02

Én azt hittem, hogy ez a sok szemét és szar törvény és intézkedés amit erre az országra zúdítanak több mint 20 éve, ebben valami szándékosság van vagy valami olyan következetesség amit nem értek. De nincs. Ezek a kormányok (az eddigi összes) szakértőstül-mindenestül hozzánemértő, semmihez sem értő kóklerek gyülekezete.
Az utóbbi 6 kormány az tutira. Akkora marhaságokat művelnek ezek is az adótörvénytől a médiatörvényen át az új Széchenyi tervig, hogy az hihetetlen.
Lehet kezdeni ásni, ennek az országnak kapa van.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2011.01.20. 11:13:16

Cohn-Bendit nagyot nőtt a szememben. Nem azért, mert belepofázik az ország kvázi belügyeibe, nem azért, mert kioktatja a miniszterelnökünket, hanem azért mert egy intelligens szabadságszerető európaiként szólalt fel, még, ha nem is totál komor arckifejezéssel adta elő a mondandóját. Nem riogatott barna esővel, azzal, hogy fasizálódik Magyarország, csak megmondta Orbánnak, hogy, mint egy szabadságszerető közösség tagja, mint valaki aki küzdött is ezért a szabadságért, nem a sajtó szabályozásával kéne foglalkoznia, hanem a szabadság megerősítésében. Itthon is, és mivel az EU-nak nem kell egy ilyen ziccert adnia a többi államnak, máshol is.

Egyetértek vele.

Steppenwolf 2011.01.20. 11:14:05

@Brendel Mátyás: Én tőle sokkal konstruktívabb, építő jellegűbb kritikát olvastam, ami valószínűleg közelebb is áll az igazsághoz, mivel a CDU-CSU elnöksége a napokban biztosította a kormányt bizalmáról.

hetivalasz.hu/uzlet/cdu-s-politikus-is-aggodik-a-magyar-mediatorveny-miatt-34463/

336 2011.01.20. 11:14:20

@h-ősmagyar99: Veled valószínűleg az a probléma, hogy nem értesz magyarul. Amikor Cohn-Bendit azt mondja, hogy az egyhangú szavazat a demokrácia halála, és ezzel szemben egy erős többségnek kell állnia, akkor nem téged igazol seggfej! Arra gondol, hogy például a Szalay Annamari féle médiahatóság összeül egy döntés meghozatalára a Magyar Nemzet (!) ügyében, a kormány által létrehozott testület minden tagja a Fidesz delegáltja, szerinted egy eléjük kerülő ügyben milyen döntés születik? Egyhangú! Ezt nevezik a demokrácia halálának, és nem csak Cohn- Benditnél...

ampelmann 2011.01.20. 11:16:43

ez saját magát rugja tökön:
"Azt mondja Orbán Úr, hogy egy erős Európát akar. Egy erős Európának hitelesnek kell lennie. Hogy lehetünk hitelesek, ha elfogadunk egy olyan törvényt, amelyet kritizálni fogunk Lukasenkonál és Kínánál? Ők is kiegyensúlyozott tájékoztatást akarnak!" KÍNA??? mit kritizál Kínánál ha erős Európát akar? ez látott már térképet???

Tunézia??? hogy jön ez a tegnapi napirendi ponthoz???

A blogger véleménye meg egyáltalán hogy illik a témához???

JohnHenry 2011.01.20. 11:18:11

@ampelmann: a francia sógornőm (74-ben született) meg tizenévesen 56-ról meg nagy imréről írt esszét, pedig akkor még nem is ismerte a bratyeszt, de 1 db magyart se...

ampelmann 2011.01.20. 11:18:20

@d.z.: ez már européer fasisztázás volt :D

szanalmas 2011.01.20. 11:19:32

@ampelmann:

Istenem, bazmeg, legalább ne írd le, hogy ennyire sötét vagy...

Felmosórongy (törölt) 2011.01.20. 11:19:38

Most attól hogy kinek mi a véleménye TGM-ről, még sajnos színigaz amit itt mond:

TGM: az Orbán-rezsim békésen nem váltható le
Megjelent: 2011.01.20. 09:26
Frissítve: 2011.01.20. 09:25
A filozófus szerint a médiatörvénynél sokkal súlyosabb dolgok történnek.
© mti

Tamás Gáspár Miklós szerint az "új rezsim" olyan helyzetet alakít ki, amelyben nem lehet demokratikusan, békésen és törvényesen módosítani azt, amit most létrehoznak. A filozófus a Klubrádió reggeli műsorában rendkívüli következetesnek nevezte az Orbán-kormányt.

Szerinte "azok a jogszabályok, amelyeket megfogalmaznak, ugyanis nem átgondolatlanok, ügyetlenek, vagy újak". Az egyes politikai húzások, lépések, kinevezések, az intézmények kiépítése, a jogi háttér - ezek mind összefüggnek és szisztematikus jelleget öltenek - mondta.

Nemcsak fékeket és ellensúlyokat iktatnak ki, hanem átépítik a jogrendszert, ami eddig úgy ahogy, de azért mégiscsak használhatott a társadalom arra, hogy beavatkozzon az állam életébe - tette hozzá.

Tamás Gáspár Miklós szerint az a kérdés az, hogy ha elfogadják ennek megkoronázásaként az új alkotmányt, és valaki megakarja ezt változtatni, hogyan akarja ezt majd legálisan megtenni erőszak nélkül. Az Orbán-kormány olyan konfliktus alapjait teremti meg, amelybe belegondolni is rettenetes - fogalmazott a filozófus.

AJÁNLOTT LINK:

TGM: új rezsim épül (Klubrádió)

ampelmann 2011.01.20. 11:19:39

@JohnHenry: én meg 13évesen Széchenyiről. De Cohn Bandika szövegelése vicces.

Hoppázó Beléndek 2011.01.20. 11:21:00

az a baj, hogy úrnak nevezik, ez meg elhiszi. egy csomó szót tudok rá, egyik sem az úr..

ampelmann 2011.01.20. 11:21:36

@szanalmas: de tényleg Tunézia??? ez most ott napirenden volt? Kínát kritizálni hogy ott mi van? Megteszi azt Bono minden egyes U2 koncerten... faszom!

JohnHenry 2011.01.20. 11:22:32

@ampelmann: ez akkor lenne érv, ha 13 évesen mondjuk De Gaulle-ról írtál volna. CB szövegelése meg sajnos nem vicces, de hagyjuk, süketeljetek nyugodtan, végülis agyarország a világ közepe, mi fújjuk a passzátszelet is.

2011.01.20. 11:23:00

@Steppenwolf: Te gyökér, lehetett tüntetni 2010-ig is, csak a köcsög focihuligán széljobb haverjaid visszaéltek a lehetőséggel és erőszakossá tették a kibaszott ellenállásotokat!

Steppenwolf 2011.01.20. 11:23:11

@336: "a kormány által létrehozott testület minden tagja a Fidesz delegáltja, szerinted egy eléjük kerülő ügyben milyen döntés születik? Egyhangú! Ezt nevezik a demokrácia halálának, és nem csak Cohn- Benditnél.."

Legalább fingod lenne az egészről...

1. a testületet nem a kormány hozza létre, hanem az Országgyűlés egyszerű többséggel választja.

2. Nagyon sok nyugat-európai országban, többek között Franciaországban is halott a demokrácia az érvelésed szerint, ugyanis ott még csak nem is a parlament, hanem egyenesen az elnök, nevezi ki a médiát felügyelő testület tagjait, de még az állami tévék, rádiók elnökeit, sőt, a főszerkesztőit is.
Svájcban pedig pl. a kormány egyik minisztériuma látja el a médiahatóság feladatát, és láss csodát, ott sincs diktatúra.

ampelmann 2011.01.20. 11:24:05

@JohnHenry: hát inkább mint bólogató kovácslászlók (az a maszopos posztkomcsi trotty) legyünk

azAttis 2011.01.20. 11:24:22

@ORBÁNHITLER!:
@Brendel Mátyás:
@okostojgli:

Elég csak végignézni ezeken a komikus bérretegőkőn és máris jobb kedve lesz az embernek :)

Köszönöm, hogy elszórakoztattatok a hozzászólásaitokkal. Tudom, hogy nem poénpetárdáknak szántátok őket de szinte kivétel nélkül mindegyiken nagyon jót nevettem. Külön elismerésem az ORBÁNHITLER nick-ért :))

Napkutya 2011.01.20. 11:25:07

@strappa: "(...) elmebeteget óbégatót (...)

Nézd, ezt az "elmebeteg óbégatót" több szavazó juttatta be oda, hol óbégatott, mint amivel a FIDESZ választást nyert. Ezen azért gondolkodj el.

Ha a gesztusaira gondolsz,- azt tény, hogy nekünk furcsa. De egyszer, nézz meg mondjuk egy olasz családot beszélgetés közben... :)
Lehet, hogy mi azt hinnénk épp ölni készülnek, pedig csak nem tudják eldönteni mi legyen az ebéd...

A tartalom viszont elgondolkodtató. Hogy a náthába tárgyaljon mondjuk Kínával az EU a sajtószabadságról, ha a soros elnökséget ellátó államnál is kétségesnek tartja?

bumbó 2011.01.20. 11:26:27

@336: Ha a kormány a választási aránynak megfelelően átalakítja a Médiatanácsot,- 2/3 Fidesz-KDNP, 1/3 a többiek és ezzel kielégíti az ellenzéki oldal igényeit, attól még az fog történni, amit a 2/3 akar. Vagy változik valami?

borovi 2011.01.20. 11:27:14

@Brendel Mátyás: téged nyilván az zavar, hogy a te postjaidat le se szarja az Index (és az olvasó).

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2011.01.20. 11:27:26

Azoknak a nagyon okosoknak, aki úgy gondolják, hogy itt kiabálnak Orbánnal:

Egy latin, tehát olasz, spanyol, francia nagyon heves mimikai és retorikai eszközöket használ. Ilyenkor ő nem ideges csak náluk ez a természetes.

Egy magyar fin vagy svéd pedig lényegesen szolidabban gesztikulál.

Legalább ennyit illene tudni más népekről...

Tita nick 2011.01.20. 11:29:16

No, nem baj zöld ET nem kapott szívinfarktust.

borovi 2011.01.20. 11:29:58

@azAttis: Nem baj, öreg, előbb-utóbb te is kitalálsz majd orbán fenekéből.

strappa 2011.01.20. 11:30:08

@Napkutya: "Nézd, ezt az "elmebeteg óbégatót" több szavazó juttatta be oda, hol óbégatott, mint amivel a FIDESZ választást nyert."

És az mitől érdem hogy egy nálunk nyolcszor nagyobb népességű országban indult a választáson?
Teljes tudatlanságban lövöldözött (kiegyensúlyozottság követelménye, ami már az előző médiatörvényben is szerepelt), de ti ajnározzátok, csak mert Orbán szemébe hazudozott.

h-ősmagyar99 2011.01.20. 11:32:03

@azAttis:
:) végre egy olyan hozzászólás amivel 100%ben egyetértek!!!

JohnHenry 2011.01.20. 11:32:31

hogy is volt a régi, talán TIT reklám? "mi tizenötmillióan tudjuk, hogy a magyar világnyelv" és a válasz: "de amíg ezt a másik ötmilliárd is elhiszi, tanuljunk nyelveket a TIT nyelviskoláiban".

már nem is sajnálom azokat az embereket, akik most habzó szájjal zsidóznak és trianonoznak, akik ugye pár év múlva ismét koppani fognak. mert továbbra se lesz jobb nekik és ha ezt egyszer esetleg felismerik, akkor is szarni fog rájuk az aktuális hatalom.
nem baj, majd lesz egy még populistább, még magyarabb párt, majd beállnak az ő zászlójuk alá és pár évig megint boldogan üvöltözhetnek, ha még nem haltak éhen.

az utolsó értelmes ember, aki elhagyta az országot, ne a villanyt oltsa le, hanem dobja el a kulcsot.

Nem vagyok fideszes 2011.01.20. 11:37:36

@strappa:

Orbán 1986-osnak hazudta a valójában 1996-os médiatörvényt, szóval ennyit a hazudozásról.

Napkutya 2011.01.20. 11:39:14

@strappa: "És az mitől érdem hogy egy nálunk nyolcszor nagyobb népességű országban indult a választáson?"

És az mitől érdem? Attól, hogy több embert képvisel. Több adózót. Ennyi.

Ezt a fickót odaküldte egy csomó európai szavazó.

TÖBB európai szavazó küldte oda, mintha mondjuk megkétszereznénk azt az a magyar kétharmadot, aki Magyarországon erre a kormányra szavazott.(Mint tudjuk, ez egyik helyen sem a lakosság kétharmada volt, hanem a szavazóké, tehát a szorzó alighanem még magasabb is...)

Gondolkodjunk el rajta, mit jelent a képviselő szó.

Nem nálunk, akárhol máshol...

strappa 2011.01.20. 11:41:26

@Lófasz Hadnagy: "Orbán 1986-osnak hazudta a valójában 1996-os médiatörvényt, szóval ennyit a hazudozásról."

Látszik, hogy te is olyan felkészületlen vagy, mint Cohn-Bendit.

Magyarországon volt egy sajtótörvény (1986. évi II) és a médiatörvény (1996. évi I.). Az új szabályozás egyszerre váltotta fel a kettőt.

Mielőtt bíráltok, készüljetek fel, kisebb lesz az égés.

high up! 2011.01.20. 11:42:12

Egyébent ez a csöcselék akkor tenné a legnagyobb szolgálatot Európának, ha le se vennék a szájukról a ragtapaszt.

Steppenwolf 2011.01.20. 11:43:38

@Lófasz Hadnagy: Nem hazudott, csak éppen te vagy tájékozatlan, vagy hazudsz tudatosan.
Sajtótörvényt emlegetett, nem médiatörvényt. Eddig ugyanis külön Sajtótörvény szabályozta az írott nyomtatott sajtót, amit 1986-ban fogadtak el.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.20. 11:45:21

www.youtube.com/watch?v=lnNo1J9bBzY

Számomra, mint a Valláskritika Virtus alapítója számára van itt néhány fontos dolog a beszédben. Daniel Cohn-Bendit egyértelművé tette, hogy Orbán Viktor a kereszténység/ Vatikán mellet agitál. Ami ugyebár egy tekintélyelvű, feudalista állam és ideológiai központ. Vatikán és Európa két ellentétes dolog. Ezt képtelen Orbán felfogni és ezért a következő választásokat el fogja veszíteni, mint ahogyan elveszítette a 2002-eset is.

nana81 2011.01.20. 11:45:38

Függelenül a magyar médiatörvény ügyétől, mégiscsak érdekes, hogy egy marxista-anarchista-pedofil múlttal rendelkező ember frakcióvezető lehet az Európai Parlamentben, és ezt senki nem kifogásolja. (Aki nem hiszi, annak ajánlom figyelmébe a Cohn-Benditről szóló szócikket az angol wikipédiában, vagy a saját írásából származó alábbi idézetet: "On several occasions certain kids would open my fly and start to stroke me. I reacted differently according to circumstances, but their desire posed a problem for me. I asked them: 'Why don't you play together? Why have you chosen me, and not the other kids?' But if they insisted, I caressed them still." Ezt DCB azóta sem tagadja, magyarázata szerint akkoriban "kollektív diskurzus keretében törekedtek egy új szexuális morál definiálására")
Érdekes, hogy ha egy katolikus pap simogat gyerekeket, akkor - nagyon helyesen - mindenki elemi erővel felháborodik, míg ha egy balliberális köröknek kedves egyén teszi ugyanezt, az valahogy nem gond... Mint ahogy az sem gond, ha Szlovákiában a magyarokat rákos daganatnak nevező politikus kerül kormányra és törvényben szankcionálják, ha valaki az anyanyelvén szólal meg; mint ahogy az sem gond, hogy ha azonosítószámot nem viselő rendőrök békés embereket vernek véresre. Mintha nem tisztán morális alapon dőlne el, hogy miből lesz ügy és miből nem... Lehet, hogy vannak problémák a magyar médiatörvénnyel, de hogy az európai politikusok és a sajtó finoman szólva kettős mércével mér, az biztos, márpedig amíg így van, addig nem sok alapjuk van erkölcsi magaslatról észt osztani.

Napkutya 2011.01.20. 11:46:44

Nem lehetne rövidre zárni ezt azzal, hogy mindenki felsorol néhány országot, ahol egypárti felügyelet van a média felett? Sokat mondana...

Mindenkinek.

Peter Blau 2011.01.20. 11:47:19

@h-ősmagyar99: "Nálunk az ország 2/3 így döntött. "

Tényleg? Ha benne lett volna a Fidesz választási programjában, hogy befogjuk a pofáját annak akinek nem tetszik a szövege és korlátozzuk a sajtó és szólásszabadságot akkor is így döntött volna az ország 2/3-a? Biztos vagy ebben?
Volt ilyen kitétel a választási programjukban?

Annak meg nézz utána hogy ki ez a Cohn-Bendit, aztán megérted miért ilyen heves amikor véleményt nyilvánít.

Napkutya 2011.01.20. 11:48:52

@nana81: Nézd az nem jó módszer, hogy ha nekem nem tetszik a gravitáció, akkor elkezdem fikázni Newtont. Az alma attól még esik...

Peter Blau 2011.01.20. 11:49:16

@nana81: Pont arról beszél Cohn-Bendit amiről te :-)
Megértetted egyáltalán amit mondott? :-D

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.20. 11:49:20

@IGe: Vatikán? Nem zavar, hogy Orbán kálvinista? :DDDD
Attól, mert keresztény, még nem biztos, hogy katolikus:DDDD
@nana81: ez a kiöregedett, jól tartott hippi az Eu szégyene... Nem csoda, hogy minden versenytárs lehagyja ezt a polkorrektségbe süllyedt valamit, ami megállt '68-nál.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.20. 11:52:10

@Peter Blau: bocs, de hol van benne a médiatörvényben a sajtószabadság korlátozása???
Tudod, mi a korlátozás? Mikor a hírtv-s riportereket drogügybe akarták keverni, mert megírták Veres viselt dolgait. Persze, akkor kuss volt mindenhol...
Cohn-Bendit múltját inkább ne emlegessük:D
68? Egy szánalmas baloldali kis legenda, amit a szovjetunióból szerveztek. Pár évtized múlva már senki nem fog emlékezni rá.

h-ősmagyar99 2011.01.20. 11:52:20

@nana81: Dehogy pedofil. Csak türelmetlen:) Vérmérséklete látható volt most is:))))

Peter Blau 2011.01.20. 11:53:06

@high up!: "Orbán helyében én meg véresre vertem volna a Kohn képviselöt, aztán megvízágyúztam volna a bandájával együtt, végül meg az ujjaikon ugráltam volna, csak hogy megtudják, hogy milyen is az a magyar demokrácia, amelynek kinyalta, meg jelenleg is kinyalja a fenekét. "

Kedves agyhalott honfitársaim...

Steppenwolf 2011.01.20. 11:53:20

@Napkutya: A francia EP-választás részvétel 40%-os volt, ennek a 20%-át érte el Bendit pártja, ami kb. 2 millió szavazat, tehát a valóság nagyon messze van attól, hogy több szavazatot kapott Európa egyik legnagyobb államában, mint a 10 milliós kis Magyarországon a kormánypárt.
De ha még így is lett volna, az sem jogosítja fel őt, hogy beleavatkozzon egy másik szuverén tagállam belügyeibe és magából kifordulva rágalmazzon.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.20. 11:53:36

Hú, de kurvajó volt.

Régen hallottam már meggyőződéses beszédet.
Lehet, hogy soha?

Azt hittem ott is mind csak bürokrata.

h-ősmagyar99 2011.01.20. 11:54:34

@Peter Blau: Megtettem. De itt már annyian leírták:) Erre a gerinctelen zöldre én nem nagyon lennék büszke, bár gondolom neked gyurcsány is a demokrácia élharcosa.

Steppenwolf 2011.01.20. 11:55:51

@Napkutya: Mondok neked kettőt is, ezen ne múljon. Már írtam, Svájcban egy minisztérium felügyeli a médiát, Franciaországban az elnök nevezi ki a médiát felügyelő testületet.

rptr 2011.01.20. 11:56:24

LOL
komolyan elhiszitek hogy a média tudja kontrollálni a hatalmat? a média szintán egyfajta hatalom lett! s minden hatalmat így ezt is keretek közé kell vmilyen módon szorítani.

ha valoban ellátta volna nemes feladatát a sajtó (kontrollálni a kormányokat) akkor most nem lenne wikileaks. erről ennyit. egyszeruen röhej.
a sajto egy idejétmult s célt tévesztett dolog, egyedul akkor fognék fegyvert ha kínai tuzfal épülne Mon.
hol voltatok mikor a kurucinfot akartak betiltani?

köpönyegforgató banda, még ha baja is van az embernek a médiatörvénnyel, akkor se fikazhatja nyugodt szívvel mert egy platformra kerül ilyen kétszínű bandaval...

sivatagi n. 2011.01.20. 11:57:30

@high up!: "Egyébent ez a csöcselék akkor tenné a legnagyobb szolgálatot Európának, ha le se vennék a szájukról a ragtapaszt."

Egyetértek.
Európa sírásói ezek a 70-es években ragadt bolsevik-hippi majmok.
Az ún. zöldek meg bizony komcsik. Nem véletlenül nevezik őket görögdinnye zöldnek (kívül zöld, belül vörös.)

Peter Blau 2011.01.20. 11:57:37

@h-ősmagyar99: "bár gondolom neked gyurcsány is a demokrácia élharcosa. "

A nagy frászt.
Mind a két oldalt erősen kritizálom.
Egyik rosszabb mint a másik.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.20. 11:57:42

@h-ősmagyar99: jóég, mik lehettek abban a kommunában :-/

4t3x 2011.01.20. 11:58:19

@h-ősmagyar99: "Ezek szerint minden választás előtt minden pártnak le kell írniai, hogy mit fog tenni a következő 4 évben?????????"
Elvileg ez lenne a program. Az sem gond, ha mást (is) valósítanak meg, de akkor nem állja meg a helyét az az érvelés, hogy erre adtak felhatalmazást a választók.

"Nem tudom én nem olvastam az mszpnél 2006ban, hogy hazudni fog reggel, délben ill este!:)"
Valóban, el is kellett takarodniuk. Mondjuk nem is vetemedtek arra, hogy a hazudozásukat népakaratnak állítsák be. Nem mintha ez bármi alól is felmentené őket.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.20. 11:59:16

@Steppenwolf: németeknél meg Frau Merkel... száz éve meg Bismarck :D

Peter Blau 2011.01.20. 12:00:11

@aesculus: "Tudod, mi a korlátozás? Mikor a hírtv-s riportereket drogügybe akarták keverni, mert megírták Veres viselt dolgait. "

Így van, az is az volt.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.20. 12:00:35

@4t3x: mondták, hogy lesz új médiatörvény, hogy lesz új alkotmány. GyF még ijesztgetett is, hogy a "fidesznek alkotmányozó többsége lesz jujujuj"

Steppenwolf 2011.01.20. 12:01:02

@Peter Blau:"Ha benne lett volna a Fidesz választási programjában, hogy befogjuk a pofáját annak akinek nem tetszik a szövege és korlátozzuk a sajtó és szólásszabadságot akkor is így döntött volna az ország 2/3-a? Biztos vagy ebben?"

Konkrétum??? Mivel korlátozzák a sajtószabadságot és a szólásszabadságot?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.20. 12:01:06

@aesculus:
Orbán és az egész bagázsa eléggé gyakran jár kezet csókolgatni Vatikánba XVI (Patkányének) pápának. (meg az öszeeskűvés elméletek szerinti az átutalt pénzekből visszajáró svájci csekkért) Hogy miért, gondolom az sem titok. A Mutyi miatt. Olyan mutyi miatt, amit Vojtyla és Valensza is művelt már sokkal korábban.

Felmosórongy (törölt) 2011.01.20. 12:02:00

Emberek!
nem gondoljátok hogy szomorú dolog az hogy egy Cohn benditnek kell megvédeni a demokráciát, mert a magyar nép csak béget az orbáni elnyomó diktatúrában??

Napkutya 2011.01.20. 12:02:35

@Steppenwolf: Felteszem, szerinted mindkettő tökéletesen egyenértékű, mondjuk a Kínai modellel.

Nekem úgy tűnik, jelenleg egyik opponáló európai képviselő sem attól tart, hogy véletlenül olyanok leszünk, mint Svájc.

Sajnos.

koksz 2011.01.20. 12:04:06

A zöld fickonak fingja sincs hogy mit történt...történik Magyarországon.

Peter Blau 2011.01.20. 12:05:55

@Steppenwolf: Számodra semmivel, az egyértelműen látszik, és bármit is csinálnának az számodra soha nem lenne korlátozás. Ilyen gondolkodású emberekkel nem lehet vitázni.

Steppenwolf 2011.01.20. 12:06:42

@Napkutya: Milyen kínai modellel? Hülye vagy?
Ezek szerint Kínában a demokratikusan megválasztott Országgyűlés többsége választja meg a Médiatanács tagjait?
Azt mondtad, soroljunk fel olyan államokat, amelyekben a médiafelügyelet pártokhoz köthető. Én írtam tételesen kettőt és erre csak terelni tudsz.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.20. 12:08:09

@Peter Blau: bocs, lemaradt a link az ep-s performanszokról, és vörös daniról, ahogy gyurcsánnyal őrjöng.

Ha elküldöd, légyszi mellékeld azt is, ahogy a szocialista szlovák kormány diszkriminatív nyelvtörvénye miatt tiltakoznak a képviselők.

Steppenwolf 2011.01.20. 12:09:05

@Peter Blau: Pedig értékeltem volna, ha olvashatok a demagóg lózungok mellett végre valami konkrét érvelést is, akár a médiatörvényből idézve, hogy miért nincs nálunk szólásszabadság.

lüke 2011.01.20. 12:11:26

hmm
Nixon Watergate-jére hajazott, 68-s nosztalgia volt

4t3x 2011.01.20. 12:11:26

@aesculus: "mondták, hogy lesz új médiatörvény, hogy lesz új alkotmány. GyF még ijesztgetett is, hogy a "fidesznek alkotmányozó többsége lesz jujujuj""
Ezt most így komolyan gondolod, hogy a "új médiatörvény" támogatása ekvivalens a jelenleg kritizált médiatörvény támogatásával?! Mert akkor ezek szerint, ha az "Új alkotmány" tartalmazni fogja, hogy "minden 170 cm-nél magasabb ember hülye", akkor arra adtak felhatalmazást a választók, igaz?
Nem azzal van baj, hogy új médiatörvény van, beleolvastam, és nagyon sok olyan rész van, amivel 100%-osan egyet tudok érteni. Talán a törvény 5%-a olyan, ami aggályokat vet fel, és visszaélésre ad lehetőséget. A kérdés az, ehhez az 5%-hoz miért ragaszkodnak annyira...

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.01.20. 12:11:37

Itthoni pártpreferenciák hogy alakulnak vajon?

Labancz 2011.01.20. 12:12:54

Igenis, szégyen ami tegnap történt! Szégyen, hogy egy francia politikusnak kell elvégezni azt a munkát, amit az itthoni ellenzéknek kellene! Egyszerűen hihetetlen, hogy nincs egyetlen tökös csávó a Parlamentben, aki el tudta volna mondani ezt a beszédet (ok, nem vagyok telhetetlen, elég lett volna valami hasonló is) Chon-Bendit helyett!! Töketlen, szarfaszú politikusaink vannak, a turbómagyaroktól a szocikig bezárolag!
Ezért lehet az, hogy szemünkbe hazudhatnak bármit. A fidesznyikek tapsolnak hozzá, a többiek meg csak lesnek bambán.

high up! 2011.01.20. 12:13:30

@IGe: Orbán és az egész bagázsa eléggé gyakran jár kezet csókolgatni Vatikánba XVI (Patkányének) pápának.

Patkánynak nem Göncz Árpit nevezték? Vagy Mécs Imit talán? Valamelyik besúgót.

Labancz 2011.01.20. 12:15:15

@Modor Tibi: Milyen pártpreferenciák? Milyen pártok? Remélem, csak vicceltél! :)

Steppenwolf 2011.01.20. 12:15:35

@Labancz: Hehe, jó a neved. Illik hozzád. :)

rptr 2011.01.20. 12:15:58

"Valóban én is meg vagyok lepődve, hogy az Index ennyire kormányellenessé kezd válni. Bár lehet ez csak simán a médiatörvénynek szól... lelkük rajta.

Ami viszont tény. A Magyar miniszterelnök elküldte a picsába a kaffogó ballibeklet, előbb finoman, aztán amikor elkezdtek bekiabálni, akkor erősebben.
Aki látta a kb 3 órás közvetítést végig az nem is vitatja ezt.

Az, hogy a média ezzel kapcsolatban sugalmaz és véleményt irányít, szerintem egyértelmű igazolása annak, hogy igen is szükség van a médiatörvényben a sajtó helyrerakására.

nem azért kell a sajtó, hogy mindenféle érdekek mentén tálaljon dolgokat, hanem, hogy tényszerűen tájékoztasson. Majd a véleményemet eldöntöm én magam a dolgokról...

Ellenkező esetben oszlassuk fel a parlamentet, az irányítást meg bízzuk az RTL-re. maximum majd egy szép nagy VV-ben fogunk élni.

Az is érdekes, hogy tulajdonképpen kibújt a szög a zsákból a kritizálók mondandójával. Nem a törvényt kritizálták, hanem ahogy Viktor is mondta, a 2/3-os többség irányítását...

ja.. Uraim.. teccettek volna úgy politizálni, hogy ne legyen 2/3-os többség. ha pedig van, akkor pofát befogva elviselni, hogy az irányít. Kíváncsi lennék, hogy ha a FIDESZ 100%-ot szerez 8EU-ban van olyan ország, ahol simán meg lett volna nekik) akkor vajon hány dolgot kritizálna még a 0 fős ellenzék.

Vagy a tisztelt EU képviselő urak tán arra gondoltak, hogy az a demokrácia, ha mindenhová mindenki ültet még egy embert? Azaz tök mindegy mennyi mandátum, tök mindegy mennyi támogatottság, akkor is az ő szava IS dönt.

Komolyan... ne hívjuk vissza Csurkát és Torgyán doktort?? Ezen az elven ez lenne a minimum..."
by Schaf

2011.01.20. 12:16:47

De sok gyökker szokott ide. Szégyenljétek magatok BÉR FIDESZ SEGGNYALÓK! Viccet csináltok a magyar demokráciából és nyaljátok a szeretett vezér talpát, mert bújtatott nácik vagytok polgári köntösben.

MENJETEK A PICSÁBA!

Labancz 2011.01.20. 12:17:35

@Steppenwolf: Halottál arról a záradékáról a médiatörvénynek, hogy júliusig nem birságol a hatóság? Na, gyere vissza augusztusban-szeptemberben...
(A tököm tele van már a milliónyi csúsztatással!)

strappa 2011.01.20. 12:17:55

@Labancz: "Igenis, szégyen ami tegnap történt! Szégyen, hogy egy francia politikusnak kell elvégezni azt a munkát, amit az itthoni ellenzéknek kellene! Egyszerűen hihetetlen, hogy nincs egyetlen tökös csávó a Parlamentben, aki el tudta volna mondani ezt a beszédet (ok, nem vagyok telhetetlen, elég lett volna valami hasonló is) Chon-Bendit helyett!!"

Dehogy szégyen, mint kiderült, kint is ugyanúgy hazudoznak a balosok, mint itthon.

szanalmas 2011.01.20. 12:18:15

@ORBÁNHITLER!:

Nézd, a te Orbánozásod, Orbángyűlöleted annyira primitív, hogy ha véletlenül mondasz valami értelmesnek tűnő dolgot, azt sem fogja senki komolyan venni.
A magyar nép meg kurvára nem béget, csak nem ordibál mindenki tapló módon.

Steppenwolf 2011.01.20. 12:19:38

@Labancz: Hallottam, de nem ezt kérdeztem.
Egyetértek veled, nekem is tele van a tököm a milliónyi csúsztatással. :)

koksz 2011.01.20. 12:21:49

@ORBÁNHITLER!: Valóban szomorú dolog hogy a birka magyarnak elege van a tv ben farkát lengető, trágárul beszélő megmondó emberekből, és ki akar törni a liberálisnak nevezett karámból.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.20. 12:22:33

@4t3x: :D Eddig azt lehetett hallani, hogy az egész törvény szar. Nagy léptekkel haladunk, már csak 5%. Maholnap kiderül, hogy ez a világ legjobb médiatörvénye ;)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.20. 12:22:53

"Úgy tűnik, hogy Orbán Viktornak nem fekszik a demokratikus diskurzus - vélekedett a liberális Süddeutsche Zeitung kommentátora. Martin Winter szerint aki ilyen agresszíven reagál a bírálatra, és a magyar nép megsértésével vádolja az EP képviselőit csak azért, mert azok elutasítják az ő médiatörvényét, annak nincs érzéke a nyílt vitához. Az ilyen politikus oly módon tesz egyenlőségjelet saját maga és a népe közé, ahogyan azt csak autokraták vagy Napóleon-komplexusban szenvedő politikusok szokták tenni."

hirszerzo.hu/belfold/20110120_orban_ep_nemet_lapok

Hát ez a kép is fel lett már dolgozva 9 évvel ezelőtt:

vilagnezet.blog.hu/2010/02/18/az_orban_kormany_mennyire_is_volt_komcsi

Labancz 2011.01.20. 12:29:45

@strappa: "Dehogy szégyen, mint kiderült, kint is ugyanúgy hazudoznak a balosok, mint itthon."
Na, akkor most áruld el, hogy ezt mire alapozod! Persze, elhiszem, hogy ez a kényelmes (és most éppen elfogadott, támogatott) álláspont. De tegnap mit is hazudtak az EP-ben? Hadoválni persze lehet, meg keverni szezont a fazonnal, azonban sok értelme nincs. Most szólok, nehogy később nagy legyen a meglepetés: Nem a balosok hazudnak szerte Európában, hanem a fidesznyikek saját maguknak.

Steppenwolf 2011.01.20. 12:30:38

@IGe: "Martin Winter szerint aki ilyen agresszíven reagál a bírálatra, és a magyar nép megsértésével vádolja az EP képviselőit csak azért, mert azok elutasítják az ő médiatörvényét, annak nincs érzéke a nyílt vitához."

Annak valóban nincs. Ezzel ellentétben a valóság az, hogy tegnap Orbán direkt kihangsúlyozta, hogy nem a médiatörvény kritikájával van a problémája, szívesen vitázik ezzel kapcsolatban. Azt nem tűrte el, hogy Magyarországot diktatúrának nevezzék és becsméreljék.

Mindenesetre érdekes, hogy Winter Orbánt látta agresszívnek és nem az artikulálatlanul üvöltve hadonászó Cohn-Benditet.

Na ennyit a nyugati objektív liberális újságírásról...

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.20. 12:31:43

@high up!:
Egyesek őket is nevezték úgy, de jelenleg ez a Ratzinger népies fordítása.

2011.01.20. 12:32:52

@koksz: Nem terveztem... Vicc az egész, hogy mennyire vak seggnyaló népek élnek ebben az országban. 0 gondolat, vagy kritika, a hülye zombik követik a vezírt mindenhova. Ja igen, ez a Gyusány követőire is igaz...

Szélmalomharcos 2011.01.20. 12:33:32

"Most, Orbán Viktor, Ön úton van afelé, hogy egy európai Chavezzé váljon, egy populáris nacionalistává, aki nem érti a demokrácia lényegét és stuktúráját."

Nem ártana tudnia ennek az ittfelejtett '68-as agitátornak, hogy a média ugyanúgy teli torokból szidja odahaza Chavezt, mint itt Orbánt, még a jelzők is ugyanazok:

"új Hitler", "Mussolini" "Sztálin" a diktátor stb.

Az újságírókat pedig nem üldözik szemben Dél-Amerika legtöbb más országával

Akkor most mi a baj a sajtószabadsággal Magyarországon? és Venezuelában?

4t3x 2011.01.20. 12:34:19

@aesculus: Tőlem biztosan nem hallhattál olyat, hogy az egész törvény szar. Az meg persze más kérdés, hogy ha van egy ajándékcsomag, amiben csupa klassz dolog van, csak van benne egy icipici időzített bomba, akkor annak mennyire örüljek.
Ha a gázos részt eltávolítják belőle, nekem nincs kifogásom a fennmaradó résszel. Valószínűleg így is lesz, de ettől még nem leszek elégedett választópolgár, mert amíg ez a felhajtás volt a médiatörvény körül, addig szépen benyúltak 3000 milliárd forintot "szabad nyugdíjválasztás" címszó alatt...

Steppenwolf 2011.01.20. 12:35:02

@Labancz: többek között pl. azt is hazudták, hogy a magyar médiatörvény pénzbüntetéssel sújtja a kiegyensúlyozatlan tájékoztatást.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.20. 12:35:28

@Steppenwolf:

Nem értelek. Orbán Viktor és te is miért támadjátok és vetitek meg Orbán Viktor és egykori elvtársai elveit. Mert az FMPSZ (Fidesz) melyik európai pártuniónak is volt a tagja korában és melyik ilye alakulatnak volt fontos vezetője Ovi?

a LIBERÁLISNAK. -ez tény.

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.01.20. 12:35:55

Ma több ismerősöm telefonált Németországból:) Szinte mindegyik azt mesélte, hogy a Hírek csak Orbán pökhendi, arrogáns és paraszt viselkedésével van tele ) Tv és és írásos is).
Kérdezték, hogy hülye a magyar Nép, hogy Nektek egy ilyen " beteg" Miniszterelnökötök van, aki olyan úgy viselkedik, mint amikor a paraszt gyerek
bemegy a Hiltonba....de azét az EU-sok felmosták Orbánnal a padlót, és eddíg sem volt elismert politikus, de ezután csak "megtűrt " Brüsszeli valaki aki véletlen most a Fél éves EU programot kell hogy teljesÍtse ( mert az sem Ő találta ki..csak végrehajtja

Mondtam, hogy igen..ezzel a Nemzeti Szarral van megáldva Magyarország és köszönhető a buta Fidesz és a kis gonosz törpe által megvezetett szavazóknak.... Hogy ezt mikor távolítja el a dühös Nép az csak idő kérdése....de " Forr az igaz i forradalom"

2011.01.20. 12:37:26

@Steppenwolf: Azt nem tűrte el, hogy Magyarországot diktatúrának nevezzék és becsméreljék.

Nos... a kormányt becsmérelték és állították be diktatórikusnak, persze tipikus FIDESZ terminus, hogy "Mi vagyunk a magyar nép"! A többi meg le van szarva... onnan nézve jogos

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.01.20. 12:37:40

a Német, angol és magyar nyelvű videók, írások, méltán bebizonyítják, hogy nekünk se közt. elnökünk, se min. elnökünk nincs----mindkettő a szégyenfoltja Magyarországnak! -és csak egy BANDA kormány!

szanalmas 2011.01.20. 12:37:44

@Steppenwolf:

Egy országot nem lehet diktatúrának nevezni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 12:37:55

@h-ősmagyar99: olvasok czeizelt. akkor legalább czeizelt közösen értékeljük.:)

strappa 2011.01.20. 12:38:06

@Labancz: "Na, akkor most áruld el, hogy ezt mire alapozod! Persze, elhiszem, hogy ez a kényelmes (és most éppen elfogadott, támogatott) álláspont. De tegnap mit is hazudtak az EP-ben? "

Már írtam, csak nem olvasod: azért szidta az új médiatörvényünket és beszélt diktatúráról, mert a törvény rögzíti a kiegyensúlyozottság követelményét.
De ezt csak az előző szabályozásból vette át az új törvény, amit Honék alkottak.
De őket és azóta egy magyar kormányt se szidott mostanáig ezért.

Felmosórongy (törölt) 2011.01.20. 12:38:33

@Ezt elkúrtad Gonosz Törpe: ha belegondolunk nem is baj hogy orbánék éppen most az EU vezetői.
legalább egyértelműen rájuk figyel európa, és kiteregetik a mocskukat.

Alamio 2011.01.20. 12:39:25

A két ember vitájából nekem az jött le, hogy Cohn-Bendit hihetetlenül unszimpatikus, és általánosságban fröcsög. Ha nektek ez européer, hát legyen. Csak halkan: ha egy szoci politikusnak mentek volna így neki, azt is gusztustalannak tartanám. Schulz kritikája megválaszolható volt, ezé a bohócé nem. Ez fejreolvasás és kioktatás, azt meg mindenki rosszul viseli.

Felmosórongy (törölt) 2011.01.20. 12:39:29

@szanalmas: neked meg megártott a sok narancs te szerencsétlen lebutított fideszdroid.

4t3x 2011.01.20. 12:39:48

@Steppenwolf: Egy diktatúrában sohasem a nép diktatórikus, hanem a hatalom. Tehát ha az országra azt mondják, hogy diktatórikus, azt csak olyan alacsony IQ-val vagy szándékosan terelő populizmussal lehet az előbbiként értelmezni.
Kb olyan volt, mintha azt mondták volna egy cégre, hogy kizsákmányolja a dolgozóit, a vezérigazgató meg felháborodik azon, hogy az ő dolgozóit ne sértegessék kizsákmányolással... Pff Ez egy vicc... de poén úgy ül a legjobban, hogy sokan még büszkék is, hogy így megvédte őket a vezér...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 12:40:16

@Steppenwolf: Orbán azzal tudta visszaszerezni legalább a Néppárt támogatását, hogy belement abba, mindent megváltoztat, amit az EU kifogásol. Ez, ha meg is történik (kicsit azért tartok attól, hogy fel lesz vizezve), óriási vereség Orbánnak. Lényegében el kellett ismernie, hogy elkúrta.

Steppenwolf 2011.01.20. 12:40:47

@Kult: Ettől sem lesz még igaz, amit leírtak. Cohn egyébként diktatúráról beszélt, nem diktátorról.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.20. 12:42:56

@Brendel Mátyás: amit eddig hallottunk kifogást Kroestől az nem túl sok.
Elkúrás? Neem, az más volt :D

hülye barom 2011.01.20. 12:43:55

Cohn-Bendit úr egy dologban tévedett, a Miniszterelnök úr szintén: igyirnankmi.blog.hu/2011/01/19/targyi_tevedesek
Személyes sértettségből nem fogni kezet a zöldek elnökével viszont talán kissé tapló dolog volt.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 12:44:29

@borovi: "téged nyilván az zavar, hogy a te postjaidat le se szarja az Index (és az olvasó). "

nézd már meg, hogy ki írta ezt a postot, és ki fordította a videót!:)

Steppenwolf 2011.01.20. 12:45:03

@4t3x: Tökmindegy, az, hogy diktátornak nevezi, semmi másnak, csak a valóságnak mond ellent.
Diktatúra? Hülye vagy, amikor 4 év után szabadon lehet tüntetni a Kossuth téren a gyülekezés jog önkényes korlátozása nélkül, illetve szinte rendőri jelenlét és egyetemista lányok testüregi motozása nélkül?

röhögő 2011.01.20. 12:46:07

@kerdezoe: "A tót nyelvtörvény miatt miért nem nyitotta ki azt a szörcsögős pofáját ez a kohn??? Vagy az titeket nem zavar?"

- Köszi! Tehát a magyar média törvény és a szlovák nyelvtörvény egy szinten van. Köszi!

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.01.20. 12:46:15

A lényeg hogy felmosták Orbánnal a Padlót--és ezután is már csak mosogatórongy lehet Brüsszelben!!!!!!
Válaszz Hólye Magyar! Diktatúra a beteg Orbánnal és bandájával, vagy Demokrácia--bárkivel! ( anem tartozik a Fidesz bódulatba)

szanalmas 2011.01.20. 12:47:38

@ORBÁNHITLER!:

Elnézésed kérem, nem tudtam, hogy elmebeteg vagy, csak sejtettem!

Steppenwolf 2011.01.20. 12:48:17

@hülye barom: Ennek volt ám egy olyan előzménye, hogy Cohn-Bendit egy sor pocskondiázás után azt mondta, Orbán meghívta ebédre, de elvette az étvágyát.
Ettől függetlenül kezet kellett volna fognia vele mosolyogva, hadd pukkanjon el a vöröslő feje az idegtől.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.20. 12:50:08

@Ezt elkúrtad Gonosz Törpe: azért felhívott több ismerősöd, hogy gyakorlatilag számonkérje rajtad a miniszterelnököt? LOOL, ezt másnak add be. Ja, én is felhívom a francia spanokat, mikor Sarkozyvel botrány van.
Az olasz haverokat is, mikor Berlusconi becsajozik :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Steppenwolf 2011.01.20. 12:50:56

@Ezt elkúrtad Gonosz Törpe: Csak halkan megsúgom, demokrácia van, bármennyire is fáj. Ezért választották meg Orbánt, és nem "bárkit".
Tetszettek volna választást nyerni, vagy nem elkúrni a 8 évet.

Steppenwolf 2011.01.20. 12:52:20

@aesculus: Minden blogba bemásolja ezt a brosúraszöveget, ezt adták ki neki. :)

rptr 2011.01.20. 12:53:09

"Miért kellene a médiának ellenőrizni a kormányokat? A média már nem a nép kezében van, hanem egy gyakorlatilag pár magánember kezében. Miért kellene, hogy ők ellenőrizzék a világ kormányait, akiket valóban demokratikus úton választottak meg?"

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 12:53:28

@aesculus: "Nem zavar, hogy Orbán kálvinista? :DDDD
Attól, mert keresztény, még nem biztos, hogy katolikus:DDDD"

Attól, hogy Orbán kálvinista, még nyugodtan lehet katolikus is. :) Ennél nagyobb önellentmondásai is vannak.:) Orbán katolikus is, kálvinista is, ateista is (csuhások imához!), liberális is, konzervatív is, kommunista is, populista is. Orbán minden és semmi. egy nagy intellektuális szemétdomb ez az ember. ld. szelviktor.blog.hu

Felmosórongy (törölt) 2011.01.20. 12:53:55

@szanalmas: nem, csak egy komcsi vagyok, te viszont találóan választottál nicket magadnak.

JohnHenry 2011.01.20. 12:55:05

@4t3x: 4t3x 2011.01.20. 12:39:48 "...Kb olyan volt, mintha azt mondták volna egy cégre, hogy kizsákmányolja a dolgozóit, a vezérigazgató meg felháborodik azon, hogy az ő dolgozóit ne sértegessék kizsákmányolással... Pff Ez egy vicc... de poén úgy ül a legjobban, hogy sokan még büszkék is, hogy így megvédte őket a vezér..."

sajnos ez az a poén, amin már csak sírni lehet :-(

4t3x 2011.01.20. 12:55:57

@Steppenwolf: Te tényleg ilyen egységsugarú értelemmel bírsz, vagy szándékosan terelsz?
Nem arról van szó, hogy diktatúra van-e vagy nincs, hanem, hogy Orbán ahelyett, hogy érvelt volna, felháborodott azon, hogy megsértették a magyar népet (ami nem történt meg). Vagyis terelt, ahogy Te most... és vannak, akik most nagyon boldogok, hogy megvédte őket a miniszterelnök (olyasvalamitől, ami igazából nem is fenyegetett), ahelyett hogy érdemben válaszolt volna, és annyit mondott volna, amit a háttérben már négyszemközti találkozókon képviselt, hogy ha az EB talál problémákat, azokat kijavítjuk. Ennyi kellett volna...

Steppenwolf 2011.01.20. 12:56:01

@Brendel Mátyás: Ez sem igaz, ugyanis már a két ünnep között, jóval a brüsszeli vizsgálat előtt kiadott a Néppárt egy közleményt, amelyben biztosította Orbánt és a kormányt a támogatásukról.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.20. 12:56:39

@Brendel Mátyás: először csak azt hittem, nem tudod mi a katolikus és a kálvinista között a különbség, de rájöttem, hogy csak sima orbánfóbiás vagy... van ez így, csak már kicsit unalmas a dolog... fárasztó, érvek helyett

Felmosórongy (törölt) 2011.01.20. 12:57:14

@ORBÁNHITLER!: bocs a zsidót kihagytam..komcsi zsidó vagyok természetesen...

Steppenwolf 2011.01.20. 12:57:51

@4t3x: Ha végignézed, a beszéd 80%-ában érvelt a legdurvább rágalmakkal szemben.

árnyékgyuri 2011.01.20. 12:57:54

Szerintem meg ez most ügyes volt: eddig egy ilyen kocsmai szintű csesztetés volt az EU részéről: ganyí a törvény megaz orbán. Most kénytelenek lesznek belemenni a részletekbe: melyik paragrafust hogyan változtassa meg, hogy az olyan legyen mint a német, francia stb. Ez a fajta analízis eddig nem volt az EU kritikusok erőssége. Orbán elkerülte azt amitől igazán tarthattunk mi magyarok: az egész médiatörvényt ugyanúgy olvasatlanul kukába dobják, mint ahogy kritizálták. Ennek komoly üzenete lett volna (mint ahogy a konkrétum nélküli kritikáknak is sajnos volt) : ne ugassatok, ti keletiek, nem lehet igazatok, mert az abesszin makaóban csak a menők nyernek. A sajtószabadságot mi mondjuk meg, nem ti. Oszt kész. Sajnos a valóság tagadásának, a valóságra való hivatkozás kiröhögésének nagyon rossz vége szokott lenni. Ne legyen igazam, de óriási szélsőséges győzelmekre van kilátás Európában, pont emiatt. Az ilyen kónbentitek úgy járnak majd mint fejti gyuri: nem érti miért utálják, holott ő maga nem egy rossz srác.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 12:58:09

@Steppenwolf:

"FIDESZ-KDNP 1 632 309 56,36 % 14"

valasztas.hu/hu/ep2009/7/7_0_index.html

tehát ha Cohn-Bendit pártja 2 milliót kapott, az több.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.20. 12:58:32

@Brendel Mátyás: először csak azt hittem, nem tudod mi a katolikus és a kálvinista között a különbség, de rájöttem, hogy csak sima orbánfóbiás vagy... van ez így, csak már kicsit unalmas a dolog...

2011.01.20. 12:59:33

index.hu/video/2011/01/20/igy_vedte_meg_orban_a_haza_becsuletet/?cp=1

Nos szerintem ezen blognak mindenképpen Martin Schulz mondanivalójával kell azonosulni... Cohn-Bendit inkább LMP-s, ha magyarra fordítjuk.

kerdezoe 2011.01.20. 13:00:24

@röhögő: még nem kezdek el sértegetni, maradjunk annyiban, hogy a következtetésed a formális logika szabályaival nincs összhangban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 13:01:51

@ORBÁNHITLER!: "nem gondoljátok hogy szomorú dolog az hogy egy Cohn benditnek kell megvédeni a demokráciát, mert a magyar nép csak béget az orbáni elnyomó diktatúrában??"

ebben van valami. nem teljesen igaz, de sok igazság van benne.

Felmosórongy (törölt) 2011.01.20. 13:04:14

@Brendel Mátyás: jó, végülis a magyar egyetemisták békésen eltüntetgettek a kossuthon ez tény.
én itt inkább most a magyar politikusokra meg gazdasági értelmiségi elitre gondoltam, akiknek az lenne a dolga hogy felemeljék a szavukat.
de egy-két kósza interjúnál többet nem hallani

Steppenwolf 2011.01.20. 13:04:14

@Brendel Mátyás: Nem EP-választással érvelt, hanem konkrétan azt mondta, a Fidesz 2/3-ra, 2,7 millió emberre kevesebb ember szavazott, mint Cohn-Benditre.
Ennyi.

Amúgy meg tudtommal az EP-ben minden képviselő egyenlő, attól még, hogy az MSZP listájára töredéke szavazott, mint a Fideszére, Herczog Editnek még ugyanannyit ér a véleménye és ugyanannyit a szavazati joga, mint Gál Kingának.

Ez sima diszkrimináció, amivel érveltek, lehet, hogy jobb lenne abbahagyni, még mielőtt visszaüt.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 13:04:44

@Steppenwolf: "Azt mondtad, soroljunk fel olyan államokat, amelyekben a médiafelügyelet pártokhoz köthető. "

ezt mondják úgy fideszéknél, hogy a törvény minden egyes eleme megtalálható más országokban. talán. külön-külön. de így egyben?! az atombomba minden egyes alkatrésze is megtalálható máshol. ld.

www.fungie.hu/images/stories/Fungie/blog/1101/sz5-392.jpg

gorcsev54 2011.01.20. 13:07:01

@gorcsev54: Nem is rád értettem, félre ment!

bumbó 2011.01.20. 13:07:10

@IGe: Valszeg azok nevezik így akik nem tudják, hogy mit jelent a német "rat" szó, ill.vmiért nem szeretik a katolikusokat.

Steppenwolf 2011.01.20. 13:08:26

@Kult: Szóval ebben a blogban ki van adva, hogy kinek a véleményével kéne azonosulni?
Még jó, hogy a demokráciáért picsogtok. :)

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2011.01.20. 13:09:09

Köszi a fordítást, hiánycikk volt!!!

bumbó 2011.01.20. 13:10:24

@4t3x: Sőt Fico is Sólyom Lászlót sértette meg, nem az általa képviselt népet.

4t3x 2011.01.20. 13:14:00

@Steppenwolf: "Ha végignézed, a beszéd 80%-ában érvelt a legdurvább rágalmakkal szemben. "
Akkor megbocsátható, hogy a végére felhagyott a józan érveléssel. Én meg is bocsátom, csak azért ne tüntessük fel nagy megmentőnek, aki megvédett minket a gáton, holott csak valaki ráfröcskölt egy kis vizet...

Devil 2011.01.20. 13:15:00

Nem azt mondta Viktor hogy nincs szukseg megszoritasokra? Akkor ez mi:
index.hu/gazdasag/magyar/2011/01/20/a_segelyezes_roviditeseben_gondolkodik_a_fidesz/
es az allami cegekben sem sikerult sporolni, a vezetoi fizetesek (szerintem kontraproduktiv) visszavagasaval:
index.hu/gazdasag/magyar/2011/01/20/bertomeg/

Es akkor higgyem el nekik hogy a Szechenyi-tervet atgondoltak, vegigszamoltak, es ugy koltenek majd el 3.5 ezer milliardot a mi penzunkbol (es megenyit ad majd az EU) hogy garantaljak az eredmenyt?

2011.01.20. 13:15:04

@Steppenwolf: Én csak a miheztartás végett mondtam... Persze Schulz visszafogott, de határozott stílusa nem ennyire botrányszagú. (Sajnos ezen blog írói rettentően korlátolt módon minden Orbán/FIDESZ ellenes kirohanásra ráugranak, 0 egyéni hang, esetleg MSZP kritika, közös gondolkodás a jövőről.)

A magyar baloldalnak visszafogott érvelő politikusokra van szüksége, nem pedig hordószónokokra. Horn is ilyen volt Megyó-Kovács páros is, sajna Gyurcsánnyal indultunk meg a populizmus lejtőjén, meg is lett az eredménye.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 13:15:52

@Steppenwolf: "4 év után szabadon lehet tüntetni a Kossuth téren "

2011-ben lehet a kormány ellen tüntetni, ha bejelentették a rendőrségen. Orbán az Astoriánál tüntethetett 2006-ban bejelentett tüntetésen. ebből a szempontból ugyanaz a helyzet.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.20. 13:16:25

@Brendel Mátyás:
Sajnos ez így igaz, ahogyan írtad. Orbán Viktor mi nem volt még? Mert az apja és ő maga is volt komcsi, volt liberális mint az egykori szdsz ifjúsági tagozata vezetője és mint az liberális eu pártunió egyik vezetője.

Amőbandita 2011.01.20. 13:16:40

@Peter Blau: Ezt az állítást ([a Fidesz] választási programjában, hogy befogjuk a pofáját annak akinek nem tetszik a szövege és korlátozzuk a sajtó és szólásszabadságot) támaszd alá valamivel pls. Súlyos szavak. Előfordult olyan, hogy bárki nem írhatta le/mondhatta le, hogy Orbán egy diktátor törpe, stb stb? Egy esetet mondj légy szíves. Mert így konkrét példák nélkül... Talán még hatásosabb lenne, ha az új médiatörvény egyes paragrafusait citálnád, mint élő bizonyítékot. Köszi.

kicsijuti 2011.01.20. 13:17:11

"bezzeg a csehek", azok letudták baszni konbandit, de titeket elvakít a viktor íránt érzett gyülőlet, nem baj, az mszpnek annyi és ez a lényeg.

nol.hu/kulfold/botrany_a_hradzsinban

Devil 2011.01.20. 13:19:31

@iGorcsev: Schaf beteg, ezt akartad mondani?

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.20. 13:19:32

@Brendel Mátyás: ahha, csak szétverték a hazafelé tartó tömeget...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 13:19:43

@aesculus: én tudom, mi a különbség katolikus, kálvinista, ateista, liberális, kommunista, konzervatív között. Orbán nem tudja, ő volt már mindegyik. ld.

/szelviktor.blog.hu

sztrugackij 2011.01.20. 13:21:51

@h-ősmagyar99: A tartalom az nálad mellékes?Még jó,hogy az orgánumukat nem találod hasonlónak,az lenne csak súlyos érv a részedről.
A jobboldalon mindenki agymosott?Legalább valami épkézláb ,racionális argumentumot tudtál volna felhozni a blamázst enyhítendő de szittya fejedből csak annyit bírsz kisajtolni,hogy a felszólaló úgy kiabál mint Hitler.Hát meg is vagyok semmisülve!!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 13:22:13

@Kult: nekem nem KELL azonosulnom senkivel. és ezen a blogon is van annyi szabadságom, hogy egy zöldpárti beszédét tegyem be. de ahhoz is, hogy egy kritikus megjegyzést tegyek. ld. cikk. megvan a magam árnyalt álláspontja.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 13:23:38

@Steppenwolf: ha már belementél az összehasonlításba, akkor EP választást EP választással tessék!

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.20. 13:26:29

@Brendel Mátyás: ha már volt mindegyik, ahogy állítod, akkor neki kéne tudnia a legjobban :DD
Amúgy katolikus és komcsi sosem volt. Így leírva egy mondatban, tökjól hangzik, csak nem igaz.
Amúgy egy liberálisból miért nem lehet konzi? Egyáltalán nincs messze a kettő, ő addig volt "szdsz-es kistesó", amíg nem paktáltak le a szocikkal.
Azért ne feledjük, hogy az a "természetes" dolog, hogy a liberálisok a konzervatívokkal kormányoznak, "ó a nagy nyugaton" számos példa van erre.

Ilyen gyűlöletblogokat meg nem olvasok, ne is linkeld.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 13:26:47

@bumbó: Sólyom nem egészen tisztességesen, de még mindig inkább képviselete a népet, mint Orbán. az Alkotmány szerint a KE-nek ez szerepe. így a KE sértése inkább tekinthető az egész nép sértésének. nem értek ezzel teljesen egyet, de jobban védhető.

4t3x 2011.01.20. 13:27:25

@bumbó: Gondolom érzed a különbséget a kormányfő és az államfő között. Az első a kormányt képviseli, a második az államot. Egyéb kérdés?

bumbó 2011.01.20. 13:27:25

@Kult: Úristen! Nincs elég baja az LMP-nek?

jabba74 2011.01.20. 13:27:45

Nyálverés az egész. Még három évig ki kell bírnotok ezt az elnyomó gonosz kormányt. Utána menjetek el szépen szavazni oszt kész!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 13:32:46

@aesculus: "Azért ne feledjük, hogy az a "természetes" dolog, hogy a liberálisok a konzervatívokkal kormányoznak, "ó a nagy nyugaton" számos példa van erre."

mindkettő természetes. volt már SDP-FDP koalíció Németországban. ha megnézed, Angliában most szóva jött a liberális-bal és a liberális-jobb koalíció is.

a liberálisok gazdaságpolitikában a normális konzervatív (nem Fidesz!) gazdaságpolitikához húznak, emberjogi dolgokban meg balra. mindkettő koalíció lehetséges.

Orbán pálfordulásai indokolhatatlanok.

Devil 2011.01.20. 13:33:33

@h-ősmagyar99: Gondolom az MTV szekhataz szetvero csocseleknek is odaalltal papolni a demokratikus jatekszabalyokrol, Schaf baratoddal egyutt, sot meg azt is felajanlottad a B-kozepnek hogy hazamehet es befoghatja a pofajat mert a NEP IGY DONTOTT!!!
Ketszinu, szar alakok vagytok mind.

kicsijuti 2011.01.20. 13:39:06

@Brendel Mátyás: azért ez már nevetséges, nem lehetsz ennyire ostoba, hogy azt gondold nem lesznek....

bumbó 2011.01.20. 13:39:17

@4t3x: Az elsőt a nép választja, a másodikat pedig nem. Egyéb kérdés?

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.20. 13:40:26

@Brendel Mátyás: nagyon szép linkgyűjtemény, újdonság annak, aki el van zárva a világtól valami tanyán. A szöveg több helyen csúsztat.
@Brendel Mátyás: szerintem ha az elvileg antikommunista társpárt lepaktál a kommunista utódpárttal, azért az elég erős ok a pálfordulásra...

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.20. 13:41:27

@Brendel Mátyás: "ha lesznek választások" :DDDDDDDD Jujj, ez súlyos, elképzelem, ahogy rettegsz :DDDD

kicsijuti 2011.01.20. 13:45:23

@aesculus: te le vagy maradva drágám, ők abban a tudatban vannak újabban h a fidesz a kommunista, az mszp meg a demokrácia őre. nem tudom hogy sikerült igy kimosni az agyukat...

Gyagyás Tóni (törölt) 2011.01.20. 13:51:59

Daniel Cohn-Bendit egy elkényeztetett nyugat-európai ficsúrból lett valaki, akinek fingja nincs a itthoni helyzetről.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 13:55:31

@aesculus: mások szerint meg nem. egyébként az eleve baromság, hogy Orbán pálfordulását az SZDSZ ténykedésével magyarázod. normális embernek attól nem változik meg a világnézete, hogy a szomszédnak szerinte megváltozott.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.01.20. 13:56:59

Szerintem Orbánnak sikerült helytállnia.

A módosításra való hajlandóság után nem is érdmes sok szót vesztegetni az ügyre.
Ezt az EU-ban is belátta az értelmesebbje.
A politikusok között pedig azzal van felmosva leginkább a padló, aki vörös fejjel üvölt. Volt ilyen is, de az nem Orbán volt.

Arra azért kíváncsi vagyok, hogy a leendő igényelt módosítások miben kölünböznek majdan a jelenlegitől, az MSZP által kifogásolt részektől, illetve azoktól akiknek mindegy csak retteghessenek.

fzoli77 2011.01.20. 13:59:01

Szöveg értelmezés, és demokrácia értelmezés.
A probléma az, hogy mást értünk demokrácián.

Egy valami nekem laikusként problémásnak látszik.
Demokráciában a 2/3 alkalmas arra, hogy olyan rendszert hozzanak létre a demokratikusan megválasztott pártok, teljesen legálisan, hiszen minden szabályt felülirhatnak, melyek már nem nevezhetőek se jobb, se bal oldali értékek mentén demokratikusnak.

Nem kellene, hogy ez bal, vagy jobb oldalhoz kötődjön, hogy mennyire ítéljük el, ezen "apró" lépéseket. Mert a hatalomnak más eszközei, demokratikus eszközei, is lennének a szabályozásra. Csak hát ugye az macerás, mert dolgozni kell, érvelni, stb.

Amiért talán mégis kötödik, az talán az, hogy egy jobb oldali ember, talán jobban elfogadja a tekintélyelvet. Vagyis ezek szerint az állami intézményekben alapból jobban megbíznak (pedig pont ők kellene, hogy a kommunizmus után kevésbé kellen hogy így gondolják, de hát ezek szerint a bal oldaliak csalodtak a kommunizmusban, a jobb oldaliak, meg egy másik diktatúrát szeretnének, a sajátjukat - csakhogy sztereotpikus legyek)

Ha viszont nem bíznak meg az állami intézményekben alapból, akkor hogyan tudnak elfogadni egy olyan szabályozást, ahol csak azzal tudnak érvelni a szabályozás védelmében, hogy még senki se hallt meg?

Durva értelmezésben röviden ez a baj a médiatörvénnyel, más kontextusba helyezve:
1. Egy "n" főből álló csoport 2200-0600 óra között bárkit lelőhetnek az utcán, ha szerintük erkölcstelen
2. Az "n" főt a parlament választja, de nem törekedett a parlament a 2/3 miatt arra, hogy ne csak 2/3-legyen mondjuk
3. Az "n" fő olyanokat is lelőhet, akik később a parlament összetételéről dönthetnek közvetetten, közvetlenül

Ennyi. Ez hogy problémás, tényleg bal vagy jobboldali gondolkodás függvénye?
Minden ilyen egyszerű?

Mert ha igen, akkor bal oldal = demokrácia, jobb oldal = vezérelv, diktatúra.
Ami engem elég sok dologban inkább jobb oldaliként gondolkozva eléggé kiakasztana. Na mind.

Éljen a magyar jobb oldal, éljen a magyar demokrácia, ha ez nem önellentmondás, mint az egész post.

További szép napot.

4t3x 2011.01.20. 14:06:01

@bumbó: Értem, tehát, amikor Sólyom ellenvéleményt fogalmazott meg Gyurcsánnyal szemben, akkor Gyurcsánynak volt igaza, mert őt a nép hatalmazta fel... Vagy lehetséges, hogy a képviseleti kérdés nem azon múlik, hogy kik szavazták meg?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.01.20. 14:08:25

@fzoli77:
Ha az a kérdés, hogy szükség van-e állami kontrollra, akkor a válasz igen.
Média esetén is, ahogy baloldali kormányok alatt is volt kontroll.
Pl. Ugyanazért büntették meg 2007-ben Gangsztát, amiért nemrég most az Ice-T-t játszó adót.

A bizalom a kontrollt végrehajtó állami intézményekben az látod jó kérdés.
Nekem abban van több bizodalmam amelyik kevesebb Nokiás dobozzal dolgozik.

Önmagában egy szabályozás soha nem diktatúra még akkor se ha ezt nagyon el akarjuk hinni.

Hóember 2011.01.20. 14:09:38

Hmmm. A Házi MSZP blognak van pofája Vörös Danit idézni? Fiúk, Cohn-Bendit egy vérbeli baloldali, ti meg folyton a tőke seggét nyaljátok, a pártotokkal egyetemben.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.20. 14:12:10

@Brendel Mátyás: igen, azért magyarázom azzal, mert a fidesz az szdsz "függeléke" volt akkor még. Tulképpen egy ifjúági tagozat. Ugye akkor kezdődött a feszkó, mikor nem mentek chartázni. Aztán fokozatosan távolodott el Orbán a liberális oldalról.

dukeekud 2011.01.20. 14:14:02

Csalodtam az Orbanban, minimum elvartam volna,hogy ilyen beszolasra, meg a beszed kozben oda megy, es lepofozza ezt a nyafogo buzit.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 14:16:46

@Hóember: Cohn-Bendit annyira baloldali, amennyire Orbán liberális:) A beszédében pl. Kínát lediktatúrázta.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.20. 14:18:38

@Brendel Mátyás: ha egy osztrák neonáci szólna be Orbánnak, már rögtön ő lenne itt a sztár? :D

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 14:21:16

@aesculus: tegyük fel, hogy a Fidesz akkoriban az SZDSZ függeléke volt. szerintem nem annyira.

de mondjuk, hogy apukám ateista, és megtér katolicizmusra, akkor ezzel magyarázható az, hogy én miért térek meg a muszlim valláshoz?

szerintem a kettőnek semmi köze egymáshoz, egyrészt, mert apám vallásának és az én vallásomnak semmi köze egymáshoz kb serdülőkortól kezdve, másrészt az ellentétes folyamat nem érthető, harmadrészt pedig az SZDSZ nem lett kommunista.

még ha ez utóbbit vak, fideszes agymosással véded is, az első kettőt még egy agymosott fideszes is beláthatná.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 14:24:31

@aesculus:

szóval

1) A Fidesz és az SZDSZ kötődése akkoriban sem volt olyan erős, hogy az egyiknek befolyásolnia kellett volna a másikat. Ne mondd már, hogy Orbán egy függőségben élő, gyenge akaratú, kis emberke volt!

2) Az SZDSZ feltételezett balra mozgása miért indokolná a Fidesz jobbra mozgását? ellentétes folyamat!

3) Az SZDSZ koalíciója véédhető. Kritizálájk is, de legalább annyira védhető

ezek közül ha legalább egyet belátsz, akkor nincs igazad. magyarázkodásod háromszorosan abszurd.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 14:26:24

@aesculus: nem tudom. bízd ide!:) ha le is hoznánk, biztos megkritizálnánk. ahogy egyébként Cohn-Bendit is kapott egy megjegyzést a keresztény dolgok miatt. btw. az hogyan kommunista?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 14:28:10

@Hóember: "Cohn-Bendit egy vérbeli baloldali"

Ez egy vérbeli baloldali beszéde?

"A világ keresztényeiért Önnel vagyunk, remélem Ön is velünk lesz a világ diktatúráinak megfékezésében. Legyen szó Fehéroroszországról, Tunéziáról, Algériáról, Egyiptomról, Kínáról, Oroszországról."

nemecsek ernő áruló 2011.01.20. 14:32:45

@Trompf: "Szerintem Orbánnak sikerült helytállnia."
Látványos hazugságok árán, amit csak a fanatikusai nem fedeznek fel.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.20. 14:35:07

Orbán hazudott, amikor az 1986-os sajtótörvény hatályon kívül helyezésével védekezett, mert a mostani médiatörvény az 1996-os, konszenzussal elfogadott törvényt váltaná fel.

Napkutya 2011.01.20. 14:35:07

@Steppenwolf: "Azt mondtad, soroljunk fel olyan államokat, amelyekben a médiafelügyelet pártokhoz köthető. Én írtam tételesen kettőt és erre csak terelni tudsz. "

Először is én nem hülyéztelek le, de mondjuk ez még belefér... Beszélgetünk.

A kérdés azonban ez volt: "...hogy mindenki felsorol néhány országot, ahol egypárti felügyelet van a média felett?"

Melyikünk terelget?

fitball 2011.01.20. 14:36:07

@Steppenwolf: Lehet hogy nem fogadta volna el Viktor feléje nyujtott kezét akkormeg jobb hogy megse próbálta! Hüje vörös Dani!!!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 14:36:55

Egyébként, ha nagyon szocialista szöveget akartunk volna ide tenni, akkor Victor Bostinaru beszédét tettük volna ide.

nemecsek ernő áruló 2011.01.20. 14:38:07

Tényleg csak én vettem észre azt a pofátlan aljas hazugságot, amit viktor a végső válaszában sulykolt?

Hóember 2011.01.20. 14:38:24

@Brendel Mátyás: Nem teljesen értem a logikád. Kína mostani gazdaságpolitikája, tőkéhez való viszonya kb annyira baloldali, mint az MSZP. Ezenkívül valóban egy diktatúra. Na most akkor miért nem "diktatúrázhatja le" Kínát egy igazi baloldali?
(Különben Cohn-Bendit maoistaként kezdte, szóval ő is változott szépen az idők folyamán.)

nemecsek ernő áruló 2011.01.20. 14:39:31

@Steppenwolf: Nem nevezném érvnek az aljas hazugságait.

kicsijuti 2011.01.20. 14:39:35

@IGe: konszenzus 96ban? legfeljebb az mszp és szdsz között cicus

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 14:45:24

@Hóember: én nem értem a te logikád. Franciaország gazdaságpolitikája még kevésbé kommunista, mint Kínáé.:)

Kína egyébként nem gazdasági, hanem politikai rendszerében kommunista: még mindig állampárt. Ebben Orbánhoz jobban hasonlít (centrális erőtér), mint Cohn-Bendithez.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 14:48:01

@Hóember: "Különben Cohn-Bendit maoistaként kezdte, szóval ő is változott szépen az idők folyamán" ez a bejegyzés nem arról szól, hogy Cohn-Bendit szent és példaképnek ajánljuk, még csak arról sem, hogy támogatjuk a politikáját. egy beszédét hoztuk le, amelynek nagy részével egyetértünk. ennyi.

Balt 2011.01.20. 14:49:21

"(csókolom, nem komcsi!)"

Nem-e?!? :)) Dehogynem. A köztörvényes fajtából. (Nem is tudom, létezik-e más alfaj.) De ezen kívül is halmozottan hátrányos helyzetű:

en.wikipedia.org/wiki/Daniel_Cohn-Bendit

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 14:53:35

@Balt: Ez neked komcsi beszéd?

"A világ keresztényeiért Önnel vagyunk, remélem Ön is velünk lesz a világ diktatúráinak megfékezésében. Legyen szó Fehéroroszországról, Tunéziáról, Algériáról, Egyiptomról, Kínáról, Oroszországról."

Napkutya 2011.01.20. 14:58:05

@Brendel Mátyás: Azért ne készítsünk lovasszobrot! A keresztény eszmét összemosni a diktatúra vagy a demokrácia fogalomkörével, nos az azért merész ugrás! Nekem pl. ez volt az egyik lózung elem ebben a beszédben.

papparam 2011.01.20. 14:58:21

És akkor mit szólna ez a Cohn-Bendit, ha látná, hogyan zsidózza épp le egy Magyar Hirlapon szocializálódott, áztatott agyú jobber élharcos Orbán hívő? :)

Napkutya 2011.01.20. 15:00:22

@Még lejjeb: Elkeserítene, ha azt mondanám, többen ismerik, mint...

hunyuan 2011.01.20. 15:02:28

a grazi ápolt színvonala a felcsúti kocsmák szintjén van
bánccsátok a hazámat, mi?! beszótá', mi?! hát a k...a anyátokat!! nem is fogok kezet!

szánalmas, ostoba, félművelt paraszt
jó lenne már ha nekilátna a disznóól ganyézásának, ahogy ígérte, a kondásnak az a dóga..

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 15:05:19

@Napkutya: éppen, hogy külön választotta. Szövegértelmezés, egyes.

whiterose 2011.01.20. 15:06:36

@Muad\\\'Dib: nem Europának, hanem liberálisoknak, most már magyar balliberalisoknak is ez a pédaképe! :)

whiterose 2011.01.20. 15:09:24

@Még lejjeb: Cohn-Bandita szélszőbalos anarchista és pedofil, most már "Egymillióan a magyar sajtószabadságért" példaképe! :D:D

Napkutya 2011.01.20. 15:10:24

@Brendel Mátyás: Hmmm, ebben nem értünk egyet.

Ez a hivatkozás kb. olyan, mint politikai eszmerendszerből a a keresztény demokrácia. Ad absurdum: az a speciális diktatúra, ahol a mindenkori vezető a Pápa... :)

Társadalomtudományból kettes alá .)

bumbó 2011.01.20. 15:11:09

@4t3x: Én arról írtam, hogy Orbánon keresztül a támadás Magyarországot érte /hiszen őt a nép választotta/ és nem személyesen a miniszterelnököt. Nem arról, hogy kinek van igaza.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 15:14:02

@Napkutya: érthetetlen, amit írsz. fogalmazásból egyes.

KG2000 2011.01.20. 15:15:07

Nyilvánvaló, hogy Cohn saját hozzászólásában is önellentmondás van,
mert
EZ az állítás
"A demokrácia, a szabadság alapja pedig egyszerűen a véleményszabadság."
ÉS EZ az állítás
"A kiegyensúlyozott tájékoztatás nem létezik."
ellentmond egymásnak. Ellenkező vélemények közlése ugyanis a kiegyensúlyozott tájékoztatás maga. Ha csak egyfajta véleményt közöl a sajtó, az kiegyensúlyozatlan, egyben cenzúra és egyben antidemokratikus.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 15:15:26

@bumbó: "Orbánon keresztül a támadás Magyarországot érte "

Shultz kifejezetten hangsúlyozta, hogy nem. Cohn-Bendit kifejezetten hangsúlyozta, hogy szereti az országot.

Ezek után ehhez ragaszkodni erőltetett.

Napkutya 2011.01.20. 15:17:15

@Brendel Mátyás: Nem lesz ez így jó. Ha hozok egy összetettebb hasonlatot, és nem tudod átlátni, az most, -ne bántódj meg- számomra még nem elég motiváció, hogy itt kapjak ínhüvely gyulladást.

Mindegy. Kaptam egy UV csekket. Lesz.rom. :))

Szép napot!

KG2000 2011.01.20. 15:20:06

Ezt is mondhatta volna a Cohn-Bendit:

ÉS MIT GONDOL, GYURCSÁNY FERENC KIEGYENSÚLYOZOTTNAK TALÁLTA A TÁJÉKOZTATÁST A HAZUGSÁGBESZÉDÉRŐL?!

De nem mondta, ezért Cohn-Bendit nem demokrata.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 15:22:16

@KG2000: "Ellenkező vélemények közlése ugyanis a kiegyensúlyozott tájékoztatás maga."

Ez nem igaz.Több okból sem:

1) Amikor a médiatörvény kiegyensúlyozott tájékoztatásról beszél, akkor általában egy tévé, egy híradó, egy újság közlését tekinti. A médiatörvény nem arról beszél, hogy: "a Népszabadság nyugodtan megírhatja az egyik szélsőséget, mert a Magyar Nemzet megírja a másikat". Vagy, hogy "az RTL-klub híradója lehet egyoldalú, mert a HirTv majd kiegyensúlyozza" vagy, hogy "a Való Világ lehet szexcentrikus, mert a Vidám Vasárnap majd kiegyensúlyozza". A médiatörvény kifejezetten nem elégszik meg ezzel.

2) A sajtószabadság lehetővé teszi azt, hogy minden irányban egyaránt vélemények hangozzanak el, ezzel egyfajta pluralitást lehetővé tesz. De ez a pluralitás nem biztos, hogy meg is valósul.

3) A pluralitás nem feltétlenül egyenlő a kiegyensúlyozottsággal. Azt, hogy a Népszava leírja az egyik szélsőséget, a Magyar Nemzet meg a másikat, nem mindenki fogadná el kiegyensúlyozott tájékoztatásnak. Mert a szélsőségek plurális halmaza nem ugyanaz, mint a kiegyensúlyozottság. Legalábbis érvelhet valaki így.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 15:24:28

@Napkutya: mivel elég komplex szövegeket értek meg (Nietzsche, Carnap, Machine Learning szakcikkek, és 3-4 nyelven), ezért ne haragudj, én meg attól nem kapok ínhüvelygyulladást, hogy a tiedet nem. joggal vonom le a tanulságot: te nem tudsz fogalmazni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 15:26:34

@KG2000: tehát csak az a demokrata, aki olyan példát mond, amit te hallani szeretnél?:) Gyurcsány sem találta kiegyensúlyozottnak. ez is igaz. és akkor mi van?

4t3x 2011.01.20. 15:26:44

@bumbó: Én meg arról írtam, hogy ki kit képvisel. Ez nem keverendő össze azzal, ki választotta meg. Szerintem valakin keresztül csak azokat lehet megsérteni, akiket képvisel.
A magyar népet maximum annyiban sérthette a megnyilvánulás, hogy amennyiben az általa megválasztott vezető diktatórikus, akkor a nép hülye, hogy megválasztotta és eltűri. Azt viszont senki nem állította az EP-ben, hogy Orbán diktatórikus lenne, csak az, hogy ez a médiatörvény abba az irányba viheti, ha nem hajlandó változtatni az aggályos részeken...

KG2000 2011.01.20. 15:28:47

Ja, és mégegy, ami bizonyítja Cohn-Bendit gigahazugságát:
Többek között az index is szokta méregetni és közölni is, hogy hány százalékban szerepel a közszolgálatikban az ellenzék, a kormány, a koalícó, és ha az szerintük nem KIEGYENSÚLYOZOTT, akkor elkezdődik a gigaordibálás. Nyilván ugyanez folyik minden országban, ill. pontosan számontartják ezeket a szerepelési arányokat.

Hazug Cohn-Benditet könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát.

bumbó 2011.01.20. 15:32:12

@Brendel Mátyás: Tehát, ha diktátornak nevezi Orbánt, azaz kijelenti, hogy Magyarországon diktatúra van azzal a szeretetét fejezi ki Cohn -Bendit?
Bár a pedofil is szereti a gyerekeket.....

KG2000 2011.01.20. 15:36:46

Ja, és Cohn-Bendit szerint meg kell tiltani a sajtónak, hogy közölje Nixon vagy Bush véleményét, hogy a példáit vegyük?

Napkutya 2011.01.20. 15:37:01

@Brendel Mátyás: Istenem, egy bölcsész! Ezzel együtt, te vagy az első ismerősöm, aki azt mondja érti Nietzsche írásait. Sok embert ismerek. Néhány mára osztogat is UV csekket. (Lehet, egyszer én is rászánom magam...)

Mindegy, ha igaz, büszke vagyok rád! A szakcikkek, négy nyelven megragadott... (Már, ha nem vagy zaccos, -állítólag, az újkori németekhez az is kel...)

Tényleg, ne oltsuk egymás agyát! Jobb ezt egy sör mellett, mint írásban. Pláne, egy blogon...

A pongyolaságot vállalom.

KG2000 2011.01.20. 15:40:54

Hogy Cohn-Bendit is megértse:
A kiegyensúlyozott tájékoztatás azt jelenti, hogy a sajtó mind Cohn-Bendit, mind Orbán beszédét tudósítja. Iylen egyszerű.

salamander 2011.01.20. 15:40:57

Ez a Veres Danny kit osztott ki?

Tisztelt indexes blogíró Elvtársak!
Esetleg magát.
Ő egy identitászavaros figura, s sajnos a jelenlegi Európa az ilyen megélhetési seggfejek miatt tart ott, ahol tart.
Ennek minden fontos, csak a lényeget eltakarjuk.

Európában minden válságban van gyengébb elvtársak kedvéért néhányat felsorolnék, mivel ezekről Lenin elvtárs sem nagyon szeretett tudomást venni:
Morális és erkölcsi normák;
A család intézménye;
Vallási és kulturális normák és intézmények;
A szabad tőke és munkaerő vándorlás elve;
Az alapvető emberi jogok és az egyenlő bánásmód elve; (No persze itt nem a "tifélétek" jogainak tiszteletben tartásáról van szó, mert az kicsit túl lett játszva.)

Nem sorolom tovább, amit ma Európa - élén a Cohn-Bendit-féle disznókkal - tapos, illetve kettős mércével méricskél...

További szép álmokat elvtársak! Álmodjátok tovább, hogy a nagy októberiszocforradalom visszatér...

Annak aki ezt a posztot írta természetesen nem kétséges milyen a felfogása... azért tájékozódhatna: ki osztott ki kicsodát?

Elvtárs!
Te miért nem értesz egyet azzal, hogy a Vörösöket a Nácikhoz hasonlóan a pokolba kellene küldeni?
Talán mert a vörösök között sok a megélhetési hitsorsos, s ezt nem lehet felvállalni, mert ugrik a pénz?
Na erre válaszolj ha a tudsz "elvtárs"!

Ha esetleg a ganef megakadna a torkodon akkor a dülledt szemed mögött gondolj a Palesztin gyerekek ezreire is scarafaggio.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 15:41:39

@bumbó: ha valaki kijelenti, hogy Magyarországon diktatúra van (ebben a beszédben nincs ilyen) , az kritizálja a magyar diktatúrát. egy magyar diktatúráról általában különböző szervezetek és emberek különböző mértékben tehetnek. tehát a kritika nem vonatkozik azonos mértékben, és nem mindenkire.
továbbá a kritika és a szeretet általában nem mond ellent egymásnak. egy igazi jóbarát bizonyos mértékben lehet kritikus. bizonyos mértéken tól ez már nehezen rakható össze. szóval, Cohn-Bendit oly hevesen kritizálja Orbánt, hogy bizonyára nem szereti. de az országot, és más embereket nyugodtan szerethet. Orbán nem az országgal egyenlő, és soha nem is lesz az.

lehet, hogy ez egy agymosott, fideszes, egybites agyba nem fér bele.

4t3x 2011.01.20. 15:41:55

@KG2000: Gondjaid vannak a szövegértéssel. Csak arról van szó, hogy a vélemény jóformán sohasem kiegyensúlyozott, így irracionális egy műsortól ilyesmit várni... Márpedig a médiatörvény 12. paragrafusa ezt írja elő.

velorex-vezető 2011.01.20. 15:42:48

@Brendel Mátyás: Ez a 3-4 nyelven pontosan olyan, mint Konrád György 56-os visszaemlékezése: " Elindultam a belváros felé, úgy emlékszem géppisztoly volt nálam"
Ha valaki nem tudja, hogy 3 vagy 4 nyelven, az inkább csak 3 nyelven.

Fent es nagyon lent (törölt) 2011.01.20. 15:47:11

a kis pedobear liberal-anarchista szemleletevel mennyire mervado mar?

Publius Decius Mus 2011.01.20. 15:52:49

Cohn-Bendit mindig üvöltözik és hőzöng az EP-ben. Ez a vagdalkozás megehetősen gyakori, csak ezt itt sokan nem tudják. Mivel az EP-nek gyakorlatilag nincsen szerepe az Únió döntéshozatalaiban, viszont nagyon jól fizetnek, ezért ez csak egy nagy színpad, ahol a legnagyobb hangúakra figyel a média. PR aréna egyéb funkció nélkül. C-B ezt tudja, ezért mindenen felháborodik és kiabál és magáról beszél, hogy mi mindenért tűntetett már. Ebből él. A többiek is.

Észrevettétek mennyi konkrétumot mondott? Semmit.

rostast 2011.01.20. 15:54:56

Miért nincs feltéve Orbán válasza?

Alamio 2011.01.20. 15:55:49

@Publius Decius Mus: Nagyjából ezt írnám le én is. Így jobb híján csatlakozom.

Felmosórongy (törölt) 2011.01.20. 15:56:57

@Publius Decius Mus: sajnos az a baj hogy Cohn Bendit magyarabb volt mint orbán:-(

Publius Decius Mus 2011.01.20. 16:00:57

@ORBÁNHITLER!: Ha a hozzászólásaidat és/vagy a nicknevedet kinyomtatod, már papírod is lesz róla, hogy dilis vagy. És ez nem oldal kérdése.

(त्वष्टृ) (törölt) 2011.01.20. 16:02:04

Én alapjaiban egyetértek a zöld frakcióvezetővel, Jól beszél a sajtószabadságról.
A keresztényes dolgot pedig igen csak át kellene gondolnia. De egy valamivel nem értek egyet Cohn-Bendit-al. És az az, hogy nem hívhatja születendő diktátornak Orbánt, nem mintha nem lenne az, de az ilyen hozzáállás a további párbeszédet teszi tönkre. nem fogják megoldani a problémákat a felek, ha kölcsönösen gyűlölködnek egymásra.

És hiába, tényleg undorító az Orbán-kormány, és maga Orbán is. Ostoba, megalomán, flegma, opportunista populista, de ezt nem hiszem, hogy jó ötlet kiteregetni a parlamentben.

iskub 2011.01.20. 16:04:40

@Publius Decius Mus: Csatlakozom, lerí róla micsoda nagy tudású ember...
Nem emlékszem 2006 októbere táján is így visítozott volna, hogy Magyarország a diktatúra felé halad??? Végülis akkor csak szétvertek, szétlőttek egy ünnepi megemlékezést valahol az astoriánál. Hol a pi-ba volt akkor Cohn Bandita?

bumbó 2011.01.20. 16:04:54

@Brendel Mátyás: "Most, Orbán Viktor, Ön úton van afelé, hogy egy európai Chavezzé váljon, egy populáris nacionalistává, aki nem érti a demokrácia lényegét és stuktúráját." idézet vége.
1. Chavezt diktátorként aposztrofálják Ha Orbán úton van afelé, hogy Chavezzé váljon=diktátorrá válik és Magyarország diktatórikus országgá.
2."egy igazi jóbarát bizonyos mértékben lehet kritikus"
Ha ilyen az igazi jóbarát, milyen az ellenség?
3."Orbán nem az országgal egyenlő, és soha nem is lesz az"
Valóban nem, de most az országot képviselte az EP-ben, nem a Fideszt.
4."lehet, hogy ez egy agymosott, fideszes, egybites agyba nem fér bele.
Nálam hízelgéssel nem mész semmire.

Felmosórongy (törölt) 2011.01.20. 16:08:10

@Publius Decius Mus: te meg egy lebutított fideszdroid akinek agyára ment a romlott narancs....

kicsijuti 2011.01.20. 16:08:43

@bumbó: de most komolyan minek probálkozol meg vele vitatkozni? Szerinted meg tudsz gyözni egy ilyent, akinek ha elfogynak az érvei egyből sértegetni kezd? Nála mind orbán lesz a rossz fiú ezen nem tudsz változtatni, vannak ilyenek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 16:11:45

@KG2000: valamifajta kiegyensúlyozottságot lehet így mérni. de ez az eddigi törvényben is benne volt. pont az Index mutatott rá arra, hogy az Orbán kormány sokkal durvábban egyoldalúan szerepel a híradókban.

index.hu/kultur/media/2010/12/10/ketharmados_fidesz-uralom_az_mtv-ben/

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 16:13:06

@KG2000: "Ja, és Cohn-Bendit szerint meg kell tiltani a sajtónak, hogy közölje Nixon vagy Bush véleményét, hogy a példáit vegyük? "

nem. csúnyán félreértetted.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 16:15:02

@Napkutya: "Istenem, egy bölcsész!"

mondod ezt, elolvasva a "Machine Learning" kifejezést.:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 16:17:28

@KG2000: "A kiegyensúlyozott tájékoztatás azt jelenti, hogy a sajtó mind Cohn-Bendit, mind Orbán beszédét tudósítja. Iylen egyszerű."

a médiatörvény nem erről szól. hogyan fogja ellenőrizni a hivatal, hogy lejött-e mindkettő, különböző sajtóorgánumokban vagy más médiában?

és ha mondjuk Cohn-Benditet lehozza a Piroslapok, Orbánt meg senki, akkor a Konzervatóriumot és a Mandinert is megvágják?

ugye mekkora marhaság?!:)

Napkutya 2011.01.20. 16:17:31

@Brendel Mátyás: Mindenki másnak kisebb az arca... Tapasztalat.

Hagyjuk abba. Kérlek!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 16:19:51

@velorex-vezető: ez a blog egy a 4. nyelvről az 1. és 2. nyelvre lefordított videót tartalmaz. mivel tökéletlen, ezért voltam határozatlan.

kicsijuti 2011.01.20. 16:21:21

@Brendel Mátyás: jaj ne legyél már ennyire képmutató, elötte meg mszps volt, az elött meg megint fideszes. 2002ben még megyóék szortak ki egy csomó embert az mtvből, meg akkor került vissza a pártkelte, elzavarták a sajtóklubbot....... nem hiába hívják királyiteleviziónak. ha meg jön egy másik kormány majd az pakolja tele a saját embreivel. nem kellene erre 4-8 évente rácsodálkozni és egyből farkast kiálltani.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 16:21:22

@rostast: mert ez a blog nem vállalja be, hogy egymaga kiegyensúlyozottan tájékoztat. mi fék és egyensúly vagyunk.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.20. 16:22:45

@Brendel Mátyás: amúgy valszeg az is közrejátszott a dologban, hogy a felesége eléggé vallásos. Vicces amúgy, el kéne dönteni, hogy most valakinek a vallási élete köz-vagy magánügy amúgy.
Azért az mszp 94-ben egy elég posztkomcsi párt volt még. Most is az, de akkor...
Tudom, hogy ez egy mszp-s blog, ciki ilyet mondani, de akkor is.

Hóember 2011.01.20. 16:26:42

@Brendel Mátyás: Jól mondod, pont ezért végtelenül visszás, hogy a neolib MSZP háziblogja Vörös Danival példálózik. Vörös Dani, akit végtelenül tisztelek, kb olyan messze van tőletek ideológiailag, mint Orbán.

Vagy ennyire leszarom kategória, ha legközelebb Hitler feltámad és orbánt szidja, azt is kiposztoljátok?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 16:27:00

@bumbó:

"1. Chavezt diktátorként aposztrofálják Ha Orbán úton van afelé, hogy Chavezzé váljon=diktátorrá válik és Magyarország diktatórikus országgá."

De ugye a jövő időt, és a jelent nem kevered össze? Szóval ez ugrott.

"2."egy igazi jóbarát bizonyos mértékben lehet kritikus"
Ha ilyen az igazi jóbarát, milyen az ellenség?"

sokszor ő az, aki nem szól, hogy baj van, és hagyja, hogy beleessél a szakadékba. nem mondom, hogy C-B jóbarát, hanem azt, hogy a két dolog független.

"3."Orbán nem az országgal egyenlő, és soha nem is lesz az"
Valóban nem, de most az országot képviselte az EP-ben, nem a Fideszt."

ettől még a Fidesz kapott kritikát, nem az ország. ezt hangsúlyozta. most komolyan, micsoda betonfejűség kell ahhoz, hogy ehhez ragaszkodj, amikor kifejezetten előrebocsátotta, hogy nem erről van szó?!

Napkutya 2011.01.20. 16:27:46

Ühüm. Attól, hogy csiszolgatlak még egy kicsit, nem érezném a magam arcát kidolgozottabbak. Aprítgathatjuk egymást itt még egy darabig, de a konkrét témát (ld. cím) nem vinné előre.

4 nyelvvel, Nietzsche nyomán, a kommentekből lecsengő, kifinomult világlátással, ezt egy művelt elme észrevenné...

:))))

hazug fidesznyik (törölt) 2011.01.20. 16:28:59

@iskub: "Nem emlékszem 2006 októbere táján is így visítozott volna, hogy Magyarország a diktatúra felé halad???"

Ha egy kormány szétvereti a városban gyújtogató csürhét, az még nem diktatúra.
Ha viszont egy ember akarja megmondani, hogy mi legyen egy országban, majd szétveri a médiát, a jogot és ellopja a nyugdíjakat, az már diktatúra, sőt bolsevik kormányzás.
Hány éves vagy, takony? Inkább legózz, mert kevés vagy a politikához.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 16:32:31

@kicsijuti: index.hu/kultur/media/2011/01/05/jobbra_tolodott_az_mtv/

itt egy cikk, amely összehasonlítja a 2010-es és 2009-es költségvetési zárószavazásnál a híradók pártosságát, és kimutatja, hogy 2009-ben pártatlan volt, 2010-ben meg durván Fidesz párti.

szóval ne csak a saját kis hitvilágodra támaszkodj!

torró 2011.01.20. 16:34:33

Csak azt mondja meg nekem valaki hogy miért ajnározzák egyesek hogy ez a Cohn nevű figura most aztán mekkorát mondott az Orbánra. Az a Cohn aki régebben az anarchista diáktüntetések vezére volt és felforgatták Párizst. Jobban tenné ha csendben maradna. De úgy látom sok embernek ez a hozzáállás fekszik jobban. Hát én leszarom hogy a Cohn mit ugat össze!Különben is a zöldek már egy párszor kimutatták hogy kik is ők valójában.Annyira tudják verni magukat mintha ők védenék meg a világot és közben korruptak. Na, hagyjuk

Sütemény1975 2011.01.20. 16:35:21

nem komcsi? csak simán balos. ez is elég. neked már merevedésed van, ha balról beszólnak orbánnak.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 16:36:36

@Hóember: már kielégítő választ kaptál kérdésedre.

iskub 2011.01.20. 16:37:28

@hazug fidesznyik: Nem veszem magamra, én ott voltam akkor. Nem a csűrhe kategóriában, hanem egy bizonyos forradadalom kerek 50. évfordulóján rendezett megemlékezésen, már ha ez mond neked vmit. Nem volt éppen demokratikus bánásmód a normálisan ünneplő emberekkel szemben az akkori fellépés. Egyébként gyerekként imádtam legózni...:)

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.20. 16:38:36

@Brendel Mátyás: mszp közeli?
Nem baj, nem kell szégyellni, a mandiner, a konzi sem szégyelli, hogy micsoda.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 16:40:27

@aesculus: az mszp és a fidesz közül a fidesz áll tőlem távolabb. messze.

mondjuk úgy. hogy egy mszp-s koalíciót el tudok fogadni, egy fideszest nem.

iskub 2011.01.20. 16:43:12

Tetszettek volna 8 évig normálisan kormányozni!
Most nem lenne ilyen savanyú a szőlő...
Hazudtunk reggel, délben meg este...

hazug fidesznyik (törölt) 2011.01.20. 16:44:31

A zöldek vezére nem "osztotta ki" Orbán vezért. Csupán egy szenvedélyes interpellációról van szó, ez az EU országaiban megszokott. Azt tartom cikinek, hogy a képviselők leragasztották a szájukat, a felszólaló pedig Lukasenkót és Kínát emlegetett a Kedves Vezetőnek, ami eléggé meglepte. Természetesen ezt magának köszönheti, hiszen mindenki emlékszik a bölcs vezér tőmondataira, hogy "a haza nem lehet ellenzékben". Kirekesztő, náci duma: demokrata ilyet nem mond.
És akkor a szokásos személyiség zavar a Pannon Géniusznál: összetéveszti a saját személyét a nemzettel... ezt valahogy nem szeretik Európában.
Erre Kim Viktor Szen nekiront Európának és kioktatja a képviselőket. Rossz húzás, de mért is emlegetik vele kapcsolatban a diktatúrát és a Napóleont?
Sajnos, az agyhalált lábon kihordó Orbán- híveken kívül, sokan gondolják azt, hogy magyar miniszterelnök ekkorát még nem égett.

KG2000 2011.01.20. 16:45:42

@Brendel Mátyás: Hát pont ez az, elvtárs, Cohn Bendit PONTOSAN AZT MONDTA, hogy kiegyensúlyozottság NEM LEHETSÉGES, tehát értelmetlen a méricsgélés. Vagy Cohn Bendit hazudott?

iskub 2011.01.20. 16:47:15

@hazug fidesznyik: öszöd mond valamit?
Na az égés volt az egész világ előtt!

KG2000 2011.01.20. 16:49:38

@Brendel Mátyás: Akkor nyilván te egyetértesz azzal, hogy az összes magyarországi média kizárólag a kormány álláspontját adja le, mert ökörség az, amit mondok a kiegyensúlyozottságról.

Ennyire vagy logikus.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.20. 16:51:23

@Brendel Mátyás: a fidesz távol áll tőled? Nem mondod! Szívatsz :DDDD

hazug fidesznyik (törölt) 2011.01.20. 16:51:36

@iskub: "Most nem lenne ilyen savanyú a szőlő..."

Infantilis szöveged van, sajnos. Mindegy, majd kinövöd...
A szőlő Orbán Viktornak, pártunk és államunk szeretett vezérének volt savanyú, mert beszóltak neki. Nincs hozzászokva: a szekta alakú pártjában nincs duma.

velorex-vezető 2011.01.20. 16:56:18

@hazug fidesznyik: Édesanyád amúgy jól van? Milyen gyújtogató csürhéről beszélsz? Válogatás nélkül ütöttek a barátaid mindenkit, akit az utcán értek.
Azért mert az utcán van A, aki gyújtogat, talán nem jogos ütni B-t is aki szintén az utcán van. Nem gondolod Te agykapitány?

iskub 2011.01.20. 16:58:47

@hazug fidesznyik: Hát igen. Mennyivel jobb lenne most, ha még mindig szoclib kormányunk lenne...
Júniusban meghívtuk volna az IMF barátainkat, felvettünk volna még 5000 milliárdot és most élnénk mint Marci Hevesen

hazug fidesznyik (törölt) 2011.01.20. 16:59:40

@iskub: "öszöd mond valamit?
Na az volt az igazi leégés... "

Még mindig fáj neked Gyurcsány Feri bácsi? Amit mondott, bár trágár módon (a magyar csak ebből ért), mind igaz volt, szerintem. Még ha hazudott is...
Csak nem értem, hogy mi a gondod, talán rá szavaztál? Ha nem, akkor neked nem hazudott és a pénzedet sem lopta el.
Mindegy, addig nem vitatkozom veled, amíg össze nem foglalod itt nekem röviden az öszödi beszédet ( ha meghallgattad és megértetted, akkor azt is tudnod kell, hogy miért volt az égő). Oksi?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 17:04:57

@KG2000: attól, hogy teljesen kiegyensúlyozott tájékoztatás nem lehetséges, attól még valamiféle megközelítő méricskélés értelmes lehet. ez egyfajta gyenge-kiegyensúlyozottsági feltételt jelent.

a gyenge-kiegyensúlyozottásgi feltétel arról szó, hogy legalább a tájékoztatás idejét ki lehet egyensúlyozni a közszolgálati médiában. ettől még persze tartalmilag nem feltétlenül lesz tényleg kiegyensúlyozott, és azt definiálni nem is lehetne. ezért van Cohn-Benditnek igaza.

a pláne a dologban az, hogy a Fidesz az erős kiegyensúlyozottásgról beszél, méghozzá a teljes médiában, holott még ezt a gyenge kiegyensúlyozottásgot is felbaszta a közszolgálatiban.

hazug fidesznyik (törölt) 2011.01.20. 17:07:16

@velorex-vezető: "Édesanyád amúgy jól van?"

Figyelj, kis fidesz bolsevik! Ne anyázz, mert én is tudok.

"Válogatás nélkül ütöttek a barátaid mindenkit, akit az utcán értek. "

Azok nem a barátaim, akik a rendőrökre támadtak.

"Azért mert az utcán van A, aki gyújtogat, talán nem jogos ütni B-t is aki szintén az utcán van."

Ha B nem engedelmeskedik a rendőri utasításoknak, akkor előfordulhat, hogy megütik (és jogosan). Akkor viszont hülye, akkor meg hadd üssék.

iskub 2011.01.20. 17:07:40

@hazug fidesznyik: Akkor nézzük:
-nem csináltunk semmit 4 évig, semmit!
-majd beledöglöttünk hogy úgy kellet tennünk, mintha kormányoznánk
Ezek súlyos dolgok egy miniszterelnők szájából, ekkor mondott igazat utoljára.
Számomra az öszödi beszéd arculköpése mindennek amit demokráciának gondolunk. De legalább változtak volna meg tőle!!! Még 4 évig baszakodtak, a fél társaság börtönben csücsül, ez volt olyan k. jó???

hazug fidesznyik (törölt) 2011.01.20. 17:11:22

@iskub: "Mennyivel jobb lenne most, ha még mindig szoclib kormányunk lenne..."

Jobb nem lenne, csak volna Alkotmánybíróságunk, szabad sajtónk és nem lopnák el a nyugdíjamat. Nem lenne 400 Ft a benzin és 300 Ft az euró. Tudom, apró dolgok ezek, de nekem sokat számítanak...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 17:13:58

@KG2000: nem értek egyet. és nem következik. attól, hogy nincs tökéletesen kiegyensúlyozott tájékoztatás, attól én még nem kell, hogy egyetértsek az explicit egyoldalú tájékoztatással.

példa: attól, hogy nincs tökéletes nő, még nem kell elvenned az utolsó nőt a világon. ugyanakkor az következik, hogy Orbán nem írhatja a elő a tökéletes nő előírásának törvényét, pláne, hogy ha az ő nője aztán... és ez a párhuzam szerint értendő, nem szó szerint!

velorex-vezető 2011.01.20. 17:17:06

hazug szadesznyik: Csak kedvesen érdeklődtem. Révész Máriusz szerinted a rendőrökre támadt? Mi volt részetekről a reakció? Miskakancsó kigúnyolta a Parlamentben, amikor bekötött fejjel megjelent. Persze értem én: megérdemli mert fideszes. Képzeld én nem örültem volna neki, ha esetleg néhány anarchista hülyegyerek gyújtogat és ennek keretében a rendőrség összeveri valamelyik sajtószabadságért aggódó liberális tüntetőt.

iskub 2011.01.20. 17:17:26

@hazug fidesznyik: Valóban erről mind aOrbán tehet! Fél év alatt tönretette az országot ez a mocsok. Hiszen egy virágzó országot vett át, semmit nem kellett volna tennie, minden a lehető legjobban működött.
Tartsd meg a nyugdíjadat és járjál gyalog így megspórolhatod amit szétloptak a komcsik

hazug fidesznyik (törölt) 2011.01.20. 17:17:50

@iskub: "Ezek súlyos dolgok egy miniszterelnők szájából, ekkor mondott igazat utoljára."

Hallgasd végig. Mondott olyat is, hogy ezt nem lehet tovább csinálni. Vagy csinálják nélküle ( az utóbbit választotta a pártja). Nem vagyok a híve, csak hallottam, amit mondott. Ilyen egyszerű.
Orbán Viktort is meg szoktam hallgatni. Fel tudnád sorolni, hogy mennyit hazudott az utóbbi 8 hónapban? Ha akarod, tudok segíteni. Csak hogy ne mérjünk kettős mércével.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.20. 17:19:17

Már megkérdezték korábban is, DE EGY 11 ÉVES GYEREKHEZ HOGY CSATLAKOZHATNAK ÉRTELMISÉGIEK ÉS ÍRÓK, HOGY ELÍTÉLJÉK A SZOVJET BEVONULÁST? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ezt magyarázza már meg valamelyik piros!
Ha Orbán valamit hibázott, az az, hogy nem csapta le ezt a magas labdát.

bumbó 2011.01.20. 17:23:09

@Brendel Mátyás: 1. Ne hasogassuk a szőrszálat, Orbánt Chavezhez hasonlítani pontosan azt jelenti, hogy Orbán is diktátor. Nem lesz, már az csak még nem annyira.Tehát ha nem vonja vissza a médiatörvényt az lesz, de nagyon.
Vkinek meg kellene kérdezni Cohn-Bendit véleményét a 2006.10.23.-i eseményekről.
Lehet, hogy tájékozatlan vagyok, de nem emlékszem Cohn-Bendit, zöld, liberális, szocialista EP képviselők tiltakozására a demokrácia védelmében
2.Isten óvja az országot az ilyen "barátoktól" az ellenségeinkről legalább tudjuk,hogy ártani akarnak.3. Te valóban úgy gondolod, hogy a tagországok polgárai ezt a beszédet hallva /amelyben el sem hangzik a Fidesz kifejezés/ nem az országról, hanem az általuk kimondhatatlan nevű Fideszről fogják azt gondolni, hogy diktatúrát épít?

hazug fidesznyik (törölt) 2011.01.20. 17:27:38

@velorex-vezető: "Csak kedvesen érdeklődtem. Révész Máriusz szerinted a rendőrökre támadt? Mi volt részetekről a reakció? "

Fogalmam sincs, hogy miért verték meg, nem voltam ott. Ha ott lettem volna, biztosan nem várom meg, hogy megverjenek. De hát én nem mentem ki "emlékezni", mert átláttam a szitán. Emlékezni nem Orbán Viktor kampány gyűlésén kell, szerintem. Tudok emlékezni nélküle is...
Ja, ha már az emlékezésnél tartunk: emlékszel mit ígért dicső vezéred a magánnyugdíj pénztárakkal kapcsolatban? Szeretném itt olvasni tőled, most hogy ellopják az adófizetőktől...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 17:28:54

@velorex-vezető: Révész Máriusz egy oszlatáson nem oszolt. Sőt, kifejezetten visszament. Ez szabálysértés.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 17:30:19

@iskub: "Valóban erről mind aOrbán tehet! Fél év alatt tönretette az országot ez a mocsok." hát elég sokat rontott a helyzeten, az biztos. ahhoz képest, hogy fél év alatt tette, ez igen durva.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.20. 17:32:22

@Brendel Mátyás: na, emiatt a cinikus hozzáállás miatt áll ilyen szarul az mszp. Amit persze kevesen bánnak. Olvasd el mondjuk Bodoky könyvét ebben a témában. 2011-ben a rendőri tulkapásokat magyarázni kb olyan, mintha (nem, nem a holocaustot) a gulagot tagadnád.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 17:33:33

@aesculus: nem a 11 éves gyerekhez csatlakoztak, hanem "hozzánk", ahhoz a mozgalomhoz, amihez a 11 éves gyerek is csatlakozott.

Orbán azért annyira nem hülye, mint te, szóval ebbe nem kötött bele.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 17:36:00

@aesculus: nem magyaráztam a rendőri túlkapásokat. azt mondtam, hogy a zavargásokat feloszlatni demokratikus volt. voltak rendőri túlkapások, ahogy vannak minden kritikus helyzetben mindegyik demokráciákban. ezeket el kell ítélni, de nem attől lesz egy ország diktatúra, hogy vannak rendőri túlkapások, hanem attól, hogy a törvények diktatórikusak.

velorex-vezető 2011.01.20. 17:36:15

@hazug fidesznyik: Aggódtok a sajtószabadságért, de tilos részt venni egy utcai rendezvényen? Ha nem futsz elég gyorsan megverhetnek a rendőrök? Ez teljesen rendben van? Nem érzel némi aránytalanságot? Igaz, Cohn-Bendit sem érzett. Tökéletesen egy hullámhosszon vagytok.

Sírjak mert nem kötelező már a magánnyugdíj pénztári tagság?
Tudod mit? Lehet, hogy úgy ahogy van, elejétől fogva igazságtalan a nyugdíj rendszer? mert kötelező fizetni nyugdíj járulékot, akár akarsz, akár nem és aztán vagy jól fektetik be a pénzedet vagy nem. Lehet, hogy igazságosabb lenne mindenkire rábízni, hogy gondoskodjon magáról öregkorára vagy ő vagy a gyerekei.
De ez a kedvenc kormányaitok alatt sem így volt.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 17:38:24

@aesculus: nem tagadtam a rendőri túlkapásokat.

annyit mondtam, hogy az oszlatás elrendelése törvényes és demokratikus volt. a kivitelezésben voltak egyéni túlkapások. de egy ország nem ettől diktatórikus, hanem a diktatórikus törvényektől. mint a médiatörvény. 2006-ban nem volt diktatórikus törvény, ami a rendőröknek a túlkapásokat engedélyezte volna.

a be nem jelentett tüntetés feloszlatása pedig demokratikus törvény.

hazug fidesznyik (törölt) 2011.01.20. 17:40:22

@aesculus: "2011-ben a rendőri tulkapásokat magyarázni kb olyan, mintha (nem, nem a holocaustot) a gulagot tagadnád. "

Ostoba vagy, ha ezt hiszed. Hittestvéreiddel együtt soha nem voltatok arra képesek, hogy a gyújtogatást, rongálást, rendőr dobálást elítéltétek volna. Ezért vagytok képmutatók, hiteltelenek.

velorex-vezető 2011.01.20. 17:40:32

@Brendel Mátyás: És szerinted a szabálysértésre van olyan büntetési tétel, hogy gumibottal agyba-főbe vernek? Olyan egyoldalúak vagytok és olyan szemérmetlen módon magyarázgatjátok a bizonyítványt, hogy az tényleg siralmas.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 17:42:13

@bumbó: "1. Ne hasogassuk a szőrszálat, Orbánt Chavezhez hasonlítani pontosan azt jelenti, hogy Orbán is diktátor."

nem jelenti, el is magyaráztam, nem fogod fel, te bajod.

"3. Te valóban úgy gondolod, hogy a tagországok polgárai ezt a beszédet hallva /amelyben el sem hangzik a Fidesz kifejezés/ nem az országról, hanem az általuk kimondhatatlan nevű Fideszről fogják azt gondolni, hogy diktatúrát épít?"

szerintem normális ember nem feltételezi, hogy 1953-ban minden magyar diktátor volt.

hazug fidesznyik (törölt) 2011.01.20. 17:42:43

@velorex-vezető: Ködösítés helyett inkább válaszolj a kérdésekre.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 17:43:24

@velorex-vezető: nem ez az előírt eljárás. ezért voltak hibások a rendőrök is, és Révész Máriusz is. IS.

velorex-vezető 2011.01.20. 17:44:34

@Brendel Mátyás: Milyen túlkapásokról beszélsz? Hiszen Demszky kitüntette Gergényit. Gergényi kijelentette, hogy leestek az azonosító számok és nem használtak viperát. A miniszterelnök megdiícsérte a rendőrséget.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 17:45:06

@velorex-vezető: "Aggódtok a sajtószabadságért, de tilos részt venni egy utcai rendezvényen? "

BE KELL JELENTENI.

hazug fidesznyik (törölt) 2011.01.20. 17:46:10

Megbántották Orbán vezírt, jáááááj....
Erre azt szidjátok, aki beszólt neki, ahelyett hogy értelmeznétek, amit mondott...
Olyanok vagytok, mint a hit gyülekezete, narancsosan...
:-)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 17:46:39

@velorex-vezető: "Milyen túlkapásokról beszélsz?"

ha szerinted nem voltak, akkor nem vitázok veled. ha voltak, akkor miért vitázol velem?:)

velorex-vezető 2011.01.20. 17:47:11

@hazug fidesznyik: válaszoltam. Nem ott kezdődtek a bajok, hogy nem kötelező már a magán nyugdíjpénztári tagság.

velorex-vezető 2011.01.20. 17:49:06

@Brendel Mátyás: Az akkori kormány és Ti szerintetek nem voltak túlkapások. Erről beszélek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 18:00:11

@velorex-vezető: szerintem voltak. a Demszky és Gergényi nem a kormány. ha a kormány szerint esetleg korábban nem voltak, azóta belátta, hogy voltak.

lényegtelen, mert egyedi túlkapások nem jelentenek diktatúrát.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 18:03:41

@velorex-vezető: Gergényi és Demszky nem a kormány. a kormány szerint, ha korábban nem voltak, később belátta, hogy voltak. ld Göncz jelentés.

de mindegy, mert egyéni túlkapások nem jelentenek diktatúrát.

ellenben egy antidemokratikus törvény az jelent.

velorex-vezető 2011.01.20. 18:04:38

@Brendel Mátyás: Csűrtök-csavartok. Gumilövedék volt fejmagasságban kilőve, könnygáz volt, válogatás nélküli gumibotozás volt. Becses figyelmetekbe ajánlanám a Fekete Doboz dokumentumfilmjét. Be kellene látnotok, hogy ezt nem lehet kimagyarázni. Nem hinném, hogy nem értenétek. Értitek, csak kínos önellentmondásba keveredtetek a demokráciát illetően.

velorex-vezető 2011.01.20. 18:09:14

@Brendel Mátyás: Egyéni túlkapások? Amire maga a miniszterelnök adott utasítást?
És megdicsérte a rendőrséget? Eszerint a logika szerint, ha a III. Birodalom nem iktatta volna törvénybe a zsidók jogfosztását, csak úgy egyéni túlkapások révén kerültek volna lágerbe, akkor az egy demokratikus állam lett volna?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 18:18:47

@velorex-vezető: a gumibot, a könnygáz minden demokráciában használatos, a gumilövedék is sokban. ha ezekkel visszaéltek, az egyéni felelősség, hacsak nem igazolja valaki, hogy parancsra történt, akkor a parancsnok felelősséges, stb. stb.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 18:19:38

@velorex-vezető: nem adott. a vizsgálóbizottság csúnyán belebukott, amikor ezt akarta kierőszakolni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 18:20:37

@velorex-vezető: igen. egyéni túlkapásból persze nem szoktak lágert építeni, és 6 millió zsidót ott elgázosítani. tehát a gyakorlati különbség is látszik demokrácia és diktatúra között.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 18:22:50

@velorex-vezető: egyéni túlkapásból, demokráciában néhány hülye esetleg megöl nélhány zsidót, vagy arabot, vagy cigányt, vagy akárkit, és ezért jó esetben meg is kapják a megérdemelt büntetésüket.

ezért jobb a demokrácia.

az emberi tökéletlenséget kiküszöbölni nem tudja, de a legjobb rendszer, amit kitaláltunk.

velorex-vezető 2011.01.20. 18:43:08

"Ha egy kormány szétvereti a városban gyújtogató csürhét, az még nem diktatúra."

Nemrég még ezt írtátok. Most már egyéni túlkapásokról beszéltek. Nem vagytok meggyőzőek. Az akkori kormány tagjai teljes erőbedobással védték ezeket az intézkedéseket. Miskakancsó, aki Révészen gúnyolódott, a kormánykoalícióban résztvevő párt országgyűlési képviselője volt.
Elfeledkeztek arról is, hogy Bencsik Andrást első fokon letöltendő szabadságvesztésre ítélték kedvenc demokratikus kormányotok regnálása idején.
Tényleg abszurd, hogy most Orbántól féltitek a demokráciát!

Sátán meg a Jocó 2011.01.20. 20:20:09

Kérdés, milyen mélyen tanulmányozta a Vörös Dannyként emlegetett Cohn-Bendit a magyar médiatörvényt, hogy utána egy Magyar Nemzet-fejléces papírral a kezében utalt a magyarországi cenzúrára. :))))

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 21:03:55

@Sátán meg a Jocó: miért, szerintem és szerinte is a Nemzetnek is jár a sajtószabadság. akármilyen szennylap.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.20. 23:43:03

@Brendel Mátyás: többesszám első személyben van az idézet, szóval a kis danihoz, és a testvéréhez, értelemszerűen:P
"Orbán azért annyira nem hülye, mint te" Jesszus, felfogtad, hogy most Orbánt dícsérted? :DD
"annyit mondtam, hogy az oszlatás elrendelése törvényes és demokratikus volt"
Révészt nem a be nem jelentett tüntetésen verték meg, hanem amikor a rendőrség a kossuth téri csoportot ráterelte az astoriánál lévő fideszesekre. Azért elég nagy különbség.
a kivitelezésben voltak egyéni túlkapások. Egyéni? Miért nem volt egyik rendőrön sem azonosító?
"hanem a diktatórikus törvényektől. mint a médiatörvény". Na, tényleg mond már el légyszi, hogy pontosan melyik rész diktatórikus a médiatörvényben?
De ne ilyen legendákat, hogy "az, hogy betiltják a kritikus újságokat".
Hanem, ha lehet konkrét példát, paragrafussal. Mint ha egy törvényből idéznél!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.21. 00:09:45

@aesculus: ""Orbán azért annyira nem hülye, mint te" Jesszus, felfogtad, hogy most Orbánt dícsérted? :DD"

tévedés.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.21. 00:15:12

@Brendel Mátyás: jajj, már megrémültem, hogy valami fideszes hekker garázdálkodott :D

Amúgy válaszolhatsz az előző kommentre is :P

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.01.21. 00:17:55

Emlékszem erre a véresszájú Dani-ra. Ez minden ellen tüntet és hangoskodik, egy igazi liberális nem politizál utcán, ő megteheti. Olyan magas szintre fejlesztette a hőbörgést, hogy a parlamentbe is beengedték. Én nem láttam itt csak egy kődobáló diáktüntetőt aki ráadásul 100 éves mert már 56-ban is tüntetett. LOL, priceless és wtf.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.21. 01:09:27

@aesculus: na ide figyelj, agymosott, fideszes hülyegyerek! mutass nekem egy olyan demokráciát, ahol egy civil ember a főváros központi terén elköt egy tankot, engedély nélkül, és a rendőrség békésen szemléli, vagy biztosí1tja az eseményt!

aztán ha nem tudsz, akkor szálljál mélyen magadba, te barom!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.21. 01:10:19

@Brendel Mátyás: bizonyos demokráciában ilyen esetben valószínűleg a hadsereg lőne.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.21. 02:08:46

@Brendel Mátyás: hány brendel mátyás van? Teljesen olyan érzésem van, hogy több, van egy visz normális, egy agresszív, egy cinikus, stb. Egy egész stábbal vitatkozom?
Hogy jön a fideszes tüntetés szétverése ahhoz, hogy elkötötték a tankot?
Azért mert valami jobbikos papper elkötötte a játéktankot, szét lehet verni a tüntetést? Nem kellenek a rendőrökre azonosítók? Szét lehet ütni egy parlamenti képviselőt?
Látom, hogy baromi ideges vagy ilyen későn, de szerintem akkor inkább aludjál.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.21. 02:11:12

@Brendel Mátyás: "hanem a diktatórikus törvényektől. mint a médiatörvény". Na, tényleg mond már el légyszi, hogy pontosan melyik rész diktatórikus a médiatörvényben?
De ne ilyen legendákat, hogy "az, hogy betiltják a kritikus újságokat".
Hanem, ha lehet konkrét példát, paragrafussal. Mint ha egy törvényből idéznél!
Amúgy ez volt az eredeti kérdésem. Amire mindig nem válaszoltál. Az egész szánalmas posztod erről szól, de erre továbbra sem érkezett válasz.
Tombolhatsz, mint dani a parlamentben, de ez inkább téged minősít, hogy ha elfogynak az érveid, akkor szinte hallani, ahogy üvöltesz.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.21. 02:15:47

@Brendel Mátyás: milyen aranyos ez a gyurcsánybácsi! Közéjük is lövethetett volna :DDDDD

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.21. 07:38:35

@aesculus: "Hogy jön a fideszes tüntetés szétverése ahhoz, hogy elkötötték a tankot?"

te hülye vagy. a fideszes tüntetést nem "verték szét". és ezt pont a tank demonstrálja legjobban. a tankot ugyanis 17:45-kor kötötték el. ekkor jelentette be Orbán a tüntetés végét. és ekkor a rendőrök még a tér másik oldalán voltak, a tank miatt jó ideig nem is jöhettek az Astoriára. az Astoriára 19 után értek. aki akkor ott volt, az már direkt maradt.

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.01.21. 09:20:57

Megy a szájkarate minden szinten, de szerencsére Dani és liberális bandájának jóindulatára nincs szükségünk. A vörösöknek mindenképpen kell egy referencia, régen Moszkva, ma Brüsszel, holnap talán Peking. Lényeg, hogy legyen hova árulkodni.

Sátán meg a Jocó 2011.01.21. 09:52:00

@Brendel Mátyás: igen, biztos vagyok benne, hogy abszolút tudatosan hozta meg eme döntését :))))

Mint amikor általános iskolás gyerekekkel fogdostatta a péniszét.

Csuda gyerek ez a Dani! :)

Sátán meg a Jocó 2011.01.21. 10:21:12

@aesculus: hagyd szegényt, inkább olvasd ezt, vagy küldd körbe: kojak.egologo.transindex.ro/?p=129

belzebubó 2011.01.21. 13:00:33

Ez már volt cionista, anarchista, pedofil, most épp bohóc jópénzér'!
Vaclav Klaus-szal is úgy beszélt amikor elnök volt, mint akit a seggéből húzott ki. Ennek ez a lételeme. 68-ban is hisztizett, most is. Azt hiszi a barikádon van.

"Klaus: Meg kell, hogy mondjam, hogy elnökké választásom óta senki nem beszélt velem ebben a stílusban és ebben a hangnemben. Ön itt nem a párizsi barikádon van. Azt hittem, hogy számunkra 19 évvel ezelőtt véget ért az efféle módszerek korszaka, ám látom, hogy tévedtem. Én nem engedném meg magamnak, hogy önt arról kérdezzem, miből finanszírozzák a Zöldek tevékenységét. Mivel a rendelkezésünkre álló fél órában önök is egy ésszerű vitában érdekeltek, arra kérem önt, elnök úr, hogy adja meg a szót egy másik EP-képviselőnek."

Fent es nagyon lent (törölt) 2011.01.21. 13:47:38

index.hu > Nem csökken a Fidesz támogatottsága

ez a lenyeg gyerekek, kit erdekel egy pedobear nyafogasa mikor Magyarorszagon egy evvel a valsztas utan nem csokken a tamogatottsag, megvan a legitimitas, a jovahagyas. Nektek pedig csak a siras-rivas jut meg jo hosszu ideig.

ahonfia 2011.01.21. 17:34:11

Te Mátyás!
Mindig érdekelt, hogyan lehet egy értelmes ember ennyire vak.
Neveltetés?
Te valóban nem látod az egész rendszerváltás valódi történetét, világunk hatalmi rendszerét, a népek kifosztását?
Neked ez a 68-as éruló is jó, ha a nemzeti érdekek ellen fel lehet használni?
Én pártnélküli baloldali vagyok, s nem Orbánt, nem a Fideszt hanem azt a néhány bátortalan baloldali lépését támogatom, melyek az érdekeinknek megfelelöen történtek.
Valóban kíváncsi vagyok rá, miért értesz ennyire keveset a dolgokból ott Fr-honban.

ahonfia 2011.01.21. 17:37:58

@Brendel Mátyás:
szerinted ez demokrácia? Szerinted kapitalizmusban a nép a hatalom forrása?
Tényleg nem értem, hogyan fér meg ez a virtuális világ normális dolgokkal a fejedben.

ahonfia 2011.01.21. 17:41:15

@Brendel Mátyás: mutass valahol demokráciát. Mutass egy rendszert a természetben, ami demokratikusan müködik. Áruld el, miként lehet megakadályozni a tyrrant.

ahonfia 2011.01.21. 17:52:06

@Brendel Mátyás: te valóban nem látod a médiális gözhengert, ami 100ezrek legyilkolását is megmagyarázza?

Merlin21 2011.01.21. 18:01:48

A médiatörvényről: pl. a hírekben 20%-nál nem lehet több a bűnügyi tudósítás EGY ÉV átlagában.
Kéretik végiggondolni: ha egy médium ma és holnap, és holnapután túllépi a 20%-ot, akkor pontosan 2012. január végén bír majd kiderülni, hogy az ÉVES átlaga milyen. És hogyan fog kiderülni? Úgy, hogy hivatalnokok tucatjai hallgatják végig 365 nap híreit az adófizetők pénzén.
És mi lesz a végeredmény praktikusan? Nem akadályozza meg a törvény a túllépést, csak utólag rögzíti majd a jogsértést és ezért büntet.
Na és mi van akkor, ha az év többi napján meg csak 12%-ban adnak lelkeket felkavaró tudósításokat? Akkor meg 20% alatt marad az átlaguk, nem? Ez esetben kárba vész a sok kutakodás, meg az adófizetők pénze.
A többi barom paragrafusnál is hasonló szakmai érvekkel lehet rámutatni, hogy a törvény miért abszurd, ésszerűtlen és sajtó ellenes, mert aki(k) írták nem értenek hozzá.

AZ EU parlamenti szereplésről: különben Viktorunk válaszát hallgattam angolul is, sokszor a fordító előbbre járt a szövegben, mint vezérünk. Csak nem előre megírt szöveget mondott fel?
A válasza szövegének elemzése segít ennek eldöntésében: generálisan támadott vissza a népbe takarózva. Csak a végén szólt ki két EU képviselő nevét említve, akik aztán rá is tettek a korábbi észrevételeikre még egy lapáttal.

JonC 2011.01.21. 18:55:01

"Megjegyzés: a kereszténység védelmében én személy szerint nem értek egyet Daniel Cohn-Bendit úrral, de ez most másodlagos, és belefér a szólásszabadságba."

nem vagy te kissé kommunista? :)

Che21 2011.01.21. 20:49:09

Nem akarok a vitába beleszólni, de Brendel elvtárs elgondolkodhatna azon,hogy ez a stílus, amit ő meg ez Cohn képvisel, ez juttatta a politika szemétdombjára az SZDSZ-t.

tanti-mama-lu'-Nelutzu · http://fingdex.blogspot.com/ 2011.01.22. 12:27:07

Ez a patetikus vörös-lila fejű ordibáló pedofíliával-gyanúsítót (wikipedia.org) alak az aki megmondja a frankot. Ez egy Européer? Ez Európa? Akkor felhatalmazva érzem magam minden rajongóját elküldeni a segghbe nyelvleckéket tanulni.
Ha nem úgy nézz ki mint egy kopasz kigyúrt vazzeg (azok legalább őszinték) akkor ne viselkedjen úgy mert nem jár nekik. Először gyúrjon vazzeg...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.25. 10:40:52

@tanti-mama-lu'-Nelutzu:

"nyelvleckéket tanulni.
Ha nem úgy nézz ki"

NÉZZ (sic!):) és még te beszélsz nyelvleckéről.:) Speciel nem tudom, mi a bajod, jól beszélt a saját nyelvén. Nálad messze jobban.
süti beállítások módosítása